Salangen
Anne vil bli ny prest
HAMNVIK: Anne Beate Tjentland ønsker og bli ny sogneprest i Andørja og Ibestad sogn.
onsdag 14:02 Salangen-Nyheter
Ledebil istedet for ferge
HAMNVIK: Når Ibestad-tunnelen skal utbedres til høsten, så er det i utgangspunktet planlagt med ferge mellom Breivoll og Sørvik. Men nå blir det mest sannsynlig brukt ledebil som vil lede trafikken igjennom tunnelen.
onsdag 12:49 Salangen-Nyheter
Banktjenester tar slutt
SJØVEGAN: Helt siden 1950 har Posten kunnet tilby banktjenester. Fra 1.juli i år blir det slutt, når Postens bankavtale med DNB utløper. Dette gjelder også Salangen.
tirsdag 01:56 Salangen-Nyheter
Turistseilskip la til kai
SALANGSVERKET: Seilskipet «Rembrandt van Rijn» la mandag kveld til kai ved Salangsverket. Den gjorde et stopp på sin reise mot Tromsø.
tirsdag 01:48 Salangen-Nyheter
Skrapet sentrumsveien
SJØVEGAN: Mannskaper fra Sjøvegan Maskin og Transport og Jensen Entreprenør AS var natt til tirsdag ute og sørget for å skrape sentrumsveien.
tirsdag 01:01 Salangen-Nyheter
Satte fotavtrykk etter seg
SJØVEGAN: Salangsværingen, musikeren, komponisten og produsenten, Odd Andreas Tofteng er død. Han måtte gi tapt i kampen mot kreft.
mandag 13:21 Salangen-Nyheter
Fikk servert bygdeterapi
ÅSHEIM: Ingen tvil om at terapitime kan man ta i en revysal i ytterbygda. Det beviste de 16 revyskuespillerne fra Øvre Salangen revylag i helga.
mandag 12:28 Salangen-Nyheter
I kjærlighetens tegn
SJØVEGAN: Programvertene Guro Bjørnsund og Herleif Kristoffersen hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker. I studio gikk praten om alle hjerters dag, nemlig
mandag 01:22 Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

Inge engasjerte de unge
SJØVEGAN: Artisten Inge Bremnes med band fremførte egne låter til et svært begeistret publikum i Salangen kulturhus onsdag formiddag.
torsdag 13. februar Salangen-Nyheter
Sørvaag til Millionfisken
SJØVEGAN: Under årets store Millionfisken- helg i Salangen vil Hanne Sørvaag være en av artistene på festivalscenen.
torsdag 13. februar Salangen-Nyheter
Nesten historisk rekord
BONES: Polar Park AS i Salangsdalen kan se tilbake på et godt år i 2019, med nesten historiske gode besøkstall.
torsdag 13. februar Salangen-Nyheter
Det gikk heldigvis bra
SJØVEGAN: Vannstanden ved elvekanten på Elvelund Camping var i går rimelig høy. Campingplasseier Tor Arne Chruickshank (bildet) var glad for at vannet ikke gikk høyere enn det gikk.
tirsdag 11. februar Salangen-Nyheter
Pyntet for morsdagen
SJØVEGAN: Programvertene Are Petter Apeland og Petter Pedersen hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker. De to herrene var pyntet med slips og hvit skjorte til ære
mandag 10. februar Salangen-Nyheter
Bedre brannbil på plass
SJØVEGAN: Salangen Brann og Redning har investert i ny brukt brannbil til brannstasjonen. Bilen er en Scania med automatkasse, og er også utstyrt med skumtank.
mandag 10. februar Salangen-Nyheter
- En viktig dag å markere
TENNEVOLL: Samefolkets dag ble feiret på behørig vis i år også i Lavangen. Det hele startet med heising av det samiske flagget ved Lavangen skole og Lavangen kommunehus klokken 10.00 på formiddagen. Videre ble den offisielle markeringen av dagen feiret
fredag 7. februar Salangen-Nyheter
Nå dekkes det for mølja!
SJØVEGAN: I morgen lørdag blir det en smakfull og etterlengtet samling inne på Ingrids Kjøkken på Ibestad når det inviteres til det årlige mølje-kalaset. Påmeldinglista er for lengst full og kokken har vært å hentet delikate råvarer.
fredag 7. februar Salangen-Nyheter
Veien er åpnet igjen
LØKSA: Fylkesvei 848 fra Løksebotn mot Segelsteinberget på Andørja er åpen igjen. Dette etter snøras.
fredag 7. februar Salangen-Nyheter
Flagget på dagen
SJØVEGAN: I dag var det markering av samefolkets dag, også i Salangen. Da var det helt naturlig at kommunen heiste det samiske flagget utenfor Herredshuset.
torsdag 6. februar Salangen-Nyheter
- Vi ser frem til i kveld
SJØVEGAN/HAMNVIK: I kveld klokken 18.00 går Samuel og bestefar, kjent fra TV2, på scenen i Ibestad kulturhus. Nå er radarparet på vei nordover i fly, og gleder seg til å møte nordlændingene.
onsdag 5. februar Salangen-Nyheter
Nå blir det skolerevy!
SJØVEGAN: Nå er det klart for revy fra 10. klasse ved Salangen skole, i samarbeid med 8. og 9. klasse. Det skjer onsdag kveld på Salangen kulturhus.
onsdag 5. februar Salangen-Nyheter
Holder gudstjeneste
SJØVEGAN: I morgen 6. februar kl 18:00 blir det gudstjeneste i Salangen kirke på både samisk og norsk.
onsdag 5. februar Salangen-Nyheter
Kystverket på besøk
SJØVEGAN: Skipet OV Bøkfjord besøkte tirsdag kveld Sjøvegan og la til kai ved Lundkaia.
onsdag 5. februar Salangen-Nyheter
Det fyker og det ryker
SJØVEGAN: I natt og onsdag morgen har det vært et forferdelig vær i Salangen. Snøen har virkelig lavet ned, og det har fyket og vært vind. Brøytemannskapene har hatt nok å gjøre.
onsdag 5. februar Salangen-Nyheter
Planlegger markeringen
TENNEVOLL: I Lavangen kommune legges det opp til ei stor markering av Samefolkets dag den 6.februar. Allerede klokken 10:00 blir det flaggheising ved Lavangen skole og kommunehuset. Mens den offisielle feiringen og markeringen starter klokken 14:00.
mandag 3. februar Salangen-Nyheter
Mørkelagt kirkebygg
SJØVEGAN: Siden fredag kveld har Salangen kirke vært mørklagt. Flere har tatt kontakt med nettavisen om saken.
søndag 2. februar Salangen-Nyheter
Meldes om sporete veier
SJØVEGAN: Etter noen dager med kaldt vær, og lite nedbør er det lørdag meldt om sporete veier omkring i Salangen og Lavangen. Politiet oppfordrer bilister å være forsiktige.
lørdag 1. februar Salangen-Nyheter
Eldrebølgen - hva da?
SJØVEGAN: Programvertene Petter Pedersen og Harald Anton Hellum hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker. Igjennom sendingen var den røde tråden eldrebølgen - hva
lørdag 1. februar Salangen-Nyheter
Nå kommer Vesle og Fredo
SJØVEGAN: I forbindelse med trosopplæringen i kirkene, så reiser Kirkerotteteateret rundt om i alle kirkene i landet. Den 16.februar er turen kommet til Salangen kirke, hvor temaet er Sakkeus - alle er verdifulle, og snakke positivt om hverandre.
fredag 31. januar Salangen-Nyheter
Dagmar stiller på liste
SJØVEGAN: For fjerde året på rad er Dagmar Johansen fra Salangen på kandiatlista til Coop Nord sitt kretsstyre. Og dersom du som medlem og ønsker Coop Extra i Salangen representert i styret, så er det bare å gi din stemme til kandidat Johansen.
fredag 31. januar Salangen-Nyheter
Skal jobbe med folkehelsa
SJØVEGAN: Den nye folkehelsekoordinatoren, Siri Bjerkan, tiltrådte1. november 2019. I Salangen er dette en 50% stilling, hvor koordinatorens fremste oppgav er å koordiner mellom lag og foreninger, enkeltpersoner og kommunen for å fremme økt aktivitet og
torsdag 30. januar Salangen-Nyheter
Støtter oppom nettavisen
HAMNVIK: Samuel Massie og bestefar Arne Ulvolden kjent fra TV2, kommer til Ibestad kulturhus onsdag 5.februar kl. 18.00 for å fortelle om Kunsten å leve . Samtidig ønsker de og støtte oppom Salangen-Nyheter som medieinstitusjon i vår region.
torsdag 30. januar Salangen-Nyheter
Ungene gleder seg!
SELJESKOG: Førstkommende lørdag 1.februar er det sonerenn i Salangen, nærmere bestemt på Seljeskog skistadion.
torsdag 30. januar Salangen-Nyheter
Nå skinner sola!
SJØVEGAN: Endelig har sola strekt seg høyt nok over fjellene så den nå lyser ned på Sjøvegan. Selv om den arktiske frosten fremdeles herjer i distriktet, er den en manifestasjon på at vi går lysere tider i møte.
onsdag 29. januar Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

- Her har dere mulighetene
SJØVEGAN: Salangen kommune i samarbeid med Astafjord Utvikling og Salangen Næringsforening arrangerte i går tirsdag en såkalt mini- næringskonferanse for avgangselever og lærere ved Salangen skole og Sjøvegan videregående skole, med foredrag og
onsdag 29. januar Salangen-Nyheter
- Bli med på lommelykt-tur
TENNVOLL: De siste 4 -5 årene har Lavangen Fjellvandrerlag arrangert lommelykt-tur fra Aa GÅrd til Våres Lavvo ved Fjellkysten. Dette er en fottur uten ski som kan gås på grunn av et godt samarbeid med Soløy Idrettsgruppe, som tråkker løype.
onsdag 29. januar Salangen-Nyheter
Viktig sledehundeløp
ØVERBYGD: Sist helg ble sledehundeløpet Troms Quest arrangert i Øverbygd. Løpet har som lengste distanse 180 kilometer, for de som ønsker det. Mange unge og fremadstormende hundekjørere har startet sin karriere her.
onsdag 29. januar Salangen-Nyheter
Sammen på rektor-samling
SJØVEGAN/NARVIK: Midtre Hålogaland friluftsråd sin årlige workshop for rektorer i prosjektet “Læring i friluft” var i starten av januar.
mandag 27. januar Salangen-Nyheter
I natten til lørdag...
SJØVEGAN: Programvertene Herleif Kristoffersen og Terje Nyberget hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker.
søndag 26. januar Salangen-Nyheter
Pål ute med ny singel
SJØVEGAN/TRONDHEIM: Salangsværingen Pål Dahlberg har nettopp kommet med en ny singel. Sangen har fått navnet Vinter i Nord .
søndag 26. januar Salangen-Nyheter
Nå blir det onsdagsrenn!
SELJESKOGEN: Det er vinter og om kort tid er det klart for oppstart av de tradisjonelle onsdagsrennene. Det hele starter onsdag den 12.februar i Seljeskog.
fredag 24. januar Salangen-Nyheter
Inviterer til skreimøljefest!
SJØVEGAN: Frivilligsentralen på Sjøvegan inviterer til felles middag den 30. januar på sentralen i gamle doktorgården.
torsdag 23. januar Salangen-Nyheter
Søker unge sjøfolk
ÅNDSTAD/HURDAL: Overstyrmann i rederiet Knutsen O.A.S. - Shiping, Hans- Kristian Langaard søker etter ungdommer som er under utdanning som maskinist eller navigatør/nautiker til tankskip både i nordsjøfart og ellers i verden.
torsdag 23. januar Salangen-Nyheter
Coop deler ut 50 000 ,–
SJØVEGAN: Coop Nord deler også i år ut Frivillighetsprisen på hele 50 000 kroner. I den forbindelse søker de nå etter kandidater fra hvert distrikt der Coop Nord har sin virksomhet.
onsdag 22. januar Salangen-Nyheter
Smakfull åpning i 1974
SJØVEGAN: Nede hos Kåre på Kaia har de en spennende sak med lokalhistorisk tilhørighet. Dette er en dekorativ tallerken hvor en kan se hva som sto på menyen på åpningen av Nordic Hotel i Salangen den 30. august 1974.
onsdag 22. januar Salangen-Nyheter
Søker gledesspreder
HAMNVIK: Dersom du er personen som kommunisere godt og vil arbeide med mennesker, og har egenskaper som oppfattes at du er kreativ og skapende og ser løsninger før utfordringer, med en bachelor innenfor omsorg, er du kanskje gledessprederen som Ibestad
onsdag 22. januar Salangen-Nyheter
Bil havnet på taket
HAMNVIK: Føreren av en personbil var involvert i en trafikkulykke tirsdag morgen. Hendelsen skjedde på Andørja i Ibestad kommune.
tirsdag 21. januar Salangen-Nyheter
Vil ha flere på ski
SETERMOEN: Førskommende helg arrangeres det skikurs i å stå på slalomski for barn fra 5 år og oppover. Dette skjer i Steilia Alpinsenter i Bardu lørdag den 25. og søndag den 26. januar. Kurset er i regi av Bardu Alpinsenter med instruktør Steen Aalmen
tirsdag 21. januar Salangen-Nyheter
Gunnar med flere dikt
SJØVEGAN: Nå er Gunnar Sæbø i gang med ei ny diktsamling. Diktsamlinga har allerede fått tittelen Himmel og hav - og oss i mellom . Denne gangen har Gunnar samarbeid med fotograf Inger Kristin Hognestad, som levere illustrasjoner og bilder til
tirsdag 21. januar Salangen-Nyheter
Branntilløp i gardinen
LABERG: Klokken 19.55 mandag kveld fikk brannvesenet i Salangen en automatisk brannalarm fra Lamo Ungdomssenter på Laberg.
mandag 20. januar Salangen-Nyheter
Sjå, der var ho igjen!
SJØVEGAN: I disse dager har vi iallefall en ting å glede oss over: Og det er at sola endelig er på vei tilbake. Tor-Arne Chruickshank klarte ikke å vente, og dro opp på Storhaugen for å hilse sola velkommen tilbake!.
mandag 20. januar Salangen-Nyheter
Ute med ny musikkvideo
SJØVEGAN: Den samiske artisten Aili Kathrine Wergeland Teigmo imponerer nok en gang med en ny musikkvideo.
mandag 20. januar Salangen-Nyheter
Ute med nytt bokverk
HAMNVIK/SJØVEGAN: Tore Hay som opprinnelig kommer fra Ibestad kommune, kom like før jul ut med et nytt bokverk. Den hadde fått navnet Kaffekrus med skår . Her leser og forteller forfatteren selv om boken.
mandag 20. januar Salangen-Nyheter
Oppstart i det nye året
SJØVEGAN: Programvertene Guro Bjørnsund og Kjell-Arne Wulff hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker og den røde tråden igjennom sendingen var musikk, gode
mandag 20. januar Salangen-Nyheter
Følg minutt for minutt...
SELJESKOG: På nettstedet Skisporet.no kan man gå inn og se når og hvor tråkkemaskinen i Salangen preparer løypenettet.
fredag 17. januar Salangen-Nyheter
Stor elgfare langs veiene
SJØVEGAN: Det er for tiden mye elg langs veiene i Salangen og Lavangen. Viltnemda oppfordrer folk om å være observante i trafikken.
fredag 17. januar Salangen-Nyheter
Barna inviteres til kunst
SJØVEGAN/LAVANGSNES: Barn i alderen 9 til 11 år inviteres til kurs om kunst den 8. og 9. februar på gamle Lavangsnes skole. Dette er et samarbeid mellom Salangen kommune og kunstnerne Selma Køchling og Vidar Laksfors, som har atelier i den gamle skolen
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
Uskadet fra elgpåkjørsel
MASTERBAKKEN: En mannlig fører av en Mazda- personbil kjørte i morgentimene torsdag på en elg ved Masterbakk i Salangen.
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
- Inspirerende og motiverende
SJØVEGAN: Tidligere lensmann og politibetjent i Salangen, Hans Roar Rasmussen fikk tirsdag tildelt Politiforums Ærespris for 2019. Nettavisen har gjort et lengre intervju med prisvinneren.
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

Får politiforums ærespris
SJØVEGAN: Tidligere lensmann og mangeårig politibetjent i Salangen, Hans Roar Rasmussen er i dag onsdag tildelt Politiforums Ærespris.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Planlegges for 32. gang
TENNEVOLL: Torsdag 13.februar inviteres det til idémyldringsmøte inne på Lavangen bibliotek om dette årets Lavangsvekka. Det blir også 32. året dette arrangementet blir avholdt.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Trekker seg fra Millionfisken
SJØVEGAN: Mangeårige booking- og artistansvarlig for Millionfisken, Christer Møller trekker seg nå fra ansvaret.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Lokal strikkeoppskrift
SJØVEGAN/TROMSØ: Mor Randi Ratkje og datter Sara Ratkje har laget sin helt egen strikkeoppskrift. Oppskriften er på en flott festdrakt til jenter i alderen ett til fire år.
tirsdag 14. januar Salangen-Nyheter
Søker etter vertsfamilier
TROMS/NORDLAND: I april kommer det omlag hundre amerikanske heimevernsoldater til Nord-Norge for å gjøre sin vintertrening, og for å oppleve norsk kultur. I den forbindelse søker de nå etter vertsfamilier.
tirsdag 14. januar Salangen-Nyheter
Bredbåndsstøtte til talenter
SJØVEGAN: Kunnskapstrening IT som hadde sitt utspring i Salangen og som etablerte prosjektet Workflooow høsten 2017 har nå knyttet et viktig samarbeid med Bredbåndsfylket Troms.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
Nå søker de lærlinger
SALANGSVERKET: Salangfisk AS er tidlig ute og har nå utlyst stilling til lærlingplass innen akvakultur på det nye smoltanlegget ved Salangsverket.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
I kveld blir det seniordans
SJØVEGAN: I kveld mandag klokken 19:00 starter Seniordansen i Salangen opp igjen for året. Både gamle og nye dansere er hjertelig velkommen til å møte opp å være med.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
Hjalp viltnemda med elg
STROKKENES: Brannvesenet i Salangen bidro søndag formiddag Viltnemda i Salangen i forbindelse med en elg som var i Nervatnet.
søndag 12. januar Salangen-Nyheter
Anerkjent huskyfarm
KVERNMO: Deep Forest Husky som holder hus innerst på Kvernmo har hatt en forholdsvis god sesong denne vinteren med en jevn strøm av turister som de har tatt med ut på tur med hundespann og levert flotte vinteropplevelser, nordlys, bålkos og nordisk
fredag 10. januar Salangen-Nyheter
Øremerkede midler for nydyrking
SJØVEGAN: Salangen kommune har i flere år tilbudt støtte til nydyrking, men få personer har benyttet seg av tilbudet. Nå gjør de nytt tiltak i håp om økt nydyrking av landbruksarealer i kommunen.
fredag 10. januar Salangen-Nyheter
– Enda billetter igjen!
SOLØY: For 11. året på rad inviterer Fjellkysten til nyttårskonsert kommende lørdag, 11. januar. Arctimus sekstett kommer som vanlig i år har de med seg solist Eli Kristin Hanssveen
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
– Lokal kulturhistorie
SJØVEGAN: Sjøvegan har i flere tiår vært et samlingssted for feststemte folk på grunn av et godt utelivstilbud. En rekke utesteder har kommet og gått, og i dag er det bare minnene som lever igjen av mange av de gamle utestedene.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Ledet NHO-konferanse
SJØVEGAN/OSLO: Peder Ingvaldsen (22) fra Salangen var i går i Oslo å ledet NHOs års-konferanse sammen med Alice Refsdal.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Opprettet støttegruppe
SJØVEGAN: To lesere av Salangen-Nyheter har opprettet en egen støttegruppe, som skal være med å støtte oppom arbeidet og aktiviteten av nettavisen i videre fremtid. - Vi ønsker nettavisens og dens ansatte all mulig lykke i fremtiden, sier en av
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Nyttårshilsning fra butikkene
SJØVEGAN: Butikkene på Sjøvegan sender en god nyttårshilsning til alle kunder. - Nå ser vi frem til ett nytt år med nye muligheter, sier en av butikksjefene til nettavisen.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
En person sendt til sykehus
SJØVEGAN: Føreren i 50-årene kjørte utfor veien med en varebil i 50-sonen på Nedre Heia onsdag ettermiddag. Mannen ble sendt til sykehuset med helikopter med lettere skader.
onsdag 8. januar Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL