Russland
Avvikler påbud om hansker
Siden mai i fjor har det vært påbudt med hansker på busser, tog og i butikker i Moskva som et koronatiltak. Nå er påbudet opphevet i den russiske hovedstaden. Ordfører Sergej Sobjanin sier fredag at smittesituasjonen i Moskva er kraftig forbedret. Det siste døgnet er det...
fredag 21:51 NRK
Rasende Trefilov stjal showet: - Gjorde feil
Den russiske trenerlegenden Jevgenij Trefilovs (65) oppførsel fra tribuneplass i Tokyo får stor oppmerksomhet, og skapte latter hos nederlandske verdensstjerner.
torsdag 22:48 Dagbladet
Russisk gass splitter Europa
Den store gassrørledningen mellom Russland og Tyskland er snart på plass. Det bekymrer mange. Blant dem er myndighetene i Ukraina og Polen. Og vårt eget Equinor.
torsdag 10:40 NRK
Flom ødela transibirsk jernbane
Kraftig flom har gjort stor skade på den transsibirske jernbanen, og det er forsinkelser og kanselleringer langs den 9000 km lange strekningen. Vanet har førte til at flere broer har kollapset. Det kommer til å ta 10 dager før togene er i rute igjen, opplyser russiske jernbanemyndigheter...
torsdag 03:56 NRK
Sier Russland står bak nettangrep
I Tyskland meiner partiet Dei Grøne at Russland står bak dataangrep på politikarar og spreiing av feilinformasjon om partiet. Russiske styresmakter vil strekke seg langt for å hindre at leiaren av Dei Grøne blir valt til forbundskanslar, ifølge ei kjelde nær den russiske...
onsdag 23:31 NRK
Skuldar Russland for cyberangrep på tysk miljøpolitikar
Russiske myndigheiter vil strekke seg langt for å hindre at leiaren av Dei Grøne blir valt til forbundskanslar, ifølge ei kjelde nær den russiske regjeringa.
onsdag 23:07 NRK
USA og Russland møtes for å stabilisere forholdet
Representanter fra USA og Russland møttes onsdag i Genève for å videreføre dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned.
onsdag 18:12 ABC Nyheter
Nye møter mellom USA og Russland
Representanter fra USA og Russland møttes onsdag i Genève for å videreføre dialogen som ble startet med presidenttoppmøtet i forrige måned, skriver NTB. Hensikten med samtalene er å stabilisere forholdet mellom de to landene, som er det dårligste på mange...
onsdag 17:34 NRK
VERDEN

Kan få absurde utslag
Verden må godkjenne hverandres vaksiner for at ikke pandemien skal føre til enda større kriser enn helsekrisa vi står overfor.
onsdag 17:04 Dagbladet
Russland går til anskaffelse av nye «dommedagsfly»
Russland jobber med å utvikle nye «dommedagsfly» som kan fungere som kommandosentraler under atomkrig. 
onsdag 07:51 ABC Nyheter
Store ødeleggelser i Sibir – skogbranner fortsetter å herje
Brannmenn kjemper mot flammer nordøst i Russland som strekker seg over mer enn 5.000 kvadratkilometer. Det er et område dobbelt så stort som Luxembourg.
tirsdag 21:19 ABC Nyheter
Skogbranner herjer i Russland
Til sammen dekker brannene i Russland over 18 millioner mål. Omfanget av brannene i landet er så stort at halvparten av dem ikke blir forsøkt slukket i det hele tatt, ifølge russiske myndigheter. Over 5000 mennesker og rundt 30 fly deltar i arbeidet med å slukke nesten 200 branner....
tirsdag 18:26 NRK
Kort tid etter dette bildet ble tatt, tok turen en dramatisk vending
Hver minste bevegelse på denne varden kan koste deg dyrt. Det har tre kvinnelige turgåere erfart.
tirsdag 06:25 TV 2
Russland stenger 49 nettsteder
Medietilsynet i Russland stengte mandag 49 nettsteder som er tilknyttet virksomheten til regimekritiker Aleksej Navalnyj, opplyser en nær medarbeider. Leonid Volkov opplyste på tjenesten Telegram at det var riksadvokatens kontor som hadde bestemt at alle de 49 nettstedene skulle stenges samtidig.
mandag 14:08 NRK
Om Norge, stormakter og menneskerettigheter
Når gamle og nye stormakter tar nakketak på verden og hverandre, trengs en sterk sosialliberal motkraft. Jeg er bekymret for hvor rakrygget Norge tør være i møte med en stadig mer totalitær og illiberal verden.
mandag 09:37 VG
Russisk krigsveteran (102) overlevde korona
Den russiske krigsveteranen Nikolai Bagayev overlevde livstruende skader under andre verdenskrig, og en måned på sykehus med covid-19.
fredag 23. juli NRK
Lavrov: – Ingen tenker på å invadere Afghanistan
Etter å ha sendt tanks og militært personell til den afghanske grensen i Tadsjikistan, som har satt sine egne styrker i toppberedskap for første gang i historien, avviser Lavrov aksjoner i Afghanistan.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Fikk 8.000 i bot etter å ha hatt hånden over grensen
I mars hadde en kvinne venstrehånden sin like over grensen mot Russland i Sør-Varanger. Nå har hun fått en bot på 8.000 kroner.
torsdag 22. juli $ iFinnmark
Kvinne fikk 8.000 i bot etter å ha hatt hånden over grensen mot Russland
I mars hadde en kvinne venstrehånden sin like over grensen mot Russland i Sør-Varanger i Finnmark. Nå har hun fått en bot på 8.000 kroner.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Gulldo bevis i korrupsjonssak mot russisk politi
Lederen for trafikkpolitiet i Stavropol-regionen og seks andre er arrestert etter et razzia i en mistenkt korrupsjonssak i Russland.
onsdag 21. juli VG
Giftig røyk fra enorme skogbranner sprer seg over Sibir
Tung og giftig røyk fra veldige skogbranner sprer seg over stadig større deler av det østlige Sibir. Sommeren er den tørreste på 150 år.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Giftig røyk fra enorme skogbranner sprer seg over Sibir
Tung og giftig røyk fra veldige skogbranner sprer seg over stadig større deler av det østlige Sibir. Sommeren er den tørreste på 150 år.
onsdag 21. juli VG
Ulovlig hogst endte opp som Ikea-møbler
I årevis har verdens største møbelprodusent solgt møbler lagd av tømmer fra Sibirs vernede skogområder.
onsdag 21. juli Nationen
Russland avduket nytt kampfly
Russland har avduket «Sjakkmatt», landets nye og mest avanserte kampfly, og håper det vil bringe inn milliardinntekter fra salg til utlandet. Flyet, som ble avduket tirsdag på en messe utenfor Moskva, er vanskeligere å spore på radarer og har høy flygedyktighet, uttalte...
onsdag 21. juli NRK
Avis: USA og Russland skal diskutere atomvåpenkontroll
USA og Russland skal avholde første runde med samtaler om atomvåpenkontroll i Genève 28. juli, ifølge den russiske avisen Kommersant, ifølge Reuters.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Vil diskutere atomvåpenkontroll
USA og Russland skal avhalde første runde med samtala om atomvåpenkontroll i Genève 28. juli, ifølge den russiske avisa Kommersant, ifølge Reuters. Biden og Putin møttest i juni og blei blant anna einige om å senke spenningsnivået mellom landa.
tirsdag 20. juli NRK
Russland testet hypersonisk missil
Russland har gjennomført en vellykket test av et hypersonisk kryssermissil, et tillegg til våpenarsenalet president Vladimir Putin kaller uslåelig. Russland har de siste årene snakket høyt om utviklingen av futuristiske våpen som de håper vil gi landet en fordel i et...
mandag 19. juli NRK
Russland testet hypersonisk kryssermissil
Russland har gjennomført en vellykket test av et hypersonisk kryssermissil, et tillegg til våpenarsenalet president Vladimir Putin kaller uslåelig.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Minst fire døde etter togulykke
Minst fire personer har omkommet etter to godstog frontkolliderte øst i Russland. Ulykken skjedde lørdag nær byen Blagovesjtsjensk på grensen til Kina. Årsaken er fremdeles ukjent. En ansatt på et av togene er fremdeles savnet.
søndag 18. juli NRK
Alle verdens demokratier, foren eder!
Skal verden forskånes for demokratisk forvitring, må det demmes opp mot Kreml og Beijing. Vesten og de demokratiske landene i Asia og stillehavsregionen må finne sammen i forsvaret av demokrati, rettsstat og menneskerettigheter.
søndag 18. juli VG
En av verdens kaldeste byer målte over 30 grader
Rekordhøye temperaturer og tinende tundra: klimaendringene har nådd Sibir for alvor.
lørdag 17. juli NRK
Transportfly slukker flammer
Det russiske forsvaret har satt inn sine tunge transportfly i kampen mot flammene i Sibir. Brannmannskaper kjemper mot flere store skogbranner i Russland. Sakha-republikken øst i Sibir er hardest rammet. Lørdag opplyser det russiske forsvaret at deres Il-76 transportfly deltar i slukkingen og har...
lørdag 17. juli NRK
Brann i Russland
Brannmannskaper kjemper videre mot flere store skogbranner i Russland, opplyser myndighetene. Sakha-republikken øst i Sibir er hardest rammet. Det er erklært unntakstilstand i Sakha som følge av de omfattende brannene. Antallet skogbranner i området er nå på 38, ifølge...
lørdag 17. juli NRK
EUROPA

Brannfolk kjemper videre mot flammene i østlige Russland
Brannmannskaper kjemper videre mot flere store skogbranner i Russland, opplyser myndighetene. Sakha-republikken øst i Sibir er hardest rammet.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Hun får 1,8 milliarder i skilsmisseoppgjør
Det lange og bitre skilsmisseoppgjøret mellom den russiske oligarken Farkhad Akhmedovser og ekskona ut til å ende med en utbetaling på 1,8 milliarder kroner.
lørdag 17. juli VG
Russland fjerner koronatiltak
Helsemyndighetene melder om 799 koronadødsfall det siste døgnet i Russland. Det ble fredag også meldt om 25.704 nye smittetilfeller. Dette tallet har økt fra rundt 9.000 i begynnelsen av juni til over 25.000 i forrige uke. Til tross for det rekordhøye antallet koronadødsfall...
fredag 16. juli NRK
Alle 18 overlevde flystyrt i Sibir
Alle de 18 om bord overlevde da et russisk passasjerfly styret i Sibir, melder flyselskapet. Flyet tilhører flyselskapet Sila og var på vei fra Kedrovoje til byen Tomsk da det ble meldt savnet. Det er ikke kjent hva som forårsaket ulykken.
fredag 16. juli NRK
Rekordhøy koronadød i Russland
Helsemyndighetene opplyser at det har vært 799 koronadødsfall det siste døgnet i Russland. For fjerde dag på rad er tallet rekordhøyt. Helsemyndighetene forklarer økningen med rask spredning av deltavarianten og treg vaksinering.
fredag 16. juli NRK
Styrtet russisk passasjerfly funnet
Et russisk passasjerfly med 18 mennesker om bord styrtet i Sibir. Det er nå lokalisert, og det skal være overlevende, melder den russiske TV-stasjonen NTV. Informasjonen bekreftes av det russiske krisedepartementet. Flyet tilhører flyselskapet Sila og var på vei fra Kedrovoje til byen Tomsk...
fredag 16. juli NRK
Alle funnet i live etter russisk flyulykke
Vraket av et styrtet passasjerfly med 18 mennesker om bord er lokalisert, og det skal være overlevende, melder den russiske TV-stasjonen NTV.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Russisk passasjerfly savnet i Sibir
Et russisk passasjerfly av typen Antonov An-28 med 13 mennesker om bord har forsvunnet fra radaren nær Tomsk i Sibir, melder TASS En leteaksjon er satt i gang, melder nyhetsbyrået Interfax.
fredag 16. juli NRK
Har lokalisert passasjerflyet
Et russisk passasjerfly av typen Antonov An-28 med 13 mennesker om bord har forsvunnet fra radaren nær Tomsk i Sibir, melder TASS
fredag 16. juli TV 2
Farlig vaksinemotstand
I flere land har vaksinemotstanden vært stor. Det setter hele verdens coronakamp i fare.
fredag 16. juli VG
Et jordskjelv
I fjor mente 70 prosent av nordmenn at USAs president utgjorde en fare for verdensfreden. Nå mener fire prosent det samme. Det er forskjellen på Donald Trump og Joe Biden.
fredag 16. juli Dagbladet
Dokumenter skal vise hvordan Russland skulle sikre at Trump vant valget
Vladimir Putin skal selv ha gitt klarsignal til en hemmelig etterretningsoperasjon der målet var å støtte Donald Trump i det amerikanske presidentvalget i 2016
torsdag 15. juli NRK
Avis: Putin ville bruke «alle nødvendige midler» for å gjøre Trump til president
Britisk avis gjengir hemmelige russiske dokumenter som sier at Putin godkjente en hemmelig operasjon som skulle få Trump valgt til USAs president.
torsdag 15. juli TV 2
Russland advarer Storbritannia: – Seil nær Krim igjen og mannskapet vil lide
Russisk sikkerhetsrådgiver retter en skarp pekefinger mot Boris Johnson og sier statsministeren vil være ansvarlig dersom britiske soldater blir skadet.
onsdag 14. juli ABC Nyheter
Dødeligheten er uforklarlig
Russland er nå episenteret for corona-epidemien. I stedet for å ta stikket, så stikker russerne av, og sender et stikk til makta, skriver Morten Strand.
onsdag 14. juli Dagbladet
Russland advarer om varm sommer
Det meteorologiske institutt i Russland sier landet kan oppleve den varmeste sommeren som noen gang er målt etter en rekordvarm junimåned, skriver NTB. Moskva ble truffet av en hetebølge i slutten av juni med temperaturer høyere enn det som er målt på 120 år.
onsdag 14. juli NRK
Europa holder pusten - igjen
Kraftig økning i sykehus innleggelser, rekordhøye dødstall og gjenåpning til tross for krasse advarsler. Epidemien er på ingen måte over i Europa.
tirsdag 13. juli Dagbladet
Leonardo DiCaprio tilbyr skogbrannherjede områder hjelp - får kald skulder
Hollywood-kjendisen Leonardo DiCaprio har engasjert seg i kampen mot skogbrannene som herjer republikken Sakha helt øst i Russland. Men de lokale myndighetene vil ikke ha kjendishjelp.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Lukasjenko takker Putin for støtten
Hviterusslands leder Aleksandr Lukasjenko takket Vladimir Putin for støtten da han tirsdag besøkte den russiske presidenten. Han lovet også å tilbakebetale lån.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
EU viderefører sanksjoner mot Russland
EU forlenget mandag sanksjonene mot Russland med seks måneder. Straffetiltakene er knyttet til annekteringen av Krim og innblandingen øst i Ukraina.
mandag 12. juli ABC Nyheter
Forskere skeptiske til Russlands klimagrønne skoger
Russiske myndigheter skryter av at landets enorme skogsresurser tar opp 2,5 milliarder tonn CO2. Forskere mener det tallet i beste fall er urealistisk.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Over 300 skogbranner i Russland
Kraftige skogbranner fortsetter å spre seg øst i Russland. Spesielt hardt rammet er Sakha-republikken øst i Sibir.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Boris Jeltsin: Fra frigjøringshelt til alkoholisert klovn
Det er tretti år siden Boris Jeltsin ble Russlands første folkevalgte leder. Han ble raskt en kultfigur og helt, likevel preges ettermælet hans av hans svake lederskap og tørsten etter vodka.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Uønsket pukkellaks invaderer Finnmark: – En massakre
VESTRE JAKOBSELV Aldri før har Finnmark hatt mer av den beryktede pukkellaksen. Den kan ifølge Miljødirektoratet gjøre stor skade – og de har kalt tilbake folk fra ferie for å håndtere en invasjon de ikke var forberedt på.
fredag 9. juli VG
1500 bedrifter i 17 land rammet av løsepengevirus: – Angrep stoppet i Norge
I Norge har det vært en økning på over 1000 prosent i løsepengevirusangrep, ifølge sikkerhetsselskap.
fredag 9. juli TV 2
ASIA

Milliardsluk og full fiasko
Tusenvis av milliarder kroner er brukt på krigen i Afghanistan. Tjue år etter 11. september har vi rykket tilbake til start.
torsdag 8. juli Dagbladet
Har funnet 19 døde etter flystyrt
På Kamtsjatka-hølvøya i Russland har redningsmannskaper funnet 19 av de 28 som var ombord i et passasjerfly som forulykket i går. Det melder AFP. Alle ombord mistet livet da flyet av typen An-26 styrtet i en klippe ved kysten nær landsbyen Palana. Det var tåke og dårlig...
onsdag 7. juli NRK
Har funnet de første døde
Redningsmannskapene har funnet ni av de omkomne etter at et passasjerfly styrtet på Kamtsjatkahalvøya i Russland. Årsaken til styrten er fortsatt uvisst.
onsdag 7. juli TV 2
28 mennesker døde i flystyrt i Russland
Ingen overlevde da et Antonov An-26-fly med 28 mennesker om bord krasjet øst i Russland tirsdag.
tirsdag 6. juli VG
Økende koronasmitte i Murmansk
Koronasmitte i Murmansk fylke fortsetter å stige, ifølge tall fra lokalmyndigheter. Det siste døgnet har det blitt registrert 268 smittetilfeller der. Totalt har fylket 4.521 personer med aktiv koronasykdom og 129.000 personer som er vaksinert.
tirsdag 6. juli NRK
Vrakrester funnet etter flystyrt lengst øst i Russland
Det er funnet vrakrester fra flyet som er savnet ved Kamtsjatkahalvøya øst i Russland, opplyser russiske myndigheter. Alle de 28 om bord antas å ha omkommet.
tirsdag 6. juli ABC Nyheter
Flyvrak funnet
Et savnet russisk passasjerfly skal være funnet. Det var 28 personer om bord.
tirsdag 6. juli Dagbladet
Vrakrester funnet etter flystyrt øst i Russland
Den russiske nødtjenesten har funnet stedet der et passasjerfly av typen Antonov An-26 styrtet i sjøen.
tirsdag 6. juli NRK
Passasjerfly savnet øst i Sibir
Et fly med minst 28 personer om bord har forsvunnet i et fjellområde på Kamtsjatkahalvøya helt øst i Russland, melder russiske medier.
tirsdag 6. juli TV 2
Nyhetsbyrå: Åsted for flystyrt lengst øst i Russland er funnet
Stedet der et fly med minst 28 personer om bord antas å ha styrtet i havet ved Kamtsjatkahalvøya lengst øst i Russland, er funnet, ifølge nyhetsbyrået Ria.
tirsdag 6. juli ABC Nyheter
Russisk vaksine testes på barn ned til tolv år
Testing av Sputnik-vaksinen på barn mellom 12 og 17 år er i gang i Moskva, ifølge myndighetene i den russiske hovedstaden.
mandag 5. juli ABC Nyheter
Russland krever at champagne merkes som musserende vin
Moët Hennesy, som lager russernes favorittchampagne, måtte suspendere salget i Russland som følge av en ny lov om at champagne må kalles musserende vin.
mandag 5. juli ABC Nyheter
Smittetallene i Russland på det høyeste siden januar
Russland har registrert over 25.000 nye coronainfeksjoner på et døgn. Det er den kraftigste smitteøkningen siden begynnelsen av januar.
søndag 4. juli ABC Nyheter
Høye smittetall i Russland
Russland melder om høyeste antall koronasmittede siden tidlig i januar.
søndag 4. juli NRK
Vil nekte champagne å hete champagne
Moët Hennesy, som lager russernes favorittchampagne, truer med å stanse salget etter at det ble vedtatt en lov om at bare russiske bobler kan kalles champagne.
søndag 4. juli TV 2
Russland med Champagne-lov
Moët Hennesy, som lager russernes favorittchampagne, truer med å stanse salget etter at det ble vedtatt en lov om at bare russiske bobler kan kalles champagne. Den nye loven, som allerede er undertegnet av president Vladimir Putin, gjør det klart at champagne fra Champagne heretter må kalles...
søndag 4. juli NRK
«Dyp mistillit til myndighetene gjør at russerne sier nei til vaksine»
I Russland viser meningsmålinger at hele 60 prosent sier nei til koronavaksine. Det er både et medisinsk og et politisk problem for russiske myndigheter.
lørdag 3. juli NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL