Lurøy
Arbeiderpartiet vil iverksette boligreform i Lurøy: – Terskelen for å gi startlån må senkes
– I de alle fleste kretser i Lurøy kommune har det over langt tid vært et utfordrende boligmarked. Det er ikke tilstrekkelig med boliger for å rekruttere til næringsliv eller til kommunale stillinger. Dette tar vi på alvor og vil derfor igangsette et arbeid for å...
mandag 18:55 Rana Blad
Kurt Magne og Heidi fant nedgravd hermetikk fra krigen i hagen ved hytta: – En uvanlig skatt å finne
Om pinseværet var elendig, vil årets pinse bli husket for noe helt annet for ekteparet Heidi og Kurt Magne Almli. Mellom regnbygene 1. pinsedag skulle de ut i hagen å grave opp rota til en prydbusk av typen snøbærtre, som de skulle gi bort til ei tante.
mandag 18:53 $ Rana Blad
Carl Einar og Heidi mottok pris for gårdsbruket i Lurøy: «Positive mennesker med god agronomisk innsikt»
Det er i en pressemelding fra Nordland landbruksselskap det fremgår at Heidi og Carl Einar Isachsen er vinnere av selskapets pris for veldrevet gårdsbruk 2022.
torsdag 25. mai Rana Blad
Rødøybassenget: Nytt ruteopplegg ut på høring
Et forslag til nye ferjeruter i Rødøybassenget er klart. Det legger opp til at sambandet blir utvidet med to anløpssteder, nemlig Tonnes og Indre Kvarøy. Nordland fylkeskommune har sendt ut et nytt ruteforslag for ferjesambandet i Rødøybassenget, eller...
onsdag 24. mai Helgelands Blad
Skal vise fram hele regionen: – Helgeland er et episenter for utvikling av kysten
I månedsskiftet blir det en gyllen anledning til å vise fram Helgelandskysten.
onsdag 24. mai $ Rana Blad
Får en kortvarig smakebit av sommer med over 20 grader, men så venter en hissig front. Meteorologen har ett godt råd
Mandag kan det bikke 20 grader på Helgeland.
søndag 21. mai Rana Blad
Rigger seg for bildekk
Bra-Pro viderefører tjeneste på Lurøy innland når verksted legger ned. The post Rigger seg for bildekk appeared first on Helgelands Blad.
fredag 19. mai Helgelands Blad
Her er alle bilder og videoer fra 17. mai samlet
Rana Blad var til stede en rekke steder rundt om i byen og distriktet for å vise fram årets 17. mai. Det ble en fin feiring da været stort sett var på en grei side med lite regn og brukbare temperaturer, i tillegg til mange feststemte mennesker.
torsdag 18. mai Rana Blad
NORDLAND

Petter Smart-løsning erstattet korpset i Konsvik: – Det er den gamle melkevogna vår
Ei gammel melkevogn, en kraftig høyttaler og ferdigprogrammert musikk. Vipps, så har du berget 17. mai-musikken.
onsdag 17. mai $ Rana Blad
Andreas og Bra-Pro starter dekkhotell og samarbeider med Olsen Dekk og Felg AS: – Nå sender vi folk på kurs
Bra-Pro Lurøy Kommunale VTA AS er et 100 prosent kommunalt eid aksjeselskap som er godkjent for 16 VTA-plasser (varig tilrettelagt arbeid).
tirsdag 16. mai $ Rana Blad
Rana er den eneste bykommunen i Nordland som har befolkningsnedgang, og eneste kommune på Nord-Helgeland som har nedgang
Dagen før nasjonaldagen har SSB publisert befolkningsutviklingen for første kvartal 2023.
tirsdag 16. mai $ Rana Blad
Fikk slukket brann i kjøretøy
Lurøy Brannvesen fikk i dag, 20. april, melding om brann i et kjøretøy ved Kilboghavn. Lurøy brannvesen twitret om hendelsen ved 14-tiden og rundt 14:30 tiden meldes det om at brannen er slukket. Det står ingenting om hva som er årsaken til brannen.
torsdag 20. april Rana Blad
To oppdrettsselskaper på Lovund hardt rammet av streiken. – Vi er 100 prosent avhengig av fergesambandet
To oppdrettsselskaper i Lurøy i Nordland blir rammet av at ferjer er tatt ut i streik.
mandag 17. april Rana Blad
Advarer om stor fare for gress- og lyngbrann de neste dagene
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel om stor skogbrannfare (gress- og lyngbrann) de neste dagene for kysten av Nordland, sør for Bodø.
mandag 17. april Rana Blad
LO tar ut nesten 23.000 medlemmer hvis det blir streik søndag - lokalt vil blant annet flere fergesamband bli rammet. Se oversikten
LO rammer bredt og over store deler av landet hvis meklingen i lønnsoppgjøret med NHO bryter sammen. Nesten 23.000 medlemmer tas ut i første streikerunde. Det melder NTB.
tirsdag 11. april $ Rana Blad
Nova Sea jubler ikke over regjeringens justerte forslag til lakseskatt: – Vi er skuffet
Oppdrettsnæringen så rødt da regjeringen i fjor høst foreslå å innføre en grunnrenteskatt på inntektene fra lakseproduksjonen i fjorder og langs kysten av landet. Da var skattesatsen på hele 40 prosent og regjeringen ble kritisert for at de satte prisen for...
onsdag 29. mars $ Rana Blad
Hvem i Boreal, fylkeskommunen eller hvem der nå føler seg truffet er det som har bestemt at det ikke trengs venterom og do på Lovund?
Reisebrev på vaffeldagen (av en håpløs uerfaren ex-danske)
mandag 27. mars Rana Blad
Kvarøy Handel får nye drivere
Etter 34 år som eier og daglig leder av Kvarøy Handel AS, går Lill-Tove Olsen nå av med pensjon. PRESSEMELDING: Lokale krefter står klare til å ta over
torsdag 23. mars Helgelands Blad
Lill-Tove forlater og Janita tar over: – Med Lill-Tove som mentor føler jeg meg veldig trygg på overtakelsen
Kvarøy Handel får nye drivere. Etter 34 år som eier og daglig leder av Kvarøy Handel AS, går Lill-Tove Olsen nå av med pensjon. Men lokale krefter står klare til å ta over butikken på Indre Kvarøy.
tirsdag 21. mars $ Rana Blad
Over 30 prosent av brukte batterier leveres ikke til gjenvinning. Nå skal unge, kanskje med hjelp av deg, bedre situasjonen
17.400 fjerdeklassinger deltar fra i dag på vårens største miljødugnad.
mandag 13. mars Rana Blad
Er Helgelandskysten full av laksebaroner og skattesnyltere? Det er langt fra sannheten
Om vi tror på noe av retorikken som er servert gjennom høstens og vinterens store skattedebatt, er Helgelandskysten full av baroner og skattesnyltere som mesker seg på alle andres bekostning. Det er langt fra sannheten, skriver kommunikasjonsansvarlig i Nova Sea, Trud Berg, i Helgetanker.
lørdag 4. mars Rana Blad
Sender ut farevarsel om mye snø i ytre strøk - kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel for fjellene i ytre strøk av Nordland. Farevarslet omhandler at det er ventet mye snø, mellom 30 til 40 cm, i løpet av en 24 timers periode fra onsdag kveld og til torsdag kveld.
onsdag 1. mars Rana Blad
Tarjej topper lista for Lurøy Arbeiderparti
Nominasjonskomiteen i Lurøy Arbeiderparti er svært glad for å innstille Tarjej Østrem som ordførerkandidat ved høstens kommunevalg, skriver lokallaget i en pressemelding.
fredag 24. februar Rana Blad
Ordfører i Lurøy, Håkon Lund, får fornyet tillit
Lurøy Høyre har gjennomført nominasjonsmøte den 22 februar, og følgende valgliste for kommunevalget 2023-2027 ble vedtatt, skriver lokallaget i en pressemelding.
fredag 24. februar Rana Blad
Sender ut farevarsel om ising på veiene og lokalt vanskelige kjøreforhold i morgen
Det er Meteorologisk institutt som har sendt ut et gult farevarsel om ising som gjelder fra onsdag ettermiddag og til onsdag kveld.
tirsdag 21. februar Rana Blad
Rana er igjen under 26.000 innbyggere, men Nesna øker mest av alle. Se befolkningsoversikten for hele Helgeland her
Det er Statistisk Sentralbyrå (SSB) som har publisert befolkningstall for siste kvartal 2022. Av denne fremgår det at vi i Norge ble 63.700 flere innbyggere i løpet av året, det største befolkningsveksten siden 2012.
tirsdag 21. februar $ Rana Blad
Ni dager turnusfri ble for mye for Frank-Gøran (30). Nå har han etablert sin egen bedrift ved siden av hovedjobben: – Vant til å ha mange baller i lufta
I tillegg til ny jobb og nyetablert bedrift, driver 30-åringen med frivillig arbeid i Røde Kors. At det blir nok å gjøre i tiden som kommer er helt sikkert, men det ser ikke Frank-Gøran Sundsfjord mørkt på.
søndag 19. februar $ Rana Blad
Miljødirektoratet vil stoppe laksefisket i Røssåga fra i år av - og åpne opp i seks andre lokale vassdrag
Det er i en pressemelding fra Miljødirektoratet det fremgår at det foreslås at Røssåga og Saltdalsvassdraget ikke skal åpnes for laksefiske fra i år av.
onsdag 15. februar $ Rana Blad
Oppstart privat reguleringsplan og høring planprogram for Stokkvågen næringsområde
Lurøy kommune inviterer til møte i forbindelse med detaljregulering av Stokkvågodden til næringsformål. Dette skriver kommunen på sine nettsider.
tirsdag 7. februar Rana Blad
Ber bedrifter om hjelp til praksis for flyktninger
Lurøy kommune har tatt i mot et titall flyktninger og vedtatt å bosette flere. Nå trenger kommunale myndigheter hjelp til å skaffe praksisplasser til nye innbyggere. – Vi har fått noen tilbud, men ikke mange, sier flyktningekonsulent i Lurøy kommune, Ivaylo Trifonov, etter...
søndag 29. januar Helgelands Blad
Rana utvikling vant omdømmepris i konkurranse med Lurøy og Helgeland Kraft med prosjektet Ole Kolstad ikke var særlig hypp på
Nok ei fjær kan festes i hatten for Rana Utvikling, som under Gallaria 2023 tok pris i kategorien «Omdømme» for The Street Art Gallery, produsert av Se Nor. Her vant de i konkurranse med de to andre nominerte, Lurøy kommune og Helgeland kraft.
fredag 27. januar $ Rana Blad
Trenger arbeidspraksis for flyktninger
Lurøy kommune har tatt mot flyktninger – og skal bosette flere. Det gjør at kommunale myndigheter trenger hjelp til å skaffe arbeidspraksis for nye innbyggere. – Vi har fått noen tilbud , men ikke mange, sier flyktningekonsulent i Lurøy, Ivaylo Trifonov. Det betyr at...
fredag 27. januar Helgelands Blad
Lars ble inspirert av den populære NRK-serien «Demenskoret». Nå har han startet sin egen sanggruppe for godt voksne
Første januar i år var det premiere på NRK-serien «Demenskoret». Der ble vi kjent med 15 personer som alle lever med en eller annen form for demensdiagnose. I serien følger vi koret som øver til en konsert på Chat Noir i Oslo.
fredag 27. januar $ Rana Blad
NORDLAND

Sørpeskred tok med seg autovernet
Et sørpeskred, som er gått 500 meter sør for Silatunnelen på Fv. 17 har nok ganske store dimensjoner. Meldingen inn til Veitrafikksentralen er at skredet skal ha revet med seg autovernet.
onsdag 25. januar Rana Blad
Iren Beathe Teigen (42) vil bli ordfører: – Hvis vi ikke klarer å samarbeide med naboene rundt det som samlet sett vil gi et best mulig tilbud til flest mulig, vil vi ikke komme langt
Iren Beathe Teigen er nominert til å være Lurøy Senterpartis ordførerkandidat til kommunevalget 2023. Og her kan du lese hva hun brenner for og vil ha størst fokus på hvis hun skulle få vervet.
tirsdag 24. januar $ Rana Blad
Da arbeidsplassen brant ned, måtte Mathea (25) se seg om etter ny jobb: – Ikke noe jeg hadde sett for meg at jeg skulle gjøre i det hele tatt
Sleneset Fiskemottak AS har nylig fått 25-åringen Mathea Isaksen med på laget.
tirsdag 24. januar $ Rana Blad
Passasjerkapasiteten begrenses drastisk fra 249 til 25 på ferjeavgang
Har du i dag planlagt å reise fra Stokkvågen og utover mot Lovund med ferja MF Lovund, som har avgang fra Stokkvågen ferjekai klokka 08:09 gjelder det å være tidlig på kaia. På nettsidene til Statens vegvesen står det at antallet passasjerer er kraftig begrenset fra en...
tirsdag 24. januar Rana Blad
Bevilger to millioner til ungdomsfiske
Regjeringen bevilger to millioner til ungdomsfiske. Pengene går til kommuner som legger til rette for at unge innbyggere får prøve seg i fiskeryrket. Statlige myndigheter bevilger inntil to millioner til kommuner som gjennomfører tiltak på området. Det dreier seg om tiltak som...
mandag 23. januar Helgelands Blad
Samlet etterforskning av brannene hos Lumarine
Etterforskningen av brannene hos Lumarine på Sleneset er ikke ferdig. – Vi vet ikke noe om brannårsaken ennå, sier politiadvokat Vegard Rosenvinge Lauvdahl. Fredag 9. desember brant anlegget til rensefiskprodusenten Lumarine AS på Sleneset til grunnen. Drøye fem uker tidligere...
fredag 20. januar Helgelands Blad
Får tilskudd til bredbåndsutbygging
Rødøy kommune har fått tildelt ekstramidler fra Nordland fylkeskommune på kr. 4,55 millioner til utbygging av bredbånd i Melfjordbotn og Værangfjorden/Nordværnes.
onsdag 18. januar Rana Blad
Branntomta etter stor industribrann er ennå ikke frigitt av politiet: – Vi jobber med etterforskningen, både teknisk og taktisk
Nordland politidistrikt har ennå ikke konkludert med årsaken til hvorfor lokalene til rensefiskbedriften Lumarine Sleneset AS på Sleneset i Lurøy brant ned til grunnen på kvelden fredag 9. desember i fjor.
onsdag 18. januar $ Rana Blad
To lag fra Rana blant de som fikk mest i støtte fra Grasrotandelen i Nordland. Se oversikt over alle de 457 lokale mottakerne på Nord-Helgeland her
Det er i en pressemelding fra Norsk Tipping det fremgår at det ble gitt over 51 millioner kroner i støtte via Grasrotandelen til lag, klubber og organisasjoner i Nordland i løpet av 2022. Totalt i Nordland mottok grasrotmottakerne 51.682.356 kroner i støtte fra i alt 89.420 grasrotgivere.
mandag 16. januar Rana Blad
Mener fylkeskommunen raserer lokalsamfunn og spenner bein på Helgeland: – Et slag i trynet at fylket vil rasere det mest populære transporttilbudet for turister
. – «Alle» evalueringer av dette tilbudet har vært overstrømmende positive, og det er den ruta i fylket som har best dekningsbidrag, men den legges altså uansett ned.
søndag 15. januar $ Rana Blad
Andrea Tollefsen (30) blir ny leder for legetjeneste: – Selv om jeg trives svært godt i min nåværende jobb føler jeg meg klar for nye utfordringer
Andrea Tollefsen (30) går fra sykepleierjobb ved Nordlandssykehuset og blir leder for legetjeneste på Helgeland.
søndag 15. januar $ Rana Blad
For tre år siden varslet Bente (snart 66) at hun ville gå av ved fylte 65, men uten erstatter velger gynekologen i stedet å ta det gradvis: – Det er et dilemma å slutte når det er så lite folk i avdelinga
Bente Hjelseth har ikke helt vent seg til følelsen ennå, av å ha fri på dager det normalt var jobb. Men utfordringa med å trappe ned fra å være på arbeid i godt over hundre prosent, til tre dager annenhver uke tar hun på strak arm. Kontraster skremmer ikke en...
søndag 15. januar $ Rana Blad
Matts (36) og flere tok ansvar for å få venterommet tilbake: – Folk trengte plassen
Høsten 2022 ble venterommet på hurtigbåtkaia på Tonnes, som er et knutepunkt for mange på Helgeland, stengt. Flere i distriktet og vegfarende ble oppgitt over det. Matts var blant dem som tok affære.
lørdag 14. januar $ Rana Blad
Vil etablere en fabrikk for å håndtere og resirkulere havbruksplast lokalt: – Ser på flere plasseringer
I dag finnes det ikke gode nok ordninger for mottak og resirkulering av plast fra havbruksnæringen. Dette ønsker bedriftene Nova Sea AS, Iris Produksjon AS, Løvold Solution AS, Retura HAF AS og Lofotteina AS å gjøre noe med. Sammen har de stiftet selskapet Helgeland Plastterminal AS....
mandag 9. januar $ Rana Blad
Her finner du noen blinkskudd fra fortidens aksjoner. Aksjoner mot søppel, Apartheid, avstand mellom biler og langt mer. Kanskje finner du til og med gebisset ditt her?
Aksjoner, noen høres kanskje rare ut, enkelte høres kanskje utrolig viktige ut. Men de har alle en ting til felles, nemlig fellesskap. Her kan du se fellesskapet i Rana og omegn jobbe for en bedre fremtid. Har du mer informasjon om et bilde oppfordrer vi dere til å dele det i kommentarfeltet.
fredag 6. januar $ Rana Blad
Myken Destilleri holder koken oppe i havgapet: – I 2022 er det hentet inn ni millioner, det er nesten en million per innbygger
Myken Destilleri har siden 2014 produsert singel malt whisky og gin smakstilsatt med lokale råvarer. Bedriften sysselsetter nesten halvparten av øyboerne og er med på å sørge for at den lille øygruppen fortsatt holder stand på flo og fjære hele året rundt.
mandag 2. januar $ Rana Blad
Oscarbrygga-Magnus har hatt gratis strøm siden juni, nå gir han bort 10.000 kroner til noen som trenger det: – Jeg så de pengene og tenkte faen heller
Det er på egne Facebook-sider Oscarbrygga ved daglig leder Magnus Johan Johansen opplyser at selskapet har bestemt seg for å gi 10.000 kroner til noen som trenger det.
16. desember 2022 $ Rana Blad
Skatt 2021: Lurøy kommune
7. desember 2022 $ Rana Blad
Skatt 2021: Se alle topplistene for din kommune på Nord-Helgeland
Skattelistene publiseres klokken 0500 tirsdag 7. desember. Ikke lenge etter skal våre topplister være oppdatert med informasjonen fra Skatteetaten.
7. desember 2022 $ Rana Blad
Thea (18) og Andrea (17) gjør noe ingen fra Rana har gjort tidligere: – Det var veldig på sparket. Vi sendte en mail og ble ringt opp med en gang
Da klassen skulle finne praksisplasser, valgte Thea Småvik (18) og Andrea Jamtli (17) å gjøre noe ingen på skolen hadde gjort tidligere. De unge arbeidslystne jentene fant veien ut i havgapet og sørget for å bli de første praktikantene fra Rana i Nova Sea på Lovund.
2. desember 2022 $ Rana Blad
SE BILDENE: Dette frykter de skatteforslaget vil gjøre med lokalsamfunnet: – Helt uvirkelig
Nyheten om grunnrenteskatt for oppdrettsnæringa slo ned som en bombe både i næringslivet og for beboerne på Lovund da regjeringen la fram sitt nye skatteforslag 28. september. Vi har spurt øyfolket om hva de synes om skatteforslaget fra regjeringen og om de har merket en endring i...
2. desember 2022 $ Rana Blad
Lurøy Sp: Vi kan ikke stille oss bak innføringen av grunnrenteskatt på dette tidspunktet
Høringsuttalelse grunnrenteskatt fra Lurøy Senterparti:
1. desember 2022 Rana Blad
Fra rekordvått til rekordtørt og varmt
Regnfulle Vassvatnet, nå også med varmerekord for Nord-Norge. November ble både en varm og tørr måned, melder Geir Vatne fra Vassvatnet i Lurøy. Torsdag 17. november viste gradestokken 15,2 varmegrader. Dette er høyeste temperatur som er målt så sent på...
30. november 2022 Helgelands Blad
Nytt turtilbud i Lurøy: – Så fort vi har samlet oss til fest har det vært tegnet på servietter for hvordan det skal se ut
Helt siden det kom folk til Sila, har dette vært en samlingsplass her for å feire sankthans, derfor heter det Sankthanshaugen, sier Steinar Vedøy mens han sitter utenfor bygdas nyeste byggverk.
29. november 2022 $ Rana Blad
Henriette trodde først det var et jordskjelv, etterpå så hun røyken etter raset oppe i fjellsiden: – Det var et høyt smell
Fredag formiddag kjente Henriette Hugvik Haugen at lokalsamfunnet der hun bor ble rammet av naturkreftene. Først trodde hun det var snakk om et jordskjelv. Hun gikk til vinduet og kikka ut. Da så hun en røyksky som steg opp fra ei kløft i fjellsiden under Liatinden i Aldersundet på...
25. november 2022 $ Rana Blad
NORDLAND

Politiet mistenker at brann på Sleneset var påsatt. Ber om tips fra publikum
Det er i en pressemelding Nordland politidistrikt opplyser at de mistenker at brannen som startet tidlig søndag 30. oktober ved Lumarine AS' anlegg på Sleneset kan være påsatt.
22. november 2022 Rana Blad
Lurøy kommune selger bygg som har vært tannklinikk, legekontor, bruktbutikk, frisørsalong, rockeverksted og ungdomsklubb
På nettsidene til Lurøy kommune er det gamle helsehuset på Sleneset lagt ut for salg.
22. november 2022 $ Rana Blad
Benjamin (27) tok bilde av brannen ved Vassvatnet: – Brannen hadde spredd seg godt og var tett på bebyggelsen
Det kunne endt virkelig ille for flere hytteeiere fredags morgen 18. november. En gress- og lyngbrann utviklet seg til å bli omfattende og det fattet fyr i en av hyttene. Men kjapt og effektivt arbeid fra brannmannskapene redder dagen, og helga, for fritidsfolket som holder til i hyttefeltet i Aldersundet.
18. november 2022 $ Rana Blad
Brann i gress eller lyng
18. november 2022 Rana Blad
Anders (42) og Oddgeir (32) fryktet en småstille førjulstid, men så ble det plutselig smekkfullt: – Nå fyller vi opp på nyåret
Selskapet Stenneset Mat og Vin AS er engasjert i mye. Basisen for kjernedriften er restauranten på Stenneset og driften av selskapslokaler ved Skillevollen. Så eier de Osteria Kreo via et datterselskap og halvparten av Rust vinbar.
17. november 2022 $ Rana Blad
Kun to kommuner på Nord-Helgeland har økning i folketallet siste kvartal - og økningen kan de takke ukrainske flyktninger for
Det er Statistisk Sentralbyrå (SSB) som har lagt frem tall som viser endringen i folketallet i løpet av tredje kvartal 2022.
17. november 2022 $ Rana Blad
Nova Sea reduserer aktiviteten - 18 ansatte får ikke fornyet kontrakt. Nova Sea legger skylden på grunnrenteskatten
Det er i en pressemelding fra Nova Sea det fremgår at selskapet skal redusere aktiviteten på Lovund med ett skift på filetlinja. Dette medfører at 18 ansatte ikke får fornyet kontrakten etter nyttår.
16. november 2022 Rana Blad
Kan bli slutten for denne bedriften om ingen overtar: – Driften går bra og det er rikelig med jobb
27 år etter han overtok driften av Kvina Auto, leter nå daglig leder Knut Erik Sandvær etter noen som vil overta driften av det gamle bilverkstedet.
16. november 2022 $ Rana Blad
I fire generasjoner har slekten til Geir hatt ansvaret for værstasjonen på Lurøy, som snart fyller 100 år: – Jeg tror de neste hundre årene kommer til å bli varmere og mer variert
I Lurøy er det snart gjort nedbørsmålinger i over 100 år. Det feires med av ordfører, Meteorologisk institutt og tilsynsansvarlig Geir Vatne.
13. november 2022 $ Rana Blad
Fersk rapport: Roper varsku om lakseskatten: – I et vakuum hvor vi sitter handlingslammet tilbake
Bank- og sjømatnæringstoppene er samstemte: Mener fersk rapport bekrefter at regjeringens grunnrenteskatt bommer: – Meget kritikkverdig, sier administrerende direktør Tom Eirik Aasjord i Nova Sea.
13. november 2022 $ Rana Blad
SE BILDENE: Vel blåst for historiens første, men neppe siste. Her ser du hvem som var på plass
Historiens aller første Vel blåst-arrangement ble i helga gjennomført på Lovund hotell, lørdag 5. november. En hyllest til alle som bidrar til at Lovund er et hyggelig reisemål. Det kom gjester fra både nord og sør, og selvsagt fra øya. Så får vi...
6. november 2022 $ Rana Blad
Ungdomsfiske – et fantastisk tilbud
Børre Johannessen er ikke i tvil etter sommerens satsing på ungdomsfiske. – En fantastisk mulighet, mener fiskeskipperen etter å ha hatt seks unge gutter med på havet. Dét framgår av sluttrapporten for prosjektet som har handlet om ungdomsfiske i Lurøy. Prosjektet...
3. november 2022 Helgelands Blad
Båtplasser skal få fagfolk til å fortøye i Lurøy
Lurøy kommune kjøper tre båtplasser i Lurøy havn for å få fagfolk til å søke ledige, kommunale stillinger. Et enstemmig kommunestyre har vedtatt å kjøpe tre båtplasser i Lurøy havn. Handelen innebærer at et kommunalt lån til...
31. oktober 2022 Helgelands Blad
Brann i næringsbygg på Sleneset – måtte evakuere boliger
Søndag formiddag får Rana Blad tips om at det brenner i Lumarine-bygget på Sleneset i Lurøy kommune. Ifølge tipseren var det lokale brannvesenet til stede ved næringsbygget søndag.
30. oktober 2022 Rana Blad
Håvard (24) avbrøt studiene i Oslo og flyttet hjem umiddelbart da skatteforslaget kom: – Hele situasjonen var veldig dramatisk
Håvard Olaisen (24) fra Lovund var godt i gang med studier i hovedstaden da regjeringen la fram sitt nye skatteforslag 28. september. To dager senere satt han på et fly hjem etter brått å ha avsluttet studiene. – I denne situasjonen føltes det helt riktig.
27. oktober 2022 $ Rana Blad
Vil ha unge Folk i Husan
Tilskuddsordningen fra 2025 er resultat av at lurøypolitikerne vil ha unge Folk i Husan. De vil ha flere unge Folk i Husan i Lurøy. Det er målet med tilskuddsordningen som var et faktum fra 1. januar i 2015. Siden har kommunale myndigheter innvilget 88 søknader til en samlet sum av 4,8...
27. oktober 2022 Helgelands Blad
Nesten 600 år gammel båt, unik i nordnorsk sammenheng, flytter inn i bygg tegnet av Anita Valrygg: – Den totale prislappen for prosjektet er rundt 30 millioner
I flere år har det på Lovund vært jobbet med et omfattende prosjekt, som har handlet om å dokumentere, konservere, rekonstruere og formidle restene av en nesten 600 år gammel båt. Nå får den sitt eget sted, men hvordan båten endte opp under sand og leire på...
26. oktober 2022 $ Rana Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL