Mat
Vegard (22) ble overrasket da han så hva som dukket opp hos McDonald's – nå er restauranten stengt
McDonald's opplyser at de tar episoden på største alvor.
13:22 TV 2
Den beste partystemingen får du med disse boblevinene
Utvalget av perlende vin har eksplodert denne sommeren. Her er mine favoritter som også er gode matviner.
12:45 Apéritif
Sommersuksessen i Nevlunghavn
Innbyggertallet firedobles og det samme må antall ansatte. På Nevlunghavn Bakeri & Conditori gjøres det skikkelig grep før sommerturistene inntar plassene. – Nå jobber vi døgnskift, forklarer daglig Leder Atle Torstein (40). Tidligere på året...
10:34 Bakeri.net
Årets lokalmatgründer: En finalist har dratt fra
En finalist peker seg klart ut som favoritt i kåringen av Årets lokalmatgründer. 600 flere stemmer skiller ned mot neste på lista. Om du vil være med å avgjøre resultatet, må du gjøre det senest søndag.
08:00 Nationen
DAGENS RETT: Slik kan du også servere pølsene
Selv om det er vanskelig å bli lei av pølser, blir smaken som ny med denne oppskriften.
00:00 Apéritif
Bakehuset vinner burgerbrødtest
Ekspertjuryen bestod av Axel Segovia Ødegaard fra fra Texas Barbecue Café på Stabekk, Angela Taliaferro fra Texas Barbecue Café i Asker og Christian Berge, grillentusiast og jobber for BBQ Shop i Asker. Juryen har faglige meninger om hvordan et burgerbrød skal være; Saftig,...
tirsdag 22:11 Bakeri.net
UKENS VIN: Denne rieslingen klarer du ikke si nei til
Den er både solid håndverk og veldig prisgunstig. Den finnes sågar i en enda billigere versjon.
tirsdag 12:45 Apéritif
Risiko ved salg av påsmurt mat
I lengre tid har det foregått en meningsutveksling mellom BKLF / NHO Mat og Drikke og Mattilsynet om hvorvidt bransjen kan selge produkter som er oppbevart i over 4 grader C. Ved inspeksjon har inspektørene sin egen agenda. Dersom kjernetemperaturen overstiger 4 grader, skal produktet vrakes. Og de ser...
tirsdag 12:33 Bakeri.net
Supermat som ikke nødvendigvis er så super likevel
Supermat, som skal inneholde helseegenskaper i særklasse, koster skjorta i butikkhyllene. Men det finnes langt rimeligere alternativer som gir samme effekt.
tirsdag 12:13 ABC Nyheter
Vurderer røykfri dag
I forbindelse med Kreftforeningens initiativ «Verdens tobakkfrie dag» ba mange severingssteder rundt om i det ganske land gjestene om å stumpe røyken på uteserveringen. Flere steder fikk positive tilbakemeldinger fra gjestene og har valgt å gjør uteserveringene permanent...
tirsdag 10:43 Bakeri.net
Wenches fiskesuppe på 1-2-3
Med fersk fisk fra fiskebåten på brygga, lagde Wenche fiskesuppe på 1-2-3. Det kan du klare også.
tirsdag 10:39 TV 2
DAGENS RETT: By på litt hverdagsluksus med denne fiskegryten
Har du nyplukket sopp, blir den ekstra god men sjampinjong fra butikken gjør også susen.
mandag 14:00 Apéritif
Dette er de åtte sikre matsoppene
Er du usikker på hvilke sopper som kan spises? Her finner du en oversikt over åtte sikre matsopper samt tre giftige sopper du må holde deg unna.
mandag 14:00 Apéritif
Nytt bakeriutsalg i Brønnøysund
Helgeland Bakeri jobber nå med å finne personale til sitt nye utsalg i Brønnøysund, som etter planen skal åpne i midten av september. – Vi har skrevet kontrakt og søkt om serveringsbevilgning. Målet vårt er å åpne i midten av september,...
mandag 12:49 Bakeri.net
Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland
Franske viner slutter aldri å imponere. Norges fremste vinekspert, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet.
mandag 11:01 Apéritif
Rødbeter og geitemelk
Ta vare på det som vokser vilt i naturen og bruk det i matlagingen. Filip Langhoff byr på en lettlaget sommerlig rett med blomster og bær.
mandag 09:20 NRK
Varm rødbetsalat med bokhvetegrøt
Bokhvete er ikke et kornslag, men en nøtt, og er langt ute i slekt med rabarbra og engsyre. Bokhvete er et fint alternativ til ris i en risotto eller til grøt, som i Filip Langhoffs varme rødbetsalat.
mandag 09:20 NRK
Ovnsbakte rødbeter med sikrogn
Rødbetene skal behandles varsomt. Det er nok med en enkel tilberedning og godt selskap. Denne gangen serveres rødbetene med spinat og majones av sikrogn.
mandag 09:20 NRK
Rødbeteis og sjokoladekrem
Filip Langhoffs dessert består av rødbeteis med naturell yoghurt, karamelliserte rødbeter og sjokoladekrem.
mandag 09:20 NRK
Norð rett på døra
Flere og flere bakerier ser fordelen av å kunne tilby sine produkter i det raskt voksende hjemleveringsmarkedet, og Oslobakeriet Norð er intet unntak. Fra august er utvalgte bakervarer tilgjengelig rett hjem via leveringstjenesten Morgenlevering. Daglig leder i Norð , Joakim Strand, har høye...
mandag 07:48 Bakeri.net
DAGENS RETT: Alle liker en pastasalat som denne
Det er skolestart og første dag etter ferien for mange. Vi gjør det derfor enkelt, men også velsmakende. Dagens middag er en pastasalat med spekeskinke og ruccola.
mandag 00:05 Apéritif
Ernæringsfysiolog advarer mot ketogen diett
Lavkarbodietten gir ofte en rask vektnedgang, men det er ikke uten risiko. 
søndag 16:26 ABC Nyheter
Piff opp matpakken til skolestart
Det er ikke alltid så mye som skal til før matpakken blir noe å glede seg til. Her er flere tips til en litt mer kreativ og fristende matpakke for store og små.
søndag 15:56 NRK
Slik lykkes du med hjemmebakt brød
Hjemmebakt brød er alltid populært. Apéritif gir deg oppskriftene på brød og andre fristende bakverk som passer i matpakken.
søndag 12:50 Apéritif
Gilde på merkevare-toppen
Gilde er blant Norges aller sterkeste merkevarer
fredag 15:03 Bondebladet
DAGENS RETT: Server noe skikkelig snadder i kveld
Ferske vårruller bør stå oftere på menyen. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.
fredag 12:00 Apéritif
DAGENS RETT: Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til søndagsmiddag i august.
fredag 12:00 Apéritif
UKENS DRINK: Dropp kaffen, ta en forfriskende kaffedrink i stedet
Iskaffe er perfekt i varmen. I denne oppskriften er det kaffelikør som bidrar med kaffesmaken og sitron som bidrar med friskheten.
fredag 12:00 Apéritif
Friterte squashblomster
Friterte squashblomster er en perfekt forrett eller snack. Richard Nystad serverer den med vannmelonsalat ved siden av.
fredag 10:54 NRK
Alt dette kan du lage med kantareller
Her er de beste oppskrfitene med skogen gull, nemlig kantarellene som popper opp i skog og mark.
fredag 10:52 Apéritif
Halv pris på brød hos Spar
Tilbudet gjelder alle dagsferske brød i alle butikker, informerer Spar i en pressemelding om den nye ordningen med halv pris på brød en time før stengetid. – Vi har testet ordningen i noen butikker og resultatene så langt er svært gode. Når vi nå lanserer...
fredag 08:48 Bakeri.net
DAGENS RETT: Så godt kan flintstek smake
Flintstek er «folkevogna» blant grillretter. Men i denne oppskriften får den følge av spennende tomatpakker.
fredag 00:00 Apéritif
Slik unngår du matinfeksjoner
Det er ingen tvil om at det er svært ubehagelig å bli matforgiftet. Noen enkle råd kan redusere risikoen for å bli smittet, ifølge leger.
torsdag 13:27 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Så enkelt lager du en mektig og god iskrem
Har du noen timer på deg, kan du varte opp med hjemmelaget iskrem, og det selv uten iskremmaskin. Denne er så god at du helt sikkert vil lage den på ny.
torsdag 11:00 Apéritif
Hederspris til svensk konditor
International Union of Bakers and Confectioners (UIBC) har utnevnt svenske Anders Oskarsson til «World Confectioner of the year 2017». Oskarsson ble valgt ut av en jury som består av representanter fra hele 56 ulike land. — Det blir ikke større enn dette. 56 land har stemt...
torsdag 08:47 Bakeri.net
DAGENS RETT: Laks og mango kan bli din nye favoritt
I dag er det en frisk og fruktig vri på den klassiske laksen vi legger på grillen. Oppskriften fungerer like fint med annen type fisk.
torsdag 00:05 Apéritif
Vi kan takke denne kvinnen for superlekre pinot-er
Samantha Sheehan bruker sin europeiske inspirasjon til å forvandle kjølig californisk frukt til vin å drømme om.
onsdag 16. august Apéritif
Godt og glutenfritt
Det trenger ikke å være vrient å lage mat uten hvetemel. Her har vi samlet åtte oppskrifter på både hverdags- og festmat.
onsdag 16. august NRK
Vannmelonsalat
Vannmelon er perfekt mat i varmen. Den består av 90 prosent vann og tilfører kroppen mye væske. Richard Nystad liker å servere den som en enkel siderett med anisfrø, balsamico og mynte.
onsdag 16. august NRK
Selvplukket mais legger du rett på grillen
Ta med familien på selvplukk av mais og grill den på stedet. Eller ta den med hjem og gjør mer ut av måltidet. Oppskriften er enkel.
onsdag 16. august Apéritif
Nå kan du sjekke hvem som har billigst mat i nabolaget
ARENDAL Forbrukerrådet lanserer i dag en tjeneste hvor du kan klikke deg inn og se hvor mye en handlekurv med mat koster i dine lokalbutikker. Den blir kritisert av flere aktører.
onsdag 16. august VG
DAGENS RETT: Biff og salat gjør alle blide
I denne supre salatoppskriften er det biffkjøttet som spiller hovedrollen, godt støttet av sprø sukkererter og asparges.
onsdag 16. august Apéritif
Firer ikke på kvaliteten
Åkki Lidi åpnet Drømmeplassen i Kristiansands beste lokaler i 2007. Konseptet var rene råvarer, høy produktkvalitet og et lokale som kundene ville trives i. – Vi traff veldig godt med timingen, Drømmeplassen var et sted Kristiansand manglet og vi fikk mye besøk og...
tirsdag 15. august Bakeri.net
Mills leverer ut matpakker
I hele september måned skal 100 barn få matpakker levert hjem til seg hver morgen. Samtidig skal tre skoleklasser få dem levert direkte til skolen. Denne prøveordningen gjennomføres av Mills i samarbeid med Morgenlevering.no for å avdekke i hvilken grad en slik...
tirsdag 15. august Bakeri.net
Ernæringstest av sjokoladepålegg
Bramat.no har sett på hvor mye sukker, mettet fett og protein sjokoladepåleggene på markedet inneholder. 
tirsdag 15. august ABC Nyheter
Forskere: Derfor smaker dyr vin bedre enn billig
Tyske og franske forskere har oppdaget at det er reaksjoner i hjernens belønningssenter som gjør at dyr vin gjerne smaker bedre enn billigere varianter.  
tirsdag 15. august ABC Nyheter
UKENS VIN: Dette er et av de beste rødvinskjøpene i basishylla
Denne rødvinen finnes i absolutt alle polutsalg og byr på imponerende god vinvaluta for pengene.
tirsdag 15. august Apéritif
DAGENS RETT: Blåskjellrester blir til en sommerlig salat
Du kan selvsagt dampe blåskjell til denne retten. Godt blir det uansett.
tirsdag 15. august Apéritif
Visste du om denne farlige bivirkningen av energidrikker?
Selv om energidrikker inneholder mindre koffein enn kaffe, kan drikken være svært skadelig.
mandag 14. august ABC Nyheter
Har du ikke prøvd grønnsaker på grillen, må du gjøre det nå
Med det enorme tilbudet av friske grønnsaker vi har nå, må vi rett og slett bruke mer av dem på grillen. Her er oppskriftene.
mandag 14. august Apéritif
DAGENS RETT: Så kjapt lager du en sommerlig middag
Salat med tortellini og ferske reker er både sommerlig og mettende. Og middagen er klar på et drøyt kvarter.
mandag 14. august Apéritif
Et nytt bakerhjørne
Jonna Christensen startet bakeriutsalget Bakerhjørnet i Sandnes i 2001. De to første årene kjøpte hun bakervarer fra Arne Johannesen Bakeri, men fant så ut at: — Dette vil jeg gjøre selv! Dermed begynte jeg å bake, og siden har Bakerhjørnet utviklet seg til...
lørdag 12. august Bakeri.net
DAGENS RETT: Slik har du neppe laget flyndre før
Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.
lørdag 12. august Apéritif
DAGENS RETT: Med dette på menyen blir det fest
Venter du storinnrykk i helgen, er dette noe som vil vekke begeistring hos så vel liten som stor.
lørdag 12. august Apéritif
Slik griller du sjømat
En undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Norges sjømatråd viser at hver fjerde nordmann synes det er vanskelig å grille sjømat. Her får du de beste tipsene til grilling av fisk og skalldyr. 
fredag 11. august ABC Nyheter
UKENS DRINK: Denne forførende drinken mikser du på et øyeblikk
De fleste har en skvett gin, litt likør og boblevin for hånden. Men aller best blir drinken selvsagt med god champagne og aprikoslikøren som i oppskriften.
fredag 11. august Apéritif
Trailer åpnet i fart – hundrevis av frossenpizzaer ramlet ut
En trailersjåfør greide å miste et ukjent antall frossenpizzaer på motorveien i USA.
fredag 11. august VG
Gjør som i Spania. By på paella
Paella er rett og slett en genial rett. Her får du vite mer om hva og hvordan.
fredag 11. august Apéritif
Den beste grillmaten uten kjøtt
Bytt ut flatbiff med frukt, svin med soya og t-bone med tofu. Grillfesten kan være helt kjøttfri!
fredag 11. august NRK
DAGENS RETT: By på en fruktig og hot vri på fredagsbiffen
Kombinasjonen av sødmefylt frukt, skarpe toner av chili og mørt svinekjøtt er hemmeligheten i denne oppskriften.
fredag 11. august Apéritif
Nesten aldri ute til lunsj
Restaurantbransjen i Norge lever av bedriftsfylla, overgangsritualer og alkohol i helgene.
fredag 11. august Morgenbladet
Mydland-produkter nå via nettet
Spekemat fra Tromsø-bedriften Mydland AS kan nå kjøpes via nettet. Snaut tre måneder har bedriften brukt på å forberede nettbutikken og prosessen har gått svært smertefritt.
torsdag 10. august KLF
UKENS KAKE: Denne sjokoladekaken går aldri av moten
Glem brownies. Denne klassiske sjokoladekaken med smak av krydder og lys sjokoladekrem har begeistret generasjoner.
torsdag 10. august Apéritif
DAGENS RETT: I dag er det dansk hurtigmat som gjelder
Danskene er mestre med kvernet kjøtt, og denne enkle oppskriften er både rask og proppfull av smak. Drikkeforslag får du også.
torsdag 10. august Apéritif
Nederland skal ha visst om eggskandale i ni måneder
Belgias landbruksminister hevder nederlenderne fant insektmiddel i egg allerede i november i fjor uten å informere EU.
onsdag 9. august VG
Her får du en smak av virkelig stor vin
Denne hvitvinen minner mye om store hvite Hermitage-viner, men med en helt annen tilnærming og ikke minst pris.
onsdag 9. august Apéritif
Unn deg en krepsefest
Dyrt, men fantastisk godt er den norske ferskvannskrepsen som du må unne deg akkurat nå. Om du velger å gjøre som svenskene, å drikke akevitt til, eller som er mer å anbefale, nemlig hvitvin eller øl til, er opp til deg.
onsdag 9. august Apéritif
Pynt maten med sommerens blomster
Blomster i maten er mat for sjelen, sies det. Dette er ti blomstrende oppskrifter!
onsdag 9. august NRK
ANNONSE: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
onsdag 9. august Apéritif
Klar beskjed fra Sevaldsen
Valgkampen er i gang for fullt igjen etter sommerferien, og denne uken hadde NHO invitert med seg 15 politikere på bedriftsbesøk i Kristiansund, skriver avisen Tidens Krav. En av bedriftene som fikk besøk, var Tor Sevaldsen Konditori. Her var blant andre Else-May Botten (Ap), Henrik...
onsdag 9. august Bakeri.net
Selvplukk har fått en ny vår
Å plukke bær og frukt selv har fått en ny renessanse. Fruktprodusenter opplever stor pågang både av unge og gamle, fra inn- og utland.
onsdag 9. august NRK
Det nærmer seg landsmøte
Fristen for å melde seg på årets BKLF-landsmøte er fredag 11. august. — De som ønsker å være sikret rom på landsmøte-hotellet Scandic Vulkan må i hvert fall melde seg på innen fristen, understreker daglig leder i BKLF, Gunnar Bakke. I...
onsdag 9. august Bakeri.net
DAGENS RETT: Har du prøvd italienernes svar på omelett?
Ikke, da har du noe til gode. For med artisjokk, tomat og squash får du en god og mettende omelett.
onsdag 9. august Apéritif
Trekker tilbake spirer etter salmonellafunn
Norske Spirer trekker tilbake produktene «Alfalfa-Spirer» og «Rema Økologisk Alfalfa» med siste forbruksdato inntil 18. august på grunn av salmonellafunn.
tirsdag 8. august VG
Spirer trekkes fra markedet etter salmonellafunn
Norske Spirer trekker tilbake to produkter på grunn av salmonellafunn.
tirsdag 8. august TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL