Risør
Utenlandstur gir besøkskarantene
Dersom du er utenom landets grenser i disse dager, må du igjennom en ti dagers karantene før du får besøke beboere på kommunens instituasjoner.
13:12 iRisør
Gleder seg til å komme tilbake til Risør
I sin barndom var Hanne Sørvaag alltid innom Risør på sommeren. Nå gleder hun seg til å komme tilbake, og det med "Meg og Dolly" på Stangholmen lørdag.
00:01 iRisør
Tvedestrand: Stoppet tre på grunn av fart
Det var ingen store fartsovertredelser da UP holdt laserkontroll på E18 i Tvedestrand tirsdag formiddag. Tekst: Tore Myrberg Tre bilførere ble ilagt forenklet forelegg, og raskeste hastighet var 95 km/t i 80-sonen. Brannvesenet melder på Twitter at de rykket ut til Brattstø på...
tirsdag 13:45 iRisør
Gode badeplasser for de uten båt
En badetur i skjærgården er en uforglemmelig opplevelse når man besøker Risør. Men, det er også mange flotte strender hvor man ikke trenger båt.
tirsdag 00:01 iRisør
Enklere å få betalt p-avgift i Kirkegata
Risør kommune har fått ordnet enklere betaling av parkeringsavgift for de som står på parkeringsplassene i Kirkegata.
mandag 11:57 iRisør
Mange flotte bilder fra våre lesere
Nye bilder er lagt til i fotokonkurransen onsdag morgen. Det er fortsatt ikke for sent å delta i vår lille konkurranse med tema "Postkort-Risør".
mandag 08:27 iRisør
Ny Sandøya-samtale mellom Lunden og Støre
Tirsdag denne uken tar ordfører Per Kristian Lunden på ny turen over grensen til Tvedestrand for en Sandøya-samtale med Jonas Gahr Støre.
mandag 08:11 iRisør
Vant sammen med treneren i lånt båt
Tomas Mathisen fikk med seg trener Espen Guttormsen i båten da Peterhead Cup i seiling ble arrangert lørdag. Det var et godt valg.
søndag 10:11 iRisør
AGDER

Postkort-Risør
Risør har mange motiver som egner seg som postkort. Derfor avholde vi en liten postkortkonkurranse på tampen av sommerferien.
søndag 00:01 iRisør
Tilbake med sjørøvere i Hollenderhagen
Tidligere i sommer besøkte Petter Wiik Hollenderhagen i Risør med sin sjørøverfortelling i dukkteaterform. Denne lørdagen er han tilbake i hagen.
lørdag 00:01 iRisør
Bestselgere i Risør: Det enkle er ofte det beste
I konkurranse med kroker i alle farger og størrelser er det ikke gitt at en vanlig, sort krok skal stikke av med seieren som mestselgende. Men, slik er det. Tekst og foto: Tore Myrberg Og grunnen er enkel: Det er makrelltid. For i jakten på makrellen er det enkelheten som vinner fra, – Det er...
lørdag 00:01 iRisør
Fredag morgen i bilder og kommentarer
Her er en liten bildeserie fra Risør denne fredagen. For det meste solskinnsbilder. Alle bildene er pålagt bildetekst.
fredag 09:54 iRisør
Bestselgere i Risør: Denne smaken danker ut de andre
Du trodde kanskje at de tradisjonelle is-smakene sjokolade, jordbær og vanilje ville toppet en liste over mest kjøpte is i sommervarmen. Slik er det ikke.
fredag 00:01 iRisør
Grønneberg skapte Stangholmen-magi
Et lydhørt publikum fikk en flott kveld på Stangholmen onsdag kveld da Magnus Grønneberg inntok scenen.
torsdag 30. juli iRisør
Bestselgere i Risør: Topper lista lokalt og nasjonalt
Det er «Showtime» innen boksalget for tiden, og da snakker vi helt bokstavelig. For Henrik H. Langelands bok «Showtime» er sommerens storselger. Tekst og foto: Tore Myrberg Det starter en liten debatt blant sommerhjelperne hos Lindstøls Bokhandel når vi spør om hvilken bok...
torsdag 30. juli iRisør
– De må representere Den hvite by
Tilknytningen til byen er viktig når Rune Thorsen lager bilderammer som ser ut som hus og bygninger i Risør.
torsdag 30. juli iRisør
Øker antallet avganger igjen fra 3. august
Fra førstkommende mandag vil Go-Ahead øke antallet avganger med Sørtoget slik at de snart er tilbake til normal drift.
onsdag 29. juli iRisør
Bestselgere i Risør: Dette bakeverket er sommerens vinner
Det selges et stort antall solskinnsboller hos Stavelin i Risør om sommeren. Men, ett bakeverk selges det enda flere av.
onsdag 29. juli iRisør
Regner med klare meldinger på årets dialogmøte
Ordføreren regner med å få klare tilbakemeldinger på kommunens koronapraktisering under kveldens dialogmøte med hyttefolk og feriegjester.
onsdag 29. juli iRisør
Lars Lindstøl 11 år
Lars Lindstøl fyller 11 år i dag, 28. juli.
tirsdag 28. juli iRisør
Snart lysner det etter bygene
Denne tirsdagen startet med kraftig regn i Risør. Men, værmeldingen fra yr.no lover sol og opphold fra litt før klokken 12.
tirsdag 28. juli iRisør
Sånn ser Sørtoget ut nå
Tidligere denne måneden rullet det første Sørtoget av gårde i helt ny blå drakt. Tekst og foto:: Pressemelding fra Go-Ahead Med navn, farge og mønster skal designet gjenspeile Sørlandet – og skape assosiasjoner til fantastisk natur hvor hav møter land....
tirsdag 28. juli iRisør
Politibåten på oppdrag i Risør
Politiet har tatt med en båtfører til undersøkelser med mistanke om kjøring i påvirket tilstand.
mandag 27. juli iRisør
Har ledige plasser når Friluftsskolen starter i morgen
Er du i alderen 10 - 13 år og har lyst på noe spennende å gjøre de neste dagene? Da burde du sjekke ut Friluftsskolens tilbud i Risør.
mandag 27. juli iRisør
Doblet besøkstallene fra mai
Mange tar turen innom biblioteket i sommer for å låne bøker og filmer. Besøkstallene for juli er allerede godt over det de hadde i mai.
lørdag 25. juli iRisør
Fra musikk og teater til arkitektur
Fredrik Lundberg Paulsen er en mange forbinder med musikk og teater. Om noen år forbindes han kanskje med kjente byggverk.
lørdag 25. juli iRisør
Nærmer seg innspurten for den maritime utstillingen
Det nærmer seg innspurten for sommergalleriet S11 i Strandgata, og det maritime temaet har slått godt an blant de besøkende.
fredag 24. juli iRisør
Ville lære noe praktisk før studiene
Elias Holdø Rasmussen har mange år med studier foran seg og hadde lyst til å lære noe praktisk før den tid. Da fant han gleden med prambygging.
torsdag 23. juli iRisør
Bringer mange turister til branntårnet
Fin utsikt og flotte kunstverk gjør at mange finner veien opp til branntårnet der Ola Steen har sin sommerutstilling.
onsdag 22. juli iRisør
Fanget hummer i eget akvarium
Daglig leder for Risør Akvarium har de siste to årene jaktet på en hummer i sitt eget akvarium. Tirsdag morgen fikk han endelig fangst.
tirsdag 21. juli iRisør
– Aldri sett så mange kunder her før
Stavelin selger mer bakevarer nå enn på samme tid ifjor, og de ansatte opplever travle timer fra de kommer til de går.
tirsdag 21. juli iRisør
Få med deg artig sjørøvershow i båtbua
Sjørøvershow i båtbua på Moen Trebåtbyggeri ble godt mottatt av store og små, og du har fortsatt mulighet til å få med deg showet.
tirsdag 21. juli iRisør
Hjelper flere med å få en bedre sommer
Flere i Risør møter store utfordringer denne sommeren med koronapandemien som setter ekstra begrensinger. Frelsesarmeen i Risør merker behovet.
mandag 20. juli iRisør
AGDER

Anbefaler alle en tur til Stangholmen
Førstegangsbesøkende til Risør får en klar anbefaling fra Dorthea (22) på turistkonteret. – Ta Agnes til Stangholmen og spis fiskesuppa alle snakker om!
søndag 19. juli iRisør
Mange innom hagen, men noen savner bedre merking
De første ukene med åpen Hollenderhage har gitt mange fornøyde besøkende. Men, flere savner bedre merking av at hagen finnes.
lørdag 18. juli iRisør
DIS flyttet konserten til Buene
Duoen DIS er tilbake og hadde planlagt konsert i Hollenderhagen. På grunn av været har konserten blitt flyttet til Buene.
fredag 17. juli iRisør
– Fredsparken trenger faste venner
Med storbesøk til Risør denne sommeren ønsker byen å vise seg fram fra sin beste side. Men, det starter litt labert med en ikke helt velstelt Fredspark.
fredag 17. juli iRisør
– Det her får du til
Mats Akselsen (21) fra Risør brenner for yoga og musikk. Nå har han tatt yogaen ut i offentligheten og fyller Hollenderhagen med ivrige deltakere.
torsdag 16. juli iRisør
– I perioder selger vi syv is i minuttet
Det er ikke tvil om at folk liker is på sommeren. Terje Larsen forteller at Joker har en periode på dagen hvor de selger syv is i minuttet.
torsdag 16. juli iRisør
Lite politiet fikk gjort med støy fra båt
Politiet fikk natt til i dag inn meldinger om høy musikk fra en båt i Skjærgården i Risør. Men, de hadde ingen muligheter til å stoppe musikken.
onsdag 15. juli iRisør
– Burde få parkere på gresset i sommer
Mangelen på parkeringsplasser i Risør sentrum gjør at kommunen burde åpne for å parkere på gresset enkelte steder på Tjenna. Det mener Arne Juell Myklebust. Tekst og foto: Tore Myrberg Slik parkeringssituasjonen er i Risør nå, mener han det hele er...
onsdag 15. juli iRisør
Nesten ti tusen besøkte Villvinmarkedet
På tross av begrensningene ble årets Villvinmarked en stor suksess med nesten ti tusen besøkende og en omsetning på 1,6 millioner kroner.
tirsdag 14. juli iRisør
Bygd i Risør for nesten 100 år siden
Det er verdt å ta seg en tur ut ved Tollboden denne tirsdagen. For der har en gammel losskøyte, som er bygd i Risør, lagt til.
tirsdag 14. juli iRisør
Mye å se på selv når solen tar en pause
Det er en opplevelse i seg selv å bruke morgentimene til en spasertur i Risør sentrum, og se alt det små og store som skjer når en by våkner opp.
tirsdag 14. juli iRisør
Åpner kirkedørene for turistene
Tar man en tur innom Risør kirke er sjansen stor for å møte på Thomas Juell. Og da stiger muligheten til å få med seg mye om kirkens historie.
tirsdag 14. juli iRisør
Parkerte ulovlig i Fredsparken under marked
Mange har reagert på at gresset i Fredsparken ble tatt i bruk som parkering under Villvinmarkedet for å få plass til alle som besøkte Risør de dagene.
mandag 13. juli iRisør
Fikk sin 23. dom av tingretten
En risørmann i 40-årene er dømt til 30 dagers fengsel, hvorav 15 ubetinget, for å ha oppbevart narkotika. Dette var mannens 23. dom.
mandag 13. juli iRisør
Gjenglemt i Hollenderhagen
Hollenderhagen i Risør sentrum har et godt besøk hver eneste dag nå i sommer. Men, ikke alle får med seg alt hjem igjen etter besøket.
søndag 12. juli iRisør
Røykvarsler reddet liv i Gjerstad
En person ble sendt til sykehus for kontroll etter en boligbrann i Gjerstad natt til søndag. Brannen startet i en lekehelikopter som sto til lading. Tekst: Tore Myrberg  Foto: Østre Agder Brannvesen Det var huseieren selv som våknet av røykvarsleren da det begynte å brenne i en...
søndag 12. juli iRisør
Sparket politi i ansiktet
En person er pågrepet og satt i arrest etter en episode i Risør sentrum natt til søndag. Vedkommende skal ha sparket en polititjenesteperson i ansiktet. Tekst: Tore Myrberg Det hele er loggført rett før klokken ett i natt, da det oppsto en situasjon i sentrum av Risør....
søndag 12. juli iRisør
Inviterer til kaifiske fra dampskipsbrygga
Førstkommende lørdag arrangerer Tryta fiskesommer med kaifiske i Risør for 17. gang. De ønsker alle barn og unge velkomne.
fredag 10. juli iRisør
Viser egne bilder i galleriet
Utstillingen med Knut Swane i Galleri Risør er over. Nå er Niclas Halvorsen tilbake i lokalet med egne fotografier.
fredag 10. juli iRisør
Sjekk bildene fra Villvinmarkedets første dag
Det ble en flott dag i Risør for de som besøket Villvinmarkedet på åpningsdagen. Her kan du se vår bildeserie fra torsdagen.
fredag 10. juli iRisør
Risør tjener mest på sommerhandelen
Butikkene på Sørlandet er de som tjener mest på sommerhandelen i Norge, og Risør er den hvor inntjeningen øker mest i sommermånedene.
torsdag 9. juli iRisør
Synes kommunen mangler fleksibilitet
Flere bilister fikk parkeringsbot i Hasdalgata/Melkeveien onsdag. Mangelen på ledige parkeringsplasser gjør enkelte frustrerte.
torsdag 9. juli iRisør
Spiller dukketeater i Hollenderhagen
Det er barna som er målgruppen når Petter Wiik kommer på besøk til Hollenderhagen med sitt dukketeater denne torsdagen.
torsdag 9. juli iRisør
I dag åpner Ruth på nytt sitt solsidegalleri
Ruth Ervik har i mange år invitert folk inn i "Galleri Solsiden 10" om sommeren. I år var hun i tvil om det var mulig.
torsdag 9. juli iRisør
Slapp fra det uten alvorlig skader
Politi og ambulanse rykket ut da det kom inn melding om en trafikkulykke med et barn på sykkel involvert i Risør onsdag kveld.
onsdag 8. juli iRisør
AGDER

Er lei av nattbadere på Dampskipsbrygga
Flere naboer til Damskipsbrygga har sett seg lei av nattlige nakenbadere som forstyrrer søvnen. Nå er det tatt grep.
onsdag 8. juli iRisør
Ber om hjelp fra publikum under Villvinmarkedet
Dersom smittevernet ikke blir fulgt risikerer årets Villvinmarkedet å bli stengt. Derfor håper arrangøren på ett godt samarbeid med publikum.
onsdag 8. juli iRisør
Måtte ut med 8 500 i fartskontroll
Det ble en kostbar affære for bilisten som ble tatt med høyest fart under en kontroll på Vinterkjær tirsdag kveld.
tirsdag 7. juli iRisør
Jente fløyet til sykehus etter sykkelulykke
Ei fem år gammel jente ble sendt til sykehus med luftambulanse etter at hun kjørte av på tråsykkel på Sørlandet Feriesenter tirsdag formiddag.
tirsdag 7. juli iRisør
Risør på en helt vanlig tirsdag sommeren 2020
Redaksjonen i iRisør.no liker å ta bilder. Derfor byr vi på en liten bildeserie fra Risør denne tirsdagen, med både bybilder og litt annet.
tirsdag 7. juli iRisør
Merker mangel på offentlige parkeringsplasser
Hos Rema 1000 i Risør sentrum har man fått en utfordring med at butikkens private parkering brukes av langt flere enn kundene.
tirsdag 7. juli iRisør
Ny atilier-utstilling for Ketil Olav Sand
Fjorårets erfaringer med å holde utstilling i eget atelier i Risør Kunstpark var så god at Ketil Olav Sand gjentar det hele i år.
tirsdag 7. juli iRisør
Litt Texas på bobilparkeringen
Antallet bobilturister som ønsker å overnatte bynært i Risør er stort. Ikke alle velger helt lovlige løsninger.
mandag 6. juli iRisør
Mange uten strøm akkurat nå
Over 900 husstander i Risør er uten strøm denne søndagskvelden. Det melder Agder Energi Nett på sine hjemmesider.
søndag 5. juli iRisør
«Det siste testamentet» i Risør Kunstpark
Fotograf Jonas Bendiksen har truffet mange med sine bilder fra prosjektet "Det siste testamentet". Nå er Bendiksen på plass i Risør Kunstpark.
søndag 5. juli iRisør
Inviterer til en kveldstur på byen
I en tid der mange arrangementer har måttet avlyse har butikkene i Risør funnet en løsning for sitt kveldsåpent førstkommende tirsdag.
søndag 5. juli iRisør
Slo til dørvakt – tatt med av politiet
Det oppsto tumulter i Risør sentrum i natt som resulterte i at politiet måtte rykke ut og ta med seg en person til arresten.
lørdag 4. juli iRisør
Acanthus på plass i nye butikklokaler
Denne fredagen åpner Acanthus opp sitt nye utsalg i Havnegata i Risør. Og det i flotte, historiske lokaler.
fredag 3. juli iRisør
Oppfordrer til å passe ekstra på barna
Et stort antall av de spurte sier de har sett berusede voksner sammen med barn i sommerferien. Elin Evensen ber folk bry seg litt ekstra.
fredag 3. juli iRisør
Sjekk bildene fra de nye lokalene til Fiskemottaket
I dag kunne endelig Risør Fiskemottak ta i bruk sine nye lokaler etter den tragiske brannen i fjor. Og det har virkelig blitt flott.
torsdag 2. juli iRisør
Dirigering på Risørveien
Det kan være greit å beregne noen minutter ekstra på vei til eller fra Risør nå i morgentimene. Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat Det foregår nemlig dirigering av trafikken på stedet det var en bilbrann tidligere i uken. Det vil si på strekningen mellom...
torsdag 2. juli iRisør
Vil bistå til mer trafikk også resten av året
Et besøk av administrerende direktør Nils Henrik Geitle i De Historiske Hotel & Spisesteder kan få stor betydning for Risør framover.
torsdag 2. juli iRisør
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

RISØR

AGDER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL