Mat
Kva med ein bakedag?
Lenge sidan du har hatt ein god bakedag? La bakeduft og bakeglede fylle huset. Fyll frysaren med matskattar som kan varmast opp både i nøda og til fest.
fredag 14:35 NRK
Stengte dørene på dagen: – Alt kjøttet på kjøl hadde mugg på seg
Mattilsynet stengte dørene til Mittet Vilt og Mat på dagen. Årsaken var muggent hjortekjøtt.
fredag 13:06 rbnett.no
En typisk familie bruker 1.100 kroner mer i måneden
Utgiftene til en vanlig norsk familie har økt med 1.100 kroner i måneden siden februar, ifølge forbruksforskerne i Sifo.
fredag 08:16 ABC Nyheter
Fikk Møllerens inspirasjonspris 2022
Deltakerne på Baker- og konditorlandslaget er vinner av Møllerens Inspirasjonspris 2022.
torsdag 21:34 Bakeri.net
Vellykket inspirasjonsdag
Møllerens Inspirasjonsdag 2022 var spekket med både fakta og humor. Det ga 150 påmeldte en spennende dag med påfyll og tydelig beskjed om at vi går mot mer krevende tider.
torsdag 18:26 Bakeri.net
TESTER: Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.
torsdag 17:45 Apéritif
Selger Krug som vann: Henrik Dahl Jahnsen på Britannia Hotel
Champagne-ikonet Krug har verdenspremiere i Norge!
torsdag 13:25 ABC Nyheter
Oppskrift: *Ism har satt alvor på cocktailmenyen
Chris Grøtvedt gjør om en hundre år gammel klassiker.
torsdag 08:42 ABC Nyheter
Ekspedisjonshallen: Bra mat til litt stive priser
Jazz, detaljfokus og god mat – Sommerro er et av byens beste steder for forretningslunsj.
torsdag 07:24 ABC Nyheter
Tid for tyttebær
Fyll bøtter og spann med sjølvplukka bær! Eller finn dei i butikken. Vi har funne fram nokre gode tyttebæroppskrifter.
torsdag 05:00 NRK
Finalist i Årets Bakeri 2022: Ødegaarden Bakeri & Konditori
Tre bakerier kjemper om å vinne Årets Bakeri 2022. Bli bedre kjent med ett av dem, Ødegaarden Bakeri & Konditori på Vinstra.
onsdag 11:57 Bakeri.net
Utvider glutenfritt sortiment
Lantmännen Unibake og Hatting utvider det glutenfrie sortimentet til både proffmarkedet og forbruker.
onsdag 11:48 Bakeri.net
MATKURS OG VINKURS: Ikke gå glipp av årets vinmesse, under en uke igjen
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
onsdag 11:05 Apéritif
Må punge ut etter smultringfunn
Restaurantkjeden må bla opp over to millioner kroner etter den uheldige hendelsen.
onsdag 10:48 Dagbladet
Coop Prinsessestang tilbakekalles på grunn av feilmerking
Coop kaller tilbake «Coop Prinsessestang 375g». Produktet er merket med feil etikett. Bakverket inneholder mandel og hasselnøtt, men det framkommer ikke.
tirsdag 12:48 TV 2
Coop Prinsessestang tilbakekalles på grunn av feilmerking
Coop kaller tilbake «Coop Prinsessestang 375g». Produktet er merket med feil etikett. Bakverket inneholder mandel og hasselnøtt, men det framkommer ikke.
tirsdag 12:46 ABC Nyheter
– Håper ingen andre opplever dette. Tror ikke jeg har vært så dårlig av matforgiftning noen gang
Etter å ha spist middag med grønne poteter ble Finn Svartvadet veldig syk: – Det begynte å koke i magen etter måltidet.
tirsdag 12:14 $ Telemarksavisa
Finalist i Årets Bakeri 2022: Bli kjent med Stokkøy Bakeri
Tre bakerier kjemper om å vinne Årets Bakeri 2022. Bli bedre kjent med ett av dem, Stokkøy Bakeri i Trøndelag.
tirsdag 10:39 Bakeri.net
DAGENS RETT: Når salaten serveres lun og har mye smak, lar alle seg friste
Når du serverer en kaldrett lun eller i det minste romtemperert, kommer mer av smaken fram. Ikke minst når du lar dressingen få lov å jobbe litt med de andre ingrediensene før du setter den på bordet. Om du ikke har pastrami (speket og krydret storfekjøtt), kan du fint...
tirsdag 02:00 Apéritif
KLUBB: I ny årgang stråler denne Napa-chardonnayen som aldri før
Mayacamas Chardonnay 2020 byr på nydelig chardonnayfrukt med delikat sødme og velintegrert eik i både duft og smak. Den har veldig stor munnfølelse og ekstra fylde sammenlignet med forrige årgang. Dette er en vin som tåler minst 8-10 år i kjelleren. Gitt at du klarer...
mandag 11:19 Apéritif
Har allerede for få miljøvennlige tog
Når SJ utvider togtilbudet i Trøndelag må det skje ved hjelp av gamle slitte dieseltog.
mandag 11:10 Adresseavisen
Finalist i Årets Bakeri 2022: Bli kjent med Larsen Bakeri
Tre bakerier kjemper om å vinne Årets Bakeri 2022. Bli bedre kjent med en av dem, Larsen Bakeri i Skånevik.
mandag 11:00 Bakeri.net
Tørrfiskpølse gikk av med seieren
Ikke hørt om tørrfiskpølse? Da er du ikke alene. Nyvinningen til kokken Tommi Bjørnsen gikk av med seieren i årets konkurranse «Tørrfisksommer».
mandag 10:48 ABC Nyheter
KLUBB: Høsten er perfekt for lam og siciliansk rødvin
En lett rødvin fra Sicilia ble perfekt til lam med gremolata, deilige smaker som hører høsten til
mandag 19. september Apéritif
UKENS KAKE: Denne glutenfrie eplekaken vil alle sette pris på
Så god er nemlig denne eplekaken, at flere enn de som velger glutenfritt vil smake. Det er ingredienser som mandelmel og kokosflak samt en kakeklassiker som potetmel som er erstatning for hvetemel i denne oppskriften.  Prøv gjerne denne glutenfri eplekaken Som for alle gode eplekaker trengs...
lørdag 17. september Apéritif
DAGENS RETT: Torsk på tirsdag blir ekstra godt med kremet pestosaus
Pesto kan du fint lage selv nå som den norske basilikumen er på sitt kraftigste. Men det finnes mange gode ferdigpestoer i butikkene - om du leter litt.  Til denne retten kan du fint bruke annen type fisk som sei, hyse eller lysing.  Veldig mange andre deilige retter med torsk finner du...
lørdag 17. september Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: At så god chardonnay kan komme fra Languedoc, er det ikke mange som vet
Chardonnay fra Languedoc i en kjøligere stil er ikke så vanlig, her får du masse vin for pengene.
lørdag 17. september Apéritif
UKENS VIN: Glem taxfree: Du får cava til halv pris på polet
Denne cavaen kostet 214,90 for to år siden, nå får den for 109,90. Et kupp av dimensjoner
lørdag 17. september Apéritif
Hvilken vin er best til sopp?
lørdag 17. september ABC Nyheter
Tilbakekaller avokado
BAMA tilbakekaller avokado i topakninger.
fredag 16. september TV 2
Oppskrift: Den ultimate pizzavinen
Når pizza er både folkeeie og religion, blir det duket for mangfold.
fredag 16. september ABC Nyheter
– Strømpakken hjelper bare litt
Dette mener BKLF-direktør Gunnar Bakke om regjeringens støtteordning for næringslivet.
fredag 16. september Bakeri.net
Dette er regjeringens strømpakke
Slik vil regjeringen hjelpe næringslivet gjennom strømkrisen.
fredag 16. september Bakeri.net
Treningsturer blir en fast ordning: – Herregud, så fint det er her
SUTIVAN: Det har vært en koronastopp og litt prøving underveis, men nå er det bekreftet at det blir to turer fast til Kroatia i året. Det er allerede blitt ventelister på turene til neste år.
fredag 16. september $ Telemarksavisa
Inspirerende minimesse
På Pals' inspirasjonsmesse viste leverandøren frem nye produkter og ideer til å øke inntjeningen etter klokken 15.
fredag 16. september Bakeri.net
Petter havnet i bransjen ved en tilfeldighet – nå åpner han kafé med broren: – Jeg har troa
SKIEN: – Dette var aldri planen, sier Petter Tancred Olsen, som gleder seg til å satse på den lokale kaffeen med storebroren.
torsdag 15. september $ Telemarksavisa
Aga: - De beste vinene fra Portugal
Kristoffer Aga fra Renaa trekker frem to favorittviner og forteller alt om dekantering
torsdag 15. september ABC Nyheter
KLUBB: Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du rabatter på leie av villaer i Piemonte og på vinturer til Italia. Du får også rabatter på vinutstyr og italienske delikatesser hos VinoPiemonte.
torsdag 15. september Apéritif
– Det er hun som klarer å jekke meg ned, når alle sprø ideer dukker opp
Det var lagt stor vekt på Trasti & Trines evne til å tilpasse seg markedet, i juryens begrunnelse for vinneren av Link-prisen.
torsdag 15. september Altaposten
TESTER: Nydelig sider og varmende øl - disse flaskene hjelper deg gjennom høstmørket
Jevnt over er det høy kvalitet blant produktene som er sluppet på Vinmonopolet denne gang. Av de testede produktene er det i overvekt mye «hazy» og surt, men også de mørke, kraftige ølene gjør sitt inntog. Og det er blant de to sistnevnte vi finner de beste...
torsdag 15. september Apéritif
Er du Norges beste hobbybaker?
Vi søker deg som elsker å bake. Nå har du sjansen til å vise frem det du kan til hele landet!
torsdag 15. september NRK
DAGENS RETT: Med øl i marinaden får kyllingen ekstra vinger
I denne oppskriften er det brukte en mørk lager, bedre kjent som bayer, og i butikkstyrke. Men andre, dog ikke for mørke ølsorter med litt høyere alkohol fungerer også. Kanskje ikke de mest aromahumlepregete. Har du flere ølskvetter, kan du lage din egen blanding til denne...
torsdag 15. september Apéritif
I 15 år har hun slitt med mat – nå gir Linnéa ut kokebok med tv-kokk Wenche
Linnéa Myhre ville finne ut hvordan mat kan bli til noe mer enn kalorier, gram og dårlig samvittighet. Resultatet er en bok der hun jakter matglede sammen med God Morgen Norge-kokk Wenche Andersen.
onsdag 14. september rbnett.no
: Klampen i bånn er ingen klisjé når det gjelder Klempe & Dons
Med klampen i bånn jobber Jørgen Dons og Håvard Klempe på en helt ny måte når det gjelder å kombinere drinker og mat.
onsdag 14. september Apéritif
Smakfulle alternativer: Vinene som smaker mer enn de koster
Dette er smakfulle alternativer. Prøv vinene som smaker mer enn de koster.
onsdag 14. september ABC Nyheter
Kongen Marina: Slakt av Freya og service på marinaen
Servicen fra Fiskeridirektoratet ble fatal for hvalrossen Freya. Det gikk bedre med anmelderne, men servicen var dessverre av det selvbetjente slaget.
onsdag 14. september ABC Nyheter
Trude Beate har startet i ny jobb
– For meg er dette en helt annen verden, sier den dyktige bakeren.
onsdag 14. september Bakeri.net
– Oppblåst at mat har blitt så mye dyrere
Forbrukere bekymrer seg over økte matpriser. Varehandelsekspert Odd Gisholt mener problemstillingen er oppblåst og misforstått. – Det er mye man kan gjøre hvis man forholder seg smart til markedet, sier Gisholt.
tirsdag 13. september TV 2
Takeaway-test: – Ser helt forferdelig ut
TV 2 HJELPER DEG: Store forskjeller avdekkes når TV 2 hjelper deg sammenlikner bilder fra takeaway-menyer med rettene restaurantene faktisk selger.
tirsdag 13. september TV 2
Tyttebær er minst like sunne som tranebær
Det er tyttebær-år i år og disse små røde bærene er det en mengde ulike innholdsstoffer som gjør godt for kroppen. Blant innholdsstoffene finnes det flere typer polyfenoler med mange helsefremmende egenskaper, blant annet kan de forebygge urinveisinfeksjon.
mandag 12. september ABC Nyheter
Her spiller møllen hovedrollen
En østerriksk steinmølle er selve kjernen i virksomheten til det nyåpnede surdeigsbakeriet Molinå i Stavanger.
mandag 12. september Bakeri.net
DAGENS RETT: Sett pris på torsken med syrlige norske epler og masse smør
Det er dessverre ingen mulighet til å erstatte godt smør - og det gjelder i de fleste sammenhenger. Selv en skje med smør som får smelte på glovarme poteter eller fisk rett fra ovnen er nok til å gi tårer i øynene for et matvrak.  Men når vi...
søndag 11. september Apéritif
TESTER: Det er ikke bare single malt whisky som duger, her er flere gode bevis på det
Single grain whisky er en forfinet versjon av blended, men at kvaliteten er høy også med andre ingredienser enn bare byggmalt i meske-oppskriften, er det ingen tvil om.
søndag 11. september Apéritif
Helene (35) sa opp jobben for å starte noe eget: – Skal løse tidsklemma
Helene Facchini (35) hadde et aha-øyeblikk og sa opp jobben, der hun tjente gode penger, for å satse på eget konsept – og ikke minst seg selv.
søndag 11. september $ Telemarksavisa
KLUBB: Krabbe, maki og tysk riesling, en klassiker som ikke går av moten
Les mer om nydelig tysk riesling til nynordisk sushi
søndag 11. september Apéritif
Stor norsk studie avdekker cøliaki hos mange som ikke visste at de hadde det
– Det var overraskende at så mange var udiagnostiserte, sier forskeren som har ledet studien.
lørdag 10. september ABC Nyheter
UKENS KAKE: Blåbærsnurrer konkurrerer med kanelsnurrer - bare prøv selv
Her er kanelen byttet ut med kardemomme, og i tillegg er de fylt med blåbær, mandelmasse og vaniljekrem. Hva mer kan du ønske?
lørdag 10. september Apéritif
UKENS DRINK: Om du trodde Tom Collins var ute, er den tilbake fruktigere enn noensinne
Sydendrink nummer en Tom Collins får en ekstra dose med sitron, og får på den måten et nytt liv.
lørdag 10. september Apéritif
UKENS VIN: En solid syrah fra Nord-Rhône for en gunstig penge
Cuilleron Les Vignes d'à Côte Syrah 2021 er ikke bare et veldig godt  og prisgunstig uttrykk for syrah fra det nordlige Rhône. Den er også en Rhône-vin som skiller seg ut med sine 12 prosent alkohol. Den gjør at den oppleves friskere, men like fullt med en veldig...
lørdag 10. september Apéritif
: 2018-årgangen i Barolo viser til fulle viser vinmakerens kompetanse
2018-årgangen av Nebbiolo er kompleks, forskjellig vær i de forskjellige områdene gir forskjellige viner
lørdag 10. september Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Start barolohøsten mykt med denne lekre langhe nebbiolo-en
Flotte viner fra Giulia Negri, spesielt Langhe Nebbioloen gir masse vin for pengene
lørdag 10. september Apéritif
Skeptisk til økte matpriser: – Det er lett å maskere det i økte råvarepriser
Forbrukerrådet mistenker at dagligvarebransjen utnytter råvarekrisen – dagligvare-ekspert mener mistanken er berettiget.
lørdag 10. september Telemarksavisa
Slik har matvarene økt det siste året
TV 2 Nyhetene fant frem kvitteringer lagret i en app fra perioden juli til september i 2021. Denne ett år gamle handlelisten består av kjøttboller, frossen laksefilet, spagetti, filterkaffe, brød, olivenolje, kjøttdeig, ferdigpizza, svinefilet og en kartong sjokomelk. Så, i...
lørdag 10. september TV 2
DAGENS RETT: En slik kombinasjon setter fart på smaksløkene og smilebåndet
Retter med mange elementer er perfekt for en høstsøndag, eller en lørdag med godt selskap rundt bordet. Da har du tid til å planlegge retten, og det er selve essensen til å lykkes. Da blir selv en oppskrift som denne med mange ingredienser og elementer fullt overkommelig....
lørdag 10. september Apéritif
: Møt Tysklands nye stjerneprodusent på Kolonihagen Frogner
I Appenheim nord i Rheinhessen finner vi en av Tysklands absolutt mest spennende produsenter for øyeblikket, nemlig Weingut Knewitz. Det er en familieeid vingård hvor nå en ung tredjegenerasjon har virkelig fått Knewitz på kartet. 31 år gamle Tobias Knewitz står i spissen,...
fredag 9. september Apéritif
MATKURS OG VINKURS: Bli sertifisert brennevinssmaker med Sesto Senso Spirits Academy
Sesto Senso er Norges første tilbyder av profesjonelle WSET-sertifiseringskurs i brennevin. Få inngående kunnskap gjennom tre kurskvelder og 25 typer brennevin.
fredag 9. september Apéritif
– Det kan bli tomt for gulrøtter i butikken
Gulrota må holdes kjølig. Mye forskningsmidler er brukt på optimale kjøleanlegg. Nå har ikke bøndene råd til å bruke dem.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Årets nyvinning kåret på Pals-messe
Pals Callebaut Challenge 2022 ble vunnet av en kjent baker i kategorien bakst og en konditorlærling i kategorien kake/dessert/konfekt.
torsdag 8. september Bakeri.net
Storbesøk fra Sør-Afrika:  Spesialepisode med Adi Badenhorst
Adi Badenhorst fra Sør-Afrika begynte å lage vin som 13 åring!
torsdag 8. september ABC Nyheter
Coop tilbakekaller Middelhavssalat
Coop kaller tilbake Coop Middelhavssalat etter at det er påvist høye mikrobiologiske verdier i salaten. Produktet er sperret og fjernet fra butikkhyllene.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Bondeorganisasjoner fortviler – håper regjeringen snur om strømstøtte
Det kan bli mangel på norske grønnsaker i vinter dersom ikke strømstøtten til bøndene øker, advarer produsenter og forsyningsledd. De ber regjeringen snu.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Har lagt ned bakeriet
United Bakeries har sagt opp de ansatte ved knekkebrødbakeriet i Sigdal.
onsdag 7. september Bakeri.net
Dapper Bistro: En ny favoritt i Oslobukta
På Dapper Bistro i Bjørvika klaffer det meste.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Har samlet inn millioner til krigsrammede ved fronten
Kokken Ievgen Klopotenko har en helt egen måte å hjelpe landet sitt i krig mot Russland.
tirsdag 6. september TV 2
: Eksklusiv Champagnemiddag på Arakataka
Pertois-Moriset er en liten, men meget anerkjent Champagneprodusent som eier sine egne vinmarker. Startet i 1951 av Yves Pertois and Janine Moriset i Mesnil-sur-Oger. I dag er det barnebarnet Cécile som sammen med sin mann Vincent driver Pertois-Moriset. Huset har alltid vært familieeid og helt...
tirsdag 6. september Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL