Notodden
– Jeg trodde jeg skulle få 50 år i koret, men slik ble det ikke
Kjell Gjertsen (89) og de 17 andre medlemmene i Notodden Mannssangforening takket lørdag av etter 112 års korhistorie med to konserter på Sangerheimen. Ett ord gikk igjen – vemodig!
07:55 $ Telen
Nå tar trolig kommunen av seg silkehanskene
– Det gis pålegg om opprydding og istandsettelse av industritomta Semsvegen 76, samt fjerning av ulovlig oppført bygg, innen 1. mars 2022. Tvangsmulkt vil påløpe eiendomseier uten ytterligere varsel, dersom fristen ikke overholdes.
05:00 $ Telen
Ingen pingle som kommer...
Så kom M-en til giganten opp og i forhold til vegskiltet som viser veien til Haugesund, er det en maktdemonstrasjon like ved rundkjøring.
22:45 $ Telen
Fantastiske Heddal IL!
Gratulerer til alle i Heddal IL, det å bli kåret til årets beste klubb i Vestfold Telemark er en bragd det står respekt av, men som ikke overrasker i det hele tatt. Hele lokalsamfunnet har de siste årene sett hva denne lille klubben med så store muskler har maktet å skape...
søndag 21:00 $ Telen
Høygravide og uvaksinerte Anette (36) må sitte i samme rom som 200 andre: – Skremmende
– Vi er ganske mange som er misfornøyde med beslutningen, sier Anette Arud.
søndag 20:00 $ Telen
Ungene storkoste seg under julegrantenningen
Veldig mye folk fant veien til Torget i Notodden da lysene på den store julegrana ble tent søndag ettermiddag.
søndag 18:04 $ Telen
Folkestemmen: – Mange vil bidra til å gjøre Notodden til et enda bedre sted å bo og leve
– Tusen takk for innsatsen. Mange har brukt mye tid på innbyggerundersøkelsen. De som har svar har ikke bare krysset av, men gitt oss til sammen 5 199 innspill i tillegg, opplyste kommuneplanlegger Gunnhild Tveiten Garberg, torsdag kveld.
søndag 18:00 $ Telen
Landslagsutøver Aleksander (22) har blitt frastjålet motorsyklene sine
– Dette er veldig kjipt, sier Aleksander Kalbekkdalen, og forteller at det er stjålet verdier for rundt 400 000 kroner. Treningen med landslaget settes på vent siden begge motorsyklene av typen enduro, er stjålet.
søndag 17:28 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Dropper flytting til Jernverksparken: – Vi blir i sentrum!
– Vi har blitt ytterligere to ansatte det siste året. Lokalene i Jernverksparken ville blitt for trange og dessuten må vi holde avstand så lenge pandemien pågår – det ser ut til å kunne bli lenge.
søndag 16:00 $ Telen
Kommunebudsjettet: Ønsker flere møteplasser og et bedre kollektivtilbud
Ungdomsrådet har hatt besøk av rådmann og varaordfører, som orienterte om det pågående arbeidet med kommunebudsjett og økonomiplan i Notodden kommune. Og ungdommene har kvittert med en liste over saker de mener er viktige.
søndag 15:00 $ Telen
12 nye smittede i Notodden og Tuvensenteret ber deg være smart
Smittetallene i Notodden fortsetter å stige. Det kan bli nye, nasjonale tiltak tirsdag. FHI og regjeringen drøfter mulige tiltak. Ved Tuvenseteret er det oppslag om å vise ansvar.
søndag 13:18 $ Telen
Dette bygget kostet 55 000 og var Sam Eydes skrytested
Praktbygget Admini, rubinen i verdensarven og Sam Eydes skrytested når finansielle og viktige personer skulle overbevises om at kunstgjødsel skulle bli en suksess. Og en rekke konger fra inn- og utland lot seg imponere. Det samme gjorde flere av verdens fremste vitenskapsmenn …
søndag 13:00 $ Telen
FHI: – Omikron kan være i Norge
I en rykende fersk risikorapport sier FHI at omikronmutanten muligens allerede er i Norge.
søndag 12:42 $ Telen
Her knuses fjell for økt trafikksikkerhet
Først omlegging av vann- og kloakksystemet til Notodden kommune, så ombygging av krysset med Kjærlighetsstien som har vært et farlig punkt og i tillegg kommer to nye og større busslommer. Økt trafikksikkerhet er målet.
søndag 11:00 $ Telen
Svært glatt flere steder – politiet kommer med en klar oppfordring
Søndag morgen har det lagt seg snø i fylket, og det snør fremdeles lett flere steder. Det kan ifølge politiet føre til utfordrende kjøreforhold enkelte steder og det kan komme mer snø.
søndag 10:56 $ Telen
Ambassadør med blått budskap
En tolvtakter av notetegn, innlevelse i musikken og en solidarisk tanke kan bryte ned stengsler mennesker imellom, bygge forståelse og åpne nye muligheter. Han har gått opp stier i Serbia, i Afrika, bak fengselsmurer og i eget lokalsamfunn. Ytterbø'n er ikke A-4.
søndag 06:00 $ Telen
Grønn Fredag: Nå skal turlaget fokusere på gjenbruk og reparasjon av turklær
– I løpet av 2022 skal vi holde kurs slik at medlemmer og andre kan lære å reparere egne turklær. Vi håper også å få besøk av Bergans omreisende sygruppe, sier styreleder i Notodden Turlag, Silje Brokke.
lørdag 22:00 $ Telen
– Vi håper de hører på oss, og tar oss på alvor
Da kommuneplanlegger Gunnhild Tveiten Garberg skulle presentere resultatene fra den store innbyggerundersøkelsen, Folkestemmen, var det ungdommen som fikk ordet først. Det vil si dem som skal leve lengst i kommunen, og i så måte er den viktigste folkestemmen.
lørdag 20:00 $ Telen
106 nye smittetilfeller i Telemark – én kommune har 40 nye tilfeller
Det er for tiden skyhøy smitte i Telemark. Det siste døgnet er det blitt registrert 106 nye smittetilfeller. Hjartdal har ett nytt tilfelle, Notodden har seks.
lørdag 07:55 $ Telen
Speedway-Kjell tok en kjapp vask i ny vaskehall
Laser Wash har satset rundt 10 millioner kroner på en dobbel vaskehall med døgnåpne dører. Og Kjell Helgesen, kjent som tidligere speedwaykjører tok en kjapp vask så møkka spruta som koksgrusen på Sportsplassen i sin tid.
lørdag 06:00 $ Telen
– En glede å oppleve betalingsvilje – Anne Bamle-stugo skal til Bygdetunet
– Den første dagen av salget av gjenstandene vi fikk fra et dødsbo i Oslo, var en reise i smil og entusiasme for jobben vi skal gjøre for å få Anne Bamle-stugo til Bygdetunet. Jeg føler at vi har hele bygda i ryggen.
fredag 20:00 $ Telen
En tredje dose med vaksine for alle over 45 år
Fredag kveld kom meldingen fra Helse- og omsorgsdepartementet om at kommunene nå må planlegge for å kunne tilby en tredje dose koronavaksine til alle over 45 år, og til alle over 18 år med alvorlige underliggende sykdommer og helsepersonell.
fredag 19:55 $ Telen
Monica (26) fikk drømmejobb i hjembyen
Mange av Monicas medsøstre forlot hjembyen og vendte aldri hjem. Skogenjenta Monica Havrås Skatter (26) derimot utdannet seg for en jobb i hjembyen – og fant den. -Jeg hadde flaks som fikk full jobb som optiker hos Notodden Optikk, allerede som nyutdannet optiker, sier Monica.
fredag 19:37 $ Telemarksavisa
NFK-spillerne sitter på gjerdet og venter på hverandre
Notodden Fotball ser ut til å gå inn i julemåneden med kun sju spillere på kontrakt neste sesong. Målsettingen til klubben er å opprettholde det samme spillerbudsjettet som i år kommende sesong.
fredag 18:00 $ Telen
Åtte nye smittede i Notodden og Hjartdal siste døgn
Siste døgn, fra torsdag til fredag, er det registrert sju nye smittetilfeller i Notodden og ett i Hjartdal.
fredag 11:16 $ Telen
– Det ble så populært i fjor at folk gikk opp for å ta selfie
Folk strømmet til Vindsås etter at Everket satte opp julelys på utsiktstoppen i november i fjor. Suksessen gjentas i år.
fredag 09:00 $ Telen
Pensjonerte helsearbeidere har blitt en ressurs på Notodden
Sykefraværet i kommunale helse- og omsorgstjenester byr på utfordringer også på Notodden. For å få hjula til å gå rundt så tråkker faglærte pensjonister til og tar ekstravakter på Notodden.
fredag 07:00 $ Telen
Han vil bli økonomisjef i Kongsberg
Fem menn og fire kvinner har søkt på stillingen som kommunalsjef økonomi i Kongsberg kommune. Økonomisjef i Notodden kommune, Håkon Sørby (53) er en av søkerne.
fredag 05:00 $ Telen
Nå kommer Arne med bildene sine igjen
Han trekker fulle hus med sine naturbilder og -filmer. Tirsdag i neste uke er Arne Nævra tilbake i Bok og Blueshuset med en ny villmarkskveld.
torsdag 22:00 $ Telen
Publikum sliter med å få kontakt med Tinneberget legesenter og det jobbes med saken
– Det er håpløst å komme fram til Tinneberget legesenter. Samlet har jeg sittet 57 minutter i telefonen uten å få kontakt.
torsdag 21:00 $ Telen
– Vi slipper ikke denne saken
– Denne saken slipper vi ikke og jeg har rådmannens ord på at dersom framdriften går raskere enn det forslaget til 2022-budsjettet og økonomiplanen tilsier, vil han be om mer penger fra oss i revidert budsjett i mai eller til høsten.
torsdag 20:10 $ Telen
– Prosjektet skal formes, klart pårørende skal med
– Prosjektet med ombygging av leilighetene på NOS er ikke ferdig utarbeidet. Pårørende og brukere skal med, og det er ingen som skal tvinges til å måtte bosette seg der.
torsdag 20:05 $ Telen
– Hvorfor har vi ikke blitt involvert – NOS er en tvangssituasjon
– Veien til tilrettelagte boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne har vært brolagt med gode intensjoner og brutte løfter og er det fortsatt. Ikke er vi som pårørende til de som skal bo på NOS involvert i planene. Ikke noe alternativ er lagt på bordet. Vi står...
torsdag 20:00 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Lørdag skulle to års ventetid vært over. Men pøbler har slått til og knust den gleden for de bevegelseshemmede
Medlemmene i Snøgg-Notodden El-innebandyklubb har fått knust muligheten til å delta på turnering på Lillestrøm til helgen. Det har pøbler i idrettshallen sørget for.
torsdag 18:00 $ Telen
Fem nye smittede i Notodden: Ber om at søsken til smittede holdes hjemme i sju dager
Onsdag ble det bekreftet fem nye smittetilfeller i Notodden. Smitten er primært i skolene og nå ber kommuneoverlegen om foreldrenes samarbeid.
torsdag 14:39 $ Telen
– Hvem er denne XXL-nissen?
Ta en titt på bildet før du leser videre. Hvem er det? Han er en av de som dukker opp som XXL på TV-skjermen til uka og han er lokal.
torsdag 14:01 $ Telen
E134: Jakten på trasevalg fra Elgsjø til Gvammen har startet
Kryssingen av verdensarvområdet langs Tinnåa gjør framføringen av ny E134 forbi Notodden ekstra utfordrende. Fagfolk tror likevel det er mulig å finne en løsning der disse og andre hensyn i arbeidet med konsekvensutredningen blir vektlagt i tilstrekkelig grad.
torsdag 09:00 $ Telen
Vinden tok brua – måtte vinsjes opp på dugnad
Notodden Turlag stilte med seks mann og vinsj i helgen for å dra opp en kollapset bru ved Gavlesjåvannet.
torsdag 07:00 $ Telen
Flytter egen julaften for at andre skal få en god kveld
- Jeg klarer ikke sitte hjemme på julaften å kose meg når jeg veit at mange ikke har det bra den kvelden, sier Øyvind Nesthus, som også i år inviterer til juleselskap for enslige på julekvelden.
torsdag 05:00 $ Telen
Nå danner de lokallag av Naturvernforbundet: - Noen må være vaktbikkjer!
Planene er klare for å starte opp et lokallag av Norges Naturvernforbund i Øst Telemark. Anne Haugen Wagn i Notodden og Helge Granlund fra Hjartdal tar initiativet - og stiller seg også til disposisjon for et interimstyre.
torsdag 04:37 $ Rjukan Arbeiderblad
– Nå er det vel i Tinn vi har flest store skader på hus- og hyttetak
– Vi har satt på alt vi har av takstmenn for å kartlegge alle skadene forsikringsselskapene har meldt inn til oss. Så langt er det mer enn 200 stormskader i regionen. Jeg har aldri opplevd så skadelig stormer som det vi så fredag.
onsdag 21:00 $ Rjukan Arbeiderblad
Har håp om å finne svar på hvorfor flyulykken skjedd
Politi, Kripos og havarikommisjonen jobber med å hente ut vrakrester etter den tragiske flystyrten tirsdag. Samtidig går de nå inn i en innhentingsfase som de håper kan gi svar på hva som skjedde.
onsdag 20:37 $ Telen
– Vi vil få 391 000 kroner mindre i tilskudd i året
Rundt 50 barnehageansatte og noen foreldre deltok på Torget i Notodden for å protestere mot forslaget til statsbudsjett, som innebærer at de private barnehagene vil få omfattende kutt i pensjonstilskuddet fra staten.
onsdag 20:00 $ Telen
Presenterer verdens første e-bok om verdensarven
David John Smith og Per Ole Hagen inviterer alle på en gratis visning av e-boka på Verdensteateret torsdag kveld. Til og med boka får du med deg gratis.
onsdag 18:04 $ Rjukan Arbeiderblad
Ber notoddingene gjøre som i fjor: - Gjør juleinnkjøpet tidlig
Nå er folk tilbake til tradisjonelle handlevaner, og dermed går det mot tidenes mest hektiske juleinnspurt på Vinmonopolet med 2,5 millioner kunder til sammen i uke 50 og 51. - Vi håper at folk gjør som i fjor, gjør julehandelen tidlig og på andre tidspunkter av dagen,...
onsdag 16:00 $ Telen
– Har aldri opplevd maken – mer enn 200 stormskader så langt
– Vi har satt på alt vi har av takstmenn for å kartlegge alle skadene forsikringsselskapene har meldt inn til oss. Så langt er det mer enn 200 stormskader i regionen. Jeg har aldri opplevd så skadelig stormer som det vi så fredag.
onsdag 13:22 $ Telen
I dag stenger PBL-barnehagene kl.14: - Vi må markere at nok er nok
– Vi blir kanskje nødt til å redusere åpningstiden om regjeringens forslag til finansiering av private barnehager blir vedtatt i Stortinget.
onsdag 11:00 $ Telen
Notodden er en av de frekkeste i landet
NOTODDEN: Hvert år lager Sinful en liste over de frekkeste kommunene i landet. I år kom Notodden på lista.
onsdag 10:20 Telen
Notodden er en av de frekkeste i landet
NOTODDEN: Hvert år lager Sinful en liste over de frekkeste kommunene i landet. I år kom Notodden på lista.
onsdag 09:00 Telemarksavisa
Budsjettkameratene fikk flertall mot fire stemmer
– For å komme i gang raskest mulig med ny skole på Rygi setter vi av tre millioner kroner allerede neste år. Disse pengene kommer i tillegg til en million i rådmannens forslag, åpnet Torgeir Bakken (Ap) med å si, da han la fram budsjettforslaget fra Ap, Sp og Rødt.
onsdag 09:00 $ Telen
Nå bygger de Telemark Lagerpark her på Tuven - og de første lagerlokalene er allerede reservert!
Telemark Lagerpark på Merde skal realiseres. Lokaler her er til salgs fra i dag av - og de første lokalene er allerede reservert til interesserte, bekrefter initiativtaker Tor Olav Sperre i Telemark Teknologipark.
onsdag 05:00 $ Telen
- Heller ikke Notodden er forskånet for den nasjonale smittebølgen vi er inne i nå
Det sa rådmann Per Sturla Wærnes da han orienterte formannskapet om koronasituasjonen tirsdag.
tirsdag 22:00 $ Telen
Rolf har sortert 41 paller med bøker. Nå kan han ønske velkommen til Åpen dag
Endelig kan mannskapene på Vekst igjen ønske velkommen til den tradisjonelle Åpen dag. Og Rolf Melvold har vært ansatt så lenge ved bedriften at han har vært med på alle de rundt 20 åpne dagene.
tirsdag 20:00 $ Telen
Tre personer omkom i flyulykken utenfor Larvik
Tre personer er nå funnet omkommet i flyet som styrtet utenfor Larvik tidligere i dag. Dette opplyser politiet i en pressemelding. Videre at de har vært i kontakt med de nærmeste pårørende, som følges opp av kriseteam i de respektive hjemkommuner.
tirsdag 15:39 $ Telen
- Nå er det vel strengt tatt gått så langt at det begynner å bli latterlig?
Alle kan ikke alltid få noe! Denne gangen er det Heddal barneskole sin tur!
tirsdag 13:00 Telen
Ingen nedbør - men likevel er Tinnsjøen snart proppa full
Kulde og lite nedbør. Likevel har nivået i Tinnsjøen steget kraftig de siste dagene. Dette er grunnen.
tirsdag 11:40 $ Rjukan Arbeiderblad
Et småfly fra pilot Flight Academy har gått ned i Larvik – tre var ombord
Et pilotfly fra Pilot Flight Academy har gått ned ved Vestmunnvannet i Larvik tirsdag formiddag.
tirsdag 11:21 $ Telen
Tar inn 70 millioner i året på nettleie
E-verket på Notodden tjener seg ikke søkkrike på at det innføres ny nettleie fra nyttår.
tirsdag 23. november $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Her er pressemeldingen fra de seks partiene
Felles budsjett 2022 – og økonomiplan for perioden 2022 – 2025
mandag 22. november $ Telen
Seks partier går sammen om felles budsjett: – Alle ser alvoret i økonomien og sammen tar vi grep
Venstre, Frp, Partiet de Kristne, de uavhengige representantene Duesund, Høyre og SV fram legger fram et felles budsjettforslag. Felles ungdomsskole på Sætre og Heddal barneskole på Sem vil koste 42,5 millioner og gi en besparelse på 5,7 millioner årlig som betyr at...
mandag 22. november $ Telen
Nå danner de lokallag av Naturvernforbundet: - Noen må være vaktbikkjer!
Planene er klare for å starte opp et lokallag av Norges Naturvernforbund i Øst Telemark. Anne Haugen Wagn i Notodden og Helge Granlund fra Hjartdal tar initiativet - og stiller seg også til disposisjon for et interimstyre.
mandag 22. november $ Telen
Roger ny leder i Høyre - se hvem han får med seg!
Mandag kveld hadde Notodden Høyre årsmøte og takket Tor Sveinung Simones for innsatsen som lokallagsleder de siste to årene. Nå tar Roger Heimdal over som lokallagsleder, og får med seg seks faste styremedlemmer til i det politiske arbeidet.
mandag 22. november $ Telen
– Jeg er skuffet og forventer at politikerne setter sluttstrek for en pinlig sak for kommunen
– Hvor lenge skal denne saken pågå? Boliger for mennesker med nedsatt funksjonsevne har pågått i årevis. Nå trodde jeg virkelig at det skulle bli en rask løsning. Så kom økonomiplanen …
mandag 22. november $ Telen
Kjøreturen gikk ikke helt som planlagt - krever at bilen blir vasket og polert på statens regning
En biltur på E134 mot Notodden gikk ikke helt som planlagt. Nå krever sjåføren bilen vasket og polert på statens regning.
mandag 22. november $ Telemarksavisa
Kommunebudsjettet og mange nye demente: -Vi må planlegge for å skaffe flere omsorgsplasser
Antallet demente i Notodden vil vokse kraftig i åra framover: - Vi er på banen. I budsjettet for 2022 foreslår vi å omgjøre en langtidsavdeling på Haugmotun med 8 plasser til en skjermet enhet for demente, sier kommunaldirektør for helse og omsorg, Anne Grete...
mandag 22. november $ Telen
Krever erstatning – fikk bilen full av asfaltlim
En biltur på E134 mot Notodden gikk ikke helt som planlagt. Nå krever sjåføren bilen vasket og polert på statens regning.
mandag 22. november $ Telen
Mye skog ligger flat etter stormen, kan gi barkbilleboom til sommeren
Hvor mange tusen kubikk stormen fredag feide ned, er det ingen som så langt har oversikt over. Store verdier ligger nede og skogskadene kan bli betydelig større om det ikke ryddes opp så raskt som mulig.
mandag 22. november $ Telen
Mener fengslet 32-åring har begått flere forbrytelser mens han har sittet inne
SKIEN/NOTODDEN: Notoddenmannen har sittet i varetekt i snart tre måneder, men nå mistenkes han for å ha stått bak vold i fengslet.
mandag 22. november $ Telen
Skal bytte ut læremidlene for alle skolene i Notodden
– Dette skoleåret blir litt kaotisk i forhold til læremidler, men prosessen med å få bestilt nytt er i gang, forteller oppvekstsjef i Notodden, Jan Erik Søhol.
mandag 22. november $ Telen
Fikk spesialtillatelse: Har rustbeskyttet 1000 kvadratmeter stål
Firmaet BMO Entreprenør AS har nå fullført jobben med å galvanisert 1000 kvadratmeter med stål på Notodden jernbanestasjon.
mandag 22. november $ Telemarksavisa
Stanset fyllekjører etter tips fra publikum
Klokken 19.54 søndag kveld stanset politiet en bil på Notodden etter å ha fått tips fra publikum om vinglete kjøring.
søndag 21. november $ Telen
Valeria kjøpte ny bil på impuls
– Selgeren lurte meg. Nei da, jeg bare tuller. Jeg kjøpte på impuls fordi jeg synes bilen var så kul. Elektrisk er helmaks!
søndag 21. november $ Telen
Mener fengslet 32-åring har begått flere forbrytelser mens han har sittet inne
SKIEN/NOTODDEN: Notoddenmannen har sittet i varetekt i snart tre måneder, men nå mistenkes han for å ha stått bak vold i fengslet.
søndag 21. november $ Telemarksavisa
- Nå skal vi samle byen til den folkefesten vi har ventet på i to år! Den fortjener vi!
-Vi skal samle byen til en folkefest - til sommeren. Det fortjener vi alle sammen. Den festen har vi savna i to år!
søndag 21. november $ Telen
Demens og politikk: Politikerne kan ikke lukke øynene for virkeligheten
Notodden kan få 400 demente innbyggere i år 2030. Det er 76 flere enn dagens 324 – og det er bare åtte år til. Vi kan få 527 demente i 2040 og 624 i 2050. Det er 300 flere enn nå – og bare knappe 30 år til. Dette er innbyggere som i stor grad vil trenge...
søndag 21. november $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NOTODDEN

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL