
PORSGRUNN: De griller hele året og står gjerne ute i minusgrader for å få den perfekte porchettaen til julemiddagen. Med ønske om å glede flere med lidenskapen for grilling og nye smakskombinasjoner, hele året, har de også tatt det et stort skritt videre. Markedet...


Det norske laget til Nordic Bakery Cup 2023 er tatt ut. I mesterskapet møter de sannsynligvis kun Island.


Poteter og grønsaker smaker fantastisk når dei er mosa. Ulike kombinasjonar av rotgrønsaker tilsett herleg krydder lagar nye, spennande rotmosar.


Kunne det friste med et rykende varmt nudelmåltid, toppet med en romvesenaktig åtseleter fra havdypet?

Hovedindeksen falt svakt, men for sjømatnæringen ble det en jubeldag på Oslo Børs etter at et flertall på Stortinget kom til enighet om lakseskatten.


My Bakery-sjefen legger seg flat etter smakløs kransekake-vits.
Ekspert på ernæring roper varsku om porsjonsstørrelser på is, boller og brus for barn.


- Det er skremmende likt. Jeg kan ikke tro det!

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.


To leverandører starter et nytt kaffebrenneri sammen.

Russian River-produsenten DuMol sine viner har vært tilgjengelig i Danmark i mange år, men først nå er vinene derfra for salg i Norge. Og det gjør ikke noe å komme sent om bord, for etter 25 år har vinmaker og medeier Andy Smith og hans team, rukket å finpusse...
Det er nemlig én ting nordmenn kaster mye av, og da har God morgen Norges TV-kokk Wenche Andersen et lurt tips.

Håvard stiller i kokkemesterskapet Nordic Young Chef 2. juni – revansjesugen etter fjorårets sølvmedalje.


Disse bakeriene kjemper om en finaleplass i den gjeveste konkurransen for Norges bakerbransje.


– En lun salat med nudler, fritert kylling og nuoc cham-saus som smaksmessig tar meg med til et eksotisk sted, sier kokken Tareq Taylor. Salaten er alltid like populær hjemme hos meg.

Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap.
Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i...


En forutsetning for å klare å yte god service og skape gode kundeopplevelser, er at vi har ansatte som trives på jobb. Som kunde skjønner jeg med en gang om de ansatte har det gøy på jobb, eller om de bare er der for å få lønn.
Influenser Hanne-Lene Dahlgren ble sjokkert over størrelsen på softisen hun kjøpte søndag. Da hun veide den i etterkant, fikk hun mistanken bekreftet.

Mat og drikke har blitt mye dyrere det siste året, viser en fersk rapport. Forskere tror butikkene vil skru opp prisene enda mer i sommer.

Denne oppskriften krever at du starter kvelden før og lar kyllingfileten marinere over natten. Men du kan gå rett på, siden det er så mye smak i de andre ingrediensene. Fravær av marineringen kan erstattes av ditt favoritt-tacokrydder.
Visste du at du kan lage ditt eget...


Fortsatt er det mange nordmenn som mener at karbohydrater bidrar til vektøkning.
Prisforskjellene på dyreste og billigste kjøtt, ost og juice er stor. Men hva er egentlig forskjellen? Svaret vi fikk fra matprodusenten overrasket.
.jpg)
Aspargessesongen er endelig over oss, og det er svært få ting som smaker så himmelsk som deilig norsk asparges på silkemyk risotto. Risotto tar omtrent 20 minutter å tilberede fra begynnelse til slutt. Det er ikke lange tiden, men retten krever en tilstedeværelse andre matretter...

Matvarer mange spiser til frokost og lunsj hver dag kan øke risikoen for kreft og alvorlig sykdom. Men enkle grep kan gjøre måltidene sunnere.

Rabarbra må brukes for alt den er verd nå mens den er i sesong. Selvsagt kan du fryse ned overskuddet om du er så heldig å ha noe i hagen, og rabarbra fungerer utmerket også i salte retter.
Se alt du kan lage med rabarbra
Selv om kanskje ikke syltetøy er det første man...
Ekspertene mener mange har en helt ubegrunnet frykt for tilsetningsstoffer. – E-stoffer er det vi trenger å bekymre oss aller minst for i kostholdet, sier ernæringsekspert.

Rabarbraen popper opp overalt og best av alt er at den kommer til å holde seg et godt stykke utover sommeren. Så har du en hage, er det bare å høste.
Alt du trenger å vite om rabarbra
For dem som ikke har det, vil det fortsatt være mulig å finne de syrlige stilkene i...

Så vel fargen som aromaene er mye dypere enn det du finner i rosevinhyllene for tiden.

Fram til han var 17 år gammel, drømte Henrique Sá Pessoa om en karriere som profesjonell basketballspiller. Men gitt hans manglende høyde, skjønte han at hans sjanser som NBA-stjerne var små.
Under feriereiser i tenårene med venner var det alltid han som tok seg av...

De siste rapportene fra FNs klimapanel (IPCC) slår ettertrykkelig fast at det ikke er grunn til å tvile på årsakene til klimaendringene. Det er menneskelig aktivitet som er hovedforklaringen. Skulle du fortsatt være i tvil, har naturen de siste årene gitt en rekke eksempler...

Den er dessuten den perfekte koldtbordvin, all den tid den fungerer til så vel grønt og fisk som kjøtt.
_1.jpg?chk=0CAF93)
Det er stor sannsynlighet for at du har spist her før, men har du satt deg ned i det nye, freshe lokalet med rikholdig meny og skjenkebevilling?

Kamskjell er en svært delikat, men var, råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. De skal aldri gjennomstekes, det er helligbrøde. Så om de er små må du passe godt på. Derfor steker du...


For 1 million kroner kan den hemmelige oppskriften bli din.


SKIEN/LANGESUND: Tina Grønvold og Kyrre Holm setter kursen fra Skien mot Langesund og Langøya i sommer. I løpet av en måned skal en ny restaurantdrift på øya stables på beina.


-

Det bugner av is-nyheter i butikkene, men testpanelet er ikke i tvil om pallplasseringene.
Denne er til deg som akkurat NÅ kom på at du skulle ha med matrett til 17. mai-frokosten.

Lysten på løksuppe er kanskje ikke så stor lenger, men løken fra i fjor må brukes opp før vi kan gå løs på kommende sesongs avling. Det er fortsatt en del uker igjen, før det skjer. Da passer det perfekt med en løkpai som de lager den i Nice....

SKIEN: I 2021 tok Knut Geir Hansen sjansen og kjøpte den gamle veigrillen i Kilebygda. Investeringen har kostet, men har nå gitt grønne tall i regnskapet og solid oppmøte fra lokalbefolkningen i den lille bygda.


Bakeriet legges ned, og stamkundene fortviler.


Fantastisk gode veganske biffer med mye smak og god konsistens. Veldig godt med friterte poteter og smaksrikt tilbehør.


-


Vi mennesker er sosiale dyr, og vi har behov for å bli sett. Dette gjelder i alle sammenhenger, ikke minst også når vi er kunder. Alle som jobber i, og med, butikk vet at det å smile til og se kunden er viktig og riktig.


-


Norge har bursdag, og igjen kan vi feire frihet. NRK samler hele landet i direktesendingen «Gratulerer med dagen!». Her er årets festlige og fantastisk gode og meny.

LANGESUND: Trine Thorsell har sagt opp stillingen som driftssjef på Blåkors for å satse på kafedrift i lille Langesund. – Kanskje er det litt galimatias, men hva er det verste som kan skje, liksom?

De østerriskske schilcherroséene kjennetegnes av ekstra frisk syre, syrlige røde bær og urter samt moderat alkohol.
Denne miksen passer særdeles godt når det enten er veldig varmt i været eller når tradisjonelle ingredienser dominerer menyen.
Se Apéritifs...


Dette er kongelige pannekaker. Disse superfluffy pannekakene er nesten som små suffleer stekt i panne. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England, og de serveres på Slottet hver 17. mai.
Også Forbrukerrådet reagerer på Foodoras praksis.


Førstedame Jill Biden skal ha satt i gang tiltak for å få presidenten til å spise sunnere.


Det er vår, og sesong for dugnad. Enten det er borettslaget, idrettslaget, korps eller lotteri. Du trenger en lettvint og god kake. Her er litt å velge i.

Tataki er en japansk teknikk som passer perfekt for alt av sjømat, inkludert havets pattedyr, vågehvalen. Den er i sesong fra mai og utover sommeren, til de tillatte og bærekraftige fangstkvotene er fylt opp.
Hvalkjøttet er det møreste som finnes, og må absolutt ikke...

Denne californiske pinot noir-en har akkurat det som trengs. Og den finnes på 60+ pol.

For å løfte sjømaten inn i valgkampen har organisasjonen Sjømatbedriftene satt i gang en konkurranse mellom landets 50 største sjømatkommuner.

Etter å ha blitt smittet av et virus ble hun aldri helt frisk igjen. – Det er en tung hverdag, men jeg gleder meg alltid til neste oppskrift, sier skaperen bak «Veganske fristelser».

Alle elsker pannekaker, pølser, jordbær og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. Så har du glemt å handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nærmeste nærbutikk eller kiosk.
Se alt det andre vi...

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Le Fizz er en veldig deilig og forfriskende drink som inneholder Grey Goose vodka, St. Germain hylleblomstlikør, lime og soda.
Men siden du kanskje har bobler igjen fra 17. mai-feiringen, kan du erstatte sodaen med disse.
Siden vin også bidrar med alkohol til drinken, reduseres mengden vodka. For...

MDG-listetopp Rune Askeland vil ikke si nei til kjøttservering i barnehager. Han mener byrådet i Oslo går for langt.

Pasta og sjømat brukes for lite her til lands, i hvert fall når vi sammenligner med hva tilfellet er for Italia, pastaens hjemland. I hvert fall når vi snakker om tricolore og penne-pasta. Det er ikke minst en veldig enkel og mettende rett som er et utmerket utgangspunkt for en middag basert...


Se den flotte jubileumsfilmen og bli bedre kjent med bakeriets historie.

Fredag 12. mai ble det hevet 1700 flasker musserende vin fra 34 meters dyp på Helgelandskysten utenfor Sandnessjøen.
- Å lagre vin på denne måten, i kaldt, arktisk hav har aldri blitt gjort før. Vinen, som har fått navnet «Havets Bobler», er dermed verdens...


I juni kommer det nye nordiske kostråd, men flere av ekspertene bak materialet rådene er basert på, kjenner seg ikke igjen i anbefalingene.


Den tidligere veganeren lever på blod og benmarg.

SKIEN: Etterspørselen etter den populære baksten har på ingen måte lagt seg, heller tvert imot. Nå har Maria Enger og Anne Britt Hyni Enger flyttet bakeriet for å få plass til å produsere mer.

At Cristian Sæther endte opp med å satse på rognkjeksrogn, er en tilfeldighet. Han har riktignok bakgrunn fra studier i marin bedriftledelse og sju år i Sparebanken Nord-Norge med sparing og plassering. Men det tok 15 år fra studiene til han fikk «bruk for» utdannelsen.
-...


– Over 500 kg korn pr dekar er ny avlingsrekord, og for første gang har det vært over 80 prosent norsk mel i brødene en hel vinter.


Avdødes familie skal ha hatt mistanke til kvinnen.

– Alt kan egentlig pyntes med blomster, sier hagegründer og blomsterentusiast Camilla Anvik.

– Alt kan egentlig pyntes med blomster, sier hagegründer og blomsterentusiast Camilla Anvik.

Birichino leker med en hel rekke ulike druesorter fra områder sør og øst for San Francisco: Grenache og cinsault er deres frontkjempere, men også chenin blanc, malvasia bianca, mourvedre og carignan.
Vi snakker imidlertid alltid om vin i bittesmå kvanta, for Alex Krause og John...

Rømmegrøt er en gammel norsk festtradisjon, og den passer fortsatt godt inn i dagens mer internasjonale festmenyer. Så tradisjonsrik er den at den faktisk kan bli det mest eksotiske innslaget blant hummus og sushi på 17. mai-menyen.
Se våre andre oppskrifter på...


Vi tilbyr våre kunder de deiligste og beste produktene, men ofte er det en godt bevart hemmelighet fordi vi presenterer dem på en måte som ikke er spesielt fristende eller selgende.