Slovakia
Stenger grensene i ett år
Tsjekkias president Milos Zeman opplyser at landet vil holde sine grenser stengt, og at reiser til utlandet vil være forbudt i et helt år. Forbudet ble innført midt i mars og forlenges «for å hindre en ny smittebølge forårsaket av reisende til land hvor epidemien fortsatt...
mandag 20. april Aldri mer
Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia
En buss og en lastebil har kollidert i Slovakia. Så langt har 13 personer mistet livet, men tallet kan stige. Minst 20 personer er skadet.
13. november 2019 $ Aftenposten
Tre personer omkom i uvær i Sentral-Europa
Hardt uvær i Sentral-Europa kostet mandag tre liv og forårsaket trafikale problemer og strømbrudd flere steder.
30. september 2019 $ Aftenposten
Europa gnages på, innenfra og utenfra. Overlever det gamle kontinentet? | Frank Rossavik
BRATISLAVA : Falske nyheter, innblanding i valg og konspirasjonsteorier er tema når eksperter og politikere diskuterer global sikkerhet.
8. juni 2019 $ Aftenposten
Slovakia får trolig sin første kvinnelige president
Den liberale juristen Zuzana Caputova ligger an til å bli Slovakias første kvinnelige president viser foreløpige resultater fra lørdagens valg.
30. mars 2019 $ Aftenposten
Slovakisk entreprenør siktes for bestillingsdrap på journalist
En slovakisk forretningsmann er siktet for å ha bestilt drapet på gravejournalist Jan Kuciak, opplyser påtalemyndigheten i hovedstaden Bratislava.
14. mars 2019 $ Aftenposten
Han gikk i partiuniform og kalte romene for parasitter. Nå stiller han i presidentvalget.
Unge slovakiske velgere har mistet tilliten til regjeringspartiet. I stedet liker mange av dem den høyreradikale Marian Kotleba.
21. februar 2019 $ Aftenposten
Få journalistdrap etterforskes og oppklares
Antallet journalister som blir drept på grunn av jobben de gjør, er høyere enn det var i fjor. Svært få av drapene etterforskes og oppklares.
22. oktober 2018 $ Aftenposten
VERDEN

Bring-sjåfør filmet testjuks – fikk riktig svar på forhånd
Østeuropeiske sjåfører som kjører Bring-vogntog i Norden ble instruert i hvordan de skulle svare på en test i veitrafikksikkerhet. En sjåfør filmet i skjul.
12. oktober 2018 $ Aftenposten
Kvinne mistenkt for å ha bestilt drap på slovakisk gravejournalist
En kvinne er mistenkt for å ha betalt et beløp tilsvarende 700.000 kroner for drapet på den slovakiske gravejournalisten Jan Kuciak.
1. oktober 2018 $ Aftenposten
Konservativ politikk mer populær i Europa – 47 prosent til PiS i Polen
Det polske nasjonalkonservative partiet PiS (Rett og rettferd) har aldri hatt en større oppslutning enn i dag. Over 47 prosent, nesten halvparten av velgerne i Polen, sier de støtter partiet. Partiet har stengt grensene for islamsk terrorisme, velferdsflyktninger som ikke ønsker å jobbe...
15. oktober 2017 Frieord
Norge med i europeisk cyber-program
Norge går inn i NATOs militære kompetansesenter for cyberforsvar i Tallinn i Estland. Av OLE DAG KVAMME / oledag@aldrimer.no – Senteret har ingen operativ funksjon eller etterretningsfunksjon. I første rekke handler dette om å være tettere på kompetanse- og fagutviklingen...
29. september 2017 Aldri mer
Polen trosser EUs dom – nekter å ta imot asylsøkere
Forrige uke besluttet EU-domstolen at den europeiske unionen har rett til å tvinge medlemsland til å ta imot et bestemt antall asylsøkere fra den tredje verden. Slovakia og Ungarn ønsket at EU-domstolen skulle avvise Europarådets beslutning om tvangskvoter, men domstolen avslo dette...
13. september 2017 Frieord
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL