Russland
Russisk fly var på kollisjonskurs med fly som kom fra Oslo
En Airbus 320 og Boeing 777 var bare syv kilometer unna kollisjon over Russland i juni måned. 
17:55 ABC Nyheter
Storbritannia innfører sanksjoner mot russere og saudi-arabere
I Storbritannia er 49 personer og organisasjoner, flesteparten av dem russere og saudiarabere, underlagt sanksjoner knyttet til brudd på menneskerettigheter.
17:52 ABC Nyheter
Russisk journalist funnet skyldig i «rettferdiggjøring av terrorisme»
Den russiske journalisten Svetlana Prokopjeva er funnet skyldig i å «rettferdiggjøre terrorisme» i en russisk domstol og må betale en bot.
16:50 ABC Nyheter
Barnehjemmet måtte tømmes da koronakrisen kom. Maria visste hva hun måtte gjøre.
KRASNOGORSK/MOSKVA/OSLO : Pandemien sendte titusenvis av barnehjemsbarn ut av institusjoner og inn i familier. Organisasjon er svært bekymret for oppfølgingen.
10:57 $ Aftenposten
Coronatallene stiger markant i Russland
Over 6.600 nye tilfeller av coronasmitte er registrert det siste døgnet i Russland, ifølge tall fra myndighetene.
10:35 ABC Nyheter
«Alternative» valgobservatører på Krim
Valgobservatørene på Krimhalvøya var nok en gang rekruttert fra prorussiske miljøer i Europa. Flere tilhørte høyreradikale og høyreekstreme miljøer.
09:44 VG
To russere arrestert i Østerrike etter drap på tsjetsjensk opposisjonell
Geir Furuseth
08:34 Document.no
Kritikere etter rekordtall for Putin: – Bare et spill for galleriet
Vladimir Putin (67) kunne glede seg over en større seier enn noen gang tidligere – men Helsingfors-komiteen ser ikke på folkeavstemningen som legitim.
søndag 19:25 VG
VERDEN

Minst tre personer omkom da russisk kjøpesenter kollapset under bygging
Minst tre anleggsarbeidere mistet livet i Russland da et kjøpesenter de holdt på å bygge, kollapset.
søndag 17:02 ABC Nyheter
Russiske ubåter i nord provoserer Trumps marineminister. Nå vil han sende flere fartøyer til Arktis.
– Nato kommer til å bli mye mer relevant i fremtiden, sier den tidligere norgesambassadøren i et intervju med Aftenposten.
søndag 10:17 $ Aftenposten
Mer enn 10.000 coronadødsfall i Russland
Russland har registrert over 10.000 dødsfall knyttet til coronasmitte, opplyser myndighetene.
lørdag 19:57 ABC Nyheter
Russland avviser samtaler om G7-retur
Det russiske utenriksdepartementet avviser amerikanske antydninger om at det har vært samtaler om en russisk tilbakekomst til G7.
lørdag 15:40 ABC Nyheter
Dette kartet overrasket alle. En liten region talte Putin midt imot.
Russland får en ny lov etter folkeavstemning. Men én region skilte seg ut under avstemningen.
fredag 21:39 $ Aftenposten
Putin signerte grunnlovsendring som lar ham potensielt styre til 2036
Russlands president Vladimir Putin signerte fredag den vedtatte grunnlovsendringen som åpner for at han kan fortsette ved makten i 16 år til.
fredag 18:14 $ Aftenposten
NATO scramblet tre norske F-16 mot russiske patruljefly
Tre norske F-16 kampfly ble litt før klokken 03 natt til fredag sendt på vingene for å identifisere en gruppe av russiske bombefly og jagerfly. kjetil@aldrimer.no Det står normalt to F-16 på NATO-beredskap på Bodø flystasjon, med ett fly i teknisk beredskap. Denne gangen...
fredag 13:45 Aldri mer
Israelsk æ-bæ til den palestinske stat
Norge har nektet å anerkjenne Palestina som stat. Nå påberoper israelerne seg at det er fullt lovlig å annektere Vestbredden - fordi området ikke tilhører noen annen stat.
fredag 12:22 ABC Nyheter
Krever sanksjoner mot Russland for Taliban-avtale
Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, krever sanksjoner mot Russland etter avsløringen om en hemmelig Taliban-avtale. Russlands militære etterretning GRU skal angivelig ha tilbudt belønning til Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan. Kritisk til Det hvite...
fredag 08:18 Aldri mer
Putin på livstid
Vladimir Putin vant oppskriftsmessig folkeavstemningen om endringer i Russlands grunnlov. Veien er ryddet for at 67-åringen kan styre landet frem til 2036. I Russland betyr stø kurs at det nasjonalistiske og autoritære vinner frem på bekostning av liberale verdier.
fredag 07:29 VG
Pelosi krever sanksjoner mot Russland på grunn av Taliban-avtale
Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, krever sanksjoner mot Russland etter avsløringen om en hemmelig Taliban-avtale.
fredag 06:27 $ Aftenposten
USMC-endringer vil få konsekvenser for Norge
Sjefen for det amerikanske marinekorpset har nylig publisert Force Design 2030 som beskriver store organisasjonsendringer. Disse endringene vil få konsekvenser for Norge og Forsvaret bør tilpasses deretter. Av Oberstløytnant Jørn Qviller (USMC School of Advanced Warfighting) og...
torsdag 23:56 Aldri mer
Velsignet av gud og hvermann
Vladimir Putin kan nå styre Russland fram til 2036. Folkeavstemningen om ny grunnlov gir legitimitet fra både vårherre og hvermannsen, skriver Morten Strand.
torsdag 23:26 Dagbladet
Russiske missiltester under NATOs ubåtøvelse (+)
Den russiske Nordflåten har varslet en ny runde med missiltester. Denne gang rundt 500 kilometer fra norskekysten, midt i øvelsesområdet for en pågående ubåtøvelse i regi av NATO. kjetil@aldrimer.no Den varslede missiltesten har ifølge forsvarskilder blokkert ut et...
torsdag 22:02 Aldri mer
Russland får ny grunnlov. Dette er noen konsekvenser for Norges store naboland.
Fabrikkarbeider fortviler: – Dette ligner Sovjetunionen.
torsdag 16:53 $ Aftenposten
EU ber Russland etterforske valgfuskanklager
Anklager om uregelmessigheter i folkeavstemningen om grunnlovsreformer i Russland må etterforskes, krever EU. Kreml avviser anklagene.
torsdag 16:22 $ Aftenposten
Video avslører opptellingsfeil ved valget i Moskva
Det har skjedd brudd på reglene for stemmetelling etter folkeavstemningen i Russland, opplyser valgkommisjonen i landet. Stemmene blir kjent ugyldige. Flere stemmesedler som er avgitt ved et stemmelokale i Moskva i folkeavstemningen, er blitt gjort ugyldige, melder nyhetsbyrået Tass. Stemmer kjent...
torsdag 06:26 Aldri mer
Putin vinner folkeavstemningen
Et overveldende flertall av russiske velgere har stemt for en grunnlovsreform som åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i 16 år til.
torsdag 06:24 TV 2
Putin har sikret seg makten til 2036
Et overveldende flertall av russiske velgere har stemt for en grunnlovsreform som åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i ytterligere 16 år. Med 90 prosent av stemmene talt opp, etter seks dager med stemmegivning, har 78 prosent støttet grunnlovsreformen. Det er åpningen for at...
torsdag 06:22 Aldri mer
Video avslører opptellingsfeil i Moskva
Det har skjedd brudd på reglene for stemmetelling etter folkeavstemningen i Russland, opplyser valgkommisjonen i landet. Stemmene blir kjent ugyldige.
torsdag 06:14 $ Aftenposten
– Norske medier er fascinerende naive om påvirkningskampanjer (+)
BEREDSKAPSPRATEN: Avtroppende Venstre-leder og tidligere kulturminister Trine Skei Grande er bekymret for informasjonskrig. Hun mener mediene er den beste motgiften, men mener at norsk presse er alt for slappe til å ta sitt ansvar.  post@olegunnaro.com – Hvilke tre gjester ville du ha invitert med...
torsdag 06:00 Aldri mer
Navalnyj: Valgresultatet i Russland er en stor løgn
Den framtredende russiske opposisjonslederen Alexei Navalnyj kaller det foreløpige resultatet av folkeavstemningen i Russland for en stor løgn.
onsdag 23:24 ABC Nyheter
Navalnyj: valgresultatet i Russland er en stor løgn
Den framtredende russiske opposisjonslederen Alexei Navalnyj kaller det foreløpige resultatet av folkeavstemningen i Russland for en stor løgn.
onsdag 22:29 $ Aftenposten
Putin vinner folkeavstemningen som kan sikre ham makten til 2036
Et overveldende flertall av russiske velgere har stemt for en grunnlovsreform som åpner for at Vladimir Putin kan sitte som president i 16 år til.
onsdag 21:55 $ Aftenposten
Opposisjonsleder om braktall for Putin: – Det er en stor løgn
Russland sier ja til ny grunnlov, viser opptellingen etter folkeavstemningen. Det betyr at Vladimir Putin (67) kan fortsette som president helt fram til 2036. Opposisjonslederen Aleksej Navalnyj (44) raser.
onsdag 19:51 VG
ASIA

Foreløpige resultater: Putin får støtte til nye presidentperioder
MOSKVA : I Russland sier den sentrale valgkommisjonen at foreløpige resultater i folkeavstemningen gir klar støtte til presidentens grunnlovsendringer. Dermed ligger det an til at Vladimir Putin kan styre landet helt til 2036, dersom han skulle ønske det.
onsdag 18:43 NRK
Putin: IS har trappet opp aktiviteten i Syria
På en videokonferanse mellom Russland, Iran og Tyrkia sier Russlands president Vladimir Putin at IS har økt aktiviteten i Nord-Syria.
onsdag 17:31 ABC Nyheter
Mot klart ja for Putins nye grunnlov: Kan sitte til 2036
Onsdagens folkeavstemning i Russland betyr ingenting formelt - men har stor symbolverdi for Vladimir Putin (67). En ny grunnlov kan gjør det mulig for ham å sitte som president helt fram til 2036.
onsdag 11:24 VG
Reagerer kraftig på russisk grunnlovsforslag: – LHBT-personer kan bli fordrevet ut av samfunnet
Onsdag skal det avgjøres om store deler av Russlands grunnlov blir skrevet om. Flere homofile og lesbiske frykter et av forslagene vil gjøre livet enda vanskeligere.
onsdag 11:21 NRK
«Glemte» russisk provokasjon?
Har Donald Trump helst villet glemme etterretningsrapporter om at Russland har betalt Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan?
onsdag 05:10 Dagbladet
FN kritiserer Kina, Russland og USA for coronahåndtering
FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet mener at coronapandemien brukes for å kneble ytringsfriheten i Russland og Kina, mens USA fornekter virkeligheten.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Finner ikke kilden til forhøyet radioaktivitet over Nord-Europa
Kilden til økt radioaktivitet i atmosfæren over Nord-Europa er fortsatt ukjent og atomenergibyråene fortsetter å søke etter årsaken.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Kan komme til å sitte lenger enn Stalin
Et Russland uten Vladimir Putin? Nei, det er visst utenkelig. Derfor blir grunnloven endret.
tirsdag 30. juni VG
Nå bestemmes Russlands fremtid: Jelena skal stemme ja til 12 mulige nye år med Putin. Julia skal stemme nei.
MOSKVA/OSLO : Det russiske folket skal si sin mening om forslaget til ny russisk grunnlov. Slik tenker to av dem.
tirsdag 30. juni $ Aftenposten
Frykter ny storkrig i Europa om 25-50 års tid (+)
BEREDSKAPSPRATEN: Generalløytnant (p) Robert Mood, president i Norges Røde Kors, frykter en ny storkrig i Europa om 25-50 års tid dersom den sikkerhetspolitiske utviklingen fortsetter slik som i dag. Han tar til tale for respekt og samhandling overfor Russland, men med klar tale om...
tirsdag 30. juni Aldri mer
Det hvite hus visste om Taliban-rapport i 2019
Ledende embetsmenn i Det hvite hus visste allerede i fjor om rapportene som fortalte at Russland tilbød belønning til Taliban for å drepe amerikanske soldater.
tirsdag 30. juni $ Aftenposten
Avslører bøllete og uforberedte samtaler
Watergate-veteranen Carl Bernstein har tatt et dypdykk i de graderte samtalene USAs president, Donald Trump, har hatt med andre statsledere. Bildet han tegner er rystende.
tirsdag 30. juni Dagbladet
– Russland og Kina sprer coronakonspirasjoner i Vesten
Russiske og kinesiske nyhetsnettsteder sprer feilinformasjon om covid-19 i Vesten, slår ny forskning fast.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Russisk skuddpremie: Kongressen krever svar
Trump fortsetter å avvise opplysningene. – Dette er muligens en ny, fabrikkert Russland-bløff, kanskje laget av New York Times, som vil få republikanerne til å se dårlige ut, skriver han på Twitter.
mandag 29. juni VG
Hevder Russland betalte Taliban dusør for å drepe amerikanske soldater
Flere vestlige etterretningskilder sier Russland har gitt Taliban dusør for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan. Taliban, Russland og Donald Trump avviser påstandene.
mandag 29. juni NRK
Trump nekter for å ha blitt orientert om Taliban-rapport
USAs president Donald Trump avviser at han ble orientert om russisk støtte til Taliban i Afghanistan, fordi etterretningen angivelig ikke anså det for troverdig.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Måling viser stor flertall for russisk grunnlovsreform
To dager før den ukelange russiske folkeavstemningen er over, viser en valgdagsmåling at om lag 76 prosent sier at de har stemt ja til grunnlovsendringene.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Tilbake i Norge på overraskelsesbesøk
USAs marineminister Kenneth Braithwaites første utenlandsreise etter at han ble utnevnt er til Norge. Etter noen dager i Oslo, blant annet for å avvikle sin rolle som ambassadør til Norge, drar marineministeren på besøk til US Marines på Setermoen i Troms. kjetil@aldrimer.no...
mandag 29. juni Aldri mer
Sultkatastrofe kan gi nye flyktningebølger fra Syria
Sju store hjelpeorganisasjoner advarer om en eskalerende sultkatastrofe i Syria. FN sier situasjonen kan føre til en ny flyktningkrise som i 2015. De sju organisasjonene, inkludert norske Flyktninghjelpen, går sammen om å advare om en stadig mer alvorlige sultsituasjonen i landet i forkant av...
mandag 29. juni Aldri mer
Bare Putin kan redde henne
De russiske stjernene får ikke være med i internasjonale stevner fra 1.juli. Nå trygler de sjefen om hjelp. Nekter Putin å betale Russlands millionbot til World Athletics, blir landet strøket av friidretten.
mandag 29. juni Dagbladet
Ambulansehelikoptre deltok på jammeøvelse (+)
Da Forsvaret trente på jamming av GPS-signaler utenfor Andøya i forrige uke, benyttet Norsk luftambulanse og Luftambulansetjenesten muligheten til å teste egne rutiner og GPS-baserte navigasjonssystemer. kjetil@aldrimer.no Jammeøvelsen fant sted i havet nordvest av tettstedet Andenes...
mandag 29. juni Aldri mer
Taushet om norsk-amerikanske våpentester (+)
Nammo testet i forrige uke teknologi til det nye banebrytende ramjetmissilet som utvikles i samarbeid mellom Norge og USA. Men Nammo vil overhodet ikke uttale seg om våpentestene, som foregikk på Andøya og ble tett overvåket av russiske sivile fartøyer. kjetil@aldrimer.no...
mandag 29. juni Aldri mer
Mistenker russisk pressmiddel mot Trump
USAs president, Donald Trump, får så hatten passer for ikke å gjøre noe med russiske skuddpremier på amerikanske soldater i Afghanistan. Selv benekter han at han ble informert.
mandag 29. juni Dagbladet
Trump benekter at han var informert om skuddpremie på amerikanske soldater
Donald Trump benekter at han ble informert om at Russland har tilbudt skuddpremie på amerikanske soldater i Afghanistan.
søndag 28. juni VG
Russland gransker kjemikalieutslipp i Arktis
Russiske myndigheter har innledet gransking av gruvegiganten Norilsk Nickel, som anklages for utslipp av store mengder giftige kjemikalier i Arktis.
søndag 28. juni ABC Nyheter
EUROPA

Økt radioaktivitet i Nord-Europa
Myndighetene i Norden har oppdaget en svak økning i ufarlig radioaktivitet i Nord-Europa. Nederlandske myndigheter peker på et kjernekraftverk i Russland.
søndag 28. juni $ Aftenposten
Stem og vinn en leilighet, en bil eller en telefon! Slik skal russerne lokkes til urnene.
Nå stemmer russerne over landets politiske fremtid. Men det er én gruppe som bekymrer presidenten.
lørdag 27. juni $ Aftenposten
Økt radioaktivitet i Norden: Nederlandske myndigheter peker mot Russland
Nordiske myndigheter for strålevern og atomsikkerhet sier de registrerer økt radioaktivitet i regionen. Nederlandske myndigheter sier strålingen kan stamme fra Vest-Russland.
lørdag 27. juni NRK
Moskva: Én av fem testet positivt for antistoffer
Én av fem Moskva-innbyggere som har testet seg for antistoffer fra coronaviruset, har fått positivt resultat, ifølge myndighetene i den russiske hovedstaden.
lørdag 27. juni ABC Nyheter
Russiske leiesoldater har inntatt oljefelt i Libya
Russiske leiesoldater har inntatt Libyas største oljefelt, opplyser landets nasjonale oljeselskap National Oil Corporation (NOC).
lørdag 27. juni ABC Nyheter
Forsvaret: 285 ble nektet klarering i 2019
285 personer ble i fjor nektet klarering i Forsvaret. Av disse var 120 i førstegangstjeneste.
fredag 26. juni ABC Nyheter
Må bråbremse når dette plutselig skjer
Sjåføren så noen øyne som lyste i mørket.
fredag 26. juni TV 2
– Vår rikdom alene gir oss ikke en beredskap mot krise (+)
BEREDSKAPSPRATEN: Faktisk.no-redaktør Kristoffer Egeberg mener han har en del kriseerfaring etter å ha vært mangeårig nyhetsjournalist og tidligere soldat og offiser.  post@olegunnaro.com – Hvilke tre gjester ville du ha invitert med på en beredskapsprat over en bedre...
fredag 26. juni Aldri mer
I skumringslandet mellom politikk og forsvar (+)
ANALYSE: Det uverdige spillet om Andøya flystasjons framtid fortsetter. Nå treneres avklaringen av hva som blir flystasjonens videre skjebne. Konsekvensen er problematisk uklarhet. Vi vet ennå ikke hva slags kapasitet Norge vil ha til å ta imot allierte styrker til trening og øving i...
fredag 26. juni Aldri mer
Putin vil fortsette til 2036, frister med «populære» saker i folkeavstemning
Russlands president Vladimir Putin arrangerer en folkeavstemning den 1. juli for å kunne bli sittende som landets leder til 2036. Russerne tilbys mye fristende mot å la presidenten gjøre som han vil. Forhåndsstemmingen begynte i dag.
torsdag 25. juni NRK
Russisk båt har grunnstøtt i Troms
En russisk båt med 35 personer om bord har grunnstøtt ved Arnøya i Troms torsdag morgen. Redningsmannskaper er på vei.
torsdag 25. juni ABC Nyheter
Beredskapspraten: Det offentlige bør dyrke kjerneoppgavene (+)
BEREDSKAPSPRATEN: NHO Reiseliv-direktør og tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H) mener Norges håndtering av pandemien har vært helt avhengig av høy tillit i samfunnet. Men hyttetilbudet tror hun i ettertid vil bli sett på som et feilsteg.  post@olegunnaro.com...
torsdag 25. juni Aldri mer
Polens president fikk drahjelp fra Trump
Polens høyrepopulistiske president Andrzej Duda sliter på meningsmålingene foran søndagens valg, men får drahjelp i valgkampen fra president Donald Trump. – Han gjør en fantastisk jobb, sa Trump under en pressekonferanse med Duda etter besøket i Det hvite hus...
torsdag 25. juni Aldri mer
Over 50 minusgrader i november. Forrige helg: 38 pluss.
En vedvarende hetebølge i Sibir gir rekordmålinger i arktiske byer. I Verkhojansk var det i november kaldere enn 50 minus. Forrige helg viste gradestokken historiske 38 pluss.
onsdag 24. juni $ Aftenposten
Putin mener verden bør takke Russland
Russland feiret seieren i andre verdenskrig med en stor militærparade, kort tid før folkeavstemningen som kan forlenge Vladimir Putins tid som president. Kolonner med stridsvogner rullet onsdag over Den røde plass i Moskva. 13.000 soldater fra 13 land deltok i paraden, og russiske kampfly preget...
onsdag 24. juni Aldri mer
«Dette er altså Hviterussland, et av verdens beste land å leve i»
En blogger reiser landet rundt og dokumenterer dagliglivet i det som omtales som Europas siste diktatur. I Hviterussland er tilgangen på uavhengig informasjon den største trusselen for det autoritære regimet.
onsdag 24. juni VG
Putin trosser virustrussel med spektakulær militærparade
MOSKVA : Russlands militære makt ble vist fram i Moskva under den årlige paraden til minne om seieren over Nazi-Tyskland. President Putin gjennomførte arrangementet selv om koronasmitten er betydelig i landet.
onsdag 24. juni NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL