Mat
Spansk smårett kåret til verdens beste
Baskisk tapas er av Lonely Planet kåret til verdens beste matopplevelse. Av de nordiske landene er det bare Danmark som klarer å hevde seg med sitt «smørrebrød».
20:57 ABC Nyheter
Mystisk kollaps skaper dramatisk rekedød: - Vanskelig å få ferske reker neste sommer
Fortvilte rekefiskere gir de store oppdrettsanleggene skylda.
13:07 Dagbladet
Disse vinene er noen av de mest fascinerende som lages
At Priorat gir vin med mye kraft, er velkjent, og denne produsenten byr som alltid på det lille ekstra.
12:45 Apéritif
Vennenes gripende gest til Ingrid Espelid Hovig: - Ville ha grått om hun visste
De nærmeste takker Ingrid med et tradisjonelt gravøl.
10:34 Dagbladet
Norsk møteplass på iba-messen
BKLF ønsker alle bakere og konditorer, samt resten av bransjen velkommen til egen lounge under årets iba-messe i München.
08:07 Bakeri.net
Blogger løfter frem grovbrød
Personlig trener Maren Erdvik løfter frem grovbrødets gode egenskaper på bloggen fitliving.blogg.no
07:56 Bakeri.net
DAGENS RETT: Bagna caoda
Bagna caoda-sausen er svært kraftig og fet og trenger magert tilbehør som grønnsaker eller brød som er den tradisjonelle måten å servere den på.
00:00 Apéritif
- For en kul iskrem! Men du bør kanskje ikke spise den på første date ...
Det begynte som en aprilspøk, men i neste uke er den i butikk. Vi har prøvesmakt.
tirsdag 22:00 Dagbladet
Den nye burgerkrigen: Skal lokke med hurtigladere
Hurtigladestasjoner skal lokke kunder til burgerkjedens restauranter langs veien. - De kan ikke la være, sier professor.
tirsdag 14:48 Dagbladet
Sommerværet både godt og dårlig
Den uvanlig lange og varme sommeren har gitt seg ulike utslag for bakeriene.
tirsdag 13:23 Bakeri.net
UKENS VIN: Hvis du er rask, sikrer du deg denne vinen til halv pris
120 kroner er latterlig lav pris for denne vinen som skulle kostet det dobbelte, men det er bare 400 flasker igjen.
tirsdag 12:45 Apéritif
De beste rådene for å spare penger på mat
Spiser matutgiftene opp budsjettet? Her er fem tips til hvordan du bruker mindre på mat i måneden.
tirsdag 10:10 NRK
Nyåpning kostet
Baker Østby AS økte omsetningen i fjor, men resultatet ble likevel negativt.
tirsdag 08:23 Bakeri.net
Ber taxfree-ansatte fjerne «hemmelige» prislapper: - Dette skulle aldri ha skjedd
Butikkledelsen tok umiddelbart affære da Dagbladet stilte spørsmål ved de «doble» prislappene i taxfree-hyllene på Gardermoen.
tirsdag 07:16 Dagbladet
DAGENS RETT: Dampkokt ørret med ingefær
Kinesiske smaker som ingefær, sesamolje og soyasaus gjør susen med hverdagsfisken.
tirsdag 00:00 Apéritif
Jordbæryoghurt tilbakekalles – kan inneholde plastbiter
Som en forsiktighetsregel har meieriprodusenten Danone besluttet å tilbakekalle et parti med Activia jordbæryoghurt som kan inneholde plastbiter.
mandag 17:47 ABC Nyheter
Sjekk datoen: Tilbakekaller Activia jordbæryoghurt
Kan inneholde plastbiter.
mandag 17:17 Dagbladet
Pusser opp for én million
Bakeriet i kjøpesenteret Smietorget på Gran i Oppland gjennomgår en omfattende renovering.
mandag 13:50 Bakeri.net
– Vi skal øke konsumet!
Med #MerAv-kampanjen har Helsedirektoratet droppet pekefingeren til fordel for positivt ladede budskap. Har det virket?
mandag 12:06 Bakeri.net
Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.
mandag 08:00 Apéritif
Varsler prisøkning på norsk mel
En dårlig kornhøst i Norge og mange andre europeiske land skaper stor etterspørsel og påfølgende prisøkning på mel, varsler norske møller.
mandag 02:30 ABC Nyheter
Har gått ned 22,5 kilo på to måneder
Fra brus og sjokolade til diett og 10 000 skritt om dagen.
søndag 21:53 Dagbladet
- Denne poken er så god at alle som synes laks er kjedelig bør ta turen hit
Bowls by Trio imponerte i vår test av alle matbodene på Vippa.
søndag 19:53 Dagbladet
Seniorforsker: - Lettbrus gjør deg ikke tjukk
Ikke grunn til å tro at lettbrus gjør deg tjukk, mener eksperter. Nå er det bekreftet i en ny studie.
søndag 19:08 Dagbladet
Hver fjerde norske barnehage serverer knapt grønnsaker: - Det er alvorlig
Foreldrene vil ha sunn mat til barna. Det er de ikke sikret.
lørdag 15:44 Dagbladet
DAGENS RETT: Grillet kamskjell med pastinakkskum, rødbetemarmelade og persilleolje
Kamskjell skal bare såvidt berøre grillflaten, derfor er delikatessen den perfekte forrett. Men en mettende sådan i denne komposisjonen .
lørdag 00:03 Apéritif
Toppkokkens nye superkropp: Avslører oppskriften
Slik gikk Gordon Ramsay ned mer enn 20 kilo.
fredag 21:36 Dagbladet
TGI Friday's får gjennomgå: Det er ikke maten som er problemet
Restaurantanmeldelse av TGI Fridays
fredag 17:42 Dagbladet
UKENS DRINK: Rom og prosecco er sammen så sommerlig som en drink kan bli
Denne drinken tar pulsen på 1950-tallets Havanna, Cuba og er derfor velutprøvd som leskedrikk under lune forhold.
fredag 12:00 Apéritif
Müsli og granola: – Ikke noe jeg anbefaler som en daglig del av kostholdet
Helseinspirator tester müsli og granola.
fredag 10:20 ABC Nyheter
Fyller låven med nybakt brød
Ekteparet Marry Ann og Egil Torgersen har gjort om en tom låve til et gårdsbakeri.
fredag 09:32 Bakeri.net
Denne fisken spiser du ofte, men du er neppe klar over det (Hooked+)
Vassild er en fisk det finnes mye av i Norge, uten at den tilsynelatende er en populær matfisk. Men denne fisken spiser du ofte, under et annet navn.
fredag 09:00 Hooked
Bruk av cannabisfrø doblet i Danmark: Norge står for tur
Hampfrøene brukes i brød, pannekaker og peanøttsmør.
fredag 07:52 Dagbladet
Handwerks 116 % grove surdeigsbrød
Pontus Blomberg i Handwerk viser sin teknikk for å lage ekstra grovt surdeigsbrød på sammalt spelt og kruskakli.
fredag 06:00 Bakeri.net
Oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig
Oppskrifter fra Ingrid Espelid Hovig og Fjernsynskjøkkenet
fredag 01:19 NRK
DAGENS RETT: Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa
Når svinekoteletter får riktig varmebehandling, i dette tilfellet på grillen, blir de riktig så gode.
fredag 00:00 Apéritif
UKENS KAKE: Har du ikke friske solbær, blir denne kaken like god med fryste bær eller sågar syltetøy
Solbær er noe mange har et elske-hate-forhold til. Og er du blant de første, vil denne kaken garantert falle i smak. Er du blant de siste, er solbær pakket inn i kakedeig en fin måte å innta disse superbærene på.
torsdag 11:00 Apéritif
Matvarene som er verre for tennenes emalje enn sjokolade
Se matvarene som gir mest syreskader.
torsdag 10:55 Dagbladet
Varsler prisoppgang på norsk mel
Norske møller har foreløpig mye korn på lager, men flere regner med å måtte sette opp prisen på mel ganske snart.
torsdag 07:54 Bakeri.net
Arrangerer tur til Italia
Condifa arrangerer inspirasjonstur til Italia i oktober.
torsdag 05:19 Bakeri.net
- Wow! Rågodt. Her får du følelsen av å sitte på gata i Asia og spise
The Golden Chimp serverer årets beste øyamat.
onsdag 8. august Dagbladet
Daglivarebransjen under lupen: - Propaganda at norsk mat er billig
Matvaregrunder i kolonial.no Karl Munthe Kaas jubler over Konkurransetilsynets kommende utredning.
onsdag 8. august Dagbladet
Sunnhetstipset ekspertene er helt enige om
Gjør som ernæringsfysiologene vi har spurt: Gå for grønt! Det vil også gjøre et positivt utslag på vekta.
onsdag 8. august Dagbladet
Lei av å alltid måtte drikke siste årgang? Her får du store viner med noe modning
Trimbach har finansielle muskler nok til å holde tilbake vin i kjelleren. Uten at påslaget er særlig stort. Nyt nå eller legg disse storhetene i kjelleren.
onsdag 8. august Apéritif
Hva er alternativ mat egentlig?
Den internasjonale matvaremessen Sial Paris skal i år gi mer plass til alternativ mat. Messen arrangeres i Paris 21-25. oktober.
onsdag 8. august Bakeri.net
Håper å slå alle rekorder i år
Etter oppkjøpet av fire nye utsalgssteder på tampen av fjoråret, ligger 2018 an til å bli et omsetningsmessig rekordår for Råde Bakeri.
onsdag 8. august Bakeri.net
UKENS VIN: Så herlig sommerlig kan bare en vin fra Sicilia være
Og ikke en hvilken som helst rødvin, for den må være av druen frappato som gir er leskende og delikat bløt stil.
tirsdag 7. august Apéritif
Har svettet seg gjennom sommeren med VM-trening
Nikolai Meling og Ivar Bakke har brukt all fritid i hele sommer til trening frem til Iba-UIBC-Cup for bakere 15.-17. september. Og de er i rute!
tirsdag 7. august Bakeri.net
Venter på skjenkebevilling
Mette Aune vil utvide repertoaret til Marihøna Gårdsbakeri med uteservering av pizza, vin og øl.
tirsdag 7. august Bakeri.net
Tilsyn skal se på prisdiskriminering blant matvaregigantene
Næringsdepartementet har bedt Konkurransetilsynet finne ut om de store leverandørene driver prisdiskriminering når de selger varer til kjedene til ulik pris.
tirsdag 7. august DinSide
Konkurransetilsynet skal sjekke prissamarbeid
Næringsdepartementet har bedt Konkurransetilsynet finne ut om de store leverandørene driver prisdiskriminering når de selger varer til kjedene til ulik pris.
tirsdag 7. august Dagbladet
Den franske mesterkokken Joël Robuchon (73) er død
Kåret til århundrets kokk i 1990.
mandag 6. august Dagbladet
Ny matskandale rammer Europa: Lagde livsfarlig morsmelkerstatning
Spansk politi har arrestert fire personer for salg av morsmelkerstatning uten næringsinnhold. Kan være dødelig, mener ernæringsfysiologer.
mandag 6. august Dagbladet
Vil føre tradisjonen videre
Ida Maria Sande Olavsrud (14) har brukt sommerferien på å lære seg å bake kamkaker.
mandag 6. august Bakeri.net
Nytt rekordår for Baker Hansen
— Konseptet vårt passer godt sammen med trender i markedet, sier daglig leder Knut C. Hals.
mandag 6. august Bakeri.net
«Nytt på nytt»-Bård ba milliardselskaper rydde opp - fikk svar på tiltale
Bård Tufte Johansen twitteroppfordret sjømatselskapene til å rense sjøen for plast. Her gir selskapene humorgeneralen svar på tiltale.
søndag 5. august Dagbladet
Frukt og grønnsakene du ikke skal legge i kjøleskapet
Disse 4 fruktene og 4 grønnsakene skal ikke i kjøleskapet
søndag 5. august Dagbladet
Må prøves: Sitrontrikset gjør burgeren knallgod på grillen
Hjemmelaget burger er knallgodt
søndag 5. august Dagbladet
Matbutikkene skjønner ingenting: Brått selger dette som hakka møkk
Klarer du å gjette hva som plutselig har solgt stort i sommervarmen?
lørdag 4. august Dagbladet
Derfor vil 40 000 mennesker spise på denne restauranten
Ventelister til tross, det er én mulighet til å få bord.
lørdag 4. august Dagbladet
En suppe som sparker fra er topp om sommeren
Om du vegrer deg for å spise noe varmt, enn si noe sterkt mens sola fortsatt skinner, bør du prøve denne fiskesuppen. Den passer dessuten veldig godt å serveres iskald.
lørdag 4. august Apéritif
Videoen av skilpadda som vrir seg i smerte fikk verden til å reagere
Christine fra Tyskland og en skilpadde fra Costa Rica åpnet verdens øyne.
fredag 3. august Dagbladet
Ingrid: Takk for at du aldri juksa
Hele Norges matmor har gått bort. Alle som er glad i mat vil savne deg.
fredag 3. august Dagbladet
Dette drakk vi før: Husker du «sekskroneren»?
Her er drikkevarene som forsvant.
fredag 3. august ABC Nyheter
Her får du smake Spanias mest spennende kjøkken, nemlig det baskiske og med lekre viner til
Txotx er en av Oslos hotteste restauranter og maten matcher perfekt med de nordspanske vinene du får smake denne kvelden.  Vi kan love smakseksplosjoner av det sjeldne.
fredag 3. august Apéritif
Halve avlingen er allerede tapt. August blir kritisk for norske grønnsaker: - Helt avhengig av regn nå
Enkelte har tapt halve avlingen.
fredag 3. august Dagbladet
Kokkenes siste hilsen: Takk for maten, Ingrid
Hele Norges matmor Ingrid Espelid Hovig gikk bort i dag.
fredag 3. august Dagbladet
Jamie til Ingrid: – Du er sjefen!
Ingrid Espelid Hovig var veldig begeistret for den engelske TV-kokken Jamie Oliver. God kveld Norge var med da de to møttes igjen i 2009.
fredag 3. august TV 2
UKENS DRINK: Sorgin negroni
Her får sommerfavoritten selskap av en spesiell type gin som bidrar med både blomster og grapefrukt. Utrolig mye smak i et glass med andre ord.
fredag 3. august Apéritif
- En perfekt sommer-restaurant. Hadde det ikke vært for maten
Restaurantanmeldelse av Lille Herbern
fredag 3. august Dagbladet
Fra New York til Nordfjordeid
Amerikanske Catherine Balken har flyttet til Nordfjordeid for å jobbe som konditor i Minibakeriet.
fredag 3. august Bakeri.net
Besøk bakerier over hele verden – på iba
Et av høydepunktene på årets iba-messe i München blir de virtuelle reisene til spennende bakerier som Tartine i San Fransisco og Sandholt i Reykjavik.
fredag 3. august Bakeri.net
– Aldri hatt en lignende salgsrekord
Den unike sommeren har virkelig satt sine spor. Issalget øker, høyere alkoholinntak, kinobesøkstall synker og treningen flyttes utendørs. 
torsdag 2. august ABC Nyheter
Kornkrise i Europa: - Kan gi dyrere øl
Tørke og varme får store utslag på Europas kornåkre. Nå frykter bransjen for at prisene på øl vil øke.
torsdag 2. august Dagbladet
Grilla kyllingtacos
Grille idag? Prøv denne smakfulle retten.
torsdag 2. august Elle
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL