Mat
Vil merke glade griser
- Per i dag er det ikke mulig å vite om dyret har hatt det bra.
20:03 Dagbladet
Vannmelonpizza
Alt kan grilles har vi blitt fortalt! Kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt. Ja, så hvorfor ikke prøve en ny sommerslager på grillen – her er vannmelonpizzaen!
15:35 NRK
Draft, fr. June 7, 10.37
Test
13:30 $ Apéritif
Dette kornet har vært dyrket siden før vikingtida
I tre dager har «God morgen Norge» reist rundt i Østfold for å bli kjent med fylket. I den ikoniske Gamlebyen i Fredrikstad ble Wenche Andersen kjent med kornprodusentene Johan og Ingunn Anstensrud. De har spesialisert seg på svarthavre, et urkorn som har vært dyrket i Norge i...
13:13 TV 2
UKENS KAKE: Liker du kaken skikkelig saftig og mektig, skal du prøve denne
Banankakebunnen er tung og saftig med mye godsaker i og den søte osteglasuren bidrar ytterligere til den mektige smaksopplevelsen.
11:00 Apéritif
Bærekraft i fokus på Unibakedagen
På Unibakedagen 5. juni ble kunder og ansatte inspirert til å tenke på miljø og bærekraft i alle ledd.
03:13 Bakeri.net
DAGENS RETT: Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø
Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine.
00:40 Apéritif
Godterikonge jubler: - Salget opp 38 prosent
Eierne av Maxgodis tror suksessen skyldes bråket rundt de nye bompengestasjonene.
onsdag 22:25 Dagbladet
Edgars åpnet nytt utsalg
12 juni åpnet Edgars Bakeri sitt totalt 10. bakeriutsalg, og deres andre i Kristiansand.
onsdag 21:12 Bakeri.net
Smak lekre champagner fra et meget spennende vinhus
Denne smakingen kan du ikke gå glipp av. En av Champagnes mest spennende produsenter tar med seg et godt utvalg av sine svært så velsmakende champagner til en eksklusiv smaking på Sentralen.
onsdag 15:30 Apéritif
TEST: Vær forberedt på sterke scener: Gin, cognac og rom i den absolutte særklasse
Blant de 36 brennevinene som lanseres på spesialpolet torsdag 20. juni er det noen absolutte høydepunkter. Vær forberedt på sterke scener.
onsdag 14:21 Apéritif
Må ta ekstra betalt for glutenfritt
En kunde hos Naturbakst i Haugesund fikk et tillegg i pris på 300 kroner for at bursdagskaken skulle være gluten- og laktosefri.
onsdag 09:31 Bakeri.net
– Bli med på Skolebrødets dag!
Listen over bakerier og butikker som skal markere Skolebrødets dag fredag 21. juni er allerede lang, men kan gjerne bli enda lengre.
onsdag 09:30 Bakeri.net
Kyllingspyd med marmelade og bønnesalat
Dette er en veldig sunn og velsmakende grillrett med en fantastisk bønnesalat. Gino tilbereder kyllingspydet på grillen, men du kan få cirka samme effekt ved å bruke en grillpanne.
onsdag 08:03 NRK
Orecchiette med brokkoli og pølse
Orecchiette betyr små ører, navnet har pastaen fått på grunn av sitt utseende. Kokken bruker «Cimie di rappa» en italiensk grønnsak som vi kan erstatte med brokkoli eller sommerkål.
onsdag 08:03 NRK
Nye regler for energidrikk: - Aldersgrense mest effektivt
Helse- og omsorgsdepartementet vil droppe aldersgrense, men innfører maksgrense på hvor mye koffein energidrikker kan inneholde.
tirsdag 17:15 Dagbladet
Norgesgruppen trekker engangsgrill
Unik engangsgrill som omsettes av Norgesgruppen, trekkes fra markedet etter testfunn.
tirsdag 14:22 DinSide
UKENS VIN: Her får du beviset for dette spanske områdets evne til å by på stadig nye røverkjøp
Ikke bare denne, men også to andre knallgode vinkjøp fra en og samme produsent og Jumilla i den sørøstlige delen av Spania.
tirsdag 12:45 Apéritif
– En spennende mulighet
Nikolai Meling skal sitte i juryen under konkurransen ”World of bread 2019” i Nantes i Frankrike.
tirsdag 07:44 Bakeri.net
I lang kø for sesongvarer
Drømmebakeriet på Øvrevik gård i Skudeneshavn, fikk drømmestart på sesongen.
mandag 23:15 Bakeri.net
Satser på lokale råvarer i sesong
Hos Sjokolade Salongen på Vestfossen vil Tonje Holtungen bruke mer lokale og sesongbaserte råvarer. Det tror hun kundene setter pris på.
mandag 09:01 Bakeri.net
Toppkarakter til bakerlærling
Lærling hos Bonzo i Tvedestrand, Maria Sandland, fikk den sjeldne karakteren meget godt bestått på fagprøven i bakerfaget.
mandag 08:58 Bakeri.net
Vil vi kjenne igjen maten om 20 år?
I 2040 vil mesteparten av «kjøttet» ikke komme fra slaktede dyr, heter det i en ny rapport.
mandag 08:05 Dagbladet
Familie på fem brukte ikke penger på flyplassen til og fra USA
De pakket med seg en hel koffert med mat.
søndag 19:00 DinSide
Dagens kjøttindustri blir utkonkurrert innan 2040
Ein ny rapport spår at kjøttindustrien slik vi kjenner han er på veg vekk. I staden kjem dyrka kjøtt og plantebaserte alternativ til å utgjere brorparten av produksjonen.
søndag 17:03 ABC Nyheter
Rosévin: Glam eller skam?
- Tør herren ta et glass rosévin?
søndag 15:15 Dagbladet
Vaniljeis med kull
Helt vanlig vaniljeiskrem. Hvis du vil tilsetter du smaken av glødende kull. Det er en spennende smak. Men uten kull får du en nydelig og fin vaniljeis.
søndag 09:05 NRK
Portobelloburger
Den perfekte soppen, som allerede har form som en burger byr på mye smak. Legg til varmen fra grillen, rucola, chili syltet rabarbra og den svale dressingen så blir det et fyrverkeri i munnen.
søndag 09:04 NRK
Flambert ananas med pasjonsfrukt og yoghurtsorbé
Kombinasjonen varmt og kaldt er magisk. Opplevelsen får en dimensjon til når man legger til brennende chili og svalende yoghurt.
søndag 09:03 NRK
Flambert flankestek med eple og fennikel
Først grillet, så flambert før flankesteken er klar til servering. Fennikel og eple i båter er søtt og smakfullt tilbehør.
søndag 09:02 NRK
Raita
Denne klassiske indiske yoghurtdressingen passer perfekt som svalende tilbehør til sterke retter.
søndag 09:01 NRK
Mesir wat, etiopisk linsegryte
Mesir wat er en smaksrik linsegryte fra Etiopia. Selv om den lages på få ingredienser er den full av smak, kremet og fullkomment fantastisk. Hemmeligheten er den etiopiske krydderblandingen berbere.
søndag 09:00 NRK
Tove satset alt på tang og tare – så kom beskjeden som snudde alt på hodet
Tove satset pengene sin på at nordmenn skulle bli storforbrukere av tang og tare. Men ett regnestykke forandret alt.
lørdag 14:40 TV 2
Gunhild Stordalen: - Petter sier jeg er den dyreste kona som finnes
Men ektemannen er grenseløst stolt av slagkraften EAT har fått.
lørdag 10:35 Dagbladet
Superfood på 1-2-3!
Et kosthold med mindre mettet fett, økt omega-3 og 6-fettsyrer og mer umettet fett er bare noen dråper unna! Denne lille kjøkken-hacken forvandler maten din til superfood, gir kroppen og huden din næring og styrker immunforsvaret ditt.
lørdag 10:04 Elle
Cowboygryte med kalkun og surdeigsbrød
Med alle ingrediensene i én gryte blir denne cowboygryta den perfekte turrett. Tilbered den på bålet og nyt den ute. Surdeigsbrødet kan stekes i glørne.
lørdag 09:00 NRK
DAGENS RETT: T-ben stek med bakte poteter
T-ben stek er et så klassisk kjøttstykke som det kan bli, og av mange regnet som det beste. Når det kommer fra grillen, er det ikke så mye annet du trenger ved siden av enn bakte poteter og sesongens friske grønnsaker.
lørdag 00:00 Apéritif
Vinmonopolet kan få holde åpent senere på lørdager
Vinmonopolet kan holde åpent til klokka 16 på lørdager, foreslår regjeringen. Forslaget er nå sendt på høring.
fredag 14. juni ABC Nyheter
Ti oppskrifter med rabarbra
Endelig er rabarbraen her. Den vokser i hager og bugner over i butikkhyllene, men hva skal du bruke den til? Her er ti oppskrifter med rabarbra til inspirasjon.
fredag 14. juni NRK
Har du ikke prøvd japansk whisky ennå, se her og bli fristet
Japansk whisky er laget for å nytes på en annen måte enn eksempelvis skotsk whisky. Men det finnes mange forskjellige typer, også single malt. Som blant andre dem fra Akashi.
fredag 14. juni Apéritif
- Pizza og vin blir knapt bedre enn dette
De nyskapende pizzaene imponerer på Teatro Terrasse, men servicen har mye å gå på.
fredag 14. juni Dagbladet
Kyllingsalat med marinert rødløk
En mettende salat med kylling, hjertesalat, agurk, tomat, reddiker og jordbær toppes med hummus eller guacamole, feta og kikerter. Til slutt har du på marinert rødløk og en dressing på crème fraîche.
fredag 14. juni NRK
Ønsker tidløse kompetansemål
De nye læreplanene for restaurant- og matfag Vg2 og Vg3 legges ut på åpen høring 20. juni. Alle som har en mening om hva fremtidens bakere og konditorer bør lære på skolen, kan da sende inn sitt innspill.
fredag 14. juni Bakeri.net
55 år i bakeryrket
Stein Magnussen i Stein Magnussen Bakeri AS i Melbu, Lofoten, har holdt det gående i 55 år. 78-åringen har ikke planer om å pensjonere seg ennå.
fredag 14. juni Bakeri.net
DAGENS RETT: Gresk gyros
Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.
fredag 14. juni Apéritif
«Bakgården trenger en grill. Hva slags?»
Kjære Gastronomen. En av gledene ved sommeren er grilling. Det handler om maten og den unike smaken man oppnår når man griller, selvfølgelig. Men like mye handler det om tilstanden, selve grillingen. Vi har et kjempefint kjøkken som min samboer og jeg har pusset opp, og der trives...
fredag 14. juni Morgenbladet
Helstekt kylling: - Vinneren er gyllen, saftig og fristende
Vi har prøvesmakt hele kyllinger fra 50 til 163 kroner kiloet.
torsdag 13. juni Dagbladet
Lær å lage skikkelig gode, hjemmelagde supper
Hjemmelaget suppe smaker alltid nydelig! Spesielt når høsten melder sitt inntog, og man kan kose seg inne med deilige supper som varmer.
torsdag 13. juni Apéritif
Lær å lage fantastiske grønnsaksretter
Er du blant de som vil kutte litt i kjøttforbruket, men sliter med hva du skal lage til middag? Da er dette kurset for deg!
torsdag 13. juni Apéritif
UKENS KAKE: Med denne kaken får du både brukt opp rabarbraen og en forsmak på jordbærsesongen
Tenk myk kranseskake med kokos fylt med rabarbra- og jordbærkrem. Uimotståelig er forbokstaven. Lett å lage er denne svenske kaketradisjonen også.
torsdag 13. juni Apéritif
Elda Bakeri skal levere glutenfritt til bowlingrestaurant
Det glutenfrie bakeriet i Sandnes fortsetter å skrive nye leveringskontrakter. Nå skal de levere glutenfrie bakervarer til Lucky Bowl.
torsdag 13. juni Bakeri.net
Vil satse på baking i ysteriet
Heidal ysteri i Gudbrandsdalen er mest kjent for Heidalsosten, en rauost med tradisjonsrikt historie. Men nå vil eier Hege Krukhaug også satse på bakervarer.
torsdag 13. juni Bakeri.net
DAGENS RETT: Cashew curry - krydret cashewgryte
Det er cashewnøttene som sørger for eksklusiviteten, men siden de utgjør selve basen i denne retten, er den ikke dyrere enn at den funker midt i uka.
torsdag 13. juni Apéritif
Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.
onsdag 12. juni Apéritif
Disse vinene hadde garantert The Doors-legenden Jim Morrison likt
Så er da også den paradislignende eiendommen hvor druene kommer fra inspirert av låta Wild Child.
onsdag 12. juni Apéritif
- Syk eller ei, jeg skal stå på scenen
Gunhild Stordalen åpner EAT-konferansen i Stockholm.
onsdag 12. juni Dagbladet
TEST: Dette er sommerens aller beste roseviner
Er ikke noen av disse i den stilen du leter etter, er det 325 andre å velge blant i Aperitifs polliste.
onsdag 12. juni Apéritif
Det blir flere sertifiserte økologiske bakerier
Den siste rapporten fra Landbruksdirektoratet viser at nordmenn kjøper mer økologiske kornvarer som brød og bakervarer. Siden 2014 har antallet bakerier som er Debio-godkjent økt med om lag 30 prosent.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Bakeriet i hammerfest forsinket
Abdul Karim Abdulkhalek Abbara har lenge jobbet med planer om å åpne sitt eget bakeri i Hammerfest. Men åpningen blir kraftig forsinket på grunn av lang saksbehandlingstid og misforståelse om regler.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
UKENS VIN: Nå kan du drikke skikkelig god grillvin rett fra boksen
Innholdet i det som ser ut som en ølboks er altså en riktig så god vin. Og fortjener egentlig å serveres i glass. Men som med alle bokser er den lett å frakte og så kan den pantes. Veldig miljøvennlig med andre ord.
tirsdag 11. juni Apéritif
Matprisene overrasker: - Ikke sett maken
Flyreiser og mat trakk prisene ned i mai.
tirsdag 11. juni Dagbladet
Spesialist på brødtransport
Bilene til Roald Tangvik i Orkanger kjører 10 000 kilometer med brød hver natt.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Landslags-samarbeid
Kokkelandslagene og Baker- og konditorlandslaget har inngått samarbeidsavtale. Samarbeidet skal gjøre begge lag bedre, samt at begge parter tror det kan øke rekrutteringen til matfagene.
tirsdag 11. juni Bakeri.net
Trump antyder høyere toll på fransk vin
President Donald Trump antyder at det kan bli innført høyere toll på fransk vin for å styrke amerikanske vinprodusenter.
tirsdag 11. juni ABC Nyheter
Krabber sørover: - Kan ikke utryddes
- Blir ikke overraska om de kommer til Trondheimsfjorden snart, sier forsker.
mandag 10. juni Dagbladet
Fedme-epidemien: Vil ha slutt på sjokoladepapir
Britisk helsedirektør vurderer å pakke inn godteri og snacks på samme måte som tobakk.
søndag 9. juni Dagbladet
Kneippbrød med hasselnøttpålegg
Frokosten blir ekstra god med hjemmelaget brød, og enda bedre blir det når du attpåtil lager hjemmelaget hasselnøttpålegg med sjokolade.
søndag 9. juni NRK
Disse triksene holder maten fersk lenge
To mateksperter avslører sine beste tips.
søndag 9. juni DinSide
Mat knytter mennesker sammen, også i krise
Visste du at en av de tingene som knytter mennesker sammen er mat og matlaging. Når har kvinnene ved Oslo krisesenter laget en ganske unik bok. Krisemat heter den, og inneholder retter fra 24 ulike land. Se her hva lederen fra Oslo krisesenter har å si om fortvilelse - og håp. Mens Wenche lager...
lørdag 8. juni TV 2
Rekekrisa: - For flaut å ta fullpris
Synkende bestander fører til at rekeprisene kan bli enda høyere enn i fjor.
lørdag 8. juni Dagbladet
Gnocchi med fylt paprika og rå tomatsaus
Denne retten krever litt arbeid, men smaken er vel verdt det. Få med deg noen til å hjelpe, så blir arbeidet enda kjekkere.
lørdag 8. juni NRK
- Italiensk salat er ikke til å kjenne igjen
Er den strippet for all verdighet?
lørdag 8. juni Dagbladet
McDonald's overrasker:- Gjestene vil merke endringene
De nye serveringsbrettene på McDonald's i Norge er laget av marint plastavfall fra Nordlandskysten.
lørdag 8. juni Dagbladet
Ti inspirerende fiskeoppskrifter til grillen
Fisk på grillen kan se rålekkert ut og smake himmelsk, men det kan være lett å miste motet når du selv skal grille den. Her er ti oppskrifter til inspirasjon.
lørdag 8. juni NRK
Rundstykker på bål
Fersk bakst er luksus på tur. Jens i villmarka steker fire og fire rundstykker i en gryte. Han legger en stein i bunnen av gryta, så ikke bollene får varmen fra bålet direkte.
fredag 7. juni NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL