Syria
Russland får hjelp av syriske bombespesialister mot Ukraina
Europeiske tjenestemenn mener det er med på å bekrefte at Russland forbereder seg på bruk av kjemiske våpen.
mandag 19:32 ABC Nyheter
Fem drept i israelsk luftangrep
Fem personer ble drept i et israelsk luftangrep i Syria fredag, melder syriske statlige medier.
fredag 13. mai TV 2
Kunstverket fra 2020 er fortsatt ikke hengt opp: – Det gir meg en dårlig følelse
 
onsdag 11. mai Lindesnes
Giverland lover 65 milliarder kroner til syrere på flukt
Giverland lover 65 milliarder kroner i humanitærhjelp til syriske flyktninger og forsikrer at de ikke er glemt, krigen i Ukraina til tross. – Syrerne har aldri behøvd støtten fra dere mer enn akkurat nå, sa FNs spesialutsending, den norske diplomaten Geir O. Pedersen, under tirsdagens...
tirsdag 10. mai NRK
Dette landet får ny milliard-støtte
BRUSSEL : Norge er allerede et av landene som gir mest, og i dag får ofrene for borgerkrigen 1,5 milliarder i støtte til akutt hjelp.
tirsdag 10. mai TV 2
Norge skal bidra med 1,5 milliarder til Syria
Norge skal i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen både i Syria og i nabolandene, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. 14,6 millioner syrere har akutt behov for humanitær hjelp og beskyttelse. I løpet av de siste 11 årene har Norge bidratt med...
tirsdag 10. mai NRK
Bidrar med 1,5 milliarder
Utenriksministeren deltar i dag på konferansen «Syria 6 - for the future of Syria and the Region», som EU-kommisjonen arrangerer i Brussel.
tirsdag 10. mai TV 2
FN: Rekordmange syriske barn trenger hjelp
Over 12 millioner syriske barn trenger hjelp, noe som er flere enn noensinne siden krigen brøt ut for elleve år siden, fastslår Verdens barnefond Unicef, melder NTB. – Syriske barn har lidd altfor lenge. Barnas behov, både i Syria og nabolandene, øker, sier Unicefs sjef i...
søndag 8. mai NRK
VERDEN

FN: Rekordmange syriske barn trenger hjelp
Over 12 millioner syriske barn trenger hjelp, noe som er flere enn noensinne siden krigen brøt ut for elleve år siden, fastslår Verdens barnefond Unicef.
søndag 8. mai TV 2
– Etter to år uten feiring ser vi endelig mange smil i dag
 
tirsdag 3. mai Fædrelandsvennen
Tyrkia vil sende 1 million syrere hjem
Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ.
tirsdag 3. mai ABC Nyheter
Vil returnere 1 million syrere
Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ.
tirsdag 3. mai TV 2
Tyrkia vil sende én million syrere hjem
Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at myndighetene forbereder seg på å sende 1 million flyktninger tilbake til Syria på...
tirsdag 3. mai NRK
Redd Barna vil tvinge IS-kvinnene til Norge
Organisasjonen mener de terrorsiktede kvinnene må hentes tilbake enten de vil eller ikke. Formålet er å redde barna deres.
tirsdag 3. mai NRK
Minas bror ble IS-kriger
En storesøster skriver om lillebroren sin som døde som IS-kriger i Syria. Det er blitt til en klisjépreget og lite tankevekkende roman.
mandag 2. mai Dagbladet
SOHR: Ni drept i israelsk angrep nær Damaskus
Fire syriske soldater er drept i rakettangrep mot stillinger nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige medier i landet.
onsdag 27. april TV 2
Vold og drap i Al-Hol-leiren
Barna som vokser opp i den overfylte al-Hol-leiren i Syria, blir vitne til vold og drap, og er selv redde for å dø, går det fram av en rapport fra Redd Barna. Leiren nord i Syria er drevet av kurdisk milits og har 57.000 mennesker, som tidligere levde i områder kontrollert av islamistgruppen...
tirsdag 26. april NRK
Tyrkia stenger luftrom for russiske fly til Syria
Tyrkia stenger luftrommet sitt for alle militære og sivile fly fra Russland som transporterer soldater til Syria, opplyser den tyrkiske utenriksministeren.
lørdag 23. april ABC Nyheter
Ville sende familien ut av landet etter 8 år – nå har staten snudd i saken
Gjør helomvending av «sterke menneskelige hensyn» for familien Gahvejian. – Det virker tilfeldig hva som blir resultatet i sakene som berører barn, mener advokaten.
onsdag 20. april NRK
I skyggen av Ukraina: Her er verdens største fluktkriser
Før Russland invaderte Ukraina var 84 millioner mennesker på flukt i verden. Her er 13 kriser som også fortjener vår oppmerksomhet.
lørdag 9. april ABC Nyheter
Syria melder om "konfrontasjon" med Israel
Det syriske luftforsvaret melder om at de har konfrontert det de kaller "Israelsk aggresjon" i lufta over Masyaf-området sentralt i landet, skriver nyhetsbyrået Reuters, som igjen siterer statlig syrisk TV.
lørdag 9. april NRK
IS-kvinne fikk redusert straff – anker likevel til Høyesterett
Lagmannsretten reduserer tingrettens dom.
onsdag 6. april TV 2
Bærumssøstre løslatt fra syrisk fengsel
Etter å ha sittet over tre måneder i fengsel, er de terrorsiktede søstrene fra Bærum tilbake i leiren Roj i Syria. Det bekrefter Abdullah Sadun, mediedirektør for politiet nordøst i Syria, overfor NRK. Søstrene reiste til Syria da de var 16 og 19 år gamle....
tirsdag 5. april NRK
Terrorsiktede søstre fra Bærum er løslatt fra fengsel i Syria
To søstre fra Bærum som ble fengslet i Syria i desember 2021, ble torsdag forrige uke løslatt og er tilbake i den syriske interneringsleiren Roj.
mandag 4. april ABC Nyheter
NRK: Terrorsiktede søstre løslatt fra syrisk fengsel
Søstrene fra Bærum, som er terrorsiktet av PST for deltagelse i en terrororganisasjon, er løslatt fra fengsel i Syria.
mandag 4. april VG
Bærumssøstre løslatt fra syrisk fengsel
Etter å ha sittet nesten fire måneder i fengsel, er de terrorsiktede søstrene tilbake i leiren Roj.
mandag 4. april NRK
FN: Barn forsvant etter IS-angrep mot kurdisk fengsel i Syria
Skjebnen til minst 100 av barna som befant seg i et kurdisk-drevet fengsel som ble angrepet av IS nordøst i Syria i januar, er fortsatt uviss, ifølge FN. Ifølge Redd Barna og Human Rights Group satt det 700 gutter i alderen 12 til 18 år i Ghwayran-fengselet i Hasaka-provinsen som ble...
fredag 1. april NRK
To kvinner døde etter voldshendelse i Kristiansand
Nødetatene har rykket ut etter en alvorlig voldshendelse på Søm i Kristiansand. En person er pågrepet, melder Fædrelandsvennen.
mandag 28. mars TV 2
General Mikhail Mizintsev er Putins favoritt – står bak bombing av Aleppo og Mariupol
Nå mener forskere at det finnes flere likhetstrekk mellom bombeangrepene i de to byene. – Det er det store skrekkscenariet, sier sjefsforsker i Forsvarets forskningsinstitutt.
fredag 25. mars ABC Nyheter
«Putins favoritt» bombet Syria – nå leder han angrepet mot Mariupol
Ukrainske myndigheter utpeker general Mikhail Mizintsev som hovedmannen bak de dødelige angrepene mot Mariupol. Forskere ser flere likhetstrekk mellom russernes brutale krigføring i Aleppo og den ukrainske byen.
fredag 25. mars TV 2
Støre kritisk til «rød linje» for Putin
 
torsdag 24. mars Fædrelandsvennen
Stort narkobeslag i Syria
Kurdiske styrker har beslaglagt over 2,5 millioner captagon-piller som kom fra et område kontrollert av tyrkiskstøttede opprørere i Syria. Captagon er et sentralstimulerende og amfetaminlignende medikament. Det er blitt hyppig brukt av stridende under krigen i Syria, og som rusmiddel i...
tirsdag 22. mars NRK
Hvem er flyktninger?
 
lørdag 19. mars Fædrelandsvennen
ASIA

Assad på besøk hos Emiratenes mektigste
President Bashar al-Assad har besøkt De forente arabiske emirater. Det er Assads første besøk til et arabisk land siden konflikten i Syria brøt ut i 2011.
fredag 18. mars ABC Nyheter
Assad på besøk til Emiratene
President Bashar al-Assad har besøkt De forente arabiske emirater, opplyser regjeringen i Syria. Det er Assads første besøk til et arabisk land siden 2011. Den syriske presidentens kontor sier via sosiale medier at Assad fredag møtte sjeik Mohamed bin Rashid al-Maktoum. Han er...
fredag 18. mars NRK
Ekspert om russisk våpenbruk: – Tar ikke særlig hensyn til sivile tap
Britisk etterretning mener at russerne griper til eldre og mindre presise våpen: – De tar ikke særlig hensyn til sivile tap lenger, sier Lars Peder Haga ved Luftkrigsskolen.
fredag 18. mars VG
To IS-kvinner sendt hjem til Sverige
To kvinner som reiste til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS, er sendt tilbake til Sverige. Med seg har de to barn, opplyser den svenske regjeringen.
onsdag 16. mars TV 2
Mistet familiemedlemmer i russiske luftangrep – nå sørger Mohammed for Ukraina
Etter at faren ble skutt i hodet, mistet syriske Mohammed Hallak (39) både en onkel og sin seks år gamle niese under russiske luftangrep i Syria. Krigen i Ukraina vekker minner han vil gjøre alt for å glemme.
onsdag 16. mars TV 2
11 år siden Syria-opprøret startet
I flere opprørskontrollerte byer i Syria ble 11-årsdagen for starten på opprøret mot Assad-regimet markert tirsdag med flagg og demonstrasjoner. Rundt 5000 mennesker samlet seg i hovedgaten i Idlib, den største byen i den opprørskontrollerte provinsen nordvest i Syria....
tirsdag 15. mars NRK
Syrisk provins markerte årsdagen for opprøret mot Assad
Tusenvis av mennesker i Idlib-provinsen i Syria markerte tirsdag at det var elleve år siden opprøret mot president Bashar al-Assads regime startet.
tirsdag 15. mars ABC Nyheter
Putin henter soldater fra Midtøsten
President Vladimir Putin sier fredag ja til å hente inn fremmedkrigere til å kjempe i krigen i Ukraina. Ifølge forsvarsministeren har 16.000 frivillige fra Midtøsten meldt seg.
fredag 11. mars VG
Den selektive harmen
Er det slik at hvite mennesker bryr seg mer om krigen i Ukraina fordi ofrene er blonde og med blå øynene?
torsdag 10. mars VG
Flyktet fra Syria - hjelper flyktninger i Ukraina
 
torsdag 10. mars Fædrelandsvennen
Tiltalt for drap av IS-gisler: Innrømmer at han forhandlet om livet til porsgrunnsmann
Briten var medlem av den fryktede gisselgruppa «The Beatles». I avhør har IS-medlemmet innrømt at han var fangevokteren til vestlige gisler.
torsdag 10. mars NRK
– Aldri har vel 8. mars vært viktigere enn i år
 
tirsdag 8. mars Lindesnes
Sivile skal være drept i israelsk angrep i Syria
Minst to sivile er drept i et israelsk rakettangrep nær Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige medier i landet.
mandag 7. mars ABC Nyheter
Sivile skal være drept i israelsk angrep
Minst to sivile er drept i et israelsk rakettangrep nær Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige medier i landet. Angrepet fant sted før daggry og var rettet mot mål sør for den syriske hovedstaden. – Luftvernet vårt skjøt ned de fleste av rakettene. To sivile ble drept...
mandag 7. mars NRK
SOHR: 15 syriske soldater drept i angrep i Syria
15 syriske soldater ble søndag drept i et angrep på en militær buss sentralt i Syria, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge SOHR står IS bak, men de har ikke selv påtatt seg ansvaret for angrepet, som skjedde i...
søndag 6. mars NRK
Putins virkelighet
 
onsdag 2. mars Fædrelandsvennen
Syria støtter Russlands anerkjennelse av utbryterrepublikkene
Syria gir sin støtte til Russland etter at president Putin mandag kveld anerkjente de to utbryterregionene Luhansk og Donetsk i Øst-Ukraina som uavhengige.
tirsdag 22. februar ABC Nyheter
Syria støtter Russlands anerkjennelse av utbryterrepublikkene
Syria gir sin støtte til Russland etter at president Putin mandag kveld anerkjente de to utbryterregionene Luhansk og Donetsk i Øst-Ukraina som uavhengige.
tirsdag 22. februar TV 2
Syria støttar russisk avgjerd
Syria seier dei støttar den russiske avgjerda om å anerkjenne utbrytarregionane i Aust-Ukraina. Det seier den syriske utanriksministeren Faisal Mekdad til statleg TV, ifølge Reuters. – Det Vesten har gjort mot Russland er det same som dei gjorde mot Syria i borgarkrigen, sa Mekdad.
tirsdag 22. februar NRK
PST om IS-kvinnene: – Kan ikke se den store sikkerhetsrisikoen
PST tror ikke kvinnene vil utgjøre en stor risiko på kort sikt, men sier de kan bidra til radikalisering i fremtiden.
mandag 14. februar NRK
Håper stiftelse kan ta over eiendommen
 
mandag 14. februar Fædrelandsvennen
Demonstrasjon i Syria
Hundrevis deltok i en sjelden demonstrasjon for demokrati og bedre levevilkår i et regimekontrollert område i Syria. Protesten fant sted i byen Sweida i sør. Demonstrantene samlet seg for femte dag på rad i byen, etter at myndighetene stengte et subsidieprogram for 600.000 familier....
fredag 11. februar NRK
Rasmus Hansson om IS-kvinner og deres barn: – Vi lar dem gå til grunne
MDG-politiker Rasmus Hansson raser mot den norske behandlingen av IS-kvinner og deres barn. Nå ber han resten av Stortinget våkne.
onsdag 9. februar VG
UD vil ikke oppnevne advokater til Syria-barna
Redd Barna har bedt om at Utenriksdepartementet sørger for at de norske barna i Syria får egne advokater. UD svarer at det ikke er deres ansvar.
onsdag 9. februar NRK
En framtidig trussel
De norske IS-kvinnene og barna deres får komme til Norge. Spørsmålet er når, skriver Martine Aurdal.
onsdag 9. februar Dagbladet
VERDEN

Hent dem hjem
Vi bør hente barna til IS-kvinnene hjem. Mye tyder på at det også er rett å få mødrene tilbake til Norge. Ikke fordi vi ønsker dem hit. Men fordi kurdiske myndigheter ber om det.
onsdag 9. februar VG
Israel har angrepet mål i Syria
Israel har gjennomført et militærangrep mot mål i Syria etter at en rakett ble skutt fra Syria og inn i Nord-Israel natt til onsdag.
onsdag 9. februar TV 2
Israel har angrepet mål i Syria
Israel har gjennomført et militærangrep mot mål i Syria etter at en rakett ble skutt fra Syria og inn i Nord-Israel natt til onsdag. Den syriske raketten eksploderte i luften. Den ble ikke avverget av det israelske luftforsvarssystemet, men utløste sirener i den nordlige delen av Israel....
onsdag 9. februar NRK
Minst ett barn skal være drept i sammenstøt i al-Hol-leiren
Minst ett utenlandsk barn skal være skutt og drept av sikkerhetsvakter i al-Hol-leiren nordøst i Syria under opptøyer mandag. Redd Barna reagerer sterkt.
tirsdag 8. februar ABC Nyheter
Barn drept i al-Hol-leiren
Minst ett utenlandsk barn skal være skutt og drept av sikkerhetsvakter i al-Hol-leiren nordøst i Syria under opptøyer mandag. Redd Barna reagerer sterkt.
tirsdag 8. februar TV 2
MDG ber regjeringa hente IS-kvinner og barn
MDG vil i morgon legge fram eit representantforslag i Stortinget, der dei ber regjeringa hente heim fire IS-kvinner og deira barn som er i Syria. – Det sit fire norske kvinner med fire norske, uskuldige barn, i elendige forhold i Syria, på femte året. Det er ein skandale at vi behandlar våre...
tirsdag 8. februar NRK
IS-kvinne erklærte seg ikke skyldig
En kvinne (31) som i tingretten ble dømt for deltakelse i terrorgruppa IS, erklærte seg ikke skyldig da ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.
tirsdag 8. februar VG
IS-kvinnens forsvarer: – Hun er redd for fremtiden
Den IS-tiltalte kvinnen fortalte gråtkvalt om vold og tvang i Syria da ankesaken startet tirsdag. Forsvareren sier hun er et offer for IS. Aktor mener hun visste at hun dro til et ekstremt islamsk regime.
mandag 7. februar NRK
Unicef: Fengslede barn ble vitner til IS-kamper i Syria
I et fengsel nordøst i Syria ble flere innsatte barn vitner til ti dager med kamper mellom IS og USA-støttede styrker. Forferdelige tilstander, mener Unicef.
søndag 6. februar ABC Nyheter
IS-frykten er vekket
De irakiske spesialstyrkene jakter på IS-terrorister. VG ble med dem på tokt.
søndag 6. februar VG
Hundrevis av barn savnet etter angrep på fengsel
Kurdiske styrker med støtte fra USA fikk kontroll over et fengsel nordøst i Syria som ble angrepet av IS i januar. Nå er det økende bekymring for hvor hundrevis barn har blitt av.
fredag 4. februar TV 2
Biden: IS-lederens død «fjernet en stor terrortrussel mot verden»
President Joe Biden sier at USA gjorde alt de kunne for å unngå sivile tap i nattens aksjon der lederen av terrorgruppen IS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, ble drept. I angrepet skal totalt 13 personer være drept. Av de drepte var det seks barn og to kvinner. Presidenten sier at IS-lederen...
torsdag 3. februar NRK
President Biden om IS-lederen: – Han tok med seg familiemedlemmer i døden
Natt til torsdag ble IS-lederen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi drept i et angrep utført av amerikanske spesialstyrker i Syria. – Det var et krevende oppdrag, sier president Joe Biden.
torsdag 3. februar VG
Amerikansk helikopter måtte ødelegges under IS-aksjon
Et amerikansk helikopter fikk mekaniske problemer un der nattens aksjon der IS-lederen ble drept. Helikopteret måtte lande og ble deretter ødelagt av et fly. IS-lederen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi ble drept i angrepet som ble utført av amerikanske spesialsoldater. I angrepet skal totalt 13...
torsdag 3. februar NRK
Nederland henter hjem fem terrormistenkte kvinner fra Syria
Den nederlandske regjeringen opplyser at den henter hjem fem kvinner og deres elleve barn fra Syria. Alle kvinnene er mistenkt for terror.
torsdag 3. februar ABC Nyheter
IS-lederen drept: – En begrenset seier for Biden
Drapet på IS-lederen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi er en liten seier for USA, mener ekspert i internasjonal politikk.
torsdag 3. februar VG
IS-lederen og minst 13 sivile døde i amerikansk angrep
IS-lederen Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi døde i et amerikansk angrep nord i Syria onsdag kveld. Seks barn og fire kvinner også skal ha blitt drept.
torsdag 3. februar ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL