Kvinner
Spansk lovforslag om betalt mensfri ved store smerter
Den spanske regjeringen fremmer et lovforslag om betalt permisjon for kvinner som lider av alvorlige menstruasjonssmerter.
onsdag 18. mai ABC Nyheter
Taliban lover «veldig gode nyheter» om jenters skolegang
Afghanistans innenriksminister Sirajuddin Haqqani lover at det snart vil komme svært gode nyheter om jenters mulighet til å gå på videregående skole i landet.
tirsdag 17. mai ABC Nyheter
På vei hjem etter en kveld på byen endret alt seg for Kathrine (34)
GOD MORGEN NORGE : Forfatter, dramatiker og scenekunstner Kathrine Nedrejord, har bodd i Paris siden 2011. En kveld på vei hjem fra byen ble hun overfalt, ranet og voldtatt av en ukjent mann.
fredag 13. mai TV 2
Nærmer seg Lundby-comeback
Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter. – Det ser bedre ut i år enn i fjor. Kroppen generelt er bedre. Målet er å hoppe i bakken på trening i...
mandag 9. mai NRK
Dette er en hittil ukjent risiko for hjerteinfarkt som bare rammer kvinner
Risikoen for å rammes av et hjerteinfarkt har sammenheng med lettere nedsatt nyrefunksjon for kvinner. Men ikke for menn.
søndag 8. mai ABC Nyheter
Taliban begrenser kvinners rett til å kjøre bil
Taliban har bedt kjørelærere om å slutte å utstede førerkort til kvinner. Kvinnene protesterer og kjemper for retten til å kjøre bil.
søndag 8. mai TV 2
AFP: Taliban beordrer kvinner til å bære burka
Saken oppdateres.
lørdag 7. mai TV 2
Utenriksdepartementet: Norsk kvinne død i Tyrkia
En norsk kvinne i 20-årene er funnet omkommet i Tyrkia.
torsdag 5. mai ABC Nyheter
Maanum «sjokkert» over mye spilletid – så havnet hun på benken
Frida Maanum kan bli engelsk seriemester på første forsøk – men uten å ha bidratt så mye som ventet. Nå innrømmer hun at den siste tiden i Arsenal har vært vanskelig.
torsdag 5. mai NRK
Ina (33) har samlet kvinnelige gründere: – Hos oss er janteloven død og begravet
Kvinner, kompetanse og kunnskap. Det er stikkord for den nye gründergruppa på Harestua.
lørdag 30. april $ Hadeland
Vålerenga snur: Vil likevel spela på Brann Stadion
Vålerenga seier no ja til å spela på Brann stadion 5. juni.
fredag 29. april NRK
– Blir forbannet over at vi ikke er kommet lenger i fotballmiljøet
Beskjeden på Alfheim stadion torsdag kveld var klokkeklar: Kvinner skal opp og frem i fotballen.
torsdag 28. april $ Nordlys
Disse møter håndballjentene i EMs gruppespill
Norges kvinnelandslag i håndball starter tittelforsvaret i EM med puljekamper mot Ungarn, Kroatia og Sveits. Oppgjørene er lagt til Slovenia. Gruppetrekningen ble gjort i Ljubljana torsdag kveld. Den slovenske hovedstaden er blant EMs vertsbyer. De øvrige er Celje (Slovenia), Podgorica...
torsdag 28. april NRK
Kvinne funnet i gruvehull i Sverige – mann pågrepet
En mann er pågrepet i Sverige etter en kvinne ble funnet i et 25 meter dypt gruvehull i Norberg.
mandag 25. april ABC Nyheter
Overvekt og fedme dobler nesten risikoen for kreft i livmoren
Denne kreften har økt jevnt i de vestlige landene de siste 50 årene. Nå viser forskere for første gang hvordan kvinners vekt kan ha sammenheng med sykdommen.
søndag 24. april ABC Nyheter
Kvinnene får sin egen hoppuke
I sesongen 2023/2024 blir det for første gang arrangert en egen tysk-østerriksk hoppuke for kvinner. I en pressemelding heter det at skiforbundene i Tyskland og Østerrike har diskutert dette i lang tid. Det endelige konseptet er ikke bestemt, men det er klart at den skal arrangeres omtrent...
torsdag 21. april NRK
Landslagsprofilar langar ut mot EM-plan: – Flaut og respektlaust
Islandske fotballspelarar er skaka etter at gruppeoppsettet i EM blei tildela. To av tre innleiande kampar er lagt til ein stadion som rommar 7000 tilskodarar.
torsdag 21. april NRK
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging
Verdenscupkomiteen i hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS) sa onsdag ja til skiflyging for kvinner fra neste sesong.
onsdag 13. april ABC Nyheter
Draktsalget mer enn doblet – Hegerberg-drakter utsolgt halvannen time før kamp
Salget av drakter i forbindelse med fotballandslaget for kvinners kamper, er blitt mer enn doblet siden sist landslaget spilte på Ullevaal, opplyser leder merkevare i Norges Fotballforbund, Jan Ove Nystuen, til NRK. Tirsdagens 2-1-seier mot Polen var landslagets første på Ullevaal etter Ada...
onsdag 13. april NRK
Her mener Norge-keeperen hun burde vært utvist
Her feier Norge-keeper Cecilie Fiskerstrand ned polske Ewa Pajor utenfor 16-meteren – uten at dommeren blåser.
tirsdag 12. april NRK
Slik starter Norge
Landslagssjef Martin Sjögren gjør tre endringer fra 5-1-seieren mot Kosovo. Julie Blakstad er som kjent ute etter covidsmitte, og Amalie Eikeland tar venstrebacken. Samtidig er Guro Reiten tilbake, mens Lisa Naalsund dytter Vilde Bøe Risa ut av laget. Disse starter mot Polen: Fiskerstrand -...
tirsdag 12. april NRK
Først i ettertid fekk Mjelde høyre kor ille skaden var
Noreg-kaptein Maren Mjelde (32) kan få dei første landslagsminutta sine på halvtanna år. Først i ettertid høyrde ho kor ille skaden eigentleg var.
tirsdag 12. april NRK
Henta inn på A-landslaget
Thea Bjelde frå Sogndal er henta inn i troppen til tysdagens VM-kvalik i fotball mot Polen. Vålerenga-spelaren kjem rett frå U23-samling i Portugal. Julie Blakstad er i isolasjon, medan Maren Mjelde og Guro Reiten er tilbake i trening etter positive koronatestar.
mandag 11. april NRK
Sleit i storklubb – så overraska kometen «alle»
Celin Blizet Ildhusøy (20) har spelt meir for landslaget enn klubblaget denne sesongen. Ada Hegerberg (26) ber henne ta med ein beskjed til sjefen.
mandag 11. april NRK
Abramovitsj-sanksjonene kan sette stopper for Mjeldes Chelsea-karriere
Maren Mjeldes kontrakt med Chelsea går ut til sommeren. Hun vil gjerne bli i klubben, men akkurat nå virker det høyst usikkert hva som skjer.
søndag 10. april NRK
Bjelde inn i landslagstroppen
Vålerengas Thea Bjelde er hentet inn i landslagstroppen i fotball foran tirsdagens kamp mot Polen. Bjelde slutter seg til troppen etter å ha kommet direkte fra U23-landslagets samling i Portugal, melder Norges Fotballforbund på Twitter.
lørdag 9. april NRK
Ada Hegerberg med hat-trick i comebacket
Ada Stolsmo Hegerberg (26) levde opp til de enorme forventningene. Så langt har hun scoret tre mål i landslagscomebacket mot Kosovo.
torsdag 7. april NRK
Kommentar: Med Hegerberg på laget stiller Norge sterkere til sommerens EM
Norge har to av verdens beste spillere – i sine posisjoner. Det må landslagssjefen ta konsekvensen av.
torsdag 7. april NRK
Sjögren bekrefter: Hegerberg starter på topp mot Kosovo
Ada Hegerberg gjør sitt comeback på kvinnelandslaget i fotball som spiss i spann med Caroline Graham Hansen i torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo. – Vi har ikke sluppet startelleveren, men hele treningen var åpen, så det er vel ingen hemmelighet at Ada starter som spiss, og med...
onsdag 6. april NRK
Sveriges landslag overraskar: Gir bort oppskrifta på korleis dei kan slås
Sverige flyg høgt før EM-sluttspelet i sommar. Litt for høgt, skal vi tru svenskane sjølv.
onsdag 6. april NRK
Røper hvorfor hun fjernet lagvenninnene fra sosiale medier: – Det gjorde meg vondt
Det skapte reaksjoner da Ada Hegerberg slettet tidligere landslagskollegaer fra sosiale medier etter landslagsexiten. Nå forklarer hun at det aldri lå noe personlig bak handlingen.
tirsdag 5. april NRK
Hegerberg om Klaveness-talen: – Et av de største øyeblikkene i sportshistorien
Ada Hegerberg hyllet Lise Klaveness og talen hennes på Fifa-kongressen før landslagscomebacket. – For meg er det nesten et av de største øyeblikkene i sportshistorien. Det hun gjør der krever så mye mot, klokhet og guts. Måten hun presenterte hele talen på,...
mandag 4. april NRK
Reagerte på Ødegaard-utspill – nå inviterer hun Arsenal-stjernen til prat
Ada Stolsmo Hegerberg (26) møtte pressen for første gang etter at hun for halvannen uke siden meldte seg til tjeneste for det norske landslaget igjen etter nesten fem års fravær.
mandag 4. april NRK
Dobbelt så stor andel kvinner som menn jobber deltid
I 2020 jobbet 37 prosent av kvinnelig sysselsatte mellom 20 og 66 år deltid. Det er mer enn dobbelt så stor andel som hos menn.
fredag 1. april ABC Nyheter
Kvinner i veien
torsdag 31. mars Nordlys
Ada Hegerberg tilbake på landslaget
Ada Stolsmo Hegerberg gjør comeback på kvinnelandslaget i fotball etter nesten fem års pause, bekrefter landslagssjef Martin Sjögren. Hegerberg var som ventet på listen over spillerne som er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen da denne ble offentliggjort i Oslo...
torsdag 24. mars NRK
Sigrid Bonde Tusvik får nytt TV 2-program
Sigrid Bonde Tusvik (42) drømmer om å lage et splitter nytt, inkluderende musikkorps. Nå får hun drømmen oppfylt med nytt TV 2-program. Korps United har premiere på TV 2 og TV 2 Play 24. april
torsdag 24. mars TV 2
Alle presidentens kvinner
Ada Hegerbergs retur til landslaget bringer med seg enorme muligheter, både til medaljesjanser i EM og intern uro. Men mest av alt er det en viktig symbolsk seier for den nye presidenten.
onsdag 23. mars NRK
TV 2: Hegerberg tilbake på landslaget
Ada Hegerberg (26) og Norges Fotballforbund har lagt konflikten bak seg. Nå melder TV 2 at superstjernen er tilbake på det norske landslaget.
onsdag 23. mars NRK
Vil hjelpe kvinner i aktiv rus: – Dette er et alvorlig brudd på rettssikkerheten
GOD MORGEN NORGE : Rusfeltets samarbeidsorgan (Actis) mener at krisesentertilbudet til kvinner i aktiv rus er for dårlig. Nå krever de at noen tar ansvar.
søndag 13. mars TV 2
Holtmann jakter på karrierebeste i Åre-slalåm
Mina Fürst Holtmann er nummer ti etter første omgang i lørdagens verdenscupslalåm i Sverige. Hun er 69 hundredels sekund bak teten. Med god flyt i finalemgangen kan Holtmann håpe på et pent byks oppover resultatlistene. I slalåm har hun en 7.-plass som beste...
lørdag 12. mars NRK
Stort oppmøte på markering av kvinnedagen
Flere hundre personer møtte opp for å markere årets kvinnedag i Tromsø.
tirsdag 8. mars $ Nordlys
– Fredsprosessen blir annerledes med kvinner i hovedrollen
Når kvinner får mulighet til å delta i krigsforhandlinger er sannsynligheten større for å klare å fremforhandle en fredsavtale, sier Torunn Tryggestad, forsker i PRIO.
tirsdag 8. mars TV 2
Full konflikt – lager eget tog
På kvinnedagen blir det for første gang arrangert to ulike tog i Oslo. - Det er et grunnleggende demokratisk problem at flere føler at de ikke får deltatt i kvinnekampen, sier leder i gruppen Inkluderende feminisme.
tirsdag 8. mars TV 2
Rusfeltets samarbeidsorgan: - Tilbudet om krisesenter for kvinner i aktiv rus er for dårlig
Heidi Hansen var bare 17 år gammel da hun gikk inn i et tungt rusmiljø, i dag er hun rusfri og sammen med Inger Lise Hansen, generalsekretær i Actis Rusfeltets samarbeidsorgan mener de at krisesenter-tilbudet til kvinner i aktiv rus er for dårlig.
fredag 4. mars TV 2
De fire kvinnene spontanaborterte – ble dømt for drap
Alle opplevde at svangerskapene gikk galt, og de spontanaborterte. Da de fire kvinnene i El Salvador oppsøkte legehjelp, endte de opp med lange fengselsstraffer for drap.
søndag 27. februar ABC Nyheter
Guro Reiten måtte av med skade i kampen mot Portugal
Brann-spiller Elisabeth Terland (20) hadde både scoring og målgivende da Portugal ble slått 2-0 i Algarve Cup.
onsdag 23. februar NRK
USAs fotballkvinner får likelønn og erstatning på 215 millioner
USAs kvinnelandslag i fotball har inngått forlik med det amerikanske fotballforbund på 24 millioner dollar og et løfte om lik lønn som herrenes landslag.
tirsdag 22. februar TV 2
Overlegent sveitsisk gull i kombinasjonen
Wendy Holdener hadde ledelsen da lagvenninne Michelle Gisin sto på toppen i kombinasjonen for kvinner torsdag morgen. Men Gisin danset seg ned portene i slalåmdelen og var overlegen i mål. Med over sekundet ned til Holdener tok Gisin gullet foran lagvenninnen og italienske Federica Brignone.
torsdag 17. februar NRK
Guro Reiten og Norge fikk trøbbel mot Portugal
Norges fotballkvinner ble tidvis hardt presset av vertsnasjon Portugal i Algarve Cup og tapte 2-0 i første kamp i turneringen.
onsdag 16. februar NRK
Forsikringsselskap: Kvinner er mobilverstinger bak rattet
Kjøredata fra de to siste årene viser at kvinner bruker mobilen mye mer enn menn mens de kjører, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.
tirsdag 15. februar ABC Nyheter
Emilie (23) åpnet opp om ADHD-diagnose på TV: – Jeg vil være et forbilde
Emilie Omland Grimstad (23) imponerte mentorene med sin audition på The Voice - men det viktigste for henne er å være et forbilde for andre.
fredag 11. februar TV 2
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, onsdag 9. februar.
onsdag 9. februar ABC Nyheter
Nettkampanje hevder at svenske myndigheter kidnapper muslimske barn
Islamistiske organisasjoner sprer i en organisert påvirkningskampanje feilaktig informasjon om at svenske myndigheter og kommuner kidnapper barn, skriver SVT.
mandag 7. februar ABC Nyheter
Marc Overmars forlater Ajax etter upassende meldinger
Marc Overmars slutter som sportssjef i Ajax etter å ha sendt upassende tekstmeldinger til flere av klubbens kvinnelige ansatte.
mandag 7. februar ABC Nyheter
Ny rapport: Menn og gutter også utsatt for seksualisert vold i krig og katastrofer
Det er mindre belyst, men også menn er ofre for seksuelle overgrep i krig og kriser, blant annet voldtekt og tortur mot kjønnsorganer.
torsdag 3. februar ABC Nyheter
– Kleskjedene vil ikke forbindes med disse kundene
TV 2 HJELPER DEG: Klesbutikker bryter egne løfter om å tilby klær til alle, viser en undersøkelse gjort av TV 2 hjelper deg.
lørdag 29. januar TV 2
Frende: Kvinner er mest hissige bak rattet
7 av 10 kvinner er hissige eller stresset når de kjører bil.
tirsdag 25. januar ABC Nyheter
Afghansk eks-minister: – Flaut å se Taliban-samtalene i Oslo
Tidligere minister Nargis Nehan flyktet til Norge da Kabul falt. Nå sitter hun og ser samtalene i Oslo og føler Taliban blir sittende med alle kort på hånda.
tirsdag 25. januar ABC Nyheter
Tidligere svensk utenriksminister: – Absolutt nødvendig med Taliban-samtaler
Sveriges tidligere utenriksminister Margot Wallström mener det er bra at Norge har invitert Taliban. Hun leder i dag et kvinnenettverk for Afghanistan.
mandag 24. januar ABC Nyheter
Taliban: Oslo-samtaler et skritt mot anerkjennelse
Representantene for den afghanske Taliban-regjeringen oppfatter samtalene i Oslo som et skritt mot en anerkjennelse.
søndag 23. januar ABC Nyheter
Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL
Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade. I...
søndag 23. januar NRK
Pallen glapp for Kilde i Kitzbühel
Aleksander Aamodt Kilde hadde ikke sjans mot de sveitsiske utforkjempene under søndagens renn i Kitzbühel. Nordmannen var i mål hele 1,23 sekunder bak Beat Feuz som vant rennet. Det holdt til en sjetteplass. – Det ble dessverre ikke noen reprise fra fredagen, mens Kitzbühel er vanskelig...
søndag 23. januar NRK
Mowinckel på syvendeplass i super-G
Ragnhild Mowinckel nådde ikke opp på pallen i super-G-rennet i Cortina. Den norske alpinisten endte til slutt som nummer syv, som er hennes andre topp 10-plassering på to dager. Italienske Elena Curtoni vant rennet, med ni hundredeler med til østerrikske Tamara Tippler. Rennet ble også...
søndag 23. januar NRK
Mange får mens-trøbbel
Det er økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser etter coronavaksinasjon hos unge kvinner, viser FHI-undersøkelse.
lørdag 22. januar Dagbladet
Afghanske kvinner: – De kommer til å drepe oss
Kvinneaktivister fengsles og blir holdt i forvaring på hemmelige steder. Trusselen mot kvinner i Afghanistan har forverret seg kraftig bare den siste uken.
lørdag 22. januar TV 2
Goggia tok sin fjerde utforseier for sesongen
Sofia Goggia er i en klasse for seg i Cortina d'Ampezzo og tar sin fjerde verdenscupseier i utfor denne sesongen. I tillegg har hun to seiere i super-G. Ragnhild Mowinckel kjørte bra i toppartiet, men tapte en del i bunn og dermed glapp pallen. Hun blir til slutt nummer åtte, 59 hundredeler bak...
lørdag 22. januar NRK
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag lørdag 22. januar.
lørdag 22. januar ABC Nyheter
Mowinckel nest raskest på utfortrening
Ragnhild Mowinckel ble nummer to på den andre utfortreningen i Cortina d'Ampezzo. Den norske alpinisten ble kun slått av hjemmehåpet Sofia Goggia, som var 41 hundredeler raskere. Mowinckel er eneste norske til start på lørdagens utfor.
fredag 21. januar NRK
Østerrike rystet over mange drap på kvinner
Tallet 31 lyser i blodrødt på et improvisert minnesmerke i Wien. Det er en sterk påminnelse om antallet kvinner drept av menn i Østerrike i fjor.
onsdag 19. januar TV 2
Østerrike rystet over mange drap på kvinner
Tallet 31 lyser i blodrødt på et improvisert minnesmerke i Wien. Det er en sterk påminnelse om antallet kvinner drept av menn i Østerrike i fjor.
onsdag 19. januar ABC Nyheter
Dette skjer i dag
Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 18. januar.
tirsdag 18. januar ABC Nyheter
Mowinckel skuffet i Østerrike
Ragnhild Mowinckel tapte mye tid mot slutten og endte på 16.-plass i lørdagens verdenscuputfor i østerrikske Zauchensee. Seieren tok Lara Gut-Behrami. De siste ukene har vært oppløftende for Mowinckel. Hun har gjort tydelige framganger i flere disipliner, men lørdagens renn...
lørdag 15. januar NRK
Mowinckel utenfor topp 10
Ragnhild Mowinckel ligger på en foreløpig 13. plass etter at 19 kvinner har kjørt. Gut-Behrami leder i mål foran Weidle og Siebenhofer.
lørdag 15. januar NRK
Gut-Behrami tar ledelsen
For et løp av Lara Gut-Behrami! Den sveitsiske stjernen kjører strålende fra start til mål og tar ledelsen med tiden 1.45.78. - Dette er helt klart det beste Lara har gjort i utfor til nå denne sesongen, sier NRKs alpinkommentator Carl Andreas Wold. Dermed dyttes Mowinckel enda lenger...
lørdag 15. januar NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL