

En rekke steder i Myanmar opplever strømbrudd, noe som ifølge myndighetene skyldes «systemsvikt».


Militærjuntaen i Myanmar, som grep makten i et kupp 1. februar, advarer utenlandske ambassader i landet mot å rapportere hjem om hva som skjer der.

I dag bør Norge og de andre 14 medlemmene av FNs sikkerhetsråd gå inn for en internasjonal våpenembargo mot Myanmar.

Nyhetsbyrået Reuters har gjennomgått flere videoer der det som ser ut til å være bevæpnede soldater og politi kommer med drapstrusler mot demonstranter i Myanmar på TikTok.


Etter en måned med fredelige protester møtes demonstranter i Myanmar nå med skarp ammunisjon. Redaktør Aye Chan Naing i Democratic Voice of Burma (DVB) håper splittelser innad i militæret skal sette en stopper for seniorgeneral Min Aung Hlaings grufulle voldsbruk.

Demonstrantene gir ikke opp kampen og Junta-ledelsen fortsette å skyte med skarpt for å slå ned protestene mot militærregimet i Myanmar.


1300 demonstranter skal totalt være pågrepet. Flere journalister er fengslet og bare onsdag er 38 drept.


Volden mot demonstrantene har onsdag blitt trappet opp i Myanmar. FN anslår minst 38 personer er drept på det som omtales som den blodigste dagen siden kuppet.
VERDEN

Sikkerhetsstyrker i Myanmar skjøt og drepte minst 30 demonstranter onsdag, bekrefter flere medier. Naboland ber regimet om å stanse volden og tilbyr megling.
Sikkerhetsstyrkene i Myanmar har trappet opp volden mot demonstranter kraftig onsdag. En FN-utsending i landet opplyser at minst 38 er drept.

Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i flere byer i Myanmar. Minst ti skal være drept bare onsdag, hvorav to er skutt i hodet.


Soldater skyter med skarpt mot demonstranter i flere byer i Myanmar. Minst ti skal være drept bare onsdag, hvorav to er skutt i hodet.


Sikkerhetsstyrkene fortsetter å slå hardt ned mot demonstrasjonene mot militærkuppet i Myanmar. Minst seks personer er skutt og drept under onsdagens protester.


Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi er siktet for å ha oppildnet til uro, ifølge advokaten hennes.

De unge i Myanmar vokste opp i en demokratisk vår. Generalenes statskupp kom som et kaldt gufs fra fortiden. Og som et skremmende varsel om det som kan komme.

Situasjonen i Myanmar har i løpet av søndagen utviklet seg til en blodig kamp mellom demonstranter og politi og halvmilitære styrker. Minst 18 personer er bekreftet døde, men dødstallene kan stige.

«You are messing with the wrong generation» står det på flere av plakatene i de enorme protestene som pågår over hele Myanmar etter militærkuppet. Men ingen er udødelige.

Politiet i Myanmar utplasserte lørdag store styrker i landets største byer Yangon og Mandalay for å stanse demonstrasjoner mot militærkuppet.
Myanmars FN-ambassadør fikk lørdag sparken etter at han oppfordret til kamp mot militærregimet i hjemlandet.


En fersk video fra fredagens demonstrasjoner viser hvordan militærjuntaen i Myanmar skyter over demonstranter som flykter i panikk. Sikkerhetsstyrkene har tidligere drept demonstranter.

Statskuppet i Myanmar er et nederlag for militærets forsøk på å skape et «disiplin-blomstrende demokrati».


EU-landenes utenriksministre er enige om å innføre sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar som følge av kuppet, ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell.
EU-landenes utenriksministre er enige om å innføre sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar som følge av kuppet, ifølge utenrikssjef Josep Borrell.

Mya Thwate Thwate Khaing (20) har blitt et symbol for demonstranter over hele Myanmar i kampen mot de militære kuppmakerne. Søndag ble kisten hennes fulgt av tusenvis av mennesker til hennes siste hvilested.

Tusener av mennesker samlet seg langs ruta til begravelsesfølget til den unge kvinnen som ble skutt i hodet mens hun demonstrerte mot militærkuppet.
To mennesker er drept og et 20-tall såret etter at sikkerhetsstyrker skjøt mot streikende og demonstranter ved et verft i Myanmars nest største by Mandalay.

To mennesker er drept og et 20-tall såret etter at politi skjøt mot streikende og demonstranter ved et båtverft i Myanmars nest største by Mandalay lørdag.

En 20 år gammel kvinne som ble skutt i hodet av politiet under en demonstrasjon i Myanmar forrige uke, døde av skadene fredag.
En 20 år gammel kvinne som ble skutt i hodet av politiet under en demonstrasjon i Myanmar forrige uke, døde av skadene fredag.
Utenriksdepartementet varsler at Norge fryser stat-til-stat-samarbeidet med Myanmar som følge av militærkuppet. Annen bistand via FN videreføres.

Utenriksdepartementet varsler at Norge fryser stat-til-stat-samarbeidet med Myanmar som følge av militærkuppet.


Hackere har gått til angrep på militærjuntaen som 1. februar kuppet makten i Myanmar.

Telenor er tungt inne i Myanmar. Nå forteller Telenor-sjefen om den vanskelige balansegangen.
ASIA

Den avsatte lederen i Myanmar er nå også siktet for å ha brutt en lov om håndtering av naturkatastrofer.
Siktelsen mot Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi utvides.

Sikkerhetsstyrkene i Myanmar skyter for å spre demonstrantene i byen Mandalay i Myanmar. Det er ikke klart hvor mange som er skadd, eller hvilken type ammunisjon som ble brukt.

Søndag skal enda flere militære styrker ha blitt forflyttet til Myanmars hovedstad Yangon, for å stagge demonstrasjonene i byen. USA advarer sine borgere i landet, og ber dem om å søke tilflukt.
Tanks i gatene og skyting mot demonstranter. Militærjuntaen i Myanmar ser ut til å intensivere kampen for å slå ned motstanden etter kuppet.

Fem journalister skal ha blitt pågrepet etter at sikkerhetsstyrker i Myanmar skjøt mot demonstranter i byen Myitkyina, melder lokale medier.


Militærjuntaen i Myanmar, som 1. februar tok makten i landet ved et kupp, har lagt frem forslag til en Cyber Security Law som kan medføre at Telenor må bidra til å produsere samvittighetsfanger eller forlate landet helt.

Hærens soldater i Myanmar har troppet opp hjemme hos leger, aktivister og medlemmer av valgkomiteen og tatt dem med seg uten forklaring.


Aung San Suu Kyi må løslates, og landets sivile regjering må gjeninnsettes. Det er budskapet fra FNs menneskerettighetsråd til militærjuntaen i Myanmar.
Kuppmakerne i Myanmar har avkorter straffen til over 23.000 innsatte, opplyser general Min Aung Hlaing, som leder militærjuntaen i landet, via statlige medier.


Aldri før har et militærkupp blitt så godt dokumentert, som det som nå pågår i Myanmar. Kreativiteten blant demonstrantene når også nye høyder.

Eksperter tror ikke demonstrasjonene i Myanmar vil roe seg, og frykter militæret vil gå enda mer brutalt til verks for å holde kontrollen.


Militærkuppet i Myanmar burde få det til å ringe hos Telenor.

Hva skjedde i dagene før militærkuppet? Reuters har pratet med folkene rundt fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

De store demonstrasjonene i Myanmar fortsetter, dagen etter at politiet brukte vannkanoner og avfyrte skudd mot demonstrantene. USA ber om stopp i maktbruken.

Demonstrasjonene etter militærkuppet i Myanmar fortsetter. Tirsdag skal flere av demonstrantene ha blitt skadet. Det får landets FN-koordinator til å reagere.

Menneskerettsorganisasjonen Amnesty International mener Telenor må vurdere virksomheten i Myanmar etter militærkuppet i landet.


Ifølge kilder i partiet ransaker militæret i Myanmar kontorene til Aung San Suu Kyis parti, Nasjonalligaen for demokrati (NLD).
Demonstranter trosset advarslene om maktbruk og samlet seg for fjerde dag på rad. Reuters skriver at flere demonstranter har blitt pågrepet.

Demonstrantene trosser advarslene om maktbruk og har samlet seg i Myanmars største by Yangon og hovedstaden Naypyidaw for fjerde dag på rad.

Demonstrantar trassa åtvaringane om maktbruk og samla seg i Myanmars største by Yangon for fjerde dag på rad tysdag.

Mandag ba Norge og Storbritannia om at Sikkerhetsrådet i FN snarest mulig skulle komme med en uttalelse om militærkuppet i Myanmar. Kina og Russland har det ikke travelt. De ber om en tenkepause.

Flere tusen har samlet seg i demonstrasjoner mot de militære kuppmakerne i Myanmars hovedstad Yangoon. Politiet bruker vannkanoner mot demonstrantene.
For andre dag på rad har tusenvis møtt opp for å protestere mot militærkuppet i Myanmars største by Yangon.

For andre dag på rad har tusenvis møtt opp for å protestere mot militærkuppet i Myanmars største by Yangon.
VERDEN
Rundt 3.000 unge demonstranter trosset blokkeringen av sosiale medier og samlet seg lørdag i Yangon for å protestere mot militærkuppet i Myanmar.

– Vi håper at Telenor vil følge loven og ikke anerkjenne militæret som lovlige myndigheter. Det sier WutHmon Win fra Myanmarkomiteen til NRK. Et hundretalls mennesker demonstrerte i dag foran Stortinget.

Flere tusen mennesker tok lørdag til gatene i Yangon for å protestere mot militærkuppet i Myanmar. Det med plakater, rop og et kjent symbol fra «Hunger Games».

Myanmar har beordret alle mobiloperatører i landet å midlertidig stenge datanettverk.

Telenor er blitt beordret til å stenge Facebook, Twitter og Instagram i Myanmar. Selskapet mener det strider mot folkeretten, men har valgt å gjøre som myndighetene krever.
Rohingyaene i Myanmar er en av verdens mest forfulgte minoriteter, ifølge FN. - De er avhengige av FNs matdistribusjon. Hvis de ikke kan få levert mat fra FN, kan de komme til å dø, sier Junaid Alam.

Til tross for at militæret i Myanmar nå blokkerer Facebook og WhatsApp, siver kritiske stemmer likevel ut av landet. Her forteller tre studenter til VG om øyeblikket da de forsto at militæret hadde grepet makten, og om fortvilelsen og frykten som fulgte.
Natt til mandag gjennomførte militæret i Myanmar statskupp, noe som er et stort tilbakeslag for demokratiseringen av landet. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik synes det hele er tragisk.
Facebook-tilgangen er delvis stengt i Myanmar, bekrefter selskapet. Militæret som har kuppet makten i landet, har beordret tilgangen blokkert.

Innbyggerne i flere byer i Myanmar må tenke kreativt for å vise motstand mot kupp i landet. – Vi vil ikke gi militæret en grunn til å ty til vold, sier en anonym 18-åring til NRK.

Politiet i Myanmar har siktet landets avsatte leder Aung San Suu Kyi (75) for ulovlig besittelse av radioutstyr og for å ha brutt importlover. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.


Myanmars arrestert leder Aung San Suu Kyi er siktet for brudd på landets lover om import og eksport, opplyser partiet hennes.

FNs sikkerhetsråd klart ikke å bli enige om noen uttalelse da de diskuterte Myanmar dagen etter at landets militære grep makten i et kupp.

Håpet om fred og demokrati i Myanmar knuses nå under generalenes jernhæl.

Militærkuppet i Myanmar er dramatisk. Situasjonen kan bli farlig, advarer norsk professor.

Myanmars leder og fredsprisvinner Aung San Suu Kyi, landets president Win Myint og flere regjeringsmedlemmer er pågrepet. Hæren bekrefter at de har tatt over makten i landet.

Menneskerettighetsorganisasjoner har protestert mens myndighetene i Bangladesh torsdag har sendt hundrevis av flyktninger til kaia i Chittagong. Derfra skal de fredag fraktes videre til en ubebodd øy.