Palestina
Abbas blir værende på sykehus inntil videre
Palestinernes president Mahmoud Abbas blir værende på sykehus inntil videre, opplyser legen hans.
søndag 16:56 $ Aftenposten
Norske bistandsarbeidere i Gaza: – Legene her har aldri sett noe lignende
Flere titalls personer skal være skadd etter nye demonstrasjoner på Gazastripen. Norske bistandsarbeidere forteller om skuddskader som kan tyde på bruk av ekspanderende ammunisjon.
fredag 23:20 NRK
Israels høyesterett avviser krav om stans av overdrevent maktbruk
Israels høyesterett har avvist et krav om at militæret stanser bruken av dødelig makt mot palestinere under protester og sammenstøt på Gazastripen.
fredag 00:47 VG
Israel varsler 3.900 nye bosetterboliger
Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman vil be om grønt lys til bygging av 3.900 nye boliger i ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden.
torsdag 10:19 VG
AFP: USA vurderer å kutte FN-støtte etter palestinsk medlemskap
USA vurderer å kutte støtta til to FN-organisasjonar og Kjemivåpenkonvensjonen, ifølgje ein amerikansk tenestemann. Årsaka er at palestinarane er blitt med i dei to organisasjonane.
torsdag 08:18 NRK
Kilde: USA vurderer å kutte FN-støtte etter palestinsk medlemskap
USA vurderer å kutte støtten til to FN-organisasjoner og Kjemivåpenkonvensjonen etter at Palestina har blitt medlem av dem, ifølge en amerikansk tjenestemann.
torsdag 05:27 VG
Denne mannen kan bli Palestinas neste president
RAMALLAH Mens ryktene svirrer om Mahmoud Abbas helsetilstand, tiltar også spekulasjonene om hvem som kan bli palestinernes neste president. VG møtte en av de heteste kandidatene, Saeb Erekat, i Ramallah tirsdag.
tirsdag 22:43 VG
Palestinsk president innlagt på sykehus
JERUSALEM Det hersker usikkerhet rundt helsetilstanden til palestinernes president Mahmoud Abbas (83), etter at han flere ganger den siste uken er blitt lagt inn på sykehus i Ramallah.
mandag 22:23 VG
VERDEN

Den palestinske presidenten innlagt på sykehus
JERUSALEM Det hersker usikkerhet rundt helsetilstanden til palestinernes president Mahmoud Abbas (83), etter at han flere ganger den siste uken er blitt lagt inn på sykehus i Ramallah.
mandag 22:20 VG
– De kaster steiner og molotovcocktails
JERUSALEM/OSLO : Syvbarnsfaren Gilead Ganz forteller om steinkasting og skjellsord i den palestinske delen av Jerusalem, men finner likevel mening i å bosette seg der.
tirsdag 15. mai TV 2
– Kaster stein og molotovcocktails mot deg
I 50 år har Israel okkupert den palestinske delen av Jerusalem, og der har flere jøder valgt å bosette seg. En av disse er syvbarnsfaren Gilead Ganz, som til tross for steinkasting og skjellsord finner mening i å bli boende i området.
tirsdag 15. mai TV 2
Hundrevis demonstrerte
Flere hundre demonstranter møtte opp ved Stortinget for å protestere mot Israel tirsdag ettermiddag.
tirsdag 15. mai VG
Hundrevis i demonstrasjon mot Israel i Oslo
Flere hundre demonstranter møtte opp ved Stortinget for å protestere mot Israel tirsdag ettermiddag.
tirsdag 15. mai VG
Palestina-demo i Oslo sentrum
Flere hundre personer troppet tirsdag opp utenfor Stortinget for å vise sin sympati med det palestinske folk.
tirsdag 15. mai TV 2
MGP-Netta (25) hetses grovt etter blodbadet på Gazastripen
MGP-vinneren Netta Barzilai får gjennomgå etter at israelske soldater åpnet ild mot palestinske demonstranter.
tirsdag 15. mai TV 2
Overfylte sykehus i Gaza: – Pasienter kan dø på parkeringsplassen
GAZA : Røde Kors sier kapasiteten ved sentralsykehuset i Gaza er sprengt etter det som omtales som den dødeligste dagen siden 2014. I dag er det varslet nye demonstrasjoner.
tirsdag 15. mai NRK
Palestinsk baby død etter protestene i Gaza
En åtte måneder gammel palestinsk baby er død etter å ha fått i seg tåregass under opptøyene mandag, opplyser helsedepartementet på Gazastripen.
tirsdag 15. mai NRK
Historieprofessor om Gaza: – Den fredelige løsningen er ferdig
UiO-professor mener israelernes selvtillit har blitt styrket etter at USA anerkjente Jerusalem som landets hovedstad.
tirsdag 15. mai TV 2
USA stanset Gaza-gransking
USA har blokkert en oppfordring fra FNs sikkerhetsråd om en uavhengig etterforskning etter den dødelige volden på Gazastripen, opplyser diplomater til AFP.
tirsdag 15. mai TV 2
– Nok en spiker i likkista til den palestinske stat
Etter USAs anerkjennelse av Israel er det ingen tvil om at Israel har vunnet og palestinerne tapt, ifølge historieprofessor Hilde Henriksen Waage. – Men problemet er likevel ikke løst, understreker hun.
mandag 14. mai NRK
Pål T på Gaza: – I løpet av ti minutter har vi sett et titalls unge gutter bli skutt
TV 2-reporter Pål T. Jørengensen befant seg mandag midt i dramaet ved grensen mellom Gaza-stripen og Israel. Se hele reportasjen her.
mandag 14. mai TV 2
– Hamas må ta sin del av skylden
Vebjørn Selbekk mener man ikke må overse Hamas' ansvar i konflikten som utspiller seg på Gazastripen.
mandag 14. mai TV 2
Røde Kors: Helsehjelpen på Gazastripen i ferd med å kollapse
Helsehjelpen på Gaza-stripen er i ferd med å kollapse på grunn av det store antallet sårede og drepte etter mandagens demonstrasjoner, ifølge Røde Kors.
mandag 14. mai $ Stavanger Aftenblad
TV 2 i Gaza: – Det kan bli mye mer dramatikk i morgen
Antall palestinere drept av israelske soldater mandag har steget til 52. Tirsdag er det ventet enda større demonstasjoner. Da markerer palestinerne opprettelsen av staten Israel, det de kaller «nakba», på norsk «katastrofen».
mandag 14. mai TV 2
Sjefsredaktør i Dagen: – Hamas må ta sin del av skylden
Vebjørn Selbekk som er sjefsredaktør i Dagen mener man ikke må glemme Palestinas ansvar i konfliktene som pågår på Gazastripen nå.
mandag 14. mai TV 2
Søreide kaller Israels voldsbruk uakseptabel
Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) går hardt ut mot israelske soldaters drap på ubevæpnede palestinske demonstranter på Gazastripen.
mandag 14. mai $ Stavanger Aftenblad
Kushner: – Trump holder det han lover
Jared Kushner, president Donald Trumps svigersønn, skal om kort tid tale ved åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem. Seremonien har startet med den amerikanske nasjonalsangen: – Når president Trump lover noe, holder han det, er noe av det Kushner vil si i sin hilsen.
mandag 14. mai VG
Kushner: – Trump holder det han lover
– Når president Trump lover noe, holder han det, sa Jared Kushner, president Donald Trumps svigersønn ved åpningen av USAs nye ambassade i Jerusalem. Seremonien startet med den amerikanske nasjonalsangen. - Dette er en stor dag for Israel, twitre presidenten i Washington.
mandag 14. mai VG
Sammenstøt på grensen mellom Israel og Gazastripen
Palestinere og israelske soldater støtte sammen på grensen mellom Israel og Gazastripen mandag. Ifølge AFPs reporter på stedet er bakgrunnen for uroen at USA skal åpne sin nye ambassade i Jerusalem i dag.
mandag 14. mai NRK
SV advarer mot «politisk propagandashow» i Jerusalem
Norge bør ikke godta at neste års Eurovision-finale holdes i Jerusalem, mener SV. De vil be regjeringen jobbe for å stanse Israels planer. – SV bruker enhver anledning til å vise sitt hat mot Israel, svarer Frp.
søndag 13. mai NRK
Professor om Eurovision-vinneren: – Stort politisk budskap i en upolitisk konkurranse
«Neste gang i Jerusalem» sa Netta Barzilai etter at hun vant årets Eurovision Song Contest. Seieren er også en politisk seier for Israel, mener professor i historie ved Universitetet i Oslo, Hilde Henriksen Waage.
søndag 13. mai NRK
Israel stenger grenseovergang til Gazastripen
Israel stenger den eneste grenseovergangen for transport av drivstoff, mat og andre varer til Gazastripen. Årsaken er hærverk fra palestinere, ifølge hæren.
lørdag 12. mai NRK
Når han ser bilde av faren, sier han: «Pappa, la meg kysse deg»
Yaser Murtaja (30) var på jobb som pressefotograf da han ble drept under protester i Gaza. Tilbake sitter sønnen på to år og en sønderknust mor.
søndag 6. mai NRK
ASIA

– Kan ikke akseptere vilkårlig voldsbruk mot palestinere i Gaza
Professor Torkel Brekke kaller Israels forklaringer på voldsbruken i Gaza umoralske. Den israelske ambassaden mener han ikke har forstått virkeligheten på bakken.
fredag 4. mai NRK
Abbas i hardt vær etter holocaust-uttalelse
Palestinernes president Mahmoud Abbas anklages for antisemittisme etter en tale der han snakket om bakgrunnen for jødehatet som ledet til holocaust.
onsdag 2. mai NRK
Kampen om det palestinske folkeminnet 
En gruppe eldre mennesker er møtt opp ved grensen mellom Gazastripen og de okkuperte palestinske områdene. De bærer med seg nøklene til det som en gang var hjemmene deres i 1948. De funderer og snakker med hverandre om sine tidligere – men nå tapte – landsbyer, trær,...
onsdag 2. mai Ny Tid
Palestinas president: – Holocaust var et resultat av jødenes finansielle aktiviteter
Palestinas president Mahmoud Abbas beskyldes for å ha anti-semittiske holdninger, etter å ha omtalt Holocaust som «et resultat av jødenes finansielle aktiviteter».
onsdag 2. mai VG
Vest for Vestbredden
The Limits of the Land. How the Struggle for the West Bank Shaped the Arab-Israeli Conflict Avshalom Rubin Indiana University Press USA Da Oslo-aftalerne blev underskrevet i september 1993, var der 111.600 israelske bosættere på Vestbredden. Inkluderer man Øsjerusalem, Gazastriben og...
onsdag 2. mai Ny Tid
Slik er livet i Gaza: - Alt blir bare verre og verre
GAZA Ved soloppgang vender fiskerne hjem tomhendte. På formiddagen er det matkø. Til kvelds er familier strømløse. Snart kan Gaza bli ulevelig.
søndag 29. april VG
24 timer i Gaza: Dette er hverdagens prøvelser
GAZA Ved soloppgang vender fiskerne hjem tomhendte. På formiddagen er det matkø. Til kvelds er familier strømløse. Snart kan Gaza bli ulevelig.
søndag 29. april VG
Ville protester på Gazastripen - tre skutt og drept
Tre palestinere er skutt og drept av israelske styrker under nye protester på Gazastripen, ifølge helsemyndighetene i området. Flere hundre skal være såret, skriver NTB. Se de dramatiske bildene fra dagens demonstrasjoner.
fredag 27. april VG
VG i Gaza: Nye dødsofre - se dramatiske bilder
KHAN YOUNIS For fjerde fredag på rad står Gazastripen i fyr og flamme. Samtidig ber stadig flere palestinere sine egne om å legge ned steinene.
fredag 20. april VG
VG i Gaza: Protestene krever nye liv – se de dramatiske bildene
KHAN YOUNIS For fjerde fredag på rad sto Gazastripen i fyr og flamme. Samtidig ber stadig flere palestinere sine egne om å legge ned steinene.
fredag 20. april VG
Gaza: Masseprotester tredje fredag på rad
En palestinere er drept og over 520 er såret etter dagens demonstrasjoner ved grensen mellom Gazastripen og Israel. Hæren i Israel hevder at palestinere forsøker å ta seg gjennom grensegjerdet.
fredag 13. april NRK
Gaza: Masseprotester tredje fredag på rad
Palestinske demonstranter har igjen samlet seg ved grensegjerdet til Israel på samme måte som de to foregående fredagene. Israelske soldater svarer med tåregass og skarpe skudd.
fredag 13. april NRK
Israel avviser kritikk for journalistdrap
Israels forsvarsminister avviser all kritikk for drapet på en journalist på Gazastripen og sier at det ikke finnes noen uskyldige i den palestinske enklaven.
søndag 8. april NRK
Palestinsk fotograf drept av israelske soldater
En palestinsk fotograf som ble skutt av israelske soldater fredag, døde natt til lørdag av skadene, opplyser helsemyndighetene på Gazastripen.
lørdag 7. april NRK
– Gud tar vare på barna mine hvis jeg dør
Minst sju palestinere er drept og mer enn 1000 skal være såret i kraftige sammenstøt med israelske soldater i utkanten av Gaza.
fredag 6. april NRK
Gaza: Israel angriper med tåregass
Israelske sikkerhetsstyrker skjøt med tåregass mot flere steder i Gaza, der palestinere som forbereder seg på demonstrasjon etter fredagsbønnen i dag hadde samlet seg. Minst tre er såret.
fredag 6. april NRK
Professor om sammenstøt langs Gazastripen: – Ting vil lett kunne komme ut av kontroll
Det er en risiko for nye sammenstøt når demonstranter samles på grensa mellom Gazastripen og Israel også denne fredagen, sier professor i historie ved Universitetet i Oslo, Hilde Henriksen Waage.
torsdag 5. april NRK
USA stanset FN-uttalelse om Israels drap på sivile
USA nektet å være med på en uttalelse fra Sikkerhetsrådet om israelske soldaters drap på ubevæpnede, palestinske demonstranter på Gazastripen.
søndag 1. april NRK
Krever gransking av Israels drap på palestinere
FNs generalsekretær António Guterres krever uavhengig gransking etter at israelske soldater drepte minst 16 palestinere og såret over 1400 på Gazastripen fredag.
lørdag 31. mars NRK
Minst 15 drept på Gazastripen
En palestinsk bonde er drept i et israelsk artilleriangrep i Gaza by, ifølge lokale helsemyndigheter. Fredag demonstrerer tusenvis på Gazastripen.
fredag 30. mars TV 2
Drepte rabbiner – nå belønnes familien med gratis og fullt møblert bolig
Fatah, som ledes av de palestinske myndighetenes overhode, Mahmoud Abbas, har gitt en kostnadsfri og fullt møblert leilighet til Ahmad Nasser Jarars familie. Ahmad var lederen for den muslimske terrorcellen som i januar drepte den jødiske rabbineren Raziel Shecach.
fredag 2. mars Frieord
Ahed Tamimis fetter tatt til fange og avhørt
Israel skal ha pågrepet ni palestinere i landsbyen til den fengslede aktivisten Ahed Tamimi. Blant dem var hennes 15-årige fetter, som i fjor ble skutt i hodet.
tirsdag 27. februar NRK
Palestinsk okkupasjonssymbol må bli i varetekt
Ahed Tamimi, den palestinske 16-åringen som er arrestert for å ha dyttet og fiket til en israelsk soldat, må bli i varetekt frem til rettssaken starter i slutten av januar.
onsdag 17. januar NRK
Palestinsk jente holdes i varetekt til rettssaken starter
Den 16 år gamle palestinske jenta Ahed Tamimi, som skjelte ut, dyttet og fiket til en israelsk soldat før jul, skal holdes i varetekt til rettssaken starter.
onsdag 17. januar $ Stavanger Aftenblad
Dragkamp om 16 årig palestinsk jente
Forsvareren krever at hun settes fri nå. Aktoratet krever at hun fortsatt blir varetektsfengslet. Militærdomstolen ber om to dagers utsettelse før avgjørelsen faller.
mandag 15. januar NRK
VERDEN

Abbas til Trump: – Skam deg
Palestinernes president Mahmoud Abbas sier USAs president Donald Trump burde «skamme seg» for hvordan han har håndtert fredsarbeidet i Midtøsten.
søndag 14. januar NRK
– Israel har godkjent over 1.100 nye boliger på okkupert område
Israel har godkjent bygging av 1.122 nye bosetterhjem på den okkuperte Vestbredden, ifølge organisasjonen Peace Now.
torsdag 11. januar $ Stavanger Aftenblad
Ahed (16) slo til en israelsk soldat: – Min datter er et symbol for sin generasjon palestinere
VESTBREDDEN Videoen av 16 år gamle Ahed Tamimi, den palestinske jenta som gikk til angrep på en israelsk soldat, er sett av millioner av mennesker. Nå sitter hun i et israelsk fengsel. På ubestemt tid.
tirsdag 9. januar VG
Israel og Palestina møtes
JERUSALEM : Etter norsk fredsinitiativ skal Israel og Palestina møtes denne måneden for samtaler.
mandag 8. januar TV 2
Alle vet hvor de endelige grensene må gå – likevel skjer det ingenting
I dag er palestinerne lenger unna en selvstendig stat enn på tiår. Og på Gaza-stripen og Vestbredden er «Oslo» et skjellsord, skriver TV 2s reporter Pål T. Jørgensen.
mandag 8. januar TV 2
Norsk hjelpearbeider utestengt fra Israel
En norsk hjelpearbeider ansatt i Kirkens Nødhjelp er blitt utestengt fra Israel samtidig som utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er på besøk i landet.
mandag 8. januar NRK
USA stanser bistand til Pakistan og palestinske flyktninger
Nikki Haley, den amerikanske FN-ambassadøren, meddelte på tirsdag at USA velger å stoppe bistanden til United Nations Relief and Works Agency (UNRWA).
onsdag 3. januar Frieord
Trump truer med å kutte bistand til palestinerne
I en twittermelding tirsdag går president Donald Trump langt i å antyde at USA bør droppe bistand til palestinerne. De svarer at de ikke lar seg utpresse.
onsdag 3. januar VG
Israels umulige catch-67
Den israelske idéhistorikeren Micha Goodman gir en god analyse på hvorfor israelerne ikke lenger ser noen løsning på Israel–Palestina-konflikten. 
onsdag 3. januar Ny Tid
Likud vil annektere deler av Vestbredden
Benjamin Netanyahus parti Likud tar til orde for at Israel skal formalisere okkupasjonen av Vestbredden, og annektere området.
mandag 1. januar VG
Lorde får kritikk for å ha avlyst Israel-konsert
Møtte motstand da hun satte opp konserten. Nå blir artisten hudflettet for å ha trukket seg.
25. desember 2017 VG
Truer med å kutte bistand til land som stemmer for FN-resolusjon
FN skal torsdag stemme over en resolusjon om å fordømme USAs anerkjenning av Jerusalem som Israels hovedstad. USA vil «notere seg» hvem som stemmer hva.
21. desember 2017 VG
Indonesia: 80.000 protesterte mot Donald Trump
Sinnet mot president Donald Trump har ikke lagt seg blant muslimer verden over. I Jakarta i Indonesia protesterte 80.000 mot at USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Palestinernes president oppfordrer til nye demonstrasjoner.
17. desember 2017 NRK
Reuters: Jerusalem-konflikten opp i FNs sikkerhetsråd
FNs sikkerhetsråd skal behandle en resolusjon som kan få konsekvenser for USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad.
17. desember 2017 VG
Palestinakomiteen utestengt fra Facebook etter invitasjon til Trump-demonstrasjon
Da komiteen inviterte til demonstrasjon mot Trumps Jerusalem-politikk, fjernet Facebook invitasjonen og utestengte lederne.
11. desember 2017 VG
Opptøyer i Betlehem: Palestinere jages gatelangs
BETLEHEM Palestinske barn ned i tiårsalderen deltar i gatekamper mot israelske soldater.
11. desember 2017 VG
Derfor strides de om Jerusalem
JERUSALEM Byen er hellig for tre religioner. Det gjør Jerusalem til et kokepunkt.
10. desember 2017 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

FAVORITTER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Næringsliv Nordland Bergen Kjendis Fotboll Østfold Akershus Vestfold Aust Agder Kultur Båt Vest Agder
flere?
Rogaland Mobil Mat Troms Sport Oslo Hässleholm Skåne Møre og Romsdal Buskerud Trøndelag Sogn og Fjordane Odda Kalmar Forsvar Fiske Svedala Kristianstad Finnmark Fotball Oskarshamn Molde FK Molde Skien Kvinnherad Fredrikstad Kongelig Tinn Inrikes Get-ligaen Karlskrona USA Sandnes Malmö Kultur Stabæk Karmøy Rendalen Sport Sunndal Stavanger Musikk Eslöv Bolig Blekinge Barn Poker Lyngdal Steigen Ringsaker Lillesand Sørreisa Näringsliv Kragerø Tesla Kongsvinger Bodø Hyllestad Sverige Aurskog-Høland Fauske Stord Grane Politikk Stockholm Motor Meløy Porsgrunn Landskrona Askøy Vestby Risør Bil Åstorp Kunst Haugesund 17. mai Nittedal Hälsa Tomelilla Dyr Android Drangedal Helsingborg Tvedestrand Bamble Elverum Håndball Osterøy Lund Mote Nesodden Vestvågøy IK Start Drammen Mandal Eliteserien Sjakk Åsnes Trening Svelvik Tynset Økonomi Vefsn Horten Vietnam Kristiansand Kryptovaluta Salangen Narvik Russland Hvaler Universet Reise Eidskog Nordkapp Film Øksnes Bil Sund Fedje Ballangen Turn Lindås Lier Båt Berlevåg Tolga Gloppen Sigdal Utsira Klippan Sarpsborg X-games Langrenn Mörbylånga Vågan Tranøy Nedre Eiker Utrikes Grue OBOS-ligaen Forskning Staffanstorp Friluftsliv Trysil Karasjok Trav Notodden Filippinene Vinje Førde Svalbard Ålesund Frogn Radøy Vadsø Askim Porsanger Tønsberg Eurovision Bromölla Hörby Målselv Moss Tingvoll Sande Kävlinge Larvik Austrheim Menn Jakt Russ Åmli Skurup Kongsberg Ski Vitenskap Forskning Jevnaker Sölvesborg Hemnes Mat Meland Båstad Skiskyting Kvænangen Vær Askvoll Gausdal Spill VM World Series of Poker Ronneby Tana FK Haugesund Sogndal Lyngen Modum Gjøvik Aurdal Odds BK Fitjar Åmot Jølster Øygarden Masfjorden Sauherad Landbruk Halden Skedsmo Bodø/Glimt Enebakk Sykkel Spania Olofström Suldal Eidfjord Stavanger Oilers Teknik Alstahaug Skiptvet Hamar Kvinesdal Naustdal Lesja Rauma Høyanger Time Kommunesammenslåing Skøyter Jönköping Moskenes Løten Halsa Nord-Odal Svømming Brønnøy Andøy Helse Tromsø IL Kviteseid Farsund SK Brann Friidrett Hadsel Herøy Vålerenga Valle Re Øyer Nord-Korea Hammerfest Selje Eiker Rana Stranda Østre Toten Våler Ekonomi Sandøy Norway Cup Hole Hattfjelldal Birkenes Tysvær Odal Torsken Dovre Flakstad Arvika Rælingen Östergötland Giske Mjøndalen IF Fræna Mjölby Borgholm Interiør NHL Skånland Nybro Surnadal La liga Skodje Karlshamn FA-cupen OL Rygge Kvæfjord Åseral Forsand Bundesliga Volvo Trollhättan Flora Roing Påske Jobb Vennesla Klima Liverpool Hockey Værøy Alpint Tromsø Trøgstad Hamarøy Ishockey Vellinge Modalen Viking FK Foto Voss Råde Litteratur Arendal Sola Kristiansund Nes Klatring Asker Boksing Eidsberg Stryn Sørfold Google Sandefjord Os Rømskog Skisport Gran Ås Kvinner Fjaler Eid Aure Skjervøy Røyken Lenvik Øvre Eiker Årdal Polen Flekkefjord Leirfjord Evenes Nesna Søgne E-sport Svalöv Bærum Tour of Norway Syria Tjeldsund Motorsport Froland Emmaboda
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL