Palestina
Her stormer politiet sykehuset
En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor St. Joseph-sykehuset i Jerusalem for å ta farvel med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.
fredag 13. mai TV 2
Israels militær: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist
Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh.
fredag 13. mai TV 2
Journalist drept i Palestina
Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh (51) ble tidlig onsdag morgen drept under et oppdrag på den okkuperte Vestbredden.
onsdag 11. mai NRK
Al Jazeera-journalist drept under israelsk raid på Vestbredden
En journalist fra Al Jazeera er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter.
onsdag 11. mai TV 2
Dette landet får ny milliard-støtte
BRUSSEL : Norge er allerede et av landene som gir mest, og i dag får ofrene for borgerkrigen 1,5 milliarder i støtte til akutt hjelp.
tirsdag 10. mai TV 2
Supermodell boikottes etter Palestina-støtte
GOD KVELD NORGE : Modellen som aktivt har vist sin støtte til Palestina blir nå boikottet i Israel.
mandag 9. mai TV 2
To mistenkte palestinere pågrepet etter at tre israelere ble drept i Elad
Israelske myndigheter har pågrepet to palestinere som mistenkes for å ha drept tre israelere i byen Elad torsdag kveld.
søndag 8. mai TV 2
Den israelske mentalitet og samfundets militaristiske undertoner
ISRAEL: To svenske forfattere skildrer menneskerne i den israelsk-palæstinensiske konflikt i en stor reportagebog.
onsdag 4. mai Ny Tid
VERDEN

Israel: Sikkerhetsvakt drept
En israelsk vakt ble drept i et angrep mot en israelsk bosetning på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren.
lørdag 30. april TV 2
Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden
En palestinsk 21-åring er drept og tre andre palestinere såret i sammenstøt med israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, melder palestinsk nyhetsbyrå.
onsdag 27. april TV 2
Forsker om uroen mellom Israel og Palestina: – Skal bare en liten dråpe til
Tirsdag har israelske soldater skutt tåregass mot palestinske demonstranter på Vestbredden. Israelske styrker skal også ha avfyrt tåregass ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem.
tirsdag 19. april VG
Israelske luftangrep mot Gaza
Israel angrep natt til tirsdag Gazastripen fra luften etter at det tidligere mandag ble skutt en rakett fra det palestinske området og inn i Israel.
tirsdag 19. april TV 2
Harde sammenstøt på hellig høyde, over 150 skadd
Hundrevis er arrestert etter bråk og sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Flere enn 150 personer er skadd. Ryktene om et offerlam hadde på forhånd satt sinnene i kok.
fredag 15. april NRK
Minst 59 palestinere skadd i sammenstøt med israelsk politi
Minst 59 palestinere ble skadd i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen.
fredag 15. april TV 2
Palestinsk menneskerettsadvokat og to tenåringer drept på Vestbredden
En palestinsk advokat og to tenåringer ble skutt og drept av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden onsdag, opplyser palestinske myndigheter.
torsdag 14. april TV 2
Frykt i Israel etter terrorbølge
På fem dagar har terroristar drepe 11 menneske i Israel. No blir beredskapsnivået justert opp, kort tid før fleire religiøse høgtider startar.
onsdag 30. mars NRK
Huitfeldt besøker Israel og Palestina
Utenriksminister Anniken Huitfeldt drar til til Israel og Palestina denne uken.
tirsdag 22. mars TV 2
Her ber dei liket av 17 år gamle Mohamad som blei drepen av israelske styrkar
Palestinarar på Vestbredda er opprørte etter at israelske tryggingsstyrkar drap 17 år gamla Mohamad søndag.
mandag 14. februar NRK
Israel med luftangrep mot Gaza
Sent lørdag kveld bekrefter Israel at de har gjengjeldt raketter skutt opp fra Gaza tidligere samme dag. Det israelske forsvaret sier de angrep det de beskriver som «terrormål».
lørdag 1. januar VG
Stille jul i Betlehem: – Koronaen er verre enn krig
Feiringa av Jesu fødsel er i år særs dempa i Betlehem, der folk saknar turistane. – Koronaen er verre enn både krig og intifada, seier dei.
24. desember 2021 NRK
Kirkeledere: – Kristnes fremtid i Israel står på spill
Et kloster i Jerusalem blir stadig utsatt for hærverk, en kirke på Oljeberget har blitt satt fyr på. Kirkeledere i Israel varsler om at radikale jødiske grupper prøver å presse kristne vekk fra landet.
23. desember 2021 NRK
Palestina, Portugal, pluralisme
LEDER: Når er mer selvstendig identitet viktig, og ikke?
1. desember 2021 Ny Tid
Palestina, Portugal, pluralisme
La meg denne gang ta for meg flere eksempler der identitet er problematisk. Hvem-man-er og hvor-man-hører-til er stadig debattert. Norges utenriksminister ledet som vanlig Giverlandsgruppen for Palestina (AHLC) – denne gang på Rådhuset i Oslo for et par hundre deltakere, som palestinere,...
1. desember 2021 Ny Tid
Mener Facebook har utestengt ham fordi han gjorde jobben sin
Facebook har problemer med å styre innholdet på flere språk og fjerner store mengder innhold uten grunn, viser lekkede dokumenter.
25. oktober 2021 TV 2
Israel forbyr seks palestinske menneskerettsorganisasjoner
Israel stempler seks fremtredende palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjoner. Det innebærer i praksis et forbud mot organisasjonene. Skaper sterke reaksjoner.
22. oktober 2021 VG
Palestinske rømlinger pågrepet
De to siste av de seks palestinske fangene som rømte fra et høysikkerhetsfengsel i Israel for to uker siden, ble pågrepet lørdag.
19. september 2021 TV 2
Etter å ha vært statsløs hele livet, skal Sanna (24) stemme for første gang i Norge
Å se norske politikere som handler på butikk, gå på fjelltur eller sykle til jobb føles rart. Det forteller førstegangsvelgere med innvandrerbakgrunn til TV 2. - I Norge har folk stor tillit til politikerne, mens det er helt motsatt i Iran, sier Sanna Angoori.
10. september 2021 TV 2
Seks fanger skal ha gravd seg ut av høyrisikofengsel med en rusten skje
Israelsk politi jakter mandag på seks palestinere, deriblant en tidligere militsleder, som rømte fra et høysikkerhetsfengsel nord i Israel.
6. september 2021 TV 2
Gravde seg ut av israelsk høyrisikofengsel
Med en rusten skje skal seks palestinske fanger ha gravd seg ut av et høyrisikofengsel nord i Israel. Blant fangene som har rømt, er en tidligere militsleder.
6. september 2021 NRK
Israel – en utopi?
ISRAEL: Den tysk-israelske forfatteren Omri Boehm har en fortid innen israelske hemmelige tjenester. Han vil at vi setter nakba– den voldelige fordrivelsen av rundt 700 000 palestinere – på lik linje med holocaust.
1. september 2021 Ny Tid
Mot prøveløslatelse for Kennedy-drapsmann
Sirhan Sirhan, den palestinske aktivisten som drepte Robert Kennedy i 1968, blir prøveløslatt skriver CBS Boston.
28. august 2021 VG
Flyangrep etter sammenstøt
Israel angrep flere mål i Gaza lørdag, etter sammenstøt mellom landets sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter ved grensa til Gazastripen.
22. august 2021 TV 2
Israel planlegger nye bosetninger
Israel planlegger å bygge drøyt 2.200 nye boliger for bosettere i de okkuperte områdene, ifølge israelske medier. Palestinas president Mahmoud Abbas fordømmer planen.
13. august 2021 TV 2
ASIA

HRW: Militante grupper i Gaza begikk krigsforbrytelser
Militante grupper på Gazastripen begikk krigsforbrytelser da de i mai avfyrte raketter og granater mot israelske byer, konkluderer Human Rights Watch.
12. august 2021 VG
Palestiner drept på Vestbredden
En 20 år gammel palestinsk mann ble skutt og drept av israelske soldater torsdag, melder AFP som siterer palestinske helsemyndigheter. 20-åringen ble skutt da det brøt ut voldelige opptøyer mellom palestinere og israelske soldater etter begravelsen til en 12 år gammel gutt ved byen...
29. juli 2021 NRK
Ben & Jerrys slutter å selge is i okkuperte områder i Palestina
Ben & Jerrys sier i en uttalelse at det er uforenlig med verdiene til selskapet, melder CNN. Det får israelske politikere til å reagere.
20. juli 2021 VG
Kaller bosetninger krigsforbrytelse
De israelske bosetningene i de okkuperte områdene bør klassifiseres som krigsforbrytelser, sier FNs spesialrapportør Michael Lynk, ifølge NTB. Lynk viste til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) og de såkalte Roma-statuttene fra 1998, som slår fast at det er en...
9. juli 2021 NRK
Ahmed Jibril er død
Lederen av Folkefronten for Palestinas frigjøring – generalkommandoen (PFLP-GC), Ahmed Jibril, er død, 83 år gammel. Ifølge den militante palestinske gruppen døde Jibril på et sykehus i Syrias hovedstad Damaskus. Venner av ham sier at han døde av sykdom.
7. juli 2021 NRK
Se dokumentarene: «Ambulansen» og «Children»
I løpet av 11 intense dager i mai 2021 tok konflikten mellom Israel og militante grupper i Gaza igjen fyr for alvor. Siden våpenhvilen 21. mai gikk det kun noen få uker før det igjen ble meldt om en oppblussing av konflikten.
6. juli 2021 VG
Demonstrasjoner og generalstreik etter at opposisjonspolitiker døde
For sjette dag på rad demonstrerer palestinere mot sin egen president etter at en kritiker av selvstyremyndighetene døde da han ble pågrepet.
29. juni 2021 NRK
Abbas-kritiker døde under pågriping
Nizar Banat, en frittalende kritiker av de palestinske selvstyremyndighetene, døde under en pågripelse i Hebron natt til torsdag. Ifølge familien brøt rundt 20 medlemmer av de palestinske sikkerhetsstyrkene seg inn i boligen hans og angrep ham fysisk. Banat var kjent som en krass kritiker...
24. juni 2021 NRK
Katastrofemåling for Abbas
Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er...
23. juni 2021 NRK
Seier gyldige vaksinar blei sende
Helsedepartementet i Israel held fast om at koronavaksinane som dei sende til palestinarane, er heilt gyldige. Sjølvstyremyndigheitene på den okkuperte Vestbredden skrota fredag ein avtale om vaksinebytte få timar etter at avtalen var offentleggjort. Grunngjevinga var at den første...
19. juni 2021 NRK
Palestina skroter vaksineavtalen
Palestinske myndigheter sier nei takk til én million koronavaksiner fra Israel, fordi de er i ferd med å gå ut på dato. – De møtte ikke vår standard, så vi besluttet å returnere dem, sier Palestinas helseminister Mai Alkaila. Fredag kunngjorde Israels regjering...
18. juni 2021 NRK
Israelske luftangrep mot Gaza etter angrep med brannballongar
Israel har retta nye luftangrep mot Gaza, etter at det vart sendt brannballongar frå palestinsk side.
16. juni 2021 NRK
Hundrevis av jødiske høyrenasjonalister marsjerte gjennom Jerusalem
Jødiske høyrenasjonalister, blant dem noen som ropte «død over arabere», marsjerte gjennom Jerusalems okkuperte gamleby, til protester fra palestinske ledere.
15. juni 2021 VG
Flaggmarsj i Jerusalem kan sette fyr på konflikten med Hamas igjen
Hamas advarer mot at en israelsk nasjonalistisk flaggmarsj gjennom Jerusalem kan trigge en «ny eksplosjon for beskyttelsen av al-Aqsa moskéen og Jerusalem».
15. juni 2021 NRK
– Først da pappa ble drept, fikk jeg vite hva han gjorde
I mange år levde Jamal Al Zebda et hemmelig liv. Da han ble drept av israelske bomber for én måned siden, fikk datteren Saja vite sannheten om faren.
13. juni 2021 NRK
Jødiske høyrenasjonalister får marsjere i Øst-Jerusalem
Høyrenasjonalistiske jøder har fått politiets tillatelse til å holde en omstridt marsj som også vil gå innom det muslimske kvarteret i Jerusalems gamleby.
11. juni 2021 VG
Forhandlet med Hamas: – Våpenhvilen er skjør
I timene frem mot våpenhvilen mellom Hamas og Israel, satt Tor Wennesland i dramatiske forhandlinger med Hamas-ledelsen. En misforståelse var nær å føre til en opptrapping av krigen.
3. juni 2021 VG
Ultranasjonalist og teknologimillionær – dette er Netanyahus arvtaker
Etter 12 år ved makten tyder mye på at Benjamin Netanyahus dager ved makten er omme. Mannen som tar over statsministerposten er en kontroversiell figur.
3. juni 2021 TV 2
Skal ha dannet regjering
Opposisjonsleder Yair Lapid i Israel har klart å danne en ny koalisjonsregjering, opplyser en talsperson for Lapid ifølge NTB.
2. juni 2021 TV 2
Charter-Svein og Lothepus opp i Kringkastingsrådet
En klage på debatten mellom realitykjendisene Svein Østvik (59) og Leif Einar Lothe (51) blir tema i Kringkastingsrådet torsdag.
2. juni 2021 VG
Gaza: Årsakene må få oppmerksomhet
ANGREP: Vestlig presse og regjeringers omtale av det siste brutale israelske angrepet på palestinerne er historieløs.
1. juni 2021 Ny Tid
Jubel og død i Gaza
GAZA De som bor her kaller det for et fengsel. Når krigen rammer, er alle stengt inne.
30. mai 2021 VG
FN-gransking kan skade fredsprosessen, mener USA
USA er imot og Israel nekter å samarbeide, når FN skal undersøke Israels voldsbruk i Gaza.
28. mai 2021 NRK
FN vil ha israelske bombebevis
Israel kan ha begått krigsforbrytelser under fly- og artilleriangrepene mot Gazastripen, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet. Nå skal overgrep fra begge parter granskes.
27. mai 2021 NRK
Lever i frykt for raketter: – Om to år vil dette skje igjen
ASHKELON En rakett fra Gaza traff huset til familien Cohen. Nå gjøres bygningsarbeidet av jøden Yaniv og palestineren Abdallah – kolleger gjennom 20 år.
27. mai 2021 VG
VERDEN

Israelsk kommentator til VG: – Israelerne er blitt hjernevasket
BEIRUT Konflikten om Gaza er kalt verdens mest fastlåste. Møt noen som mener å ha løsningen.
25. mai 2021 VG
NRK i Gaza: – Blodet til barna mine vil hjemsøke Israel for alltid
Riad Ishkuntana (42) mistet fire barn og kone da israelske bomber traff boligblokken deres. Mens han satt fast i ruinene ropte barna på ham og ba om hjelp.
25. mai 2021 NRK
Fra Gaza: – De har vært livredde
TV 2s reporter Kjetil Iden er i Gaza, og viser store ødeleggelser etter rakettangrep den siste tiden.
24. mai 2021 TV 2
Har fått overta palestinsk hjem – her konfronteres bosetteren Jacob
Videoen av jødiske Jacob, som har tatt over huset til en palestinsk familie, gikk verden rundt. I kveld møtte NRK bosetteren i okkuperte Øst-Jerusalem.
23. mai 2021 NRK
Dua Lipa slår tilbake mot anklagene om antisemittisme
I en annonse i New York Times anklages Dua Lipa for antisemittisme. Nå slår popstjernen knallhardt tilbake.
23. mai 2021 TV 2
Bombene har stilnet, men Gaza ligger i grus
GAZA/OSLO I ruinene av sine ødelagte hjem, forsøker den palestinske storfamilien å gjenoppbygge sine liv. Men troen på en varig fred har de mistet for lenge siden.
22. mai 2021 VG
Kraftig økning i antisemittisme etter Midtøsten-konflikten
Politiet i USA etterforsker flere antisemittiske uken som har funnet sted den siste uken. Tall viser at hatkriminalitet har økt i forbindelse med den pågående konflikten mellom Israel og Palestina.
22. mai 2021 TV 2
– Vi støtter fortsatt Israel
USAs president Joe Biden sier både han og demokratene fremdeles står støtt bak Israel.
22. mai 2021 TV 2
Hamas-topp til VG: – Vi vant krigen
BEIRUT Hamas-tilhengere jubler i gatene i Beirut. Lederen for Hamas i Libanon sier til VG at våpenhvilen er å regne som en seier i krigen mot Israel.
21. mai 2021 VG
Lettet etter våpenhvile: – Føles ut som man kan puste igjen
­
21. mai 2021 NRK
— Ble feiret voldsomt på Gazastripen i natt
TV 2s Kjetil Iden forteller om situasjonen etter at det ble innført våpenhvile mellom Israel og Palestina.
21. mai 2021 TV 2
Kunstner i Bergen malte Netanyahu som Hitler
Natt til fredag dukket det opp et gatekunstverk av Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Bergen sentrum.
21. mai 2021 TV 2
Enige om våpenhvile: – Resultatet er det samme hver gang
Israel har gått med på en avtale om våpenhvile. Professor Hilde Henriksen Waage sier alt bare blir verre for hver gang konflikten mellom israelerne og palestinerne eskalerer.
20. mai 2021 TV 2
Israel og Hamas enige om gjensidig våpenhvile
Israel og Hamas er enige om en gjensidig våpenhvile, bekrefter den israelske regjeringen. Mens noen er skeptiske, ble det feiret i gatene i Gaza i natt.
20. mai 2021 NRK
Varslet av Israel: Slik er det å vente på bombene
Klokken syv om morgenen kom advarselen fra den israelske hæren: «I natt blir gaten bombet – hold dere inne eller evakuer». De neste 20 timene ventet familien i frykt på bombene de visste ville komme.
20. mai 2021 VG
Våpenhvile mellom Israel og Hamas: – Vil styrke Hamas politisk
JERUSALEM Idet våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft, tok folk til gatene på Gazastripen for å feire. Midtøsten-eksperter har ikke tro på varig fred.
20. mai 2021 VG
Norge gir 30 millioner til nødhjelp på Gaza
Den norske regjeringen gir 30 millioner kroner, som skal brukes til akutt nødhjelp for sivilbefolkningen på Gazastripen.
20. mai 2021 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL