Saudi-Arabia
Gjenoppretter diplomatiske forbindelser
Thailand og Saudi-Arabia vil gjenopprette de diplomatiske forbindelsene mellom landene, mer enn 30 år etter at et juveltyveri gjorde forholdet vanskelig. I en felles uttalelse kunngjør landene den "fulle gjenopprettelsen av diplomatiske forbindelser". Den kommer mens Thailands statsminister...
onsdag 03:22 NRK
Mange drept i angrep mot fengsel
Et stort antall innsatte er drept og minst 200 er såret i et saudiledet flyangrep mot et fengsel i den opprørskontrollerte Saada-provinsen nord i Jemen.
fredag 21. januar TV 2
Saudiarabisk superliga lokker med store penger: – Helt krise
Flere av verdens største golfstjerner skal ha fått lukrative tilbud fra Saudi-Arabia for å knytte seg til en ny «golftour». For svenske Henrik Stenson kan det bety at han må si farvel til en mulig rolle som Ryder Cup-kaptein.
fredag 21. januar VG
Enorme solparker kan gi mer regn
Saudi-Arabia skulle gjerne hatt mer ferskvann. En løsning kan være å fange flere solstråler, hevder forskere bak ny studie.
mandag 17. januar NRK
Og prisen for årets gjennombrudd går til ...
Med all respekt for Tåsenplogen, Sturla Holm Lægreid, Ragne Wiklund eller Tobias Foss: Den mest åpenbare kandidat for årets gjennombrudd i sportsåret 2021 får aldri noen pris på Idrettsgallaen.
lørdag 8. januar NRK
Harde kamper om by i Jemen
Rundt 200 soldater skal være drept i harde kamper om den strategisk viktige byen Maarib i Jemen, opplyser militære kilder og helsepersonell.
tirsdag 4. januar ABC Nyheter
Al Arabyia: Saudi-Arabia sier de har skutt ned fiendtlig luftmål
Forsvaret i Saudi-Arabia har skutt ned et fiendtlig luftmål, melder Reuters og siterer Al Arabyia. Målet var på vei mot byen Taif i Saudi-Arabia, ifølge byrået.
mandag 3. januar NRK
Saudi-Arabia hevder Jemen-opprørere har tatt frakteskip
Houthi-bevegelsen i Jemen har tatt beslag i et frakteskip utenfor den jemenittiske havnebyen Hodeida, opplyser den saudiledede koalisjonen som kjemper i Jemen.
mandag 3. januar ABC Nyheter
VERDEN

Raveparty i Saudi-ørkenen
Over 200 utenlandske artister har den siste måneden besøkt det svært konservative muslimske landet Saudi-Arabia. Der det før var fengselsstraff for å spille musikk, arrangeres det nå ravefester i ørkenen med både kvinner og menn til stede.
søndag 2. januar NRK
Fra fengselsstraff for musikk til raveparty i Saudi-ørkenen
Før risikerte du fengsel for å spille musikk på gata. Nå fristes turister med raveparty i ørkenen, moteuke, filmfestival og Grand Prix-løp. Hva skjer i Saudi-Arabia?
søndag 2. januar NRK
Saudi-Arabia anklager Iran og Hizbollah for Houthi-støtte
59 sivile i Saudi-Arabia er siden 2015 drept i rakett- og droneangrep fra houthiene i Jemen, som støttes av Iran og Hizbollah, hevder saudiarabisk general.
26. desember 2021 ABC Nyheter
Saudi-Arabia: 59 sivile drept
Den saudiledede koalisjonen i Jemen hevder Houthi-opprørere har drept 59 sivile gjennom flere angrep mot Saudi-Arabia. Koalisjonen sier opprørerne blant annet bruker flyplassen i Jemens hovedstad Sana til å skyte raketter mot Saudi-Arabia. Koalisjonen har rettet flere angrep mot denne flyplassen...
26. desember 2021 NRK
Fem drept i angrep i Saudi-Arabia og Jemen
To personer er drept i et angrep i Saudi-Arabia nær grensen til Jemen, og tre andre er drept i et saudiarabisk angrep i Jemen. En saudiaraber og en jemenitt ble drept i et angrep mot Jazan, en region lengst sørvest i Saudi-Arabia på grensen til Jemen, opplyste Saudi-Arabias sivilforsvar...
25. desember 2021 NRK
15 års fengsel for blasfemi
Ali Abu Luhum (38) fra Jemen er dømt til 15 års fengsel for å ha spottet Gud, islam og profeten Muhammed. Retten i Saudi-Arabia mener han har tvitret fra to anonyme kontoer og fremmet ateisme.
21. desember 2021 NRK
Angrep mot flyplassen i Jemens hovedstad
Den saudiledede koalisjonen som kriger mot houthiene i Jemen, har angrepet den internasjonale flyplassen i hovedstaden Sana.
20. desember 2021 VG
Saudi-Arabia: Mann dømt til 15 års fengsel for å si at Gud ikke finnes
Ali Abu Luhum fra Jemen ble dømt for å ha fremmet frafall, vantro og ateisme. Retten mente han hadde tvitret fra to anonyme kontoer som egentlig tilhørte ham.
20. desember 2021 NRK
Snakker ut om kontroversielle eiere: – Har levd et liv basert på regler som er skapt av andre mennesker
Den siste søndagen i advent møtes to klubber som begge har opplevd å få sin hverdag snudd på hodet over natta. Før møtet mellom Newcastle og Manchester City møter TV 2 tidligere City-spiller Nedum Onuoha for en prat om styrtrike eiere, menneskerettigheter og...
19. desember 2021 TV 2
Saudi-Arabia planlegger storinvesteringer
Saudi-Arabia skal investere 900 milliarder kroner i fornybar energi frem til år 2030. Det sier den saudiarabiske energiministeren. Samtidig sier han at Saudi-Arabia blir et av få land som kommer til å øke sin oljeproduksjon i 2022.
13. desember 2021 NRK
Skal bruke 435 milliarder på militæret
Saudi-Arabia kutter utgiftene til militæret i neste års budsjett med 10 prosent. Landet skal bruke 171 milliarder riyal – nesten 435 milliarder norske kroner – på militæret neste år. Ifølge det svenske fredsforskningsinstituttet Sipri er Saudi-Arabia verdens...
12. desember 2021 NRK
Pressefriheten trues verden rundt
Med nye sofistikerte metoder sørger autoritære stater for å kneble kritiske medier. På dagen da to journalister mottar Nobels fredspris advarer Amnesty mot å ta pressefriheten for gitt. Også i vår del av verden.
10. desember 2021 VG
Løslater Khasoggi-mistenkt
Franske myndigheter har løslatt en saudiarabisk statsborger, som ble arrestert tirsdag, mistenkt for å ha tatt del i drapet på Jamal Khashoggi. Den arresterte mannen har vist seg å være en annen person enn den som var etterlyst, opplyser den franske påtalemyndigheten. Den...
8. desember 2021 NRK
Tatt for botox-juks
Over 40 kameler ble diskvalifisert etter at saudiarabiske myndigheter tok i bruk avansert teknologi for å avsløre juks i skjønnhetskonkurranse.
8. desember 2021 TV 2
Khashoggi-mistenkt arrestert
En mann fra Saudi-Arabia ble pågrepet av politiet i Frankrike tirdag ettermiddag mistenkt for å ha hatt en rolle i drapet på den regime-kritiske journalisten Jamal Kashoggi, som ble drept i Istanbul i oktober 2018.
7. desember 2021 TV 2
Hevder Newcastle vil bruke «spinnville» summer: – Fremtiden er lys
Newcastles saudiarabiske eiere vil bruke enorme summer på nye spillere etter nyttår. Supporterleder ønsker pengebruken velkommen.
30. november 2021 TV 2
Ber Justin Bieber om å boikotte Saudi-Arabia
Journalisten Jamal Khashoggi ble drept av regimet i Saudi-Arabia i 2018. Nå ber enken hans om at Justin Bieber dropper den planlagte konserten i landet.
22. november 2021 VG
AFP: Nær 15.000 houthier drept i angrep i Jemen siden juni
Intense angrep fra koalisjonen ledet av Saudi-Arabia har kostet nær 15.000 houthi-opprørere livet i Jemen siden juni, opplyser kilder i gruppa til AFP.
18. november 2021 TV 2
Filmmagasin: «Eternals» stoppet på grunn av menn som kysser
Ifølge Hollywood Reporter er det et homofilt par i filmen som kan være grunnen til at superheltfilmen stoppes i Saudi-Arabia, Qatar og Kuwait.
4. november 2021 VG
Saudi-Arabia og Emiratene vil støtte en sivilledet regjering i Sudan
Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har sluttet seg til oppfordringene om umiddelbar gjenoppretting av en sivilledet regjering i Sudan.
3. november 2021 ABC Nyheter
Libanon inviterer Saudi-Arabia til samtaler for å dempe diplomatisk konflikt
Den libanesiske utenriksministeren inviterer til samtaler etter at en kommentar om krigen i Jemen satte sinnene i kok i Saudi-Arabia.
1. november 2021 ABC Nyheter
Saudi-Arabias olje steg med 158 %
Saudi-Arabias nasjonale oljeselskap Aramco rapporterer om en fortjeneste som steg med 158 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Resultatet skyldes primært høyere oljepriser og større produksjon mens verdensøkonomien kom seg på fote igjen etter...
31. oktober 2021 NRK
Trekker tilbake diplomater
De forente arabiske emirater bestemte lørdag at landets diplomater skal trekkes ut av Libanon. De skal også nekte sine innbyggere å besøke landet, melder Reuters. Tidligere denne uken lekket det en video av libanesiske diplomater som kritiserte Saudi Arabias krigføring i Jemen....
30. oktober 2021 NRK
Tidligere Saudi-etterretning: Kronprinsen er en «livsfarlig psykopat»
Et tidligere medlem av Saudi-Arabias etterretning går ut og advarer verden mot Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, som han mener er en «livsfarlig psykopat» og en reell trussel for verden.
26. oktober 2021 ABC Nyheter
Protester mot militærkupp i Sudan: – Frykter et blodbad
Militærkuppet i Sudan skaper internasjonal uro: – Jeg er mest av alt bekymret for at dette skal bli et skikkelig blodbad, sier Liv Tønnessen.
26. oktober 2021 VG
ASIA

Saudi-ledet allianse hevder å ha drept over 260 opprørere i Jemen
Den Saudi-Arabia-ledede militæralliansen som kriger i Jemen, hevder å ha drept 260 jemenittiske opprørere de siste tre dagene.
24. oktober 2021 ABC Nyheter
Forpliktar seg til null utslepp
Verdas største oljeeksportør, Saudi-Arabia, har lova å kutte karbonutslepp til null innan 2060, skriv BBC. Kronprins Mohammed bin Salman sa at Gulf-staten vil investere meir enn 180 milliardar dollar for å nå målet. Likevel sa han at landet framleis vil produsere olje i fleire...
23. oktober 2021 NRK
Saudi-Arabia: Nullutslipp i 2060
Kronprins Mohammed bin Salman i oljelandet Saudi-Arabia varsler at landet skal være utslippsfritt i 2060. Tidligere denne uken ble det avslørt at Saudi-Arabia er blant flere land som har forsøkt å få FNs klimapanel til å dysse ned behovet for å avvikle bruken av fossile...
23. oktober 2021 NRK
De nye Newcastle-eierne hyllet av fansen
Supportergruppe tilbake etter boikott.
17. oktober 2021 TV 2
Hvor ble du av, Elton John?
En gang het den mest kjente klubbeier i engelsk fotball Elton John. I dag er det den beryktede kronprins bin-Salman av Saudi-Arabia. Noe gikk alvorlig galt på veien.
17. oktober 2021 NRK
Mener klubben er kjøpt med blodpenger. Fansen vil kjøpe Erling Braut Haaland
Saudi-Arabias nære bånd til USA gjør at regimet slipper unna med sine grove menneskerettighetsbrudd. Nå har det omstridte regimet kjøpt Newcastle, og fansen drømmer om både Erling Braut Haaland og klubbens første serietittel siden 1927.
17. oktober 2021 TV 2
Klopp med klar Newcastle-spådom: – Blir en supermakt
Newcastle-oppkjøpet ble et tema for en rekke Premier League-managere før helgens runde. Jürgen Klopp tviler ikke på at klubbens nye eiere vil lykkes.
15. oktober 2021 VG
Bruces oppgjør: – Jeg håper dere får en smekk av sjefen
Steve Bruce møtte pressen for første gang etter at Newcastle fikk nye eiere.
15. oktober 2021 TV 2
Newcastle-supportere ler av motstanden: – Folk er misunnelige
Flere av Newcastle-supporterne TV 2 møtte utenfor St James' Park ser lyst på fremtiden. Motstanden klubben møter forstår de lite av.
15. oktober 2021 TV 2
Fansen jublet hemningsløst, men Newcastles nye eiere er omstridt
Saudi-Arabia regnes som en versting i klassen når det gjelder menneskerettighetsbrudd. Nå har de kjøpt Newcastle, uten at det bryr fansen nevneverdig.
15. oktober 2021 TV 2
Ti skadd i droneangrep
Ti personer ble skadd i et angrep mot en flyplass i Jizan i Saudi-Arabia, ikke langt fra grensa mot Jemen, ifølge det statlige saudiske nyhetsbyrået SPA. SPA melder at det er snakk om et droneangrep, skriver Reuters. Seks saudiarabere, tre fra Bangladesh og en sudaner ble skadd, opplyser en talsperson...
9. oktober 2021 NRK
Tordner mot Newcastle-oppkjøpet: – Enda en diktator får innpass i fotballen
Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle splitter fansen. Landets overtramp av menneskerettighetene skaper harme blant mange. Andre jubler og mener de har «fått klubben tilbake».
8. oktober 2021 VG
Khashoggis enke ber USA holde Saudi-Arabia ansvarlig for drapet
Enken til den drepte journalisten Jamal Khashoggi ber president Joe Biden holde Saudi-Arabia ansvarlig for drapet på ektemannen.
2. oktober 2021 ABC Nyheter
USA møter Saudi-Arabia om Jemen
Jake Sullivan, som er president Joe Bidens tryggingsrådgjevar, skal møte Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman måndag. Målet med møtet er å diskutere situasjonen i Jemen, melder AP. Sullivan skal også møte viseforsvarsminister Khalid bin Salman, s om er broren...
27. september 2021 NRK
Slapp første hemmelige terrordokument i USA: – Dette er følsomt
FBI har offentliggjort et hemmelig 11. september-dokument som kan forverre forholdet mellom USA og Saudi-Arabia. Men USA hemmeligholder dokumenter med langt mer sprengkraft enn dette, mener ekspert.
13. september 2021 VG
Offentliggjør terrordokumenter.
USAs president Joe Biden gjør en rekke hemmelighetsstemplede dokumenter tilgjengelig for offentligheten. Pårørende jubler, og spekulerer i nye detaljer om terrorangrepene.
4. september 2021 TV 2
Ingen vet hvor «Den siste Leonardo» er: – Det har blitt om til en slags ekte Da Vinci-kode
I over 200 år var Leonardo Da Vincis dyreste verk borte, og nå, flere hundre år senere, har ryktene rundt det myteomspunnede maleriet nok en gang begynt å svirre.
29. august 2021 ABC Nyheter
Midtøsten-rivaler møttes i Bagdad
Saudi-Arabia og Iran sendte sine respektive utenriksministre til Bagdad, da Irak avholdt en Midtøsten-konferanse for å diskutere problemene i regionen. Konferansen er ment å virke konfliktdempende, og markere at Irak ønsker å innta rollen som en nøytral megler i regionen....
28. august 2021 NRK
Lar publikum bestemme handlingen på filmen
I Saudi-Arabia får nå publikum mulighet til å bestemme handlingen på filmene de ser på kino.
8. august 2021 TV 2
Reuters: Teknisk feil på Aramco
Verdens største oljeselskap jobber med å ordne en teknisk feil som har oppstått på distribusjonsplattformen i Al Qassim i Saudi-Arabia. Det melder Reuters, som siterer en statlig TV-kanal i Saudi-Arabia. Saudi Aramco er det statlige oljeselskapet til Saudi-Arabia, og det største...
7. august 2021 NRK
Ber Biden holde seg unna
USAs president oppfordres til å frigjøre dokumenter om Saudi-Arabias mulige rolle i terrorangrepene.
7. august 2021 TV 2
Flere henrettelser i Saudi-Arabia
Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember....
3. august 2021 NRK
Saudi-Arabia nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister.
22. juli 2021 ABC Nyheter
Nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty...
22. juli 2021 NRK
Deltaviruset herjer blant Tunisias uvaksinerte befolkning: – Skipet synker
Leger beskriver marerittaktige forhold ved tunisiske sykehus. Nå kommer arabiske land Tunisia til unnsetning.
20. juli 2021 VG
VERDEN

Atter en nedskalert pilegrimsferd til Mekka: – Bare for rike folk
Bare 60.000 heldige få ble valgt ut av flere hundre tusen søkere til å delta på årets utgave av hajj, pilegrimsferden til Mekka.
17. juli 2021 NRK
Khashoggi skal ha tilbudt 9/11-etterlatte hjelp til å saksøke Saudi-Arabia
15 av de 19 terroristene fra 9/11 var fra Saudi-Arabia. Jamal Khashoggi skal ha tilbudt ofrene hjelp til et søksmål mot landet før han ble likvidert. Søksmålene kan avsløre amerikanske etterretningshemmeligheter.
11. juli 2021 ABC Nyheter
Disse landene utenfor EU kan få egne reiseregler
Ti nye land utenfor EØS, Schengen og Storbritannia er med på EUs liste over land som kan få egne reiseråd for nordmenn.
2. juli 2021 ABC Nyheter
To kvinneaktivister løslatt
To saudiarabiske kvinneaktivister som var høylytte kritikere av Saudi-Arabias vergesystem, har blitt løslatt i helgen etter tre år bak murene. Badawi og al-Sada var dømt til fem års fengsel, hvorav to ble gjort betinget, for å ha protestert mot vergesystemet. Loven gir...
28. juni 2021 NRK
Saudi Arabia: Vaksinerer 12-åringer
Saudi Arabia vil gi unge mellom 12 og 18 år Pfizer-vaksinen mot koronaviruset, melder landets helsedepartement på Twitter. Også EU har godkjent denne vaksinen for unge ned til 12 år.
27. juni 2021 NRK
Kvinnelige aktivister løslatt
Saudi- Arabia har løslatt to kvinnelige aktivister, Samar Badawi og Nassima al-Sadah, etter tre år i fengsel. Badawi er søsteren til bloggeren og menneskerettighetsaktivisten Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag, og som har værrt nominert til Nobels...
27. juni 2021 NRK
Overlevde «dødsveien»:– Jeg advarer alle mot å gjøre det jeg gjorde
I håp om sikkerhet og et bedre liv legger mange ut på flukt langs «dødsveien» fra Etiopia til Saudi-Arabia. De flykter med livet som innsats og overlevende advarer mot å legge ut på den livsfarlige ferden.
26. juni 2021 ABC Nyheter
Khashoggi-drapsmenn var trent i USA
Fire av saudiaraberne som deltok i drapet på regimekritikeren Jamal Khashoggi, ble året før lært opp i USA, ifølge The New York Times.
23. juni 2021 ABC Nyheter
Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball
DRAMMEN Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia.
16. juni 2021 VG
Kunsten til roboten Sophia solgt for 5,8 millioner kroner
Sophia, som ble verdens første robot til å få statsborgerskap, har nå blitt kunstner – men sikter mot en karriere innen musikken.
3. april 2021 VG
Stopp sviket!
Sivilbefolkningen i Jemen er rammet av verdens største humanitære krise.
7. mars 2021 VG
Biden skuffer
USAs president Joe Biden burde ha stilt kronprins Mohammed bin Salman til ansvar for drapet på Jamal Khashoggi.
2. mars 2021 VG
Khashoggi-saken kritisk for forholdet mellom USA og Saudi-Arabia
Khashoggi-saken har skapt et anstreng forhold mellom USA og Saudi-Arabia. USA er ikke lenger avhengig av saudisk olje. Det er helt andre interesser som styrer Washingtons forhold til Riyadh.
25. februar 2021 VG
Pellegrino vil ikke svare på Saudi-Arabia-kritikk
Amnesty International mener Amahl Pellegrino (30) er med på å renvaske Saudi-Arabias grumsete image. 30-åringen ønsker ikke å svare på kritikken rundt overgangen.
20. januar 2021 VG
Biden vil trolig forsøke å gjenoppta atomavtalen med Iran
USAs påtroppende president Joe Biden ventes å prøve å reaktivere atomavtalen med Iran, og i Teheran synes de å være lydhøre.
25. november 2020 VG
Aviser: Netanyahu i hemmelig møte med kronprinsen i Saudi-Arabia
Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha fløyet til Saudi-Arabia for et hemmelig møte med kronprins Mohammed bin Salman.
23. november 2020 VG
Løslat kvinnene
Saudi-Arabias sterke mann, kronprins Mohammad bin Salman, liker å fremstille seg som reformator. En som vil gi landets kvinner større frihet. Men de som virkelig kjemper for reformer, kvinnerettsaktivistene, kastes i fengsel uten lov og dom.
20. november 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL