Rødøy
Kristine (36) er selskapets første ansatte. Flytter med samboer og to barn: – Ekstremt godt mottatt
Kristine Ødegård (36) er ansatt som kvalitetskoordinator hos Gigante Salmon Rødøy. Ødegård kom flyttende til Rødøy sammen med samboer og deres to barn.
mandag 20:23 Rana Blad
Tre av seks kommuner på Nord-Helgeland med folkevekst så langt i 2022
Folketallet i Norge økte med 10.300 personer i første kvartal og er nå 5.435.500. Etter en oppgang i antall fødsler i fjor, er tallet nå enda lavere enn før 2021.
torsdag 11:46 $ Rana Blad
Tre kommuner fikk flere innbyggere
Sjekk tallene for din kommune.
torsdag 09:40 $ Avisa Nordland
Iinis valgte eventyret i nord og gikk fra 650 til to kolleger: – Trodde rett og slett at det hadde klikka for meg
Myken handel er butikken som er langt mer enn en butikk. Den styres av ei varm og vennlig sjel fra sør. Ilnis Merete Laakso. Men er forelskelsen i Myken heftig nok til at hun blir?
søndag 15. mai $ Rana Blad
Booker så blekket spruter: – Det blir 200 båtturer og et Mount Everest i antall meter
De er fortsatt i medvind etter Eventyrlig oppussing. Og de er allerede sikre på at de får en over snitt god turistsesong.
søndag 8. mai $ Avisa Nordland
Spritkokaren tar seg nå også av syketransporten: – Det er en typisk øyert-løsning
Mykens, foreløpig, eneste med tittelen spritkokar, Kjell Ove Vuttudal hos Myken destilleri, har nå også fått ansvaret for syketransporten på øya sammen med Roar Larsen som er daglig leder ved Myken destilleri og Vuttudals sjef.
torsdag 5. mai $ Rana Blad
På disse skolene skal det hoppes: – Bidrar til et bedre fellesskap
Årets hoppetaukonkurranse er i gang, og 2.324 barn i Nordland er med på årets konkurranse.
torsdag 5. mai Rana Blad
Alle ville støtte PLU, men Rødøys politikere var veldig uenige om beløpet: – Endelig en liten gladsak
Nylig behandlet kommunestyret i Rødøy saken om økonomisk støtte til Polarsirkelen Lufthavnutvikling (PLU), etter at den i forrige runde ble utsatt.
mandag 2. mai $ Rana Blad
NORDLAND

Arbeidsplassen til Kent-Arne fra Rødøy tok fyr: – Dette ble en heftig morgen
Kent-Arne Jakobsen (35) var på tur ned til båten sin som lå ved kai i Sandnessjøen da han la merke til røyk fra fartøyet.
mandag 2. mai Rana Blad
Booker så blekket spruter og forventer en knallsommer: – Det blir 200 båtturer og et Mount Everest i antall meter
De er fortsatt i medvind etter Eventyrlig oppussing. Og de er allerede sikre på at de får en over snitt god turistsesong.
mandag 2. mai $ Rana Blad
Albertsens har kjøpt begravelsesbyrået i Hemnes: – Drar vi alt fra byen har ikke næringslivet i distriktene sjans til å overleve
Albertsens Begravelsesbyrå AS har kjøpt opp Hemnes Begravelsesbyrå AS.
mandag 2. mai $ Rana Blad
Bare én elev igjen på skolen fra høsten av – nå skal saken på politikernes bord
Da kommunestyret i Rødøy samlet seg for et drøyt år siden, gikk politikerne inn for å opprettholde driften ved Gjerøy skole for skoleåret 21/22. Samtidig ble det vedtatt at eventuell videre drift skulle til ny behandling våren 2022.
onsdag 27. april $ Rana Blad
Ber om helårsrute, helårs kafeteriadrift og utbedring av fergekai
Under sist formannskapsmøte i Rødøy kommune la ordfører Inger Monsen (Ap) frem et forslag til et brev til Nordland fylkeskommune.
mandag 25. april Rana Blad
SE BILDENE: Bli med inn i fyret som ble eventyrlig oppusset i 2018
Myken fyr i Rødøy er blitt et populært sted for turister sommerstid. Nå nærmer det seg meget travle tider for dagens fyrmestere Lill-Harriet Jonassen og Roald Jonassen. De tror at det går mot nok en knallsesong på Myken fyr. Fortsatt surfer de godt på...
søndag 24. april $ Rana Blad
Huset er solgt og de neste årene vier Hege og Roger til stedet med menneskene de elsker
Vi sitter ute på platten til Myken Seng & Suppe i sokkelesten med hver vår kaffekopp. Dronning Sonja spaserte på denne platten i fjor og ytret da ønske om å kunne sitte i boblebadekar utendørs på neste besøk.
søndag 24. april $ Rana Blad
Hereford i havgapet: – Egentlig bare å hoppe i det
Det er ikke akkurat lettvint å drive med kjøttfe mange sjømil ut i havet, rett nord for polarsirkelen. Men med pågangsmot og framtidstro er det meste mulig. Det har Hanne Grimsland og Bjørn-Tore Markussen fra Nesøya bevist.
søndag 17. april $ Rana Blad
En himmelsk Whiskykatedral for tønner og folk: – Vi er spente
Whiskykatedralen på Myken er i ferd med å bli ferdigstilt. Det er et fascinerende prosjekt og katedralen blir, ja er allerede, et signalbygg på øya. Det er mye stolthet i det nye treverket og her skal tønner og folk av ulike årganger kose seg glugg glugg glugg glugg glugg i hjel.
lørdag 16. april $ Rana Blad
SE BILDENE: RIB-ere fikk hjemmelagde fiskekaker, bursdagsbarn får godteri og en gammel Ford blir så god som ny. Kos og småjobbing på magiske Myken i påsken
Det feires bypåske, det feires fjellpåske og det feires kystpåske. De som feirer påsken i fiskeværet Myken (som du etter noen timer på land her kjapt oppdager at mange tilreisende og fastboende kaller magiske Myken) kombinerer gjerne idyll i havgapet med vårlige sysler,...
lørdag 16. april $ Rana Blad
Timingen kunne ikke vært bedre. Plutselig var prosjektet en del av Unescos verdensarv
Timingen kunne ikke vært bedre. Mens Rødøyløva historielag var i full gang med å klargjøre og utvikle sin nykjøpte nordlandsbåt Raudeyar, kom beskjeden om at den tradisjonelle klinkbygde båtens kulturarv var kommet på UNESCOs verdensarvliste.
fredag 15. april $ Rana Blad
Støtter nasjonale turiststier i Rødøy og Træna
16 norske turmål får støtte fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier til prosjekter som skal ivareta natur-, kultur- og opplevelseskvaliteter.
fredag 8. april Rana Blad
Kommunene leter etter boliger: – Allerede kommet flyktninger som ønsker å bosette seg der
Som følge av situasjonen i Ukraina, er det ventet at mange ukrainere vil ankomme Norge i tiden framover. Noen har allerede kommet til Helgeland, men nå går flere kommuner ut og ber om boliger.
onsdag 6. april Rana Blad
Dette skal bli et oppdrettsanlegg
Oppdrettsnæringen beveger seg opp på land. Det skaper nye utfordringer knyttet til arealbruk, teknologi, og økonomi. Lakselus, utslipp, smitte- og rømningsfare er hovedutfordringer for oppdrett i sjø. Ved å flytte anleggene opp på land, skal fisken kunne vokse seg...
søndag 3. april Helgelands Blad
Først forelsket han seg i plassen, så forelsket han seg i Linn Christine (31) og nå blir de næringsdrivende: – Vi hopper i noe nytt og spennende
Paret har nylig overtatt Nærbutikken Rødøy og tilliggende kafé. De nye næringsdrivende ønsker å bidra til å begrense, helst snu, fraflyttingen. Med butikk og kafé som utgangspunkt ønsker de også å få i gang andre tilbud for turister...
torsdag 31. mars $ Rana Blad
Basecamp Helgeland investerte i nytt tilbygg til nedlagt skole: – Det er en stor endring som vi har ønsket lenge
I 2015 kjøpte Wim Kok den nedlagte skolen i Sørfjorden i Rødøy. Der skapte han etter hvert Basecamp Helgeland som driver med overnatting, friluftsaktiviteter og leirskole.
onsdag 30. mars $ Rana Blad
Setter opp sommerrute til ytterste del av Helgeland: – Et svært populært tilbud
Også i år vil det bli sommerrute til Myken. Dette er en del av tilbudet som gjør det mulig å reise ytre lei mellom Bodø og Sandnessjøen, og som gjør det mulig med øyhopping til mange av øyene på Helgelandskysten.
mandag 28. mars Rana Blad
Gigante Salmon med god framdrift og overskudd i 2021: - Selskapets finansielle stilling er solid
Gigante Salmon har god framdrift på prosjektet i Rødøy, og forventer fortsatt første utsett av smolt høsten 2023,l skriver selskapet i en pressemelding..
lørdag 26. mars Rana Blad
Solfrid og Kolbjørn er uvurderlige for sitt lokalsamfunn, styrker identitet og selvforståelse: – Begge er engasjerte og kunnskapsrike
Solfrid og Kolbjørn Lorentzen mottok tirsdag kveld, 22. mars Rødøyprisen av kommunen. De to er dermed de sjette som mottar prisen som består av et diplom og en pengegave. Prisen deles ut annethvert år.
torsdag 24. mars Rana Blad
Utsetter saken om PLU-støtte: – Kanskje får vi ikke pengene tilbake i 2022 eller 2023, men på sikt kan det kanskje gi ringvirkninger som vi ikke kan tallfeste
Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS (PLU) har søkt Rødøy kommune om et større økonomisk bidrag til etablering av flyplass ved Hauan i Rana kommune.
onsdag 23. mars $ Rana Blad
Utbygging forsinkes av det offentlige
– Vi har jobbet med dette i snart fire år, og begynner å bli litt oppgitt, sier Trond Hansen i Vågaholmen. I sommer skrev Helgelands Blad om Arnulf Hansen & co AS sine planer om utbygging i Vågaholmen. Det er sterk økning i salg og service av fritidsbåter over flere...
tirsdag 22. mars Helgelands Blad
MS-syke Stine bytter Moskva med Mexico
Krigen i Ukraina, og de påfølgende sanksjonene mot Russland, har gjort at Stine Sletten Bonsaksen må forandre planer. Som tidligere omtalt i Helgelands Blad, planla MS-syke Stine Sletten Bonsaksen (32) å reise til Moskva for en stamcellebehandling hun ikke kan få i Norge. Nå er...
onsdag 16. mars Helgelands Blad
Rødøy tar imot flyktninger fra Ukraina – nå spør de etter ledige boliger
Rødøy kommune ønsker å ta imot og bosette flyktninger fra Ukraina.
tirsdag 15. mars Rana Blad
Så på det tomme lokalet i flere år – nå åpner de kafé, pub og overnattingssted
(Rana Blad:) På Nordnesøya i Rødøly er Stine Marita Alsli Didriksen og Kenneth Didriksen i oppløpsfasen til sitt eget drømmeprosjekt. Om kort tid er Flomålet kafé, pub og overnatting klar til å innvies.
mandag 14. mars $ Avisa Nordland
Bustneslia må se langt etter utbedringer. Se også hvilke prosjekt som ikke er aktuelt før tidligst i 2034
Nordland fylkeskommunes forslag til region transportplan er lagt ut på høring tirsdag. For Fv. 17 Bustneslia er det foreslått lite før i andre del av perioden fra 2028.
tirsdag 8. mars $ Rana Blad
NORDLAND

Lyser ut seks stillinger på rappen: – Det er store muligheter som rører på seg nå
Når varehuset Arnulf Hansen & Co lyser ut intet mindre enn seks stillinger til driften sin, skaper det oppmerksomhet utenfor Rødøy kommunes grenser.
mandag 7. mars $ Rana Blad
Selskap på kysten har gått konkurs
I konkursregisteret 3. mars er det registrert at det i Salten og Lofoten tingrett er åpnet konkurs i boet til GMVS Rødøy AS på Nordvernes.
fredag 4. mars $ Rana Blad
Terje var lei av dårlig sparkføre og ga sparken nytt liv - til sjøs!
Et forunderlig framkomstmiddel.
fredag 4. mars $ Rana Blad
Industrifirma konkurs - hadde over 900.000 kroner i inkassogjeld
Skyldte store beløp til skatteetaten.
fredag 4. mars $ Avisa Nordland
Gigante Salmon har kommet langt på seks måneder. Nå er strategien klar for hvordan de skal skaffe ansatte
Et halvt år etter at grunnarbeidene startet begynner ringvirkningene fra Gigante Salmons etablering i Rødøy å gi effekt.
torsdag 3. mars $ Rana Blad
Så på det tomme næringslokalet i flere år – nå åpner de kafé, pub og overnattingssted i bygget
På Nordnesøya er Stine Marita Alsli Didriksen og Kenneth Didriksen i oppløpsfasen til sitt eget drømmeprosjekt. Om kort tid er Flomålet kafé, pub og overnatting klar til å innvies.
torsdag 3. mars $ Rana Blad
Bodøfirma skaper 15 nye arbeidsplasser på den lille øya
Nytt oppdrettsanlegg gir ringvirkninger i Rødøy kommune.
onsdag 2. mars $ Avisa Nordland
Siste i trafikken: E12 har åpnet, kolonne på Saltfjellet, kiosk åpner
Siste trafikkoppdateringer klokken 13.00:
onsdag 2. mars Rana Blad
Nord-Norge fraflyttes, men disse to kommunene på Nord-Helgeland hadde folkevekst i 2021
Ved årsskiftet var folketallet i Norge 5.425.270, som er 33.900 flere enn ett år tidligere. Det er folketilvekst i hele landet, bortsett fra i Nord-Norge.
fredag 25. februar $ Rana Blad
Tusenvis av vaksinedoser går rett i søpla – fire av sju droppet timen i dag
Kommunene i Salten har kastet over 2.894 vaksinedoser i 2021 og fram til i dag. Grunnene er flere, men spesielt én årsak går igjen.
onsdag 23. februar $ Avisa Nordland
Millionstøtte kan lette på krisen: – Vi øker driften innen et par uker
Brimo Fiskeforedling kan nå skalere opp sine innkjøp av fisk, og dermed lette noe på krisen for fortvilte sjarkfiskere.
onsdag 23. februar $ Rana Blad
Millionstøtte kan lette på krisen: – Vi øker driften innen et par uker
Brimo Fiskeforedling kan nå skalere opp sine innkjøp av fisk, og dermed lette noe på krisen for sjarkfiskerne.
onsdag 23. februar $ Avisa Nordland
Må til Moskva for stamcellebehandling
– Jeg reiser i oktober sammen med ei venninne som har samme lidelse som meg, sier Stine Sletten Bonsaksen. Småbarnsmoren lider av sykdommen MS, multippel sklerose. Til daglig bor hun på Rødøya, men har sine aner fra Sandnessjøen. Småbarnsmor Sletten Bonsaksen er 32...
tirsdag 22. februar Helgelands Blad
Ønsker utredning av samfunnsbåt, skal også tiltrekke ny arbeidskraft og øke antall arbeidsplasser i kommunen
Rødøy kommune er i oppstartsfasen på et omstillingsprosjekt som har fått navnet Omstilling Rødøy 2025.
tirsdag 22. februar $ Rana Blad
Nye planer for gammel skole: – Det finnes fortsatt en god del interiør, effekter, dokumenter, skolebøker, kart, plansjer og bilder
Dersom det går slik initiativtakerne ønsker, blir det nytt liv i en over 100 år gammel skole.
tirsdag 22. februar $ Rana Blad
PLU søker støtte, men Rødøy-rådmann legger fram saken uten innstilling
Polarsirkelen Lufthavnutvikling AS (PLU) har søkt Rødøy kommune om et større økonomisk bidrag i form av tilskudd til etablering av flyplass ved Hauan i Rana kommune.
mandag 21. februar $ Rana Blad
Åfar Viseth er konstituert statssekretær. Flyttet til Myken i fjor etter å ha vært samferdselssjef i fylket
Kongen har i statsråd fredag konstituert Odd Steinar Åfar Viseth som statssekretær for samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, i den tida statssekretær Johan Vasara avvikler foreldrepermisjon, med virkning fra og med 1. mars 2022.
mandag 21. februar $ Rana Blad
Søker om å få bruke steinmasser fra lita øy, til fylling i sjøen
Gigante Salmon ønsker å bruke mindre strøm og rense avløpsvannet mer enn opprinnelig planlagt. Selskapet søker nå om tillatelse til å etablere en steinfylling i sjøen utenfor Lille Indre Rosøy, opplyser selskapet på sin hjemmeside.
søndag 20. februar $ Rana Blad
Tre budgivere hev seg inn i kampen om øyperla: – Et drømmekjøp
Rana Blad: I september i fjor ble Futøya i Rødøy kommune lagt ut for salg. Den 280 dekar store øya vekket stor interesse fra hele landet, og også noen fra utlandet.
lørdag 19. februar $ Avisa Nordland
Fem måneder gikk – så startet budrunden: – Et drømmekjøp
I september i fjor ble Futøya i Rødøy kommune lagt ut for salg. Den 280 dekar store øya vekket stor interesse fra hele landet, og også noen fra utlandet.
lørdag 19. februar $ Rana Blad
Dette er selskapet som skal levere bo- og arbeidsflåte til nytt lakseprosjekt: – Flåten er selve operasjonssentralen i oppdrettsanlegget
I forbindelse med Gigante Salmons arbeid med landbasert oppdrett på Rødøya, har selskapet nå valgt Endúr Sjøsterk til leverandør av bo- og arbeidsflåte til anlegget på Lille Indre Rosøy.
lørdag 19. februar $ Rana Blad
Ordførere fra Lurøy, Nesna, Rødøy, Træna med flere, samler seg om viktig kampsak: – Tilbudet er svært ustabilt og uforutsigbart
Mange berøres av det utsatte tilbudet.
torsdag 17. februar $ Rana Blad
Åtte opprørte kystordførere i felles sak: – Frustrerende
– Befolkningen langs Nordlandsekspressenes rute er opprørte. Grunnen er siste tids kanselleringer i rutetilbudet mellom Sandnessjøen og Bodø. Et tilbud som vinterstid er svært ustabilt og uforutsigbart.
tirsdag 15. februar $ Rana Blad
Krangler om dette er en helgelandskommune eller ikke - nå vil de flytte grensen: – For noe tull!
Avisa Nordland får så hatten passer i kommentarfeltene når Meløy omtales som Salten-kommune. Men hva mener politikerne?
søndag 13. februar $ Rana Blad
Nå vil de fylle ut i sjøen: - Vi ønsker å strekke oss litt
Gigante Salmon er i gang med å sprenge ut Lille indre Rosøy i Rødøy til et oppdrettsanlegg. Nå vil de også fylle ut i sjøen.
onsdag 9. februar $ Avisa Nordland
NORDLAND

Så mørkerødt at smittekartet nesten er brunt. Flest smittede i Bodø, så følger Rana, Narvik og Vefsn
Så mørkerødt er det lenge siden du har sett smittekartet.
mandag 7. februar $ Rana Blad
Siste i staben kom flyttende fra England og Ørjan tror på flere ansettelser. Tine (31): – Jeg føler at jeg er blitt tatt imot med åpne armer
Total Regnskap har utvidet staben med to stykker i løpet av et år. Siste ansatt kom susende fra London. I følge den nye sjefen hennes skal staben telle enda flere enn ni litt fram i tid. Troen på Rana er sterk.
mandag 7. februar $ Rana Blad
Øya var uten strøm i flere dager - nå får 12 fastboende kabel til 40 millioner kroner
I slutten av juli i fjor mistet innbyggerne på Myken i Rødøy kommune strømmen. Dette som følge av brudd i sjøkabelen som forsyner øyas innbyggere med elektrisitet.
torsdag 3. februar $ Rana Blad
Øya var uten strøm i flere dager - nå får 12 fastboende kabel til 40 millioner kroner
- Vi er strålende fornøyde!
onsdag 2. februar $ Avisa Nordland
Her bør Nordland fylkeskommune komme på banen umiddelbart
Forespørsel og krav om endringer i NEX rute under perioder med dårlig vær.
tirsdag 25. januar Rana Blad
Fikk tilsendt sølvring fra middelalderen: - Ikke hvem som helst som har båret den
En forgylt sølvring fra middelalderen ble ett av rundt 70 funn gjort av metalldetektorsøkere i Nordland i 2021.
tirsdag 18. januar $ Avisa Nordland
Rana Blad opplever en enorm bruker-boom
Den siste drøye uka har Rana Blad fått over 600 nye brukere. – Vi legger oss i selen, for å få flest mulig av disse med oss videre, sier sjefredaktør Marit Ulriksen.
lørdag 15. januar Rana Blad
Opphever bekjempelsessonen for smittsom laksesykdom i Rødøy
Mattilsynet har opphevet bekjempelsessonen rundt lokaliteten Skålsvika i Meløy. Sonen strekker seg over Rødøy og Meløy.
torsdag 13. januar $ Rana Blad
Nå kan det bli dekning - men Melfjordbotn skal ikke være en pliktig del av anbudet
Gjennom mange år har Rana Blad skrevet om manglende fasttelefon- og mobildekning i den lille bygda Melfjordbotn i Rødøy kommune.
onsdag 5. januar $ Rana Blad
Lise-Kathrin står bak en av 35 nyetableringer i desember. Sjekk alle her
I desember er det registert 35 nyetableringer på Nord-Helgeland. Her er hele oversikten:
mandag 3. januar $ Rana Blad
Mange par og familier sliter under og etter høytidene, men mange får også hjelp: – For unger kan en skilsmisse være som et jordskjelv
– Et grunnleggende behov i oss er å føle tilhørighet. Får vi senket skuldrene litt så tror jeg vi har det bedre. Det sier Justin Smith ved Familevernkontoret i Mo i Rana. Der ser de at høytidene kan bli problematiske for par og familier.
søndag 2. januar $ Rana Blad
Trykker du Liker på kommunens bilder på Facebook? Det bør du kanskje ikke gjøre
Ingen vet hva som skjer når du trykker «liker» på en side på Facebook. Det gjør heller ikke kommunene i Salten.
lørdag 1. januar $ Avisa Nordland
Gult farevarsel: Venter kraftige vindkast opptil 35 m/s og mye nedbør
Værvarselet for Nyttårsaften tyder på perfekt rakettvær, men så skjer det ting.
31. desember 2021 $ Rana Blad
Rødøy har færrest på tredje dose
Rødøy kommune er blant landets kommuner som har gitt færrest innbyggere tilbud om tredje dose vaksine mot korona. Rødøy, Øksnes, Lebesby, Bærum, Røst, Nes, Alta, Fjord og Kinn kommune – hvor en andel mellom 39 og 45 prosent i aldersgruppen som har...
29. desember 2021 Helgelands Blad
Fikk ja til å bli nasjonalparkkommune - målet er blant annet flere besøkende
Rødøy kommune kan nå smykke seg med å være en nasjonalparkkommune.
27. desember 2021 $ Rana Blad
Familievernkontoret i Mo i Rana har vært i samme lokaler siden 1993, men nå har de flyttet: – Enorm oppgradering
– Vi har lagt ned mye arbeid i at dette skulle bli en god oppgradering og det er det blitt på mange områder, sier leder og familieterapeut ved Familievernkontoret i Mo i Rana, Justin Smith.
23. desember 2021 $ Rana Blad
Så mye tjente kommunetoppene - en av dem har nesten to millioner i formue
300.000 skiller den høyeste og laveste inntekten.
19. desember 2021 $ Avisa Nordland
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL