Saudi-Arabia
Makt trumfer verdier i verdenspolitikken | Frank Rossavik
Hvorfor behandles Saudi-Arabia pent, mens Iran er en fiende?
onsdag 10. juli $ Aftenposten
Nicki Minaj får menneskerettighets-kritikk
Rapper Nicki Minaj får kritikk fra menneskerettsaktivister etter at det ble kjent at hun skal spille på en musikkfestival i Saudi-Arabia kort tid etter at hun deltok på Pride-markeringen i USA.
fredag 5. juli VG
Innesperrede flyktninger drept i luftangrep i Libya
Rundt 40 flyktninger og migranter er drept i et luftangrep mot en leir ved Libyas hovedstad Tripoli, ifølge lokale kilder. FN er ekstremt bekymret.
onsdag 3. juli ABC Nyheter
Shorts og stirring blir forbudt i Saudi-Arabia
Innføring av en ny lov gjør at Saudi-Arabia nå forbyr bruk av shorts på offentlig sted og stirring på fremmede i mer enn 5 sekunder.
torsdag 27. juni NRK
Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring
Saudi-Arabia har innført en ny anstendighetslov som blant annet forbyr bruk av shorts på offentlig sted og stirring på fremmede i mer enn 5 sekunder.
torsdag 27. juni ABC Nyheter
Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring
Saudi-Arabia har innført en ny anstendighetslov som blant annet forbyr bruk av shorts på offentlig sted og stirring på fremmede i mer enn 5 sekunder.
torsdag 27. juni $ Aftenposten
Vi kan få et nytt og blodigere militærdiktatur i Sudan | Muna Jubril
Verdenssamfunnet må legge press på Gulf-landene for å unngå den ventede katastrofen.
onsdag 26. juni $ Aftenposten
Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil
For ett år siden kunne kvinner i Saudi-Arabia for første gang kjøre bil, uten fare for å bli kastet i fengsel i det erkekonservative muslimske kongedømmet.
mandag 24. juni ABC Nyheter
VERDEN

Pompeo vil bygge koalisjon mot Iran
USA innfører nye sanksjoner mot Iran, og utenriksminister Mike Pompeo forsøker samtidig å bygge en internasjonal koalisjon mot landet.
mandag 24. juni $ Aftenposten
FN-rapport gjengir makaber samtale på konsulatet før Khashoggi kom inn
Ny FN-rapport om Khashoggi-drapet
torsdag 20. juni $ Aftenposten
Ber om drapsetterforskning av Saudi-Arabias kronprins
Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman bør etterforskes for drapet på Jamal Khashoggi, mener en uavhengig FN-ekspert.
onsdag 19. juni ABC Nyheter
FN-ekspert ber om drapsetterforskning av Saudi-Arabias kronprins
Saudi-Arabias mektige kronprins Mohammed bin Salman bør etterforskes for drapet på Jamal Khashoggi, mener en uavhengig FN-ekspert.
onsdag 19. juni $ Aftenposten
Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen
Over 90.000 mennesker er drept i krigen i Jemen, ifølge organisasjonen ACLED. I tillegg har titusener av jemenittiske barn dødd av sult.
onsdag 19. juni $ Aftenposten
Hjemme hos «Darfur-slakteren» ble det funnet en milliard i kontanter. Nå skal han stilles for retten.
Han er tiltalt for korrupsjon, krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Denne uke kan Sudans ekspresident Omar al-Bashir (75) bli stilt for retten.
mandag 17. juni $ Aftenposten
Saudi-Arabia: Murtaja Qureiris slipper dødsstraff
Murtaja Qureiris ble arrestert da han var 13 år gammel etter å ha protestert mot myndighetene i hjemlandet Saudi-Arabia.
mandag 17. juni VG
Saudi-Arabia henretter ikke 18-åring – får fengsel i stedet
18 år Murtaja Qureiris slipper dødsstraff i Saudi-Arabia og slipper ut av fengsel i 2022, melder CNN.
søndag 16. juni $ Aftenposten
Mistenkt pågrepet i Saudi-Arabia
Saudi-Arabia har pågrepet en 29-åring fra Sri Lanka som mistenkes for å ha vært en av lederne bak terrorangrepene mot kirker og hoteller i påsken.
fredag 14. juni TV 2
Angrep mot flyplass
Saudi-Arabia skal ha stanset et nytt angrep mot en flyplass, da fem droner ble fanget opp og ødelagt, opplyser den Saudi-ledede koalisjonen.
fredag 14. juni TV 2
Aktivister om Boris Johnson: – Han bryr seg ikke om sivile dør i Jemen
Favoritten til å bli ny statsminister i Storbritannia skal ha godkjent salg av bomber til Saudi-Arabia før og etter at skolebarn i Jemen ble drept av bomber fra saudiarabiske krigsfly, hevder kritikere.
onsdag 12. juni NRK
Flere titall såret under angrep mot flyplass i Saudi-Arabia
Minst 26 personer ble såret da houthiopprørere i Jemen sendte en rakett mot en flyplass i den sørvestlige Saudi-Arabia, melder den saudiledede koalisjonen.
onsdag 12. juni ABC Nyheter
Saudi-Arabia: Ble pågrepet da han var 13 – nå kan han dømmes til døden
Murtaja Qureiris ble arrestert da han var 13 år gammel etter å ha protestert mot myndighetene. Nå er han blitt 18, og gammel nok for dødsstraff.
tirsdag 11. juni VG
Rapport til FN: Angrep mot norsk oljetanker var sabotasje fra «statlig aktør»
Sabotasjen mot den norsk-eide oljetankeren «Andrea Victory» og tre andre fartøyer utenfor Emiratene i mai, var trolig forårsaket av magnetiske miner som dykkere hadde festet til skroget under vannlinjen.
søndag 9. juni VG
CNN: Saudi-Arabia vil henrette Murtaja for å ha protestert da han var 10 år
Saudi-Arabia vil ha dødsstraff for at Murtaja Qureiris (18) deltok i demonstrasjoner og aksjoner mot regjeringen da han var mindreårig, skriver Amnesty og CNN. 18-åringen ble arrestert for fem år siden.
lørdag 8. juni NRK
Han var 13 år da han ble fengslet. Nå vil Saudi-Arabia henrette ham for oppvigleri.
Hittil i år har Saudi-Arabia henrettet over 100 personer. Minst tre av dem var under 18 år da den angivelige forbrytelsen ble begått.
fredag 7. juni $ Aftenposten
Granskning: Sabotasje mot fire skip utenfor Emiratene trolig utført av statlig aktør
Sabotasjeangrepet mot fire oljetankere utenfor kysten av Emiratene i mai, ble trolig utført av en statlig aktør, men det er ikke bevis for at Iran sto bak.
fredag 7. juni $ Aftenposten
Falsk prins svindlet til seg millioner: – Jeg er ikke et monster
Han skaffet seg livvakter, diplomatskilter og visittkort med teksten «Hans Kongelige Høyhet». Men Anthony Gignac (48) var bare en storsvindler fra Florida.
søndag 2. juni VG
Velkommen til helvete
Fire år med krig. Titusener av drepte. Jemen er i dag verdens verste humanitære katastrofe. Et menneskeskapt mareritt.
søndag 26. mai NRK
Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse
Trump-administrasjonen har besluttet å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen.
lørdag 25. mai $ Aftenposten
Saudi-Arabia avviser trusler mot aktivist i Norge
Tidligere denne måneden ble det kjent at CIA advarte norske myndigheter om en mulig trussel mot aktivisten Iyad El-Baghdadi. Nå avviser Saudi-Arabia påstandene om trusler.
torsdag 23. mai VG
Iran vil neppe ha en omfattende konflikt med USA
Konflikten mellom Iran og USA tilspisser seg, og mens stadige hardere ord og uttrykk tas i bruk blir rommet for at farlige misforståelser oppstår stadig større.
torsdag 23. mai VG
Trump med kraftig advarsel: – Vil bli slutten på Iran
Både USA og Saudi-Arabia kom søndag med advarsler til Iran etter flere hendelser den siste uken. – Jeg vil ikke la Iran ha atomvåpen, sier Trump i et intervju natt til mandag.
mandag 20. mai VG
– Alle er redde
JEMEN : Krigen i Jemen har herjet i over fire år, og en fersk FN-støttet rapport viser at dødstallene trolig er langt høyere enn tidligere antatt.
søndag 19. mai TV 2
Saudi-Arabia avviser trussel mot aktivist i Norge
Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir avviser at det er de som står bak trusler mot aktivisten Iyad el-Baghdadi, som har politisk asyl i Norge.
søndag 19. mai $ Aftenposten
ASIA

Norsk rapport anklager Iran for sabotasje mot tankskip
Den iranske Revolusjonsgarden sto bak sabotasjen mot fire tankskip utenfor Emiratene, blant dem et norsk, mener norske rederiers assuranseforening.
fredag 17. mai $ Aftenposten
Saudi-Arabia og allierte bomber Jemens hovedstad
Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse har bombet en rekke mål i og rundt Jemens hovedstad Sana etter at Houthi-militsen angrep en saudiarabisk oljeledning.
torsdag 16. mai TV 2
Saudi-Arabia og allierte bomber Jemens hovedstad
Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse bomber en rekke mål i og rundt den opprørskontrollerte hovedstaden Sana. Flere sivile skal være drept.
torsdag 16. mai ABC Nyheter
Kilde: Norge bistår i gransking av sabotasje mot oljetankere
Norge, USA og Frankrike skal delta i granskingen av sabotasjeangrepet mot fire oljetankere utenfor kysten av Emiratene, opplyser en tjenestemann i landet.
tirsdag 14. mai ABC Nyheter
Houthi-opprørerne tar på seg skylden for droneangrep mot oljeledning i Saudi-Arabia
En pumpestasjon skal ha blitt rammet i et droneangrep, melder Saudi-Arabia. Det skjer kort tid etter fire skip ble sabotert i regionen.
tirsdag 14. mai $ Aftenposten
Militsgruppe skal ha angrepet oljeledninger med droner
To saudiarabiske oljerørledninger er angrepet med droner. Angrepet skjer dagen etter at flere oljetankere, et av dem norskeid, ble beskutt i Omanbukten.
tirsdag 14. mai NRK
De stridende partene i Jemen møtes for samtaler i Jordan
Representanter for regjeringen i Jemen og Houthi-opprørerne møtes i Jordan for samtaler samtidig som FN rapporterer om tilbaketrekning fra havner i landet.
tirsdag 14. mai ABC Nyheter
Norske Andrea Victory og tre andre oljetankere sabotert ved Gulfen. Derfor kommer konfliktene med Iran umiddelbart i søkelyset.
ISTANBUL : Havnen i Fujairah skulle være nødløsningen for eksport av olje fra Gulfen. Derfor blir angrepet på flere oljetankere tatt svært alvorlig.
tirsdag 14. mai $ Aftenposten
USA tror Iran var involvert i skipssabotasjer
Første vurdering fra amerikansk militære etter sabotasje mot fire skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater søndag, er at Iran har vært involvert.
tirsdag 14. mai VG
Føler seg truet i Norge: Hevder han avslørte saudiarabisk hacking
Iyad El-Baghdadi hevder han lever under trusler fra saudiarabiske myndigheter, og håper Norge vil bringe familien hans i sikkerhet.
mandag 13. mai NRK
Norsk oljetanker fikk hull i skroget utenfor Emiratene
Et av de fire skipene som skal ha vært utsatt for sabotasje i Omanbukta, er norsk. Oljetankeren Andrea Victory har hull i skroget, men synker ikke.
mandag 13. mai ABC Nyheter
Iyad El-Baghdadi: – Jeg er tryggere midt på torget enn gjemt i skyggene
Forfatteren og aktivisten snakket til pressen om truslene mot ham og familien.
mandag 13. mai Aftenposten
Aktivist håper åpenhet om trusler vil beskytte ham
Iyad el-Baghdadi, kjent for sin kritikk av regimet i Saudi-Arabia, håper åpenhet om mulige trusler vil bidra til å beskytte ham.
mandag 13. mai ABC Nyheter
Oljetankere «sabotert» ved Gulfen. Norsk skip fikk hull i skipssiden.
Et norsk skip var blant flere oljetankere som søndag ble skadet etter sabotasje ved De forente arabiske emirater. Skipet fikk et hull i skroget, men det skal ikke være fare for at skipet skal synke.
mandag 13. mai $ Aftenposten
Øker sikkerheten for norske skip
Den norske oljetankeren fikk et hull i skroget, ifølge rederiet.
mandag 13. mai TV 2
Oljetankere «sabotert» ved Gulfen. – Sikkerheten er som glass.
Skip fra ulike land, blant dem oljetankere, er skadet i sabotasjehandlinger i Omanbukta, ifølge USA-allierte Saudi-Arabia og Emiratene. Iran vil ha gransking.
mandag 13. mai $ Aftenposten
AP: Egypt og Saudi-Arabia oppmuntret militæret i Sudan til å avsette presidenten
Egypt, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater benyttet folkeopprøret i Sudan til å bli kvitt Sudans president Omar al-Bashir, ifølge nyhetsbyrået AP.
onsdag 8. mai ABC Nyheter
Aktivisten Iyad El-Baghdadi: – Hvis de ikke ønsker å drepe meg, så gjør jeg ikke jobben min
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot aktivisten Iyad El-Baghdadi som er bosatt i Norge. Aktivisten forteller til NRK at han har jobbet med flere saker som kan ha provosert Saudi-Arabia.
tirsdag 7. mai NRK
– CIA varsla om trussel frå Saudi-Arabia
CIA har varsla norske styresmakter at ein arabisk menneskerettsaktivist, som bur her i Noreg, kan vere mål for saudiarabisk hemnangrep.
tirsdag 7. mai NRK
CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot den palestinske aktivisten Iyad El-Baghdadi, som fikk politisk asyl i Norge i 2015.
tirsdag 7. mai VG
The Guardian: CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.
tirsdag 7. mai $ Aftenposten
CIA advarte norske myndigheter om mulig saudiarabisk trussel mot aktivist
CIA har advart norske myndigheter om en mulig trussel mot en arabisk aktivist som har fått asyl i Norge. Saudi-Arabia skal stå bak, melder The Guardian.
tirsdag 7. mai ABC Nyheter
Saudi-Arabia løslater fire kvinnelige aktivister
Saudi-Arabia har midlertidig løslatt ytterligere fire kvinnelige aktivister i påvente av en rettssak. Totalt er syv kvinner blitt midlertidig løslatt.
fredag 3. mai $ Aftenposten
Saudi-Arabia henrettet 37 terrordømte
Saudi-Arabia har henrettet 37 statsborgere som var dømt til døden for terrorisme, opplyser innenriksdepartementet i landet.
tirsdag 23. april ABC Nyheter
Dette er gruppen regjeringen mener står bak terroren på Sri Lanka
– Har fått økt oppslutning og penger og opplæring fra Midtøsten, sier professor
mandag 22. april $ Aftenposten
VERDEN

Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen
Den saudiledede koalisjonen har startet et angrep mot presidentpalasset i den jemenittiske hovedstaden Sana, opplyser en statlig saudiarabisk TV-stasjon.
lørdag 20. april $ Aftenposten
Tyrkiske medier: Spioner fra Emiratene pågrepet i Istanbul
Tyrkia har pågrepet to etterretningsagenter fra Emiratene og etterforsker om de kan knyttes til drapet på Jamal Khashoggi, melder tyrkiske medier.
fredag 19. april TV 2
Tyskland godkjenner omstridt militæreksport
Tyske myndigheter har godkjent eksport av militært materiell til Frankrike, selv om det muligens skal selges videre til Saudi-Arabia.
lørdag 13. april $ Aftenposten
Sønnen til Jamal Khashoggi avviser forlik: – Ingen avtale inngått
1. april meldte Washington Post at familien til den drepte journalisten Jamal Khashoggi hadde fått luksushus og penger fra Saudi-Arabia. Salah Khashoggi melder nå at ingen avtale har blitt gjort på nåværende tidspunkt.
onsdag 10. april VG
Færre henrettelser i verden
Antallet henrettelser i verden falt i fjor med nær en tredel - til det laveste nivået på et tiår, viser en ny rapport fra Amnesty International.
onsdag 10. april TV 2
14 barn drept i luftangrep i Jemen
14 barn ble drept og 16 kritisk skadd i et luftangrep i Sana denne uke, ifølge tall fra UNICEF. Tallene er ventet å stige.
tirsdag 9. april ABC Nyheter
Saudi-Arabia: Da moren ble løslatt, ble sønnen fengslet
Sønnen til en nylig løslat kvinneaktivist, er blant de fengslede i en ny runde med arrestasjoner i Saudi-Arabia.
fredag 5. april VG
Washington Post: Saudi-Arabia gir Khashoggis barn luksushus og penger
Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, skal ha fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.
tirsdag 2. april VG
Khashoggis barn har fått luksusvillaer og «blodpenger» etter drapet på faren
Barna til den drepte journalisten mottar store månedlige utbetalinger mot å ikke kritisere det saudiarabiske regimet, melder The Washington Post.
tirsdag 2. april $ Aftenposten
Saudi-Arabia gir Khashoggis barn store pengebeløp og luksushus i «blodpenger»
Barna til regimekritikeren Jamal Khashoggi, som ble drept av saudiarabiske agenter i fjor, har fått store pengesummer og luksusboliger av myndighetene i landet.
tirsdag 2. april ABC Nyheter
Hemmelige rapporter lekket: Politiske fanger i Saudi-Arabia utsettes for grov mishandling
Selv om myndighetene i Saudi-Arabia tidligere har benektet tortur av politiske fanger er det funnet kuttskader, blåmerker og brennmerker på flere innsatte, viser lekkede medisinske rapporter.
søndag 31. mars VG
Saudi-Arabias konge med spark til Trump
Saudi-Arabias kong Salman tar avstand fra sin nære allierte USAs beslutning om å anerkjenne de syriske Golanhøydene som en del av Israel.
søndag 31. mars ABC Nyheter
Norske Marit (42) er eneste kvinne i en av verdens mest testosteronfylte idretter
DAMMAM, SAUDI-ARABIA : Møt Marit (42), kjerringa mot strømmen, David mot Goliat. Den eneste kvinnen i båtsportens Formel 1. Denne helgen konkurrerer hun i et av verdens minst likestilte land.
lørdag 30. mars TV 2
Khashoggis forlovede: – Vil ikke at drapet skal misbrukes som et politisk middel
– Jeg ønsker at de som står bak blir straffet, og jeg vil ikke at drapet skal misbrukes som et politisk middel, sier Jamal Khashoggis forlovede Hatice Cengiz.
fredag 29. mars ABC Nyheter
Khashoggis forlovede til VG: – Jeg føler skyld
TØNSBERG Mens Hatice sto utenfor og ventet, ble forloveden Jamal Khashoggi drept og partert på innsiden av det saudiske konsulatet. I dette eksklusive intervjuet forteller hun om dagen som forandret alt.
fredag 29. mars VG
Norske Marit (42) er eneste kvinne i en av verdens mest testosteronfylte idretter
Møt Marit (42), kjerringa mot strømmen, David mot Goliat. Den eneste kvinnen i båtsportens Formel 1. Denne helgen konkurrerer hun i et av verdens minst likestilte land.
fredag 29. mars TV 2
Saudiarabiske kvinneaktivister løslatt
Tre av de elleve kvinneaktivistene som i fjor ble pågrepet i Saudi-Arabia, er løslatt. I retten skal de ha fortalt om overgrep og tortur.
fredag 29. mars $ Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL