Sri Lanka
Øyeblikket Skal vi danse-Siri aldri glemmer: – Så takknemlig
Siri Avlesen-Østli har lenge båret på en form for skyldfølelse. Under lørdagens Skal vi danse delte hun det spesielle øyeblikket som endret hvordan hun så på livet.
søndag 26. september TV 2
Sri Lanka forbyr «fyllekjøring» med elefant
Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene.
lørdag 21. august VG
Sri Lanka forbyr «fyllekjøring» med elefant
Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene.
lørdag 21. august TV 2
Forbyr «fyllekjøring» med elefant
Sri Lanka har vedtatt nye lover for å beskytte landets elefanter mot mishandling og forbyr blant annet «fyllekjøring» med de store dyrene, skriver NTB. Rikfolk og buddhistmunker holder ofte elefanter som kjæledyr på Sri Lanka, og mange av dem mishandler dem. Dette vil...
lørdag 21. august NRK
Massekremering på Sri Lanka
Sri Lanka har begynt med massekremeringer igjen for å hindre at lik hoper seg opp etter en økning i koronasmitten i landet. De daglige koronatallene i landet har doblet seg i løpet av den siste måneden og ligger nå på rundt 2.500. Nesten 100 koronasmittede dør daglig, og...
mandag 9. august NRK
Plans bistandsfiasko
Bistandsorganisasjonen Plan Sri Lanka skal ha brukt to av tre kroner på administrasjon fremfor fadderbarna. Det svekker tilliten til årets viktige TV-aksjon.
fredag 2. juli VG
Hundrevis av døde skilpadder skylles opp på land i Sri Lanka
Døde skilpadder blir funnet på strender i Sri Lanka etter et skip med kjemikalier og plast tok fyr i juni.
torsdag 1. juli NRK
Miljøkatastrofe i Sri-Lanka
Hundrevis av skilpadder har drevet i land på kysten av Sri Lanka. Det skjer etter at et skip tok fyr og forliste. Kontainerskipet var lastet med 25 tonn med ulike kjemikalier og kosmetikk. Giftene har tatt livet av minst 176 skilpadder, 20 delfiner og fire hvaler, ifølge påtalemyndigheten i...
torsdag 1. juli NRK
VERDEN

Skrekk og gru – det ligg ein krokodille utanfor døra!
Ein familie på Sri Lanka fekk seg ein støkk då dei oppdaga kva som låg rett utanfor inngangsdøra.
mandag 28. juni TV 2
Over 130 dyr funne døde
Miljøkatastrofen etter konteinarskip-brannen i Sri Lanka aukar i omfang. Til no er 130 dyr funne døde på strender etter ulykka 20. mai. Sri Lankas regjering trur dyra mista livet som følge av at hundrevis av tonn med kjemikaliar lak frå skipet.
fredag 25. juni NRK
Brann i konteinarskip ved Sri Lanka
Eit liberisk konteinarskip er i drift fredag i Indiahavet, midt mellom Sri Lanka og Malakkastredet, etter at det torsdag braut ut brann om bord. Brannen starta i maskinrommet på MSC Messina. Det var på veg frå Sri Lankas hovudstad Colombo til Singapore. Brannen oppstod om lag ein månad etter...
fredag 25. juni NRK
Sri Lanka benåder terrordømte
Sri Lanka har benådet 16 terrordømte medlemmer av LTTE-geriljaen, også kjent som tamiltigrene. Det skjer etter press fra FN. De 16 mennene som nå er benådet var dømt under landets kontroversielle antiterrorlov. FNs menneskerettighetsråd og andre internasjonale grupper har...
torsdag 24. juni NRK
Døde dyr skyller i land
Nesten hundre skilpadder, titalls delfiner og en blåhval er skylt i land – døde og med skader – etter at et konteinerskip brant utenfor Sri Lanka. Økologer mener de døde dyrene kan kobles direkte til brannen på skipet X-Press Pearl, som brant i tolv dager.
tirsdag 22. juni NRK
Brennende skip i ferd med å synke: Advarer om utslippskatastrofe
Et lasteskip med tonnevis med kjemikalier om bord er i ferd med å synke utenfor kysten av Sri Lanka.
torsdag 3. juni VG
Slik ser det ut på stranda i ferieparadiset nå
Miljøkatastrofen etter skipsbrannen utenfor Colombo på Sri Lanka fryktes å få svært alvorlige konsekvenser for naturen.
onsdag 2. juni TV 2
Brannskadd skip i ferd med å synke
Et konteinerskip som tok fyr utenfor kysten av Sri Lanka 20. mai, ble slukket mandag. Nå melder marinen at skipet står i umiddelbar fare for å synke. Det 186 meter lange konteinerskipet «X-Press Pearl» fraktet 25 tonn salpetersyre og store mengder plastråstoff. Store mengder...
onsdag 2. juni NRK
Skipsbrann på Sri Lanka slukket
Et konteinerskip som tok fyr utenfor kysten av Sri Lanka 20. mai, er omsider slukket etter 13 dager. Skipet har sluppet ut store mengder plastavfall.
tirsdag 1. juni NRK
Har forsøkt å slukke skipsbrann utenfor Sri Lanka i over ti dager
Store mengder mikroplast, diesel og avfall har drept liv i havet og skylt i land på Sri Lankas hvite strender. Skipsbrannen kan være den verste miljøkatastrofen for øya noensinne.
tirsdag 1. juni VG
Rydder plast etter skipsbrann
Det jobbes på spreng med å rydde bort tonnevis med plastavfall fra et brennende konteinerskip like utenfor Sri Lanka. Det skriver NTB. Skipet, X-Press Pearl, tok fyr 20. mai og har brent siden. – Dette er trolig den verste strandforurensningen så langt i vår historie, sier sjefen for...
lørdag 29. mai NRK
Brennende skip forurenser strender
Olje og vrakrester fra det brennende konteinerskipet «X-Press Pearl» skyller inn over strender på vestkysten av Sri Lanka. Skipet er lastet med kjemikalier, plast og kosmetikk. Det begynte å brenne utenfor hovedstaden Colombo for åtte dager siden. Oljerester fra skipet har rammet...
fredag 28. mai NRK
Brennende skip truer strender på Sri Lanka: Kjemper mot oljesøl og plastrester
Redningsmannskaper på Sri Lanka kjemper en kamp mot klokka. Olje og vrakrester fra et brennende skip skyller inn over strender på landets vestkyst.
fredag 28. mai NRK
Familie har bodd fem år i kirke: – Vi er veldig slitne
FINNSNES (FOLKEBLADET/VG) Familien fra Sri Lanka har fått avslag i fire instanser, men nå gir nye opplysninger håp om at saken kan gjøres om og at livet innenfor kirkeveggene snart er over.
2. januar 2020 VG
Dansk milliardærpar takker for omsorgen etter at de mistet tre barn
Den danske milliardæren Anders Holch Povlsen og hans kone Anne takker for all omsorg og støtte etter at de mistet tre av barna sine i terroren på Sri Lanka i påsken.
12. mai 2019 VG
Sri Lanka-terroren: Danske søsken bisatt
Den danske kronprinsfamilien og statsministeren var til stede da Alfred (5), Agnes (12) og Alma (15) ble stedt til hvile i Aarhus.
4. mai 2019 VG
Hylles etter å ha stanset selvmordsbomber
Den 40 år gamle tobarnsfaren Ramesh Raju ble mistenksom da en mann med ryggsekk ville inn i en fullsatt kirke på Sri Lanka første påskedag.
27. april 2019 VG
15 døde da politiet raidet IS-tilholdssted på Sri Lanka
Flere eksplosjoner ble utløst da politiet på Sri Lanka aksjonerte mot et hus. Flere IS-mistenkte skal være drept. Også seks barn mistet livet.
27. april 2019 VG
Soldater skutt på etter eksplosjon i Sri Lanka
Sikkerhetsstyrker ble skutt på da de undersøkte en mulig bombefabrikk øst på Sri Lanka.
26. april 2019 VG
Sri Lankas president: Antatt terrorleder er død
Srilankiske Zahran Hashim, lederen for gruppen som antas å stå bak terroren i påsken, er død, bekrefter Sri Lankas president.
26. april 2019 VG
Mistet barna i Sri Lanka-terroren: - Helt ubegripelig
Danske Anders Holch Povlsen og kona Anne mistet tre av sine fire barn i terrorangrepene mot kirker og hoteller på Sri Lanka. I en SMS takker ekteparet for støtten de siste dagene.
25. april 2019 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL