Nederland
Nederland tok farvel med drept journalist
Hundrevis av nederlendere tok onsdag et siste farvel med den velkjente krim- og gravejournalisten Peter de Vries, som ble skutt i et attentat i Amsterdam.
onsdag 21. juli TV 2
Syrer dømt i Nederland for drap
En syrer er dømt til 20 års fengsel for sin rolle i drapet på en soldat lojal til Assad-regimet i Syria. Siden drapet skjedde etter regimesoldaten hadde overgitt seg, dømte retten i Haag det som en krigsforbrytelse. Dommen er den første i Nederland for en krigsforbrytelse...
fredag 16. juli NRK
Belgia erklærer nasjonal sørgedag: – En katastrofe uten sidestykke
Minst 20 personer er omkommet og 20 er savnet etter flommen i Belgia. I Tyskland mener flere at klimaendringene for alvor har ankommet landet.
fredag 16. juli TV 2
Nathan knuste favoritt-tallerken fra Norge – fikk ny via Twitter
Da 11 år gamle Nathan knuste tallerkenen besteforeldrene kjøpte på norgesferie for ti år siden var gode råd dyre. Heldigvis var det hjelp å finne for den autistiske gutten.
fredag 16. juli VG
Sykehus i Nederland evakuert
I Venlo i Nederland, på grensen til Nordrhein-Westfalen i Tyskland, ble et sykehus med 200 pasienter evakuert som en forholdsregel, ifølge Spiegel. Fredag ettermiddag kunngjorde Venlo at innbyggerne i de lavtliggende delene av landsbyene langs elva Maas må evakuere. Evakueringene begynner klokka...
fredag 16. juli NRK
Dike brast ved grensen mot Belgia – ikke lenger akutt fare
- Forlat hjemmene deres umiddelbart, oppfordrer sikkerhetsmyndighetene i Syd-Limburg.
fredag 16. juli TV 2
Dike brast i Nederland
Ved Voulwames i Nederland, nær grensen til Belgia, har et dike ved i kanalen Juliana Canal gitt etter for vannmassene – og fått et hull på en ganger en meter, melder De Standaard like før klokken 14.30. Sikkerhetsmyndighten i Syd-Limburg skriver på nettsidene sine at det er et...
fredag 16. juli NRK
1300 savnet etter flom i Tyskland: – Folk er knust
INSUL – Jeg hadde vann opp til midjen i gaten her, forteller Claudia Schimitten. 1300 mennesker er savnet i det sørvestlige Tyskland etter styrtregn og flom.
torsdag 15. juli VG
VERDEN

Medier: Journalisten De Vries, som ble skutt, er død
Den kjente krimjournalisten Peter R. de Vries (64) som ble skutt på gaten i Amsterdam, er død.
torsdag 15. juli VG
Nederlandsk gravejournalist er død
Den nederlandske journalisten Peter de Vries er død av skadene han fikk da han ble skutt på gaten.
torsdag 15. juli NRK
Peter de Vries er død
Den kjente krimjournalisten Peter R. de Vries som ble skutt i Amsterdam, har dødd. Han ble 64 år gammel.
torsdag 15. juli TV 2
Nederlandsk journalist død
Den nederlandske krimjournalisten Peter R. De Vries er bekreftet død etter å ha blitt skutt i Amsterdam, melder Reuters.
torsdag 15. juli NRK
1000 koronasmitta på festival
Minst 1000 personer ble koronasmitta under den to dager lange Verknipt-festivalen i Utrecht i Nederland tidligere i måneden. Musikkfestivalen samlet rundt 20.000 mennesker. Den første dagen ble 448 smittet, og den andre dagen 515, ifølge nyhetsbyrået ANP.
onsdag 14. juli NRK
Smitten opp 500 % i Nederland
Antallet smittetilfeller steg med mer enn 500 prosent i Nederland den siste uken melder landets helsemyndigheter tirsdag, ifølge nyhetsbyrået AP. Nederland registrerte 52.000 nye koronatilfeller i perioden. For to uker siden var landet på samme nivå som i Norge. Myndighetene sier nå...
onsdag 14. juli NRK
Var på samme smittenivå som Norge, så gikk det galt
Smittetallene i Nederland øker dramatisk. For to uker siden var landet på samme nivå som i Norge. Myndighetene sier nå unnskyld til befolkningen og mener de feilvurderte situasjonen.
onsdag 14. juli NRK
Statsminister beklager
Nederlands statsminister Mark Rutte ba mandag om unnskyldning for at Nederland har lettet på koronarestriksjonene for tidlig. Sist helg ble det registrert det hittil høyeste smittetallet i år. Vi utviste dårlig dømmekraft, noe som vi angrer og beklager, sa Rutte på en...
tirsdag 13. juli NRK
Hevder mannen som skjøt journalist de Vries ble lovet penger
21-åringen som skal ha skutt den kjente journalisten Peter R. de Vries i Amsterdam, ble lovet over 1,5 millioner kroner fra kriminell bande, ifølge familien.
mandag 12. juli VG
Lovet penger for å skyte journalist
21-åringen som skal ha skutt den kjente journalisten Peter R. de Vries i Amsterdam, ble lovet over 1,5 millioner kroner fra kriminell bande, ifølge familien. Krim- og gravejournalisten Peter De Vries ble skutt idet han forlot et TV-studio i sentrum av Amsterdam tirsdag kveld. 64-åringen ble...
mandag 12. juli NRK
TV-program kansellert etter trusler
Et program på nederlandsk TV er kansellert på grunn av trusler, få dager etter attentatforsøket på TV-reporteren Peter R. de Vries. TV-studioet i sentrum av Amsterdam ble også evakuert etter truslene, opplyser TV-kanalen RTL. De Vries ble skutt i hodet utenfor studioet tirsdag...
søndag 11. juli NRK
Nederland: Stort smittehopp blant unge – stenger ned
Myndighetene innfører restriksjoner på utelivet for å stanse smitten blant unge voksne.
lørdag 10. juli VG
Strengere restriksjoner i Nederland
Nederland gjeninnførte flere restriksjoner fredag etter en økning i smittetilfeller i landet den siste tiden, melder Reuters. Det skjer bare uker etter at en rekke lettelser ble vedtatt. De nye restriksjonene innebærer blant annet at puber, kafeer og serveringssteder må stenge ved midnatt,...
fredag 9. juli NRK
Fengslet etter journalistattentat
To menn er varetektsfengslet i to uker, mistenkt for attentatet på den kjente nederlandske gravejournalisten Peter R. de Vries, melder NTB. De Vries ble skutt idet han forlot et TV-studio i sentrum av Amsterdam tirsdag kveld. 64-åringen ble truffet i hodet og han kjemper for livet på sykehuset.
fredag 9. juli NRK
Leger slår alarm om mystisk barnetrend
Amerikanske leger melder om en uvanlig trend der spedbarn og små barn smittes av et «vintervirus» – på sommeren. Det samme rapporteres i en rekke andre land.
fredag 9. juli Dagbladet
Kraftig smitteøkning i Nederland
Smittespredningen øker kraftig i Nederland, og har registrert rundt 5.500 nye tilfeller det siste døgnet. Ifølge helsemyndighetene er dette det høyeste antallet smittetilfeller som er registrert siden 14. mai. Det er nærmere sju ganger så mange som for én uke siden....
torsdag 8. juli NRK
Avis: Nederland øker sikkerhetsnivået etter at journalist ble skutt
Nederland har økt sikkerhetsnivået etter at en profilert nederlandsk krimjournalist tirsdag ble skutt på åpen gate i Amsterdam.
torsdag 8. juli VG
Angrepet på nederlandsk journalist: – Det er sterkt urovekkende
Generalsekretær i Norsk Presseforbund Elin Floberghagen mener at hendelsen foreløpig tyder på et direkte og brutalt angrep på en journalist og journalistikk som noen vil stoppe.
onsdag 7. juli VG
Kjemper for livet
Den nederlandske gravejournalisten Peter R. de Vries kjemper for livet etter at han tirsdag ble skutt på åpen gate i Amsterdam. Tre personer er pågrepet.
onsdag 7. juli Dagbladet
– Eit angrep på demokratiet
Fleire nederlandske politikarar har uttrykt sjokk og sorg etter attentatet mot krimjournalisten Peter de Vries. Visestatsminister Kajsa Ollongren kallar attentatet eit angrep på demokratiet og rettsstaten. Ho skriv på Twitter at den frie journalistikken er ein integrert del av demokratiet. Kong...
onsdag 7. juli NRK
Tre mistenkte arrestert i Amsterdam
Tre personer er arrestert etter at den kjente krimjournalisten Peter de Vries ble skutt utenfor et TV-studio i Amsterdam tirsdag kveld, opplyser nederlandsk politi på en pressekonferanse i kveld. De Vries ligger kritisk skadd på sykehus.
tirsdag 6. juli NRK
Nederlandsk krimjournalist skoten på gata etter TV-program
Den kjente journalisten Peter R. de Vries er kritisk skadd etter å at han vart skoten på gata i Amsterdam.
tirsdag 6. juli NRK
Kjent nederlandsk journalist skutt
Den nederlandske krimjournalisten Peter R. de Vries er blitt skutt på gaten i Amsterdam. Det skriver den nederlandske avisen Algemeen Dagblad, som har fått dette bekreftet av flere uavhengige kilder. Den profilerte krimjournalisten er kjørt til sykehuset med alvorlige skader, ifølge avisen....
tirsdag 6. juli NRK
de Boer ferdig etter EM-fiasko
Frank de Boer gir seg som nederlandsk landslagssjef etter EM-fiaskoen mot Tsjekkia.
tirsdag 29. juni TV 2
- Kom deg vekk!
Nederlands trener Frank de Boer (51) slaktes i hjemlandet etter den pinlige EM-exiten.
mandag 28. juni Dagbladet
EUROPA

Stjernene kritiseres etter tidlig exit: – Han er en inntrenger
Wesley Sneijder var alt annet enn imponert over det han fikk se av Georginio Wijnaldum da Nederland røk ut av EM. Roy Keane fyrte løst mot Portugal-stjernen Joao Felix etter tapet for Belgia.
mandag 28. juni VG
Byen ønsker turistene velkommen, men én gruppe er uønsket
Innbyggerne i den nederlandske hovedstaden har startet en kampanje for å kvitte seg med «partystempelet», og den medførende narkotika- og sexturismen.
mandag 28. juni TV 2
– Vi tapte kampen på grunn av meg
Matthijs de Ligt tok på seg ansvaret etter Nederlands overraskende EM-exit.
søndag 27. juni TV 2
Sammendrag: Nederland - Tsjekkia 0-2
søndag 27. juni TV 2
EM-sjokk: - Et mareritt
EMs første store sjokk inntraff på Ferenc Puskas Stadium. Nederland, som har blendet fotballsupportere verden over, er slått ut av Tsjekkia.
søndag 27. juni Dagbladet
Nederland ute etter sjokktap
Nederland var storfavoritt før oppgjøret mot Tsjekkia, men da Matthijs de Ligt pådro seg et klønete rødt kort straffet tsjekkerne dem.
søndag 27. juni TV 2
Patrik Schick dobler ledelsen for Tsjekkia
Schick sender Tsjekkia et stort steg nærmere kvartfinale
søndag 27. juni TV 2
Tomas Holes stanger Tsjekkia i føringen
Holes får stå fritt på bakerste stolpe og header inn 1-0 for Tsjekkia
søndag 27. juni TV 2
Matthijs de Ligt ser rødt etter å ha stoppet ballen med hånden
Matthijs de Ligt får rødt kort etter en Tsjekkia-kontring
søndag 27. juni TV 2
Full flaggforvirring i Budapest
Søndag meldte nederlandske medier at regnbueflagg ble konfiskert utenfor stadion. Nå avviser UEFA rapportene.
søndag 27. juni Dagbladet
Full flaggforvirring i Budapest
Søndag meldte nederlandske medier at regnbueflagg ble konfiskert utenfor stadion. Nå avviser UEFA rapportene.
søndag 27. juni Dagbladet
Statistikken som kan stoppe Nederland
Når vi er inne i utslagsrundene av EM kan oppgjør fort ende i straffespark-konkurranse. Der har Nederlands rival i åttedelsfinalen, Tsjekkia, en helt enorm statistikk.
søndag 27. juni Dagbladet
Depay slår tilbake: – De sa jeg floppet, men jeg kjører fremdeles Rolls Royce
Memphis Depay går hardt ut mot sine kritikere i en dokumentar vist på nederlandsk TV.
søndag 27. juni TV 2
Med skip over Atlanteren kom kilden som endret nederlandsk fotball for alltid
Med seg om bord hadde de Surinams utømmelige kilde - fotballtalent.
søndag 27. juni TV 2
Amsterdam lanserer kampanje for å holde bøllete turister unna
Amsterdam er lei av turister som fester, bråker og tisser i gatene. Når byen igjen nå åpner opp, får folk som ikke kan oppføre seg beskjed om å holde seg unna.
lørdag 26. juni NRK
Verdensberømt maleri gjenskapt ved hjelp av kunstig intelligens
For første gang kan besøkende til Rijksmuseum i Amsterdam se hele det verdensberømte maleriet «Nattevakten» av Rembrandt. 300 år etter at det ble beskåret for å plass mellom to dører.
onsdag 23. juni NRK
Nederland med full pott
Georginio Wijnaldum (30) gikk forbi Marco van Basten i antall landslagsmål for Nederland da de valset over Nord-Makedonia mandag.
mandag 21. juni TV 2
Georginio Wijnaldum scorer sitt andre mål for dagen
Wijnaldum får igjen stå fritt i Nord-Makedonias sekstenmeter
mandag 21. juni TV 2
Georginio Wijnaldum dobler ledelsen for Nederland
Wijnaldum får stå aleine å trille inn 2-0
mandag 21. juni TV 2
Memphis Depay kontrer inn 1-0 for Nederland
Depay sender Nederland i føringen
mandag 21. juni TV 2
Aleksandar Trajkovski treffer innsiden av stolpen
Trajkovski holder på å sende Nord-Makedonia i føringen
mandag 21. juni TV 2
- Cruyff hadde snudd i grava
Nederland har allerede kvalifisert seg til utslagsrundene av EM. Men debatten rundt formasjonsvalget til trener Frank de Boer (51) har vært gjenstand for høylytt debatt.
mandag 21. juni Dagbladet
Nederland fjerner smitteverntiltak
Nederland fjerner nesten alle smitterverntiltak fra 26. juni. Den eneste viktige regelen som blir stående er at folk holder seg 1,5 meter unna andre. – Slutten på krisen er i sikte, sa statsminister Mark Rutte fredag. De nye retningslinjene innebærer at restauranter, museer og teatre kan...
fredag 18. juni NRK
Spillerbørs: Hvorfor maser man om 4-3-3 i Nederland?
Banens beste mot Østerrike bør ha stilnet de nederlandske kritikerne, mener TV 2s børssetter.
torsdag 17. juni TV 2
Sammendrag: Nederland - Østerrike 2-0
torsdag 17. juni TV 2
VERDEN

Nederland lekte seg videre - Dumfries i fyr og flamme
Denzel Dumfries ble kampavgjørende for andre kamp på rad.
torsdag 17. juni TV 2
Den «ukjente» helten
Denzel Dumfries (25) er EMs nye poengkonge, og var nok en gang svært delaktig da Nederland tok steget mot sluttspillet.
torsdag 17. juni Dagbladet
Her setter Denzel Dumfries inn 2-0 til Nederland
Vingbacken blir fint satt opp av Donyell Malen. 2-0 i Amsterdam
torsdag 17. juni TV 2
VAR griper inn og sørger for straffespark til Nederland
Alaba tråkker på Dumfires, og da har ikke dommer noe valg. Memphis er som vanlig sikker fra krittmerket
torsdag 17. juni TV 2
Nederland-stjernen om hjerteproblemene: – Hvorfor gjør jeg dette fortsatt?
Daley Blind (31) gikk gråtende av banen mot Ukraina etter Christian Eriksens hjertestans. Danskens kollaps brakte med seg vonde minner.
torsdag 17. juni TV 2
– En nytelse å se ham spille fotball
TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har delt ut sine karakterer etter Nederland-Ukraina.
søndag 13. juni TV 2
Sammendrag: Nederland - Ukraina 3-2
søndag 13. juni TV 2
Første gang siden 2008
Nederland tok sin første seier i et EM siden 2008 etter en slitekamp mot Ukraina. Denzel Dumfries (25) ble den store helten for nederlenderne.
søndag 13. juni Dagbladet
Nederland åpnet med seier
Denzel Dumfries (25) ble den store helten da Nederland slo Ukraina etter heseblesende sluttminutter i Amsterdam.
søndag 13. juni TV 2
Denzel Dumfries sender Nederland tilbake i ledelsen
Dumfries knuser Zinchenko i luften og stanger ballen i mål
søndag 13. juni TV 2
Roman Yaremchuk utligner for Ukraina
Yaremchuk løper seg fri og stanger ballen i mål
søndag 13. juni TV 2
Andriy Yarmolenko reduserer for Ukraina med en nydelig scoring
Yarmolenko smeller ballen i mål fra langt hold
søndag 13. juni TV 2
Wout Weghorst dobler Nederlands ledelse
Weghorst scorer vertenes andre mål på seks minutter
søndag 13. juni TV 2
Georginio Wijnaldum sender Nederland i føringen mot Ukraina
Kapteinen er våken på returen fra Georgiy Bushchan og setter ballen i mål
søndag 13. juni TV 2
Herlig soloraid av Memphis Depay
Lyon-angriperen nær ved å sende Oranje i føringen
søndag 13. juni TV 2
Denzel Dumfries misbruker en enorm mulighet til å sende Nederland i føringen
Dumfries får stå helt alene, men klarer ikke å stange ballen i mål
søndag 13. juni TV 2
Opprør i Nederland før EM: – Cruyff hadde snudd seg i graven
Rafael van der Vaart mener Nederland ikke bør vises på TV om Frank de Boer går for sin utskjelte formasjon, men landslagssjefen står på sitt før EM-premieren mot Ukraina.
lørdag 12. juni TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL