Syria
Putin: IS har trappet opp aktiviteten i Syria
På en videokonferanse mellom Russland, Iran og Tyrkia sier Russlands president Vladimir Putin at IS har økt aktiviteten i Nord-Syria.
onsdag 17:31 ABC Nyheter
Italiensk politi beslaga 14 tonn amfetamin
Politiet i Italia har beslaglagt 14 tonn amfetamin som de mener IS har produsert i Syria. Stoffet skulle finansiere gruppens terrorvirksomhet.
onsdag 14:39 NRK
14 tonn IS-produsert amfetamin beslaglagt i Italia
Italiensk politi sier de har beslaglagt 14 tonn amfetamin produsert av ekstremistgruppen IS i Syria.
onsdag 10:39 $ Aftenposten
Netanyahu ber Assad holde seg unna Iran
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Syrias president Bashar al-Assad og sier Israel vil reagere hvis han tillater mer iransk innblanding i Syria.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Sultkatastrofe kan gi nye flyktningebølger fra Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015. De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av...
mandag 29. juni Aldri mer
Hjelpeorganisasjoner slår sultalarm i Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Statsløs palestiner dømt i terrorsak i Høyesterett
En mann som kom til Norge i 2017, er dømt i Høyesterett for handlingene han begikk da han var med i en terrororganisasjon i Syria før han kom til Norge.
lørdag 27. juni $ Aftenposten
Flyktet sammen fra krig til Norge – så ble bestekompisen drept
STAVANGER : De knyttet et sterkt bånd etter å ha flyktet fra Syria til Norge. Nå er Rami M. Alturjeman i sorg over tapet av sin beste venn.
torsdag 25. juni TV 2
VERDEN

Løslater syrisk mann siktet for terrorfinansiering
I mai fant PST 390.000 kroner under mannens madrass. Nå er syreren løslatt etter å ha sittet i varetekt i fire uker.
onsdag 24. juni NRK
Sivile flykter fra tyrkisk offensiv i Nord-Irak
Sivile flykter fra landsbyer i Nord-Irak etter at Tyrkia har trappet opp angrepene mot militante kurdere i nabolandet. De tyrkiske angrepene er blitt kraftig fordømt av irakiske myndigheter. Nå har mange av innbyggerne i landsbyen Keshani lastet eiendelene sine opp på lastebiler og tatt med seg...
tirsdag 23. juni Aldri mer
Barn omkom i kraftig regnvær i flyktningleir i Syria
Minst tre barn er døde og to andre savnet etter at kraftig regnvær og vind rammet flyktningleirer nordvest i Syria.
fredag 19. juni $ Aftenposten
Protester i Syria: – Bekymret for skjebnen til de arresterte
LIBANON : «Folket krever regimets fall!». Sjeldne protester har brutt ut i Syria, med slagord som minner om 2011. De er tegn på en alvorlig krise.
fredag 19. juni NRK
Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
torsdag 18. juni VG
Kraftig økning i antall mennesker på flukt
Nesten 80 millioner mennesker var på flukt fra krig, forfølgelse og uro ved årsskiftet. Antallet var dobbelt så høyt som for ti år siden.
torsdag 18. juni VG
Svensk kvinne flyktet fra IS-leir i Syria – Utenlandske IS-kvinner betaler opp mot en million for å rømme
En svensk kvinne har rømt fra Al-Hol-leiren i Syria og kommet seg hjem til Sverige, melder svenske medier. Utenlandske IS-tilhengere betaler opp en million kroner for å bli smuglet ut av IS-fangeleiren.
onsdag 17. juni $ Aftenposten
Svensk kvinne har flyktet fra IS-leir i Syria
En svensk kvinne har tatt seg ut av Al-Hol-leiren i Syria og reist hjem til Sverige, melder svenske medier.
onsdag 17. juni ABC Nyheter
Vil presse Assad til kompromisser med sanksjoner
USA innfører onsdag harde sanksjoner mot Syria, samtidig som landet er inne i en alvorlig økonomisk krise som gjør livet svært vanskelig for syrere flest. Den siste tiden har verdien på det syriske pundet rast, samtidig som mat og medisiner har blitt så dyre at mange ikke har...
onsdag 17. juni Aldri mer
Hanif (10) nekter å forlate IS-fengslet uten faren
Faren var sykepleier for IS i Raqqa. Nå leker Hanif i fengselet i Syria, og deler celle med radikaliserte IS-krigere. De syriske kurderne håper Norge og verdenssamfunnet snart kan hjelpe. De har altfor mange fanger.
tirsdag 16. juni NRK
Ekstremisme spres som virus
Den såkalte staten er borte og deres leder er drept. Men IS er verken knust eller beseiret en gang for alle. De er i stedet i ferd med å gjøre et blodig comeback.
søndag 14. juni VG
Tusenvis på flukt etter nye russiske luftangrep i Syria
For første gang siden mars er en sivil drept i russiske luftangrep nordvest i Syria, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tusenvis er på flukt.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Assad går etter mektig fetter
Syrias president Bashar al-Assad tviholder på makten i sitt krigsherjede land. I maktkampen inngår også en styrtrik fetter som anklages for korrupsjon. I august i fjor skjedde det som skulle bli starten på Assad-familiens kampanje for å vingeklippe familiens viktigste økonomiske...
tirsdag 9. juni Aldri mer
Nordflåten overvåker fransk fregatt i Barentshavet
Den russiske Nordflåten har, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass, sporet bevegelsene til den franske marines fregatt, Aquitaine, i Barentshavet. post@olegunnaro.com Ifølge en melding fra det russiske forsvarsdepartementet, skal Aquitaine ha seilt inn i Barentshavet den 5. juni....
mandag 8. juni Aldri mer
Israel bekrefter angrep i Syria og Libanon
Det israelske luftforsvaret bekrefter at landet har trappet opp angrepene mot iranske og iranskstøttede mål i Syria og Libanon.
mandag 8. juni ABC Nyheter
Kjente republikanere vender ryggen til Trump
President Donald Trump møter motstand fra flere kjente republikanere før høstens presidentvalg. George W. Bush er blant dem som ikke vil stemme på ham. Tirsdag 3. november går amerikanerne til urnene for å avgjøre om republikaneren Donald Trump får fortsette som...
mandag 8. juni Aldri mer
Her får barn «militær trening» av IS-kvinner i Al Hol
Etterpå fikk barna medaljer utformet som håndgranater. Nå slår lokale myndigheter fast at IS-kalifatet har flyttet seg til den beryktede interneringsleiren i Syria.
søndag 7. juni NRK
Sterkt gisseldrama fra virkeligheten
DANSK IS-FANGE: Spillefilmen om danske Daniel Rye som ble tatt til fange av IS i Syria viser at skandinavisk film ikke er nødt til å være tannløs underholdning for å treffe bredt.
lørdag 6. juni Ny Tid
Israelsk luftangrep i Syria
Minst ni mennesker ble torsdag drept i et israelsk luftangrep i Syria, ifølge en syrisk eksilgruppe. Det er minst fire syrere blant de drepte, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Statlige syriske medier har ikke bekreftet at noen er drept. Men nyhetsbyrået Sana melder at angrepet rammet...
fredag 5. juni Aldri mer
Russiske rakettangrep i Syria for første gang på tre måneder
Russland har gjennomført rakettangrep mot det siste store opprørskontrollerte området nordvest i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
onsdag 3. juni ABC Nyheter
SOHR: Russiske rakettangrep i Syria for første gang på tre måneder
Russland har gjennomført rakettangrep mot det siste store opprørskontrollerte området nordvest i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
onsdag 3. juni $ Aftenposten
Bror til terrorsiktet med penger under madrassen: – Jeg sendte ham penger
Mens Politiets sikkerhetstjeneste mener pengene har gått til terrororganisasjonen IS, mener broren til den siktede at en hjertesyk far i Syria var blant mottagerne.
tirsdag 2. juni NRK
Protestene blir globale: Solidaritet fra krigsruiner til USAs demonstranter
BEIRUT I flere byer verden over viser mennesker solidaritet med svarte amerikanere etter drapet på George Floyd. – Vi støtter de undertrykte, sier en kunstner i krigsherjede Idlib i Syria til VG.
mandag 1. juni VG
President Assads steinrike fetter er kommet på kant med regimet. Det kan si oss noe om Syrias fremtid.
Rami Makhlouf brukte forbindelsen til presidenten til å melke Syria. Når det nå rakner, tror noen at Asma al-Assad, presidentens kone, står bak.
søndag 31. mai $ Aftenposten
398 dager som IS-fange: – Det unike ved min historie er ikke torturen
Daniel Rye (31) ble tatt som gissel av IS. Nå er historien om hans 13 måneders lange mareritt i Syria blitt film.
søndag 31. mai $ Aftenposten
ASIA

Filmanmeldelse «13 måneder»: Knallsterk prøvelse
Du trodde du hadde det kjipt i «lockdown»? Møt det danske gisselet Daniel Rye.
søndag 31. mai VG
Filmanmeldelse: «13 måneder» er intens og klaustrofobisk
Historien om danske Daniel Ryes opphold i IS-fengsel i Rakka er blitt en nådeløs film.
fredag 29. mai $ Aftenposten
EU forlenger Syria-sanksjoner
EU forlenger sanksjonene som er rettet mot den syriske presidenten Bashar al-Assads regime i ytterligere ett år. Begrunnelsen er at voldelig undertrykkelse av sivilsamfunnet fortsatt pågår i landet, kunngjorde Det europeiske råd torsdag. Nylig ble 273 personer og 70 selskaper omfattet av...
fredag 29. mai Aldri mer
13 måneder
Rystende film om dansk IS-gissel.
torsdag 28. mai NRK P3
Nei, samme jente brukes ikke som offer i tre ulike kriser
Alle bildene er tatt etter det samme bombeangrepet i 2016.
onsdag 27. mai Faktisk.
— Russland har sendt kampfly til Libya
Russland sendte nylig kampfly til det borgerkrigsherjede Libya for å støtte russiske leiesoldater som kjemper for opprørsgeneralen Khalifa Haftar, ifølge USA. USAs militærkommando for Afrika (Africom) sier i en uttalelse tirsdag at kampflyene fløy fra Russland og først...
onsdag 27. mai Aldri mer
Leiesoldater strømmer til Libya
Borgerkrigen i Libya raser videre, og leiesoldater fra en rekke land deltar i opprørsgeneralen Khalifa Haftars forsøk på å innta hovedstaden Tripoli. Flere såkalte sikkerhetsselskap er involvert i krigføringen, og FN-eksperter har blant avdekket hvordan minst 20...
mandag 25. mai Aldri mer
Frp kaller det «Dyrt, dumt og umoralsk» å hente flyktninger fra Moria
Kostnadene knyttet til 35 Moria-flyktninger kan hjelpe 8300 syriske flyktninger i Jordan, ifølge Frps beregninger.
mandag 25. mai TV 2
Høyprofil-rettssak i Tyskland: Syrisk offiser nekter for tortur av 4000 fanger
En tidligere oberst fra Assad-regimets etterretningstjeneste nekter for noensinne å ha handlet inhumant. Påtalemyndigheten i Tyskland vil holde ham ansvarlig for tortur av 4000 mennesker, som førte til at minst 58 døde.
torsdag 21. mai VG
Anklages for leiesoldater i Libya
Britene og amerikanerne ber Russland slutte å sende leiesoldater til Libya etter at en FN-rapport fastslo at det både er russiske og syriske styrker i landet. Russland avviste kritikken under en videokonferanse i FNs sikkerhetsråd tirsdag. Landets FN-ambassadør Vassilij Nebenzia kalte...
onsdag 20. mai Aldri mer
Israel sender bombefly inn i Syria
Mens verden teller døde og smittende av korona, bomber Israel iranske baser i Syria. De siste ukene har flere titalls mennesker mistet livet, og noen mener Israel har lagt en slu plan.
søndag 17. mai NRK
Vurderer nytt spesialstyrkebidrag til Irak (+)
Forsvaret vurderer å foreslå for regjeringen at det skal sendes et nytt spesialstyrkebidrag til Irak. Ingen beslutning er ennå tatt.  kjetil@aldrimer.no Forsvarets spesialkommando (FSK) har tidligere drevet mentorering av irakiske sikkerhetsstyrker i Bagdad i Irak. Nå blir det diskutert...
fredag 15. mai Aldri mer
Norske IS-kvinner ble plassert i samme telt
Før den norske IS-kvinnen ble fraktet ut av Syria, ble hun flyttet til en ny leir. Der bodde hun i samme telt som Aisha Shazadi Kausar.
mandag 11. mai NRK
Mange drept i harde kamper nordvest i Syria
Minst 48 personer er drept i kamper mellom jihadister og regimevennlige krigere nordvest i Syria, ifølge SOHR.
søndag 10. mai $ Aftenposten
Svensk sikkerhetspoliti: «Døde» IS-krigere kan leve i skjul
Svenske IS-krigere som oppgis å ha blitt drept kan være i live, sier senioranalytiker ved det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.
lørdag 9. mai VG
Forsvarsministeren vil ikke granske mulig norskstøttet narko-milits
Frank Bakke-Jensen avviser en granskning av om norsk-støttet milits i Syria har drevet med narko-smugling.
torsdag 7. mai ABC Nyheter
Elleve drept i IS-angrep i Syria
Elleve syriske regjeringssoldater og soldater allierte av regimet, mistet livet i et IS-angrep torsdag, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.
torsdag 7. mai TV 2
Vi kan aldri hvile
Det er 75 år siden Norge ble fritt etter fem års okkupasjon under andre verdenskrig. For hver markering blir det færre av dem som fikk kjenne krigens overgrep på kroppen. Lærdommen vi tar med oss, må ikke bare være heltehistoriene.
torsdag 7. mai VG
Norsk IS-kvinne om koronasmitte: – Kanskje en gledelig nyhet om vi dør
I Syria er det frykt for at koronaviruset skal ramme de overfylte interneringsleirene.
torsdag 7. mai NRK
Den norsk-svenske IS-terroristens siste ord
Kort tid før svenske Michael Skråmo døde som IS-kriger i Syria i fjor, spilte han inn en beskjed til lillesøsteren.
torsdag 30. april Dagbladet
Over 30 drept angrep i Syria
Flere enn 30 mennesker er døde etter at en bombe skjult i en tankbil full av drivstoff eksploderte nord i Syria, opplyser eksilgruppa SOHR.
tirsdag 28. april TV 2
Forsvarets operative evne er «mindre god»
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen beskriver i sin siste årsrapport klare begrensninger i Forsvarets beredskap og evne til å løse operasjoner i krise og krig. Av KRISTIAN SKÅRDALSMO De nedslående konklusjonene om måloppnåelse berører to av Forsvarets kjerneoppgaver: *...
mandag 27. april Aldri mer
Hevder å ha skutt ned israelske raketter
Det syriske luftforsvaret har skutt ned flere israelske raketter avfyrt i et luftangrep mot mål nær Damaskus, hevder det statlig syriske nyhetsbyrået SANA. Hva som var målet for angrepet, blir ikke nevnt. Hendelsen fant sted like før daggry mandag. Hundrevis av angrep Ifølge...
mandag 27. april Aldri mer
Hevder å ha skutt ned raketter
Det syriske luftforsvaret har skutt ned flere israelske raketter avfyrt i et luftangrep mot mål nær Damaskus, hevder det statlig syriske nyhetsbyrået SANA.
mandag 27. april TV 2
Historisk torturrettssak gir Omar håp om rettferdighet
Omar Alshogre (24) ble fengslet og torturert i tre år. Nå jubler han. For første gang er to tidligere etterretningsoffiserer stilt for retten, tiltalt for grov tortur i syriske fengsler.
søndag 26. april NRK
VERDEN

Norske eksperter drar til Syria for å avsløre falske pass
Eksperter fra Nasjonalt ID-senter i Norge har siden migrasjonskrisen i 2015 årlig besøkt det omstridte regime i Syria for å få hjelp til å avdekke falske syriske pass.
lørdag 25. april NRK
Da Niclas og Magnus forsvant i Syria
Skutt og torturert lå to svenske journalister gjemt i en kjeller. Så ringer telefonen hjemme hos familien utenfor Stockholm.
fredag 24. april NRK
100.000 sporløst forsvunnet i Syria
Over hundre tusen mennesker er sporløst forsvunnet i Syria. Ikke fordi de har flyktet eller reist, men fordi de er kidnappet, plukket opp av maskerte menn, bortført av sikkerhetsstyrker, militsgrupper eller opprørere og ført til ukjent sted.
torsdag 23. april ABC Nyheter
Norge kan ha trent opp styrker som går over til Syrias regjering
Utbrytere fra den siste USA-støttede opprørsgruppa i Syria skal ha skiftet over til president Assads side. De kan ha blitt trent av norske spesialsoldater.
tirsdag 21. april ABC Nyheter
Den amerikanske marinen raser over russisk nærkontakt
Et russisk jagerfly kom uforsvarlig nært et amerikansk overvåkingsfly under en avskjæring i Middelhavet.
tirsdag 21. april ABC Nyheter
Iran vil tillate pilegrimsreiser på tross av smitterisiko
Når den hellige fastemåneden Ramadan innledes på torsdag, har mange muslimske land forbudt pilegrimsreiser av frykt for koronasmitte. Men Iran vil sende pilegrimer til hellige steder i Irak og Syria.
tirsdag 21. april NRK
Melder om israelsk rakettangrep i Syria
Flere israelske missiler er stanset av syrisk luftforsvar ved den historiske byen Palmyra i Homs-provinsen, melder syriske statlige medier. Siden krigen i Syria startet i 2011, har Israel gjennomført hundrevis av angrep mot Syria. Angrepene har vært rettet både mot syriske regjeringsstyrker og...
tirsdag 21. april Aldri mer
Syriske medier melder om israelsk rakettangrep
Flere israelske missiler er stanset av syrisk luftforsvar ved den historiske byen Palmyra i Homs-provinsen, melder syriske statlige medier.
mandag 20. april ABC Nyheter
11 dager etter Nord-Syrias første coronadødsfall, varslet WHO myndighetene
Kurdiske myndigheter i det nordøstlige Syria anklager WHO for å holde tilbake informasjon og stiller helseorganisasjonen ansvarlig for spredningen av coronaviruset i regionen.
søndag 19. april VG
IS-ekstremister sprengte moské – under fant arkeologene 3000 år gammelt palass
For seks år siden la terrorgruppen IS Nebi Yunus-moskeen i Mosul i ruiner. Under restene gravde ekstremistene flere tunneler, som viser seg å lede til et palass som ble bygget av assyrerne for nesten 3000 år siden.
lørdag 18. april VG
OPCW anklager Syria for kjemiske angrep i 2017
For første gang anklager Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) direkte det syriske regimet for å stå bak kjemiske angrep.
onsdag 8. april $ Aftenposten
Filmanmeldelse: «For Sama» er noe i nærheten av en klassiker
En sjeldent gripende og intim krigsdokumentar som aspirerer til klassikerstatus.
tirsdag 7. april $ Aftenposten
Åtte positive ting med koronaviruset
Midt i en verdensomspennende pandemi ser man nå friskere luft, mindre kriminalitet og færre tilfeller av sesonginfluensa.
søndag 5. april TV 2
For Sama
Innholdet er så sterkt at det er vanskelig å ta det inn over seg.
onsdag 1. april NRK P3
Laveste dødstall for sivile på ni år i Syria
103 sivile ble drept i krigen i Syria i mars. Det er det laveste tallet siden konflikten startet i 2011, ifølge observatørgruppen SOHR.
onsdag 1. april $ Aftenposten
Fattige har tre ganger så høy risiko for å bli smittet
Innbyggerne i sårbare land har tre ganger så høy risiko for å bli smittet av coronaviruset, og seks ganger mindre sjanse for å få helsehjelp, viser analyse.
onsdag 1. april ABC Nyheter
Syrisk TV melder om israelsk luftangrep
Det syriske luftforsvaret skjøt tirsdag mot raketter skutt ut fra israelske kampfly, melder statlige medier i landet.
tirsdag 31. mars ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL