Palestina
Mener Facebook har utestengt ham fordi han gjorde jobben sin
Facebook har problemer med å styre innholdet på flere språk og fjerner store mengder innhold uten grunn, viser lekkede dokumenter.
mandag 25. oktober TV 2
Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner
Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene. Skaper sterke reaksjoner.
fredag 22. oktober VG
Palestinske rømlinger pågrepet
De to siste av de seks palestinske fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Israel for to uker siden, ble pågrepet lørdag.
søndag 19. september TV 2
Etter å ha vært statsløs hele livet, skal Sanna (24) stemme for første gang i Norge
Å se norske politikere som handler på butikk, gå på fjelltur eller sykle til jobb føles rart. Det forteller førstegangsvelgere med innvandrerbakgrunn til TV 2. - I Norge har folk stor tillit til politikerne, mens det er helt motsatt i Iran, sier Sanna Angoori.
fredag 10. september TV 2
Seks fanger skal ha gravd seg ut av høyrisikofengsel med en rusten skje
Israelsk politi jakter mandag på seks palestinere, deriblant en tidligere militsleder, som rømte fra et høysikkerhetsfengsel nord i Israel.
mandag 6. september TV 2
Gravde seg ut av israelsk høyrisikofengsel
Med en rusten skje skal seks palestinske fanger ha gravd seg ut av et høyrisikofengsel nord i Israel. Blant fangene som har rømt, er en tidligere militsleder.
mandag 6. september NRK
Israel – en utopi?
ISRAEL: Den tysk-israelske forfatteren Omri Boehm har en fortid innen israelske hemmelige tjenester. Han vil at vi setter nakba– den voldelige fordrivelsen av rundt 700 000 palestinere – på lik linje med holocaust.
onsdag 1. september Ny Tid
Mot prøveløslatelse for Kennedy-drapsmann
Sirhan Sirhan, den palestinske aktivisten som drepte Robert Kennedy i 1968, blir prøveløslatt skriver CBS Boston.
lørdag 28. august VG
VERDEN

Flyangrep etter sammenstøt
Israel angrep flere mål i Gaza lørdag, etter sammenstøt mellom landets sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter ved grensa til Gazastripen.
søndag 22. august TV 2
Israel planlegger nye bosetninger
Israel planlegger å bygge drøyt 2.200 nye boliger for bosettere i de okkuperte områdene, ifølge israelske medier. Palestinas president Mahmoud Abbas fordømmer planen.
fredag 13. august TV 2
HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser
Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch.
torsdag 12. august VG
Palestiner drept på Vestbredden
En 20 år gammel palestinsk mann ble skutt og drept av israelske soldater torsdag, melder AFP som siterer palestinske helsemyndigheter. 20-åringen ble skutt da det brøt ut voldelige opptøyer mellom palestinere og israelske soldater etter begravelsen til en 12 år gammel gutt ved byen...
torsdag 29. juli NRK
Ben & Jerrys slutter å selge is i okkuperte områder i Palestina
Ben & Jerrys sier i en uttalelse at det er uforenlig med verdiene til selskapet, melder CNN. Det får israelske politikere til å reagere.
tirsdag 20. juli VG
Kaller bosetninger krigsforbrytelse
De israelske bosetningene i de okkuperte områdene bør klassifiseres som krigsforbrytelser, sier FNs spesialrapportør Michael Lynk, ifølge NTB. Lynk viste til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) og de såkalte Roma-statuttene fra 1998, som slår fast at det er en...
fredag 9. juli NRK
Ahmed Jibril er død
Lederen av Folkefronten for Palestinas frigjøring – generalkommandoen (PFLP-GC), Ahmed Jibril, er død, 83 år gammel. Ifølge den militante palestinske gruppen døde Jibril på et sykehus i Syrias hovedstad Damaskus. Venner av ham sier at han døde av sykdom.
onsdag 7. juli NRK
Se dokumentarene: «Ambulansen» og «Children»
I løpet av 11 intense dager i mai 2021 tok konflikten mellom Israel og militante grupper i Gaza igjen fyr for alvor. Siden våpenhvilen 21. mai gikk det kun noen få uker før det igjen ble meldt om en oppblussing av konflikten.
tirsdag 6. juli VG
Demonstrasjoner og generalstreik etter at opposisjonspolitiker døde
For sjette dag på rad demonstrerer palestinere mot sin egen president etter at en kritiker av selvstyremyndighetene døde da han ble pågrepet.
tirsdag 29. juni NRK
Abbas-kritiker døde under pågriping
Nizar Banat, en frittalende kritiker av de palestinske selvstyremyndighetene, døde under en pågripelse i Hebron natt til torsdag. Ifølge familien brøt rundt 20 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene seg inn i boligen hans og angrep ham fysisk. Banat var kjent som en krass kritiker...
torsdag 24. juni NRK
Katastrofemåling for Abbas
Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er...
onsdag 23. juni NRK
Seier gyldige vaksinar blei sende
Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første...
lørdag 19. juni NRK
Palestina skroter vaksineavtalen
Palestinske myndigheter sier nei takk til én million koronavaksiner fra Israel, fordi de er i ferd med å gå ut på dato. – De møtte ikke vår standard, så vi besluttet å returnere dem, sier Palestinas helseminister Mai Alkaila. Fredag kunngjorde Israels regjering...
fredag 18. juni NRK
Israelske luftangrep mot Gaza etter angrep med brannballongar
Israel har retta nye luftangrep mot Gaza, etter at det vart sendt brannballongar frå palestinsk side.
onsdag 16. juni NRK
Hundrevis av jødiske høyrenasjonalister marsjerte gjennom Jerusalem
Jødiske høyrenasjonalister, blant dem noen som ropte «død over arabere», marsjerte gjennom Jerusalems okkuperte gamleby, til protester fra palestinske ledere.
tirsdag 15. juni VG
Flaggmarsj i Jerusalem kan sette fyr på konflikten med Hamas igjen
Hamas advarer mot at en israelsk nasjonalistisk flaggmarsj gjennom Jerusalem kan trigge en «ny eksplosjon for beskyttelsen av al-Aqsa moskéen og Jerusalem».
tirsdag 15. juni NRK
– Først da pappa ble drept, fikk jeg vite hva han gjorde
I mange år levde Jamal Al Zebda et hemmelig liv. Da han ble drept av israelske bomber for én måned siden, fikk datteren Saja vite sannheten om faren.
søndag 13. juni NRK
Jødiske høyrenasjonalister får marsjere i Øst-Jerusalem
Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby.
fredag 11. juni VG
Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør
I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av krigen.
torsdag 3. juni VG
Ultranasjonalist og teknologimillionær – dette er Netanyahus arvtaker
Etter 12 år ved makten tyder mye på at Benjamin Netanyahus dager ved makten er omme. Mannen som tar over statsministerposten er en kontroversiell figur.
torsdag 3. juni TV 2
Skal ha dannet regjering
Opposisjonsleder Yair Lapid i Israel har klart å danne en ny koalisjonsregjering, opplyser en talsperson for Lapid ifølge NTB.
onsdag 2. juni TV 2
Charter-Svein og Lothepus opp i Kringkastingsrådet
En klage på debatten mellom realitykjendisene Svein Østvik (59) og Leif Einar Lothe (51) blir tema i Kringkastingsrådet torsdag.
onsdag 2. juni VG
Gaza: Årsakene må få oppmerksomhet
ANGREP: Vestlig presse og regjeringers omtale av det siste brutale israelske angrepet på palestinerne er historieløs.
tirsdag 1. juni Ny Tid
Jubel og død i Gaza
GAZA De som bor her kaller det for et fengsel. Når krigen rammer, er alle stengt inne.
søndag 30. mai VG
FN-gransking kan skade fredsprosessen, mener USA
USA er imot og Israel nekter å samarbeide, når FN skal undersøke Israels voldsbruk i Gaza.
fredag 28. mai NRK
ASIA

FN vil ha israelske bombebevis
Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gazastripen, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Nå skal overgrep fra begge parter granskes.
torsdag 27. mai NRK
Lever i frykt for raketter: – Om to år vil dette skje igjen
ASHKELON En rakett fra Gaza traff huset til familien Cohen. Nå gjøres bygningsarbeidet av jøden Yaniv og palestineren Abdallah – kolleger gjennom 20 år.
torsdag 27. mai VG
Israelsk kommentator til VG: – Israelerne er blitt hjernevasket
BEIRUT Konflikten om Gaza er kalt verdens mest fastlåste. Møt noen som mener å ha løsningen.
tirsdag 25. mai VG
NRK i Gaza: – Blodet til barna mine vil hjemsøke Israel for alltid
Riad Ishkuntana (42) mistet fire barn og kone da israelske bomber traff boligblokken deres. Mens han satt fast i ruinene ropte barna på ham og ba om hjelp.
tirsdag 25. mai NRK
Fra Gaza: – De har vært livredde
TV 2s reporter Kjetil Iden er i Gaza, og viser store ødeleggelser etter rakettangrep den siste tiden.
mandag 24. mai TV 2
Har fått overta palestinsk hjem – her konfronteres bosetteren Jacob
Videoen av jødiske Jacob, som har tatt over huset til en palestinsk familie, gikk verden rundt. I kveld møtte NRK bosetteren i okkuperte Øst-Jerusalem.
søndag 23. mai NRK
Dua Lipa slår tilbake mot anklagene om antisemittisme
I en annonse i New York Times anklages Dua Lipa for antisemittisme. Nå slår popstjernen knallhardt tilbake.
søndag 23. mai TV 2
Bombene har stilnet, men Gaza ligger i grus
GAZA/OSLO I ruinene av sine ødelagte hjem, forsøker den palestinske storfamilien å gjenoppbygge sine liv. Men troen på en varig fred har de mistet for lenge siden.
lørdag 22. mai VG
Kraftig økning i antisemittisme etter Midtøsten-konflikten
Politiet i USA etterforsker flere antisemittiske uken som har funnet sted den siste uken. Tall viser at hatkriminalitet har økt i forbindelse med den pågående konflikten mellom Israel og Palestina.
lørdag 22. mai TV 2
– Vi støtter fortsatt Israel
USAs president Joe Biden sier både han og demokratene fremdeles står støtt bak Israel.
lørdag 22. mai TV 2
Hamas-topp til VG: – Vi vant krigen
BEIRUT Hamas-tilhengere jubler i gatene i Beirut. Lederen for Hamas i Libanon sier til VG at våpenhvilen er å regne som en seier i krigen mot Israel.
fredag 21. mai VG
Lettet etter våpenhvile: – Føles ut som man kan puste igjen
­
fredag 21. mai NRK
— Ble feiret voldsomt på Gazastripen i natt
TV 2s Kjetil Iden forteller om situasjonen etter at det ble innført våpenhvile mellom Israel og Palestina.
fredag 21. mai TV 2
Kunstner i Bergen malte Netanyahu som Hitler
Natt til fredag dukket det opp et gatekunstverk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Bergen sentrum.
fredag 21. mai TV 2
Enige om våpenhvile: – Resultatet er det samme hver gang
Israel har gått med på en avtale om våpenhvile. Professor Hilde Henriksen Waage sier alt bare blir verre for hver gang konflikten mellom israelerne og palestinerne eskalerer.
torsdag 20. mai TV 2
Israel og Hamas enige om gjensidig våpenhvile
Israel og Hamas er enige om en gjensidig våpenhvile, bekrefter den israelske regjeringen. Mens noen er skeptiske, ble det feiret i gatene i Gaza i natt.
torsdag 20. mai NRK
Varslet av Israel: Slik er det å vente på bombene
Klokken syv om morgenen kom advarselen fra den israelske hæren: «I natt blir gaten bombet – hold dere inne eller evakuer». De neste 20 timene ventet familien i frykt på bombene de visste ville komme.
torsdag 20. mai VG
Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Vil styrke Hamas politisk
JERUSALEM Idet våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft, tok folk til gatene på Gazastripen for å feire. Midtøsten-eksperter har ikke tro på varig fred.
torsdag 20. mai VG
Norge gir 30 millioner til nødhjelp på Gaza
Den norske regjeringen gir 30 millioner kroner, som skal brukes til akutt nødhjelp for sivilbefolkningen på Gazastripen.
torsdag 20. mai NRK
Gaza-krigen: Bytter barn for å hindre at alle dør
GAZA / BEIRUT Familier på Gaza sprer barna sine til flere hjem i tilfelle de blir bombet. Slik vil minst noen fra familien overleve dersom luftangrepet treffer.
torsdag 20. mai VG
IDFs tidligere talsmann kaller Israels okkupasjon meningsløs
Israels okkupasjon er meningsløs, mener norsk-israelske Bjørn Hermann Ueland. Han var i mange år talsmann for det israelske forsvaret (IDF).
torsdag 20. mai VG
En palestinsk daddel
Israel har rett til forsvar, men har ikke uskyldige palestinere rett til å leve?
torsdag 20. mai VG
VG på grensen til Israel: Frykter regional krise i Midtøsten
LIBANON/ISRAEL-GRENSEN FN og USA frykter destabilisering i Midtøsten. Også onsdag ble det utvekslet ild over grensen mellom Israel og Libanon, to bitre fiender.
onsdag 19. mai VG
Livet i bomberom: – Mamma, hjertet mitt banker så fort
GAZA / BEIRUT På begge sider av konflikten tvinges livredde barn ned i bomberom, mens krigen mellom Israel og Hamas raser videre.
onsdag 19. mai VG
Derfor splitter konflikten sikkerhetsrådet
NEW YORK Mens rakettene skytes og tallet på døde stiger hver eneste dag, klarer ikke FNs sikkerhetsråd å bli enige om en felles uttalelse for det som nå skjer i Midtøsten. Ifølge Kina er det USA som setter ned foten.
mandag 17. mai VG
VERDEN

Uri (58) fant rakettrester på balkongen
Uri Shekel må flere ganger daglig ned i bomberommet når sirenene varsler nye angrep i Israel. Han håper arabere og jøder en dag kan leve side om side, men mener Hamas må knuses først
mandag 17. mai VG
Prøvde å ta seg inn til Israel og ble drept: – Jerusalem, vi kommer!
AADLOUN, LIBANON Tusenvis av demonstranter har reist til grensene til Israel, og sier de vil ta tilbake det palestinske land. En av demonstrantene ble drept.
søndag 16. mai VG
Nour (21) i Gaza: – Vi vil bare leve
Tusenvis av bomber og raketter har blitt utvekslet mellom Hamas og Israel. I midten står en sivilbefolkning som aldri vet om de er trygge.
søndag 16. mai VG
Journalist om angrep mot kontorbygg: – Noe av det verste jeg har vært vitne til
AP-journalist Fares Akram beskriver opplevelsen av å se bygningen han jobber i bombet i filler.
søndag 16. mai VG
Mannen Israel nå jakter på
Ismail Haniyeh (59) er Hamas-lederen med ni liv. Flere ganger har han vært på radaren til israelske forsvarsstyrker, men fremdeles er han i live.
fredag 14. mai VG
Raketter avfyrt mot Israel fra Libanon
BEIRUT/OSLO Tre raketter har torsdag kveld blitt avfyrt fra Libanon mot Israel.
torsdag 13. mai VG
Moxnes: – Norge må fordømme okkupasjonsmakten Israels angrep
Rødt-leder Bjørnar Moxnes krever handling fra Norge etter at konflikten mellom Israel og militante grupper på Gaza fortsetter å eskalere.
torsdag 13. mai VG
Khaled ble gravd ut av ruinene: – Et mirakel at vi er i live
GAZA/BEIRUT Ved ruinene av en kollapset boligblokk, forteller overlevende om død og mirakler.
torsdag 13. mai VG
Rakett-angrepene mellom Israel og Gaza fortsetter: – Ropte løp, løp, løp!
GAZA/BEIRUT Onsdag var VG inne på et av sykehusene i Gaza, samtidig som rakettangrepene til og fra kyststripen fortsatte.
onsdag 12. mai VG
Mercedes uden motor
Donald Trumps «Deal of the Century» kan i værste fald ende med at blive en fremkaldervædske for de oprindelige konfliktpotentialer imellem palæstinensere og israelere.
20. august 2020 Ny Tid
Ittaf, palestinsk mislykket selvmordsbomber etter mange år i fengsel
Palestina-bilaget: Ramallah (2014)
30. juli 2020 Ny Tid
Tilblivelsen av akademiet i Ramallah
Palestina-bilaget: På okkuperte Vestbredden ble kunsten en form for kunnskap basert på forskning og fri kritisk ten-kning. En av grunnleggerne av kunstakademiet i Ramallah, forteller her hva som skjedde – støttet av Norge.
26. juli 2020 Ny Tid
– Vi dokumenterte at vi hadde alt på plass for en palestinsk stat
Palestina-bilaget: Salam Fayyad, tidligere statsminister i Palestina, Ramallah 2014
24. juli 2020 Ny Tid
En fremtidig Palestinsk stat kan bare være bærekraftig om den har et godt forhold til Israel
Palestina-bilaget: Espen Barth Eide, tidligere utenriksminister, Jerusalem (2013)
20. juli 2020 Ny Tid
Palestina i vårt århundre
Palestina-bilaget: Magasinet Palestina i vårt århundre har både et aktuelt og historisk perspektiv på #Midtøsten#s lange kjernekonflikt om Palestina. Selv om den er velkjent, er det ofte med lite detaljkunnskap.
29. juni 2020 Ny Tid
Uhemmet apartheid
Palestina-bilaget: Israel var rask til å fremstille palestinerne som bærere av viruset og som en helsetrussel. I dag er Gazas krise både både territorial, demografisk, politisk – og biologisk.
18. juni 2020 Ny Tid
Oslo – en gullkantet avtale for Israel
På grunn av Osloavtalen har Israel opplevd en eventyrlig økonomisk vekst - på bekostning av palestinerne. Omfattende korrupsjon ble også det triste resultatet av Oslo-prosessen.
30. mai 2020 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL