Syria
– At de fikk Ikea-uniform allerede første dagen, gjorde dem stolte og glade
 
09:31 Fædrelandsvennen
Årets TV-aksjon: En hel generasjon i fare
 
lørdag 18:25 Lindesnes
To av tre svenske kvinner med IS-tilknytning sluppet fri
To av de tre svenske kvinner som mistenkes for krigsforbrytelser etter å ha kommet hjem fra Syria, er løslatt, opplyser svensk påtalemyndighet.
lørdag 11:26 ABC Nyheter
Sverige: To IS-kvinner sluppet fri
To av de tre svenske kvinner som mistenkes for krigsforbrytelser etter å ha kommet hjem fra Syria, er løslatt, opplyser svensk påtalemyndighet. Etterforskningen fortsetter mot alle tre, men ifølge påtalemyndigheten finnes det ikke lenger grunn til å opprettholde...
lørdag 11:20 NRK
Al Qaida-leder drept med drone
En høytstående leder av terrorgruppen Al Qaida, Abdul Hamid al-Matar, ble fredag drept i et amerikansk droneangrep i nordvest i Syria. Ingen andre ble drept, ifølge Pentagon.
lørdag 04:22 NRK
Al-Qaida-leder drept i angrep
En høytstående al-Qaida-leder er drept i et amerikansk droneangrep i Syria, ifølge Pentagon.
lørdag 03:18 TV 2
Svenske IS-kvinner mistenkes for krigsforbrytelser
Tre svenske kvinner og åtte barn har kommet hjem fra Syria.
torsdag 21:10 TV 2
24 personer henrettet i Syria
Syriske myndigheter har henrettet 24 personer beskyldt for å ha startet skogbranner i landet i fjor sommer. Det melder nyhetsbyrået AFP. De 24 ble henrettet på onsdag, og ble dømt for terrorhandlinger mot eget land. Det var rikskringkasteren i landet, SANA, som annonserte nyheten.
torsdag 14:29 NRK
VERDEN

Uanstendig og uakseptabelt
Sylvi Listhaugs angrep på Olaug Bollestad er nedrig oppførsel av en norsk partileder.
onsdag 18:25 Dagbladet
Døde og skadde i eksplosjon i Syria
Fem personar er drepne og fire er såra i ein eksplosjon i eit militært våpendepot i Syria, melder statlege iranske medium. Eksplosjonen skal ha skjedd under ein rutineoperasjon.
onsdag 12:27 NRK
Tre svenske IS-kvinner på veg heim
Tre svenske kvinner med åtte barn er på veg heim frå al-Roj- leira i Syria, melder Expressen. Kvinnene blir utviste av det kurdiske sjølvstyret, som vurderer dei som ein tryggingsrisiko og har bede alle land som har kvinner og barn i leira, om å hente dei. Svensk UD har førebels...
onsdag 11:18 NRK
Expressen: Tre svenske kvinner med barn på vei hjem fra Syria
Tre svenske kvinner med åtte barn er på vei hjem fra al-Roj-leiren i Syria.
onsdag 10:58 ABC Nyheter
Mange drepne i angrep i Syria
Eit rakettangrep retta den syriske hæren i byen Ariha, tok livet av åtte menneske, ifølge observatørgruppa SOHR. Dei seier at fem av dei drepne var sivile, og at to av desse var barn. Rakettane trefte eit travelt område i byen.
onsdag 08:38 NRK
Medier: Minst 13 drept i bombeangrep mot militærbuss i Syria
Minst 13 er drept og tre er skadd i et bombeangrep mot en militærbuss i Damaskus i Syria onsdag morgen, ifølge statlige medier.
onsdag 07:49 ABC Nyheter
Flere drept i bombeangrep
Minst 13 er drept og tre er skadd i et bombeangrep mot en militærbuss i Damaskus i Syria onsdag morgen, ifølge statlige medier.
onsdag 07:28 TV 2
Buss sprengd i Syria
Minst 13 er drepne og tre er skadde etter at ein buss med soldatar blei sprengd i sentrum av Damaskus, melder statleg TV i Syria. To bomber skal ha gått av då bussen var på ei bru. I tillegg skal soldatar ha uskadeleggjort ei tredje bombe. FN seier minst 350.000 menneske er drepne i borgarkrigen i...
onsdag 07:22 NRK
Vil hjem etter åtte år i Syria
– Vi ble lurt. Vi dro for å hjelpe syrerne i krigen. I stedet ble vi ofre for menneskehandel, hevder de to norsk-somaliske søstrene som dro til Syria i 2013. I flere år levde de i terrorgruppen IS sitt kalifat.
tirsdag 20:33 NRK
For åtte år siden dro to søstre til Syria. Nå vil de hjem.
– Vi ble lurt. Vi dro for å hjelpe syrerne i krigen. I stedet ble vi ofre for menneskehandel, hevder de to norsk-somaliske søstrene som dro til Syria i 2013. I flere år levde de i terrorgruppen IS sitt kalifat.
tirsdag 20:19 NRK
Norges ansvar for IS-kvinner
 
tirsdag 06:00 Fædrelandsvennen
Hent barna hjem!
Hent dem hjem - og still IS-kvinnene for retten.
mandag 18. oktober Dagbladet
Ny regjering om norske IS-kvinner: Vil ikke hente dem hjem
– Som en generell grunnholdning så henter vi ikke hjem de som har reist ut som fremmedkrigere, sier den ferske utenriksministeren Anniken Huitfeldt (Ap) til NRK.
mandag 18. oktober NRK
Forhandler grunnlov i Syria
Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de...
søndag 17. oktober NRK
IS-siktet kvinne i Syria håper den nye regjeringen vil hjelpe henne til Norge
Aisha Shazadi Kausar, som dro til Syria for å slutte seg til IS, ber igjen norske myndigheter om å hente henne tilbake. Hun håper på hjelp fra Støres regjering.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
Norsk IS-kvinne i Syria-leir vil hjem til Norge
En av de norske kvinnene som sluttet seg til IS for sju år siden, håper den nye regjeringen vil hjelpe henne hjem til Norge.
søndag 17. oktober NRK
NATO-sjefen om «glemt» konflikt: – Dilemma
WASHINGTON D.C. Tyrkia eskalerte angrep i nord-Syria mens hele verden fulgte med på Talibans maktovertagelse. «Et dilemma», sier NATO-sjefen.
søndag 10. oktober VG
Danmark og Tyskland henter IS-kvinner: Norge følger situasjonen
De siste to dagene har Danmark og Tyskland hentet hjem til sammen 11 IS-kvinner og 37 barn. Norsk UD sier de «deltar i debatten», men vil ikke si noe om hvordan de forholder seg til norske IS-kvinners ønske om bistand.
torsdag 7. oktober VG
– Skuleeksempel på ein flyktning
FØRDE : På få år har Ali Saleh Alsbaih vakse seg ut av fleire lokale. No skrik han etter arbeidskraft. - Skuleeksempelet på ein flyktning, seier Alfred Bjørlo (V).
torsdag 7. oktober TV 2
Kvinner og barn hentet fra Syria
Tre danske kvinner og 14 barn har landet i Danmark etter å ha forlatt en kurdiskkontrollert fangeleir i Syria. De anklages for å ha sluttet seg til IS.
torsdag 7. oktober TV 2
Danskar heim frå Syria
Tre danske kvinner og deira til saman 14 barn har forlate ein kurdiskkontrollert fangeleir i Syria og er på veg mot Danmark, melder NTB via Danmarks Radio. Ifølgje DR forlét dei 17 personane al-Roj-leiren nord i Syria tidleg onsdag morgon. Dei tre kvinnene reiste for nokre år sidan til...
onsdag 6. oktober NRK
Samtale mellom Jordan og Syria
Jordans kong Abdullah har tatt imot en telefon fra Syrias president Bashar al-Assad. Samtalen er den første mellom de to på ti år. Jordan og de fleste andre arabiske land reduserte de diplomatiske forbindelsene til Assad-regimet etter at borgerkrigen i Syria brøt ut. De to lederne...
søndag 3. oktober NRK
Jordans konge snakket med Syrias president
Jordans kong Abdullah har tatt imot en telefon fra Syrias president Bashar al-Assad. Samtalen er den første mellom de to på ti år.
søndag 3. oktober ABC Nyheter
Er det greit å være hyggelig mot en fremmedkriger?
Fremmedkrigeren så på meg. Han smilte mens han hilste. Han var lett å like. Men er det greit å synes at en IS-mann er sympatisk?
lørdag 2. oktober NRK
Sjokkerende utnyttelse
En syrisk flyktning blir lokket inn i et bisart kunstprosjekt. Det blir en ubehagelig opplevelse å overvære.
fredag 1. oktober Dagbladet
ASIA

– Jeg har opplevd mer traumer enn James Bond
Syriske Shokat Harjo (27) drømmer om å overta James Bond-rollen.
fredag 1. oktober TV 2
– Jeg har opplevd mer traumer enn James Bond
Etter 15 år i rollen som James Bond, vil nå Daniel Craig (53) legge vekk smokingen og avslutte sin Bond-karriere med filmen «No time to die». Syriske Shokat Harjo (27) drømmer om å overta James Bond-rollen.
fredag 1. oktober TV 2
Nytt møte om syrisk grunnlov
Det er sendt ut invitasjoner til et sjette møte for komiteen som skal lage en ny grunnlov for krigsherjede Syria, sier FNs Syria-utsending Geir O. Pedersen. Tidligere forhandlingsrunder om en ny syrisk grunnlov har så langt ikke ført fram. Nå holdes et sjette møte 18. oktober....
tirsdag 28. september NRK
De navnløse barne­gravene
mandag 27. september VG
Slik kan IS-kvinner skape regjeringskrangel
Ap sier nei til å ta imot norske IS-kvinner og barn som utvises fra Syria. Deres trolige regjeringspartner SV har tidligere ment at Norge må hente dem hjem. Rødt og MDG vil utfordre en ny regjering i den betente saken.
mandag 27. september VG
Kjærligheten til kusina gjorde Ibrahim (17) til IS-drapsmann
– Det er første gang i mitt liv jeg dreper et menneske med mine egne hender. Bildene av den drepte surrer fortsatt i hodet mitt, forteller den syriske gutten til NRK.
søndag 26. september NRK
Elleve drepne i Syria
Minst elleve opprørarar skal vere drepne i russiske luftangrep i Syria, melder observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights, SOHR. Angrepa ramma ein skule som blir brukt som base av opprørsgruppa al-Hamza Division. SOHR meiner dødstala kan stige fordi det framleis blir jobba med...
søndag 26. september NRK
Barn dør i al-Hol-leiren
62 barn er døde så langt i år i al-Hol-leiren i Syria. Det betyr at det dør 2 barn hver uke i leiren, i følge Redd Barna. Leirene drives av de kurdiske styrkene som har kontrollen i det nordøstlige Syria. Leirene ble opprettet for å huse IS-krigere som ble tatt til...
torsdag 23. september NRK
Barnedrap, brann og sykdom: Slår alarm om Syria-leirer
OSLO/ROJ Forholdene for barn i leirene der IS-kvinner holdes, går fra vondt til verre. I en ny rapport forteller barna selv om sine skrekkopplevelser.
onsdag 22. september VG
Svensk IS-fange: – Hvorfor er Sverige så redd for å ta meg hjem?
– Ser jeg en tyv i Sverige, vil jeg ikke hugge hånden av ham. Jeg vil tilpasse meg, sier en svensk mann som sitter fengslet i Syria. Han forlot hjemlandet for å bli en del av terrorgruppen IS' kalifat.
søndag 19. september NRK
Assad besøkte Putin
Syrias president Bashar al-Assad og Russlands president Vladimir Putin har hatt møter i Moskva.
tirsdag 14. september ABC Nyheter
Her er bensin billigere enn drikkevann
HASAKAH, SYRIA En langvarig tørke har drevet sauegjeteren Salah til et nytt yrke: Livsfarlig oljeraffinering.
søndag 12. september VG
To tyrkiske soldater drept i angrep i Syria
To tyrkiske soldater ble lørdag drept og tre andre såret i et angrep i den nordvestlige syriske regionen Idlib.
lørdag 11. september ABC Nyheter
Sivile drept i angrep i Idlib
Minst fire sivile, inkludert et barn og en kvinne, ble drept da regimestyrker angrep den opprørskontrollerte Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Angrepet mot byen Idlib kom etter at flere luftangrep rammet regionen, som grenser til Tyrkia, tidligere på dagen. 15 personer ble også såret...
onsdag 8. september NRK
NRK: Norske IS-siktede kvinner kan være de neste som blir utvist fra Syria
Myndighetene nordøst i Syria opplyser til NRK at de norske IS-siktede kvinnene som oppholder seg i leirene i landet, kan bli de neste som blir utvist.
tirsdag 7. september ABC Nyheter
Norske IS-kvinner kan bli utvist
Tre svenske IS-kvinner har blitt utvist frå Syria. Myndigheitene nordaust i Syria seier at dei norske IS-kvinnene kan vere dei neste. Dei åtvarar om auka vald og ekstreme haldningar i leirane Roj og Al Hol.
tirsdag 7. september NRK
Tre svenske IS-kvinner utvist fra Syria: De norske kan være de neste
Myndighetene nordøst i Syria sier at de norske IS-kvinnene kan være de neste som utvises. De advarer om økt vold og ekstreme holdninger i leirene Roj og Al Hol.
tirsdag 7. september NRK
SVT: Svensk IS-kvinne arrestert, mistenkt for folkemord
Mandag landet tre IS-kvinner og deres barn i Sverige. To av kvinnene ble arrestert på flyplassen i Arlanda. En av dem er mistenkt for krigsforbrytelse, folkemord og forbrytelse mot menneskeheten.
tirsdag 7. september NRK
Amnesty: Flyktninger tortureres
Mange syriske flyktninger som har returnert til hjemlandet, blir satt i fengsel, forsvinner og tortureres av sikkerhetsstyrker, ifølge Amnesty International. I rapporten «You're going to your death» dokumenterer Amnesty menneskerettighetsbrudd mot 66 syrere, inkludert 13 barn, som har vendt hjem...
tirsdag 7. september NRK
Hent dem hjem fra Syria
Det er noe dypt umoderne og gammeltestamentlig over motviljen mot å hente norske borgere hjem fra Syria.
søndag 5. september Dagbladet
Svenske kvinner hentet ut av Syria
Tre svenske kvinner og deres barn skal være på vei hjem fra en fangeleir i Syria med hjelp fra svenske myndigheter, melder SVT. Kvinnene har sittet i leiren på grunn av antatt tilknytning til IS, og de skal avhøres når de kommer til Sverige, ifølge den svenske kanalen. Det...
søndag 5. september NRK
Syria vil hjelpe Libanon med energi
Syria har gått med på å være transittland for gass fra Egypt og strøm fra Jordan til det kriserammede nabolandet Libanon. Libanon er rammet av en alvorlig energikrise. Det har igjen ført til at store deler av samfunnet, som butikker, restauranter, industrier og sykehus har...
lørdag 4. september NRK
IS-medlem innrømmer skyld
Alexanda Kotey, som tilhørte en beryktet IS-gruppe kalt «Beatles-cellen», sier seg skyldig i sammensvergelse for bortføringer og drap i Syria. 37-åringen innrømmet skyld i en føderal domstol i USA torsdag. Den tidligere britiske statsborgeren er anklaget for å ha...
fredag 3. september NRK
Svenske (50) og danske (29) sluttet seg til IS. Nå vil de hentes hjem
RUMILAN, SYRIA 10.000 IS-krigere sitter fengslet i Syria, blant dem svensker og dansker. Ingen vet hva de skal gjøre med dem.
mandag 30. august VG
Kvinne dømt i Danmark for IS-tilknytning
En 23 år gammel kvinne er dømt til fem års fengsel i Danmark for å ha reist til Syria og sluttet seg til ekstremistgruppa IS.
onsdag 25. august ABC Nyheter
VERDEN

Ny regjering vil ikke gi flertall for å hente IS-kvinner tilbake
De to IS-kvinnene som har bedt om å bli hentet ut av Syria, vil ikke nødvendigvis få drahjelp av et regjeringsskifte i høst.
lørdag 21. august NRK
De fire norske kvinnene som er internert i Syria, er terrorsiktet
De fire norske kvinnene som er internert i Syria, er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, opplyser PST til NRK.
fredag 20. august ABC Nyheter
Fire norske kvinner terrorsiktet
De fire norske kvinnene som er internert i Syria, er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, opplyser PST til NRK.
fredag 20. august TV 2
Trøndersk kvinne terrorsiktet
Alle de norske kvinnene som er internert i Syria er nå siktet for deltagelse i en terrororganisasjon.
fredag 20. august NRK
Fire drept i israelsk luftangrep
Israelske luftangrep mot Syria har drept fire proiranske krigere alliert med regimet i Damaskus, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Statlige medier i Syria har tidligere sagt at luftforsvaret hadde registrert «fiendtlige mål» over hovedstaden Damaskus sent torsdag. – Den...
fredag 20. august NRK
Legene ga henne 10 prosent sjanse for å overleve: Her gjenforenes Dalal (1) med familien
Syriske Dalal har blitt kjent som "mirakelbabyen".
torsdag 12. august TV 2
Assad godkjenner ny regjering
Syrias president Bashar al-Assad har godkjent en regjering, som har få endringer fra den forrige. Den nye regjeringen, som består av 29 ministre, ble godkjent under to uker etter at Assad ga Hussein Arnous ansvaret for regjeringsdannelsen. Ministerne for forsvarsdepartementet, utenriksdepartementet,...
tirsdag 10. august NRK
Raqqa sliter etter IS-terroren: Solgte kebab ved «dødens rundkjøring»
RAQQA Først hugget IS-soldatene hodene av sine ofre, så spiste de grillet kylling i kebabsjappen til Walid Sitam.
mandag 9. august VG
Her blir innvandrere birøktere for å integreres i samfunnet
 
søndag 8. august Fædrelandsvennen
Mins seks soldater drept i Syria
Minst seks soldater som kjempet på syriske myndigheters side, er drept i et angrep utført av IS, ifølge eksilgruppen SOHR. Angrepet skjedde fredag i utkanten av Maarat al-Numan i Idlib-provinsen nordvest i landet. Også fire fremmedkrigere fra Usbekistan ble drept i angrepet, ifølge...
lørdag 7. august NRK
SOHR: Fire drept i tyrkiske granatangrep i Nord-Syria
Fire personer er drept i granatangrep i Nord-Syria, utført av tyrkiske styrker og tyrkiskstøttede opprørere, ifølge Syrian Observatory for Human Rights.
onsdag 4. august ABC Nyheter
SOHR: Fire drept i granatangrep
Fire personer er drept i granatangrep i Nord-Syria, utført av tyrkiske styrker og tyrkiskstøttede opprørere, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. – Fire medlemmer av samme familie ble drept, blant dem en mann og tre barn, skriver den syriske eksilgruppa.
onsdag 4. august NRK
Syriske flyktninger i klemma
Å vende tilbake til et Syria i ruiner oppleves av de fleste som altfor farlig.
tirsdag 3. august NRK
Jo farligere blir de
Både juridisk og praktisk er dette komplisert. I et humanitært og i et sikkerhetspolitisk perspektiv er konklusjonen likevel enkel.
tirsdag 3. august Dagbladet
Kvinner og barn hentet fra Syria
Fem kvinner og fjorten barn ble søndag hentet hjem til Albania fra leirer i Syria som huser fremmedkrigere, opplyser Albanias statsminister. Statsminister Edi Rama sier at kvinnene og barna vil bli undersøkt medisinsk og psykisk før det tas en avgjørelse på om de kan flytte hjem til...
søndag 1. august NRK
Bekymret for kampene i Syria
Kamper i Daraa i Sør-Syria skal nylig ha krevd 28 menneskeliv, hvorav 11 sivile. FNs spesialutsending Geir O. Pedersen følger utviklingen med stor uro. Kampene som brøt ut torsdag mellom regjeringsstyrker og opprørere, er de verste siden Bashar al-Assads styrker gjenerobret...
lørdag 31. juli NRK
IS-kvinne aksepteres inn i New Zealand etter krangel med Australia
New Zealand tar imot omstridt IS-kvinne og hennes to barn etter «bitter krangel» med Australia. 
tirsdag 27. juli ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL