
Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.


Det er få dufter som vekker like deilige sommerminner som kjøtt som tilberedes på grillen. Samtidig er det verdt å vite at ved grilling av kjøtt er det størrelsen som teller.


Når grillene varmes opp her til lands, er det oftest pølse som står på menyen. Samtidig er grillpølser mer enn kun lompe og tynne striper med sennep og ketchup.


Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.


De bringer ferske bakervarer nesten helt ut i skisporet. Bakeriet har kjøpt food truck til vinterferien og parkert den på Sjusjøen.


Velg riktig temperatur, hyller og innredning når du skal bygge eget vinrom hjemme.


Hundrevis av søte nyheter er på vei til butikkene, men vi må også vinke farvel til noen gamle favoritter.

Mens burgundere er blitt for dyre for de fleste, er fortsatt topp chablis gode kjøp, som med disse nykommerne.


Flertallet på Stortinget har bestemt at Konkurransetilsynet må hindre betydelig forskjeller i innkjøpsbetingelser fra leverandører opp mot dagligvarekjedene. I bakeribransjen er jubelen avventede.

Men du får også tips til andre rødvinsbokser som dekker flere behov i vinterferien.


Det krever ikke store innsatsen å forsikre deg om at grillen yter like godt når du henter den frem igjen fra vinterdvalen.


Grilleksperten har ett enkelt råd til deg som skal kjøpe din første grill: – Vær i forkant!


Som med alt annet trenger også grillen jevnlig vedlikehold for å yte maks og få forlenget levetid. Men du må aldri finne på å sette ristene i oppvaskmaskinen.


Ved påsken går startskuddet på den årlige grillsesongen for mange nordmenn. For deg som benytter gassgrill, er det to viktige undersøkelser du må gjøre før de første pølsene legges på rista.


Dumle har laget den sjokolade- og karamellbaserte slikkepinnen i over 60 år. Nå stopper produksjonen.
Denne uken blir det litt gøyere å gå i matbutikken for nå er tusen nye varer på vei inn i hyllene. Men hvilke type varer er det vil vi få se? Og hvilke må du nå vinke farvel til? Matforsker Annechen Bahr Bugge og Kine Søyland fra NorgesGruppen forklarer de nye...


I en tid preget av nasjonalisme og identitetspolitikk er Masterchef Australias globale appell det fargesterke drømmeasylet den tilbyr tv-seerne, skriver Ole Jacob Madsen.


Den norske bakar- og konditorbransjen er i ferd med å bli kjøpt opp av daglegvaregigantar og råvareleverandørar. Saman med aukande import av bakarvarer, er dei frie bakeria no under press. Men det ser dessverre ut til at bakerieigarane gir blanke og berre let det skje.

Med et par enkle grep får du deilig kremet risotto på under 20 minutter. Se klubbkokkens tips her.


Slipp ungene løs på kjøkkenet i vinterferien! Her er oppskrifter de kan lage selv, med variasjoner og vrier for både små og større barn.


Er sponsing av kokker med på å forflate den offentlig debatten?


2018-årgangen fra Burgund imponerer, men fremragende er den ikke.

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Blant de 91 vinene som er testet fra speisalpolets burgundslipp stråler toppvinen fra denne produsenten. Skal du ha kloa i noen av de til sammen 180 flaskene fra denne produsenten, må du stå tidlig opp mandag den 22.


Med pizzaovn kan du lage den perfekte italienske pizzaen som du ellers bare kan drømme om dersom du bruker kjøkkenovn eller grill – og det på under to minutter.
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.


Dette er en virkelig lekker kake. Den er ikke vanskelig å lage, men du må sette av godt med tid. Aller helst bør den lages en dag eller to før den skal serveres slik at den blir ekstra smakfull og saftig.


Selv om det har liten religiøs betydning for mange nordmenn, er det for lengst blitt fast tradisjon å tilberede lam i påsken – enten ute på grillen eller inne i stekeovnen.


Pastaoppskriften som tømte Finland for fetaost har tatt over TikTok. Vi har testet.


Labneh er populært i Midtøsten og brukes ofte når det serveres meze sammen med grønnsaker. Det er også vanlig å spise til frokost. Her har den fått et dryss av za'atar.


En styreleder utenfra var det som skulle til for å gi kjemperesultat. På to år har bakeriet gått fra minus til over ti prosent i overskudd.


Gled en du er glad i, eller deg selv, med årets ferdig fylte påskeegg. Men skynd deg! Her blir de beste godbitene fort utsolgt.

Den er en fryd for både øye og gane.


Nå kutter Lerum sukkererstatningen fra sin sukkerfrie brus.

Det betyr stor intensitet i bærfrukten og et umiskjennelig preg av det typiske skiferjordsmonnet i området.


Å servere hjemmelaget tomatsuppe føles bra. Å servere den med grønnsaker man har dyrket selv er selve kirsebærtomaten på toppen! Nå er tiden inne for å så chili, tomat og paprika.


– Dette er svært nedslående nyheter for bakerbransjen, og vi advarer på det sterkeste mot dette forslaget, sier Martin Lang i MyFoodOffice.

2018-årgangen av dette røverkjøpet er som skapt for årstiden.


Softis er godt året rundt – også om vinteren. Lag softis ved hjelp av snø på kun 15 minutter.


Hva med å prøve seg på en fresh rødbettartar til forrett eller lunsj?
Det er ikke bare jenter som er veganere, selv om det kan se slik ut i sosiale medier. Veganergutta på Instagram vil gjøre det lettere for folk å lage vegansk mat, og vise at det kan være både godt, tilgjengelig og billig - og at det passer for alle.
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.

Produsenten er et stjerneskudd som gjør tingene på sin egen, helt manuelle måte. Snart kommer disse champagnene til å etterspørres også i andre markeder. Bare vent å se.


Fire av USAs og verdens ledende babymat-produsenter skal i lengre tid ha solgt babymat og andre spiselige produkter for barn med høye verdier av blant annet bly og kvikksølv.


I 1947 fikk Austbygde Bakeri murt opp en massiv hertovn. Ovnen er fremdeles i full drift, og igjen blitt hjertet i produksjonen.

Tiradito forener peruanske mattradisjoner med japanske matlagningsteknikker. Dette er et ekteskap det er verdt å få med seg.


Pandemien har ført til at pizzatallene gjør et kraftig byks.


Geir Ove Ystmark satte skreien i halsen da han så innslaget på fredagens «Nytt på Nytt». Nå krever han unnskyldning fra NRK.

Vi tar også en en titt på den eksplosive økningen i norsk sider samt avstikker ut i havet til Færøyene og der hvor kongekrabben fiskes.


Søndag 14. februar er det fastelavn, morsdag og valentinsdag på ein gong. Fram med fastelavnsris og bakebollar. Kvinna, mora og kjærasten skal bli risa og prisa!
TV 2 HJELPER DEG: Har du noen gang mistenkt at det er for lite mel i posen? Vi har undersøkt.


Er du en juiceelsker? Vi gir deg enkle og freshe oppskrifter som du kan lage hjemme.
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.

Om du ikke er i valentinesteming, kan vi love at denne drinken faller i smak likevel.


Husk fastelavn i helgen! Og med disse bollene blir det garantert suksess.


Makroner er en av de virkelige konditorklassikerne som det er veldig gøy å få til selv hjemme. Heldigvis er makroner overraskende enkle å lage så lenge du får til den riktige konsistensen på mandelmarengsen.


Hva med å bake en deilig og litt sunnere sjokoladekake i helgen?


Lag disse i helgen!


En forsmak på det store Burgundslippet i 2021.

Med bena plantet midt i koronapandemien, med høy arbeidsledighet og midlertidige stengte grenser oppleves det som om vi har mer enn nok med å løse problemene pandemien gir for samfunnet. Oppgaver må løses og hverdagen er krevende for mange. Dette er en kommentar. Kommentaren gir...

Du lager godteriene til valentinkosen i løpet av en time. Men det spørs om du klarer å holde fingrene unna helt til den 14.


Testpanelet var spesielt overrasket over én detalj med den nye Grandiosaen.


Trenger du inspirasjon og påfyll, eller vil du optimalisere din lamineringsteknikk? Og kanskje lære å lage cruffins og kouign amann? Da bør du vurdere å delta på kurs i laminerte deiger med kursholder Rémy Corbet.

Med 2016-årgangen får du dessuten ekstra mye valuta for pengene.


Husker du denne? 90-tallsfavoritten er tilbake.


Millioner av skrei svømmer nå inn langs Norskekysten, klar for årets store romanse. Men flørtingen og gytingen skjer nå lenger og lenger nord. Blir det snart for varmt for skreien langs kysten vår?

Tjenesten Foodora ble lansert i Skien og Porsgrunn senhøsten 2020, dette er tydelig en tjeneste Grenlands-folket setter pris på.

Det er gamle og svært lavtytende carignan-vinstokker som er hemmeligheten.


Bakerier er godt representert i appen Too Good To Go og nå er statistikken for 2020 klar.


Kickstart uken med denne enkle og digge lunsjen.

Så glad er Frank Cornelissen i norske vinelskere at han tapper en spesialutgave av sin bestselgende vin, og det i store nok mengder til at det burde bli en smak for alle som har sans for denne magikerens viner.

Med litt planlegging kan du gjøre turen på matbutikken mye billigere.

Karamellisert løk og god oksekraft er i realiteten alt du trenger for å lage klassisk fransk løksuppe - vinterens mest givende suppe.


Vinnerne i Det Norske Måltid er kåret. Som vinnere av Årets bakst og Årets søtsak står to tradisjonsprodukter der ett har blitt innovert med en ny vri.