Nesna
Drapsforsøk-siktet kjørte stjålet bil i 80 km/t på tre punkterte hjul og en felg, mens deler datt av bilen underveis, da politiet besluttet seg for å bruke alle midler for å stanse ferden
Tidligere i mai sto den ene av de to som er siktet for drapsforsøk etter en voldshandling i februar i Mo i Rana, en kvinne i 30-årene, for Helgeland tingrett, tiltalt for en rekke andre forhold som fant sted før voldshandlingen.
lørdag 17:00 $ Rana Blad
Må ansette 40 nye ansatte etter at selskapet signerte tidenes største enkeltkontrakt: – Vi trenger sveisere, platearbeidere og industrirørleggere
25, mai er en merkedag i bedriftshistorien til Westcon Helgeland. Dette er dagen da selskapet signerte tidenes største enkeltkontrakt med selskapet TechnipFMC for å bygge flere store stålkonstruksjoner til Equinor AS og deres utbygging av Irpa-feltet nært gassfeltet Aasta Hansteen utenfor...
torsdag 19:00 $ Rana Blad
Ny kjempekontrakt til Westcon Helgeland: – Det er viktig at aktiviteten vår skaper lokale ringvirkninger
I lengre tid har Nesna-bedriften Westcon Helgeland jobbet mot å komme i posisjon for at de igjen kan bli en produsent for større installasjoner til olje- og gassnæringen. Nå er det klart at de har greid å få fast fisk på kroken.
torsdag 25. mai $ Rana Blad
Flere lokale navn blant de 35 som stiller til kirkevalget, inkludert skoleelev fra Mo i Rana og toppkandidat fra Nesna
I tillegg til kommune- og fylkestingsvalget er det også kirkevalg til høsten. Alle medlemmer av Den norske kirke har stemmerett i soknet de bor, fra det året de fyller 15 år.
onsdag 24. mai Rana Blad
Får en kortvarig smakebit av sommer med over 20 grader, men så venter en hissig front. Meteorologen har ett godt råd
Mandag kan det bikke 20 grader på Helgeland.
søndag 21. mai Rana Blad
Revyen satt som et skudd
REVY: 10. klasserevyen «Lockout» hadde Nesna-samfunnet skikkelig i sikte, eller «Locked in» som det heter i flyvåpenet. Den var sjeldent skarp i kantene, og det var skikkelig forfriskende. Den årlige 10. klasserevyen har ofte bydd på et skråblikk på samfunnet,...
lørdag 20. mai Helgelands Blad
Han er nyansatt kommunalleder og skal dagpendle fra Rana: – Her vil jeg få bruk for all min erfaring
I august begynner Tore H. Wetting i stillingen som kommunalleder for oppvekst, kultur og familie i Nesna.
torsdag 18. mai Rana Blad
Se bildene: God oppslutningen om feiringen på Nesna
Glimt fra årets 17. mai på Nesna. Det er 6. klasse på Nesna som arrangerer 17. mai-feiringen for bygda med flaggborg, bespisning og underholdning. Lensmann Rosø gikk for øvrig i spiss for toget for 30. gang i 2023. Toget gikk fra Nesna skole til hurtigrutekaia, så til...
torsdag 18. mai Helgelands Blad
NORDLAND

Her er alle bilder og videoer fra 17. mai samlet
Rana Blad var til stede en rekke steder rundt om i byen og distriktet for å vise fram årets 17. mai. Det ble en fin feiring da været stort sett var på en grei side med lite regn og brukbare temperaturer, i tillegg til mange feststemte mennesker.
torsdag 18. mai Rana Blad
Christiane er vant med militærparade på nasjonaldagen: – Denne dagen kommer jeg alltid til å huske
Christiane Tison fra Belgia elsket de få minuttene hun var på land på Nesna.
onsdag 17. mai $ Rana Blad
SE BILDENE: «Bunadskapring», veteranbiler, folketog og kystruten på Nesna
onsdag 17. mai $ Rana Blad
Rana er den eneste bykommunen i Nordland som har befolkningsnedgang, og eneste kommune på Nord-Helgeland som har nedgang
Dagen før nasjonaldagen har SSB publisert befolkningsutviklingen for første kvartal 2023.
tirsdag 16. mai $ Rana Blad
Victoria (29) har fått ansvaret for Topcamp Havblikk og nå blir det endringer: – Hvis noen har lyst på Lille Syden er det bare å si fra
Vi treffer Victoria Åsmo (29), destinasjonssjefen ved Topcamp Havblikk på Nesna, midt i forberedelsene til en ny sesong. Uteområdene skal klargjøres for det som forhåpentligvis blir en knall sommer. For sol er noe av det Åsmo ønsker seg aller mest.
mandag 15. mai $ Rana Blad
Anita (37) tar opp kampen med de store ferdighusprodusentene: – For oss er det fint å være små
Med base på Fjellstad gård på Handnesøya har arkitekt Anita Valrygg (37), som er daglig leder av Valrygg studio, bestemt seg for å gjøre noe uvanlig.
søndag 14. mai $ Rana Blad
Lå med brukket rygg og ting så beksvart ut, men så endret alt seg: – Vi skal bygge boliger, mange boliger
Året 2019 ser ordfører i Nesna, Hanne Davidsen (Ap), tilbake på med gru. Det var så galt at hun nesten ikke turte ta telefonen på kontoret i frykt for flere negative meldinger, for de var det mange av.
søndag 14. mai $ Rana Blad
Lager løpefestival. Og innbyggerne har fått bestemme: – Vi laget navnekonkurranse
Den 30. september kan du løpe Havørn halvmaraton, Nesnalabben eller Valbogmila. For de yngste venter Barneløpet.
lørdag 13. mai $ Rana Blad
Fylkesrådsleder om mulighet for yrkesbachelor: – Passer som hånd i hanske for yrkesfagfylket Nordland
– Utviklingen av campusen på Nesna er viktig for både Nordland og hele Distrikts-Norge. Det viser en rapport fra en arbeidsgruppe som det siste året har jobbet med det neste steget for Nesna, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.
torsdag 11. mai Rana Blad
Fergesambandet Nesna-Nesnaøyene innstilt
Fergesambandet Nesna-Nesnaøyene er innstilt fra klokken 07:10 11. mai på grunn av teknisk feil. Det melder NRK Trafikk via sin Twitterkonto.
torsdag 11. mai Rana Blad
Presenterte sluttrapporten fra Nesna-prosjektet: – Trenger alle gode krefter framover
Nå skal rektor anbefale veien videre for studiestedet Nesna. The post Presenterte sluttrapporten fra Nesna-prosjektet: – Trenger alle gode krefter framover appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 10. mai Helgelands Blad
«Utviklingsprosjekt Nesna» har lagt fram sine anbefalinger. Ordfører Davidsen: – Satsing på Nesna som et attraktivt studiested med en levende campus gleder våre hjerter
I dag, onsdag 10. mai, la prosjektleder Jan-Oddvar Sørnes fram forslagene fra Utviklingsprosjekt Nesna. Det omfatter en rekke forslag til nye studier, markedsføring av studiene, viktige infrastrukturtiltak på Nesna og forslag til organisering av studiestedet.
onsdag 10. mai Rana Blad
– Vi trenger ikke denne krafta
– Fjellet er hellig for meg, sier Johan-Anton Sandnes. The post – Vi trenger ikke denne krafta appeared first on Helgelands Blad.
mandag 8. mai Helgelands Blad
Klar for sommeren med ny butikk
– Ei hektisk tid å åpne på, sier gartneri- og butikkdriveren på Nesna. The post Klar for sommeren med ny butikk appeared first on Helgelands Blad.
mandag 8. mai Helgelands Blad
Samordna opptak positivt for Nesna
Samordna opptak til lærarutdanning våren 2023, viser at det ikkje berre er distriktsutdanningane som slit med å rekruttere studentar. Ned for de store
torsdag 27. april Helgelands Blad
Standup med Halvor Johansson på Raus Bryggeri
Tirsdag 25. april blir det standup med Halvor Johansson på Raus Bryggeri på Nesna. The post Standup med Halvor Johansson på Raus Bryggeri appeared first on Helgelands Blad.
mandag 24. april Helgelands Blad
Hyggelig gjensyn med Bjørn av mange slag: Bonsaksen, Grytten, Bernersen, Røv, selvsagt Selfors og flere med
Det nordiske navnet Bjørn er både populært og eldgammelt. Her er noen av Ranas utvalgte Bjørn (er) gjennom tidene.
fredag 21. april $ Rana Blad
Advarer om stor fare for gress- og lyngbrann de neste dagene
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel om stor skogbrannfare (gress- og lyngbrann) de neste dagene for kysten av Nordland, sør for Bodø.
mandag 17. april Rana Blad
Fylkesråden må svare om ferjesituasjonen
Fredag morgen var det trøbbel på begge Nesna-sambandene. The post Fylkesråden må svare om ferjesituasjonen appeared first on Helgelands Blad.
fredag 14. april Helgelands Blad
Har oppfordret kommunene til å bidra med lokale søkere
Nå er søknadsfristen for høyere utdanning.
torsdag 13. april Helgelands Blad
Kartverket har vedtatt skrivemåte: To m-er i Tommskjevelen
Har konkludert i navnesak om Hugla og Tomma. The post Kartverket har vedtatt skrivemåte: To m-er i Tommskjevelen appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 12. april Helgelands Blad
LO tar ut nesten 23.000 medlemmer hvis det blir streik søndag - lokalt vil blant annet flere fergesamband bli rammet. Se oversikten
LO rammer bredt og over store deler av landet hvis meklingen i lønnsoppgjøret med NHO bryter sammen. Nesten 23.000 medlemmer tas ut i første streikerunde. Det melder NTB.
tirsdag 11. april $ Rana Blad
Knut reagerer etter hærverk på stedsskilt. – Lite trivelig start på påsken
Det er Knut E. Griegel fra Nesna som har sendt dette bildet til Rana Blad. Bildet viser et stedsskilt som er skutt mer eller mindre i stykker av det som kan virke å være et grovkalibret våpen, mener han.
mandag 10. april Rana Blad
Planlegger stor russefest på Gruben med russ fra Rana, Mosjøen, Sandnessjøen og Nesna - ber om hjelp fra frivillige
Russepresident Anine Isaksen (18) forteller at yrkesrussen ved Polarsirkelen VGS planlegger en stor russefest for russ fra både Mosjøen, Sandnessjøen, Nesna og Rana. Arrangementet vil skje på Gruben Samfunnshus 15. april. Men de mangler fem frivillige voksne for å få målet...
lørdag 8. april $ Rana Blad
Kom hjem med gull fra Barents Games
Badmintonspillere fra Herøy, Nesna, Bodø, Tromsø og Kirkenes slo i helga både Sverige og Finland og kom hjem som gullvinnere fra Barents Winter Games. Sist helg møttes 1.000 utøvere fra tre forskjellige land til dyst i Barents Winter Games som i år ble arrangert i...
tirsdag 4. april Helgelands Blad
NORDLAND

Etter flere år på Helgeland vender Bjarte hjem igjen, men han vil aldri glemme sin tid her: – På et vis en uoppdaget perle og vi må få gjort noe med dette
Bjarte Reve (50) fra Bergen/Asker har hatt en viktig rolle i Rana og Helgeland de siste årene. Han har jobbet i Rana Utvikling hvor han blant annet brukte mye tid på å realisere Træna 365 og han har den siste tiden jobbet med omstilling av nærings- og samfunnsliv i Nesna kommune.
mandag 3. april $ Rana Blad
Fikk ja til ny Nesna-lokalitet
Mowi inn i enda en helgelandskommune. The post Fikk ja til ny Nesna-lokalitet appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 1. april Helgelands Blad
Er i gang med en omfattende rekrutteringskampanje for opptak til lærerutdanningene på Nesna
Folkeaksjonen for høgere utdanning på Helgeland, er nå i gang med en omfattende rekrutteringskampanje for opptak til lærerutdanningene på campus Nesna. Søknadsfristen er 15. april.
torsdag 30. mars Rana Blad
Norges første havvindområder lyses ut - lokale stortingsrepresentanter trekker frem muligheter for Westcon Helgeland
Selskaper som ønsker å bygge ut havvind, kan nå melde sin interesse for de to første prosjektene i Norge.
onsdag 29. mars Rana Blad
– Jobben starter nå
Delrapportene i utviklingsprosjektet på Nesna er overlevert. The post – Jobben starter nå appeared first on Helgelands Blad.
mandag 27. mars Helgelands Blad
La ut «Norcod-brygga»
Er på plass i havna på Nesna.
lørdag 25. mars Helgelands Blad
Har åpnet nytt spisested, og Zelenskyj er æresgjest
Laget i makerspace på Lovund. The post Har åpnet nytt spisested, og Zelenskyj er æresgjest appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 25. mars Helgelands Blad
Åpner for å låne 75 millioner til boligkjøp
Nesna kommune vurderer forhåndskjøp i større boligprosjekter. The post Åpner for å låne 75 millioner til boligkjøp appeared first on Helgelands Blad.
fredag 24. mars Helgelands Blad
Da spørsmålet om vindturbiner på Sjonfjellet vil bli en av de aller viktigste sakene i det kommende kommunevalget, forventes det at lokalpartiene både i Rana og Nesna tydelig presenterer sitt syn på vindkraftutbygging på Sjonfjellet
Vi står foran et viktig kommune- og fylkestingsvalg. Viktig på grunn av mange politiske saker, men særlig med tanke på hvordan natur og miljø skal forvaltes. Det gjelder ikke minst Sjonfjellet. Olje- og energiminister Terje Åsland og direktør i interesseorganisasjonen...
tirsdag 21. mars Rana Blad
Njordr AS utsetter vindkraftplaner på Sjonfjellet i påvente av lovendringer - sier videre at de ikke har lyktes overfor reindriftsnæringen
Det er i en pressemelding Njordr AS melder at de nå velger å utsette de tidligere omtalte vindkraftplanene på Sjonfjellet. Dette som en følge av selskapet vil vente på Stortinget, som jobber med å vedta endringer i energiloven og plan- og bygningsloven.
tirsdag 21. mars Rana Blad
Skal det ligge ein universitetscampus på Nesna?
– Ja, seier Regjeringa Støre. – Nei, seier Kristin Vinje, direktør i det nasjonale organet for kvalitet i utdanning, NOKUT. Den raudgrøne regjeringa med
lørdag 18. mars Helgelands Blad
Skal det ligge ein universitetscampus på Nesna?
Ja, seier Regjeringa Støre. Nei, seier Kristin Vinje, direktør i det nasjonale organet for kvalitet i utdanning, NOKUT. Den raudgrøne regjeringa med Støre i spissen, meiner at avgjerda om kor det skal vere studiestader, må avgjerast politisk ut frå kva som må til for...
tirsdag 14. mars Rana Blad
Flere kjente nesnaværinger blant de 16 som står på lista til Nesna SV. – Vi er kjempestolte
Det er i en pressemelding Nesna SV melder at den 9. mars avholdt nominasjonsmøtet i forkant av høstens kommunevalg.
mandag 13. mars Rana Blad
Troms-selskap blir majoritetseier av Tomma Rensefisk - vil sikre drift og skape flere arbeidsplasser
Det er av en pressemelding det fremgår at selskapet KIME Akva AS, som har hovedkontor på Finnsnes, blir majoritetseier av Tomma Rensefisk.
mandag 13. mars Rana Blad
Over 30 prosent av brukte batterier leveres ikke til gjenvinning. Nå skal unge, kanskje med hjelp av deg, bedre situasjonen
17.400 fjerdeklassinger deltar fra i dag på vårens største miljødugnad.
mandag 13. mars Rana Blad
Åpnet campus for store og små
Åpen dag på Nord universitet Nesna. The post Åpnet campus for store og små appeared first on Helgelands Blad.
fredag 10. mars Helgelands Blad
I kveld får du se Emma (19) i duell på The Voice - skal synge sang av norsk superstjerne. – Er spent på å se kveldens episode
19 år gamle Emma Einmo fra Nesna tok seg videre på audition tidligere i år på TV2s The Voice. I kveld skal hun i ilden igjen i beste sendetid - og i kveld er det duket for duell for talentet fra Nesna.
fredag 10. mars $ Rana Blad
Rebekka på topp for Nesna Senterparti: – Vi står fortsatt støtt imot alle vindkraftplaner på Sjonfjellet
Rebekka Bruin Ødegaard topper Senterpartiets liste i Nesna i høstens valg. Det er klart etter at Nesna Sp hadde sitt nominasjonsmøte tirsdag.
onsdag 8. mars Rana Blad
Bredt program for kvinnedag på Nesna
Tar opp vold og kvinners situasjon i Iran og Afghanistan.
mandag 6. mars Helgelands Blad
Katrine og Remy kjøpte «indrefileten i sentrum av Nesna»: – Vi har store planer, men noen hemmeligheter må vi ha
Tirsdag gikk overdragelsen av den såkalte hotelltomta som ligger like ved samfunnshuset på Nesna i boks. Kjøpere er Nesna Drift AS, et underselskap av Nesna Eiendom, der Remy Oddøy og Katrine Schürmann er oppført som eiere. Schürmann omtaler tomta som en del av indrefileten...
søndag 5. mars $ Rana Blad
Har lyst ut konkurranse om boligbygging
Nesna kommune søker samarbeidspartnere som kan bygge boliger de kan bruke.
torsdag 2. mars Helgelands Blad
Sender ut farevarsel om mye snø i ytre strøk - kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel for fjellene i ytre strøk av Nordland. Farevarslet omhandler at det er ventet mye snø, mellom 30 til 40 cm, i løpet av en 24 timers periode fra onsdag kveld og til torsdag kveld.
onsdag 1. mars Rana Blad
Borgerlig Fellesliste har nominert
Arnold Sjøteig og Anne Sofie Moe på topp. The post Borgerlig Fellesliste har nominert appeared first on Helgelands Blad.
mandag 27. februar Helgelands Blad
Disse 15 stiller til valg for Borgerlig fellesliste på Nesna
Det er av en pressemelding det fremgår at Borgerlig fellesliste, Nesna, har hatt årsmøte og nominasjonsmøte.
mandag 27. februar Rana Blad
Ingen tok kontakt da Trond la ut en av regionens mest produktive gårder for salg: – Kommer de rette folkene er jeg åpen for å hjelpe med det finansielle
Trond Mehus forteller at responsen var mildt sagt laber etter at han averterte gården sin for salg.
søndag 26. februar $ Rana Blad
NORDLAND

Fallskjermjegere, roadracingsjåfører og styrkeløftere. De kunne ikke vært mer ulike. Likevel har de alle en ting til felles. Nemlig at de deler det samme fornavnet, Jan
Det er registrert over 45.000 personer med navnet Jan i Norge. Rana Blad har derfor, nok en gang undersøkt arkivene etter gode representanter. Og resultatet skuffer ikke.
lørdag 25. februar $ Rana Blad
SE BILDENE: 13 i Utskarpen snakker om hva de mener om vindmøller på Sjonfjellet: – Det er en fadese, ja helt krise. Sånn vil jeg ikke at det skal bli på Sjonfjellet
Bygda Utskarpen vil merke det godt om planene til Njordr AS for Sjonfjellet vindpark blir realisert. Vi dro til nærbutikken Joker Utskarpen og snakket med folk om hva de mener om disse industriplanene. Noen var positive, mange var negative.
lørdag 25. februar $ Rana Blad
«Hemnes SV håper Rana kommunestyre ikke lar seg lokke av lovnader om svimlende skatteinntekter. En utbygging vil ikke kunne reverseres»
Sjonfjellet Vindpark har planer om å bygge vindkraftverk på Sjonfjellet. Ifølge ordfører i Rana skal det gjennomføres en konsekvensutredning før Rana kommunestyre skal kunne si ja eller nei til en utbygging. Sjonfjellet Vindpark lokker med 93,7 millioner i økte...
onsdag 22. februar Rana Blad
Vi må høyne status for mor, og sette den som føder i fokus
Kvinners helse og livsvilkår står i høysetet hos Sanitetskvinnene. Vi ønsker og jobber for en forsvarlig svangerskaps-, fødsel- og barselomsorg, som sikrer det beste tilbudet for den fødende, partner og barnet. For 100 år siden opprettet sanitetskvinner i Nesna...
onsdag 22. februar Rana Blad
Sender ut farevarsel om ising på veiene og lokalt vanskelige kjøreforhold i morgen
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel om ising som gjelder fra onsdag ettermiddag og til onsdag kveld.
tirsdag 21. februar Rana Blad
Rana er igjen under 26.000 innbyggere, men Nesna øker mest av alle. Se befolkningsoversikten for hele Helgeland her
Det er Statistisk Sentralbyrå (SSB) som har publisert befolkningstall for siste kvartal 2022. Av denne fremgår det at vi i Norge ble 63.700 flere innbyggere i løpet av året, det største befolkningsveksten siden 2012.
tirsdag 21. februar $ Rana Blad
– Vil helst være med og påvirke utenfor partiene
Silje og Vinjar på Nesna har plass i Ungdommens fylkesråd Nordland i år. The post – Vil helst være med og påvirke utenfor partiene appeared first on Helgelands Blad.
mandag 20. februar Helgelands Blad
Shadi og Aso grep muligheten da den kom
Nye restaurantdrivere på Nesnasenteret. The post Shadi og Aso grep muligheten da den kom appeared first on Helgelands Blad.
mandag 20. februar Helgelands Blad
Blir kjent med folk og mat og språk
Bli med inn til Internasjonal matgruppe på Nesna. The post Blir kjent med folk og mat og språk appeared first on Helgelands Blad.
fredag 17. februar Helgelands Blad
Nytt aktivitetstilbud for de eldre i Nesna: – Kan bidra til å forebygge ensomhet
Kommunalleder for helse og omsorg Gro Solbakken, Eldrerådsleder Ellen Mikalsen og leder for Nesna frivillighetssentral, Mariann Svellingen gleder seg til åpningen av Nesna kommunens nye tiltak for eldre, SeniorGleden.
tirsdag 14. februar Rana Blad
Muggsopp i lugarene, mannskapet sover på land
Levang-Nesna-ferja «Trondenes» ligger fortsatt på verksted i Sandnessjøen. The post Muggsopp i lugarene, mannskapet sover på land appeared first on Helgelands Blad.
mandag 13. februar Helgelands Blad
Havblikk hever standarden, men sklia skal bort
Nytt år, nye planer for campingen på Nesna. The post Havblikk hever standarden, men sklia skal bort appeared first on Helgelands Blad.
mandag 13. februar Helgelands Blad
Jobber intensivt for å sikre Nesna som studiested i mange år: – Vi trenger en ny mobilisering
– Mest av alt trenger vi nå at hele Helgeland mobiliserer for å skaffe oss nye studenter til lærer- og barnehagelærerutdanningen til høsten.
søndag 12. februar $ Rana Blad
Jakob (11) har nesten 200.000 abonnenter på YouTube og videoer som er sett over 18 og 19 millioner ganger: – Vil egentlig ikke ha oppmerksomheten
11 år gamle Jakob Gabriel fra Nesna har oppnådd YouTube-suksess med nesten 200.000 følgere og videoer med over 18 og 19 millioner visninger. Han er med det på god vei mot yrkesdrømmen, som er å bli YouTuber. Eller fotballspiller.
lørdag 11. februar $ Rana Blad
Ellen og politikere mener denne døra i rådhuset på Nesna må være åpen. Rådmann er uenig
Nesna-rådmannen er uenig med politikerne i kommunestyret. The post Ellen og politikere mener denne døra i rådhuset på Nesna må være åpen. Rådmann er uenig appeared first on Helgelands Blad.
lørdag 11. februar Helgelands Blad
Større steinras på Nesna - ber folk utvise aktsomhet
På nettsiden til Nesna kommune går det fram at det er gått er ras i kommunen.
torsdag 9. februar Helgelendingen
Steinras i Nesna
Kommunen melder om et større steinras som har gått ved hytta på Hammarøysanden. Hammarøysanden ligger på østsiden av Nesna-landet, ut mot Ranfjorden.
torsdag 9. februar Helgelands Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL