Mat
Oppskrifter: Dette kan du lage av gresskar
Omsetningen av gresskar i Norge øker for hvert år. Årets sesong gir gresskar av topp kvalitet. Og nå er det tid for feiring av Halloween.
13:48 ABC Nyheter
Stekt asparges med zhoug
Stekte asparges smaker fantastisk, og her får du en super oppskrift på spicy asparges med hjemmelaget chilipasta. Det eneste du skal tenke på, er at du ikke må spare på krydderet.
12:45 NRK
MATKURS OG VINKURS: Bli kjent med Bordeaux gjennom 10 viner av en ekte ekspert - på kun to timer
Bordeaux er et av verdens mest sagnomsuste vinområder, kjent for sine lagringsdyktige røde viner fra mektige vinslott. Bordeaux-ekspert Terje Christensen tar deg gjennom de viktigste druene og distriktene.
12:00 Apéritif
Hos Alma: En barnevennlig voksenlunsj
Gi Alma litt sterkere medisin så blir dette veldig bra.
11:33 ABC Nyheter
Søtt og skummelt til Halloween
Siste dag i oktober er det klart for fest med mystikk, skremmende figurer, knask eller knep. Forbered deg med hjemmelaget godteri til de som banker på.
09:10 NRK
MATKURS OG VINKURS: Du har en boblende høytid i vente – få opptil 40% rabatt på eksklusive musserendesmakinger
Jule- og nyttårsforberedelser er ikke alltid like moro – all planleggingen suger både tid og energi. Bare det å sette sammen en meny og velge drikke som er høytiden verdig, kan føles som en kamp. Derfor gjør vi det hele enklere for dere gjennom muligheten til å...
09:00 Apéritif
Krydret vegansk grønnsakgryte med ristet rug
Midtøstens krydrede gryte med nøtter og frukt lager vi på rug og gode rotgrønnsaker. Freekeh er korn som vanligvis lages på ristet hvete, men ingenting slår den finske rugen når det gjelder smak. Rotgrønnsaker valgt etter sesong gir sødme til de smakfulle,...
06:17 NRK
– Norsk bygg er fremtidens mat
I fremtiden er det viktig å satse på de matvarene som metter flest mulig mennesker. Derfor er korn - og særlig bygg - en viktig næringskilde.
mandag 14:04 ABC Nyheter
Vil sette pølse-rekord
- Det er lengden som teller, ikke tykkelsen.
mandag 13:50 Dagbladet
Konfitert fennikel
Det er ikke bare andelår som kan konfiteres. De aller fleste robuste grønnsaker egner seg også godt. Konfitert fennikel er en fantastisk lunsjrett, servert sammen med et glass sider og litt ristet brød.
mandag 12:34 NRK
Nordisk chili con carne servert i kålblad
Chili con carne, chili med kjøtt er jo i hovedsak en chilirett med kjøtt som tilbehør. Ikke kjøtt med chili. I denne oppskriften smaksettes hestebønner med chili og ved siden av serveres en herlig ragu med litt kjøtt.
mandag 10:49 NRK
Her er vinnerne av NM Sunn fastfood 2021
NM i Sunn fastfood er en konkurranse for alle som serverer raske måltidsløsninger til folk i farten. Det er syvende gang Opplysningskontoret for frukt og grønt har arrangert denne konkurransen.
mandag 09:47 ABC Nyheter
Femte generasjon oppdrettstorsk – men hvor god er den?
Er kvaliteten på oppdrettstorsk blitt bedre de siste 15 årene? I løpet av vinteren skal forskere ved Nofima og restaurantbransjen finne ut av dette.
mandag 09:21 ABC Nyheter
Grøt med røykt rug
Rug som ristes eller røykristes holder seg lenge i et tett glass i skapet. Hvorfor ikke koke ruggrøt til middag?
mandag 05:00 NRK
Camillo Bastrup byttet med naboen
Gjestene tar turen lenger opp i Kristiansands parade- og bakerigate for å få en kaffe og noe godt fra Dampbageriet.
søndag 22:58 Bakeri.net
KLUBB: Bruk hele kyllingen, del 1: Ramen er billig luksus som gir deg alt utenom vinen, den matchen fikser du selv
Ingen rett skriker trøst for ganen så bra som en vellaget ramensuppe. Jeg liker vanligvis at mat skal være mindre tidkrevende enn dette, men ventetiden er verdt hvert eneste sekund. Ramen er en japansk rett som kom til da japanerne begynte å importere nudler fra Kina ved starten av...
søndag 18:09 Apéritif
MATKURS OG VINKURS: En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse
I 1977 klekket forretningsmannen og champagne-elskeren Vittorio Moretti ut en plan. Han kjente hjemtraktene sine i Franciacorta ut og inn, og visste at de rommet et enestående potensial. Både det mineralrike jordsmonnet og det kjølige klimaet var perfekte til det han hadde i tankene. Og i...
søndag 10:00 Apéritif
UKENS VIN: Her får du en svært prisgunstig og moderne vri på rioja – laget av en ekte vinmagiker
Alvario Palacios er mest kjent for sine Priorat-viner, men det er i det østlige Rioja at røttene finnes.
lørdag 14:31 Apéritif
Magiske Maaemo
Nye Restaurant Maaemo i Bjørvika i Oslo gjenvant sine tre stjerner i Michelinguiden, og det er høyst fortjent. Både maten og mat- og vinkombinasjonene er så nær perfeksjon som det går an å komme.
lørdag 14:01 ABC Nyheter
– Det er veldig synd at servitørene ikke duger, når kokken er flink
PORSGRUNN: En ny indisk restaurant åpnet i Porsgrunn i sommer. Vi har tatt turen innom.
lørdag 11:59 $ Telemarksavisa
Kandisert ingefær
Ingefær er godt for mye. Den varmer, lindrer når du er tett i nesen og hjelper mot kvalme. Når du kandiserer ingefæren får du godteri på kjøpet.
lørdag 11:00 NRK
Jeg kuttet alt av karbohydrater i én måned – slik reagerte kroppen
«Sukkermusa» skulle dø, og jeg hoppet bukk over ernæringsekspertenes råd for å sulte den ut. Slik gikk det.
lørdag 10:49 $ Telemarksavisa
Snart er det duket for åpning: – Allerede nå er helgene fram mot jul nesten fullbooket
SKIEN: Nå er det like før Kay Kittelsen og Thomas Olsen åpner det nye Mathuset på Myren. – Allerede nå er helgene fram mot jul nesten fullbooket, forteller de.
fredag 20:52 $ Telemarksavisa
- Frekt
En TikTok-bruker som hevder han jobber på McDonald"s, avslører hva han gjør mot «frekke kunder».
fredag 20:13 Dagbladet
5 digge melkealternativer
Nye sunne alternativ til melk kan du enkelt lage hjemme på ditt eget kjøkken.
 Så enkelt – og supergodt!​
fredag 14:33 Elle
Få en smak av Hotel Bristol hjemme
Andrzej Karteczka byr på frisk helårsdrink med høstvibber.
fredag 12:00 ABC Nyheter
3 fredagsmiddager: Saken er biff, kylling eller spekematfat
Når helgen kommer er det ekstra deilig å unne seg litt god mat, og mange av oss sverger til fredagstacoen. Men det finnes andre, lettvinte og hyggelige fredagsmåltider.
fredag 06:01 ABC Nyheter
Bygger 4000 kvadratmeter
Spesialbakeriet bygger nytt bygg på 4000 kvadratmeter.
torsdag 19:45 Bakeri.net
Trøndelag: Vil inspirere til økt matglede blant eldre
Matgledekorpset i Trøndelag har utarbeidet brosjyre for å inspirere til matglede og bedre matomsorg for eldre.
torsdag 14:47 ABC Nyheter
Glaserte beter med burrata
Delikat, myk italiensk burrataost i bunn med glaserte gulbeter og rips. Det blir en både søt og syrlig vegetarrett med mange fine farger til middagsbordet.
torsdag 13:39 NRK
Tyskland er mer enn bare Riesling
Alt godt fra Tyskland må ikke lages av Riesling. Dette er vinekspertenes tyske favoritter som ikke er Riesling.
torsdag 13:00 ABC Nyheter
Åpner Norges største kyllingfabrikk
Reitan Retail har gjennom Norsk Kylling og REMA 1000 satset to milliarder kroner på verdens mest klimavennlige og avanserte slakteri og foredlingsanlegg for mer ansvarlig produsert kylling.
torsdag 12:00 ABC Nyheter
Pærer kokt i gurkemeie
En vidunderlig god og krydret dessert. Laken som pærene kokes i kan siles av og brukes som saus til iskrem eller basis til gløgg.
torsdag 06:10 NRK
Strømsjokket: Disse matvarene kan bli dyrere
Usikker og varierende energipriser gjennom vinteren er dramatisk for de store gartneriene som taper penger hver eneste dag. Konsekvensene kan bli store både i Norge og verden.
onsdag 20. oktober TV 2
ELLE Wellness: 10 tips til detox og økt energi
Anniken Nayelis beste detox-tips for å oppnå ekstra overskudd gjennom høsten.
onsdag 20. oktober Elle
Purretornado
Purre er lekkert tilbehør til fisk, kylling eller kalkun som både smaker godt og har mye kostfiber og vitaminer. Den blir ekstra festlig når du snurrer den opp som en tornado.
onsdag 20. oktober NRK
La Fable må du ikke gå glipp av
Nyåpnede La Fable er et moderne brasserie med tradisjonelle, franske fristelser, pakket inn i god service og freshe lokaler.
onsdag 20. oktober ABC Nyheter
Key lime pai med paibunn av rester
Klassikeren Key lime pai får et skikkelig oppsving når vi lager paibunnen med tørt brød og restene fra kjekspakken.
onsdag 20. oktober NRK
Han er årets kokk
Årets kokk er Filip August Bendi (32), som derned skal representere Norge på Bocuse d"Or, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.
tirsdag 19. oktober Dagbladet
Dette godteriet bør du ikke spise for mye av
Et for høyt inntak av en spesiell type godteri kan gi økt blodtrykk og hjerterytmefortyrrelser.
tirsdag 19. oktober $ Telemarksavisa
Inviterer til julekake-konkurranse
Tine Partner inviterer på nytt bakeriene til å konkurrere om hvem som lager Norges beste julekake.
tirsdag 19. oktober Bakeri.net
QR avslører alt om fiskens reise
En "ekte Lofot-torsk jeg er.." er ikke bare født i Henningsvær. I et forsøk skal du nå kunne finne ut om fiskestykkets hele reise ved hjelp av en QR-kode.
tirsdag 19. oktober ABC Nyheter
Terte med endiver
Her har du en kjapp rett som vil imponere gjestene dine. Den er enkel å lage og passer inn i de fleste menyer.
tirsdag 19. oktober NRK
3 varme drikker som passer perfekt nå
Det er lite som smaker bedre enn god og varm drikke etter en dag du har vært ute i kulda eller hvis du bare vil ha en hyggelig stund. Her får du tre gode og varmende drikker som du kan hygge deg med nå som gradestokken sakte, men sikkert kryper nedover
tirsdag 19. oktober ABC Nyheter
Ingefærtrøfler
Sjokoladetrøfler er en enkel måte å lage konfekt på. Trøflene kan smaksettes som man vil. I denne oppskriften er det brukt ingefær, kanel og honning.
tirsdag 19. oktober NRK
Lavendeltrøfler
– Lavendel og sjokolade er en fantastisk smakskombinasjon, sier Alexandra De Paoli. I denne oppskriften bruker hun tørkede lavendelblomster. De gir en elegant smak som minner om England og afternoon tea.
tirsdag 19. oktober NRK
KLUBB: Høstens deiligste ost har kommet og vinmatchene er uten like
Den blir laget i grenselandet mellom Frankrike og Sveits, i et fjellandskap i Jura. Den heter Mont d`Or - det fulle navnet er Mont d`Or Vacherin du Haut-Doubs, mens den heter Vacherin Mont-d`Or hvis den skal ha sveitsisk AOC-deklarasjon. Den eneste forskjellen som kan være verdt å ta med seg, er at...
mandag 18. oktober Apéritif
Bakt sellerirot med waldorfinspirert tilbehør
Den knudrete, rare roten blir kjempegod når du baker den i ovnen. La den få følge av eple- og rødløkskompott og en god smørsaus. Når du topper med et garnityr som er inspirert av en klassisk Waldorfsalat, blir det festmat.
mandag 18. oktober NRK
MatPrat: 3 moderne myter om kjøtt
Hvor mye kjøtt spiser vi? Og er det sunt eller usunt? Her er tre ting du kanskje ikke visste om kjøtt.
mandag 18. oktober ABC Nyheter
Friterte piroger
Lyst på noe salt og sprøtt? Eller noe å servere gjestene i en fart? Pirogene kan du fryse, så er det bare å fritere og servere. Den friske syrlige epledippen kan også fryses.
mandag 18. oktober NRK
Sellkake som signaturprodukt
Tradisjonelle lefser med søt røre og fenalår er en slager i Salten. Nå er Mor Mosti klar til å bygge nytt bakeri for sellkaker.
mandag 18. oktober Bakeri.net
UKENS KAKE: Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.
søndag 17. oktober Apéritif
UKENS VIN: Denne vinen byr på mye karakter til biffen - og en artig historie
Terrazze Rosso Conero 2018 er en veldig god representant for Rosso Conero DOC, og for druen montepulciano fra det kalkholdige jordsmonnet i vinmarkene rundt Monte Conero som er dens varemerke. Det betyr solid jordsmonnskarakter og veldig god moden og fast mørkere frukt i både duft og smak. Som skapt for...
søndag 17. oktober Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Skal du virkelig overraske så vel gane som lommebok, gjør du det med denne vinen
Den er intet mindre enn det aller beste vinkjøpet i basis på tvers av alle farger og vinstiler.
søndag 17. oktober Apéritif
Brimi-restauranten Vianvang: Mer enn bare sjalottlauk
Arne Brimi serverer rustikk, men solide matretter. Vinlisten er blant landets beste.
søndag 17. oktober ABC Nyheter
UKENS DRINK: Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.
lørdag 16. oktober Apéritif
Alchemist: Denne restauranten har 10.000 på venteliste
En smakskavalkade av 50 retter har gjort denne to-stjernes restauranten til en snakkis blant verdens gourmander. Kjøkkensjefen på Alchemist er usikker på om det egentlig er en restaurant.
lørdag 16. oktober ABC Nyheter
Verdens brøddag – fem brødoppskrifter fra hver sin verdensdel
16. oktober er Verdens brøddag og fem bakere deler oppskrifter fra fem verdenshjørner. Hva med å prøve et brød fra Afrika, Oseania, Asia, Amerika eller Europa?
lørdag 16. oktober ABC Nyheter
Kunder føler seg lurt i butikken
Samme emballasje på samme produkt, men ulikt opprinnelsesland. Kundene føler seg lurt.
fredag 15. oktober $ Telemarksavisa
Farsdag 2021: Smakfulle gavetips til en matglad far
Enten han liker å lage god mat eller bare spise den finner du tips til gave til farsdag 14. november 2021 her.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Bakteriene sover i millioner av år og kan våkne i maten din
Sporedannende bakterier kan overleve i millioner av år og våkner til live i pastarestene og melkekartongen din. De fører til sykdom og enormt matsvinn. Nå håper forskerne at de nærmer seg svar på hva som kan gjøres for å bekjempe dem.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Går egget i stykker når du skreller det? Her er det magiske trikset!
Spiser du halv ødelagte egg til frokost hver morgen? Sykt irriterende, vi vet! Men det finnes en utrolig enkelt triks som gir deg perfekte egg - hver gang!
fredag 15. oktober Vi i Villa
Elg med tre sauser
En kjappere versjon av langtidskokt får du dersom du skjærer kjøttet i skiver og tilbereder det i stekeovnen. Kjøttet blir mørt men krever bare halve tiden sammenlignet med å steke kjøttet i ett stykke. Her serverer vi elg med vinterhvite grønnsaker og tre sauser.
fredag 15. oktober NRK
Rabarbraiskake med marengs
Alle fortjener en iskake. Denne har mange herlige smaker – vanilje, kardemomme og rabarbra. Rabarbraens syrlighet passer perfekt til parfaiten og den italienske marengsen.
fredag 15. oktober NRK
Pornstar Martini: På Tjuvholmen har de drukket 12.000 av den på kort tid
Max Forsblom og kollegene ved Amazonia by BAR har siden juni servert 12.000 av deres Pornstar martini.
fredag 15. oktober ABC Nyheter
Beef Wellington
Den klassiske engelske steken med soppstuing og sprø butterdeig ytterst, krever både innsats og gode råvarer. Men den er vel verdt innsatsen når du vil imponere litt ekstra.
fredag 15. oktober NRK
Anuga 2021 overgikk alle forventninger
Over 70 000 besøkende fra 169 land besøkte den nylig avholdte messen Anuga. Det betyr at det igjen går mot mer normale tider med større bransjearrangementer.
torsdag 14. oktober Bakeri.net
Så store forskjeller er det på ulike årganger av vin
Francesco Marzola har 43.000 viner i kjelleren. Er det forskjeller på årganger eller ikke? Svaret får du i ukens podcast.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
Oppskrift: Verdens raskeste sjokoladekake – Kladdkake
Kladdkaka er så rask å lage at den er perfekt for uventede gjester - om du ikke allerede har ei eller to i fryseren fra før.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
Burger King mot McDonald's: Barna har en klar favoritt – så skjer dette
TV 2 HJELPER DEG JUNIOR: Det oppstår full forvirring når barna skal blindteste maten fra Burger King og McDonald's.
torsdag 14. oktober TV 2
Etter nesten to år, åpnet han dørene igjen: – I går var det helt fullt og kaos her
PORSGRUNN: I ett år og sju måneder har det populære sushi-stedet i Storgata, Ori Sushi Bar holdt stengt. Denne uka åpnet de dørene igjen.
onsdag 13. oktober $ Telemarksavisa
TESTER: Skal du ha de beste 2017-baroloene, må du ha tusenlappene klare - men det finnes noen unntak
Mulighetene til å finne gode baroloer under 500 kroner blir stadig mindre, og spesialpolslippet er intet unntak. Her må du stort sett bla opp mye mer. Men så får du noen virkelige godsaker.
onsdag 13. oktober Apéritif
Innlandet: Feilpakket brød fra Bakehuset AS
Noen brød av typen «Våre groveste skårede matpakkebrød» er pakket i feil pose. De er lagt i poser merket «Våre groveste skårede havrebrød» og på disse posene er ikke melkepulver deklarert.
onsdag 13. oktober ABC Nyheter
Gresskargryte
En kjapp og enkel høstgryte med flaskegresskar. Her får du hverdagsmat klar på en halvtime.
onsdag 13. oktober NRK
Mat-merking: 4 av 10 føler seg lurt
4 av 10 i en ny undersøkelse sier de føler seg lurt av merkingen som er på maten i butikken.
onsdag 13. oktober ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL