Saudi-Arabia
Hvor ble du av, Elton John?
En gang het den mest kjente klubbeier i engelsk fotball Elton John. I dag er det den beryktede kronprins bin-Salman av Saudi-Arabia. Noe gikk alvorlig galt på veien.
10:19 NRK
Mener klubben er kjøpt med blodpenger. Fansen vil kjøpe Erling Braut Haaland
Saudi-Arabias nære bånd til USA gjør at regimet slipper unna med sine grove menneskerettighetsbrudd. Nå har det omstridte regimet kjøpt Newcastle, og fansen drømmer om både Erling Braut Haaland og klubbens første serietittel siden 1927.
06:30 TV 2
Bruces oppgjør: – Jeg håper dere får en smekk av sjefen
Steve Bruce møtte pressen for første gang etter at Newcastle fikk nye eiere.
fredag 15:28 TV 2
Newcastle-supportere ler av motstanden: – Folk er misunnelige
Flere av Newcastle-supporterne TV 2 møtte utenfor St James' Park ser lyst på fremtiden. Motstanden klubben møter forstår de lite av.
fredag 13:11 TV 2
Fansen jublet hemningsløst, men Newcastles nye eiere er omstridt
Saudi-Arabia regnes som en versting i klassen når det gjelder menneskerettighetsbrudd. Nå har de kjøpt Newcastle, uten at det bryr fansen nevneverdig.
fredag 12:41 TV 2
Ti skadd i droneangrep
Ti personer ble skadd i et angrep mot en flyplass i Jizan i Saudi-Arabia, ikke langt fra grensa mot Jemen, ifølge det statlige saudiske nyhetsbyrået SPA. SPA melder at det er snakk om et droneangrep, skriver Reuters. Seks saudiarabere, tre fra Bangladesh og en sudaner ble skadd, opplyser en talsperson...
lørdag 9. oktober NRK
Tordner mot Newcastle-oppkjøpet: – Enda en diktator får innpass i fotballen
Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle splitter fansen. Landets blodrøde overtramp av menneskerettighetene skaper harme blant noen. Andre jubler etter «14 år med smerte».
fredag 8. oktober VG
Khashoggis enke ber USA holde Saudi-Arabia ansvarlig for drapet
Enken til den drepte journalisten Jamal Khashoggi ber president Joe Biden holde Saudi-Arabia ansvarlig for drapet på ektemannen.
lørdag 2. oktober ABC Nyheter
VERDEN

USA møter Saudi-Arabia om Jemen
Jake Sullivan, som er president Joe Bidens tryggingsrådgjevar, skal møte Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman måndag. Målet med møtet er å diskutere situasjonen i Jemen, melder AP. Sullivan skal også møte viseforsvarsminister Khalid bin Salman, s om er broren...
mandag 27. september NRK
Slapp første hemmelige terrordokument i USA: – Dette er følsomt
FBI har offentliggjort et hemmelig 11. september-dokument som kan forverre forholdet mellom USA og Saudi-Arabia. Men USA hemmeligholder dokumenter med langt mer sprengkraft enn dette, mener ekspert.
mandag 13. september VG
Offentliggjør terrordokumenter.
USAs president Joe Biden gjør en rekke hemmelighetsstemplede dokumenter tilgjengelig for offentligheten. Pårørende jubler, og spekulerer i nye detaljer om terrorangrepene.
lørdag 4. september TV 2
Ingen vet hvor «Den siste Leonardo» er: – Det har blitt om til en slags ekte Da Vinci-kode
I over 200 år var Leonardo Da Vincis dyreste verk borte, og nå, flere hundre år senere, har ryktene rundt det myteomspunnede maleriet nok en gang begynt å svirre.
søndag 29. august ABC Nyheter
Midtøsten-rivaler møttes i Bagdad
Saudi-Arabia og Iran sendte sine respektive utenriksministre til Bagdad, da Irak avholdt en Midtøsten-konferanse for å diskutere problemene i regionen. Konferansen er ment å virke konfliktdempende, og markere at Irak ønsker å innta rollen som en nøytral megler i regionen....
lørdag 28. august NRK
Lar publikum bestemme handlingen på filmen
I Saudi-Arabia får nå publikum mulighet til å bestemme handlingen på filmene de ser på kino.
søndag 8. august TV 2
Reuters: Teknisk feil på Aramco
Verdens største oljeselskap jobber med å ordne en teknisk feil som har oppstått på distribusjonsplattformen i Al Qassim i Saudi-Arabia. Det melder Reuters, som siterer en statlig TV-kanal i Saudi-Arabia. Saudi Aramco er det statlige oljeselskapet til Saudi-Arabia, og det største...
lørdag 7. august NRK
Ber Biden holde seg unna
USAs president oppfordres til å frigjøre dokumenter om Saudi-Arabias mulige rolle i terrorangrepene.
lørdag 7. august TV 2
Flere henrettelser i Saudi-Arabia
Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember....
tirsdag 3. august NRK
Saudi-Arabia nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty...
torsdag 22. juli NRK
Deltaviruset herjer blant Tunisias uvaksinerte befolkning: – Skipet synker
Leger beskriver marerittaktige forhold ved tunisiske sykehus. Nå kommer arabiske land Tunisia til unnsetning.
tirsdag 20. juli VG
Atter en nedskalert pilegrimsferd til Mekka: – Bare for rike folk
Bare 60.000 heldige få ble valgt ut av flere hundre tusen søkere til å delta på årets utgave av hajj, pilegrimsferden til Mekka.
lørdag 17. juli NRK
Khashoggi skal ha tilbudt 9/11-etterlatte hjelp til å saksøke Saudi-Arabia
15 av de 19 terroristene fra 9/11 var fra Saudi-Arabia. Jamal Khashoggi skal ha tilbudt ofrene hjelp til et søksmål mot landet før han ble likvidert. Søksmålene kan avsløre amerikanske etterretningshemmeligheter.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Disse landene utenfor EU kan få egne reiseregler
Ti nye land utenfor EØS, Schengen og Storbritannia er med på EUs liste over land som kan få egne reiseråd for nordmenn.
fredag 2. juli ABC Nyheter
To kvinneaktivister løslatt
To saudiarabiske kvinneaktivister som var høylytte kritikere av Saudi-Arabias vergesystem, har blitt løslatt i helgen etter tre år bak murene. Badawi og al-Sada var dømt til fem års fengsel, hvorav to ble gjort betinget, for å ha protestert mot vergesystemet. Loven gir...
mandag 28. juni NRK
Saudi Arabia: Vaksinerer 12-åringer
Saudi Arabia vil gi unge mellom 12 og 18 år Pfizer-vaksinen mot koronaviruset, melder landets helsedepartement på Twitter. Også EU har godkjent denne vaksinen for unge ned til 12 år.
søndag 27. juni NRK
Kvinnelige aktivister løslatt
Saudi- Arabia har løslatt to kvinnelige aktivister, Samar Badawi og Nassima al-Sadah, etter tre år i fengsel. Badawi er søsteren til bloggeren og menneskerettighetsaktivisten Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag, og som har værrt nominert til Nobels...
søndag 27. juni NRK
Overlevde «dødsveien»:– Jeg advarer alle mot å gjøre det jeg gjorde
I håp om sikkerhet og et bedre liv legger mange ut på flukt langs «dødsveien» fra Etiopia til Saudi-Arabia. De flykter med livet som innsats og overlevende advarer mot å legge ut på den livsfarlige ferden.
lørdag 26. juni ABC Nyheter
Khashoggi-drapsmenn var trent i USA
Fire av saudiaraberne som deltok i drapet på regimekritikeren Jamal Khashoggi, ble året før lært opp i USA, ifølge The New York Times.
onsdag 23. juni ABC Nyheter
Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball
DRAMMEN Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia.
onsdag 16. juni VG
Kunsten til roboten Sophia solgt for 5,8 millioner kroner
Sophia, som ble verdens første robot til å få statsborgerskap, har nå blitt kunstner – men sikter mot en karriere innen musikken.
lørdag 3. april VG
Stopp sviket!
Sivilbefolkningen i Jemen er rammet av verdens største humanitære krise.
søndag 7. mars VG
Biden skuffer
USAs president Joe Biden burde ha stilt kronprins Mohammed bin Salman til ansvar for drapet på Jamal Khashoggi.
tirsdag 2. mars VG
Khashoggi-saken kritisk for forholdet mellom USA og Saudi-Arabia
Khashoggi-saken har skapt et anstreng forhold mellom USA og Saudi-Arabia. USA er ikke lenger avhengig av saudisk olje. Det er helt andre interesser som styrer Washingtons forhold til Riyadh.
torsdag 25. februar VG
ASIA

Pellegrino vil ikke svare på Saudi-Arabia-kritikk
Amnesty International mener Amahl Pellegrino (30) er med på å renvaske Saudi-Arabias grumsete image. 30-åringen ønsker ikke å svare på kritikken rundt overgangen.
onsdag 20. januar VG
Biden vil trolig forsøke å gjenoppta atomavtalen med Iran
USAs påtroppende president Joe Biden ventes å prøve å reaktivere atomavtalen med Iran, og i Teheran synes de å være lydhøre.
25. november 2020 VG
Aviser: Netanyahu i hemmelig møte med kronprinsen i Saudi-Arabia
Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha fløyet til Saudi-Arabia for et hemmelig møte med kronprins Mohammed bin Salman.
23. november 2020 VG
Løslat kvinnene
Saudi-Arabias sterke mann, kronprins Mohammad bin Salman, liker å fremstille seg som reformator. En som vil gi landets kvinner større frihet. Men de som virkelig kjemper for reformer, kvinnerettsaktivistene, kastes i fengsel uten lov og dom.
20. november 2020 VG
AFP: Knivangrep mot fransk konsulat i Jeddah
Det har vært et knivangrep mot det franske konsulatet i Jeddah og en sikkerhetsvakt skal være skadet, melder AFP.
29. oktober 2020 VG
Saudi-Arabia fordømmer karikaturer
Saudi-Arabia fordømmer Muhammed-karikaturer og forsøk på å koble islam til terror. Det kommer fram i en uttalelse fra Saudi-Arabias utenriksdepartement, skriver Reuters. De nevner ikke boikott av franske varer slik noen land har tatt til orde for.
27. oktober 2020 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL