
Rødbete- og soppburgere, kjøttpålegg uten kjøtt og meierivarer uten kumelk får stadig mer plass i butikkene.

Da skal du prøve denne vinen som finnes i rundt 115 polutsalg. For 150 kroner får du en smak av italiensk fjellheim.
Bra godt : Hvis du dropper smøret i sjokolademoussen, blir den straks mye sunnere.


Det var stappfullt i nye lokaler da Bakersmia flyttet til Larvik sentrum fra kjøpesenteret Nordbyen.


Din Bakers har forlatt sentral produktutvikling og fokuserer nå mer på faglig utvikling. En rekke fagsamlinger med «stinn brakke» har bekreftet at det er en vinner-oppskrift.

Nå venter striskjorte og havrelefse på en amerikaner som svindlet til seg fajitas for 9,4 millioner kroner.
Linsesuppe er raskt, billig og sunt. Perfekt mat for studenter.
Krstine Skjøthaug hadde nettopp tatt en mastergrad i ernæring. Da datteren fikk servert mat var det måltider laget fra bunnen av. Da datteren en dag fikk i seg sukker for aller første gang trodde hun at alt hun hadde jobbet for var ødelagt. I dag er hun matblogger og mamma til...

En fersk undersøkelse gjennomført av Mattilsynet og Tollvesenet viser at en høy andel av kosttilskudd kjøpt på nett fra utlandet kan være direkte helsefarlige.
- Men at plasten havner i havet er faktisk ikke maten sin feil. Det er vi som forbrukere som håndterer det feil, sier forsker.

Lange dager og mye jobb, men nå har Minibakeriet i Nordfjordeid hatt overskudd for første gang.


Årets kull på diplombaker teller 16 bakere. Bredden i deltakernes bakgrunn spenner fra industri og leverandører til små håndverksbakerier. Og blant elevene er også en av lærerne på diplombakerkurset!

Og kartongen til skummet melk skulle helst ha vært gul.
Søtpoteter er perfekt ved siden av grillmat, burgere, salater eller en gryterett. Richard Nystad baker søtpotetene hele i ovnen før de rulles i knasende panering. Vegansk majones er flott følge.
Vårens første små blader får fremtredende plass i middagen med bakt sellerirot, ovnsbakt lam og linser med grønnsaker. Kokken Tareq Taylor kaller de små bladene for mikrourter.
Kaker med sukkerbrød og krem gir litt ekstra festfølelse. Det er som om slike kaker er til de store anledningene. Uansett hva du skal feire – her er åtte varianter.

– Norsk tørket skinke er en ung tradisjon sammenlignet med den spanske, sier forsker. Hun har funnet ut hvor lenge den skal tørke.

Går mot bransjeavtale om engangsplast.

Knappe tre uker etter 1. april har Hennig-Olsen valgt å gjøre virkelighet av årets aprilspøk.

Motstand for Vinmonopolets nye miljøoffensiv.

Mezcal, applesin, lime, granateple, honning og rosmarin er smakene som kommer til å sette fyr på fredagstacoen.
Det finnes ingen grenser for hvilke pizza-varianter du kan lage. Her er oppskriften du kan kose deg med i helgen.


Helseinspirators store favoritter ble sausene fra Rummo og Eldorado, som begge fikk terningkast seks.

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal.

Restaurantanmeldelse av Smokestack

Baker Hansen på Røa pusser opp, men har flyttet inn i midlertidige lokaler så lenge.


Funnene i en undersøkelse blant Din Bakers medlemsbedrifter har fått mye positiv oppmerksomhet samt omtale i landsdekkende medier som VG og Nationen.

All ny vin til under 150 kroner på Vinmonopolet skal i år tappes på plast, papp, aluminium eller lettglass.

Nå reagerer Bryggeri- og drikkevareforeningen.


Hva er egentlig laktose og laktoseintoleranse?


Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Når Senkveld-gutta takker for seg etter 15 år på skjermen, er det tid for ønskereprise. Seerne har derfor bestemt at Thomas og Harald skal gjenta «suksessen» fra 2013, hvor de fikk servert en noe uvanlig middag. Truls Svendsen, som lenge var en del av Senkveld-sirkuset ble...
Bra godt : Ingenting er vel bedre enn pannestekt skrei med en sprø stekeskorpe og saftig mykt fiskekjøtt?

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Derfor vil Denys Favier starte bakeriet sitt opp igjen etter brannen.


Ti konditorer og fem bakere konkurrerer om NM-titlene for skoleelever torsdag.

Til sommeren skal jordbær komme i pappkurver, når gammelt lager med plastkurver er brukt opp. Dette alene vil redusere plastbruken med 40 tonn.

En sulten isbjørn ble starten på plastkutt på Coop Svalbard. Nå venter resten av landet.


Prøv denne supergode og litt sunnere kaken.

Siden både den hvite og røde vinen fra Domaine Padié er å finne i svært mange polutsalg, kan du allerede i dag fornye din opplevelse av sørfransk vin. Og de to vinene gir veldig forskjellige opplevelser, ikke bare knyttet til fargen.
Gi deg selv en utfordring: prøv denne minst en dag under grillsesongen.

Forskere fra 27 land krever strakstiltak. Trodde du jodmangel var noe de slet med i andre land, må du tro om igjen.
Mat som er gått ut på dato – men likevel er helt grei å spise – blir nå å finne i butikkene.
Fløyelsmyk dessert med frisk smak av lime og en ekstra smak av bringebær eller pasjonsfrukt. Lise Finckenhagen serverer panna cotta i radioprogrammet «Holm» på NRK P1+.

Forskere er i gang med å utvikle et verktøy på nett som skal gjøre det enklere å bruke mat-teknologi for å lage sunnere og tryggere mat.


Roboten er følsom nok til å kjenne hva den gjør. Nå skal den selges til norske bakerier.


Mat som er gått ut på dato – men likevel er helt grei å spise – blir nå å finne i butikkene.

175 000 Starbucks-ansatte skal på kurs.

Det indiske kjøkken klarer å lage selv en så unnselig råvare som potet om til en smakseksplosjon. Uimotståelig godt.

Ingen grunn til å droppe pastaen, selv om du er på diett.
– Risotto er religion og kjærlighet, sier kokk Dag Tjersland. Den må voktes med omhu under tilberedning. Denne er basert på jordskokkpuré og pyntet med frityrstekte, løvtynne jordskokkchips.

God pinot noir til 129,90 er vi ikke bortskjemt med. Den finnes dessuten i 64 polutsalg.
Glutenfritt kosthold er den nye supertrenden - også blant folk som har ikke cøliaki. Denne pizzaen vil uansett falle i smak.

Kan det bli bedre en fiskerett som lukter pizza? (Hint: Ja - litt - en fiskerett med spinatsaus med muskat og edamer.)
Wenche disker opp med nydelig pasta carbonara.

Elio Corsi, som jobber for restauranten Eataly på Aker Brygge i Oslo, lager verdens nest beste glutenfrie pizza.


Økologiske bakverk med surdeig og de gamle kornsortene er tema for et kurs som Nofima arrangerer 19. til 20 juni.

Ikkje ein gong lut tar knekken på desse hardhausane. Tvert imot ser luten ut til å ha draget på dei.

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

At kombinasjonen lakris og høyt blodtrykk ikke er god, vet mange. Mattilsynet har bedt om rapport etter nye, finske funn.

India har etablert et klassifiseringssystem som ligner på vinverdenens. Men det har vist seg å ta tid for kaffekjøpere å videreformidle det helt til fram til kaffeposen. Med noen få kjente unntak.
Mange ville betalt store summer for å få kjendiskokken Eyvind Hellstrøm hjem på kjøkkenet, men Cecilie Skog får alvorlige problemer når hun får servert en kulinarisk lekkerbisken.
Eventyreren har vært på mange av verdens villeste eventyr, men sliter...
Det trenger ikke være vanskelig å gjøre snacksen sunn og god.

Sukkererter gir vårfølelse året rundt, men det er nå den er aller sterkest. Prøv en av disse oppskriftene.
Det finnes mange forskjellige typer bacalao. Lars Erik Vesterdals oppskrift er den vanlige røde typen med tomater, løk og poteter. Bacalaogryten settes i stekeovnen i to timer etter at den har fått et oppkok.

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker.

Litt alkohol i vannet ville gjort flaska med Olden eller Farris rimeligere.


Arbeidstrening, gjenbruksbutikk og duften av god bakst. Samverket i Moss satser på håndverket både i butikken og bakeriet.

Haugli Bakeri i Haugesund stilte med kakene da både Aibel og Kværner skulle feire multimilliardkontrakter.
Solveigs gjester disker som vanlig opp med en nydelig treretters. Her er oppskriftene:

Vi vil betale mer for usunn mat vi er fysne på.

Denne gangen er det vinene på kabinett-nivå som topper beste kjøp-liste. Kombinasjonen av 2016s fantastiske syre og krystallklare frukt er som skapt for denne oversette vinstilen.
Alle liker sjokoladekake, stemmer ikke det? På festbordet er de mørke kakene så godt som alltid en suksess. Her får du inspirasjon til å prøve en ny variant.

Den hviteste fisken av alle, hyse eller kolje som mange kaller den, fortjener kontraster i tilbehøret. Og i denne oppskriften får den det til de grader.