Motor
Første test i Norge: Spesielt én ting imponerer stort
Her er splitter nye Mercedes C-Klasse All-Terrain på plass i Norge.
18:46 TV 2
Prisene er klare: Kjøper du i år kan du spare mye penger
Her snakker vi elbil med muskler. Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ kommer på norske veier allerede første kvartal 2022. Neste år er det sannsynlig at denne bilen blir betydelig dyrere.
16:37 TV 2
Nye Ford Ranger med mange smarte og praktiske funksjoner
For å sikre at nye Ford Ranger er like brukervennlig i fritiden som på jobb, har Ford fått hjelp av dagens pickup-eiere og utviklet en rekke smarte og praktiske funksjoner.
13:02 Motormagazinet
Tester helt nye fartsdempere: – Kan redde liv
Oslo kommune tester ut en helt ny type fartsdemper. De skal gjøre hverdagen til tunge kjøretøy langt enklere. Foto: Scanpix/Bymiljøetaten i Oslo kommune.
12:42 TV 2
Subaru lanserer nye elbilkonsepter
Mens Norges aller første Solterra AWD er på norgesbesøk rundt om hos forhandlere i hele landet, presenterte Subaru nylig konseptbilen Solterra STI Concept på bilmessen Tokyo Auto Salon i Japan.
12:42 ABC Nyheter
MINI Recharged: Med fortiden inn i nåtiden, til fremtiden og tilbake igjen
En dedikert gjeng med entusiaster på MINI-fabrikken i Oxford forener nå fortid med nåtid og fremtid. Klassiske MINI-er konverteres til elektrisk drift i en reversibel prosess. Den originale bensinmotoren settes på hylla og oppbevares slik at bilen kan settes tilbake til sin originale stand...
11:32 ABC Nyheter
I dag starter verdens største test – i Norge
31 biler er med på årets test. Kriteriet er at dette må være elbiler som er nye på markedet i 2021 og 2022, eller modeller som har fått vesentlige oppgraderinger som vil påvirke forbruket målbart.  Testvinneren er derfor ikke nødvendigvis den bilen som går...
08:44 TV 2
Her kommer de med lekker og ladbar utstyrsbombe
Her får du vite hvor mye den koster. Citroëns premiummerke, DS, er klar med en ny ladbar hybrid: DS 4 E-Tense.
06:59 TV 2
MOTOR

Rally-Porsche i Antarktis
Motorsport og Antarktis nevnes sjelden samtidig. Valkyrie Racing kjører sitt eget løp.
06:00 ABC Nyheter
Skal kutte ut bensin- og dieselbiler – så sent som overhodet mulig
Dacia går mot strømmen – igjen.
tirsdag 21:15 ABC Nyheter
Skulle komme til Norge i 2020 – så ble det helt stille
Seres og DFSK var meldt som nye bilmerker på det norske markedet i løpet av sommeren 2020. Slik gikk det ikke, men nå nærmer Seres seg.
tirsdag 18:23 TV 2
Plutselig sto en av årets heteste nyheter i Oslo sentrum
Nå er det ikke lenge til lansering av denne og søstermodellen ID.Buzz Cargo (som er varebil-utgaven). Men først har bilen vært på en svært overraskende tur til Norge. Vi i Broom kom over den på Barcode i Oslo sentrum i dag. Et kamuflert eksemplar kjørte rundt i byen.
tirsdag 14:04 TV 2
Lofot-ferjer skal gå på hydrogen
Statens vegvesen har inngått kontrakt med Torghatten Nord om å drifte hydrogenferjer på sambandet Bodø-Røst-Værøy-Moskenes. De nye ferjene skal settes i drift fra 1. oktober 2025.
tirsdag 13:26 ABC Nyheter
Nå har det blitt dyrere å ha elbil som firmabil
Dersom arbeidstakeren har fri elbil i 2022, og elbilen har en listepris på kr 249.000 kroner, vil den skattepliktige fordelen være kr 59.760. I 2021 var den skattepliktige fordelen med samme elbil kr 44.820. Med en marginalskatt på 43,4 % øker skatten med kr 6.483, noe som tilsvarer ca. 33...
tirsdag 10:30 TV 2
Frende: Kvinner er mest hissige bak rattet
7 av 10 kvinner er hissige eller stresset når de kjører bil.
tirsdag 10:08 ABC Nyheter
Nå er det slutt – i sommer bygges de siste bilene
BMW har tilbudt V12-motorer siden 1987. Nå er det snart over. I sommer bygges de siste eksemplarene av 7-serie med 12 sylindre under panseret.
tirsdag 06:43 TV 2
Test: XPeng P7 - Spennende bil, men mye tull
Den kinesiske elbilen XPeng P7 4WD har flere tiltalende kvaliteter, men det er likevel en bil du bør tenke deg grundig om før du kjøper.
tirsdag 06:01 ABC Nyheter
Seks bruktbiler under 50 000 kroner
Er det mulig å skaffe seg en ny, bra bruktbil for under 50.000 kroner? Ja, vi har plukket ut seks som har lite feil og problemer og som har gjort det bra i kollisjonstester.
tirsdag 06:00 Dagbladet
Så mange planlegger å kjøpe ny bil i år
Nå viser en stor undersøkelse gjort på Østlandet at hver fjerde husstand her planlegger å kjøpe ny bil i år. Samtidig fortsetter elbilandelen å øke. - Hele 15 prosent planlegger å kjøpe ny elbil i år. Til sammenligning planlegger syv...
mandag 18:49 TV 2
Bruktbilkjøp: Slik unngår du problemer
I fjor ble det kjøpt og solgt rekordmange bruktbiler. Hele 527.000 brukte biler skiftet eier. Samtidig har nær fire av ti opplevd problemer ved kjøp eller salg av bruktbil, ifølge en fersk undersøkelse utført av Norstat for NAF.
mandag 15:22 ABC Nyheter
Jonathan Parr legger opp
Jonathan Parr (33) legger fotballskoene på hylla etter 15 år på toppnivå i Norge og England.
mandag 15:00 TV 2
Satte vill fartsrekord på motorveien – så la han det ut på YouTube
Ikke alle ble like imponert, etter at den tjekkiske mangemillionæren og forretningsmannen, Radim Passer, tok med seg hyperbilen sin på Autobahn. Her kjørte han i over 400 km/t - og delte en video av det, etterpå.
mandag 13:40 TV 2
Du kan koble til bilen – uten å ane hva det koster
Tre av fire synes prisene på hurtiglading er vanskelig å forstår. Nå mener NAF at det må ryddes opp - og bli lettere for brukerne å bruke stasjonene og få oversikt på hva de betaler.
mandag 10:15 TV 2
Norgeslansering av Citan
Nye Mercedes-Benz Citan er en allsidig varebil med et høyt nivå av norsk standardutstyr, og ble nylig kåret til Årets Varebil 2022 (IVOTY). Modellen kan bestilles allerede nå, med en startpris på kr. 261.986,- for Citan 110 CDI. Bilene kan sees hos landets forhandlere allerede i...
mandag 08:57 Motormagazinet
BDO: - Nå blir det dyrere med elbil som firmabil
Firmabilordning er som oftest en gunstig ordning for arbeidstakere. Lovendringer av året kan imidlertid ha konsekvenser for ansatte med elbil som firmabil. BDOs oppdaterte bilkalkulator hjelper deg med beregningen, og viser også hvor mye skatt den ansatte må betale.
mandag 08:49 ABC Nyheter
NAF: - Rydd opp i prisene på hurtiglading
Tre av fire elbilister synes prisene på hurtiglading er vanskelige å forstå. - I det du kobler til hurtigladeren aner du ikke hva prisen blir. Dette må bli enklere for forbrukerne, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
mandag 08:33 ABC Nyheter
Her er de til salgs – men å bruke dem er ulovlig
Men selv om det ikke er lovlig å bruke dem, er det ikke noe problem å finne takstativ til flere av de aktuelle bilene. Ett eksempel: Storselgeren Ford Mustang Mach-E som det nå finnes flere tusen eksemplarer av på norske veier. Hva om de tar sjansen? Firmaet takrails.no er blant dem som...
mandag 07:04 TV 2
Disse bilene holder seg nesten merkelig godt i pris
De er både tøffe og praktiske. For ikke å snakke om dyre. I siste episode av vår podkast, Broompodden, snakker vi om hvor mye pickup man faktisk får for 100.000 kroner. Og hvor praktisk er den egentlig?
søndag 18:30 TV 2
Den dyreste bilen de har laget – nå er denne til salgs i Norge
Flaggskipet Eunos Cosmo var tiltenkt å være en konkurrent til Porsche 928, Mercedes SEC og BMW 8-serie. Ja, til og med Aston Martin DB7 stod på listen. Dette er faktisk til dags dato den dyreste bilen i Mazdas historie hvis man ser på nypris. Ikke overraskende sto salget i forhold til...
søndag 15:04 TV 2
Her får du rett og slett mer enn du betaler for
Som vi slår fast i tittelen: Her får du mer enn du betaler for. Det er vanskelig å finne en elbil akkurat nå som gir mer for pengene. EV6 scorer jevnt høyt på alt - i tillegg til at den gir en god dose premiumfaktor. Bilen virker rett og slett gjennomført påkostet....
søndag 10:16 TV 2
Skal kutte ut bensin- og dieselbiler – så sent som overhodet mulig
Dacia er lavprismerket til Renault og kjent for å gjøre mange ting på sin egen måte. Da Renault-sjef Luca de Meo nylig gikk ut med nyheten om at de skal bli helelektrisk i Europa innen 2030, presiserte han også at Dacia vil følge etter - men «så sent som overhodet...
søndag 10:14 TV 2
UP reagerte raskt da de oppdaget denne advarselen
Flyttet den like godt bort til kontrollplassen.
søndag 08:49 ABC Nyheter
Nytt batteri dobler rekkevidden på Teslaen
Kjørte 1.210 kilometer på én lading. Se video:
søndag 07:00 TV 2
MOTOR

SUV-ene dominerer – men det blir nye stasjonsvogner fra Volvo
Vi trenger lavere biler, men kanskje også litt mindre firkantet enn tidligere. Disse lave bilene vil komme i tillegg til SUV-ene, sier Samuelsson som for øvrig snart gir seg som toppsjef i Volvo. En stor andel av Volvo-salget er nå SUV-er. Bestselgeren XC60 solgte i fjor mer enn S60/V60/S90/V90...
lørdag 19:00 TV 2
Kritisk til klimaeffekten av bildeling
Nordmenn har kjøpefest i bilbutikken. Samtidig fortsetter en rekke aktører innen mobilitet å hevde at de bidrar til redusert bilpark. Klimaeffekten av bildeling er omstridt.
lørdag 17:00 ABC Nyheter
UP reagerte raskt da de oppdaget denne advarselen
Patruljene flyttet skiltet til kontrollplass, slik at den ble tilstrekkelig merket. Husk at du aldri vet hvem du varsler om politikontroller! Det kan være en ruspåvirket fører eller andre personer som ikke har noe på veiene å gjøre.
lørdag 15:49 TV 2
Fra nyttår ble mange nye biler avgiftsfrie
Smutthull gjør det gunstig å importere.
lørdag 15:36 ABC Nyheter
Ferrari 250 GTO: Prisen nærmer seg 75 millioner dollar
Ferrari 250 GTO er verdens mest ettertraktede bil, i hvert fall hvis pris er målestokken. De beste eksemplarene nærmer seg 100 millioner dollar.
lørdag 14:00 ABC Nyheter
Litt glemt – nå blir den ny og tøffere
Her er den nye og oppdaterte versjonen av Citroën C5 Aircross. Bilen kommer til Norge i sommer.
lørdag 14:00 TV 2
Mareritt på jobb: Mekaniker vraket steindyr superbil
Enzo Ferrari er sjelden – og rådyr.
lørdag 12:20 ABC Nyheter
Mareritt på jobb: Mekaniker vraket steindyr superbil
En svært uheldig mekaniker vraket denne uken en Ferrari Enzo på motorveien i Baarn, ikke langt unna Amsterdam i Nederland.
lørdag 10:22 TV 2
Nordmenn får ikke nok av millionbilen
Bilsalget i Norge koker - også blant de som ikke har elbiler. 2021 ble et rekordår for mange - og 2022 ser ut til å bli bra, det også. Interessen for nye Range Rover er skyhøy. Se video:
lørdag 07:30 TV 2
Det var gode grunner til at denne så litt merkelig ut
Sikrere biler med redusert risiko for død eller alvorlig skade ved trafikkuhell har opptatt både myndigheter og bilindustri så lenge bilen har eksistert. Slik var sikkerhetsprototypen ESF-05 - i 1971
fredag 18:38 TV 2
Den billigste GT-racingen du kan drive med
Grisekjøring forbindes ofte med uansvarlighet, men i Porsche 944 Cup kan du kjøre så fort du vil, risikofritt og billig. Bak rattet treffer vi både alpinstjernen Ingemar Stenmark og svenskeprins Bernadotte.
fredag 17:00 ABC Nyheter
Forsøkte å snike seg unna kontrollen – det hadde han god grunn til
Tatt for akkurat det samme i fjor.
fredag 12:53 ABC Nyheter
Fra nyttår ble mange nye biler avgiftsfrie
Nytt år - nye biler som kan importeres uten avgift. 20-årsregelen gjør nemlig at du kan importere 2002-modeller til Norge, uten å betale engagsavgift.
fredag 12:42 TV 2
Forsøkte å snike seg unna kontrollen – det hadde han god grunn til...
Det viste seg snart at han ikke hadde førerkort. Først sa at han det lå hjemme. Da ga vi ham muligheten til å be om hjelp til å hente det og komme til kontrollstasjonen med det. Da var plutselig førerkortet hans hjemme i Latvia i stedet... En kjapp sjekk viste også at...
fredag 10:26 TV 2
Forsvant fra Norge i fjor – men nå kan produksjonen starte igjen
e-up! forsvant stille og rolig før jul i fjor, bare noen lagerbiler har her hjemme vært med oss inn i 2022. Nå melder imidlertid bransje-nettstedet Automotive News at VW vurderer å ta opp igjen salget av e-up! Årsaken er økende etterspørsel etter rimelige modeller, etter...
fredag 06:54 TV 2
Test: Mercedes EQS - Kongen av elektrisk luksus
Mercedes EQS er velegnet for dem med høye krav og tykke lommebøker. Likevel er ikke alt ved det gamle når Mercedes lager en elektrisk versjon av sin toppmodell.
fredag 06:01 ABC Nyheter
UP advarer: Dette er ulovlig
Feil bruk av tåkelys gir bot.
torsdag 20. januar ABC Nyheter
Et steg nærmere Formel 1 – nå må Dennis lande 21 millioner kroner
Dennis Hauger er klar for Formel 2-mesterskapet i år. Storsatsningen koster 21 millioner kroner.
torsdag 20. januar TV 2
Luksusbilsalget: Nordmenn unner seg millionbiler fra Ferrari og Porsche
2021 ble luksusbilenes år i Norge. Nybilregistreringen av Ferrari og Lamborghini bykset frem og Porsche er blitt mer folkelig.
torsdag 20. januar ABC Nyheter
Toppsjef: Elbiler er valgt av politikerne – ikke av oss
Administerende direktør i bilgiganten Stellatis, Carlos Tavares, er åpen på at den elektriske omstillingen kan by på utfordringer.
torsdag 20. januar TV 2
Storfusjon – tre forhandlere med 10 bilmerker blir Autoria
Nye Autoriagruppen er et faktum. Autoria fusjoner med Nordlie Auto AS i Moss og Erling Rød AS I Askim og Mysen. De tre bilforhandlerne har til sammen 10 forskjellige bilmerker og blir en gigant i bilmarkedet.
torsdag 20. januar Motormagazinet
UP advarer: Dette er ulovlig
Feil bruk av tåkelys kan straffes med forenklet forelegg på 2.750 kroner.
torsdag 20. januar TV 2
Salget av biltypen har stupt etter nyttår
Elbilene vinner – de ladbare hybridene går kraftig tilbake.
torsdag 20. januar ABC Nyheter
NAF: Elbilsalget til himmels i 2022
Bilsalget så langt i 2022 viser at andelen private som kjøper elbil er på hele 94 prosent. NAF gjennomfører neste uke verdens største elbiltest for å hjelpe bilkøpere med å gjøre riktig elbilvalg for sit behov.
torsdag 20. januar ABC Nyheter
Lyst på denne? Da kan det være lurt å skynde seg
I år er det duket for nok et alternativ: Taycan Sport Turismo. Dessuten kommer det en ny variant som blir tilgjengelig på både sistnevnte og Taycan - nemlig den ekstra sportslige GTS-utgaven. Nå er prisene klare. Innstegsmodellen av Sport Turismo har bakhjulsdrift og 408 hestekrefter (ved...
torsdag 20. januar TV 2
MOTOR

Trykker du på denne kan du spare mange tusenlapper
Særlig aktuelt i denne årstiden.
onsdag 19. januar ABC Nyheter
Sverre (78) byttet inn en Ford Mustang fra 1966 til en elektrisk utgave av drømmebilen: – Det er litt spesielt, ettersom jeg har vokst opp med lukta av bensin og olje
Sverre Kalseth har en stor forkjærlighet for biler – og har blant annet en stor samling av gamle DKW-biler heime i Grong. Nå har 78-åringen kjøpt seg enda en bil – og den er elektrisk.
onsdag 19. januar $ Namdalsavisa
Koster fra 2,2 millioner (!) – likevel bestselgeren i Norge
Mange nordmenn slo på stortromma i 2021. Internasjonalt ble det ny rekord for AMG-salget.
onsdag 19. januar TV 2
Nå er mange på jakt etter ved – men dette var ikke smart
Her ble det en tung jobb.
onsdag 19. januar ABC Nyheter
Tom og Stian er de første i Europa som får prøve dette
Her får du fulladet bil på noen minutter. Den kinesiske elbilprodusenten, Nio, tenker annerledes enn de fleste andre. Nå bygger de ut batteribytte-stasjoner i Norge.
onsdag 19. januar TV 2
Amarok pickup får flere tekniske løsninger
  Når Volkswagen til sommeren presenterer den nye Amarok, er det en pickup som er bredere og lenger enn forgjengeren. Den får også flere nye tekniske løsninger, røper Volkswagen.   Amarok er en arbeidshest skreddersydd for norske forhold, og for alle som har behov for...
onsdag 19. januar Motormagazinet
Trykker du på denne kan du spare mange tusenlapper
Alle biler som har automatisk innklappbare speil har også en bryter der man kan deaktivere funksjonen. Dette er så enkelt som at man kan spare tusenlapper ved et eneste knappetrykk
onsdag 19. januar TV 2
Nå er mange på jakt etter ved – men dette var ikke smart
Den som fikk mest jobb etter å ha blitt stanset, var en varebil fylt med ved som veide 1.200 kilo for mye og måtte laste av. Gebyr kr. 3.000
onsdag 19. januar TV 2
NAF: Denne knappen kan spare deg for tusenlapper
- Et enkelt, men lite kjent triks kan spare deg for mange tusen kroner i bilreperasjoner på vinteren, sier rådgiver Jan Harry Svendsen i NAF i en pressemelding.
onsdag 19. januar ABC Nyheter
Salget av biltypen har stupt etter nyttår
Målt i antall øker elbilene med 8,5 prosent, mens alle andre drivlinjer faller kraftig. De ladbare hybridene med bensinmotor er ned hele 89,5 prosent. I fjor tok de ladbare hybridene en klar andreplass, bak elbilene. Til sammen ble det solgt og registrert 38.166 ladbare hybrider her til lands. I...
onsdag 19. januar TV 2
Noen biler kan du faktisk tjene gode penger på
Vanligvis er bilkjøp en dårlig investering, men det finnes noen modeller hvor man forventer en pen verdiøkning. Ikke bare på dyre og eksotiske biler, men også noen ganske vanlige. Hele listen over smarte brukbil-kjøp får du her:
tirsdag 18. januar TV 2
Maserati satser på klassikere
Som alle sportsbilprodusenter med respekt for seg selv, har Maserati også opprettet sin klassiske avdeling med fokus på restaurering og support.
tirsdag 18. januar ABC Nyheter
Eierne forteller: Halvparten har under 30 mil rekkevidde
Det finnes nå rundt 20 elbilmodeller der produsentene lover mer enn 500 kilometer rekkevidde. Likevel viser det seg at mange norske elbileiere klarer seg med mye mindre. I en ny undersøkelse gjort av NAF, forteller 46 prosent av elbileierne at bilen deres har under 300 kilometer rekkevidde. - Den...
tirsdag 18. januar TV 2
Selv Bentley-kjøperne tar seg ikke råd til denne fargen
Når du hører prisen, skjønner du hvorfor. Bentley har nemlig satt en pris som gjør det helt urealistisk for folk flest å bestille den: 307.600 kroner koster fargen som heter Light Grey Satin by Mulliner.!
tirsdag 18. januar TV 2
En av to elbilister klarer seg med under 300 kilometer rekkevidde
- Den typiske elbileieren har en bil med under 300 kilometer rekkevidde og lader bilen hjemme fra ladeboks oftere enn tre ganger i uken, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.
tirsdag 18. januar ABC Nyheter
Redningsselskapet:  9000 oppdrag utført!
2021 ble et historisk år for Redningsselskapet. I sitt 130. år i kystfolkets tjeneste utførte selskapets mannskaper tett oppunder 9 000 oppdrag.
tirsdag 18. januar ABC Nyheter
Bekreftet: Nytt bilmerke til Norge – de kommer ikke fra Kina
Første bil ut fra Lucid er luksusbilen Air Dream Edition. En ekstrem bil, som setter en del nye standarder for klassen. Den vil blant annet måle krefter med Mercedes EQS i klassen for luksus-elbiler. Ikke overraskende er Norge tidlig ute når Lucid nå går i gang med Europa-lansering: ...
tirsdag 18. januar TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

MOTOR

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL