Stange
Lystig om lidenskap
OTTESTAD: Hva gjør tre karer, som har gitt avkall på alkohol og kvinner, når tre vakre jenter kommer på besøk? ”Kjærlighet på pin(n)e” ble en lystig forestilling om lidenskap.
fredag 09:56 Stangeavisa
Gir deg tips og råd for en litt bedre hverdag
STANGE: Hva skal til for å få en litt bedre hverdag sammen med familie, venner, kolleg­aer – og deg selv? Nå vil du få nyttige tips fra Stangehjelpa gjennom Stangeavisa.
torsdag 22:55 Stangeavisa
– Aktivitørtjenesten blir bedre, ikke dårligere
STANGE: – Det er ikke slik at vi kutter i aktivitørtjenesten. Men vi skal bruke aktivitørene mer målrettet mot dem som trenger tjenesten mest.
onsdag 22:54 Stangeavisa
Har tjuvstartet på Circle K på Innlandsporten
TANGEN: Circle K-stasjonen på Innlandsporten har begynt å slippe inn kunder for å teste ut staben. Og kundene kommer inn til en unik bensinstasjon, som satser på god mat og opplevelser.
onsdag 15:34 Stangeavisa
Innlandsporten åpner anlegget 6. juli
TANGEN: Kommunestyre­representantene fikk i formiddag en omvisning rundt på Innlandsporten, som offisielt åpner 6. juli. Byggetrinn 1 har kostet 120 millioner og nær 100 mennesker vil jobbe der.
onsdag 15:28 Stangeavisa
Vedtok å kjøpe 88 mål med næringstomter
STANGE: Rådmannen får grønt lys til å sluttføre kjøpet av 88 mål med næringstomter.
onsdag 15:24 Stangeavisa
– Har aldri vært så mange Høyre-folk samlet på Ilseng!
ILSENG: – Trygve Magnus Slagsvold Vedum i Senterpartiet skal ikke ha enerett på Ilseng. Det finnes Høyre-folk her også, sier Kristian Tonning Riise, som inviterte medlemmer fra Hedmark og Oppland til grillfest fredag.
onsdag 14:52 Stangeavisa
Ga grantre i 40-års gave
ROMEDAL: Romedal Lions fyller 40 år og Lions international fyller 100 år. I den anledning ga Lions Romedal et permanent juletre til Romedal vel og Sentrumsforeningen i Romedal.
onsdag 14:47 Stangeavisa
HEDMARK

Hoberg vant nasjonal diktkonkurranse på engelsk
OTTESTAD: Femte­klassingene ved Hobeg skole kunne feire med brus og boller etter at de vant den nasjonale diktkonkurransen skrevet på engelsk arrangert av Aschehoug Forlag.
onsdag 14:24 Stangeavisa
Bengt P Lindman tildelt Hederstegnet
onsdag 14:14 Stangeavisa
Ottestadlista kan bli etablert til høsten
onsdag 11:21 Stangeavisa
Næringsrådet deler ut 222.500 kroner til sju lokale virksomheter
STANGE: Seks lokale bedrifter og èn interesseforening får en hyggelig sjekk i posten en av de nærmeste dagene.
onsdag 11:11 Stangeavisa
Mobiliserer til krig mot brun­sneglene ved Ottestad stasjon
OTTESTAD: 32 naboer møtte opp, da det ble mobilisert til «krig» mot brunsneglene rundt Ottestad stasjon tirsdag denne uka.
onsdag 08:38 Stangeavisa
Jim Roger Lillemo blir politikontakt i Stange
STANGE: Jim Roger Lillemo er ansatt som politiets nye «politikontakt» i Stange.
tirsdag 14:01 Stangeavisa
50.000 CDer på vei fra Vallset til Tyskland
VALLSET: Det har vært hektiske dager for Chris Duwe og «kompisen» Øystein i den ombygde møkkakjelleren i Vallset de siste ukene. Nå er resultatet i boks; 50.000 CDer klare for Tyskland!
tirsdag 10:54 Stangeavisa
– Nå blir det lys!
mandag 14:57 Stangeavisa
Johnny Bækken ble klubbmester i meite
mandag 14:56 Stangeavisa
Frivillige leter gjennom åkeren etter killinger, før graset slås
STANGE: Både Stange JFF og Romedal JFF har satt i gang prosjektet ”Redd rådyr­killinger”. Frivillige går manngard for bønder, jaktrettshavere og andre som trenger hjelp til å finne killinger i åkrene og hindre at de blir drept.
fredag 16. juni Stangeavisa
KB elektro 30 år: Har suksess med egen filosofi
OTTESTAD: I 1987 ble KB elektro startet opp som et enkeltmanns­foretak på Fram i Rome­dal. 30 år senere har bedriften 16 ansatte og omsetter for 23 millioner kroner. Bak suksessen ligger en filo­sofi som gir trofaste kunder.
torsdag 15. juni Stangeavisa
Har fornyet Jernbanetorget
STANGEBYEN: Smartere plassering av varene hos Lek & Hjem har gitt plass til enda mer klær, egne hjemmelagde retter på Stasjon kafé og et bredere tilbud hos Torget Blomster – det er resultatet etter en nylig omstrukturering av virksomhetene på Jernbanetorget.
torsdag 15. juni Stangeavisa
Tar på seg oppgavene du ikke rekker eller orker
ÅSBYGDA: – Mange rekker ikke alt de skal i en travel hverdag, og noen oppgaver kan oppleves som for tunge, sier Marianne Schönsee og Per Martin Røhne. De har nå skapt sin egen arbeidsplass, hvor de tilbyr forskjellige hjemmehjelptjenester.
torsdag 15. juni Stangeavisa
Bamsebo barnhage med storslått teater: En spennende reise inn i Hakkebakkeskogen
ILSENG: Ungene i Bamsebo barnehage framførte ”Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen” på en storslått måte ute i deres egen Hakkebakkeskog.
torsdag 15. juni Stangeavisa
Ottestad Frivilligsentral leverte 7.380 frivillige timer
OTTESTAD: I 2016 sto Ottestad Fri­villigsentral for organsiering av 7.380 frivillige timer i hele kommunen. – Omregnet i kroner blir det 1.217.700 kroner eller 4,34 årsverk, sier styrerepresentant Kjell Bjørseth.
onsdag 14. juni Stangeavisa
Industrieventyret Jiffy startet i en låve på Bryhni
STANGE: Terje Østli, Odd Nilsen og Morten Skogsrud har tilsammen jobbet 130 år ved Jiffy på Stange. De representerer en av nøklene til milliardkonsernet Jiffy Group; ansatte som trives på jobben!
onsdag 14. juni Stangeavisa
Stangeboka 4 kommer tidligst i 2020
onsdag 14. juni Stangeavisa
Svein-Erik Ødegaard overrasket over funn fra jernbaneåpningen i 1880: – Den offisielle mottagelsen i Stange, med tale av ordfører og konge, skjedde på Ottestad stasjon!
OTTESTAD: – ”Alle”, inkludert meg selv, har gått rundt og trodd at da jernbanen ble åpnet i 1880 var den offisielle markeringen med kong Oscar på Stange stasjon. Men nå har jeg funnet ut at den offisielle mottagelsen med tale av ordføreren og konge faktisk skjedde...
onsdag 14. juni Stangeavisa
Elevene ute med egen CD: Vallset SFO med releasekonsert
VALLSET: ”Sommer-Hits” heter CDen som Vallset SFO nå har sluppet. Her er det elevene selv som har bestemt hvilke låter de skal spille inn.
onsdag 14. juni Stangeavisa
HEDMARK

– Spesielt å lage kunst fra hjemplassen sin
OTTESTAD: – Å lage kunst fra hjemplassen sin er litt skummelt og spesielt, sier den internasjonalt kjente kunstnerinna Jana Winderen. Nå er hun en del av ”Mjøsa – et kunstprosjekt”, hvor 12 kunstnere skal utvikle stedskunst av høy kvalitet.
onsdag 14. juni Stangeavisa
Nye Veier: – Politikerne har ikke forstått omfanget av den opprinnelige planen
STANGE: – Etter dagens møte i planutvalget er vi faktisk usikre på om Stange kommune og politikerne har forstått omfanget av den opprinnelige planen for Uthuskrysset.
tirsdag 13. juni Stangeavisa
E6-naboer jubler for Uthus-nei i planutvalget
STANGE: Et stort flertall i planutvalget forkaster Nye Veiers forslag til nytt Uthus­kryss. – Dette er en stor seier for lokal­demokratiet og alle som bor i Stange, sier E6-nabo Unni Oustad Torve.
tirsdag 13. juni Stangeavisa
Morten gjør hage­­interessen til jobb
STANGE: Morten Oslo har alltid vært glødende interessert i hagearbeid. Nå skaper han sin egen, grønne jobb og har hendene fulle med å montere robotklippere.
mandag 12. juni Stangeavisa
Bør Børson Jr. sjarmerte publikum i senk
VALLSET: Publikum lo godt og lot seg sjarmere i senk av Emil Dahl som Bør Børson Jr. og de andre skuespillerne i Kvennstuguteateret.
mandag 12. juni Stangeavisa
– Dette går ut over trivsel, humør, fysisk form og nødvendig hjernetrim
VALLSET: Pårørendeforeningen til ved Vallset bo- og servicesenter reagerer kraftig på at beboerne har mistet aktivitøren. – Det er greit at de eldre får bo her, men hvor er det blitt av servicen, spør Per Ottinsen, leder i foreningen.
mandag 12. juni Stangeavisa
”Hipp hipp hurra, barnehagen er bra!”
STANGBYEN: Mange kreative sanger og slagord ble ropt ut mens barna ruslet hånd i hånd. Det tradisjonsrike barne­hagetoget ”tøffet” gjennom Stange sentrum fredag.
fredag 9. juni Stangeavisa
31 nye søkere til jobben som næringssjef
STANGE: Andre ulysningsrunde av stillingen som næringssjef for Stange kommune ga god uttelling. Nå er det tilsammen 34 søkere som har lyst på den spennende jobben. Flere lokale «kjendiser» er på lista.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Formanskapet begeistret for å sjekke ut ny u-skole
STANGE: Samtlige politikere i formannskapet vendte tommelen opp for ideen om å sjekke ut mulighetene for å bygge flunkende ny ungdomsskole ved Stavis og Stangehallen.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Går bra med mannskapene – ingen krise i Stange med kun én brannbil
STANGE: Hedmarken Brannvesen har ikke startet jakten på ny tankbil etter velten i Stange sentrum fredag. I følge brannvesenet kan det ta tid før erstatningen kommer på plass.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Kurs- og konferanse-virksomheten på Staur gård blir borte
STANGE VESTBYGD: Selv om regjeringens planer om salg av Staur Gård ble hindret i fjor høst, blir det trolig full stans i kurs- og konferansevirksomheten fra høsten.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Bartnes fortsetter som styreleder i Stange Energi
STANGE: Kristen Bartnes er gjenvalgt som styreleder i Stange Energi AS. Nå går han løs på sitt tiende år bak rattet i Stanges kanskje viktigste selskap.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Stange Energi gikk 32,8 millioner i pluss i fjor
STANGE: Stange Energi AS er blant de flinkeste i klassen. I fjor leverte selskapet et drifts­overskudd på hele 32,8 millioner kroner.
onsdag 7. juni Stangeavisa
Stange Energi tjener på pluss i Vinstra Kraftverk
onsdag 7. juni Stangeavisa
Viser de nye strømmålerne korrekt forbruk?
onsdag 7. juni Stangeavisa
Nye Veier holder fast på ny E6 over Fylkesveg 24
STANGE: Til tross for sterke protester fra naboer og næringsliv i området; Nye Veier holder fast på sin løsning med at E6 skal passere over Fylkesveg 24 i Uthuskrysset.
onsdag 7. juni Stangeavisa
– På tide med gang- og sykkelsti fra Korsgård til Uthuskrysset
ROMEDAL/STANGE: Utbyggingen av nytt Uthuskryss aktualiserer å bygge gang- og sykkeveg langs Dalsvegen.
tirsdag 6. juni Stangeavisa
14 millioner inn i nytt fond til digitalisering
STANGE: – Vi står ovenfor en spennende tid med digitalisering av tjenester i kommunen og utvikling av elektronisk innbyggerdialog. Derfor er jeg glad at politikerne avsetter midler til at Stange blir en digital kommune, sier rådmann Stein Erik Thorud.
tirsdag 6. juni Stangeavisa
Ragnhild Finden fortsetter som nestleder i PBL
tirsdag 6. juni Stangeavisa
HEDMARK

Fortviler over aktivitør-kutt ved Ottestad bo- og service
OTTESTAD: – Mange av beboerne her gråt, da de fikk beskjed om at aktivitøren ved senter­et gjennom 24 år skulle flyttes. Det er dårlig gjort å ta fra eldre noe som fungerer så bra.
tirsdag 6. juni Stangeavisa
– Her bør det bli nasjonal turistveg
STANGE: – Her bør Norges neste «nasjonale turistveg» gå. Vi har et fantastisk kulturlandskap som flere bør få glede av!
tirsdag 6. juni Stangeavisa
Brannbil veltet i Stangebyen, to lettere skadet
STANGE: En brannbil veltet like før klokka 20 midt i Stange sentrum. De to brannkonstablene som var i bilen skal trolig ikke være alvorlig skadet.
torsdag 1. juni Stangeavisa
Edvard Lysne blir ny direktør for Stange-eide Hedmark IKT
torsdag 1. juni Stangeavisa
Blåmeisfamilie smadret av pøbler i Petlundhagan
OTTESTAD: En uskyldig meisemor som hekket i en postkasse ved Petlundhagan er klemt ihjel av vandaler. Eggene hennes er knust.
torsdag 1. juni Stangeavisa
Stårvik tar ikke over ordførerklubba etter Røhne
STANGE: Det blir etter alt å dømme ikke Trine Lise Stårvik som overtar som ny ordfører for Stange i 2019, når Nils Røhne vinker farvel til hjørnekontoret i øverste etasje på rådhuset høsten 2019.
torsdag 1. juni Stangeavisa
Satser på myke trafikanter
onsdag 31. mai Stangeavisa
Feministisk pølsefest
onsdag 31. mai Stangeavisa
Norges beste liveband til Stange: Staut spiller gratiskonsert under Kønnbandfestivalen
STANGEBYEN: Fredag 18. august inviterer Kønnbandfestivalen til stor gratiskonsert med Staut. – Vi håper på yrende liv og en stor folkefest, sier kultursjef Solbjørg Tveiten.
onsdag 31. mai Stangeavisa
– 30 minutter om dagen er nok
STANGE: – Vi i Frisklivssentralen er opptatt av at folk beveger seg nok. 30 minutt­ers bevegelse med moderat intensitet hver dag er nok, sier frisklivskoordi­nator Gunvor Linneberg Maagaard.
tirsdag 30. mai Stangeavisa
Fikk tips om trening og kosthold på jobben
STANGE: De ansatte ved kommunens eiendomsavdeling ble både svette og inspirerte på jobb, tirsdag denne uka. – Greit å få en påminner om hvor viktig det er med riktig kosthold og fysisk aktivitet, synes Jørgen Rudi.
tirsdag 30. mai Stangeavisa
Traff på en overvintra sau
mandag 29. mai Stangeavisa
Vil få ”Bessa” til å skinne
OTTESTAD: Markus Røsåsen fra Skreia har kjøpt Esso-stasjonen i Ottestad. 29-åringen gjør nå omfattende oppussing av ”Bessa” før bensinstasjonen åpner 1. juni.
tirsdag 23. mai Stangeavisa
– Ikke nøl med å gå til legen, om du har føflekker som forandrer seg
VALLSET: Det kunne gått riktig galt. Men Eva-Beate Galgum er glad hun fikk hjelp i tide, og fikk fjernet føflekkreften før den spredde seg. Nå oppfordrer hun andre til å oppsøke lege, om de opp­dager føflekker som forandrer seg.
tirsdag 23. mai Stangeavisa
Nå blir det egen sykehjemsoverlege i Stange
STANGE: Nå skal det bli enda bedre kvalitet i behandlingen av pasienter og pårørende i Stange. Om alt går som virksomhetsleder Tove Nordli Selnes håper, vil en nyopprettet stilling som sykehjemsoverlege være bemannet innen utgangen av året.
søndag 21. mai Stangeavisa
Nå blir det nytt gatelys flere steder på Tangen
TANGEN: Tangen går en lysere framtid i møte – bokstavelig talt. Nå blir mye av gatebelysningen i sentrum fornyet.
fredag 19. mai Stangeavisa
Herredsvang frister med Nordstoga, Ånnevik og Lill-Babs
ROMEDAL: Odd Nordstoga, Frida Ånnevik, Guren Hagen og Lill-Babs pryder plakatene på Herredsvangs høst- og vinterprogram.
fredag 19. mai Stangeavisa
Stange JFF i gang med uttynningfiske i Bergsjøen
fredag 19. mai Stangeavisa
Trond Svendsen & Tuxedo til Kønnband
STANGE: Trond Svendsen & Tuxedo kommer til Kønnbandfestivalen. – De spiller samme dag som Ingrid Olava, kommenterer festivalsjef Solbjørg Tveiten.
torsdag 18. mai Stangeavisa
HEDMARK

Frustrert Løken laget jordbruks-rabalder på Hamar
STANGE: Da det ble brudd i jordbruks­forhandlingene, tok Stange Bondelags leder Thor Ludvig Løken traktoren sin til Hamar og markerte bruddet på en tydelig og bråkete måte.
torsdag 18. mai Stangeavisa
Fant store mengder med søppel
tirsdag 16. mai Stangeavisa
Stange kommune oppfordrer tenåringsforeldre til å være «kjipe»
STANGE: Stange kommune har vedtatt å være en «av- og til-kommune», som innebærer å jobbe med alkohol­forebyggende og holdningsskapende arbeid.
tirsdag 16. mai Stangeavisa
Tangen sin 17. mai-gate offisielt åpnet
TANGEN: Med barnehagebarn og elever med flagg, og skolekorps på plass, kunne ordfører Nils A. Røhne offisielt åpne Tangens aller første 17. mai-gate.
mandag 15. mai Stangeavisa
Mobilt trehjuls-bibliotek
STANGE: – Det handler om å vise seg frem for de som ikke bruker biblioteket til vanlig, og å fortelle om at et bibliotek ikke lenger bare er et bibliotek, sier biblioteksjef Mailin Toft.
mandag 15. mai Stangeavisa
Etablerer informasjons­senter ved Innlandporten
TANGEN: Formann­skapet bevilger 200.000 kroner til etablering til et informasjonssenter ved Innlandsporten. – Her skal det være informasjon til turister om Stange og hele regionen, samt informasjon om led­ige næringsbygg og boliger, sier rådmann Stein Erik Thorud.
fredag 12. mai Stangeavisa
Nils (88) stortrives med våronna
STANGE: Han vil helst settes i arbeid, for å sitte stille er ikke noe gøy. Nils P. Lahlum er snart 89 år gammel, men jobber på jordet om våren og kjører kornet på høsten.
torsdag 11. mai Stangeavisa
Inviterer til en spennende sommeropplevelse
torsdag 11. mai Stangeavisa
Oppfordret elevene til å «bruke hue»
OTTESTAD: – Naken­bilder, trusler og slengkommentarer som legges ut på nett blir der for all tid! Man kan ikke bare si at man kødda som unnskyldning etterpå, sier Ole Roger Vestøyl fra Bruk Hue.
onsdag 10. mai Stangeavisa
– Herlig å løpe først over mållinja
ROMEDAL: 7. klassingene ved Stange skole jublet da Amiin Aden sikret seier i Tine-stafetten. – Herlig å løpe først over mållinja, sier eleven.
onsdag 10. mai Stangeavisa
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

STANGE

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK 
FAVORITTER

HEDMARK

ANNONSE

ANNONSE