Russland
Nå skal kjemien testes og kreftene måles
Statsminister Jonas Gahr Støre har sagt at naboene Norge og Russland bør «samarbeide bedre i nord». I morgen møter utenriksminister Anniken Huitfeldt sin russiske kollega, Sergej Lavrov, for første gang.
19:09 NRK
Da russerne kom til bygda
En milliard kroner, to russere, tre mystiske containere og tallrike rykter om spionasje. Hva var det egentlig som skjedde da russerne kom til Alvdal?
søndag 07:44 VG
Mens Russland tester nye våpen, refses Støre-regjeringen for atomgrep
OSLO/BRUSSEL : - Uklokt og uforståelig at regjeringen velger alenegang, sier Ine Eriksen Søreide.
søndag 06:51 TV 2
Pandemien herjer i Russland: - Gir grunn til alvorlig bekymring
På gravplassen Jastrebkovskoje utenfor Moskva har det kommet flere hundre nye graver de siste ukene. Coronadødsfallene i Russland fortsetter å stige.
søndag 02:46 VG
Russland topper den dystre statistikken
Antallet koronarelaterte dødsfall i Russland har nådd det høyeste i Europa. Nå fylles sykehussenger med uvaksinerte pasienter.
lørdag 23:26 NRK
Denne russiske vinen er det ingen grunn til å spytte ut
Nylig havnet to russiske vinprodusenter på en liste over de 50 beste i verden. Og russiske viner gjør det godt i internasjonale tester. Det skjer noe spennende i Russlands vinkjellere.
lørdag 20:55 NRK
Rekordmange coronadødsfall i Russland
Russland har det siste døgnet registrert 1.075 coronarelaterte dødsfall, noe som er ny rekord i landet.
lørdag 13:29 ABC Nyheter
Slakter Putins plan: - Perverst
Russlands president har den siste tida vist ny vilje til å kutte klimagassutslipp. Ekspertene og klimaaktivistene er likevel ikke imponert over det sistnevnte kaller «falske løsninger».
lørdag 11:53 Dagbladet
VERDEN

Nye høye dødstall i Russland
For femte dag på rad opplever Russland de høyeste koronadødstallene til nå i pandemien. Fredag ble det registrert 1075 koronarelaterte dødsfall i landet. Også smittetallene er de høyeste til nå. 37.678 russere er registrert smittet siste døgn. I Moskva har...
lørdag 10:08 NRK
16 omkom i brann
Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane.
fredag 17:07 NRK
Russisk aktivitet langs norskekysten bekymrer
Norske sikkerhetsfolk har det siste halvåret fulgt med på bevegelsene til det russiske forskningsfartøyet Akademik Lazarev. Nå slår de alarm om flere fartøyer.
fredag 13:43 ABC Nyheter
16 døde etter eksplosjon på sprengstoffabrikk i Russland
Minst 16 mennesker mistet livet i en brann på en fabrikk i Russland fredag.
fredag 11:29 TV 2
Russland tester ut nye våpen
Russlands nyeste strategiske atomubåt «Prins Oleg» har gjennomført vellykkede avfyringer av langtrekkende Bulava-missiler fra undervannsposisjon.
fredag 11:24 TV 2
Russland sendte opp missil i Kvitsjøen
Den russiske marinen utførte torsdag en prøveoppskyting med et ballistisk missil fra ubåten «Knyaz Oleg» i Kvitsjøen sør for Kolahalvøya, skriver The Barents Observer. Missilet ble skutt opp fra under havoverflaten og traff et mål på...
fredag 10:53 NRK
Corona måler fiasko og suksess
Corona rammer ikke tilfeldig. Viruset dreper der tilliten til makta er minst. Det er et brutalt barometer på politisk fiasko eller suksess.
fredag 10:21 Dagbladet
- Folk er redde for hva som skjer
Motstand mot coronavaksinen i Russland fører til eksplosiv smitte og rekordhøye dødstall. Nå stenges landet ned i ei uke. - Folk er redde for hva som skjer, sier forsker.
fredag 10:06 Dagbladet
15 døde i brann i Russland
Minst 15 mennesker mistet livet i en brann på en fabrikk i Russland fredag.
fredag 09:30 ABC Nyheter
Brann på fabrikk i Russland
En brann på en kruttfabrikk i Russland skal ha tatt livet av sju personer, melder AFP. Det var lokale myndigheter i Rjazan-provinsen, hvor fabrikken ligger, som meldte om dødstallet. Reuters meldte tidligere fredag at opptil 10 personer også er savnet i forbindelse med hendelsen.
fredag 08:58 NRK
Toppmøtet vokser i størrelse: Nok en utenriksminister har meldt sin ankomst til Tromsø
Island stiller med sin utenriksminister i neste ukes toppmøte i Tromsø.
torsdag 16:21 $ Nordlys
24 døde av alkoholforgiftning
Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol. Det er den andre hendelsen av slik karakter i Russland denne...
torsdag 16:20 NRK
Strenge restriksjoner i Moskva
Mellom 28. oktober og 7. november stenger Moskva ned alle ikke-nødvendige tjenester for å slå ned på en voksende smittebølge.
torsdag 14:23 ABC Nyheter
Kreml liker ikke pris til Navalnyj
Etter at den russiske opposisjonspolitikeren og regimekritikeren Aleksandr Navalnyj mottok Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter, svarer Kreml med misnøye. – Vi har respekt for forsamlingen, men ingen kan tvinge oss til å ha respekt for dens beslutninger, sier Kremls talsmann Dmitrij...
torsdag 12:23 NRK
Russisk spionsatelitt sett fra Finnmark – styrtet i USA
Etter bare en måned i verdensrommet styrtet russernes nyeste spionsatellitt. Satellitten gikk inn i atmosfæren over den amerikanske midt-vesten og ble fanget opp av flere hundre kameraer.
torsdag 11:30 NRK
Koronasmitten stiger kraftig igjen – skyter i været i mange europeiske land
Mens de skandinaviske landene har fått god kontroll med koronapandemien, skyter smitten i været i mange europeiske land. Vaksineskepsis får skylden.
torsdag 11:07 Nordlys
Russland åtvarar Nato
Den russiske viseutanriksministeren Andrej Rudenko seier at alle forsøk på å gjere Ukraina til Nato-medlem, vil få konsekvensar, melder Reuters, som siterer nyheitsbyrået RIA. Den amerikanske forsvarsministeren Lloyd Austin besøkte denne veka Ukraina. Då sa han at USA...
torsdag 09:31 NRK
Enoksen vil bedre forholdet til Russland
Støre-regjeringen varsler opprustning i nord. Men forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) vil også pleie forholdet til Russland.
torsdag 08:42 TV 2
Enoksen vil bedre forholdet til Russland
Støre-regjeringen varsler opprustning i nord. Men forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) vil også pleie forholdet til Russland.
torsdag 08:31 ABC Nyheter
Utenriksministerens første reise går til Tromsø
Anniken Huitfeldts første reise som utenriksminister går til Tromsø. Der skal hun bryne seg på en av verdens mest rutinerte utenrikspolitikere – Sergej Lavrov.
torsdag 07:48 ABC Nyheter
Drapstiltalt nekter for torpedovirksomhet – forsvarer reagerer på politiet
 
torsdag 07:01 Fædrelandsvennen
Rystet Putin: - Ville drepe meg
Torturvideoene rystet selv Putins innerste krets. Nå står varsleren som blir kalt den «hviterussiske Snowden» fram.
torsdag 06:57 Dagbladet
Innfører «lockdown»
Pandemien fortsetter med uforminsket styrke i Russland. I et desperat forsøk på å få smittespredningen i Moskva under kontroll, beordres millioner av russere til å holde seg hjemme i fire måneder.
torsdag 03:05 Dagbladet
Navalnyj får menneskerett-pris
Den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter. Navalnyj er den fremste regimekritikeren i Russland, og at prisen går til han, tolkes som en åpen kritikk av landets president, Vladimir Putin. -Navalnyj har utvist stort...
onsdag 17:23 NRK
Stoltenberg beklager russisk stenging av Nato-kontor
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er beklagelig at Russland stenger sin faste delegasjon til Nato.
onsdag 15:48 ABC Nyheter
EUROPA

Stoltenberg beklager Russlands brudd med Nato
Russlands nye missiler er en alvorlig trussel mot sikkerheten i Europa og Nord-Amerika, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Han sier at Russlands beslutning om å fryse de diplomatiske kanalene med Nato for et tilbakesteg.
onsdag 15:31 VG
Nalvanyj får EU-pris
Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen. Det melder NTB/AFP. Sakharov-prisen er EU-parlamentets gjeveste pris og har gått til en rekke menneskerettighetsforkjempere siden 1988. Prisen er oppkalt etter den sovjetiske dissidenten Andrej Sakharov, og det uttalte...
onsdag 14:41 NRK
Nalvanyj får EU-pris
Den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj har fått Sakharov-prisen, EUs pris for menneskerettigheter.
onsdag 14:40 ABC Nyheter
Planlegg militærøving i 2023
Russland og Kviterussland har planar om ei større felles militærøving i 2023, melder Reuters. Dei har også forlenga ein avtale som gjer at russisk militære kan operere frå Kviterussland.
onsdag 13:31 NRK
Ville USA skulle snakke med Taliban
Den russiske utanriksministeren Sergej Lavrov beklagar at USA ikkje blir med på samtalane med Taliban onsdag. Russland, USA, Kina og Pakistan hadde samtalar om vegen vidare for Afghanistan tysdag. Onsdag held samtalane fram med Taliban, men der ville ikkje USA vere til stades, melder Reuters.
onsdag 11:01 NRK
Dødstallene stiger – nekter å vaksineres
Koronadødstallene i Russland øker for hver dag som går, men folket stiller seg kritisk til vaksinen. Dette skaper stor fortvilelse blant russiske leger.
onsdag 03:02 TV 2
Over 1000 døde i Russland tirsdag
I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.000 er...
onsdag 00:32 NRK
Halvparten av russerne vil ikke vaksinere seg – nå går myndighetene drastisk til verks
Eldre moskovitter må holde seg hjemme de neste fire månedene og myndighetene foreslår en arbeidsfri uke for å stagge den galopperende smitten i Russland.
tirsdag 21:16 NRK
Moskva ber eldre holde seg hjemme
Lokale myndigheter i Russlands hovedstad Moskva ber eldre holde seg hjemme i fire måneder. I tillegg må bedrifter sørge for at minst 30 prosent av ansatte jobber hjemmefra, melder Reuters. Tiltakene vil gjelde fra 25. oktober. Innstrammingene kommer etter en kraftig økning av...
tirsdag 15:55 NRK
Ny dagsrekord for dødsfall i Russland
Russland noterte seg tirsdag for nok en dagsrekord i antall dødsfall fra coronaviruset, og presset på helsevesenet øker.
tirsdag 15:35 ABC Nyheter
Russland i coronakrise
Russland er et eksempel på hvor galt det kan gå når et stort flertall av befolkningen ikke er vaksinert mot coronaviruset. Det skyldes ikke mangel på vaksiner, men dyp mistillit til myndighetene.
tirsdag 07:14 VG
Drakk forgiftet alkohol: Endte med massedød
18 mennesker døde nylig i Russland etter å ha drukket alkohol som inneholdt metanol.
mandag 18. oktober Dagbladet
Etter utvisninger: Russland bryter kontakten med Nato
Russland stenger nå midlertidig sin diplomatiske representasjon til NATO. Ifølge utenriksminister Sergei Lavrov er dette Russlands svar på at NATO utviste åtte russiske diplomater for kort tid siden.
mandag 18. oktober VG
Russland trekker NATO-delegasjon
Russland vil trekke sin delegasjon til NATO fra og med november. Det opplyser landets utenriksminister Sergej Lavrov ifølge Reuters. Han sa videre at medlemmer av NATOs delegasjon til Moskva vil miste sine akkrediteringer 1. november. Russland trekker seg fra samarbeidet som et svar på at NATO utviste...
mandag 18. oktober NRK
Russland stenger sitt Nato-kontor i Brussel
Russland legger midlertidig ned arbeidet ved landets faste delegasjon til Nato, opplyser utenriksminister Sergej Lavrov.
mandag 18. oktober ABC Nyheter
Russland stenger NATO-kontor
Forholdet mellom NATO og Russland har blitt stadig mer anstrengt.
mandag 18. oktober TV 2
Norge og Russland markerer 25 års samarbeid om sikring av radioaktivt avfall
For mer enn to tiår siden initierte Bellona det internasjonale arbeidet med å rydde Andreyeva bukta, som ligger 55 km fra grensen mellom …
mandag 18. oktober Miljøstiftelsen Bellona
Forsvarer opplysningene om «tisse-video»
Den tidligere MI6-agenten Christopher Steele snakker for første gang om den kontroversielle rapporten fra 2017 om hvordan Russland skal ha kompromitterende informasjon om USAs forrige president, Donald Trump.
mandag 18. oktober Dagbladet
Hevder russiske spioner har stjålet vaksineoppskrift
Russiske spioner har stjålet oppskriften på AstraZeneca-vaksinen og brukt den til å lage Sputnik-vaksinen, ifølge The Sun.
søndag 17. oktober TV 2
USAs forsvarsminister til Georgia, Romania og Ukraina
USAs forsvarsminister Lloyd Austin dro søndag til Svartehavsregionen for å styrke alliansene med Georgia, Romania og Ukraina.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
18 døde etter å ha drukket hjemmebrent i Russland
Russisk politi har pågrepet to personer etter at 18 mennesker er døde etter å ha drukket hjemmebrent i byen Jekaterinburg i Russland.
lørdag 16. oktober ABC Nyheter
18 døde av hjemmebrent i Russland
Russisk politi har pågrepet to personer etter at 18 mennesker er døde etter å ha drukket hjemmebrent i byen Jekaterinburg i Russland, skriver NTB. Politiet opplyser at flere personer i Jekaterinburg de siste dagene har «solgt alkoholholdige drikker som har medført betydelig...
lørdag 16. oktober NRK
Over 1.000 coronadødsfall på et døgn i Russland
Russland har for første gang registrert over 1.000 coronadødsfall på et døgn.
lørdag 16. oktober ABC Nyheter
Fangeopprør i Russland
Rundt 200 innsatte var involvert i et fangeopprør i en fangeleir i den russiske byen Vladikavkaz fredag. Opptøyene startet da to fanger ikke fulgte fangevokternes ordrer under en ransaking av cellene. Fredag kveld opplyste myndighetene at situasjonen var under kontroll.
lørdag 16. oktober NRK
Russland startar folketeljing
Russiske styresmakter startar ei ny folketeljing etter fleire forseinkingar på grunn av pandemien. Folketalet har gått ned sidan Sovjetunionens fall i 1991. Grunnen er låge fødselsratar, eit mangelfullt helsevesen og utvandring. Russland hadde folketeljingar også i 2002 og 2010....
fredag 15. oktober NRK
ASIA

Russland starter ny folketelling
Russiske myndigheter setter omsider i gang en ny folketelling etter flere forsinkelser på grunn av coronapandemien.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Putin: – IS bygger seg opp i Afghanistan
Russlands president Vladimir Putin åtvarar mot at lojale IS-krigarar er i ferd med å samle seg og bygge seg opp i Nord-Afghanistan. – Ifølge etterretninga vår er det rundt 2000 IS-medlemmar i Afghanistan, sa han i ein videokonferanse med leiarar i andre tidlegare sovjetrepublikkar...
fredag 15. oktober NRK
Putin: Flere tusen IS-krigere i Nord-Afghanistan
Flere tusen lojale IS-krigere samler seg og bygger seg opp i Nord-Afghanistan, advarer Russlands president Vladimir Putin.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Taliban klare for samtalar
Representantar for Taliban har stadfesta at dei vil delta i samtalar om Afghanistan i Moskva neste veke. Det er Vladimir Putins spesialutsending til Afghanistan som seier dette til nyheitsbyrået Interfax, ifølge Reuters.
fredag 15. oktober NRK
Enighet om norsk-russisk fiskeriavtale
Norge og Russland er enige om en fiskeriavtale for 2022, opplyser regjeringen.
fredag 15. oktober $ Nordlys
Russland vil selje gass igjen
Visestatsminister Aleksander Novak i Russland seier dei har fylt lagringsreservane for gass, og at dei no er klare til å ta opp att salet til utlandet, melder Reuters. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa. Men denne hausten har landet ikkje ville selje like mykje gass, og det...
fredag 15. oktober NRK
Enighet om norsk-russisk fiskeriavtale
Norge og Russland er enige om en fiskeriavtale for 2022, opplyser regjeringen.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Nok en dødsrekord i Russland
Russland registrerte torsdag 986 nye dødsfall fra koronaviruset. Det er det høyeste tallet siden pandemien startet. Det ble samtidig registrert 31.299 nye smittetilfeller i landet, også det ny rekord. Antall smittede og døde har økt jevnt og trutt, med nye rekorder nesten daglig, de...
fredag 15. oktober NRK
Russland avskriver Ukraina
Det er grunn til å spørre hvilket grunnlag russiske myndigheter har for å tro at et mindre anti-russisk regime vil komme til makten i Ukraina.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
Her er pandemien verre enn noensinne
Pandemien fortsetter med uforminsket styrke i Russland, med nær tusen nye dødsfall daglig. Utbredt vaksinemotstand må ta skylden for utviklingen.
torsdag 14. oktober Dagbladet
Putin: vil ikkje skjerme Muratov
Russlands president Vladimir Putin åtvarar om at fredsprisvinnaren Dmitrij Muratov ikkje vil bli skjerma dersom han verte stempla som utanlandsk agent. – Om han ikkje bryt russisk lov, og om han ikkje gir ein grunn til å bli erklært som utanlandsk agent, så vil han ikkje bli det heller,...
onsdag 13. oktober NRK
Putin: Nobels fredspris vil ikke skjerme Muratov
Russlands president Vladimir Putin advarer om at fredsprisvinneren Dmitrij Muratov ikke vil bli skjermet dersom han blir stemplet som utenlandsk agent.
onsdag 13. oktober ABC Nyheter
Putin sier Russland er klar til å øke gasseksporten
President Vladimir Putin sier at Russland står klar til å øke eksporten av naturgass til Europa som er rammet av energikrise.
onsdag 13. oktober ABC Nyheter
Gir Europa skulda for høg gasspris
Russland skuldar Europa for høg gassprisar, og Russland sin energiminister Nikolaj Sjulginov seier at nye kontraktar om leveransar må til for å få ned prisen. Han understrekar at landet er ein påliteleg leverandør, men at det er lite landet aleine kan gjere med dagens...
onsdag 13. oktober NRK
Vaksinepass for Russland og EU
Russland og EU skal snakke sammen for å forsøke å få til en ordning om felles vaksinepass mot covid-19. Det skriver nyhetsbyrået Interfax. I dag er det nesten umulig å reise til og fra Russland fordi det ikke finnes felles godkjenningsregler for vaksinasjon og vaksiner....
onsdag 13. oktober NRK
Russland registrerte 973 coronadødsfall på ett døgn
Det har begynt å skje flere ganger i uka at Russland melder om rekordmange coronadødsfall. Tirsdag var tallet 973.
tirsdag 12. oktober ABC Nyheter
De har betalt en høy pris for sitt arbeid. Men fredsprisen vil ikke bedre hverdagen for russiske journalister
Seks kolleger av fredsprisvinneren er drept på jobb. Dmitrij Muratov er det fremste vitnet på den alvorlige situasjonen for pressefrihet i Russland.
tirsdag 12. oktober Nordlys
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL