Palestina
Mercedes uden motor
Donald Trumps «Deal of the Century» kan i værste fald ende med at blive en fremkaldervædske for de oprindelige konfliktpotentialer imellem palæstinensere og israelere.
20. august 2020 Ny Tid
Ittaf, palestinsk mislykket selvmordsbomber etter mange år i fengsel
Palestina-bilaget: Ramallah (2014)
30. juli 2020 Ny Tid
Tilblivelsen av akademiet i Ramallah
Palestina-bilaget: På okkuperte Vestbredden ble kunsten en form for kunnskap basert på forskning og fri kritisk ten-kning. En av grunnleggerne av kunstakademiet i Ramallah, forteller her hva som skjedde – støttet av Norge.
26. juli 2020 Ny Tid
– Vi dokumenterte at vi hadde alt på plass for en palestinsk stat
Palestina-bilaget: Salam Fayyad, tidligere statsminister i Palestina, Ramallah 2014
24. juli 2020 Ny Tid
En fremtidig Palestinsk stat kan bare være bærekraftig om den har et godt forhold til Israel
Palestina-bilaget: Espen Barth Eide, tidligere utenriksminister, Jerusalem (2013)
20. juli 2020 Ny Tid
Palestina i vårt århundre
Palestina-bilaget: Magasinet Palestina i vårt århundre har både et aktuelt og historisk perspektiv på #Midtøsten#s lange kjernekonflikt om Palestina. Selv om den er velkjent, er det ofte med lite detaljkunnskap.
29. juni 2020 Ny Tid
Uhemmet apartheid
Palestina-bilaget: Israel var rask til å fremstille palestinerne som bærere av viruset og som en helsetrussel. I dag er Gazas krise både både territorial, demografisk, politisk – og biologisk.
18. juni 2020 Ny Tid
Oslo – en gullkantet avtale for Israel
På grunn av Osloavtalen har Israel opplevd en eventyrlig økonomisk vekst - på bekostning av palestinerne. Omfattende korrupsjon ble også det triste resultatet av Oslo-prosessen.
30. mai 2020 Ny Tid
VERDEN

Ehud Barak, tidligere forsvarsminister og statsminister i Israel.
Tel Aviv (2014) Intervju med Ehud Barak.
26. mai 2020 Ny Tid
NY TID: Kvartalsmagasin neste!
Det var på tide å gjøre opp status, nå i vårt sjette år for dagens NY TID. Ikke bare forandrer verden seg med en pandemi (se ellers i avisen), men offentligheten har også forandret seg sterkt det siste tiåret.
1. april 2020 Ny Tid
Tar ytringsfriheten på alvor
HVERDAG: «Vi må skjønne hvilken kraft som kan ligge i litteraturen», sier festivalsjef for LitFestBergen, Teresa Grøtan
4. februar 2020 Ny Tid
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
22. januar 2020 VG
Landsbyliv på Vestbredden
REISEBREV: Palestinas kulturminister og prisbelønte forfatter Atef Abu Saif vil løfte fram den rike kulturarven og bringe kunsten ut til folket.
2. januar 2020 Ny Tid
Har sendt ut gult farevarsel for flere fylker: Venter mye snø
Det er ventet opp mot 30 centimeter snø nord i Oppland og Hedmark.
19. november 2019 VG
Stort snøfall mandag: Meldinger om vanskelige kjøreforhold
I høyere og indre strøk i Agder, Telemark, Buskerud og Oppland ventes det rundt 20 centimeter snø mandag. Meteorologisk institutt melder om en utfordrende situasjon.
17. november 2019 VG
Gaza er som kvikksand
GAZA: Kan den foreslåtte amerikanske løsningen med omfordeling av landområder og en utvidelse av Gazastripen få slutt på konflikten i Midtøsten?
3. november 2019 Ny Tid
Omlegging av «Østlandssendingen»: Tom Egeland: – Illusjonistisk
Mandag annonserte NRK sine planer om å samlokalisere Østlandssendingen etter nye Viken fylke fra nyttår i Fredrikstad. – Umulig oppdrag, mener tidligere nyhetssjef i TV2 Tom Egeland.
23. oktober 2019 VG
Vegtrafikksentralen med kø-advarsel: – Begynner å tette seg til nå
Det ventes køer og tett trafikk på sentrale veier i forbindelse med søndagens høstferieinnfart. På fjellovergangene kan det være glatt, og veivesenet anbefaler vinterdekk.
6. oktober 2019 VG
Amok i Jerusalems gader
DRÆNGENE: Israelsk docu-drama tager hånd om den traumatiske bølge af vold og hævn, der førte til åben krig i sommeren 2014.
18. september 2019 Ny Tid
Menneskelivets lodd
KVINNELIV: Svart humor lysner opp dette nærgående portrettet av en sarkastisk, eldre palestinsk kvinnes liv, relasjoner, savn og bitterhet.
2. september 2019 Ny Tid
De fortaptes forsvarer
ISRAEL: I nesten femti år har Lea Tsemel vært i frontlinjen i kampen for rettferdighet og medfølelse for dem som er fortapt og umulige å forsvare.
1. august 2019 Ny Tid
Gaza: En silketråd skiller liv fra død
ISRAEL-PALESTINA: For folk på Gazastripen er håpet i ferd med å renne ut.
2. mai 2019 Ny Tid
Vestbreddens løvetann
PALESTINA: What Walaa Wants portretterer et barn som vokser opp i skyggen av israelsk okkupasjon og palestinsk frihetskamp, i flyktningleiren Balata på Vestbredden.
18. mars 2019 Ny Tid
Dømt til fængsel for sin digtning
TEL AVIV: Den palæstinenske poeten Dareen Tatour blev anholdt og sat i husarrest av israelske myndigheder i oktober 2015. På grund av et digt. Nå er hun ude af husarresten. 3. marts kommer hun til Oslo (på Vega, Salongen).
1. mars 2019 Ny Tid
Små stumper af skønhed
HVERDAG I GAZA: Filmen skildrer den resignation, der i virkeligheden er en vilje til at finde et liv og en lykke midt i alle tragedierne.
28. februar 2019 Ny Tid
Da folket fikk nok
OKKUPASJON: Naila and the Uprising er en nær og personlig fortelling om kvinnekamp og storpolitikk under første intifada.
22. februar 2019 Ny Tid
Dokumentaren som kommunikasjonsmiddel
Spaces of Exception sammenlikner erfaringen av undertrykkelse og motstand, og finner likheter mellom Nord Amerikanske indianer-reservater og Palestinske flyktningleirer.
9. februar 2019 Ny Tid
25 år etter Oslo-avtalen
Iver etter å få i havn Camp David-avtalen i 1978 har senere gjort det vanskelig å imøtekomme palestinernes ønske om en selvstendig stat, skriver historikeren Seth Anziska i ny bok.
1. oktober 2018 Ny Tid
Der tale er tabu
Da libanesiskfødte Ziad Doueiri gikk i gang med sin nye film, anså han det som svært sannsynlig at libanesiske myndigheter ville forby filmen på grunn av det kontroversielle innholdet.  
1. oktober 2018 Ny Tid
Parallelle liv på Vestbredden 
Avner Faingulernts to filmportretter er en påminnelse om at et fødested kan utgjøre forskjellen mellom himmelen og helvete.  
1. oktober 2018 Ny Tid
Romantikk og rasisme i Tekoa
En «venstreorientert» israelsk filmskaper tilbringer 30 dager i en israelske bosetting på Vestbredden, i et forsøk på å komme bak stereotypiene. 
1. juni 2018 Ny Tid
Slutt på fredsprosessen?
USA har vedtatt ikke lenger å forholde seg til palestinske selvstyremyndigheter (PA) som diplomatisk organ, samtidig som Trump truer med å kutte all støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Nå er den amerikanske ambassaden i Israel flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem. Er...
1. juni 2018 Ny Tid
På vei mot ny krig om Gaza?
En trykkende het sommer, krise i Qatar og strømrasjonering i Gaza – om lag to millioner mennesker er politikkens ofre. Det går fra vondt til verre, og lyden av krig kan anes i det fjerne.
12. oktober 2017 Ny Tid
ASIA

Surfer mot alle odds
Denne vakre dokumentarfilmen tar oss med til Gazastripens surfeverden og avslører en imponerende motstandskraft i en beleiret befolkning.
16. februar 2017 Ny Tid
Med øynene i krigen
Mohamed Jabalys dokumentardebut Ambulance gir et unikt innblikk i en 51 dager lang bombing av Gaza, sett fra ambulansens førersete.
16. februar 2017 Ny Tid
Gaza: Hvis musikk kunne overdøve lyden av krig
«Et orkester i dag, en stat i morgen,» sa litteraturhistoriker og musiker Edward Said da han etablerte musikkonservatoriet i Jerusalem. Kan det være sannhet i slagordet?
15. desember 2016 Ny Tid
Palestinsk motstand på plakaten
Hva innebærer egentlig palestinernes kamp mot israels okkupasjon? Dette er et gjennomgående spørsmål når Fellesutvalget for Palestina den 16. oktober arrangerer årets konferanse.
13. oktober 2016 Ny Tid
Derfor er jeg ombord på Gaza-kvinnebåten
Den 5. oktober ble kvinnebåten på vei til Gaza stoppet av israelsk marine i internasjonalt farvann. Her kan du lese skuespiller LisaGay Hamiltons tanker om hvorfor hun bestemte seg for å bli en del av båtens mannskap.
13. oktober 2016 Ny Tid
Beretninger fra bosetterne
I Hebron på det okkupperte Vestbredden bor 600 israelske bosettere som kjemper for israelsk styre i byen. Ny Tid har besøkt dem. 
13. oktober 2016 Ny Tid
Går Israel mot borgerkrig?
Israel opprettholder konflikten med Palestina – fordi landet trenger konflikten for å eksistere. Den mindre synlige splittelsen jødene imellom er nemlig i ferd med å bli svært dyp.
15. september 2016 Ny Tid
Gaza fungerer ikke som noe annet enn et stort fengsel, eventuelt som en vei til selvmord
Gaza har gjennomlevd tre kriger i løpet av et så kort tidsrom at selv ti år gamle barn kan huske alle tre. Likevel lever menneskene her i et vakuum av internasjonal glemsel etter et tiår med blokade.
17. mars 2016 Ny Tid
Russiske atomvåpen på Krim?
Den tidligere politiske fangen og dissidenten Mustafa Dzhemilev forteller Ny Tid om kampen mot okkupasjonen av Krim, hans forhold til Russland og hvorfor han fikk Nansen-medaljen. I dag er han politisk leder for den etniske gruppen på 280 000 krimtatarer. 
15. januar 2016 Ny Tid
Et opprør tent av politisk stillstand
«Dette opprøret kommer ikke til å dø ut,» sier palestinsk journalist og forfatter. Kan den tredje intifadaen bli den siste?
12. november 2015 Ny Tid
Naivismen som preger mye av den globale aktivismen
Den nye, transnasjonale aktivismen dreier seg ofte om å uttrykke vår egen samvittighet, hevder forfatterne av Advocacy in Conflict. Den er aldri uskyldig – men alltid politisk.
11. november 2015 Ny Tid
«Vi burde visst bedre»
Tjue år har gått siden inngåelsen av Oslo-avtalen, som skulle bety starten på fred mellom Israel og Palestina. «Det fyller meg med tristhet å se tilbake på optimismen som fantes for 20 år siden, da avtalen ble inngått,» sier generalsekretær i Norsk...
16. september 2015 Ny Tid
Ship to Gaza sommeren 2015
Gerd von der Lippe er ikke i tvil om at hun vil gå om bord igjen.
19. august 2015 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL