Tokke
Ny nettside og ny e-avis kjem snart
8. juni 2018 Vest-Telemark blad
Er urolege for bornas tryggleik
Rett ved bustadfeltet på Mandt-jordet på Dalen har Tokke kommune etablert lagringsplass for mellom anna røyr, kummar, steinheller og autovern. Det uroar bebuarane i området. Kommunen lovar å ta grep.
1. juni 2018 Vest-Telemark blad
Fryktar brann – stoppar kantslåtten
30. mai 2018 Vest-Telemark blad
Trio tråkka til
Kviteseidingane Anne Nyland (49), Ellen Camilla Midtsund (47) og Kari Skarprud (28) var blant dei 400 som deltok på Telemarkskanalrittet laurdag.
27. mai 2018 Vest-Telemark blad
Ynskjer asfalt på bygdevegen
Bygdevegen i Eidsborg, på austsida av Eidsborgtjønna, er kommunal. No etterlyser oppsitjarane asfaltdekke på vegen.
25. mai 2018 Vest-Telemark blad
Kaldseggi på langs
Kaldseggi er ein om lag fire kilometer lang fjellrygg på Kaldvassheia, som går langs sørsida av Folurdalen frå Folurdjuvet til Reinevatnet. Turen går innom både Skafsåheia og Bykleheia.
25. mai 2018 Vest-Telemark blad
Kanalbåtane er i rute
For mange er det eit sikkert sommarteikn når kanalbåtane byrjar å gå, og i helga hadde både Henrik Ibsen og Victoria årets fyrste tur opp Telemarkskanalen.
22. mai 2018 Vest-Telemark blad
– Haugtussa har fylgd meg lenge
Ola B. Johannessen (79) er eit kjent andlet for svært mange. Skodespelaren, sceneinstruktøren og teatersjefen har heilt sidan han gjekk på Statens Teaterhøgskule hatt eit nært forhold til Arne Garborgs Haugtussa. No kjem han til Grimdalstunet med diktverket.
22. mai 2018 Vest-Telemark blad
VESTFOLD OG TELEMARK

Utkantleganes sterke talsperson
Elisabeth Swensen (67) har hatt heile karrieren sin som lege i Vest-Telemark. Ho har òg vore ei sterk stemme i offentlegheita som fagkritisk aktivist. Ja, i internasjonale samanhengar har ho også vore utsendt som Norges offisielle utkantlege til verda. Til sommaren pensjonerer den tale- og...
4. mai 2018 Vest-Telemark blad
Har fått inn meir enn 100 000 frå pantarar
3. mai 2018 Vest-Telemark blad
Solid heimesiger
27. april 2018 Vest-Telemark blad
Etterlyser større veg- og kollektivsatsing
Vest-Telemarktinget er ikkje fornøgde med utteljinga i fylkeskommunens framlegg til veginvesteringar i regionen dei neste åra.
27. april 2018 Vest-Telemark blad
Tok NM-sylv i yrkesfag
Tidegare denne månaden var det skule-NM for yrkesfag. Der stilte mellom andre Knut Olav Flothyl (17) frå Haukeli og Jørgen Hauge (18) frå Arabygdi.
24. april 2018 Vest-Telemark blad
Ein liten guide til den gode påskekrimmen
Kvikk lunsj, appelsin og ei hårreisande, hjartet i halsen og pulsen-i-gallopp god krimbok er påskehøgtid for mange av oss. Men utvalet av krim er snart like godt som utvalet av grantre i skogen, og kvar finn ein dei verkeleg gode bøkene? Heldigvis har me skulerte folk til å hjelpe oss...
28. mars 2018 Vest-Telemark blad
Påska er travel for Røde Kors
Mange nordmenn flyttar til fjells i påska, og då gjer Røde Kors det same. I fjor behandla hjelpekorpsa i Telemark 111 skadar berre i påska, og med det toppa fylket skadestatistikken.
27. mars 2018 Vest-Telemark blad
Kritikk mot Vest-Telemarkrådet
Seljordpolitikarane Edvard Mæland og Gunnar Eilefstjønn sa rett ut kva dei meiner om Vest-Telemarkrådet og samarbeidet i regionen i kommunestyremøtet torsdag.
9. mars 2018 Vest-Telemark blad
Valgte Nav i Vest-Telemark, men tordna mot samarbeidsforholdet
SELJORD: Det var knyttet stor spenning til om Seljord ville gå til det nye Nav-kontoret i Bø eller på Dalen. Etter en lang og god debatt var alle unntatt én enige om at Vest-Telemark var veien å gå.
9. mars 2018 Telemarksavisa
Seljord ynskjer felles Nav-kontor i Vest-Telemark
Med 19 mot 1 stemme vedtok kommunestyret i Seljord torsdag at dei vil vere med i eit felles Nav-kontor i Vest-Telemark.
9. mars 2018 Vest-Telemark blad
Vurderer å samarbeide om flyktningar
Dei økonomiske konsekvensane av å ikkje lenger ta imot flyktningar blir store for kommunane i Vest-Telemark. Eit interkommunalt samarbeid om flyktningtenesta kan bli løysinga.
9. mars 2018 Vest-Telemark blad
«Me er redd for at eit eventuelt Nav-vedtak i Seljord mot Midt-Telemark er starten på slutten for det gode samarbeidet i Vest-Telemark.»
7. mars 2018 Vest-Telemark blad
VTB har «mista» 39 lesarar
Vest-Telemark blad har no eit opplag på 5268. Det er 39 færre enn for eit år sidan, men lokalavisa er framleis den tredje største avisa i fylket.
7. mars 2018 Vest-Telemark blad
Kva vil det bety for samarbeidet i Vest-Telemark om Seljord går til Nav Midt-Telemark?
6. mars 2018 Vest-Telemark blad
Sjuandeplass i hovudlandsrennet
6. mars 2018 Vest-Telemark blad
Fekk meir tid på seg til å vurdere framtida
Det har ei tid vore klart at fleirtalet i styret i Renovest ynskjer at det interkommunale selskapet sjølv skal stå for avfallstransporten. Dagleg leiar i selskapet, Toralf Orekåsa, er ikkje samd.
2. mars 2018 Vest-Telemark blad
Beste lammekvalitet i fylket
På onsdagens krinsmøte i Nortura blei seks sauebønder frå Vest-Telemark heidra for framifrå slaktekvalitet på lamma dei leverte i 2017.
2. mars 2018 Vest-Telemark blad
18 dyr hadde skrantesjuke
Sundag blei den siste kjente reinsflokken i Nordfjella avliva. Det er til nå funne 18 rein med den dødelege skrantesjuken, men ein manglar å analysere 200 prøver.
2. mars 2018 Vest-Telemark blad
«Alle» har vært innom – nå skal stasjonen selges
TOKKE: Sigmund Jordstøyl har drevet bensinstasjonen på Høydalsmo i over 20 år. Nå er han tvunget til å selge av helsemessige årsaker.
1. mars 2018 $ Telemarksavisa
Sundag bankar dei på døra
Tredjeklassingane på Vest-Telemark vidaregåande skule på Dalen har også i år tatt ansvar for å samle inn pengar til kreftforeininga. Bur du i Fyresdal, Vinje eller Tokke er sjansen stor for at du får besøk fyrstkomande sundag.
1. mars 2018 Vest-Telemark blad
Har blitt 111 fleire på 10 år
For ti år sidan var det tre innbyggjarar fleire i Nissedal enn i nabokommunen Fyresdal. Ved årsskiftet var skilnaden 169 i favør Nissedal.
27. februar 2018 Vest-Telemark blad
Gubbane tok sats
Laurdag var det tid for det årlege gubberennet. 44 modige menn spente på seg hoppskia og sette utfor i Hegnabakken i Kviteseid. Om ikkje alle landa like langt over kulen eller alle nedslaga var like elegante, var stemninga på topp og innsatsen upåklageleg.
27. februar 2018 Vest-Telemark blad
Nå havner livet deres på scenen
TOKKE: Livet til Ingerine og Gurine Schevenius på den lille plassen Rui på Dalen, fascinerer fremdeles mange. Nå blir søstrenes liv teaterforestilling.
26. februar 2018 $ Telemarksavisa
Nye hender ved roret rundt rådsbordet
Frå nyttår starta Anne Aasmundtveit i jobben som regionrådsleiar i Vest-Telemarkrådet. Etter fem veker har ho skrapa i overflata og blir framleis kjent med jobben. Kjeda seg har ho ikkje gjort eitt minutt.
10. februar 2018 Vest-Telemark blad
Smilefjes i Tokke
Høydalsmo vegkroTre tilsyn, siste tilsyn 26.01.2016. Tilsynet har ikke avdekket regelverksbrudd som krever oppfølging.26.01.2016 - Smilefjes13.10.2016 - Smilefjes13.06.2017 - SmilefjesRjukan HyttebyEtt tilsyn, siste tilsyn 27.06.2017.…
7. februar 2018 $ Telemarksavisa
VESTFOLD OG TELEMARK

Dette bildet ga Jostein tittelen Årets nordiske naturfotograf
TOKKE: Jostein Hellevik på Dalen villmarkssenter jobber med å tilrettelegge for at andre naturfotografer kan få sine blinkskudd. Søndag havnet han selv i søkelyset da han ble kåret til Årets nordiske naturfotograf.
5. februar 2018 $ Telemarksavisa
Russisk vogntog sperrer veien - politiet ber bilister være obs
VINJE/TOKKE: Et vogntog sperrer deler av E134. Politiet ber andre bilister være forsiktige på stedet.
4. februar 2018 Telemarksavisa
– Lyttar me ikkje til distrikta, gjer me ikkje jobben vår
– Eg har høyrd at Vest-Telemarkingane er bestemte og eigenrådige. Det er ikkje noko negativt, sa fylkesordførar i Vestfold, Rune Hogsnes på Vest-Telemarkkonferansen i Vrådal onsdag.
1. februar 2018 Vest-Telemark blad
Pusser opp hotellet for 16 millioner: – En kamikazesak
TOKKE: Dalen hotel skal få seks nye hotellrom og et nytt, toppmoderne kjøkken. – Alt skal se ut som det har stått der siden 1894, forsikrer hotelleier Thor Morten Halvorsen.
3. januar 2018 $ Telemarksavisa
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

TOKKE

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL