Salangen
Her hedrer de sykkeløpet
MJØSUNDET: Lørdag formiddag samlet rundt 200 syklister seg for å ta turen på to hjul fra Mjøsundet til Engenes i Ibestad kommune, for å hedre det 20 år gamle sykkelløpet Tour De Andørja som nå er lagt ned.
søndag 14:10 Salangen-Nyheter
Takker sine støttespillere
NORDKAPP/SJØVEGAN: Salangsværingen Erlend Sundstrøm (bildet) kom som kjent i mål på Nordkapp i går lørdag, og satte ny rekordtid på å sykle Norge på langs. Dagen derpå ønsker han og takke sine støttespillere og heiagjengen rundt han.
søndag 13:45 Salangen-Nyheter
Krigen mot pukkellaks
SJØVEGAN: Pukkellaksen har i år spredt seg som ild i tørt gress i mange Norske vassdrag. Allerede er tusenvis av individer tatt ut ved hjelp av både sportsfiske og uttakrettede tiltak, som harpunering, garn- og notfiske.
fredag 02:10 Salangen-Nyheter
Heiet frem av heimfolket!
BRANDVOLL: Han ble heiet frem av heimfolket i Salangen, Erlend Sundstrøm da han passerte Brandvoll-krysset seint torsdag kveld. Salangsværingen sykler Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp. Håpet er å slå den uoffisielle sykkelrekorden.
fredag 01:45 Salangen-Nyheter
Tok turen for middag
SJØVEGAN: Arvid Mathisen fra Kråkrøhamn på Andørja tok mandag kvelden tur til Salangen for å spise middag på Garsnes Brygge. Turen tok han via luften.
torsdag 12:43 Salangen-Nyheter
Ditt arktiske horoskop
TENNEVOLL: Alle har sitt eget arktiske horoskop. Men hva er nå egentlig et arktisk horoskop?. Sjaman og Isogaisa- grunnlegger Ronald Kvernmo (bildet) forklarer i denne episoden nettopp dette.
torsdag 11:57 Salangen-Nyheter
Fikk kulturpris for unge
SJØVEGAN: Salangsværingen Kristoffer Heggelund er tildelt ungdommens kulturpris i Salangen. Prisen ble tildelt av ordføreren.
tirsdag 9. juli Salangen-Nyheter
950 er fri for strøm
SJØVEGAN: Ved 10.30-tiden tirsdag er 950 strømabonnenter i Salangen og Lavangen uten strøm. Rettetid er satt til kl. 13:30. Det melder Troms Kraft.
tirsdag 9. juli Salangen-Nyheter
TROMS

Gode resultater fra Spleis
SJØVEGAN: LHL i Salangen og ambulansearbeiderne ved Salangen og Lavangen ambulansestasjon startet tidligere i vår en innsamling på spleis.no til brystkompresjonsmaskiner. Givergleden har vært god!.
mandag 8. juli Salangen-Nyheter
Mary-Anne tildelt pris
SJØVEGAN: Hele Salangens "Blomster-Mary-Anne" ble i dag søndag tildelt Salangen kommunes kulturpris for 2019. Mary-Anne Beryl Winstanley (bildet) har i mange år sørget for at Sjøvegan ser vakkert ut med blomster på sommeren.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
Christian sin and vant
ANDELUND: Lørdagens SjøvegAND River Race 2019 gikk av stabelen i år som i fjor, og like flott gjennomført som alle år tidligere. I år var det derimot Christian Sørensen som vant hele 30.000 kroner på grunn av at han hadde den rette badeanda.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
90' tallet tilbake igjen
SJØVEGAN: Lørdag kveld var skrevet i 90-tallets tegn under Millionfisken, og mimrestemningen var til å ta og føle på!.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
- Husk flytevesten!
SJØVEGAN: Millionfisken er godt i gang og folket samles på havet. For Marianne Midtgård (t.v) og Neeve Donohue (t.h) i Redningsselskapet er det viktig og minne folk om å sjekke redningsvestene sine.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
Ungdom nå og før
SJØVEGAN: Programvertene Tor Meyer og Joakim Wagner Frantzen hadde fredagens utgave av radio-tv programmet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var ungdom nå og før. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
Fullt festivaltelt til D.D.E
SJØVEGAN: Fra scenen i Millionfisken-teltet trollbandt D.D.E. publikum med trønderrock gjennom den to timers lange konserten fredag kveld. servert som perler på ei snor.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
D.D.E er NESTEN kommet
SJØVEGAN: Namsosherrene er ikke kommet til Sjøvegan riktig enda, men alt av instrumenter er kommet frem til konsertstedet på Sjøvegan i en egen D.D.E-trailer.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Ble frastjålet bilskilt
SJØVEGAN: Kjærsti Kristiansen som driver kjente Duttas Smultringer er blitt frastjålet registreringsnummeret på en av hennes salgsvogner som nå står på Sjøvegan nå under Millionfisken.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Politiet avholdt kontroll
SJØVEGAN: Betjenter fra Midt-Troms lensmannsdistrikt vil være godt synelige under Millionfisken-arrangementet i Salangen i helga. I går torsdag avholdt de promille- og dokumentasjonskontroll.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kystvakta er ankommet
KARAVIKA: KV Heimdal ankom Salangen i går torsdag ettermiddag. Skipets mannskap skal være tilstede under Millionfisken og hjelpe politiet og arrangøren.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kulturhistorie på nært hold
SALANGSVERKET: Under Millionfisken i Salangen kommer sikkert de fleste til fiskefestivalen for å jakte på den ideelle fisken. Men kanskje er det noen som kommer til Salangen kommune og kunne tenke seg å oppleve noe annet ekstraordinært?.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Utstilling ble åpnet
SJØVEGAN: Utstillinga av Koftetradisjoner i Sør Troms åpnet i går torsdag på Sør Troms museum på Sjøvegan. Representanter fra Astafjord Språksenter var tilstede ilag med Astafjord barnehage sto de for snorklippingen.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kafé Oasen i kirka
SJØVEGAN: Lørdag ettermiddag holdes det åpen kafé i Salangen kirke ved Salangen menighetsråd.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
– Kommer fra hele landet
SJØVEGAN/GARSNES: I 1969 ble et årskull bestående av 45 unge personer konfirmert i den gamle Salangen kirke. – Av de konfirmerte skal 37 bli med på jubileumfesten, sier en av initiativtakerne, Bjarne Dahlberg.
torsdag 4. juli Salangen-Nyheter
– Folk finner sine favoritter
SJØVEGAN: Penny ved Salangen Thai Takeaway ble ekstremt overrasket over populariteten til den nyåpnede matvognen med fokus på ekte thaimat. – Mange har prøvd mye nytt og folk har allerede begynt å finne sine favoritter, sier Penny strålende!
torsdag 4. juli Salangen-Nyheter
– En tragedie at det skjer
MJØSUNDET: Mjøsundbrua er et populært fiskested med god utsikt og gode avslapningsmuligheter ved Mjøsundet. Dessverre har besøkende vært svært dårlig på å rydde opp etter seg.
onsdag 3. juli Salangen-Nyheter
Tivoliet ankom Sjøvegan
SJØVEGAN: Sent i går kveld rullet det mange store og fargerike trailere gjennom Sjøvegan sentrum. Det var «Hugos Tivoli» som ankom Sjøvegan noen dager i forveien av Millionfisken. Hvilket karuseller kan man forvente i år?
tirsdag 2. juli Salangen-Nyheter
Fra Kvæfjord til Salangen
SJØVEGAN: Nå torsdag åpner Astafjord samiske barnehage museets nye utstilling om koftetradisjoner fra Sør-Troms. – Dette er et litt underkommunisert tema, sier avdelingsleder ved Sør-Troms Museum, Frode Hansen.
tirsdag 2. juli Salangen-Nyheter
Pangstart på fiskesesong
SJØVEGAN: Det har vært en kjempebra fiskestart i Salangselva. Dette skriver Jonny Meyer under på med det største gliset, en flott sjøørret i hendene, og sigar i munnen. – Godt haill, god sigar og konjakk gjør susen for lykken, sier han og ler.
mandag 1. juli Salangen-Nyheter
- Vi er veldig fornøyde!
STORSTEINNES: Søndag ettermiddag hadde SN Produksjon den andre landbruks-webtv sendingen fra Landbruksmessa i Balsfjord i 2019. Arrangøren av messa, Landbruk Nord er veldig godt fornøyd med helgas messe.
søndag 30. juni Salangen-Nyheter
- Viktig med landbruket
STORSTEINNES: Lørdag ettermiddag hadde SN Produksjon den første landbruks-webtv sendingen fra Landbruksmessa i Balsfjord i 2019. Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) stakk innom sendingen.
søndag 30. juni Salangen-Nyheter
Fra Landbruksmessa LIVE
STORSTEINNES: Salangen-Nyheter sender direkte fra Landbruksmessa i Balsfjord. 
lørdag 29. juni Salangen-Nyheter
Fikk kulturprisen
TENNEVOLL: Torsdag kveld ble årets ungdomspris og kulturpris utdelt. Det var Leif Ove Halonen som fikk ungdomsprisen og Geir Ove Mortensen som fikk kulturprisen. Begge prisene ble tildelt av Lavangens ordfører Bernhardt Halvorsen .
fredag 28. juni Salangen-Nyheter
Vinteren er på vei?
OTTERÅ: Det har i løpet av natten kommet snø i Lifjellet, Høgfjellet og Løksetinden i Salangen. Er vinteren på tur nå, så tidlig?.
fredag 28. juni Salangen-Nyheter
TROMS

Kvalkjøtt- salg på kaia
SJØVEGAN: I dag var det et fortreffelig syn som var å se inn Sagfjorden, da den erverdige hvalbåten "Nybrænna LDKX" kom på besøk.
onsdag 26. juni Salangen-Nyheter
Erstatter ungdomkonsert
SJØVEGAN: I år blir det ingen egen ungdoms-artist under Millionfisken som tidligere år, men det er ingenting å frykte. Nå er det åpent for påmelding til å skape sin egen konsert med åpen scene!.
onsdag 26. juni Salangen-Nyheter
Nå blir det mer av dette!
SJØVEGAN: For "soltørste" salangsværinger er solgleden nærmere enn man tror. I mot slutten av uka og inn i neste uke er det ikke meldt om regn.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Tips mot måsen
SJØVEGAN: Måseredselen finnes hos nesten alle, men det er ingenting å være redd for. Her er tipsene du trenger for å leve med måsen.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Flamingo til velstelt hage
SJØVEGAN: Sommeren er her og både Maxi Miljø AS og Felleskjøpet har fått på plass og erfart hva kundene ønsker for i år. I år er det oppladbare verktøy og unike dyrefigurer som trekker kundene inn.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Flytter driftstilskudd
FINNSNES: Torsdag 20. juni 2019 var det kommunestyremøte i Lenvik. Der det ble diskutert ulike saker, blant annet om flytting av driftstilskudd for fysioterapi, og mye mer.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Joiken er grunnlaget
SPANSDALEN: For første gang i historien har 460 musikkere samlet seg i Spansdalen og urfremført et musikkstykke som er komponert på bakgrunn av en joik om Spansdalen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Forbedre kollektivtilbudet
ÅRSTEIN: De folkevalgte i Gratangen kommunestyre gikk torsdag 20. juni 2019 gjennom etablering av bedre kollektivtilbud mellom Gratangen og Narvik/Bjerkvik. SN Produksjon var tilstede og overførte møtet direkte på web-tv.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Fotograferte sentrum i 360°
TROMS/SJØVEGAN: I fjor oppdaget noen ivrige tipsere Google-bilen kjørende rundt i Troms, og lokalt i Salangen. Nå har den vært på en ny omgang for å oppdatere Google Street View-bildene i kommunen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Deltar for 11. gang
TENNEVOLL/SETERMOEN: Påmeldingen for Fylkeslekene 2019 i Bardu hadde frist forrige måned, og i påmeldinglisten finner man 4 kjente ansikt fra Team Lavangen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Storfjords fremtid
SKIBOTN: Årets Skibotn-marked er preget av lokalpolitikken og at det i år er kommunevalg. Tonje Nilsen (t.v) og Amalie Naimak (t.h) er begge listekandidater for Høyre i Storfjord, og møtte lørdag velgerne på stand i Skibotnhallen. Salangen-Nyheter har besøkt markedet og...
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Avsluttningshelg for Dag
SJØVEGAN: Søndag kveld låser innehaver av Narvesen Sjøvegan, Dag Sæther (bildet) døren for godt. Fra og med da avvikles kiosken på Sjøvegan.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Lavangsvekka er åpnet
TENNEVOLL: Fredag kveld ble Lavangsvekka 2019 offisielt åpnet av ordfører Bernhardt Halvorsen i Lavangen. Kulturuka ble åpnet med brask og bram nå som bygda denne helga arrangerer korpsstevne.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Midtsommernatt i studio
SJØVEGAN: Programvertene Kjell Arne Wullf og Steinar Rollmoen hadde fredagens utgave av radio-tv programmet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var midtsommerdag og kveld. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Sender fra Skibotnmarked
SKIBOTN: Følg Salangen-Nyheters direktesending fra Skibotn Markedet 2019. Vi har spennende gjester og innslag i vår sending fra kl. 14.30 lørdag 22.juni.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Klar for drop-in koding
SJØVEGAN: Nå lørdag inviteres alle og enhver som har en interesse i koding til åpen dag med kodeklubben i Salangen. – Vi markerer «Girls in ICT» som foregikk i mai-april i år som siste samling før ferien, sier Lena Khendriksen (bildet).
fredag 21. juni Salangen-Nyheter
Flott nedkjølingsalternativ
SJØVEGAN: Sommer, sol og vannkrig. Kombinert bringer det van(n)vittig mye glede, mens det er en nokså effektiv måte å kjøle seg ned på. Elever fra Salangen skole fikk nyte godværet forle den dag.
fredag 21. juni Salangen-Nyheter
Har du sett meg?
HESJEVIKA: Sommeren er mange katter sin utetid, men noen ganger kan de gå seg litt bort. I Lavangen har Lotepus enda ikke kommet hjem, og nå håper eierne publikum kanskje har oppdaget han i nærområdet.
fredag 21. juni Salangen-Nyheter
– Kun 3 uker igjen!
SJØVEGAN: Lydbildet på Mazhar Mathus har skiftet fra fresende kjøtt, til hamrende dunking. – Det har gått lang litt tid, men nå kan vi endelig se et resultat, stråler Mazhar Iqbal. De forventer å være ferdig innen 3 uker.
torsdag 20. juni Salangen-Nyheter
Møt «Tjeld Utstøl»
GARSNES: Like utenfor vinduet ved spisesalen på Garsnes Brygge kan du se rett på en tjeld-familie som har bygd reir. – I går klekket eggene, og folk som kommer innom synes det er veldig artig å se på «Tjeld Utstøl», sier Andreas Utstøl.
torsdag 20. juni Salangen-Nyheter
Høring og offentlig ettersyn
FINNSNES: Se opptak av direktesendingen fra det siste møtet i Fellesnemnda Senja 2020. I dette møtet ble blant annet høring og offentlig ettersyn av kommuneplanens samfunnsdel for Senja kommune 2020-2032 tatt opp.
onsdag 19. juni Salangen-Nyheter
– Dette er ikke alger
KARAVIKA: I fjæra ved Karavika like utenfor Sjøvegan sentrum har det siden i går samlet seg noe gul-grønne striper som oppfattes av befolkningen som ekkelt. Heldigvis er det ikke så farlig som det kanskje ser ut.
onsdag 19. juni Salangen-Nyheter
Tildeles 4,1.million kroner
SJØVEGAN: Lars Utstøl (bildet) og hans Kunnskapstrening IT har blitt tildelt 4,1.millioner kroner fra Sparebank1 Nord Norges samfunnsløftet. - Vi er utrolig takknemlig for den støtten, og anerkjennelsen det er, sier Utstøl til nettavisen. Les mer om dette senere på nettavisen.
onsdag 19. juni Salangen-Nyheter
Ny gudstjeneste ute
SJØVEGAN: Sokneprest Grete Glemmestad invitere til friluftsgudstjeneste på Haugvang gård førstkommende søndag.
onsdag 19. juni Salangen-Nyheter
Hva vil du gjøre i sommer?
SJØVEGAN/TENNEVOLL: Hesteridning, friluftsskole, gårdsbesøk, «ROCKNESS konsert», paintball, gokart, hip hop – listen med sommeraktiviteter for barn og unge er fylt til randen i år, og alt er gratis.
tirsdag 18. juni Salangen-Nyheter
TROMS

– Var ikke bare formelt
SJØVEGAN/GRØNLAND: I helga var tre ungdommer fra Salangen og deltok på den tredje samling i lederkurset «Mpower» med Ung Drivkraft og Forandringshuset.
tirsdag 18. juni Salangen-Nyheter
Ansettes før ferien
SJØVEGAN: I gårdagens kommunestyremøte i Salangen ble ny administrasjonssjef diskutert. Enstemmig ble det vedtatt å gi et tilbud til Lars Øyvind Strøm. – Nå gjenstår kun forhandlingen, forklarer varaordfører, Terje Bertheussen (H).
tirsdag 18. juni Salangen-Nyheter
Tar nye vannprøver
TENNEVOLL: Det er som kjent innført kokepåbud på vannet i Lavangen. I dag mandag er det tatt nye prøver av vannet på Tennevoll vannverk.
mandag 17. juni Salangen-Nyheter
Siste detaljer igjen
TENNEVOLL: Programmet til Lavangsvekka 2019 er nå stort sett klar, og i år kan folk glede seg til nye arrangementer, samt flere konserter. – Ting begynner å se veldig bra ut, sier Christian Buschmann Ekeland.
mandag 17. juni Salangen-Nyheter
Reiser til Tanzania
SJØVEGAN: De to siste årene har Benedicte Aglen Løkse (20) jobbet med bistandsarbeid. Nå reiser hun til Lushoto i Tanzania.
mandag 17. juni Salangen-Nyheter
Her rocket de unge !
ENGENES: I går lørdag formiddag hadde Andørja Rockeklubb rockekafe på Midnatsol Kro på Engenes. Det kom mange for å høre på de flinke ungdommene.
søndag 16. juni Salangen-Nyheter
Uavgjort mot Skarp
IDRETTSHEIA: Salangens røde og hvitkledde herrer i 4.divisjon spilte lørdag ettermiddag i mot Skarp på hjemmebane på Idrettsheia. Kampen ble avsluttet med poengdeling til begge lag.
søndag 16. juni Salangen-Nyheter
Grill- og messestemning
SJØVEGAN: Programvertene Geir-Arne Ekman og Astrid Normann Mikalsen hadde fredagens utgave av radio-tv programmet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var grilling og messer. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 15. juni Salangen-Nyheter
- Vært en fryd å være her!
SJØVEGAN: Fra onsdag denne uken har Petter Bratland (t.v.) og Tobias Leufstadius tilbragt tiden i Salangen for å friske opp fargepaletten i sentrum. Siste malingsprut ble utført på Lundbrygga i går, men er karene fornøyde denne omgangen?.
lørdag 15. juni Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN: Følg SN Radio sin fredagssending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!. Send inn SMS til sendingen med å skrive SN først i meldingen, og sende det til nummer 2065.
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
Kan treffe likesinnede
ÅBREKKA: NRF Troms Fylkeslag inviterer nå til Revmatreff, og i år har de lagt det til Lavangen kommune på Fjellkysten Gjestehus. Der blir det lagt opp til mye sosialt, medisinsk yogaundervisning og boblebad/spa med nydelig utsikt.
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
Stell som alle andre
SJØVEGAN: På torsdag var det i overkant 20 oppmøte under årets viktigste grovdugnad i Sansehagen utenfor Salangen Bo- og Eldresenter. – Vi fikk gjort litt grovere arbeid siden vi var så mange, sier Anna Aglen Løkse.
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
Åpner matvogna i dag!
SJØVEGAN: Sjøvegan- sentrum har fått introdusert en ny og god lukt i luftrommet. Like ved lokalene til den gamle Coop-butikken har nemlig Salangen Thai Takeaway åpnet en matvogn. – Det er flere eldre som prøver thai-mat, sier kokken Penny (bildet).
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
– Et helt nytt samfunn
SJØVEGAN: Med Hans Hammer og Odd Iversen som guider, fikk LHL Salangen og SAFA en spennende og interessant dagstur med Furuly Turbuss til øyriket Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy i Harstad. – Utrolig for lokalsamfunnet, sier Agnes Amundsen.
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
Blir en stråålende dag!
SJØVEGAN: Det er fredag og snart helg. Men på vær- siden kan man varme opp til helga med skikkelig godvær!.
fredag 14. juni Salangen-Nyheter
Blir dette en tradisjon?
SJØVEGAN: I går aften hadde Ungdomsrevylaget premiere på sin første revy på Salangen kulturhus. – Vi følte at revyen alt i alt gikk kjempebra, forklarer leder Martine Daleng.
torsdag 13. juni Salangen-Nyheter
Behandlet sikkerhetsplan
MOEN: Målselv kommunestyre var samlet til kommunestyremøte onsdag 12. juni. Ulike politiske saker ble diskutert. SN Produksjon var tilstede og overførte kommunestyremøtet direkte.
torsdag 13. juni Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL