Mat
ANNONSE: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
lørdag 15:05 Apéritif
Er dette verdens ekleste kake?
Millioner av mennesker elsker å se på videoer av kviser som klemmes. Men denne videoen tar kaka.
lørdag 09:50 ABC Nyheter
DAGENS RETT: Kanskje den beste måten å servere kylling på
Coq au vin er både så franske og så klassisk som en rett kan bli. Rett og slett den perfekte søndagsmiddagen.
lørdag 00:01 Apéritif
DAGENS RETT: By på denne nydelige retten til helgen
Når kveite får høstskrud som i denne oppskriften, henter vi fram det beste av dekketøy og drikke til.
lørdag 00:00 Apéritif
Arne Johannesen kjøper Jærbakeren
Førstkommende mandag overtar Arne Johannesen alle ansatte, utsalgene, resepter, produksjonslokaler og merkevaren til Jærbakeren. – Vi har som kjent mistet mye salg til dagligvare og vi har gått ned i omsetning fra 64 til 32 millioner kroner siste to år. Dette oppkjøpet er et...
fredag 15:05 Bakeri.net
UKENS DRINK: Denne får trønderne til å gå mann av huse
Pimms & Hoes er en av den populære Trondheims-baren Raus' kreasjoner som godt kan lages hjemme.
fredag 12:00 Apéritif
Norges største konkurranse for lærlinger
Oslo/Akershus-cup arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Oslo og Lærlingkompaniet. Det er en konkurranse for lærlinger i yrkesfagene kokk, servitør, konditor og resepsjonsfag i Oslo og Akershus. — Dette er det største arrangementet for lærlinger i Norge, hvor flest fagfelt...
fredag 11:58 Bakeri.net
9 matvarer som ødelegger nattesøvnen din
Har du problemer med å sovne, kan det være at en av disse ni matvarene er skyldig.
fredag 10:35 Vi i Villa
Gründerpris til kransekakebaker
Årets Gründer i Asker og Bærum er en pris som deles ut av NHO, næringsrådene i de to kommunene og Kvinner i Business. Målet er å stimulere til nyetablering. I utvelgelsen legges det blant annet vekt på nyskapning og kreativitet, skriver Budstikka. I år var det...
fredag 08:54 Bakeri.net
DAGENS RETT: Slå til med en japansk klassiker
Det er ikke hvilken som helst japansk rett, men rett og slett nasjonalretten sukiyaki. Utmerket fredagskos.
fredag 00:05 Apéritif
Slik lager du Henning Solbergs pasta carbonara
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 800 gr spagetti 3 stk eggeplommer 50 gr revet parmesan 300 gr bacon 1 fedd hvitløk Kok pasta i en kjele med vann og litt salt. Kutt bacon i terninger og stek dette på middels varme i en stekepanne med et fedd hvitløk i. Når baconet er...
torsdag 16:45 TV 2
Ny, rød sjokoladetype
Det er Barry Callebaut, en av verdens ledende sjokoladeprodusenter, som har lansert den nye sjokoladetypen Ruby, laget på Ruby kakaobønner. 80 år etter innføringen av hvit sjokolade, er det nå en ny type på markedet. Ruby-bønnen sies å være unik, fordi den...
torsdag 13:03 Bakeri.net
UKENS KAKE: Har du fryseren full av tyttebær, er denne desserten fin å bruke dem til
Tyttebær i desserten gjør den ekstra frisk og god. Med yoghurt i stedet for fløte blir panna cottaen ekstra lett, men fortsatt med mye smak.
torsdag 11:00 Apéritif
Foodora lanserer pick-up
I samarbeid med 23 kaféer har matleveringstjenesten foodora lansert en ny pick-up-tjeneste via sin app. Kundene kan nå kjøpe kaffe, hvetebakst, frokost- og lunsjretter via appen, og hente bestillingen i kaféen når den er klar. — Forbrukervaner endrer seg hele tiden, og vi vet...
torsdag 07:55 Bakeri.net
DAGENS RETT: Det er utrolig hvor mye smak en skje paprika kan gi
Det er ikke hvilket som helst paprikapulver som brukes i denne retten.
torsdag 00:00 Apéritif
Slik lager du Cathrine Larsåsens vegetarfrikadeller
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 300 g risottoris 4 dl hvitvin 8 dl varm kjøttkraft eller buljong 20 g smør 50 g finrevet parmesan 1 egg 200 gr mel 200 gr brødrasp/panko Hold kraften varm i en kasserolle. Varm en kjele og ha i risen. Rør rundt til risen er blank. Hell...
onsdag 16:45 TV 2
TEST: Få, men ekstra gode høydepunkter
Spesialpolenes tilførsel av nye viner i oktober har noen virkelige godbiter, men også mange hyllevarmere.
onsdag 15:57 Apéritif
Disse vinene blir stadig bedre kjøp
Prisveksten i Bordeaux påvirker ikke prisene i Madiran. Derfor er disse vinene nå utrolig gode valg for den som bygger kjeller.
onsdag 12:45 Apéritif
Norges beste kjøtt kåres
Norgesmesterskapet i kjøttprodukter 2017 står for døren. I tre dager skal 18 erfarne dommere smake seg frem til Norges beste kjøttprodukter. 530 produkter fra 59 produsenter bedømmes og rundt 300 av produktene er julemat. Hele 75 forskjellige typer pinnekjøtt og like mange...
onsdag 08:26 Bakeri.net
Brød kan få vekstutfordringer
Bakehuset er Norges største bakeri målt etter driftsinntekter, som i 2016 var på 1,448 milliarder kroner. Bakeriet, med hovedkontor på Økern i Oslo, leverer også gode resultater til sine eiere i Norgesgruppen. Driftsresultatet i 2016 endte på solide 55 240 000 kroner, en...
onsdag 08:24 Bakeri.net
DAGENS RETT: Pai gir sikker middagsseier
Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.
onsdag 00:05 Apéritif
Slik lager du Thomas Ulsruds sjokolademilkshake
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 1L H-melk 1L iskrem med sjokoladesmak 500 gr mørk sjokolade 1stk ananas Ha melk og is i bollen til en foodprocessor eller blender. Hakk og tilsett sjokolade. La maskinen gå til alt er blandet. Kutt ananas i sticks, slik at de kan dyppe de i milkshaken.
tirsdag 16:45 TV 2
UKENS VIN: Denne kule rødvinen er et solid røverkjøp
Calabria helt sør i Italia, fortjener større oppmerksomhet, og denne rødvinen vil sjarmere selv den står ikke øverst på listen over
tirsdag 12:45 Apéritif
Bil smalt i veggen på Arntzen Bakeri
Det var fredag kveld at en mann i 30-årene krasjet inn i veggen hos Arntzen Bakeri på Frosta, melder Adresseavisen. Ekteparet Arntzen bor i etasjen over bakeriets butikkutsalg, og satt og så på tv da bilen smalt i veggen under dem. — Det som hang på veggen ramlet ned, forteller...
tirsdag 07:24 Bakeri.net
Slik blir Europain 2018
Europain er en internasjonal messe og møteplass for bakeri-, konditori-, sjokolade-, og iskrembransjen. Her presenteres franske og internasjonale selskaper med produkter og tjenester for hele industrien. Messen arrangeres annenhvert år i Paris og besøkes av rundt 65 000 fagfolk. Forrige Europain...
tirsdag 07:22 Bakeri.net
Mange ble smittet av farlig parasitt i Trondheim
Flere enn ti personer ble syke av en farlig parasitt i Trondheim i september. Mattilsynet mistenker at de ble smittet på en lokal restaurant.
mandag 23:49 VG
Slik lager du Mona Grudts kamskjell-ceviche
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 8 kamskjell 1 pk popcorn 0,5 fennikel 1 gulrot 0,5 blomkål 1 rød chili 1ss ingefær 4 lime 2 dl soyasaus 1 potte koriander Rens kamskjell og kutt dem i små terninger. Bland soyasaus og limejuice. Legg kamskjellene i laken 5 minutter...
mandag 17:34 TV 2
Sukkererstatter med nye egenskaper
Det irske næringsmiddelselskapet, Kerry har utviklet en ny sukkererstatter, TasteSense, et naturlig smaksstoff som tilfører søtsmak til mat- og drikkevarer, skriver worldbakers.com. Produsenten lover samme smak og munnfølelse som sukker, men uten sukkerets negative egenskaper, skriver...
mandag 08:37 Bakeri.net
DAGENS RETT: Plukkfisk kan faktisk være festmat
Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.
mandag 08:05 Apéritif
Feir eplets dag med disse tipsene
Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.
mandag 08:05 Apéritif
Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode
I dag feirer vi eplets dag og årets eplemost er på vei. Men husk at det er mer som skiller epler enn fargen. Vi har laget en liten guide.
mandag 07:40 Apéritif
Skal ta Norges 6. gullmedalje
Christian André Pettersen bestemte seg allerede da han var ni år gammel for å ta gull i kokkeverdens OL, Bocuse d’Or. Han gir norske bønder deler av æren for at Norge hevder seg i konkurransen.
søndag 20:00 Nationen
Hjemme hos Trond Moi - Bli med på årets mest spennende matkurs
31. oktober inviterer vi til festaften med Trond Moi på Høvikodden
søndag 14:21 Apéritif
Vikinger brygget øl med steiner
Bryggesteiner er svært vanlige funn når arkeologer undersøker gamle gårdsbruk. Men hva kan de fortelle oss?
lørdag 14. oktober ABC Nyheter
Kjempegresskar på nesten 500 kilo dyrket fram i Danmark
Et gigantisk gresskar på nesten et halvt tonn gikk av med seieren i danmarksmesterskapet i kjempegresskar 2017. 
lørdag 14. oktober ABC Nyheter
Rimi-Hagen advarer Rema-Reitan mot å havne i «det svarte hullet»
Stein Erik Hagen advarer Ole Robert Reitan: – Dere må dyrke det å være billigst. Er du ikke tro mot det konseptet, havner du i det svarte hullet, sier Hagen.
lørdag 14. oktober VG
DAGENS RETT: Med rødvinsaus blir torsken skikkelig festfin
Denne torskeretten er det skikkelig festsus over. Får du ikke tak i fersk hel torsk, kan du godt lage den med filet, fersk eller fryst.
lørdag 14. oktober Apéritif
DAGENS RETT: Det er ikke bare trøndere som liker sodd - bli overbevist du også
Ingenting er som en rykende varm sodd til middag en kald marsdag. Prøv denne oppskriften selv.
lørdag 14. oktober Apéritif
Norges beste frokost 2017
Konkurransen Twinings Best Breakfast, kårer den beste hotellfrokosten man får i Norge. Scandic Nidelven er et kjent begrep hos matglade folk som reiser mye. Hotellet ved Nidelvens bredd i Trondheim sentrum har vunnet konkurransen ti ganger på rad, før Thon Hotel Lofoten, etter mange sterke...
fredag 13. oktober Bakeri.net
DAGENS RETT: Her er den nye hurtigmiddagen
Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.
fredag 13. oktober Apéritif
DAGENS RETT: I dag blir det pasta til middag
Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte.
fredag 13. oktober Apéritif
UKENS DRINK: Klar for å prøve noe annet enn gin tonic?
Akevitt er i ferd med å ta over for gin som bartendernes nye favoritt. Denne vrien er en fin drink å starte med om du fortsatt ikke har vent deg til akevitt på denne måten. 
fredag 13. oktober Apéritif
Hvem blir verdens beste bakere i 2018?
Verdensmesterskapet Masters de la Boulangerie 2018 vil bli arrangert i forbindelse med Europain-messen i Paris 3. til 6. februar. Arrangøren Lesaffre, som er en stor fransk gjærprodusent, har nå sendt ut informasjon om at denne tredje runden av Masters de la Boulangerie kommer til å bli...
fredag 13. oktober Bakeri.net
Skrova får eget bakeri
Beatrice Løvdal og Lise Susan Haugland har kjøpt et av de eldste husene i Skrova, og her planlegger de å åpne et lite bakeriet til sommeren, skriver Lofotposten. Skrova er et lite øyvær i Vågan kommune i Lofoten. Vågan kommune godkjente nylig Løvdal og...
fredag 13. oktober Bakeri.net
DAGENS RETT: Burritos gjør alle fornøyde
Denne oppskriften på burritos er superenkel og vil bli godt mottatt selv blant de som vil ha tacoen sprø.
fredag 13. oktober Apéritif
Trekkjer karbonadar etter funn av skarpt objekt
Kjøtprodusenten Kuraas AS kallar tilbake Premium Karbonader etter funn av eit skarpt objekt i ein pakke.
torsdag 12. oktober Nationen
Slik lager du Glenn Jensens tiramisu
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 3 eggeplommer 3 ss sukker 300 gr naturell kremost 3 dl kesam vanilje 3 ss cognac 5 ss espresso 2 pakker ladyfinger kjeks Vispe eggeplommer og sukker hvitt. Rør i kremost og kesam, litt av gangen slik at det blir en jevn masse. I en annen bolle blander du...
torsdag 12. oktober TV 2
Sopprisotto med lam, grønnkål og sprø jordskokker
Her kan du selv velge hvilke sopper du vil bruke. Resultatet blir en deilig høstrett.
torsdag 12. oktober NRK
Økning i kjøttproduksjonen i første halvår
Kjøttproduksjonen i Norge økte i første halvår økte med 2,5 prosent. Det er spesielt kylling og andre typer fjærfe vi spiser mer av, men mindre svinekjøtt.
torsdag 12. oktober Nationen
UKENS KAKE: Vart opp med en fransk klassiker til kaffen
Franskmenn elsker sine fruktterter. Med god grunn. Og denne er intet unntak.
torsdag 12. oktober Apéritif
Wenches tapas, en smak av Spania
Wenche er inspirert av sin ferie i Spania. Dagens meny er tapas.
torsdag 12. oktober TV 2
14 triks som holder grønnsakene friske lenger
Lei av at de friske, deilige matvarene fra naturens spiskammer blir dårlige før du rekker å spise dem? Vi har 14 geniale triks som forlenger holdbarhe...
torsdag 12. oktober Vi i Villa
Oslo skal redusere matsvinnet
Prosjektet, som har som mål å redusere matsvinnet med 20 prosent i minimum halvparten av matomsetningen i serveringsbransjen innen 2020, er godt i gang. De første estimatene viser at det kastes omtrent 9000 tonn nyttbar mat fra norske hoteller og kantiner per år. Dette tilsvarer mat for en...
torsdag 12. oktober Bakeri.net
Motz pusses opp
Forrige skikkelige oppussing av Motz Konditori i Halden skjedde i 1996. — Nå blir det en ny grundig oppgradering med maling av overflater, nye bord og stoler, omorganisering av butikken, flere sitteplasser og utvidet tilbud av kaffe og is, sier eier og baker Espen Halkjær til Halden...
torsdag 12. oktober Bakeri.net
Bodøbryggerne laget mest bråk
Det ble Bådin som tok seieren i årets Bryggeribråk, men fikk tøff konkurranse av Nøgne Ø.
torsdag 12. oktober Apéritif
DAGENS RETT: Indisk gryte blir ikke det samme etter denne
Denne retten er indiskinspirert men ikke mer krydret enn at selv de mest følsomme vil nyte den.
torsdag 12. oktober Apéritif
Slik lager du Siri Avlesen-Østlis franske ertesuppe
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 8 dl kyllingkraft 400 gr grønne erter 5 ss sherryeddik 5 ts sitronsaft 2 dl kremfløte 2 dl champagne Ha ertene i en blender med halvparten av kraften. Kjør til en jevn blanding. Når det nærmer seg servering helles blandingen over i...
onsdag 11. oktober TV 2
Ekspert: Tror Rema kan forsvinne - peker på Ole Robert Reitan som syndebukk
Flere eksperter innen dagligvaremarkedet sier det er Ole Robert Reitan som må ta ansvaret for Rema 1000s krise.
onsdag 11. oktober VG
19 år gammel bordeaux til fantasipris
Når denne er tom får du en som er enda eldre til samme pris. Og denne gangen er det trolig nok til alle.
onsdag 11. oktober Apéritif
Truls Svendsen, den matglade nordlendingen kokkelerer med Wenche
Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen har lagt ut på en kulinarisk dannelsesreise i inn- og utland. Truls viser Wenche en av sine gode fiskeretter.
onsdag 11. oktober TV 2
Prisen på mat synker
Prisen på mat og alkoholfri drikke sank med 0,6 prosent fra august til september 2017. De siste tolv månedene har prisen på mat sunket med hele 1,9 prosent, mens konsumprisindeksen totalt har økt med 1,6 prosent. – Nedgangen i matprisene i september var overraskende, sett i lys av at...
onsdag 11. oktober Bakeri.net
Bronse i Global Pastry Chef
Det var Henrik Falkensten (22), utøver på det norske kokkelandslaget og hans commis, Thea Victoria Thorèn Jensen, rekrutt på Baker- og Konditorlandslaget, som tok hjem tredjeplassen, etter kniving mot Italia (sølv), og Sverige (gull). Det betyr at det unge talentet ikke klarte...
onsdag 11. oktober Bakeri.net
DAGENS RETT: Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.
onsdag 11. oktober Apéritif
Laveste vinproduksjon i Europa på 36 år
Hagl, tørke og ekstremvær har rammet årets druehøst i Europa. Produksjonsnivået kommer til å bli det laveste siden 1981.
tirsdag 10. oktober ABC Nyheter
Slik lager du Adam Schjølbergs grillspyd
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 800 gr indrefilet av storfe 50 gr sjampinjong 1 rød paprika 1 grønn paprika 1 løk 1 rødløk 2 dl BBQ-saus 700 gr småpotet Kutt kjøtt og grønnsaker i ønskelige biter. Tre dem på grillspyd. Pensle...
tirsdag 10. oktober TV 2
UKENS VIN: Dobbelt knallkjøp til viltet
Denne deilige munnfullen koster bare 149,90 og er noe alle kan unne seg til høstlig vilt. Legger du på 10 kroner, får du enda mer karakter i glasset.
tirsdag 10. oktober Apéritif
Gode tips om hva du skal bruke eplene til
Klimaet her oppe i nord kan være en utfordring for noen hver, men gir oss takket være en lang vekstsesong fantastiske epler.
tirsdag 10. oktober Apéritif
Lag noe søtt og godt med de norske eplene
De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.
tirsdag 10. oktober Apéritif
Dramatisk for Reitan: Rema faller videre
Rema er igjen den store taperen i dagligvaremarkedet. Extra er billigkjedevinner, mens giganten NorgesGruppen bare siger i fra og nærmer seg halve markedet. Rema avviser at det er dramatisk.
tirsdag 10. oktober VG
Inviterer til nytt Rogalandsmesterskap
Stavanger og omegn baker- og konditorlaug inviterer igjen fylkets unge bakere og konditorer til å konkurrere. Rogalandsmesterskapet 2018 vil bli arrangert i forbindelse med laugets årsmøte 3. februar. Det er elever fra og med Vg2 matfag og opp til 22 år (født etter 31.12.1995) som...
tirsdag 10. oktober Bakeri.net
Brød med fiskeolje vekker stor interesse
Som barnehagelærer erfarte Bodø-mannen Kurt-Ivar Morsdal at barnehagebarn ofte får servert brød med lite fiber, mange e-stoffer, mye salt og delvis herdet/mettet fett. Slik oppsto idéen til Barnehagebrødet – det perfekte brødet for barnehagebarn....
tirsdag 10. oktober Bakeri.net
DAGENS RETT: Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.
tirsdag 10. oktober Apéritif
Slik lager du Brita Møystad Engseths kyllingsuppe
Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 2 gulrøtter 1 løk 3 stilker stangselleri 1 kyllingbryst 1 liter kyllingkraft 100 gr byggryn 2 stilker rosmarin Kutt gulrot, løk og stangselleri i passende biter. Fres disse i en kjele. Ha i kraften og kok opp. Kutt kylling i biter og stek for...
mandag 9. oktober TV 2
Lise Finckenhagen lager elg-kebab i Wenches kjøkken
Når Wenche har ferie låner hun ut kjøkkenet til andre kokker. Dagens gjestekokk er Lise Finckenhagen. Hun har jobbet ved flere tre-stjerners restauranter i både Frankrike og i Spania. I dag lager hun elg-kebab, en deilig norsk rett som er lett å lage og lett å spise.
mandag 9. oktober TV 2
Lær å lage de lekreste konfektene
Norges beste konditorer lærer deg alt du behøver å vite for å lage sjokolade og konfekt som proffene
mandag 9. oktober Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FAVORITTER

Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Fotboll Get-ligaen Buskerud Båt Bergen Akershus Næringsliv Rogaland Aust Agder Vestfold Sport Hedmark Oppland Nordland Kjendis
flere?
Trøndelag Møre og Romsdal Troms Sogn og Fjordane Østfold Skåne Vest Agder Fiske Oslo Kultur Mobil Reise Oskarshamn Kvinnherad Game of Thrones Fotball Økonomi Grue Helse Finnmark Kalmar Film Svalbard Tesla Kultur Spill Forskning Båt Inrikes Vær Helsingborg Bil Sverige VM Landbruk Östra Göinge Norway Cup Mat Arendal Russland Boksing Forsvar Malmö Hässleholm Masfjorden Tour of Norway Vestby Sjakk Ishockey Sykkel Brexit Landskrona Molde Risør Suldal Nedre Eiker Musikk Litteratur Hockey Sport Arctic Race Stavanger Jakt Lillesand Tech NM Håndball Fjell Kristiansand Kristianstad Jobb Trondheim Hammerfest Kongelig Agdenes Voss Svømming Sørreisa Stockholm Verdal Kongsvinger Motor Osterøy Mote Skellefteå Valg Menn Bærum Kunst Holmestrand Eidfjord Nord-Korea Kävlinge Politikk Emmaboda Odds BK Vellinge Ylvis Ledare Tingvoll SK Brann Lund Musik Vitenskap Langrenn Åsnes Vinje Dyr Olofström Radøy Tyskland Bolig Odda Tjøme Eliteserien Nannestad Svedala Stord Android Skien Kvænangen Austrheim Dovre Seljord Narvik Fedje Hopp Evenes Vevelstad Tingsryd Steinkjer Jul USA Mjölby Klima Volda Stavanger Oilers Strømsgodset Ålesund Kommunesammenslåing Motorsport Mandal Trening Sarpsborg Frankrike Vestre Slidre Kragerø Aurdal Ås Eslöv Tvedestrand Askøy Åstorp Lesja Barn Måsøy Klatring Svelvik Rauma Lyngdal Nybro Alpint Andøy Skiskyting Moss Friidrett Karmøy
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL