Salangen
Humor i kveldinga
SJØVEGAN: I kveld fredag er det igjen klart for "Helgestart" på SN Radio. Sendingene som Salangen-Nyheter sender ut hver fredag fra kl. 22.00 til ca. 01.00 er blitt svært populære for folk og følge med på.
08:38 Salangen-Nyheter
Skiparkeringa er klar
SELJESKOG: Øverst i Seljeskog er nå parkeringsplassene ryddet for snø, og klare til å ta i mot de som ønsker og bruke skiene i ny-snøen som har kommet de siste dagene.
08:30 Salangen-Nyheter
Slik kan et liv reddes
SJØVEGAN: En hjertestarter er et apparat som har reddet flere tusen menneskeliv, her i Salangen kommune finnes flere hjertestartere. Kommuneoverlege Lars Nesje forteller at de er veldig enkle å bruke.
08:25 Salangen-Nyheter
Arrangerer næringslivsdag
SJØVEGAN: Ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo (bildet) og Astafjord Utvikling AS har tatt initiativ til å invitere elever fra Salangen skole og Sjøvegan videregående skole på bedriftsbesøk og næringslivsdag i Salangen den 22. januar.
07:59 Salangen-Nyheter
Står fast i bakke
TENNEVOLL: En trailer står torsdag kveld bom fast i Spansgårdstigningen i Lavangen. Det er godt vinterføre på stedet, men traileren er alt for dårlig skodd for forholdene.
22:52 Salangen-Nyheter
Arrangerer næringslivsdag
SJØVEGAN: I denne utgaven av "Replikken" har programleder, Sissel Mathisen pratet med flere gjester, blant annet med Merethe Kvalheim om kulturminnefondet og ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo om en næringslivsdag som arrangeres neste uke i kommunen.
torsdag 17:06 Salangen-Nyheter
Søvnkurs og "tøttekveld"
SJØVEGAN: Aleksander Walør og Sissel Mathisen var programledere i "Formiddagssendingen" på SN Radio torsdag formiddag. I sendingen ble det snakket om søvn, og et sovekurs som tar plass i Målselv. Aleksander fikk også lært seg hva ei ordentlig...
torsdag 13:23 Salangen-Nyheter
Strikkekafé og nyttårsfest
SJØVEGAN: Aleksander Walør og Sissel Mathisen var programledere i "Formiddagssendingen" på SN Radio onsdag formiddag. I sendingen ble saker om strikkekaféen i Salangen tatt opp, samt et tilbakeblikk til helgas fest på Fjellkysten Gjestehus
torsdag 13:21 Salangen-Nyheter
TROMS

– Bor folk i enden av veien
SJØVEGAN: Høgdaveien blir jo ikke brøyta på vinteren fordi Salangen kommune ikke har økonomi til dette. Bjørn Ivar Nyland er en av de som må kjøre 19 kilometer ekstra hver dag på grunn av denne innsparingen.
torsdag 12:15 Salangen-Nyheter
Datakurs for seniorer
SJØVEGAN: I dagens samfunn blir det mer vanlig å bruke data til det meste. Dette kan synes vanskelig for enkelte eldre som ikke har hatt så mye opplæring på dette feltet tidligere.
torsdag 07:30 Salangen-Nyheter
Veteranplan er påbegynt
SJØVEGAN: I regjeringens handlingsplan av 2011-2013, " I tjeneste for Norge" og i regjeringens oppfølgingsplan av 2014, hvor den overordnede hensikten var at veteranene ikke skulle bli en glemt gruppe. I Salangen kommune er veteranplanen nå påbegynt.
torsdag 07:15 Salangen-Nyheter
Lærer om strikking
SJØVEGAN: De frivillige damene i Røde Kors i Salangen arrangerer strikkekafé. Målet er ikke bare å lære de utenlandske damene om strikking, men også lære dem norsk og å lage vafler.
torsdag 07:00 Salangen-Nyheter
Se RadioTV-bingo!
SJØVEGAN: Følg SN Radios sin RadioTV-Bingo DIREKTE fra kl. 20:00! Du ringer inn bingo på telefon 47 51 25 65
onsdag 19:04 Salangen-Nyheter
Datakurs og veteranplan
SJØVEGAN: I denne utgaven av Replikken har programleder, Sissel Mathisen pratet med flere gjester, blant annet Per Kvaale Caspersen om mobbeombudet i Troms, Sten Linde om veteranplan i Gratangen, og sist men ikke minst folkehelsekoordinator, Jorun Utne om datakurset som straks starter i Salangne
onsdag 17:13 Salangen-Nyheter
Nå blir det møljefest
SJØVEGAN: Lørdag 19.januar inviteres det til møljekalas på Garsnes. - Vi ønsker alle velkommen, og bordbestillingen har allerede begynt, sier innehaver Andreas Utstøl (bildet).
onsdag 03:15 Salangen-Nyheter
Har ikke vurdert boks
SJØVEGAN: Salangen kommune har ikke vurdert beholdere for bæsje-poser til hunder. Det har flere tettsteder og byer omkring i Norge opprettet det siste året. - Nei vi har ingen planer om noe slikt nå, sier teknisk sjef i Salangen kommune, Reidar Berg (bildet).
tirsdag 18:15 Salangen-Nyheter
Stabil medlemsmasse
SJØVEGAN: Salangen KrF kan gå inn et valgår og se at de holder seg stabil i forhold til medlemsmassen. Men om det har vært noen politiske seiere i året som var for partiet lokalt, er leder Tor Magnus Østvik (bildet) heller usikker på.
tirsdag 12:45 Salangen-Nyheter
Enda tomme lokaler
SJØVEGAN: Bankbygget på Sjøvegan står enda med tomme lokaler, den ene delen av bygget er fortsatt leid av banken, mens den andre delen står pr. i dag tom og uten leietaker.
tirsdag 08:09 Salangen-Nyheter
Nå skal de hylle Abba
SJØVEGAN: Den 9. februar skal Bardu korforening endelige sette til liv et glittende show de har øvd på i nesten ett år, de skal ta for seg de svenske paljettbekledde pop-heltene fra 70-tallet med en spennende vri.
tirsdag 07:30 Salangen-Nyheter
Røde morgenskyer
SJØVEGAN: Rundt middagstider på mandag kunne man se en rødlig farge manifestere seg på himmelens skyer. En forvarsel for hva som snart skal melde sin gjenkomst her i traktene.
tirsdag 07:00 Salangen-Nyheter
Populært med folkebad
SJØVEGAN: Det er stor popularitet for folkebadet i Salangen kan Ronny Johnsen stolt fortelle. – Det er voldsom aktivitet av både unge og barnefamilier, forteller han.
mandag 18:15 Salangen-Nyheter
Trivelig på Lysthuset
SJØVEGAN: Fredag 11. januar arrangerte Salangen Røde-Kors sin juletrefest inne på Salangen kulturhus. De har også for julen 2018 mottatt midler fra Gjensidigestiftelsens juleaksjon.
mandag 11:32 Salangen-Nyheter
Nyttårskonsert igjen
ÅBREKKA: Igjennom ti år har Tor Lyngmo og Fjellkysten Gjestehus klart å skape det som på folkemunne i bygda kalles for "Nyttårskonserten fra Lavangen". I år var det derimot noen musikalske overraskelser til publikum.
mandag 09:11 Salangen-Nyheter
Kirsti Bergstø kommer
SJØVEGAN: 22. januar kommer nestleder for Sosialistisk Venstreparti, Kirsti Bergstsø til Salangen. Det skal arrangeres et åpent møte på Kåre på Kaia, og styremedlem Eli Helene Johannessen oppfordrer alle engasjerte til å møte opp.
mandag 07:30 Salangen-Nyheter
Får mer neste mandag
TENNEVOLL: Med været og føret som preger trafikken i distriktet er strøsand et utmerket hjelpemiddel, men Astafjord Vekst AS i Lavangen har nå blitt utsolgt for strøsand, men sier at de vil få mer inn frem til neste mandag.
mandag 07:15 Salangen-Nyheter
Vært bra billettsalg
SJØVEGAN: Salget av festivalpass og billetter til årets store folkefest og fiskekonkurranse, Millionfisken har pågått en stund nå og styreleder, Torkel Rørstrand forteller at salget har gått veldig bra så langt.
mandag 07:00 Salangen-Nyheter
Fredagssending i snøvær
SJØVEGAN: Kirsten Lundberg og Olav Johan Nygaard hadde sending sist fredag på "Helgestart" på SN Radio. Hilsninger og plateønsker samt konkurranser var hovedstikkordet, ilag med tema som snø og uvær.
lørdag 14:55 Salangen-Nyheter
– En ære å bli spurt
TENNEVOLL: Torsdag var det nominasjonsmøte i Lavangen Arbeiderparti. Her kom det frem at Hege Beate Myrseth Rollmoen (bildet) er partiets førstevalg som ordførerkandidat. – Det er en ære å bli spurt, og jeg har takket ja, forteller Hege Beate til nettavisen.
lørdag 12. januar Salangen-Nyheter
Klubben starter opp igjen
ROLLA: Mandag 14. januar blir det oppstart av ungdomsklubben på Ibestad. Enhetsleder for kultur i Ibestad kommune, Ingvild Johansen (innerfelt) forteller at de nå har fått ny leder og at når klubben starter opp skal ungdommene selv få være med å utforme den.
lørdag 12. januar Salangen-Nyheter
Ungdomsklubb og vei
SJØVEGAN: I denne utgaven av Replikken har programleder, Herleif Kristoffersen pratet med flere gjester, blant annet Ingvild Johannsen om ungdomsklubb på Ibestad, Siril Veiåker Nilsen i Veitrafikksentralen og sist men ikke minst Tor Lyngmo på Fjellkysten om nyttårskonserten lørdag.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
- Sjekk ut forholdene!
SJØVEGAN: Været fredag ettermiddag og kveld medfører utfordrende kjøreforhold i hele Nord-Norge, og driftsleder ved Veitrafikksentralen, Siril Veiåker Nilsen oppfordrer folk å sjekke på nett før de legger ut på kjøring.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
– Nå er det bare vente
HAMNVIK: Ibestads ordfører, Dag-Sigurd Brustind ønsker å etablere et eget interkommunalt legevaktsamarbeid med Salangen og Lavangen om Målselv trekker seg fra den nåværende avtalen. Foreløpig er det stille i saken.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
Brua tar form
SJØVEGAN: Det har vært stille rundt arbeidet med den nye brua som bygges over Skårvikelva i Seljeskogen. Dette skyldes kun at det har vært juleferie, men det er enda usikkert om brua vil åpne igjen før til sommeren.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
TROMS

Snart har alle fiber
SJØVEGAN: Trollfjord Bredbånd er nå inne i siste innspurt av fiberleggingen, og slik det ser ut nå vil alle Trollfjords kunder vært knyttet opp til fiber i løpet av februar.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
Blir kun 27 ganger i år
ØVRE-SALANGEN: Øvre-Salangen idrettslag går snart i gang med sin bingo, og første runde finner sted på grendehuset den 20. januar. Nytt av året er at de har redusert til kun 27 bingoer i år, mot at de hadde 40 ganger i fjor.
fredag 11. januar Salangen-Nyheter
Åge fikk seg ny jobb!
SJØVEGAN: I denne episoden av "iGenerasjon" tok vi kontakt med Åge Marius Sørlie som nettopp har fått seg jobb, etter at han gikk ut i lokalavisa og for annonsere budskapet. Så fikk han jobb! aaaaa
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Brøyting og smøretips
SJØVEGAN: Aleksander Walør og Sissel Mathisen var programledere i "Formiddagssendingen" på SN Radio torsdag formiddag. I sendingen ble saker om brøyting i Skånland, smøretips til skituren og aktivitetstilbud fra Ibestad Frivillgsentral.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Mediyoga og UKM
SJØVEGAN: I denne utgaven av Replikken har programleder, Sissel Mathisen pratet med flere gjester, blant annet Harriet Rendahl om Mediyoga, Viktoria Instanes Markussen om UKM i Skånland, Evenes og Tjeldsund og sist men ikke minst Torkel Rørstrand som er styreleder i Millionfisken i Salangen.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Var fire minutter for snar
SJØVEGAN: Ved 11:30 tiden torsdag gikk det galt da en søppelbil fra Senja Avfall gled av veien i boligfeltet på Laberg. Fire minutter etter ulykken kom strøbilen. – Vi var nok litt for tidlig ute i dag, forteller sjåføren av søppelbilen.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Godt besøk i jula
GARSNES: Andreas Utstøl har opplevd gode besøkstall på Garsnes Brygge igjennom jula som var. Turister fra blant annet England, Taiwan og Kina var å besøkte, og ikke minst opplevde Garsnes brygge i løpet av juletiden.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Avgjørende for veien videre
SETERMOEN: Reistadløpet har fått midler fra fylket på hele 1,5 millioner kroner årlig for 2020 og frem til 2024. – Dette er en viktig støtte for vår grunnfinansiering som betyr mye for veien videre, forteller daglig leder, Ivar Holand.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Store næringspotensial
IBESTAD/DYRØY: Dyrøy og Ibestad kommune har fått tildelt midler fra fylkeskommunen til utvikling av kystnære industriområder, henholdsvis Espenesbogen i Dyrøy som får 2,58 millioner, og Breivoll havn på Ibestad som får 290 000 kroner.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Ditt ansvar for postkassen
SJØVEGAN: Posten skal frem uansett vær og føre, men vi som postmottakere har også et ansvar for at postbudet kommer seg frem. Postbudene skal ikke trenge å grave frem postkassene.
torsdag 10. januar Salangen-Nyheter
Har fått kylling i disken
SJØVEGAN: I denne episoden av "iGenerasjon" tok vi kontakt med Lennart Lindberg ved KIWI på Vikesund. Han var fri for kylling i frysedisken. Men hadde nok fisk i disken. Hva kommer det av?, spør programvert Aleksander Walør.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Se RadioTV-bingo!
SJØVEGAN:  Følg SN Radios sin RadioTV-Bingo DIREKTE fra kl. 20:00! Du ringer inn bingo på telefon 47 51 25 65 
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Rus og escape house
SJØVEGAN: I denne utgaven av Replikken har programleder, Sissel Mathisen pratet med flere gjester, blant annet rektor ved Ibestad skole, Trond-Arvid Isaksen, daglig leder med Escape House i Sørreisa, Kim Hauglid og kirkeverge i Skånland, Elin Mari Nikolaisen.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Viltfest, batterijakt og hest
SJØVEGAN: Aleksander Walør og Sissel Mathisen var programledere i "Formiddagssendingen" på SN Radio onsdag formiddag. I sendingen ble saker som viltaften i Bardu, batterijakt for barn og stipend fra Prinsesse Märtha Louise tatt opp.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Foredraget engasjerte
SJØVEGAN: Tirsdag var lensmann Arne-Markus Svendsen på besøk på Ibestad for å holde foredrag om rus og narkotika. Rektor ved Ibestad skole, Trond-Arvid Isaksen forteller at det var et overraskende oppmøte, og at tema engasjerte.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Leselysten skal fremmes
SJØVEGAN: Det er nå 500 år siden den første boka ble gitt ut i Norge, og i den forbindelse er det i år Bokår. Det satses stort fra Nasjonalbiblioteket på dette, noe som også kommer til å prege lokale bibliotek.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Se "Formiddagssending" NÅ!
Følg SN Radios direktesendte "Formiddagssending" LIVE NÅ fra kl. 11.00 til 12.30 ! Programledere er Sissel Mathisen og Aleksander Walør. Du kan ringe inn til sendingen med nyhetstips eller bursdagsihilsninger på telefon 47 51 25 65, eller bruke SMS og sende til kodeord...
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Her bygges stavkirke!
ELVENES: Sør-Troms Museums tradisjonshåndtverksavdeling har nå fått lokaler ved Arena Elvenes for å jobbe med stavkirka som skal settes opp ved middelaldergården Allmenningr på Trondenes i Harstad.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Legger om sitt fokus
SJØVEGAN/SETERMOEN: Jensen Elektriske AS har besluttet å si fra seg driften av Euronics- butikken på Setermoen. Det er allerede tilkommet en overtaker av driften, og Jensen Elektriske AS forteller at de ønsker å fokusere mer må el-faget.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
110 kilo med batterier
SJØVEGAN: Nikolas Andreassen og hans klassekamerater i fjerde trinn på Salangen skole er for tiden på batterijakt i kommunen. De skal samle inn så mye som mulig i håp om å vinne en betydelig pengepremie. Så langt ligger de godt an.
onsdag 9. januar Salangen-Nyheter
Trafikkuhell på Vik
VIK: I formiddag kjørte føreren av en bil eid av Ibestad kommune utfor veien ved Vik på Rolløya. Ingen kom til skade i hendelsen.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Tid for årlig kontroll
SJØVEGAN: Den 16. janaur skal det gjennomgås den årlige opphengskontrollen i Salangshallen og på kulturhuset. Dette er en viktig kontroll som går på HMS og må være godkjent for at byggene skal kunne brukes.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
...og der var jula over
SJØVEGAN: Nå går jula smått mot slutten her på Sjøvegan. Tirsdag var lysene slukket i julegrana som står reist på torget på Sjøvegan. Vi er inne i et nytt år, og det er myte spennende å se frem til både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Åpner igjen for nytt år
SJØVEGAN: I dag tirsdag 8.januar åpner Salangen lag av Mental Helse sine dører for ett nytt år og nye muligheter. - Alle er velkommen innom, både gamle og nye medlemmer, sier daglig leder Kjell Tunheim ved "Møteplassen".
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Mye elg langs veien
MAGESÅS: Elgen er stadig på farten og i dag tirsdag morgen var det flere elger som sto å beitet på buskene rett ved veien, før de så krysset veien.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
TROMS

Hundedritt langs gatene
SJØVEGAN: På nett og blant folk i Salangen har det den siste tiden blitt diskutert om hvem som har ansvaret for å holde gatene rene for hundedritt.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Kurs i bygghåndverk
SJØVEGAN/TRONDENES: Sør Troms Museum arrangerer i juni en workshop i tradisjonelt bygghåndverk ved Trondenes. Målgruppen er i hovedsak unge innenfor håndverksfag som ønsker å utdype seg innen de tradisjonelle stiler og teknikker.
tirsdag 8. januar Salangen-Nyheter
Heller Sør-Sudan enn Norge
SJØVEGAN: Kaja Tveit Sund som bor på Setermoen var i Sør-Sudan før jul å tilbrakte to uker av ferien sin med frivillig arbeid. Her kom hun ut for en ulykke, hvor hun i ettertid innser at reiseforsikring og norsk helsevesen ikke prioriterte henne.
mandag 7. januar Salangen-Nyheter
Takker for tålmodigheten
SJØVEGAN: Under stormen før jul ble en av lyktestolpene på kirkegården ved Salangen kirke ødelagt, noe som førte til mørkelegging av gravlunden. kirkevegre, Tonje Østvik forteller at det jobbes med saken og takker for folks tålmodighet.
mandag 7. januar Salangen-Nyheter
Trives i den nye kjeden
SALANGSVERKET: Indlandet Automobilverksted har som tidligere kjent gått inn i MECA-kjeden for å kunne levere deler til mangfoldet av bilmerker. Økonomisjef, Ragnhild Fjeldstad opplyser at garantien er enda den samme, men at de nå kan ta i mot flere bilmerker.
mandag 7. januar Salangen-Nyheter
Tilbyr varme i kulda
SALANGSVERKET: JM Jensen Maskin AS har nå investert i en helt ny HeatWorker som de tilbyr til utleie. I tillegg har de også en mini Heatworker for mindre prosjekter. Entreprenøren er nå klare for de aller fleste tineprosjekter.
mandag 7. januar Salangen-Nyheter
Arrangerer sonerennet
SJØVEGAN: Førstkommende lørdag 12.januar er det klart for årets første sonerenn som finner sted på Seljeskog skistadion. Her blir det oppstart 10:30 for de minste, og klokken 11:00 går startskuddet for de 8 år og opp.
mandag 7. januar Salangen-Nyheter
- Vil du ha frokost?
ÅBREKKA: I morgen mandag dekkes det på bordet hos Fjellkysten for en ny næringslivsfrokost. Frokosten er åpen for alle og en egnet arena for å uformelt kunne ta opp aktuelle temaer relatert til næringslivet.
søndag 6. januar Salangen-Nyheter
Husbyggingen er i gang
ØVRE-SJØVEGAN: Sjøveganhytta er ferdig med muren på det nye huset til Gunnar Nerdal. – Selve huset kommer opp i løpet av januar, og planen er at det skal være innflyttingsklart til juni, forteller Nerdal til nettavisen.
lørdag 5. januar Salangen-Nyheter
Årets første fredagssending
SJØVEGAN: Are Apeland og Harald Hellum hadde sending sist fredag på "Helgestart" på SN Radio. Hilsninger og plateønsker samt konkurranser var hovedstikkordet.
lørdag 5. januar Salangen-Nyheter
Se "Helgestart" nå!
SJØVEGAN: Følg SN Radio sin direktesending fra kl. 22.00. Klikk deg inn og delta i konkurranser, sende hilsninger og hør god musikk før helga!.
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
Bestilt ny tråler fra Spania
ENGENES: Engenes Fiskeriselskap har nå investert i en helt ny og topp moderne tråler. Deres nåværende tråler er fra 1986, og daglig leder Johannes Arvesen forteller at den nye tråleren skal hete "Magne Arvesen" etter hans far og vil være klar i 2021.
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
Juleferien går mot slutten
SJØVEGAN: Det nærmer seg slutten for en lang juleferie for elever og rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske ønsker alle elevene hjertelig velkommen tilbake med friskt mot etter en lang og velfortjent ferie.
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
Spennende kinostart
SJØVEGAN: Nå er det lagt ut filmer for hele januar og begynnelsen av februar hos Salangen kommunale kino. - Der er det noe for enhver smak enten du liker spenning, dokumentar eller en soft barnefilm, sier kinosjef Kurt-Jan Kvernmo (bildet).
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
- Spennende læreplan
TENNEVOLL: Astafjord Språksenter starter opp igjen førstkommende mandag med Samisk arena for ungdom inne på biblioteket på Tennevoll. Senere denne måneden blir det også språkkafé inne på frivilligsentralen.
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
Inntak for nye turnere
SJØVEGAN: I neste uke starter SIF Turn opp igjen etter juleferien, og ettersom de åpner for inntak av nye medlemmer to ganger i året så har man nå i løpet av januar mulighet til å melde seg på.
fredag 4. januar Salangen-Nyheter
Skrøt av ordføreren
SJØVEGAN: Torsdag var Senterparti- leder Trygve Slagsvold Vedum på besøk i Salangen. Her ble blant annet ambulanseberedskapen drøftet, og på ettermiddagen var det duket for møte på kulturhuset.
torsdag 3. januar Salangen-Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

SALANGEN

TROMS

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL