Mat
10 oppskrifter som gjør det dejligt å være norsk i Norge
Med disse oppskriftene lager du ekte dansk stemning i Norge.
fredag 09:42 ABC Nyheter
Siste helg for Siv: - Selv i øsende regn har det vært kø her
PORSGRUNN: Tenkte du å stå i kø for å kjøpe boller og brød fra den grønne bua i Brevik har du dårlig tid. Lørdag ettermiddag stenger Siv Svolsbru døren og låser den ikke opp før neste sommer. - Selv i øsende regn har det vært...
torsdag 16:18 $ Telemarksavisa
Disse vinene vil du ikke gå glipp av
Spansk hvitvin på sitt beste og en klassisker fra Meursalt i burgund
torsdag 13:00 ABC Nyheter
Slår alarm om neste krise
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ser urovekkende tegn i tida. Han lover å umiddelbart innføre seks måneders beredskapslager for mat hvis han vinner valget.
onsdag 16:39 Dagbladet
14 produkter som tar kaffen til et nytt nivå
Vi har samlet de beste produktene for å gi deg mest ut av det sorte gullet. 
onsdag 16:34 ABC Nyheter
Fant tungmetaller i kroppene til nesten alle franskmenn
Fransk studie viser spor av tungmetaller hos 96 prosent av franskmenn som ble testet. Sjømat, økologisk mat og røyking pekes på som viktige årsaker.
onsdag 10:26 ABC Nyheter
Oppskrifter: Sprit opp turmaten med fiskekaker, kyllingsalat og stekt ris
Er du litt lei av pølse på termos og pinnebrød på bål? Da er du moden for å ta neste skritt innen turmat. Her er oppskrift og fremgangsmåte på tre enkle middager.
onsdag 08:40 ABC Nyheter
Disse skriver de nye lærebøkene
Med nye programfag i videregående skole, må nye lærebøker skrives. En rekke fagfolk er nå i full gang med å produsere innhold til de nye lærebøkene.
onsdag 01:57 Bakeri.net
Iskaffe med en twist
10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
tirsdag 14:04 Elle
Dette er OL-heltenes sjømatfavoritter
De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat både til lunsj og middag når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant.
tirsdag 12:46 ABC Nyheter
Indrefilet, ytrefilet, entrecôte og mørbrand: Slik velger du riktig biff
Det er lite som slår en saftig biff, men det er viktig å kunne steke biffen riktig.
tirsdag 10:23 ABC Nyheter
Anne- Kine (31) driver restaurant: – Alt trenger ikke være perfekt
Anne- Kine Schultz (31) er restaurantsjef på trendrestauranten REST i Oslo. Her reddes mat, råvarer og biprodukter som ellers hadde blitt kaster i søpla.  
tirsdag 07:51 $ Telemarksavisa
Smarte pizzaovner som gir deg smaken av Napoli hjemme på eget kjøkken
Ved å fordele varmen jevnt over pizzaen, klarer disse pizzaovnene å gjøre jobben som en stekeovn ikke makter – nemlig å gi deg velsmakende pizza med herlig sprø bunn.
mandag 14:53 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Disse munnfullene har alt av norsk sommer i seg
Du kan lage muffinsene i små eller større former, alt etter om det er et stort eller lite kakebord, mange eller få, store eller små, slikkmunner å mette.  Se våre andre oppskrfiter på muffins Kanskje du heller vil ha en annen smak på iskremen - sjekk disse...
mandag 10:04 Apéritif
Sjokoladefabrikk på utstilling
De lager sjokolade på utstilling og baker sitt eget tynnbrød som pizzabunn. Kvarstad Sjokolade har gått fra gårdsproduksjon til stoppested ved E6.
mandag 01:48 Bakeri.net
Åslaug Haga: Verden må spise mer plantebasert
Klimaendringene fører stadig flere ut i sult, og verden må endre kurs, lyder den tydelige beskjeden fra tidligere Sp-leder Åslaug Haga, nå i FNs jordbruksfond.
søndag 12:34 ABC Nyheter
Fellene og mytene: Her er syv spørsmål og svar om grilling
 
søndag 11:51 rbnett.no
Fellene og mytene: Her er syv spørsmål og svar om grilling
 
søndag 10:33 Adresseavisen
UKENS DRINK: Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Coco Loco er en karibisk drink som minner om pina colada. Forskjellen er at ananasen er erstattet av kokosvann. Som fås kjøpt i mange butikker. Aller kulest blir den om den lages av fersk kokosnøtt som er tilgjengelig i asiatiske butikker. Når du åpner en slik kokosnøtt som...
lørdag 24. juli Apéritif
Oppskrift: Strawberry Negroni
Tomas Ricciardi vil overbevise enhver negroni-skeptiker.
lørdag 24. juli ABC Nyheter
UKENS VIN: Deilig sommerrødvin for norske forhold
Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.
fredag 23. juli Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.
fredag 23. juli Apéritif
Nordmenn får ikke nok av smakskombinasjonen øl og frukt
Den såkalte radleren selger i rekordfart denne sommeren. Nå er det snart tomt for blant andre den nye Munkholm-varianten.
fredag 23. juli ABC Nyheter
10 oppskrifter for italiensk feriestemning i Norge
Ta en gastronomisk reise til Italia - uten å krysse grensen.
fredag 23. juli ABC Nyheter
Oppskrift: Spicy Mango Mojito
Michael Weerasinghe drømmer seg til varmere strøk med tropiske smaker.
fredag 23. juli ABC Nyheter
En helt unik champagne
Denne årgangschampagnen blir det rift om.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
– Vi er det eneste menighetshuset i Norge med skjenkebevilling
Paris-ferien lar fortsatt vente på seg, så like greit å gjenskape stemningen hjemme mens du venter.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Luft er blitt den nye oljen: Tilbered favorittrettene sunt og godt med airfryer
Ved å skifte ut frityrkokeren med en airfryer, reduserer du mengden mettet fett betraktelig. Samtidig holder maten seg sprø utenpå og deilig saftig på innsiden.
onsdag 21. juli ABC Nyheter
MATKURS OG VINKURS: Winemakers Dinner: 7 deilige viner fra en av Italias mest historiske vingårder
Grip sjansen til å oppleve viner fra en av Italias mest historiske vingårder satt til en unik femretters middag på Stock.
onsdag 21. juli Apéritif
Isbitmaskin og morsomme former: Hvordan lage isbiter hjemme
Her finner du de beste produktene slik at du enkelt kan ha deilig avkjølt drikke lett tilgjengelig. 
onsdag 21. juli ABC Nyheter
Havrebrødet havnet på stjernerestaurant
Stjernekokken Sven Erik Renaa hadde ikke trua på havrebrødet til Nikolai Meling, da han ble fortalt at det skulle få plass i Sirkus Renaa. Så fikk han smake det, og nå serveres havrebrødet på Michelin-restauranten Re-Naa.
onsdag 21. juli Bakeri.net
Mer ekspertise til Umami Arena
Norges største matmesse får med seg NHO Mat og Drikke i hovedkomiteen, og får dermed verdifull innsikt og kunnskap om 1800 mat- og drikkebedrifter.
mandag 19. juli Bakeri.net
– Soulcake blir en kakeversjon av Joe & The Juice
– Jeg tenker stort. Soulcake skal bli en kakeversjon av Joe & The Juice, sier gründer Ragnhild Gaarde.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Dette utstyret gjør grillingen enda enklere
Sommeren er høysesong for grilling – og mange flytter kjøkkenet ut. Med det riktige utstyret letter du både jobben, i tillegg kan utstyret hjelpe deg på veien til et bedre resultat og smak på grillmaten.
mandag 19. juli ABC Nyheter
Tyske dråper på UNESCOs verdensarvliste
Vinkulturen i Tyskland ble nylig tatt opp i det nasjonale registret for immateriell kulturarv. Det skjer etter en oppfordring fra ekspertutvalget i den tyske UNSESCO-kommisjonen.
søndag 18. juli ABC Nyheter
GUIDE: Lag en av disse deilige sausene eller luftige kremene til sommerens bær
De gule, eggegode og fløyelsmyke sausene og kremene vi husker fra barndommens søte desserter holder nesten på å gå i glemmeboken. Etter hvert er det mange av oss som ikke vet hvordan en ekte vaniljesaus skal lages - selv om den består av bare fem ingredienser og tar nesten...
lørdag 17. juli Apéritif
Oppskrift: Don't Mention ze War
Christian Amandus Lian vil overbevise Fernet Branca-skeptikere med kaffecocktail.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
– Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte
Håvard Sæther og samboeren skulle ha lasagne til middag. Den planen gikk bokstavelig talt i søpla.
lørdag 17. juli $ Telemarksavisa
Kalde supper til varme dagar
Supper som serverast kalde er perfekte når temperaturen stig. Du kan velgja mellom supper laga med erter, poteter, tomatar, mandlar og rabarbra.
lørdag 17. juli NRK
: Norges mest populære chilisaus er kåret
Det er helt klart at nordmenn nå har fått sans for det sterke, ifølge denne undersøkelsen.
fredag 16. juli Apéritif
UKENS KAKE: Sommerens friskeste forfriskning som også er kremet og myk
Vi snakker om hjemmelaget iskrem med smak av sitron og hvitvin.
fredag 16. juli Apéritif
GUIDE: Her finner du sommerdrinkene du kan friste med i varmen
Friske, fruktige og herlig leskende, det er kjennetegnene på sommerens beste drinker som kan lages enkeltvis eller som bowles.
fredag 16. juli Apéritif
Dette er det farligste i norsk mat
Her er de seks største farene i norsk mat. Skal du unngå dem, så må du vaske grønnsakene, være forsiktig med rått kjøtt og passe på holdbarhetsdatoen.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Oppskrift: Øyenvitne Swizzle
Mads Fredriksen blander tiki med svart humor.
fredag 16. juli ABC Nyheter
Seks oppskrifter som gir svensk feriefølelse
Oppskriftene som gir deg en smak av Sverige - her hjemme i Norge.
fredag 16. juli ABC Nyheter
MATKURS OG VINKURS: Denne onsdagen får du smake 7 herlige viner fra Tysklands spätburgunderdronning
Det er ikke hvilke som helt pinot noir-er som du får smake. For Ahrdalen, ikke langt fra Köln og Bonn, har en helt spesiell historie som kilde til denne vinstilen. Her finner vi vingården til Julia Bertram og Benedikt Baltes, der de kjører en mindre tradisjonell stil på vinene enn det...
fredag 16. juli Apéritif
Nå har den unike restauranten kommet til Stavern: – Det er ganske spektakulært
Dinner In The Sky Norway avslutter sommerturneen med ti dager i Stavern.
torsdag 15. juli $ Telemarksavisa
GODBITER I POLLISTEN: Disse dråpene kunne endt opp i en cava. Takk og lov for at det ikke skjedde.
Oransjevin er endelig en kategori i pollista – om enn en veldig bred og uensartet, svakt definert kategori. Like fullt er den sterkt etterspurt i deler av vinbefolkningen. Jeg er selv en stor tilhenger og innrømmer villig vekk at jeg blir stadig mer fascinert av hvilke nye retninger velkjente...
torsdag 15. juli Apéritif
TikTok-pasta som tok helt av i de norske hjem
Telen tester TikTok-trender: Her får du oppskriften til en super enkel pasta rett som har tatt av på TikTok. Retten tar litt over en halvtime å lage og skal være kjempegod. Telens journalist Malin Haugan har testet retten som hun tror mange vil bli glad i.
torsdag 15. juli $ Telemarksavisa
UKENS VIN: Nå er denne vinen kommet som et hvitt og like hemmelig knallkjøp
Etiketten er gullfarget som peker på et eksklusivt innhold, men prisen er den samme vanvittig lave for en vin på dette nivået.
torsdag 15. juli Apéritif
De beste vinene til reker
Et rekemåltid kan bli en religion etter denne episoden
torsdag 15. juli ABC Nyheter
MATKURS OG VINKURS: Bli med på et dypdykk i Wongravens vinunivers og smak blant annet en svært sjelden Barolo
Sigurd Wongraven.  Foto: 2018 © Marius Viken Sigurd Wongraven er nok for de fleste kjent som musiker og frontfigur i black metal-bandet Satyricon, som har hatt stor internasjonal suksess. Gjennom mangfoldige år på turné har Sigurd også utviklet en dyp og oppriktig lidenskap...
torsdag 15. juli Apéritif
Har reddet 23 000 måltider
Hamstad Bakeri er på trøndertoppen i matredding. – Det viktigste er miljøet – økonomisk betyr det ikke så mye, sier daglig leder Øystein Hamstad.
onsdag 14. juli Bakeri.net
Paris Hilton (40) koker opp ny serie for Netflix
Den velkjente hotellarvingen legger ut på et nytt og utradisjonelt matlagingseventyr for gigantstrømmetjenesten.
onsdag 14. juli VG
UKENS DRINK: Er du ikke fan av Guinness, blir du det trolig med denne drinken
Det er tonicen som frisker opp og endrer den klassiske Guinness/stout-smaken. Derfor kan du unne deg en god slurk til.
tirsdag 13. juli Apéritif
Slik får du melken til å holde lenger i sommervarmen
Det er ingen grunn til å helle ut melk, så lenge den lukter, smaker og ser fin ut.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Vi griller mer enn noen gang: Her er nordmenns grillfavoritter
2020 var trolig det året nordmenn grillet oftere enn noen gang tidligere, ettersom pandemien første til at mange tilbrakte store deler av ferien hjemme. I tillegg har det blitt rapportert om en stor økning i salget av grill.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Restauranten har oppgradert for millioner – nå kommer maten på «tog» gjennom lokalet
Restauranten Tinas Wok & Sushi har nå fått på plass et helt nytt system, med bestillingsbord og et «tog» som leverer maten.
mandag 12. juli $ Telemarksavisa
Billig mat?
I 1945 tjente en gjennomsnittlig nordmann 96,000 kroner (omregnet til 2017-kroner). I dag tjener en gjennomsnittlig nordmann seks ganger så mye. Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentenes holdning, og er ikke nødvendigvis avisens offisielle syn. Hovedformålet med...
mandag 12. juli Alvdal midt i væla
Skalldyrfest: Stor økning i salg av skalldyr
Etter mange svake år, har trenden snudd de to siste årene: Salget av fisk- og sjømat har i år totalt økt med 9 prosent i MENY, med skalldyr som den store vinneren.
mandag 12. juli ABC Nyheter
Får stor oppmerksomhet: – Det er gøy at de merker at vi tar jobben veldig seriøst
Produsentene bak olivenoljen Uliveti høster anerkjennelse og flere av oljene har fått stjerne i verdens største matkonkurranse. Men det er ikke bare olivenoljen til Nils Johan Svalastog Garnes og Giovanni Cozzi som vekker oppsikt.
mandag 12. juli $ Telemarksavisa
Lager iskrem med Aunt Mabel’s-deig
I fjor startet de sin egen iskremproduksjon. Nå har Erla Kristin Hansen og Halldor Sveinsson i Candis fått avtale med Millba om å bruke deig i iskremen sin.
mandag 12. juli Bakeri.net
Nykål – grønnsaken mange unge går glipp av
Nykål passer ypperlig i både asiatisk og på grillen, men en fersk undersøkelse viser at den dessverre ikke har like høy status blant ungdom og unge voksne som blant de over 40 år.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Norge skal bli bedre kjent som matnasjon
Regjeringen ønsker å styrke Norges internasjonale ry som matnasjon og inviterer derfor til en konferanse med bransjen for å finne inspirasjon og gode råd.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Derfor bør ikke vannmelonen legges i kjøleskapet
Vannmelon er en av de beste sommerfruktene, og den skal gjerne serveres iskald. Men kjøleskapet er ikke det beste stedet å oppbevare vannmelon. Se hvorfor her. 
lørdag 10. juli Vi i Villa
Blir det italiensk eller engelsk på menyen?
Før finalen i fotball-EM lader vi opp med typisk mat fra de to landene. Pasta og pizza fra Italia eller fish and chips fra England? Vi har samlet gode oppskrifter fra begge land.
lørdag 10. juli NRK
Serveres gresshoppe-dessert: – Smaker sjokolade
Gunhild Stordalen gir statsminister Erna Solberg og de andre gjestene en unik smaksopplevelse i En kveld hos Kloppen. En kveld hos Kloppen har sesongpremiere på TV 2 og TV 2 Play lørdag 10. juli kl. 21.45!
fredag 9. juli TV 2
TESTER: Sommeren er i full gang og de beste polnyhetene står til både varme dager og kjøligere kvelder
Selv om sommeren er endelig kommet og ferien er rett rundt hjørnet, betyr dette dessverre ikke at vi er sikret solskinnsdager flere uker fremover. Heldigvis er de beste nyhetene i kategori øl og sider også produkter som dekker de ulike behovene vi vil ha over sommeren, og aller øverst...
torsdag 8. juli Apéritif
MATKURS OG VINKURS: Ren fransk eleganse - smak noe av det beste fra Champagne
Sommeren er i gang, og hva er vel da bedre enn å feire den med lekre bobler i glasset? For å gjøre dette, viser nå et av Champagnes mest historiske vinhus frem noen av sine beste viner. Dette blir en uforglemmelig aften.
torsdag 8. juli Apéritif
Dette marinadetrikset bør du kunne
Marinade hever ethvert måltid, men ofte inneholder ferdigmarinader mye salt og sukker. Dersom du lager din egen marinade har du full kontroll på både innhold og smak.
torsdag 8. juli ABC Nyheter
En ikonisk vinprodusent imponerer
Mayacamas fra California kombinerer høy kvalitet med gode priser.
torsdag 8. juli ABC Nyheter
Sandrina har åpnet matvogn i sentrum: – Det er et springbrett til arbeidsmarkedet
SKIEN: Vaffelbrigaden har inntatt Rådhusplassen. – Jeg ville skape en arena for ungdommer som ville ha arbeidserfaring, sier Sandrina Sandell.
torsdag 8. juli $ Telemarksavisa
Sjokoladeprodusent i finale
I Menys Matskattstipend 2021 er det seks finalister. En av dem er en sjokoladeprodusent.
torsdag 8. juli Bakeri.net
MATKURS OG VINKURS: Smak 10 lekre viner fra hjertet av Châteauneuf-du-Pape
Vinmaker Edouard Guerin(Foto: Francois Moura Photographe Auteu) Denne kvelden får du smake hele 10 viner fra Châteauneuf-du-Pape, et av vinverdenens mest legendariske områder. Det er vinhuset Ogier vi får på besøk, en produsent som på 1800-tallet startet som en...
onsdag 7. juli Apéritif
Verdens største matkasseleverandør HelloFresh: – Vi vil gjøre det lettere for nordmenn å lage god mat
Stor fleksibilitet, enkle middager og mindre matsvinn er stikkordene som gjelder for HelloFresh. Nå kan du bestille retter fra hele verden, inkludert norske favoritter, hjem på døren her i Norge.
onsdag 7. juli ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL