Lillehammer
Flomsikringsarbeid Bæla
Flomsikringsarbeidene ved den øvre delen av elva Bæla startet i midten av juni 2020, og vil være ferdigstilt til første halvdel av november 2020. Dette vil medføre endrede trafikkforhold for både kjørende og gående. 
mandag 10:35 Lillehammer kommune
Tilsyn vedrørende smittevern i serveringsbransjen
Kommunen vil på oppfordring fra Helsedirektoratet gjennomføre uanmeldte tilsyn ved serveringssteder i kommunen, med fokus på smittevernfaglig forsvarlig drift i virksomheten.
fredag 20:56 Lillehammer kommune
Nesten 2 millioner fra næringsfondet
Lillehammer kommune har fått tilført omtrent 1,7 millioner kroner fra staten til de kommunale næringsfondet. Disse midlene skal videre til bedriftene, og søknadsfrist er 25. august 2020.
fredag 14:09 Lillehammer kommune
Raskere koronasvar via Helsenorge
Har du blitt testet for koronavirus? Nå kan du finne resultatet av prøven ved å logge deg inn via Helsenorge.no. 
onsdag 10:02 Lillehammer kommune
Søker utbyggere til utleieboliger
Lillehammer kommune ønsker å inngå avtale med én eller flere utbyggere om bygging av 35 utleieboliger med kommunal tilvisningsrett. Tilvisingsavtalen gir kommunen tilvisingsrett til alle boligene i prosjektet, men avtalen begrenses til enhver tid til maksimalt 40 % av boligene. De...
torsdag 2. juli Lillehammer kommune
Flomsikring på Røyslimoen
Hovedarbeidene med flomsikringen på Røyslimoen startet i midten av juni 2020. Det medfører blant annet endrede trafikkforhold for både kjørende og gående. Det vil bli perioder med redusert framkommelighet og trafikkregulering, og bussholdeplassen...
mandag 29. juni Lillehammer kommune
Må bruke 120 millioner mindre
Lillehammer kommune må bruke ca. 120 millioner kroner mindre i 2021 for å få kommunebudsjettet i balanse. Kommunen har gjennom flere år jobbet  for å stramme inn livreima og har også lykkes med det på flere felt. I likhet med mange andre kommuner i Norge...
fredag 26. juni Lillehammer kommune
Forbud mot åpen ild
Det er kun få dager med sol og varme som skal til, så øker faren raskt for brann i skog og mark. Ni av ti branner i skog og utmark skyldes menneskelig aktivitet og ofte uforsiktighet. Bålbrenning og grilling er de vanligste årsakene.
onsdag 24. juni Lillehammer kommune
INNLANDET

Mjøsa stiger
Det er fortsatt en god del snø som skal smelte, og flomtoppen i Mjøsa forventes rundt 1. juli, litt avhengig av værsituasjonen framover. Vannstanden i Mjøsa tirsdag 23. juni er på 123,8 moh. 
tirsdag 23. juni Lillehammer kommune
Anleggsarbeider langs Gudbrandsdalsvegen
Det skal etableres ny gang- og sykkelveg og legges nye kommunale vann- og avløpsledninger mellom Skurva og Lillehammer helsehus. Dette er et samarbeidsprosjekt med Statens vegvesen, hvor Statens vegvesen er formell byggherre.
torsdag 18. juni Lillehammer kommune
Kampanje for akuttsykehus
Lillehammer kommune lanserer nå en kampanje for at Lillehammer skal få akuttsykehuset. Til høsten avgjør Helse Sør-Øst hvor det nye akuttsykehuset i Innlandet skal plasseres, og kommunen kjemper for at det skal bli på Lillehammer. Kampanjen informerer om hvorfor dette...
torsdag 18. juni Lillehammer kommune
Lillehammer har fått sin første lesekiosk
Den vernede telefonkiosken i Kirkegata i Lillehammer sentrum er fylt med bøker og har fått et nytt liv med mottoet «gi en bok, ta en bok».
onsdag 17. juni Lillehammer kommune
Rådhuset åpner
Rådhuset i Lillehammer åpner dørene for publikum fra og med torsdag 18. juni. Bygget har vært stengt siden 16. mars på grunn av koronakrisen. Åpningen skjer med visse retningslinjer for både ansatte og publikum slik at en overholder smittevernreglene. 
onsdag 17. juni Lillehammer kommune
Begrens hagevanninga
Sommervarmen er her og Lillehammer kommune oppfordrer sine innbyggere til å begrense vanning av hager og andre grøntarealer. Det har tilnærmet ingen effekt å vanne plenen mellom soloppgang og solnedgang, da store deler av vannet fordamper. 
tirsdag 16. juni Lillehammer kommune
Blir anti-atomvåpen-by
Miljøpartiet De Grønne fremmet interpellasjonen i kommunestyret, og ordfører Ingunn Trosholmen kunne ikke vært mer enig: - Atomvåpen utgjør en latent trussel mot hele menneskehetens eksistens, og det er uakseptabelt at arbeidet for nedrusting og ikke-spredning nærmest...
fredag 12. juni Lillehammer kommune
Kommunestyremøte i Håkons Hall
Kommunestyremøtet 11. juni avvikles i Håkons Hall for å kunne overholde smittevernrestriksjoner i koronasituasjonen. Tidligere er Kulturhuset Banken blitt benyttet, men det var ikke tilgjengelig denne torsdagen. Det er første gang at et kommunestyremøte avvikles i Håkons...
torsdag 11. juni Lillehammer kommune
Intranett-app på mobil
Lillehammer kommune ønsker at alle ansatte lett skal kunne tilegne seg intern informasjon om kommunens virksomhet. Mange av oss har jobber uten mye PC-bruk, og intranettet er dermed ikke like tilgjengelig for alle.  Derfor skal en intranett-app nå testes ut ved hjelp av en testgruppe. Appen...
onsdag 10. juni Lillehammer kommune
Vann i vente
Det er ventet mye regn på Lillehammer fra fredag kveld 5. juni til søndag morgen, 7. juni. 
fredag 5. juni Lillehammer kommune
Gratis sommerferietilbud 2020
    
torsdag 4. juni Lillehammer kommune
Sommerferietilbud 2020
I Lillehammer pleier det å være mange aktivitetstilbud til barn og unge i sommerferien. Kultur og fritid lager vanligvis en brosjyre med oversikt over det tilbudet vi kjenner til, og deler ut denne brosjyren på alle grunnskolene i april. I år har vi en digital oversikt i stedet for...
onsdag 3. juni Lillehammer kommune
Idrettens hus solgt for 90 mill.
Idrettens hus på Lillehammer er solgt til Union Core Real Estate Fund AS for 90 millioner kroner. Det er klart etter at selger Lillehammer Kommunale Eiendomsselskap AS, LIKE, underskrev kontrakten med Union fredag 29. mai 2020.
fredag 29. mai Lillehammer kommune
Fysisk kommunestyremøte
Torsdag 28. mai ble det første fysiske kommunestyremøtet avholdt siden februar. 
fredag 29. mai Lillehammer kommune
Flomoppdatering
Det ventes økende vannføring gjennom pinsehelgen i hele landet. 
fredag 29. mai Lillehammer kommune
Ikke-digitalt kommunestyremøte
Torsdag 28. mai har Lillehammer kommune sitt første, fysiske kommunestyremøte på tre måneder.
onsdag 27. mai Lillehammer kommune
Redusert foreldrebetaling
Har du lav inntekt? Husk at du kan søke om redusert foreldrebetaling og gratis kjernetid i barnehagen. Søknadsfristen for neste barnehageår er forlenget til 15. juni, og du finner søknadsskjema her
tirsdag 26. mai Lillehammer kommune
Besøksordning ved helsehuset
Lillehammer helsehus åpner forsiktig for en besøksordning fra og med torsdag 28. mai, slik at pårørende kan få treffe sine familiemedlemmer. 
tirsdag 26. mai Lillehammer kommune
Helsestasjon for ungdom
Koronaviruset påvirker fortsatt driften av helsestasjon for ungdom. Drop-in er  midlertidig stengt, men du kan bestille time. Vi setter opp timer på mandags ettermiddag og kveld. Ring oss på tlf.  99321770 så avtaler vi nærmere.
tirsdag 26. mai Lillehammer kommune
Ingen koronasmittede i Lillehammer.
Det er per 21.mai ingen smittede i kommunen. 
fredag 22. mai Lillehammer kommune
Jubilant mottok hedersmedaljer
Krigsseiler og jubilant Henrik Øwre Lambine mottok tre medaljer for sin innsats i 2. verdenskrig da han fylte 100 år tirsdag 19. mai.
onsdag 20. mai Lillehammer kommune
Disse sportsarrangementene står i fare ved innreisenekt – har diskutert utsettelse av håndball-EM
Håndball-EM og fotball-playoffen mot Serbia på Ullevaal er bare to av en rekke planlagte idrettsarrangementer i Norge som står i fare med de foreslåtte innreiserestriksjonene frem til 1. januar.
mandag 18. mai VG
Årets digitale 17.mai feiring
Her kan du se høydepunktene fra 17.mai 2020.
mandag 18. mai Lillehammer kommune
Bli med på å arrangere Friluftslivets uke 2020
5.-13. september arrangeres Friluftslivets uke 2020. I løpet av uka skjer mange hundre arrangementer landet over. For organisasjoner er det en fin mulighet til å bli mer synlige og få litt gratis markedsføring av aktiviteten sin. Bli med!
mandag 18. mai Lillehammer kommune
17-mai toget som kom til folket
LILLEHAMMER - Kan ikke folket gå i 17.mai-tog. Ja, da får heller toget komme til folket. Det er akkurat det Lillehammers ordfører, Inngunn Trosholmen (Ap), har gjort i hele dag.
søndag 17. mai VG
INNLANDET

Økt kapasitet for koronatesting
I tråd med nasjonale føringer er det per i dag økt testkapasitet i Lillehammer kommune. 
onsdag 13. mai Lillehammer kommune
17. mai i Lillehammer
Program for 17. mai i Lillehammer publiseres mandag 11. mai.
lørdag 9. mai Lillehammer kommune
Slik blir den gradvise gjenåpningen av samfunnet
Regjeringen la den 7.mai frem en plan om hvordan den gradvise gjenåpningen vil foregå. 
fredag 8. mai Lillehammer kommune
Skolene åpner
Regjeringa har bestemt at alle skoler skal åpne fra og med neste uke (uke 20), og tidligst fra og med mandag 11. mai. 
torsdag 7. mai Lillehammer kommune
75 år siden frigjøringen
Fredag 8. mai 2020 er det 75 år siden Norge ble frigjort fra den tyske okkupasjonsmakten. På Lillehammer markeres frigjøringsdagen ved at ordfører Ingunn Trosholmen legger ned kranser ved De falnes monument i Utsiktsbakken, ved Nordre gravlund og ved den russiske krigskirkegården...
torsdag 7. mai Lillehammer kommune
Valg av meddommere
Lillehammer kommune skal i 2020 oppnevne meddommere for en ny periode. Det skal velges meddommere og skjønnsmedlemmer til Sør-Gudbrandsdal tingrett og Eidsivating lagmannsrett, jordskiftemedlemmer til Vestoppland og Sør-Gudbrandsdal jordskifterett, og medlemmer til Lillehammer, Øyer og...
tirsdag 5. mai Lillehammer kommune
Økt testing av koronavirus
Lillehammer kommune vil være klare for økt testing i slutten av mai måned, og det vil komme nærmere informasjon om dette.
tirsdag 5. mai Lillehammer kommune
Politiske møter via web-tv
Formannskapsmøtet 4. mai kl 10.00 kan følges via web-tv her.  Utvalg for helse og velferd 6. mai kl 09.00 kan følges via web-tv her. 
mandag 4. mai Lillehammer kommune
Prøveboring på Balbergøya
Det pågår i øyeblikket borearbeider på Balbergøya og i tilhørende nedbørsfelt. Dette er et ledd i arbeidet med å etablere en reservevannkilde for å sikre tilfredsstillende forsyningssikkerhet til våre abonnenter. 
mandag 4. mai Lillehammer kommune
E6 Storhove-Øyer
Tirsdag 28. april arrangeres åpent kveldsmøte i forbindelse med reguleringsplan E6 Storhove - Øyer. Møtet avholdes digitalt på grunn av koronasituasjonen og starter klokka 19.00.
tirsdag 28. april Lillehammer kommune
Forbud mot store arrangement forlenges
Regjeringen varslet lørdag 25. april at forbudet mot arrangement med over 500 deltakere forlenges til 1. september. 
mandag 27. april Lillehammer kommune
Retningslinjer for serveringssteder i Lillehammer
Samfunnet åpner gradvis opp igjen, og det innebærer også at flere og flere serveringssteder åpner for kunder. Så lenge dette skjer i trygge og rettferdige rammer er dette veldig positivt. I dialog med næringen er det opprettet retningslinjer som serveringsstedene anbefales å...
fredag 24. april Lillehammer kommune
Smittevern for musikkøvelser.
Helsedirektoratet godkjente Norsk musikkråds smittevernveileder 22.april for å gjennomføre trygge øvinger.
fredag 24. april Lillehammer kommune
Fritidsreiser
21. april presenterte Folkehelseinstituttet råd for fritidsreiser, inkludert reiser til hytta, etter at hytteforbudet ble opphevet.
onsdag 22. april Lillehammer kommune
Våtservietter skaper trøbbel
I den seinere tid har Lillehammer kommune hatt flere tilfeller enn vanlig med driftsstans ved avløpspumpestasjoner. Årsaken er at det blant annet blir kastet våtservietter i do.
tirsdag 21. april Lillehammer kommune
Formannskapsmøte tirsdag 21. april via web-tv
Velkommen til Lillehammer kommunes nettsted. Her finner du informasjon om tjenester for våre innbyggere og gjester.
tirsdag 21. april Lillehammer kommune
Død person funnet i Lillehammer
En død person er funnet utendørs ved elva Åretta i Lillehammer. Politiet tror det kan dreie seg om en person som har vært savnet siden desember.
søndag 19. april ABC Nyheter
Død person funnet utendørs
En død person er funnet utendørs ved elva Åretta i Lillehammer.
søndag 19. april TV 2
Ingen ordinær 17. mai
Regjeringa opplyste på en pressekonferanse 17. april at det ikke blir 17.- mai feiring slik vi kjenner den, noe sted i Norge i år.
fredag 17. april Lillehammer kommune
Korona-avlyste arrangement
Det er etablert en sentral tilskuddsordning for lag- og foreninger som har måttet avlyse eller utsette arrangementer i perioden 5. mars- 30. april.
fredag 17. april Lillehammer kommune
Kjærlighet i koronaens tid
Til tross for at koronaviruset setter standard for en hel verden, skal mange av kommunens oppgaver likevel gå som normalt.
torsdag 16. april Lillehammer kommune
Redusert åpningstid i barnehagene
De kommunale barnehagene i Lillehammer vil ha noe redusert åpningstid når de åpner igjen mandag 20. april. Åpningstida blir nå totalt åtte timer, fra kl. 07.30 til 15.30.
torsdag 16. april Lillehammer kommune
Takk, Lillehammer!
Velkommen til Lillehammer kommunes nettsted. Her finner du informasjon om tjenester for våre innbyggere og gjester.
onsdag 15. april Lillehammer kommune
Åpning av barnehager og skoler
Lillehammer kommune åpner barnehagene mandag 20. april, og 1.- 4. trinn og SFO 27. april. 
tirsdag 14. april Lillehammer kommune
Formannskapsmøte tirsdag 14. april via web-tv
tirsdag 14. april Lillehammer kommune
INNLANDET

Helsestasjon for ungdom
Vi åpner opp for timebestillinger!   Ring oss på tlf. 99321770 for å bestille time. Vi fordeler timer utover åpningstiden på mandager fra og med 20 april, og tar kun inn en person om gangen. Vi holder fortsatt stengt for drop-in for å unngå at det er for mange...
tirsdag 14. april Lillehammer kommune
Betalingslettelse i koronasituasjonen
Formannsskapet i Lillehammer har i forbindelse med koronakrisen lagt fram en tiltakspakke som øker muligheten til å søke om betalingsutsettelse for eiendomsskatt og kommunale avgifter. Både privatpersoner og bedrifter kan søke, og det er lagt til rette for en enkel...
mandag 13. april Lillehammer kommune
Lars (39) har uhelbredelig kreft: – Det blir mye isolasjon for min del hele dette året
Kreftpasienter og pårørende over hele Norge holder seg hjemme i lang tid fremover – også etter at hverdagen vender tilbake til «normalen».
lørdag 11. april VG
Koronasmittet døde
En beboer ved Lillehammer helsehus døde onsdag 8. april etter å ha utviklet sykdommen covid-19. Dette er det aller første dødsfallet i Lillehammer kommune relatert til koronaviruset.
torsdag 9. april Lillehammer kommune
Forbud mot åpen brenning
Det er forbud mot åpen brenning i Lillehammer kommune. Etter 15. april trer det nasjonale forbudet mot å gjøre opp ild i eller nærheten av skogmark i kraft.
onsdag 8. april Lillehammer kommune
Gradvis og kontrollert gjenåpning av samfunnet fra 20. april
Regjeringen varslet 7. april en gradvis og kontrollert gjenåpning av samfunnet fra 20. april. Regjeringen varslet samtidig at vi fortsatt må belage oss på strenge smitteverntiltak i lang tid framover.
tirsdag 7. april Lillehammer kommune
Over 1 million fra næringsfondet
Formannskapet i Lillehammer har vedtatt en ekstraordinær utlysning fra næringsfondet på 1.250.000 kroner. Utlysningen har søknadsfrist 30. april 2020, men vi oppfordrer til å sende søknaden så raskt som mulig.
tirsdag 7. april Lillehammer kommune
Opplæringstilbud: Skype for pårørende
Med Skype kan du enkelt ha videosamtaler med dine nærmeste enten via mobil, nettbrett eller PC! Les mer om Skype her. Opplæringen foregår på Meierigården hverdager på dagtid, også skjærtorsdag, langfredag og 2. påskedag. Bestill time på...
mandag 6. april Lillehammer kommune
Koronavirus på helsehuset
En beboer ved Lillehammer helsehus har fredag 3. april fått påvist smitte fra koronavirus. Dette er det aller første tilfellet ved helsehuset.  
fredag 3. april Lillehammer kommune
Hoff og Johaug fikk ugyldig tillatelse – brøt hytteforbudet
Lege Nils Jakob Hoff (35) og skistjernen Therese Johaug (31) har oppholdt seg på en hytte på Sjusjøen etter at hytteforbudet trådte i kraft. Hoff sier at han beklager feilen.
fredag 3. april VG
Om utøvelse av idrettsaktivitet
Intensjonen bak Helsedirektoratets veileder og Norges idrettsforbunds (NIF) fellesidrettslige anbefalinger er å hindre smitte. Disse må anses som minimumsbegrensninger, et minste sett retningslinjer som skal følges. Imidlertid vil det for mange idretters vedkommende være hensyn som tilsier...
fredag 3. april Lillehammer kommune
Samarbeider om koronaplasser
Gjennom avtalen leier kommunene 80 plasser til korona-pasienter ved behov for perioden 15. april til 31. august, og sikrer på den måten tilstrekkelig kapasitet i Sør-Gudbrandsdalen/Ringsaker dersom det skulle bli mange pasienter smittet av koronavirus som trenger innleggelse...
fredag 3. april Lillehammer kommune
Låne bøker i påsken?
Tirsdag 7. april kl. 10.00-15.00 vil det være åpent for bokhenting på rampa på baksiden av biblioteket. Du bestiller enkelt fra bibliotekets hjemmeside www.lillehammerbibliotek.no  eller i Bibliofil-appen. Din reservasjon plir plukket og pakket, og du kan deretter hente den i...
fredag 3. april Lillehammer kommune
Annerledes 17. mai?
Slik situasjonen er nå, ser det ikke ut til at det blir noen vanlig 17. mai-feiring på Lillehammer i år. Bakgrunnen er spredningen av koronaviruset og den økte smittefaren når store folkemengder samler seg. 
torsdag 2. april Lillehammer kommune
Anna (20) kjeder seg i karantene – plutselig ringer superstjernen
Vennene trodde det var en aprilspøk da barnehageassistenten fra Lillehammer fortalte hvem som hadde ringt.
onsdag 1. april TV 2
Formannskapet med økonomisk hjelpepakke
Koronakrisen skaper store utfordringer i idretts- og kulturbyen Lillehammer.
tirsdag 31. mars Lillehammer kommune
Formannskapsmøte 31. mars via web-tv
Dagens formannskapsmøte 31.03 klokka 10.00 gjennomføres som normalt. Møtet kan følges via web-tv. 
tirsdag 31. mars Lillehammer kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

LILLEHAMMER

INNLANDET

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL