Mat
Baker for hyttefolket
Det er hytteturistene i Valdres som er markedsgrunnlaget for Håndverksbakeriet til Helge Gjerdalen Holte i Bagn.
02:53 Bakeri.net
DAGENS RETT: Lettsaltet lammelår kokt i juleøl
Legger du et lammelår i salt i dag, er det klart til jul.
00:00 Apéritif
Peppes tar opp kampen med Grandiosa: Lanserer frossenpizza
I februar finner du Peppes Pizza også i frysedisken. Vi har prøvesmakt.
søndag 18:01 Dagbladet
Julefrukost med rugkake
I jula er det deilig med enkelt, nybakt brød til frukosten. Enklare enn desse smakfulle rugkakene blir det ikkje.
søndag 17:00 NRK
Andebryst med beter og valnøtter
Andebryst med sprø svor, beter i flotte farger, spekeskinke, valnøtter og bringebær blir en flott forrett.
søndag 12:00 NRK
Hva betyr egentlig søtstoff, aroma og surhetsregulerende middel?
Hva betyr pasteurisert og homogenisert? Hva er egentlig aroma? Og er bestrålt krydder farlig?
søndag 11:00 DinSide
Åpnet mikrobakeri på Skarnes
Helene Staksrudvangen følger bakeridrømmen og har nå åpnet Villgjær Mikrobakeri på Skarnes.
søndag 03:02 Bakeri.net
Norsk knekkebrød-suksess i New York
Under merkenavnet Norwegian Baked selger Hedvig Bourbon knekkebrød til nærmere 30 butikker og restauranter i New York.
søndag 02:14 Bakeri.net
Liv Ullmann kastet ut av Hongkong: - Aldri vært så stolt
Da Liv Ullmann varslet om at det manglet mat og vann - og at hun hadde vært vitne til overgrep i leiren, fikk hun marsjordre av myndighetene.
lørdag 19:09 Dagbladet
Delfiakake i konfektform
Disse små munnfullene er helt perfekte hvis du synes det blir for mektig med et helt stykke delfiakake.
lørdag 17:00 NRK
Fylte makroner
Makroner i fine farger med søtt og godt fyll.
lørdag 12:00 NRK
Jan Arves hemmelighet er til å spise opp: - Blir ikke mer jul enn dette
Proffbakernes egne julefavoritter vil aldri havne i kategorien inn- og utkaker.
lørdag 10:52 Dagbladet
DAGENS RETT: Laks marinert i juleøl
Dette er også en utmerket måte å bruke opp rester av juleøl (eller annet øl).
lørdag 00:00 Apéritif
Her er det mange som bommer: - Unngå pinnekjøtt-tabben
Med det riktige utstyret blir julemiddagen penere og bedre, og du lager den på under halve tida!
fredag 19:49 Dagbladet
En pizza etter jobben: - Da er stedet perfekt
Restaurantanmeldelse av Girotondo
fredag 16:30 Dagbladet
Julebord: Så galt kan det gå
Jubeltalene oppsummerer året, og festdeltakerne lytter, ler og skåler – noen med lett knebøy og snøvling. Det er tid for julebord.
fredag 14:48 ABC Nyheter
Studie vekker oppsikt: Din høyde påvirker kreft-risikoen
Norsk forsker peker på matvanene som reduserer risikoen for å bli syk - uansett hvor lang du er.
fredag 12:04 Dagbladet
Serverer du dette til julekakene, får de fart på seg
Cafe au lait-en kommer aldri til å smake det samme etter å ha prøvd denne kombinasjonen.
fredag 12:00 Apéritif
Fletteloff
Du kan imponere både familie og gjester med ein heimelaga loff fletta med seks fletter! Eller du kan flette med fire eller tre fletter. Tar du utfordringa?
fredag 09:33 NRK
Myk pepperkake
Gjør noe helt nytt med krydderkaken! Skjær den i fine skiver og server den med blåmuggost og fikenmarmelade.
fredag 08:56 NRK
Fiken- og rosinmarmelade med rødvin
Fiken og rosiner kokt i rødvin blir nydelig marmelade som passer godt til blåmuggosten.
fredag 08:56 NRK
Bare luft: Kalorifjerneren er årets julegavehit
Vi har klemt litt på pakkene for deg - og mange kan glede seg til store, harde pakker i år.
fredag 08:44 Dagbladet
Hva er hemmeligheten bak italiensk tomatsaus?
Kjære Gastronomen. Jeg har nylig kommet tilbake fra et forskningsopphold i Italia. Jeg har alltid likt italiensk mat, men noe av det jeg falt for da jeg for første gang fikk være i Sør-Italia litt lenger, var de enkle rettene, slik som en helt grunnleggende spaghettirett med tomatsaus. Det...
fredag 00:00 Morgenbladet
Smakspanelet er ikke i tvil: Dette er den aller beste butikkribba
At den var best, så vi allerede da vi satte den i ovnen.
torsdag 21:56 Dagbladet
Denne videregående skolen frister med undervisning av verdensstjerner
Alle snakker om hvordan rekrutteringen til kokkeyrket skal styrkes. Mosjøen Videregående Skole gjør noe med undervisningen.
torsdag 18:07 Apéritif
Stor test: De 20 beste juleølene!
Aldri har vi hatt så mye juleøl å velge blant. Og aldri før er det laget så mye godt juleøl. Ølakademiet og VG har testet 160 typer. Her finner du de 20 aller beste ølene i testen.
torsdag 16:57 VG
Slik laker du perfekte lussekatter
13. desember og Lucia-dagen! Her er oppskriften på ekte, svenske lussekatter.
torsdag 14:30 Elle
Jul hele året hos Toten Kjøtt
Hos Toten Kjøtt på Bøverbu er det praktisk talt jul hele året. Farsespesialisten fra Toten produserer nemlig medisterfarse samtlige av årets 12 måneder, men i nå på tampen av året er farseproduksjonen fordoblet i forhold til en normalmåned.
torsdag 13:57 KLF
Lurte til seg penger i Larvik
Vekselsvindlere lurte til seg penger ved å stresse de ansatte hos Majas Bakeri i Larvik.
torsdag 12:35 Bakeri.net
Har reddet over en million porsjoner mat
Appen Too Good To Go er godt etablert i matnæringen i Norge. Om lag 1200 utsalgssteder er med i ordningen, og så langt er det reddet nærmere 1,3 millioner porsjoner mat som ellers ville endt i søpla.
torsdag 12:11 Bakeri.net
UKENS KAKE: Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.
torsdag 11:00 Apéritif
Professor bekymret over funn i fet fisk: - Ville tenkt meg nøye om
Alarmerende funn i ny EU-rapport kan endre norske kostråd.
torsdag 10:57 Dagbladet
Sukrede safranboller i langpanne
Disse saftige, luftige safranbollene kan være et alternativ til de tradisjonelle lussekattene.
torsdag 08:39 NRK
Stort salmonella-utbrudd i Danmark
Nye tall viser at 33 personer er smittet av salmonella - det er bare et lite knippe av det faktiske tallet, mener ekspert.
onsdag 18:55 ABC Nyheter
Julesjokoladen stoppet trafikken: - Det rant bare over
Mandag kveld fikk brannvesenet i Werl seg en opplevelse litt utenom det vanlige.
onsdag 14:03 Dagbladet
Skal du ha det virkelig gøy i jula, skal du satse stort
Denne vinen finnes i både normalflaske, magnum og femliter. Mye juleglede for pengene. Og ikke minst kan den lagres i mange år.
onsdag 12:45 Apéritif
Ribbekaos på grensa: - Unngå disse dagene
Godteri, Pepsi Max og svineribbe. - Unngå helgene fram mot jul, oppfordrer tollsjef Wenche Fredriksen.
onsdag 12:44 Dagbladet
Forførende viner med Master of Wine Mai Tjemsland på Valentinsdagen
Skal du unne deg og din kjære noe ekstra på Valentinsdagen? Da er det få grunner til å ikke melde seg på dette kurset. Master of Wine Mai Tjemsland tar deg gjennom kvelden med 10 forførende og deilige viner.
onsdag 12:26 Apéritif
Kjøtfri kokebok til topps i kåring
Tre kokkar har kåra dei beste kokebøkene i 2018. Her er topplista deira.
onsdag 08:39 NRK
Vibeke har nå blitt baker også
Teorien og treningen på den praktiske delen ble unnagjort på kort tid. Prøven gikk veldig bra og nå kan Vibeke Løseth kalle seg både konditor og baker.
onsdag 01:30 Bakeri.net
DAGENS RETT: Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus
Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.
onsdag 00:00 Apéritif
Årets morsomste vinsmaking: Møt to italienske stjerneprodusenter og smak deres spennende viner
Denne kvelden får vi besøk av to unge vinmakere fra Friuli og Piemonte som gjennom sin kjærlighet for naturlig produksjon skaper svært spennende og til dels unike viner. Du får smake 11 av dem.
tirsdag 17:56 Apéritif
TEST: Kjempetest av julebrusen: 28 julebrus fra hele landet
Komklusjonen er klar. Det er på Sør- og Sørvestlandet at den beste julebrusen lages. Og om du noen gang var i tvil: Styr unna lettjulebrusen.
tirsdag 16:09 Apéritif
Gikk fra kaffe til salami
I hans forrige jobb i Bergen handlet det om råkaffe og foredling av denne til utsøkte kaffeprodukter. Nå dreier det seg om å utnytte kjøttråvarer til verdifulle sluttprodukter – i første rekke spekemat. Og Bergen er byttet ut med Trondheim. Jørgen Wiig er den...
tirsdag 14:08 KLF
UKENS VIN: Her får du 3 liter jul på boks
Den er ikke julepyntet, men innholdet som er aller viktigst, sørger for god julestemning. Denne vinen holder høyere kvalitet enn mange flasker.
tirsdag 12:45 Apéritif
Deilig juleribbe – slik lager du den
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 11:26 TV 2
Slik lager du sjokolade
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 11:15 TV 2
Slik lager du kokoskuler
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 11:02 TV 2
Ny Bremykt skaper hissige reaksjoner
– Nye Bremykt er et vesentlig steg nedover på kvalitetsstigen, skriver en opprørt Bremykt-bruker.
tirsdag 11:01 ABC Nyheter
Slik lager du juletorsk med bacon og erte- og spinatpuré
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 10:52 TV 2
Slik lager du pepperkakehus
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 10:44 TV 2
Gløgg med en liten tvist
Se oppskriften fra TV 2-programmet Bra godt her.
tirsdag 10:42 TV 2
Ulovlig og uforsvarlig
Ulykken ved Goman Rognaldsen skjedde på grunn av grove og alvorlige mangler i bakeriets internkontroll, konkluderer Arbeidstilsynet.
tirsdag 10:37 Bakeri.net
Én deig - 7 slag
Lag pepperkaker med en vri! 
tirsdag 10:09 ABC Nyheter
Julens tapas
Geitostfylte dadler og varm brie er to sikre vinnere på julebordet. 
tirsdag 10:06 ABC Nyheter
Pepperkaker med mandler og blåmuggost
Med ferdig deig er pepperkakene bakt på et blunk! 
tirsdag 10:03 ABC Nyheter
Ingen streik hos Godt Brød i Trondheim
Partene møtes til nye forhandlinger, men med NHO og Fellesforbundet rundt bordet.
tirsdag 09:33 Bakeri.net
Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna
Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna.
tirsdag 09:30 Vi i Villa
Sjokogigant tatt på fersken: - Snart bare navnet igjen
Ett år etter historisk avskogingsavtale sitter Mars Inc fortsatt på gjerdet.
tirsdag 11. desember Dagbladet
Har reddet over en million porsjoner mat
Appen Too Good To Go er godt etablert i matnæringen i Norge. Om lag 1200 utsalgssteder er med i ordningen, og så langt er det reddet nærmere 1,3 millioner porsjoner mat som ellers ville endt i søpla.
tirsdag 11. desember Bakeri.net
DAGENS RETT: Orientalsk rekerett
Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.
tirsdag 11. desember Apéritif
Slik lager du julegløgg, magiske pepperkaker og rakfisk-flat brød
Her får du oppskriftene fra Julekveld hos Prøysen.
mandag 10. desember TV 2
Tuller med sikker vinner: Kaos rundt ny Bremykt
- Man kødder ikke med merkevarer som Jarlsberg, Norvegia og Bremykt.
mandag 10. desember Dagbladet
Oppskrifter krumkaker Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker
De er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.
mandag 10. desember Apéritif
Måtte hastestenge bryggeri etter alvorlige funn: - Har vært der fire ganger
Inspektørene måtte ty til sterke reaksjoner etter tilsyn på Ego Brygghus i Østfold.
mandag 10. desember Dagbladet
Hasselnøttopper 
Disse hasselnøttoppene kan fort bli din nye julefavoritt. De blir som små porsjonsvarianter av en suksessterte, og danner et lekkert innslag på kakefatet.
mandag 10. desember NRK
Verdens beste lemse
Kalsa Gårdsbakeri på Røros feirer 10-års jubileum.
mandag 10. desember Bakeri.net
Da Hoksrud ble statsråd, gikk det skeis med slankinga: - Gjør den samme tabben hele tida
Etter to måneder som landbruks- og matminister snakker han så varmt om bønder at man tror han har traktor.
søndag 9. desember Dagbladet
Advarer mot trening dagen derpå: - Kroppen er forgiftet
Ekspert mener du bør ligge på sofaen istedenfor å knyte på deg joggeskoene, hvis det ble mye alkohol dagen før.
søndag 9. desember Dagbladet
Anne fant lykken på Tynset
Mye har skjedd siden Anne Flemsæterhaug Waagan flyttet hjem og tok over driften av familiebakeriet på Tynset i fjor.
søndag 9. desember Bakeri.net
Reiser til Norge kun for å handle i én butikk: - Sier til kona at jeg skal i møte
Det er KrF som sørger for at Norge får verdens beste vinbutikk.
lørdag 8. desember Dagbladet
- Lettjulebrus er for folk som feirer jul for halv maskin
Vi har testet årets to julebrusnyheter.
lørdag 8. desember Dagbladet
TEST: Mye nytt gammelt og godt som passer under juletreet
Eksklusive flasker blir alltid godt mottatt også av den mest kresne. Her finner du mye godt også av det vellagrete slaget.
fredag 7. desember Apéritif
Proteststorm mot jule-Cola: - Traileren er uhyre populær
83 organisasjoner og kampanjer protesterte mot brusgigantens juleturné i Storbritannia.
fredag 7. desember Dagbladet
Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller?
Lyst på ekstra smakfulle og fyldige risboller? Hemmeligheten er å erstatte noe av delfiafettet med smør. Tar du sjansen, kommer du aldri til å prøve en annen risbolleoppskrift igjen.
fredag 7. desember NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL