Mat
DAGENS RETT: Langtidsgrillet lammebog til påske
Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.
00:00 Apéritif
UKENS VIN: Denne påskepakken byr på så vel mye god smak som utfordringer
Når påsken likevel blir helt annerledes enn opprinnelig planlagt, kan vi jo benytte anledningen til å tenke nytt. Kanskje prøve noe man ikke har gjort før, i ren Pippi-stil.
tirsdag 12:45 Apéritif
Dalgona kaffe - Slik pisker du den deilige kaffen
Denne kremete kaffen har gått amok på nettet, og du vil garantert prøve den når du ser hvor fristende den ser ut! Du har garantert alle ingrediensen hjemme og den er ikke vanskelig å lage!
tirsdag 11:49 Vi i Villa
Bakte egg i avokodo med Brie
Dette må du bare prøve! Perfekt påskemat!
tirsdag 11:00 Elle
Prøv Wenches smakfulle linse- og søtpotetsuppe
Wenche byr på linse- og søtpotetsuppe med gulrot, ingefær, chili og appelsin i påsken.
tirsdag 09:53 TV 2
Ta med noko ekstra godt i sekken
Sjølv om turen går ein annan stad enn du hadde tenkt for ein månad sidan, så er det ingen grunn til å la vere å komme seg ut. Det finst heilt sikkert stader i nærområdet du enno ikkje har utforska. Hugs å ta med mat! Her er oppskriftene.
tirsdag 08:37 NRK
Huset fullt av appelsiner - lag marmelade til frokosten
Appelsiner og sitrusfrukter pynter opp, men bør også spises. Har du kjøpt for mye er hjemmelaget marmelade det du skal lage. Det tar under en halvtime.
tirsdag 07:40 Apéritif
Ikke gjør denne tabben
Dropp papirposen og gå heller for plastoppbevaring om du vil at godteriet skal holde seg best mulig. Og for all del: Ikke ha sjokolade sammen med annet snop!
mandag 21:00 DinSide
Kommer tilbake!
Aldri før har Henning-Olsen fått så mange henvendelser om å ta tilbake en iskrem som Sommerisen.
mandag 12:33 Dagbladet
Her tas klimaendringene på alvor
Torres og Tariquet sender begge store mengder vin ut på markedet. Det som skiller dem fra andre produsenter i denne størrelsen er at klimaendringene tas på dypeste alvor, og at det får konsekvenser for måten de arbeider i vinmarkene. Målet på sikt er at hvert vinglass...
mandag 12:20 $ Apéritif
- Traumatisk situasjon for alle våre ansatt
- Det er dramatisk for oss nå. Alle ordre ble kansellert i løpet av et par dager og alle ansatte er nå permittert. Nå håper jeg å kunne ta del i kontantstøtteordningen som regjeringen har lansert.
mandag 12:16 KLF
Co2-utfordringene med kan overvinnes med GMO-druer
Mario Pezzotti er professor i genteknikk på universitetet i Verona. Han er en av verdens fremste forskere innen genmodifisering av vinplanter. Han er ikke nådig når det kommer til europeiske vinbønders og myndigheters holdning til det han mener er vinproduksjonens framtid.
mandag 12:00 $ Apéritif
Lag påskekonfekten selv
Det er både en hyggelig og nyttig syssel som skaper glede helt til siste bit er fortært.
søndag 08:42 Apéritif
Påskeboller
Disse fargerike fine bollene er fylt med deilig vaniljekrem. Hvis du ikke har konditorfarge, eller ikke ønsker å pynte som på bildet, kan du gi bollene et lite dryss av melis like før servering. Det smaker like godt.
søndag 07:30 NRK
– Det er uforståelig
Mattilsynet har gitt klarsignal til salg av smågodt i løsvekt. Kommuneoverlege i Haugesund, Jostein Helgeland, frykter at det kan føre til at flere blir smittet av koronaviruset.
lørdag 08:09 TV 2
Ni gule påskekaker - og en sjokoladekake
Det er en spesiell påske i år, og da er det fint å kunne diske opp med noe søtt og godt. Gule påskeoppskrifter er ekstra kjekt, og vil du sette i gang å bake, kan du sjekke ut disse.
lørdag 08:00 NRK
DAGENS RETT: Lammekoteletter med dill Suvawale som i India
Her er de nemlig laget som en snitzel med en panering av moster poteter og i god indisk tradisjon med mange forskjellige typer krydder.
lørdag 00:00 Apéritif
Flere hemmelige kriselagre med mat i Norge
Flere hemmelige lagre med nødproviant ligger klare til å bli brukt i tilfelle landet skulle rammes av en forsyningskrise.
fredag 16:24 ABC Nyheter
– Blir straffet for å ta samfunnsansvar
Georg Husebæk i Din Baker er betenkt over at den nylige fremlagte krisepakken straffer bakerier som har valgt å holde åpnet i krisetider. Nå håper han Stortinget vil gripe inn i sin behandling.
fredag 14:15 Bakeri.net
Dette mener Samson om krisepakken
Dette mener daglig leder Carl Fredrik Samson i W.B. Samson om den nylige fremlagte krisepakken som dekker deler av faste kostnader.
fredag 14:05 Bakeri.net
– Godt støttetiltak
– Dette er ordningen jeg har ventet på, sier BKLF-direktør Gunnar Bakke i en kommentar til den nye krisepakken fra regjeringen.
fredag 13:53 Bakeri.net
UKENS DRINK: Pasjonsfrukt og rom-punsj
Og smaken av pasjonsfrukt gjør at tankene flytter seg til langt varmere strøk. Tropiske drømmer og lengsel kommer det til å bli mye av i 2020. Da kan denne fruktbomben være til god nytte.
fredag 12:00 Apéritif
Snur om smågodt
Coop fjernet smågodtsalget, men nå snur de og selger igjen smågodt i løsvekt. Også NorgesGruppen og Rema 1000 selger smågodt som selvplukk.
fredag 10:01 DinSide
Glutenfrie og veganske mandelbrownies
I kveld har vi lyst på Vegetarbloggens mandelbrownies!
fredag 10:00 Elle
Flere hemmelige matkriselagre
Flere hemmelige lagre med nødproviant ligger klare til å bli brukt i tilfelle landet skulle rammes av en forsyningskrise.
fredag 09:01 TV 2
Greskinspirerte lammespyd
Det kan bli mye med et helt lammelår i en liten familie. Da er Lise Finckenhagens lammespyd et godt alternativ. Hun har tatt med smaker fra Hellas og serverer tzatziki ved siden av.
fredag 08:34 NRK
Spis, drikk og vær bekymret!
Skjul artikkelboard Kjære gastronom. I disse koronakrisetider vil jeg være forberedt. Hva slags hermetisk mat bør jeg ha hjemme? Nå har jeg har massevis av hermetiske bønner og hermetiske tomater og tørkede krydder, og i fryseren har jeg kjøttdeig. Jeg har ikke fersk...
fredag 00:00 Morgenbladet
DAGENS RETT: Tortilla med serranoskinke aioli og sotet purre-pulver
Det og 10 egg er det som skal til i tillegg til en pakke serranoskinke. Så enkelt og så godt.
fredag 00:00 Apéritif
- Holder i årevis etter datoen
Corn Flakes-pakken vår var merket med utløpsdato 14. juli 2019. Vi tok sjansen på å smake på den mer enn åtte månedere senere. Her ser du hvordan det gikk.
torsdag 20:00 DinSide
En matkasse får terningkast 6
TV 2 hjelper deg: Under korona-krisen har salget av matkasser gått i taket. TV 2 hjelper deg vurderer hvem du bør velge.
torsdag 18:35 TV 2
Slik lager du luftige tangzhong-boller
Tangzhong er baketrenden som gir deg superluftige boller, helt enkelt, uten uvanlige ingredienser. 
torsdag 16:47 ABC Nyheter
Bli ikke overrasket hvis noen spør om oppskriften på denne gulrotkaken
Denne gulrotkaken med frosting er både saftig, god og holdbar.
torsdag 16:39 ABC Nyheter
Perfekt eggerøre til påskefrokosten
Tid for å nyte påskefrokosten med lettlaget og luksuriøs eggerøre.
torsdag 16:37 ABC Nyheter
Verdens beste bolleoppskrift
Gled familie og venner med disse himmelske nystekte bollene laget i gryte.
torsdag 16:36 ABC Nyheter
Grytebrød med rosmarin og havsalt
Sprø skorpe og saftig brød laget på 1-2-3. 
torsdag 16:33 ABC Nyheter
Vil ha konkrete tiltak for bakeribransjen
W.B. Samson, bakeriet som har servert Oslos befolkning med bakervarer siden 1894, og kommet seg helskinnet gjennom kriser og dårlige tider, står nå til livet i problemer grunnet Koronautbruddet.
torsdag 16:01 Bakeri.net
– Koronaviruset skal pinadø ikke knekke oss!
Rosenborg Bakeri har tapt 6 millioner kroner de siste 18 dagene. Nå står daglig leder Heidi Helgesen i sin livs kamp for den 118 år gamle bedriften.
torsdag 15:46 Bakeri.net
UKENS KAKE: Med denne kaken varer påsken helt til jul
Den kan du nemlig lage gang på gang helt uavhengig av årstid. Ikke er den komplisert heller - bare veldig god.
torsdag 11:00 Apéritif
Kraftig økning i netthandel av bakst
Morgenlevering og Kolonial.no opplever en enorm vekst på grunn av koronakrisen, og nå vil flere bakerier samarbeide med dem.
torsdag 08:09 Bakeri.net
Prisene på importerte jordbruksvarer stiger
En svekket norsk krone har gitt prisøkning på import av internasjonale jordbruksvarer den siste uka, opplyser Landbruksdirektoratet.
onsdag 1. april ABC Nyheter
– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor
15. mars anmodet Trygve Slagsvold Vedum statsministeren om tiltak for å sikre matproduksjonen i corona-krisetider. Svaret var negativt. 31. mars fikk opposisjonen likevel gjennom en «mat-pakke» i Stortinget.
onsdag 1. april ABC Nyheter
Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea
Det er fortsatt stor usikkerhet i sjømatmarkedet globalt, men det er tendenser til gradvis normalisering i land som Kina og Sør-Korea, ifølge Sjømatrådet.
onsdag 1. april ABC Nyheter
Disse lekkerbiskenene er verdt å vente på
For om du ikke får dem før påskeferien, kan de hentes også på påskeaften og selvsagt etter påske, for disse vinene haster det ikke med å drikke (selv om det kan bli vanskelig å stå imot).
onsdag 1. april Apéritif
Slik blir påskehandelen
Dette gjør matbutikkene for at påskehandelen skal gå bra.
onsdag 1. april DinSide
Lammestek med hasselbackspoteter
Lammestek hører påsken til. Med denne oppskriften kan du imponere til påskemiddagen.
onsdag 1. april ABC Nyheter
Luftige rundstykker i form
Rundstykkene stekes enkelt sammen i en ildfast form, noe som vil gjøre hvert stykke saftig og godt.
onsdag 1. april ABC Nyheter
– Kun uker unna konkursbølge
Din Baker-sjefen er redd baker- og konditorbransjen blir glemt i koronakrisen og har sendt brev til finansministeren og landbruks- og matministeren. Hvis det ikke kommer gode støtteordninger er det kun snakk om uker før vi ser en bølge av konkurser i bransjen.
onsdag 1. april Bakeri.net
Festkaken i to etasjer fra Bakebananas
Etter seks episoder har deltakerne i Bakebananas lært mye og får bryne seg på en festkake i to etasjer. Her får du oppskriften.
tirsdag 31. mars TV 2
UKENS VIN: Når du har lyst på champagne, men må snu på kronene, dukker denne opp som en fantastisk trøst
Denne cremant-en er dessuten å finne i 62 polutsalg og byr på mye godt skum for pengene.
tirsdag 31. mars Apéritif
8 enkle og supersunne frokoster
Sunne frokoster: 8 sunne og næringsrike frokoster du kan lage hjemme. God, sunn frokost er viktig for å yte maks en lang dag med jobb...
tirsdag 31. mars Elle
Chutney med grønne tomater
Tomater som aldri blir modne er også mat. Sylt de grønne tomatene og lag en deilig chutney. Passer godt til middagen eller på toppen av en god ost.
tirsdag 31. mars NRK
Brent rabarbraterte
Du leste riktig. Brent er også en smak, og setter en ekstra spiss på denne nydelige rabarbraterten fra Dag Tjersland i «Hagen min».
tirsdag 31. mars NRK
TEST: Selv om påskeferien ikke blir helt som planlagt i år, hører pappvin fortsatt med - og dette er de beste
Selv om det har gått hardt utover polhyllene med vin i boks de siste ukene, er det fortsatt nok å ta av, men de beste må ofte bestilles. Her får du oversikten med i alt 343 viner.
tirsdag 31. mars Apéritif
Samarbeider om kortreist kvalitetsmel
Forbrukers interesse for kortreist kvalitetsmel og tradisjonsmat øker.  Møllerens og Kvelde Mølle vil treffe dette markedet og har inngått et samarbeid om salg av urkorn malt på steinkvern.
tirsdag 31. mars Bakeri.net
DAGENS RETT: Blåskjell og pasta i tomatsaus
Blåskjell er på sitt beste nå og dette er en luksus vi kan unna oss også midt i uka. Her sørger de for ekstra mye godt i pastakjelen.
tirsdag 31. mars Apéritif
Denne lettlagde og superfreshe salaten smaker fantastisk til så å si all gjenglemt frysermat
Sommerkotelettene fra i fjor, kalkunrestene fra nyttårsaften eller scampien du kjøpte på tilbud en gang? Ja, denne salaten kan bære dem alle.
mandag 30. mars $ Apéritif
Bli med på en sterk smaksreise til Argentina,  København og Oslo
Det er noen av ingrediensene i marsutgaven av magasinet som du må være medlem for å få tilgang til.
mandag 30. mars $ Apéritif
Her får du magnumflasker med lekker Burgund-chardonnay for bare litt mer enn prisen av en chablisboks
Litt tyngre bør fra polet, men du verden så mye godt du får. Men det er ikke mange flaskene tilgjengelig, så det lønner seg å kjenne sin besøkelsestid.
mandag 30. mars $ Apéritif
Omfavner lokalbakeriet
Aanerud Bakeri måtte stenge utsalget på Jessheim Storsenter, men holder åpent i Årnes. Og kundene strømmer til.
mandag 30. mars Bakeri.net
Alta-kafé ble hardt rammet - så måtte den få tilbake permitterte
Corona-krisen rammet også Uno Café i Alta da den måtte stenge for servering 12. mars. Men du verden som det går nå!
søndag 29. mars ABC Nyheter
Når du har god tid
Koronaviruset har forandra kvardagen vår. Vi har mange fleire timar heime enn elles. Dei timane kan brukast til matlaging du aldri synest det var tid til før. Vi har funne fram oppskriftene.
søndag 29. mars NRK
Salget doblet: - Folk koser seg
På Kolonials salgsstatistikk øker salget av mel og småbakst, men at tallet på kondomer og graviditetstester har doblet seg er overraskende.
lørdag 28. mars Dagbladet
Meny kaller tilbake kyllingrett etter listeriafunn
Meny kaller tilbake Heat & Eat Butter Chicken etter funn av listeria i produkter med én bestemt utløpsdato.
lørdag 28. mars ABC Nyheter
Mørk sjokoladekake uten egg og melk
Å bake uten egg og melk kan føles fremmed for mange, men sannheten er at det er utrolig enkelt – og du vil ikke smake forskjellen!
lørdag 28. mars NRK
DAGENS RETT: Kamskjell med grønn ertesuppe og asparges
Hvis tilgangen på ferske kamskjell er dårlig der du er, lager du denne fristende og lettlagde vårlige retten med dem du finner i fryseren.
lørdag 28. mars Apéritif
Slik lager du hvit pizza
Hvis du ikke har smakt hvit pizza, har du noe å se frem til!
fredag 27. mars ABC Nyheter
Matkrisa kommer: - Kan ikke bruke flyvertinner
Bøndene frykter for at utenlandske arbeidere ikke kommer til Norge. Ministeren vil ta grep.
fredag 27. mars Dagbladet
Vi er snart tilbake med et bredere kurstilbud enn noensinne
Så snart dagens situasjon med begrensninger på sosialt samvær er over, er vi klare med et bredt tilbud av vinsmakinger, middager og matkurs. Bare se alt vi har planlagt for deg.
fredag 27. mars Apéritif
UKENS DRINK: Lumumba med Kahlua
Lumumba har et potensial for fornyet interesse nå som milleniumgenerasjonen er i karantene, med hjemmekontor eller er permittert. Om den ikke blir den nye fredagspilsen, er den i hvert topp til sofakosen - og en fin måte å utnytte rester fra barskapet.
fredag 27. mars Apéritif
Lag ditt eget krydder
Vi elsker kinesisk fivespice, og slik lager du det selv...
fredag 27. mars Elle
Daniel Slakter har økt salget i Mathallen
Til tross for at Mathallen i Oslo så å si er stengt ned, har Daniel Slakter klart å øke salget i sin butikk i hallen.
fredag 27. mars KLF
Kanelboller med mandelfyll
Disse deilige kanelbollene er perfekte til deg elsker boller. Og når du først har prøvd disse mandelfylte kanelbollene, blir du ganratert hekta.
fredag 27. mars Vi i Villa
Squashvafler med laksemousse
Elsker du vafler og vil du aller helst spise det til morgen, middag og kvelds? Med denne sunde og fantastisk gode oppskrifte kan du nyte vafler på en helt ny måte.
fredag 27. mars Vi i Villa
Gul ertesuppe med svineknoke
Suppen for deg som har god tid. Begynn med ertene dagen før den skal serveres. Kjøttet skal koke i opp mot to timer, og du trenger litt tid til å rense og skjære opp grønnsaker. Oppskrift på gul ertesuppe får du fra Lise Finckenhagen.
fredag 27. mars NRK
Åtte råd for bakeridrift i koronakrisen
Martin Lang i MyFoodOffice har utarbeidet en liste med «åtte råd til deg som driver bakeri i krisetid».
fredag 27. mars Bakeri.net
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL