Salangen
Nå blir det BPA-kurs!
SJØVEGAN: I et samarbeid mellom Salangen kommune, Lavangen kommune og Gratangen kommune blir det nå avholdt kurs for brukerstyrt personlig assistenter.
08:21 Salangen-Nyheter
Bruker grunnvannsbrønn
SJØVEGAN: For tiden forårsaker store nedbørsmengder at Salangen kommune benytter seg av vann fra grunnvannsbrønnene på Vasshaug. Dette på grunn av at det er målt spor av e.coli bakterier i råvannet på Masterbakken.
08:12 Salangen-Nyheter
Mer synlig YX- stasjon
SJØVEGAN: YX- stasjonen på Sjøvegan har satt opp ett nytt skilt som er godt synlig i sentrumsgata på Sjøvegan.
08:04 Salangen-Nyheter
Verdensdag om raushet
SJØVEGAN: Det er planlangt flere markeringer for verdens dagen for psykisk helse i Salangen den 10.oktober. Det vil blant annet være stand på Strandsenteret og ungdomsklubb med fokus på tema, sier folkehelsekoordinator Jorun Utne (bildet).
onsdag 14:31 Salangen-Nyheter
Deltok i mesterskap
SJØVEGAN/HARSTAD: Salangen var godt representert på kretsmesterskapet for friidrett i Harstad i helga. De kom ikke hjem tomhendt.
onsdag 09:08 Salangen-Nyheter
Potetopptakinga i gang
SJØVEGAN: Overalt i Salangen er nå potetopptakingen i full gang. Det varsles om fin potet!.
onsdag 08:43 Salangen-Nyheter
- For å spre evangeliet
SJØVEGAN: Nok en gang kommer Frelsesarmeen på besøk til Salangen Bo- og Eldresenter for å spre evangeliet, denne gangen er det torsdag 20.september.
onsdag 08:12 Salangen-Nyheter
Frister med rømmegrøt
RØRBAKKEN: Ungdomslaget Fremad inviterer til middag når de arrangerer rømmegrøtbasar ved Rørbakken Grendehus førstkommende søndag kl. 17:00. Som vanlig blir det opplegg med tombola og utlodning av fine gevinster.
tirsdag 14:47 Salangen-Nyheter
TROMS

Følg Dyrøyseminaret
BRØSTADBOTN: Dyrøyseminaret 2018 er godt i gang. Dag to gjennomføres med samling i Nordavindshagen i Brøstadbotn. Salangen-Nyheter er tilstede og streamer seminaret.
tirsdag 10:33 Salangen-Nyheter
Små nyheter = stor latter
SJØVEGAN/BERGEN: Ken André Ottesen jobber til daglig som vaktsjef i VG, men på privaten er han en lokalaviselskende satiriker med stor suksess på Instagram. Nå er han ute med boka "Ja, vi elsker" som er norsk lokaljournalistikk på sitt beste sett gjennom hans satiriske...
tirsdag 07:30 Salangen-Nyheter
Julebord for damer
SJØVEGAN: I fjor arrangerte Silje Olsen julebord for mødre, noe som var stor suksess for de oppmøtte, men ikke-mødre følte seg utelatt, og i år arrangerer hun damenes julebord.
tirsdag 07:15 Salangen-Nyheter
Mezzoforte-signert gitar
SJØVEGAN: Nå er det ikke lenge igjen til det islandske bandet Mezzoforte kommer til Salangen. I den forbindelse har nå publikum muligheten til å forlate lokalet med litt mer enn "bare" en fantastisk konsertopplevelse.
tirsdag 07:00 Salangen-Nyheter
Kurs i velferdsteknologi
SJØVEGAN: Mandag den 24. september inviteres det til kurs i velferdsteknologi i auditoriet ved Sjøvegan videregående skole. Det kurset er ment til å passe både for helsearbeidere, pårørende helsefagstudenter og ikke minst de eldre.
mandag 20:05 Salangen-Nyheter
Har kontroll på situasjonen
BJØRKEBAKKEN: Røykutvikling i bolighus i Dyrøy kommune. Politiet bekrefter på Twitter at de er på stedet og at det ikke befinner seg personer i huset. Brannvesenet har kontroll, men Fv. 84 er for tiden stengt i forbindelse med slukkingsarbeidet.
mandag 12:41 Salangen-Nyheter
Tid for en svingom
SJØVEGAN: I kveld mandag 17. september er det duket for en ny sesong med seniordans. Seniordansinstruktørene ønsker både gamle og nye deltakere hjertelig velkommen.
mandag 09:34 Salangen-Nyheter
Daglig brød og mer
SJØVEGAN: Kulturminnedagene ble åpnet med et hovedarrangement på Sjøvegan videregående skole lørdag 15. september. Det var en fargerik markering på mange måter.
mandag 09:32 Salangen-Nyheter
"Samtalen" på kulturhuset
SJØVEGAN: Til Salangen kulturhus kom lørdag en av Norges mest kjente bloggere sammen med psykiatrisk sykepleier Hilde Kragebøl, som gjennom "Samtalen" gjorde et dypdykk inn i Magnus Jackson Krogh sitt liv med diagnosen ADHD, hvor både oppvekst og voksent liv ble satt fokus på.
mandag 09:28 Salangen-Nyheter
Trenger lokalpolitikere
SJØVEGAN: Det nærmer seg et nytt politisk år, og i den forbindelse oppfordrer Gunnar Sæbø ved Salangen Arbeiderparti alle som brenner for lokalpolitikk og ønsker å være med å prege kommunen de tilhører om å sette seg opp på en politisk liste.
søndag 09:52 Salangen-Nyheter
Intens øving før revyen
ÅNDERVÅG: I den siste tiden har revygruppa 16 Gale og en Rett jobbet på spreng for å få replikkene på plass til høstens store revy i forbindelse med UL Yggdrasils 120 års jubileum.
fredag 18:42 Salangen-Nyheter
Til heder for prostipresten
SJØVEGAN: Den 23. september skal det avholdes en avskjedsgudstjeneste for Per Gustav Nilsen som gikk av med pensjon den 1. september i år.
fredag 16:24 Salangen-Nyheter
Muligheter med flyplass
MOEN: Kommunestyremedlemmene i Målselv var onsdag samlet til møte. På møtet ble det blant annet diskutert en mulighetsstudie om Bardufoss flyplass.
fredag 13:57 Salangen-Nyheter
"Helgestart" i kveld
SJØVEGAN: I kveld klokken 22.00 kan du klikke deg inn og lytte til radiosendingen "Helgestart" på Radio Fønix. Sendingen sendes fra studio i Salangen og Salangen-Nyheters lokaler.
fredag 14. september Salangen-Nyheter
Søker ny kirkeverge
TENNEVOLL: En jobb i et av Norges eldste profesjoner er nå ledig i Lavangen kommune. Kirkeverge yrket strekker seg så langt tilbake som til 1150, og er en veldig viktig jobb der du er øverste leder for ett folkevalgt organ.
fredag 14. september Salangen-Nyheter
Vil dele erfaringer
TENNEVOLL: Astafjord Vekst inviterer til årets viktigste frokost i forbindelse med ett landsomfattende arrangement. Målet er å rette søkelyset på for få tilrettelagte jobber. Det vil også bli gode historier fra deltakere under frokosten.
fredag 14. september Salangen-Nyheter
Sikringsarbeid påbegynt
IBESTAD/ROLLA: Statens vegvesen har besluttet å ta ned større mengder stein over Fylkesvei 848 på Rolla i Ibestad kommune, etter at det i forrige uke ble oppdaget en utglidning i et fjellparti.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Burgere og rebusløp
SJØVEGAN: Rundt tolv stykker fra Mental Helse i Salangen hadde en fantastisk tur til Balsfjord torsdag 6.september. Der fikk de servert lunsj før aktivitetene og hamburger etterpå.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Gårdsglede for ungan
HAUGVANG: Blant de mange 4H gårdene som eksisterer i Norge, finner vi også Haugvang gård som ligger i Salangen. Der skal det arrangeres åpen gård førstkommende søndag med god mat, aktiviteter og mulighet til å hilse på dyrene.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Bli en besøksvenn
SJØVEGAN: Salangen Røde Kors trenger både besøksvenner og mennesker som trenger et besøk i hverdagen. De vil også gjerne ha yngre mennesker som kan være besøksvenn.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Midlertidig stillstand
HEIM: De siste dagene har det vært fullstendig stillstand i arbeidet med den nye brua over Skårvikelva, og mange undres om det blir noen ny bru her i dette året. Arbeidet er påbegynt og vil fortsette allerede førstkommende mandag.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Klart for seminaret
BRØSTADBOTN: Nordavind Utvikling er klare med Dyrøyseminaret 2018. Årets tema er "Ung Drivkraft" og programmet baserer seg rundt det.
torsdag 13. september Salangen-Nyheter
Se RadioTV-bingo!
SJØVEGAN: Følg Salangen-Nyheter og Radio Fønix sin RadioTV-Bingo DIREKTE nå fra kl. 20:00!
onsdag 12. september Salangen-Nyheter
Følg møtet direkte !
MOEN: Følg kommunestyremøtet i Målselv direkte her fra kl. 09:00 onsdag. Møtet finner sted i kommunestyresalen på rådhuset.
onsdag 12. september Salangen-Nyheter
- Det flyter av stoff
SJØVEGAN: Det flyter over av narkotika i Salangen, Lavangen og Bardu. Det var et av budskapene politiet kunne informere foreldre om på et forebyggende møte på Sjøvegan videregående skole mandag og tirsdag kveld.
onsdag 12. september Salangen-Nyheter
TROMS

Flagg i høstvinden
SJØVEGAN: Etter som sommeren nå er over er det på tide å rydde inn de tingene som kan bli ødelagt i løpet av vinteren, som for eksempel alle flaggene i sentrum.
tirsdag 11. september Salangen-Nyheter
- Vi blir som barn igjen!
ÅBREKKA: Så er det igjen tid for den årlige basaren arrangert av Lavangen Pensjonistforening. - Alle er velkommen, inviterer Johan Svendsen.
tirsdag 11. september Salangen-Nyheter
Ny kulturminneløype
SJØVEGAN: I april 1940 var Sjøvegan en sentral plass da flere allierte styrker kom i land her for å bistå i kamphandlingene ved Gratangsfjellet. Den 24. september kan man være med å gå i deres fotspor når den nye Krigsminneløypa åpner.
tirsdag 11. september Salangen-Nyheter
Her er det jaktforbud
SJØVEGAN: Flere steder i kommune er det innført forbud mot småviltjakt. Dette som følge av dårlige bestander av lirype i områdene Labergshaugen, Otterå, Garsnes og Sommerseth.
tirsdag 11. september Salangen-Nyheter
Actionspekket storsatsing
SJØVEGAN: Onsdag er det duket for seniorkino igjen, og denne gangen er det den norske storsatsingen Skjelvet som skal vises. Filmen har høstet gode tilbakemeldinger og regnes som den største katastrofefilmen i Norsk filmhistorie.
tirsdag 11. september Salangen-Nyheter
Regler for droneflyving
TROMS: Fylkesmannen i Troms har kommet ut med ny pressemelding med viktig informasjon om at det ikke er lov å fly med droner flere steder i Troms, dette for å forhindre unødvendige forstyrrelser på dyrelivet.
mandag 10. september Salangen-Nyheter
Tema er rusforebygging
SJØVEGAN: Mandag og tirsdag denne uken kommer Midt-Troms Lensmannsdistrikts seksjon for forebygging og etterretning til Sjøvegan videregående skole for å holde foredrag om rusforebygging for både elever og foreldre.
mandag 10. september Salangen-Nyheter
– Måtte så klart takke ja!
SETERMOEN/FINNSNES: Troms Salgssentral får et eierskifte over nyttår! Kjell Furuly har jaktet etter noen til å overta lederansvaret for butikkene på Setermoen og Finnsnes, og der var Roy Eirik Fossbakk (bildet) klar med sine erfaringer.
mandag 10. september Salangen-Nyheter
Lag perfekt fårikål
SJØVEGAN/BRØSTADBOTN: Fårikål sesongen er smått i gang. Daglig leder ved Dyrøymat, Tore Nordahl har gjennom sin karriere laget omlag 10 000 porsjoner fårikål og kommer her med fem tips til perfekt fårikål.
mandag 10. september Salangen-Nyheter
25 boligtomter til salgs
SJØVEGAN: Det er for tiden 25 byggeklare boligtomter i Salangen kommune. Spredt utover fire felt er det et overkommelig mangfold av tomter ut i fra potensielle kjøperes personlige ønsker.
mandag 10. september Salangen-Nyheter
Med eget Nærværsteam
SJØVEGAN: På Sjøvegan videregående skole er det nå opprettet et nærværsteam som består av en gruppe kvalifiserte voksne som er tilgjengelige hvis elevene trenger noen voksne å prate med.
lørdag 8. september Salangen-Nyheter
Ingen grunn å sitte inne
SJØVEGAN: I følge meteorologene har vi en fantastisk flott septemberhelg i møte. I tillegg er det friluftlivets uke så det er ingen grunn til å bli sittende inne. Kom dere ut!
lørdag 8. september Salangen-Nyheter
– Det var en skuffelse
SJØVEGAN: Tidligere denne uka da Ann Kristin Bakkemo sammen med sine elever skulle ut på tyttebærtur fikk de en ubehagelig overraskelse ved gapahuken bak KOA ved Elvelund. Her lå det mye søppel i bålpannen som måtte fjernes før man kunne grille pølser.
fredag 7. september Salangen-Nyheter
Kinosesongen i gang
SJØVEGAN: Nå er Salangen kino i full gang igjen etter sommerferien. I løpet av denne måneden er det tett mellom godbitene som skal vises. Blant annet Mamma Mia, De Utrolige 2, Skjelvet og Megalodon.
fredag 7. september Salangen-Nyheter
Kodeklubb i Salangen
SJØVEGAN: Lena Khenriksen og Bernt-Egil Bjørsland Berntsen startet for kort tid siden opp en kodeklubb. Nå ønsker de å få unge salangsværinger med seg av begge kjønn, og allerede i løpet av høsten håper de å ha første samlingen.
fredag 7. september Salangen-Nyheter
Et flott eget troll
SANDBERGAN: Under ordførerens tur i regi av Friluftslivets uke fikk Trollstien i Salangen en gave. Ferdinand på 3 år mente at stien absolutt burde ha sitt eget troll. Bestefar Tore Ratkje (bildet) synes at det passet veldig godt at den fikk det akkurat under Friluftslivets uke.
fredag 7. september Salangen-Nyheter
– Vært mer opplyst
ROLLNES: Bedrifter rundt i Norge bruker ofte servicenummer for å være enkel å kontakte. Numrene kreves ofte mer betaling for å ringe til, men det er ikke alle som vet. Nylig fikk Leif David Oldervik en regning etter å ha kontaktet politiet på deres servicenummer 02800.
torsdag 6. september Salangen-Nyheter
Ny leder i Røde Kors
SJØVEGAN: Under ekstraordinært årsmøte i Salangen Røde Kors, ble Nils Helge Dahlberg valgt til ny leder. Han har vært medlem i bare to år, men tror hans moderate fartstid kan være til fordel.
torsdag 6. september Salangen-Nyheter
Genistrek av Felleskjøpet
SJØVEGAN: Felleskjøpet Sjøvegan tenker stadig utenfor boksen, dette gjelder også deres smarte måter å reklamere for sine produkter på. Deres siste reklamestunt er så genial i sin enkelhet at den fortjener en nominasjon til den prestisjetunge Gullblyant-prisen.
torsdag 6. september Salangen-Nyheter
Se opp for sauene
SJØVEGAN: I og med at det nå går mot høst har våre venner i ull nå begynt å trekke ned mot lavere strøk etter en sommer i fjellet. Det er fort at sauene holder seg i nærheten av veien og bilister bør være oppmerksom på dette.
torsdag 6. september Salangen-Nyheter
Ønsker din historie
SJØVEGAN: Verdensdagen for psykisk helse trenger hjelp til å finne gode turhistorier, kommer det frem i en pressemelding fra Mental Helse. Formålet er å skape oppmerksomhet om at små turer kan bidra til bedre folkehelse.
torsdag 6. september Salangen-Nyheter
Finner du en feil her?
SJØVEGAN: Det er nå gått to år siden banken ble lagt ned på Sjøvegan, og siden da har minibanken vært eneste banktjeneste i Salangen. Minibanken ble flyttet tidligere i år, men tok arbeiderne tidlig helg den gangen?
onsdag 5. september Salangen-Nyheter
Bra start for onsdagskafeen
SJØVEGAN: I dag, 5. september startet SAFA opp igjen med onsdagskafé, og i den forbindelse var det også gjort klart for garasjesalg. Allerede etter en halv time var det ganske folksomt inne på SAFA.
onsdag 5. september Salangen-Nyheter
Historier om demens
TENNEVOLL: I forbindelse med demensdagene 18-21 september inviteres det til samtale på Lavangen bibliotek om hvordan gi mennesker med sykdommen muligheten til å leve et så godt liv som mulig.
onsdag 5. september Salangen-Nyheter
Arrangerer finaleløp
SETERMOEN: I år er det NMK Bardu sin tur til å arrangere finaleløp i mesterskap nord. Dette blir da det tredje store arrangementet i år. For å kunne kvalifisere seg der må man ha kjørt minimum tre kvalifiseringsløp i Nord- Norge.
onsdag 5. september Salangen-Nyheter
TROMS

Tulleøyner på Sjøvegan
SJØVEGAN: For kort tid siden ble det oppdaget flere steder i sentrum av Sjøvegan en rekke øyner som er limt fast med superlim på forskjellige steder i sentrum.
onsdag 5. september Salangen-Nyheter
Bli med ordføreren på tur
SJØVEGAN: I morgen, onsdag inviterer Salangens egne ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo alle sammen til å være med henne på tur til Kaffehaugen. Det blir avgang fra Trollstien klokken 17:00.
tirsdag 4. september Salangen-Nyheter
Gratulerer Lotta!
SJØVEGAN: Tirsdag feiret Rema 1000 Sjøvegan 1 års jubileum for sin nye kjøpmann, Ann-Charlotte Selmerson. – Jeg kan ikke tro det har gått ett år alt, sier jubilanten til nettavisen.
tirsdag 4. september Salangen-Nyheter
Historisk fjelltur
LAVANGEN: I forbindelse med at 9. klasse ved Lavangen skole jobber med temaet 2. verdenskrig, er det satt opp fjelltur i samarbeid med fjellvandrerlaget den 5. september. Turen starter fra Skavmodalen kl 08:15. Alle andre som ønsker å delta på denne turen kan delta.
tirsdag 4. september Salangen-Nyheter
Slo Hamna med 9 - 0 seier
IDRETTSHEIA: Søndag var det 3. divisjon damer som spilte på Idrettsheia. SIF møtte tromsølaget Hamna. Sist disse lagene møttes endte det med tap for Salangen, men salangsjentene er i toppform og stillingen endte 9 - 0.
tirsdag 4. september Salangen-Nyheter
Janne Bark til Garsnes
GARSNES: Førstkommende lørdag kommer Janne Bark til Garsnes Brygger for å holde konsert. Daglig leder ved Garsnes Brygger, Andreas Utstøl forteller han forventer en veldig bra konsert fra den svenske musikeren.
tirsdag 4. september Salangen-Nyheter
Sen vår gir sent opptak
ØVRE-SALANGEN: Det går mot høst, og for potetbonden Stein Inge Prestbakk er det en kritisk tid fremover de neste ukene. På grunn av sen vår er han nå avhengig av enda noen frostfrie uker slik at poteten får vokst ferdig.
mandag 3. september Salangen-Nyheter
All ære til SIF
IDRETTSHEIA: Salangen IF har fått mye skryt for Idrettsheia-cup 2018 som var lørdag 1. september. Leder av SIF Fotball og arrangementsleder for Idrettsheia Cup, Stian Eggen sier at med det flotte været som var ble det lett å arrangere.
mandag 3. september Salangen-Nyheter
Helt spesiell kirkekonsert
BORGE: Søndag ettermiddag var det en helt spesiell kirkekonsert i Borge kirke i Lofoten. Salangen-Nyheter og SN-Produksjon var hentet inn fra Lofoten Countryfestival for å streame konserten.
mandag 3. september Salangen-Nyheter
Sesongen er på hell
ELVELUND: Atter en sommersesong går mot slutten, og for Tor-Arne Chruickshank og Elvelund camping har det vært en god sesong både med campinggjester, spisegjester og fiskere.
mandag 3. september Salangen-Nyheter
Åpen dag på stasjonen
SJØVEGAN: Den 22. september inviterer Salangen Brann og Redning til åpen dag på brannstasjonen. Her vil det være aktiviteter som de besøkende kan være med å delta på og man får lære om brannsikkerhet. Dørene åpner klokken 11:00.
mandag 3. september Salangen-Nyheter
Ekte idrettsglede
IDRETTSHEIA: I dag, lørdag 1. september var det mye fotballglede under Idrettsheia-cup 2018. Unge fotballspillere fra hele regionen var samlet for å være med å delta på denne fotballturneringen som varer kun en dag.
lørdag 1. september Salangen-Nyheter
Står klar til å hyres
SJØVEGAN: Hvor mange ganger Bjarne Dahlberg og Jøran Glad Berthinussen har opptrett sammen har ingen tall på. De har spilt sammen siden de var 16 år, og de siste femten årene har de spilt sammen i duoen Allegro.
lørdag 1. september Salangen-Nyheter
– Blir en spennende kamp
IDRETTSHEIA: Søndag 2. september møter SIF Fotballs damelag tromsølaget Hamna. Salangsjentene tapte sist de møtte Hamna, men SIF-kaptein Veslemøy Talseth forteller at de har vært sterke på hjemmebane i høst, og tror det blir en spennende kamp.
fredag 31. august Salangen-Nyheter
Igjen vil lyset lede vei
SJØVEGAN: Det er mange som har reagert på manglende gatelys i Sjøvegan sentrum. I følge Børge Lind ved teknisk avdeling skal gatelysene være oppe å gå før neste helg.
fredag 31. august Salangen-Nyheter
Lang samepolitisk erfaring
SJØVEGAN: I en pressemelding fra NSR opplyses det om at Runar Myrnes Balto fra Evenes er foreslått som kandidat til ledervervet i NSR. Han har siden 2012 jobbet fulltid med samepolitikk.
fredag 31. august Salangen-Nyheter
Matsvinn eller emballasje?
SJØVEGAN: I en pressemelding fra Grønt Punkt Norge opplyses det at hele 86 prosent av folk i Nord-Norge tror brukt plastemballasje er et større miljøproblem enn matsvinn. Fasiten viser noe helt annet.
fredag 31. august Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK
TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL