Mat
UKENS DRINK: Whiskytoddy
Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.
fredag 16:30 Apéritif
Christer Rødseths oppskrifter fra Trondheim
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.
fredag 15:43 TV 2
Hvordan tilberede kjøttet perfekt på grillen
Det er få dufter som vekker like deilige sommerminner som kjøtt som tilberedes på grillen. Samtidig er det verdt å vite at ved grilling av kjøtt er det størrelsen som teller.
fredag 15:37 ABC Nyheter
Norges mest populære grillmat: Hvordan tilberede perfekte grillpølser
Når grillene varmes opp her til lands, er det oftest pølse som står på menyen. Samtidig er grillpølser mer enn kun lompe og tynne striper med sennep og ketchup.
fredag 15:07 ABC Nyheter
Tre ganger kylling på tur
Jørn Hoel elsker kylling og her er oppskriften på kylling som turmat i tre versjoner. Buljong på termosen, kokt og stekt kyllinglår og en rett-i-koppen kylling med buljong og grønnsaker.
fredag 07:00 NRK
Stiller med food truck i vinterferien
De bringer ferske bakervarer nesten helt ut i skisporet. Bakeriet har kjøpt food truck til vinterferien og parkert den på Sjusjøen.
fredag 01:06 Bakeri.net
Slik bygger du din egen vinkjeller hjemme
Velg riktig temperatur, hyller og innredning når du skal bygge eget vinrom hjemme.
torsdag 13:47 ABC Nyheter
Årets søteste nyheter
Hundrevis av søte nyheter er på vei til butikkene, men vi må også vinke farvel til noen gamle favoritter.
onsdag 18:09 Dagbladet
Gi skreimåltidet er skikkelig løft med disse vinene
Mens burgundere er blitt for dyre for de fleste, er fortsatt topp chablis gode kjøp, som med disse nykommerne.
onsdag 12:45 Apéritif
Bakeriene vil neppe nyte godt av skjerpede konkurransetilsyn
Flertallet på Stortinget har bestemt at Konkurransetilsynet må hindre betydelig forskjeller i innkjøpsbetingelser fra leverandører opp mot dagligvarekjedene. I bakeribransjen er jubelen avventede.
onsdag 02:21 Bakeri.net
UKENS VIN: Det er fullt mulig å finne solid rødvin i boks i selv de minste polutsalgene. Om du går for denne
Men du får også tips til andre rødvinsbokser som dekker flere behov i vinterferien.
tirsdag 12:45 $ Apéritif
Hvordan gjøre gassgrillen klar for vinteren
Det krever ikke store innsatsen å forsikre deg om at grillen yter like godt når du henter den frem igjen fra vinterdvalen.
mandag 14:57 ABC Nyheter
Gassgrill, kullgrill, elektrisk eller pellets: Hvilken grill skal jeg velge?
Grilleksperten har ett enkelt råd til deg som skal kjøpe din første grill: – Vær i forkant!
mandag 14:55 ABC Nyheter
Børste, skrape og grillrens: Hvordan holde grillen ren og pen
Som med alt annet trenger også grillen jevnlig vedlikehold for å yte maks og få forlenget levetid. Men du må aldri finne på å sette ristene i oppvaskmaskinen.
mandag 14:54 ABC Nyheter
Ikke glem å kjøre «slangetesten»: Hvordan gjøre gassgrillen klar til påske
Ved påsken går startskuddet på den årlige grillsesongen for mange nordmenn. For deg som benytter gassgrill, er det to viktige undersøkelser du må gjøre før de første pølsene legges på rista.
mandag 14:51 ABC Nyheter
Slutt for Dumle-klassiker
Dumle har laget den sjokolade- og karamellbaserte slikkepinnen i over 60 år. Nå stopper produksjonen.
mandag 13:57 Dagbladet
Tusen nye matvarer. Hva lokker og hva flopper?
Denne uken blir det litt gøyere å gå i matbutikken for nå er tusen nye varer på vei inn i hyllene. Men hvilke type varer er det vil vi få se? Og hvilke må du nå vinke farvel til? Matforsker Annechen Bahr Bugge og Kine Søyland fra NorgesGruppen forklarer de nye...
mandag 11:24 TV 2
Mat forener oss, i det minste på tv
I en tid preget av nasjonalisme og identitetspolitikk er Masterchef Australias globale appell det fargesterke drømmeasylet den tilbyr tv-seerne, skriver Ole Jacob Madsen.
mandag 09:52 Morgenbladet
Er det OK at dei lokaleigde bakeria forsvinn?
Den norske bakar- og konditorbransjen er i ferd med å bli kjøpt opp av daglegvaregigantar og råvareleverandørar. Saman med aukande import av bakarvarer, er dei frie bakeria no under press. Men det ser dessverre ut til at bakerieigarane gir blanke og berre let det skje.
mandag 02:48 Bakeri.net
Perfekt risotto er enklere enn du tror
Med et par enkle grep får du deilig kremet risotto på under 20 minutter. Se klubbkokkens tips her.
mandag 00:37 $ Apéritif
Åtte retter ungene kan lage selv
Slipp ungene løs på kjøkkenet i vinterferien! Her er oppskrifter de kan lage selv, med variasjoner og vrier for både små og større barn.
søndag 21. februar NRK
Er Domino-Eyvind et problem?
Er sponsing av kokker med på å forflate den offentlig debatten?
lørdag 20. februar Dagbladet
De beste vinene fra Burgundslippet 2021
2018-årgangen fra Burgund imponerer, men fremragende er den ikke.
lørdag 20. februar ABC Nyheter
DAGENS RETT: Skrei med asiatiske smaker
Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.
lørdag 20. februar Apéritif
TEST: Best av 91 andre: Vinene far og sønn lager er helt fantastiske
Blant de 91 vinene som er testet fra speisalpolets burgundslipp stråler toppvinen fra denne produsenten. Skal du ha kloa i noen av de til sammen 180 flaskene fra denne produsenten, må du stå tidlig opp mandag den 22.
fredag 19. februar $ Apéritif
Få restaurantfølelsen på hytta eller hjemme med pizzaovn fra Ooni
Med pizzaovn kan du lage den perfekte italienske pizzaen som du ellers bare kan drømme om dersom du bruker kjøkkenovn eller grill – og det på under to minutter.
fredag 19. februar ABC Nyheter
Christer Rødseths oppskrifter fra Hardanger
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.
fredag 19. februar TV 2
Medovik – russisk honningkake
Dette er en virkelig lekker kake. Den er ikke vanskelig å lage, men du må sette av godt med tid. Aller helst bør den lages en dag eller to før den skal serveres slik at den blir ekstra smakfull og saftig.
fredag 19. februar NRK
Oppskrift: Lammestek i ovn og på grillen til påske
Selv om det har liten religiøs betydning for mange nordmenn, er det for lengst blitt fast tradisjon å tilberede lam i påsken – enten ute på grillen eller inne i stekeovnen.
fredag 19. februar ABC Nyheter
Tiktok-pastaen: Vi tester
Pastaoppskriften som tømte Finland for fetaost har tatt over TikTok. Vi har testet.
fredag 19. februar Dagbladet
Labneh og za'atar
Labneh er populært i Midtøsten og brukes ofte når det serveres meze sammen med grønnsaker. Det er også vanlig å spise til frokost. Her har den fått et dryss av za'atar.
fredag 19. februar NRK
Solid overskudd med ny styreleder
En styreleder utenfra var det som skulle til for å gi kjemperesultat. På to år har bakeriet gått fra minus til over ti prosent i overskudd.
fredag 19. februar Bakeri.net
Påsken 2021: Gled noen med ferdig fylte påskeegg
Gled en du er glad i, eller deg selv, med årets ferdig fylte påskeegg. Men skynd deg! Her blir de beste godbitene fort utsolgt.
torsdag 18. februar ABC Nyheter
UKENS KAKE: Bak en vårlig og luftig kake til helgen
Den er en fryd for både øye og gane.
torsdag 18. februar Apéritif
Kutter aspartam fra lettbrus
Nå kutter Lerum sukkererstatningen fra sin sukkerfrie brus.
torsdag 18. februar Dagbladet
Her bys du på mye Priorat-karakter for pengene
Det betyr stor intensitet i bærfrukten og et umiskjennelig preg av det typiske skiferjordsmonnet i området.
onsdag 17. februar Apéritif
Hjemmedyrket tomatsuppe
Å servere hjemmelaget tomatsuppe føles bra. Å servere den med grønnsaker man har dyrket selv er selve kirsebærtomaten på toppen! Nå er tiden inne for å så chili, tomat og paprika.
onsdag 17. februar NRK
Hoderystende til endring i forskrift
– Dette er svært nedslående nyheter for bakerbransjen, og vi advarer på det sterkeste mot dette forslaget, sier Martin Lang i MyFoodOffice.
onsdag 17. februar Bakeri.net
UKENS VIN: Denne vinen overbeviser nok en gang
2018-årgangen av dette røverkjøpet er som skapt for årstiden.
tirsdag 16. februar Apéritif
Slik lager du softis i snøen
Softis er godt året rundt – også om vinteren. Lag softis ved hjelp av snø på kun 15 minutter.
mandag 15. februar NRK
Oppskrift: rødbettartar
Hva med å prøve seg på en fresh rødbettartar til forrett eller lunsj?
mandag 15. februar Elle
Vil slå et slag for gutta som er veganere
Det er ikke bare jenter som er veganere, selv om det kan se slik ut i sosiale medier. Veganergutta på Instagram vil gjøre det lettere for folk å lage vegansk mat, og vise at det kan være både godt, tilgjengelig og billig - og at det passer for alle.
mandag 15. februar TV 2
Christer Rødseths oppskrifter fra Kautokeino
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.
mandag 15. februar TV 2
Disse champagnene lages i mikroantall for Norge og Japan
Produsenten er et stjerneskudd som gjør tingene på sin egen, helt manuelle måte. Snart kommer disse champagnene til å etterspørres også i andre markeder. Bare vent å se.
mandag 15. februar $ Apéritif
Helseskadelige nivåer av tungmetaller funnet i produktene til storleverandører av barnemat: – Sjokkerende
Fire av USAs og verdens ledende babymat-produsenter skal i lengre tid ha solgt babymat og andre spiselige produkter for barn med høye verdier av blant annet bly og kvikksølv.
mandag 15. februar ABC Nyheter
Austbygdas massive steinhjerte
I 1947 fikk Austbygde Bakeri murt opp en massiv hertovn. Ovnen er fremdeles i full drift, og igjen blitt hjertet i produksjonen.
mandag 15. februar Bakeri.net
Liker du ceviche? Eller sashimi? Da er det på tide å smake tiradito 
Tiradito forener peruanske mattradisjoner med japanske matlagningsteknikker. Dette er et ekteskap det er verdt å få med seg.
mandag 15. februar $ Apéritif
Norske pizzatall forbløffer
Pandemien har ført til at pizzatallene gjør et kraftig byks.
lørdag 13. februar Dagbladet
Sjømatsjef raser mot «Nytt på Nytt»: – Det kvalmeste oppkoket jeg har sett
Geir Ove Ystmark satte skreien i halsen da han så innslaget på fredagens «Nytt på Nytt». Nå krever han unnskyldning fra NRK.
lørdag 13. februar ABC Nyheter
Bli kjent med naturvinens fremste forsvarer og finn ut hva som kjennetegner denne vinstilen
Vi tar også en en titt på den eksplosive økningen i norsk sider samt avstikker ut i havet til Færøyene og der hvor kongekrabben fiskes.
lørdag 13. februar $ Apéritif
Søndag feirar vi trippelt
Søndag 14. februar er det fastelavn, morsdag og valentinsdag på ein gong. Fram med fastelavnsris og bakebollar. Kvinna, mora og kjærasten skal bli risa og prisa!
lørdag 13. februar NRK
31 av 40 melposer veide for lite
TV 2 HJELPER DEG: Har du noen gang mistenkt at det er for lite mel i posen? Vi har undersøkt.
lørdag 13. februar TV 2
3 enkle oppskrifter på luksusjuice
Er du en juiceelsker? Vi gir deg enkle og freshe oppskrifter som du kan lage hjemme.
fredag 12. februar Elle
Christer Rødseths oppskrifter fra Majavatn
Her kan du finne oppskriftene fra En bit av Norge.
fredag 12. februar TV 2
UKENS DRINK: Meir Bliss
Om du ikke er i valentinesteming, kan vi love at denne drinken faller i smak likevel.
fredag 12. februar Apéritif
Ida Grans perfekte fastelavnsboller
Husk fastelavn i helgen! Og med disse bollene blir det garantert suksess.
fredag 12. februar Elle
Makroner med sjokoladekrem
Makroner er en av de virkelige konditorklassikerne som det er veldig gøy å få til selv hjemme. Heldigvis er makroner overraskende enkle å lage så lenge du får til den riktige konsistensen på mandelmarengsen.
fredag 12. februar NRK
Himmelsk sjokoladekake
Hva med å bake en deilig og litt sunnere sjokoladekake i helgen?
torsdag 11. februar Elle
De beste fastelavnsbollene
Lag disse i helgen!
torsdag 11. februar Elle
En skjult perle fra Burgund
En forsmak på det store Burgundslippet i 2021.
torsdag 11. februar ABC Nyheter
Mat, medisiner og arbeidskraft
Med bena plantet midt i koronapandemien, med høy arbeidsledighet og midlertidige stengte grenser oppleves det som om vi har mer enn nok med å løse problemene pandemien gir for samfunnet. Oppgaver må løses og hverdagen er krevende for mange. Dette er en kommentar. Kommentaren gir...
torsdag 11. februar Alvdal midt i væla
UKENS KAKE: Disse sjokoladehjertene varmer godt selv om de ikke skal stekes
Du lager godteriene til valentinkosen i løpet av en time. Men det spørs om du klarer å holde fingrene unna helt til den 14.
torsdag 11. februar Apéritif
Helsprø: - Dette var gøy!
Testpanelet var spesielt overrasket over én detalj med den nye Grandiosaen.
torsdag 11. februar Dagbladet
Lær å lage cruffins og kouign amann
Trenger du inspirasjon og påfyll, eller vil du optimalisere din lamineringsteknikk? Og kanskje lære å lage cruffins og kouign amann? Da bør du vurdere å delta på kurs i laminerte deiger med kursholder Rémy Corbet.
torsdag 11. februar Bakeri.net
Denne baroloen koster omtrent det samme som for 10 år siden
Med 2016-årgangen får du dessuten ekstra mye valuta for pengene.
onsdag 10. februar Apéritif
Comeback!
Husker du denne? 90-tallsfavoritten er tilbake.
onsdag 10. februar Dagbladet
Vil skreien forsvinne fra Norskekysten?
Millioner av skrei svømmer nå inn langs Norskekysten, klar for årets store romanse. Men flørtingen og gytingen skjer nå lenger og lenger nord. Blir det snart for varmt for skreien langs kysten vår?
onsdag 10. februar ABC Nyheter
Her bestilles det mest mat i byen
Tjenesten Foodora ble lansert i Skien og Porsgrunn senhøsten 2020, dette er tydelig en tjeneste Grenlands-folket setter pris på.
tirsdag 9. februar $ Telemarksavisa
UKENS VIN: Her får du solid kraft for en liten penge
Det er gamle og svært lavtytende carignan-vinstokker som er hemmeligheten.
tirsdag 9. februar $ Apéritif
Så mange poser med bakervarer unngikk søpla i 2020
Bakerier er godt representert i appen Too Good To Go og nå er statistikken for 2020 klar.
tirsdag 9. februar Bakeri.net
Enkel og fresh lunsj til hjemmekontoret
Kickstart uken med denne enkle og digge lunsjen.
mandag 8. februar Elle
Akkurat denne blandingen finnes bare i Norge
Så glad er Frank Cornelissen i norske vinelskere at han tapper en spesialutgave av sin bestselgende vin, og det i store nok mengder til at det burde bli en smak for alle som har sans for denne magikerens viner.
mandag 8. februar $ Apéritif
Slik kan du spare tusenvis av kroner på mat – sjekk supersparernes handletips
Med litt planlegging kan du gjøre turen på matbutikken mye billigere.
mandag 8. februar $ Telemarksavisa
Det er ingen grunn til å fryse. By på vinterens beste middag
Karamellisert løk og god oksekraft er i realiteten alt du trenger for å lage klassisk fransk løksuppe - vinterens mest givende suppe.
mandag 8. februar $ Apéritif
Vinnere av Årets bakst og Årets søtsak
Vinnerne i Det Norske Måltid er kåret. Som vinnere av Årets bakst og Årets søtsak står to tradisjonsprodukter der ett har blitt innovert med en ny vri.
lørdag 6. februar Bakeri.net
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL