Mat
Toåringen bestilte 31 burgere
Mora lot mobilen ligge ulåst mens hun jobbet. Da tok sønnen den opp og begynte leke.
torsdag 17:56 Dagbladet
Peppergris med fruktchutney
Hjemmelaget og Bali-inspirert gryte med marinert svinefilet, rabarbrachutney og kål.
torsdag 12:00 NRK
DAGENS RETT: Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.
torsdag 00:00 Apéritif
MATKURS OG VINKURS: La en proff lære deg å smake vin - berømte områder og populære druer
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.Du blir abonnent her Er du en av dem som lurer på hvordan vineksperter kommer frem til sine vinbeskrivelser? Eller har du rett og slett lyst til å oppleve vin på en helt ny måte? Nå har du...
onsdag 13:33 Apéritif
– Vil du produsere Crown cakes?
Det er spørsmålet Jennifer Falck i Gourmet Specialities stiller til norske bakere og konditorier. Hun har utviklet en kake for eksport og for norske kake-elskere.
tirsdag 22:08 Bakeri.net
Enighet i forhandlingene for Baker og konditor
NNN og NHO Mat og Drikke ble enige i tariffoppgjøret for arbeidstakere som går på overenskomsten for Baker- og konditorfagene. Dette er tilleggene.
tirsdag 01:50 Bakeri.net
UKENS KAKE: Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien
Ikke alle rekker å tømme Baileys-flasken før den nærmer seg utløpsdatoen. Er du blant dem, har du løsningen her.
mandag 16:47 Apéritif
Sultanarosiner trekkes fra markedet
Sultanarosiner fra merket Erkanlar trekkes tilbake. Årsaken er at det er funnet plantevernmiddel som kan utgjøre akutt helsefare.
mandag 13:21 ABC Nyheter
MATKURS OG VINKURS: Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker
António Maçanita António Maçanita lager vin i Portugal, han har tre vingårder på fastlandet og en på Azorene. Det er de mineralske vinene fra Azorene han har med seg denne kvelden. António er kjent for å se muligheter der hvor andre ser utfordringer. Dette...
mandag 11:42 Apéritif
KLUBB: Sommerens roséviner smaker utmerket til omstridt norsk råvare
Sommeren nærmer seg med stormskritt og polets hyller fylles opp med rosévin. Om det er på terrassen hjemme eller på en uteservering i byen, så nytes det  rosévin over en lav sko fra mai til august. Det vi kanskje ikke alltid tenker på er at rosévin også...
mandag 09:44 Apéritif
KLUBB: Når Ernst Loosen lanserer nye GG Reserve-viner fra en klassisk årgang, blir det fest i vinkjelleren
Ernst Loosen er en mann som setter spor etter seg, på mange måter, og han har ikke bare mye på hjertet, men også mange sterke meninger; en drøm for en journalist, med andre ord. Jeg møtte ham da han var i Norge i starten av mai for et par smakinger, blant annet i...
mandag 09:33 Apéritif
Ronja ble Rogalandsmester
Ronja Teigen fra Stavanger Conditori vant Rogalandsmesterskapet for konditor 2022. Her er resten av resultatlista.
mandag 08:16 Bakeri.net
Philip ble Rogalandsmester
Philip Therkildsen fra Sirkus Renaa vant Rogalandsmesterskapet for bakere 2022. Her er resten av resultatlista.
mandag 07:21 Bakeri.net
Enighet i forhandlingene for Baker og konditor
NNN og NHO Mat og Drikke ble enige i tariffoppgjøret for arbeidstakere som går på overenskomsten for Baker- og konditorfagene. Dette er tilleggene.
mandag 01:50 Bakeri.net
DAGENS RETT: Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet
Chilipølser gir litt ekstra krutt til denne retten som er såre enkel å tilberede. Men du kan godt bruke andre typer pølse. Lag en ekstra stor porsjon, så har du litt i bakhånd til nattmat - eller om noe uanmeldte gjester dukker opp.  En slik gryte holder seg dessuten...
søndag 02:00 Apéritif
Oppskrift: Drinken Flora – så som i himmelen
Marika Debnarova hyller våren med en blomstrende iskremcocktail.
lørdag 21:49 ABC Nyheter
UKENS VIN: Denne vinen har hele det italienske ferieparadiset i hver slurk
Casa d'Ambra Campania Falanghina 2021 er en karaktersterk hvitvin i denne prisklassen med syrlig fristende frukt, fine røyk- og saltmineraltoner, god tørrhet og lett fedme som er typisk for druen falanghina. En av Campanias mest tradisjonsrike, men ikke mest utbredte hvitvinsdruer. Les mer om denne...
lørdag 12:22 Apéritif
GODBITER I POLLISTEN: Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren
Gravillas Lo Vièlh Carignan 2019 er en svært vellaget og vellykket rødvin som representerer super valuta for pengene. Den er svært seriøs og med lekker dybde skapt av møtet mellom steingamle carignan-vinstokker fra skrint kalkjordsmonn og en veldig naturlig...
lørdag 11:50 Apéritif
DAGENS RETT: Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Hjemmelaget fyldig blomkålsuppe kan lages året rundt, også nå før den norske blomkålen kommer på markedet. Her får den smaksrik topping av hjemmelaget pesto rosso - som du altså fint kan erstatte med den fra butikken - og rester av røykelaks. Her...
lørdag 21. mai Apéritif
DAGENS RETT: Når du legger masse urter under skinnet på kyllingen, får du en helt annen smaksopplevelse
Når du legger urter inn under skinnet på kyllingen, i stedet for å stuffe den på vanlig måte, altså i magen, blir den ekstremt mye saftigere og mer smaksrik.  Det lønner seg å kjøpe en så stor kylling som mulig, for da blir det mat til flere, men...
lørdag 21. mai Apéritif
Etterlyser flere fagfolk i media
– Jeg skulle ønske at flere i bransjen satset på formidling, sier konditor og influencer Elin Vatnar Nilsen.
fredag 20. mai Bakeri.net
DAGENS RETT: Hel ishavsrøye er noe av det enkleste og beste du kan lage på grillen
En fisk er nok til to porsjoner, og trenger ikke lang tid på grillen. Tilbehøret kan du lage klart på forhånd og så varme opp.
fredag 20. mai Apéritif
Verdens beste rabarbrakake
Super god, luftig og saftig oppskrift på rabarbrakake / rabarbrapai. Enkel og god oppskrift som alle vil elske!
torsdag 19. mai Vi i Villa
Supergod kyllinggryte med rabarbra
Mangler du en enkel og smakfull rett som kan brukes til hverdag og til fest? Prøv denne oppskriften på kyllinggryte med rabarbra. Supergod!
torsdag 19. mai Vi i Villa
Salat med bakt rabarbra
Denne digge salaten passer perfekt som tilbehør til grillmaten. Syrlig og søt med bakt rabarbra. Salat med rabarbra.
torsdag 19. mai Vi i Villa
DAGENS RETT: Har du kyllingrester etter helga, har du middagen nesten klar
Blings er et veldig godt alternativ etter en helg med mye god mat, for da kan du bruke restene til noe så godt og lettvint som denne.
torsdag 19. mai Apéritif
Fryktar nye EU-reglar
EU ønskjer å redusere haldbarheita på norske egg, for å få bukt med eit problem som ikkje finst i Noreg. - Ikkje haldbart, seier Nortura.
onsdag 18. mai TV 2
UKENS DRINK: Alkoholfri eller alkoholsvak - valget er ditt, uten at du må gå på akkord med smaken
I sin første bok - Drinkboka - kommer den renommerte bartenderen Anne Maurseth blant mye annet med gode råd om hvordan selv klassiske drinker kan gjøres sågar helt uten alkohol.
onsdag 18. mai Apéritif
: Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen
Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.
onsdag 18. mai Apéritif
Den beste uteserveringen i Oslo
Hovedstadens beste uteserveringer.
onsdag 18. mai Elle
En lidenskapelig bransjemann takker av
Etter en mannsalder som produktutvikler i Lantmännen Cerealia har Aage Berge bestemt seg for å gi seg. Han går av med pensjon, men overlater stillingen til en annen med lidenskap for faget.
onsdag 18. mai Bakeri.net
DAGENS RETT: Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Inspirasjonen er selvsagt fra thaikjøkkenets klassikere, pad thai, som er stekt nudler med kylling og reker.  Se våre oppskrifter på pad thai Men i dagens oppskrift er det brukt europeisk pasta som bare er kokt, men som piffes opp av chilisaus, soyasaus og ingefær. Mer skal ikke til...
onsdag 18. mai Apéritif
DAGENS RETT: Denne grønnsaksformen fra Provence er det du trenger i dag
Etter en helg eller feiring med mye god mat, trenger kroppen hvile - og hva er vel bedre enn en grønnsaksform. Om du er blant dem som mener vegetar er kjedelig, må du tro om igjen. I verste fall kan du servere rester av festmaten i form av fisk eller kjøtt til denne formen. Den er nemlig...
onsdag 18. mai Apéritif
Tjuvholmen Sjømagasin: - En soleklar sekser
– Så synd, sier Long og triller terningen til en soleklar sekser uten innsigelser.
tirsdag 17. mai ABC Nyheter
Oppskrift: Det perfekte vin-følget til asparges
Asparges er et av vårens sikreste kulinariske høydepunkter. Fristende måltider venter, og du kan være både tradisjonell og utradisjonell i vinvalget.
tirsdag 17. mai ABC Nyheter
Da Nina (29) lå på baderomsgulvet, skjønte hun at hun trengte hjelp: – Jeg har alltid tenkt at jeg ikke var tynn nok
– Nina er jo ikke alvorlig syk?
tirsdag 17. mai $ Telemarksavisa
Oppskrift: Pistasjkrem
Denne er SÅ enkel og SÅ god.
mandag 16. mai Elle
MATKURS OG VINKURS: Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
På Stock restaurant forberedes en av vårens mest eksklusive middager. Midt i en av årets mest hektiske perioder, jobber kjøkkensjef Tord Skaalvik Johnsæter iherdig med å sette sammen en unik og velsmakende meny perfekt tilpasset vinene til tre anerkjente...
mandag 16. mai Apéritif
Jakter nye talenter
Baker- og Konditorlandslaget er for tiden på jakt etter nye talenter. I 2023 blir det flere viktige konkurranser og laget må utvides.
mandag 16. mai Bakeri.net
Har du menyen klar til 17. mai?
Hvis ikke, sjekk Lise Finckenhagens tips. Hun er årets 17. mai-kokk i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»
søndag 15. mai NRK
Kongeloff
Historien om denne loffen går helt tilbake til unionsoppløsningen da dronning Maud hadde med seg sin egen engelske oppskrift på loff. Den ble overlevert til Baker Hansen som deretter leverte loffen til slottet, daglig, fram til kong Olavs død i 1991.
søndag 15. mai NRK
GODBITER I POLLISTEN: Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten
Mens Terroir Historic Priorat Negre 2019 er et mer kjent utrykk for Priorat med en veldig god kombinasjon av mørkere frukt og tydelig jordsmonnskarakter gjennom garancha og cariñena-druene, er Terroir Historic Priorat Blanc 2019 mer sjelden. Bare 7 prosent av Priorats vinmarksareal på...
lørdag 14. mai Apéritif
UKENS VIN: Denne langveisfarende musserende vinen i toppklasse er som skapt for norske maifester
Barringwood Blanc de Blanc 2015 er en virkelig lekkerbisken av en chardonnaybasert musserende vin med fint preg av moden lett bakt grønn eplefrukt, blomster og et pent lagringspreg pakket inn av god syre og pent integrert sødme. En flott følge til sjømat med god saus eller sesongens...
lørdag 14. mai Apéritif
Disse 17. mai-varene er blitt mye dyrere
Enkelte varer til 17.mai-bordet har blitt både 40 og 50 prosent dyrere, mens andre er blitt langt billigere.
lørdag 14. mai $ Telemarksavisa
KLUBB: Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang
Vi er inne i tiden med mange feiringer, med både 17. mai, konfirmasjoner, bryllup og sommeravslutninger. Felles for disse feiringene er at de ofte blir avsluttet med kaker, og en populær og ikke minst veldig god variant som har dukket opp de siste årene er pavlova. Pavlovaen er oppkalt etter...
lørdag 14. mai Apéritif
Oppskrift: 10 langpannekaker til 17. mai-festen
Her er inspirasjon når du har lyst å prøve noe annet enn den klassiske sjokoladekaken i langpanne til 17. mai-festen.
lørdag 14. mai ABC Nyheter
Oppskrift
Om få timer braker det løs i Torino. Hvem går til topps i Europas store melodifestival? Ukraina? Italia, Sverige eller England? Og ikke minst: Hvem vinner festen? Det kan bli deg hvis du kikker videre.
lørdag 14. mai NRK
De beste boblene til 17. mai
Vinene som får flagget og stemningen til topps.
fredag 13. mai ABC Nyheter
Hvilken pavlova skal du velge?
Sprø marengs med krem, frukt og bær. Eller velg vaniljekrem, iskrem og sjokolade.
fredag 13. mai NRK
Oppskrift:  Sjømat på festbordet 17. mai - og andre vårdager
Godfisk har samlet sine favorittretter til 17. mai. Sett sammen en festmeny med fisk og skalldyr når venner og familie møtes for nasjonaldagsfeiring.
fredag 13. mai ABC Nyheter
Bård Kristian åpner noe flere har savnet: - Nå gikk det heldigvis i boks
Etter å ha forsøkt å få lokalet i flere år, gikk det endelig i boks for Bård Kristian Olsen.
fredag 13. mai $ Telemarksavisa
Spesialkorn på norsk
Etterspørselen og interessen er økende for urkorn som einkorn, emmer og spelt, i tillegg til de eldre uforedla sortene av landhvete og rug. Mel fra disse kornartene har ofte en litt annen og mer konsentrert smak enn i de moderne artene. Mange har også erfart at de gamle kornartene gir en...
fredag 13. mai Bakeri.net
Spår rasjonering av matolje
Konsernsjef Ole Robert Reitan tror vi må belage oss på rasjonering av vegetabilske oljer i Norge.
torsdag 12. mai TV 2
Tareqs pizzadeig
Tareq Taylors pizzadeig krever god tid. Lag deigen dagen før, aller helst to-tre dager før. Den blir bedre av å stå i kjøleskapet og modnes. Her får du to pizzadeig-varianter.
torsdag 12. mai NRK
Kaffe: Kolesterol får espressofart – særlig hos menn
Måten kaffen brygges på har noe å si for kolesterolet. Det har også noe å si hvilket kjønn du har, ifølge en ny undersøkelse fra Universitetet i Tromsø.
torsdag 12. mai ABC Nyheter
17. MAI: La barna få sin egen meny på 17. mai
Hvorfor er det bare de voksne som skal bestemme menyen for 17. mai. Her er et knippe oppskrifter de yngste vil elske.
torsdag 12. mai Apéritif
De beste boblekjøpene til 17.mai
Tips til musserende vin på nasjonaldagen, i prisklasse 165 til 2.000 kroner.
torsdag 12. mai ABC Nyheter
MATKURS OG VINKURS: Beermakers Dinner: Utsøkt femretters satt til herlig øl fra et av Norges beste bryggerier
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.Du blir abonnent her Vi lar ølet flomme som regnet i Bergen sammen med en nydelig meny Nedre Foss Gård jobber hardt med å lage for oss. Denne kvelden byr på øl av både det...
torsdag 12. mai Apéritif
Kransekaketerte med jordbær
Kransekake hører med til festlige anledninger, og hvis du ikke går løs på 18 ringer, kan du gjøre det enkelt med denne varianten. Den har kransekakedeig i bunn og er toppet med vaniljekrem og bær.
torsdag 12. mai NRK
Oppskrift: Fargerike 17. mai-desserter som frister
Imponer med fargerike og friske desserter til 17. mai-feiringen. Opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg de beste tipsene til en god avslutning på måltidet.
torsdag 12. mai ABC Nyheter
Grillsesongen er herved åpnet
Enten det går i shorts eller boblejakke, få det grilla. Nesten all mat smaker bedre på grillen. Vi gir deg en kickstart med supersmaker og inspirasjon.
torsdag 12. mai NRK
DAGENS RETT: Når du panerer breiflabb eller annen fisk på piccata-metoden, blir den ekstra fristende
Breiflabb er en fiskesort som er rødmerket, det betyr at vi helst skal unngå den all den tid den er overbeskattet. Da er dilemmaet om man skal velge den når den allerede ligger i fiskedisken, og håpe at det er snakk om bifangst, eller la være.  Denne oppskriften kan fint...
torsdag 12. mai Apéritif
Leter etter Norges mest samfunnsansvarlige bakeri
Juryleder Vigdis Myhre Næsseth leter etter Norges mest samfunnsansvarlige bakeri til Årets Bakeri 2022. Nå haster det med å nominere din favoritt!
torsdag 12. mai Bakeri.net
MATKURS OG VINKURS: Winemakers Dinner: En slags miniferie til Italia når du får både mat og vin fra samme distrikt
Restaurant Salome baserer seg på det venetianske kjøkkenet, og hva drikker man på ferie i Venezia? Jo nemlig Soave og Valpolicella. Og det er akkurat det du får denne kvelden, nydelige viner fra Soavefavoritten Prá sammen med mat fra Salome. Lidenskapelige Graziano Prá At...
onsdag 11. mai Apéritif
Perfekt og superenkel ostekake til 17. mai
Vi ELLEsker ostekake. Og hva er vel bedre enn å servere en ostekake i flaggets farger på 17. mai?
onsdag 11. mai Elle
TESTER: Det er en gledens tid for ølfolket med disse godsakene i polhyllene
Av 118 testede produkter er det hybrider, frukt, fatlagring og store mengder humle som kjennetegner de aller beste.
onsdag 11. mai Apéritif
Vitenskapskomiteen: Maten er full av dioksiner
Nordmenn blir i snitt eksponert for mer dioksiner og dioksinlignende PCB fra mat enn det som er tålegrensen, konkluderer Vitenskapskomiteen.
onsdag 11. mai ABC Nyheter
Oppskrift på perfekt Pavlova
Pavlova til 17. mai? – Det er superlett og så godt.
onsdag 11. mai Elle
Luksuspasta à la Julies matblogg
Vårt beste tips til restaurantfølelsen hjemme: luksuspasta ala Julies matblogg. Lag denne i helgen, er alt vi kan si!
onsdag 11. mai Elle
Slik blir Møllerens Inspirasjonsdag 2022
Møllerens Inspirasjonsdag 2022 arrangeres 22. september med fokus på ledelse i endring og usikkerhet. Tradisjonen tro skal også Møllerens Inspirasjonspris deles ut og arrangøren ber om innspill til kandidater.
onsdag 11. mai Bakeri.net
Kaster ut danske fiskere
Hele Stortinget stiller seg bak Rødts forslag til nye fiskereguleringer.
tirsdag 10. mai Dagbladet
Nydalens bryggeri og spiseri: Gastropub uten gastronomiske overraskelser
Nydalens bryggeri og spiseri byr på grei mat til litt stive priser i velkledde lokaler.
tirsdag 10. mai ABC Nyheter
Sanlucar de Barrameda er Spanias gastronomihovedstad i 2022
Sanlucar de Barrameda, med beliggenhet ved munningen av elven Guadalquivir i provinsen Cádiz sør i Spania, er en by med en rik kulturell og arkitektonisk arv, mye takket være beliggenheten langs den gamle handelsveien til Amerika.
tirsdag 10. mai ABC Nyheter
TESTER: Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt., av importerte bær, vin eller øl helt uten.
tirsdag 10. mai Apéritif
DAGENS RETT: Med dette til kveldskosen blir fredagen ekstra kosete
Pannekaker går alltid i en egen mage, og med salt sopp- og grønnsaksfyll blir det rene helsekosten. Denne retten er dessuten veldig fin å ha på et koldtbord, all den tid alt kan gjøres klart på forhånd, og så er det bare å smelle dem sammen rett før...
tirsdag 10. mai Apéritif
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL