Langrenn
Sundby om stjernenes nervepirrende døgn: – Umenneskelig situasjon
SEISER ALM : En trener og to utøvere er allerede smittet. Frykten for å være nestemann ut er stor blant langrennsløperne, tror Martin Johnsrud Sundby. Nå skal utøverne vente på prøvesvar nesten hver dag. Og det er bare en drøy uke til første...
27min NRK
Coronasmittede Kalvå: – Helt uvirkelig
Anne Kjersti Kalvå beskriver det som tøft å kunne gå glipp av sin første OL-sjanse på grunn av coronaviruset.
20:10 ABC Nyheter
Klæbo: – De siste dagene har vært veldig spesielle
Johannes Høsflot Klæbo bryter tausheten etter at langrennsleiren har blitt rammet av koronasmitte. Arild Monsen, Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har foreløpig testet positivt. – De siste dagene har vært veldig spesielle, og det ser ut til at de neste dagene vil bli like...
19:58 NRK
Klæbo bryter tausheten: – Har vært spesielle dager
Johannes Høsflot Klæbo og smittede Anne Kjersti Kalvå har uttalt seg om smittesituasjonen.
19:55 TV 2
Koronasmittede Kalvå åpner opp: – Føles helt uvirkelig
 
19:41 Adresseavisen
Kalvå: – Føles uvirkelig
Anne Kjersti Kalvå var en av to utøvere som har fått konstatert koronasmitte underveis i OL-forberedelsene i italienske Seiser Alm. Nå gir hun sine første kommentarer etter at smitten var et faktum. På Instagram skriver hun følgende onsdag kveld: «Det siste...
19:33 NRK
Wengs kriseplan – egne «OL-fly» kan bli redningen
Regnestykket med ti dagers isolasjon etterfulgt av fire dager med krav om fem negative tester, utsetter i beste fall OL-avreisen for coronasmittede Heidi Weng (30) og Anne Kjersti Kalvå (29). Nå kan en kriseplan bli løsningen for å få dem på flyet til Beijing.
19:09 VG
Koronakrisen: Skiledelsen har kontaktet Even Northug
 
17:57 Adresseavisen
VINTERSPORT

Svenskene ble advart i siste liten: Droppet Seiser Alm på grunn av mye smitte
Mens det hersker fult kaos rundt de norske langrennsløperne i Seiser Alm, har svenskene holdt seg smittefrie bare timer unna nordmennene. Svenskene endret nemlig planene i siste liten.
16:29 VG
Välbe om bingo-OL: – Tenk å være så uheldig som de to norske løperne
De norske løperne møter sympati hos erkerivalen.
16:20 TV 2
I tårer etter Weng-melding
- Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake. Heidi hater å være alene, sier Martine Ek Hagen om sin forlover, bestevenninne og tremenning Heidi Wengs positive coronaprøve.
15:55 Dagbladet
Herreløpere fikk telefon – bedt om å holde seg i OL-beredskap
Allroundtrener Eirik Myhr Nossum bekrefter overfor NRK at han i dag, etter den påviste smitten til trener Arild Monsen, og dameløperne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng, har kontaktet utøvere utenfor OL-troppen for å be dem holde seg i beredskap for en mulig reise til lekene i Kina....
15:51 NRK
Første ord etter sjokket
Therse Johaug (33) er nervøs på om det blir tur til OL i Beijing. Hun er igjen på hotellet hvor Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng er isolert.
15:32 Dagbladet
Svensk kommentator om Heidi Weng: – Beviset på at vi alle er sjanseløse
Onsdag bekreftet Norges Skiforbund at Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har fått påvist coronasmitte like før OL. 
15:01 ABC Nyheter
Langrennskjæresten til Kalvå: – Det er trist
Didrik Tønseth (30) syns veldig synd på samboer Anne Kjersti Kalvå (29) etter den positive coronatesten, men han har et håp om at hun får gå i OL likevel.
14:15 VG
Jobbes intenst med nødløsninger
Det er uklart når Therese Johaug og resten av et smittefritt kvinnelandslag i langrenn kommer seg av gårde til Beijing-OL. Det jobbes intenst med nødløsninger. OL er bare litt over en uke unna. Torsdag går første fly med norske utøvere til Kina i Olympiatoppens regi. Der...
14:05 NRK
Smittekaoset: Kan gi nye utøvere OL-plass
Langrennsløperne Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå er svært usikre til OL etter at de testet positivt for coronaviruset. Olympiatoppen og Skiforbundet har en liste klar med mulige erstattere.
13:58 VG
Det aller verste marerittet
 
13:28 Adresseavisen
Uviss reiseplan for Johaug: - Tar ingen sjanser
- Regnestykket kan fort endre seg, men rett over helga er første mulighet, sier landslagslege Øystein Andersen på spørsmål fra NTB om Johaugs OL-reise.
13:27 Dagbladet
Svenskene: – Vi ville være så lite på norsk jord som mulig
I morgen drar de svenske langrennsstjernene direkte til Kina fra Italia.
13:22 TV 2
Klæbo og Johaug blir igjen på fullt hotell
I 12.30-tiden fikk NRK opplyst fra lederne på stedet at samtlige utøvere som skulle flytte fra hotellet Steger-Dellai hadde flyttet til et nytt hotell. Landslagslege Øystein Andersen fortalte på pressekonferansen tidligere i dag at det var fordi flere av rommene deres var booket kun til i...
13:18 NRK
Preget Golberg tror ikke han kommer til OL
SEISER ALM Helene Marie Fossesholmsynes det er ufattelig trist at lagvenninnene Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt for korona. Men den ukjente smitteveien orker hun ikke å bruke noe energi på.
12:48 NRK
Korthuset faller?
OL skal gå av stabelen, koste hva det koste vil. Nå risikerer flere utøvere å måtte betale en skyhøy pris for den avgjørelsen.
12:02 TV 2
– Det er ubehagelig
De norske løperne pratet med media før avreise til nytt hotell.
12:02 TV 2
Langrennssjefen om utsettelse av OL: – Hadde vært riktig
– Det er litt bingo på hvem som kommer på start om dagen, svarer langrennssjef Espen Bjervig på spørsmål om OL burde vært utsatt.
11:17 TV 2
– Kalvå og Weng har positive PCR-prøver
Onsdag bekrefter Skiforbundet at to løpere har testet positivt for koronaviruset. Løperne er Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå. – Det er forferdelig stusselig og kjedelig for de det gjelder, sier landslagslege Øystein Andersen.
11:00 TV 2
Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt for corona
Halvannen uke før første OL-øvelse bekrefter landslagsledelsen at det er påvist covid-smitte på medlemmer av den norske landslagstroppen.
10:57 Dagbladet
To OL-utøvere koronasmittet: – Avreisen blir forskjøvet
– Det er en svært krevende situasjon for oss å være i, forteller langrennssjef Espen Bjervig på en pressekonferanse onsdag formiddag.
10:54 TV 2
NRK erfarer: Minst én positiv koronatest på kvinnesiden
Ifølge VG skal det skal det være påvist koronasmitte i den norske langrennstroppen. NRK kan også erfare at det er på kvinnesiden. Det skal ikke være noen positive tester på herresiden.
10:44 NRK
Kalvå og Weng har testet positivt på koronaviruset
 
10:37 Adresseavisen
Langrennsledelsen møter pressen
Norges Skiforbund kommer med en status på situasjonen rundt OL-troppen klokken 10.45 onsdag. Møte skal være på Teams. Lnagrenssjef Espen Bjervig og landslagslegen Øystein Andersen redegjør for statusen i troppen. Herrelaget og damelaget har utsatt reisen til Kina.
10:33 NRK
Kalvå bryter tausheten etter koronasmitte: – Det føles helt uvirkelig
Testresultatene kommer etter at de OL-uttatte herreløperne har gjennomført PCR-tester. Det blir pressekonferanse med langrennsledelsen 10.45.
10:32 NRK
To coronasmittede i langrennstroppen kort tid før OL
Langrennsløperne Anne Kjersti Kalvå og Heidi Weng har fått påvist corona kun kort tid før avreise til Beijing-OL.
10:32 ABC Nyheter
VINTERSPORT

Weng og Kalvå har testet positivt på coronavirus
Langrennsløperne Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå har testet positivt på coronaviruset, halvannen uke før OL starter.
10:29 VG
- Vi må gjøre noe
Tysklands langrennssjef og FIS-medlem Andreas Schlütter roper varsko i kjølvannet av Dagbladets funn. - Hvis du ser på de beste utøverne Norge og Sverige, er de veldig tynne og suksessfulle. Unge utøvere vil kopiere sine idoler. Det er ikke bra.
10:11 Dagbladet
Uviss reiseplan for Johaug: – Tar ingen sjanser
Det er uklart når Therese Johaug og resten av et smittefritt kvinnelandslag i langrenn kommer seg av gårde til Beijing-OL. Det jobbes intenst med nødløsninger.
10:02 ABC Nyheter
Utsetter hjemreise: – Lever i håpet om at jeg kommer meg til Kina
Therese Johaug og de norske kvinnene utsetter hjemreise.
09:34 TV 2
Nervøs Johaug: – Krysser fingrene
Therese Johaug håpet hun fortsatt får gå i OL.
09:26 TV 2
Johaug og langrennskvinnene utsetter også hjemreise
Også Therese Johaug og de kvinnelige langrennsutøverne utsetter sin hjemreise fra Seiser Alm til Norge, melder TV 2. Avreisen til Kina er allerede utsatt fra 27. januar til 31. januar for herrene etter at samtlige løpere ble definert som nærkontakter til den koronasmittede sprinttreneren...
09:16 NRK
Dette er Northugs nødlandslag: – De kan vinne stafetten i OL
TV 2-ekspert Petter Northug har tatt ut de som skal representere Norge i Kina-OL dersom Johannes Høsflot Klæbo og de andre ikke kan dra.
07:08 TV 2
Fortsatt stor usikkerhet: Skistjernene utsetter pressetreff
 
tirsdag 19:53 Adresseavisen
Eksperter mener ski-ledelsen bør kontakte reserver
Det hersker usikkerhet rundt herreløperne til OL etter at sprinttrener Arild Monsen testet positivt. Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug og TV 2-ekspert Petter Skinstad mener Skiforbundet må gjøre klar en verst tenkelig løsning.
tirsdag 15:34 VG
Sverre Stensheim er død
Den tidlegare langrennsløparen Sverre Steinsheim, som mellom anna vann femmila i Holmenkollen tre år på rad, er død, 88 år gammal. Stensheim gjekk bort laurdag kveld. Han blir omtalt som ei kjempe i trøndersk skisport, og han er den einaste i etterkrigstida som har vunne...
tirsdag 11:55 NRK
Kina vil ryste Norge: Betaler russere
I det stille har kinesisk langrenn trent knallhardt og forberedt seg til vinter-OL i Beijing. Det er over to år siden de sist målte krefter mot de norske langrennsessene i verdenscupen. Hvor står de nå?
tirsdag 11:49 Dagbladet
Petter Northug reagerer kraftig på Therese Johaugs beslutning
Therese Johaug velger å dra hjem til Oslo i ett døgn før avreise til Beijing-OL. Det synes Petter Northug er svært underlig. 
tirsdag 11:08 ABC Nyheter
Northug: – Det kan bli et stort frafall til OL
Petter Northug frykter at mange utøvere fra flere nasjoner må melde forfall til OL – hvis det skulle vise seg å være smitte i den norske troppen.
tirsdag 10:56 TV 2
De OL-uttatte langrennsherrene definert som nærkontakter – dette kan bli nødløsningen
De norske herrelangrennsløperne er definert som nærkontakter av Arild Monsen. Nå utsettes OL-reisen. Det gjør at Olympiatoppen både ser på en mulig plan B og C.
tirsdag 10:54 NRK
OL-herrene definert som nærkontakter – Kina-reise utsettes
De OL-uttatte langrennsherrene er definert som nærkontakter etter at sprinttrener Arild Monsen testet positivt på coronaviruset.
tirsdag 10:51 VG
Klæbo og Iversen definert som nærkontakter: OL-planen må endres
 
tirsdag 10:50 Adresseavisen
Mister OL-flyet: – Situasjonen er uoversiktelig
De norske herreløperne blir trolig værende i Seiser Alm.
tirsdag 09:53 TV 2
Langrennstrener Iversen testet negativt
Langrennsjentenes trener Ole Morten Iversen fikk tirsdag morgen negativt svar på en PCR-test, skriver Dagbladet.
tirsdag 09:36 ABC Nyheter
Landslagstrener Iversen testet negativt
Landslagstrener for kvinnelandslaget i langrenn, Ole Morten Iversen, har testet negativt også på PCR-testen. Han har også testet positivt på hurtigtestene. Det skriver Dagbladet. Mandag ble det kjent at sprintlandslandslagtrener Arild Monsen hadde testet positivt. Langrennssjef Espen Bjervig...
tirsdag 08:57 NRK
Langrenns­tvillingene vil holde kjeft – Skarstein fnyser av «skremsels­propaganda»
OL-utøvere som ytrer seg på tvers av kinesisk lov kan miste akkrediteringen, ifølge landets myndigheter. Den trusselen tror ikke Birgit Skarstein noe på.
tirsdag 05:26 NRK
Johaug i lykkerus etter forlovelsen: – Veldig stas
Therese Johaug (33) åpner seg om gleden etter forlovelsen med Nils Jakob Hoff (36).
mandag 19:56 VG
Northug reagerer på Johaug-valg
Petter Northug, TV 2s langrennsekspert, mener Therese Johaug tar en sjanse med å reise hjem til kjæresten.
mandag 19:10 TV 2
Tøft krav før kjæreste-møte
Mandag rammet covid-viruset den norske langrennstroppen. Therese Johaug (33) rekker så vidt å møte forloveden Nils Jakob Hoff (36) før hun reiser til Beijing-OL, men det er under en klar forutsetning.
mandag 18:35 Dagbladet
Iversen reiste hjem med smittet Monsen: – Går noen kritiske dager i møte
Landslagstrener Ole Morten Iversen vet det er en stor sjanse for at OL-uttatte langennsløpere kan bli hjemmesittere. Selv venter han spent på coronasvar.
mandag 16:49 ABC Nyheter
Norske skistjerner må trolig endre OL-planen
 
mandag 16:43 Adresseavisen
VINTERSPORT

– Defineres som nærkontakter
Langrennssjef Espen Bjervig opplyser at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av koronasmittede Arild Monsen.
mandag 16:31 TV 2
Bjervig: – Enkelte løpere defineres som nærkontakter av Monsen
Langrennssjef Espen Bjervig opplyser at enkelte av de norske OL-løperne i Italia vil bli definert som nærkontakter av coronasmittede Arild Monsen.
mandag 16:22 ABC Nyheter
Sjefen med gladmelding til trønderhåpet
 
mandag 15:28 Adresseavisen
Johaug om langrennssmitten: – Nok en påminnelse
Therese Johaug uroer seg ikke unødig over sprinttrener Arild Monsens positive coronatest, men erkjenner at det er en ekstra vekker før OL-avreisen.
mandag 13:31 ABC Nyheter
Johaug om smitte før OL: – Vi er på et kritisk punkt
Therese Johaug jakter sitt første individuelle OL-gull. Det siste døgnet har vært kaotisk for langrennsstjernene etter at Arild Monsen testet positivt.
mandag 13:18 VG
- Må være egoistisk
På dagens pressetreff snakket Therese Johaug (33) om smitten i landslagsleiren.
mandag 13:17 Dagbladet
Smittealarm i langrennsleiren – Johaug sier hun vil være «skikkelig egoistisk»
SEISER ALM : Det er bare tre dager til Therese Johaug og den norske langrennsleiren setter seg på flyet til OL i Beijing. Men frem til det skal de gjennom en reise til Norge fylt med risiko.
mandag 13:15 NRK
Johaug: – Jeg må være skikkelig egoistisk de neste dagene nå
Smittefrykten sprer seg i den norske langrennsleiren få dager før avreise til OL.
mandag 13:13 TV 2
Finsk stjerne bor på det «norske» hotellet: – Ahhh. Det er stressende!
Iivo Niskanen og resten av det finske landslaget bor på hotellet hvor koronasmittede Arild Monsen nå er i isolasjon.
mandag 11:50 TV 2
– Nå er det mye uro i gruppen
Petter Northug tror løperne er veldig nervøse.
mandag 11:00 TV 2
– Nå er det mye uro i troppen
Petter Northug frykter at smitten er løpsk i den norske langrennsleiren etter Arild Monsens positive koronatest.
mandag 10:52 TV 2
Langrenn: Sprinttrener Arild Monsen har testet positivt for corona
Sprinttrener i langrenn Arild Monsen har testet positivt for corona, under en uke før avreise til OL i Kina.
mandag 09:47 ABC Nyheter
Sprintlandslagstrener Arild Monsen fra Molde er smittet av korona dager før OL
SEISER ALM : I dag fikk den norske langrennsleiren beskjeden ingen ville ha. Sprintlandslagstrener Arild Monsen er smittet av korona bare noen dager før han skulle satt seg på flyet til OL i Beijing.
mandag 09:43 NRK
Sprintlandslagstrener Monsen testet positivt etter OL-samling
Landslagstrener Arild Monsen har testet positivt for coronaviruset – under to uker før OL starter. Skiforbundet jobber nå på spreng med å kartlegge nærkontakter og mulige karantener. Johannes Høsflot Klæbo er blant dem som kan få utsatt OL-reisen.
mandag 09:31 VG
FIS-direktør: – Dårlige nyheter for langrennssporten
Det lange konkurranseoppholdet for langrennsløperne i forkant av OL er dårlig nytt for sporten, mener FIS-topp. 
søndag 13:14 ABC Nyheter
FIS-topp om avlysningene: – Ikke bra for sporten
5. februar er første langrennsøvelse i OL. Grunnet flere avlysninger er det da en hel måned siden forrige langrennskonkurranse på toppnivå.
søndag 02:48 VG
Freser mot amerikansk raseri
Amerikanske Jessica Diggins hevdet at hele verdenscupsirkuset var rasende på Frida Karlsson. Den svenske utøveren er overrasket, og får støtte av Maja Dahlqvist.
lørdag 21:31 Dagbladet
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL