Mat
Kommer på pinne!
Her er årets kaldeste nyheter.
16:53 Dagbladet
Hvor ble det av deg i alt krydderet?
Jeg, og de fleste jeg kjenner, har enormt mange glass og poser med krydder som vi har brukt en gang for to år siden fordi vi fant en oppskrift som forlangte nettopp det krydderet. Gurkemeie til en indisk curry, spisskummen til en marokkansk gryte, muskatblomme til en malaysisk suppe og safran til den persiske...
søndag 09:58 Morgenbladet
Mer brus fra Bollestad: Vil hindre kasting – og gi til dem som ikke har råd
Matminister Olaug Bollestad sørger for mer brus til Matsentralen og familier med dårlig råd. Stikkordet er en ny ordning som hindrer kasting av store partier brus og mineralvann.
lørdag 17:53 VG
Må jeg kysse tunga?
Noma er ikke lenger den mest spektakulære restauranten i verden. Ikke engang i København.
lørdag 10:46 Dagbladet
Trippel sjokolademoussekake
Luksus med sjokolademousse i tre varianter på sjokoladekakebunn.
lørdag 07:43 NRK
Tilbake­kalles
Feilmerkede varer mangler informasjon om allergener.
fredag 14:56 Dagbladet
UKENS DRINK: Pink Lady
Den er uhyre enkel og uhyre effektiv.  Kanskje må du mikse en runde til?
fredag 12:00 Apéritif
Oksegryte med ingefær
Det er smart å lage oksegryten på forhånd, sier Lise Finckenhagen. Kanskje du skal på ferie og vil ha noe godt på bordet uten for mye arbeid? Ta med den ferdig kokte kjøttgryten, da er det bare å varme opp.
fredag 08:39 NRK
Konditor i en av verdens mest kjente restauranter
Den norske konditoren har fått jobb i den verdenskjente restauranten «The Fat Duck» i England, som drives av stjernekokken Heston Blumenthal. Nå har hun en drøm om å åpne en liten kake-/sjokoladeforretning i Oslo.
fredag 03:30 Bakeri.net
Dette er vårens snacks-nyheter
Matkontrollen : Tang fra Lofoten, wasabinøtter og protein-chips. Dette er noen av vårens snacks-nyheter.
torsdag 17:55 TV 2
Vinmonopolet kan likevel opplyse om nyheter
I januar opplyste Helsedirektoratet at bruken av ordet «nyhet» bryter med alkoholreklameforbudet. Torsdag fikk de beskjed om at det er en feiltolkning.
torsdag 17:01 ABC Nyheter
Disse nøttene kan inneholde giftstoff som gir deg kreft
Matkontrollen : - Hvis den neven innehar aflatoksiner, så kan det gi leverkreft hos mennesker, sier forsker til Matkontrollen. Kan vi være trygge på at nøttene vi kjøper i butikk ikke er giftige?
torsdag 16:36 TV 2
Club sandwich
Club sandwich er kylling og bacon lag på lag, på sprøtt brød, med fyldig aioli, tomat, sylteagurk og salat.
torsdag 15:30 NRK
Føler seg lurt av multedrops
Matkontrollen : Etiketten fryder av bilder og lovord om multer plukket i vakre Nord-Norge. Men det er ikke hele sannheten. Tone Bekke føler seg lurt, og hun er slett ikke alene.
torsdag 14:14 TV 2
UKENS KAKE: Har du bananer som risikerer å havne i søpla? Bak disse muffinsene
Det er ikke lov å kaste overmodne bananer, for de gjør veldig god nytte i bakverk som disse herlig saftige muffinsene - som kan bakes med eller uten nøtter.
torsdag 11:00 Apéritif
By på sjokolade
Det er tiden for å gi den eller de du er glad i litt ekstra oppmerksomhet. Vi har valgt ut åtte fristende oppskrifter med sjokolade for å gi deg inspirasjon til valentinsdagen.
torsdag 09:46 NRK
- Jeg får gåsehud av disse tallene
Lavpriskjeden Extra og Meny tar markedsandeler, NorgesGruppen er vekstvinner.
torsdag 08:11 Dagbladet
Om stjerne: - De fortjener den
Det spekuleres høyt og lavt om hvem som får de ettertraktede Michelin-stjernene.
onsdag 16:54 Dagbladet
Smak av Mydland-skinke på Grüne Woche
Rett etter at landbruks- og matminister Olaug Bollestad hadde åpnet den norske paviljongen på årets Grüne Woche (IGW), tok hun seg god tid med Mydlands representanter på messen. Og hun smakte selvsagt på den populære Umberto-skinka fra Tromsø-bedriften.
onsdag 12:58 KLF
Animalia skal gi råd til eggprodusenter
Når Animalia nå har fått oppgaven med å rådgi eggprodusentene i KLF-systemet, betyr ikke det at KLF har gitt fra seg ansvaret for denne rådgivningstjenesten.
onsdag 12:55 KLF
Skal du pleie kjærligheten denne uka, gjør det med en av disse - også kjent som verdens beste champagne
Charles Heidisieck finnes nemlig i de 62 største polutsalgene og kommer til å gjøre jobben. Skal det være rosa i glasset på en dag som den 14., finnes en løsning i seks polutsalg.
onsdag 12:45 Apéritif
TEST: De beste ølene er syrlige og fruktige, og importerte, med ett unntak og det er en skikkelig mørk godbit fra Nøgne Ø
Det syrlige og mørk dominerer også denne gangen blant nyhetene på spesialpolet.
onsdag 12:06 Apéritif
Bedre resultat for Nortura
Resultat før skatt endte på 110 millioner i 2019. Godt julesalg, økt salg av hvitt kjøtt og vekst i datterselskapene, bidrar positivt.
onsdag 11:16 KLF
Baker det som ingen andre baker
Det finnes mange asiatiske restauranter i hovedstaden, men nesten ingen asiatiske bakerier. Derfor har Bread N Butter fått en drømmestart.
onsdag 06:35 Bakeri.net
Nå blir denne borte
Sparer 18 tonn plast i året på å fjerne de små vinduene.
tirsdag 14:23 Dagbladet
- Kast eller returner!
Kavli tilbakekaller alle Snack Pack-produkter.
tirsdag 13:02 DinSide
SISTE: Bakteriefunn
Kavli trekker tilbake Snack Pack etter funn av bakterien Bacillus Cereus.
tirsdag 12:56 Dagbladet
UKENS VIN: Skal du ha noe ekstra godt i boks til hytteturen, gå for denne
Denne svært så velkomponerte boksvinen tar seg også godt ut på kjøkkenbenken.
tirsdag 12:45 Apéritif
Vinmesse: Smak 350 viner fra Spanias beste produsenter
La deg imponere av ferielandets store mangfold i vinstiler, deriblant noen av verdens mest ettertraktede. Denne kvelden må du få med deg.
mandag 10. februar Apéritif
Ny logo: - Neppe tilfeldig
Restaurantbibelen med nytt merke i den franske utgaven.
mandag 10. februar Dagbladet
Tiramisini
Tiramisu i lite format kaller Nigella Lawson for tiramisini. Hun elsker tiramisu og finner alle slags unnskyldninger for å lage desserten. Denne oppskriften passer når du skal lage tiramisu til noen få.
mandag 10. februar NRK
Unge som er opptatt av kosthold spiser mer fett og mindre karbohydrater
Bør vi kutte ut fett eller karbohydrater for å leve sunt? Debatten er til tider het. Nå tyder en studie på at studenter i ernæring har bestemt seg.
mandag 10. februar ABC Nyheter
SISTE: Utvider
Nå kommer Norges mest populære saft i brusform.
mandag 10. februar Dagbladet
Matvareprisene gikk opp med 2,9 prosent i januar
Matvareprisene gikk opp i januar etter julehandelen. Det siste året har likevel transportprisene bidratt mest til at konsumprisene har økt med 1,8 prosent.
mandag 10. februar DinSide
Der ingen skulle tru… at pinot noir kunne bli så bra
Vi snakker om den franske vestkysten 70 mil unna denne pinot noir-druens hjemstavn Burgund. Denne produsenten har dokumentert storhet siden starten av dette århundret.
mandag 10. februar $ Apéritif
Reker og akkar med chili og merian
Sjømat og spagetti med smak av chili, sitron, merian, persille og hvitløk er en av de rettene som det tar kortere tid å lage enn å spise, sier Nigella Lawson.
mandag 10. februar NRK
Blir bakerisjef i nysatsing
Trude Beate Brendehaug blir bakerisjef i nysatsing på Aker Brygge.
mandag 10. februar Bakeri.net
Gamle helter lever evig
Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse...
mandag 10. februar $ Apéritif
Pepsi Max-kopi overrasker
MATKONTROLLEN : Kan hjemmelaget Pepsi Max måle seg mot butikkbrusen?
fredag 7. februar TV 2
UKENS DRINK: Du behøver ikke feire morsdagen for å la deg friste av denne
Brandy Alexander er en klassisk kombinasjon i kategorien guilty pleasures. En stor og kremete munnfull. Her har den fått et forfriskende element i form av eple som gjør den riktig så godt.
fredag 7. februar Apéritif
Bjørn tok en uke fri fra jobb for å sikre seg eksklusiv vin – så kom den kjipe beskjeden
Er du villig til å tilbringe over en ukes tid i kulda for å sikre deg fransk luksusvin? Det er i alle fall denne karen.
fredag 7. februar ABC Nyheter
Spagetti bolognese
Denne klassikeren har mange varianter. Det sies at sausen har sitt opphav i nærheten av Bologna. En italiensk ragù, eller kjøttsaus, skal koke lenge. Da blir den best.
fredag 7. februar NRK
Endelig åpner Halvorsens
Ærverdige Halvorsens Conditori skulle egentlig ha åpnet i 2019, men slik ble det ikke. Å flytte inn i et nyrenovert bygg har hatt en del utfordringer og utsatt åpningen. Nå er alle godkjenninger på plass og wienerkonditoriet åpner innen kort tid.
fredag 7. februar Bakeri.net
Kjøpte babygrøt – føler seg lurt
MATKONTROLLEN : Selv om det står «grøt» i stor skrift på fremsiden av klemmeposene, inneholder de lite grøtmel.
fredag 7. februar TV 2
Så mye plast brukte familien på én uke
MATKONTROLLEN : På handleturen til familien Kulberg var 26 av 29 varer pakket i plast: - Det ser nesten ut som vi er avhengige av plast, sier Ida Marie Kulberg (8).
torsdag 6. februar TV 2
Etter ti dager uten plast, så gulrøttene slik ut
MATKONTROLLEN : Er det egentlig miljøvennlig å droppe plastinnpakningen på grønnsakene?
torsdag 6. februar TV 2
Mat til mor
Har du lyst å lage noe godt til mor? Da kan du servere frokost på sengen eller lage en kake til kaffen på morsdagen. Eller kanskje slå til med en god søndagsmiddag? Her er noen tips til inspirasjon.
torsdag 6. februar NRK
UKENS KAKE: Her får du to favoritter i hver munnfull
Brownie og cookies blir til brookies - saftig og klissete bunn med sprø topp - kan det bli bedre?
torsdag 6. februar Apéritif
Baconkrise
Svenske butikkhyller er tomme for bacon. Beholdningen skal være på sitt laveste på flere tiår.
torsdag 6. februar Dagbladet
14 unike valentinsgaver du kan lage til daten din
Klissete eller ikke – det er hyggelig å bli satt litt pris på på selveste valentinsdagen. Vi har funnet frem til 14 utrolig fine ting som du kan lage selv og overraske daten din med.
torsdag 6. februar Vi i Villa
Unik sjokoladebolle uten tilsatt sukker
Lantmännen Unibake lanserer en unik sjokoladebolle som er rik på fiber og helt uten tilsatt sukker.
torsdag 6. februar Bakeri.net
DAGENS RETT: Wok med reinskav i tortilla
Reinskav er en selvfølge når samenes nasjonaldag havner midt i uka, for denne delikatessen er utrolig rask å tilberede. Her i en ny sammenheng. 
torsdag 6. februar Apéritif
Knallkjøp fra Burgund - ja, du leser riktig
De hvite vinene fra denne produsenten byr på god valuta for pengene, noe som i dag er sjeldent i Burgund. Og denne er et veritabelt kupp.
onsdag 5. februar Apéritif
Disse skal lede svenneklubben
I farvannet mellom Norge og Danmark ble det første arbeidsutvalget i svenneklubben konstituert. Styret består av svenner fra sør, øst og vest i landet.
onsdag 5. februar Bakeri.net
Favoritten snart tilbake
Hansas Mango-IPA er snart tilbake - både i boks i butikk - og på kran.
tirsdag 4. februar Dagbladet
UKENS VIN: Denne vinen byr på mer kraft enn mange viner som koster det dobbelte
For 160 kroner får du en vin som tåler lagring og smaker fantastisk i dag.
tirsdag 4. februar Apéritif
Coop etterlyser salatkunde
Mistenker salmonella i hjertesalat fra Spania. Produktet ble kjøpt på Coop Extra i St. Halvards gate i Oslo mandag denne uka.
tirsdag 4. februar DinSide
Coronaviruset kan gi problemer for bake-VM
Det er registrert flere tilfeller av coronavirus i Taiwan, landet som arrangerer VM for unge bakere i mars. Et større utbrudd kan stanse VM, men foreløpig planlegger det norske teamet som at konkurransen arrangeres.
tirsdag 4. februar Bakeri.net
Ett egg om dagen øker ikke risikoen for hjertesykdom
La ikke bekymringer for kolesterol hindre deg fra å skuffe innpå syv egg i uken. Moderat forbruk av egg gir ingen grunn til å frykte økt risiko for hjerte- karsykdom, ifølge ny, kanadisk studie.
mandag 3. februar ABC Nyheter
Solberg takket Hejar for burger, brus og frittes
At statsminsteren overraskende kom innom og satte stor pris på burgeren, har endret hverdagen for eieren av gatekjøkkenet i Mandal. – Jeg spanderte på henne en ekstra god burger, avslører Hejar Rahim med et smil.
mandag 3. februar ABC Nyheter
Sikret seg NM-seier på femte forsøk: Nå har han gull, to sølv og to bronse - i tillegg til nordisk mester
Francesco Marzola er ikke bare årets dyktigste norske vinkelner, han har etablert seg i den historiske norske vinkelnereliten.
mandag 3. februar Apéritif
Unge dropper fisken
Tall fra sjømatrådet viser at unge voksne spiser 44 prosent mindre fisk enn for få år siden. - De unge gidder ikke lage fisk lenger, klager superkokk Eyvind Hellstrøm.
mandag 3. februar TV 2
Unge dropper fisken
Tall fra sjømatrådet viser at unge voksne spiser 44 prosent mindre fisk enn for få år siden. – De unge gidder ikke lage fisk lenger, klager superkokk Eyvind Hellstrøm.
mandag 3. februar TV 2
Winemakers Dinner: Smak legendarisk 10 år gammel Rioja Reserva og andre lekre viner til en 4-retters meny på Bokbacka
Lekre norske råvarer fra en av Oslos aller beste restauranter møter raffinerte og elegant viner fra hjertet av Rioja. En kveld du rett og slett ikke kan gå glipp av.
mandag 3. februar Apéritif
Tørk dine egne krydderurter
Når du først har tatt deg tid til å dyrke krydderurter, må du ikke la dem gå til spille. Vi viser deg hvordan du tørker krydderurter.
mandag 3. februar Vi i Villa
Søker unge bakere og konditorer til NM
Det er nå klart at konkurransen skal holdes i Kristiansand til høsten i forbindelse med yrkes-NM.
mandag 3. februar Bakeri.net
Lys opp februarmørket med vinterens beste råvarer
Kamskjell er kanskje en av de aller beste matskattene fra havet. Med lekkert tilbehør
mandag 3. februar $ Apéritif
DAGENS RETT: Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat
Best av alt: du har garantert alle ingrediensene hjemme.
mandag 3. februar Apéritif
Hvordan bruke en mikrobølgeovn (og hvordan Gudmund Hernes blindet Gro Harlem Brundtland)
I kollektivet der jeg bor, er det en mikrobølgeovn, tilsynelatende helt ny. Og tilsynelatende helt ubrukt inntil vi fikk en ny Fjordland- og rett-i-koppen-samboer som bruker den daglig. Er denne maskinen fra fortiden en teknologisk dinosaur, eller er det faktisk mulig å bruke den til noe annet enn...
søndag 2. februar Morgenbladet
- Styr unna!
Vi har testet ni ferdige pizzabunner, vinneren er klar. Men du må se godt etter i hylla, så du velger riktig.
lørdag 1. februar Dagbladet
Store forskjeller på smak og innhold
Matkontrollen : Det finnes mange ulike typer naturelle yoghurter i butikkhyllene, og det er ikke hipp som happ hvilken du velger.
lørdag 1. februar TV 2
DAGENS RETT: Causa Limeña
Denne peruanske klassikeren causa som har poteter i hovedrollen, har her fått en vri slik den serveres på Aymara i Oslo.
lørdag 1. februar Apéritif
DAGENS RETT: Oksehalegryte med svarte oliven og gulrotpuré
Oksehalet trenger lang tid på ovnen og er det noen mange har på søndager er det nettopp tid. Belønningen er utrolig god smak.
lørdag 1. februar Apéritif
Slakter restaurant: - Luktet kattedo
Restaurantanmelder i Politiken, Lærke Kløvedal, ble ikke imponert over The Modern i København.
fredag 31. januar Dagbladet
Slakter restaurant: - Luktet kattedo
Restaurantanmelder i Politiken, Lærke Kløvedal, ble ikke imponert over The Modern i København.
fredag 31. januar Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL