Mat
Miljøskandale fikk sjokogigant til å snu: - Forsøkt skremt til taushet
Trusler om injuriesøksmål stoppet ikke Regnskogfondets kamp for å få to matgiganter til å bryte med skandaleselskap.
21:56 Dagbladet
«Kalorifrie» produkter slaktes: – Jeg føler meg fysisk dårlig
Matkontrollen : Nå kan man få tak i tilsynelatende helt vanlige matvarer, men som nesten ikke inneholder noen kalorier. Matkontrollen har tatt en nærmere kikk på disse matvarene uten næring.
18:38 TV 2
Kongen tok kineserne på senga med pikant overraskelse: - Alle kan lage den
Mer enn 100 kinesere er med på forberedelsene.
18:25 Dagbladet
En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden
Gå ikke glipp av denne helt unike smakingen med svært så flotte champagner til Michelin-mat.
17:32 Apéritif
Endrer nye krydderglass etter storm av kundekritikk
«Smartere» krydderglass fra Santa Maria har fått krass kritikk. Nå endrer krydderprodusenten nyheten.
17:00 DinSide
Maarud frykter chipskrise: - Kan bli for knapt
Tørkesommer kan gi mindre og dyrere chips og pommes frites.
13:58 Dagbladet
Om du ikke får nok av Jura-vin, er dette ditt neste prosjekt
Nystartete Carlines viser imponerende takter i sin aller første årgang.
onsdag 12:45 Apéritif
Matsvinnet gikk ned også i 2017
Svinnet i matbransjen gikk ned med 13 prosent fra 2015 til 2017. Klimafotavtrykket og det økonomiske tapet ble også redusert, med henholdsvis 18 og 8 prosent.
onsdag 11:38 ABC Nyheter
Dette bruker vi mest penger på akkurat nå
Vi kjøper mye klær og sko, men det er ikke her vi legger igjen mest penger.
onsdag 10:40 DinSide
Drama rundt den nye julebrusen: - Tonnevis av flasker på avveie
Ikke pant på julebrus
onsdag 08:47 Dagbladet
Omsetningen øker med søndagsåpent
Hagavik Hjemmebakeri startet med søndagsåpent for om lag ett år siden. Omsetningen har steget siden.
onsdag 08:22 Bakeri.net
Tar bærekraft på alvor
Idun Industri var tilstede på Foodscape og vil med det bli enda bedre på å inspirere sine kunder til å tenke bærekraft.
onsdag 08:20 Bakeri.net
DAGENS RETT: Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater
Som ikke bare er rask, men også veldig god. Og som kan tilpasses etter hva du har i kjøleskapet.
onsdag 00:00 Apéritif
Studie: Global oppvarming kan gi ølkrise
Global oppvarming kan føre til krise for verdens ølprodusenter. Byggavlingene vil bli redusert og ølprisen kan bli doblet, endog tredoblet, ifølge ny studie.
tirsdag 20:51 ABC Nyheter
UKENS VIN: Usedvanlig vellykket i både flaske og boks
Denne barberaen kjenner nok mange fra basishyllene. Siste versjon ut er tilbake der den en gang var, og boksutgaven er blant de beste i dette segmentet.
tirsdag 12:45 Apéritif
Syrisk baker satser i Hammerfest
Den syriske bakeren Abdul Karim A. Abbarai vil åpne sitt eget bakeri med utsalg i Hammerfest.
tirsdag 09:24 Bakeri.net
Hun er Årets Konditor i Sverige
Disa Molin fra Göteborg vant det svenske mesterskapet for profesjonelle konditorer og kan kalle seg Årets Konditor 2018.
tirsdag 09:23 Bakeri.net
DAGENS RETT: Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
Her er nemlig mye smak både i paneringen og i tilbehøret. Og det hele er likevel klart på under en halvtime.
tirsdag 00:00 Apéritif
I Oslo ble nylig tre spisesteder stengt fordi det kunne være helseskadelig å spise der
Avføring fra skadedyr, fordervet kjøtt og ansatte uten arbeidstillatelse var noe av det som møtte politiet, mattilsynet og flere andre etater da de hadde en storkontroll en natt i Oslo.
mandag 22:49 TV 2
Slåss for at alle skal få spise disse: - Ufattelig
Nestlederen i KrF nekter å godta at de som er avhengig av å spise disse glutenfrie bollene, ikke lenger skal få samme støtte.
mandag 21:12 Dagbladet
Ny sjokkrapport om utelivsbransjen: - Uvesenet må bort
Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er rystet over de nye funnene til Arbeidstilsynet.
mandag 20:42 Dagbladet
Coca-Cola mener disse to er altfor like: Presser Oslo-bryggeriet til full stopp
Sitronbrusen i hard vind etter etikett- og navnebytte.
mandag 16:42 Dagbladet
ELLES Fashion Lunch
Vi inviterte til ELLE Fashion lunch, se bildene her!
mandag 15:52 Elle
Q-meieriene kaller det «redaksjonell omtale» - men ekspert mener dette er reklame
Q-meieriene kaller det «redaksjonell omtale» - men ekspert i markedsrett sier at dette helt klart er reklame.
mandag 13:58 DinSide
Disse skal kåre Norges beste baker
Tre solide fagpersoner skal kåre Norges beste baker, både i senior- og juniorklassen.
mandag 13:38 Bakeri.net
Oversikt: Vi handler dagligvarer for over 200 milliarder
Netthandel av mat, grensehandel, mat på bensinstasjoner og i kiosker, til tross: Du er fortsatt veldig tro mot matbutikken din.
mandag 12:21 VG
TEST: Imponerende men den (og mange av de andre) koster
Når tema er Rhone og Sør-Frankrike er det ikke uventet at Cote-Rotie, Cornas, Hermitage og Chateauneuf-du-Pape topper.
mandag 08:55 Apéritif
Feiret 25 år som innehaver
Anne Britt Årli har drevet Presteruds eft. Bakeri og Konditori i 25 år og er klar for 25 år til - minst.
mandag 08:52 Bakeri.net
— Bli med å spre budskapet
Torunn Nordbø i Opplysningskontoret oppfordrer bakeriene til å bli med og sette fokus på brød og korn som klimavennlig mat.
mandag 08:52 Bakeri.net
Godterihytte til leie: - Jeg hadde aldri drømt om å få bygge dette
Alle sjokoladeelskeres drøm har gått i oppfyllelse!
søndag 16:19 Dagbladet
Frøya (9) får marsipankake og godsaker hver dag: - Tror det er lørdag hele uka
Bonden på Midtre Ekren Gård i Snertingdal gir bort overskuddsmat til grisene sine.
søndag 13:01 Dagbladet
Høstsuppe med røykt svineknoke
En god suppe er perfekt på en litt grå dag. Suppen fra Lars Erik Vesterdal er kokt på saltet og røykt svineknoke med gulrøtter, poteter, hodekål og purre.
søndag 11:11 NRK
Hva skal biene leve av når vi tar honningen deres?
Bienes historie overrasker igjen.
søndag 11:01 Dagbladet
Er det sunt å drikke litt alkohol?
Drikk hvis du vil, men ikke for helsens skyld, sier den danske Sundhedsstyrelsen – og forskerne er enige.
søndag 09:35 ABC Nyheter
Hellstrøm (69) på ferie med kjæresten (38): - Oppdager nye sier av oss selv
Kjæresten Anita Rennan står bak de lekre bildene på Eyvind Hellstrøms Instagram-feed.
lørdag 18:20 Dagbladet
Åtte ord fra en gjest forandret livet til TV-kokken Kjartan Skjelde
Restaurant, TV, bok, bryllup - og nytt senter for matinnovasjon. Bare noe av det turbokokk Kjartan Skjelde har fylt året med.
lørdag 15:44 Dagbladet
Det blir spansk-nordisk stemning i Bjørvika denne fredagskvelden
Fredag 9. november er det duket for en spennende middag på Restaurant Edda i Oslo. Deilige spanske viner møter Eddas nordiske kjøkken med fokus på det beste av råvarer.
lørdag 11:47 Apéritif
DAGENS RETT: Torsk på rugbrød med egg og sideflesk
Torsk, poteter og flesk er en veldig tradisjonell middagsrett, som også er veldig god, men som med fordel kan fornyes. Som i denne oppskriften.
lørdag 00:01 Apéritif
UKENS DRINK: Pisco sour
Pisco sour er som navnet antyder en svært frisk drink, og den forfriskende evnen gjør at den passer perfekt også til mat.
fredag 12:00 Apéritif
Vilt god viltgryte
Prøv Wenche Andersens nydelige viltgryte med rødvin, einebær og seterrømme.
fredag 10:47 TV 2
Smakstest av brunost
Én av produsentene vinner i begge kategorier, når ekspertpanelet smaker på både fløtemysost- og gudbrandsdalsost-typene fra Tine og Synnøve Finden.
fredag 10:36 TV 2
Fy fasan: Så mye godt - og så billig
Mat fra Midtøsten lagd av råvarer fra Indre Østfold? Jadda, for fasan!
fredag 10:28 Dagbladet
Grove brød selger mer
Folkehelsekampanjen #MerAv presenterte de seneste resultatene under et seminar på matmessen Foodscape torsdag. Andelen solgte grove brød er i øking.
fredag 09:29 Bakeri.net
Driver hjemmebakeri som hobby
Uføretrygdede Anne Britt Rønning begynte å bake fordi hun ville ha en meningsfylt hverdag.
fredag 09:29 Bakeri.net
Betesalat med appelsin og feta
Rødbeter kan være med enn syltede skiver som ekstra smak på brødskivene. Lise Finckenhagen bruker ferske rødbeter og gulbeter i salaten med appelsiner og fetaost.
fredag 08:52 NRK
Bakt søtpotet
En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Dette er comfort food på sitt aller beste!
fredag 06:30 NRK
DAGENS RETT: Ceviche de rocoto med glasert søtpotet
Ceviche er en veldig populær rett, som det finnes mange forskjellige forslag til tilberedning. Denne oppskriften er hentet fra den peruanske restauranten Aymara i Oslo.
fredag 12. oktober Apéritif
Full krangel om matsvinn: - Ministeren villeder folk
Nei, det er ikke husholdningene som er verst, sier lederen i Framtiden i våre hender.
torsdag 11. oktober Dagbladet
Her får du smake alt fra lekre champagner til kompleks cognac
Denne kvelden får du muligheten til å smake vin og brennevin fra 15 produsenter, akkompagnert av fingermat, og et Riedel-glass du kan ta med hjem.
torsdag 11. oktober Apéritif
UKENS KAKE: Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert, alle vil like, er garantert.
torsdag 11. oktober Apéritif
Frokostblandingen din kan være en skjult sukkerbombe
Matkontrollen : Det kan være lurt å lese ingredienslista neste gang du skal kjøpe frokostblanding.
torsdag 11. oktober TV 2
Åpner bakeri i gammel stasjonsbygning
Helene Staksrudvangen starter Villgjær Mikrobakeri på Skarnes.
torsdag 11. oktober Bakeri.net
Legger om rutiner etter svindel
Naustdal Dampbakeri advarer mot kontaktløse kort og endrer egne rutiner etter svindel på Olefine Conditori.
torsdag 11. oktober Bakeri.net
Bonanza for norske bønder: - Alle vil ha denne drikken
Akevitt er nå det nest største eksportproduktet fra norsk landbruk, bare slått av Jarlsberg-ost.
onsdag 10. oktober Dagbladet
Nei, dette betyr ikke det mange tror ...
KIMS relanserte sine chips for ikke lenge siden, med ny etikett, nye poser og nye lovord. Chipsene skal nemlig være «dobbeltkrydret», og ha «mer av det gode».
onsdag 10. oktober TV 2
Det finnes knapt noen bedre høstvin enn denne
Kombinasjonen av Côte-Rôtie, 2015-årgangen og Stèphane Ogier er det du trenger når ekstra rike retter står på bordet.
onsdag 10. oktober Apéritif
Orkla sier opp over 200 ansatte
Over 200 såkalte vareplasserere mister jobben i Orkla som følge av at dagligvarekjedene selv vil ha kontrollen over butikkhyllene.
onsdag 10. oktober Dagbladet
Coop Extra mest fram: Hemmeligheten ligger i denne fryseren
Professor mener en kjede bør være bekymret.
onsdag 10. oktober Dagbladet
Deler av bakeriet må rives
Skadene etter brannen hos Bakehuset i Brumunddal ble så omfattende at deler av bygget må rives.
onsdag 10. oktober Bakeri.net
Ta et brøddøgn i uka!
Mange er opptatt av å spise både sunt og bærekraftig, men vet du at den enkleste måten å få det til på er å spise mer grove brød og andre grove kornprodukter?
onsdag 10. oktober Bakeri.net
Domino's i dansk pizzaskandale: Jukset med datostempling og bruker råvarer gått ut på dato
- Ikke representativt for hvordan vi opererer i Norge, sier kjeden.
tirsdag 9. oktober Dagbladet
Quiz: Hva kan du om epler?
De vokser i hager og på store fruktgårder. Det finnes mange eplesorter, søte og syrlige, røde, gule og grønne. Vi spiser dem året rundt. Men hva kan du egentlig om epler?
tirsdag 9. oktober NRK
Fedmeprofessor bekymret for billig godteri: - Kan føre til for tidlig død
Norges fremste helseeksperter fortviler over at godterisalget i Norge kan øke igjen. - Stikk i strid med det Norge har påtatt seg ovenfor WHO, fastslår professor Jøran Hjelmesæth.
tirsdag 9. oktober Dagbladet
Vil spare miljøet med egenutviklet baguettesystem
Kjell Helge Korsnes i MP Storkjøkken er lei av både unødvendig matsvinn og middelmådige baguetter. Nå har han utviklet et baguettesystem som tar seg av begge problemene.
tirsdag 9. oktober Bakeri.net
Besatt av surdeig
Da Asgeir Stangnes fikk en besettelse for surdeig sa han opp sin faste heltidsstilling for å starte bakeri.
tirsdag 9. oktober Bakeri.net
Bli med på en eksklusiv vinsmaking med en legende fra Burgund
Denne kvelden får du en unik mulighet til å smake meget flotte viner fra Burgunds beste vinmarker. Fordi det er en svært så eksklusiv smaking er det kun 30 plasser denne kvelden, og de blir nok fort revet vekk.
mandag 8. oktober Apéritif
Vi kaster fem tonn mat hvert tiende minutt
Tallene bekymrer byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg (MDG), som nå vil ha et nasjonalt krafttak mot matsvinn.
mandag 8. oktober ABC Nyheter
Serverte gjestene «restemat» i bryllupet
– Vi var utrolig spente på hva vi kom til å få, sier brud Astrid Dalevold.
mandag 8. oktober NRK
Kutter i støtten til glutenallergikere
Bare personer med cøliaki får støtte, men også denne kuttes kraftig.
mandag 8. oktober Dagbladet
Kutter støtten til glutenfritt kosthold
Bare personer med cøliaki skal heretter få støtte til glutenfritt kosthold, foreslår regjeringen, som også kutter støtten til disse med nærmere 70 prosent.
mandag 8. oktober ABC Nyheter
Hval sjokolade reddet: - Som lille julaften på forskudd
- At Regjeringen reverserer den omstridte sukkeravgiften, tar vi som en halv seier, jubler Rolf Rune Forsberg i Hval Sjokoladefabrikk.
mandag 8. oktober Dagbladet
Slik blir årets Salon du Chocolat
Verdens største sjokoladeevent byr som vanlig på noe for enhver smak.
mandag 8. oktober Bakeri.net
Legger ned Saltdal bakeri
Nøyaktig 30 år etter at de startet opp bakeriet, legger ekteparet Solveig og Harry Pettersen ned driften.
mandag 8. oktober Bakeri.net
Tøff kamp om taxfree-kundene på Gardermoen: - Bare én overlever
Alkohol for milliarder av kroner står på spill på Norges fem største flyplasser.
søndag 7. oktober Dagbladet
Forskningssjef: - Pass deg for bananfella
- Banan er kanskje den frukten som oftest oppbevares feil, konstaterer Helge Næs i Nofima.
søndag 7. oktober Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL