Politikk
Tre avgjørende spørsmål om Emilie Enger Mehl og TikTok
Onsdag formiddag svarer justisministeren Stortinget om sin TikTok-bruk. Noen snakker om mistillit. Andre nøyer seg med å fordømme hennes uforsiktighet. Her er tre spørsmål det er verdt å stille i TikTok-debatten.
10:48 ABC Nyheter
Krangel
Først sa Erna Solberg at justisministeren hadde forsøkt å «føre Stortinget bak lyset». Så avviser Solbergs parti at det blir høring i Mehl-saken - uansett utfall av grillingen i Stortinget. Frp reagerer, og beskylder Høyre for å vingle i TikTok-saken...
06:10 Dagbladet
Midt i hjertet av EU lever migranter på gata på ubestemt tid
Den stinkende flyktningleiren midt i Brussel er et klart symptom på EUs sviktende migrasjonspolitikk – og store forskjellsbehandling.
05:50 ABC Nyheter
Slik kan Mehl slippe unna
I spørretimen onsdag må justisminister Emilie Enger Mehl trå varsomt. Hun må svare på spørsmål fra opposisjonen om bruken av mobilappen Tiktok, men ikke beklage.
05:30 TV 2
Biden: – USA vil handle hvis Kina truer vår suverenitet
Uten å gå inn på den mye omtalte spionballongen, sa Biden i sin tale til nasjonen at USA vil handle dersom Kina truer landets suverenitet.
04:41 ABC Nyheter
Tre drept i angrep mot FN-kolonne i Kongo
Tre demonstranter ble drept i et angrep på en FN-kolonne øst i Kongo, opplyser den fredsbevarende FN-styrken Monusco som opererer i Kongo.
01:20 ABC Nyheter
Pink Floyd-legendene David Gilmour og Roger Waters  i heftig ordkrig om Putin
Nå ber russiske myndigheter om hjelp fra Roger Waters. Oppdraget er å overtale FNs sikkerhetsråd til å be om stans i våpenleveransene til Ukraina.
tirsdag 23:16 ABC Nyheter
USAs handelsunderskudd vokser
Stor import og høyt forbruk sendte USAs handelsunderskudd til rekordhøyt nivå i fjor.
tirsdag 22:27 ABC Nyheter
PST: Koranbrenning øker terrorfaren
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kommer nå med en advarsel om at brenning av koranen kan gjøre Norge mer aktuelt som mål for ekstreme islamister.
tirsdag 21:52 ABC Nyheter
Sisi ringte Assad for første gang – tilbød hjelp etter jordskjelvet
Egypts president Abdel Fattal al-Sisi har ringt Syrias Bashar al-Assad for å tilby støtte etter det katastrofale jordskjelvet.
tirsdag 21:18 ABC Nyheter
Spent før avgjørende tale
I Washington skjerpes sikkerheten før Joe Bidens tale om rikets tilstand. Men velgerne har lave forventninger til innholdet.
tirsdag 20:04 TV 2
Lokal-monopolistene Bunnpris, Spar og Joker: – Håpløs situasjon for forbrukerne
De er dyrere enn de store lavpriskjedene, finnes over absolutt hele landet vårt – ofte på små steder med kun én matbutikk. – Man kjenner det ekstra godt når man bor et slikt sted, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun.
tirsdag 19:53 ABC Nyheter
Frykter Østlandet får viktige penger: - Da blir det forsinkelser her
Er toget en del av byvekstavtalen? Ja, mener kommunene. Nei, mener staten. Ordfører Rita Ottervik er redd togsatsingen i Trøndelag utsettes ytterligere – og krever avklaring fra regjeringen.
tirsdag 18:40 Adresseavisen
- Risikerer utpressing
Professor Brian Haugli har jobbet med Pentagon og det amerikanske forsvarsdepartementet i årevis. Han sier at kinesisk etterretning enkelt får tak i bilder, tekstmeldinger og GPS fra Emilie Enger Mehls telefon - hvis de vil. Alle telefonsamtalene hun foretok over flere uker kan være avlyttet,...
tirsdag 17:39 Dagbladet
Tysklands regjering godkjenner leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina
Den tyske regjeringen har gitt grønt lys til leveranser av 178 Leopard 1-stridsvogner til Ukraina, erfarer nyhetsmagasinet Spiegel.
tirsdag 17:03 ABC Nyheter
Norge gir 150 millioner kroner til Tyrkia og Syria etter jordskjelvkatastrofen
Norge gir 150 millioner kroner i støtte til Tyrkia og Syria etter de katastrofale jordskjelvene.
tirsdag 16:13 ABC Nyheter
Finland og Sverige vil inn i Nato før toppmøtet i juli
Finland og Sverige har ikke gitt opp å få Nato-søknadene godkjent samtidig. Begge land peker på Nato-toppmøtet i Vilnius i juli som en viktig milepæl.
tirsdag 15:07 ABC Nyheter
Vedtok å bruke inntil 27,8 millioner kroner på de bemanna boligene
Dette handler om gjenbruk av dagens bygg.
tirsdag 14:51 Birkenes-Avisa
Tom er partiets ordførerkandidat - sjekk hele lista her!
- Jeg synes det er givende å være med i aktivt politisk arbeid i egen kommune, og derfor tar jeg gjerne en periode til om velgerne ønsker det slik, sier Skare.
tirsdag 14:00 Hitra Frøya
Vil kreve inn tre milliarder mer i bompenger
Trondheim og randkommunene ønsker å utvide bompengeinnkrevingen til å gjelde ut 2033. - Vi har ikke nok penger til å videreføre satsingene vi har planlagt, sier Rita Ottervik.
tirsdag 12:48 Adresseavisen
Joe Biden håper å berolige amerikanerne
President Joe Biden holder tirsdag kveld den årvisse talen til nasjonen, der han vil forsøke å overbevise amerikanerne om at alt står bra til i USA.
tirsdag 12:25 ABC Nyheter
– Har ikke oversikt over hvor mange innbyggere i Trondheim som er berørt
Jordskjelvtragedien i Midtøsten vokser i omfang. Verdens helseorganisasjon frykter 20 000 døde. I Trondheim prøver nå kommunen å finne ut hvor mange av byens borgere som er berørt av tragedien.
tirsdag 12:00 Adresseavisen
- Kollaps om én til to uker
Ordføreren i Ålesund venter på avgjørende svar fra regjeringen om den skjebnesvangre oppløsningen av kommunen. Snart er det for sent, mener hun.
tirsdag 11:31 Dagbladet
Nye protester i Frankrike mens politikerne debatterer pensjonsreform
Frankrike er rammet av omfattende streiker i protest mot Emmanuel Macrons svært upopulære pensjonsreform. Det er den tredje storstreiken siden årsskiftet.
tirsdag 11:13 ABC Nyheter
Mange konkurser i byggenæringen
Kenneth Nielsen (52) er en av stadig flere som må kaste kortene. - Ikke gi opp, sier næringsministeren.
tirsdag 10:26 TV 2
Hilste keiseren fra kongen
Stortingspresidenten er på offisielt besøk i Japan. Han forteller Dagbladet at konflikten i Ukraina gjør seg gjeldende også der. - For NATO er disse landene viktige allierte i kampen for demokratiske verdier i en urolig verden, sier Gharakhhkani.
tirsdag 09:37 Dagbladet
Aps energiutvalg krever at regjeringen kommer med forbedret strømstøtte før mai
Arbeiderpartiets energiutvalg mener det haster å få på plass en forbedret strømstøtteordning. De ber regjeringen om å komme raskt på banen.
tirsdag 08:41 ABC Nyheter
Tidenes dårligste måling for Ap på TV 2
Arbeiderpartiet får den laveste oppslutningen noensinne på en Kantar-måling for TV 2 med bare 16,9 prosent, en tilbakegang på 2,6 prosentpoeng fra januar.
tirsdag 07:32 ABC Nyheter
43 nye asylsøknader fra ukrainske borgere
Det ble registrert 43 nye asylsøkere fra Ukraina til Norge mandag. Totalt er det registrert 591 nye asylsøkere den siste uken.
tirsdag 07:05 ABC Nyheter
Glemte krigsflyktninger blant de hardest rammede av jordskjelvet
Jordskjelvet mellom Tyrkia og Syria rammet et område med millioner av krigsflyktninger og rivaliserende opprørsgrupper som vil gjøre hjelpearbeidet vanskelig.
tirsdag 06:00 ABC Nyheter
Irriterer du deg på å måtte bruke app eller brikke når du lader langs veien?
Flere aktører tilbyr lading med app eller egen brikke, som bare fungerer på deres egne stasjoner. Det synes mange bilister både er unødvendig og tungvint.
tirsdag 05:49 Hnytt
USAs visepresident skal delta på sikkerhetskonferanse i Tyskland
Senere denne måneden skal USAs visepresident Kamala Harris til Tyskland for å delta på den årlige sikkerhetskonferansen i München.
tirsdag 04:17 ABC Nyheter
SV ber kommunalministeren rydde opp i utvalgsbråk
SV-leder Audun Lysbakken sier han forventer at regjeringen og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik rydder opp i bråket rundt avkommersialiseringsutvalget.
tirsdag 00:38 ABC Nyheter
Medier: Britenes statsminister varsler endringer i regjeringen tirsdag
Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier.
tirsdag 00:29 ABC Nyheter
Biden: USAs forhold til Kina ikke svekket etter spionballong
Forholdet mellom USA og Kina er ikke svekket som følge av nedskytingen av en antatt kinesisk spionballong i helgen, sier den amerikanske presidenten mandag.
mandag 23:49 ABC Nyheter
Tas i forsvar
Rødts Sofie Marhaug er glad for at justisministeren skal svare Stortinget i TikTok-saken. Samtidig mener hun opposisjonens kjør mot Mehl «grenser til det usaklige».
mandag 22:40 Dagbladet
Tas i forsvar
Rødts Sofie Marhaug er glad for at justisministeren skal svare Stortinget i TikTok-saken. Samtidig mener hun opposisjonens kjør mot Mehl «grenser til det usaklige».
mandag 22:40 Dagbladet
Carlsen innrømmer endret syn på Russland-deltakelse
Magnus Carlsen vedgår at han ser annerledes på russiske utøveres deltakelse i sjakksporten enn da Ukraina-krigen startet.
mandag 22:32 ABC Nyheter
Frykter ekskludering: – De kan ikke lukke øynene
Norge skriker etter helsepersonell. Nå får regjeringens sommel kraftig kritikk.
mandag 22:23 TV 2
Velger å prioritere symbolbygg og flotte fasader
Som politikere på forskjellige nivå, er det vi som har ansvar for gode, trygge og oppdaterte tjenester til innbyggerne.
mandag 21:34 rbnett.no
Få valglister i mange kommuner – flere frykter for demokratiet
I mange norske kommuner har velgerne bare to valglister å velge i. – En fare for demokratiet, mener flere partier NRK har vært i kontakt med.
mandag 21:09 NRK
Volodymyr Zelenskyj skal delta fysisk på EU-toppmøte i Brussel
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil være fysisk til stede på et ekstraordinært EU-toppmøte i Brussel torsdag, opplyser en EU-talsperson til Reuters.
mandag 21:06 ABC Nyheter
Etterretning: Usannsynlig at Putin ønsker krig mot Nato – risikerer militært nederlag
Samtidig som Russland er i ferd med å bygge opp en slagkraftig hær til den ventede storoffensiven, mener eksperter at Putin ikke er villig til å ta den risikoen som må til for å oppnå sine maksimalistiske mål.
mandag 21:00 ABC Nyheter
Danmarks forsvarsminister sykmeldt på ubestemt tid
Danmarks forsvarsminister, Venstre-leder Jakob Ellemann-Jensen, er sykmeldt på ubestemt tid etter et illebefinnende forrige uke.
mandag 20:34 ABC Nyheter
Erdogan erklærer sju dagers landesorg etter jordskjelv
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har erklært landesorg etter det kraftige jordskjelvet som rammet landet natt til mandag.
mandag 20:05 ABC Nyheter
AUF vil ha Tonje Brenna som Ap-nestleder
Et enstemmig sentralstyre i AUF har bestemt seg for å lansere kunnskapsminister Tonje Brenna som Ap-nestleder.
mandag 19:07 ABC Nyheter
Medier: Den russiske patriarken Kirill spionerte for KGB i Sveits på 1970-tallet
Den russisk-ortodokse patriarken Kirill jobbet for sovjetisk etterretning mens han bodde i Sveits på 1970-tallet, skriver flere sveitsiske medier.
mandag 19:02 ABC Nyheter
FN-sjefen frykter verden går mot «større krig» som følge av Ukraina-krigen
FNs generalsekretær António Guterres mener det er sannsynlig med en eskalering i Russland-Ukraina-konflikten, og at verden går mot en «større krig».
mandag 18:42 ABC Nyheter
Vedtok å kvitte seg med resten av arealene i Tveide Næringspark
Vedtaket:
mandag 18:16 Birkenes-Avisa
Regjeringen gjenopptar arbeidet med strømkabel til Storbritannia
Regjeringen gjenopptar konsesjonsbehandlingen av strømkabelen NorthConnect mellom Norge og Storbritannia.
mandag 16:09 ABC Nyheter
Stortinget kommer med Tiktok-advarsel
Stortingets administrasjon oppfordrer på intranettet stortingsrepresentanter og ansatte til varsomhet ved bruk av apper på mobiltelefonen.
mandag 15:31 ABC Nyheter
Finland er klar til å gå inn i Nato uten Sverige
Sikkerhetspolitiske kilder sier til den finske avisen Iltalehti at Finland kan gå inn i Nato uten Sverige.
mandag 15:20 ABC Nyheter
Ap-utvalg vil styrke strømstøtten og droppe nye utenlandsforbindelser
Arbeiderpartiets energiutvalg vil begrense utenlandsk prissmitte på norsk strøm. De foreslår flere tiltak for å få ned strømprisene.
mandag 15:05 ABC Nyheter
120 av bygdas barn kommer fra familier med vedvarende lav inntekt
– Kan ordføreren gi oss et svar på hvor mange av våre innbyggere som lever under lavinntektsgrensa i dag, og hvorvidt dette er en gruppe som har økt det siste
mandag 14:36 Birkenes-Avisa
Mehl om Tiktok-bruken: Viktig å være der barn og unge ferdes
Justisministeren har fått kritikk for å ha lastet ned Tiktok på jobbtelefonen. Selv avviser hun påstandene om at hun skal ha ført Stortinget bak lyset.
mandag 14:13 ABC Nyheter
Det en dårlig løsning at pleierne skal ha ansvaret for måltidene på sykehjemmene
NRK-programmet Brennpunkt har ført til ny debatt om underernæring i eldreomsorgen. Det skorter ikke på faglig bunnsolide meldinger, planer, strategier og retningslinjer. Det vi trenger er at kommunene tar i bruk det som er. Da må sykehjemledelse, kjøkken og pleie snakke sammen.
mandag 13:49 ABC Nyheter
Når ikke bistandsprosenten
Selv ikke med Ukraina-pakken, når Norge sitt bistandsmål. At vi gjør det, er avgjørende for at SV skal støtte hjelpepakken, sier SV-leder Audun Lysbakken.
mandag 12:33 Dagbladet
Frp skeptisk til økt pengestøtte til land i sør rammet av Ukraina-krigen
Regjeringen vil øke bistanden til land i sør som er rammet av krigen i Ukraina, med fem milliarder kroner. Frp er skeptiske til forslaget.
mandag 12:26 ABC Nyheter
Regjeringen vil gi 75 milliarder kroner til Ukraina
Regjeringen vil gi 15 milliarder kroner til Ukraina i fem år – totalt 75 milliarder kroner. Planen er å få med Stortinget på et bredt forlik.
mandag 11:22 ABC Nyheter
Varsler råkjør: Alle krever svar
Det er nå en samlet opposisjon, inkludert SV, som krever svar på hvorfor Emilie Enger Mehl selv vurderte at hun ikke kunne svare Stortinget av sikkerhetshensyn. - Det kan være et brudd på informasjonsplikten, sier Rødt.
mandag 07:05 Dagbladet
- Det samiske nærværet er skjult
Morsmålet kalles noen ganger for hjertespråket: Selv om vi mestrer mange språk, vil det språket vi lærte som barn, som bestefar og bestemor snakket med oss på, bety noe helt spesielt.
mandag 06:48 Adresseavisen
Taliban-regler gir absurd dukkemaskering i Kabul
Med Taliban ved makten har utstillingsdukkene i Kabul fått en underlig framtoning. Plastposer og aluminiumsfolie har reddet dem fra halshogging.
mandag 06:15 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene mandag 6. februar.
mandag 05:45 ABC Nyheter
Nattens viktigste nyheter
Dette er de viktigste nyhetene fra natten.
mandag 05:37 ABC Nyheter
Titalls døde etter kraftig jordskjelv i Tyrkia og Syria
Flere titalls mennesker er hittil meldt døde etter et kraftig jordskjelv i det sørlige Tyrkia og Syria. Mange bygninger har rast sammen, og folk er fanget i ruinene.
mandag 05:18 ABC Nyheter
Leting i gang etter rester av kinesisk ballong i USA
Soldater og dykkere har startet letingen etter restene av den kinesiske ballongen som ble skatt ned utenfor kysten av South Carolina søndag.
mandag 02:42 ABC Nyheter
Ingen penger til oppgradering av forsvaret i Storbritannia
Det britiske finansdepartementet varsler at det ikke er penger til opprustning av landets forsvar, trass i stor behov etter Russlands invasjon av Ukraina.
mandag 00:40 ABC Nyheter
Mali kaster ut FNs menneskerettsrepresentant
Mali gir FN-delegasjonen Minusmas menneskerettighetsrepresentant 48 timer på å forlate landet.
mandag 00:08 ABC Nyheter
Zelenskyj venter symbolske russiske angrep
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om symbolske russiske angrep i forbindelse med årsdagen for invasjonen 24. februar.
søndag 23:48 ABC Nyheter
Kampen om matfatet
Medan millionar av menneske kjempar for å få mat, kjøper Noreg seg ut av krisa.
søndag 22:04 NRK
Ble forsvart: - Urovekkende
Sentrale krefter i Senterpartiet mener TikTok-saken om Emilie Enger Mehl bare er støy, erfarer Dagbladet. Det reagerer MDG-leder Arild Hermstad sterkt på.
søndag 14:27 Dagbladet
Kontroll over strømpriser og eksport av norsk kraft er uvesentlig
Vi ble ført bak lyset av garantier Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre, MDG og Frp kom med som premiss for å legge oss under EUs tredje energipakke og Acer. Eller?
søndag 11:55 ABC Nyheter
Ønskjer eit kritisk blikk: – Gjer at vi må skjerpe oss
Trine (26) og Ole Otto (26) valte landbruksnæringa – ei næring som krev stadig utvikling for å kunne ivareta dyr og miljø.
søndag 09:30 NRK P3
Pervez Musharraf er død
Pakistans tidligere president, kuppgeneralen Pervez Musharraf, er død, 79 år gammel.
søndag 07:59 ABC Nyheter
Polen: Opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang
Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister.
søndag 07:09 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL