Mat
UKENS DRINK: Gran Culantro
Det er små biter av frisk cayennepepper som sørger for kicket, men annen type chilipepper kan også brukes.
12:00 Apéritif
Mektig og mettende: - Smaker jo kjempegodt
Alt er større i Amerika. Mengden karbohydrater og kalorier også.
10:28 Dagbladet
Moseid Bakeri får skjenkebevilling
Bakeriutsalget i Vennesla sentrum får lov til å selge øl og vin i lokalene.
08:19 Bakeri.net
Klart for landsmøte og fagkonferanse i Asker
Om knappe to uker, den 8. mai, er det klart for BKLFs landsmøte og fagkonferanse. Tematikken under fagkonferansen er hvor bransjen står om ti år.
08:17 Bakeri.net
For 50 år siden oppfant Wilhelm (87) pålegget «alle» nordmenn elsker
Wilhelm Snartland hadde ingen anelse om at ideen hans skulle vise seg å være en gullgruve. Han er mannen bak Nugatti, som denne våren fyller 50 år.
06:30 TV 2
DAGENS RETT: Okonomiyaki – japansk pannekake
Salt, eksotisk og velsmakende. Okonomiyaki gir oss de beste smakene fra det japanske kjøkkenet, og er et utmerket valg til fredagskosen.
00:04 Apéritif
Ikke for sarte ganer
Bli med Andreas Viestad tilbake til den gangen det brant på norske kjøkken.
torsdag 21:50 Dagbladet
Åpenhjertig om morens problemer
Olaug Bollestad er norsk politikks absolutte politiske midtpunkt.
torsdag 21:00 Dagbladet
Rådyret i dødskamp med plastpose over hodet: Så kommer Rune
Brannmann Rune Taaje og kollegene hans reddet rådyr som hadde plastpose over hodet. Nå oppfordrer de til nasjonal søppelrydding.
torsdag 17:56 Dagbladet
Grønnkålsalat med bakte grønnsaker
Salaten er superdigg, supersunn, veldig visuell og lett å spise mye av. Du kan servere den til lunsj, gjerne sammen med godt brød. Eller ha den som tilbehør til en middag.
torsdag 15:00 NRK
Slik lager du maten fra Kystmat på TV 2
Under finner du matoppskriftene fra Kystmat på TV 2.
torsdag 12:28 TV 2
Økologiske bakervarer øker
Nordmenn kjøpte økologiske dagligvarer for nærmere 2,9 milliarder kroner i 2018. Det er en økning på 8 prosent. Kornprodukter og bakervarer økte med 19 prosent i første halvår 2018.
torsdag 11:20 Bakeri.net
UKENS KAKE: Denne festkaken vekker oppmerksomhet i all sin enkelhet
Om du synes marsipankake er noe som skal overlates til proffene, kan du prøve deg på denne som er både lettlaget og velsmakende. Og ikke minst enkel å pynte.
torsdag 11:00 Apéritif
Slik lager du maten fra Kystmat på TV 2
Under finner du matoppskriftene fra Kystmat på TV 2.
torsdag 10:43 TV 2
Toro tilbakekaller seks ferdigretter
Anbefaler at du kaster produktet.
torsdag 10:23 DinSide
Slik lager du maten fra Kystmat på TV 2
Under finner du matoppskriftene fra Kystmat på TV 2.
torsdag 10:06 TV 2
Toro tilbakekaller seks ferdigretter
Orkla Foods Norge kaller tilbake seks ulike Toro Ferske Ferdigretter på grunn av kvalitetsavvik på smak.
torsdag 09:25 ABC Nyheter
Glutenfritt bakeri konkurs
Det glutenfrie bakeriet Cølibak i Teigen er konkurs. Årsaken er mangel både på leveringskontrakter og fagfolk.
torsdag 08:14 Bakeri.net
Denne vinen er laget av en av de nye stjernevinmakerne fra Douro
Hvitvin fra Douro i Portugal er hot som bare det, og denne nykommeren på det norske markedet viser til fulle hva området kan by på.
onsdag 12:45 Apéritif
Derfor er Douro blitt den nye kilden til friske viner
Det skjer veldig mye i Douro-dalen for tiden som ikke har noe med portvin å gjøre: Friske, komplekse viner med moderat alkohol. Bak denne trenden står produsenter som Niepoort, Quinta Maria Izabel, Mateus Nicolau de Almeida og Luis Seabra. Ved hjelp av ulike teknikker i vinmarker og vinkjeller...
onsdag 12:00 Apéritif
Orkla kjøper mer bakeri-ingredienser
Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Food Ingredients AS kjøper Orkla både greske Kanakis og svenske Zeelandia.
onsdag 04:27 Bakeri.net
Dagligvarebutikk med egen konditor
Coop Mega Klepp er en av få dagligvarebutikker som kan skilte med egen huskonditor.
onsdag 04:26 Bakeri.net
DAGENS RETT: Mild linsekarri Vatan dal
Krydderet dyvelsdrek - djevlemøkk - smaker nemlig som løk/hvitløk, men er et alternativ for den som unngår løk i maten.
onsdag 00:00 Apéritif
Gjør dette bildet deg litt mer våken?
Priming, eller forhåndspåvirkning, er et kjent fenomen i psykologien. Kanskje går det så langt at vi blir mer opplagte av å google et bilde av en kaffekopp.
tirsdag 19:06 ABC Nyheter
For 25 år siden smakte tomater vondt – det har forskere vært med på å endre
Nordmenn kjøpte fint lite tomater for en del år siden. Nå finnes det 33 ulike typer å velge mellom. Utvalget har økt også for kaffe og poteter – med stor salgssuksess.
tirsdag 18:15 ABC Nyheter
Lurte nordmenn med hestekjøtt: To års fengsel
Straffen for hestekjøtt-svindlerne er endelig klar.
tirsdag 15:26 Dagbladet
Redd påskeappelsinene
Har appelsinene blitt liggende på fruktfatet gjennom hele påsken? Begynner de å bli myke og lite fristende? Unngå matsvinn og bruk dem i en av disse oppskriftene.
tirsdag 14:40 NRK
UKENS VIN: Denne cavaen er et fantastisk godt kjøp
Den dekker de fleste behov når det skal ønskes velkommen til fest for mange og når fingermat er med i bildet.
tirsdag 12:45 Apéritif
Romantiske filmer kan få single til å spise mer søtsaker
Noen spiser mer søtsaker om de leser en romantisk fortelling eller ser en romantisk reklame. De som ikke er i et romantisk forhold er mest utsatt, viser forskning.
tirsdag 09:56 ABC Nyheter
Kinesisk interesse for norsk glutenfritt
Det Glutenfrie Bakeriet på Årnes har sendt av gårde vareprøver til Kina. Skulle det bli eksport er markedet enormt.
tirsdag 04:13 Bakeri.net
Eddi Eidsvåg med nytt konsept
Kafé Go Nok skal bli en kjede med åtte avdelinger rundt om i landet.
tirsdag 03:38 Bakeri.net
DAGENS RETT: Enkel fiskegrateng
Du har kanskje spist godt i påskeferien, og leter etter en ikke for brå overgang til hverdagsmenyen. Da er denne fiskegratengen løsningen.  Den kan også lages av rester.
tirsdag 00:02 Apéritif
Beermakers Dinner: eksklusive belgiske øl til en meny med helstekt pattegris
Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake seks svært så eksklusive øl til en riktig så fristende meny med intet mindre enn helstekt pattegris.
mandag 15:29 Apéritif
DAGENS RETT: Marokkansk lam med tabbouleh
I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse
mandag 00:01 Apéritif
Du skreller egget på sekunder
Se hvordan det gikk da vi testet glass-metoden. 
søndag 07:00 DinSide
Påskens beste egg: - Wow! Så elegant!
Klassisk nykommer imponerte selv gourmetkokkene på À l'aise.
lørdag 20. april Dagbladet
DAGENS RETT: Lam på burgundervis
Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.
lørdag 20. april Apéritif
DAGENS RETT: Klippfisk i kremsaus
Og klippfisk er så uendelig mye mer enn retten som vi kaller bacalao. Her kommer den med fløte som bidrar til å mildne smaken.
lørdag 20. april Apéritif
Petter Stordalen: Kaviar, sjokolade og vin - hver dag
- Selv etter sikkert 2000 middager med Gunhild er det alltid noe nytt. Noe jeg kan bli bedre på.
fredag 19. april Dagbladet
Intervjuet verdens beste kokk: - Endte på fanget til Lars Barmen
Det begynte som et havarert bokprosjekt, og endte som blogg. Møt Geir Hopen Nødset alias Far min sitt kjøkken.
fredag 19. april Dagbladet
UKENS DRINK: Rum flip
Rum flip er det nærmeste du kommer eggelikør, men altså mye bedre og lettere å drikke.
fredag 19. april Apéritif
Åtte retter med lammekjøtt
I påsken er det mange som har lam på menyen. Det klassiske lammelåret er alltid en sikker vinner, men du kan også gjøre mye annet spennende med lammekjøttet. Her er åtte forslag.
fredag 19. april NRK
Norges beste påske-egg kåret: - De er vakre!
Her er påskens beste godteri for store og små.
fredag 19. april Dagbladet
DAGENS RETT: Reinsdyr a la crispy duck
Letingen er over, for denne retten kan gjøres ferdig på 15 minutter, smaker helt nydelig og rullingen av sin egen pannekake er både sosialt og moro.
fredag 19. april Apéritif
Forsker: Svært få smaker forskjell på lam og sau
Lammestek er en selvfølge i påsken, men svært få spiser sau. Hvorfor er det slik?, skriver sensoriker Kristine Svartebekk Myhrer i Nofima.
torsdag 18. april Dagbladet
UKENS KAKE: Med denne oppskriften kan du gjøre alt du har lyst mens kaken passer seg selv
For den må ikke passes mens den står i ovnen. Når du kommer tilbake til kjøkkenet, er den ferdig og klar til å pyntes. Og smaken er himmelsk.
torsdag 18. april Apéritif
DAGENS RETT: Empanadas som i Chile
Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.
torsdag 18. april Apéritif
Baker midt i byggeland
Håndverksbakeriet Boulangerie M ligger plassert midt i et område i rivende utvikling og bygging på alle kanter. Når alle bygg er klare i 2030, har kundetilfanget økt betraktelig.
onsdag 17. april Bakeri.net
Sparer tusenvis på handlekurv-triks: - Rart ikke flere gjør det
Når Tina Nordström handler inn mat til familien, er det to grep som gjør regningen til en lek.
onsdag 17. april Dagbladet
Selger 16 tonn grillmat hver dag: - Har aldri sett liknende
Pølser, sommerkoteletter og burgere: Dette legger vi på grillen nå.
onsdag 17. april Dagbladet
Stor test av vegetarmat: God mat trenger ikke å være dyr
God mat kan likså godt lages av vegetabilske råvarer.
onsdag 17. april ABC Nyheter
«Så slitsomt det høres ut å være deg!»
Kjære Gastronomen. Jeg er alltid oppdatert på de siste mattrendene og elsker å imponere mine venner med eksotiske retter de aldri har hørt om. Sist laget jeg et filippinsk festmåltid. Hvilket up-and-coming kjøkken bør jeg velge neste gang for å virkelig befeste min...
onsdag 17. april Morgenbladet
Dette er en av de virkelige lekkerbiskenene som venter på deg i polhyllene i dag
Det er siste frist for å handle inn godsaker til påsken, og denne burgunderen vil det gå gjetord om.
onsdag 17. april Apéritif
Lompetest: - Gidder ikke kjøpe helselompe!
Potetlomper er best, men de nye speltlompene har én stor fordel.
onsdag 17. april Dagbladet
Nytt ultralett slankeøl:- Pent
I mai lanserer Hansa «Ultra Lite» øl, med enda færre kalorier enn de vanlige lite-ølene. Vi har prøvesmakt.
tirsdag 16. april Dagbladet
UKENS VIN: Denne supre boksvinen er en av de beste på polet akkurat nå
Den passer til så vel påsken som er mer vårlig meny og finnes i 30-40 polutsalg.
tirsdag 16. april Apéritif
Svarthyllsafter
Har du svarthyll i hagen er du heldig, både blomstene og bærene gir god og sunn drikke.
tirsdag 16. april NRK
Ti søte fristelser til påskekosen
I påsken er det lov å kose seg litt ekstra, og da er det kjekt med egg og gule påskeoppskrifter. Her er ti forslag til påskekosen.
tirsdag 16. april NRK
Påskepavlova med appelsinkrem
Pavlova formet som små reir, som gjestene kan fylle med så mye bløt krem, frisk appelsincurd og god sjokolade de ønsker. Appelsincurd er en fyldig og frisk krem laget med sitrussaft, eggeplommer og smør.
tirsdag 16. april NRK
Artisjokk med urtedipp
Friter hele artisjokker. Riv av og nyt den kjøttfulle delen på ett og ett blad, og gled deg til å finne selve hjertet innerst i grønnsaken.
tirsdag 16. april NRK
DAGENS RETT: Sildesalat med appelsin, druer, vårløk og valnøtter
Og liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vårlige vrien på en salat som både smaker fortreffelig som hovedrett som på et koldtbord eller til brunsj. 
tirsdag 16. april Apéritif
- Én må du styre unna!
Flest kalorier og mye mer mettet fett enn de andre: Kostholdseksperten roper varsko om den ene pølsetypen du bør unngå.
mandag 15. april Dagbladet
Bakterie-ekspert om vaskeklut: - Middelet er en miljøtrussel
- Bytt ofte og vask med høy temperatur, er bedre hevder hun.
mandag 15. april Dagbladet
Påskelam
Det blir ikke mer riktig enn lam i påsken.
mandag 15. april Elle
Ingen vil lage mat mot fyllesyke: - Urovekkende
Ikke vær nebbete i påsken. Har du en høne å plukke er du heldig.
søndag 14. april Dagbladet
Rotgrønnsakchips er godteribombe: - En overraskelse
- Jeg er ganske sikker på at de som handler rotgrønnsakschips selv tror de foretar et bedre valg enn potetchips, sier professor.
lørdag 13. april Dagbladet
Pitabrød med påskefarget kyllingsalat
Ta med deg pitabrød og karrikrydret kyllingsalat på tur. Det er enkelt, velsmakende og karrien gir måltidet en påskegul farge.
lørdag 13. april NRK
DAGENS RETT: Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Denne marokkanske klassikeren gir makrellen en helt ny smak - ikke for sterk, men godt krydret og syrlig. Og oppskriften fungerer for så vel havabbor som fjellørret eller røye.
lørdag 13. april Apéritif
DAGENS RETT: Bigos - polsk kjøttgryte
Nå er det riktignok ikke bare kål i denne gryta, men også kjøtt og sopp. Fordelen ved siden at den smaker vidunderlig, er at den lager seg selv på ovnen mens du nyter påskeferien.
lørdag 13. april Apéritif
UKENS DRINK: Påskemojito
For i påsken kan det både snø, regne og blåse eller være sommervarmt. Med litt ekstra krydder i miksen smaker derfor denne mojitoen godt under alle forhold.
fredag 12. april Apéritif
Vi spiser stadig mer egg
Det ble produsert 70.700 tonn egg i Norge i fjor. Det tilsvarer 13,3 kilo egg per nordmann, viser foreløpige tall fra Budsjettnemnda for jordbruket.
fredag 12. april ABC Nyheter
Stordalens nye restaurant: - Makkverk
- Vi får håpe de i hvert fall kan steke biff.
fredag 12. april Dagbladet
Frisk påskekake med sjokolade og pasjonsfrukt
Hva er vel ikke bedre enn å kunne servere ei frisk og god kake med nøttebunn til påskekosen? Den hvite sjokolademoussen blir balansert med den friske pasjonsfrukten.
fredag 12. april NRK
Norsk bærekraftspris til Starbucks
Norske forbrukere oppfatter kaffekjeden Starbucks som den mest bærekraftige aktøren i fastfood-bransjen.
fredag 12. april Bakeri.net
Gluten: Sterk placebo-effekt
I egne studier bekreftet Hanna Fjeldheim Dale ved Haukeland Universitetssykehus sterk placebo-effekt ved glutentester. Og synderen er mest sannsynlig fruktaner, ikke gluten.  
fredag 12. april Bakeri.net
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL