Mat
Vinekspertens personlige favoritt fra Sicilia
– En god hverdagsvin gir deg lyst på et glass til, skriver vinjournalist Svein Lindin om ukens vintips.
torsdag 13:01 ABC Nyheter
UKENS KAKE: Lag en ny vri på kongen av alle julekaker i år
Her er det amerikansk whiskey som gir den ekstra karakteren, men du kan selvsagt bruke en skotsk whisky til dette formålet.
torsdag 11:00 Apéritif
Koronahobbyen som ble årets beste kokebok
Hellstrøms hemmeligheter - mat med kjærlighet signert Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan er en utmerket representant for de mange gode prosjektene som har kommet ut av det bratteste året på lenge.
torsdag 08:00 Apéritif
Black Week 2020: Proffutstyr for hobbykokken til uslåelige Black Friday-priser
Godt utstyr gir mer glede på kjøkkenet. Her er våre anbefalinger til kjøkkenutstyr som hobbykokkene elsker som du nå får på Black Week-tilbud.
onsdag 13:09 ABC Nyheter
10 år gammel rioja til knallpris
Denne er det beste kjøpet blant vellagrete riojaer på polet.
onsdag 12:45 Apéritif
Smak 9 viner fra en av Rheingaus mest anerkjente produsenter
Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.
onsdag 11:04 Apéritif
Nå smiler Anne igjen
Hun vurderte en stund å gi opp hele bakeriet. Nå har den prekære situasjonen løst seg, og Anne Flemsæterhaug Waagan smiler igjen.
onsdag 02:55 Bakeri.net
DAGENS RETT: Bibimbap - koreansk pytt-i-panne
Med kokeboken Asiatisk viser Jan Robin Ektvedt veien for den som vil utvide sitt repertoar. Det sikret den en plass som finalist i Beste norske kokebok.
onsdag 00:00 Apéritif
UKENS VIN: Med to knallkjøp viser denne magikeren at han behersker også det rimelige prissegmentet
Selv om Kai Schätzel er en av de største stjernene i Rheinhessen, har han både god bakkekontakt og en ustoppelig trang til å utforske nye vinstiler. Som skapt for sesongen vi er inne i. Dette vil du ikke gå glipp av.
tirsdag 12:45 $ Apéritif
Bly-alarm i Sverige: Kaffedrikkere advares etter test av kaffefiltre
Urovekkende høye blyverdier er påvist i flere av de mest populære kaffefiltrene som selges i Sverige.
mandag 21:25 ABC Nyheter
Endringer i BKL-ledelsen
Slik blir den nye trenersammensetningen på Baker- og Konditorlandslaget.
mandag 02:53 Bakeri.net
DAGENS RETT: Sprø thaiburger
Ekstra fargerik matglede uten kjøtt eller sjømat er konseptet bak En skikkelig digg kokebok 2 som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2020.
mandag 00:00 Apéritif
Dyrk på kjøkkenet - superenkelt!
Halleluja! Endelig har vi grønne fingrer!
søndag 14:00 DinSide
- Katastrofe
En fersk rapport peker på at norske Lerøy kjøper soyabønner fra selskapet som står bak avskoging i Brasil.
søndag 11:30 Dagbladet
Bilder fra marerittkvelden
En restaurant bestemte seg for å dokumentere alt den kvelden da Oslo stengte ned.
søndag 10:19 Dagbladet
Ser du kjøleskaps-tabben?
Du lagrer vel ikke kjøttet her?
søndag 10:00 DinSide
Enorm suksess: - Vi skjønte det
Ikke alle forventa at julesaften skulle ta helt av. Bare de som hadde smakt den.
søndag 08:58 Dagbladet
TEST: 2017-bordeauxene kan du faktisk drikke allerede denne jula
Når det slippes 212 nye viner på spesialpol, hvorav brorparten er bordeaux i årgang 2017, og til priser som er 20 prosent lavere enn i fjor, er det et signal om at dette er vin som skal ligge fremst i kjelleren.
lørdag 11:44 $ Apéritif
Vi starter julebaksten
Det er bare en god måned igjen til jul og vi kjenner at julestemningen så smått begynner å sige på. Det kan være hyggelig å begynne og tenke på julebaksten. Blir kakene spist opp før jul, kan du jo bake på nytt.
lørdag 06:56 NRK
DAGENS RETT: Torsk med smak av midtøsten
Hvis du lager krydderblandingen selv, blir duftene enda mer intense. Men det er slett ikke nødvendig. 
lørdag 21. november Apéritif
Stjernekokk: - Var motbydelig egoist
Jovial, blid og hyggelig. Mesterkokk Bent Stiansen (57) er kjent for nettopp det. Men slik har han ikke alltid vært.
fredag 20. november Dagbladet
UKENS DRINK: Ginger Highball whisky og ingefær
Det sørger kombinasjonen av whisky og ingefærøl for.
fredag 20. november Apéritif
Prinsessekake med alt som er godt
Tenk deg små kanelsnurrer satt i en rund form med vaniljekrem mellom. Når prinsessekaken er ute av ovnen og har blitt avkjølt bringer Lise Finckenhagen den til nye høyder med karamellsaus.
fredag 20. november NRK
Dette er årets julekake
Bakerier har konkurrert om å lage den beste julekaken i en konkurranse arrangert av Tine. Vinnerproduktet vant med spennende og utradisjonelle smaker.
fredag 20. november Bakeri.net
Crispy pork, schnitzel med asiatisk vri
Ingefær, hvitløk og chili er den asiatiske treenighet i matlagingen. Sammen med panert og sprøtt svinekjøtt og en syrlig pesto får du hele det asiatiske kontinentet på en tallerken.
torsdag 19. november NRK
Oppskrift: Deilig pinnekjøtt med kålrabistappe og vossakorv
Stadig flere velger å servere den tradisjonsrike og populære retten pinnekjøtt i løpet av julen. Men hvis du skal ha skikkelig saftig pinnekjøtt, må du bruke huskeregelen 30-3.
torsdag 19. november ABC Nyheter
Oppskrift: Tradisjonell lutefisk i ovn og kjele
Tradisjonelt er lutefisken den retten som har stått aller lengst på menyen i julehøytiden her til lands, et sunt og godt alternativ for de som ønsker å prøve noe annet.
torsdag 19. november ABC Nyheter
Oppskrift: Risgrøten som vil gi Julenissen vann i munnen
Mange spiser julegrøt til lunsj på julaften. Med den obligatoriske mandelen i grøten, samt litt smør, sukker og kanel på toppen, er julestemningen sikret også i år.
torsdag 19. november ABC Nyheter
Oppskrift: Slik sikrer du klassisk ribbe med sprø svor til jul
Hvert år spises det omkring 3 millioner kilo svineribbe til jul. For mange kan resultatet av sprøhetsskalaen på svoren bli et briste eller bære for vellykket juleribbe.
torsdag 19. november ABC Nyheter
Nå kommer årets Beaujolais Nouveau
En sterk indikator på hvilken vin som er best, er hvilke butikksjefene på Vinmonopolet velger.
torsdag 19. november ABC Nyheter
UKENS KAKE: Advarsel: sterkt vanedannende - men du vil ikke være foruten
Fudge kan ikke sammenlignes med andre karamelltyper. Den unike teksturen bidrar til å gi deg lyst på en bit til. Kanskje dette blir årets favoritt blant julegodtene?
torsdag 19. november Apéritif
DAGENS RETT: Hellstrøms kyllingvinger «Asian style»
Med Hellstrøms hemmeligheter, mat med kjærlighet lager Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan kjærestemat som viser en langt mer leken og usnobbete utgave av kjendiskokken enn før.
torsdag 19. november Apéritif
Så strålende kan selv en rimeligere bordeauxvin smake – og lagre
2016 kombinert med solid cabernet-andel sikrer resultatet. Du trenger ikke ha tålmodighet, for den smaker fortreffelig allerede.
onsdag 18. november Apéritif
Øker omsetningen stort med hjemlevering
I midten av mars var det et forretningsmessig mørke i lokalene på Tveita i Oslo. Daglig leder Joakim Strand, var ikke sikker på om det var mulig å overleve koronatiltakenes tid.
onsdag 18. november Bakeri.net
DAGENS RETT: Kålgryte Chorchori som i India
Hodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
onsdag 18. november Apéritif
Middagstips: Bakt søtpotet!
Fysen på noe godt til middag? Eller lunsj på hjemmekontoret?
tirsdag 17. november Elle
UKENS VIN: At en boksvin kunne bli så god, er nesten for godt til å være sant
I hvert fall måtte jeg klype meg selv i armen, for det er helt umulig å gjette at denne vinen ikke kommer fra en flaske som i dette tilfellet koster mye mer.
tirsdag 17. november $ Apéritif
DAGENS RETT: Rognkaker
Med Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen blant årets finalister til den høythengende æresbevisningen Beste norske kokebok 2020, ligger det an til at også den oppvoksende slekt får lysten på skikkelig retromat,
tirsdag 17. november Apéritif
Skaper krangel
Studentene ble bedt om å identifisere denne kaffen, men det var ikke så lett. Vet du hvilken kaffe dette er?
mandag 16. november Dagbladet
Dagens middagstips
Enklere blir det ikke!
mandag 16. november Elle
Endelig er legenden tilbake på polet
Disse rødvinene dokumenterer til fulle at Domingos Alves de Sousa valgte riktig da han droppet ingeniørkarrieren i 1987.
mandag 16. november $ Apéritif
Økende forskjeller i bransjen
Baker- og konditorbransjen bedret sine samlede resultater i 2019, men forskjellene i lønnsomhet og resultat øker fra de store til de små. Her er årets analyse av bransjen.
mandag 16. november Bakeri.net
Det er hverdagsluksus når latskap og kos får gå hånd i hånd
Bakt brie er lettlaget, elegant og syndig godt. At middagen er ferdig på 1-2-3, gjør den perfekt for late kvelder der du vil kose deg litt ekstra.
mandag 16. november $ Apéritif
TEST: Slik smaker årets første vin - nå kan du også nyte
Beaujolais nouveau er på vei inn i polhyllene og i år er utvalget større enn noen gang før. Og kvaliteten er omtrent som for ferdig vin fra området - det vil si veldig god.
lørdag 14. november $ Apéritif
Kinesisk tollvesen har funnet spor av koronaviruset på importert biff
Tollvesenet i Kina sier de har funnet spor av koronaviruset på frossen biff importert fra Argentina.
lørdag 14. november TV 2
Fikk merkevarepris
Bakeriet hadde 25-års jubileum i fjor og har vært sterkt tilstede i sitt lokalmiljø. Nå har de fått merkevarepris.
lørdag 14. november Bakeri.net
DAGENS RETT: Kveite med kaperssaus og hasselbackpoteter
For få andre fiskeslag klarer å skinne tilsvarende med så enkle grep.
lørdag 14. november Apéritif
UKENS DRINK: Hard Seltzer med smak av agurk og jordbær eller pære
Hard Seltzer er blitt veldig populært på grunn av lavt kaloriinnhold og lav alkohol. Men du lager den veldig enkelt selv hjemme uten bruk av kunstige søtningsmidler.
fredag 13. november Apéritif
Ta tacoen til et nytt nivå
ANBEFALING: 5 kokebøker som løfter fredagstacoen.
fredag 13. november NRK
Kyllingcurry med kokos
Kyllinggryte med mye godt krydder fra Lise Finckenhagen.
fredag 13. november NRK
Storkjeden blir veggis
Deli de Luca satser grønt, og åpner helvegetarisk og vegansk kiosk på Grünerløkka.
torsdag 12. november Dagbladet
Perfekt timing for julehandelen: dette er kokebøkene du bør ønske deg under treet i år
Årets beste norske kokebøker dekker de fleste behov, ønsker og målføre, og er som skapt for fråtsing.
torsdag 12. november Apéritif
Flott rødvin fra Penfolds
Om du liker rødviner med god fylde, mye smak og lang ettersmak er Penfolds svaret. 
torsdag 12. november ABC Nyheter
UKENS KAKE: Bak dette overflødighetshornet av en pavlova
Det er faktisk såre enkelt selv om beskrivelsen er lang. Og du kan fylle pavlovaen med selvlagde eller kjøpte ingredienser.
torsdag 12. november Apéritif
Norsk husmannskost i ny drakt
Alle sluker denne!
torsdag 12. november Elle
Lemonies
Lemonies er små, saftige sitronkaker som kan minne om brownies – men med en frisk sitronsmak.
torsdag 12. november NRK
DAGENS RETT: Stekt squash og aubergine med hvitløksaus som i Hellas
Denne lettlagde og enkle retten får deg til å drømme om gresk sommerstemning.
torsdag 12. november Apéritif
Oslo Met utfordrer fagfornyelsen
På oppløpslinjen har Oslo Met foreslått radikale endringer i fagfornyelsen. Erlend Løken Volden i læreplangruppa for Vg3-baker ber nå bransjen mobilisere og legge inn sine uttalelser senest søndag. – Det er nå det gjelder, sier Løken Volden.
onsdag 11. november Bakeri.net
Vegansk pesto
Hjemmelaget pesto smaker ekstra godt!
onsdag 11. november Elle
Steinalderbrød trekkes tilbake
Regals Steinalderbrød trekkes tilbake fra butikkhyllene på grunn av mulig innhold av det kreftfremkallende stoffet etylenoksid.
onsdag 11. november ABC Nyheter
Kokte hele kyllinger i geysir – nå får de saftig bot
De tre mennene får heller ikke komme tilbake til den verdenskjente nasjonalparken de neste årene.
onsdag 11. november TV 2
For samme prisen som nytappet vare får du her en 15 år gammel vin - perfekt til  juleribba
En 15 år gammel rødvin som smaker himmelsk til sesongens råvarer og som kommer til å toppe julemenyen.
onsdag 11. november Apéritif
Kalles tilbake – fant ukjent gjenstand i godtepose
Candy People kaller tilbake flere pakker med surt skum med navnet S-Märke etter at det ble funnet et fremmedlegeme i en av godteposene.
onsdag 11. november TV 2
Fikk ny mulighet etter korona-konkurs
Alt raknet da Norge ble stengt ned og bakeriet måtte melde oppbud. Konkursen ga imidlertid en ny mulighet. Én ting har vært helt avgjørende for suksessen.
onsdag 11. november Bakeri.net
Oppskrift: Smakfull hvit pizza med kantareller
Med den kjøttfulle kantarellen på pizzaen, kan dette fort bli din nye favorittrett gjennom høsten og vinteren.
tirsdag 10. november ABC Nyheter
Veggisguide: Saltstekte beter
Superenkelt, supergod og bordets blikkfang!
tirsdag 10. november Elle
Så mye øker minstelønna i baker- og konditorfagene
Partene kom i mål søndag og det er enighet for overenkomsten i baker- og konditorfagene.
tirsdag 10. november Bakeri.net
Dette er tidenes beste vinkjøp
En californisk pinot noir på dette nivået ville kostet minst 2,5 ganger mer - og det er en helt spesiell grunn til at den er så billig.
tirsdag 10. november $ Apéritif
Prisene steg 1,7 prosent i oktober
Prisene på matvarer har steget med 4,5 prosent det siste året. Det er en av de viktigste grunnene til den generelle prisøkningen
tirsdag 10. november DinSide
Fiskesuppe med sprøstekt parmesanbrød
Enkel og lettlaget, men utrolig smaksrik, fiskesuppe på sei og reker. Den gir deg en følelse av luksus, spesielt med det gode brødet til.
tirsdag 10. november NRK
Trosser skjenkestopp: - Hvite uker
Et knippe Oslo-restauranter holder åpent, til tross for skjenkeforbud. Slik møter de utfordringen.
mandag 9. november Dagbladet
TEST: Slik er årets juleøl: Deilig, mørkt, fyldig og sterkt - men ikke mer enn det som trengs til å følge julemenyen
De beste juleølene på polet kjennetegnes av mye av alt - også utmerket balanse. Det er derfor all grunn til å glede seg til årets julemåltider og julekos - selv om den ikke blir akkurat som i fjor.
mandag 9. november $ Apéritif
Supersmart vakuumtriks!
Du trenger ingen maskin for å vakuumpakke maten - prøv i stedet dette smarte trikset!
mandag 9. november DinSide
Indisk er så mye mer enn bare curry - se bare her
Mumbai er verdenskjent for sin gatemat. Dette er en av de mest ikoniske rettene. Her får du oppskriften.
mandag 9. november $ Apéritif
Ren luft, sunne råvarer og frie tanker er ingredienser i potensielle suksesshistorier
Bli med oss til flere utposter og sågar bedrifter midt i storbyen hvor dette er essensen i deres vei til suksess.
mandag 9. november Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL