Nigeria
Angrep mot bistandsorganisasjoner
IS-tilknyttede jihadister angrep lørdag bygningene til internasjonale bistandsorganisasjoner i byen Damasak i delstaten Borno i Nigeria. Sent lørdag kveld var de fortsatt i byen, der de fyrte av våpen i gatene og tente på flere bygg.
søndag 00:50 NRK
Mer enn 1800 fanger rømte fra fengsel i Nigeria
En væpnet militsgruppe sprengte seg inn i et fengsel i byen Owerri i Nigeria. 1844 fanger rømte.
tirsdag 6. april NRK
Mer enn 1800 fanger rømte fra fengsel i Nigeria
En væpnet militsgruppe sprengte seg inn i et fengsel i byen Owerri i Nigeria. 1844 fanger rømte.
tirsdag 6. april NRK
Flere hundre fanger rømte
I Nigeria har hundrevis av innsatte rømt etter at en tungt bevæpnet styrke angrep et fengsel sørvest i landet. Angriperne sprengte seg inn i Owerri-fengselet i delstaten Imo, der minst 1500 fanger holdes. De forsøkte også å rane politiets våpenlager.
mandag 5. april NRK
Niger får ny president
Nigers president Mohamed Bazoum, som ble tatt i ed langfredag, har utnevnt Ouhoumoudou Mahamadou til landets nye statsminister. Mahamadou fikk sin første ministerpost i 1991 og var fram til valget stabssjef for tidligere president Mahamadou Issoufou.
søndag 4. april NRK
Væpnede menn kidnappet over 300 skolebarn i Nigeria
Hele 317 jenter ble fredag kidnappet fra en skole i Jangebe town, opplyser nigerianske myndigheter til Reuters. Landet herjes av en kidnappingsbølge.
fredag 26. februar VG
Frykter at 300 elever er kidnappet
Mer enn 300 skoleelever er fortsatt ikke gjort rede for etter et skoleangrep i Nigeria. Nå har den islamistiske gruppen Boko Haram tatt på seg skylden for angrepet.
15. desember 2020 VG
Hundrevis av elever savnet i Nigeria
Hundrevis av elever ved en skole i Nigeria er fryktet kidnappet, etter at en gruppe væpnede menn på motorsykler gikk til angrep.
13. desember 2020 VG
VERDEN

Terror i Afrika
Den såkalte islamske staten (IS) tapte kalifatet i Midtøsten. Nå bygger ekstremistene seg opp i Afrika. Denne høsten har IS og tilknyttede terrorgrupper utført en serie særdeles brutale angrep mot sivile i flere afrikanske land.
2. desember 2020 VG
Nigeria: Advarer demonstranter
Nigerias president ber om en slutt på opptøyene i landet, men unngår å nevne at politiet og hæren har åpnet ild mot og drept flere demonstranter.
23. oktober 2020 VG
Nigeria-volden vekker avsky verden rundt
Spesialstyrken i det nigerianske politiet anklages for drap, tortur og pengeutpressing. Nå får demonstrantene mot politivolden støtte fra kjendiser verden rundt, blant dem sprinter Ezinne Okparaebo.
22. oktober 2020 VG
FN: Politibrutaliteten i Nigeria må stoppe
FNs generalsekretær António Guterres krever at det nigerianske politiets brutale metoder må stanse etter at sikkerhetsstyrker åpnet ild mot demonstranter.
21. oktober 2020 VG
United-profil ut mot egen regjering: – Dere er en skam
Tirsdag skal flere demonstranter ha blitt skutt og drept av sikkerhetsstyrker i Nigeria. Nå ber Manchester United-profilen Odion Ighalo verden rette blikket mot sitt hjemland.
21. oktober 2020 VG
Kjendiser ut mot politibrutalitet: – Nå vet de at vi har en stemme
Manchester United-spissen Marcus Rashford, Star Wars-skuespilleren John Boyega og megastjernen Davido er blant profilene som støtter protestene mot politibrutalitet i Nigeria.
12. oktober 2020 VG
Anthonys (11) dansevideo gikk viralt. Nå har han fått plass på anerkjent ballettskole i USA
Elleveåringen fra Nigeria er en av få gutter som danser ballett i landet. Nå har han fått sin store drøm oppfylt.
16. august 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL