Mat
UKENS KAKE: Årets 17. maikake er både syrlig og kremete fyldig
Jordbær, pasjon og vanilje. En slik kake går i en egen mage. Lettlaget er den dessuten.
19:34 Apéritif
Raser mot Foodora: – Jeg ville jo tro at de må påta seg et ansvar
PORSGRUNN: Et par fra Porsgrunn hadde barnefri og ville kose seg med hjemlevering av mat. Middagen ble til slutt veldig dyr for paret som endte med å betale 700 kroner for mat fra McDonald's. Nå raser de mot Foodora.
19:21 $ Telemarksavisa
– Det er kjemperart at denne maten skulle vært kastet
Inspirert av NRK-serien Sløsesjokket lærer elevene i sjuende trinn ved Alvdal barneskole om miljø, gjenbruk, og bruk- og kast-samfunnet. I flere uker har sjuende trinn sett alle episodene av NRK-serien Sløsesjokket – en serie med fem kjendiser som mener ting må vare lenger for...
lørdag 11:19 Alvdal midt i væla
GODBITER I POLLISTEN: Denne champagnen er faktisk utrolig billig
Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.
fredag 18:26 Apéritif
ANNONSE: Klar for gjenåpning? Gratis webinar for restaurantbransjen
Få inspirasjon og råd om hvordan du kan skape en enklere kundeopplevelse, og hør fra de som har tatt i bruk innovative løsninger fra Vipps. Meld deg på her
fredag 18:20 Apéritif
KLUBB: Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.
fredag 13:08 Apéritif
Alt du trenger til piknik i parken for hele familien
Piknik er mer enn bare mat utendørs – det er et ypperlig samlingspunkt for venner og familie der sosialt samvær, lek og hygge står i fokus. 
fredag 12:43 ABC Nyheter
Spekeskinke og asparges med olivenrøre
Byantikvar Janne Wilberg serverer en nydelig, vårlig forrett med smak av Italia. Asparges dampes sammen med smør og hvitløk og serveres med italiensk parmaskinke. Olivenrøre er prikken over i'en.
fredag 06:00 NRK
«Fattig student» investerer i bakeri
Hun ble landskjent som «Fattig student». Nå har Karen Elene Thorsen kjøpt seg inn i Reppens Bakeri og kommer samtidig med et par matsvinn-råd til bransjen.
fredag 01:43 Bakeri.net
UKENS VIN: Her får du stor kosevinfaktor for en veldig billig penge
135,90 er utrolig gunstig pris for denne vinen.
torsdag 19:57 Apéritif
Oppskrift: Bloody Negroni
Antonio Corrado varter opp med hjemmelaget pasta og klassiske, italienske cocktails med en vri.
torsdag 15:54 ABC Nyheter
Lettøl er en greie igjen
Ingen har tenkt på lettøl siden de glade dager på 90-tallet. Nå gjør likevel den glemte sjangeren comeback for fullt.
torsdag 15:52 ABC Nyheter
En av fem om dagen kan være snacks
Eplegull er den siste i serien av produkter fra CarePacks i seriene sunn snacks og sunne mellommåltider. Alle produktene som selges baseres seg på bærekraft.
torsdag 15:28 ABC Nyheter
Osten Gammel Erik hedret med Spesialitetsmerket
Det er lett å gjette hva Carlos Helguera brenner for.
torsdag 14:41 ABC Nyheter
Terte med blomkål og ost
Engelskmennene elsker en god terte. Denne fristende blomkålterten som er fylt med deilig ost, er ikke noe unntak.
torsdag 13:09 NRK
Sondre Lerche blir vinprodusent: – Føler meg veldig privilegert
– Ønsket er å skape noe mer enn bare musikalske opplevelser.
torsdag 13:06 ABC Nyheter
Oppskrift på perfekt Pavlova
Pavlova til 17. mai? – Det er superlett og så godt.
torsdag 11:00 Elle
Kutter plastbruk - putter kjøttdeig i pose
torsdag 09:22 ABC Nyheter
Drapstrusler etter TV-opptreden
Jonathan Romano blir truet på livet etter «4-stjerners middag». - Har ikke drevet gudsforakt eller blasfemi, sier Romano.
onsdag 19:31 Dagbladet
BRANSJE: Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.
onsdag 18:03 Apéritif
Håkon Magne Skjøren ved Breisjøseter Turisthytte har brukt pandemien til å satse
I stedet for å stenge ned og vente ut pandemien, har eier og driver av Breisjøseter Turisthytte, Håkon Magne Skjøren, valgt å investere. Både i nye opplevelser og nytt utstyr. I disse tider er han akkurat ferdig med å planlegge Breisjøfestivalen 2021. Vi tok en...
onsdag 17:25 Alvdal midt i væla
Stjernekokk Jonathan Romano kalte filippinsk mat «dårlig». Nå beklager han
Ambassaden reagerte på den norsk-filippinske toppkokkens beskrivelser av fødelandets mattradisjoner.
onsdag 17:14 ABC Nyheter
Cap Classique: Sør-Afrikas svar på champagnemetoden
Cap Classique er metoden som blir brukt i Sør-Afrika for å produsere og kvalitetssikre musserende viner. Det er rett og slett Sør-Afrikas svar på champagnemetoden.
onsdag 15:28 ABC Nyheter
Snøkrabbe og laks bidro til vekst i sjømateksporten
Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i april. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor.
onsdag 12:30 ABC Nyheter
Slik blir hverdagen etter koronaen
– Samfunnet er endret for alltid på en del områder, sier Ole John Berntsen. Her er BKLF-presidentens spådommer for bransjen i tiden etter koronaviruset.
onsdag 01:05 Bakeri.net
TESTER: Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.
tirsdag 19:41 Apéritif
Overraskende kyllinggrep
Norsk initiativ vil snu utviklingen 180 grader. Kyllingen kommer i butikk denne uka.
tirsdag 17:43 Dagbladet
Stjernerestaurant kutter kjøtt
Når Eleven Madison Park i New York åpner dørene etter pandemien er det med en helt ny, plantebasert meny.
tirsdag 15:56 Dagbladet
Ovnsbakt lammelår
Hvis du vil skjemme deg selv bort på engelsk vis, er denne oppskriften på lammelår, yorkshirepudding og myntesaus perfekt.
tirsdag 14:17 NRK
I dag åpner de et nytt tilbud: – Hun er et matgeni
SKIEN: Ekteparet satser på takeaway med høy standard.
tirsdag 10:30 $ Telemarksavisa
Svensk pepperrotkjøtt med kokte poteter
Tareq Taylors smaksrike kalverett fra «Hygge i hagen» passer perfekt på en litt kald dag.
tirsdag 09:04 NRK
Diplom-Is satser på vegansk is
Nå lanserer Diplom-Is to nye produkter i Royal-serien, laget med nordisk havre.
mandag 11:17 ABC Nyheter
Jarlsbergosten - et hullete 65-årsjubileum
Jarlsbergosten: 30. apri var det 65 år siden meieristudent Per Sakshaug og professor Ole Martin Ystgaard oppdaget det som fortsatt i dag er noe av det mest unike med osten, nemlig hullene.
mandag 09:56 ABC Nyheter
Næringsbolle med søtpotet, hummus og quinoa
Plantebaserte «næringsboller» florerer i sosiale medier om dagen. Charlotte Nilsens oppskrift med søtpotet og hummus er en klassisk kombo.
mandag 08:45 NRK
KLUBBKOKKEN SERVERER: Slik lager du saftige burgere
Med disse kokketriksene lager du saftig cheeseburger hver eneste gang.
mandag 02:11 Apéritif
Ser sjokolade i svart og hvitt
Kundene kjører en time for å kjøpe et par hundre gram sjokolade. Svein Arne Sandbo sverger til hvit sjokolade fra Italia som råvare, gjerne med usaltet rålakris.
mandag 01:45 Bakeri.net
DAGENS RETT: By på en salat alle kan like
En sommerlig salat med litt ekstra god tyggemotstand faller i manges smak.
søndag 2. mai Apéritif
UKENS KAKE: Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår
Rabarbraen i hagen er ikke klar ennå, men i butikken og kanskje også i fryseren finnes det noe du kan bruke i denne oppskriften.
søndag 2. mai Apéritif
Fish and chips
I England har ethvert nabolag med respekt for seg selv en fish and chips-sjappe. Det har vi ikke her hjemme, så vi må lage vår egen fish and chips. Dette er brødrene Price sin versjon.
søndag 2. mai NRK
Knep til vektnedgang «nesten for enkelt til å være sant»: – Pasientene mine skjønner ikke hvorfor de ikke har gjort det før
Dette er trikset den kliniske ernæringsfysiologen bruker for å hjelpe folk å lykkes med vektnedgang: – Betyr ikke at du spiser lite eller går rundt og er sulten hele dagen.
søndag 2. mai $ Telemarksavisa
Gro bygger nytt og investerer 13 millioner: – Folk har fått øynene opp for dette
Gro Hommo flytter bedriften. Etter hvert kan lokale og hytteturister enkelt få tak i delikatessene hennes.
søndag 2. mai $ Telemarksavisa
TEST: I mai er det rekordmange nyheter på polet. Her kan du studere 1320 smaksnotater
Aldri har det vært større aktivitet på polet enn nå. Derfor lanseres nyhetene på en onsdag, for det er ventet enormt trykk når alle disse lekkerbiskenene legges ut for salg.
lørdag 1. mai Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover
For her er rødvinen du skal nyte i den lyse og friere tiden vi går i møte.
lørdag 1. mai Apéritif
Malin Ekstrøms Iced Matcha
Oppskriften på kanskje verdens beste Iced Matcha Latte!
fredag 30. april Elle
17. mai 2021: Alt du trenger til å pynte festbordet
Årets gjesteliste er kanskje ikke så lang, men det er fremdeles veldig stas å kunne feire nasjonaldagen med et festkledd bord i rødt, hvitt og blått.
fredag 30. april ABC Nyheter
Smidig vegetarpasta
– Denne pastaretten tar ikke lang tid og er veldig enkel å mekke, sier Trygve Skaug. I ostesausen er det både cottage cheese og parmesan.
fredag 30. april NRK
Millionene som forsvant
Pandemien har sørget for at turistbyen Tromsø ligger brakk. Det er det mange som merker, inkludert bakeriene. Tromsø Bakeri har alene mistet mange millioner i omsetning.
fredag 30. april Bakeri.net
Hvordan investere i vin: Dette kjøper milliardæren Ola Mæle
Er det lønnsomt å investere i vin, og hvordan får man tak i de beste vinene?
torsdag 29. april ABC Nyheter
UKENS VIN: Med dette i kjøleskapet er du godt forberedt på lysere tider
Nordmenn elsker rosa viner fra Piemonte, og du kommer garantert til å like den hvite også.
torsdag 29. april Apéritif
Oppskrift: Akevitt & Tonic
Odd-Ivar Strandbakken på Himkok synes man fint kan drikke akevitt hele året.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Oppskrift: Bålmat
Er du litt lei av pølse på termos og pinnebrød på bål? Da er du moden for å ta neste skritt innen turmat. Her er oppskrift og fremgangsmåte på to enkle middager og desserter.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Ikke rør! Ferdig kake på 1-2-3!
Den nye kaken fra Åmli skal ikke røres før etter at den er stekt...
torsdag 29. april ABC Nyheter
Lars, Fabian og Andreas hedres for Spesialitetsbrus
De er ganske så unike, gründerne bak Oppegård Brus. Nå har de også mottatt Spesialitetsmerket, som viser hvor spesielt og i særklasse deres bringebærbrus er.
torsdag 29. april ABC Nyheter
BeFrizz – Musserende vin på boks
BeFrizz fra produsenten Codorníu entrer nå det norske markedet med to nye produkter: BeFrizz White og BeFrizz Rosé i 100% resirkulerbare 250 ml. bokser.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Pandemien gir vill bruk av reinkjøtt
Sammenlignet med fjorårets vintersesong har salget av reinkjøtt i forbrukermarkedet økt.
torsdag 29. april ABC Nyheter
Kan ha avslørt vekt-synder: Dette øker vekta med flere kilo hvert år
Eksperiment med 1000 personer kan ha avslørt utbredt vekt-synder: Øker vekten med flere kilo hvert år.
torsdag 29. april $ Telemarksavisa
Nortura lanserer flere nyheter fra Gilde og Prior
I fjor økte salget av grillprodukter fra Gilde og Prior med 25 prosent. Fordi mange også i år skal feriere i innlands forbereder Nortura seg på en ny, stor grillsesong. Blant årets nyheter finner man eksotiske smaker, nye typer grillprodukter og et bredt utvalg av såkalt...
onsdag 28. april ABC Nyheter
Oppskrift: "Not My President"
Hilde Solli utfordrer med ikke-politisk habanero-cocktail.
onsdag 28. april ABC Nyheter
Stengte bakeriet – jakter på lokaler
Bakeriet er stengt, men ikke nedlagt. Tor Rune Jensen håper at han klarer å finne nye lokaler og åpne igjen.
onsdag 28. april Bakeri.net
Vi gjerne ha enda flere
Har du forslag til hvem som fortjener å bli kåret til Årets Bakeri 2021? Da må du skynde deg!
tirsdag 27. april Bakeri.net
Jordbær med kikertmarengs
Skal du bruke kikerter i lake er dette den perfekte desserten. Tareq Taylor i Hygge i hagen bruker laken kikertene ligger i til å lage en herlig vegansk marengs.
tirsdag 27. april NRK
De Profesjonelle: Tiril Refsum
Tiril Refsum startet konseptet Oslo Raw i 2016, og resten av historien er som tatt ut av et eventyr. Det var en gang...
tirsdag 27. april Elle
Oppskrift: Kremet mango- og pasjonsfruktkake
Denne kaken du gjerne spise til både frokost, lunsj og dessert!
tirsdag 27. april Elle
Imponerer
Coca-Cola har justert smaken på brusen uten sukker. Her er ekspertens dom.
tirsdag 27. april Dagbladet
Sushibuffé
Tareq Taylors sushibuffé er topp for hele familien. Alle får sette sammen sin egen sushi etter hva de har lyst på. Oppskriften er hentet fra «Hygge i hagen».
tirsdag 27. april NRK
Ny plantebasert is fra Hennig-Olsen Is
Plantebaserte produkter er en stor trend. Nå kommer Hennig-Olsen Is med en helt ny plantebasert is-serie. Idyll kommer i tre smaker: salt karamell, sjokolade og jordbær.
mandag 26. april ABC Nyheter
Kjent cocktail blir øl i Norge
Lanserer sjelden øltype til norske dagligvarebutikker
mandag 26. april ABC Nyheter
Nok en norsk øl stanses av Systembolaget
Systembolaget i Sverige stanser ølen «Apocalyptic Thunder Juice NEIPA» fra det norske bryggeriet Amundsen, som holder til i Oslo.
mandag 26. april ABC Nyheter
KLUBB: Vin herfra blir en sjeldenhet etter frostkatastrofen – derfor må du handle nå
Jura er en av vinregionene som ble hardest rammet av frosten som kommer til å gjøre 2021-årgagen til sjelden vare og ikke minst dyr.
mandag 26. april Apéritif
Rema 1000 tilbakekaller nudler
Rema 1000 tilbakekaller Goodly nudler i kopp 50 gram med biffsmak. Produktet inneholder for høye verdier av plantevernmiddelet tricyclazol.
mandag 26. april ABC Nyheter
KLUBBKOKKEN SERVERER: Denne deilige nudelretten kommer sammen på et lite kvarter
Det er faktisk raskere enn å bestille take-away og selvfølgelig mye bedre.
mandag 26. april Apéritif
Bygger nytt bakeri
Bakeriet har vokst ut av lokalene sine. Nå bygger Espen Willard og kollegene hans opp nye lokaler.
mandag 26. april Bakeri.net
UKENS DRINK: Det kan bli kjølig i helgen, og da passer det ekstra godt med denne drinken
Akevitt og skikkelig god eplemost er hovedingrediensene som gjør at du kommer til å holde varmen.
lørdag 24. april Apéritif
UKENS KAKE: Har du fortsatt blåbær i fryseren, er det nå du skal bruke dem
I denne kaken gjør de nemlig susen.
lørdag 24. april Apéritif
DAGENS RETT: Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.
lørdag 24. april Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL