Syria
USA sender flere soldater til Syria
Den amerikanske hæren har sendt flere soldater og militærkjøretøy inn i det østlige Syria etter en rekke sammenstøt med russiske styrker.
lørdag 19. september ABC Nyheter
Erna og Jonas må stå sammen
Ap-leder Jonas Gahr Støre klarer ikke å stå imot Moria-opprøret i sitt eget parti. Den solide aksen mellom Høyre og Arbeiderpartiet i asylpolitikken er svekket.
lørdag 19. september VG
Ber Norge hente IS-kvinner, så barna ikke blir terrorister
QAMISHLI/OSLO Dersom barn av IS-kvinner tvinges til en oppvekst i leirene i Syria, danner de en ny generasjon av enda farligere terrorister. Det advarer kurdernes utenrikssjef.
fredag 18. september VG
Trodde Merkel var en filmstjerne
Fem år er gått siden den syriske flyktningen tok en selfie med verdens mektigste kvinne i Berlin, uten å vite hvem hun var. Den har gitt ham både verdensberømmelse og ubehag i årene etterpå.
torsdag 17. september NRK
Storbritannia hentet hjem et barn fra Syria: – En triumf
Et britisk foreldreløst barn er blitt hentet ut fra Nord-Syria, bekrefter myndighetene i Storbritannia. Redd Barna kaller det en triumf.
onsdag 16. september VG
Trump ville drepe Assad. Ble stanset av sin egen forsvarsminister
– Jeg ville heller tatt ham ut. Jeg var klar, men Mattis ville ikke gøre det.
tirsdag 15. september ABC Nyheter
SOHR: Ti drept i luftangrep i Syria
Ti pro-iranske paramilitære, de fleste av dem irakere, ble mandag drept i luftangrep øst i Syria, ifølge observatørgruppa SOHR. Israel mistenkes for å stå bak.
mandag 14. september ABC Nyheter
Barn forsøkt smuglet ut av leiren Al Hol: – Åpne luka, de blir kvalt der inne
Her blir seks barn og fem IS-kvinner hentet ut av en tankbil ved Al Hol-leiren i Syria. Sjåførens tillatelse viser at han leverer vann for Flyktninghjelpen, men den norske organisasjonen avviser dette.
søndag 13. september NRK
VERDEN

Coronasmitte påvist for første gang i flyktningleir for syrere i Jordan
For første gang har FN registrert coronasmitte i Azraq-leiren i Jordan, som er hjem for nesten 37.000 syriske flyktninger.
tirsdag 8. september ABC Nyheter
Statlige medier: To drept i israelsk luftangrep i Syria
To personer ble drept og sju såret i israelske luftangrep i Syria, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana.
mandag 31. august TV 2
Corona-alarm
– Det kan bli grusomt.
søndag 30. august Dagbladet
I skyggen av krigen: Corona-katastrofe i Irak og Syria
De offisielle tallene på coronavirus er lave, men virkeligheten er en helt annen. Det forteller norske helsearbeidere i Irak og Syria. De krigsherjede landene står overfor en epidemi som er ute av kontroll.
torsdag 27. august VG
Russiske og amerikanske styrker kolliderte i Syria
Flere amerikanske soldater skal ha fått hjernerystelse etter en kollisjon med russiske styrker i Syria. To amerikanske kilder, som ikke ønsker å bli navngitt, beskrev hendelsen overfor nyhetsbyrået AP onsdag. Russiske kjøretøyer skal ha kjørt inn i et pansret amerikansk...
torsdag 27. august Aldri mer
Søreide til VG: – Tragiske barnedødsfall i al-Hol
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier til VG at barnedødsfallene i al-Hol-leiren er tragiske. Men UD har ikke kontaktet de norske kvinnene som sitter i leiren etter at coronaviruset begynte å spre seg der.
tirsdag 25. august VG
Nye forhandlinger i Genéve om grunnlov for Syria
Syriske myndigheter, opposisjonen og sivilsamfunn er samlet til FN-initierte samtaler for første gang på ni måneder for å forhandle om ny syrisk grunnlov.
mandag 24. august ABC Nyheter
Sterk uro for barn i Syria-leir – regjeringen må svare
Hjemhentingen av en IS-siktet kvinne og hennes barn sprengte regjeringen. SV vil ha svar på hva regjeringen gjør for å trygge andre barn med norsk tilknytning.
tirsdag 18. august ABC Nyheter
Terrorsiktet til politiet: Norsk ettåring døde etter mishandling i Syria
Etter at kvinnen kom seg ut fra Syria, hevdet hun overfor PST at en norsk fremmedkriger var voldelig mot det lille barnet. Nå kan det bli etterforskning.
mandag 17. august NRK
Europeiske kvinner som støtter IS føler seg fremmede i landet de bor i
På nettet dyrker de utenforskapet sammen med likesinnede, viser en tolkning av Facebook-profiler i Europa.
mandag 17. august ABC Nyheter
Coronaviruset spres i al-Hol leieren: – En varslet katastrofe
Åtte barn under fem år har dødd i løpet av fire dager i al-Hol leiren i Syria. Fire norske kvinner med fire små barn sitter i leirer i Syria, der coronaviruset sprer seg. De norske barna står i reell fare for å dø, advarer Redd Barna.
lørdag 15. august VG
Assad måtte avbryte tale
Syrias president Bashar al-Assad måtte onsdag avbryte en tale i nasjonalforsamlingen, angivelig som følge av blodtrykksfall. Foran en fullsatt sal ga presidenten beskjed om at han måtte sette seg ned et minutts tid. Han hadde stått på talerstolen en halvtime da han begynte å se...
torsdag 13. august Aldri mer
Glimt av håp i krateret
Megaeksplosjonen i Beirut rammet et folk som allerede var i krise. Men tragedien gir håp, både politisk, økonomisk og humanitært.
onsdag 5. august Dagbladet
Kan gi dramatisk eskalering i Midtøsten (+)
ANALYSE: USAs president Donald J. Trump hevder at amerikanske generaler mener den voldsomme eksplosjonen i Beirut i Libanon tirsdag må ha vært et angrep. Det vil gi støtet til intense spekulasjoner, der mange i Midtøsten vil peke på Israel som en sannsynlig mistenkt. Av KJETIL...
onsdag 5. august Aldri mer
Angrep syriske regjeringsstyrker
Israelske kampfly og helikoptre gjennomførte mandag kveld flere angrep mot syriske regjeringsstyrker sør i Syria, opplyser den israelske forsvarsledelsen. – Målene inkluderte observasjonsposter og etterretningsanlegg, luftvernartilleri og kommando- og kontrollsystemer på baser som...
tirsdag 4. august Aldri mer
Drar hverandre ned i møkka
Libanon og Syria er på randen av kollaps. Nå lever de i et skjebnefellesskap.
mandag 3. august Dagbladet
Israel angrep milits på Golan
Israelske styrker sier den natt til mandag hindret et angrep ved å skyte fire personer som forsøkte å utplassere eksplosiver på grensen mot Syria. Den israelske hæren opplyser selv at den angrep de fire nær en israelsk hærpost på de sørlige Golanhøydene,...
mandag 3. august Aldri mer
Nye sanksjoner mot Assad-regimet
USA har innført sanksjoner mot den eldste sønnen til Syrias president Bashar al-Assad og flere andre personer knyttet til hans regime. Det opplyste USAs utenriksdepartement onsdag. 18 år gamle Hafez al-Assad vil heretter ikke kunne reise til USA eller ha verdier i amerikanske banker. I tillegg...
torsdag 30. juli Aldri mer
Israelsk drone styrtet i Libanon
Israel melder søndag at en drone har styrtet i Sør-Libanon. Landet angrep fredag flere militære mål sør i Syria. Gjennom hele søndag fløy jagerfly og droner over den sørlige delen av Libanon, melder Libanons statlige nyhetsbyrå National News Agency. –...
mandag 27. juli Aldri mer
Amerikansk jagerfly fulgte passasjerfly over Syria
Et amerikansk jagerfly fulgte et iransk passasjerfly gjennom syrisk luftrom torsdag kveld, bekrefter USA, som avviser at det var kollisjonsfare. Passasjerflyet fra Mahan Air måtte raskt gå ned i høyde for å unngå kollisjon, og den raske nedstigningen førte til at flere personer...
fredag 24. juli Aldri mer
Syrias regjeringsparti fikk flertall i valget
Det regjerende Baath-partiet i Syria, og dets allierte, fikk flertall i valg på ny nasjonalforsamling, noe som var ventet på forhånd. Valget ble gjennomført i regjeringskontrollerte deler av det krigsherjede landet. Resultatet ble kunngjort tirsdag og viser at president Bashar al-Assads...
onsdag 22. juli Aldri mer
Rakettangrep mot mål nær Damaskus
Minst sju soldater ble såret i et rakettangrep mål utenfor Syrias hovedstad Damaskus mandag kveld, ifølge en militærkilde. Kilden hevder at Israel sto bak. Angrepet førte til store ødeleggelser, legger kilden til. Syriske bakkestyrker klarte å skyte ned et ikke...
tirsdag 21. juli Aldri mer
Britisk IS-kvinne får returnere til Storbritannia
Syria-farer Shamima Begum får komme tilbake til Storbritannia for å kjempe for å få tilbake sitt britiske statsborgerskap.
torsdag 16. juli NRK
Britisk Syria-farer får reise tilbake til Storbritannia
Britiske Shamima Begum, som sluttet seg til IS som 15-åring, får returnere til Storbritannia og kjempe for å få tilbake statsborgerskapet, ifølge en kjennelse.
torsdag 16. juli ABC Nyheter
Angrep mot tyrkiske og russiske styrker
Tre russiske og flere tyrkiske soldater ble såret da en felles patrulje ble angrepet i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Russlands forsvarsdepartement. Russland og Tyrkia opprettet patruljer langs en motorvei i Idlib i mars etter våpenhvileavtalen som skulle sikre stans i krigføringen i...
onsdag 15. juli Aldri mer
ASIA

Søreide bekymret for den humanitære situasjonen i Syria
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at Sikkerhetsrådet blir en arena for politisering av humanitær bistand etter strid om ny Syria-resolusjon.
søndag 12. juli ABC Nyheter
Kripos: Kan skjule seg krigsforbrytere blant syriske asylsøkere i Norge
Politiet sier at de har interessant informasjon om flere syrere i Norge knyttet til Assad-regimet.
lørdag 11. juli NRK
Oldtidslandsby i dagens Syria kan ha blitt jevnet med jorden av meteoritt
For 13 000 år siden forsvinner en syrisk landsby brått fra historien. Igjen ligger bare svidd jord. Kan en komet ha skylden?
lørdag 11. juli ABC Nyheter
Politisk spill om nødhjelp
I FNs sikkerhetsråd har det de siste dagene pågått et kynisk spill om flere millioner syreres liv og helse. Samtidig har FN lagt frem en rapport som dokumenterer nye krigsforbrytelser mot sivile i opprørskontrollerte områder.
torsdag 9. juli VG
Russisk resolusjonsforslag om Syria falt
Et russisk resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd om å redusere nødhjelp over grensa til Syria, har falt. Russland trengte ni stemmer av Sikkerhetsrådets 15 og ingen stemmer imot blant de fem vetomaktene for å få forslaget igjennom. Men det fikk bare fire stemmer. Sju land stemte...
torsdag 9. juli Aldri mer
Russisk resolusjonsforslag om Syria falt
Et russisk resolusjonsforslag i FNs sikkerhetsråd om å redusere nødhjelp over grensen til Syria, har falt.
torsdag 9. juli $ Aftenposten
Nedla veto mot Syria-resolusjon
Russland og Kina la tirsdag ned veto mot en resolusjon om å forlenge den internasjonale nødhjelpen til Syria gjennom to grenseoverganger. Resolusjonsforslaget ble lagt fram av Tyskland og Belgia, tross russisk motstand, opplyser diplomatiske kilder. Bare Russland og Kina stemte imot, mens alle de...
onsdag 8. juli Aldri mer
FN: Åpenbare krigsforbrytelser i Idlib-offensiven i Syria
Krigsforbrytelser og mulige forbrytelser mot menneskeheten ble begått under kampen om den syriske provinsen Idlib, fastslår FN-granskere.
tirsdag 7. juli ABC Nyheter
FN: Åpenbare krigsforbrytelser i Idlib-offensiven i Syria
Krigsforbrytelser og mulige forbrytelser mot menneskeheten ble begått under kampen om den syriske provinsen Idlib, fastslår FN-granskere.
tirsdag 7. juli $ Aftenposten
— USAs angrep på iransk general var ulovlig
USAs droneangrep som tok livet av den iranske generalen Qasem Soleimani og ni andre i Bagdad i januar, var et brudd på folkeretten, mener en FN-topp. USA oppga ikke tilstrekkelige bevis for noe umiddelbart forestående eller pågående angrep på amerikanske interesser for å...
tirsdag 7. juli Aldri mer
Putin: IS har trappet opp aktiviteten i Syria
På en videokonferanse mellom Russland, Iran og Tyrkia sier Russlands president Vladimir Putin at IS har økt aktiviteten i Nord-Syria.
onsdag 1. juli ABC Nyheter
Italiensk politi beslaga 14 tonn amfetamin
Politiet i Italia har beslaglagt 14 tonn amfetamin som de mener IS har produsert i Syria. Stoffet skulle finansiere gruppens terrorvirksomhet.
onsdag 1. juli NRK
14 tonn IS-produsert amfetamin beslaglagt i Italia
Italiensk politi sier de har beslaglagt 14 tonn amfetamin produsert av ekstremistgruppen IS i Syria.
onsdag 1. juli $ Aftenposten
Netanyahu ber Assad holde seg unna Iran
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Syrias president Bashar al-Assad og sier Israel vil reagere hvis han tillater mer iransk innblanding i Syria.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Sultkatastrofe kan gi nye flyktningebølger fra Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015. De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av...
mandag 29. juni Aldri mer
Hjelpeorganisasjoner slår sultalarm i Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Statsløs palestiner dømt i terrorsak i Høyesterett
En mann som kom til Norge i 2017, er dømt i Høyesterett for handlingene han begikk da han var med i en terrororganisasjon i Syria før han kom til Norge.
lørdag 27. juni $ Aftenposten
Flyktet sammen fra krig til Norge – så ble bestekompisen drept
STAVANGER : De knyttet et sterkt bånd etter å ha flyktet fra Syria til Norge. Nå er Rami M. Alturjeman i sorg over tapet av sin beste venn.
torsdag 25. juni TV 2
Løslater syrisk mann siktet for terrorfinansiering
I mai fant PST 390.000 kroner under mannens madrass. Nå er syreren løslatt etter å ha sittet i varetekt i fire uker.
onsdag 24. juni NRK
Sivile flykter fra tyrkisk offensiv i Nord-Irak
Sivile flykter fra landsbyer i Nord-Irak etter at Tyrkia har trappet opp angrepene mot militante kurdere i nabolandet. De tyrkiske angrepene er blitt kraftig fordømt av irakiske myndigheter. Nå har mange av innbyggerne i landsbyen Keshani lastet eiendelene sine opp på lastebiler og tatt med seg...
tirsdag 23. juni Aldri mer
Barn omkom i kraftig regnvær i flyktningleir i Syria
Minst tre barn er døde og to andre savnet etter at kraftig regnvær og vind rammet flyktningleirer nordvest i Syria.
fredag 19. juni $ Aftenposten
Protester i Syria: – Bekymret for skjebnen til de arresterte
LIBANON : «Folket krever regimets fall!». Sjeldne protester har brutt ut i Syria, med slagord som minner om 2011. De er tegn på en alvorlig krise.
fredag 19. juni NRK
Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
torsdag 18. juni VG
Kraftig økning i antall mennesker på flukt
Nesten 80 millioner mennesker var på flukt fra krig, forfølgelse og uro ved årsskiftet. Antallet var dobbelt så høyt som for ti år siden.
torsdag 18. juni VG
Svensk kvinne flyktet fra IS-leir i Syria – Utenlandske IS-kvinner betaler opp mot en million for å rømme
En svensk kvinne har rømt fra Al-Hol-leiren i Syria og kommet seg hjem til Sverige, melder svenske medier. Utenlandske IS-tilhengere betaler opp en million kroner for å bli smuglet ut av IS-fangeleiren.
onsdag 17. juni $ Aftenposten
VERDEN

Svensk kvinne har flyktet fra IS-leir i Syria
En svensk kvinne har tatt seg ut av Al-Hol-leiren i Syria og reist hjem til Sverige, melder svenske medier.
onsdag 17. juni ABC Nyheter
Vil presse Assad til kompromisser med sanksjoner
USA innfører onsdag harde sanksjoner mot Syria, samtidig som landet er inne i en alvorlig økonomisk krise som gjør livet svært vanskelig for syrere flest. Den siste tiden har verdien på det syriske pundet rast, samtidig som mat og medisiner har blitt så dyre at mange ikke har...
onsdag 17. juni Aldri mer
Hanif (10) nekter å forlate IS-fengslet uten faren
Faren var sykepleier for IS i Raqqa. Nå leker Hanif i fengselet i Syria, og deler celle med radikaliserte IS-krigere. De syriske kurderne håper Norge og verdenssamfunnet snart kan hjelpe. De har altfor mange fanger.
tirsdag 16. juni NRK
Ekstremisme spres som virus
Den såkalte staten er borte og deres leder er drept. Men IS er verken knust eller beseiret en gang for alle. De er i stedet i ferd med å gjøre et blodig comeback.
søndag 14. juni VG
Tusenvis på flukt etter nye russiske luftangrep i Syria
For første gang siden mars er en sivil drept i russiske luftangrep nordvest i Syria, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tusenvis er på flukt.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Assad går etter mektig fetter
Syrias president Bashar al-Assad tviholder på makten i sitt krigsherjede land. I maktkampen inngår også en styrtrik fetter som anklages for korrupsjon. I august i fjor skjedde det som skulle bli starten på Assad-familiens kampanje for å vingeklippe familiens viktigste økonomiske...
tirsdag 9. juni Aldri mer
Nordflåten overvåker fransk fregatt i Barentshavet
Den russiske Nordflåten har, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, sporet bevegelsene til den franske marines fregatt, Aquitaine, i Barentshavet. post@olegunnaro.com Ifølge en melding fra det russiske forsvarsdepartementet, skal Aquitaine ha seilt inn i Barentshavet den 5. juni....
mandag 8. juni Aldri mer
Israel bekrefter angrep i Syria og Libanon
Det israelske luftforsvaret bekrefter at landet har trappet opp angrepene mot iranske og iranskstøttede mål i Syria og Libanon.
mandag 8. juni ABC Nyheter
Kjente republikanere vender ryggen til Trump
President Donald Trump møter motstand fra flere kjente republikanere før høstens presidentvalg. George W. Bush er blant dem som ikke vil stemme på ham. Tirsdag 3. november går amerikanerne til urnene for å avgjøre om republikaneren Donald Trump får fortsette som...
mandag 8. juni Aldri mer
Her får barn «militær trening» av IS-kvinner i Al Hol
Etterpå fikk barna medaljer utformet som håndgranater. Nå slår lokale myndigheter fast at IS-kalifatet har flyttet seg til den beryktede interneringsleiren i Syria.
søndag 7. juni NRK
Sterkt gisseldrama fra virkeligheten
DANSK IS-FANGE: Spillefilmen om danske Daniel Rye som ble tatt til fange av IS i Syria viser at skandinavisk film ikke er nødt til å være tannløs underholdning for å treffe bredt.
lørdag 6. juni Ny Tid
Israelsk luftangrep i Syria
Minst ni mennesker ble torsdag drept i et israelsk luftangrep i Syria, ifølge en syrisk eksilgruppe. Det er minst fire syrere blant de drepte, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Statlige syriske medier har ikke bekreftet at noen er drept. Men nyhetsbyrået Sana melder at angrepet rammet...
fredag 5. juni Aldri mer
Russiske rakettangrep i Syria for første gang på tre måneder
Russland har gjennomført rakettangrep mot det siste store opprørskontrollerte området nordvest i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
onsdag 3. juni ABC Nyheter
SOHR: Russiske rakettangrep i Syria for første gang på tre måneder
Russland har gjennomført rakettangrep mot det siste store opprørskontrollerte området nordvest i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
onsdag 3. juni $ Aftenposten
Bror til terrorsiktet med penger under madrassen: – Jeg sendte ham penger
Mens Politiets sikkerhetstjeneste mener pengene har gått til terrororganisasjonen IS, mener broren til den siktede at en hjertesyk far i Syria var blant mottagerne.
tirsdag 2. juni NRK
Protestene blir globale: Solidaritet fra krigsruiner til USAs demonstranter
BEIRUT I flere byer verden over viser mennesker solidaritet med svarte amerikanere etter drapet på George Floyd. – Vi støtter de undertrykte, sier en kunstner i krigsherjede Idlib i Syria til VG.
mandag 1. juni VG
President Assads steinrike fetter er kommet på kant med regimet. Det kan si oss noe om Syrias fremtid.
Rami Makhlouf brukte forbindelsen til presidenten til å melke Syria. Når det nå rakner, tror noen at Asma al-Assad, presidentens kone, står bak.
søndag 31. mai $ Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL