Saudi-Arabia
Flere henrettelser i Saudi-Arabia
Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember....
05:06 NRK
Saudi-Arabia nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Nekter for telefonhacking
Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty...
torsdag 22. juli NRK
Deltaviruset herjer blant Tunisias uvaksinerte befolkning: – Skipet synker
Leger beskriver marerittaktige forhold ved tunisiske sykehus. Nå kommer arabiske og europeiske land Tunisia til unnsetning.
tirsdag 20. juli VG
Atter en nedskalert pilegrimsferd til Mekka: – Bare for rike folk
Bare 60.000 heldige få ble valgt ut av flere hundre tusen søkere til å delta på årets utgave av hajj, pilegrimsferden til Mekka.
lørdag 17. juli NRK
Khashoggi skal ha tilbudt 9/11-etterlatte hjelp til å saksøke Saudi-Arabia
15 av de 19 terroristene fra 9/11 var fra Saudi-Arabia. Jamal Khashoggi skal ha tilbudt ofrene hjelp til et søksmål mot landet før han ble likvidert. Søksmålene kan avsløre amerikanske etterretningshemmeligheter.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Disse landene utenfor EU kan få egne reiseregler
Ti nye land utenfor EØS, Schengen og Storbritannia er med på EUs liste over land som kan få egne reiseråd for nordmenn.
fredag 2. juli ABC Nyheter
To kvinneaktivister løslatt
To saudiarabiske kvinneaktivister som var høylytte kritikere av Saudi-Arabias vergesystem, har blitt løslatt i helgen etter tre år bak murene. Badawi og al-Sada var dømt til fem års fengsel, hvorav to ble gjort betinget, for å ha protestert mot vergesystemet. Loven gir...
mandag 28. juni NRK
VERDEN

Saudi Arabia: Vaksinerer 12-åringer
Saudi Arabia vil gi unge mellom 12 og 18 år Pfizer-vaksinen mot koronaviruset, melder landets helsedepartement på Twitter. Også EU har godkjent denne vaksinen for unge ned til 12 år.
søndag 27. juni NRK
Kvinnelige aktivister løslatt
Saudi- Arabia har løslatt to kvinnelige aktivister, Samar Badawi og Nassima al-Sadah, etter tre år i fengsel. Badawi er søsteren til bloggeren og menneskerettighetsaktivisten Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag, og som har værrt nominert til Nobels...
søndag 27. juni NRK
Overlevde «dødsveien»:– Jeg advarer alle mot å gjøre det jeg gjorde
I håp om sikkerhet og et bedre liv legger mange ut på flukt langs «dødsveien» fra Etiopia til Saudi-Arabia. De flykter med livet som innsats og overlevende advarer mot å legge ut på den livsfarlige ferden.
lørdag 26. juni ABC Nyheter
Khashoggi-drapsmenn var trent i USA
Fire av saudiaraberne som deltok i drapet på regimekritikeren Jamal Khashoggi, ble året før lært opp i USA, ifølge The New York Times.
onsdag 23. juni ABC Nyheter
Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball
DRAMMEN Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia.
onsdag 16. juni VG
Kunsten til roboten Sophia solgt for 5,8 millioner kroner
Sophia, som ble verdens første robot til å få statsborgerskap, har nå blitt kunstner – men sikter mot en karriere innen musikken.
lørdag 3. april VG
Stopp sviket!
Sivilbefolkningen i Jemen er rammet av verdens største humanitære krise.
søndag 7. mars VG
Biden skuffer
USAs president Joe Biden burde ha stilt kronprins Mohammed bin Salman til ansvar for drapet på Jamal Khashoggi.
tirsdag 2. mars VG
Khashoggi-saken kritisk for forholdet mellom USA og Saudi-Arabia
Khashoggi-saken har skapt et anstreng forhold mellom USA og Saudi-Arabia. USA er ikke lenger avhengig av saudisk olje. Det er helt andre interesser som styrer Washingtons forhold til Riyadh.
torsdag 25. februar VG
Pellegrino vil ikke svare på Saudi-Arabia-kritikk
Amnesty International mener Amahl Pellegrino (30) er med på å renvaske Saudi-Arabias grumsete image. 30-åringen ønsker ikke å svare på kritikken rundt overgangen.
onsdag 20. januar VG
Biden vil trolig forsøke å gjenoppta atomavtalen med Iran
USAs påtroppende president Joe Biden ventes å prøve å reaktivere atomavtalen med Iran, og i Teheran synes de å være lydhøre.
25. november 2020 VG
Aviser: Netanyahu i hemmelig møte med kronprinsen i Saudi-Arabia
Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha fløyet til Saudi-Arabia for et hemmelig møte med kronprins Mohammed bin Salman.
23. november 2020 VG
Løslat kvinnene
Saudi-Arabias sterke mann, kronprins Mohammad bin Salman, liker å fremstille seg som reformator. En som vil gi landets kvinner større frihet. Men de som virkelig kjemper for reformer, kvinnerettsaktivistene, kastes i fengsel uten lov og dom.
20. november 2020 VG
AFP: Knivangrep mot fransk konsulat i Jeddah
Det har vært et knivangrep mot det franske konsulatet i Jeddah og en sikkerhetsvakt skal være skadet, melder AFP.
29. oktober 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL