Leirfjord
Vaksinasjonsstatus mot Covid-19 i Leirfjord 07-05-21
Hjem
fredag 13:11 Leirfjord kommune
Trer av etter 42 trofaste år i kommunen
Etter 42 år i Alstahaug kommune, skal Arnhild Sommerbakk fra Leirfjord bli pensjonist. Første «krumspring» er et besøk hos barnebarnet som hun ennå ikke har fått møte. I 1978, da Sommerbakk var 22 år gammel, begynte hun på økonomiavdelingen i...
torsdag 09:15 Helgelands Blad
Reagerer på ulike signaler om innspill til sykehustomt: – Det skaper en uryddig prosess
– Dersom vi klarer å komme frem til et felles tomteutspill, så henger vi oss på det. Vi skal prøve å få det til, sier Vefsn-ordfører Berit Hundåla.
onsdag 19:02 $ Helgelendingen
Vil sende felles tomteinnspill til Helgelandssykehuset: – Alliansen jobber i fellesskap
28. mai går fristen ut for å komme med innspill til den pågående tomteprosessen for det nye hovedsykehuset på Helgeland. Alstahaug- og Leirfjord-ordførerne er klare på at kommunealliansen vil komme med et felles innspill til Helgelandssykehuset.
onsdag 12:01 $ Rana Blad
Nye åpnings- og telefontider fra 10. mai 2021
Fra og med 10. mai 2021 blir det nye åpningstider på kommunehuset og i sentralbordet. De nye åpningstidene er kl. 10:00 - 14:00.
onsdag 10:27 Leirfjord kommune
Hus og hytte-firma konkurs
[iSANDNESSJØEN] Helgeland hus og hytter AS har meldt oppbud. Selskapets formål var salg av hus, hytter og andre bygninger samt tjenester i tilknytning til dette. Gjennom konseptet Helgelandshytta solgte firmaet nøkkelferdige hytter og hus fra Leirfjord sentrum.
onsdag 06:58 $ Rana Blad
Nye Helgelandssykehuset er kostnadsført med 45,2 millioner siden 2015: –Tap av tid og framdrift koster langt mer enn konsulentene
Det sier Johan Arnt Vatnan, tidligere prosjektdirektør for byggingen av St. Olavs hospital i Trondheim og fram til i desember i fjor, leder for prosjektstyret i Helse Møre og Romsdal, for bygging av sykehus på Hjelset i Molde.
onsdag 06:31 $ Rana Blad
Vil sende felles tomteinnspill til Helgelandssykehuset: – Alliansen jobber i fellesskap
28. mai går fristen ut for å komme med innspill til den pågående tomteprosessen for det nye hovedsykehuset på Helgeland. Alstahaug- og Leirfjord-ordførerne er klare på at kommunealliansen vil komme med et felles innspill til Helgelandssykehuset.
onsdag 05:00 $ Helgelendingen
NORDLAND

Hus og hytte-firma konkurs
Helgeland hus og hytter AS har meldt oppbud. Selskapets formål var salg av hus, hytter og andre bygninger samt tjenester i tilknytning til dette. Gjennom konseptet Helgelandshytta solgte firmaet nøkkelferdige hytter og hus fra Leirfjord sentrum.
tirsdag 18:59 $ Helgelendingen
Her har Helse Nord en mulighet til å åpne eller stenge døra for Nyland en gang for alle.  Dette er ikke ressurskrevende, for metodikken er på plass allerede
Krav om utredning Nyland
søndag 2. mai Rana Blad
Sykehjemsplasser i Leirfjord
I den situasjonen vi er i nå mener FrP at det er helt riktig å satse på en kortsiktig løsning med tanke på utbygging av sykehjemsplasser. Leirfjord Sp har
lørdag 1. mai Helgelands Blad
Politiet bekymret for store fester og smittevernbrudd i helgen
Det sier politistasjonssjef Tom Giertsen i forkant av 1. mai-helgen i Alstahaug og Leirfjord.
fredag 30. april Helgelendingen
"Jeg synes ikke at historien Sp nå prøver å selge er helt riktig"
Sykehjemsplasser i Leirfjord
torsdag 29. april Helgelendingen
Selskapet har investert i fartøy fra Leirfjord verdt flere hundre millioner: – Vi har tro på framtida
Båten som er hjemmehørende i Leirfjord i dag har fått nye eiere i Lofoten.
torsdag 29. april $ Helgelendingen
Naboer klager på vedvarende søppelproblem ved Helgelandsbrua: – Det er snakk om omdømmet til Helgeland
En hytteeier har klaget til Leirfjord kommune etter at det fortsatt er problemer med søppel ved kaien under Helgelandsbrua. Ordføreren sier at de skal se på saken.
torsdag 29. april $ Helgelendingen
Utsatte sak om å kjøpe voksenopplæring fra Alstahaug
Leirfjord-politikerne trenger mer tid. The post Utsatte sak om å kjøpe voksenopplæring fra Alstahaug appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 28. april Helgelands Blad
Skal man bygge et nytt hovedsykehus for hele regionen, er innhold og dermed lokalisering helt sentralt
Inviterer til innspill
onsdag 28. april Helgelendingen
Skal i nytt møte med ledelsen i HSYK og Helse Nord: – Det går fort i svingene
Fredag 30. april skal de 11 ordførerne i den såkalte alliansen sør for Korgfjellet i et nytt møte med ledelsen i Helgelandssykehuset og Helse Nord.
onsdag 28. april $ Helgelendingen
Helse Nords nestleder Inger Lise Strøm, selv fra Mosjøen, om Swecos tomterapport: – Jeg opplever at mange ting er uklart. Vi kan ikke presse framdrift foran kvalitet
Dagens sykehustomt og tomta i Rishatten som begge er i Sandnessjøen kommer best ut i Swecos rapport, men alle 22 alternativene blir nå sendt ut på «høring» etter vedtaket i Helgelandssykehuset, som Helse Nord stiller seg bak.
onsdag 28. april $ Rana Blad
Fire fikk bøter etter kontroll på Leines
UP gjennomførte onsdag formiddag en trafikkontroll på Leines i Leirfjord. Resultatet ble fire forenklede forelegg, der den høyeste målte hastigheten var på 71 km/t i 60-sonen.
onsdag 28. april Helgelendingen
Fjelltrimmen i Leirfjord - oppstart 1. mai
onsdag 28. april Leirfjord kommune
Tydelig tale fra styret: Alle 22 sykehustomter er med videre.
Alle de 22 sykehustomtene som blir vurdert i Swecos rapport er med videre, fastslår sykehusstyret. The post Tydelig tale fra styret: Alle 22 sykehustomter er med videre. appeared first on Helgelands Blad.
mandag 26. april Helgelands Blad
Ønsker mer variasjon i tomtealternativene: – Skulle gjerne sett at finalekandidatene differensierte seg i litt større grad
Nesten to timer gikk med da styret ble orientert om Sweco-rapporten og debatten som fulgte knyttet til Nye Helgelandssykehuset mandag.
mandag 26. april $ Helgelendingen
Styreleder i Helgelandssykehuset: – Alle de 22 tomtene som er foreslått, går nå videre til innspillsrunde. Det er vi som avgjør hvilke som går videre
Mens Sweco Norge as som har gjennomført den faglige utredninga av hvilke tomter de har funnet egnet for et framtidig sykehus i Sandnessjøen og omegn, vraker alle tomtene i Tovåsen i Leirfjord kommune, så er ikke styret i Helgelandssykehuset bundet av disse vurderingene.
mandag 26. april $ Rana Blad
Leirfjord Sp om sykehjemsprosjekt: – Er ikke godt nok kvalitetssikret
Sendte inn bekymringsbrev om sykehjemsombygging. The post Leirfjord Sp om sykehjemsprosjekt: – Er ikke godt nok kvalitetssikret appeared first on Helgelands Blad.
mandag 26. april Helgelands Blad
Legekontoret informerer - ikke adgangskontroll ved inngangen til helsesenteret
Hjem
søndag 25. april Leirfjord kommune
Sykehuset ba Kathrin bli hjemme: – Wiljar fikk aldri vokse opp
Jim Bårdsen og Kathrin Hübner skulle få sitt første barn og gledet seg veldig. Men da Kathrin ble syk fikk hun ikke den nødvendige helsehjelpen hun trengte, og sønnen Wiljar fikk aldri vokse opp. Nå er både sykehusforetaket og Leirfjord kommune felt i en tilsynssak.
lørdag 24. april $ Avisa Nordland
Sykehuset fryktet omgangssyke og ba Kathrin bli hjemme: – Ble fratatt drømmen min om å bli mamma, og Wiljar fikk aldri vokse opp
Jim Bårdsen og Kathrin Hübner skulle få sitt første barn og gledet seg veldig. Men da Kathrin ble syk fikk hun ikke den nødvendige helsehjelpen hun trengte, og sønnen Wiljar fikk aldri vokse opp. Nå er både sykehusforetaket og Leirfjord kommune felt i en tilsynssak.
lørdag 24. april $ Rana Blad
Berit Hundåla om sykehussaken og ranahatet: – Vi må få avklart de store sakene som rir oss nå, og så tror jeg vi må møtes
For få dager siden ble det kjent at konsulentselskapet Sweco anbefaler fem tomter på Alstenøya for framtidens sykehus, ingen i Leirfjord. Det fikk ordfører Berit Hundåla i Vefsn til å uttale at med et nytt sykehus på Alstenøya kombinert med en eventuell DMS i...
torsdag 22. april $ Rana Blad
Stiftet nasjonalt vannkraftsenter i Leirfjord: – En gledens dag
Onsdag ettermiddag satte de involverte aktørene signaturen på papiret, og gjør at det nasjonale vannkraftsenteret i Forslandsdalen offisielt er stiftet.
torsdag 22. april $ Helgelendingen
Leirfjord-ordføreren om sykehustomta: – Siste ord er ikke sagt!
– Siste ord er ikke sagt om sykehustomta, fastslår Leirfjord-ordfører Ivan Haugland. The post Leirfjord-ordføreren om sykehustomta: – Siste ord er ikke sagt! appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 21. april Helgelands Blad
Planlegger bil-tog til 17. mai. – Ungdommen er blitt veldig interessert
I Hattfjelldal planlegges det for en 17. maifeiring med en spesiell vri.
tirsdag 20. april $ Helgelendingen
Derfor ble Tovåsen-tomtene vraket som sykehusalternativ
Fredag ble det kjent at planfaglig rådgiver for Helgelandssykehuset, Sweco, anbefaler fem tomter som alle ligger på Altenøya, til ny sykehustomt sør for Korgfjellet.
tirsdag 20. april $ Rana Blad
NORDLAND

Derfor ble Tovåsen-tomtene vraket som sykehusalternativ
Fredag ble det kjent at planfaglig rådgiver for Helgelandssykehuset, Sweco, anbefaler fem tomter som alle ligger på Alstenøya, til ny sykehustomt.
tirsdag 20. april $ Helgelendingen
Isaksen om tomtesaken og alliansetaktikken: – Siste ord er ikke sagt
Espen Isaksen i Mosjøen og omegn næringsselskap mener at alliansetaktikken har båret frukter. Han påpeker at styret i Helgelandssykehuset er nødt til å inkluderer Leirfjord i tomteprosessen.
mandag 19. april $ Helgelendingen
KORONA - Situasjonsbilde 19.04.2021
Leirfjord kommune har nå INGEN smittetilfeller av Covid-19, men vi hadde oppfølging av nærkontakter og nærkontakter til nærkontakter i forrige uke. Tester ble tatt og ingen hadde påvist smitte. Noen ble anbefalt ventekarantene. Vi har til nå testet ca 950 personer for...
mandag 19. april Leirfjord kommune
Ledig stilling som spesialpedagog i Leland barnehage
Hjem
mandag 19. april Leirfjord kommune
Første vår-helg brukt på fjelltur
Årets første smak av skikkelig vårvær har fått mange ut på tur. Klampen, på Tovenfjellet i Leirfjord, er et ypperlig turmål i et strålende vær som i helga. Turen kan starte ved Sommerset, like ved Toventunnelen. 740 meter høye Klampen er den...
søndag 18. april Helgelands Blad
Naust nedbrent i Leirfjord: – Naboene dundret på døren og sa at jeg måtte komme ut
Et naust på ei brygge på Reines i Leirfjord brant fredag kveld ned, og et nærliggende hus fikk brannskader.
fredag 16. april Helgelendingen
Brygge brant ned - brannskader på nærliggende hus
Politiet i Nordland melder klokken 21 at det brenner i en bygning i Leirfjord. Nødetatene på vei.
fredag 16. april Rana Blad
Reagerer skarpt på at Tovåsen er vraket som tomtealternativ: – Resultatet kan bli dårligere enn det vi har i dag
Lege og talsperson Kristian Grane på sykehuset i Mosjøen mener at et nytt sykehus på Alstenøya vanskelig kan fungere som et samlende hovedsykehus for hele regionen.
fredag 16. april $ Helgelendingen
Overrasket over tomteanbefalingene: – Lite til overs for å benytte dagens tomt
Ordfører i Alstahaug, Peter Talseth (Sp), er både glad og overrasket over at alle sykehustomtene som Sweco peker på ligger innenfor hans kommune.
fredag 16. april $ Rana Blad
Overrasket over tomteanbefalingene: – Lite til overs for å benytte dagens tomt
Ordfører i Alstahaug, Peter Talseth (Sp), er både glad og overrasket over at alle sykehustomtene som Sweco peker på ligger innenfor hans kommune.
fredag 16. april $ Helgelendingen
Løypekjøring i Randalen og Tovåsen
Skisesongen 2020/2021 har vært kort, med lite snø og flere perioder med regn. Vi har ikke hatt noen større skader på tråkkemaskinen i år og løypekjøringen har hovedsaklig gått som planlagt, så lenge det har vært forhold for...
fredag 16. april Leirfjord kommune
Tovåsen vraket: Peker på fem tomtealternativer – alle på Alstenøya
Planfaglig rådgiver i tomteprosessen for Nye Helgelandssykehuset, Sweco, har kommet med sin anbefaling før styremøtet 26. april. Alle fem tomtene som rangeres ligger på Alstenøya.
fredag 16. april $ Helgelendingen
Fylket beordrer fjerning av dette: – Den er ikke søkt om eller gitt tillatelse til
Nordland fylkeskommune reagerer på det de mener er ulovlig reklame i miljøgaten på Leland i Leirfjord.
torsdag 15. april $ Helgelendingen
Tar et skritt videre etter vanskelig år i fjor
Pristine på Leines har begynt med krabbe i tillegg til snegl. The post Tar et skritt videre etter vanskelig år i fjor appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 14. april Helgelands Blad
Oppdatert informasjon om covid-19-vaksineringen i Leirfjord pr 13. april 2021
Vaksinasjon er den mest effektive metoden for å forebygge smittsomme sykdommer. Hensikten med vaksinasjon er å forhindre sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. Vaksinens kanskje største gevinst er
tirsdag 13. april Leirfjord kommune
Stort behov for krisesenteret: – I de alvorligste sakene må folk leve på hemmelig adresse med en ny identitet
Mye vold skjer i hjemmet, og mange kvinner eller menn som blir utsatt for vold holder hendelsene for seg selv, og velger også å ikke forlate ikke overgriperen. Mange kontakter imidlertid Helgeland Krisesenter og får hjelp her.
tirsdag 13. april $ Helgelendingen
Morten overlevde kreft, to hjerneslag og et hjerteinfarkt: – Ensomheten og angsten er verst
Morten Leirvik kommer fra Dønna, og er bosatt i Leirfjord. I august 2020 ble han akuttinnlagt ved Sandnessjøen og måtte fjerne deler av tarmen grunnet kreft. Nå håper han på bedre tider.
mandag 12. april $ Rana Blad
Kvinne slipper å sone etter grov vold. Brukte hammer og kniv i to ulike episoder
Kvinnen skulle sittet fem måneder bak lås og slå etter å ha brukt hammer og kniv i to ulike voldsepisoder. Men sommel i systemet gjør at hun slipper å sone.
mandag 12. april $ Rana Blad
Høringsbrev- Verneplan for Bardal kirkegård
mandag 12. april Leirfjord kommune
Morten overlevde kreft, to hjerneslag og et hjerteinfarkt: – Ensomheten og angsten er verst
Morten Leirvik kommer fra Dønna, og er bosatt i Leirfjord. I august 2020 ble han akuttinnlagt ved Sandnessjøen og måtte fjerne deler av tarmen grunnet kreft. Nå håper han på bedre tider.
mandag 12. april $ Helgelendingen
Kristina (25) tok over gården og drifta i 2018 - nå er hun kåret til årets ammekuprodusent
Kristina Veseth fra Leirfjord kommune er kåret til årets ammukuprodusent 2020.
søndag 11. april $ Helgelendingen
Setter av en halv million til ny fiskerihavn: – Burde ta prosjektet etappevis
Leirfjord kommune har i flere år jobbet med å etablere ny fiskerihavn, nå settes det av en god sum til grunnundersøkelser.
søndag 11. april $ Helgelendingen
Kutter avdeling og årsverk – sparer millionbeløp: – Vi kan tilpasse drifta ut fra behov
Færre fødte barn har redusert behovet for barnehageplasser i Leirfjord. Nå sparer kommunen nesten to millioner på å kutte årsverk og avdelinger.
lørdag 10. april $ Helgelendingen
Går for kontorfløy først, og nye rom etterpå
Kommunestyret i Leirfjord behandlet sak om sykehjem. The post Går for kontorfløy først, og nye rom etterpå appeared first on Helgelands Blad.
fredag 9. april Helgelands Blad
Overfylt sykehjem og pasient på kontoret. Da sa lederen opp sin stilling: – Tjenesteytingen er på grensen til det forsvarlige
Virksomhetsleder for omsorgstjenester i Leirfjord, Truls Gripheim, har sagt opp sin stilling. Bakgrunnen er et overfylt sykehjem og slitne og frustrerte ansatte. 
fredag 9. april $ Helgelendingen
NORDLAND

Høyt press på sykehjem – omsorgsleder har sagt opp
Leirfjord kommune må finne ny leder for sykehjemmet. The post Høyt press på sykehjem – omsorgsleder har sagt opp appeared first on Helgelands Blad.
fredag 9. april Helgelands Blad
Melder om svært glatte veier i Sandnessjøen og på Leland
Folk blir bedt om å kjøre ekstra forsiktig på veiene i Alstahaug og Leirfjord. Det meldes om svært glatte kjøreforhold.
torsdag 8. april Helgelendingen
Kompensasjonsordning for bedrifter som er spesielt hardt rammet av lokale eller nasjonale smitteverntiltak
Leirfjord kommune har i 2021 fått tildelt kr. 250 000 som kommunal kompensasjonsordning til lokale virksomheter. 
torsdag 8. april Leirfjord kommune
Vil du bli lærling i Leirfjord kommune?
Vi har følgende ledige stillinger: Barne-og ungdomsarbeiderfaget: 3 stillinger Helsearbeiderfaget: 2 stillinger
fredag 26. mars Leirfjord kommune
Vannavstenging Leines 29.03.21
fredag 26. mars Leirfjord kommune
Informasjon til innbyggerne om narkotiske stoffer i Leirfjord kommune
  Leirfjord kommune og ruskonsulent er kjent med at det er økt tilgang på narkotiske stoffer, det er også tyngre stoffer i omløp. Det kan være amfetamin, kokain og syntetiske stoffer. Dette er urovekkende, spesielt ovenfor ungdom og unge voksne. Vi har
fredag 26. mars Leirfjord kommune
Vannavstenging på Leland 23.- 24. mars.
Vannet blir stengt etter område i kart nedenfor, fra tirsdag 23. mars klokken 23:00 til onsdag 24. mars klokken 06:00.
mandag 22. mars Leirfjord kommune
KORONA - Situasjonsbilde 19.03.2021
Leirfjord kommune har nå INGEN smittetilfeller av Covid-19, men vi har i dag nærkontaktsoppfølging i forbindelse med påvist smitte hos passasjer på tog. Vi har til nå testet ca 850 personer for Covid-19.  Testkapasiteten er god.  Vi skal til enhver tid
fredag 19. mars Leirfjord kommune
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

LEIRFJORD KIRKE

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL