Saudi-Arabia
Verdiløse menn
Golfspillere har blitt idrettens best betalte leiesoldater. Den saudiarabiske golftouren LIV kan snart ha rekruttert verdens beste spillere, inkludert Viktor Hovland. Da kan andre idretter fort følge etter.
søndag 19. juni NRK
Saudiarabiske myndigheter konfiskerte leker og klær med regnbuefarger
Myndighetene i Saudi-Arabia har gjennomfør flere razziaer mot butikker i hovedstaden, Riyad, hvor de konfiskerte leker og klær med regnbuefarger. Statsstyrte medier i landet sier at hensikten med razziaene er å slå ned på homoseksualitet, ifølge The Guardian. Det er ikke kjent...
lørdag 18. juni NRK
Full splittelse i golfverden: – Opprivende
Den nyoppstartede LIV-touren er på alles lepper før sesongens tredje majorturnering, U.S Open.
torsdag 16. juni TV 2
Stjernene grilles – svarene imponerer ingen
Ble stilt til veggs i forkant av omstridt nyvinning.
onsdag 8. juni TV 2
Amnesty ber Saudi-Arabia stanse henrettelser
Amnesty International ber Saudi-Arabia stanse den planlagte henrettelsen av to bahrainske menn. De to er dømt til døden for terrorrelaterte forbrytelser.
tirsdag 24. mai ABC Nyheter
Legenda blir latterleggjord etter drapskommentar: – Kven har ikkje drepe ein irriterande kritikar?
Dei ferske utsegnene til den tidlegare verdseinaren skapar sterke reaksjonar.
fredag 13. mai NRK
Reagerer på ny Newcastle-drakt: – Det kan umulig være tilfeldig
Newcastles nye bortedrakt får kritikk.
fredag 13. mai TV 2
Golflegenden om Khashoggi-drapet: – Vi har alle gjort feil
Tidligere verdensener Greg Norman (67) leder en «ny superliga» i golfsporten, med den saudiarabiske stat som hovedeier. Nå er han i hardt vær etter uttalelser om den drepte journalisten Jamal Khashoggi.
torsdag 12. mai VG
VERDEN

Messi slaktes for dette: – Veldig skuffende at han lar seg bruke
TV 2s sportskommentator liker ikke trenden blant fotballstjernene.
torsdag 12. mai TV 2
Saudiske Aramco er verdens mest verdifulle selskap
Saudi-Arabias nasjonale oljeselskap Aramco har gått forbi Apple og ble onsdag verdens mest verdifulle selskap, skriver NTB. Det er den stigende oljeprisen, kobnert med børsnedgang for teknologisektoren i New York i USA som er forklaringen. Ved børsslutt onsdag hadde selskapet en verdi på...
torsdag 12. mai NRK
Verdens mest verdifulle selskap
Saudi-Arabias nasjonale oljeselskap Aramco har gått forbi Apple og ble onsdag verdens mest verdifulle selskap.
torsdag 12. mai TV 2
Erdogan i Saudi-Arabia
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er i Saudi-Arabia for første gang siden drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul.
torsdag 28. april ABC Nyheter
Forskjellsbehandler Europa kristne og muslimske flyktninger?
Ukraina-krigen har utløst debatt om europeisk hykleri i møte med flyktninger. Mange i Midtøsten reagerer også på at søkkrike arabiske land ikke tar mer ansvar for muslimske flyktninger.
søndag 10. april NRK
Tillater 1 million pilegrimer til Mekka
Saudi-Arabia tillater i år at 1 million pilegrimer kan få reise til Mekka under Haj-feiringen. Myndighetene krever at alle pilegrimer må være vaksinerte og at utenlandske turister i tillegg må avlegge negativ PCR-test. Bare pilegrimer under 65 år får delta. Haj foregår...
lørdag 9. april NRK
Khashoggi-enke anker overføring til Saudi-Arabia
En tyrkisk domstol bekreftet torsdag at rettssaken mot 26 saudiere som er koblet til drapet på journalisten Jamal Khashoggi overføres til saudiske myndigheter.
torsdag 7. april ABC Nyheter
To av Sveriges største influencere kritiseres for Saudi-Arabia-reise
For sine to millioner følgere deler Janni Olsson Delér og Jon Olsson glansbilder fra ferie i Saudi-Arabia. Det får både følgere og Amnesty Norge til å reagere.
torsdag 31. mars VG
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt for å bøte på den økonomiske krisen i det nordafrikanske landet.
onsdag 30. mars ABC Nyheter
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar til Egypt
Saudi-Arabia gir 5 milliarder dollar i krisehjelp til Egypt for å bøte på den økonomiske krisen i landet. En av grunnene til krisen er krigen i Ukraina, som har ført til kraftig prisstigning på blant annet olje og hvete. Saudi-Arabias statskontrollerte nyhetsbyrå meldte...
onsdag 30. mars NRK
Formel 2: Kjempeblemme ødela sprintløpet for Hauger
En misforståelse førte til at Dennis Hauger mistet ledelsen i lørdagens Formel 2-løp i Saudi-Arabia. Nordmannen ble dessuten straffet og endte sist.
lørdag 26. mars ABC Nyheter
Formel 1 i Saudi-Arabia går som planlagt
Angrepet mot et oljedepot i Jeddah fredag skapte usikkerhet rundt helgens Formel 1-løp i byen. Nå har de fått klarsignal.
lørdag 26. mars ABC Nyheter
Brannkaos etter angrep ved Formel 1-trening
Voldsomme flammer og et stort røykhav fylte den saudiarabiske byen rett før norske Dennis Hauger skulle kjøre kvalifisering fredag ettermiddag.
fredag 25. mars NRK
Stort angrep mot Jeddah i Saudi-Arabia – oljedepot i brann
Houthi-opprørere i Jemen sier de står bak angrepet mot et stort oljedepot i Jeddah i Saudi-Arabia, der det skal arrangeres en Formel 1-runde i helgen.
fredag 25. mars ABC Nyheter
Oljedepot i Saudi-Arabia brenner etter angrep
Brannen i et oljedepot eid av Saudi Aramco, i Jeddah i Saudi-Arabia, skal ifølge saudiske statsmedier være forårsaket av en rekke drone- og rakettangrep fra Houthi-opprørerne i Jemen. Det melder Reuters. Svart røyk velter opp fra depotet i Jeddah.
fredag 25. mars NRK
Brann i oljedepot Saudi-Arabia
Et oljedepot i byen Jeddah i Saudi –Arabia står i brann, viser en video. Årsaken til brannen er ikke kjent. Saudi-Arabia leder en koalisjon som kjemper mot Houthi-bevegelsen i Jemen, og jemenittiske opprørere har erkjent angrep mot mål i Saudi-Arabia tidligere.
fredag 25. mars NRK
Oljedepot i brann i Saudi-Arabia etter stort angrep
Video fra stedet viser at et oljedepot i byen Jeddah i Saudi-Arabia står i brann.
fredag 25. mars TV 2
Saudi-Arabia: Kan ikke ta ansvar for oljemangel
Saudi-Arabia sier landet ikke kan ta ansvar for en eventuell oljemangel i det globale markedet, og viser til at produksjonsevnen er skadet av en rekke angrep.
mandag 21. mars ABC Nyheter
USA sender Patriot-raketter til Saudi-Arabia
USA har sendt en betydelig mengde Patriot-raketter til Saudi-Arabia. Ifølge nyhetsbyrået AP forsøker president Joe Biden å reparere forholdet mellom landene. Patriot er et luftvernsystem som blant annet kan brukes til å skyte ned raketter. En anonym tjenesteperson i Biden-regjeringen...
mandag 21. mars NRK
Aramco rapporterer om doblet overskudd
Saudi-Arabias nasjonale oljeselskap Aramco rapporterer at overskuddet mer enn doblet seg fra 2020 til 2021. Fortjenesten til selskapet steg med 124 prosent i fjor til 119 milliarder dollar. I 2020 var summen 49 milliarder. Resultatet skyldes blant annet at etterspørselen etter olje i fjor økte, og at...
søndag 20. mars NRK
Ingen oljeløfter til Boris Johnson i Saudi-Arabia
Storbritannias statsminister Boris Johnson ser ikke ut til å ha sikret seg løfter om økte oljeleveranser på sin reise til Saudi-Arabia og Emiratene.
onsdag 16. mars ABC Nyheter
Johnson til Midtøsten for å bygge partnerskap for olje
Storbritannias statsminister besøker onsdag De forente arabiske emirater og Saudi-Arabia som et ledd i innsatsen for å bli uavhengig av russisk olje og gass.
onsdag 16. mars ABC Nyheter
FN fordømmer Saudi-Arabias massehenrettelse, Norge er «bekymret»
FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet fordømmer henrettelsen av 81 mennesker i Saudi-Arabia. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er «svært bekymret».
mandag 14. mars ABC Nyheter
Iran fordømmar avrettingane i Saudi-Arabia
Ifølge eit statleg iranske nyheitsbyrå fordømmar det iranske utanriksdepartementet avrettingane i Saudi-Arabia for «brot på grunnleggande menneskerettsprinsipp og internasjonal lov», melder Reuters. Saudi-Arabia nektar for å ha brote menneskerettane og seier at dei brukar...
søndag 13. mars NRK
Medium: Iran bryt samtalar med Saudi-Arabia
Iran har brote samtalane med Saudi-Arabia, melder nyheitsnettstaden Nournews, som har tette band til iranske styresmakter. Irak har vore meklar i samtalane, som hadde som mål å normalisere forholdet mellom sjiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia. Det er ikkje kjent kva som er grunngjevinga for...
søndag 13. mars NRK
ASIA

Iranske medier: Iran avbryter samtaler med Saudi-Arabia
Iran har avbrutt samtalene med den regionale rivalen Saudi-Arabia, melder nyhetsnettstedet Nournews, som har tette bånd til iranske myndigheter.
søndag 13. mars ABC Nyheter
Massehenrettelse i Saudi-Arabia: 81 personer på én dag
Samtlige av de dødsdømte fikk straffen på grunn av terrordeltagelse, ifølge saudiske myndigheter.
lørdag 12. mars VG
Saudi-Arabia henrettet 81 personer på én dag
Saudiarabiske myndigheter uttalte lørdag at de hadde henrettet 81 terrordømte personer i løpet av én dag. Det er flere enn landet henrettet i hele 2021.
lørdag 12. mars ABC Nyheter
Saudi-Arabia henrettet 81 personer dømt for terror på én dag
Ifølge saudiarabiske myndigheter hadde flere tilknytning til terrorgruppene al-Qaida og IS.
lørdag 12. mars TV 2
Saudi-Arabia henrettet 81 personer på én dag
Alle de henrettede skal være menn, opplyser Saudi-Arabias statlige nyhetsbyrå.
lørdag 12. mars NRK
Saudi-Arabia avrettar 81 personar
Saudi-Arabia har laurdag avretta 81 personar som er tiltalt for terror, opplyser statlege det statlege nyheitsbyrået, ifølge Reuters. Det er fleire avretta enn i heile 2021 i Saudi-Arabia, melder AFP. Ifølge saudiarabiske styresmakter hadde dei avretta delteke i planar om angrep på sentrale...
lørdag 12. mars NRK
Saudiarabisk bloggar får reiseforbod
Saudi-Arabia stadfestar laurdag at bloggaren og menneskerettsaktivisten Raif Badawi har fått reiseforbod i ti år. Han kan difor ikkje forlate landet. Badawi blei fredag sett fri etter ti år i fengsel. Han blei gripen i 2012 for å ha oppretta ei nettside og blei funnen skuldig i fleire brot...
lørdag 12. mars NRK
Saudiarabisk blogger løslatt
Den saudiarabiske bloggeren Bloggeren Raif Badawi er løslatt etter ti år i fengsel, opplyser hans kone fredag. – Raif ringte meg, han er fri, bekreftet kona Ensaf Haidar, som bor i Canada, til nyhetsbyrået AFP. Badawi ble pågrepet i 2012 etter å ha opprettet nettsiden...
fredag 11. mars NRK
Saudi-Arabia letter på coronarestriksjonene
De fleste coronarestriksjonene i Saudi-Arabia ble lettet lørdag, inkludert avstandskrav på offentlige steder og innreisekarantene.
lørdag 5. mars ABC Nyheter
Saudi-Arabia tilbyr å være vertskap for samtaler mellom Russland og Ukraina
Vladimir Putin snakket torsdag med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, som tilbød å stille som vertskap for mekling mellom Ukraina og Russland.
torsdag 3. mars ABC Nyheter
Tre medlemm av ASMLA dømt i Danmark for spionasje
Tre iranarar i eksil er dømt til seks til åtte års genfel i Danmark for å ha spionert for Saudi-Arabia på dansk jord og for å ha støtta terrorverksemnd, melder NTB. Alle tre er leiiande skikkelsar i ei arabisk-iransk separatistrørsle med forkortinga ASMLA. To av dei...
onsdag 2. mars NRK
Rike er reiseklare, åpner 30 nye luksushoteller
Flere av verdens største hotellkjeder har plutselig nådd all-time high på børsen. Marriott alene planlegger å åpne 30 nye luksushoteller verden rundt i 2022.
lørdag 26. februar ABC Nyheter
Hovland står midt i svimlende milliardkamp: – Kan bli ordentlig rik
PGA-touren svarer på premiepengene Saudi-touren prøver å lokke stjernespillerne med.
tirsdag 22. februar TV 2
Hold deg unna, Viktor!
Saudi-Arabia prøver å overta golfverdenen. Det er et prosjekt Viktor Hovland bør holde seg langt unna!
mandag 21. februar TV 2
Saudi-Arabias oljeselskap har overført 4 prosent av aksjene til investeringsfond
Saudi-Arabias energigigant Aramco har overført 4 prosent av selskapets aksjer til landets uavhengige investeringsfond PIF.
søndag 13. februar ABC Nyheter
Saudi-Arabia etablerer oljefond
Den saudiarabiske energigiganten Aramco overfører 4 prosent av selskapets aksjer til et uavhengig investeringsfond. Det skriver NTB. Fondet skal ha en uavhengig rolle, og blir ifølge kronprinsen Mohammed bin Salman skal fondet være etabler som en del av kongedømmets langsiktige strategi om...
søndag 13. februar NRK
Tolv skadd i dronehendelse ved saudiarabisk flyplass
Tolv personer ble truffet av vrakrester og skadd da det saudiarabiske forsvaret skjøt ned en drone ved en flyplass nær grensen mot Jemen.
torsdag 10. februar ABC Nyheter
Forsvaret vil selge F-16-fly til selskap som trener saudiarabiske piloter
Forsvaret vil selge gamle F-16-fly til et selskap som også har Saudi-Arabias flyvåpen på kundelista. Utenriksdepartementet har ennå ikke gitt eksportlisens.
torsdag 3. februar ABC Nyheter
Gjenoppretter diplomatiske forbindelser
Thailand og Saudi-Arabia vil gjenopprette de diplomatiske forbindelsene mellom landene, mer enn 30 år etter at et juveltyveri gjorde forholdet vanskelig. I en felles uttalelse kunngjør landene den "fulle gjenopprettelsen av diplomatiske forbindelser". Den kommer mens Thailands statsminister...
onsdag 26. januar NRK
Mange drept i angrep mot fengsel
Et stort antall innsatte er drept og minst 200 er såret i et saudiledet flyangrep mot et fengsel i den opprørskontrollerte Saada-provinsen nord i Jemen.
fredag 21. januar TV 2
Saudiarabisk superliga lokker med store penger: – Helt krise
Flere av verdens største golfstjerner skal ha fått lukrative tilbud fra Saudi-Arabia for å knytte seg til en ny «golftour». For svenske Henrik Stenson kan det bety at han må si farvel til en mulig rolle som Ryder Cup-kaptein.
fredag 21. januar VG
Enorme solparker kan gi mer regn
Saudi-Arabia skulle gjerne hatt mer ferskvann. En løsning kan være å fange flere solstråler, hevder forskere bak ny studie.
mandag 17. januar NRK
Og prisen for årets gjennombrudd går til ...
Med all respekt for Tåsenplogen, Sturla Holm Lægreid, Ragne Wiklund eller Tobias Foss: Den mest åpenbare kandidat for årets gjennombrudd i sportsåret 2021 får aldri noen pris på Idrettsgallaen.
lørdag 8. januar NRK
Harde kamper om by i Jemen
Rundt 200 soldater skal være drept i harde kamper om den strategisk viktige byen Maarib i Jemen, opplyser militære kilder og helsepersonell.
tirsdag 4. januar ABC Nyheter
Al Arabyia: Saudi-Arabia sier de har skutt ned fiendtlig luftmål
Forsvaret i Saudi-Arabia har skutt ned et fiendtlig luftmål, melder Reuters og siterer Al Arabyia. Målet var på vei mot byen Taif i Saudi-Arabia, ifølge byrået.
mandag 3. januar NRK
VERDEN

Saudi-Arabia hevder Jemen-opprørere har tatt frakteskip
Houthi-bevegelsen i Jemen har tatt beslag i et frakteskip utenfor den jemenittiske havnebyen Hodeida, opplyser den saudiledede koalisjonen som kjemper i Jemen.
mandag 3. januar ABC Nyheter
Raveparty i Saudi-ørkenen
Over 200 utenlandske artister har den siste måneden besøkt det svært konservative muslimske landet Saudi-Arabia. Der det før var fengselsstraff for å spille musikk, arrangeres det nå ravefester i ørkenen med både kvinner og menn til stede.
søndag 2. januar NRK
Fra fengselsstraff for musikk til raveparty i Saudi-ørkenen
Før risikerte du fengsel for å spille musikk på gata. Nå fristes turister med raveparty i ørkenen, moteuke, filmfestival og Grand Prix-løp. Hva skjer i Saudi-Arabia?
søndag 2. januar NRK
Saudi-Arabia anklager Iran og Hizbollah for Houthi-støtte
59 sivile i Saudi-Arabia er siden 2015 drept i rakett- og droneangrep fra houthiene i Jemen, som støttes av Iran og Hizbollah, hevder saudiarabisk general.
26. desember 2021 ABC Nyheter
Saudi-Arabia: 59 sivile drept
Den saudiledede koalisjonen i Jemen hevder Houthi-opprørere har drept 59 sivile gjennom flere angrep mot Saudi-Arabia. Koalisjonen sier opprørerne blant annet bruker flyplassen i Jemens hovedstad Sana til å skyte raketter mot Saudi-Arabia. Koalisjonen har rettet flere angrep mot denne flyplassen...
26. desember 2021 NRK
Fem drept i angrep i Saudi-Arabia og Jemen
To personer er drept i et angrep i Saudi-Arabia nær grensen til Jemen, og tre andre er drept i et saudiarabisk angrep i Jemen. En saudiaraber og en jemenitt ble drept i et angrep mot Jazan, en region lengst sørvest i Saudi-Arabia på grensen til Jemen, opplyste Saudi-Arabias sivilforsvar...
25. desember 2021 NRK
15 års fengsel for blasfemi
Ali Abu Luhum (38) fra Jemen er dømt til 15 års fengsel for å ha spottet Gud, islam og profeten Muhammed. Retten i Saudi-Arabia mener han har tvitret fra to anonyme kontoer og fremmet ateisme.
21. desember 2021 NRK
Angrep mot flyplassen i Jemens hovedstad
Den saudiledede koalisjonen som kriger mot houthiene i Jemen, har angrepet den internasjonale flyplassen i hovedstaden Sana.
20. desember 2021 VG
Saudi-Arabia: Mann dømt til 15 års fengsel for å si at Gud ikke finnes
Ali Abu Luhum fra Jemen ble dømt for å ha fremmet frafall, vantro og ateisme. Retten mente han hadde tvitret fra to anonyme kontoer som egentlig tilhørte ham.
20. desember 2021 NRK
Snakker ut om kontroversielle eiere: – Har levd et liv basert på regler som er skapt av andre mennesker
Den siste søndagen i advent møtes to klubber som begge har opplevd å få sin hverdag snudd på hodet over natta. Før møtet mellom Newcastle og Manchester City møter TV 2 tidligere City-spiller Nedum Onuoha for en prat om styrtrike eiere, menneskerettigheter og...
19. desember 2021 TV 2
Saudi-Arabia planlegger storinvesteringer
Saudi-Arabia skal investere 900 milliarder kroner i fornybar energi frem til år 2030. Det sier den saudiarabiske energiministeren. Samtidig sier han at Saudi-Arabia blir et av få land som kommer til å øke sin oljeproduksjon i 2022.
13. desember 2021 NRK
Skal bruke 435 milliarder på militæret
Saudi-Arabia kutter utgiftene til militæret i neste års budsjett med 10 prosent. Landet skal bruke 171 milliarder riyal – nesten 435 milliarder norske kroner – på militæret neste år. Ifølge det svenske fredsforskningsinstituttet Sipri er Saudi-Arabia verdens...
12. desember 2021 NRK
Pressefriheten trues verden rundt
Med nye sofistikerte metoder sørger autoritære stater for å kneble kritiske medier. På dagen da to journalister mottar Nobels fredspris advarer Amnesty mot å ta pressefriheten for gitt. Også i vår del av verden.
10. desember 2021 VG
Løslater Khasoggi-mistenkt
Franske myndigheter har løslatt en saudiarabisk statsborger, som ble arrestert tirsdag, mistenkt for å ha tatt del i drapet på Jamal Khashoggi. Den arresterte mannen har vist seg å være en annen person enn den som var etterlyst, opplyser den franske påtalemyndigheten. Den...
8. desember 2021 NRK
Tatt for botox-juks
Over 40 kameler ble diskvalifisert etter at saudiarabiske myndigheter tok i bruk avansert teknologi for å avsløre juks i skjønnhetskonkurranse.
8. desember 2021 TV 2
Khashoggi-mistenkt arrestert
En mann fra Saudi-Arabia ble pågrepet av politiet i Frankrike tirdag ettermiddag mistenkt for å ha hatt en rolle i drapet på den regime-kritiske journalisten Jamal Kashoggi, som ble drept i Istanbul i oktober 2018.
7. desember 2021 TV 2
Hevder Newcastle vil bruke «spinnville» summer: – Fremtiden er lys
Newcastles saudiarabiske eiere vil bruke enorme summer på nye spillere etter nyttår. Supporterleder ønsker pengebruken velkommen.
30. november 2021 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL