Salangen
Inviterer til skreimøljefest!
SJØVEGAN: Frivilligsentralen på Sjøvegan inviterer til felles middag den 30. januar på sentralen i gamle doktorgården.
08:07 Salangen-Nyheter
Søker unge sjøfolk
ÅNDSTAD/HURDAL: Overstyrmann i rederiet Knutsen O.A.S. - Shiping, Hans- Kristian Langaard søker etter ungdommer som er under utdanning som maskinist eller navigatør/nautiker til tankskip både i nordsjøfart og ellers i verden.
07:39 Salangen-Nyheter
Coop deler ut 50 000 ,–
SJØVEGAN: Coop Nord deler også i år ut Frivillighetsprisen på hele 50 000 kroner. I den forbindelse søker de nå etter kandidater fra hvert distrikt der Coop Nord har sin virksomhet.
onsdag 10:35 Salangen-Nyheter
Smakfull åpning i 1974
SJØVEGAN: Nede hos Kåre på Kaia har de en spennende sak med lokalhistorisk tilhørighet. Dette er en dekorativ tallerken hvor en kan se hva som sto på menyen på åpningen av Nordic Hotel i Salangen den 30. august 1974.
onsdag 10:29 Salangen-Nyheter
Søker gledesspreder
HAMNVIK: Dersom du er personen som kommunisere godt og vil arbeide med mennesker, og har egenskaper som oppfattes at du er kreativ og skapende og ser løsninger før utfordringer, med en bachelor innenfor omsorg, er du kanskje gledessprederen som Ibestad
onsdag 09:49 Salangen-Nyheter
Bil havnet på taket
HAMNVIK: Føreren av en personbil var involvert i en trafikkulykke tirsdag morgen. Hendelsen skjedde på Andørja i Ibestad kommune.
tirsdag 10:18 Salangen-Nyheter
Vil ha flere på ski
SETERMOEN: Førskommende helg arrangeres det skikurs i å stå på slalomski for barn fra 5 år og oppover. Dette skjer i Steilia Alpinsenter i Bardu lørdag den 25. og søndag den 26. januar. Kurset er i regi av Bardu Alpinsenter med instruktør Steen Aalmen
tirsdag 10:02 Salangen-Nyheter
Gunnar med flere dikt
SJØVEGAN: Nå er Gunnar Sæbø i gang med ei ny diktsamling. Diktsamlinga har allerede fått tittelen Himmel og hav - og oss i mellom . Denne gangen har Gunnar samarbeid med fotograf Inger Kristin Hognestad, som levere illustrasjoner og bilder til
tirsdag 09:56 Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

Branntilløp i gardinen
LABERG: Klokken 19.55 mandag kveld fikk brannvesenet i Salangen en automatisk brannalarm fra Lamo Ungdomssenter på Laberg.
mandag 20:06 Salangen-Nyheter
Sjå, der var ho igjen!
SJØVEGAN: I disse dager har vi iallefall en ting å glede oss over: Og det er at sola endelig er på vei tilbake. Tor-Arne Chruickshank klarte ikke å vente, og dro opp på Storhaugen for å hilse sola velkommen tilbake!.
mandag 08:58 Salangen-Nyheter
Ute med ny musikkvideo
SJØVEGAN: Den samiske artisten Aili Kathrine Wergeland Teigmo imponerer nok en gang med en ny musikkvideo.
mandag 08:15 Salangen-Nyheter
Ute med nytt bokverk
HAMNVIK/SJØVEGAN: Tore Hay som opprinnelig kommer fra Ibestad kommune, kom like før jul ut med et nytt bokverk. Den hadde fått navnet Kaffekrus med skår . Her leser og forteller forfatteren selv om boken.
mandag 07:58 Salangen-Nyheter
Oppstart i det nye året
SJØVEGAN: Programvertene Guro Bjørnsund og Kjell-Arne Wulff hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker og den røde tråden igjennom sendingen var musikk, gode
mandag 07:03 Salangen-Nyheter
Følg minutt for minutt...
SELJESKOG: På nettstedet Skisporet.no kan man gå inn og se når og hvor tråkkemaskinen i Salangen preparer løypenettet.
fredag 11:32 Salangen-Nyheter
Stor elgfare langs veiene
SJØVEGAN: Det er for tiden mye elg langs veiene i Salangen og Lavangen. Viltnemda oppfordrer folk om å være observante i trafikken.
fredag 11:31 Salangen-Nyheter
Barna inviteres til kunst
SJØVEGAN/LAVANGSNES: Barn i alderen 9 til 11 år inviteres til kurs om kunst den 8. og 9. februar på gamle Lavangsnes skole. Dette er et samarbeid mellom Salangen kommune og kunstnerne Selma Køchling og Vidar Laksfors, som har atelier i den gamle skolen
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
Uskadet fra elgpåkjørsel
MASTERBAKKEN: En mannlig fører av en Mazda- personbil kjørte i morgentimene torsdag på en elg ved Masterbakk i Salangen.
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
- Inspirerende og motiverende
SJØVEGAN: Tidligere lensmann og politibetjent i Salangen, Hans Roar Rasmussen fikk tirsdag tildelt Politiforums Ærespris for 2019. Nettavisen har gjort et lengre intervju med prisvinneren.
torsdag 16. januar Salangen-Nyheter
Får politiforums ærespris
SJØVEGAN: Tidligere lensmann og mangeårig politibetjent i Salangen, Hans Roar Rasmussen er i dag onsdag tildelt Politiforums Ærespris.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Planlegges for 32. gang
TENNEVOLL: Torsdag 13.februar inviteres det til idémyldringsmøte inne på Lavangen bibliotek om dette årets Lavangsvekka. Det blir også 32. året dette arrangementet blir avholdt.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Trekker seg fra Millionfisken
SJØVEGAN: Mangeårige booking- og artistansvarlig for Millionfisken, Christer Møller trekker seg nå fra ansvaret.
onsdag 15. januar Salangen-Nyheter
Lokal strikkeoppskrift
SJØVEGAN/TROMSØ: Mor Randi Ratkje og datter Sara Ratkje har laget sin helt egen strikkeoppskrift. Oppskriften er på en flott festdrakt til jenter i alderen ett til fire år.
tirsdag 14. januar Salangen-Nyheter
Søker etter vertsfamilier
TROMS/NORDLAND: I april kommer det omlag hundre amerikanske heimevernsoldater til Nord-Norge for å gjøre sin vintertrening, og for å oppleve norsk kultur. I den forbindelse søker de nå etter vertsfamilier.
tirsdag 14. januar Salangen-Nyheter
Bredbåndsstøtte til talenter
SJØVEGAN: Kunnskapstrening IT som hadde sitt utspring i Salangen og som etablerte prosjektet Workflooow høsten 2017 har nå knyttet et viktig samarbeid med Bredbåndsfylket Troms.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
Nå søker de lærlinger
SALANGSVERKET: Salangfisk AS er tidlig ute og har nå utlyst stilling til lærlingplass innen akvakultur på det nye smoltanlegget ved Salangsverket.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
I kveld blir det seniordans
SJØVEGAN: I kveld mandag klokken 19:00 starter Seniordansen i Salangen opp igjen for året. Både gamle og nye dansere er hjertelig velkommen til å møte opp å være med.
mandag 13. januar Salangen-Nyheter
Hjalp viltnemda med elg
STROKKENES: Brannvesenet i Salangen bidro søndag formiddag Viltnemda i Salangen i forbindelse med en elg som var i Nervatnet.
søndag 12. januar Salangen-Nyheter
Anerkjent huskyfarm
KVERNMO: Deep Forest Husky som holder hus innerst på Kvernmo har hatt en forholdsvis god sesong denne vinteren med en jevn strøm av turister som de har tatt med ut på tur med hundespann og levert flotte vinteropplevelser, nordlys, bålkos og nordisk
fredag 10. januar Salangen-Nyheter
Øremerkede midler for nydyrking
SJØVEGAN: Salangen kommune har i flere år tilbudt støtte til nydyrking, men få personer har benyttet seg av tilbudet. Nå gjør de nytt tiltak i håp om økt nydyrking av landbruksarealer i kommunen.
fredag 10. januar Salangen-Nyheter
– Enda billetter igjen!
SOLØY: For 11. året på rad inviterer Fjellkysten til nyttårskonsert kommende lørdag, 11. januar. Arctimus sekstett kommer som vanlig i år har de med seg solist Eli Kristin Hanssveen
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
– Lokal kulturhistorie
SJØVEGAN: Sjøvegan har i flere tiår vært et samlingssted for feststemte folk på grunn av et godt utelivstilbud. En rekke utesteder har kommet og gått, og i dag er det bare minnene som lever igjen av mange av de gamle utestedene.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Ledet NHO-konferanse
SJØVEGAN/OSLO: Peder Ingvaldsen (22) fra Salangen var i går i Oslo å ledet NHOs års-konferanse sammen med Alice Refsdal.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Opprettet støttegruppe
SJØVEGAN: To lesere av Salangen-Nyheter har opprettet en egen støttegruppe, som skal være med å støtte oppom arbeidet og aktiviteten av nettavisen i videre fremtid. - Vi ønsker nettavisens og dens ansatte all mulig lykke i fremtiden, sier en av
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

Nyttårshilsning fra butikkene
SJØVEGAN: Butikkene på Sjøvegan sender en god nyttårshilsning til alle kunder. - Nå ser vi frem til ett nytt år med nye muligheter, sier en av butikksjefene til nettavisen.
torsdag 9. januar Salangen-Nyheter
En person sendt til sykehus
SJØVEGAN: Føreren i 50-årene kjørte utfor veien med en varebil i 50-sonen på Nedre Heia onsdag ettermiddag. Mannen ble sendt til sykehuset med helikopter med lettere skader.
onsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Lytt på radio!
SJØVEGAN: Ta det helt med ro, det er bare en øvelse. I dag onsdag, klokken 12.00 vil hele landets varslingsanlegg teste varslingssystemet med meldingen «Viktig melding - lytt på radio».
onsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Samler flasker til skoletur
SJØVEGAN: Nå er niendeklassingene ved Salangen skole i gang med flaskeinnsamlingen. De blir å gå hver kveld fremover denne uka, og håper folk tar hjertelig i mot dem, og at de har flasker å gi.
onsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Ibestad-rådmann slutter
HAMNVIK: Rådmann i Ibestad kommune, Roe Jenset går ved månedskiftet ut av sin stilling. Han går tilbake til fiskeindustrien og skal begynne som daglig leder for Nergård Fisk AS.
tirsdag 7. januar Salangen-Nyheter
Nav-åpning i rute
SJØVEGAN: Nå er det ikke lenge igjen før det nye NAV-kontoret åpner dørene på Sjøvegan. Etter 20. januar begynner innflyttingen, og dørene åpnes omgående etter de er ferdige.
tirsdag 7. januar Salangen-Nyheter
Viktig verktøy for lungesyke
SJØVEGAN/FØRDE: Utflyttet salangsværing, Elin Johnsen har siden 2014 jobbet som fysioterapeut for lungesyke, nå lanserer hun snart en mobilapp som vil være viktig hjelp for lungesyke over hele landet.
mandag 6. januar Salangen-Nyheter
Gode sommerminner
SJØVEGAN: Nettavisens journalist, Knut-Arild Johansen har i sommer hatt med videokamera på tur, og har samlet sine beste minner fra sommeren til en liten videosnutt.
mandag 6. januar Salangen-Nyheter
Sykehjemmet tar form
HANVVIK: Byggingen av det nye sykehjemmet på Ibestad som begynte i juni 2019 er i rute, og selv om det ble noe forsinkelse i grunnarbeidet er siste signaler fra entreprenøren tyder på at de blir ferdige til august.
fredag 3. januar Salangen-Nyheter
– It's very nice up here!
SJØVEGAN: På nyttårsaften var folk fra både fjern og nær samlet på Sjøvegan for å markere avslutningen på året. Blant folk var kompisene Alberto Valverde og Angel Ramirez som henholdsvis kommer fra Spania og Peru.
torsdag 2. januar Salangen-Nyheter
– Nå må de bli ferdige!
SJØVEGAN: Hullet som er i veien opp til St. Hansveien har skapt reaksjoner blant mange salangsværinger, en av de er Alvilde Sæther som uttrykker bekymringer for at arbeidet har tatt lang tid og er en stor risiko for de som benytter veien.
torsdag 2. januar Salangen-Nyheter
Anette gav nyttårshilsen
SJØVEGAN: SN-TV sendte nyttårsaften fyrverkeri- showet på Sjøvegan direkte i programmet Nyttårssmellen . Anette Julie Stokkmo fikk sende direkte nyttårshilsen til sine venner og familie.
31. desember 2019 Salangen-Nyheter
Statsministeren hilser
OSLO/SJØVEGAN: Statsminister Erna Solberg (H) har sendt en egen nyttårshilsen til Salangen-Nyheter redaksjonen, men også til alle leserne og støttespillerne av avisen. Vi er utrolig takknemlig og takker for hilsningen!.
31. desember 2019 Salangen-Nyheter
Se Nyttårssmellen NÅ!
SJØVEGAN:  Akkurat nå fra kl. 18:00 sender Salangen-Nyheter sin tradisjonelle Nyttårssmellen direkte på web-tv. Du kan sende nyttårshilsning til studio ved å skrive kodeord SN (din melding) til nummer 2065
31. desember 2019 Salangen-Nyheter
Direktesendt fyrverkeri- kos
SJØVEGAN: SN-TV sendte i fjor nyttårsaften fyrverkeri- showet på Sjøvegan direkte i programmet Nyttårssmellen . Her kan du lade opp til kveldens sending med å se opptaket fra direktesendingen i fjor. Programverter Are Apeland og Harald Anton
31. desember 2019 Salangen-Nyheter
- Det største vi har laget
SJØVEGAN: I kveld på nyttårsaften skal Maxi Pyroteam igjen imponere med et spektakulært fyrverkerishow i Strandparken på Sjøvegan. Det hele starter klokken 19.00.
31. desember 2019 Salangen-Nyheter
Kjørte i hull i veien
ØVRE SJØVEGAN: Føreren av en personbil mistet kontrollen over kjøretøyet på sørpete og glatt vei, og ferden endte i et hull.
30. desember 2019 Salangen-Nyheter
Enda ikke lagt ut for salg
SJØVEGAN: Det gamle herredshuset i Salangen kommune, er enda ikke lagt ut for salg. Grunnen er at det fortsatt er artikler der som enda ikke er omplassert.
30. desember 2019 Salangen-Nyheter
Alt klart for bobilgjestene
SJØVEGAN: I tradisjon tro har Tor-Arne Chruickshank nå gjort klart for årets bobilgjester for den kommende helga og nyttårsfeiringen.
29. desember 2019 Salangen-Nyheter
Garasjebrann i natt
ØVRE SALANGEN: Fire biler gikk tapt i en større garasjebrann i Øvre Salangen natt til lørdag.
28. desember 2019 Salangen-Nyheter
Nå blir det storm
SJØVEGAN: Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige vindkast sent lørdag og natt til søndag.
28. desember 2019 Salangen-Nyheter
Fyrverkerisalget i gang
SJØVEGAN: Nede på Maxi Miljø er nå pyroteamet i gang med fyrverkerisalget. – Det har vært et forbausende bra salg til at det bare er første dagen, sier Jens Viktor Steinsund.
27. desember 2019 Salangen-Nyheter
En billig reise hjem
SJØVEGAN: Salangen Drosjesentral oppfordrer ungdommer til å være mer flittig i bruken av «Hjem for en femtilapp». Tilbudet gjelder også nå i julehøytiden.
26. desember 2019 Salangen-Nyheter
- Tenk brannsikkerhet!
SJØVEGAN: Det er veldig viktig at man sjekker batteriene i røykvarslerne hele året og spesielt nå i julehøytiden. Brannvesenet opplever spesielt mye utrykning på grunn av tørrkoking. Og det er også viktig at man sjekker at alt slukningsutstyr er i
26. desember 2019 Salangen-Nyheter
Slik er utelivet i jula
SJØVEGAN: Andre juledag åpner Kåre Maloney dørene for en hyggelig romjulsaften inne på Lundbrygga. Men, Kåre Maloney er ikke den eneste som åpner for uteliv i romjula.
26. desember 2019 Salangen-Nyheter
TROMS OG FINNMARK

- Gå inn og stem på pappa!
SJØVEGAN: Tidligere lensmann i Salangen, Hans Roar Rasmussen er nå nominert til å kunne vinne Politiforums ærespris. Datter, Tonje Berg oppfordrer alle til å stemme frem faren. – Han fortjener den virkelig, sier hun.
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
Sunniva synger jula inn
HAMNVIK/SJØVEGAN: Sunniva Fosshaug synger mye på fritiden sin, og har en kjempefin sangstemme. Nå har Salangen-Nyheter vært så heldig og fått besøk av henne i studio, og spillet inn hennes versjon av Trygve Hoffs Nordnorsk Julesalme . Nyt den, og en
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
- Vi kan være stolte!
ÅRSTEIN: Ordfører i Gratangen kommune, Anita Karlsen har sendt en juletale til nettavisens redaksjon. Vi legger den ut her.
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
Hvem skal få julegaven vår?
KVERNMO: Deep Forest Husky som holder til på Kvernmo i Gratangen ønsker å dele ut en flott julegave til noen, og søker derfor nå etter forslag fra deg.
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
Bjørn Sverre fikk stjerna!
SJØVEGAN: I tradisjon tro deles nettavisens egen hederspris ut under web-tv sendingen Julestemning .
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
Trekning av julevogna
SJØVEGAN: Lille julaften var det klart for trekning av hvem som skulle få handlekurven som Extra Sjøvegan har hatt til utlodding. Det var kommet inn omlag tusen lapper fra kunder som håpet å kunne få seg litt ekstra snadder til jul.
24. desember 2019 Salangen-Nyheter
Lyssatt julehandel
SJØVEGAN: Elever fra Salangen skole sørget for at folk fant veien ned til Sjøvegan-sentrum søndag ettermiddag. Det var nemlig tent flere hundre fakkelbokser i sentrum.
23. desember 2019 Salangen-Nyheter
Tradisjon ble fulgt opp
SJØVEGAN: Sola snur og vi går i mot lysere tider nå!. Igjennom 43 år har dette blitt markert med stor sammenkomst av familier og naboer til bålfest på Nedre Heia.
23. desember 2019 Salangen-Nyheter
Se "JuleStemning"
SJØVEGAN: Lørdag 21.desember hadde SN-TV sin årlige førjulssending der programvertene Jon Henrik Larsen og Are Apeland ledet sendingen med gjester og gode innslag. Her kan du se opptaket av sendingen.
23. desember 2019 Salangen-Nyheter
Klar til å ta neste steg
SALANGSVERKET: Oppdretts-selskapet Salaks AS kunne fredag glede seg over at de nå har mottatt seks nye utviklingstillatelser til deres nye konsept FjordMAX. Karl Erik Bekkeli sier at med dette er de klare til å ta neste steg mot realisering.
23. desember 2019 Salangen-Nyheter
– Det går i nå i ett!
SJØVEGAN: På Mazhar's Mathus har det vært full fres på kjøkkenet. Cateringvirksomheten har vært svært ettertraktet med opptil flere leveringer for dag, i tillegg til selve restaurantdriften. Sjefen sjøl synes det bare er gøy, selv om det er hektisk.
23. desember 2019 Salangen-Nyheter
Kirkens store høytid
SJØVEGAN: Nå nærmer julen seg med stormskritt, og da faller det naturlig inn at det også blir aktivitet i Salangen menighet, som vanlig blir det både en rekke gudstjenester og juletrefest.
21. desember 2019 Salangen-Nyheter
Frivilligheten i fokus
SJØVEGAN: Programvertene Inger Lise Sætrevik Apeland og Are Apeland hadde fredagens sending av radioprogrammet Natt til lørdag . Sendingen gikk direkte med hilsninger, konkurranser og plateønsker og den røde tråden igjennom sendingen var
21. desember 2019 Salangen-Nyheter
Nå er det blitt 60-sone
OTTERÅ: For alle som benytter seg av Fylkesvei 7810 mellom Laberg og Lavangsnes så vil nå farten være en annen. Nå er det 60 sone!
20. desember 2019 Salangen-Nyheter
Markering av vintersolverv
SOLØY: I tradisjon tro inviterer Lavangen Fjellvandrerlag også i år til den populære midtvintersvaka inne ved Bjørnehuken på Soløy.
20. desember 2019 Salangen-Nyheter
Elevene klar for ferie
SJØVEGAN: Torsdag var det duket for juleavslutning på Sjøvegan videregående skole. 300 elever i tillegg til ansatte var samlet for en siste sosial stund før skolehalvåret var over.
19. desember 2019 Salangen-Nyheter
Blir den nye FK- sjefen
SJØVEGAN: Daglig leder- stillingen på Felleskjøpet på Sjøvegan har vært utlyst en god stund nå. Nå er den besatt, og av en kvinne.
19. desember 2019 Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS OG FINNMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL