Syria
SOHR: Rundt 30 syriske soldater drept da IS angrep busser
Om lag 30 personer er drept i et angrep mot flere busser sør i Syria. Ofrene var soldater, og angriperne ytterliggående islamister, ifølge en eksilgruppe.
30. desember 2020 ABC Nyheter
Syrisk flyktningleir brant ned i Libanon
Over 300 syriske flyktninger måtte rømme da det lørdag kveld brøt ut brann i en flyktningleir i Nord-Libanon. Leiren brant ned til grunnen.
27. desember 2020 ABC Nyheter
Ti år etter den arabiske våren: – Lengselen etter frihet har ikke stilnet
Arabiske demokrater kjemper en tofrontskrig: Mot autoritære regimer og opposisjonelle islamister. Vi kan og bør hjelpe dem.
22. desember 2020 VG
Norge i Sikkerhetsrådet: Får ansvar for humanitært arbeid i Syria
NEW YORK FN-ambassadør Mona Juul bekrefter til VG at Norge skal lede arbeidet med å sette den humanitære situasjonen i Syria på Sikkerhetsrådets dagsorden.
19. desember 2020 VG
Døden som tente en flamme i folket
17. desember 2020 VG
– Det er veldig vanskelig å glemme det jeg har sett
TV 2 fikk være med da kronprins Haakon gikk Flyktningeruta i sommer. På veien møtte reisefølget blant annet de som har vært på flukt i nyere tid.
29. november 2020 TV 2
SOHR: Minst 14 proiranske krigere drept i luftangrep i Syria
Minst 14 personer er drept i det som trolig var israelske luftangrep øst i Syria, melder eksilgruppen SOHR. De fleste skal ha vært proiranske irakiske krigere.
22. november 2020 ABC Nyheter
Diplomatiske bølger og dementier etter FSK-uttalelser
Det har vakt reaksjoner i Utenriksdepartementet (UD) etter at Forsvaret overfor NRK Dagsrevyen ga inntrykk av at Forsvarets spesialkommando (FSK) ved et treningsopphold i Jordan forberedte seg på «nye krigsoperasjoner i Midtøsten». Forsvaret opplyste samtidig at FSK hadde etablert en...
17. november 2020 Aldri mer
VERDEN

IS-kvinner på vei hjem til Sverige
Fire svenske kvinner med bånd til IS, og deres ni barn, skal nå reise hjem til Sverige. Kvinnene har tatt seg fra Syria til Tyrkia, der de ble pågrepet.
1. november 2020 ABC Nyheter
SOHR: Opprørere drepte tolv syriske regjeringssoldater
Tyrkisk-støttede opprørere har drept tolv syriske regjeringssoldater i artilleri- og rakettangrep, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
27. oktober 2020 ABC Nyheter
Selvmordsbombe i tyrkisk grenseby
En ukjent angriper skal ha utløst en selvmordsbombe i en by nær Tyrkias grense til Syria. Det er ikke meldt om andre døde enn angriperen selv.
26. oktober 2020 ABC Nyheter
De dreper for barna sine
Det foregår en hemmelig operasjon på Europas yttergrense, der flere hundre syriske opprørssoldater har mistet livet 1000 kilometer utenfor Syria de siste ukene.
25. oktober 2020 NRK
Listhaug vil stramme inn statsborger-krav for IS-medlemmers barn
Sylvi Listhaug vil gjøre det vanskeligere å få norsk statsborgerskap for barn av IS-medlemmer. Kravet kan ramme flere barn med norsk forelder.
16. oktober 2020 VG
FÖRE OCH EFTER EXPLOSIONEN: Hur man lappar ihop en stad
TRIPOLI/BEIRUT: En av Libanons mest omdiskuterade regissörer, Lucien Bourjeily, har genom sina teateruppsättningar satt landet på den internationella teaterkartan.
10. oktober 2020 Ny Tid
Canada innstiller våpensalg til Tyrkia
Canada innstiller alt salg av våpen til Nato-medlemmet Tyrkia. Landet gransker nå Tyrkias bruk av militær teknologi i konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. – I tråd med Canadas robuste eksportkontrollregime og som følge av de pågående kampene, har jeg innstilt de...
6. oktober 2020 Aldri mer
Stoltenberg ber om stans i kampene i Nagorno-Karabakh
På et besøk i Tyrkia ba Nato-sjef Jens Stoltenberg opartene i Nagorno-Karabakh om umiddelbar stans i kamphandlingene.
5. oktober 2020 ABC Nyheter
Nyhetsbyrå: Syriske fremmedkrigere i Nagorno-Karabakh
Syriske opprørere desperate etter å tjene penger melder seg til å krige for Aserbajdsjan i konflikten med Armenia, skriver AFP. En syrer sier han vervet seg for å få penger til mat for familien.
5. oktober 2020 NRK
Fransk politi med stor operasjon mot terrorfinansiering
Fransk politi har pågrepet 29 personer, mistenkt for finansiering av al-Qaida-tilknyttede opprørere i Syria.
29. september 2020 ABC Nyheter
Oleg (31) var nynazist i Norge – nå er han dømt til åtte års fengsel som IS-medlem i Irak
Han mistet et bein da han kriget i terrorhæren til IS. Under rettssaken ba russiske Oleg Neganov om å komme tilbake til Norge, ifølge forsvareren.
29. september 2020 NRK
USAs hemmelige knivrakett drepte toppterrorist
Ifølge amerikanske myndigheter har USA likvidert en al-Qaeda topp ved hjelp av et kniv-missil.
28. september 2020 TV 2
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
Erna og Jonas må stå sammen
Ap-leder Jonas Gahr Støre klarer ikke å stå imot Moria-opprøret i sitt eget parti. Den solide aksen mellom Høyre og Arbeiderpartiet i asylpolitikken er svekket.
19. september 2020 VG
Ber Norge hente IS-kvinner, så barna ikke blir terrorister
QAMISHLI/OSLO Dersom barn av IS-kvinner tvinges til en oppvekst i leirene i Syria, danner de en ny generasjon av enda farligere terrorister. Det advarer kurdernes utenrikssjef.
18. september 2020 VG
Storbritannia hentet hjem et barn fra Syria: – En triumf
Et britisk foreldreløst barn er blitt hentet ut fra Nord-Syria, bekrefter myndighetene i Storbritannia. Redd Barna kaller det en triumf.
16. september 2020 VG
Statlige medier: To drept i israelsk luftangrep i Syria
To personer ble drept og sju såret i israelske luftangrep i Syria, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana.
31. august 2020 TV 2
Corona-alarm
– Det kan bli grusomt.
30. august 2020 Dagbladet
I skyggen av krigen: Corona-katastrofe i Irak og Syria
De offisielle tallene på coronavirus er lave, men virkeligheten er en helt annen. Det forteller norske helsearbeidere i Irak og Syria. De krigsherjede landene står overfor en epidemi som er ute av kontroll.
27. august 2020 VG
Russiske og amerikanske styrker kolliderte i Syria
Flere amerikanske soldater skal ha fått hjernerystelse etter en kollisjon med russiske styrker i Syria. To amerikanske kilder, som ikke ønsker å bli navngitt, beskrev hendelsen overfor nyhetsbyrået AP onsdag. Russiske kjøretøyer skal ha kjørt inn i et pansret amerikansk...
27. august 2020 Aldri mer
Søreide til VG: – Tragiske barnedødsfall i al-Hol
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier til VG at barnedødsfallene i al-Hol-leiren er tragiske. Men UD har ikke kontaktet de norske kvinnene som sitter i leiren med fire norske barn.
25. august 2020 VG
Coronaviruset spres i al-Hol leieren: – En varslet katastrofe
Åtte barn under fem år har dødd i løpet av fire dager i al-Hol leiren i Syria. Fire norske kvinner med fire små barn sitter i leirer i Syria, der coronaviruset sprer seg. De norske barna står i reell fare for å dø, advarer Redd Barna.
15. august 2020 VG
Angrep syriske regjeringsstyrker
Israelske kampfly og helikoptre gjennomførte mandag kveld flere angrep mot syriske regjeringsstyrker sør i Syria, opplyser den israelske forsvarsledelsen. – Målene inkluderte observasjonsposter og etterretningsanlegg, luftvernartilleri og kommando- og kontrollsystemer på baser som...
4. august 2020 Aldri mer
Drar hverandre ned i møkka
Libanon og Syria er på randen av kollaps. Nå lever de i et skjebnefellesskap.
3. august 2020 Dagbladet
Israel angrep milits på Golan
Israelske styrker sier den natt til mandag hindret et angrep ved å skyte fire personer som forsøkte å utplassere eksplosiver på grensen mot Syria. Den israelske hæren opplyser selv at den angrep de fire nær en israelsk hærpost på de sørlige Golanhøydene,...
3. august 2020 Aldri mer
ASIA

Angrep mot tyrkiske og russiske styrker
Tre russiske og flere tyrkiske soldater ble såret da en felles patrulje ble angrepet i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Russlands forsvarsdepartement. Russland og Tyrkia opprettet patruljer langs en motorvei i Idlib i mars etter våpenhvileavtalen som skulle sikre stans i krigføringen i...
15. juli 2020 Aldri mer
Kripos: Kan skjule seg krigsforbrytere blant syriske asylsøkere i Norge
Politiet sier at de har interessant informasjon om flere syrere i Norge knyttet til Assad-regimet.
11. juli 2020 NRK
Oldtidslandsby i dagens Syria kan ha blitt jevnet med jorden av meteoritt
For 13 000 år siden forsvinner en syrisk landsby brått fra historien. Igjen ligger bare svidd jord. Kan en komet ha skylden?
11. juli 2020 ABC Nyheter
Politisk spill om nødhjelp
I FNs sikkerhetsråd har det de siste dagene pågått et kynisk spill om flere millioner syreres liv og helse. Samtidig har FN lagt frem en rapport som dokumenterer nye krigsforbrytelser mot sivile i opprørskontrollerte områder.
9. juli 2020 VG
Nedla veto mot Syria-resolusjon
Russland og Kina la tirsdag ned veto mot en resolusjon om å forlenge den internasjonale nødhjelpen til Syria gjennom to grenseoverganger. Resolusjonsforslaget ble lagt fram av Tyskland og Belgia, tross russisk motstand, opplyser diplomatiske kilder. Bare Russland og Kina stemte imot, mens alle de...
8. juli 2020 Aldri mer
Sultkatastrofe kan gi nye flyktningebølger fra Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015. De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av...
29. juni 2020 Aldri mer
Kraftig økning i antall mennesker på flukt
Nesten 80 millioner mennesker var på flukt fra krig, forfølgelse og uro ved årsskiftet. Antallet var dobbelt så høyt som for ti år siden.
18. juni 2020 VG
Ekstremisme spres som virus
Den såkalte staten er borte og deres leder er drept. Men IS er verken knust eller beseiret en gang for alle. De er i stedet i ferd med å gjøre et blodig comeback.
14. juni 2020 VG
Her får barn «militær trening» av IS-kvinner i Al Hol
Etterpå fikk barna medaljer utformet som håndgranater. Nå slår lokale myndigheter fast at IS-kalifatet har flyttet seg til den beryktede interneringsleiren i Syria.
7. juni 2020 NRK
Sterkt gisseldrama fra virkeligheten
DANSK IS-FANGE: Spillefilmen om danske Daniel Rye som ble tatt til fange av IS i Syria viser at skandinavisk film ikke er nødt til å være tannløs underholdning for å treffe bredt.
6. juni 2020 Ny Tid
Leiesoldater strømmer til Libya
Borgerkrigen i Libya raser videre, og leiesoldater fra en rekke land deltar i opprørsgeneralen Khalifa Haftars forsøk på å innta hovedstaden Tripoli. Flere såkalte sikkerhetsselskap er involvert i krigføringen, og FN-eksperter har blant avdekket hvordan minst 20...
25. mai 2020 Aldri mer
Forsvarets operative evne er «mindre god»
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen beskriver i sin siste årsrapport klare begrensninger i Forsvarets beredskap og evne til å løse operasjoner i krise og krig. Av KRISTIAN SKÅRDALSMO De nedslående konklusjonene om måloppnåelse berører to av Forsvarets kjerneoppgaver: *...
27. april 2020 Aldri mer
IS-ekstremister sprengte moské – under fant arkeologene 3000 år gammelt palass
For seks år siden la terrorgruppen IS Nebi Yunus-moskeen i Mosul i ruiner. Under restene gravde ekstremistene flere tunneler, som viser seg å lede til et palass som ble bygget av assyrerne for nesten 3000 år siden.
18. april 2020 VG
Jesus fra Instagram
RELIGION: Netflix-serien Messiah stiller det fascinerende spørsmålet om hvordan Jesus – eller en som framstår som ham – ville bli mottatt i dag.
4. mars 2020 Ny Tid
Hvordan en krig avsluttes, har alt å si for om fred kan bygges | Bernt G. Apeland
Norge bør hente hjem egne borgere som har antatt tilknytning til IS, også dem som har deltatt i krigen.
18. februar 2020 $ Aftenposten
Tar ytringsfriheten på alvor
HVERDAG: «Vi må skjønne hvilken kraft som kan ligge i litteraturen», sier festivalsjef for LitFestBergen, Teresa Grøtan
4. februar 2020 Ny Tid
«Faen ta deg, Bashar»
SYRIA: Feras Fayyads nye dokumentarfilm viser menneskers mot, motstandskraft og solidaritet i et sykehus under bomberegnet.
3. februar 2020 Ny Tid
Nye tider for krig og ondskap
– På tide å hindre mer bruk av biologisk krigføring, autonome våpensystemer og leiesoldater.
3. februar 2020 Ny Tid
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
22. januar 2020 VG
Drapsforsøket på Furuset i 2012: Strid om telefonbevis
OSLO TINGRETT Påtalemyndigheten mener en konkret telefon knytter det utpekte gjengmedlemmet (32) direkte til åstedet på Furuset da en mann (36) ble forsøkt drept i 2012. Selv avviser 32-åringen alt.
22. januar 2020 VG
Monty Python-stjernen Terry Jones er død
Den populære komikeren ble 77 år.
22. januar 2020 VG
Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg
Donald Trump sier han gjerne skulle truffet Greta Thunberg i Davos. Han mener hun ikke bør rette sinnet sitt over manglende klimahandling mot USA.
22. januar 2020 VG
Reagerer på to kamper på 25 timer: – Det må gjøres noe med dette
MALMÖ Både landslagssjef Christian Berge og de norske spillerne misliker sterkt at EM-lagene må spille to kamper på et drøyt døgn.
22. januar 2020 VG
Christian Berge: Skal spare nøkkelspillere mot semifinalen
MALMÖ Norge-trener Christian Berge kommer til å hvile viktige spillere i onsdagens kamp mot Slovenia – etter at laget allerede er klar for semifinalen i EM.
22. januar 2020 VG
Etterlyser mulig fluktbil etter sjokkbrekk
Politiet tror en stjålet bil ble brukt i brekket mot fotobutikken i Stavanger.
22. januar 2020 VG
VERDEN

Kilder til VG: Venstre krever kunnskapsministeren – blir trolig Skei Grande
Venstres hovedkrav i forhandlingene om ny sammensetning av regjeringen, er å få utdanningsministeren, får VG opplyst.
22. januar 2020 VG
Helse-Norge forbereder seg på farlig virus
Helsedirektoratet har startet planleggingen av hva som må gjøres dersom det smittsomme og farlige coronaviruset sprer seg til Norge.
22. januar 2020 VG
Krekars advokat ber om utsettelse til ny justisminister er på plass
Spørsmålet om utlevering av mulla Krekar til Italia må først avgjøres når Frp er ute av regjeringen, krever advokat Brynjar Meling.
22. januar 2020 VG
Kjent gravejournalist siktet i Brasil
Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.
22. januar 2020 VG
Jurister uenige om offentliggjøring av tilstand til syk femåring
Jurister er uenige om informasjon om helsetilstanden til den fem år gamle gutten som ble hentet hjem fra Syria, kan deles med offentligheten.
22. januar 2020 VG
Havarikommisjonen om Filipstad-ulykken: Manglene tenderer til å være grove
I februar i fjor omkom 15 gamle Even Warsla Meen da han fikk strøm i seg i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Onsdag kom havarikommisjonens rapport. De ser svært alvorlig på hendelsen.
22. januar 2020 VG
Ni døde av lungevirus i Kina
): Antall mennesker som har dødd av det nye lungeviruset, har steget til ni. 440 personer er smittet i Kina, opplyser helsemyndighetene.
22. januar 2020 VG
Emma og Jakob mest populære navn i 2019
Emma topper Statistisk sentralbyrås navnestatistikk for jenter i 2019. Jakob var det mest populære guttenavnet.
22. januar 2020 VG
Stavanger-hardhaus gjør comeback 12 dager etter stjernesmellen – har to stålplater i ansiktet
12 dager etter operasjonen hvor han sitter igjen med to stålplater i ansiktet, ni skruer og 40 sting, er Stavangers Dennis Sveum (33) tilbake på isen mot Sparta lørdag.
22. januar 2020 VG
Bolsonaros kulturkrig
Da Jair Bolsonaros kultursjef presenterte sine vyer for Brasil, viste det seg at de var plagiat av Joseph Goebbels. Han fikk sparken. Men Brasils president har vunnet flere slag mot «kulturmarxistene».
22. januar 2020 VG
Den borgerlige skuten seiler videre
Vi hadde selvfølgelig ønsket at Frp fortsatte i regjering, men vi vil alltid jobbe for å gjennomføre mest mulig borgerlig politikk, uavhengig av hvem som kjører rundt i sorte biler.
22. januar 2020 VG
Erna må kutte
Statsminister Erna Solberg har nå en god anledning til å gjøre noe hun har tenkt på lenge: Kutte i byråkrati og unødvendige lag i styringen av Norge.
22. januar 2020 VG
Fra Putin til Putin
Vladimir Putin har vært Russlands sterke mann i 20 år. Om fire år går han av som president. Men makten vil han nok ikke gi fra seg.
22. januar 2020 VG
Solskjær stilt til veggs
MANCHESTER Ole Gunnar Solskjær (46) måtte svare på kritiske spørsmål om skader og spillerlogistikk før midtukekampen mot Burnley.
22. januar 2020 VG
Taylor Swifts mamma fikk kreft i hjernen: – En veldig tøff tid for familien
Popdronningens mor var midt i en cellegiftskur da hun fikk enda en nedslående beskjed.
22. januar 2020 VG
Svele om håndballens «overdose»: – Det handler bare om penger
Bent Svele mener at de mange håndballmesterskapene først og fremst handler om penger – og at det er spillerne som er de store taperne. – Det er galskap, sier han.
22. januar 2020 VG
Uvanlig værvarsel: Advarer mot fallende iguaner
På grunn av lave temperaturer har det blitt sendt ut et meget spesielt varsel i Miami. – Ikke bli overrasket om du ser iguaner falle fra trær i natt.
22. januar 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL