Notodden
Heidi (20) ble belønnet med uttak til world cups sommerutgave
Forrige helg deltok Heidi Dyhre Traaserud fra Heddal IL i Intercontinental Cup i Stams, Østerrike. Nå har gode resultater sørget for uttak til sommerutgaven av World Cup denne helga: Sommer Grand Prix i Rasnov, Romania.
42min $ Telen
Mads (22) er den nye NFK-sjefen: - Dette føles som en perfekt match
Ikke la deg lure av den unge alderen til den nye daglige lederen i Notodden fotballklubb. Mads Frisvold har nemlig rukket mer enn de fleste på hans alder.
07:00 $ Telen
Åpner Gullrekka for alle eldre i Notodden og Hjartdal
Eldrekoret Gullrekka er godt i gang – og nå ønskes flere eldre velkommen.
05:00 $ Telen
Anne og Bjørg Helen samler inn, for hjemløse i Oslo fryser og trenger din hjelp
Brå høst har gjort det kaldt på gata i Oslo – derfor samler Norsk Folkehjelp Gransherad igjen inn varme klær til dem som trenger det mest. Og det haster.
fredag 21:30 $ Telen
Seks personer i trafikkulykke
Klokken 19.40, fredag kveld, fikk nødetatene melding om en trafikkulykke mellom en bil og en mopedbil ved Spar Notodden på E134 Heddalsvegen.
fredag 20:20 Telemarksavisa
- Dørselgerne er ikke oss, sier brannsjefen
- Vi har hatt et par telefoner i dag fra eldre som har fått inntrykk av at det er brannvesenet som ringer på og vil inn og sjekke, for deretter å tilby brannsikringsutstyr. Det er ikke oss, sier brannsjef for Notodden og Hjartdal, Elling Himberg Krosshus.
fredag 19:56 $ Telen
Amalie og Silje (17): - Det er slitsamt for seljordingar å gå på Notodden vidaregåande skule
Vi frå Seljord er lei av å vente alt for lenge både før og etter skulen. Det gjeng alt for få bussar, med dårlege tidspunkt. Vi har gått på skulen i 4 veker nå å kjenner allereie på streve med dei dårlege buss moglegheitene. Korleis ville du...
fredag 16:30 $ Telen
– Hva om ingen møter opp?
Fem måneder senere sitter Leif Richard Larsen på biblioteket til Kirkens Bymisjon på Notodden. Nå har han vært rusfri i over to år. Biblioteket er et relativt lite rom, men nesten overfylt med bøker. I armkroken holder han Emma. Hun er husets maskot. Men en person mangler,...
fredag 14:58 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Ludvik (7,5 mnd) var lærer for 16 barnehageansatte
Denne uken holdt kommunen opplæringsdag i Seeds of Empathy for barnehageansatte i kommunen. Denne gangen var det Ludvik på 7,5 måneder som var læreren.
fredag 13:00 $ Telen
Slik stemte vi: – Vi skulle vel nesten hatt 100 prosent!
Arbeiderpartiet hentet hjem 61,6 prosent av stemmene i egen valgkrets. Partilagssekretær i Gransherad, Otto Pedersen, er ikke skuffet, men overrasket over at oppslutningen om partiet ikke var større.
fredag 05:00 $ Telen
– Det er litt anstrengt, men ingen fare
– Årsaken til at vi kjører så hardt i Tinnefossen med alle damluker åpne, har sammenheng med planlagt revisjon og at Årlifoss og Grønvoll falt ut i dag.
torsdag 18:00 $ Telen
To biler kolliderte i Notodden
NOTODDEN: Nødetatene rykker ut til trafikkulykke på Gransheradvegen.
torsdag 14:29 Telemarksavisa
Er skolesaken avgjort med ny koalisjon? Nei, sier SV og KrF
Den overraskende koalisjonen hvor Rødt ble «sparket» av Ap og Sp og hvor SV og KrF ble tatt inn i varmen, har brakt spekulasjoner knyttet til skolesaken. Er det gjort avtaler om at Rygi skole skal komme og at Heddal ungdomsskole skal bestå?
torsdag 13:00 $ Telen
Dette er de rikeste fra Telemark - Holta økte formuen
Kapital har torsdag publisert sin årlige liste over de 400 rikeste i Norge. Flere telemarkinger finnes på listen.
torsdag 11:00 $ Telen
Oppretter ny lederstilling: – Veldig viktig, og veldig spennende
Nå skal Notodden kommune satse enda sterkere på psykisk helse og rus – og har opprettet en ny lederstilling innenfor akkurat dette.
torsdag 04:56 $ Telen
Gjerrig økonom stengte NHL-sjappa
NHLs nye keeper Eirik Gløsmyr Bjåland studerer økonomi og var i det gjerrige hjørnet mot Nøtterøy II i seriepremieren. I første omgang slapp han inn sju spillemål, i 2. omgang bare fem. – Dette var gøy og målet er 2. divisjon!
onsdag 22:43 $ Telen
Sommeren er definitivt over!
Ikke mye fristende å vasse ut i dette akkurat? Og tenkte du på en siste båttur kan det hende du får litt av hvert i propellen.
onsdag 19:52 $ Telen
– En tankevekker at mopedbilene er uten airbag
– Mopedbiler kan koste opptil 250 000 kroner, men har ikke sikkerhetsutstyr som airbag. Det er en tankevekker som foreldre bør tenke over før de sier ja til at deres unge skal kunne kjøre mopedbiler, mener sjåførlærer Stian Dale Ekeberg.
onsdag 18:14 $ Telen
Serieåpning i kveld og Joakim tør snakke om opprykk
NHLs herrer åpner mot Nøtterøy II i 3. divisjon i Idrettshallen i kveld. – Klart vi skal ta sjansen på å snakke om opprykk og jeg føler meg sikker på at vi kommer til å kjempe i toppen og om spill i 2. divisjon i 2024/25.
onsdag 15:20 $ Telen
Ernas mann kjøpte Nel-aksjer i stor stil da kona lovet at Norge skulle satse milliarder på hydrogen
Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, handlet aksjer i stor stil i den børsnoterte Notodden-bedriften Nel. Dagens Næringsliv har dokumentert at han har tjent i underkant av 380 000 i en tid hvor Erna Solberg og hennes regjering ville utvikle Norge til en hydrogen-nasjon.
onsdag 12:30 $ Rjukan Arbeiderblad
Proffe ballerinaer, Ibsen og Karius kommer til teateret denne høsten
I sommer ble Notodden teater utstyrt med topp moderne lyd- og lysrigg for første gang. Og det har resultert i en travel høst – og en spennende vår i vente i teateret.
onsdag 09:14 $ Telen
Mange juridiske nøtter å knekke: – Ta mot til deg, møt eldre offensivt
– Det kan bli så altfor raskt for sent å møte eldre med spørsmål om framtidsfullmakt og vergemål i en situasjon hvor demens har slått inn. Like viktig er det å ha kompetanse om samtykke for pårørende og helsepersonell. Vi ønsker å gi...
onsdag 07:00 Telen
Ernas mann kjøpte Nel-aksjer i stor stil da kona lovet at Norge skulle satse milliarder på hydrogen
Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, handlet aksjer i stor stil i den børsnoterte Notodden-bedriften Nel. Dagens Næringsliv har dokumentert at han har tjent i underkant av 380 000 i en tid hvor Erna Solberg og hennes regjering ville utvikle Norge til en hydrogen-nasjon.
tirsdag 21:30 $ Telen
Nå kan du fly et av historiens mest kjente fly
Jagerflyet «Spitfire» ble brukt av det norske og britiske luftforsvaret under andre verdenskrig på 1930- og 1940-tallet. I mai neste år har du muligheten til å oppleve det unike og historiske flyet fra lufta – med «takeoff» fra Notodden lufthavn.
tirsdag 20:00 $ Telen
- Notodden, denne sjansen må dere ta!
Notoddens første basketballag opplever stor interesse, men til tross for at sporten er raskt voksende, finnes det ikke en skikkelig utebane på Notodden. Det ønsker trener og basketballildsjel Mindaugas Aulinskas å få en endring på.
tirsdag 18:00 $ Telen
Spitfire
tirsdag 13:11 $ Telen
Da Tveiten hadde lekeplass
Babyboom og tilflytting på 1950-tallet skapte en ny bydel på Øvre Tveiten. Både Tinfos Jernverk og Norsk Hydro hadde store byggeprosjekter. Da kom også en moderne lekeplass av ypperste klasse. Det ble møteplassen for barn og unge. Nå ligger den i grus …
tirsdag 13:09 $ Telen
Slo datteren utenfor barnehagen
En pappa i Notodden er tiltalt for å ha slått sin fem år gamle datter.
tirsdag 10:29 $ Telemarksavisa
Slo datteren utenfor barnehagen
En pappa i Notodden er tiltalt for å ha slått sin fem år gamle datter.
tirsdag 09:48 $ Telen
– Det driter jeg i!
Den nye dassen på hytta eller i huset ble sikkert bra, men vedkommende dreit i å kvitte seg med den gamle.
tirsdag 06:27 $ Telemarksavisa
10 milliarder til kirkene: – Dette er bare helt fantastisk
I august lanserte regjeringen et kirkebevaringsfond som skal sikre 10 milliarder til istandsetting av våre eldste kirker de neste 20 til 30 årene. Åslaug Sem Jacobsen i Senterpartiet omtaler dette som en stor politisk seier.
tirsdag 05:55 $ Rjukan Arbeiderblad
Hverdagspoesi, konsert og ei katte til er på vei …
Norske Menn i Hus og Hytte tok fram hverdagspoesien i full bredde og avfyrte en verbal kanonade mot Putin som avslutning. Ytterligere 10 000 kroner er sikret på veien mot ei ny katte på Pusetorvet hvor farskapet skal ligge hos kunstneren Tor Arne Moen.
mandag 21:30 $ Telen
Tiltale mot mann i 30-årene: – Møtte 13-åring minst fire ganger for samleie
Minst fire ganger høsten 2022 skal en 36 år gammel Notodden-mann ha hatt seksuell omgang med en 13-åring i Notodden.
mandag 15:05 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

– Vi kjørte forbi og tenkte: Oi – her så det koselig ut!
Monicas Kafé & Bakeri har offisielt åpnet dørene i Storgata, og da klokka var slagen for åpningstid strømmet kundene inn.
mandag 13:00 $ Telen
10 milliarder til kirkene: – Dette er bare helt fantastisk
I august lanserte regjeringen et kirkebevaringsfond som skal sikre 10 milliarder til istandsetting av våre eldste kirker de neste 20 til 30 årene. Åslaug Sem Jacobsen i Senterpartiet omtaler dette som en stor politisk seier.
mandag 09:00 $ Telen
Nå er svaret klart – dette skjer med Heddøla
Det har vært mye diskusjon og arbeid lagt ned i saken om utfylling av Heddøla. Notodden Lufthavn trenger dette for å opprette en sikkerhetssone. Nå har vedtaket kommet.
mandag 07:02 $ Telen
Slik fant Anund gravhaugene
– Det var Statens Kartverks databank som førte til og gjorde antikvar Anund Grini oppmerksom på de ti gravhaugene like ved bygdetunet. Teknologien kjenner få grenser og «kledde av terrenget». Da kom de karakteristiske gravformasjonene fram.
mandag 05:00 $ Telen
Karl Christian flyttet til Notodden for fem år siden – nå inviterer han til middelalder-kokkekurs
For noen år siden ble Tonje Brokke og Karl Christian Alvestad kolleger på universitetet i Sørøst-Norge. Nå har hun rekruttert han inn i Heddal Bygdekvinnelag, og snart kan du møte han på et kokkekurs litt utenom det vanlige.
søndag 21:30 $ Telen
Vebjørn vant Oslo halvmaraton og ledet fra start til mål
Ingen over, ingen ved siden. Vebjørn Hovdejord (20) parkerte alle i Oslo halvmaraton lørdag. Han vant med solide ett minutt og tre sekunder. – Egentlig løper jeg halvmaraton for litt avveksling etter banesesongen.
søndag 18:01 $ Telen
POENGDELING: – Skuffende, vi fikk det ikke til i dag
– Noen ganger er det bare slik. Vi fikk ikke flyt i spillet, vi kom ikke rundt på kantene og spillet gikk for tregt. Det var ikke gøy!
søndag 15:45 $ Telen
Notodden FK – Brattvåg 1–1
Det bille seg ikke for NFK som leverte en svak kamp mot nestjumbo Brattvåg på Sætre kunstgress i dag.
søndag 15:21 $ Telen
Har sendt ut farevarsel: Kan vente store mengder nedbør i morgen
Det skal bøtte ned i Telemark i morgen. I Notodden varsles det om 35 millimeter nedbør mandag, mens enkelte steder i Grenland kan få nærmere 40.
søndag 15:07 Telen
Mann i 40-årene ble lottomillionær: – Håper det ikke er noen kompiser som tuller med meg
Lørdag kveld mottok en mann fra Notodden telefonen fra Hamar som vi «alle» har drømt om.
søndag 15:00 Rjukan Arbeiderblad
Nå har støttespilleren hennes fått stor pengestøtte: – Arbeidet deres var avgjørende for hvor støtt jeg kan stå nå
Grasrotanalysen for perioden mai til august har kommet, og Barnekreftforeningen Telemark og Kjerringsteinløypas Venner trumfer listene i Notodden og Hjartdal.
søndag 13:00 $ Telen
– Gleder meg til å videreutvikle et av Norges ledende museum!
Anne Aaby (46) er ansatt som ny leder for formidling og publikumsutvikling hos Norsk Industriarbeidermuseum.
søndag 12:30 $ Rjukan Arbeiderblad
Notodding i 40-årene ble lottomillionær: – Håper det ikke er noen kompiser som tuller med meg
Lørdag kveld mottok en mann fra Notodden telefonen fra Hamar som vi «alle» har drømt om.
søndag 17. september Telen
Nå skal det bli liv og røre i barnehagene, og det vil trolig også foreldrene få merke
– Veldig bra. Dette ga ny inspirasjon, var svarene som gikk igjen da vi spurte noen av de 180 barnehageansatte som var samlet til kickstart på «Liv og røre».
søndag 17. september $ Telen
– Det har vært flere tusen dugnadstimer her
Fredag var det jubileumsfeiring for universitetet i Sørøst-Norge, og til anledningen ble det også arrangert en åpningsseremoni for det restaurerte stabburet på Skoland.
søndag 17. september $ Telen
Mann i 40-årene ble lottomillionær: – Håper det ikke er noen kompiser som tuller med meg
Lørdag vant 33 nordmenn 1 million kroner hver. Blant dem er en mann fra Notodden.
lørdag 16. september Telemarksavisa
Kommende varaordfører Just Salvesen har søkt jobb i nabokommunen
Just Salvesen, Senterpartiet-politiker i Kongsberg, har søkt jobb som leder for NAV-kontoret på Notodden.
lørdag 16. september $ Laagendalsposten
Bruktbilsjefen gjorde karrierens beste løp i NM
Aleksander Kalbekkdalen er på plass i Polen for å avslutte årets EM i enduro. Det gjør han med en god dose selvtillit etter at han nylig kjørte inn til tredjeplass i norgesmesterskapet.
lørdag 16. september $ Telen
Notodden rydder: – Er det noen som har lyst på et dusjkabinett?
For andre år på rad ble aksjonen «Notodden rydder» arrangert. Også i år ble det funnet mye skrot – og denne gangen ble strandlinja på vestsida saumfart. Der fant de mye rart. Torsdag 14. september ble det trolig plukket flere tusen kilo søppel. Notodden...
lørdag 16. september $ Telen
Strøm: – Vår målsetting er ikke å være billigst i markedet
Notodden Energi gjør det enklere å være kunde ved å strupe ned tilbudet til ett produkt fra 1. oktober. Direktør Runar Lia sier det lokale strømselskapet fortsatt vil være konkurransedyktige – men at de aldri har hatt som mål å være billigst i landet.
lørdag 16. september $ Telen
Se hele listen: Mange søkte på lederjobben
I mars ble det meldt at daværende leder for NAV Notodden, Tove Merethe Birkelund går over til IDEA som administrerende direktør. Stillingen har vært utlyst, og nå er søkerlisten klar.
lørdag 16. september $ Telemarksavisa
Mange søkte på lederjobben - se lista her
I mars ble det meldt at daværende leder for NAV Notodden, Tove Merethe Birkelund går over til IDEA som administrerende direktør. Stillingen har vært utlyst, og nå er søkerlisten klar.
lørdag 16. september $ Telen
Fullt hus på Brattrein-omvisning: - Her blir det koselig!
Torsdag inviterte Nye Brattrein innbyggerne til snorklipping og omvisning. Og notoddingene møtte så mannsterke at vertene måtte løpe hotellet rundt etter flere stoler. Telen tok en prat med noen av de som var der.
fredag 15. september $ Telen
Refleksvest til alle førsteklassinger: – Det er viktig å bli sett langs trafikken
Det var en glad og neonfarget gjeng i klasserommet til 1. klasse på Tveiten etter at Jørund Krosshus og Lars-Gunvald Hauan i NAF Notodden hadde delt ut vester til alle barna. NAF Notodden og omegn deler nå ut refleksvester til alle barn i førsteklasse på Notodden, slik at de kan...
fredag 15. september $ Telen
Her er de mest populære slenger-politikerne
Under kommunevalget hadde alle som stemte mulighet til å føre på inntil ti personer ekstra på partilista. Det vil si folk du ønsket inn i kommunestyret, selv om de var i ett annet parti enn det partiet du stemte på.
fredag 15. september $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Det har gått ni år siden dette lille lokomotivet forlot Linna
– Lokomotivet viste seg å være i veldig dårlig stand. Vi driver med reparasjoner, og de store reparasjonene på loket er nå gjort, men loket står fortsatt i deler, forteller Are Eeg.
fredag 15. september $ Telen
Her er de 41 politikerne skal ta plass i kommunestyresalen de neste fire årene
Nå er det klart hvilke 41 innbyggere i Notodden kommune som skal ta plass i kommunestyresalen, og også hvem som er valgt inn som vararepresentanter.
torsdag 14. september $ Rjukan Arbeiderblad
Denne fredagen kan du se Even på Norske Talenter!
Denne fredagen kommer gransheringen Even Westeng til å dukke opp på TV-skjermen. Han har nemlig meldt seg på Norske Talenter!
torsdag 14. september $ Rjukan Arbeiderblad
Rødt-Cecilie: – De ville tydeligvis ikke ha oss med
– Vi hadde et ønske om å få varaordføreren, men stilte aldri noe krav om dette. Det vi ønsket var å snakke med medlemmene våre, og komme tilbake til nye forhandlinger førstkommende tirsdag. Det hadde de ikke tid til når de hadde sikret seg flertall med...
torsdag 14. september $ Telen
– Jeg gleder meg veldig, for her er det så mye potensial, sier Tatjana
I går begynte Tatjana Ilic som hotellsjef på Brattrein Hotell, og i dag er det offisiell åpning. – Dette er så spennende, sier Tatjana, som i dag vil møte gjestene sammen med flere fra konsernledelsen.
torsdag 14. september $ Telen
– Vi ønsker naturligvis innflytelse og utvalgsplasser
Både Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti har søkt innflytelse, og føler de har fått gjennomslag for sine krav i forhandlinger med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.
torsdag 14. september $ Telen
Rykker ut på brann i bygning
NOTODDEN: Nødetatene rykker ut på melding om brann torsdag formiddag.
torsdag 14. september Telemarksavisa
Fire partier utgjør det nye flertallet på Notodden
Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti utgjør det nye samarbeidsflertallet i Notodden kommunestyre de neste fire årene.
torsdag 14. september $ Telemarksavisa
Her er de 41 politikerne skal ta plass i kommunestyresalen de neste fire årene
Nå er det klart hvilke 41 innbyggere i Notodden kommune som skal ta plass i kommunestyresalen, og også hvem som er valgt inn som vararepresentanter.
torsdag 14. september $ Telen
Fire partier utgjør det nye flertallet på Notodden
Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Sosialistisk Venstreparti utgjør det nye samarbeidsflertallet i Notodden kommunestyre de neste fire årene.
torsdag 14. september $ Telen
Anund fant 10 gravhauger ved bygdetunet: – Her ligger det trolig en høvding fra Heddal
– Jeg er spesielt interessert, har gått over en av gravhaugene mange ganger uten å tenke over det, men nå viser det seg at det faktisk er 10 gravhauger her, sier Anund Grini. – Sannsynligheten for at det ligger minst en høvding fra Heddal eller en med rikdom og makt på...
torsdag 14. september $ Telen
– Jeg hadde begynt å få hjemlengsel til eget fylke, og da jeg lese stillingsannonsen var det bare helt spot on
Anne Aaby ble tatt varmt imot da hun var innom lokalene på Tinfos, som blir basen hennes i ny jobb som leder for formidling og publikumsutvikling hos NIA fra 1. januar.
onsdag 13. september $ Telen
Må vente på hvem som tar plass i kommunestyret
Det endelige resultatet for kommunevalget i Notodden lar vente på seg. Tekniske feil er årsaken.
onsdag 13. september $ Telen
Åpent brev til Notodden kommune: – Rett og slett urettferdig
Det er med sorg jeg må informere om at Biodanza er avlyst på Notodden denne sesongen. Vi fikk ikke de 2 timene på mandager som vi absolutt trenger for Biodanza-opplevelsesprosessen.
onsdag 13. september Telen
Kampen om arbeidskrafta i en brytningstid mellom bondesamfunn og industri
Man kunne hørt ei knappenål falle da 8. klassinger fra Notodden ungdomsskole ble tatt med tilbake til 1907 og rollespillet «Drømmer for livet – husmann og bonde i brytningstid».
onsdag 13. september $ Telen
Othelie (29) har allerede stiftet bekjentskap med hjortelusflua: – Forferdelig
– Vi har ikke hjortelusfluer i nord, forklarer Othelie Eriksen, som har flyttet til Notodden for å jobbe som museumspedagog for NIA, og som er glad i å gå turer i skogen, men ikke sammen med hjortelusflua.
onsdag 13. september $ Telen
Camilla har fått ny jobb
I dag er Camilla Johansson butikksjef på Extra på Toppen, men allerede i sommer ble det klart at hun blir butikksjef i den splitter nye Extra-butikken, som skal flytte inn på Kvantum.
onsdag 13. september $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL