Menn
Åpen Elabdellaoui om marerittkvelden - følte ansiktet etset av
Det har vært en lang vei tilbake for landslagsspiller Omar Elabdellaoui (30). Nå deler han flere detaljer fra den grufulle fyrverkeriulykken for snart to år siden.
fredag 05:53 NRK
Nå frykter Solbakken norsk skrekkscenario: – Det er det tyngste for meg
Alt som kunne gå galt tirsdag kveld, gikk galt. Men én ting gnager mer på Ståle Solbakken enn at opprykket og playoffplassen til EM glapp.
onsdag 28. september NRK
Serbias trener med stikk mot Solbakkens Norge: – En søt hevn
Først ledet Dragan Stojkovic laget til seier mot Norge. Så rettet Serbia-treneren en pekefinger mot Norges «lange baller mot Haaland» og beskrev Serbias fotball som den vakre sorten.
onsdag 28. september NRK
Disse kan Norge møte i EM-kvaliken
Norge gikk på et blytungt tap mot Serbia tirsdag. Nå venter EM-kvaliken, hvor trekningen kan gi store utslag.
tirsdag 27. september NRK
Nedbrutt Ødegaard etter norsk fiasko i skjebnekampen: – Irriterende
Nok en gang ble det verst tenkelige utfall i en norsk skjebnekamp med landslagsherrene. Nå hagler kritikken.
tirsdag 27. september NRK
Russiske menn forlater landet i hopetall
194.000 russiske statsborgere har flyktet til Georgia, Kasakhstan og Finland siden president Vladimir Putin erklærte delvis mobilisering i forrige uke.
tirsdag 27. september ABC Nyheter
U21-laget tapte for Spania
Det norske U21-landslaget i fotball leverte ein godkjent kamp, men blei hakket for små mot eit sterkt spansk lag tysdag. Oppgjeret enda med 0-3-tap. Det spanske U21-landslaget var god matching for Leif Gunnar Smeruds utvalde før neste sommars EM-sluttspel. Spania er ingen kven som helst, og gjekk blant...
tirsdag 27. september NRK
Sjekk dette skrekkscenarioet for Noreg
Gruppefinalen mellom Noreg og Serbia har utvikla seg til ein kamp der veldig mykje står på spel.
tirsdag 27. september NRK
Det store savnet av den lille kampanjen
Uansett om Norge tar viktige steg fremover rent sportslig, har de mistet noe vesentlig på veien.
tirsdag 27. september NRK
Serbia kaller det «unødvendig» å bruke regnbue-bind: – Jeg reagerer kraftig
Martin Ødegaard og Norge valgte å slutte seg til en kampanje som skal motkjempe diskriminering. Serbia takket nei og mener slike saker ikke hører hjemme i fotballen. Nå får de kritikk.
mandag 26. september NRK
Sjølvkritisk Østigård: – Det irriterer meg noko inn i helvete
Leo Skiri Østigård (22) hadde ei handfull sjansar til å skåre mot Slovenia. Både dommaren og ei målvakt i verdsklasse stod i vegen.
søndag 25. september NRK
Solbakken etter ny Rekdal-kritikk: – Jeg skiller mellom to typer kollegaer
Kjetil Rekdal og Ståle Solbakken har hatt en rekke offentlige meningsutvekslinger i det siste. Lørdag fikk Solbakken kritikk av Rosenborg-treneren for keepervalget.
lørdag 24. september NRK
Får huden full etter Norge-tap: – Rett og slett fryktelig
Norge gikk på en smell i bortekampen mot Slovenia lørdag kveld. Nå får Ørjan Nyland kritikk for måten det avgjørende målet kom på.
lørdag 24. september NRK
Laget klart: Ødegaard starter for Norge
Norge stiller med følgende 11 mann mot Slovenia i kveld: Ørjan Nyland - Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Leo Østigård, Birger Meling - Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt - Mohamed Elyounoussi, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth
lørdag 24. september NRK
Solbakken om den nye yndlingen sin: – Har kanskje Noregs største leggar
Julian Ryerson (24) blir rangerte som ein av Bundesligaens beste forsvarsspelarar. Vegen dit har vore prega av tolmod og hardt arbeid.
lørdag 24. september NRK
Joshua King er skadd – reiser hjem fra landslagssamling
Joshua King har reist hjem fra den pågående landslagssamlingen og er dermed ikke aktuell for kampene mot Slovenia og Serbia. Det melder forbundet. – Joshua har problemer med låret, noe som gjør at han ikke blir spilleklar til de kommende kampene, sier landslagslege Ola Sand.
fredag 23. september NRK
Hevder Haaland er god for over én milliard etter City-overgangen
Erling Braut Haalands suksess har skapt gigantformue, ifølge Kapital. Avisen hevder at ingen nordmann har skapt en så stor formue på så kort tid.
torsdag 22. september NRK
- Ødegaard kan vere Slovenia-klar
Martin Ødegaard kan vere aktuell for Noregs fotballandskamp borte mot Slovenia laurdag. Han har slite med ein leggskade den siste tida. Landslagssjef Ståle Solbakken informerte om statusen for Ødegaard i forkant av treninga på Ullevaal torsdag. 23-åringen slutta seg til troppen snautt...
torsdag 22. september NRK
Solbakken ut mot Haaland-kritikk: – Den er på kanten
Ståle Solbakken advarer mot å legge for mye ansvar på Erling Braut Haaland i politiske spørsmål.
torsdag 22. september NRK
Fotballherrene møter Irland og Finland i november
Norges fotballherrer har satt opp kamper mot Irland borte 17. november og Finland hjemme 20. november. Kampene spilles kort tid før VM i Qatar, der verken Norge, Irland eller Finland er med. Det blir årets siste landskamper for Ståle Solbakkens menn.
onsdag 21. september NRK
Norge med i anti-diskrimineringskampanje – skal bruke fargerike kapteinsbind
Martin Ødegaard og en rekke VM-kapteiner vil spille kamper med bind som fremmer inkludering og viser motstand mot diskriminering. Norges Fotballforbund er ett av ni nasjonale forbund som er med i kampanjen «OneLove». Budskapet symboliseres med et flerfarget hjerte der fargene representerer...
onsdag 21. september NRK
Solbakken om Ødegaard: – Rimelig sikker på at han rekker Serbia-kampen
Martin Ødegaard er ennå ikke klarert for deltakelse på landslagssamlingen, men Ståle Solbakken føler seg trygg på at han kan spille mot Serbia tirsdag. – Vi håper å få gode nyheter i løpet av dagen, sa landslagssjefen på onsdagens...
onsdag 21. september NRK
Haaland om anklagene mot eierne: – Det blir litt for drøye ord
Erling Braut Haaland (22) understreker at han vektla det sportslige da han tok valget om å spille for Manchester City.
onsdag 21. september NRK
Solbakken optimistisk om Ødegaard: – Ingen alvorlig skade
Martin Ødegaard (23) er ikke med når fotballandslaget samles i Oslo før to viktige kamper mot Slovenia og Serbia, men det er likevel håp om at han spiller. Ødegaard sto over Arsenals Premier League-kamp mot Brentford søndag. Han mistet deler av oppkjøringen til...
mandag 19. september NRK
Hareide ga klar beskjed da han satte seg ned med Solbakken: – Dette må du trene på, Ståle
Hva skjer hvis man setter Norge-trener Ståle Solbakken i et rom med tidligere Norge-trener Åge Hareide og ber dem diskutere fotball? Vi i NRK bestemte oss for å prøve.
søndag 18. september NRK
Rekdal og Solbakken i ordkrig: – Tyder på lite modenhet
Ståle Solbakkens sendte et stikk til Kjetil Rekdal under mandagens landslagspressekonferanse. Det får Rosenborg-sjefen til å svare syrlig tilbake.
mandag 12. september NRK
Landslagskollegaer støtter Normanns Norge-nekt: – Han får stå for det
Norges Fotballforbund har gitt Mathias Normann (26) landslagsnekt etter Russland-returen. Norske fotballprofiler roser håndteringen, mens Ståle Solbakken gjentok kritikken av sin tidligere elev.
mandag 12. september NRK
Elabdellaoui tilbake på landslaget: – Medlidenhetsuttak
Klubbløse Omar Elabdellaoui er tilbake på landslaget. Det bekreftet Ståle Solbakken på en pressekonferanse mandag. – Omar er i en spesiell situasjon. Han var Galatasary sin beste spiller under oppkjøringen, mener vi. Så vet jeg ikke hva som skjedde. Kontrakten ble hvert...
mandag 12. september NRK
Menn tar større sjanser om de er spådd flaks
Nye studier viser at menn, i større grad enn kvinner, er tilbøyelige til å ta økonomisk risiko om de blir spådd å skulle vinne, selv om de ikke er overtroiske.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Klubben bekrefter: Mathias Normann klar for russiske Dinamo Moskva
Mathias Normann lånes ut fra Rostov til Dinamo Moskva internt i russisk toppfotball. Landslagsspillerens overgang er svært omstridt. Hovedstadsklubben opplyser at Normann leies inn for ett år. Den har også sikret seg en opsjon på kjøp. Normann skal spille med drakt nummer 17, og...
tirsdag 6. september NRK
En fotballens no-brainer
Etter at Ståle Solbakken utelukket Mathias Normann fra landslaget, har den norske russlandsproffen heller ingenting som hindrer ham i å tilpasse seg sin nye rolle i Putins propagandaapparat.
tirsdag 6. september NRK
Solbakken til NRK etter Normann-utestengelse: – Ikke et vanskelig valg
Ståle Solbakken sier til NRK at Mathias Normann har vært klar over hvilke konsekvenser det kunne få om han signerte for en russisk klubb. I kveld har midtbanespilleren blitt utestengt fra landslaget.
mandag 5. september NRK
Russisk nettsted: Normann besto legesjekken i Dinamo Moskva
Mathias Normann (26) har gjort unna den medisinske testen og er detaljer unna et låneopphold i Dinamo Moskva, melder russiske Sport.ru. Nettstedet skriver at alle formaliteter må være i boks innen det russiske overgangsvinduet stenger torsdag. Normann gikk i helgen selv ut i et intervju med TV 2 og...
mandag 5. september NRK
NFF avventer Normanns klubbvalg – varsler konklusjon i neste uke
Landslagsfremtiden til Mathias Normann er usikker etter at han røpet planer om å signere for en ny, russisk klubb. President i Norges Fotballforbund (NFF) Lise Klaveness bekrefter i en SMS til NRK at det vil komme en avklaring ved neste landslagsuttak. – Vi avventer nå Normanns endelige valg...
mandag 5. september NRK
Arbeiderklasse­mannen er mest uenig med kvinner som har lang utdanning
De utgjør ytterpunkter i veldig mange spørsmål som handler om likestilling, viser en ny rapport.
lørdag 3. september ABC Nyheter
Uendra på Fifa-rankinga
Noreg held seg på 36.-plass på den oppdaterte versjonen av Fifa-rankinga for menn. Brasil tronar framleis øvst. Torsdag vart Fifa-rankinga oppdatert etter to månader med lite landslagsfotball. Dermed var det få endringar. Noreg klatra fem plassar på rankinga i juni etter gode...
torsdag 25. august NRK
Cupens 4. runde: Tittelforsvarer Molde møter Skeid i mars
Regjerende Molde slapp heldig unna i NM-trekningen og møter Skeid borte i 4. runde i mars. Slik ble trekningen: Sogndal – Lillestrøm Start – Tromsø Stabæk – Tromsdalen/Bryne (hjemmelag ikke avgjort) Brann – Haugesund Sandefjord – Odd Skeid – Molde...
onsdag 24. august NRK
Tromsø videre i cupen etter straffer mot HamKam
Tromsø er klar for 4. runde i NM etter å ha slått HamKam etter straffer på hjemmebane. Begge lagene slet med å finne nettmaskene i 120 minutters spill. I straffesparkkonkurransen bommet først Jasse Tuominen. Tromsø-målvakt Simon Thomas reddet straffen fra...
onsdag 17. august NRK
Mange menn lever lenger enn kvinner. Særlig to ting forklarer det
Danske forskere utfordrer den etablerte sannheten om at menn dør tidligere enn kvinner.
søndag 14. august ABC Nyheter
Dette bekymrer FHI: – Det er uheldig
Statistikken er krystallklar, og tallene får FHI til å komme med en oppfordring.
lørdag 13. august TV 2
Jevtovic-perle sende Odd til 4. runde
Milan Jevtovics praktmål frå 20 meter fem minutt ut i andre ekstraomgang sende Odd til 4. runde i cupen med 3-2 over Jerv i Grimstad. Jerv har fem strake tap i serien, og trenar Arne Sandstø gjorde ikkje mindre enn ni endringar sidan tapet for Haugesund søndag. Mikael Ingebrigsen gav...
onsdag 10. august NRK
Reaksjonene hadde vært sterkere om Riise hadde tjent fem millioner
Kanskje ville reaksjonene vært enda sterkere hvis Hege Riise faktisk hadde blitt betalt de fem millioner kronene Ståle Solbakken får i året for å være landslagssjef.
fredag 5. august NRK
Ingen VM-motstander for Norge i november
Ståle Solbakkens fotballandslag spiller to kamper i november. Det skjer mot nasjoner som var nær å komme med i verdensmesterskapet. – Motstanderne er 98 prosent klare, men vi går ikke ut med noe før det er helt avklart. Det blir én hjemme- og én bortekamp. Slik det...
onsdag 27. juli NRK
Nå er de nye Kolstad-profilene på plass
Flere av de norske herrelandslagsspillerne i håndball hadde sin første trening mandag. Nå er planen å bli best i Norge.
mandag 18. juli NRK
Gjorde «alarmerende» funn under sædcelleforskning
Forskning på det stadig synkende antallet sædceller hos menn endte med en sjokkerende oppdagelse.
lørdag 2. juli ABC Nyheter
Norges håndballherrer møter Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i VM
Norge skal på nyåret opp mot Nord-Makedonia, Argentina og Nederland i håndball-VMs gruppespill. Det blir første mesterskap med Jonas Wille som landslagssjef. Trekningen ble gjort i polske Katowice lørdag. VM blir arrangert av Polen og Sverige i januar neste år. Det er...
lørdag 2. juli NRK
Rosenborg enkelt videre i cupen etter selvmål
Rosenborg hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i norgesmesterskapet i fotball. Carlo Holse og et selvmål ga 2-0-seier over Sandnes Ulf. Etter 25 minutter med høyt press og et flust av sjanser fikk Carlo Holse endelig hull på byllen i Sandnes. Edvard Tagseth fikk...
torsdag 30. juni NRK
Cupkampen mot Fredrikstad er utsett
Brann sin cupkamp mot Fredrikstad er utsett med ein time, til klokka 19.00. Eigentleg skulle kampen byrja 18.00, men fordi bortelaget har fått utsett flyet er kampen flytta, skriv Brann på sine nettsider.
torsdag 30. juni NRK
Flytrøbbel forsinker Branns cupkamp
NM-oppgjøret mellom Brann og Fredrikstad er forskjøvet med én time etter at FFKs flyavgang til Bergen ble utsatt. Det opplyser Brann på sine nettsider. Kveldens cupkamp får avspark klokken 19.00. – Fredrikstad har fått problemer med et utsatt fly, og derfor er vi blitt...
torsdag 30. juni NRK
Vålerenga slått ut av cupen - til tross for strafferedning
Vålerenga-krise ble et faktum i det de røk ut i cupens tredje runde mot Bodø/Glimt. Ulrik Saltnes ble matchvinner på tampen da Glimt sikret 1-0. Vålerengas keeper Magnus Sjøeng får i sin debykamp en strafferedning som var med på å holde hjemmelagets håp...
onsdag 29. juni NRK
Jervs cupkamp mot Odd utsatt
Jerv fikk helgens kamp mot Molde i Eliteserien utsatt etter et smitteutbrudd. Nå har Grimstad-klubben også fått utsatt onsdagens kamp mot Odd i cupen. Det bekrefter Norges Fotballforbund tirsdag. Beslutningen kom kort tid etter at daglig leder i Jerv, Jon Ole Reinhardsen, overfor NTB bekreftet...
tirsdag 28. juni NRK
Flymekanikerstreiken gir meir cuptrøbbel
Flymekanikarstreiken er avblås, men gir likevel stadig meir trøbbel for cuprunden denne veka. Sandefjord ber om å få flytta sin kamp mot Byåsen i Trondheim onsdag, fordi flyet deira er innstilt. Skal dei ta buss, vil det ta i overkant av ni timar. Vikings kamp mot Kristiansund blei...
tirsdag 28. juni NRK
Ny cup-utsetjing
Kansellerte flygingar gjer at fleire kampar i fotball-NM må flyttast. Viking sitt møte med Kristiansund skal no spelast i oktober. Onsdag og torsdag skulle etter planen 3. runde i cupen vore avvikla, men fleire kampar har no fått nye datoar som følgje av flykanselleringar i samband med...
tirsdag 28. juni NRK
Vålerenga møter Bodø/Glimt i cupen
Det ble en meget tøff trekning for Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo i tredje runde i cupen. Etter å ha slått Brumunddal med et nødskrik, blir det nå regjerende seriemester Bodø/Glimt hovedstadslaget skal bryne seg på. Vålerenga får hjemmekamp. Resten av...
torsdag 23. juni NRK
Rosenborg slapp med skrekken
Cupeventyret til Rosenborg tok nesten slutt før det var ordentlig i gang. De slapp med skrekken etter å ha snudd kampen fra 0-1 til 2-1 mot 2. divisjonslaget Levanger. Men det måtte ekstraomganger til. Det startet med en praktscoring fra Simen Hagbø sørget for 1-0-ledelse for...
onsdag 22. juni NRK
Slik gikk det i andre runde i cupen:
* Levanger - Rosenborg 1-1 (ekstraomganger) * Strindheim - Kristiansund 1-3 (slutt) * Byåsen - Stjørdals-Blink 3-3 (ekstraomganger)
onsdag 22. juni NRK
Ekstraomganger i Levanger
Det står 1-1 ved full tid mellom Levanger og Rosenborg på Moan stadion. Levanger tok ledelsen etter 19 minutter ved Simen Hagbø. Utligningen til RBK kom etter 77 minutter fra Ole Sæter.
onsdag 22. juni NRK
Elabdellaoui-lekkasje henlegges
Påtalemyndigheten frafaller siktelsen mot personen som var anklaget for å ha lekket opplysninger om Omar Elabdellaouis positive koronaprøve til pressen. Det opplyser Oslo-politiet i en pressemelding. Saken henlegges fordi etterforskningen ikke har «klarlagt de faktiske forhold»....
fredag 17. juni NRK
Dette skjer hvis Norge vinner gruppa i Nasjonsligaen
Den sportslige suksessen under Ståle Solbakken kan gi Norge en enklere vei til landets første fotballmesterskap siden år 2000. Allerede lørdag kan nasjonsligagruppa avgjøres.
tirsdag 14. juni NRK
Ødegaard fikk skyllebøtte: – Jeg kan ikke få hyllet ham nok
Kaptein Martin Ødegaard mener Stefan Strandberg er «ekstremt viktig» for landslaget. Mot Sverige viste stopperen hvorfor.
mandag 13. juni NRK
Hareide vil bestille EM-billett – får klart svar av Solbakken
NRKs ferske fotballekspert Åge Hareide er så imponert over Norge at han mener det bare er å gjøre klar reiseplanene til EM 2024. Det får Ståle Solbakken til å flire.
mandag 13. juni NRK
Reagerer på Østigård-feiring: – Utrolig umodent
Her peker Leo Skiri Østigård nese med en «Northug-hyllest» til de svenske supporterne. De svenske spillerne er imidlertid ikke imponert.
søndag 12. juni NRK
Svenskene fortviler etter nytt tap mot Norge: – Jeg er forbannet
For andre gang på én uke har Norges fotballherrer slått naborivalene fra Sverige. Nå flommer det over av frustrasjon på andre siden av landegrensen.
søndag 12. juni NRK
Ståle Solbakken møter pressen
Det er straks klart for at landslagssjef Ståle Solbakken og Sveriges Janne Andersson møter pressen etter Norges 3-1 seier mot Sverige.
søndag 12. juni NRK
Ødegaard: – Han er helt ekstrem og vi er heldig som har han
Erling Braut Haaland (21) sørget for at Norge parkerer Sverige i Nasjonsligaen. Nå har Ståle Solbakkens menn alt i egne hender.
søndag 12. juni NRK
Dette kan være starten på et maktskifte
Noen kamper betyr så uendelig mye mer enn tre poeng. Dette er en slik kamp.
søndag 12. juni NRK
Forbauset av «ekstreme» Norge-tall: – Kan ikke huske at det har skjedd før
«Angrep vinner kamper, forsvar vinner mesterskap» er det noe som heter. Norge vinner neppe EM, men bunnsolid forsvarsspill kan være det som tar nasjonen til det første mesterskapet siden år 2000.
lørdag 11. juni NRK
Lydproblemer
Vi beklager at det er problemer med lyden på pressekonferansen fra Ullevaal. Vi forsøker å rette det.
lørdag 11. juni NRK
Snart pressekonferanse
Landslagets siste kamp før sommeren nærmer seg med stormskritt. Søndag klokken 18.00 står Sverige på motsatt banehalvdel på Ullevaal. Snart stiller landslagssjef Ståle Solbakken, Martin Ødegaard og Stefan Strandberg på pressekonferanse. Etterpå har Norge...
lørdag 11. juni NRK
Solbakken vil jobbe med hodene før Sverige-kampen
Det er ikke bare slitne bein som bekymrer Ståle Solbakken før kampen mot Sverige. Han er vel så opptatt av den mentale belastningen. – For mange handler det å være sliten bare om kropp, men å stå distansen mentalt er like viktig, sier Solbakken. Solbakken mener at det...
fredag 10. juni NRK
Siste ord for denne gang
Da er pressekonferansen med Solbakken over. Det er ny pressekonferanse med landslagssjefen lørdag 11.30.
fredag 10. juni NRK
Solbakken roser Sverige
– Jeg har enorm respekt for Sverige som nasjon, for fotballaget de har, for trenerteamet og spillergruppa. Jeg har ikke et vondt ord å si om dem. De er på mange måter forbilder for oss når det gjelder det vi ønsker å oppnå, sier Solbakken.
fredag 10. juni NRK
Normann vraket: – Han var ikke «happy»
Mathias Normann fikk ikke være med i kamptroppen mot Slovenia torsdag. Solbakken avslører at midtbanespilleren tok beskjeden tungt. – Han var ikke «happy», det var han ikke. Det ville vært å juge. Men vi tok en god prat på hotellrommet, og han er veldig revansjesugen,...
fredag 10. juni NRK
Tror Haaland holder en kamp til
Erling Braut Haaland spilte 95 minutter torsdag. Solbakken tror det er mulig at han spiller hele kampen også mot Sverige søndag. – Ja, det tror jeg, det handler om å skvise ut det siste. Det er ingen umulighet, sier Solbakken,
fredag 10. juni NRK
 – Grøten begynner å bli litt tyngre å tygge
Solbakken nekter å grave seg ned etter uavgjortkampen torsdag. Han mener det ikke var en dårlig motstander Norge møtte. – Jeg undervurderte ikke Slovenia. Sånn er livet, og jeg er veldig happy med det spillerne har gjort til nå, sier Solbakken. Norge har nå én kamp...
fredag 10. juni NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL