Politikk
Stadig flere er misfornøyde med hjemmetjenesten
I februar/mars 2020 gjennomførte Helse og velferd i Birkenes kommune en brukerundersøkelse for blant anna hjemmetjenesten.
16:26 Birkenes-Avisa
Rystet
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen reagerer sterkt på sakene Dagbladet har lansert i serien «En syk ski-nasjon». Nå vil hun ha en samtale med idrettspresidenten om avsløringene.
16:09 Dagbladet
Utålmodig utvalgsleder Linda Hye (Ap): – Dette er helt nytt for meg
Linda Hye, leder av Utvalg for oppvekst, helse og velferd, har fått spørsmål om noe av det Inger Elisabeth Hansen og Åsa Hørte er nytt for henne?
15:48 Birkenes-Avisa
Holdt det hemmelig for kona
Ap-statsminister Thorbjørn Jagland stemte SV i protest mot beslutningen om å bombe Libya.- Jeg tok SVs liste og la den med skjelvende hånd i stemmeurnen, skriver han i ny bok som slippes i morgen.
13:22 Dagbladet
Martin Kolberg tok forbehold om innvandringskritisk statssekretær
Leder Martin Kolberg i Buskerud Ap ville ikke anbefale Ole Henrik Krat Bjørkholt som statssekretær på grunn av hans innvandringskritiske innlegg.
12:31 ABC Nyheter
- Svært misvisende
John Christian Elden er ikke nådig i sin vurdering av informasjonen Inga Marte Thorkildsen ga bystyret. I går fortalte Dagbladet at den nylig avgåtte skolebyråden satt med en tikkende bombe på pulten da hun overraskende trakk seg.
11:35 Dagbladet
Biden mangler én stemme for å sikre amerikansk klimaplan
USAs president Joe Biden vil ha med en klimaplan til toppmøtet i Skottland, men strever med å få med seg én siste demokratisk senator for å vinne flertall.
11:18 ABC Nyheter
Ny bok: Jagland med stikk til Støre og Stoltenberg
Tidligere Ap-leder og statsminister Thorbjørn Jagland kommer i sin memoarbok «År i fred og ufred» med nye detaljer om det trøblete forholdet til tidligere statsminister Jens Stoltenberg (Ap).
10:18 NRK
- Alvorlig
Høyre-topp Henrik Asheim mener Sps Ola Borten Moe legger et unødig press på Nord Universitet i Nesna-saken. Frp-politiker mener Sp nå driver overkjøring fra kontorer i Oslo.
10:00 Dagbladet
Jagland stemte SV etter Libya-bombingen
Tidligere Ap-statsminister Thorbjørn Jagland var så opprørt over Stoltenberg-regjeringens bidrag til bombingen av Libya at han stemte SV i 2013.
09:34 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 26. oktober.
06:00 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natten.
05:33 ABC Nyheter
FN: Gjeldende lovnader om utslippskutt er langt fra nok
Klimaløftene som er meldt inn fra verdens land, er ikke engang i nærheten av å være nok til å unngå «endeløs lidelse», heter det i en FN-rapport før COP26.
04:31 ABC Nyheter
Demonstrasjoner utover natta i Sudan
Folk i Sudan demonstrerte til langt på natt i Sudans hovedstad Khartoum etter mandagens militærkupp. Minst tre personer er drept etter at soldater åpnet ild.
04:09 ABC Nyheter
Nye atomsamtaler mellom EU og Iran
EUs fremste forhandler skal møte sitt iranske motstykke denne uka for samtaler om å gjenoppta forhandlingene om atomavtalen med Iran. sier en EU-talsmann.
01:33 ABC Nyheter
Australia setter mål om nullutslipp innen 2050
Australia vil kutte CO2-utslippene til netto null innen 2050, sier statsminister Scott Morrison. Han setter imidlertid ikke nye, kortsiktige mål for kutt.
00:05 ABC Nyheter
Huitfeldt: God samtale med Blinken
Mandag kveld hadde Norges nye utenriksminister, Anniken Huitfeldt (Ap), sin første telefonsamtale med sin amerikanske kollega, Antony Blinken.
00:02 ABC Nyheter
Sudan-møte i Sikkerhetsrådet tirsdag
FNs sikkerhetsråd holder tirsdag trolig et hastemøte om situasjonen i Sudan, opplyser diplomater til AFP. Norge skal være blant landene som ba om møtet.
mandag 23:31 ABC Nyheter
Denne saken lå på bordet hennes
En tikkende bombe lå på pulten til Inga Marte Thorkildsen da hun overraskende trakk seg som skolebyråd, ifølge opposisjonen. De mener SV-toppen feilinformerte bystyret i saken om en voldsutsatt lærer, og at detaljene snart ville komme ut. Thorkildsen avviser påstandene.
mandag 19:37 Dagbladet
Kjerkols statssekretær slettet innlegg med støtte til Hege Storhaug: – Synd!
Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) slettet flere Facebook-innlegg etter at han ble utnevnt som statssekretær for helseministeren. Hege Storhaug i HRS beklager at han trakk støtten til henne.
mandag 09:09 TV 2
Ny SV-topp vil presse regjeringen til å slippe inn flere afghanske flyktninger
SVs nye innvandringspolitiske talsperson, Grete Wold (53) legger press på regjeringen i spørsmålet om familiegjenforening for afghanere, og antallet kvoteflyktninger Norge skal ta i mot.
mandag 07:33 TV 2
Bodø-paret risikerer millionregning etter konkurs – årsaken er et manglende autovern
Utbyggeren gikk konkurs før veien til huset ble ferdigstilt. Nå risikerer seks familier i Bodø å måtte flytte ut hvis de ikke punger ut med millionsum. – Altfor dårlig forbrukervern, mener Forbrukerrådet.
mandag 06:47 NRK
UD overrasket over Israels terrorstempling av menneskerettsgrupper
Tre av de palestinske organisasjonene Israel har terrorstemplet, får norsk støtte. Ingenting tyder på at de har vært involvert i terrorvirksomhet, ifølge UD.
mandag 06:30 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 25. oktober.
mandag 06:00 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 25. oktober.
mandag 05:37 ABC Nyheter
Militære styrker har tatt regjeringsmedlemmer til fange i Sudan
Militærstyrker har stormet boligen til Sudans statsminister Abdallah Hamdok, melder TV-stasjonen al-Hadath. Flere i regjeringen er pågrepet.
mandag 05:35 ABC Nyheter
Huitfeldt ruster seg til møte med Lavrov
Spionasje og sikkerhetspolitikk danner bakteppe for mandagens møte mellom utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og hennes russiske kollega Sergej Lavrov.
mandag 05:30 ABC Nyheter
Flertallet vil ha fortsatt oljeleting
54 prosent av de spurte oppgir at det er enig i regjeringens politikk om å fortsette å lese etter olje og gass i nye områder.
mandag 03:23 ABC Nyheter
Modi bekrefter COP26-deltakelse
Indias statsminister Narendra Modi deltar på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, opplyser indiske myndigheter.
mandag 01:46 ABC Nyheter
243 millioner til TV-aksjonen
Så langt har årets TV-aksjon – til inntekt for Plan – innbrakt 243,3 millioner kroner. Dette er det høyeste beløpet noen gang ved avslutningen av sendingen.
mandag 00:28 ABC Nyheter
Vil utrede ny vei sørfra (+)
Fungerende ordfører Christian Elgaaen er ikke fremmed for å bygge ny adkomstvei til Stamphusveien fra Havsjøveien. Han sier det er avgjørende for å lykkes med utviklingsplanene sør for jernbanen å løse trafikkproblemene. Elgaaen er helt på linje med lederen...
søndag 19:24 Rørosnytt
Guri Melby: – Regjeringen burde prioritere barnehageplasser før kontantstøttekutt
Venstre-leder Guri Melby mener det er riktig av regjeringen å kutte i kontantstøtten, men ikke før alle barn har lik rett til barnehageplass.
søndag 17:30 ABC Nyheter
Tid for å bygge bru her (+)
Tyskerne påførte Røros en langvarig hodepine, da de delte byen i to med jernbane gjennom sentrum: Hvordan legge til rette for ferdsel mellom de to bydelene. Nå peker stadig flere på den korte avstanden mellom Havsjøveien og Stamphusveien, og ønsker en veiforbindelse...
søndag 16:52 Rørosnytt
Vi, klimaet og industrien kan ikke leve med EØS-kraftpriser
Politikerne sørger for at strømprisene i et land med overskudd av kraft produsert nesten gratis, utløser økonomisk nød i befolkningen.
søndag 15:22 ABC Nyheter
UNN mener der er unødvendig å utrede statlig overtakelse av luftambulansen
Regjeringen vil utrede en statlig overtakelse av luftambulansen. UNN mener tidkrevende utredning er unødvendig, og syns staten bør overta så fort som mulig.
søndag 12:39 ABC Nyheter
Ein ekstra skatt på sjukdom!
Eigenandelar på helsetenester er ein ekstraskatt på sjukdom, som må fjernast. Eg har kjempa for å få fjerna eigenandlane i mange år, utan å ha nådd fram i det politiske systemet.
søndag 12:00 Nationen
Eli Hagen om mannens comeback: – For gammel
GOD MORGEN NORGE : De kunne tatt det med ro og levd pensjonistlivet, men i en alder av 77 år ville Carl I. Hagen tilbake på Stortinget - noe kona Eli (73) har delte meninger om.
søndag 11:46 TV 2
Splittelse i Frp: Klimapolitisk talsmann på «kollisjonskurs» med Sylvi Listhaug
Partileder Sylvi Listhaug forsikrer at Frp støtter Parisavtalen og Norges mål om 55 prosent klimakutt innen 2030. Men Frps nye energipolitiske talsmann Frank Sve er personlig mot avtalen.
søndag 09:12 TV 2
Kunnskapsministeren: Ungdomsskolen må bli bedre
En reform av ungdomsskolen står høyt på agendaen for kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap). Skaff flere lærere, ber Utdanningsforbundet.
søndag 09:09 ABC Nyheter
Sjeføkonom: Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022
Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS.
søndag 06:59 ABC Nyheter
Refses: - Tidenes politiske mageplask
I valgkampen gikk Sp langt i å love at tvangssammenslåtte kommuner skulle få løsrive seg dersom de kom til makta. Nå står flere kommuner skuffet tilbake.
søndag 06:51 Dagbladet
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene søndag 24. oktober.
søndag 06:00 ABC Nyheter
Kollektivtrafikken i Oslo kan stå overfor drastisk kutt
Det er for få som reiser kollektivt i Oslo til at rutetilbudet kan opprettholdes. De kollektivreisende er ikke kommet tilbake etter koronatiden.
søndag 05:53 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 24. oktober.
søndag 05:30 ABC Nyheter
Klimaministeren vil bygge ut mer vindkraft
Norges nye klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sier vi ikke vil komme oss unna energikrisen uten mer vindkraft.
søndag 04:45 ABC Nyheter
Rekordmange migranter tok seg ulovlig inn i USA det siste året
Rekordmange migranter er blitt tatt i forsøk på å krysse grensen fra Mexico til USA ulovlig den siste tolvmånederspeiroden.
søndag 04:27 ABC Nyheter
Nord-Irland-samtaler fortsetter i London
Samtalene mellom Storbritannia og EU for å løse brexitproblemene rundt Nord-Irland, flyttes til London der de fortsetter i neste uke.
søndag 03:14 ABC Nyheter
Regjeringen varsler kraftigere utslippskutt allerede i høst
Klimaminister Espen Barth Eide (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover at regjeringen vil skru til klimapolitikken allerede i høst.
lørdag 21:11 ABC Nyheter
MDG krever svar om norske klimainnspill til FN
Har hensynet til oljenæringen påvirket Norges innspill til FNs klimaeksperter? Miljøpartiet De Grønne krever svar.
lørdag 17:09 ABC Nyheter
Listhaug: Politikk handler om mer enn klima
Det finnes politiske utfordringer som ikke handler om klima, understreker Frp-leder Sylvi Listhaug.
lørdag 11:58 ABC Nyheter
Bedrageritiltalt Ap-politiker: – Jeg har dummet meg ut
Snart starter rettssaken mot Ap-politiker Hege Haukeland Liadal (Ap) som er tiltalt for grovt bedrageri. Hun innrømmer at hun har gjort feil og dummet seg ut.
lørdag 11:02 ABC Nyheter
Frp raser mot skrinlegging av statlig eldreomsorg
I statsbudsjettet foreslår Solberg-regjeringen å kutte ut prosjektet med statlig finansiert eldreomsorg. Frps Bård Hoksrud er kraftig provosert.
lørdag 09:21 ABC Nyheter
Tysk soldat pågrepet for å ha hamstret radioaktivt materiale
En tysk soldat er pågrepet for å ha hamstret radioaktivt materiale, i tillegg til å ha skjult en stor mengde våpen på eiendommen sin.
lørdag 06:24 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 23. oktober.
lørdag 06:00 ABC Nyheter
Fortsatt ingen planer for det gamle Munchmuseet
Det er 13 år siden det ble avgjort at Munchmuseet skulle flytte fra Tøyen. Men hva som skal skje med bygget nå, er fortsatt i det blå.
lørdag 05:52 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 23. oktober.
lørdag 05:33 ABC Nyheter
Kun én statssekretær med minoritetsbakgrunn i Ap-Sp-regjeringen
Blant Ap og Sp-regjeringens 44 nye statssekretærer er det bare én som har minoritetsbakgrunn, skriver Aftenposten.
lørdag 04:46 ABC Nyheter
Usikkert hva regjeringen skal gjøre med 4.000 nye drosjeløyver
Den nye regjeringen har lovet å stoppe frislippet i drosjenæringen, men vil få problemer med å trekke tilbake de nye løyvene som allerede er utdelt.
lørdag 04:28 ABC Nyheter
Borten Moe sier nei til økt studiestøtte
Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) svarer kontant nei på student-krav om høyere studiestøtte nå.
lørdag 02:35 ABC Nyheter
Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner
Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene.
fredag 23:32 ABC Nyheter
Ny el-ferge til 80 millioner kan ikke brukes: – Pinlig
El-fergen til 80 millioner har ligget stille siden i sommer. Nå får Porsgrunn kommune smekk på fingrene.
fredag 19:30 NRK
Neppe mer gang- og sykkelsti på Herefoss – Statens vegvesen tror det er for få brukere
Statens vegvesen skal, i samarbeid med Birkenes kommune, i gang med å lage en detaljreguleringsplan for utbedringer av tre gjenstående strekninger.
fredag 14:46 Birkenes-Avisa
Ni nye statssekretærer er utnevnt
Ytterligere ni statssekretærer har tatt plass i den nye Ap-Sp-regjeringen. I alt teller sekretærkorpset nå 44 personer.
fredag 12:04 ABC Nyheter
Foreslår å øke bostøtten i november
Regjeringen foreslår en ekstraordinær utbetaling til husstander som mottar bostøtte i de delene av landet med høyest strømpriser.
fredag 12:02 TV 2
Høyre refser regjeringens atomgrep: – Utrolig
Støre-regjeringen vil gå inn som observatør til FN-traktaten om atomvåpenforbud. Helt uforståelig, mener tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).
fredag 10:48 ABC Nyheter
Sverige: Dobling i voldtektsdommer
Det har vært en kraftig økning i Sverige av både anmeldelser, tiltaler og dommer for voldtekt etter at de innførte samtykkelov. Nå ber SV regjeringen forte seg med å innføre den samme loven i Norge.
fredag 10:00 Dagbladet
KrFU støtter Bollestad som ny partileder
KrFs ungdomsorganisasjon peker på Olaug Bollestad som ny partileder.
fredag 09:18 ABC Nyheter
Peker på Bollestad som ny Krf-leder
KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland peker på Olaug Bollestad som ny partileder i KrF.
fredag 09:08 TV 2
Talibans seier i Afghanistan gir likesinnede i Pakistan vind i seilene
Pakistanske Taliban er svært oppmuntret av utviklingen i Afghanistan. Også andre religiøse krefter i Pakistan surfer på Talibans seier i nabolandet.
fredag 06:10 ABC Nyheter
EU-landene oppfordres til å selv ta tak i høye strømpriser
Sent torsdag kveld, etter mange timers debatt, ble EUs stats- og regjeringssjefer enige om hvordan de rekordhøye strømprisene skal håndteres.
fredag 06:06 ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 22. oktober
fredag 06:00 ABC Nyheter
Dette skjedde i natt
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 22. oktober.
fredag 05:35 ABC Nyheter
Stortinget har fått tilbakebetalt over 400.000 kroner i etterlønnssaker
I høst har flere tidligere representanter betalt tilbake etterlønn til Stortinget. Så langt er det snakk om over 400.000 kroner.
fredag 04:50 ABC Nyheter
Biden: USA kan forsvare Taiwan mot Kina
USA kan forsvare Taiwan dersom øya blir angrepet av Kina, sier president Joe Biden.
fredag 03:45 ABC Nyheter
Barne- og familieministeren vil ha slutt på kritikk av kontantstøtten
Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) sier hun mener det er på tide å legge debatten om kontantstøtten død.
fredag 03:43 ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL