Salangen
Elever streiket for klima
SJØVEGAN: Over hele landet har skoleelever streket i dag med mål om å sette fokus på klimaproblematikken. I Salangen var det et langt tog av elever, med klare meninger.
53min Salangen-Nyheter
Miljødemonstrasjon og sport
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programleder, Aleksander Walør hørt om det nye droneprosjektet som tar plass på Arena Elvenes, en politisk engasjert ungdom med en melding til voksne politikere, og litt om Salangen-besøket som Knut Arild Hareide nå har...
17:25 Salangen-Nyheter
Hareide på Salangen-besøk
SJØVEGAN: Torsdag kveld var det åpent møte med tidligere partileder Knut Arild Hareide (KrF) på Kåre på Kaia. Her ble det diskutert både fylkesammenslåing og hva som kan gjøres med de lave fødselstallene i Norge.
12:15 Salangen-Nyheter
Hareide var på besøk
SJØVEGAN: I går kveld var det åpent møte med Knut Arild Hareide (KrF) på Kåre på Kaia. Her ble det diskutert både fylkesammenslåing og hva som kan gjøres med de lave fødselstallene i Norge. – Alle bidrar positivt til debatten, sier den...
11:03 Salangen-Nyheter
10% økning på 10 år
SJØVEGAN: ​De nye søkertallene for videregående opplæring viser at kjønnsforskjellene innenfor det kvinnedominerende utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag minker. På Sjøvegan videregående skole er det i alt 15 gutter som nå studerer innenfor faget.
07:30 Salangen-Nyheter
Satses på droneprosjekt
ELVENES: Salangen kommune som har driftsansvaret for Arena Elvenes har fått bevilget 860 000 kroner til forprosjekt for Arena Elvenes. Dette vil ha en stor betydning for fremtidig droneaktivitet og ambisjonen er at Elvenes skal bli et foretrukket klasserom for droneoperasjoner.
07:15 Salangen-Nyheter
En råstilig potteplante
SJØVEGAN: Nede på Rema 1000 har de fått inn en potteplante litt utenom det vanlige. De har fått inn ananas potteplanter. – De er utrolig stilige, sier kjøpmann Ann-Charlotte Selmersson (bildet).
07:00 Salangen-Nyheter
- Hav- isen er utrygg
SAGFJORDEN: Flere isfiskere har blitt observert ute på Sagfjorden de siste dager der de har utnyttet det relativt tykke islaget som har lagt seg. – Isen bør defineres som skummel, sier Kenneth Støve i Salangen Brann & Redning.
torsdag 18:15 Salangen-Nyheter
TROMS

Hundespann og rådmann
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programleder, Aleksander Walør hørt om med grunnlegger for Deep Forest Husky, Tommy Eliassen om hvordan den nye suksessen startet, en rapport om hvordan det står til med Lyden av Astafjord, og en prat med ordfører i...
torsdag 17:36 Salangen-Nyheter
I dag er det #rockesokk
SJØVEGAN: I dag er det den Internasjonale Down Syndrom-dagen som markeres blant annet ved at man har på seg to forskjellige sokkepar for å illustrere mangfold, at det å være annerledes er bra og for å minne oss på at ingen er like.
torsdag 12:06 Salangen-Nyheter
Frode på tur til Målselv
SJØVEGAN: Salangen kommune står i fare for å miste sin administrasjonssjef Frode Skuggedal. Målselv kommune tilbyr han rådmannsstilling.
torsdag 07:30 Salangen-Nyheter
En studie for framtiden
SJØVEGAN/TROMSØ: Elever ved Sjøvegan videregående skole fikk være med Universitet i Tromsøs forskningsfartøy «Johan Ruud» på et lite tokt. Der fikk elevene fra Biologi 2-klassen ved skolen prøve seg som forskere på våre marine...
torsdag 07:15 Salangen-Nyheter
Bolysten er på topp!
HAMNVIK: En undersøkelse fra Telemarksforskning plasserer Ibestad kommune på listen over de 20 mest attraktive utkantkommunene i Norge. – Nå kan alle i Salangen flytte over til Ibestad, sier Brustind spøkefullt.
torsdag 07:00 Salangen-Nyheter
– Han var en poet
SJØVEGAN: Terje Nilsen ble 67 år gammel og hylles som en rekke av Norges største artister. – Han har gitt oss et sterkt inntrykk, og han var en stor poet og fantastisk tekstforfatter, sier Ronald Alertsen ved Blått & Rått.
onsdag 17:40 Salangen-Nyheter
Kommer en hemmelig gjest
SJØVEGAN: Torsdag 21. mars Kl. 17.30 åpnes dørene til årets store gjennomkjøring av UKM 2019! Det er til sammen 27 påmeldte deltakere, men ungdomsrådet avslører at det også kommer en hemmelig gjest.
onsdag 11:15 Salangen-Nyheter
Følg møtet direkte !
MOEN: Følg kommunestyremøtet i Målselv direkte her fra kl. 09:00 onsdag. Møtet finner sted i kommunestyresalen på rådhuset.
onsdag 09:12 Salangen-Nyheter
Full klaff med hundespann
KVERNMO: I mange år har Tommy Eliassen drømt om å kunne drive med hundespannkjøring på fulltid, og i høst startet han opp Deep Forrest Husky, med relativt beskjedne forventninger.
onsdag 07:30 Salangen-Nyheter
Minker på kapasiteten
SJØVEGAN: Kapasiteten på strømnettet i Salangen begynner å fylles opp. Dette betyr at for de næringsaktører som planlegger større anlegg må gi beskjed god tid i forveien for å unngå uheldige overbelastninger.
onsdag 07:15 Salangen-Nyheter
Ble ikke tid denne gang
SJØVEGAN: Salangen høyre var ikke representert under fylkesårsmøte for Troms og Finnmark høyre. – Det ble dessverre ikke anledning for noen av våre representanter å kunne dra denne gangen, sier leder for Salangen høyre, Arve Johansen.
onsdag 07:00 Salangen-Nyheter
Skal satses på de unge
SOLØY: Fylkesrådet har vedtatt å gi 20 000 kroner til sjaman-festivalen Isogaisa. Isogaisa-grunnlegger, Sjaman Ronald Kvernmo sier han er glad for hver krone som kommer inn, og pengene skal gå til gode for de unge.
tirsdag 18:15 Salangen-Nyheter
Innsamling og netthets
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programleder, Aleksander Walør hørt om med Linas Johan Hanssen som skal gjøre en ny stunt for innsamling av penger til en god sak, vi fikk også høre hvordan fiskeuka ble markert ved Extra Sjøvegan, Charlotte Solli...
tirsdag 17:22 Salangen-Nyheter
Fremmet fiskeuka
SJØVEGAN: Tidligere i formiddag møtte Sjøvegan-Russen opp på Extra Sjøvegan for å fremme fiskeuka på deres egne unike måte. Med egen tekst til melodien fra "Historien om de tre små fisk", oppfordrer de alle å nyte gode fiskemåltider.
tirsdag 13:01 Salangen-Nyheter
Planlegger ny "Tur for Liv"
SJØVEGAN/OSLO: I fjor gikk salangsværing Linas Hanssen Hauge til fots hele fylket rundt til inntekt for Kreftforeningen. Nå har han offentliggjort at det blir nytt stunt i år, og denne gang er det høydemeter til gode for Barnekreftforeningen.
tirsdag 07:30 Salangen-Nyheter
Nå kommer Hareide
SJØVEGAN: Torsdag 21. mars blir det nominasjonsmøte i Salangen Kristelig Folkeparti, og i den anledning kommer Kurt Arild Hareide og det inviteres til åpent møte på Kåre på Kaia.
tirsdag 07:15 Salangen-Nyheter
RS kommer i år også
SJØVEGAN: Millionfisken kunne nylig bekrefte at kystvakta og redningsselskapet kommer til Salangen også i år også under arrangementet. De stiller med mannskap og båter klare for å bistå om uhellet skulle være ute.
tirsdag 07:00 Salangen-Nyheter
Ser frem mot neste år
SOLØY: Nå er Arctic Ice Festival over for denne gang, og både proff is-klatrer Matthias Scherer og daglig leder ved Fjellkysten, Tor Lyngmo ser allerede frem til neste år, og planleggingen er godt i gang.
mandag 18:45 Salangen-Nyheter
Storslått ABBA-kveld
SJØVEGAN: Lørdag var Bardu korforening på besøk i Salangen for å fremføre den fjerde og siste forestillingen av "En Tribute til ABBA". Leder for Bardu korforening, Helene Angel forteller det var en fantastisk flott opplevelse.
mandag 13:09 Salangen-Nyheter
Status på bygdebøkene
SJØVEGAN: Onsdag var det årsmøte i Salangen historielag, og i forkant av møtet ble det orientering om arbeidet med gårds- og slektshistorie av både forfattere, bilderedaktøren og kultursjefen i Salangen kommune.
mandag 07:15 Salangen-Nyheter
- For å spre evangeliet
SJØVEGAN: Nok en gang kommer Frelsesarmeen på besøk til Salangen Bo- og Eldresenter for å spre evangeliet, denne gangen er det torsdag 28.mars.
mandag 07:00 Salangen-Nyheter
Vårstemning i studio
SJØVEGAN: Programvertene Harald Hellum og Ranja Hauglid hadde fredagens utgave av radioprogrammet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var våren og hva det fører med seg.
søndag 22:30 Salangen-Nyheter
Bedre info for turister
SJØVEGAN: Salangen er et populært mål for mange turister, og særlig for campingturister som kommer utenbygds fra kan det av å til være vanskelig å finne den rette informasjonen.
søndag 14:29 Salangen-Nyheter
Søker arrangør til 17. mai
ANDØRJA: På Andørja søkes det nå etter lag, foreninger eller enkeltpersoner som kan påta seg ansvaret for 17. mai arrangementet. – Vi har malen klar, vi trenger bare noen til å ta initiativet, sier leder i FAU ved Andørja Montessoriskole, Trude Irene Hansen.
lørdag 16. mars Salangen-Nyheter
Fornøyd etter visitas
SJØVEGAN: Fredag var biskop Olav Øygard på bispevisitas i Salangen. Han var svært positiv over å være her, ettersom det var 9 år siden forrige bispevisitas, og forteller at han har fått mange gode inntrykk av besøket.
lørdag 16. mars Salangen-Nyheter
TROMS

For første gang på årevis
ÅSHEIM: I morgen, lørdag er det oppstart for sonerennet i Øvre-Salangen. Det er første gang på mange år at dette rennet holdes her, og rennleder Jørn Morten Jenssen forteller det er en løype hvor man får testet sine ferdigheter.
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Bispevisitas og turisme
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programleder, Aleksander Walør hørt om med Laila Benjaminsen om at det er mange sanitetsforeninger som ønsker et felles prosjekt å jobbe for, Arnt Marius Eriksen om en lei situasjon der han mener hans datter ikke får...
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Se "Replikken" NÅ!
Følg SN-TVs direktesendte "Replikken" LIVE NÅ fra kl. 16.30 til 17:00 ! Programleder er Aleksander Walør. Du kan sende inn SMS ved å bruke kodeord "SN" (din melding) og sende til nummer 2065.
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Ny-lokalet har falt i smak
SJØVEGAN: I dag markerer Extra Sjøvegan at det er ett år siden de med stolthet kunne ønske sine kunder velkommen i en helt ny, større og topp moderne butikk. Dagen ble markert med stunt og tilbud. Nettavisen har også snakket med kundene hvilke inntrykk de har gjort seg i...
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Elevene tilbyr oppskrifter
SJØVEGAN: Ved Salangen skole har fire elever fra 10. trinn etablert elevbedriften De Gamles Favoritter. De har laget en spennende oppskrifts-bok med åtte smakfulle bake oppskrifter med litt tekst om hva beboerne ved SABE syntes om de.
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
– Av og te
SJØVEGAN: Nettavisens lyriske venn Benjamin Bjørkli ønsker å gi våre lesere en poetisk start på denne flotte fredags-morgenen. Hans siste verk "Av og te" er en flott påminnelse om at av og til er det greit å ta livet helt med ro.
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Mystisk og gripende
SJØVEGAN: Den 15. mars er det premiere på filmen om mannen med den overnaturlige intuisjonen, Michael Winger, som gjennom sitt klarsyn har vært med å finne mange savnende personer.
fredag 15. mars Salangen-Nyheter
Smakfull morsmålsdag
SJØVEGAN: Torsdag hadde Salangen skole en litt forsinket markering av morsmåldagen, som egentlig var den 21. februar. Det ble en markering hvor mange land var representert med spennende og smaksfulle matretter.
torsdag 14. mars Salangen-Nyheter
Hadde trivelig damekveld
SJØVEGAN: Onsdag kveld var det topp stemning inne i aulaen på Strandsenteret når femti damer var samlet rundt bordet i anledning Damenes aften. Her var det servering av tapas, lokal underholdning fra to damer fra viseklubben Baluba og motevisning.
torsdag 14. mars Salangen-Nyheter
Godhjertet oppvarming
ØVRE-SALANGEN: I går tok fem russ på seg en sprek utfordring i Øvre Salangen da de stilte opp for å gå onsdagsrennet. For hver russ som stilte ble det donert 100 kroner.
torsdag 14. mars Salangen-Nyheter
En lærerik opplevelse
SJØVEGAN: Dongerifabrikken UB fra Salangen har nå vært i Tromsø på Fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Her fikk de presentert sin bedrift for investorer og jury, og ble priset til femte beste ungdomsbedrift av de totalt 44 elevbedriftene fra Troms.
torsdag 14. mars Salangen-Nyheter
Finn frem hundebåndet
SJØVEGAN: Fra 1.april starter båndtvangen for hunder. Dette er lovpålagt og er for å sikre vilt ute i naturen, dette gjelder spesielt på våren og forsommeren.
torsdag 14. mars Salangen-Nyheter
Investert i ny brønnbåt
SALANGSVERKET: Brønnbåt Nord har nå investert i ny brønnbåt til en verdi på 300 millioner kroner. Kapasiteten i den nye båten er en 100% økning fra deres nåværende brønnbåt, og den forventes å være ferdig til å tas i bruk i...
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
Frekke premie-tyver
SJØVEGAN: På torget inne på Strandsenteret står det et bord hvor en rekke flotte premier som er donert av det lokale næringslivet. Nå har noen vært å forsynet seg av bordet, og en Kari Traa veske og en gavepakke fra Apoteket er borte.
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
I dag starter rettsaken
SJØVEGAN/TROMSØ: I dag klokken 09.00 starter rettsaken mot en drapstiltalt 38-åring, for å ha begått mordet på Marie-Louise Bendiktsen her på Sjøvegan i 1998.
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
Terje utfordrer Sigrun
SJØVEGAN: Terje Bertheussen (bildet) er valgt til Salangen Høyres førstekandidat foran høstens kommunevalg, og skal dermed utfordre sittende ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo om ordførervervet.
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
- Arkivet er ikke slettet
SJØVEGAN: Nettavisen har fulgt tett opp i saken om Mental-Helse Salangen som har mistet tilgang på arkivet til sine lokale nettsider, etter at landsorganisasjonen lanserte ny nettside. I følge Mental Helse Norge sin informasjonsleder Anlov Mathiesen (bildet) ligger arkivet trygt på den...
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
Vil du være modell?
SJØVEGAN: Lapphaugen turiststasjon søker nå etter noen sporty modeller i alderen 20 til 50 år til en fotosekvens.
onsdag 13. mars Salangen-Nyheter
Kick-off på Vasshaug
SJØVEGAN: I Vasshaug barnehage var det ingen ordinær dag på tirsdag denne uken. Det var kick-off for en helt spesiell satsing som både innebærer realfag og økt trivsel i barnehagen.
tirsdag 12. mars Salangen-Nyheter
Kirka overtar tradisjonen
SJØVEGAN: Salangen kirke har nå overtatt stafettpinnen for å arrangere det tradisjonsrike påskespillet. Trosopplærer Ruth-Bente Aglen forteller at det blir samme opplegget som før, men at det i år blir 3-5 klasse som skal ha den.
tirsdag 12. mars Salangen-Nyheter
Årets viktigste russeknute
SJØVEGAN. Denne uken skal Sjøvegan-russen foreta årets viktigste russeknute. Onsdag og torsdag vil de gå dør-til-dør i Salangen og Dyrøy og samle inn penger til årets Krafttak mot Kreft- aksjon.
tirsdag 12. mars Salangen-Nyheter
To unge kirketjenere
SJØVEGAN: Tidligere i vinter gikk Julia Jones og Kristi Børve inn i stillingen som kirketjenere i Salangen menighet. Ungdommene forteller at det er en spennende jobb og at det er en fin måte å få arbeidserfaring på.
tirsdag 12. mars Salangen-Nyheter
Har enda ikke fått svar
SJØVEGAN: 6. mars skrev nettavisen om Mental Helse Salangen sin nettside - med alt innhold - som var forsvunnet. Daglig leder for, Kjell Tunheim reiste på årsmøte i Oslo denne helga for å finne ut hva som hadde skjedd. Men kom hjem uten svar.
tirsdag 12. mars Salangen-Nyheter
- Vi trenger bøssebærere
TENNEVOLL: I Lavangen søkes det nå etter personer som kunne tenke seg å være med å bidra som bøssebærere under torsdagens Krafttak mot Kreft- aksjon. Det er enda ledige roder igjen.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
Nærmer seg UKM
SJØVEGAN: Det nærmer seg UKM så er det bare en uke igjen av søknadsfristen. Kulturskolerektor i Salangen, Bjarne Dahlberg forteller at han håper folk melder seg på i løpet av de neste dagene så de får tid å gjøre forberedelsene.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
TROMS

Caravan og bobiltema
SJØVEGAN: Programvertene Are Apeland og Guro Bjørsund hadde fredagens utgave av radioprogrammet "Helgestart" på SN Radio. Gjest i studio var Stig Rune Martinsen. Tema var caravan og bobil.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
Passert 300 kilo batterier!
SJØVEGAN: Batterijakten nærmer seg nå slutten, og Susanne Haugen kan fortelle at Salangsværinger har vært flittige å gi, og til sammen e det kommet inn over 300 kilo med batterier. Den 25. mars avsluttes innsamlingen.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
Jubileum på Extra
SJØVEGAN: Fredag den 15. mars blir det jubileum på Extra Sjøvegan. Det er ett år siden Agnar Magne Fossbakk og hans stab flyttet inn i det nye lokalet. Dagen skal markeres med mange tilbud, kaffe, kaker og besøk av Dyrøymat.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
Pelskledde fisketurister
SJØVEGAN: Da Kyrre Tunheim var og tok formiddagskaffen nede på Kåre på Kaia på fredag ble han og de andre gjestene vitne til en oter som lusket rundt på isen midt i sentrum.
mandag 11. mars Salangen-Nyheter
Vil gjeninnføre geita
ALTA: Fredag var sametingspolitiker Ann Karin Kvernmo på plenum i Sametinget hvor hun snakket om gjeninnføring av geit til Finnmark. Saken har fått stor respons i media, og hun er spent på hva fremtiden vil bringe.
lørdag 9. mars Salangen-Nyheter
Snart braker det løs
SOLØY: Torsdag den 14. mars sparkes for alvor Arctic Ice Ferstival 2019 i gang. Is-klatrer proff Matthias Scherer er allerede ankommet Lavangen og daglig leder, Tor Lyngmo er i full gang med forberedelsene.
lørdag 9. mars Salangen-Nyheter
Klart for bobil-helg
SJØVEGAN: Nå er bobilcampen brøytet og klargjort for helga. Allerede torsdag var de første bobilene på plass, og Tor-Arne Chruickshank tror det blir bra oppmøte i helga.
fredag 8. mars Salangen-Nyheter
Lykke med dagen,damer!
SJØVEGAN: I dag, 8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Dagen markerer kvinnenes rettigheter. Opprinnelig var dagen tiltenkt særlig for sosialistiske kvinner og ment til å fremme en allmenn stemmerett.
fredag 8. mars Salangen-Nyheter
UL Fram leverer også i år!
SOLØY: Om noen få dager er det klart til en eksplosiv revyfest i ungdomshuset på Soløy - Det er sånn det sees på bildene. Det blir sprøtt med morsomheter! Sier Cathrine Jørgensen.
fredag 8. mars Salangen-Nyheter
For det skiglade folket
SETERMOEN: Det er mange som hadde forvente å kunne delta på årets Salangstrimmen, men slik ble det ikke i og med at det dessverre ble avlyst i år. Men som en god erstatning for alle som har lyst til å gå løp, så står Reistadløpet klar med skikonkurranse.
torsdag 7. mars Salangen-Nyheter
Se RadioTV-bingo!
SJØVEGAN: Følg SN Radios sin RadioTV-Bingo DIREKTE fra kl. 20:00! Du ringer inn bingo på telefon 47 51 25 65
onsdag 6. mars Salangen-Nyheter
– Hvor ligger arkivet?
SJØVEGAN: Mental Helse sentralt lanserte på mandag sine nye hjemmesider. Dette ga konsekvenser for de lokale lagene i fylkene som nå har mistet sine nettsider. – Hvor er arkivet vårt blitt av? spør Kjell Tunheim.
onsdag 6. mars Salangen-Nyheter
– Er en edelvare
ROLLYØA: Med gode råvarer og dyktige frivillige på kjøkkenet, ble det lagt godt til rette for den årlige møljefesten ved Rolløya pensjonistforening. Nestleder, Tor Meyer sier alle besøkende koste seg med god mat og godt selskap.
onsdag 6. mars Salangen-Nyheter
– Over forventningene
SETERMOEN/SJØVEGAN: Bardu korforening har etter mange gode tilbakemeldinger satt opp to nye omganger med «Tribute to ABBA»-konserter i Bardu og Salangen kommune.
onsdag 6. mars Salangen-Nyheter
– Er en full plan
SJØVEGAN/SOLØY: For øyeblikket jobbes det hardt med å planlegge opp i mot bispevisitas som har sin oppstart fra og med neste onsdag. Biskop, Olav Øygard kommer på besøk etter 9 års opprom.
onsdag 6. mars Salangen-Nyheter
– Hyggelig å bli vist tillit
SJØVEGAN: Som det kommer frem av valgkommiteens innstillig til sentralstyret i senterpartiet, har Ivar B. Prestbakmo blitt foreslått gjenvalgt til sentralstyret i Senterpartiet. Ivar B. Prestbakmo har sittet i sentralstyret siden 2017.
tirsdag 5. mars Salangen-Nyheter
Nytt tippeskilt på plass
SJØVEGAN: Midtvinter i fjor ble tippeskiltet plassert på veggen til den gamle Lund-butikken ødelagt. Nettavisen hadde noen teorier om hva grunnen bak var, men for 3 uker siden har det omsider kommet en ny og bedre versjon på veggen.
tirsdag 5. mars Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL