Kvinner
Nora Mørk: – Jeg føler jeg enten blir elsket eller hatet
TOKYO : Om kort tid skal Nora Mørk spille kampen hun har ventet på i fem år. Da er hun forberedt på beinharde dueller på banen, men også på «slakt» når hun går av den.
21:38 NRK
Går hardt ut mot OL-ballen – mener forbundet «tror på julenissen»
TOKYO : Thorir Hergeirsson er ikke imponert over OL-ballen i Tokyo, og kaster seg inn i klister-debatten.
torsdag 06:55 NRK
Kvartfinalehelten gir treneren æren for at hun er i OL
TOKYO/OSLO : Norge var regnet som storfavoritt før kampen mot Ungarn, men det skulle bli en høydramatisk affære. Nå venter det russiske laget i semifinalen.
onsdag 07:37 NRK
Nederland-målvakten irritert etter kollisjon: – Unødvendig og farlig
Norges håndballkvinner så ut til å ha full kontroll mot Nederland, men gjorde det fryktelig spennende i gruppespillet i OL.
lørdag 15:56 NRK
Reistad står over Nederland-kampen
Henny Reistad pådro seg en smell i skulderen i forrige OL-kamp mot Montenegro. Det gjør at hun står over gruppefinalen mot Nederland lørdag. Inn i troppen kommer Vilde Ingeborg Johansen som har vært reserve i Tokyo til nå. – Henny er mye bedre i dag, men ikke kampklar. Hun...
lørdag 13:10 NRK
Supertalentet var i store smerter – kan gå glipp av gruppefinalen
TOKYO/OSLO : Norge slet tungt i den første omgangen, men så løsnet alt samtidig.
torsdag 29. juli NRK
Sitter i intervjuer dagen lang om den norske truseboten: – Det er helt utrolig
Media fra hele verden vil fortelle om det norske strandhåndballagets draktprotester. Håndballpresident Kåre Geir Lio har fått intervjuer som ny «deltidsjobb», og han håper saken blir en vekker.
tirsdag 27. juli NRK
Landslagsprofilen har vært United-fan hele livet – nå har hun signert for Arsenal
Frida Maanum (22) er klar for den engelske toppklubben Arsenal etter å ha herjet i den svenske ligaen lenge. Men for en som har heiet på Manchester United hele livet, føles det litt merkelig å skulle spille for rivalen.
tirsdag 27. juli NRK
Angolas strekspillere er nesten to meter høye: – Forberedt på juling
TOKYO : Norges kaptein er 26 centimeter lavere enn strekspilleren håndballjentene skal bryne seg på i neste OL-kamp. Angolas tidligere trener, Morten Soubak, advarer om at de norske spillerne kommer til å få vondt.
tirsdag 27. juli NRK
Vant komfortabelt
TOKYO/OSLO : Selv om Norge gjorde et poeng ut av hvor lite de visste om Sør-Korea før kampen, skulle usikkerheten vise seg å være ubegrunnet. Den lille spenningen var borte allerede etter syv minutter.
søndag 25. juli NRK
– Burde vært bøtelagt for sexisme
Reaksjonene på at Norges landslag i strandhåndball først ble tvunget til å spille i truser, og senere bøtelagt av Det europeiske håndballforbundet (EHF) for å ha protestert og spilt i tights, har engasjert og engasjerer fortsatt stort. Også blant verdens...
søndag 25. juli NRK
Norges hemmelighetsfulle OL-motstander har samlinger i flere måneder i strekk
TOKYO/OSLO : De norske håndballkvinnene vet nesten ingenting om deres første OL-motstander. Men én spiller har de likevel fått med seg: Ryu Eun-hee, også kalt «Dronningen».
lørdag 24. juli NRK
Studie: Kvinner er mest bekymret i trafikken
Kollisjon med andre biler er det vi er mest engstelig for i trafikken, og kvinner er mer bekymret enn menn. – La kvinnene kjøre mer, sier skadeforebygger Therese Nielseni Fremtind.
fredag 23. juli ABC Nyheter
Vi griller mer enn noen gang: Her er nordmenns grillfavoritter
2020 var trolig det året nordmenn grillet oftere enn noen gang tidligere, ettersom pandemien første til at mange tilbrakte store deler av ferien hjemme. I tillegg har det blitt rapportert om en stor økning i salget av grill.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Kvinners alkoholbruk øker – utvikler raskere avhengighet
Kvinner drikker mer enn før. Nå er unge kvinner mellom 25 og 34 år med på å dra opp antall dødsfall forårsaket av alkoholrelatert leversykdom.
søndag 11. juli ABC Nyheter
Syrstad Engen «Hjæmme» på bana der det heile starta: – Det er litt rart, seier mor
­
tirsdag 6. juli NRK
Hentet inn ledelsen i 2. omgang
Norges kvinnelandslag i håndball ble utspilt av Frankrike i første omgang av generalprøven før avreise til OL, men sto for en mektig opphenting til 28-28. Frankrike vant den første omgangen 18-10, mens Norge vant den andre omgangen med samme sifre. Dermed endte det uavgjort i en...
tirsdag 6. juli NRK
Toppklubbene har kriget om Engen: – Da Barca kom på banen ble valget enkelt
Landslagsspiller Ingrid Syrstad Engen (23) har signert en toårskontrakt med Barcelona. Nå gleder midtbaneprofilen seg til å spille tiki-taka-fotball med Caroline Graham Hansen.
tirsdag 6. juli NRK
Erna Solberg om norske kvinners redsel: – Det er urovekkende
Statsministeren liker dårlig at norske kvinner føler seg utrygge når de skal gå hjem om kveldene.
tirsdag 6. juli TV 2
Norske kvinner forteller: – Jeg går med store steiner i vottene på vei hjem
TV 2 har spurt norske kvinner om hva de gjør for å føle seg trygge på vei hjem fra byen. Selvforsvarekspert kommer med et klart råd til hvordan du kan unngå å bli et offer.
søndag 4. juli TV 2
Kjendiskvinner med kraftig oppgjør: – Det er så forbanna nok
Videoen hvor en ung kvinne blir spurt om sex av en taxisjåfør har fått flere til å rase.
lørdag 3. juli TV 2
Fire fra Vipers sikret OL-plass
Håndballandslagene får bare ta med 14 spillere til OL. Det gjorde at blant annet Emilie Hegh Arntzen ikke fikk plass.
lørdag 3. juli NRK
Stadig flere kvinner gjør som Alexandra (22), Anna (22) og Tonje (21): – Det er veldig tungt arbeid
På «gul­vet» hos Sulland job­ber det tre kvin­ne­li­ge me­ka­ni­ker­ne. De er godt syn­li­g i et manns­do­mi­nert yrke.
lørdag 3. juli $ Nordlys
Maanum ferdig i Linköping
Landslagsspiller Frida Maanum forlater svenske Linköping. Hun er klar for en ny klubb, men inntil videre er hennes neste arbeidsgiver ukjent. Det er Linköping som torsdag bekrefter at Maanum spiller sin siste kamp for klubben mot Örebro kommende helg. Maanum kom til Linköping fra Stabæk...
torsdag 24. juni NRK
Stadig flere kvinner i mediebransjen
Det blir stadig flere kvinner i mediebransjen, viser en undersøkelse. Samtidig er halvparten av mediebedriftene lite fornøyd med sitt flerkulturelle mangfold.
tirsdag 22. juni ABC Nyheter
OL i dag: Warholm i superduell
­
mandag 21. juni NRK
Menns magefett er farligere enn kvinners
Kvinner har mindre magefett enn menn. Dermed utgjør magefett en større risiko for menn enn for kvinner, viser ny forskning.
fredag 18. juni ABC Nyheter
Norges landslag knust av Nederland
Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0. Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering....
tirsdag 15. juni NRK
Mener Norge gjorde så mange feil at «man kunne laget en skrekkfilm»
Et B-preget norsk landslag skapte nesten ingenting i naboduellen mot de OL-klare svenskene. Likevel var det én norsk spiller som imponerte kommentatorene gang på gang.
torsdag 10. juni NRK
Ut mot forskjeller: - Ikke i nærheten
I over 20 år var Sarah Lewis den eneste kvinnen med en større lederrolle i Det internasjonale skiforbundet (FIS). På fredag kan hun bli tidenes første kvinnelige FIS-president. Da skal de siste forskjellene mellom kvinner og menn i vintersportens mektigste organ viskes ut.
torsdag 3. juni Dagbladet
Én debutant i troppen
Brøndby-proffen Malin Sunde er med i landslagstroppen for første gang når kvinnelandslaget møter Sverige og Nederland 10. og 15. juni. – Vi har fulgt henne og fått gode tilbakemeldinger på henne fra Brøndby også. Det blir interessant å se henne med oss,...
fredag 28. mai NRK
Flertallet av norske kvinner føler seg skitne og skammer seg når de har mensen
Norske kvinner, særlig tenåringsjenter, føler skam og dekker over noe av det mest naturlige i verden: At de blør rundt hver fjerde uke.
fredag 28. mai ABC Nyheter
Fotballkvinnenes uttak utsettes
Norges Fotballforbund utsetter uttaket til A-landslaget for kvinner i påvente av svar fra regjeringen om innreisekarantene. Det opplyser NFF på sitt nettsted. Norge skal etter planen møte Sverige 10. juni og Nederland 15. juni, men risikerer avlysning dersom det ikke blir gitt unntak fra...
tirsdag 25. mai NRK
Ønsker å advare andre:– Det kjørte meg ned til bunnen
GOD KVELD NORGE : Maren Hansen (26) åpner opp om bruddet med tidligere «Farmen»-deltaker Andreas Nørstrud (37). Nå ønsker hun å hjelpe andre ved å fortelle sin historie.
mandag 10. mai TV 2
– Går an å kvotere jenter inn i hiphop
Kvinner er underrepresenterte i norsk hiphop. Bransjen erkjenner problemet, men har ingen tydelig løsning.
5. mars 2015 NRK P3
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL