Saudi-Arabia
– Alle er redde
JEMEN : Krigen i Jemen har herjet i over fire år, og en fersk FN-støttet rapport viser at dødstallene trolig er langt høyere enn tidligere antatt.
søndag 23:15 TV 2
Saudi-Arabia avviser trussel mot aktivist i Norge
Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir avviser at det er de som står bak trusler mot aktivisten Iyad el-Baghdadi, som har politisk asyl i Norge.
søndag 07:12 $ Aftenposten
Norsk rapport anklager Iran for sabotasje mot tankskip
Den iranske Revolusjonsgarden sto bak sabotasjen mot fire tankskip utenfor Emiratene, blant dem et norsk, mener norske rederiers assuranseforening.
fredag 21:51 $ Aftenposten
Saudi-Arabia og allierte bomber Jemens hovedstad
Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse har bombet en rekke mål i og rundt Jemens hovedstad Sana etter at Houthi-militsen angrep en saudiarabisk oljeledning.
torsdag 15:10 TV 2
Saudi-Arabia og allierte bomber Jemens hovedstad
Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse bomber en rekke mål i og rundt den opprørskontrollerte hovedstaden Sana. Flere sivile skal være drept.
torsdag 08:05 ABC Nyheter
Kilde: Norge bistår i gransking av sabotasje mot oljetankere
Norge, USA og Frankrike skal delta i granskingen av sabotasjeangrepet mot fire oljetankere utenfor kysten av Emiratene, opplyser en tjenestemann i landet.
tirsdag 14. mai ABC Nyheter
Houthi-opprørerne tar på seg skylden for droneangrep mot oljeledning i Saudi-Arabia
En pumpestasjon skal ha blitt rammet i et droneangrep, melder Saudi-Arabia. Det skjer kort tid etter fire skip ble sabotert i regionen.
tirsdag 14. mai $ Aftenposten
Militsgruppe skal ha angrepet oljeledninger med droner
To saudiarabiske oljerørledninger er angrepet med droner. Angrepet skjer dagen etter at flere oljetankere, et av dem norskeid, ble beskutt i Omanbukten.
tirsdag 14. mai NRK
VERDEN

De stridende partene i Jemen møtes for samtaler i Jordan
Representanter for regjeringen i Jemen og Houthi-opprørerne møtes i Jordan for samtaler samtidig som FN rapporterer om tilbaketrekning fra havner i landet.
tirsdag 14. mai ABC Nyheter
Norske Andrea Victory og tre andre oljetankere sabotert ved Gulfen. Derfor kommer konfliktene med Iran umiddelbart i søkelyset.
ISTANBUL : Havnen i Fujairah skulle være nødløsningen for eksport av olje fra Gulfen. Derfor blir angrepet på flere oljetankere tatt svært alvorlig.
tirsdag 14. mai $ Aftenposten
USA tror Iran var involvert i skipssabotasjer
Første vurdering fra amerikansk militære etter sabotasje mot fire skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater søndag, er at Iran har vært involvert.
tirsdag 14. mai VG
Føler seg truet i Norge: Hevder han avslørte saudiarabisk hacking
Iyad El-Baghdadi hevder han lever under trusler fra saudiarabiske myndigheter, og håper Norge vil bringe familien hans i sikkerhet.
mandag 13. mai NRK
Norsk oljetanker fikk hull i skroget utenfor Emiratene
Et av de fire skipene som skal ha vært utsatt for sabotasje i Omanbukta, er norsk. Oljetankeren Andrea Victory har hull i skroget, men synker ikke.
mandag 13. mai ABC Nyheter
Iyad El-Baghdadi: – Jeg er tryggere midt på torget enn gjemt i skyggene
Forfatteren og aktivisten snakket til pressen om truslene mot ham og familien.
mandag 13. mai Aftenposten
Aktivist håper åpenhet om trusler vil beskytte ham
Iyad el-Baghdadi, kjent for sin kritikk av regimet i Saudi-Arabia, håper åpenhet om mulige trusler vil bidra til å beskytte ham.
mandag 13. mai ABC Nyheter
Oljetankere «sabotert» ved Gulfen. Norsk skip fikk hull i skipssiden.
Et norsk skip var blant flere oljetankere som søndag ble skadet etter sabotasje ved De forente arabiske emirater. Skipet fikk et hull i skroget, men det skal ikke være fare for at skipet skal synke.
mandag 13. mai $ Aftenposten
Øker sikkerheten for norske skip
Den norske oljetankeren fikk et hull i skroget, ifølge rederiet.
mandag 13. mai TV 2
Oljetankere «sabotert» ved Gulfen. – Sikkerheten er som glass.
Skip fra ulike land, blant dem oljetankere, er skadet i sabotasjehandlinger i Omanbukta, ifølge USA-allierte Saudi-Arabia og Emiratene. Iran vil ha gransking.
mandag 13. mai $ Aftenposten
AP: Egypt og Saudi-Arabia oppmuntret militæret i Sudan til å avsette presidenten
Egypt, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater benyttet folkeopprøret i Sudan til å bli kvitt Sudans president Omar al-Bashir, ifølge nyhetsbyrået AP.
onsdag 8. mai ABC Nyheter
Aktivisten Iyad El-Baghdadi: – Hvis de ikke ønsker å drepe meg, så gjør jeg ikke jobben min
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot aktivisten Iyad El-Baghdadi som er bosatt i Norge. Aktivisten forteller til NRK at han har jobbet med flere saker som kan ha provosert Saudi-Arabia.
tirsdag 7. mai NRK
– CIA varsla om trussel frå Saudi-Arabia
CIA har varsla norske styresmakter at ein arabisk menneskerettsaktivist, som bur her i Noreg, kan vere mål for saudiarabisk hemnangrep.
tirsdag 7. mai NRK
CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot den palestinske aktivisten Iyad El-Baghdadi, som fikk politisk asyl i Norge i 2015.
tirsdag 7. mai VG
The Guardian: CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.
tirsdag 7. mai $ Aftenposten
CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.
tirsdag 7. mai ABC Nyheter
Saudi-Arabia løslater fire kvinnelige aktivister
Saudi-Arabia har midlertidig løslatt ytterligere fire kvinnelige aktivister i påvente av en rettssak. Totalt er syv kvinner blitt midlertidig løslatt.
fredag 3. mai $ Aftenposten
Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte
Saudi-Arabia har henrettet 37 statsborgere som var dømt til døden for terrorisme, opplyser innenriksdepartementet i landet.
tirsdag 23. april ABC Nyheter
Dette er gruppen regjeringen mener står bak terroren på Sri Lanka
– Har fått økt oppslutning og penger og opplæring fra Midtøsten, sier professor
mandag 22. april $ Aftenposten
Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen
Den saudiledede koalisjonen har startet et angrep mot presidentpalasset i den jemenittiske hovedstaden Sana, opplyser en statlig saudiarabisk TV-stasjon.
lørdag 20. april $ Aftenposten
Tyrkiske medier: Spioner fra Emiratene pågrepet i Istanbul
Tyrkia har pågrepet to etterretningsagenter fra Emiratene og etterforsker om de kan knyttes til drapet på Jamal Khashoggi, melder tyrkiske medier.
fredag 19. april TV 2
Tyskland godkjenner omstridt militæreksport
Tyske myndigheter har godkjent eksport av militært materiell til Frankrike, selv om det muligens skal selges videre til Saudi-Arabia.
lørdag 13. april $ Aftenposten
Sønnen til Jamal Khashoggi avviser forlik: – Ingen avtale inngått
1. april meldte Washington Post at familien til den drepte journalisten Jamal Khashoggi hadde fått luksushus og penger fra Saudi-Arabia. Salah Khashoggi melder nå at ingen avtale har blitt gjort på nåværende tidspunkt.
onsdag 10. april VG
Færre henrettelser i verden
Antallet henrettelser i verden falt i fjor med nær en tredel - til det laveste nivået på et tiår, viser en ny rapport fra Amnesty International.
onsdag 10. april TV 2
14 barn drept i luftangrep i Jemen
14 barn ble drept og 16 kritisk skadd i et luftangrep i Sana denne uke, ifølge tall fra UNICEF. Tallene er ventet å stige.
tirsdag 9. april ABC Nyheter
ASIA

Saudi-Arabia: Da moren ble løslatt, ble sønnen fengslet
Sønnen til en nylig løslat kvinneaktivist, er blant de fengslede i en ny runde med arrestasjoner i Saudi-Arabia.
fredag 5. april VG
Washington Post: Saudi-Arabia gir Khashoggis barn luksushus og penger
Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, skal ha fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.
tirsdag 2. april VG
Khashoggis barn har fått luksusvillaer og «blodpenger» etter drapet på faren
Barna til den drepte journalisten mottar store månedlige utbetalinger mot å ikke kritisere det saudiarabiske regimet, melder The Washington Post.
tirsdag 2. april $ Aftenposten
Saudi-Arabia gir Khashoggis barn store pengebeløp og luksushus i «blodpenger»
Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, har fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.
tirsdag 2. april ABC Nyheter
Hemmelige rapporter lekket: Politiske fanger i Saudi-Arabia utsettes for grov mishandling
Selv om myndighetene i Saudi-Arabia tidligere har benektet tortur av politiske fanger er det funnet kuttskader, blåmerker og brennmerker på flere innsatte, viser lekkede medisinske rapporter.
søndag 31. mars VG
Saudi-Arabias konge med spark til Trump
Saudi-Arabias kong Salman tar avstand fra sin nære allierte USAs beslutning om å anerkjenne de syriske Golanhøydene som en del av Israel.
søndag 31. mars ABC Nyheter
Norske Marit (42) er eneste kvinne i en av verdens mest testosteronfylte idretter
DAMMAM, SAUDI-ARABIA : Møt Marit (42), kjerringa mot strømmen, David mot Goliat. Den eneste kvinnen i båtsportens Formel 1. Denne helgen konkurrerer hun i et av verdens minst likestilte land.
lørdag 30. mars TV 2
Khashoggis forlovede: – Vil ikke at drapet skal misbrukes som et politisk middel
– Jeg ønsker at de som står bak blir straffet, og jeg vil ikke at drapet skal misbrukes som et politisk middel, sier Jamal Khashoggis forlovede Hatice Cengiz.
fredag 29. mars ABC Nyheter
Khashoggis forlovede til VG: – Jeg føler skyld
TØNSBERG Mens Hatice sto utenfor og ventet, ble forloveden Jamal Khashoggi drept og partert på innsiden av det saudiske konsulatet. I dette eksklusive intervjuet forteller hun om dagen som forandret alt.
fredag 29. mars VG
Norske Marit (42) er eneste kvinne i en av verdens mest testosteronfylte idretter
Møt Marit (42), kjerringa mot strømmen, David mot Goliat. Den eneste kvinnen i båtsportens Formel 1. Denne helgen konkurrerer hun i et av verdens minst likestilte land.
fredag 29. mars TV 2
Saudiarabiske kvinneaktivister løslatt
Tre av de elleve kvinneaktivistene som i fjor ble pågrepet i Saudi-Arabia, er løslatt. I retten skal de ha fortalt om overgrep og tortur.
fredag 29. mars $ Aftenposten
Amnesty om kvinnefanger: For tidlig å juble
Tre kvinneaktivister er løslatt i Saudi-Arabia, men åtte sitter fortsatt fengslet og ingen er blitt frikjent. – Nå er det viktig at vi fortsatt holder presset mot regimet, fastslår Amnesty.
torsdag 28. mars VG
På dette sykehuset ble fire barn drept
BEIRUT På morgenen nøyaktig fire år etter at Saudi-Arabia og deres allierte startet bombingen av Jemen, åpnet et sykehus i nord i landet - støttet av Redd Barna - sine dører som vanlig. Plutselig smalt det.
onsdag 27. mars VG
Vil dra til Saudi-Arabia for å hjelpe fengslede kvinner
Kvinneaktivister i fengsel i Saudi-Arabia fryktes utsatt for grov tortur. Nå går Knut Arild Hareide (KrF), Audun Lysbakken (SV) og Abid Q. Raja (V) sammen om å kreve å få møte dem.
tirsdag 26. mars VG
Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene
Saudi-Arabia både avviser og fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene som israelsk territorium.
tirsdag 26. mars NRK
Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene
Saudi-Arabia både avviser og fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene som israelsk territorium.
tirsdag 26. mars Aftenposten
Stanser militær bistand
Senatet har onsdag stemt for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Dermed har begge kamrene i Kongressen trosset Donald Trump.
torsdag 14. mars TV 2
Kvinneaktivister for retten i Saudi-Arabia
Ti saudiarabiske kvinneaktivister er i en domstol i Riyadh forelagt siktelser for første gang etter at de ble pågrepet i mai i fjor.
onsdag 13. mars ABC Nyheter
En motbydelig app
Google og Apple tilbyr den saudiske overvåkningsappen Absher. Det bør de slutte med.
lørdag 9. mars VG
Med et klikk fikk mennene full kontroll på koner og døtre. Nå får sjeikene støtte fra uventet hold.
Appen Absher gjør det mulig for saudiske menn å styre kvinnene via mobiltelefonen. Nå har Google bestemt seg for å akseptere overvåkingsappen.
fredag 8. mars $ Aftenposten
Kvinnene kjørte bil i Saudi-Arabia i fjor. Nå må de svare for forbrytelsen i retten.
Landet opphevet kjøreforbudet i fjor. Likevel starter de nå rettsprosess mot flere kvinnelige aktivister.
lørdag 2. mars $ Aftenposten
Kvinnelige aktivister stilles for retten i Saudi-Arabia
Flere kvinnelige aktivister som ble pågrepet i en større aksjon i fjor, skal stilles for retten i Saudi-Arabia, melder statlige medier.
lørdag 2. mars NRK
Bin Ladens sønn fratas statsborgerskapet
Saudi-Arabia opphever statsborgerskapet til avdøde Al-Qaida-leder Osama bin Ladens sønn, Hamza bin Laden.
fredag 1. mars TV 2
Fatima Ibrahim Hadi er 12 år og veier 10 kg. Hun er blant 24 millioner mennesker som trenger hjelp i Jemen.
Pengene som skal hjelpe 12-åringen, kommer fra de samme som bombet landet hennes.
fredag 1. mars $ Aftenposten
Mener oljefondet gir PR-hjelp til Saudi-Arabia
Amnesty Norge refser det norske oljefondet, som økte investeringene i Saudi-Arabia til ni milliarder kroner i 2018.
torsdag 28. februar VG
VERDEN

– Uutholdelige konsekvenser av krigen i Jemen
Over tolv millioner barn i Jemen kan i år trenge nødhjelp. Redd Barna krever full stans i Norges salg av militært utstyr til land som kriger i Jemen.
tirsdag 26. februar ABC Nyheter
FN ber om hjelp til 21 millioner mennesker i Jemen
– Lidelsene i Jemen er sjokkerende, sier lederen for FNs nødhjelp i landet. Hele 80 prosent av befolkningen i det krigsherjede landet trenger humanitær hjelp.
mandag 25. februar ABC Nyheter
Grethe er boksetrener for kvinner i Saudi-Arabia
Grethe Kristine Kraugerud (37) er to ganger norgesmester i boksing. Nå trener hun kvinner i Saudi-Arabia, der det inntil nylig var helt utenkelig for kvinner å bokse.
søndag 17. februar NRK
Saudi-Arabia reagerer på EUs svarteliste
EU har plassert Saudi-Arabia på en nylig lansert svarteliste over land som ikke gjør en god nok jobb mot terrorfinansiering og hvitvasking.
torsdag 14. februar $ Aftenposten
USA ett skritt nærmere stans av militær bistand til Saudi-Arabias Jemen-krig
Representantenes hus i Washington har stemt for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.
onsdag 13. februar ABC Nyheter
Mat risikerer å råtne på lager i sultrammede Jemen
Store mengder mat risikerer å råtne på lager i Jemen, der millioner trues av sult. FN ber nå de krigførende partene sørge for at maten blir distribuert.
tirsdag 12. februar ABC Nyheter
Pompeo: Gransker fortsatt Khashoggi-drapet
USA gransker fortsatt drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi, framholder den amerikanske utenriksministeren Mike Pompeo, ifølge Reuters.
tirsdag 12. februar VG
Taust fra Trump idet Kongressens Khashoggi-frist utløper
President Donald Trump ser ut til å ignorere Kongressens frist fredag til å slå fast hvem som beordret drapet på Jamal Khashoggi i Saudi-Arabias konsulat.
fredag 8. februar ABC Nyheter
Marokko trekker seg fra Saudi-Arabias krig i Jemen
Marokko har trukket seg ut av den saudiledede koalisjonen i Jemen-krigen og kalt hjem sin ambassadør fra Saudi-Arabia, ifølge en talsperson for regjeringen.
fredag 8. februar $ Aftenposten
Marokko trekker seg fra Saudi-Arabias krig i Jemen
Marokko har trukket seg ut av den saudiledede koalisjonen i Jemen-krigen og kalt hjem sin ambassadør fra Saudi-Arabia, ifølge en talsperson for regjeringen.
fredag 8. februar ABC Nyheter
Avis: Saudi-kronprins ville bruke «en kule» mot Khashoggi et år før drapet
Dersom den drepte journalisten Jamal Khashoggi ikke sluttet å kritisere Saudi-Arabia, ville landets kronprins bruke «en kule» mot ham, ifølge New York Times.
fredag 8. februar VG
FN-gransker: Khashoggi-drapet utført av saudiarabiske tjenestemenn
Drapet på Jamal Khashoggi var planlagt og utført av tjenestemenn fra Saudi-Arabia, sier FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard.
torsdag 7. februar $ Aftenposten
FN-gransker: Khashoggi-drapet utført av saudiarabiske tjenestemenn
Drapet på Jamal Khashoggi var planlagt og utført av tjenestemenn fra Saudi-Arabia, sier FNs spesialrapportør for utenomrettslige henrettelser, Agnes Callamard.
torsdag 7. februar ABC Nyheter
Leger Uten Grenser hardt ut mot Saudi-Arabia
Leger Uten Grenser anklager Saudi-Arabia for å komme med falske anklager i forbindelse med bombing av hjelpeorganisasjonens helseprosjekter i Jemen.
torsdag 7. februar ABC Nyheter
Ti grunner til at kvinner flykter fra Saudi-Arabia
ISTANBUL : Ufrihet får et økende antall saudiarabiske kvinner til å forlate hjemlandet.
mandag 4. februar $ Aftenposten
Mariah Carey trosser kritikerne
Mariah Carey (48) fikk stor motbør fra menneskerettighetsaktivister da hun takket ja til å opptre i Saudi-Arabia. Men hun nekter å ombestemme seg.
fredag 1. februar VG
Aktivister ber Mariah Carey avlyse konsert i Saudi-Arabia
Stjerneartisten Mariah Carey skal for første gang opptre i Saudi-Arabia. Men aktivister ber henne avlyse konserten og vise støtte til fengslede kvinner.
torsdag 31. januar ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL