Mat
Lidenskapen for grilling har tatt av. Nå står bookingene i kø for «foodiene»
PORSGRUNN: De griller hele året og står gjerne ute i minusgrader for å få den perfekte porchettaen til julemiddagen. Med ønske om å glede flere med lidenskapen for grilling og nye smakskombinasjoner, hele året, har de også tatt det et stort skritt videre. Markedet...
fredag 19:18 $ Telemarksavisa
Dette laget skal møte Island i Nordisk
Det norske laget til Nordic Bakery Cup 2023 er tatt ut. I mesterskapet møter de sannsynligvis kun Island.
fredag 06:31 Bakeri.net
Lag mos, puré og stappe – gi rotgrønsakene ein «boost»
Poteter og grønsaker smaker fantastisk når dei er mosa. Ulike kombinasjonar av rotgrønsaker tilsett herleg krydder lagar nye, spennande rotmosar.
fredag 05:00 NRK
Vekker oppsikt
Kunne det friste med et rykende varmt nudelmåltid, toppet med en romvesenaktig åtseleter fra havdypet?
torsdag 17:50 Dagbladet
Laksefest på Oslo Børs: Sjømatindeksen steg med 7,6 prosent
Hovedindeksen falt svakt, men for sjømatnæringen ble det en jubeldag på Oslo Børs etter at et flertall på Stortinget kom til enighet om lakseskatten.
torsdag 16:59 ABC Nyheter
– Det skulle ikke ha skjedd
My Bakery-sjefen legger seg flat etter smakløs kransekake-vits.
torsdag 14:32 Bakeri.net
Ut mot mat-størrelser: – Vi koser oss i hjel
Ekspert på ernæring roper varsku om porsjonsstørrelser på is, boller og brus for barn.
torsdag 06:17 TV 2
Nettet koker
- Det er skremmende likt. Jeg kan ikke tro det!
torsdag 06:06 Dagbladet
GUIDE: Se alt du kan lage med rabarbra
Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.
torsdag 02:10 Apéritif
Vil bli best på colombiansk kaffe
To leverandører starter et nytt kaffebrenneri sammen.
torsdag 01:42 Bakeri.net
Det er en grunn til at danskene er fornøyd med å ha disse vinene for seg selv
Russian River-produsenten DuMol sine viner har vært tilgjengelig i Danmark i mange år, men først nå er vinene derfra for salg i Norge. Og det gjør ikke noe å komme sent om bord, for etter 25 år har vinmaker og medeier Andy Smith og hans team, rukket å finpusse...
onsdag 15:29 Apéritif
Dette trikset fra Wenche redder dagen
Det er nemlig én ting nordmenn kaster mye av, og da har God morgen Norges TV-kokk Wenche Andersen et lurt tips.
onsdag 14:10 TV 2
Klar for nytt kokkemesterskap – går for gull
Håvard stiller i kokkemesterskapet Nordic Young Chef 2. juni – revansjesugen etter fjorårets sølvmedalje.
onsdag 13:33 rbnett.no
18 nominerte til Årets Bakeri 2023
Disse bakeriene kjemper om en finaleplass i den gjeveste konkurransen for Norges bakerbransje.
tirsdag 11:14 Bakeri.net
Vietnamesisk nudelsalat med kylling
– En lun salat med nudler, fritert kylling og nuoc cham-saus som smaksmessig tar meg med til et eksotisk sted, sier kokken Tareq Taylor. Salaten er alltid like populær hjemme hos meg.
tirsdag 11:00 NRK
MATKURS OG VINKURS: Eksklusiv sjømataften med kvalitetsviner og Michelin-stjernekokk som guide
Den 20. juni serverer Gras en 5-retters meny paret med vin fra Domaine de la Villaudière. Michelin-stjernekokk og sommelier Thea Engvik, skal guide oss gjennom kvelden og dele av sin erfaring og kunnskap. Thea Engvik er utdannet både kokk og konditor ved den prestisjefylte skolen Le Cordon Bleu i...
tirsdag 09:39 Apéritif
En attraktiv arbeidsplass skaper bedre kundeopplevelser
En forutsetning for å klare å yte god service og skape gode kundeopplevelser, er at vi har ansatte som trives på jobb. Som kunde skjønner jeg med en gang om de ansatte har det gøy på jobb, eller om de bare er der for å få lønn.
tirsdag 07:45 Bakeri.net
Softis-sjokk: – Et samfunnsproblem
Influenser Hanne-Lene Dahlgren ble sjokkert over størrelsen på softisen hun kjøpte søndag. Da hun veide den i etterkant, fikk hun mistanken bekreftet.
mandag 19:55 TV 2
Forskere spår kraftig økning i matvareprisene i sommer
Mat og drikke har blitt mye dyrere det siste året, viser en fersk rapport. Forskere tror butikkene vil skru opp prisene enda mer i sommer.
mandag 22. mai VG
DAGENS RETT: Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Denne oppskriften krever at du starter kvelden før og lar kyllingfileten marinere over natten. Men du kan gå rett på, siden det er så mye smak i de andre ingrediensene. Fravær av marineringen kan erstattes av ditt favoritt-tacokrydder.  Visste du at du kan lage ditt eget...
mandag 22. mai Apéritif
Lei av seiglivede myter
Fortsatt er det mange nordmenn som mener at karbohydrater bidrar til vektøkning.
mandag 22. mai Bakeri.net
Matbløffen: – Handler ikke om kvalitet
Prisforskjellene på dyreste og billigste kjøtt, ost og juice er stor. Men hva er egentlig forskjellen? Svaret vi fikk fra matprodusenten overrasket.
søndag 21. mai Telemarksavisa
DAGENS RETT: Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Aspargessesongen er endelig over oss, og det er svært få ting som smaker så himmelsk som deilig norsk asparges på silkemyk risotto. Risotto tar omtrent 20 minutter å tilberede fra begynnelse til slutt. Det er ikke lange tiden, men retten krever en tilstedeværelse andre matretter...
søndag 21. mai Apéritif
Disse matvarene kan gi alvorlig sykdom: – Blant det nordmenn spiser mest av
Matvarer mange spiser til frokost og lunsj hver dag kan øke risikoen for kreft og alvorlig sykdom. Men enkle grep kan gjøre måltidene sunnere.
lørdag 20. mai Telemarksavisa
UKENS KAKE: Slik har du ikke smakt fyrstekaken før
Rabarbra må brukes for alt den er verd nå mens den er i sesong. Selvsagt kan du fryse ned overskuddet om du er så heldig å ha noe i hagen, og rabarbra fungerer utmerket også i salte retter. Se alt du kan lage med rabarbra Selv om kanskje ikke syltetøy er det første man...
lørdag 20. mai Apéritif
Gummigodteri eller sjokolade? Forskerne er ikke i tvil om hva som er verst
Ekspertene mener mange har en helt ubegrunnet frykt for tilsetningsstoffer. – E-stoffer er det vi trenger å bekymre oss aller minst for i kostholdet, sier ernæringsekspert.
lørdag 20. mai $ Telemarksavisa
UKENS DRINK: Rabarbra er perfekt i en margarita
Rabarbraen popper opp overalt og best av alt er at den kommer til å holde seg et godt stykke utover sommeren. Så har du en hage, er det bare å høste. Alt du trenger å vite om rabarbra For dem som ikke har det, vil det fortsatt være mulig å finne de syrlige stilkene i...
lørdag 20. mai Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Denne rosevinen tar vinstilen et godt hakk videre
Så vel fargen som aromaene er mye dypere enn det du finner i rosevinhyllene for tiden.
lørdag 20. mai Apéritif
Portugals kulinariske renessanse
Fram til han var 17 år gammel, drømte Henrique Sá Pessoa om en karriere som profesjonell basketballspiller. Men gitt hans manglende høyde, skjønte han at hans sjanser som NBA-stjerne var små. Under feriereiser i tenårene med venner var det alltid han som tok seg av...
lørdag 20. mai Apéritif
Varmeelskende druesorter er løsningen
De siste rapportene fra FNs klimapanel (IPCC) slår ettertrykkelig fast at det ikke er grunn til å tvile på årsakene til klimaendringene. Det er menneskelig aktivitet som er hovedforklaringen. Skulle du fortsatt være i tvil, har naturen de siste årene gitt en rekke eksempler...
lørdag 20. mai Apéritif
UKENS VIN: Spennende hvitvin til veldig gunstig pris
Den er dessuten den perfekte koldtbordvin, all den tid den fungerer til så vel grønt og fisk som kjøtt.
lørdag 20. mai Apéritif
Denne restauranten var vanskelig å finne – men det var verdt letingen
Det er stor sannsynlighet for at du har spist her før, men har du satt deg ned i det nye, freshe lokalet med rikholdig meny og skjenkebevilling?
lørdag 20. mai $ Telemarksavisa
DAGENS RETT: Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Kamskjell er en svært delikat, men var, råvare som skal behandles med den største forsiktighet, så stekingen må overvåkes nøye. De skal aldri gjennomstekes, det er helligbrøde. Så om de er små må du passe godt på. Derfor steker du...
lørdag 20. mai Apéritif
Selger vaffeloppskrift fra 1937
For 1 million kroner kan den hemmelige oppskriften bli din.
fredag 19. mai Bakeri.net
«Mer storviltjakt på havet»
fredag 19. mai Vesterålen Online
De skal gi nytt liv til øyperlen: – Jobber på spreng for at det skal bli så bra som mulig
SKIEN/LANGESUND: Tina Grønvold og Kyrre Holm setter kursen fra Skien mot Langesund og Langøya i sommer. I løpet av en måned skal en ny restaurantdrift på øya stables på beina.
torsdag 18. mai $ Telemarksavisa
Hvem vinner?
-
onsdag 17. mai Alvdal midt i væla
Stor test av 38 is-nyheter. Én skiller seg ut som den klare vinneren
Det bugner av is-nyheter i butikkene, men testpanelet er ikke i tvil om pallplasseringene.
onsdag 17. mai $ Telemarksavisa
Wenche Andersens supertips til siste-liten-frokostrett
Denne er til deg som akkurat NÅ kom på at du skulle ha med matrett til 17. mai-frokosten.
tirsdag 16. mai TV 2
DAGENS RETT: Savner du Nice, får du trøst med denne løkpaien
Lysten på løksuppe er kanskje ikke så stor lenger, men løken fra i fjor må brukes opp før vi kan gå løs på kommende sesongs avling. Det er fortsatt en del uker igjen, før det skjer. Da passer det perfekt med en løkpai som de lager den i Nice....
tirsdag 16. mai Apéritif
Åpningen av det etterlengtede spisestedet har tatt folk med storm: – Alt av overskudd investeres i serveringsstedet
SKIEN: I 2021 tok Knut Geir Hansen sjansen og kjøpte den gamle veigrillen i Kilebygda. Investeringen har kostet, men har nå gitt grønne tall i regnskapet og solid oppmøte fra lokalbefolkningen i den lille bygda.
mandag 15. mai $ Telemarksavisa
Konkurs etter 25 år
Bakeriet legges ned, og stamkundene fortviler.
mandag 15. mai Bakeri.net
Rødbetebiffer med relish og pickles
Fantastisk gode veganske biffer med mye smak og god konsistens. Veldig godt med friterte poteter og smaksrikt tilbehør.
mandag 15. mai NRK
Frå jegerar til bønder
-
mandag 15. mai Alvdal midt i væla
Smil til verden…
Vi mennesker er sosiale dyr, og vi har behov for å bli sett. Dette gjelder i alle sammenhenger, ikke minst også når vi er kunder. Alle som jobber i, og med, butikk vet at det å smile til og se kunden er viktig og riktig.
mandag 15. mai Bakeri.net
Henning er matpådriver: – Det er skremmende at myndighetene ikke verdsetter norsk mat
-
søndag 14. mai Alvdal midt i væla
Hipp Hipp! Her er årets 17. mai-meny!
Norge har bursdag, og igjen kan vi feire frihet. NRK samler hele landet i direktesendingen «Gratulerer med dagen!». Her er årets festlige og fantastisk gode og meny.
søndag 14. mai NRK
Trine satser og åpner nytt: – Sjefen spurte meg senest i sta om jeg angret
LANGESUND: Trine Thorsell har sagt opp stillingen som driftssjef på Blåkors for å satse på kafedrift i lille Langesund. – Kanskje er det litt galimatias, men hva er det verste som kan skje, liksom?
søndag 14. mai $ Telemarksavisa
Prøv østerriksk rosévin til rømmegrøten og fenalåret
De østerriskske schilcherroséene kjennetegnes av ekstra frisk syre, syrlige røde bær og urter samt moderat alkohol. Denne miksen passer særdeles godt når det enten er veldig varmt i været eller når tradisjonelle ingredienser dominerer menyen. Se Apéritifs...
søndag 14. mai Apéritif
Dronning Mauds «sufflerte» pannekaker med rørte jordbær
Dette er kongelige pannekaker. Disse superfluffy pannekakene er nesten som små suffleer stekt i panne. Dronning Maud tok med disse elegante pannekakene fra England, og de serveres på Slottet hver 17. mai.
søndag 14. mai NRK
Trodde ikke sine egne øyne: – Regelrett svindel
Også Forbrukerrådet reagerer på Foodoras praksis.
lørdag 13. mai TV 2
Joe Bidens matvaner skaper bekymring
Førstedame Jill Biden skal ha satt i gang tiltak for å få presidenten til å spise sunnere.
lørdag 13. mai ABC Nyheter
«Dugnadskaker» – lette å ta med seg
Det er vår, og sesong for dugnad. Enten det er borettslaget, idrettslaget, korps eller lotteri. Du trenger en lettvint og god kake. Her er litt å velge i.
lørdag 13. mai NRK
DAGENS RETT: Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Tataki er en japansk teknikk som passer perfekt for alt av sjømat, inkludert havets pattedyr, vågehvalen. Den er i sesong fra mai og utover sommeren, til de tillatte og bærekraftige fangstkvotene er fylt opp.  Hvalkjøttet er det møreste som finnes, og må absolutt ikke...
lørdag 13. mai Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: God grillmat fortjener noe ekstra godt i glasset
Denne californiske pinot noir-en har akkurat det som trengs. Og den finnes på 60+ pol.
lørdag 13. mai Apéritif
Kommuner i Vesterålen kjemper om å bli «Årets beste sjømatkommune»
For å løfte sjømaten inn i valgkampen har organisasjonen Sjømatbedriftene satt i gang en konkurranse mellom landets 50 største sjømatkommuner.
lørdag 13. mai Vesterålen Online
Tiril (22) ble kronisk sjuk. Fant en lidenskap som gjør livet lysere
Etter å ha blitt smittet av et virus ble hun aldri helt frisk igjen. – Det er en tung hverdag, men jeg gleder meg alltid til neste oppskrift, sier skaperen bak «Veganske fristelser».
fredag 12. mai rbnett.no
Slik lager du en festmeny i siste liten
Alle elsker pannekaker, pølser, jordbær og iskrem. Det er faktisk alt du trenger for en treretters festmeny. Så har du glemt å handle inn til morgendagens fest, har du ganske sikkert disse ingrediensene i huset eller i nærmeste nærbutikk eller kiosk.  Se alt det andre vi...
fredag 12. mai Apéritif
UKENS VIN: Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.
fredag 12. mai Apéritif
UKENS DRINK: Ønsk sommeren velkommen med denne leskende drinken
Le Fizz er en veldig deilig og forfriskende drink som inneholder Grey Goose vodka, St. Germain hylleblomstlikør, lime og soda. Men siden du kanskje har bobler igjen fra 17. mai-feiringen, kan du erstatte sodaen med disse. Siden vin også bidrar med alkohol til drinken, reduseres mengden vodka. For...
fredag 12. mai Apéritif
MDG-krangel om kjøttfrie barnehager: – Ikke en prioritet å ta vekk servelaten
MDG-listetopp Rune Askeland vil ikke si nei til kjøttservering i barnehager. Han mener byrådet i Oslo går for langt.
fredag 12. mai VG
DAGENS RETT: Trefarget pasta trenger ikke så mye annet for å skape matglede
Pasta og sjømat brukes for lite her til lands, i hvert fall når vi sammenligner med hva tilfellet er for Italia, pastaens hjemland. I hvert fall når vi snakker om tricolore og penne-pasta. Det er ikke minst en veldig enkel og mettende rett som er et utmerket utgangspunkt for en middag basert...
fredag 12. mai Apéritif
Baker Brun 130 år!
Se den flotte jubileumsfilmen og bli bedre kjent med bakeriets historie.
fredag 12. mai Bakeri.net
Helgelandskystens kalde havdyp gir karakter til britiske bobler
Fredag 12. mai ble det hevet 1700 flasker musserende vin fra 34 meters dyp på Helgelandskysten utenfor Sandnessjøen. - Å lagre vin på denne måten, i kaldt, arktisk hav har aldri blitt gjort før. Vinen, som har fått navnet «Havets Bobler», er dermed verdens...
fredag 12. mai Apéritif
Ekspertgruppe reagerer på nye kostråd for ultraprosessert mat
I juni kommer det nye nordiske kostråd, men flere av ekspertene bak materialet rådene er basert på, kjenner seg ikke igjen i anbefalingene.
torsdag 11. mai ABC Nyheter
- Jeg er flau
Den tidligere veganeren lever på blod og benmarg.
torsdag 11. mai Dagbladet
«Ingen» hadde trua på at det ville vare. Nå har de flyttet og utvidet: – Det er jo drømmen
SKIEN: Etterspørselen etter den populære baksten har på ingen måte lagt seg, heller tvert imot. Nå har Maria Enger og Anne Britt Hyni Enger flyttet bakeriet for å få plass til å produsere mer.
torsdag 11. mai $ Telemarksavisa
: Rognkjekskaviar fortjener en plass på festbordet
At Cristian Sæther endte opp med å satse på rognkjeksrogn, er en tilfeldighet. Han har riktignok bakgrunn fra studier i marin bedriftledelse og sju år i Sparebanken Nord-Norge med sparing og plassering. Men det tok 15 år fra studiene til han fikk «bruk for» utdannelsen. -...
torsdag 11. mai Apéritif
Rekordavling gir norske brød
– Over 500 kg korn pr dekar er ny avlingsrekord, og for første gang har det vært over 80 prosent norsk mel i brødene en hel vinter.
torsdag 11. mai Bakeri.net
USA: Skrev barnebok om sorg - nå er hun siktet for ektemannens død
Avdødes familie skal ha hatt mistanke til kvinnen.
onsdag 10. mai ABC Nyheter
Lag noe uforglemmelig søtt til festen
– Alt kan egentlig pyntes med blomster, sier hagegründer og blomsterentusiast Camilla Anvik.
onsdag 10. mai Adresseavisen
Lag en uforglemmelig dessert: Slik pynter du kaker og mat med spiselige blomster
– Alt kan egentlig pyntes med blomster, sier hagegründer og blomsterentusiast Camilla Anvik.
onsdag 10. mai rbnett.no
Motstrøms i California med andre druesorter enn pinot noir og chardonnay
Birichino leker med en hel rekke ulike druesorter fra områder sør og øst for San Francisco: Grenache og cinsault er deres frontkjempere, men også chenin blanc, malvasia bianca, mourvedre og carignan. Vi snakker imidlertid alltid om vin i bittesmå kvanta, for Alex Krause og John...
onsdag 10. mai Apéritif
DAGENS RETT: Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende
Rømmegrøt er en gammel norsk festtradisjon, og den passer fortsatt godt inn i dagens mer internasjonale festmenyer. Så tradisjonsrik er den at den faktisk kan bli det mest eksotiske innslaget blant hummus og sushi på 17. mai-menyen.  Se våre andre oppskrifter på...
onsdag 10. mai Apéritif
Dette frister ingen til å kjøpe
Vi tilbyr våre kunder de deiligste og beste produktene, men ofte er det en godt bevart hemmelighet fordi vi presenterer dem på en måte som ikke er spesielt fristende eller selgende.
onsdag 10. mai Bakeri.net
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL