Thailand
Thailand åpner for turisme fra Norge og 45 andre land
Myndighetene i Thailand åpner for innreise for fullvaksinerte fra Norge og 45 andre utvalgte land fra og med 1. november, kunngjør landets utenriksdepartement.
torsdag 17:52 ABC Nyheter
Thailand gjenåpner for vaksinerte turister
Thailand vil ta imot fullvaksinerte turister som kommer med fly fra land med lavt smittetrykk, sier statsminister Prayut Chan-o-cha.
mandag 11. oktober ABC Nyheter
Thailand lempar på karantenene
Thailand vil kutte i karantenetida for fullvaksinerte turistar frå fjorten til sju dagar i oktober, melder AFP. I tillegg vil det vere krav om negative koronatestar. Landet er midt inne i ei smittebølge, men har planar om å opne turistdestinasjonar stegvis i november og desember. Turisme er ei...
mandag 27. september NRK
Flere asiatiske land skroter «null covid»-strategien – helseeksperter advarer
Etter månedsvis med strenge smitteverntiltak og stengte grenser har deler av Sørøst-Asia besluttet å skrote strategien og bestemt seg for å leve med viruset i samfunnet. Det kan få store konsekvenser, frykter helseeksperter.
onsdag 22. september ABC Nyheter
Thailand åpner grensene for fullvaksinerte i oktober
Fra og med 1. oktober vil flere av de mest populære turistmålene i Thailand igjen være tilgjengelig for alle som er fullvaksinert.
tirsdag 14. september ABC Nyheter
Thailandske forskere tror svette kan påvise corona
Svette fra armhulen kan brukes til å påvise coronasmitte, ifølge thailandske forskere som nå utvikler en ny type coronatest.
torsdag 9. september ABC Nyheter
Trend: Apollo fester grepet om treningsreiser
Treningsreiser er på vei til å bli en markant reisetrend. Derfor forsterker Apollo nå satsningen og lanserer ytterligere ett konsepthotell under varemerket Powered by Playitas – denne gangen på feriefavoritten Rhodos.
torsdag 9. september ABC Nyheter
Statsminister vant tillitsvotering
Thailands statsminister Prayu Chan-o-cha vant en tillitsvotering i nasjonalforsamlingen med 264 mot 208 stemmer lørdag. Rykter om at hans egne politiske allierte ville forsøke å avsette ham hadde nylig overskygget kraftig kritikk fra opposisjonen om hans regjerings håndtering av...
lørdag 4. september NRK
VERDEN

Skjøt gummikuler mot demonstranter
Tre personer ble skadd da politiet skjøt gummikuler mot demonstranter i Bangkok fredag. Det er den tredje protesten mot koronahåndteringen denne uken. Folk er sinte både på den trege vaksineringen og på de økonomiske problemene de har fått som følge av...
fredag 13. august NRK
Protestledere pågrepet i Thailand
I forkant av en planlagt demonstrasjon i Thailand er minst 11 protestledere pågrepet. Hundrevis av politifolk er utplassert. Demonstrasjonene i Thailand, som i hovedsak er ledet av studenter og unge, har blusset opp den siste tiden. Forrige helg var det sammenstøt mellom demonstranter og politi da...
tirsdag 10. august NRK
Arrestert i forkant av protester
Thailandske myndigheter har arrestert minst 11 demonstrasjonsledere og satt inn 750 ekstra politibetjenter i Bangkok, i forkant av en planlagt protest tirsdag, ifølge Reuters. Demonstrantene kritiserer myndighetene for dårlig håndtering av koronapandemien.
tirsdag 10. august NRK
Politiet slår ned på protester i Thailand
Politiet brukte tåregass og gummikuler mot hundrevis av demonstranter som lørdag krevde politisk reform og bedre vaksinering mot koronaviruset.
lørdag 7. august ABC Nyheter
Slår ned på protester i Thailand
Politiet brukte tåregass og gummikuler mot hundrevis av demonstranter som lørdag krevde politisk reform og bedre vaksinering mot koronaviruset.
lørdag 7. august TV 2
Voldsomme protester i Thailand
Demonstranter i Bangkok, Thailand, krever statsminister Prayut Chan-o-chas avgang på grunn av det de mener er hans dårlige håndtering av koronapandemien. Store politistyrker forsøker å spre demonstrantene ved å skyte med gummikuler og bruker tåregass. Protestene mot den...
lørdag 7. august NRK
Lange matkøer i Thailand
Lørdag nådde Thailand sitt høyeste smitteantall i løpet av en dag med 18.912 nye smittede. Totalt er 598.000 smittet i landet og 4600 døde, ifølge Johns Hopkins University. Mange thailer har mistet jobben, og mangler mat og bosted. Ringvirkningene av restriksjonene er store,...
lørdag 31. juli NRK
Pandemien herjer i Thailand – folk står i kø for å få mat
Smitterekorder og fulle sykehus. Tog må gjøres om for å sikre nok sykehussenger i Thailand. – Køene blir bare lengre og lengre, forteller norske frivillige som deler ut mat til arbeidsledige.
lørdag 31. juli NRK
Nye coronarekorder og overfylte intensivavdelinger i Thailand
Thailand har satt ny rekord i både smittetilfeller og coronadødsfall, og mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet.
torsdag 29. juli ABC Nyheter
Smittetopp i Thailand
Thailand har satt en ny, dyster rekord i både smittetilfeller og koronadødsfall. Mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet. Torsdag registrerte myndighetene 17.669 nye smittetilfeller og 165 dødsfall.
torsdag 29. juli NRK
11.784 smittetilfeller i Thailand
For fjerde dagen på rad melder Thailand om høye smittetall. 11.784 nye koronasmittede ble registrert mandag. Landet sliter med å få kontroll over smitteutbruddet, skriver nyhetsbyrået Reuters.
mandag 19. juli NRK
Demonstranter møtt med vannkanoner
Demonstranter i Bangkok, Thailand, krever statsminister Prayut Chan-o-chas avgang, og ville markere ettårsdagen for den prodemokratiske bevegelsen i landet. Myndighetene svarte på demonstrasjonene ved å sette opp sperringer og ta i bruk vannkanoner, og tvang demonstrantene til å trekke seg...
søndag 18. juli NRK
Protester i Thailand
Politiet i Thailand utløser vannkanoner mot demonstranter i Bongkok. Demonstrantene ber om at statsminister Prayut Chan-O-Cha går av som følge av dårlig koronahåndtering. – Vi dør om vi blir hjemme, derfor er vi ute. Vi vil at han skal gå av, budsjettkutt til...
søndag 18. juli NRK
Thailand advares mot å blande to coronavaksiner: – De leker med livene til folk
En virolog og helserådgiver til Thailands regjering stiller seg bak planen om å blande vaksinen til AstraZeneca med den kinesiske vaksinen Sinovac. Vedtaket skaper uro i Thailands befolkning, som frykter konsekvensene av den ferske strategien.
onsdag 14. juli ABC Nyheter
Vaksinerte helsearbeidere smittet
Mer enn 600 medisinske arbeidere som har fått to doser av Kinas Sinovac-vaksine har blitt smittet med covid-19, sier Thailands helsedepartement søndag. Av de 677.348 i helsepersonelllet som fikk to doser Sinovac, ble 618 smittet, skriver Reuters. Majoriteten av landets helsearbeidere ble vaksinert med...
søndag 11. juli NRK
75 døde av covid-19 i Thailand
Det siste døgnet er 75 mennesker døde av covid-19-sykdom i Thailand, noe som er ny rekord i landet, melder Reuters. Over 300.000 er smittet i landet som har registrert 2462 dødsfall totalt under pandemien.
torsdag 8. juli NRK
Kraftig eksplosjon ved Bangkoks flyplass
En kraftig eksplosjon i et lagerbygg i utkanten av Bangkok har rammet terminalen på hovedflyplassen i Thailands hovedstad.
mandag 5. juli ABC Nyheter
Kraftig eksplosjon ved flyplass
En kraftig eksplosjon i et lagerbygg i utkanten av Bangkok har rammet terminalen på hovedflyplassen i Thailands hovedstad.
mandag 5. juli TV 2
Østens mest eksklusive spa
Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.
lørdag 3. juli ABC Nyheter
Koronatiltak i Thailand
Etter økt koronasmitte i Thailand blir innendørs servering og samlinger på mer enn 20 personer forbudt i hovedstaden Bangkok. Det vil også gjelde i fem omkringliggende provinser og landets sørlige provinser. Tiltaket skal vare i 30 dager. Situasjonen i landet begynner å bli...
søndag 27. juni NRK
Høyeste antall døde i Thailand
51 mennesker har dødd av korona det siste døgnet i Thailand. Det er det høyeste antallet på en dag noensinne, melde The Guardian. Dermed er det 1744 mennesker som har dødd av koronaviruset i Thailand under pandemien. Landet står midt i den tredje bølgen, og 85 prosent...
onsdag 23. juni NRK
Nordmenn ber om vaksinehjelp
Det nordiske samfunnet i Thailand mener de er i alvorlig fare og ber myndighetene her hjemme om hjelp til å få koronavaksine. Forespørslen kom i form av et åpent brev til statsminister Erna Solberg (H) og de øvrige statsministrene i Norden.
tirsdag 22. juni NRK
Thailand planlegger gjenåpning
Thailand planlegger å åpne for utenlandske besøkende i løpet av fire måneder. Landet sliter nå med en tredje smittebølge, og det reelle tallet på døde antas å være langt høyere enn det offisielle tallet på drøyt 1.500. Den...
onsdag 16. juni NRK
Thailand planlegger gjenåpning
Thailand planlegger å åpne for utenlandske besøkende i løpet av fire måneder, sier landets statsminister Prayut Chan-o-cha.
onsdag 16. juni ABC Nyheter
Milliardærpar funnet døde på ferieøy i Thailand
En ansatt hørte flere skrik fra bassengområdet på luksushotellet hvor det styrtrike ekteparet bodde, men forsto ikke hva som skjedde.
torsdag 10. juni ABC Nyheter
ASIA

Massevaksinering i gang i Thailand
Thailand startet mandag en etterlengtet kampanje for massevaksinering. Landet opplever nå sin tredje og verste smittebølge. Myndighetene har som mål å få delt ut 6 millioner doser denne måneden. Målet er å få vaksinert 70 prosent landets over 66 millioner...
mandag 7. juni NRK
Korona herjer i Thailands fengsler
Et omfattende utbrudd av koronaviruset har satt søkelyset på Thailands notorisk overbefolkede fengsler der mange innsatte knapt har plass til å sove. Hittil er det registrert nesten 25.000 koronasmittede i fengslene, der de innsatte nå blir bedt om å bruke munnbind selv når de...
mandag 31. mai NRK
Ukrainas ambassadør funnet død på hotell i Thailand
Ukrainas ambassadør i Thailand, Andrii Beshta, er funnet død på et hotell, melder den thailandske kringkasteren PBS.
søndag 30. mai ABC Nyheter
Ambassadør funnet død på hotell
Ukrainas ambassadør i Thailand, Andrii Beshta, er funnet død på et hotell, melder den thailandske kringkasteren PBS.
søndag 30. mai TV 2
Ambassadør funnet død på hotell
Ukrainas ambassadør i Thailand, Andrii Beshta, er funnet død på et hotell, melder den thailandske kringkasteren PBS. Beshta ble funnet død på et hotellrom på øya Koh Lipe søndag morgen, melder PBS på Twitter. Ambassadøren skal ha kastet opp og besvimt...
søndag 30. mai NRK
Koronadødsfall i Thailand øker
For andre dag på rad rapporterer helsemyndighetene i Thailand om høye koronadødsfall. 21 dødsfall er registrert siste døgn. Samtidig er det registrert 1.940 nye smittetilfeller det siste døgnet. Thailand klarte lenge å holde smitten nede, men har i vår opplevd en...
søndag 2. mai NRK
Strammer inn koronarestriksjoner
Thailand innfører strengere tiltak for å hindre koronasmitte. Utenlandske turister må nå gjennom en karantene på to uker. Samtidig stenges restauranter i seks provinser, som blant annet inkluderer hovedstaden Bangkok. Restaurantene får bare ha åpent for takeaway fram til...
torsdag 29. april NRK
Fekk bot for å ikkje ha munnbind
Statsministeren i Thailand, Prayuth Chan-ocha, har fått ei bot på 6000 baht (nesten 1600 kroner) for å ikkje ha hatt på seg munnbind, opplyser guvernøren i Bankok ifylgje Reuters. Munnbind er påbode overalt utanfor heimen.
mandag 26. april NRK
Fem døde etter bygningskollaps
Minst fem mennesker er bekreftet omkommet etter at en brannherjet bygning raste sammen i Thailands hovedstad Bangkok. Brannmannskaper fikk kontroll på brannen, som startet lørdag morgen, men bygningen raste sammen da de gikk inn. Fire brannfolk døde.
lørdag 3. april NRK
Fem pågrepet i Bangkok
Fem personer er pågrepet etter en demonstrasjon mot kongehuset i Bangkok. Politiet skal ha brukt tåregass og vannkanoner mot rundt 1000 demonstranter. Demokratiforkjempere beskylder kongehuset for å tillate årtier med militærstyre i Thailand.
lørdag 20. mars NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL