Myanmar
Amerikansk journalist løslatt i Myanmar
Den amerikanske journalisten Nathan Maung, som ble pågrepet i Myanmar i mars, er løslatt, opplyser advokaten hans.
11:34 ABC Nyheter
Journalist løslatt i Myanmar
Den amerikanske journalisten Nathan Maung, som ble pågrepet i Myanmar i mars, er løslatt, opplyser advokaten hans. Den amerikanske statsborgeren er en av flere journalister som er pågrepet etter kuppet i Myanmar i februar.
11:33 NRK
Aung San Suu Kyi i retten i dag – anklaget for å ha tatt imot 11 kilo gull
Aung San Suu Kyis advokater sier de håper på det beste, men er forberedt på det verste før den avsatte lederen skal møte i retten mandag.
08:00 NRK
Amerikanske journalister sitter fanget i Burmas beryktede torturfengsel
«Pappa, jeg begynner å få en sterk magefølelse på at det er på tide å komme meg hjem», sa Danny Fenster over telefonen til faren. Kort tid etter ble han tatt av militæret.
lørdag 18:35 ABC Nyheter
FN: Katastrofal menneskerettighetssituasjon i Myanmar
Menneskerettighetssituasjonen i Myanmar er nå katastrofal, slår FNs høykommissær for menneskerettigheter, Michelle Bachelet, fast. Talsperson for menneskerettigheter i FN, Ravina Shamdasani, opplyste på en pressekonferanse fredag at 56 barn er blant de drepte i Myanmar siden kuppet 1....
fredag 15:21 TV 2
Tolv omkom i flystyrt i Myanmar
Et militærfly styrtet torsdag i nærheten av Mandalay i Myanmar. Bare to av de 14 om bord overlevde.
torsdag 10:22 ABC Nyheter
Aung San Suu Kyi korrupsjonssiktet
Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi er siktet for korrupsjon, melder statlige medier. Landets myndigheter har funnet bevis på at hun har gjort seg skyldig i korrupsjon «ved å bruke stillingen sin», ifølge regjeringsstyrte Global New Light of Myanmar.
torsdag 05:50 NRK
Advarer om sultkatastrofe i Myanmar
FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar, Tom Andrews, advarer om at utallige mennesker kan dø av sult og sykdom som følge av kampene i landet. Mer enn 100.000 er på flukt, ifølge FN. Situasjonen er spesielt kritisk i delstaten Kayah.
onsdag 15:21 NRK
VERDEN

100.000 på flukt i Myanmar
100.000 mennesker er drevet på flukt øst i Myanmar etter omfattende angrep fra regjeringsstyrker. – Nye kamper og vilkårlige angrep fra sikkerhetsstyrkene mot sivile områder har tvunget anslagsvis 100.000 på flukt fra sine hjem, opplyser FNs kontor i landet.
tirsdag 17:14 NRK
Rettssak i Myanmar neste uke
Mandag i neste uke starter rettssaken mot Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi, opplyser en advokat. Rettssaken har blitt utsatt i flere uker. – Hun ber alle om å holde seg ved god helse, sier advokaten. Suu Kyi har fått møte sine advokater kun to ganger etter at hun ble satt i...
mandag 7. juni NRK
Flere døde i sammenstøt i Myanmar
Flere sivile er drept i Myanmar etter et sammenstøt mellom militære og sivile utstyrt med hjemmelagde våpen i byen Kyonpyaw lørdag, ifølge Reuters. Lokale medier melder at mer enn 20 sivile er drept. Sammenstøtet begynte da mer en 100 militære skal ha dratt til byen for...
lørdag 5. juni NRK
EU varsler nye Myanmar-sanksjoner
EU kommer til å innføre ytterligere sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar i løpet av de neste dagene, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell til Reuters. Både EU, USA og Storbritannia har fra før innført en rekke sanksjoner mot Myanmar.
torsdag 3. juni NRK
Anbefaler militærkupp som i Myanmar
Donald Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver og pensjonert general, Michael Flynn, sier at USAs militære bør gjennomføre et kupp liknende det som har skjedd i Myanmar.
tirsdag 1. juni Dagbladet
Anbefaler militærkupp som i Myanmar
Donald Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver og pensjonert general, Michael Flynn, sier at USAs militære bør gjennomføre et kupp liknende det som har skjedd i Myanmar.
tirsdag 1. juni Dagbladet
Rebeller stabler sammen ny hær
Den Nasjonale Enhetsregjeringen som har blitt etablert av diverse opposisjonskrefter i Myanmar etter kuppet i februar er ferdig med opplæringen av den første runden med rekrutter til sin nye hær. Det viser opposisjonsregjeringen i en ny video, ifølge Reuters. I den kan man se rundt 100...
lørdag 29. mai NRK
Ber Myanmar løslate journalist
USA ber militærregimet i Myanmar om å løslate en amerikansk journalist som er fengslet i landet. Journalisten jobbet i en lokal redaksjon i Myanmar, men er amerikansk statsborger. Journalisten ble arrestert tidligere denne uken, da han skulle gå om bord på et fly. Det melder NTB.
fredag 28. mai NRK
Myanmar utestengt fra WHO-møte
Myanmar får ikke delta på hovedmøtet i Verdens helseorganisasjon (WHO), der tiltak for fremtidige pandemier skal diskuteres. Det melder NTB. En komité i WHO, som skal godta deltakelse fra de forskjellige nasjonenes delegasjoner, vil ikke ta stilling til hvem som skal representere Myanmar...
onsdag 26. mai NRK
Her er de første bildene av Aung San Suu Kyi siden militærkuppet
Her møter Aung San Suu Kyi i retten. Dette er de første bildene av landets demokratisk valgte leder siden kuppet i Myanmar i februar.
mandag 24. mai VG
Nyhetsmagasin: Amerikansk journalist pågrepet i Myanmar
En amerikansk journalist som jobbet for et nyhetsmagasin i Myanmar, er pågrepet på flyplassen Yangon, opplyser arbeidsgiveren hans.
mandag 24. mai ABC Nyheter
Aung San Suu Kyi møtte i retten
Myanmars avsette leiar Aung San Suu Kyi var til stades i retten under ei høyring måndag. Det er for første gong ho er i retten sidan militærjuntaen tok makta 1. februar, seier advokaten hennar til Reuters. Suu Kyi er sett i arrest og er tiltalt for ei rekke ting, alt frå å eige...
mandag 24. mai NRK
Politi og soldater drept i Myanmar
En rekke politifolk og soldater ble drept av opprørere i Myanmar søndag, ifølge opprørerne selv. Minst 20 politifolk ble drept av opprørere i byen Moebyel i delstaten Shan, øst for hovedstaden Naypyidaw. I tillegg ble politistasjonen satt i brann.
mandag 24. mai NRK
Okkuperte politistasjon i Myanmar
Motstandarar av militærjuntaen i Myanmar har okkupert ein politistasjon i byen Mobye søndag. Dei hevdar dei har drepe minst 13 medlemmar av tryggingsstyrkane og teke fire til fange, ifølge lokale medium, melder Reuters. Fleire videoar av det som skal vere angrepet, er delt på sosiale medium.
søndag 23. mai NRK
– Aung San Suu Kyi er ved god helse
Myanmars militærjunta Min Aung Hlaing seier i eit intervju med ein kinesisk TV-stasjon at den avsette statsminister Aung San Suu Kyi er ved god helse og vil møte i retten dei komande dagane. Dette er hans første intervju sidan han avsette Suu Kyi i eit kupp 1. februar, melder Reuters.
lørdag 22. mai NRK
Juntaen i Myanmar vil forby parti
Juntaen i Myanmar ønsker å forlenge regjeringstida ved å forby Aung San Suu Kyis politiske parti, seier ein talsperson for skyggeregjeringa i landet til Reuters. Juntaen har lova å halde nye val innan to år.
fredag 21. mai NRK
FN uroa for vald i Myanmar
FN seier dei er uroa over valden i delstaten Chin i Myanmar. Tusenvis av menneske har måtte forlate heimane sine på grunn av kampar mellom tryggingsstyrkar og motstandarar av juntaen som tok makta i februar. – Vi ber alle involverte partar om å legge til rette slik at FN og humanitære...
fredag 21. mai NRK
Militærjuntaen vil oppløse NDL
Militærjuntaen i Myanmar, som grep makten i et kupp i februar, vil oppløse partiet til fredsprisvinner Aung San Suu Kyi NLD, ifølge nettavisen Myanmar Now. Det sier lederen av landets valgkommisjon, som er oppnevnt av kuppmakerne.
fredag 21. mai NRK
Uroen fortsetter i Myanmar: Militæret tar kontroll over viktig by for opprørerne
Seks personer skal ha blitt drept i slaget om byen Mindat, som var en sentral posisjon for opprørsgruppen Chinland Defense Force.
tirsdag 18. mai NRK
802 drept i Myanmar siden kuppet
802 mennesker har blitt drept av sikkerhetsstyrker i Myanmar siden militærjuntaen tok over makten i landet i februar, hevder observatørgruppa Assistance Association for Political Prisoners (AAPP). Ifølge observatørene er det reelle antall døde er trolig mye høyere, melder...
tirsdag 18. mai NRK
Gransking avviser valfusk i Myanmar
Uavhengige valobservatørar slår fast at resultata frå haustens val i Myanmar representerer folkeviljen, og avviser påstanden til militærjuntaen om valfusk.
mandag 17. mai NRK
Seks drepne i kampar i Myanmar
Ei opprørsgruppe som har tatt til våpen mot militærjuntaen i Myanmar, seier seks av medlemmane deira er drepne i kampar vest i landet. Myanmar har vore prega av demonstrasjonar og omfattande uro etter at militæret avsette den valde sivile leiaren Aung San Suu Kul i eit kupp 1. februar....
søndag 16. mai NRK
Sivil forsvarsstyrke i Myanmar sier seks opprørere er drept av militæret
Seks opprørere har blitt drept i Myanmar etter kamper mellom opprørere og sikkerhetsstyrker, ifølge en sivil forsvarsstyrke.
søndag 16. mai ABC Nyheter
Kamper i by vest i Myanmar
I Myanmar er det meldt om kraftige kamper i en by i delstaten Chin vest i landet, der væpnede grupper gjør motstand mot militærregimet. Både USAs og Storbritannias ambassader i Myanmar ga lørdag uttrykk for dyp bekymring over situasjonen i området. Juntaen som tok makten i et...
lørdag 15. mai NRK
Myanmar-poet var i avhør – returnert død med organer fjernet
Ifølge familien til dikteren Khet Thi ble han arrestert og brakt inn til forhør lørdag. Da de fikk beskjed om å møte ham på sykehuset, var han død. Kona hevder hans indre organer var fjernet.
onsdag 12. mai VG
ASIA

Etter at Aye forlot Norge, havnet datteren i livsfare
I vår måtte Aye Aye Mon ta sitt livs tøffeste valg.
lørdag 1. mai NRK
Militærjuntaen i Myanmar løslater australsk eksredaktør og over 23.000 andre
Men få av de 3147 arresterte i forbindelse med anti-kupp-demonstrasjonene er blant de løslatte, melder Reuters.
lørdag 17. april VG
Rød protest mot kuppmakerne i Myanmar
Demokratiforkjempere skvetter rødmaling i Yangons gater i protest mot militærjuntaens blodige voldsbruk. VGs kilder forteller om økende terror og dødsfrykt.
onsdag 7. april VG
Opprørsgrupper vender seg mot militærjuntaen i Myanmar
Ti av Myanmars største opprørsgrupper fordømmer militærjuntaen og slutter opp om demokratibevegelsen. Lørdag fortsatte voldsbruken mot demonstranter.
lørdag 3. april VG
Ine Eriksen Søreide om barnedrap i Myanmar: – Helt uakseptabelt
Torsdag meldte Redd Barna at over 40 barn skal være drept i Myanmar siden militærkuppet for to måneder siden. Det opprører utenriksminister Ine Eriksen Søreide.
fredag 2. april VG
Redd Barna: Over 40 barn drept i Myanmar siden kuppet
Nøyaktig to måneder etter kuppet i Myanmar, rapporterer Redd Barna at minst 43 barn har blitt drept av militærjuntaen.
fredag 2. april VG
Biden om drap på demonstranter i Myanmar: – Det er grusomt
Lørdag ble minst 114 personer drept i Myanmar – blant dem flere barn. Søndag skal sikkerhetsstyrkene ha åpnet ild i begravelsen til én av dem.
mandag 29. mars VG
«En skrekkens dag» i Myanmar: – De dreper oss som fugler
Flere medier melder at Myanmar lørdag har lagt bak seg den dødeligste dagen siden militærkuppet 1. februar. Samtidig har juntaen feiret De væpnede styrkers dag med en stor militærparade.
lørdag 27. mars VG
Nye blodige demonstrasjoner i Myanmar. Slik ble Telenor fanget i en demokratikamp
BEIRUT Med krypterte apper, skjult identitet og hemmelige chattegrupper, forsøker demonstrantene i Myanmar å unngå å bli arrestert. Midt oppi dette står Telenor, som nå har måttet kuttet mobildatanettet for 16 millioner kunder.
lørdag 27. mars VG
Militærjuntaen advarer demonstranter om fare for å bli skutt i hodet
Minst 320 er så langt drept i demonstrasjonene i Myanmar. I palmehelgen skal de nok engang ut i gatene. Nå advarer militæret om at de kan bli skutt.
fredag 26. mars VG
Myanmar-demonstranter til VG: – Vi hater militærregimet
Den blodigste dagen siden militærkuppet i Myanmar stopper ikke demokratiforkjemperne. – Vi kjemper til døden, sier LBGTQ-medlemmer til VG.
tirsdag 16. mars VG
Kvinnene fronter Myanmar-opprøret: «Angel» (19) skutt og drept
Unge kvinner fra Generasjon Z leder motstandskampen mot militærregimet i Myanmar. Etter sin død har Kyal «Angel» Sin (19) blitt et symbol.
lørdag 6. mars VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL