Nesna
Havblikk styrker seg på ledersida
Nesna-bedriften har ansatt driftsleder. The post Havblikk styrker seg på ledersida appeared first on Helgelands Blad.
fredag 16:58 Helgelands Blad
Stiller spørsmål om bruk av lokaler på Nesna
Marius Meisfjord Jøsevold (SV) stiller skriftlig spørsmål til utdannings- og forskningsministeren.
fredag 14:15 Helgelands Blad
Spontanåpnet med fullt hus
Brygge 66 grader Nord har åpnet på Nesna. The post Spontanåpnet med fullt hus appeared first on Helgelands Blad.
fredag 07:30 Helgelands Blad
Friluftsråd vil lage leirskole med aktiviteter i sjøen
Ser muligheter etter læreplan-endring. Nedlagt skole på Handnesøya kan bli leirskole. The post Friluftsråd vil lage leirskole med aktiviteter i sjøen appeared first on Helgelands Blad.
fredag 7. februar Helgelands Blad
Fylkesråd støtter Nesna-prosjekt: Gir penger til tidligfase for omstilling
Fylkesrådet gir Nesna kommune to millioner kroner til en «tidligfase» for omstilling. The post Fylkesråd støtter Nesna-prosjekt: Gir penger til tidligfase for omstilling appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 5. februar Helgelands Blad
Fyller hyllene på ny BUA
BUA Nesna nærmer seg åpning. The post Fyller hyllene på ny BUA appeared first on Helgelands Blad.
fredag 24. januar Helgelands Blad
Nesna tar over som vertskommune for mulig, ny folkehøgskole
Elevheimen kan bli folkehøgskole. The post Nesna tar over som vertskommune for mulig, ny folkehøgskole appeared first on Helgelands Blad.
torsdag 23. januar Helgelands Blad
Kan bli folkehøyskole (oppdatert)
Onsdag skal politikerne i Nesna bli orientert om muligheten for å legge til rette for etablering av folkehøyskole. OPPDATERT kl 1630: I en tidligere versjon av denne artikkelen framgikk det at selve høgskolesenteret er tiltenkt folkehøgskole. Det riktige er at den tidligere elevheimen kan...
tirsdag 21. januar Helgelands Blad
NORDLAND

Utvikler på jobb og på fritid
Ukas 20 spørsmål er med Halvor Hilmersen, (fjor)årets ildsjel i Nesna. The post Utvikler på jobb og på fritid appeared first on Helgelands Blad.
søndag 5. januar Helgelands Blad
– Bruker alt av buffere
Nesna kommunestyre vedtok budsjett og økonomiplan. The post – Bruker alt av buffere appeared first on Helgelands Blad.
22. desember 2019 Helgelands Blad
Setter stopper for diskusjon om vindkraft
Ingen forhandlinger eller drøftinger de neste fire årene. The post Setter stopper for diskusjon om vindkraft appeared first on Helgelands Blad.
21. desember 2019 Helgelands Blad
Sykehuset sanket flest stemmer
Pepperkakeversjonen av Sandnessjøen sykehus ble publikumsvinner i Pepperkakebyen. Bakverket av Sandnessjøen Sykehus fikk flest stemmer – 451 – da Kulturbadet telte opp stemmene i forbindelse med årets pepperkakeby i Sandnessjøen. Premien – et gavekort på Kulturbadet...
20. desember 2019 Helgelands Blad
Årets ildsjel i Nesna
Halvor Hilmersen fikk heder fra Nesna frivilligsentral. – I år går prisen til en ildsjel som i årevis har stått på for barn og unge i kommunen. Årets Ildsjel er en voksenperson som er tydelig i et holdningsskapende arbeid som er svært viktig for Nesna. En voksenperson...
15. desember 2019 Helgelands Blad
Har staket ut kursen for ny og bedre tjeneste
MTT avvikles og TFU oppstår, foreslår gruppa som har jobbet med forbedring av tjenesten til psykisk utviklingshemmede i Nesna. The post Har staket ut kursen for ny og bedre tjeneste appeared first on Helgelands Blad.
14. desember 2019 Helgelands Blad
KVN bidro mest til at elevene fullførte
KVN på Nesna skiller seg positivt ut i analyse av skolers bidrag til at elevene fullfører og består videregående utdanning.
13. desember 2019 Helgelands Blad
– Ingen forbedring ennå
Pårørende av brukere i MTT reagerer på at Fylkesmannen avsluttet tilsynssak i Nesna. The post – Ingen forbedring ennå appeared first on Helgelands Blad.
11. desember 2019 Helgelands Blad
Jenny gir seg aldri – heller ikke i jula
Jenny konfronterer ministeren på direkte sendt TV, og dirigerer kor – begge med største selvfølgelighet. Søndag ettermiddag sto Jenny Myklebust i Bardal, med gryende mage under kjolen, og dirigerte Nesna Songlag i et knippe av julens aller «juleste» sanger, og skapte...
10. desember 2019 Helgelands Blad
Penger til BUA Nesna og ungdomsklubb
BUA og ungdomsklubb på Nesna fikk penger fra Sparebank1 Nord-Norge. The post Penger til BUA Nesna og ungdomsklubb appeared first on Helgelands Blad.
7. desember 2019 Helgelands Blad
Vil skyve på kostnader for å gi kommunen et pusterom
Nesna formannskap har behandling budsjett og økonomiplan. The post Vil skyve på kostnader for å gi kommunen et pusterom appeared first on Helgelands Blad.
6. desember 2019 Helgelands Blad
Studenter på Nesna jobber fram lokale løsninger: Disse utedoene kunne stått på Tomma
Se studentenes forslag til utedo på Tomma. The post Studenter på Nesna jobber fram lokale løsninger: Disse utedoene kunne stått på Tomma appeared first on Helgelands Blad.
30. november 2019 Helgelands Blad
Nesna-politikere: – Vi har ingen rutetilbud å miste
Nesna kommune protesterer mot bussrutekutt. The post Nesna-politikere: – Vi har ingen rutetilbud å miste appeared first on Helgelands Blad.
22. november 2019 Helgelands Blad
Jenny er én av ti kandidater til Årets Nordlending
Folkeaksjonsleder Jenny Myklebust er blant kandidatene når NRK Nordland og Avisa Nordland kårer Årets Nordlending for 2019.
22. november 2019 Helgelands Blad
Førte gamergutter sammen med pensjonister
Gaming for seniorer på Nesna.
18. november 2019 Helgelands Blad
Leder kampen videre
Folkeaksjonsleder Jenny Myklebust svarer på 20 spørsmål. The post Leder kampen videre appeared first on Helgelands Blad.
16. november 2019 Helgelands Blad
Nytt Rødt-lag på Helgelandskysten
Etablert på dagen Stortinget stemte ned Dok.8-forslaget. The post Nytt Rødt-lag på Helgelandskysten appeared first on Helgelands Blad.
15. november 2019 Helgelands Blad
Nesna fikk nei fra regjeringspartiene i Stortinget
Gikk som forventet i Stortinget, men det jobbes videre med andre muligheter. The post Nesna fikk nei fra regjeringspartiene i Stortinget appeared first on Helgelands Blad.
12. november 2019 Helgelands Blad
Levende opptatt av lokalt nytt
John Brattli har rundet 80, men bryr seg ikke så mye med dét. Han er mer opptatt av å bringe Nesna-nytt til Nesna-folk. The post Levende opptatt av lokalt nytt appeared first on Helgelands Blad.
9. november 2019 Helgelands Blad
Fant sammen om restaurantplaner
Åpner ny restaurant etter Nyt på Nesna. The post Fant sammen om restaurantplaner appeared first on Helgelands Blad.
7. november 2019 Helgelands Blad
– Stort er ikke nødvendigvis bra
Hanne Smedal Tenggren ble forbanna, og sto for ordene sine. Torsdag syklet hun over ti mil i bunad – med motvind og i snøslaps – for saken hun tror på. – Dette er landet mitt, landet vårt, hva er det vi holder på med? Det er virkelig å gå feil vei inn i...
1. november 2019 Helgelands Blad
Opprykk for Vebjørn Vinje
Nesnaværingen kan juble for OBOS-liga med Stjørdals-Blink neste år. The post Opprykk for Vebjørn Vinje appeared first on Helgelands Blad.
28. oktober 2019 Helgelands Blad
Nye drivere reåpnet kafé
Nye drivere på Nesna-kafeen Smak (og behag). The post Nye drivere reåpnet kafé appeared first on Helgelands Blad.
17. oktober 2019 Helgelands Blad
Boreal fortsetter på Levang-Nesna
Boreal skal drifte Levang-Nesna-sambandet ut mai 2021. Nordland fylkeskommune har gitt beskjed om at de benytter seg av opsjonen som gir dem mulighet til å forlenge kontrakten med Boreal Sjø AS på Levang-Nesna-sambandet med 12 måneder. Kontrakten er i utgangspunktet på fire år,...
15. oktober 2019 Helgelands Blad
Kurt-Are blir varaordfører
Ap og Sp i Nesna er blitt enig om en politisk plattform. The post Kurt-Are blir varaordfører appeared first on Helgelands Blad.
9. oktober 2019 Helgelands Blad
NORDLAND

Dobbelt karategull til Nesna-jente
Dounia El Ghami gjorde det knallsterkt i helgas Global Cup i London. Dounia El Ghami fra Nesna tok individuelt gull i kumite (kamp) i åpen klasse for kadettene (14-15 år), i tillegg til at hun var med på U18-laget som tok gull i lagkonkurransen (kumite). – Hun er en veldig sterk fighter, med...
24. september 2019 Helgelands Blad
Nesna Ap droppet SV, går til Sp
VALG 2019: Det så duket ut for Ap+SV i Nesna-politikken. Men fredag kveld fikk Ap støtte fra Sp. Det eneste Ap og Sp foreløpig later til å være enige om er at Hanne Davidsen fortsetter som ordfører. -Høyere utdanning på Nesna vil stå høyt på...
20. september 2019 Helgelands Blad
Boreal må betale – anker ikke kaidom
Boreal Sjø AS har bestemt seg for ikke å anke dommen i kaitvisten med Nesna kommune. Hammerfest tingrett dømte i favør av Nesna kommune i søksmålet kommunen anla mot Boreal Sjø AS tidligere i år. Boreal ble dømt til å betale Nesnas krav på over...
19. september 2019 Helgelands Blad
SV velger Ap i Nesna
VALG 2019: SV har i kveld bestemt seg for å sluttforhandle med Ap, slik at Hanne Davidsen kan fortsette som ordfører. Nesna Ap og SV får til sammen ni stemmer av 17 i det nye kommunestyret. Et enstemmig medlemsmøte fastholder samtidig et «tydelig» nei til vindkraft på...
18. september 2019 Helgelands Blad
Nesna-professorer skal lage ny podcast-serie
Paal Fagerheim og Ove Larsen lager podcast om musikktradisjoner på nordkalotten.
5. september 2019 Helgelands Blad
2018-kullet på Nesna ble enda større på andreåret
Kristine Bang fra Meløy er en av flere som har byttet studiested fra Bodø til Nesna. The post 2018-kullet på Nesna ble enda større på andreåret appeared first on Helgelands Blad.
30. august 2019 Helgelands Blad
Møtte vindmølle-motstand på Nesna
Fullt hus på åpent møte om vindmøller. The post Møtte vindmølle-motstand på Nesna appeared first on Helgelands Blad.
26. august 2019 Helgelands Blad
Vandring i historisk hage
Den store hagen hos Anne Sofie Moe og Leif Remmen på Utsyn er over hundre år gammel, og en sanseopplevelse av de sjeldne. – Det er en spesielt vakker farge på de akeleiene, røde og hvite, kommenterer en av gjestene på Utsyn denne solrike ettermiddagen. Ofte er akeleiene lilla...
25. august 2019 Helgelands Blad
Ni søkere vil bli ny distriktsmusiker på Nesna
Ni søkere til ledig distriktsmusikerstilling på Nesna. The post Ni søkere vil bli ny distriktsmusiker på Nesna appeared first on Helgelands Blad.
21. august 2019 Helgelands Blad
Sjyen er i full gang
The post Sjyen er i full gang appeared first on Helgelands Blad.
17. august 2019 Helgelands Blad
Eget festival-øl på fat
Raus bryggeri stiller med ølet på Sjyen 2019. The post Eget festival-øl på fat appeared first on Helgelands Blad.
15. august 2019 Helgelands Blad
Sjyen 2019: Finvær på fjerde forsøk?
Sjyen 2019 starter 16. august. The post Sjyen 2019: Finvær på fjerde forsøk? appeared first on Helgelands Blad.
14. august 2019 Helgelands Blad
God start for Vebjørn i Stjørdals-Blink
Vebjørn Vinje fikk den starten han ønsket seg i debuten for Stjørdals-Blink lørdag. Den robuste nesnaværingen spilte en god kamp da Blink inntok tabelltoppen i 2. divisjon i helga, med 1-0-seier over Nardo. – Jeg er godt fornøyd både med egen og lagets innsats,...
12. august 2019 Helgelands Blad
Møte med Tromsø-rektoren
UTDANNING: Regionrådene på Helgeland har samtaler med universitetet i Tromsø. -Regionrådene på Helgeland har invitert ledelsen ved UiT Norges arktiske universitet til samtaler om kompetansebehovene på Helgeland og situasjonen på Nesna, heter det i en kortfattet...
8. august 2019 Helgelands Blad
Vil ikke ha et samfunn der politikere gjemmer seg bort
Tilsvar på lederartikkel i Helgelands Blad 31. juli. Etter at rektor ved Nord universitet la frem sin rapport tidlig i vår, og debatten rundt studiestedstrukturen for alvor satte i gang, har jeg hatt en rekke møter med ulike aktører som har bedt om å få møte meg som...
5. august 2019 Helgelands Blad
Vebjørn blir proff
Vebjørn Vinje går fra Nardo til Stjørdals- Blink. Og får proffkontrakt. 24-åringen fra Nesna har vært en av de jevneste og beste spillerne på et Nardo-lag som har overrasket stort i 2.divisjon i år. Nå har midtstopperen signert en proffkontrakt med en annen...
19. juli 2019 Helgelands Blad
Lange fergekøer, uten venterom med do: – Blir et problem for oss, sier Nyt-driver på Nesna
Fergeleiet på Nesna er full av reisende i sommer, og mange vil på do. Det merker driverne av nye Nyt Bar & Spiseri, som ber vegvesenet bidra med nødvendige fasiliteter. – Det er kanskje først og fremst et problem når det kommer hele busslaster med reisende, og alle skal...
17. juli 2019 Helgelands Blad
Tapte avtale om asylmottak
Alstahaug og Nesna fikk nei fra UDI. The post Tapte avtale om asylmottak appeared first on Helgelands Blad.
12. juli 2019 Helgelands Blad
Sykler Norge på langs
Sykkel: Ole Magnus Berntsen (25) fra Nesna sykler Norge på langs for å skape oppmerksomhet rundt Addisons sykdom og andre sykdommer. Han har syklet siden 22. juni. Ti til elleve timer hver dag, alt fra åtte til elleve mil hver dag.Da startet Ole Magnus Berntsen fra Nesna ferden fra Lindesnes fyr,...
10. juli 2019 Helgelands Blad
Grønt lys for å begynne letingen etter ny utdanningsaktør på Nesna
– Vi driver ikke med tomme ord og trusler, sier leder i Helgeland Regionråd, John Erik Skjellnes Johansen. Nå starter for alvor letingen etter en erstatter for Nord universitet. Regionrådene på Helgeland har startet arbeidet med å finne en ny utdanningsaktør som...
28. juni 2019 Helgelands Blad
Jobber med «Plan B» for utdanning på Nesna
Hvis styret i Nord universitet beslutter å legge ned, ønsker ordfører Hanne Davidsen andre aktører velkommen til Nesna. Onsdag tas avgjørelsen. Onsdag er skjebnedag for framtiden til lærerutdanningen på Nesna. Da skal styret i Nord universitet ta endelig stilling til...
24. juni 2019 Helgelands Blad
– Et godt desentralisert tilbud uten Nesna er usannsynlig
NORD UNIVERSITET: Margunn Ebbesen er opptatt av Nokut-godkjenningen, men slår fast at Nord universitet må prioritere et desentralisert tilbud og at et tilbud på Mo neppe er nok. Under lørdagens markering mot sentralisering på Schrøders plass etterlyste Utdanningsforbundets...
23. juni 2019 Helgelands Blad
Nå åpner nytt sted på Nesna
I morgen, fredag, åpner det siste tilskuddet til utelivet på Nesna. Yngve Holm og samboer Malén Westvig Kristiansen, som fra før av driver kafeen Smak og Behag med ferskvare disk og kortreist mat, og kantinen på Nord universitet, åpner nå også bar med matservering:...
13. juni 2019 Helgelands Blad
Tar opp ruta igjen søndag
MF «Petter Dass» har teknisk feil. Det jobbes med å utbedre feilen på ferga, som ligger ved kai i Levang, og Boreal forventer å ha den i drift igjen i løpet av dagen. Artikkelen fortsetter under annonsen Inntil videre er sambandet stengt, og det har det vært siden 7-tida i...
8. juni 2019 Helgelands Blad
Tuomas ble beste masterkandidat
Nesnaværing vant pris i Tromsø. Tuomas IIkka Henrikki Heiskanen fra Nesna ble denne uka kåret til vinner av prisen som beste masterkandidat i 2018 ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi på Universitetet i Tromsø. Artikkelen fortsetter under annonsen Prisen på 10.000 kroner...
6. juni 2019 Helgelands Blad
NORDLAND

Vann i munnen, bakst i magen
«Kystbakeren» som hittil har holdt til på øya Hugla i Nesna har flyttet virksomheten til tettstedet på fastlandet. Mandag åpent de bakeriet med en liten kafé i sine nye lokaler i det gamle Samvirkelaget. Gjenåpning – Det er egentlig ikke en åpning, men...
5. juni 2019 Helgelands Blad
81-åring i gateløp
Johannes Tveita (81) var eldste deltaker i årets gateløp på Nesna. Det er KVN som arrangerer gateløpet som følger løypen til Storrunden. Deltakere fra KVN, Nesna skole og flyktningetjenesten dominerte resultatlistene. Årets vinner ble Askil Hilmersen fra Nesna skole med...
5. juni 2019 Helgelands Blad
Bjørnar Skjæran besøker Nesna i dag
Ap-nestlederen tar opp framtida for høyere utdanning på Helgeland. Bjørnar Skjæran, nestleder i Arbeiderpartiet, kommer til Nesna 4. juni for å møte ansatte og studenter ved Nord Universitet Nesna, melder Nesna Arbeiderparti i ei pressemelding. Artikkelen fortsetter under...
4. juni 2019 Helgelands Blad
– Trenger grundigere analyser før campus kan legges ned
Fylkesrådet i Nordland er enstemmig kritisk til forslag om ny studiestedsstruktur. The post – Trenger grundigere analyser før campus kan legges ned appeared first on Helgelands Blad.
3. juni 2019 Helgelands Blad
Linda på Nesna har gitt ut sin første singel og nummer to er på vei
Linda Langmo Alne har begynt å gi ut egen musikk. Den første singelen – Håp – ble sluppet på alle digitale plattformer i begynnelsen av mai, og nå holder hun på med innspilling av singel nummer to. – Det er både artig og skummelt å vise fram sanger...
29. mai 2019 Helgelands Blad
– Distriktsopprøret beviser at det er liv laga i hele Norge
Catrine Hole realiserte sin indre friluftskvinne på Nesna. Nå kjemper hun for bygda hun forelsket seg i. 20 SPØRSMÅL Navn: Catrine HoleAlder: 38Bosted: Nesna, opprinnelig fra StordSivilstand: Gift med Hans Petter Sørensen. «Har verdens fineste hund og en litt rar katt»,...
25. mai 2019 Helgelands Blad
– Håper å gjenåpne campus Nesna på mandag
Verneombud Gary Hoffman sier ledelsen har lovet tiltak. Verneombudet og ledelsen er blitt enige om tiltak for de ansatte i Nesna, og satser på å gjenåpne campusen på mandag, skriver Forskerforum fredag ettermiddag. Artikkelen fortsetter under annonsen Ledelse og verneombud hadde et...
24. mai 2019 Helgelands Blad
Ny singel fra Sjarken-klare Emilie Sofie
Emilie Sofie har sluppet sommerlåta Større Drøm. I sommer kan den blant annet høres på Dønna. I dag, fredag 24. mai, kom Emilie Sofie Olsen sin nye singel – Større Drøm – og i samme slengen kan hun bekrefte at hun skal spille på årets...
24. mai 2019 Helgelands Blad
Bodø-studenter vil ikke støtte Nesna i felles uttalelse
Nord-studentene i Bodø vil ikke stille seg bak en felles høringsuttalelse som går imot nedlegging av studiesteder på Helgeland. Studenttinget i Bodø diskuterte i forrige uke innholdet i en eventuell felles uttalelse om studiestedsstruktur fra alle studentene i Nord universitet. Ei...
22. mai 2019 Helgelands Blad
Og kulturprisen går til… TeaterZahl!
Nesna kommunes kulturpris 2019 ble tildelt TeaterZahl. Skrevet av: Tiril Hilmersen Artikkelen fortsetter under annonsen Kulturprisen er en årlig pris gitt til personer eller virksomheter som fremmer det kulturelle miljøet i Nesna kommune, og den blir alltid delt ut på 17. mai. Artikkelen...
22. mai 2019 Helgelands Blad
Herlig harselering fra 10. klasse på Nesna
Årets revy var nok en perle fra 10. klasse på Nesna, mener Helgelands Blads anmelder. Anmeldelse:Revy: «Styrk, stryk Nesna»,av og med 10. klasse på Nesna skoleNesna samfunnshus, 17. maiTerningkast: 5 Som alltid var det herlig harselering og treffende dagsaktuell satire på menyen,...
22. mai 2019 Helgelands Blad
Dønna: – Hvis ikke Nord er seg sitt ansvar bevisst, vil vi se etter andre løsninger
Campus på Nesna og sykepleierutdanninga i Sandnessjøen må bestå, fastslår Dønna kommunestyre. – Hvis ikke Nord er seg sitt samfunnsansvar bevisst, vil vi se etter andre løsninger, sier ordføreren. Vedtaket som støtter campus Nesna og...
18. mai 2019 Helgelands Blad
Vedum: – Vi skal fortsette å utfordre ministeren om Nesna
– Vi kommer til å utfordre ministeren med full kraft i Stortinget framover, sa Sp-lederen til flere hundre på folkemøte om Nord universitet på Nesna. – Og vi begynner allerede onsdag. Vi skal utfordre Nybø på hva er det hun vil, hva er det hun mener, og hun...
13. mai 2019 Helgelands Blad
Totalskadd i storbrann
NESNA: Fire boenheter i Teigenveien ble totalskadet i brann i natt. Brannen i et rekkehus på Nesna i natt er slukket. Fire leiligheter er totalskadd. I tillegg er en bil skadd i brannen, opplyser politiet. Artikkelen fortsetter under annonsen Artikkelen fortsetter under annonsen Nødetatene ble varslet...
6. mai 2019 Helgelands Blad
– Nord-styret er et gissel for nasjonal politikk
– Det finnes ingen entydig definisjon av hva som er Nord universitets samfunnsansvar, sier styrerepresentant Espen Leirset, som mener regjeringa må ta ansvar for egen politikk. – Det er nødvendig at det tas politisk ansvar for de beslutningene man tar. Det var regjeringen med et flertall i...
3. mai 2019 Helgelands Blad
Spør statsråden om lærerutdanning på Nesna
– Arbeiderpartiet er alvorlig bekymret etter forslaget om nedleggelse, sier Åsunn Lyngedal, som stiller statsråden skriftlig spørsmål om Nesna. Lyngedal er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og har sendte torsdag et skriftlig spørsmål til ministeren for forskning...
26. april 2019 Helgelands Blad
– Vi er dritt lei av nedlegging av distriktene!
Torsdag klokka 16 aksjonerer folk på Nesna i protest mot forslag til ny studiestedsstruktur. «Vi sperrer av Movegen inn til Nesna kl 16.00 med traktor og tenner bål», melder initiativtakerne til en folkeaksjon i dag, torsdag 25. april. Artikkelen fortsetter under annonsen Artikkelen...
25. april 2019 Helgelands Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NESNA

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL