Træna
Tordentale fra ordfører: – Det er nærmest en katastrofe å være uten mobildekning i 11 dager
Ordfører Jan Helge Andersen i Træna kommune er slett ikke imponert over Telenor og selskapets evne til å reparere en mobilsender etter driftsstans.
mandag 19:19 $ Rana Blad
Øybefolkning har ventet på mobildekning i 11 dager etter lynnedslag: – Vi beklager lang tidsbruk. Vi ble rammet av Murphys lov
Mye gikk galt for Telenor etter at et kraftig tordenvær slo ut strømforbindelsen på øya Selvær i Træna kommune for 11 dager siden.
mandag 18:47 $ Rana Blad
Oppdatert: Mobilnettet gjenopprettet i Selvær
– Det er komplekst å drive mobilnett i distriktene, sier dekningsdirektøren. The post Oppdatert: Mobilnettet gjenopprettet i Selvær appeared first on Helgelands Blad.
mandag 15:45 Helgelands Blad
Innstiller hurtigbåtavganger
Dårlig vær gjør at Boreal har innstilt følgende anløp i dag:
mandag 19. juli Rana Blad
Stine (25) selger brukte klær fra bilen sin: – Bestemte meg for å leve av det
Da Stine skulle kjøpe bil falt hun pladask for en gammel Hobby600. Når bruker hun den både som bopel og arbeidsplass.
tirsdag 13. juli $ Helgelendingen
Stine (25) selger brukte klær fra bilen sin: – Bestemte meg for å leve av det
Da Stine skulle kjøpe bil falt hun pladask for en gammel Hobby600. Når bruker hun den både som bopel og arbeidsplass.
mandag 12. juli $ Rana Blad
Jenny (33) flyttet til Nesna for å studere, nå kjemper hun for utvikling i lokale samfunn: – Utvikling i distriktene er motkraften til sentralisering
En spørreundersøkelse gjort av lokalaviser i Nordland viser at hele 64,8 % av kvinner og menn bosatt i Nordland mener at det er viktig med sterke distriktssamfunn for å hindre folketallet i å gå ned i fylket. 
søndag 11. juli $ Rana Blad
SE BILDENE: Årets konsert i Kirkehelleren med Fay Wildhagen
Siste dag med Trænafestivalen. Artister som Emelie Hollow og Arif sto for underholdningen. Fay Wildhagen holdte konsert i magiske Kirkehelleren.
søndag 11. juli $ Rana Blad
NORDLAND

SE BILDENE: Fredag kom finværet til Trænafestivalen
Festivalstemningen var på topp da solen endelig tok turen til Træna. Halvdan Sivertsen og Emma Steinbakken var noen av artistene som sto for musikken.
lørdag 10. juli $ Rana Blad
Festivalsjefen om et av høydepunktene: - Du kunne se stjerner i øyene på kidsa
Træna er igjen fylt med festfylte mennesker i alle aldre. Stemningen er på topp etter lang tid uten konserter og festivaler.
fredag 9. juli $ Rana Blad
SE BILDENE: Trænafestivalen 2021 er i full gang
(RanaBlad) Til tross for en litt mindre og annerledes festival var det god stemning på øya. Dagens høydepunkt for både store og små var da TIX gikk på scenen.
fredag 9. juli $ Helgelendingen
Trænafestivalen har en spesiell plass i hjertet til Tuva (18): – Jeg gleder meg utrolig mye til ting blir mer som normalt
Hun er oppvokst på Træna, en plass som betyr mye for henne. Nå bor hun på Mo, men vender tilbake hver sommer for å være frivillig på festivalen.
fredag 9. juli $ Rana Blad
SE BILDENE: Trænafestivalen 2021 er i full gang
Til tross for en litt mindre og annerledes festival var det god stemning på øya. Dagens høydepunkt for både store og små var da TIX gikk på scenen.
fredag 9. juli $ Rana Blad
Slik blir årets Trænafestival: – Satser på et mer intimt opplegg
I helga er det dukket for festival på Træna, noe nyinnsatt festivalsjef Viggo Randal virkelig ser fram mot.
tirsdag 6. juli $ Helgelendingen
Meget godt boligsalg i første halvår: – Etterspørselen er vesentlig høyere enn tilbudssiden
På Nord-Helgeland er det hittil i år solgt 55 flere boliger enn på samme tid i fjor.
torsdag 1. juli $ Rana Blad
Krever redningsskøyte i Træna
– Vi håper at Redningsselskapet beholder skøyta si på Træna. Som fisker og bruker av havet føler jeg at det er den beste plassen å ha den. Det sier leder Børre Johannessen på vegne av Lurøy og Træna fiskarlag. Selv bor på han på...
tirsdag 29. juni Helgelands Blad
HISTORISKE BILDER: Folkeliv, artister, sirkus og autograf på Trænafestivalen i 2004
Bildene er fra Trænafestivalen i 2004. Tips oss gjerne om du har mer informasjon om bilde(r) på tips@ranablad.no.
torsdag 24. juni $ Rana Blad
Investerte flere millioner i ny kai. Nå kom sjokkbeskjeden: – Det var et bevisst valg for å sikre at de skulle bli
I 2018 investerte Træna kommune i ny kai da de fikk stasjonert en større redningsskøyte. Nå kan investeringen vise seg å være lite verdt.
torsdag 24. juni $ Rana Blad
Vurderer å flytte redningsskøyta
Redningsselskapet vurderer å flytte fra Træna. Det var en meget skuffet ordfører, Jan Helge Andersen som orienterte de folkevalgte om dette på siste ordinære kommunestyremøte før ferien, skriver Helgelands Blad.
torsdag 24. juni $ Rana Blad
Sara (36) fra Bærum flytter til det lille øysamfunnet på Helgeland for sommeren: – Folk blir ikke lengre sjokkert over hva jeg gjør
Sara Bårdstu er vant til å reise lange avstander alene, og har reist både til Berlin, London, Barcelona og San Francisco på egen hånd. At hun nå atter en gang tar turen til Træna, denne gang for en lengre tidsperiode, kommer det ikke overraskende på verken familie...
onsdag 23. juni $ Rana Blad
SE BILDENE: Folkeaksjonen reiste rundt på hele Helgeland og fikk signaturen til alle ordførerne
Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland har fått alle ordførerne på Helgeland til å signere et opprop for å gjenreise Høgskolen i Nesna. For å møte dem ble det tur både i bil, ferge og ribb. Her er noen bilder fra touren.
mandag 21. juni $ Rana Blad
Vannmannen Vegard André: – Jeg ble reddet av en gjeng nakne menn på min første padletur
Den er på tur inn mot land. Vind, tid og rom har skapt den. Sterk vind. Derfor er den så høy. Den skal bli til en brenning med krum rygg, stikke sin spisse, skumhvite tungespiss ned mot vannflaten før den bryter mot myk sandbunn. På denne perfekte bølgen sitter Vegard....
søndag 20. juni $ Rana Blad
Erlend Mogård Larsen: – Jeg er drittlei festival!
– Nesten alle festivalene er blitt like. Jeg vil ikke legge hjertet og tiden min i noe som stagnerer og blir en parodi på seg selv. Vi må ta nye steg.
onsdag 16. juni $ Rana Blad
Træna vant europeisk pris for profilering og utvikling av øysamfunnet: – At folk faktisk oppdager oss helt nede i Sør-Europa er et bevis for at vi gjør noe riktig på Helgeland
Træna har vunnet en en europeisk pris, utdelt av Place Marketing Forum, for arbeidet med Tenk Træna, profilering og utvikling av øysamfunnet.
lørdag 29. mai $ Rana Blad
Træna vil ha Sandnessjøen
Træna kommune mener at dages sykehustomt i Sandnessjøen er det beste alternativet til nytt hovedsykehus på Helgeland. Et forslag fra Træna AP ble enstemmig vedtatt i formannskapet. Viktige elementer for innbyggerne i Træna kommune: ¤ Sykehuset må være plassert i...
fredag 28. mai Helgelands Blad
Rødøy har vaksinert langt færre enn de andre kommunene. Snart får de en stor leveranse for å jevne ut
Rødøy kommune har fått vaksinert færre enn andre kommuner i regionen, men snart får de muligheten til å ta inn noe av det tapte.
mandag 24. mai Rana Blad
Europeisk pris til Træna
Træna har vunnet en europeisk pris, «Place Marketing Award» for arbeidet med Tenk Træna og profilering og utvikling av øysamfunnet.
fredag 21. mai Rana Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TRÆNA

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL