Kviteseid
Nokon stiller opp att – andre har ikkje bestemt seg
To ordførarar i Vest-Telemark seier ja til å stille også ved kommunestyrevalet neste haust. Kanskje gjer dei fire andre det også.
tirsdag 01:13 Vest-Telemark blad
Støtte til økologisk hage
Hvidesøe kafé og hage i Kviteseid satsar vidare og vil nå utvide konseptet sitt med å utvikle hagen. Den skal gje råvarer til drifta, fungere som ein demonstrasjonshage og romme overnattingsplassar for turistar.
tirsdag 01:08 Vest-Telemark blad
Snøen har ført til skader for fem millionar
Ein snørik vinter har ført til store skader på bygningar, og tal frå Gjensidige viser at Telemark er eit av fylka der snøen har gjort størst skade.
tirsdag 01:05 Vest-Telemark blad
Tek ulovleg SMS-gebyr ved timebestilling
Alt på vårparten i 2016 blei alle landets fastlegekontor informert om reglane for pasientbetaling. Helsedirektoratet trekte mellom anna fram gebyr på SMS som eit døme på ulovleg eigenbetaling. Likefullt held legekontoret i mellom anna Tokke fram med praksisen.
fredag 01:16 Vest-Telemark blad
Svarar på kritikken mot rådet
Regionordførar Jon Rikard Kleven kjenner seg ikkje att i kritikken to seljordpolitikarar retta mot Vest-Telemarkrådet.
fredag 01:14 Vest-Telemark blad
Vil førebels ikkje samarbeide om flyktningar
I 2018 er det sett ei grense på 5000 innbyggjarar for at ein kommune kan ta imot flyktningar. Det betyr at ingen av kommunane i Vest-Telemark blir rekna som store nok for oppgåva.
fredag 01:12 Vest-Telemark blad
Varma opp til musikalkonsert med basar
Skulemusikken i Seljord fylte gamlesalen på Granvin laurdag då dei inviterte til den årvisse basaren. Sundag stod musikalframsyning saman med Kviteseid hornmusikk for tur.
torsdag 14:46 Vest-Telemark blad
Kvitsundelevar med beste ungdomsbedrift
Tidlegare denne veka blei det arrangert fylkesmeisterskap for ungdomsbedrifter i Buskerud, Vestfold og Telemark. Blant 200 bedrifter stakk elevar frå Kvitsund av med den gjevaste prisen.
torsdag 14:10 Vest-Telemark blad
TELEMARK

Satsar friskt og kjøper bankbygget
Morgedalgruppen AS har kjøpt bankbygget i Kviteseid sentrum, og flyttar administrasjonen av selskapet frå Seljord til Kviteseid.
tirsdag 13. mars Vest-Telemark blad
To gonger på toppen av pallen
Telemarkstalentet Kristian Lauvik Gjelstad frå Morgedal gav gass og sikra seg to fyrsteplassar i noregscupen i Telemark i helga.
tirsdag 13. mars Vest-Telemark blad
Kritikk mot Vest-Telemarkrådet
Seljordpolitikarane Edvard Mæland og Gunnar Eilefstjønn sa rett ut kva dei meiner om Vest-Telemarkrådet og samarbeidet i regionen i kommunestyremøtet torsdag.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Seljord ynskjer felles Nav-kontor i Vest-Telemark
Med 19 mot 1 stemme vedtok kommunestyret i Seljord torsdag at dei vil vere med i eit felles Nav-kontor i Vest-Telemark.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Regjeringa vil ha ny og kortare E134
Nå har regjeringa bestemt seg for kva E134-trasé dei vil satse på gjennom Vest-Telemark i framtida.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Vurderer å samarbeide om flyktningar
Dei økonomiske konsekvensane av å ikkje lenger ta imot flyktningar blir store for kommunane i Vest-Telemark. Eit interkommunalt samarbeid om flyktningtenesta kan bli løysinga.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Store ambisjonar for kulturlivet
Roger Brekkan er ny arrangementsansvarleg på Morgedal hotell. Han er heilt fersk i hotellbransjen, men har årevis med erfaring frå uteliv- og kulturbransjen.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Fyrst i fylket som demensvenleg samfunn
Kviteseid demensforeining har tatt initiativ til at Kviteseid kommune blir den fyrste kommunen i Telemark som signerer avtale om å bli eit demensvenleg samfunn.
fredag 9. mars Vest-Telemark blad
Prisdryss til Kvitsund
I fyrste del av fylkesmeisterskapet i Ung Entreprenørskap fekk elevverksemder ved Kvitsund fem av åtte premiar.
onsdag 7. mars Vest-Telemark blad
«Me er redd for at eit eventuelt Nav-vedtak i Seljord mot Midt-Telemark er starten på slutten for det gode samarbeidet i Vest-Telemark.»
onsdag 7. mars Vest-Telemark blad
VTB har mista 39 abonnentar
Vest-Telemark blad har no eit opplag på 5268. Det er 39 færre enn for eit år sidan, men lokalavisa er framleis den tredje største avisa i fylket.
onsdag 7. mars Vest-Telemark blad
Vogntog med blankslitte dekk var på vei over fjellet: - Var til stor fare for andre trafikanter
KVITESEID: Statens vegvesen og Utrykningspolitiet (UP) stanset et vogntog med blankslitte dekk på E134 i Morgedal. Et annet vogntog som ble stanset hadde 20 tonn usikret last som hadde forskjøvet seg. Begge vogntogene var på vei over Haukeli til Vestlandet.
tirsdag 6. mars Telemarksavisa
Kva vil det bety for samarbeidet i Vest-Telemark om Seljord går til Nav Midt-Telemark?
tirsdag 6. mars Vest-Telemark blad
Fekk meir tid på seg til å vurdere framtida
Det har ei tid vore klart at fleirtalet i styret i Renovest ynskjer at det interkommunale selskapet sjølv skal stå for avfallstransporten. Dagleg leiar i selskapet, Toralf Orekåsa, er ikkje samd.
fredag 2. mars Vest-Telemark blad
Beste lammekvalitet i fylket
På onsdagens krinsmøte i Nortura blei seks sauebønder frå Vest-Telemark heidra for framifrå slaktekvalitet på lamma dei leverte i 2017.
fredag 2. mars Vest-Telemark blad
18 dyr hadde skrantesjuke
Sundag blei den siste kjente reinsflokken i Nordfjella avliva. Det er til nå funne 18 rein med den dødelege skrantesjuken, men ein manglar å analysere 200 prøver.
fredag 2. mars Vest-Telemark blad
– Ei opplæring i kultur
– Konkurransen kjem i andre rekke. Det fine er at me kan opptre med det me likar best sjølv, seier Symre Taugbøl Bang som deltek for fjerde år på rad i UKM.
torsdag 1. mars Vest-Telemark blad
Heidra med gullmerke
KVITESEID: «Kristis damer» sjarmerte - og distraherte - då det 83. gubberennet blei arrangert i Hegnabakken i Kviteseid.
torsdag 1. mars $ Telemarksavisa
Har blitt 111 fleire på 10 år
For ti år sidan var det tre innbyggjarar fleire i Nissedal enn i nabokommunen Fyresdal. Ved årsskiftet var skilnaden 169 i favør Nissedal.
tirsdag 27. februar Vest-Telemark blad
Gubbane tok sats
Laurdag var det tid for det årlege gubberennet. 44 modige menn spente på seg hoppskia og sette utfor i Hegnabakken i Kviteseid. Om ikkje alle landa like langt over kulen eller alle nedslaga var like elegante, var stemninga på topp og innsatsen upåklageleg.
tirsdag 27. februar Vest-Telemark blad
Morgedøl til topps i fartsfest
tirsdag 27. februar Vest-Telemark blad
Heim med gull, sølv og bronse
Ingerid Vadder frå Ordal reiste heim frå hovudlandsrennet med gull, sølv og bronse. Det er fyrste gong på 12 år at ein vesttele står øvst på pallen.
søndag 25. februar Vest-Telemark blad
52 år bak brøytebilrattet
– Interessa for bil, lastebil og buss har fylgd meg heile livet, seier Johan T. Straand (75), som framleis trivst godt bak rattet i lastebilen eller på tur med ein av dei flotte veteranbilane han har i garasjen.
lørdag 24. februar Vest-Telemark blad
Vadder tok bronse i hovudlandsrennet
Ingerid Vadder frå Morgedal IL gjekk inn til bronsemedalje i 15-årsklassa på dagens 5-kilometer i hovudlandsrennet på Lygna skisenter.
fredag 23. februar Vest-Telemark blad
Dei minste kommunane har fått fleire innbyggjarar, men alt i alt har me blitt 60 færre
Ved årsskiftet var det 14 110 innbyggjarar totalt i dei seks kommunane i Vest-Telemark.
fredag 23. februar Vest-Telemark blad
TELEMARK

Jublar over enorm vegsum
Nissedalordførar Halvor Homme er i gledesrus etter at Vegvesenet foreslår 130 millionar kroner til Rv41 frå Treungen til Vrådal komande seks år.
fredag 23. februar Vest-Telemark blad
Vårknipe heile året
fredag 23. februar Vest-Telemark blad
God stemning på vinterferie
Me har ein vinter av den gode, gamle sorten med stabil kulde og brøytekantar det etter kvart har blitt vrient å sjå over. I skitrekka i Vrådal og på Rauland var det god stemning med snø, ski og sol hjå dei ferierande denne veka.
torsdag 22. februar Vest-Telemark blad
Ein person er pågripen i hasj-saka
Politiet har pågripe ein mann dei knyter til hasjplantasjen i Vrådal.
onsdag 21. februar Vest-Telemark blad
Flotte løyper - brukbart med folk
Den sjuande utgåva av Vrålilåmi gjekk av stabelen sundag. Turløypa gav skiløparane høve til å velje mellom kort eller lang løype i fine omgjevnadar.
tirsdag 20. februar Vest-Telemark blad
Slik køyrer du kolonne
Mange har vinterferie neste veke og om ein skal køyre bil over fjellet, er det viktig å vere budd på vanskeleg køyreforhold.
fredag 16. februar Vest-Telemark blad
– Det som blir tagd ihel er umogleg å endre
Det seier leiar for barnevernet i Vest-Telemark, Gunn Annie Hellestad. Barnevernet får fleire bekymringsmeldingar nå enn før, men ho trur ikkje årsaka er at det føregår meir vald og overgrep mot barn.
fredag 16. februar Vest-Telemark blad
Vurderer å samle inn avfallet sjølv
Eigarane av Renovest skal ta stilling til om verksemda sjølv skal samle inn avfallet frå hus- og hytteabonnentane. Blir jobben gjort i eigen regi er det behov for fem lastebilar og rundt elleve tilsette.
fredag 16. februar Vest-Telemark blad
No blir det opp til politikarane
Fire av ordførarane i Vest-Telemark vil ha Nav-kontoret. Men ein av kommunane fekk likevel fleire røyster enn dei andre. No må kommunestyra prøve å avgjere lokaliseringsdebatten.
tirsdag 13. februar Vest-Telemark blad
Kommunestyra skal avgjere lokalisering
Oppdatert 15.02.18 klokka 13.15: Det er rift om å vere vertskommune for eit felles Nav-kontor i Vest-Telemark. Fire av kommunane har meldt interesse, i Vest-Telemarkrådet samla alle seks kommunane seg om Tokke.
tirsdag 13. februar Vest-Telemark blad
Songglede på vintermarken
Unge og lokale songtalent hadde ein flott gospelkonsert på Kviteseidmarken laurdag. Gjennom markenshelga var det også andre innslag som festfyrverkeri, bygdekveld, utdeling av målpris og landevegsløp.
tirsdag 13. februar Vest-Telemark blad
Sikra seg nok ein pris
Lokalmatbedrifta Skreppa i Morgedal har fått målprisen i Kviteseid.
tirsdag 13. februar Vest-Telemark blad
Kunsthotellet
Då Morgedal hotell opna dørene på nytt sist sommar, hadde den nye eigaren, Halstein Sjølie, ein intensjon om å skape ein kunstnarisk atmosfære på hotellet. Førebels prydar om lag hundre bilde veggane, og landskapsmåleria til Reidar Kolbrek er noko av det...
tirsdag 13. februar Vest-Telemark blad
Songglede på vintermarken
Unge og lokale songtalent hadde ein flott gospelkonsert på Kviteseidmarken laurdag. Gjennom markenshelga var det også andre innslag som festfyrverkeri, bygdekveld, utdeling av målpris og landevegsløp.
søndag 11. februar Vest-Telemark blad
Trailer på tvers skaper trøbbel
KVITESEID: En trailer står på tvers i en bakke
søndag 11. februar Telemarksavisa
Brann i uthus
KVITESEID: Kenneth Østby forsøkte å slukke brannen selv, uten hell.
søndag 11. februar Telemarksavisa
Nye hender ved roret rundt rådsbordet
Frå nyttår starta Anne Aasmundtveit i jobben som regionrådsleiar i Vest-Telemarkrådet. Etter fem veker har ho skrapa i overflata og blir framleis kjent med jobben. Kjeda seg har ho ikkje gjort eitt minutt.
lørdag 10. februar Vest-Telemark blad
Styrets ja - for å arbeide vidare med avtale
- Men me sa ikkje ja til å flytte driftssentralen. Me sa ja til å få alle opplysningar på bordet slik at me kan vurdere kva innstilling me vil kome med overfor generalforsamlinga, seier styreleiar Erik Skjervagen.
fredag 9. februar Vest-Telemark blad
Ikkje noko lokaliseringsråd frå rådmennene
Rådmennene i dei seks Vest-Telemarkkommunane meiner både Kviteseid, Tokke, Vinje og Seljord er gode val som vertskommunar, og er klare på at politikarane no må bestemme kvar eit felles Nav-kontor bør liggje.
fredag 9. februar Vest-Telemark blad
Starta ungdomsbedrift for å hjelpe andre
Då fem tredjeklassingar på Kvitsund Gymnas skulle starte ungdomsbedrift i faget entrepenørskap, valte dei ikkje å lage eit produkt for å tene pengar. Dei ville heller tilby leksehjelp for elevar på Kviteseid skule.
fredag 9. februar Vest-Telemark blad
– Bli med og spel bridge
Kvar tysdag kjem bridgespelarar saman på Lundevall grendehus i Kviteseid. – Men me vil gjerne ha med fleire, seier Nils Ettestad som laurdag inviterer til bridgeprat på sekskanten i Kviteseidbyen.
fredag 9. februar Vest-Telemark blad
Startar filmklubb på biblioteket
Biblioteksjef i Kviteseid, Anders Munch Jensen, startar filmklubb og startskotet går fredag med ei heil natt med film.
fredag 9. februar Vest-Telemark blad
Ordfører lovet rådmannen fri bolig uten ryggdekning: – Har en jobb å gjøre for å gjenopprette tilliten
SELJORD: Da Halfdan Haugan drev med lønnsforhandlinger med Finn-Arild Bystrøm lovet han rådmannskandidaten gratis bopel. Det hadde han ikke fullmakt til å gjøre.
torsdag 8. februar $ Telemarksavisa
Det er forbode å fôre hjortevilt
Fôringsplassar nær hus stressar dyra. Oppmodinga frå viltkonsulenten er klar: La dyra vere mest mogleg i fred.
tirsdag 6. februar Vest-Telemark blad
På jakt innandørs
Kviteseid jeger- og fiskarforeining (JFF) har gått til innkjøp av ein skytesimulator. Nå ønskjer dei store og små, erfarne og ferske skyttarar velkomne til Bjørnstadbui i Kviteseid sentrum for å prøve seg på digital jakt.
tirsdag 6. februar Vest-Telemark blad
TELEMARK

Vil lære bort rosemåling
Han lærte sjølv å rosemåle på vidaregåande, og har vore lærar i handverket seinare. Nå ynskjer Halvor Bentsen frå Kviteseid å halde kurs.
tirsdag 6. februar Vest-Telemark blad
Espeland – ny samhandlingskoordinator
fredag 2. februar Vest-Telemark blad
«Ein balanse mellom kjønna i leiinga er positivt»
I toppleiinga i Seljord kommune er det i dag fire kvinner og tre menn.
fredag 2. februar Vest-Telemark blad
1 av 3 i kommunestyra er kvinner
Det er flest menn i alle kommunestyra i Vest-Telemark. Denne perioden er seks av seks ordførarar menn. Har ikkje kvinnene funne vegen til lokalpolitikken, slepp dei ikkje inn eller vil dei ikkje vera med?
fredag 2. februar Vest-Telemark blad
60 prosent auke i skattefrådrag
Vest-Telemark er den regionen som har hatt mest auke i skattefrådrag for utvikling og forsking. – Ei god ordning som fleire bør vite om, seier Tommy Odinsen i Innovasjon Norge.
fredag 2. februar Vest-Telemark blad
– Lyttar me ikkje til distrikta, gjer me ikkje jobben vår
– Eg har høyrd at Vest-Telemarkingane er bestemte og eigenrådige. Det er ikkje noko negativt, sa fylkesordførar i Vestfold, Rune Hogsnes på Vest-Telemarkkonferansen i Vrådal onsdag.
torsdag 1. februar Vest-Telemark blad
Granlien blir lagt ut for sal
Det er Norske Kvinner Sanitetsforening Telemark som eig Granlien i Kviteseid, og avgjersla om sal av eigedomen blei tatt då laget hadde generalforsamling tysdag denne veka.
onsdag 31. januar Vest-Telemark blad
Skulle bare ha én tomt – endte med å kjøpe 500
VRÅDAL: Frode Flåm hadde bestemt seg for å kjøpe tomt i Vrådal, men fikk plutselig beskjed om at den var solgt til en annen. Enden på visa ble at han kjøpte 500 tomter.
onsdag 31. januar $ Telemarksavisa
Trafikkulykke i Brunkeberg og Morgedal
To trafikkulykker på E134 tysdag.
tirsdag 30. januar Vest-Telemark blad
Personbil mot lastebil på E134
KVITESEID: Veien er sperret etter at en personbil kolliderte med en lastebil, tirsdag ettermiddag.
tirsdag 30. januar Telemarksavisa
Ei moderne utstilling
Historia om Team Telemark har fått eiga utstilling på Norsk Skieventyr i Morgedal. Utstillinga opna laurdag.
tirsdag 30. januar Vest-Telemark blad
Vurderer utbygging
Formannskapet i Kviteseid var på synfaring på Kviteseid omsorgssenter og Veksthuset. Politikarane fekk tilbakemeldingar på manglande plass og ventilasjon.
mandag 29. januar Vest-Telemark blad
Brannfolka må ut og bera
Blir du sjuk og ikkje i stand til å koma deg ut i ambulansen sjølv, kan det skje at brannvesenet må rykke ut for å hjelpe deg.
fredag 26. januar Vest-Telemark blad
Straumtrøbbel: – Skal vere i orden dei fleste stadene no
Nettsjef Gunnar Snarteland i Vest-Telemark kraftlag seier at det har vore travelt dei siste par-tre vekene, men at det ikkje skil seg spesielt frå tidlegare år.
onsdag 24. januar Vest-Telemark blad
Feira sprek 150-åring
Om lag hundre barn og vaksne kom då Barnas turlag i Seljord og Kviteseid inviterte til utebursdag og Kom deg ut-dag på sundag.
tirsdag 23. januar Vest-Telemark blad
«Me ønskjer å minske frykt og gjera dei små trygge i vatn»
Dystre tal viser at Telemark er av fylka med flest drukningar i løpet av fjoråret. Godt vaksne menn dominerer statistikken for heile landet. Heldigvis har fokuset på symjeopplæring av dei minste auka dei siste åra.
tirsdag 23. januar Vest-Telemark blad
Regional møteplass for femtande gong
Framtidas arbeidsplassar er overskrifta når det for femtande gong blir invitert til Vest-Telemark-konferansen i Vrådal.
tirsdag 23. januar Vest-Telemark blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KVITESEID

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK
TELEMARK

FAVORITTER

Hordaland Utenriks Telemark Bergen IT Sarpsborg 08 Hedmark Innenriks Næringsliv Troms Akershus Oppland Kjendis Østfold Nordland Vestfold Trøndelag Fotboll Odda Mat
flere?
Båt Buskerud Vest Agder Rogaland Kultur Aust Agder Sport Finnmark Møre og Romsdal Forsvar Mobil Oslo Sogn og Fjordane Get-ligaen Kalmar Fiske Skåne Kvinnherad Ringsaker Bolig Inrikes Elverum Bodø Fotball Blekinge Haugesund Oskarshamn Drammen Kongsvinger Landbruk Økonomi Sport Trav Porsgrunn Karmøy Bamble Tinn Reise Kragerø Radøy Hammerfest Motor Kryptovaluta OL Tromsø Fredrikstad Lindås Sandnes Risør Östra Göinge Kultur Jul Vestvågøy Fauske Osterøy Kristianstad Politikk Svelvik Dyr Näringsliv Bærum Horten Skien Vestby Landskrona Odds BK Nedre Eiker Askøy Øvre Eiker Narvik Stord Meløy Tolga Film Førde Musikk Salangen Nord-Korea Russland Helsingborg Karlskrona Forskning Tingvoll Tesla Stockholm Sørfold Sykkel Vær Kristiansand Sandefjord Stavanger Forskning Kongsberg Tvedestrand Lier Suldal Sarpsborg Helse Kvænangen Barn Hvaler Rosenborg BK Frogn Kongelig Eslöv Svedala Kunst Tynset Askim Kristiansund Eliteserien Håndball Drangedal Game of Thrones Sigdal Evje og Hornnes Vålerenga Sørreisa Gjøvik Åsnes Asker Friluftsliv Filippinene Lesja Svalbard Moss Sande Eidsberg Jakt Vefsn Grue Tour de Ski Løten Øksnes Lenvik Hadsel Fjell Nannestad Hamar Larvik Poker Re Meland FK Haugesund Trysil Åmot Kommunesammenslåing Modum Skøyter Råde Mote Klippan Vinje Jobb Målselv Bil Nore og Uvdal Ås Friidrett Vestre Slidre Hörby Aurdal Notodden Stavanger Oilers Google Klima Norway Cup Vaksdal Bil Vitenskap Utsira Malmö Rana Hemne Mörbylånga Masfjorden Åmli Skiskyting Øygarden Jølster Gjerstad Hässleholm USA Skjervøy Farsund Tønsberg Steigen Tomelilla Stryn Ålesund Våler Austrheim Halsa Sortland Båt Skisport Eidskog Foto Nesodden Nissedal Hurum Dovre World Series of Poker Fedje Ekonomi Universet Ski Olofström Kina OBOS-ligaen Lillesand Teknik Herøy Brønnøy Harstad Spill Klepp Frankrike Svalöv Lødingen Berlevåg Nittedal Romfart Motorsport Mat Halden Strand Eiker VM Modalen Sölvesborg NHL Eurovision Porsanger Nesseby Langrenn Grane Litteratur Aurskog-Høland Fitjar Lyngen Mandal Brexit Turn Enebakk Bjørnefjorden Volda Froland Frosta Åseral Vennesla Sør-Varanger Russ Sande Gran Årdal Bromölla Tour of Norway Mönsterås Resor Birkenes Ballangen Lomma Træna Emmaboda Rendalen Odal Ronneby Leirfjord Karlshamn Tana Vietnam Herøy Östergötland Tydal Påske Nesna Hemnes Lyngdal Halloween Gloppen Voss Os Jevnaker Klatring Viking FK Kävlinge Syria Nordkapp Nes Seljord Snowboard Lund Hälsa Andøy Hockey Arendal Alpint Sverige Ulstein Svømming Bremanger Nybro E-sport Måsøy Film Bodø/Glimt Fet Sjakk Polen Røros Stabæk Menn 17. mai Eidfjord Skedsmo Skurup Alta Tromsø IL Nesset Evenes Sandøy Ullensvang Sund Musik
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL