Syria
Tidligere Valencia-trener Héctor Cúper tar over Syrias landslag
Héctor Cúper ledet Valencia til to mesterligafinaler etter hverandre i 2000 og 2001. Nå er han klar som landslagstrener for Syria.
torsdag 22:11 VG
FN advarer mot sultkatastrofe i Syria
Ti år med krig, som har ført til økonomisk krise og skader på viktig infrastruktur, har ledet rekordmange mennesker inn i sult i Syria, ifølge FN.
lørdag 28. januar ABC Nyheter
Rapport: Syria sto bak kjemisk angrep i Douma i 2018
Det var Syrias regjeringsstyrker som sto bak angrepet med kjemiske våpen i byen Douma i 2018, ifølge Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW).
fredag 27. januar ABC Nyheter
OPCW: Syrisk militære sto bak gassangrep mot Douma i 2018
Det var Syrias regjeringsstyrker som sto bak angrepet med kjemiske våpen i byen Douma i 2018, ifølge Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW). I en ny rapport skriver OPCW at det er «rimelig grunn til å tro» at minst ett helikopter fra Syrias luftforsvar slapp...
fredag 27. januar NRK
Russland og Syria gjenåpner luftbase
Russland og Syria har gjenåpnet luftbasen al-Jarrah nord i Syria, til felles bruk, opplyser myndighetene i Moskva.
tirsdag 24. januar ABC Nyheter
Minst ti omkom da bygning kollapset i Syria, ifølge SOHR
Minst ti mennesker mistet livet da en fem etasjer høy bygning raste sammen i den syriske byen Aleppo, melder en London-basert observatørgruppe. Ulykken skjedde natt til søndag i en kurdiskkontrollert bydel, opplyser Syrian Observatory for Human Rights. Det bodde minst 30 personer i bygningen, og...
søndag 22. januar NRK
Canada henter kvinner og barn fra Syria
Canada skal hente hjem seks kvinner og 13 barn som har vært innesperret i en fangeleir for IS-medlemmer i Syria siden IS ble nedkjempet. Canada besluttet å hente dem hjem etter at de saksøkte myndighetene og sa det var landets plikt å hente dem hjem. Fredag besluttet en dommer at...
fredag 20. januar NRK
Putin og Raisi diskuterte energisamarbeid
Russlands president Vladimir Putin snakket torsdag på telefon med Irans president Ebrahim Raisi, ifølge Interfax.
torsdag 19. januar ABC Nyheter
VERDEN

Desto nærmere vi kommer grensen til Syria, desto tyngre blir stemningen
Åsmund Mjåland forteller i dette reisebrevet om sine opplevelser i Libanon og Syria.
søndag 15. januar Lindesnes
Tysk kvinne stilles for retten for å ha gjort yazidi-kvinne til slave
En tysk kvinne møtte i retten onsdag, anklaget for medvirkning til krigsforbrytelser og folkemord med IS i Syria ved å ha gjort en yazidi-kvinne til slave.
torsdag 12. januar VG
Tusenvis demonstrerte mot forsoning med Assad
28. desember møttes forsvarsministre fra Tyrkia og Syria for første gang siden 2011. Nå frykter syriske opposisjonsgrupper at en forsoning med Assad kan være i anmarsj.
mandag 9. januar VG
Erdogan: Villig til å møte Syrias president
Tyrkias president Recep Erdogan sier han er villig til å møte Syrias president Bashar al-Assad for mulige fredsforhandlinger. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Erdogan omtalte i 2017 Assad som «terrorist» og Tyrkia har støttet opprørere som forsøkte å styrte...
torsdag 5. januar NRK
Syrisk opposisjon til Tyrkia
Samtidig som Tyrkia ser ut til å ville gjenetablere forholdet til Syrias president Bashar al-Assad, er syriske opposisjonsledere invitert til møter i Ankara. Lederen for Det syriske nasjonalrådet (SNC) Mahmut al-Maslat og andre opposisjonsledere møtte tirsdag Tyrkias utenriksminister...
onsdag 4. januar NRK
Ti oljearbeidere drept i Syria
Ti personer ble drept i et angrep på et oljefelt i det østlige Syria. Det melder det statlige nyhetsbyrået Sana. To personer ble skadet i angrepet som var mot tre busser som fraktet arbeiderne til oljefeltet.
30. desember 2022 NRK
Tyrkias og Syrias forsvarsministre i Moskva
Forsvarsministrene fra Russland, Tyrkia og Syria hadde onsdag samtaler i Moskva, melder nyhetsbyrået RIA med henvisning til det russiske forsvarsdepartementet.
28. desember 2022 ABC Nyheter
Tyrkias og Syrias forsvarsministre i Moskva
Forsvarsministrene fra Russland, Tyrkia og Syria hadde onsdag samtaler i Moskva, melder nyhetsbyrået RIA med henvisning til det russiske forsvarsdepartementet. – Det ble diskutert måter å løse den syriske krisen på, flyktningproblemet samt felles innsats for å bekjempe...
28. desember 2022 NRK
Kurdere i Syria slår alarm om mulige IS-angrep
Kurdiske myndigheter erklærte tirsdag krisetilstand i Raqqa, de ytterliggående islamistenes tidligere hovedsete i det nordlige Syria. Bevæpnede menn angrep mandag et fengselsanlegg der IS-aktivister blir holdt. Seks medlemmer av den kurdiske militsen og en jihadist ble drept i angrepet. En talsmann...
27. desember 2022 NRK
SOHR: Åtte drept da IS angrep fengsel i Nord-Syria
Åtte personer er drept i et IS-angrep ved et fengsel i Raqqa – den syriske byen som tidligere var IS-kalifatets hovedstad.
26. desember 2022 ABC Nyheter
Høyesterett: Husmor gift med fremmedkriger dømt for IS-deltagelse
Den norsk-pakistanske kvinnen får redusert straffen ytterligere, samtidig som Høyesterett slår fast at man kan straffes for terrordeltagelse som husmor.
20. desember 2022 NRK
USA: To IS-medlemmer drept i amerikansk luftangrep i Syria
To høytstående IS-medlemmer er drept i et amerikansk helikopterangrep øst i Syria, ifølge det amerikanske forsvaret.
11. desember 2022 ABC Nyheter
Erdogan ber russerne fjerne kurdere fra områder i Syria
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber russerne fjerne kurdiske styrker fra områder nord i Syria.
11. desember 2022 ABC Nyheter
IS-leiarar skal vere drepne i helikopterangrep
To IS-leiarar skal vere drepne i eit amerikansk helikopterangrep aust i Syria. Det seier amerikanske styresmakter i ei fråsegn, ifølge Reuters.
11. desember 2022 NRK
Amerikanske soldater innstiller patruljer i Nord-Syria
Amerikanske soldater har sluttet å patruljere med kurdisk-ledede SDF i Nord-Syria inntil videre, opplyser USAs sentralkommando.
2. desember 2022 ABC Nyheter
Flere syriske asylsøkere til Norge
I år er det kommet rundt 1500 asylsøkere fra Syria til Norge. 99 prosent får innvilget søknadene om beskyttelse i Norge, viser tall fra UDI. Det er særlig i høst at tallene har begynt å øke, melder Minerva. Siden august har det kommet mellom 200 og 300 syriske...
1. desember 2022 NRK
IS-leder bekreftet drept
IS-leder Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi er drept, ifølge talsperson for ekstremistgruppen, Abu Omar al-Muhajir. Han opplyser ikke når eller hvor IS-toppen ble drept, men sier i en talemelding på Telegram at det skjedde i kamp. USAs militære bekrefter at al-Hashemi ble drept i...
1. desember 2022 NRK
Norsk FN-topp advarer mot opptrapping i Syria
FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, ber om at konflikten mellom Tyrkia og væpnede kurdiske grupper umiddelbart må trappes ned.
30. november 2022 ABC Nyheter
USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria
Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak...
29. november 2022 NRK
Pentagon advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria
Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer Pentagon i USA.
29. november 2022 ABC Nyheter
Stanser kampen mot IS
Lederen for den USA-støttede SDF-militsen sier de avbryter alle operasjoner mot IS som følge av Tyrkias offensiv mot kurderne nord i Syria. Etter nesten en uke med tyrkiske luftangrep forbereder tyrkerne seg nå på en bakkeoffensiv, ifølge SDF-kommandant Mazloum Abdi. Han sier til...
26. november 2022 NRK
Syriske kurdere sier de stanser kampen mot IS
Lederen for den USA-støttede SDF-militsen sier de avbryter alle operasjoner mot IS som følge av Tyrkias offensiv mot kurderne nord i Syria.
26. november 2022 ABC Nyheter
USA sier deres base i Syria var mål for nytt rakettangrep
En base for amerikanske patruljer i Syria var fredag mål for et rakettangrep, opplyser USA. Dette er det tredje rakettangrepet på ni dager.
26. november 2022 ABC Nyheter
Angrepene på kurderne: – Vil avspore protestene i hjemlandet
Kurdiske styrker angripes fra Tyrkia i vest og Iran i øst. Dette skjer fordi regimene i Tyrkia og Iran ønsker fokus vekk fra hva som egentlig skjer i deres land, mener ekspert.
25. november 2022 NRK
Åtte drept i tyrkiske luftangrep mot Al-Hol-leiren
Tyrkia fortsetter luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria. Åtte mennesker mistet livet i den beryktede Al-Hol-leiren, ifølge kurdiske styrker.
24. november 2022 ABC Nyheter
ASIA

Åtte drept i tyrkiske luftangrep mot Al-Hol-leiren
Tyrkia fortsetter luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria. Åtte mennesker mistet livet i den beryktede Al-Hol-leiren, ifølge kurdiske styrker. – Åtte av våre krigere som hadde ansvar for å beskytte leiren, er drept i tyrkiske luftangrep, heter det i en uttalelse fra den...
24. november 2022 NRK
Al-Hol-leiren skal ha blitt rammet i ny tyrkisk angrepsbølge
Tyrkia fortsetter luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria. Onsdag skal både en russisk base og sikkerhetsstyrkene i Al-Hol-leiren ha blitt angrepet.
23. november 2022 VG
Al-Hol-leiren skal ha blitt rammet i ny tyrkisk angrepsbølge
De mange tyrkiske luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria skal onsdag ha truffet både en russisk base og sikkerhetsstyrkene i Al-Hol-leiren.
23. november 2022 ABC Nyheter
Tyrkisk angrep skal ha truffet russisk base i Syria
De mange tyrkiske luftangrepene mot kurdiske stillinger i Nord-Syria skal også ha truffet en russisk base. Tyrkias president truer igjen med en bakkeoperasjon.
23. november 2022 ABC Nyheter
Erdogan: Bakkeoperasjon vil starte når det passer best
Tyrkias president gjentar varselet om en bakkeoperasjon ved grensen mot Syria, men sier ikke noe konkret om når den eventuelt vil starte. – Våre operasjoner med fly, artilleri og droner er bare begynnelsen. Vi er mer bestemt enn noen gang på å ville sikre grensen i sør med en...
23. november 2022 NRK
Tyrkia har angrepet flere hundre kurdiske mål i Irak og Syria
Tyrkias militære har angrepet over 470 kurdiske mål i Irak og Syria. Det sier Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar. Forsvarsministeren hevdet at 254 terrorister var drept. Operasjonen, som startet tidlig på søndag, er rettet mot den syriskkurdiske militsen YPG og Det kurdiske arbeiderpartiet...
23. november 2022 NRK
Erdogan varsler bakkeoffensiv i Syria
USA advarer mot opptrapping etter at Nato-landet Tyrkia har igangsatt angrep mot kurdiske mål i Syria og varslet en ny bakkeoffensiv.
22. november 2022 ABC Nyheter
UD om Tyrkias offensiv i Syria: – Uoversiktlig situasjon
– Vi er bekymret over meldinger om sivile som rammes, heter det i en uttalelse fra UD om Tyrkias angrep på kurdiske væpnede grupper i Syria.
22. november 2022 ABC Nyheter
Tyrkia sier at 184 militante kurdere er «nøytralisert» i Syria og Irak
Tyrkias forsvarsminister sa mandag at rundt 184 kurdiske militante er satt ut av spill i en offensiv mot terrorisme i Nord-Syria og Nord-Irak. – Siden begynnelsen av operasjon Claw-Sword har 184 terrorister blitt nøytralisert av støttekjøretøy på bakken og fly, sa...
22. november 2022 NRK
Erdogan sier han vurderer bakkeoperasjon i Syria
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia kan starte en bakkeoperasjon i Syria etter at flere angrep nord i landet den siste tiden. Både tyrkiske styrker og militante kurdere har utført angrep i regionen. – Det er ikke snakk om å begrense dette til kun å være en...
21. november 2022 NRK
Tyrkia: Minst to drept av granater avfyrt fra Syria
To personer er drept og seks såret i et angrep mot den tyrkiske byen Karkamis, som ligger like ved grensen til Syria, opplyser en tyrkisk guvernør. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder mandag at granatene ble avfyrt fra syrisk side av grensen. De skal ha truffet en skole og to hus i Karkamis,...
21. november 2022 NRK
Tyrkia med kraftige luftangrep mot Syria og Irak
Tyrkia har innledet kraftige luftangrep mot kurdiske militser i Syria og Irak. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at minst 31 personer er drept og minst 40 såret, mange av dem alvorlig, i til sammen 25 luftangrep. Angrepene rammet sent lørdag kveld landsbyer i Aleppo-provinsen og...
20. november 2022 NRK
Tyrkia erklærer ny militæroffensiv mot kurdiske militser i Syria og Irak
Tyrkia har iverksatt en ny militæroperasjon mot kurdiske militser i Syria og Irak, opplyser landets forsvarsminister. Vi starter Operasjon sabel fra nå av, sier forsvarsminister Hulusi Akar. Erklæringen søndag morgen kom etter at Tyrkia hadde gjennomført flere luftangrep mot...
20. november 2022 NRK
Husmorliv i IS-kalifat utløser terrordom mot dansk kvinne
En 35 år gammel dansk kvinne som levde om husmor i IS-kalifatet i Raqqa i Syria, er dømt til tre år fengsel i Danmark for å ha fremmet terror. Kvinnen er en av tre kvinner som ble hentet til Danmark fra en fangeleir i Syria i fjor. Hun ble fredag dømt ved retten i Esbjerg. Den danske...
18. november 2022 NRK
Tyrkisk politi: Hun skal ha plassert terrorbomben
Kvinnen på gulvet er ifølge tyrkisk politi mistenkt for å ha plassert den dødbringende bomben i handlegaten i Istanbul søndag.
14. november 2022 VG
SOHR: 15 drept i angrep mot iranskstøttet milits i Syria
Rundt 15 mennesker er drept i et angrep mot en iranskstøttet militsgruppe øst i Syria, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Angrepet var rettet mot en kolonne med tankbiler og lastebiler med våpen og ammunisjon i Albu Kamal-området, nær grensa til...
9. november 2022 NRK
Tre danske kvinner tiltalt for terrorstøtte etter hjemkomst fra Syria
Tre kvinner på 33, 35 og 38 år er tiltalt etter en ny terrorparagraf i Danmark. Aktor mener de var koner og husmødre for IS-krigere i Syria.
4. november 2022 ABC Nyheter
Nederland: Henter hjem kvinner og barn fra Syria
Nederland har besluttet å hente hjem tolv kvinner og 28 barn fra leirer i Nord-Syria, opplyser regjeringen. Det er den største gruppen Nederland tar hjem fra Syria fram til nå. – Kvinnene kommer til å bli pågrepet når de ankommer Nederland, og skal stilles for retten,...
1. november 2022 NRK
Påtalemyndigheten mener terrordømt kvinne var offer for menneske­handel i Syria
Påtalemyndigheten snur og mener at kvinnen som ble dømt for terrordeltakelse i Syria, var offer for menneskehandel, skriver NRK.
28. oktober 2022 ABC Nyheter
Statsadvokat snur: Mener terrordømt kvinne var offer for menneske­handel
Påtalemyndigheten mener nå at den såkalte IS-kvinnen var et offer for menneskehandel i store deler av perioden hun var i Syria.
28. oktober 2022 NRK
Eksplosjoner hørt i Damaskus
To kraftige eksplosjoner er hørt i Syrias hovedstad Damaskus, det melder statlige medier. Et vitne forteller også til Reuters at man har hørt eksplosjoner.
24. oktober 2022 NRK
Dro inn i IS-leir på jakt etter norske IS-kvinner
GOD MORGEN NORGE : Utenriksjournalist Kristin Solberg ville prøve å begripe hva som trekker mennesker mot grenseløs brutalitet. Derfor oppsøkte hun den norske IS-kvinnen Aisha i den livsfarlige Al-Hol-leiren.
24. oktober 2022 TV 2
USA sier de har drept IS-topper
USA har i to separate aksjoner drept tre IS-topper i Syria, ifølge USAs sentralkommando (Centcom). Centcom meldte først at de drepte IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri i et raid nordøst i Syria onsdag. I den andre aksjonen ble IS-toppen Abu-Hasham al-Umawi og en annen høytstående...
7. oktober 2022 NRK
USA sier de har drept IS-topp i Syria
USA drepte IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri i et raid i Syria onsdag, ifølge USAs sentralkommando (Centcom). Angrepet fant sted i regjeringskontrollert område.
7. oktober 2022 VG
USA sier de har drept IS-topp i Syria
USA drepte IS-toppen Rakkan Wahid al-Shammri i et raid i Syria onsdag, ifølge USAs sentralkommando (Centcom). Angrepet fant sted i regjeringskontrollert område. Centcom skriver at al-Shammri er kjent for å tilrettelegge for smugling av våpen og krigere for å støtte IS' aksjoner....
7. oktober 2022 NRK
VERDEN

Hemmelige samtaler om Syria på Losby
I flere dager har representanter for det syriske sivilsamfunnet sittet på et gods i Lørenskog utenfor Oslo og snakket om fremtiden.
5. oktober 2022 NRK
– Dei kasta oss i døden
TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.
3. oktober 2022 TV 2
"They sent us to death"
Mohammed claims the Greek coastguard is to blame for the fact that his journy from Syria ended with tragedy.
3. oktober 2022 TV 2
Norsk Folkehjelp skal rydde miner for Assad-regimet
Norsk Folkehjelp har inngått en avtale med syriske myndigheter og diktatoren Bashar al-Assad om minerydding i det krigsherjede landet. Det er feil, mener en syrisk flyktning.
2. oktober 2022 NRK
Norge hentet Zakarias familie fra Moria-leiren. – Vi kom fra helvete til paradis
Etter brannen i Moria-leiren, bestemte Norge for å hente ut 50 flyktninger. Zakarias familie ble en av dem.
26. september 2022 TV 2
Minst 73 mennesker druknet utenfor Syria
Tallet på omkomne har steget til minst 73 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, opplyser regjeringen i Beirut, ifølge AFP. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh. – Vi mener sjansen for å...
23. september 2022 NRK
Minst 73 mennesker druknet utenfor Syria
Tallet på omkomne har steget til minst 73 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere.
23. september 2022 ABC Nyheter
34 migranter funnet døde utenfor Syra – dødstallet øker
Redningsmannskaper fra Syria fant 34 døde og berget minst 20 personer etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet har økt fra 15 til 34 i løpet av kort tid.
22. september 2022 NRK
Minst 34 migranter funnet døde utenfor Syria – dødstallet øker
Redningsmannskaper fra Syria fant 34 lik etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Over 150 skal ha vært om bord.
22. september 2022 ABC Nyheter
Romerne fikk skylden da oldtidsbyen falt, men forskere er ikke like sikre
­
22. september 2022 NRK
15 migranter funnet døde utenfor Syria
Syriske myndigheter fant 15 lik og berget minst åtte personer etter at en båt med migranter fra Libanon kantret utenfor portbyen Tartus, melder AFP. – Åtte overlevende er blitt fraktet til Al-Basel-sykehuset i Tartus, sier den syriske havnesjefen Samer Kbrasli.
22. september 2022 NRK
Frankrike dømt for ikke å hente hjem kvinner fra Syria
Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har dømt Frankrike for ikke å ville hente hjem to franske kvinner som sluttet seg til sine IS-ektemenn i Syria. Franske myndigheter bør revurdere ønsket til kvinnenes foreldre om la dem komme hjem, heter det i dommen. Retten anfører at...
14. september 2022 NRK
IS hevder å ha drept seks USA-støttede krigere i Syria
IS hevder å ha drept seks syriske krigere fra den USA-støttede militsen Syriske demokratiske styrker (SDF) i en landsby øst i Syria. Den IS-tilknyttede nettsiden Armaq har publisert en video der seks personer blir skutt i landsbyen Ruwaidshed i provinsen Deir al-Zor, som grenser til Irak. De skal...
12. september 2022 NRK
Framstilt som solidaritetsaksjoner
Krig: I den pågående konflikten mellom Russland og Vesten i Ukraina har sosialdemokrater, sosialliberale og grønne politikere vært blant de ivrigste tilhengerne av krigs- og konfrontasjonspolitikk. Og når «solidaritet» blir et middel for krigshisserne, kan den politiske...
8. september 2022 Ny Tid
11 døde da blokk raste sammen i Aleppo
Minst 11 mennesker døde da en blokk kollapset i Aleppo nord i Syria onsdag, melder statlig syrisk TV. Blokka i nabolaget Fardous var på fem etasjer og angivelig ulovlig bygget. Sju kvinner, tre barn og en eldre mann mistet livet i kollapsn, melder NTB-AP. Sju nærliggende bygninger ble evakuert av...
8. september 2022 NRK
Blokk kollapset i Aleppo
Minst elleve personer, blant dem tre barn, døde da en blokk kollapset i Aleppo nord i Syria onsdag, melder statlig syrisk TV.
8. september 2022 TV 2
Tre drept i israelsk rakettangrep mot flyplassen i Aleppo
Tre personer er drept under et israelsk rakettangrep som ødela rullebanen på Aleppos internasjonale flyplass tirsdag kveld.
7. september 2022 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL