Kvinnherad
– Det største vi har opplevd på volleyballbanen
Det seier åtte av helgas ni nybakte norgesmeistrar i volleyball når Grenda møter dei i Strand-Ulv-hallen i skuletida tysdag.
16:00 Grenda
Pågripen for langing
I dag pågreip politiet ein person i 20-åra for å kjøpa alkohol til mindreårige, og personen vedgjekk då å ha gjort det.
14:45 Grenda
Musikk skapt i skuggen av første verdskrig
Rosendal Kammermusikkfestival har i år fått namnet «I skyggen av en krig, 1914–1918».
14:44 Hardanger Folkeblad
Ho har fått tilbod etter at Rullestad Fossåsen takka nei
Randi Pedersen (42) har fått tilbod om jobben som ny barnevernsleiar i Kvinnherad kommune. Ho er i dag konstituert i jobben, etter at Lisbeth…
14:01 Kvinnheringen
Spanande føredrag om livsgrunnlaget vårt
Måndag 5.februar kjem Dag Jørund Lønning til kommunestyresalen i Rosendal for å halda eit føredrag med tittelen «Det fantastiske universet under føtene våre».
13:53 Grenda
Formannskapet har bede rådmannen førebu sak på ekspropriasjon
Formannskapet skal snart avgjera om kommunen med tvang skal erverva seg området der det ønskjer å byggja ny idrettshall.
13:30 $ Kvinnheringen
Har gitt opp å koma til semje med kommunen: – Dei må berre køyra på
Grunneigarane har gitt opp å koma til ei semje med kommunen, og meiner sistnemnte difor berre må ekspropriera.
13:29 $ Kvinnheringen
Har tapt 25 mill. på el-bilar
Trafikken gjennom Halsnøytunnelen er langt høgare enn venta. Problemet er berre at altfor mange køyrer gratis. Held det fram slik vil ikkje tunnelselskapet greia å betala lånet innan fristen.
12:30 Grenda
HORDALAND

«Aase og Wolf» på Snikkeriet
Duoen «Aase og Wolf» har i ei årrekke turnert saman i Europa og USA. Leif Aase har gitt ut 11 cd-ar , fem av…
12:00 Kvinnheringen
Testkøyring med vassdamp
Ein Kvinnheringen-tipsar reagerte då han fredag føremiddag såg ferja M/F «Folgefonn» utanfor Halsnøy. Ein kunne sjå røyk frå båten som låg i ro midtfjords. …
11:36 $ Kvinnheringen
Tilbake på vinnarsporet
Husnes-jenta Tina Abdulla og Tertnes Håndball vann onsdag kveld 31–27 over Stabæk i Haukelandshallen. Tina scora eitt mål for bergensarane i eliteserieoppgjeret. Les også: …
11:00 Kvinnheringen
Heiderspris til Sveinung Sandvik
Sveinung Sandvik er tildelt AqKva-prisen for 2018. Den får han for sitt langvarige og breie engasjement i oppdrettsnæring.
09:38 Grenda
Fekk så store skadar på bilen at den måtte tauast etter hjortepåkøyrsel
Ein varebil køyrte på ein hjort ved Ænes rundt klokka halv to natt til fredag. Føraren kom uskadd frå det, men bilen hadde så…
09:02 $ Kvinnheringen
Yogahelg med Sharda og Skogen
17.-18. mars blir det yogahelg i Rosendal, leia av Kunal Sharda og Philip Skogen. Sharda frå India/Malaysia har praktisert yoga sidan barndomen, og studerte øvinga…
09:00 $ Kvinnheringen
Kommunen selde aksjane
Kvinnherad kommune har no seld aksjane i Jondalstunnelen AS og Fastlandsamband Halsnøy AS. Kommunen får 77.100 kroner for aksjane i Fastlandsamband Halsnøy AS…
08:51 Kvinnheringen
Alt gikk greit så lenge kona kjørte
Hjemturen fra hytta i Kvinnherad ble kostbar for en haugesunder i 50-årene. Da han og kona byttet plass i førersetet, ble han stoppet av politiet etter ti minutter.
06:09 Haugesunds Avis
Kvinnherad mållag m/ årsmøte i Uskedalen.
Det vert kunngjort at årsmøte i Kvinnherad mållag er i Gamleskulen, Uskedalen, torsdag 8. februar kl. 19. I tillegg til vanlege årsmøtsaker, vert Målblomen 2018 tildelt ei verksmed som brukar nynorsk i si profilering og i all skriftleg kommunikasjon. I 2017 fekk Kvinnherad...
01:00 Uskedal Utvikling
– Mange sender inn søknad etter søknad
Tal frå SSB syner at sysselsetjinga blant innvandrarar i Kvinnherad går ned. Leiar i Flyktningtenesta, Linda Lillesletten, fortel om mange utfordringar for arbeidssøkjande flyktningar.
torsdag 22:00 Kvinnheringen
Abdiaziz les fleire nettaviser kvar dag
Abdiaziz Hussein (29) les fleire norske aviser kvar dag for å terpa på språket. Han håpar han kjem seg inn på Tip-linja til hausten.
torsdag 20:30 $ Kvinnheringen
Musikk frå første verdskrig i kammermusikkfestivalen
«I skuggen av ein krig» har Leif Ove Andsnes kalla programmet for årets Rosendal Kammermusikkfestival.
torsdag 19:00 Grenda
Musikk skapt i skuggen av første verdskrig
Sjå programmet for årets Kammermusikkfestival!
torsdag 19:00 Kvinnheringen
Sikrar framtida med fagbrev
Abel Eyob (32) frå Eritrea er snart ferdig med læretida i butikkfaget, som han gjennomfører på Kiwi Husnes. Han meiner innstilling har bortimot alt å seia når det kjem til å klara seg i det norske samfunnet.
torsdag 17:00 $ Kvinnheringen
Klare for ei framtid i Norge
Den syriske familien Dasho består av to vaksne og fem barn i alderen 5-12 år. Utan det norske språket intakt står det mange hindringar i vegen.
torsdag 15:00 $ Kvinnheringen
Set stoppar for privat ferjedrift mellom Sunde og Jektevik
Sunnhordland Ferjerederi AS får ikkje ruteløyve for ferjedrift mellom Sunde og Jektevik. Samferdselsdepartementet har no uttala seg i saka, og legg til grunn at…
torsdag 13:26 $ Kvinnheringen
Dette kan ungane hjelpa til med heime – også toåringen
At barna får være med på å gjøre husarbeidsoppgaver, er helt vesentlig, mener forfatter Sofie Münster. Og det helt nede i toårsalderen.
torsdag 13:05 $ Kvinnheringen
Ung kvinne i narkorus arrestert på Husnes
Onsdag kveld fann politiet grunn til å stoppa ein bil på Husnes. I bilen framstod ein av personane, ei kvinne i 20-åra, som rusa. …
torsdag 13:04 $ Kvinnheringen
Vann frukt- og grøntkonkurranse
Eurospar Rosendal vann nyleg ein frukt- og grøntkonkurranse i Eurospar-kjeda, region Sør-Noreg. Det blir premiert med ein studietur til Alicante i mars for to personar frå butikken i Rosendal.
torsdag 13:00 Grenda
Fylkespolitikar om E39 Hordfast: Eit samferdselsprosjekt utan kostnadsstyring og realisme
Som tidlegare kommunepolitikar, no fylkespolitikar, har eg nokre tankar/meiningar om E39 Hordfast som bør vurderast. Underteikna har arbeidd i 36 år for STV innanfor drift …
torsdag 12:00 Kvinnheringen
Inviterer til open dag
Rosendalstunet er snart ferdig. Fredag 2. februar vert alle interesserte invitert inn på open dag.
torsdag 11:00 Grenda
«Strikkpådalen» med bygdekvinnelaget
Det blir garn, strikketeknikkar og presentasjon til den store gullme-daljen når Omvikdalen bygdekvinnelag skipar til inspirasjonsdag 24. februar.
torsdag 10:59 Kvinnheringen
Skal utrusta to nye oppdrettsbåtar
I dag vart det kjent at Rosendal Marineservice skal utrusta to nye oppdrettsbåtar som Risnes Marine Craft har fått i oppdrag frå Quatro Laks og…
torsdag 10:45 $ Kvinnheringen
Furdal: – Det er nå eller aldri
– Det blir to ekstremt viktige uker for meg. Det er nå eller aldri om det noen gang skal bli eliteserie på meg, innser Johnny Furdal.
torsdag 09:12 $ Kvinnheringen
Fullt køyr hos Palfinger i Ølve
For å koma over alt arbeidet og vera godt førebudd til dei komande leveringsfristane, er det for tida 100 livbåtbyggjarar i sving i produksjonen i Ølve.
torsdag 08:38 Grenda
HORDALAND

Aleksander (24) skal visa ny kolleksjon på Oslo Runway
26.–28. januar går den norske moteveka «Oslo Runway AW 2018» av stabelen. I år er husnesingen Aleksander Sahr (24) ein av designarane som skal ha visning.
torsdag 08:33 $ Kvinnheringen
Alvorsprat med unggut som køyrde for fort
Politiførstebetjent Torgeir Fosse fortel at politiet måtte ta ein alvorsprat med ein ung gut som køyrde for fort tysdag kveld.
torsdag 08:17 Grenda
Ikkje veglys i sentrum grunna kabelbrot.
Eit kabelbrot i sentrum gjer at det dei siste kveldane ikkje har vore veglys i område Uskedal bru til busslomma ved nedkøyrsla til skulen. Det har heller ikkje vore lys på vegen ned til kyrkja og til SPAR. Ei mellombels retting gjer at det vert lys i område frå i ettermiddag.
torsdag 01:00 Uskedal Utvikling
Eitt av dei nyaste bedehusa i kommunen
– Historisk sett har bedehusrørsla vakse fram inne i kyrkja. Men med vekkinga kom også behovet for indremisjonsrørsla fram, fortel Arne Lindekleiv, leiar i Husnes Indremisjon. Han har møtt Kvinnheringen i eitt av dei nyaste bedehusa i kommunen, Betel (41) på Husnes.
onsdag 20:30 Kvinnheringen
Slik var trafikken i Halsnøytunnelen førre år – høg elbil-prosent gir utfordringar
2017-tala er klare og viser jamn trafikkvekst for Halsnøy-sambandet. Men elbil-prosent på nær 30 gir visse utfordringar.
onsdag 18:30 $ Kvinnheringen
Var skeptisk, men har tru på det
Kent Are Petterson, Venstre sin einaste kommunestyrerepresentant er greitt nøgd med regjeringserklæringa som kom i helga.
onsdag 16:30 $ Kvinnheringen
Trafikkulukke i Herøysundet
Klokka kvart på fire melder Vest politidistrikt om ei trafikkulukke mellom Herøysundet og Uskedalen. – Ein bil er involvert. Naudetatar er på veg. Vegen er delvis sperra, skriv Vest politidistrikt på Twitter.
onsdag 15:59 Grenda
Vegen delvis sperra etter trafikkulukke
Vest politidistrikt melder kl. 15.47 at fylkesveg 48, i området mellom Herøysundet og Uskedalen, delvis er sperra etter ei trafikkulukke. Ein bil skal vera involvert.Naudetatar…
onsdag 15:57 Kvinnheringen
Takka nei til stillinga som barnevernsleiar i Kvinnherad
Elin Rullestad Fossåsen opplyser onsdag at ho har takka nei til jobben som barnevernsleiar i Kvinnherad.Det vart fredag klart at ho hadde fått tilbod om…
onsdag 14:54 $ Kvinnheringen
Staka i gang skikarusellen
Sundag var endeleg klart for første renn i skikarusellen. Celine Apeland stilte med ski preparert av bestefar og uslåeleg gli.
onsdag 14:00 Grenda
19-åring køyrde «altfor fort»
– Bilpatruljen reagerte på at han køyrde altfor fort, seier politioverbetjent.
onsdag 12:55 $ Kvinnheringen
Tar over filmmateriale etter Baronispelet
Kvinnherad kommune har gjort avtale om å ta over originale filmrullar etter Baronispelet. Rullane inneheld opptak etter ei framsyning av Baroniet Rosendal. Overtakinga finn…
onsdag 11:57 Kvinnheringen
Klarte nesten fullt hus i NRK sin klassequiz
Sander Elias, Emily og David frå Rosendal ungdomsskule gjorde ein sterk innsats i Klassequizen som gjekk på lufta tysdag morgon.Opptaket vart gjort dagen før, og…
onsdag 11:57 $ Kvinnheringen
I full sving i Kobbebukta
Byggservice AS starta tidleg i førre veke opp arbeidet med å rusta opp fiskerihamna i Kobbebukta på Halsnøy.
onsdag 10:30 Grenda
Gull og sølv til Mehl
I helga deltok Jostein Mehl frå Omvikdalen på Kisen Open, luftgeværskyting, i Alfhallen på Kløfta. Mehl deltok i klassen for funksjonshemma. Laurdag vart han nummer…
onsdag 10:10 $ Kvinnheringen
14.000 passasjerar i vente
Årets cruisesesong i Rosendal blir den klart beste på nærare 20 år. 23 båtar med til saman 14.023 passasjerar har hittil varsla at dei kjem innom bygda.
onsdag 09:53 Grenda
Ni Strand-Ulv-spelarar tok NM-gull
Hordaland har dei beste 16-åringane i landet, og ikkje mindre enn ni av dei kjem frå Strand-Ulv.
onsdag 09:06 $ Kvinnheringen
Elias (7) fekk medalje for god innsats i årets første karusellrenn
Laurdag arrangerte Uskedal idrettslag årets første karusellrenn i Fjellhaugen, og både unge og vaksne løparar gav alt i skisporet.
onsdag 09:00 Kvinnheringen
Årsmøte i Uskedal Indremisjon.
Det vert årsmøte i Uskedal indremisjon fredag 19. januar kl. 19 i Bedehuset. I tillegg til vanlege årsmøtesaker vert det andakt v/ Gunnar Kjærland. Alle er velkomne.kb
onsdag 01:00 Uskedal Utvikling
Blir å høyra i Kulturhuset Husnes fredag kveld
Fredag 19. januar kan du høyra Karina Opdal med band i Kulturhuset Husnes.Konserten stod eigentleg på plakaten i haust, men vart då avlyst. No gler…
tirsdag 20:30 $ Kvinnheringen
Gratis seminar om grøn verdiskaping
Tysdag 23. januar inviterer SKL, BKK og Norsk klimastiftelse aktørar frå næringsliv, industri og politikk til halvdagsseminar om grøn verdiskaping på Vestlandet. Seminaret er gratis,…
tirsdag 18:45 Kvinnheringen
Søker næringsfondet om 32.595 kroner
Ingunn Eikeland tok tidlegare i år over Bunadskroken på Løfallstrand. Ho søkjer no næringsfondet i Kvinnherad om 32.595 kroner i stønad til å…
tirsdag 18:30 $ Kvinnheringen
Snart får Handeland bru nytt rekkverk
I slutten av januar skal Byggservice laga større svingboge for vogntog og utstyra Handeland bru med nytt rekkverk.Dagleg leiar i Byggservice, Fred Nilsen, opplyser at…
tirsdag 16:30 $ Kvinnheringen
Flott dame blir sjødyktig på dugnad
Gurine. Smak på namnet. Lukk auga. Drøym deg tilbake i tid. Om ikkje lenge skal ho sjøsettast, systera til den meir segnomspunne Gjøa som fekk Roald Amundsen gjennom Nord-Austpassasjen. Gode krefter har fått Gurine heim og ser til at ho vert restaurert på beste måte.
tirsdag 15:00 $ Kvinnheringen
Klart for vinterfotball: – Eg er veldig imponert over korleis Trio gjorde det i 5. divisjon
Som i fjor startar OFK sesongførebuinga med vintercup. I år ventar det mellom anna lokaloppgjer.
tirsdag 14:00 $ Kvinnheringen
HORDALAND

Skal møta statssekretæren
Kvinnherad kommune vedtok i november at dei inviterer stat og fylke til deling av kostnader ved auka driftstilskot til Baroniet Rosendal. I samband med dette…
tirsdag 13:00 $ Kvinnheringen
Skal dobla kapasiteten på kraftlinja frå Mauranger til Eidesfossen
Haugaland Kraft Nett AS får løyve til å oppgradera kraftlinja frå Mauranger til Eidesfossen frå 66 til 132 kilovolt.
tirsdag 12:00 $ Kvinnheringen
Lang ventetid i jordskifteretten
Jordskifteretten klarte ikkje å redusera saksmengda i løpet av 2017, sjølv om det kom inn nokre færre sakskrav enn tidlegare år. Hovudgrunnen til dette er…
tirsdag 11:18 Kvinnheringen
Gundersen tek over damelaget
Tor Gundersen har takka ja til å bli ny trenar for Rosendal/Trio, og er med det tilbake som trenar på seniornivå for fyrste gong sidan 2010.
tirsdag 11:00 Grenda
Johnny er med til Gran Canaria
Johnny Furdal er med i Brann-troppen som onsdag reiser til Gran Canaria på treningsleir.
tirsdag 10:50 Grenda
No kjem mobilbillett, men betre ruter kan ein sjå lengre etter
I 2015 haldt elevane ved KVV eit debattmøte med politikarane i kommunen. Håpet var å endeleg få betre bussruter, men etter to år er det framleis inga stor endring, med unntak av ein ting.
tirsdag 10:30 $ Kvinnheringen
Tekne med tjuvgods på ferja
[KVINNHERINGEN]: Laurdag vart ein motorsykkel stolen på Stord. Den vart seinare på dagen observert i Kvinnherad, opplyser fungerande lensmann ved Kvinnherad lensmannskontor, Sigurd Børve, måndag.Laurdag…
tirsdag 08:46 $ Haugesunds Avis
På jakt etter lyd- og lysoppdrag
Tommy Totland Vågenes og Kristoffer Heggenes Ekeland ønskjer å leiga seg ut til ulike arrangement til inntekt for oppgradert lyd- og lysutstyr ved Nattkafeen.
tirsdag 08:34 Kvinnheringen
Nevenyttig leir
Bu heime-leiren har blitt eit fast innslag i januar for sundagsskulen. Denne helga var 56 barn på plass ved skulen i Omvikdalen.
tirsdag 08:31 Grenda
Må i fengsel etter båtpromille
Ein mann i 40-åra frå Odda er i Sunnhordland tingrett dømt til 14 dagar fengsel etter å ha køyrd båt frå Odda til Dimmelsvik med 2,14 i promille.
tirsdag 07:55 Grenda
Avskilta trimma moped
Kvinnherad lensmannsdistrikt gjennomførte natt til søndag trafikkontrollar i Sæbøvik og på Husnes. Og av 37 kontrollerte køyretøy, vart éin moped avskilta etter mistanke om trimming, fortel politioverbetjent Stig Dagfinn Tveiten.
tirsdag 07:41 Grenda
Tor Gundersen ny dametrenar.
Tor Gundersen som dei siste åra har trena J02-laget til Rosendal/Uskedalen tar no steget opp og vert trenar for damelaget komande sesong. Gundersen har trena aldersbestemte lag etter at han gjekk av som dametrenar i 2010. Han overtar etter Yngve Bryn som trena laget i haustsesongen. tid
tirsdag 01:00 Uskedal Utvikling
Tekne med tjuvgods på ferja
Laurdag vart ein motorsykkel stolen på Stord. Den vart seinare på dagen observert i Kvinnherad, opplyser fungerande lensmann ved Kvinnherad lensmannskontor, Sigurd Børve, måndag. …
mandag 20:30 $ Kvinnheringen
Glimt frå stormen
mandag 19:00 $ Kvinnheringen
Flytting femte februar
VARALDSØY: Bebuarane på Varaldsøy aldersheim og Ølve Aldespensjonat har fått melding om at dei bebuarane som skal flytta, skal flytta den femte februar. Dette gjeld…
mandag 17:30 $ Kvinnheringen
Høyr Rosendal ungdomsskule i NRK sin klassequiz
Tysdag morgon, ein gong mellom klokka 8.30 og 9.00, kan du høyra Sander Elias Fjell Helleland frå Dimmelsvik, David Hellesøy frå Rosendal og Emily Hardeland…
mandag 17:00 $ Kvinnheringen
Sigersrekka held fram: – Ein kjempeprestasjon
Trio gav ikkje frå seg eit einaste sett i sine to heimekampar denne helga. Laget står utan tap på sju kampar.
mandag 16:30 $ Kvinnheringen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

KVINNHERAD

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK
HORDALAND

FAVORITTER

Hordaland IT Bergen Utenriks Innenriks Telemark Hedmark Akershus Næringsliv Troms Vestfold Kjendis Odda Kultur Nordland Trøndelag Sport Aust Agder Oppland Båt
flere?
Rogaland Fotboll Buskerud Østfold Møre og Romsdal Jul Finnmark Get-ligaen Mat Oslo Kvinnherad Vest Agder Sogn og Fjordane Mobil Økonomi Bolig Halloween Sport Fiske Fotball Forsvar Russland Reise Blekinge Skåne Trav Motor Kalmar Osterøy Kultur Inrikes Landbruk Helse Östra Göinge Vær Risør Odds BK Bærum Oskarshamn Øvre Eiker Tinn Vestby Helsingborg Musikk Näringsliv Håndball Tesla Svalbard Suldal Kristiansand Haugesund Malmö Forskning Sigdal Kunst Trondheim Game of Thrones Indonesia Sarpsborg 08 Kryptovaluta Kongsvinger Porsgrunn Trysil Kristianstad Litteratur Gjøvik Stockholm Hammerfest Spill Kristiansund Bodø Narvik Ringsaker Drammen Meland Førde Vestre Slidre Moss Kongelig Tingvoll Askøy Elverum Mote Bamble Eliteserien Hockey Hadsel Sykkel Klippan Sørfold Svelvik Fedje Løten Landskrona Fauske Radøy Tvedestrand Tromsø Seljord NHL Hemne Nord-Korea Hamar Tønsberg Tour de Ski Kommunesammenslåing Kragerø Lund Orkdal Masfjorden Trening Nannestad Os Film Horten Barn Sandefjord Politikk Karmøy Evje og Hornnes OL Polen Sortland Ås Vaksdal Brexit Hässleholm Bil Hälsa Boksing Mandal Ishockey Røros Porsanger Sandnes Friidrett Sjakk Tour de France Klima Snowboard Jakt Poker Vestvågøy Bil Alpint Astronomi Lødingen Langrenn Nedre Eiker Ørsta Alta Sarpsborg Salangen Holmestrand Tromsø IL Tour of Norway Kina Våler Skisport Eidfjord Dyr Foto Lesja FK Haugesund Andøy Åsnes Askim Skiskyting Selje Valg Brønnøy Harstad Skøyter Eidsberg Sund Fjell Fitjar Israel Google Steigen Harry Potter Eid Nesseby Finnøy Premier League Universet E-sport Re Kongsberg Fet Selbu SK Brann OBOS-ligaen Lier Nybro Viking FK Utsira Fredrikstad Notodden Nissedal Modum Sverige Volda Rosenborg BK Gloppen World Series of Poker Farsund Frankrike Bremanger Lyngdal Voss Ullensvang Dovre Øygarden Vinje Jølster Telenorligaen Romfart Flora Vålerenga Tynset Russ Båstad Sande Mörbylånga Røyken Mercedes-Benz Midsund NM Kampsport Resor Svalöv Emmaboda Holtålen Tydal Åmot Europa League Streik Klepp La liga Frosta Filippinene Vietnam Bjørnefjorden Sør-Varanger Tomelilla Evenes Rana Alstahaug Vefsn Lindesnes Frogn Karlskrona Årdal Rauma Film Staffanstorp Stavanger Menn Skellefteå Grue Svømming Klatring Hörby Målselv Ålesund Lindås Stord Arendal Skien Ulstein Eslöv Jobb Nes Teknik Syria Kvænangen Tana Jevnaker Motorsport Stryn Vitenskap Kvinner Halden Modalen Larvik VM Båt Lenvik Asker Nore og Uvdal Musik Råde Skurup
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL