Salangen
Ramandan gått i gang
SJØVEGAN: 1,5 milliarder muslimer faster denne måneden. Her får du en kort forklaring om hvorfor.
lørdag 11:08 Salangen-Nyheter
Festivalstemning i studio
SJØVEGAN: Programvertene Nikolay Nordmo og Are Apeland (bildet) hadde fredagens utgave av radioprogrammet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var festivalsommer. Hilsninger, konkurranser, intervjuer og plateønsker ble det masse av.
lørdag 11:05 Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN:  Følg SN Radio sin fredagssending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!. Send inn SMS til sendingen med å skrive SN først i meldingen, og sende det til nummer 2065.
fredag 21:36 Salangen-Nyheter
Her blir det asfalt og grus
HAMNVIK: Veiene i Ibestad trenger sårt renovering, men ikke alle plasser blir prioritert. I løpet av året blir det asfalt og grusleging på en rekke strekninger.
fredag 13:15 Salangen-Nyheter
Renoverte info-tavler
FOSSBAKKEN: Informasjonstavlene som utgjør en del av Krigshistorisk landskap som står ved Lapphaugen Turiststasjon blir renovert i løpet av sommeren.
fredag 08:25 Salangen-Nyheter
- Savner den tiden
SALANGSVERKET: Det er få som husker eller ikke er klar over at en tid tilbake lå et av landets ledende bedrifter innen interiør på Salangsverket. Hadde du norskproduserte møbler med varmebøyd bøk er det store sannsyneligheter for at den ble levert av Interiør AS...
fredag 08:04 Salangen-Nyheter
Gjenopptar torgnavn-sak
SJØVEGAN: Arbeiderparti- veteran Per Hauglid (bildet) puster nå liv i den 25 års gamle saken om et eget navn på torget på Sjøvegan. Forslaget var å omdøpe torget til Håkon Bendiktsens plass.
fredag 07:44 Salangen-Nyheter
Alt klart for våroppvisning
SJØVEGAN: 4. juni blir det våroppvisning for gymnastene i Salangen IF Turn. Her skal samtlige partier vise frem hva de har øvd på den siste treningssesongen. Gratis inngang og kafé fra klokken 17:00.
torsdag 13:15 Salangen-Nyheter
TROMS

Innlandskaptein søker folk
SETERMOEN: Øyvind Berg fra den eneste kystløse kommunen i Troms, Bardu, tar sikte på å stifte et kystlag i Salangen og omeng gjennom Forbundet Kysten. Han har en glødende interesse for båtlivet på sjøen og søker nå likesinnede.
torsdag 09:32 Salangen-Nyheter
- Bussrull som uniform
SJØVEGAN: I radioprogrammet "Møte mellom artister" tar programleder Harald Hellum en prat med den etablerte artisten Knut Erik Østgård og den unge fremadstormende artisten Eskil Løkstad Hansen.
torsdag 09:18 Salangen-Nyheter
Furuly Turbuss i vekst
BRANDVOLL: Det gamle og ærverdige Bardu- selskapet Furuly Turbuss vokser og investerer for å møte økt etterspørsel. Ny turbuss er nå klar til nye oppdrag!.
torsdag 09:09 Salangen-Nyheter
- Det var et helt nytt liv
SETERMOEN/SJØVEGAN: Følg med på podcasten der programvert Aleksander Walør blir kjent med en vel etablert innflytter til Norge. I denne utgaven blir vi kjent med bardudølen Ronald Kristofell Saleming (bildet) og hans historie både før og etter han kom til Bardu i Troms.
onsdag 14:45 Salangen-Nyheter
"Trollstien" tiner frem
SJØVEGAN: Den mye omtalte "Trollstien" på Sandbergan her i Salangen tines mer og mer frem der den ligger i skogen. Nå er den klar for nye opplevelsesturer for både små og store.
onsdag 12:45 Salangen-Nyheter
Pensjonister på besøk
SJØVEGAN: Mandag formiddag kom det en busslast med pensjonister fra Narvik til Salangen, som ville bli bedre kjent med kommunen.
onsdag 09:05 Salangen-Nyheter
Sørger for sjømatbuffé
MOAN/SJØVEGAN: Firmaet Dyrøymat skal i å følge opp suksessen med å lage deilig mat på Salangen store sommerarrangement, Millionfisken.
onsdag 08:42 Salangen-Nyheter
Nå skal gravlunden rakes
SOLØY: I dag onsdag 22.mai er det klart for den årlige vår-dugnaden på Lavangen kirkegård. Her skal det gjøres fint før konfirmasjon og den kommende sommersesongen.
onsdag 08:22 Salangen-Nyheter
Må stenge vannet
SJØVEGAN: Salangen kommune må i morgen torsdag stenge vannet på grunn av omkoblinger.
onsdag 08:14 Salangen-Nyheter
Finværet fortsetter!
SJØVEGAN: I følge vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Tromsø vil det fine været i Sør-Troms fortsette en god periode fremover.
tirsdag 11:51 Salangen-Nyheter
Funnet en god oppskrift
IDRETTSHEIA: For 16. gang er Salangen IF Fotball med og arrangerer Tine Fotballskole for alle mellom 6 til 14 år. – Vi har funnet en god oppskrift som vi er tro mot, sier Trine Dahlberg Torgersen ved SIF Fotball til nettavisen.
tirsdag 07:45 Salangen-Nyheter
Storfint besøk på trappen
SOLØY: Ronald Kvernmo, Viggo og Janne fikk tidligere i går et unikt besøk på verandaen. En storfugl tilbragte en god stund på gelenderet. – Den har stått og hørt på radioen, sier Kvernmo og ler.
tirsdag 07:44 Salangen-Nyheter
– Snøen lå litt lenge
FLÅGET: Veien til Flåget og opp mot Bekkebotn er for øyeblikket stengt på grunn av teleløsning. – Skiltet fjernes, og veien åpnes når det er greit, sier Reidar Berg.
tirsdag 07:43 Salangen-Nyheter
Ramandan har startet
1,5 milliarder muslimer faster denne måneden. Her får du en kort forklaring om hvorfor.
mandag 20. mai Salangen-Nyheter
Enda ingen skiltendring
SJØVEGAN: Salangen kommune har vedtatt å be Statens Vegvesen om å skilte stedsnavn på lik linje med norske stedsnavn på blå skilt. Statens Vegvesen har selv eget vedtak på dette, som sier at flerspråklig skilting skal utføres innen april 2019. Enda er ikke noe...
mandag 20. mai Salangen-Nyheter
– Ville likt å møte ham
SOLØY: Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste har skapt mange reaksjoner blant det norske folket, både positive og negative. Durek Verret er sjaman, akkurat som en lokal sjaman i Lavangen, som mener vi kanskje kan lære av han.
mandag 20. mai Salangen-Nyheter
Skifter ut veilys
HAMNVIK: I det flotte været jobbes det nå med å få skiftet ut veilys i Ibestad kommune fra Storvika til Skog på Rolløya. Trafikanter bes være oppmerksom på at det periodevis kan oppstå kø på utsatte steder.
mandag 20. mai Salangen-Nyheter
Har tatt vannprøver
ASTAFJORD: Fiskeridirektoratet melder fra i en pressemelding at alger fører til at oppdrettsfisk dør. Hittil er problemet observert i deler av Astafjorden i Troms, inkludert Grovfjorden, Gratangen og Lavangen, og innerst i Ofotfjorden i Nordland.
mandag 20. mai Salangen-Nyheter
Det nye måsetaket
SJØVEGAN: Det er ingen tvil om at måsen har mye og foreta seg om dagene. Senest lørdag kveld var taket på pakkhuset på Lundkaia fyllt opp av måser.
søndag 19. mai Salangen-Nyheter
- Annenhver dag på skolen
HAMNVIK: Se denne utgaven av "Gyngestolen" der ibestadværingen Gunvor Klevstad Normann forteller om sin barndom og oppvekst i Ibestad. Programvert er Johanne Driveklepp.
lørdag 18. mai Salangen-Nyheter
17.mai- fest i studio!
SJØVEGAN: Programvertene Guro Bjørnsund og Herleif Kristoffersen (bildet) hadde fredagens utgave av radioprogrammet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var naturlig nok nasjonaldagsfeiringen 17.mai, siden sendingen var på akkurat den dagen. Hilsninger, konkurranser,...
lørdag 18. mai Salangen-Nyheter
En nasjonaldag i stolthet!
SJØVEGAN: Den storslåtte feiringen i Salangen av nasjonaldagen vår var full av glede, godteri, is og sang. Salangsværingene trakk ut for å ta en del av folkefesten i går.
fredag 17. mai Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN:  Følg SN Radio sin 17-mai fredagssending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!. Send inn SMS til sendingen med å skrive SN først i meldingen, og sende det til nummer 2065.
fredag 17. mai Salangen-Nyheter
Har startet feiringen!
SJØVEGAN: Klokken 09.15 ble flagget heist til nasjonalsangen ved Salangen bo- og eldresenter i Salangen. Feiringen av nasjonaldagen er definitivt i gang i bygda vår!.
fredag 17. mai Salangen-Nyheter
Gratulerer med dagen!
SJØVEGAN: Så er dagen kommet for både små og store borgere. 17.mai er en festdag, også i Salangen!
fredag 17. mai Salangen-Nyheter
TROMS

Stelte i blomsterbedet
SJØVEGAN: 17. mai-feiringen er rett rundt hjørnet, og ildsjeler stiller opp for å få alt på plass. Gunvor og Steinar Gjertsen stelte blomsterbedet ved Lysthuset.
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
Bunadtips og russefeiring
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Aleksander Walør slått av en prat med Lill-Anita Holte fra Røde kors som arrangerer diskotek i Ibestad i kveld. Marianne Lakselv fra Husfliden i Tromsø, som skal hjelpe oss med å få bunaden ren, fin og...
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
Hjemmekampen avlyst
SJØVEGAN: Den tradisjonelle 16.mai- fotballkampen på Idrettsheia blir i år avlyst. Kampen skulle gått mellom Salangen og Nordkjosbotn.
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
– Vi steller i stand!
HAMNVIK: I dag 16.mai ønskes ungdom velkommen til et storartet arrangement på Kulturhuset Ibestad. Der arrangerer nemlig Ibestad Røde Kors diskotek for alle mellom 13 til 20 år.
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
Fokus på barn og unge
HAMNVIK: I forrige uke ble det lagt ut melding om at det må kan søkes om kulturmidler i Ibestad kommune. I år har det kommet noen nye retningslinjer som er viktig å få med seg.
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
Et sykehus på hjul
SJØVEGAN: LHL og Ambulanseforbundet i Delta er for tiden på turné. De skal besøke 86 kommuner fra Kautokeino i nord til Kristiansand i sør. Målet er å sette kravet om lovfestet responstid for ambulansetjenesten på dagsorden.
torsdag 16. mai Salangen-Nyheter
Tilstandsrapport mm.
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Aleksander Walør slått av en prat med Ordfører i Ibestad, Dag Sigurd Brustind om tilstandsrapporten han skal legge frem i kveld kl. 18.00. Deretter har vi et video-innslag med Vegard Bjørstad fra Tinestafettkomiteen...
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
- Vurderer andre tiltak
SJØVEGAN: På parkeringsplassen utenfor Extra Sjøvegan påkjøres enda betongringene som står rundt lyktestolpene. Daglig leder, Agnar Magne Fossbakk forteller at de nå skal vurdere andre tiltak.
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
– Viktig å finne ro i sjela
TENNEVOLL: I går var alle velkommen til offisiell åpning av et helt ny spa i Lavangen. Fysioterapeut, Milena Szydelko (bildet) fra Polen har bodd 4 år i Norge, og ville etablere noe eget. – Det er en vanlig spa for behandling av kropp og sjel, sier hun.
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
Flaggene til topps!
SJØVEGAN: Flaggene i gatene på Sjøvegan er endelig kommet på plass, både til nasjonaldagsfeiring men også til sommerens begivenheter.
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
Alexsander rydder opp
TENNEVOLL: Gatene på Tennevoll har blitt mer og mer ren. Alexsander Nicolai Nilsen tok en søppelsekk og sykkelen fatt og har brukt de siste ukene på å kaste søppel dit det skal. I går fikk han skryt av ordføreren i Lavangen.
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
- Vi går i guds lys
SJØVEGAN: Se denne utgaven av "Gyngestolen" der salangsværingen Johanne Tollefsen forteller om sin barndom og oppvekst i Salangen. Programvert er Johanne Driveklepp.
onsdag 15. mai Salangen-Nyheter
- Det så trasig ut
SJØVEGAN: Etter flere tusen arbeidstimer har det gamle lokomotivet som var brukt på Salangsverket blitt restaurert og har kommet tilbake på sin respektive plass i Ny-Ålesund.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Teater og statsbudsjett
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Stian Andre Trondsen pratet med ordfører i Tjeldsund, Liv Kristin Johnsen om at det bevilges 13.3 millioner til Statsbygg til forprosjektering av Fagskole for Brann og Redning. Sisilja Viksund, Ordfører i Evenes om at det er...
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Klare for ny sesong
ELVELUND: Tor- Arne Chruickshank (bildet) ved Elvelund Camping har nå satt datoen for åpningen når den populære campingplassen åpner for årets sesong.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Søker seg tilbake igjen
SJØVEGAN: Salangsværing og nåværende rådmann i Dyrøy, Tore Uthaug (bildet) vil hjem til Salangen igjen rent jobbmessig. Han er en av de ni personene som har søkt på administrasjonssjef- stillingen i Salangen kommune.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Over 53 påmeldte lag
IDRETTSHEIA: De første arrangerte «TINEstafettene» gikk av stabelen allerede i forrige uke, og det er ikke lenge til startskuddet i Salangen. – I år er det cirka 430 påmeldte elever, over 53 lag, sier Vegard Bjørstad.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Taler og aktiviteter klare
SJØVEGAN/TENNEVOLL: 17. mai-programmet er klart både i Salangen og Lavangen kommune. Folketogene skal gå sin gang, og flere aktiviteter blir arrangert til nasjonaldagen som nærmer seg med stormskritt.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Stormen tok Stormberg
SJØVEGAN: Det er ikke å stikke under en stol at folk kollektivt rynker på nesa når de hører om «uvær». Noen trosser stormen uansett, og da kan gjenstander fort komme på avveie.
tirsdag 14. mai Salangen-Nyheter
Steinhugging til fjærerydding
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Aleksander Walør pratet med Vidar Laksfors som arrangerer kurs i steinhugging, Helge Molund om konsert i Andørja Kirke på onsdag og til slutt Odd Bjørnar Harr fra Skånland Båtlag om at det skal ryddes og...
mandag 13. mai Salangen-Nyheter
Besøkstjeneste på Ibestad
HAMNVIK: Ibestad Røde Kors starter besøkstjeneste på Ibestad. Nå vil de ha frivillige i alle aldre til å være med på å glede andre og seg selv.
mandag 13. mai Salangen-Nyheter
Ønsker folk til dugnad
SOLØY: Den store norske dugnadsgjengen er å se ute i de flotte vårtidene vi nå befinner oss i, og 22. mai ønsker Lavangen menighetsråd å få en pen og ryddig gravlund rundt Lavangen kirke.
mandag 13. mai Salangen-Nyheter
Vil ha din historie
TROMSØ/SJØVEGAN: Sannhets- og forsoningskommisjonen har satt i gang sitt arbeid og vil ha samers, kveners og norskfinners historier og erfaringer med tidligere tiders politikk. Det som i dag definerer som fornorskningspolitikken.
mandag 13. mai Salangen-Nyheter
Nå blir det Finnmarksktur
SJØVEGAN: LHL Salangen i samarbeid med Salangen Pensjonistforening og SAFA inviterer til busstur til Finnmark i august. Påmeldingsfristen er 25. juni og det er plass til 49 personer.
søndag 12. mai Salangen-Nyheter
- Salangen gjør det igjen!
SJØVEGAN: Søndag ettermiddag ble barnekretsturnstevnet i Salangen avsluttet med oppvisning i Salangshallen. - Salangen har gjort det igjen, og laget et kjempestevne til alle ungene, sa en av foreldrene etter stevnet.
søndag 12. mai Salangen-Nyheter
TROMS

- Barnehagene er viktige
SJØVEGAN: Programvertene Tor Meyer og Kjell Arne Wullf hadde fredagens utgave av radioprogrammet "Helgestart" på SN Radio. Temaet for sendingen var barnehager. Hilsninger, konkurranser, innringere og plateønsker ble det også.
søndag 12. mai Salangen-Nyheter
Inviterer til folkeaksjon
HAMNVIK: Ibestad Arbeiderparti inviterer i samråd med stortingsrepresentant Sverre Myrli til folkeaksjon for bedre fylkesveier. Både næringsliv og mannen i gata er inviterte til dette viktige møtet.
lørdag 11. mai Salangen-Nyheter
– 16 år når jeg reiste
SJØVEGAN: Se denne utgaven av "Gyngestolen" der salangsværingen Eliseus Rønhaug forteller om sin barndom og oppvekst i Salangen. Programvert er Tor Meyer.
lørdag 11. mai Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN:  Følg SN Radio sin fredagssending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!. Send inn SMS til sendingen med å skrive SN først i meldingen, og sende det til nummer 2065.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
Markerte aktivitetsdagen
SJØVEGAN: I forbindelse med verdens aktivitetsdag arrangerte Salangen pensjonistforening en markering inne på Strandsentret med både loddsalg, kafédrift og gåbingo.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
Ap inviterer til folkeaksjon
HAMNVIK: Ibestad Arbeiderparti inviterer i samråd med stortingsrepresentant Sverre Myrli til folkeaksjon for bedre fylkesveier. Både næringsliv og mannen i gata er inviterte til dette viktige møtet.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
Besøkstjeneste og veier
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Stian Trondsen pratet med Ibestad Røde Kors som etablerer besøkstjeneste, Eidar Tøllefsen som har tatt initiativ til etablering av en folkeaksjon til etablering av bedre fylkesveier, og om at det opprettes en egen...
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
– Årets høydepunkt
I dag var gitarelevene ved Salangen Kulturskole å hadde en liten fremføring nede ved torget på Strandsentret. – Dette blir liksom årets høydepunkt, sier gitarlærer og kulturskolerektor Bjarne Dahlberg.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
Prosjektorganiseringer
MOEN: Målselv kommunestyre var samlet til kommunestyremøte onsdag 8. mai. Ulike politiske saker ble diskutert. SN Produksjon var tilstede og overføre kommunestyremøtet direkte.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
- Alle må ta i ett tak
TENNEVOLL: Det går hver dag mer og mer mot sommer og varmere temperaturer. Det vises også med at søppel dukker opp i veigrøftene. Nå tar ordfører i Lavangen, Bernhardt Halvorsen (bildet) til ordet for en skikkelig folkedugnad!.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
- Vi vil ha dine innspill
TROMSØ/SJØVEGAN: Ettersom Troms fylke og Finnmark fylke nå blir sammenslått, og blir hetende Troms og Finnmark fylke, skal det nå også lages nytt våpenskjold. - Vi ønsker innbyggerne i det nye fylket sine kreative innspill til nytt våpenskjold, sier...
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
- Vi rigger til i dag
SJØVEGAN: I dag fredag begynner riggingen til helgas store barnekretsturnstevne i Salangen. Det skal gjøres klart for overnatting til omlag 500 turnere på Salangen skole og Sjøvegan videregående skole.
fredag 10. mai Salangen-Nyheter
Design det nye fylkesvåpnet
TROMS OG FINNMARK: Ettersom Troms fylke og Finnmark fylke nå er sammenslått å blitt hetende Troms og Finnmark fylke, skal det nå også lages nytt våpenskjold.
torsdag 9. mai Salangen-Nyheter
Ambulansen var i fokus
SJØVEGAN: Partisekretær til Arbeiderpartiet, Kjersti Stenseng er for tiden på besøk i regionen, og i den forbindelse har hun blant annet vært på besøk hos Salangen og Lavangen ambulansestasjon.
torsdag 9. mai Salangen-Nyheter
Fylkesvåpen og Stenseng
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programvert Vibeke Larsen vært i kontakt med reindriftsutøver Per Mathis Oskal, vi skal være med reporter Kunt Arild som har møtt Partisekretær Kjersti Stenseng på Salangen og Lavangen ambulansestasjon og høre...
torsdag 9. mai Salangen-Nyheter
Dartklubben på besøk
SJØVEGAN: I går 8. mai fløy pilene veggimellom på kulturhuset i Salangen. Røde Kors Ungdom hadde nemlig inviter Dartklubben på besøk.
torsdag 9. mai Salangen-Nyheter
– Et kompetanseløft
SJØVEGAN: Det har nå blitt kjent at NAV-kontorene i Lavangen og Dyrøy skal flyttes til Salangen. – NAV retter seg etter tiden, og er ikke avhengig av å være like mye på kontor lengre, sier NAV-leder i Salangen.
torsdag 9. mai Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL