Mat
DAGENS RETT: Pannestekt ørret - American style
Her får den følge av en ekstra smaksrik potetsalat inspirert av det amerikanske kjøkken.
00:00 Apéritif
Raser mot gjester
Den britiske kokken Tom Kerridge raser mot gjester som ikke dukker opp til bordreservasjonene sine.
23:42 Dagbladet
Kylling med ansjos, oliven og chili
Kylling, ansjos og oliven er en klassisk italiensk kombinasjon som er mange hundre år gammel. Gino D'Acampo bruker ansjos i olje, det er perfekt til denne oppskriften, siden ansjosen er ferdig renset.
mandag 08:49 NRK
Pasta med kamskjell og pesto
I Nord-Italia, langs Liguriahavet, har de mange retter med kamskjell. Her er en kjapp oppskrift med nydelig smak og konsistens.
mandag 08:49 NRK
Over all forventning
– Det er tydelig at folk har savnet et bakeri her, sier Andrea Ingelsrud, som for halvannet år siden startet Ingelsrud Konditori i hjemkommunen.
mandag 07:16 Bakeri.net
Denne vinen er et av vinverdenens aller beste kjøp og som bør få sin renessanse
Fino sherry er ikke en vinstil som troner øverst på listen over de hotteste. At det bør det bli en endring på, er denne et strålende bevis på. Inocente er nemlig vinstilens grand cru.
mandag 07:06 $ Apéritif
By på heftige og flerdimensjonale smaker med fiskecurry fra Sri Lanka
Det fine med fisk er at det både smaker deilig og tar kort tid å tilberede. I denne curryen kombineres fast breiflabb med heftige smaker fra det indiske subkontinentet.
mandag 00:47 $ Apéritif
Ostekake med jordbær
Ostekake som du ikke trenger stekeovn for å lage. Ostekremen er laget med jordbærgelé og skal stå kaldt for å stivne. Gled deg til den myke, luftige konsistensen og den nydelige smaken av jordbær.
lørdag 07:49 NRK
Sjokkert av harry­handel: - Hinsides
Omsetningen på Kiwi i Halden har økt med nesten 75 prosent.
lørdag 06:00 Dagbladet
DAGENS RETT: Grillet hval med syltet potet, bakt sellerirot og rømmesaus
Det mørest tenkelige kjøttet med mer smak av villmark enn av hav, ja, det er årets hvalkjøtt.
lørdag 00:00 Apéritif
Suksess med «ny» laks
Coop selger laks fra Norges første «lukkede anlegg».
fredag 21:51 Dagbladet
Åtte salatar med spekeskinke
Sommarmat skal vere lett, smakfull og fort gjort. På ein varm dag passar det godt med spekeskinke i salaten.
fredag 13:44 NRK
UKENS DRINK: Meir spritz
Den kommer dessuten til å omvende alle som sier at de ikke liker akevitt.
fredag 12:00 Apéritif
Buffé-forbudet oppheves
Fra 15. juli vil hoteller og kantiner igjen kunne tilby buffé til sine gjester. Det bekrefter næringsminister Iselin Nybø (V) til VG.
torsdag 20:50 TV 2
Grilla nykål med urtedressing
Nykålen er her, og den aller beste måten å spise den på, er rett fra grillen. Den blir saftig og mør, og serveres med en frisk urtedressing med olivenolje. Mia Frogner bruker dill og persille, men du kan bruke akkurat det du vil ha – eller det du har.
torsdag 12:55 NRK
UKENS KAKE: Skal du bake en festkake i sommer, gå for denne
Ingredienslisten er lang og det er flere elementer som skal settes sammen, men siden du fordeler arbeidet på to dager, går det som en lek.
torsdag 11:00 Apéritif
Winemakers Dinner: Smak delikate viner fra Sancerre til Aymaras svært så lekre 5-retters meny
Det blir en svært så spennende kulinarisk opplevelse når klassisk hvit, rosa og rød sancerre settes i kombinasjon med det moderne latinamerikanske kjøkkenet slik det praktiseres på Aymara.
torsdag 10:13 Apéritif
- Sinnssyk vekst!
NorgesGruppen er vekstvinner i et marked i enorm vekst, viser ferske tall.
torsdag 09:01 Dagbladet
– Nå må bransjen ta seg sammen!
En betydelig del av årets lærlinger får ikke læreplass. – Nå må bransjen ta seg sammen og gi disse læreplass, sier fagansvarlig Kjetil Dale Aas i Baker- og Konditorbransjens opplæringskontor (BKO)
torsdag 07:32 Bakeri.net
Her møtes Sør-Frankrike, Burgund og Châteauneuf-du-Pape i en og samme flaske
Denne vinen tilhører eliten i Languedoc og byr på svært mye karakter allerede, selv om den vil utvikle seg videre i minst 12 år.
onsdag 12:45 Apéritif
DAGENS RETT: Spinatgryte med dill og linser Sai bhaji 
Den har mange ingredienser men er likevel veldig lett å lage. Du blir rikelig belønnet, også fordi du byr på en helt kjøttfri middag.
onsdag 8. juli Apéritif
Oslo stenger fire nye utesteder etter coronabrudd
Fire nye skjenkesteder ble stengt i Oslo tirsdag på grunn av brudd på smittevernreglene, melder VG. Dermed er til sammen sju utesteder stengt i hovedstaden.
tirsdag 7. juli ABC Nyheter
UKENS VIN: Knallbillig superfrisk hvitvin som også kan lagres
Muscadet er en vinstil som fortjener mer oppmerksomhet og med så lav pris som dette konkurrerer den ut de fleste hvitviner, ikke bare på pris, men også på holdbarhet.
tirsdag 7. juli Apéritif
Salat med flaskegresskar og linser
Gino er i Umbria og lager salat med linser i kombinasjon med blant annet bakt flaskegresskar, valnøtter og tranebær. Til sammen blir det en spennende miks med kontrastfulle smaker, farger og konsistenser.
tirsdag 7. juli NRK
Pasta med guanciale, poteter og tomater
Guanciale er svinekjaker som er gnidd inn med salt, svart pepper, sukker og timian og deretter speket i tre måneder. Det er en delikatesse fra Umbria og Lazio i Midt-Italia og blir mye brukt i klassisk italiensk pasta. Det kan erstattes med røkt pancetta eller bacon.
tirsdag 7. juli NRK
Winemakers Dinner: Smak 3 GG-er og 5 andre viner til en lekker 5-retters meny
Smak spennende viner fra en ung og ambasiøs vinmaker. Kjøkkensjef Daniel Johansson på Klosteret har komponert 5 deilige retter til vinene.
mandag 6. juli Apéritif
TEST: Det er stor forskjell på de beste og de mindre interessante boksene med hvitvin. Her er fasiten
Kjøper du en treliter med hvitvin som ikke er så god som du håpet, må du lage mye saus for å bli kvitt den. I denne guiden finner du til sammen  135 hvitvinsbokser sortert etter kvalitet.
mandag 6. juli $ Apéritif
Bellini og osteboller med oliven
Italienere liker å starte kvelden med en aperitivo, en drink før middag. Det gir en mulighet til å slappe av og få en prat etter dagens arbeid. Bellini smaker av fersken og serveres her med små osteboller.
mandag 6. juli NRK
Stekt makrell med tomatsalat
Makrellen har fått et lag italiensk polenta før den stekes i olje. Tomatsalaten består av tomater i flere farger og former og dressingen er laget på hvitløk, basilikum og olivenolje.
mandag 6. juli NRK
Disse vinene er laget for å skape glede og god stemning, men er like fullt veldig seriøse
Ikke på grunn av at vinene er «old school» - for de går lenger enn det, men heller at de er like eteriske som den rådende filosofien var den gang.
mandag 6. juli $ Apéritif
Unike kvalitetsprodukter skaper kø
Paret som står bak den populære fiskerestauranten Slippen i Fredrikstad har nå åpnet håndverksbakeriet Bakfickan. Og ambisjonene er også denne gangen høye.
mandag 6. juli Bakeri.net
Denne oppdaterte versjonen av capresesalat gir garantert mersmak
Sommermat nummer én må være lekker capresesalat. Med noen små justeringer får denne klassiske salaten et moderne og friskt uttrykk.
mandag 6. juli $ Apéritif
Her spiser han 75 pølser på ti minutter - satte verdensrekord
Ingen andre mennesker i verden har spist så mange pølser på så kort tid som 36-årige Joey Chestnut.
søndag 5. juli VG
Skadelig stoff forbudt
Skadelig stoff brukt i stekepanner, kokekar, klær og matemballasje forbys fra 4. juli.
lørdag 4. juli DinSide
DAGENS RETT: Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat
Det hjelper å ha gode råvarer samt ikke minst følge av små søte nypoteter og skikkelig fersk fennikel.
lørdag 4. juli Apéritif
Kjøtt har positiv effekt på mental helse
Blir man mer ulykkelig om kjøtt og kjøttprodukter velges helt bort i kostholdet? Ja, ifølge en fersk og omfattende studie utført ved University of Alabama i USA.
fredag 3. juli KLF
UKENS DRINK: Rebujito
Denne hiten fra Sevilla er som skapt for hete dager, og så gir den mye av den samme smaken som mojito - syrlig lime og frisk mynte - men med det lille ekstra.
fredag 3. juli Apéritif
DAGENS RETT: Bakt potet med grillet kongekrabbe og skagenrøre
Kongekrabbe på toppen av skagenrøre med kongekrabbe, ja det sier seg selv av det blir en luksuriøs smaksopplevelse. Men du kommer langt med så vel reker som krepsehaler.
fredag 3. juli Apéritif
Slutt for Joika-boksen etter 60 år
Nortura endrer både navn og design etter Joika-debatten. – Tidene har forandret seg.
torsdag 2. juli ABC Nyheter
Nå forsvinner denne
Fjernes etter massiv kritikk.
torsdag 2. juli Dagbladet
Slik ‘spriter’ grillmester Westerby opp grillmaten
En søtlig røyklukt brer seg utover nabolaget. Det er ikke en uvanlig duft når grillmester Steve Westerby inviterer venner og familie på grillfest.
torsdag 2. juli KLF
UKENS KAKE: Lag en superenkel og avkjølende yoghurtpai til jordbærene
Den skal ikke stekes og kan derfor lages 15 minutter før desserten skal på bordet. Du får to ulike forslag til yoghurtfyll - avhengig av om du har fryser eller ei.
torsdag 2. juli Apéritif
Advarer mot tidsinnstilt bombe
8 av 10 bakervarer var feilmerket sist Mattilsynet gjennomførte merkesjekken i 2018. Feil i ingredienslisten var en av de hyppigste årsakene. Nå advarer Martin Lang i Foodsoft mot samme resultat og omdømmetap neste gang Mattilsynet sjekker bransjen.
torsdag 2. juli Bakeri.net
Pizza­sjokk
To ansatte mistet jobben etter antisemittisk «spøk» med pepperonipølser.
torsdag 2. juli Dagbladet
Mistenker salmonella - trekker kylling
Trekker tilbake en rekke rå produkter.
onsdag 1. juli Dagbladet
Kylling med mulig salmonella trekkes tilbake
Flere kyllingprodukter fra Solvinge og Prima trekkes nå tilbake på grunn av mistanke om salmonella.
onsdag 1. juli ABC Nyheter
Bartender oppgitt over folks «dumheter»: – Vi som blir straffet
Folkehelseinstituttet frykter massesmitte på skjenkesteder. Bartender Sunniva Skår Styrvold (27) ber nå folk om å respektere de som jobber på utestedene. – Bryter dere smittevernrestriksjonene, mister jeg jobben og sikkerheten min.
onsdag 1. juli VG
TEST: Det blir ikke noe problem å komme seg gjennom sommeren med dette tilskuddet i basishyllene 
Det vil si hvis du stiller krav til at innholdet i glasset skal være mer enn bare tørsteslukkende og lettdrikkelig. Hvis det er det som er målet, har ikke julis beste basisnyheter så mye å by på.
onsdag 1. juli $ Apéritif
ABC Nyheters store test av is
Ingen av nykommerne i frysedisken får terningkast 6. Går du for en vaskekte gelato derimot ...
onsdag 1. juli ABC Nyheter
Disse vinene kan også nytes med klærne på
Navnet Schmitt Frei. Körper. Kultur. er et frekt ordspill på tysk for nudisme. Men det spiller på at vinene er helt avkledde og naturlige. At de kommer i literflasker, gjør dem enda mer perfekte for sommersesongen.
onsdag 1. juli Apéritif
Grilstad og Matpartner satser sammen på fersk ferdigmat
Grilstad utvider produktspekteret til også å omfatte fersk ferdigmat ved å gå inn på eiersiden i den trønderske ferdigmatbedriften Matpartner. – Felles trøndersk eierskap og matkultur vil øke konkurransekraften til begge selskapene i en varegruppe i sterk...
onsdag 1. juli KLF
DAGENS RETT: Gratinert brokkoli
Så uforståelig det enn kan virke for en som elsker brokkoli er det noen som mener det motsatte. Men når den grønne blomsten får denne behandlingen, blir den uimotståelig.
onsdag 1. juli Apéritif
Eplestrudel med rosiner og Amaretto
Kokken Gino D' lager eplestrudel uten stekeovn. Eplefyllet med rosiner og Amaretto-likør lages i stekepannen. Det samme skjer med de ferdige eplestrudlene. Bringebærsausen gjør eplekakene helt spesielle.
tirsdag 30. juni NRK
Tagliatelle med tomater, bacon og ost
Denne pastaretten er laget med lokale råvarer fra Alto-Adige, helt nord i Italia. Men kokken Gino D'Acampo har forslag til hvordan du kan lage den med bacon og ost som kan kjøpes i våre butikker.
tirsdag 30. juni NRK
UKENS VIN: Her får du rødviner som har alt det gode med seg, men likevel er saftige og leskende
Når du er lei av rosevin, men ikke er klar for veldig kraftig rødvin, er en av disse løsningen.
tirsdag 30. juni Apéritif
Grafen «avslører» nordmenn
Nordmenn handler mer på Vinmonopolet under coronakrisa. - Ikke overrasket, sier Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinsleverandørenes landsforening.
tirsdag 30. juni Dagbladet
Grilla lammespyd med grønne bønner og geitost
Arrosticini, grilla lammespyd, er en lokal spesialitet i Abruzzo-regionen i Italia. Til lammekjøttet serverer Gino D'Acampo en salat med grønne bønner og hvit geitost.
mandag 29. juni NRK
Smak 8 svært deilige kultviner fra Piemonte
Dronningen av Piemonte viser frem sine 8 beste viner. Her får du smake godbiter fra de noen av de beste vinmarkene i Costigliole d'Asti.
mandag 29. juni Apéritif
Spagetti alla chitarra
Så enkelt og så godt. Du koker fort sammen en saus med tomater og chili. Hvis du ikke får tak i spagetti alla chitarra kan du bruke en vanlig god spagetti.
mandag 29. juni NRK
Strøm-Larsen pølser i Rema-hyllene
Pølser fra A. Strøm-Larsen er fra i dag av tilgjengelig i Rema-butikker i Oslo. Det er klart etter at den tradisjonsrike kjøttbedriften har inngått avtale med Spesialgrossisten Øst om levering av tre spesialpølsevarianter.
mandag 29. juni KLF
NM i oktober skal løfte spekematen
Etter at NM i kjøttprodukter (grill og spekemat) denne våren måtte utgå på grunn av koronasituasjonen, er det nå klart at det blir arrangert et begrenset NM i kjøttprodukter til høsten - med vekt på spekemat.
mandag 29. juni KLF
Winemakers Dinner: Eksklusiv champagnemiddag på Nedre Foss Gård
Det er god grunn til å forbli i hovedstaden denne kvelden når dette champagnehuset tar med seg noen svært lekre skatter, som du kan få smake. Nedre Foss Gård byr på en storslagen middag av den svært eksklusive sorten når de åpner dørene denne...
mandag 29. juni Apéritif
TEST: Noen av julinyhetene ble borte på sekunder, men det er nok av annet godt å ta av
Selv om det er testet færre viner enn normalt foran en rolig julilansering, er det nok å velge mellom blant de 620 produktene, og noen av dem er svært ettertraktet.
mandag 29. juni $ Apéritif
Mer koronastøtte betalt ut til bakerier
Sjekk hvilke bedrifter i baker- og konditorbransjen som har fått økonomisk kompensasjon i juni.
mandag 29. juni Bakeri.net
Beste muscadetkjøp i toppklassen
Så konsentrert muscadet som denne konkurrerer med chablis når det kommer til lagringskapasitet, og prisen er fortsatt veldig gunstig.
mandag 29. juni $ Apéritif
Du skulle ikke tro at denne smaksrike retten er vegansk
Denne oppskriften er så god at selv den mest trofaste kjøttspiser vil bli fornøyd. Hemmligheten er den trendy frukten jackfruit som du enkelt lærer å tilberede her.
mandag 29. juni $ Apéritif
Grønn ertesuppe med mynte
Grønne erter og mynte er en magisk kombinasjon. Det er enkle smaker i en enkel suppe, men med overlegen smak. Like perfekt å dele med andre som å nyte alene.
fredag 26. juni NRK
UKENS DRINK: Løvetanndrink
Lager du løvetannsirup av det forhatte "ugresset" - får du garantert en ny opplevelse.
fredag 26. juni Apéritif
DAGENS RETT: Biff-sandwich med ruccula, bakt paprika og majones
Biff-sandwich er en takknemlig rett siden den kan lages på forhånd og fylles i tursekken eller piknikkurven. Og så kan den varieres i det uendelige.
fredag 26. juni Apéritif
Trenger godt sommersalg på brygga
Håndverksbakeriet Kveitemjøl på Aker Brygge åpnet dørene midt i koronarestriksjonene. Etter knappe to måneders drift er situasjonen ganske god, men de trenger godt salg i sommer for å ikke havne bakpå.
torsdag 25. juni Bakeri.net
Pepsi Max-trøbbel
Ringnes sliter med å levere varene i sommervarmen.
torsdag 25. juni Dagbladet
UKENS KAKE: Sugen på dessert som ikke er iskrem, men likevel frisk og luftig?
Denne moussen smaker perfekt til syrlige sauser av mango og/eller årets nyplukkete jordbær.
torsdag 25. juni Apéritif
Gresk salat
En lekker gresk salat laget på ekte gresk vis.
torsdag 25. juni NRK
Fant gift i ris
Coop tilbakekaller Änglamark fullkornsris etter funn av kreftfremkallende stoff.
torsdag 25. juni DinSide
Senterpartiet vil ha dyrere importkjøtt
Senterpartiet meisler ut en ny klimapolitikk. Programkomiteen i partiet vil ha en ny klimatoll på import av kjøtt og meierivarer.
torsdag 25. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL