Libanon
Solberg-regjeringen vil heller hente flere migranter fra Libanon enn Moria
GARDERMOEN Statsminister Erna Solberg (H) står knallhardt på å stoppe på 50 personer som hentes til Norge fra den nedbrente Moria-leiren i Hellas. Men hun åpner for å hente flere kvoteflyktninger fra Libanon.
fredag 11. september VG
Brann i Beiruts havn
Det har brutt ut brann i Beiruts havneområde, en drøy måned etter den fatale eksplosjonen og de påfølgende brannene som tok livet av minst 190 mennesker.
torsdag 10. september VG
Regjeringsforhandlinger i Libanon har begynt
Libanons nye statsminister Mustafa Adib har innledet regjeringssamtaler med de ulike blokkene i landets nasjonalforsamling.
onsdag 2. september Aftenposten
Libanon, en måned etter: – Frykter å ikke ha mat
En måned etter den dødelige kjempeeksplosjonen som etterlot hundretusenvis husløse i Beirut, har lite skjedd av bedring.
tirsdag 1. september VG
Fødte minutter før eksplosjonen: – Jeg ropte « få oss ut herfra!»
BEIRUT Kun minutter etter at Nabil kom til verden, ble dører, vinduer og vegger på fødestua blåst inn av trykket fra kjempeeksplosjonen.
søndag 23. august VG
Blir værende i rasfarlige hus: – Dette er inhumant
BEIRUT 300.000 mennesker er husløse etter den voldsomme eksplosjonen som rammet Beirut. Mange har fått boligene rasert, men blir boende i mangel på andre steder å dra.
lørdag 22. august VG
Overlatt til frivillige etter tragedien
BEIRUT Frivillige jobber på spreng for å holde liv i rammede etter den fatale eksplosjonen. Myndighetene er fraværende, sier de trengende.
lørdag 22. august VG
Angi (47) mistet korttidsminnet etter eksplosjonen i Beirut
BEIRUT Mange av de 6000 skadede etter eksplosjonen i Beirut ligger fortsatt på sykehus. Alvorlige hodeskader har tatt fra Angi Makhlouf (47) korttidshukommelsen.
onsdag 19. august VG
VERDEN

Én dømt, tre frikjent for drapet på Hariri
En FN-domstol har frikjent tre antatte Hizbollah-medlemmer for drapet på Libanons tidligere statsminister. Den fjerde tiltalte er kjent skyldig.
tirsdag 18. august Aftenposten
Norges ambassadør til Libanon mistet venn i eksplosjonen: – Det er så mange tragedier her
Da kunstgjødsel-ladningen eksploderte, ringte den norske ambassadøren engstelig rundt til sine ansatte. Siden døde venninnen. Nå er diplomaten bekymret for Libanons fremtid.
tirsdag 18. august VG
Eksplosjonen i Beirut: – Verre enn borgerkrigen
Beirut har opplevd stadig nye sykluser med død og destruksjon. Den enorme eksplosjonen i havnen har på nytt brakt Libanon til kanten av stupet. Tre libanesiske eksperter tegner et bekmørkt bilde.
tirsdag 11. august VG
Tror situasjonen vil bli verre for Libanon: – Man har en befolkning som er dritt lei
Det finnes ikke en eneste bedrift i Beirut som ikke er berørt av eksplosjonene forrige uke, sier landets tidligere næringsminister. Eksperter tror eksplosjonene i Beirut vil gjøre vondt verre for en allerede skadelidende økonomi.
tirsdag 11. august VG
Libanons regjering går av
Nå krever demonstranter nyvalg.
mandag 10. august VG
Carl Morten (42) overlevde Beirut-eksplosjonen: – Bilen ble kastet opp i været
Carl Morten Ødegård (42) satt i bilen da eksplosjonen gikk av i Beirut – bare kilometer unna var kona og sønnen Magnus på tre år.
mandag 10. august VG
Beirut: To ministere trekker seg – voldsomme demonstrasjoner fortsetter
Tåregassen lå tykk i Beiruts gater søndag, viser bilder fra den libanesiske hovedstaden. To av regjeringens ministere trekker seg midt oppi kaoset som følger eksplosjonen tidligere denne uken.
mandag 10. august VG
Norsk Folkehjelp: – Folk var først i sjokk, men nå kommer sinnet med alle begravelsene
De første døde ble begravet i Beirut i helgen.
søndag 9. august VG
Demonstranter stormet departement i Beirut – blir støttet av USA
Den amerikanske ambassaden i Beirut erklærer sin støtte til demonstrasjonene etter at en stor gruppe demonstranter lørdag tok seg inn i det libanesiske utenriksdepartementet
lørdag 8. august VG
En stemme fra Beirut
Takk, Gud! Dette er ordene som avslutter nesten hver eneste setning libanesere overalt i verden uttrykker nå. I dagene etter den grusomme eksplosjonen som kun lot jord og stein bli igjen av det som var Beirut havn og som samtidig tok livene fra et hundretall, såret tusenvis og etterlot mer enn 300 000...
fredag 7. august VG
Ødelagte Beirut vekker norsk givervilje
De enorme ødeleggelsene i Beirut krever årevis med gjenoppbygging, fastslår norske organisasjoner som jobber i Libanon. Samtidig er giverviljen stor, både fra det internasjonale samfunnet og fra privatpersoner i Norge
fredag 7. august VG
16 havneansatte pågrepet etter Beirut-eksplosjon
16 personer ansatt ved havna i Beirut er pågrepet etter eksplosjonen der over 130 ble drept og tusenvis såret tirsdag.
torsdag 6. august VG
Slik skal Beirut reise seg på nytt
BEIRUT/OSLO Midt i døden, kaoset og fortvilelsen finner libaneserne sammen for å gjenreise sin ødelagte hovedstad.
torsdag 6. august VG
Ber om internasjonal granskning av Beirut-eksplosjonene
Fire tidligere libanesiske statsministere ber om at eksplosjonene i Beirut etterforskes på internasjonalt nivå. Libanesiske myndighetspersoner skal i flere år ha visst om at eksplosivt materiale ble lagret på havnen.
torsdag 6. august VG
Sykehus totalskadet i eksplosjonene i Beirut: – Ingenting er igjen
Flere av sykehusene som skulle ta i mot sårede etter eksplosjonene i Beirut, ble selv så kraftig rammet at de måtte avvise folk som trengte hjelp.
torsdag 6. august VG
Tidligere ambassadør reagerer på Trumps Beirut-uttalelser: - Har konsekvenser
Onsdag gjentok USAs president uttalelsene om at de dødelige eksplosjonene i Beirut kan ha vært et angrep – til tross for at hans egen forsvarsminister sier at de fleste ser ut til å mene at det dreier seg om en ulykke.
torsdag 6. august VG
Eksplosjonen i Beirut: – Enormt
Eksplosjonen i Beirut tirsdag forårsaket enorme ødeleggelser i den libanesiske hovedstaden. Sprengningsekspert mener man må omtrent et halvt århundre tilbake for å finne verre ulykker.
onsdag 5. august VG
Redningsmannskaper kjemper mot klokken: – Haster å finne de som er i live
Hjelpeorganisasjoner og redningsstyrker jobber på spreng for å redde liv i Beirut onsdag kveld. Mange er fremdeles savnet etter eksplosjonen som tirsdag rystet den libanesiske hovedstaden.
onsdag 5. august VG
Vi har et ansvar for å hjelpe libaneserne!
Var eksplosjonen i Beirut starten på en ny borgerkrig? Vi har et medansvar for å bidra til at libaneserne kan leve i fred, ikke minst fordi landet er så sterkt belastet av flyktninger. Libanon tar et stort ansvar for flyktninger på vegne av resten av verden.
onsdag 5. august VG
Guvernør: Over 200.000 hjemløse på grunn av eksplosjonen i Beirut
Over 200.000 mennesker har mistet hjemmene sine som følge av den enorme eksplosjonen i Libanons hovedstad, anslår guvernør Marwan Abboud.
onsdag 5. august VG
Enorme ødeleggelser i Beirut – minst hundre har mistet livet
Onsdag morgen våknet innbyggerne i Beirut opp til enorme ødeleggelser. I løpet av natten har dødstallet steget til 100 og rundt 4000 mennesker er såret.
onsdag 5. august VG
Libanons statsminister: – De ansvarlige skal få betale prisen
Statsminister Hassan Diab erklærer to ukers unntakstilstand etter de kraftige eksplosjonene i Beirut som kostet flere titalls menneskeliv og hvor flere tusen ble skadet.
onsdag 5. august VG
Libanon: Å se et land kollapse på nært hold
BEIRUT For hver eneste dag ser jeg folk rundt meg falle dypere og dypere ned i desperasjon. Libanon har på få måneder gått fra håp om en bedre fremtid, til en økonomisk kollaps som driver befolkningen inn i mørket.
søndag 12. juli VG
Kvinnene kom for å jobbe. Nå blir de holdt bak lukkede dører og dumpet
BEIRUT Vold, selvmord og anklager om moderne slaveri. Her forteller unge kvinner og familien til en tenåring som aldri kom hjem i live om marerittet mange fremmedarbeidere opplever bak lukkede dører i Libanon.
torsdag 18. juni VG
Mer enn 120 skadd i demonstrasjoner i Libanon
Hundrevis demonstrerte lørdag for tredje dag på rad i Libanon, provosert av økte utgifter og regjeringens mangel på handlekraft. Over 120 er skadd i sammenstøt.
søndag 14. juni $ Aftenposten
ASIA

Død og desperat fattigdom: Byen som har falt utfor stupet
TRIPOLI, LIBANON I et hus i Libanons fattigste by er den alvorlig syke Youssef (22) bundet fast til en sofa – fordi familien ikke har råd til hjelp. I et annet nabolag sørger familien til en ung mann som ble drept da han demonstrerte for forandring.
søndag 10. mai VG
Hvem har ansvaret for palestinerne? | Kirsti Sletten
Ansvaret skyves over på en tredjepart som ikke kan tilby dem en verdig fremtid.
mandag 4. mai $ Aftenposten
Fattigdom overgår smittefrykt: Libanesere tar til gatene i sult og sinne
BEIRUT Libanon var på vei mot økonomisk ruin før coronaviruset stengte ned landet. Nå, etter to måneder, trenger 75 prosent av befolkningen økonomisk hjelp, folks sparepenger mister verdi i rekordfart og illsinte demonstranter setter banker i fyr. VG ble med demonstrantene ut.
onsdag 29. april VG
Påsken feiret med tomme kirker verden over
Kristne verden over deltar i en dempet feiring av det som ellers er kirkenes gledeligste festdag. En rekke steder i Norge ble påskegudstjenesten holdt som drive-in.
søndag 12. april VG
De som ikke skal hjem: Asia og Australia
En fødsel. Et barnehjem. En jobb. Da «alle» reiste hjem, valgte nordmenn i alle verdensdeler å bli. Slik har de det nå.
onsdag 8. april $ Aftenposten
Krigsreporteren tett på sannheten
PORTRETTFILM: Krigsreporter Robert Fisk har mot til å overvåke og utfordre. Han er kjent for å rapportere fra frontlinjene i strid med politikernes og maktpersonenes offisielle linje.
tirsdag 18. februar Ny Tid
Han har kriget mot Israel i tiår. Nå mener han palestinere må trappe opp den væpnede konflikten
SAIDA, LIBANON Omringet av væpnede livvakter hevder den palestinske militslederen Mounir al Makdah, overfor VG, å ha beordret en rekke angrep på israelske mål. Hans reaksjon på Trumps fredsplan kan tyde på at mer konflikt og vold er i vente.
tirsdag 11. februar VG
Mouda (76) har vært flyktning i over 70 år. Nå har hun gitt opp Palestina
SHATILA, LIBANON Mouda al Daarwish var fire år da hun og familien ble drevet ut av hjemmet sitt, da Israel ble opprettet i 1948. Mens datteren resignert bryter ut i gråt, sier hun til VG: – Jeg er et dødt menneske.
torsdag 30. januar VG
Over 20 funnet døde etter jordskjelv i Tyrkia
Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Tyrkia fredag kveld. Over 1000 er skadet, opplyser tyrkiske myndigheter.
fredag 24. januar VG
Vålerenga-trener reagerer på overgangsvinduet i Norge – ønsker endring
VALLE Den nye treneren til Vålerengas fotballkvinner, Jack Majgaard Jensen (46), mener det norske overgangsvinduet gjør det vanskelig for klubbene å hevde seg ute i Europa.
onsdag 22. januar VG
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
onsdag 22. januar VG
Dette visste UD om Syria-guttens helsetilstand
Utenriksdepartementet baserte seg på journalene fra feltsykehuset i Syria og en gammel diagnose fra IS-området, formidlet av IS-kvinnens advokat, da beslutningen om å hente 5-åringen hjem ble fattet i slutten av september i fjor.
onsdag 22. januar VG
Drapsforsøket på Furuset i 2012: Strid om telefonbevis
OSLO TINGRETT Påtalemyndigheten mener en konkret telefon knytter det utpekte gjengmedlemmet (32) direkte til åstedet på Furuset da en mann (36) ble forsøkt drept i 2012. Selv avviser 32-åringen alt.
onsdag 22. januar VG
Atlético Madrid, Chelsea, Tottenham eller United – Cavani på jakt etter klubb
Edinson Cavani blir snart 33 år og vil bort fra Paris Saint-Germain, ifølge klubbdirektøren. Men det er usikkert hvem som tør å satse på angrepsspilleren fra Uruguay.
onsdag 22. januar VG
Monty Python-stjernen Terry Jones er død
Den populære komikeren ble 77 år.
onsdag 22. januar VG
Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg
Donald Trump sier han gjerne skulle truffet Greta Thunberg i Davos. Han mener hun ikke bør rette sinnet sitt over manglende klimahandling mot USA.
onsdag 22. januar VG
Dortmund-sjefen hemmelighetsfull om Haaland
Dortmund-trener Lucien Favre (62) møtte pressen foran Erling Braut Haalands (19) hjemmedebut mot Köln.
onsdag 22. januar VG
Reagerer på to kamper på 25 timer: – Det må gjøres noe med dette
MALMÖ Både landslagssjef Christian Berge og de norske spillerne misliker sterkt at EM-lagene må spille to kamper på et drøyt døgn.
onsdag 22. januar VG
Christian Berge: Skal spare nøkkelspillere mot semifinalen
MALMÖ Norge-trener Christian Berge kommer til å hvile viktige spillere i onsdagens kamp mot Slovenia – etter at laget allerede er klar for semifinalen i EM.
onsdag 22. januar VG
Etterlyser mulig fluktbil etter sjokkbrekk
Politiet tror en stjålet bil ble brukt i brekket mot fotobutikken i Stavanger.
onsdag 22. januar VG
Kilder til VG: Venstre krever kunnskapsministeren – blir trolig Skei Grande
Venstres hovedkrav i forhandlingene om ny sammensetning av regjeringen, er å få utdanningsministeren, får VG opplyst.
onsdag 22. januar VG
26 veier stengt grunnet uvær i Finnmark
Skal du fra Troms til Finnmark må du belage deg på en veldig lang tur - gjennom Finland.
onsdag 22. januar VG
Piers Morgan hudfletter prins Harry og hertuginne Meghan: – Bortskjemte og hyklerske
Den kontroversielle TV-profilen Piers Morgan beskylder Harry for å gråte krokodilletårer – og sier prinsen vraker hjemlandet for «å gjøre kona si fornøyd».
onsdag 22. januar VG
Helse-Norge forbereder seg på farlig virus
Helsedirektoratet har startet planleggingen av hva som må gjøres dersom det smittsomme og farlige coronaviruset sprer seg til Norge.
onsdag 22. januar VG
Harry Hamlin om rolle som homofil: – Drepte karrieren min
Skuespilleren hevder filmen der han spilte homofil i 1982 gjorde slutt på karrieren hans. Men han er fortsatt stolt av rollen.
onsdag 22. januar VG
VERDEN

Tekstmeldinger i kulturprofil-saken: «Var altfor ung til å skjønne det»
OSLO TINGRETT I gamle tekstmeldinger mellom kvinnene som anklager mannen i 50-årene for seksuelle overgrep, snakker de om at de skyldte på seg selv for det som skjedde.
onsdag 22. januar VG
Krekars advokat ber om utsettelse til ny justisminister er på plass
Spørsmålet om utlevering av mulla Krekar til Italia må først avgjøres når Frp er ute av regjeringen, krever advokat Brynjar Meling.
onsdag 22. januar VG
Kjent gravejournalist siktet i Brasil
Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.
onsdag 22. januar VG
VG polariserer om rusreformen
Rusreformutvalget anklages på lederplass for å skape konflikter med sin rapport. Det som er problematisk er at VG feilinformerer om rapporten de kritiserer.
onsdag 22. januar VG
Kveldens travtips: Jackpot i V75
Det ble en favorittpreget V75-omgang forrige onsdag og ingen utbetaling for fem rette. Dermed er det jackpot med over en million kroner ekstra i syverpotten. Og en av bankerne er soleklare.
onsdag 22. januar VG
Jurister uenige om offentliggjøring av tilstand til syk femåring
Jurister er uenige om informasjon om helsetilstanden til den fem år gamle gutten som ble hentet hjem fra Syria, kan deles med offentligheten.
onsdag 22. januar VG
Christian Berges kinkige dilemma
MALMÖ Han kan glede seg stort over EM-seier nummer seks og plass i semifinalen. Men onsdag står Christian Berge foran mange valg. Noen av dem kinkige.
onsdag 22. januar VG
Flere trusler mot skoler og bedrifter i hele landet
Det har kommet trusler på sosiale medier rettet mot skoler, bedrifter og enkeltpersoner over hele landet tirsdag kveld, opplyser politiet.
onsdag 22. januar VG
Solskjær om spillerkjøp: – Kan ikke gi agenter kontrollen
MANCHESTER Ole Gunnar Solskjær (46) forklarer hvorfor Manchester United er forsiktige med å gå med på å betale urimelig pris og gi etter for krav fra agenter.
tirsdag 21. januar VG
Marerittretur for David Luiz: Hånet etter direkte rødt kort
(Chelsea – Arsenal 2-2) David Luiz (32) fikk en kort, men grusom kveld på jobben i sitt Stamford Bridge-comeback, men en 18-åring og Héctor Bellerín reddet poeng for Arsenal.
tirsdag 21. januar VG
Norske vitner om Stutthof-leiren: Så nazistene mishandle og drepe kvinner og barn
Vitnemålene til to nordmenn som ble avgitt i 1955 er igjen blitt aktuelle. Nå kan de bidra til å felle den tidligere SS-vakten Bruno Dey (93), som står tiltalt for delaktighet i minst 5230 drap i konsentrasjonsleiren Stutthof under krigen.
tirsdag 21. januar VG
Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap
(Sheffield United - Manchester City 0–1) Den argentinske spissen har nå seks scoringer på sine tre siste kamper.
tirsdag 21. januar VG
Hodepine for Erna og Trine
Å finne nye statsråder er et luksusproblem, men tidspunktet gjør det mer krevende for regjeringen.
tirsdag 21. januar VG
Sverige hjalp Norge – nå venter taktisk hodebry for Berge
MALMÖ (Ungarn-Sverige 18–24) Norge kan komme til å påvirke sin semifinalemotstander - om det skal bli Spania eller Kroatia. Christian Berge er usikker på hva han skal gjøre. Mange av «Berge Boys» sier at de vil spille for å vinne. Men Sander Sagosen (24) sier de...
tirsdag 21. januar VG
Libanon har fått ny regjering
BEIRUT/OSLO Etter tre måneder med omfattende protester, der hundrevis er skadet i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, fikk Libanon tirsdag ny regjering.
tirsdag 21. januar VG
Libanon har fått ny regjering
Beirut (NTB-AP): Etter tre måneder med omfattende protester, der hundrevis er skadd i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, fikk Libanon tirsdag ny regjering.
tirsdag 21. januar $ Aftenposten
Frp-topp vil ha innvandreropprør: – Nå skal silkehanskene av
Han leder grasrotopprøret i Frp. Dagen derpå prater Frank Sve rett fra levra. Han fremmer en rekke krav som skal frontes og gir statsminister Erna Solberg skylden for regjeringskollapsen.
tirsdag 21. januar VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL