Rana
Rolv Harald er i gang med unik studie fra denne testbrakka i sentrum. Han har valgt Mo i Rana av en helt spesiell grunn
– Vi har et analyseapparat som på ti til femten minutter kan gi et sikkert testsvar på covidsykdom, samt influensavirus A og B. Studien skal belyse betydningen dette kan ha for fastlegenes arbeidshverdag, pasientsikkerhet og foreskriving av antibiotika, også i en kostnadssammenheng.
søndag 07:53 $ Rana Blad
Mens Thomas (25) gir jernet på jobb må Snuppa være hjemme å støvsuge: – Liker folk som tør skille seg ut
Han lengtet ikke hjem til Mo i Rana i det hele tatt mens han studerte i Trondheim. Men her sitter han likevel, med lederansvar for en ny bedrift, leilighet og støvallergi. Thomas Bohlin er heldigvis overtroisk, så han er sikker på at det er en mening med det at vennene dro til Oslo, mens han...
søndag 07:53 $ Rana Blad
Taus om økonomisk kompensasjon til reineierne: – Innsyn vil kunne skade forhandlingsposisjonen til Avinor
Da Ildgruben reinbeitedistrikt i fjor høst ga en midlertidig tiltredelse for byggingen av den nye storflyplassen i Rana, hadde de et krav om avbøtende tiltak fra Rana kommune.
lørdag 14:00 $ Rana Blad
May-Britt (45) levde et tilsynelatende vanlig familieliv da alt raknet. Plutselig sto hun, barna og to katter på gata, uten noe. – Natta før vi fikk nødbolig, bodde vi ute. Jeg husker det sykt godt
May-Britt Ingersdatter Kvalvik var hjemløs, men eier nå sin egen bolig: – Det går an å reise seg fra dritten. Jeg har aldri vært så sterk som i dag, men uten hjelp fra Rana kommune vet jeg ikke hvor vi ville vært.
lørdag 07:30 $ Rana Blad
83 strømkunder i Rana har vært uten strøm siden i dag tidlig, nå har Linea funnet feilen
Siden like over klokken 0730 i dag tidlig har vel 83 abonnenter vært uten strøm i området ved Villen, deler av Fagerlia og Høglia i Rana.
fredag 20:49 Rana Blad
Vegar Bergli selger aksjene og forlater No3. Kjøper konkursboet til Fregatten og starter restaurant sammen med Ken Ronnie Eilertsen og Stefno Momo. Vil ikke svare på hvorfor han selger seg ut av No3
Dagen etter at Vegar Bergli sto fram i Rana No og ble omtalt som medeier i No3, ble selskapet Amici som skal drive restaurant i lokalene til tidligere Fregatten på Ytteren, stiftet.
fredag 20:02 $ Rana Blad
Lurer du på hvorfor det er lysregulering og gravemaskiner i Åga? – Vi regner med å bli ferdig i løpet av dagen
Fredag morgen startet arbeidet med å reparere en vannlekkasje på hovedvannledningen som går langs veien ved Åga. Nærmere bestemt ved 70-sonen på Sørlandsveien på E6.
fredag 09:21 $ Rana Blad
De avbøtende tiltakene for flyplass-bygging er i sving – nå sendes planforslaget ut på høring
For at Avinor skulle få tiltrede til området der flyplassen skal bygges, måtte avbøtende tiltak på plass for Ildgruben reinbeitedistrikt. Noen av disse var det Rana kommune som måtte få på plass. Det ble lagt ned et midlertidig bygge- og deleforbud i soner definert av...
torsdag 19:01 $ Rana Blad
NORDLAND

Lufthavnsjef på Røros skal nå jobbe med ny lufthavn i Mo i Rana: – Det er sjelden det bygges helt nye flyplasser i Avinor, så dette er uten tvil historisk
Gudbrand Rognes (47) blir del av mottaksprosjektet i Rana og uttaler via en pressemelding fra Avinor at han ser fram til å bidra på det omfattende prosjektet.
torsdag 14:09 Rana Blad
Samler inn penger ved å love til dels «ville» russeknuter: – Jeg håper vi når målene våre, så noen kommer tilbake på skolen og ser litt gærne ut
Anie Isaksen og resten av russestyret for yrkesfag står i gågata og vil samle inn penger til forskning mot spredning av kreft.
onsdag 18:02 $ Rana Blad
«Batteriordførere» ber regjeringa få opp farta: – De konkurrerer i et verdensmesterskap og da kan ikke bedrifter på andre siden av grensen få 50 ganger mer statsstøtte enn i Norge
– Battericelleproduksjon i Arendal, Rana og Tysvær alene har mulighet til å kunne sysselsette 6000–7000 personer innen 2030. Dette vil kunne gi gode skatteinntekter til staten, og bidra til å finansiere vår felles velferd, men da haster det å få på plass et norsk...
onsdag 12:39 $ Rana Blad
Rana får penger til å restaurere krigsminne
Rana kommune har fått positivt svar fra Kultur- og likestillingsdepartementet ved Krigsminnetjenesten på sin søknad om støtte til å restaurere krigsminnesmerket på Hjartåsen/Raudfjellfossen i Dunderlandsdalen i Rana.
onsdag 11:15 $ Rana Blad
Alf Kåre selger boligen - sjekk kjelleren hans
Alf Kåre Hildrum har lagt boligen sin ut for salg og i kjelleren har han et rom litt utenom det vanlige.
tirsdag 19:00 $ Avisa Nordland
Union VVS fusjonerer med Haaland Mo AS – sammen blir de over 150 ansatte: – Nå skal vi skape verdens beste arbeidsplass
Helt siden august i fjor har fortrolige samtaler foregått mellom ledelsen i Haaland og Union VVS, men nå er de sammen klare til å slippe den store nyheten. De to selskapene fusjonerer og flytter inn under samme tak.
tirsdag 18:42 $ Rana Blad
Brannvesenet rykket ut etter melding om røykutvikling i Mo i Rana: – En vaskemaskin er trolig årsaken
Rundt 1815 tirsdag kveld rykket Rana brann- og redning ut etter melding om røykutvikling i en bygning.
tirsdag 18:34 Rana Blad
Brøt seg inn i butikk og verksted – stjal hjullaster og kjørte fra stedet: – Man må snart lenke fast ting
I helga har tyver vært på ferde i Rana, denne gang i Ranenget. Daglig leder ved MoBil/Bosch, Jostein Taftø, sier han fikk beskjed om at noen hadde brutt seg inn på verkstedet og at de hadde tatt seg gjennom et vindu i en leddport.
tirsdag 14. mars $ Rana Blad
Jannike (45) og Stian (27): – Nå tar vi laus i Mo i Rana! Det er en by som får til mye, en by med ei ja-holdning
Riktig spor i Mo i Rana fortsetter å vokse. Nå skal det rekrutteres folk til tre nye stillinger i Mo i Rana. Med det dobles staben.
tirsdag 14. mars $ Avisa Nordland
Nødetatene rykket ut etter melding om røyk fra leilighet i Rana
Det er 110 Nordland som klokken 1819 melder at brann- og redningstjenesten i Rana har rykket ut etter melding om røykutvikling i en bygning.
mandag 13. mars Rana Blad
Startet opp på Mo dagen da Norge stengte ned - i helga gikk de rett til topps: – Helt fantastisk
At Montér Mo i Rana skulle vinne prisen som årets forhandler i kjeden var langt fra en selvfølge. For verre oppstartstidspunkt kunne neppe daglig leder Pål Asphaug og hans ansatte valgt.
mandag 13. mars $ Rana Blad
Over 30 prosent av brukte batterier leveres ikke til gjenvinning. Nå skal unge, kanskje med hjelp av deg, bedre situasjonen
17.400 fjerdeklassinger deltar fra i dag på vårens største miljødugnad.
mandag 13. mars Rana Blad
Rune sklir i trappa, kjenner smerten jage gjennom kroppen og ser at håndleddet har fått ny vinkel: – Jeg lå nede for telling, men nå er jeg i gode hender
Det er snart sju uker siden Rune Solhaug ikke visste ordet av det før beina skled under ham i trappa og bruddet i hånda var et faktum. Ranværingen var alene på fritidsboligen da han pådro seg et komplisert brudd i venstre håndledd.
søndag 12. mars $ Rana Blad
Sex på timeplanen. Luckas (14), Jonah (15), Mathea (14) og Matilde (14): – Du kan ikke google alt, det er mye vi ikke vet om
Tisselur. Orgasme. Kjønnshår. Samtykke. 69. Våt. Skummelt. Kroppspress. Kjønnssykdommer. Identitet. Stillinger. Slikking. Porno. Kondom. Nærhet.
søndag 12. mars $ Rana Blad
Sissel kommer til Mo i Rana med en bit av Titanic-suksessen: – Det er et paradis nord for Trondheim som ligger og venter
Sissel Kyrkjebøs stemme har status som nasjonalskatt. Nå kommer hun snart til Mo i Rana, våryr så det holder, men dårlig på flørting. Publikum kan nok fort bli sjarmert likevel.
søndag 12. mars $ Rana Blad
Plutselig sto den blodige gaupa i hagen til Cecilie: - Den var tydelig skadd
(Rana Blad): Cecilie Hulbekkmo bor nær Dalselv. Søndag, mitt på lyse dagen, fikk hun se et syn som ikke er alle forunt. En voksen, men blodig, gaupe kom inn i hagen fra skogen, og da tok beboeren opp mobiltelefonen for å forevige hendelsen.
søndag 12. mars $ Avisa Nordland
Tre år er gått siden pandemien stengte ned landet og avdekket kritisk mangel på smittevernutstyr. Hva om en ny trussel mot folkehelsa skulle oppstå?
– Vi er bedre rustet om det skulle skje igjen, og Rana har utstyr på lager, sier kommuneoverlege Frode Berg og rådgiver for legetjenester og samfunnsmedisin, Lars Petter Konradsen.
søndag 12. mars $ Rana Blad
SE BILDENE: Oppgjørets time i døds mellom Vefsn, Alstahaug og Rana
Fredag kveld ble finalen i Helgeland Døds arrangert i bassenget på Kippermoen. Mange hadde møtt opp for å heie på de 16 unge utøverne fra Vefsn, Alstahaug og Rana.
søndag 12. mars $ Rana Blad
Klokka 15.15 går alarmen. Fire timer senere er to voksne,ett barn og to hunder hentet ned, kalde og takknemlige: - Det er dette vi lever for
Ole-Kristian Kaspersen er leder for lokallaget Rana Røde Kors. Denne uka gikk alarmen, nok en gang, og de frivillige er ikke tunge å be. En familie bestående av to voksne, ett barn, og to hunder sto fast på Melfjellet.
lørdag 11. mars $ Rana Blad
Havnet i arresten på Mo
Politiet i Nordland melder på Twitter at de har vært på ett oppdrag på Mo natt til lørdag. Dette var da det ble meldt om ordensforstyrrelse ved et utested. En mann i 20-årene var overstadig beruset og innsatt i drukkenskapsarrest. Forholdet blir anmeldt.
lørdag 11. mars Rana Blad
Når Meyergården skal lage ny barnemeny henter de inn lokale eksperter: – Pølse! Vårruller! Pizza
Vanligvis spiser ungene i Barnas Hus i Mo i Rana selvsmurte brødskiver. Denne gangen lar de smørkniven ligge igjen og tar bena fatt. Det er en av ukens iskalde formiddager. Fra barnehagen setter smårollingene i avdelingene Kråkebolle og Havørn nesene i været og finner fort...
lørdag 11. mars $ Rana Blad
Føreren av lastebilen er sendt til Tromsø: - Det er snakk om en alvorlig ulykke
Like etter klokka 13.30 meldte politiet i Nordland om en trafikkulykke på Mo. En lastebil hadde kræsjet i brua på Tungtransportveien ved jernbanekaia.
fredag 10. mars $ Rana Blad
Lastebil krasjet i bro i Mo i Rana
Det er Nordland politidistrikt som melder dette litt etter klokken 1330 fredag. En lastebil har krasjet i brua på Tungtransportveien ved jernbanekaia.
fredag 10. mars Rana Blad
Vefsn vil blåse liv i kampen om sykehus, men her er ordførerne i Alstahaug og i Rana samstemte
Peter Talseth (Sp) har ikke registrert politisk vilje verken fra Ap eller Sp om å endre helseministers avgjørelse om sykehusstruktur på Helgeland. Geir Waage (Ap) forholder seg til foretaksvedtaket.
fredag 10. mars $ Helgelendingen
Meyership Eiendom starter med detaljregulering for Toraneskaia: - Vi vet jo ikke hva kommunen sier, så vi tar risikoen selv
Selskapet Meyership Eiendom AS kontaktet høsten 2022 kommunen med et ønske om å få laget en plan som åpnet for en utvidelse av arealene til selskapet Helgeland Marinasystemer.
torsdag 9. mars $ Rana Blad
NORDLAND

Midt i Havmannaksen står det nå en diger, tre meter høy skaptilhenger. Jeg forstår ikke hva dere tenker, dere som bestemmer og gir tillatelse til bygg i Rana?
Fra store deler av Gågata kan du ikke lenger se Havmannen. Kontaineren på hjul dekker også utsynet vestover mot undergangen, som om sommeren og langt utover høsten, prydes av et vell med fargerike planter og blomster. Selv vinterstid er undergangen verd et besøk i seg selv, med de...
torsdag 9. mars Rana Blad
Etterforskningen pågår fortsatt for fullt med Kripos-bistand. – Utelukker ikke at det vil bli nye siktelser
Overfor Rana Blad opplyser politiadvokat Joachim Nymann at begge ankene til lagmannsretten over varetektsfengslingene av de to som er siktet for drapsforsøk etter voldshendelse i Mo i Rana 21. februar, er avvist.
torsdag 9. mars $ Rana Blad
Siri ble angrepet av elgku i Klokkerhagen: - Jeg så noe brunt og stort rase mot, og over meg. Jeg ble løpt ned
Siri Drageset var tirsdag på skitur i Klokkerhagen, og med seg hadde hun hund i bånd. På vei fra Hestnesbrua ble hun plutselig angrepet.
onsdag 8. mars $ Rana Blad
Tidligere Rana Blad-redaktør Øivind Hirsti er død: – En redaktør av den gamle sorten, er gått bort
Øivind Hirsti, som styrte lokalavisa i 20 år, er død. Han ble 90 år gammel.
onsdag 8. mars $ Rana Blad
Økning i henvendelser om eiendomsskatt - slik behandler Rana kommune klagene som kommer inn
Etter at Rana kommune i februar sendte ut brev om eiendomsskatten for 2023 er det svært mange av boligeiere i Rana som har sett en kraftig økning i utgiftene. Flere klager enn før.
mandag 6. mars $ Rana Blad
Politiet bisto da en utagerende pasient måtte vente på transport - sendte regninga til legevakta. Kommuneoverlege Frode Berg: – Uvanlig
– Dette er ingen uvanlig hendelse for legevaktene på Helgeland. Det uvanlige er at politiet har fakturert legevakten 14.336 kroner for oppdraget, skriver kommuneoverlege Frode Berg og ber Helsedirektoratet gjøre en juridisk avklaring knyttet til det økonomiske kravet fra politiet.
mandag 6. mars $ Rana Blad
Rikke (26) byttet jobb, ikke for bedriftsfotballen sin skyld, men for å lære seg noe nytt: – Du må være vant til å prate med folk og det er jeg
Rikke Pedersen er første kvinne som er ansatt i Renta Helgeland.
søndag 5. mars $ Rana Blad
I løpet av våren blir det mange flere som Rita. Stort innrykk av mennesker: – Om det stopper opp på norsk, er vi nødt til å finne ut av det
Språkpraksis er en viktig del i integreringen, for å utvikle nettverk og egne språkferdigheter. Rita Markarian er en av tre ukrainere som er godt på vei og får øvd mye på norsk. I løpet av våren skal 30 nye ut og teste språket.
søndag 5. mars $ Rana Blad
Modris (33) starter for seg selv: – Det mangler folk i bransjen, det er så mye å gjøre at det nesten er krise
Modris Brakovskis (33) flyttet i høst fra Korgen til Mo i Rana. Det gjorde han for å ha muligheten til å være mer sosial, men også for å kunne starte opp for seg selv.
søndag 5. mars $ Rana Blad
Ingvar og Randi trivdes med å være tilbake i Fageråsen og husker spesielt NM i 1957: – Det var jo tusenvis her
Etter at Fageråsbakken ble åpnet i oktober 2021, var helgens norgescup det største arrangementet som er gjennomført.
lørdag 4. mars $ Rana Blad
Gunnar (81) føler seg dårlig behandlet av Sparebank 1 Helgeland: – De vil ikke hjelpe meg
Gunnar Røssvoll sitter i stua i sin bolig på Skonseng og er tydelig opprørt. Grunnen til dette er at han føler seg dårlig behandlet i banken han har brukt store deler av livet, og nå er det nok.
lørdag 4. mars $ Rana Blad
SE BILDENE: Norgescup i Fageråsen, med stolte tilskuere: – Jeg er entusiast for alle positive tiltak i byen
Lørdag ble det arrangert norgescupfinaler i hopp i den store Fageråsbakken. Det ble konkurrert i to klasser, elite (16 deltakere) og klasse A (24 deltakere). Rana Blad var innom det første rennet. Eliteklassen ble vunnet av Pål-Håkon Bjørtomt fra Hurdal. Det var deltakere i...
lørdag 4. mars $ Rana Blad
Bitfury Norway AS er kjøpt opp og bytter navn
Selskapet Bitfury Norway AS i Mo i Rana har byttet navn til Nordland Data AS. Det fremgår av en melding i Brønnøysundregistrene datert 28.02.2023.
lørdag 4. mars $ Rana Blad
SE BILDENE: Dette mener ranværingene om at de svakeste rykker stadig lenger bak i boligkøen: – Hårreisende, sier Kristoffer Andre (32)
– Boligmarkedet er veldig presset, som igjen gjør at vi som strever en del fra før får det enda tøffere, sier flere i rusmiljøet. I en artikkelserie retter Rana Blad søkelyset på boligmarkedet i Rana og situasjonen for de som selv definerer seg som nederst...
lørdag 4. mars $ Rana Blad
Jannike (45) og Stian (27): – Nå tar vi laus i Mo i Rana! Det er en by som får til mye, en by med ei ja-holdning
Riktig spor i Mo i Rana fortsetter å vokse. Nå skal det rekrutteres folk til tre nye stillinger i Mo i Rana. Med det dobles staben.
fredag 3. mars $ Rana Blad
Utelukker ikke flere involverte i det angivelige drapsforsøket på Mo
(RanaBlad): Det var onsdag politiet gikk ut med melding om at to personer, en mann og en kvinne i 30-årene, var blitt pågrepet og siktet for drapsforsøk etter voldshendelsen tirsdag 21. februar i Mo i Rana.
fredag 3. mars $ Helgelendingen
Dette skal være grunnen til at politiet ville ha lukkede dører da de to siktede ble fremstilt for varetektsfengsling
Det var onsdag politiet gikk ut med melding om at to personer, en mann og en kvinne i 30-årene, var blitt pågrepet og siktet for drapsforsøk etter voldshendelsen tirsdag 21. februar i Mo i Rana.
fredag 3. mars $ Rana Blad
Samferdselsministeren svarer Naturvernforbundet: - Legger til grunn at Avinor følger lover og regler for ny flyplass i Rana
Nylig sendte Naturvernforbundet i Rana og omegn et åpent brev til Rana kommune, Avinor og Samferdselsdepartementet. I brevet tar Naturvernforbundet opp det de mener er manglende miljøstyring rundt byggingen av den nye lufthavna ved Mo i Rana.
fredag 3. mars $ Rana Blad
Varetektsfengslet etter voldshendelse på Mo
En mann og en kvinne knyttes til hendelsen.
torsdag 2. mars Helgelands Blad
Bustneslia er åpen for trafikk igjen
Det er Rana Blads journalist Viktor Leeds Høgseth som melder dette litt før klokken 14:30 torsdag ettermiddag.
torsdag 2. mars Rana Blad
Mannen som er siktet for drapsforsøk i Mo i Rana er dømt for vold tidligere – oppsøkte mann midt på natten med skjelettmaske og kniv
I går ble kvinnen i 30-årene, som er en av de to som er siktet for drapsforsøk etter voldshendelsen i Mo i Rana, fremstilt for varetektsfengsling og ble varetektsfengslet for fire uker med brev- og besøksforbud. Kvinnen fikk også to uker i full isolasjon.
torsdag 2. mars $ Rana Blad
Bjørn Vidar tar på seg ny rolle for å fortsette å hjelpe bedriften med avdeling på Mo: – Vi skal skape overskudd
Nordland Tak AS tar nye grep for å bedre driften av selskapet.
torsdag 2. mars $ Rana Blad
Hytteforening har innført parkeringsavgift ved populært turområde: – Ingen andre tar ansvar og vi får regninga
På parkeringsplassen ved Røde Kors hytta på Umbukta er det nå innført krav om betaling. Det er Mogressfjellet hytteforening som disponerer området, og de har nå hyret inn et parkeringsselskap for å ta seg av innkrevingen av pengene. Styreleder i hytteforeninga,...
torsdag 2. mars $ Rana Blad
Nå er det full fart for Melanie Kristin (30). Bestefar Kjell: – Et fantastisk og viktig tilbud. Også et økonomisk spørsmål, for slikt utstyr er ikke billig
– Et fantastisk og viktig tilbud, sier Kjell Myklebust når han kommer valsende opp trappa til Bua med skiutstyr og skjønner at lokalavisa er innom. Han synes ikke det gratis tilbudet til Bua kan bli kjent nok.
torsdag 2. mars $ Rana Blad
Å miste seg selv, og veien tilbake: – Jeg satt på senga, med geværet i fanget. Ba ei venninne gi jobben beskjed, om hvorfor jeg ikke kom
For Torill Daleng kom hjelpa i tide, for venninna tok ikke betenkningstid. Også Lars-Erik Ovesen og Øyvind Valrygg har sterke erfaringer å dele. Det handler om traumer, om å være annerledes, om flukt, rus og avhengighet på den åpne fagdagen om psykisk helse.
torsdag 2. mars $ Rana Blad
NORDLAND

Forsvarer til kvinnen som er siktet for drapsforsøk: – Min klient er i sjokk
Onsdag ettermiddag meldte Nordland politidistrikt at to personer, en kvinne og en mann i 30-årene, er pågrepet og siktet for drapsforsøk i forbindelse med at en kvinne ble funnet alvorlig skadet tirsdag kveld i forrige uke.
onsdag 1. mars $ Rana Blad
Kvinne pågrepet i Mosjøen for drapsforsøk på Mo
To personer er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Mo i Rana 22. februar.
onsdag 1. mars $ Helgelendingen
To personer siktet for drapsforsøk i Rana
Voldshendelsen i Mo i Rana 22. februar har nå ført til at to personer er siktet for drapsforsøk. Det melder politiadvokat Joachim Nymann. Politiet pågrep i går en kvinne og en mann i 30-årene i forbindelse med at en kvinne ble funnet alvorlig skadd på en privat adresse i...
onsdag 1. mars Helgelands Blad
Kvinne og mann pågrepet etter voldshendelsen i Mo i Rana - siktet for drapsforsøk
Det er i en pressemelding Nordland politidistrikt melder at to personer, en kvinne og en mann i 30-årene, er pågrepet og siktet i forbindelse med at en kvinne ble funnet alvorlig skadd tirsdag i forrige uke i Mo i Rana.
onsdag 1. mars $ Rana Blad
Elevene bruker vinterferien for å klargjøre bilsendinger til Ukraina: – Vi er på jakt etter flere biler, men det er ikke lett
Tre videregående elever tok kontakt med læreren Olav Nyjordet for å få åpnet opp verkstedet på Polarsirkelen videregående skole i vinterferien. De ville fortsette med prosjektet de har jobbet med den siste måneden.
tirsdag 28. februar $ Rana Blad
Fransisca (30) fra Rana er fersk leder i Aps samepolitiske råd og går i strupen på eget parti. – Vi blir stuet vekk i en krok. De vil ikke høre på det vi mener
Fransisca Kappfjell Herbst (30) fra Rana er nylig blitt valgt til leder i samepolitisk råd i Arbeiderpartiet. Hun mener at partileder og statsminister Jonas Gahr Støre ikke makter å vise respekt for det samiske.
tirsdag 28. februar $ Rana Blad
Uvær stenger Saltfjellet
Uvær stopper ferdsel over Saltfjellet og E6 er stengt mandag kveld, 27. februar.
mandag 27. februar Rana Blad
39 naboer protesterer mot leilighetsprosjekt nært sentrum: – Dette går på bekostning av trivsel, og det forringer verdien av eiendommene våre
Mona Helen Wangberg Simonsen var først fornøyd og glad for at boligen i Biskop Bangs gate 13 skulle rives. Hun så for seg en fornying og et løft for hele nabolaget. Nå når hun og det øvrige nabolaget har fått presentert planene MBA Entreprenør har for tomta,...
mandag 27. februar $ Rana Blad
Maiken (41) har ikke lenge igjen å leve, men fikk oppfylt drømmen om å gifte seg: – Det er så mye jeg har lyst å gjøre før jeg dør
(Rana Blad) Det sier Maiken Bjerkli (41), som for nesten ett år siden fikk den knusende beskjeden om at hun har kreft.
søndag 26. februar $ Avisa Nordland
Hotellsjef Ruben (35), arbeidsgiveren og lokalavisa i Tromsø ble lurt trill rundt. Femten år senere har han for første gang møtt de to spøkefuglene som ga han en lynstart på karrieren: – Ble nærmest lokalkjendis
En spøk utført av to trøndere ga en pangstart på karrieren til den unge, ferske hotellresepsjonisten som i dag er hotellsjef for Nordlands største hotell. 23. februar markerer dagen da Ruben Nilsen Robertsen (35) for første gang møtte de to spøkefuglene som...
søndag 26. februar $ Rana Blad
Tora (18) tok et vanskelig valg: – Jeg har lyst å bli så god som jeg kan. Helst leve av å spille fotball
Da Tora Jarlsdatter Samuelsen begynte på barneskolen startet hun også fotballkarrieren sin.
søndag 26. februar $ Rana Blad
I denne campingvogna bor Remi (52). Han er en av de hjemløse i Mo i Rana
– Før sov jeg i en lavvo, i flere år. Det gikk på helsa løs. Det er vanskelig for sånne som meg å finne et sted å bo, der det ikke er andre som ruser seg, sier Remi Aasen (52).
lørdag 25. februar $ Helgelendingen
Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil møte industrien i Rana, og inviterer sammen med lokallaget til folkemøte om helse
– Hovedtillitsvalgt i Rana kommune Ørjan Wikran og foretakstillitsvalgt Morten Jensen fra Helgelandssykehuset blir med på folkemøtet og vil beskrive hverdagen folk i helsesektoren jobber under, og hva som kan gjøres for å trygge forholdene for pasienter, brukere og ansatte.
lørdag 25. februar $ Rana Blad
Byutviklingen i Mo i Rana - fra 1880-årene og til i dag: Et særtrekk ved Mo i Rana er den korte avstanden mellom byliv og industrivirksomhet.
Jan Erik Furunes tar et tilbakeblikk på tidligere års byutviklingsplaner i Helgetanker.
lørdag 25. februar Rana Blad
SE BILDENE: 13 i Utskarpen snakker om hva de mener om vindmøller på Sjonfjellet: – Det er en fadese, ja helt krise. Sånn vil jeg ikke at det skal bli på Sjonfjellet
Bygda Utskarpen vil merke det godt om planene til Njordr AS for Sjonfjellet vindpark blir realisert. Vi dro til nærbutikken Joker Utskarpen og snakket med folk om hva de mener om disse industriplanene. Noen var positive, mange var negative.
lørdag 25. februar $ Rana Blad
SE BILDENE: Dette mener ranværingene om eiendomsskatten: – Vi må jo betale, men liker det ikke
I disse dager dumper mange regninger inn i nettbanken, og noen er økt fra tidligere år. Vi spurte ranværinger om deres syn på dette.
fredag 24. februar $ Rana Blad
Noen har bulket og skrapet opp bilen til Petter (37): – Utrolig dårlig gjort
Petter Jørgensen Rosø er overgitt og sint etter at noen har påført bilen hans betydelige skader og trolig bare stukket av etterpå.
fredag 24. februar $ Rana Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL