Salangen
To herrer i studio
SJØVEGAN: Programvertene Are Apeland og Johan Karlsen hadde fredagens sending av "Helgestart". Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 09:19 Salangen-Nyheter
Observert på Holmen
HOLMEN: Tidlig i morges ble en ulv avbildet på Holmen i Spansdalen. Dette er tredje ulveobservasjonen i Troms på veldig kort tid, og det er usikkert om dette er samme individ som er på vandring.
fredag 17:11 Salangen-Nyheter
Festivallivets gleder
TENNEVOLL: Alle har sitt eget arktiske horoskop, og Sjaman og Isogaisa-grunnlegger, Ronald Kvernmo (bildet) forteller hvorfor du som er født på sommeren er et imøtekommende og sosialt individ med stor glede i livet.
fredag 13:30 Salangen-Nyheter
Fraktes inn med båt
SALANGSVERKET: De siste dagene har det ryket varmt av nylagt asfalt fra kaiene ved Salangsverket helt inn til Salaks AS. Den nye asfalten blir lagt helt til enden av kaia til glede for lokalboende.
torsdag 18:08 Salangen-Nyheter
- Spennende storkommune
FINNSNES: Statsminister Erna Solberg (bildet) besøkte onsdag formiddag Finnsnes for å heie frem ordførerkandidaten til Senja Høyre, Geir-Inge Sivertsen. Men hun hadde også med en oppfordring til Salangen Høyre.
torsdag 08:53 Salangen-Nyheter
RETO- møte i kirka
LAVANGEN: RETO har hjulpet tusenvis av ungdommer i over tretti land gjennom 35 års virke. Onsdag 14. august blir det presentasjonsmøte i Lavangen kirke. Ungdommer fra stiftelsen RETO holder møte med sang, vitnesbyrd og Guds ord.
tirsdag 16:48 Salangen-Nyheter
Flere vil forhåndsstemme
SJØVEGAN: Forhåndsstemmegivningen foran høstens kommunevalg er i gang, og alt er på plass på rådhuset i Salangen for de som nå vil stemme.
mandag 20:39 Salangen-Nyheter
Lever fra dag til dag
TENNEVOLL: Alle har sitt eget arktiske horoskop, og Sjaman og Isogaisa-grunnlegger, Ronald Kvernmo (bildet) deler hvorfor et menneske født midt i mellom vår og sommer noen ganger kan være ekstra inspirerende, samtidig som litt forvirrende for sine medmennesker.
mandag 16:15 Salangen-Nyheter
TROMS

- Vi vil hjelpe deg
SJØVEGAN: Førstkommende mandag har Sjøvegan videregående skole første skoledag. Rektor, Kjell Arne Giske oppfordrer tilreisende elever som ønsker et sted å bo å ta kontakt med skolen for assistanse til å skaffe seg hybel.
mandag 10:22 Salangen-Nyheter
På tide med hekk-klipp?
SJØVEGAN: Neste uke er det skolestart, og i den forbindelse ber Trygg Trafikk huseierne klippe hekkene ved avkjørslene sine for å unngå farlige situasjoner i trafikken, så også i Salangen.
mandag 10:18 Salangen-Nyheter
Første sending etter ferie
SJØVEGAN: Programvert Jon Henrik Larsen hadde første sending av "Helgestart" etter en lang og god ferie. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 10. august Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN:  Følg SN Radio sin fredagssending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!. Send inn SMS til sendingen med å skrive SN først i meldingen, og sende det til nummer 2065.
fredag 9. august Salangen-Nyheter
Er du et vårmenneske?
TENNEVOLL: Alle har sitt eget arktiske horoskop, og Sjaman og Isogaisa-grunnlegger, Ronald Kvernmo (bildet) skal hjelpe deg som er født på våren å skjønne hvorfor du er som du er i denne episoden om vårens plassering i det Arktiske Horoskop.
fredag 9. august Salangen-Nyheter
Påvirket tyv stjal kjørtetøy
SAGHAMNA: En mann i 30-årene er pågrepet av politiet mistenkt for å ha stjålet en bil og kjørt den i påvirket tilstand.
søndag 4. august Salangen-Nyheter
Hundebånd på fjellet
SJØVEGAN: Kjell Ole Myrvoll var forleden på tur fra Skavneskollen til Lifjellet. - Jeg og min turkompis, Svein Jakob Jæger fant denne hundelenken av merke "Buster". Ser veldig solid ut. Kan hentes hos meg, sier Myrvoll til nettavisen.
fredag 2. august Salangen-Nyheter
Jazzer opp lørdagskvelden
ELVELUND: Lørdag 3. august samler flere artister seg for å spille på Elvelund Camping til den såkalte Elvejazzen. Børge Ytterstad (på bildet) er klar for konserten og inviterer alle danseglade til elvebredden.
torsdag 1. august Salangen-Nyheter
De yngste styrer skuta
HAMNVIK: I disse solrike sommerdager er det full aktivitet og trafikk på fergeforbindelsen mellom Sørrollnes og Stangnes. Men det passasjerene kanskje ikke vet er at ferga styres av et yngre mannskap på dette skiftet.
torsdag 1. august Salangen-Nyheter
Lever ut sirkusdrømmen
SJØVEGAN: Erika Hågensen (bildet) er fra Trondheim og lever i sommerferien ut sin store drøm, nemlig å være sirkusartist. Lørdag viste hun sine luftakrobatiske kunster når Cirkus Agora besøkte Salangen.
mandag 29. juli Salangen-Nyheter
- Jeg måtte ta turen
ELVENES: Siden 12.juli har Midnight Sun Boggie pågått på Elvenes i Øvre Salangen. Mange mennesker har hoppet ut i fallskjerm over Salangen de siste ukene. En av dem er Instagram- kjendis Maria Sandberg (bildet) fra Evenskjer.
torsdag 25. juli Salangen-Nyheter
Nå kommer Cirkus Agora!
SJØVEGAN: Det er noen år siden at Jan Ketil Smørdal og Cirkus Agora var på besøk i Salangen og skapte sirkusstemning. Lørdagen er de endelig tilbake!.
onsdag 24. juli Salangen-Nyheter
Minner om bålforbud
SJØVEGAN: Midt i sommerferien går Salangen Brann og Redning ut og minner folk om bålforbundet som gjelder frem til 15.september.
tirsdag 23. juli Salangen-Nyheter
Advarer mot sau og rein
SJØVEGAN: Vegtrafikksentralen advarer mot sau og rein som trekker ut i vegbanen og inn i tunneler for å kjøle seg ned i disse sommerdager.
mandag 22. juli Salangen-Nyheter
Frister virkelig til fjelltur
LØKSEBOTN: Det gode været nå i helga gjør at mange salangsværinger trekker ut i naturen, og gjerne høyt opp til fjells.
lørdag 20. juli Salangen-Nyheter
Gammel måsehistorie
SJØVEGAN: 93-åringen fra Salangen forteller til Salangen-Nyheter om sin mest spesielle måsehistorie. Han smiler og forteller at historien er så spesiell.
fredag 19. juli Salangen-Nyheter
– Er en «ja-kommune»
SJØVEGAN: For nesten 2 år siden tiltredde Jorun Utne rollen som folkehelsekoordinator i Salangen kommune. Nå gjenstår de siste arbeidsdagene hennes i stillingen, men hun bemerker stor glede for tiden hun har tilbragt i kommunen.
fredag 19. juli Salangen-Nyheter
Nå kommer flytebryggene
SJØVEGAN: I helga kom de første flytebryggene til den nye båthavna som skal etableres i sentrum i forbindelse med molloen som er oppført. - Det går fremover nå, sier eier av molloen, Tommy Jørgensen i Rolf Jørgensen AS.
onsdag 17. juli Salangen-Nyheter
Har norgespremiere i kveld
SJØVEGAN: Midt i sommerferien har Salangen kommunale kino fått tak i en skikkelig norgespremiere på kino.
onsdag 17. juli Salangen-Nyheter
Her hedrer de sykkeløpet
MJØSUNDET: Lørdag formiddag samlet rundt 200 syklister seg for å ta turen på to hjul fra Mjøsundet til Engenes i Ibestad kommune, for å hedre det 20 år gamle sykkelløpet Tour De Andørja som nå er lagt ned.
søndag 14. juli Salangen-Nyheter
Takker sine støttespillere
NORDKAPP/SJØVEGAN: Salangsværingen Erlend Sundstrøm (bildet) kom som kjent i mål på Nordkapp i går lørdag, og satte ny rekordtid på å sykle Norge på langs. Dagen derpå ønsker han og takke sine støttespillere og heiagjengen rundt han.
søndag 14. juli Salangen-Nyheter
Krigen mot pukkellaks
SJØVEGAN: Pukkellaksen har i år spredt seg som ild i tørt gress i mange Norske vassdrag. Allerede er tusenvis av individer tatt ut ved hjelp av både sportsfiske og uttakrettede tiltak, som harpunering, garn- og notfiske.
fredag 12. juli Salangen-Nyheter
Heiet frem av heimfolket!
BRANDVOLL: Han ble heiet frem av heimfolket i Salangen, Erlend Sundstrøm da han passerte Brandvoll-krysset seint torsdag kveld. Salangsværingen sykler Norge på langs fra Lindesnes til Nordkapp. Håpet er å slå den uoffisielle sykkelrekorden.
fredag 12. juli Salangen-Nyheter
Tok turen for middag
SJØVEGAN: Arvid Mathisen fra Kråkrøhamn på Andørja tok mandag kvelden tur til Salangen for å spise middag på Garsnes Brygge. Turen tok han via luften.
torsdag 11. juli Salangen-Nyheter
Ditt arktiske horoskop
TENNEVOLL: Alle har sitt eget arktiske horoskop. Men hva er nå egentlig et arktisk horoskop?. Sjaman og Isogaisa- grunnlegger Ronald Kvernmo (bildet) forklarer i denne episoden nettopp dette.
torsdag 11. juli Salangen-Nyheter
TROMS

Fikk kulturpris for unge
SJØVEGAN: Salangsværingen Kristoffer Heggelund er tildelt ungdommens kulturpris i Salangen. Prisen ble tildelt av ordføreren.
tirsdag 9. juli Salangen-Nyheter
950 er fri for strøm
SJØVEGAN: Ved 10.30-tiden tirsdag er 950 strømabonnenter i Salangen og Lavangen uten strøm. Rettetid er satt til kl. 13:30. Det melder Troms Kraft.
tirsdag 9. juli Salangen-Nyheter
Gode resultater fra Spleis
SJØVEGAN: LHL i Salangen og ambulansearbeiderne ved Salangen og Lavangen ambulansestasjon startet tidligere i vår en innsamling på spleis.no til brystkompresjonsmaskiner. Givergleden har vært god!.
mandag 8. juli Salangen-Nyheter
Mary-Anne tildelt pris
SJØVEGAN: Hele Salangens "Blomster-Mary-Anne" ble i dag søndag tildelt Salangen kommunes kulturpris for 2019. Mary-Anne Beryl Winstanley (bildet) har i mange år sørget for at Sjøvegan ser vakkert ut med blomster på sommeren.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
Christian sin and vant
ANDELUND: Lørdagens SjøvegAND River Race 2019 gikk av stabelen i år som i fjor, og like flott gjennomført som alle år tidligere. I år var det derimot Christian Sørensen som vant hele 30.000 kroner på grunn av at han hadde den rette badeanda.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
90' tallet tilbake igjen
SJØVEGAN: Lørdag kveld var skrevet i 90-tallets tegn under Millionfisken, og mimrestemningen var til å ta og føle på!.
søndag 7. juli Salangen-Nyheter
- Husk flytevesten!
SJØVEGAN: Millionfisken er godt i gang og folket samles på havet. For Marianne Midtgård (t.v) og Neeve Donohue (t.h) i Redningsselskapet er det viktig og minne folk om å sjekke redningsvestene sine.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
Ungdom nå og før
SJØVEGAN: Programvertene Tor Meyer og Joakim Wagner Frantzen hadde fredagens utgave av radio-tv programmet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var ungdom nå og før. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
Fullt festivaltelt til D.D.E
SJØVEGAN: Fra scenen i Millionfisken-teltet trollbandt D.D.E. publikum med trønderrock gjennom den to timers lange konserten fredag kveld. servert som perler på ei snor.
lørdag 6. juli Salangen-Nyheter
D.D.E er NESTEN kommet
SJØVEGAN: Namsosherrene er ikke kommet til Sjøvegan riktig enda, men alt av instrumenter er kommet frem til konsertstedet på Sjøvegan i en egen D.D.E-trailer.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Ble frastjålet bilskilt
SJØVEGAN: Kjærsti Kristiansen som driver kjente Duttas Smultringer er blitt frastjålet registreringsnummeret på en av hennes salgsvogner som nå står på Sjøvegan nå under Millionfisken.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Politiet avholdt kontroll
SJØVEGAN: Betjenter fra Midt-Troms lensmannsdistrikt vil være godt synelige under Millionfisken-arrangementet i Salangen i helga. I går torsdag avholdt de promille- og dokumentasjonskontroll.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kystvakta er ankommet
KARAVIKA: KV Heimdal ankom Salangen i går torsdag ettermiddag. Skipets mannskap skal være tilstede under Millionfisken og hjelpe politiet og arrangøren.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kulturhistorie på nært hold
SALANGSVERKET: Under Millionfisken i Salangen kommer sikkert de fleste til fiskefestivalen for å jakte på den ideelle fisken. Men kanskje er det noen som kommer til Salangen kommune og kunne tenke seg å oppleve noe annet ekstraordinært?.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Utstilling ble åpnet
SJØVEGAN: Utstillinga av Koftetradisjoner i Sør Troms åpnet i går torsdag på Sør Troms museum på Sjøvegan. Representanter fra Astafjord Språksenter var tilstede ilag med Astafjord barnehage sto de for snorklippingen.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
Kafé Oasen i kirka
SJØVEGAN: Lørdag ettermiddag holdes det åpen kafé i Salangen kirke ved Salangen menighetsråd.
fredag 5. juli Salangen-Nyheter
– Kommer fra hele landet
SJØVEGAN/GARSNES: I 1969 ble et årskull bestående av 45 unge personer konfirmert i den gamle Salangen kirke. – Av de konfirmerte skal 37 bli med på jubileumfesten, sier en av initiativtakerne, Bjarne Dahlberg.
torsdag 4. juli Salangen-Nyheter
– Folk finner sine favoritter
SJØVEGAN: Penny ved Salangen Thai Takeaway ble ekstremt overrasket over populariteten til den nyåpnede matvognen med fokus på ekte thaimat. – Mange har prøvd mye nytt og folk har allerede begynt å finne sine favoritter, sier Penny strålende!
torsdag 4. juli Salangen-Nyheter
– En tragedie at det skjer
MJØSUNDET: Mjøsundbrua er et populært fiskested med god utsikt og gode avslapningsmuligheter ved Mjøsundet. Dessverre har besøkende vært svært dårlig på å rydde opp etter seg.
onsdag 3. juli Salangen-Nyheter
Tivoliet ankom Sjøvegan
SJØVEGAN: Sent i går kveld rullet det mange store og fargerike trailere gjennom Sjøvegan sentrum. Det var «Hugos Tivoli» som ankom Sjøvegan noen dager i forveien av Millionfisken. Hvilket karuseller kan man forvente i år?
tirsdag 2. juli Salangen-Nyheter
Fra Kvæfjord til Salangen
SJØVEGAN: Nå torsdag åpner Astafjord samiske barnehage museets nye utstilling om koftetradisjoner fra Sør-Troms. – Dette er et litt underkommunisert tema, sier avdelingsleder ved Sør-Troms Museum, Frode Hansen.
tirsdag 2. juli Salangen-Nyheter
Pangstart på fiskesesong
SJØVEGAN: Det har vært en kjempebra fiskestart i Salangselva. Dette skriver Jonny Meyer under på med det største gliset, en flott sjøørret i hendene, og sigar i munnen. – Godt haill, god sigar og konjakk gjør susen for lykken, sier han og ler.
mandag 1. juli Salangen-Nyheter
- Vi er veldig fornøyde!
STORSTEINNES: Søndag ettermiddag hadde SN Produksjon den andre landbruks-webtv sendingen fra Landbruksmessa i Balsfjord i 2019. Arrangøren av messa, Landbruk Nord er veldig godt fornøyd med helgas messe.
søndag 30. juni Salangen-Nyheter
- Viktig med landbruket
STORSTEINNES: Lørdag ettermiddag hadde SN Produksjon den første landbruks-webtv sendingen fra Landbruksmessa i Balsfjord i 2019. Landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) stakk innom sendingen.
søndag 30. juni Salangen-Nyheter
Fra Landbruksmessa LIVE
STORSTEINNES: Salangen-Nyheter sender direkte fra Landbruksmessa i Balsfjord. 
lørdag 29. juni Salangen-Nyheter
TROMS

Fikk kulturprisen
TENNEVOLL: Torsdag kveld ble årets ungdomspris og kulturpris utdelt. Det var Leif Ove Halonen som fikk ungdomsprisen og Geir Ove Mortensen som fikk kulturprisen. Begge prisene ble tildelt av Lavangens ordfører Bernhardt Halvorsen .
fredag 28. juni Salangen-Nyheter
Vinteren er på vei?
OTTERÅ: Det har i løpet av natten kommet snø i Lifjellet, Høgfjellet og Løksetinden i Salangen. Er vinteren på tur nå, så tidlig?.
fredag 28. juni Salangen-Nyheter
Kvalkjøtt- salg på kaia
SJØVEGAN: I dag var det et fortreffelig syn som var å se inn Sagfjorden, da den erverdige hvalbåten "Nybrænna LDKX" kom på besøk.
onsdag 26. juni Salangen-Nyheter
Erstatter ungdomkonsert
SJØVEGAN: I år blir det ingen egen ungdoms-artist under Millionfisken som tidligere år, men det er ingenting å frykte. Nå er det åpent for påmelding til å skape sin egen konsert med åpen scene!.
onsdag 26. juni Salangen-Nyheter
Nå blir det mer av dette!
SJØVEGAN: For "soltørste" salangsværinger er solgleden nærmere enn man tror. I mot slutten av uka og inn i neste uke er det ikke meldt om regn.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Tips mot måsen
SJØVEGAN: Måseredselen finnes hos nesten alle, men det er ingenting å være redd for. Her er tipsene du trenger for å leve med måsen.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Flamingo til velstelt hage
SJØVEGAN: Sommeren er her og både Maxi Miljø AS og Felleskjøpet har fått på plass og erfart hva kundene ønsker for i år. I år er det oppladbare verktøy og unike dyrefigurer som trekker kundene inn.
tirsdag 25. juni Salangen-Nyheter
Flytter driftstilskudd
FINNSNES: Torsdag 20. juni 2019 var det kommunestyremøte i Lenvik. Der det ble diskutert ulike saker, blant annet om flytting av driftstilskudd for fysioterapi, og mye mer.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Joiken er grunnlaget
SPANSDALEN: For første gang i historien har 460 musikkere samlet seg i Spansdalen og urfremført et musikkstykke som er komponert på bakgrunn av en joik om Spansdalen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Forbedre kollektivtilbudet
ÅRSTEIN: De folkevalgte i Gratangen kommunestyre gikk torsdag 20. juni 2019 gjennom etablering av bedre kollektivtilbud mellom Gratangen og Narvik/Bjerkvik. SN Produksjon var tilstede og overførte møtet direkte på web-tv.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Fotograferte sentrum i 360°
TROMS/SJØVEGAN: I fjor oppdaget noen ivrige tipsere Google-bilen kjørende rundt i Troms, og lokalt i Salangen. Nå har den vært på en ny omgang for å oppdatere Google Street View-bildene i kommunen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Deltar for 11. gang
TENNEVOLL/SETERMOEN: Påmeldingen for Fylkeslekene 2019 i Bardu hadde frist forrige måned, og i påmeldinglisten finner man 4 kjente ansikt fra Team Lavangen.
mandag 24. juni Salangen-Nyheter
Storfjords fremtid
SKIBOTN: Årets Skibotn-marked er preget av lokalpolitikken og at det i år er kommunevalg. Tonje Nilsen (t.v) og Amalie Naimak (t.h) er begge listekandidater for Høyre i Storfjord, og møtte lørdag velgerne på stand i Skibotnhallen. Salangen-Nyheter har besøkt markedet og...
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Avsluttningshelg for Dag
SJØVEGAN: Søndag kveld låser innehaver av Narvesen Sjøvegan, Dag Sæther (bildet) døren for godt. Fra og med da avvikles kiosken på Sjøvegan.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Lavangsvekka er åpnet
TENNEVOLL: Fredag kveld ble Lavangsvekka 2019 offisielt åpnet av ordfører Bernhardt Halvorsen i Lavangen. Kulturuka ble åpnet med brask og bram nå som bygda denne helga arrangerer korpsstevne.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Midtsommernatt i studio
SJØVEGAN: Programvertene Kjell Arne Wullf og Steinar Rollmoen hadde fredagens utgave av radio-tv programmet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var midtsommerdag og kveld. Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
Sender fra Skibotnmarked
SKIBOTN: Følg Salangen-Nyheters direktesending fra Skibotn Markedet 2019. Vi har spennende gjester og innslag i vår sending fra kl. 14.30 lørdag 22.juni.
lørdag 22. juni Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL