Syria
Bekymret for kampene i Syria
Kamper i Daraa i Sør-Syria skal nylig ha krevd 28 menneskeliv, hvorav 11 sivile. FNs spesialutsending Geir O. Pedersen følger utviklingen med stor uro. Kampene som brøt ut torsdag mellom regjeringsstyrker og opprørere, er de verste siden Bashar al-Assads styrker gjenerobret...
21:31 NRK
IS-kvinne aksepteres inn i New Zealand etter krangel med Australia
New Zealand tar imot omstridt IS-kvinne og hennes to barn etter «bitter krangel» med Australia. 
tirsdag 07:48 ABC Nyheter
Hend Zaza (12) OL-debuterte
Den 12 år gamle bordtennisspilleren Hend Zaza fra Syria er Tokyo-lekenes yngste deltager. Veien til OL har vært alt annet enn enkel.
lørdag 24. juli TV 2
Droneangrep mot Iran-støttet milits
En amerikansk drone har angrepet en våpentransport på grensen mellom Irak og Syria, opplyser en observatørgruppe søndag. En Iran-støttet militsgruppe sto bak transporten, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
søndag 18. juli NRK
Sju sivile drept i Syria
Sju sivile, blant dem tre barn, ble drept i artilleriild fra regjeringsstyrker i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Angrepet skjedde i landsbyen Ehsim i den opprørskontrollerte Idlib-provinsen sent lørdag.
søndag 18. juli NRK
SOHR: Sju sivile drept i Syria
Sju sivile, blant dem tre barn, ble drept i artilleriild fra regjeringsstyrker i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
søndag 18. juli ABC Nyheter
SOHR: Sju sivile drept i Syria
Sju sivile, blant dem tre barn, ble drept i artilleriild fra regjeringsstyrker i Idlib-provinsen i Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Angrepet skjedde i landsbyen Ehsim i den opprørskontrollerte Idlib-provinsen sent lørdag. Tidligere på dagen ble seks sivile drept i...
søndag 18. juli NRK
Bashar al-Assad tatt i ed som Syrias president
Syrias president Bashar al-Assad ble lørdag tatt i ed til sin fjerde sjuårsperiode som president i det krigsherjede landet.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
VERDEN

Assad starter ny presidentperiode
President Bashar al-Assad tok sin embedsed for hans fjerde presidentperiode i Syria som er rammet av krig. Han vant valget med 95 prosent av stemmene, men valgresultatet er sterkt kritisert i utlandet.
lørdag 17. juli NRK
Syrer dømt i Nederland for drap
En syrer er dømt til 20 års fengsel for sin rolle i drapet på en soldat lojal til Assad-regimet i Syria. Siden drapet skjedde etter regimesoldaten hadde overgitt seg, dømte retten i Haag det som en krigsforbrytelse. Dommen er den første i Nederland for en krigsforbrytelse...
fredag 16. juli NRK
Hentes hjem fra syrisk leir
Ti barn og seks kvinner, alle belgiske statsborgere, er hentet ut fra al-Roj-leiren nord i Syria og flys til Belgia, melder AFP. Operasjonen er den største hjemsendelsen til Belgia siden IS ble nedkjempet i 2019, og kommer etter at landet har besluttet å sikre returen for barn under 12.
fredag 16. juli NRK
Tyrkia fant massegrav i Syria
Tyrkiske myndigheter sier de har funnet en massegrav med dusinvis av kropper i den nordlige delen av Syria. Det melder AFP. Guvernøren i Hatay-regionen i landet sier det ble funnet 61 kropper i Afrin-området. – Dette er en forbrytelse mot menneskeheten, sier guvernør Rahmi Dogan. Han og...
torsdag 15. juli NRK
Assads soldater får lønnsøkning i Syria
Syrias president Bashar Assad gir 50 prosent lønnsøkning til sivilarbeidere og soldater på grunn av den krevende økonomiske situasjonen i landet.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Lønnsøkning til Assads soldater
Syrias president Bashar Assad gir 50 prosent lønnsøkning til sivilarbeidere og soldater på grunn av den krevende økonomiske situasjonen i landet. Assads beslutning skjer dagen etter at landet doblet prisen på brød og jekket opp dieselprisene med 180 prosent. Landets...
søndag 11. juli NRK
Håper FN-enighet kan føre til politisk løsning i Syria
Da hele FNs sikkerhetsråd for første gang på nesten fem år ble enige om et spørsmål knyttet til Syria, jublet den norske delegasjonen. Nå håper de den positive tonen kan løse de politiske flokene i landet.
fredag 9. juli NRK
Enighet om å holde nødhjelpskorridor til Syria åpen
Sikkerhetsrådet er enige om å holde nødhjelpskorridor til Syria åpen, det melder AFP.
fredag 9. juli TV 2
-Vi jobber dag og natt
I Syria er millioner av krigsflyktninger avhengige av at Norge lykkes i å hindre et russisk veto i Sikkerhetsrådet. Russland truer med å blokkere en FN-resolusjon som sikrer nødhjelp til Idlib-provinsen via Tyrkia. Fristen for å bli enige er allerede på lørdag.
torsdag 8. juli TV 2
Russiske barn av IS-familier sendt hjem fra Syria
Syriske kurdere har sendt 20 foreldreløse russiske barn av IS-krigere tilbake til Russland.
lørdag 3. juli ABC Nyheter
Barn returnert til Russland
Syriske kurder overleverte lørdag 20 foreldreløse barn av IS-foreldre til en russisk delegasjon. Barna er i alderen tre til 16 år. Syriske kurdere har gjentatte ganger bedt det internasjonale samfunnet om hente hjem statsborgere tilknyttet IS som nå sitter i overfylte fangeleire etter at IS...
lørdag 3. juli NRK
IS-kvinner smugles ut av leir
Hundrevis av utenlandske kvinner med tilknytting til IS har blitt smuglet ut av al-Hawl fangeleiren i Syria. Det rapporterer The Guardian. Kvinnene skal ha blitt smuglet ut ved hjelp av bestikkelser fra deres nye ektemenn, som de skal ha møtt på nettet. Noen av bestikkelsene var på mer enn 500.000...
fredag 2. juli NRK
Strides om nødhjelp til Syria
Russland truer med å blokkere en FN-avtale som sikrer nødhjelp til Syria via en tyrkisk grenseovergang. Som svar truer vestlige land med å slutte å betale for nødhjelpen. Den nåværende avtalen utløper 10. juli, og innen da må et nytt vedtak gjøres i FNs...
fredag 2. juli NRK
Fiendens barn
Barn av fienden har like rettigheter som andre barn.
onsdag 30. juni NRK
Norge øker støtten til coronavaksinering i Syria
Norge støtter Verdens helseorganisasjon (WHO) med 20 millioner kroner til vaksinering og andre tiltak mot pandemien i Syria, melder Utenriksdepartementet.
tirsdag 29. juni ABC Nyheter
20 millioner til Syria mot korona
Norge støtter Verdens helseorganisasjon (WHO) med 20 millioner kroner til vaksinering og andre tiltak mot pandemien i Syria, melder Utenriksdepartementet. – Norge er fortsatt dypt bekymret for den humanitære situasjonen i Syria, som har blitt verre under koronapandemien, sier utenriksminister Ine...
tirsdag 29. juni NRK
Norge frykter russisk nei: Kjemper i FN for Syria-hjelp
I de siste områdene i Syria der regimet ikke har kontroll, er 3,4 millioner mennesker avhengige av at Norge lykkes med en svært krevende øvelse i Sikkerhetsrådet: Hindre et russisk veto.
tirsdag 29. juni VG
SOHR: Proiransk gruppe har avfyrt prosjektiler mot amerikansk base i Syria
En proiransk gruppe har avfyrt prosjektiler mot en amerikanske base i oljefeltet Al-Omari østlige Syria, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
mandag 28. juni ABC Nyheter
USA ber allierte hente IS-krigere hjem fra Syria
USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria. Han sier de ikke kan bli værende i landet for alltid.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Søreide: – Vi er sterkt bekymret for barna som befinner seg i leirer i Syria
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier at regjeringen følger situasjonen for fremmedkrigerne og deres barn.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Ber allierte hente IS-krigere hjem
USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria. Han sier de ikke kan bli værende i landet for alltid. – Situasjonen er rett og slett uutholdelig. Det kan ikke være slik for alltid, sa Blinken i Roma i Italia, der han mandag deltok på et...
mandag 28. juni NRK
USA ber allierte hente IS-krigere hjem fra Syria
USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria. Han sier de ikke kan bli værende i landet for alltid.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Ber allierte hente IS-krigere hjem
USAs utenriksminister Antony Blinken ber landets allierte om å hente hjem IS-krigere fra Syria. – Situasjonen er rett og slett uutholdelig. Det kan ikke være slik for alltid, sier Blinken i Roma i Italia, der han er på et ministermøte til den USA-ledede koalisjonen som kjempet mot...
mandag 28. juni NRK
Iranskstøttet milits i Irak lover hevn etter amerikanske luftangrep
Den irakiske militsgruppen Hashed al-Shaabi lover å hevne de amerikanske luftangrepene nær grensen til Syria.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Amerikanske luftangrep i Irak og Syria: – USA tok nødvendige og målrettede grep
Natt til mandag norsk tid gjennomførte USA nye luftangrep i Irak og Syria. Ifølge Pentagon angrep de anlegg som blir brukt av iranskstøttede opprørere.
mandag 28. juni VG
ASIA

Amerikanske luftangrep i Irak og Syria mot «iranskstøttede opprørere»
USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter anlegg som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere.
mandag 28. juni NRK
USA med luftangrep i Irak og Syria
USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter fasiliteter som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere. Pentagon skriver i en pressemelding at angrepene skjedde etter ordre fra president Joe Biden, og ble utført søndag kveld....
mandag 28. juni NRK
Syrisk ektepar får gjenforenes etter dom i Høyesterett
Høyesterett slår fast at norsk rettsorden ikke blir krenket ved at en syrisk kvinne, som giftet seg da hun bare var tolv år, får gjenforening med ektemannen.
torsdag 24. juni ABC Nyheter
Barna må hjem fra Syria
20 barn i Syria med norsk tilknytning venter på at regjeringen tar ansvar. Lar de være, bryter de barnerettighetene.
onsdag 23. juni Dagbladet
Filmet granatangrep på sykehus
Sykehus og klinikker i Syria har vært utsatt for flere hundre angrep hittil i år. 12. juni ble sykehuset i Afrin nord i Syria utsatt for et granatangrep, og angrepet ble filmet av en dokumentarfotograf. Minst 13 mennesker døde i angrepet, og fotografen ble skadet.
lørdag 19. juni NRK
Byen i dødens dal
Da krigen i nabolandet startet, brøt helvete løs her.
lørdag 19. juni VG
Tørke kan forverre matmangel i Syria
Tørke kan ramme landbruket i Syria og forverre matmangelen i det krigsherjede landet.
lørdag 19. juni ABC Nyheter
Tørke kan forverre matmangel
Tørke kan ramme landbruket i Syria og forverre matmangelen i landet. Hveteavlingene vil trolig bli mye mindre enn i fjor, grunnet høye temperaturer og lite nedbør. Det skriver NTB.
lørdag 19. juni NRK
Refser Norges syn på IS-kvinner
Norge vil overbevise Den europeiske menneskerettsdomstolen om at IS-kvinner og deres barn ikke har rett til retur til Europa. Det får Redd Barna til å rase.
fredag 11. juni VG
Ber Norge hente hjem utviste IS-kvinner
De fire norske IS-kvinnene vil bli utvist fra Rojava, området som kurderne kontrollerer i Syria. Men i praksis forutsetter det en avtale med Norge før kvinnene kan sendes ut av landet, får VG bekreftet.
torsdag 10. juni VG
Aftenposten: Norske IS-kvinner blir utvist fra Syria
Den kurdiske selvstyremyndigheten i det nordøstlige Syria har besluttet å utvise norske IS-kvinner, opplyser en talsperson til Aftenposten.
torsdag 10. juni ABC Nyheter
Syria vil utvise svenske IS-kvinner
Kurdiske myndigheter nord i Syria har besluttet å utvise svenske kvinner som anklages for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS. Svenske myndigheter er orientert om beslutningen og har fått beskjed om at kvinnene vil bli utvist i løpet av høsten, ifølge...
onsdag 9. juni NRK
Syria vil utvise svenske IS-kvinner
Kurdiske myndigheter nord i Syria har besluttet å utvise svenske kvinner som anklages for å ha bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS.
onsdag 9. juni ABC Nyheter
- Hent barna hjem
PST antar det ble født rundt 20 barn med norsk mor eller far under IS-kalifatet. Men de har ikke like god oversikt over disse barna i dag, som de har med de norske IS-krigerne.
mandag 7. juni Dagbladet
Fire nederlendere hentet fra Syria
Tre barn og en kvinne ble lørdag hentet ut av al-Roj-leiren i Syria, der slektninger av IS-krigere sitter, av nederlandske diplomater. Gruppa består av to barn og deres mor, samt en tolv år gammel jente som moren sender hjem, ifølge utenrikspolitisk talsmann for kurdiske myndigheter i...
søndag 6. juni NRK
Kjemiske våpen brukt 17 ganger
Den internasjonale organisasjonen som overvåker bruk av kjemiske våpen, mener kjemiske våpen mest sannsynlig har blitt brukt 17 ganger i Syria. Etterforskere i OPCW har gransket 77 anklager om bruk av kjemiske våpen i krigsherjede Syria. I 17 av tilfellene er det enten sannsynlig eller uten...
fredag 4. juni NRK
OPCW: Syria kan ha brukt kjemiske våpen 17 ganger
Den internasjonale organisasjonen som overvåker bruk av kjemiske våpen, mener kjemiske våpen mest sannsynlig har blitt brukt 17 ganger i Syria.
fredag 4. juni ABC Nyheter
Assad gjenvalgt i Syria
Syrias president Bashar al-Assad er gjenvalgt for en fjerde periode med 95 prosent av stemmene, opplyser lederen for landets parlament. To andre kandidater stilte i valget, men de representerer ikke noe reelt alternativ til Assad. Assad-familien har styrt Syria i over 50 år. Land som USA, Storbritannia,...
torsdag 27. mai NRK
Assad gjenvalgt i Syria
Syrias president Bashar al-Assad er gjenvalgt med 95 prosent av stemmene, opplyser lederen for landets parlament.
torsdag 27. mai ABC Nyheter
Lange køer til stemmeurnene
Presidentvalget i Syria startet onsdag i de regjeringskontrollerte områdene i landet. Sittende president, Bashar al-Assad, stemte tidligere i dag på lokalt fjernsyn. Sendingene i landet viste også lange køer inn mot valglokalene.
onsdag 26. mai NRK
Tre stiller til presidentvalg – to av dem har ingen hørt om
Syria holder første presidentvalg siden borgerkrigen startet. Det blir ingen overrakelse hvem som vinner.
onsdag 26. mai NRK
Vallokala opnar i Syria
I Syria opna vallokala onsdag morgon. Presidentvalet sikrar truleg Bashar al-Assad ein fjerde periode som president. Regjeringa seier valet viser at Syria fungerer som normalt, trass i krigen som har gått føre seg det siste tiåret. Men opposisjonen og fleire vestlege land har kritisert måten...
onsdag 26. mai NRK
Valg i Syria: – Assad er den største terroristen
BEIRUT Onsdag vil Bashar al-Assad nok en gang vinne presidentvalget i Syria. Utenfor landets grenser frykter syrere konsekvensene.
onsdag 26. mai VG
Vestlig kritikk mot Syria-valg
USA og flere europeiske land kritiserte tirsdag det kommende valget i Syria. De sier det verken blir fritt eller rettferdig. I en felles uttalelse krever utenriksministrene i Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA at valget holdes under FN-kontroll. Syrias president Bashar al-Assad er nærmest...
onsdag 26. mai NRK
Vestlige land kritiserer valget i Syria
USA og flere europeiske land kritiserte tirsdag det kommende valget i Syria. De sier det verken blir fritt eller rettferdig.
tirsdag 25. mai ABC Nyheter
VERDEN

Holder valg på Assads premisser
Det er valg i Syria denne uken. FNs håp for landet har vært ny grunnlov og et demokratisk valg, men analytikere har ikke tro på at det kommer til å skje, skriver NTB. President Bashar al-Assad, hvis familie har styrt landet i 50 år, har to motstandere i valget. De to mener det er...
tirsdag 25. mai NRK
Assad ventes å vinne Syria-valg
Onsdag holdes det valg i Syria, og det er ventet at president Bashir al-Assad vinner. Gatene i hovedstaden Damaskus domineres av Assad-portretter. To andre kandidater stiller i onsdagens valg, men de representerer ikke noe reelt alternativ til Assad-familien som har styrt Syria i over 50 år.
tirsdag 25. mai NRK
Etterlyst IS-topp pågrepet i Tyrkia
Tyrkisk etterretning har pågrepet en terrormistenkt mann som er etterlyst av USA for å ha vært en ledende ekspert på eksplosiver i ekstremistgruppen IS.
mandag 24. mai ABC Nyheter
Etterlyst IS-topp pågrepet i Tyrkia
Tyrkisk etterretning har pågrepet en terrormistenkt mann som er etterlyst av USA for å ha vært en ledende ekspert på eksplosiver i ekstremistgruppen IS.
mandag 24. mai TV 2
Saksøker Hellas for å tvinge flyktninger bort med makt
Hellas anklages for å presse flyktninger og migranter som kommer over Egeerhavet tilbake mot sin vilje. Nå svarer landet for første gang i menneskerettighetsdomstolen, og kaller det løgn.
fredag 21. mai TV 2
Mobb angrep syriske Assad-tilhengere i Libanon
Rasende folkemengder angrep torsdag busser og biler som transporterte syrere på vei for å stemme på Syrias president Bashar al-Assad.
torsdag 20. mai ABC Nyheter
Assad-tilhengarar angripne
Syrarar på veg til den syriske ambassaden i Beirut for å stemme blei torsdag angripe av rasande folkemengder. Dei angripne heldt bilete av president Bashar al-Assad og vifta med syriske flagg. Fleire av bussane dei sat i blei pepra med stein, og enkelte av passasjerane blei skadde av knust glas, melder...
torsdag 20. mai NRK
Smuglet amfetamin i granatepler: Konsekvensene rammer et helt land
BEIRUT Frukten som var på vei til Saudi-Arabia, var fylt til randen av dop. Dermed stoppet de all import av frukt fra avsenderen, nemlig kriserammede Libanon. Nå fortviler bøndene.
mandag 17. mai VG
Jakten på IS-krigerne
For to år siden ble IS erklært nedkjempet. Men den brutale virkeligheten viser noe helt annet.
søndag 18. april VG
Med ryggrad og etisk kompass intakt
VARSLING Vi trenger en mediekultur og et samfunn bygget på etterrettelighet og sannhet. Det har vi ikke i dag.
lørdag 17. april Ny Tid
Forsvaret bekrefter: Slik angrep IS norske soldater
For første gang forteller Forsvaret at norske soldater deltok i skarpe oppdrag mot IS inne i Syria. Enheten som major Knut Andreas Flydal ledet ble utsatt for et tolv timer langt angrep fra krigere som kjempet til døden.
fredag 16. april VG
Flere utsatt for negativ sosial kontroll under pandemien: – Sakene er mer alvorlige
ETTERSTAD VGS AVD. ULLEVÅL Overvåking og vold i hjemmet skjøt i været under pandemien. Stengte skoler har gjort det vanskeligere for Shahrbano Awan (28) og andre minoritetsrådgivere å hjelpe ungdommene.
tirsdag 23. mars VG
Først kom krigen, så kom corona: – Aner ikke når vi får vaksine
NORD-SYRIA Etter et tiår med krig var helsevesenet i Syria allerede svekket. Så kom corona. Når og om de får vaksiner, aner legene ikke.
lørdag 20. mars VG
Den arabiske våren og oss – ti år etter
ESSAY: Den arabiske våren har hovedsakelig vært et opprør mot ulikhet. Hva ble resultatet?
onsdag 17. mars Ny Tid
Må plukke søppel for å overleve
7 år gamle Nadah ble født inn i en krig. Hele Syria kjenner nå på konsekvensene av et tiår med borgerkrig.
tirsdag 16. mars VG
Assad vant - folket mistet alt
Regimet har vunnet, men krigen er ikke over. Millioner av sivile lever i den dypeste nød. Katastrofen Syria er et av de mørkeste kapitler etter andre verdenskrig.
tirsdag 16. mars VG
IS-kvinnen om krigen i Syria: «Jeg frykter ikke Allahs fiender»
Mens krigen rykket nærmere IS-hovedstaden Raqqa, sendte den terrortiltalte kvinnen meldinger til sin familie i Norge. Samtalene er hentet ut av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).
fredag 12. mars VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL