Østerrike
Østerrike vedtar vaksineplikt
De folkevalgte i Østerrike har vedtatt et forslag fra regjeringen om å innføre vaksineplikt for alle over 18 år.
torsdag 20. januar TV 2
Østerrike innfører vaksineplikt
Parlamentet i Østerrike har vedtatt loven som gjør voksne pliktige til å ta koronavaksinen, melder Reuters og AFP.
torsdag 20. januar NRK
Stemmer over vaksineplikt i Østerrike
Nasjonalforsamlingen i Østerrike stemmer torsdag over om de skal innføre plikt til å ta koronavaksine for alle over 18 år. I forslaget gjøres det unntak for gravide og folk som ikke kan ta vaksine av medisinske årsaker. De som nekter å vaksinere seg, må betale...
torsdag 20. januar NRK
Mange drap på kvinner i Østerrike
Østerrikske medier har den siste tiden omtalt en rekke grusomme drap på kvinner. Østerrike er generelt lite plaget av voldskriminalitet, men en statistikk over drepte kvinner har nå fått aktivister til å kreve handling fra politikerne. Statistikken viser at det ble drept 319...
onsdag 19. januar NRK
Østerrike rystet over mange drap på kvinner
Tallet 31 lyser i blodrødt på et improvisert minnesmerke i Wien. Det er en sterk påminnelse om antallet kvinner drept av menn i Østerrike i fjor.
onsdag 19. januar TV 2
Østerrike: Politiet skal håndheve koronaregler
I Østerrike settes både uniformert og sivilkledd politi inn for å håndheve koronatiltak. Fra og med tirsdag kommer politiet til å utføre kontroller i butikker, på serveringssteder og ved populære severdigheter. Operasjonen er rettet mot dem som konsekvent ikke...
mandag 10. januar NRK
Østerrike åpner opp igjen
Østerrike letter på koronarestriksjonene som følge av lavere smittespredning, melder AP/NTB. Mandag hadde landet under 1800 nye smittetilfeller, etter en topp på 13.000 daglige tilfeller i november. Etter 20 dagers nedstenging ble restriksjonene opphevet 12. desember for vaksinerte. Da fikk...
20. desember 2021 NRK
USA advarer mot å reise til flere europeiske land
Amerikanske helsemyndigheter setter Frankrike og fire andre europeiske land på listen over steder med svært høy risiko for korona.
7. desember 2021 TV 2
VERDEN

40.000 protesterte i Wien
Over 40.000 østerrikere demonstrerte lørdag i hovedstaden Wien i protest mot de strenge koronarestriksjonene i landet. I november innførte myndighetene en nedstenging som skal vare i 20 dager. Fra februar av blir det vaksineplikt i Østerrike.
5. desember 2021 NRK
Tre døde i snøskred i Alpene
Minst tre skiturister mistet livet i en skredulykke i Lackenspitze i Østerrike lørdag ettermiddag. To skiløpere omkom på stedet, mens en tredje ble fløyet til sykehus i Klagerfurt hvor vedkommende døde, skriver SVT.
4. desember 2021 NRK
Ny forbundskansler i Østerrike
Østerrikes konservative regjeringsparti, ÖVP, har valgt innenriksminister Karl Nehammer som ny partileder og påtroppende forbundskansler. Det skriver østerrikske medier fredag formiddag. Nehammer overtar posten fra Alexander Schallenberg, som gikk av torsdag ettermiddag. Schallenberg var kun...
3. desember 2021 NRK
Østerrikes statsminister går av
Østerrikes statsminister Alexander Schallenberg går av etter knappe to måneder i posten. Schallenberg sier han vil tre til side så fort hans parti Österreichische Volkspartei blir enige om den neste lederen.
2. desember 2021 NRK
Kurz trekker seg fra politikken
Østerrikes tidligere statsminister Sebastian Kurz har kunngjort at han går av som leder for høyrepartiet ÖVP og trekker seg fra politikken. Kurz gikk av som statsminister for snart to måneder siden som følge av korrupsjonsanklager.
2. desember 2021 NRK
EU-leder mener det er på tide med vaksineplikt
Ifølge Ursula von der Leyen er det høyst på tide å innføre påbudt vaksinering i EU.
2. desember 2021 TV 2
EU-sjef: – Riktig å diskutere vaksineplikt nå
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mener det er på tide å diskutere vaksineplikt for europeiske borgere.
1. desember 2021 NRK
EU strammer inn, Storbritannia går mot strømmen
 
29. november 2021 Fædrelandsvennen
Demonstrasjoner mot vaksinekrav
Nærmere 40.000 personer demonstrerte lørdag i Østerrike mot forslaget om å gjøre vaksine mot koronaviruset obligatorisk for alle innbyggere. Den største markeringen var i landets nest største by Graz. Det var også protester i Sankt Pölten, Klagenfurt og...
27. november 2021 NRK
Her kan dei vinne hus og bil om dei tek vaksinen
Austerrike tek i bruk både pisk og gulrot for å få befolkninga til å vaksinere seg. 1. februar er siste frist for å framleis kunne gå på arbeid og vere sosiale.
24. november 2021 NRK
Siktes ikke etter koronautbrudd
Østerrikske påtalemyndigheter melder onsdag at de ikke sikter noen for koronautbruddet som oppsto ved et populært skianlegg i fjor, der mange internasjonale turister skal ha blitt smittet, skriver AFP.
24. november 2021 NRK
Reagerer på vaksineplikt: – Tull at jeg må vaksinere meg
WIEN : Deniz Yildirim (26) brukte den første dagen av nedstengingen i Østerrike til å vaksinere seg. Det hadde han aldri gjort, hvis ikke det var for den nye vaksineplikten.
23. november 2021 TV 2
– Tull at jeg må vaksinere meg
Deniz Yildirim (26) brukte den første dagen av nedstengingen i Østerrike til å vaksinere seg. Det hadde han aldri gjort, hvis ikke det var for den nye vaksineplikten.
22. november 2021 TV 2
Setter flere dødsrekorder: – Det blir bare verre
Fortsatt mange uvaksinerte setter helsevesen i Europa under kraftig press. - Jeg er lei av å ikke bare kjempe mot sykdommen, men også folks idioti, sier lege.
22. november 2021 TV 2
Hamstrer cannabis før nedstengingen
Fra mandag av må cannabis-utsalget stenge, akkurat som de fleste andre butikker i Østerrike.
21. november 2021 TV 2
Hamstrer cannabis før nedstengingen
SALZBURG : Fra mandag av må cannabis-utsalget stenge, akkurat som de fleste andre butikker i Østerrike. - Jeg synes nedstengningen kommer for sent, sier Sarah König (19).
21. november 2021 TV 2
Nye demonstrasjoner i Belgia og Nederland
Folk i flere europeiske byer raser mot nye nedstengninger som følge av smitterekorder. Flere tusen demonstrerte i Wien lørdag.
20. november 2021 NRK
Demonstrerer mot koronatiltak
Rundt 7000. demonstrerte i hovudstaden i Austerrike mot regjeringa si avgjering om å stenge ned att samfunnet og gjere koronavaksinen obligatorisk. Demonstrantane ropte taktfast «fridom» og heldt opp plakatar og flagg. 1.300 politifolk var til stades, men heldt ein låg profil....
20. november 2021 NRK
– Aner ikke om vi kan ta eksamen på mandag
SALZBURG : Nedstengingen av Østerrike kom som en overraskelse på studentene Carolina Rutz (20) og Maria Mayo (20). De aner ikke hva som skjer med studiene til uka.
20. november 2021 TV 2
7.000 demonstrerte i Østerrike mot strenge koronatiltak
Det er ventet store demonstrasjoner i Østerrike etter at statsminister Alexander Schallenberg kunngjorde en ny nedstengning og obligatorisk vaksinering fredag.
20. november 2021 TV 2
Ville helle bensin over politifolk
To gutter på 16 år og en mann på 20 år i Østerrike har i avhør sagt at de planla å helle bensin over politifolk og sette fyr på dem, i protest mot koronatiltak. De tre har også sagt at de satte fyr på en politibil i midten av denne måneden, melder NTB.
20. november 2021 NRK
Smitten stiger i flere europeiske land: – Handler vi ikke nå, kommer det til å bli en fryktelig jul
Koronasmitten stiger flere steder i Europa. I Tyskland advarer smittevernsjefen om en fryktelig jul. Østerrike planlegger å innføre obligatorisk vaksinering. Begge land melder om fulle sykehus.
19. november 2021 NRK
Full nedstenging i Østerrike
Østerrike blir det første landet i Vest-Europa til å gjeninnføre en fullstendig koronanedstenging denne høsten, melder Reuters. Dette er for å bekjempe en ny smittebølge, med et mål om å vaksinere hele befolkningen innen 1. februar 2022. Nedstengingen skal i...
19. november 2021 NRK
Østerrike stenger ned: – Er nesten tilbake til mars 2020
Østerrike blir det første landet i Europa som innfører en ny nedstengning etter en eksplosjon i smittetallene og over 100 døde de siste dagene.
19. november 2021 TV 2
Østerrikes statsminister bekrefter nedstenging
WIEN : Østerrike blir det første landet i Europa som innfører en ny nedstengning etter en eksplosjon i smittetallene og over 100 døde de siste dagene.
19. november 2021 TV 2
EUROPA

Her kan det bli full lockdown
De uvaksinerte må sitte hjemme, men på byen i Østerrikes hovedstad tror mange at det går mot lockdown for alle.
18. november 2021 TV 2
Eks-statsminister anklages for juks
Østerrikes tidligere eksstatsminister Sebastian Kurz fratas sin juridiske immunitet som medlem av nasjonalforsamlingen. Kurz og en gruppe nære støttespillere er anklaget for å ha brukt statlige midler for å få laget positive meningsmålinger. Disse skal ha blitt brukt for...
18. november 2021 NRK
Kan bli full lockdown: – Vi feirer vår siste natt i frihet
WIEN : De uvaksinerte må sitte hjemme, men på byen i Østerrikes hovedstad tror mange at det går mot lockdown for alle.
18. november 2021 TV 2
Slik er koronarestriksjonene i Østerrike nå
Mandag innførte Østerrike lockdown for uvaksinerte i ti dager. De får kun gå ut for å handle, gå til lege, jobbe eller gå på skole.
18. november 2021 TV 2
Brudd på lockdown gir saftig bot
I Østerrike håndheves lockdown-reglene strengt. Politiet jakter personer som ikke overholder reglene, og deler ut bøter på opp til 500 euro.
17. november 2021 TV 2
Mål: Ljubicic (AUT) 4-1 (83)
15. november 2021 TV 2
Østerriksk lockdown for uvaksinerte
Fra mandag må uvaksinerte østerrikere holde seg hjemme med mindre de skal på jobb, til legen eller på butikken, bestemte regjeringen søndag. Det er også tillatt å gå ut for å trekke frisk luft. Barn under 12 år er unntatt fra reglene. Regjeringen har...
14. november 2021 NRK
Stenger ned for uvaksinerte
Reglene innføres fra midnatt, melder Sky News.
14. november 2021 TV 2
Stjernesund med karrierebeste: – Det er så strålende levert
Thea Louise Stjernesund imponerte med rå kjøring og karrierebeste i parallellslalåm i Lech. Stjernesund ble nummer to, mens Kristin Lysdahl også imponerte og ble nummer tre.
13. november 2021 TV 2
Sammendrag: Østerrike - Israel 4-2
Se gratis klipp og serier
12. november 2021 TV 2
Mål: Sabitzer (AUT) 4-2 (84)
12. november 2021 TV 2
Mål: Schaub (AUT) 2-2 (62)
Se gratis klipp og serier
12. november 2021 TV 2
Mål: Bitton (ISR) 0-1 (33)
12. november 2021 TV 2
Får sextjeneste mot å ta vaksine
Vaksinasjonstallene i Østerrike ser dårlig ut, derfor kom et bordell i Wien opp med en kreativ idé.
12. november 2021 TV 2
Østerrike utestenger uvaksinerte
Uvaksinerte østerrikere nektes adgang til restauranter, hoteller, frisører, idrettsstevner og skiheiser. Statsminister Alexander Schallenberg kaller det «skammelig» at bare 65 prosent er vaksinert, og sier at uvaksinerte må leve med strenge smitteverntiltak, skriver DPA/NTB.
12. november 2021 NRK
Austerrike strammar inn tiltaka
Styresmaktene i Austerrike strammar inn på koronatiltaka etter at landet har hatt ein auke i talet på smitta den siste tida, melder Reuters. Blant tiltaka er at uvaksinerte ikkje kan gå på kafe, overnatte på hotell, klippe seg hos frisøren eller delta på arrangement med...
5. november 2021 NRK
Stor skogbrann i Austerrike
Austerrike får hjelp av fleire EU-land med å sløkke ein skogbrann som har herja i ei veke i Hirschwang an der Rax, nær Neunkirchen. To italienske brannsløkkingsfly, to spesialhelikopter frå Tyskland og eit helikopter frå Slovakia tar del i sløkkinga.
31. oktober 2021 NRK
Bar-nekt for uvaksinerte
I fire delstater (Steiermark, Tyrol, Oberösterreich og Kärnten) får uvaksinerte østerrikere ikke slippe inn på restauranter og barer. Dette gjelder selv om de kan vise fram en negativ test. Årsaken er sterkt stigende smittetall i Østerrike, melder NTB/DPA.
30. oktober 2021 NRK
Trugar med nye smitteverntiltak
Regjeringa i Austerrike vurderar nye smitteverntiltak som berre skal gjelde dei som ikkje har vaksinert seg mot korona. Om ikkje presset på intensivavdelingane i landet går ned, vil dei uvaksinerte få mindre rørslefridom, skriv The Guardian.
23. oktober 2021 NRK
Sammendrag: Danmark - Østerrike 1-0
12. oktober 2021 TV 2
Danmark sikret VM-plass
Joakim Mæhle matchvinner for Danmark.
12. oktober 2021 TV 2
Schallenberg blir ny statsminister
Østerrikes utenriksminister Alexander Schallenberg tas i ed som ny statsminister mandag, etter at Sebastian Kurz gikk av i helgen.
10. oktober 2021 NRK
Sammendrag: Færøyene - Østerrike 0-2
9. oktober 2021 TV 2
Mål: Sabitzer (AUT) 0-2 (48)
9. oktober 2021 TV 2
Mål: Laimer (AUT) 0-1 (26)
9. oktober 2021 TV 2
VERDEN

Kurz går av som statsminister
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz går av. Han har blitt etterforsket mulig korrupsjon i forbindelse med publisering av annonser og meningsmålinger i en avis. Mistanken går ut på at landets finansdepartement skal ha rykket inn annonser i avisen i bytte mot positiv omtale av Kurz...
9. oktober 2021 NRK
Østerrikes statsminister går av
Statsminister Sebastian Kurz har vært under sterkt press etter at landets enhet for økokrim slo til mot kontoret hans onsdag.
9. oktober 2021 TV 2
Ber statsministeren i Austerrike gå
Det minste av Austerrike sine to regjeringsparti, Dei grøne, ber statsminister Sebastian Kurz gå av sidan han blir etterforska for korrupsjon. Framtida til landets regjering, som består av Kurz sitt konservative parti ÖVP og Dei grøne, er dermed svært usikker. Denne veka troppa...
8. oktober 2021 NRK
Etterforskes for bestikkelser
Østerriksk politi aksjonerte onsdag mot regjeringspartiet ÖVP og statsminister Sebastian Kurz, som mistenkes for bestikkelser, melder NTB. Ifølge østerrikske medier dreier saken seg om mulig korrupsjon i forbindelse med publisering av annonser og meningsmålinger i en avis. Mistanken...
6. oktober 2021 NRK
Disse nye grensemurene skal stoppe folk på flukt til Europa
Siden Berlin-murens fall i 1989 har det blitt bygget over 1000 kilometer med murer og gjerder bare i Europa. Det vil ikke hindre folk i å flykte, men det vil koste liv, mener flyktningekspert.
27. september 2021 NRK
Døde av covid-19: Familien krever 1 million i erstatning
Kona og sønnen til Hannes Schopf krever erstatning fra den østerrikske stat for faren som ble koronasyk og døde etter skiferie i Ischgl i fjor. I dag starten rettssaken i Wien.
17. september 2021 NRK
Sammendrag: Israel - Østerrike 5-2
4. september 2021 TV 2
Mål: Zahavi 5-2 (90)
4. september 2021 TV 2
Mål: Weissman 4-2 (59)
4. september 2021 TV 2
Mål: Arnautovic 3-2 (55)
4. september 2021 TV 2
Mål: Dervisoglu 0-1 (54)
4. september 2021 TV 2
Mål: Zahavi 3-0 (33)
4. september 2021 TV 2
Mål: Dabbur 2-0 (20)
4. september 2021 TV 2
Østerrike vil ikke ha flyktninger
Østerrikes statsminister Sebastian Kurz sier en flyktningbølge fra Afghanistan må håndteres av nabolandene og ikke av Europa. Det sa han under et møte med Serbias president lørdag. Tusenvis av flyktninger og migranter fra Midtøsten, Afrika og Asia er strandet i Serbia...
4. september 2021 NRK
Nyhetene: Drømmescoring av Holm
Det norske U21-landslaget slo Østerrike 3-1 etter scoringer av Jørgen Strand Larsen, Noah Jean Holm og Erik Botheim.
3. september 2021 TV 2
Sammendrag: Moldova - Østerrike 0-2
1. september 2021 TV 2
Mål: Baumgartlinger 0-1 (45)
1. september 2021 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL