Kvinner
Mugne damer
Aftenposten lanserer en ny podkast, «Ført-ish». Den handler om hvordan det er å være midt i livet.
tirsdag 16:08 Adresseavisen
Vil endre utskjelt sluttspel i Toppserien – får kritikk av supporterleiar
Innføringa av eit sluttspel i Toppserien har vorte møtt med kraftig motstand både frå supporterar og spelarar. Likevel er det truleg at sluttspelet består – men ikkje i heilt lik drakt som før.
fredag 20:01 NRK
Norge startet med storseier
Norges håndballkvinner fikk en svært god start på firenasjonersturneringen, Golden League, i Danmark da de slo Sveits 39–22. Veronica Kristiansen ble toppscorer med sju mål. – Vi fikk løpt mye og også trent litt med litt lavere fart i angrep. Og så synes jeg det...
torsdag 29. september NRK
Julie (22) har sykdommen «ingen» snakker om: – På én måte så føler jeg meg presset til å få barn nå
Julie Foster (22) skulle gjerne vært som alle andre på sin alder. Men sykdommen gjør at hun hele tiden må planlegge og si nei til ting som hun gjerne skulle vært med på.
torsdag 29. september $ Hadeland
Slik oppstod Irans moralpoliti: – Kvinners rettigheter ble reversert
Det som i Norge bare er et uttrykk, er virkelighet i Iran. Men moralpolitiet har ikke alltid eksistert.
torsdag 29. september TV 2
Kulturministeren kritiserer fotballforbundet for disse tallene: – Ser ikke bra ut
Det er nesten like lønnsomt å være fjerdedommer i Eliteserien, som å være hoveddommer på kvinnenes toppnivå. Det får kulturminister Anette Trettebergstuen til å reagere.
onsdag 28. september NRK
Mari (26) var en av mange som tok en sjekk: – Dette er noe jeg synes alle bør gjøre
Jordmor Cathrine Sørumshagen tok imot kvinner på løpende bånd på Jaren helsestasjon tirsdag.
tirsdag 27. september $ Hadeland
Halvparten av unge kvinner sliter med hodepine eller migrene
Halvparten av kvinnene mellom 16 og 24 år sier de har plager med hodepine eller migrene. Det er en økning på hele 20 prosentpoeng siden 2002.
tirsdag 27. september ABC Nyheter
Hegerberg ikke med i landslagstroppen – Graham Hansen fortsatt ute
Mandag presenterte Hege Riise landslagstroppen for privatlandskampene mot Brasil og Nederland. Som NRK erfarte i forkant av uttaket, er ikke Ada Hegerberg en del av Riises ferskeste landslagstropp. – Ada er fortsatt ikke klar. Hun er i kontakt med vårt medisinske team og medisinsk team i Lyon. Hun er...
mandag 26. september NRK
Uklart skadeomfang for Hegerberg: – Vet ikke hvor lenge
Stjernespiss Ada Hegerberg er fortsatt skadet etter smellen som gjorde at hun måtte avbryte landslagssamlingen for tre uker siden. Det bekrefter hennes manager Victor Bernard overfor NRK. – Leggmuskulaturen fikk hard medfart. Hun overvåkes daglig, men jeg vet ikke hvor lenge denne skaden vil holde...
søndag 25. september NRK
Noe er galt med oss
Norske tenåringer vil bleke kjønnsleppene og sprøyte nervegift i panna. Nomi-lanseringen er et symptom på et mye større problem.
lørdag 24. september Dagbladet
Én av fire innkalte kvinner kommer ikke til mammografi
Hver fjerde kvinne som tilbys røntgenundersøkelser for å sjekke om de har brystkreft, dropper mammografitimen. Oppmøtet varierer rundt omkring i landet.
fredag 23. september ABC Nyheter
Kvelden ingen fotballglade nordmenn glemmer – nå vil kvinnene gjøre det samme
­
onsdag 21. september NRK
Kvinner er helt sjef, Trygve Lundemo!
Nyheter fra Adresseavisen
mandag 19. september Adresseavisen
Angriper dommerstanden i Toppserien: – Langt unna nivået til spillerne
Gjentatte ganger denne sesongen har dommerne i Toppserien fått kjørt seg. Nå ber Elise Thorsnes fotballforbundet om å ta grep.
lørdag 17. september NRK
Ny abortstudie: – De føler seg sviktet
I en fersk studie åpner kvinner opp om sine erfaringer ved å ta abort i Norge. Kvinnene forteller å ha blitt møtt med lite omsorg og varme.
torsdag 15. september TV 2
Kvinne pågrepet med ladd hagle og stor kniv
Politiet har pågrepet en kvinne med ladd hagle og stor kniv under en væpnet politiaksjon i Nordland.
onsdag 14. september TV 2
Aino sa fra seg odel på familiegården og flyttet til Hadeland: – Kjærlighetens veier er uransakelige
Aino Marja Negaard hadde odel på familiegården på Finnskogen, men så traff hun Ole fra Lunner.
søndag 11. september $ Hadeland
Menn tar større sjanser om de er spådd flaks
Nye studier viser at menn, i større grad enn kvinner, er tilbøyelige til å ta økonomisk risiko om de blir spådd å skulle vinne, selv om de ikke er overtroiske.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Reiten hyller Hegerberg-erstatteren
Sophie Román Haug tok virkelig vare på muligheten på topp i Ada Hegerbergs fravær. Spissen scoret hat trick i sin første kamp fra start.
tirsdag 6. september NRK
Hege vokste opp i et byggefelt – nå blir hun Hadelands første bonde med «kjendis-sau»
Hun er opprinnelig fra Morgedal, men tilfeldighetene har omsider plassert henne i Lunner, på småbruket Finnlaus. Der bor også samboer, sønn, hund, katter, sauer og hester ... og nå skal Hege starte med en sjelden type sau.
tirsdag 6. september $ Hadeland
Store utskiftninger for Norge mot Albania
Hege Riise gjør flere endringer på laget som slo Belgia 1-0 og sikret VM-billett forrige fredag. Julie Blakstad er blant flere som blir plassert på benken. Slik stiller Norge (4-3-3): Aurora Mikalsen - Tuva Hansen, Maren Mjelde, Guro Bergsvand, Marit Bratberg Lund - Ingrid Syrstad Engen, Frida...
tirsdag 6. september NRK
Chile kan stemme ned radikal grunnlov – ekspert frykter volden blusser opp
Nei-siden ser ut til å vinne når over 15 millioner chilenere stemmer over en ny grunnlov søndag. Ekspert frykter vold, men tror prosessen fortsetter.
søndag 4. september TV 2
Skinnes Hansen erstattar Hegerberg
Rosenborgs Synne Skinnes Hansen henta inn i landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampen i fotball mot Albania tysdag. Spissen går inn i troppen som erstattar for Ada Hegerberg, som blei skadd etter rundt ein times spel mot Belgia i Leuven fredag kveld. – Det er positivt at det ikkje blei påvist...
søndag 4. september NRK
Matilde (26) er en av Norges beste i CrossFit – nå dominerer kvinner sporten
Mange idretter er mannsdominerte, men i CrossFit Norge er kvinnene ledene. – De erobrer maskuline rom nå, sier professor.
søndag 4. september NRK
Arbeiderklasse­mannen er mest uenig med kvinner som har lang utdanning
De utgjør ytterpunkter i veldig mange spørsmål som handler om likestilling, viser en ny rapport.
lørdag 3. september ABC Nyheter
Ingen brudd for Hegerberg etter skaden mot Belgia
Norge tok seg videre til neste års VM med 1-0-seier over Belgia. Samtidig måtte en hinkende Ada Hegerberg (27) støttes av banen.
fredag 2. september NRK
FN ber Taliban granske alvorlige anklager mot tjenestemann
FN ber Taliban granske påstandene om at et sentralt medlem av bevegelsen har tvunget en kvinne til ekteskap og voldtatt henne.
fredag 2. september ABC Nyheter
Belgia-stjerne med nådelaust Noreg-stikk
Sist Noreg og Belgia møttest, vann Noreg med fire mål. No møtast dei til skjebnekamp i VM-kvalifiseringa, og Belgia-stjerna Tessa Wullaert meiner at rollene er snudd.
fredag 2. september NRK
Sjekk den uvanlege ekstrajobben til landslags-kometen
Når Noor Eckhoff ikkje er på landslagstrening, sit ho på hotellrommet og teiknar i timevis. 22-åringen meiner hobbyen gjer ho til ein endå betre fotballspelar.
fredag 2. september NRK
Vipers vant serieåpningen - ekspertene mener fjorårets mestre er enda bedre i år
Vipers Kristiansand har vunnet Champions League to år på rad. Eksperter holder laget som favoritt før årets sesong. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er ikke helt enig.
torsdag 1. september NRK
Kvinnene som vokter Norges farligste menn
For de kvinnelige fengselsbetjentene ved Ringerike fengsel er blotting, voldstrusler og overfallsalarmer bare en del av jobbhverdagen.
torsdag 1. september Dagbladet
Reiten ut mot Sjögren-grep: – På tide med noko nytt
I evalueringa etter det mislykka EM-et i sommar ønska spelargruppa fleire endringar. Guro Reiten fortel at ho synest det var på tide med eit trenarskifte og ny taktikk.
onsdag 31. august NRK
Kvinne dømt til 45 års fengsel i Saudi-Arabia
En domstol i Saudi-Arabia har dømt en kvinne til 45 års fengsel for innlegg hun har skrevet i sosiale medier, ifølge menneskerettsgruppen Dawn.
tirsdag 30. august ABC Nyheter
Riise gjør endringer – Hegerberg får ny rolle på landslaget
Ada Hegerberg tar over rollen som visekaptein, etter at Caroline Graham Hansen valgte å ta en pause fra landslaget. Hegerberg sier at laget nå bare må forholde seg til at stjernespilleren ikke er med.
tirsdag 30. august NRK
Hegerberg blir ny visekaptein på landslaget
Ada Hegerberg blir ny visekaptein på det norske landslaget. Det bekrefter landslagssjef Hege Riise til NRK. – Det er en rolle jeg er komfortabel med og tenker å ta veldig alvorlig, sier Hegerberg til NRK. Samtidig fortsetter Maren Mjelde i rollen som kaptein, som hun har hatt siden 2015. –...
tirsdag 30. august NRK
400.000 nordmenn gjør ikke som de bør
Kreftregisteret og Kreftforeningen er bekymret over utviklingen de ser. Nå kommer de med en klar beskjed til befolkningen.
mandag 29. august TV 2
Mannlig middelmådighet på topp
Endelig kunne vi samles på Stortorget for Rakettnatt. Samtidig har det i den siste tiden gått en debatt i sosiale medier om hvorfor menn topper hitlistene i Norge. På hovedscenen til Rakettnatt var kun to av åtte artister kvinner. Er vi en flokk med sauer som samles rundt mannlig...
søndag 28. august Nordlys
Her hylles Brann som «seriemestre» av Bataljonen
SK Brann Kvinner ble hyllet som seriemestre i Toppserien av egne supportere, selv om sesongen ikke er ferdig. Nå må de krige videre om det offisielle gullet i sluttspillet.
søndag 28. august NRK
Rosenborg-keeper inn i landslagstroppen
Landslagssjef Hege Riise har hentet inn RBK-målvakt Rugile Rulyte i troppen til de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Albania. Norges Fotballforbund opplyser om utvidelsen av troppen på sine nettsider fredag. Fra før er Brann-keeper Aurora Mikalsen og Stabæks sisteskanse Sunniva...
fredag 26. august NRK
Klæboe sendte Lyn ut av cupen
Julie Hoff Klæboe ble den store helten på Sofiemyr stadion da hun ble eneste målscorer mot Lyn og sendte Kolbotn til semifinale i cupen. Kolbotn ble cupmestre i 2007.
onsdag 24. august NRK
Sent mål sendte Riise og Avaldnes ut av cupen
John Arne Riises Avaldsnes holdt lenge liv i drømmen om semifinale i cupen for kvinner, men et sent mål fra Kim Sundlöv sendte Stabæk videre. I oppgjøret mellom Lyn og Kolbotn ble Kolbotns Julie Hoff Klæboe eneste målscorer. Dermed er Stabæk, Kolbotn, Brann og...
onsdag 24. august NRK
LSK rundspilt av Brann – slått 6-0 i cupen
LSKs kvinner hadde aldri noe å stille opp med mot toppserieleder Brann i cupens kvartfinale onsdag. Allerede etter to minutter var ledelsen et faktum, og bergenserne ga seg ikke før det sto 6-0 på måltavla. Det var Tuva Hansen som ga Brann ledelsen, mens Tameka Yallop og Ingrid Stenevik...
onsdag 24. august NRK
Rosenborg til semifinale etter cupdrama
Sara Hørte ble matchvinner Rosenborg da hun satte inn 3-2-målet mot Vålerenga i cupens kvartfinale. Rosenborg fikk en drømmestart i cupkampen mot Vålerenga da Sara Kanutte Fornes satte 2-0-ledelsen for trønderne etter 22 minutter. Seks minutter før hadde Celine Emilie...
onsdag 24. august NRK
Frå benken til eliteserien: – Viser at om du orkar å trene så er alt mogleg
­
onsdag 24. august NRK
Landslagssjefen om Graham Hansen-pause: – Veldig lei meg
Caroline Graham Hansen tar en pause fra det norske landslaget, melder hun selv på sosiale medier.
onsdag 24. august NRK
Skadet kne for Graham Hansen – mister treningskamp
Caroline Graham Hansen har pådratt seg en mindre skade i kneet, melder Barcelona på Twitter. Skaden skal undersøkes videre. Dermed er hun ikke en del av laget som skal møte franske Montpellier i en treningskamp tirsdag. 27-åringen var tirsdag en del av Hege Riises første...
tirsdag 23. august NRK
Fire RBK-ere på landslaget
Hege Riise vraker flere profilerte landslagsspillerte i sin nye tropp. Verken Maria Thorisdottir eller Vilde Bøe Risa er med i troppen.
tirsdag 23. august NRK
Forskere: Leger bør skrive ut vibratorer på resept
Det er et forskningsfelt med et stort potensial, men det er behov for ytterligere studier, sier dansk overlege.
lørdag 20. august ABC Nyheter
Sara spiller fotball i 3. divisjon og er landslagsspiller
­
lørdag 20. august NRK
Opnar opp om ekstrem dehydrering for å gå ned i vekt – åtvarar unge utøvarar
Maren Lundby tynte kroppen til randa i jakta på VM-gull. Hennar største frykt er at barn og unge skal gjere det same som henne.
onsdag 17. august NRK
Her velger de bevisst kvinner: – Lettere for oss små å gjøre litt mer utradisjonelle valg
Kvinnelige artister er ennå i tydelig mindretall på norske festivaler. Men på Hadeland står kvinnene i sentrum.
tirsdag 16. august $ Hadeland
Gutta boys mister grepet
For ett år siden marsjerte Taliban inn i Kabul. Nå marsjerer kvinner mot de skjeggete islamistene.
mandag 15. august Dagbladet
Mange menn lever lenger enn kvinner. Særlig to ting forklarer det
Danske forskere utfordrer den etablerte sannheten om at menn dør tidligere enn kvinner.
søndag 14. august ABC Nyheter
Norsk journalist anholdt
En gruppe journalister, blant dem en fra Norge, ble anholdt i Afghanistan da de dekket en kvinnedemonstrasjon, melder NRK.
søndag 14. august TV 2
Dette bekymrer FHI: – Det er uheldig
Statistikken er krystallklar, og tallene får FHI til å komme med en oppfordring.
lørdag 13. august TV 2
Toppserielag raser mot Arna-Bjørnars treningskamp mot Chelsea
Arna-Bjørnar drar til England for å møte Chelsea-stjernene til treningskamp to døgn før en ligakamp i Toppserien. Det får rivalene til å se rødt, selv om de forsikres om at bergensklubben stiller helt klar til begge kampene.
onsdag 10. august NRK
Mina (28) er eneste kvinne på arbeidsplassen – nå tar bransjen grep
Bygg- og anleggsbransjen er den mest mannsdominerte i Norge. Det vil kranfører Mina Farmen Bertheussen gjøre noe med.
tirsdag 9. august TV 2
Supporteropprør vekker sterke reaksjoner: – Det er jævlig trist
Debatten rundt det omdiskuterte sluttspillet i Toppserien vil ingen ende ta. En rekke supportergrupper nekter nå å anerkjenne systemet. Det får Toppserien-klubb til å reagere.
tirsdag 9. august NRK
Madicken (20) hetses: - Føler meg ekkel
TikTok-videoen til Madicken Pettersson Zannas fikk et helt annet fokus enn det hun hadde sett for seg.
tirsdag 9. august Dagbladet
Sjokkerende avsløringer om rockehistorien: – De synger om å ha sex med små jenter
TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.
søndag 7. august TV 2
Reaksjonene hadde vært sterkere om Riise hadde tjent fem millioner
Kanskje ville reaksjonene vært enda sterkere hvis Hege Riise faktisk hadde blitt betalt de fem millioner kronene Ståle Solbakken får i året for å være landslagssjef.
fredag 5. august NRK
Solbakken forstår lønnsdebatt: – Jeg tjener godt
Landslagssjef Ståle Solbakken skjønner reaksjonene på lønnsforskjellene mellom han og kvinnenes landslagstrener Hege Riise. Likevel tror han mange har forståelse for at lønningene er som de er.
torsdag 4. august NRK
Likestillingsminister refser Riise-lønn: – Skuffende
Den ferske Norge-sjefen Hege Riise får ikke samme lønn som herrenes landslagssjef Ståle Solbakken av NFF. Det får likestillingsministeren til å riste på hodet.
onsdag 3. august NRK
Arran­gerer ny kvinne-konfe­ranse i Ålesund
«Kvinner som Vinner» arrangeres for første gang – i Ålesund.
onsdag 3. august Sunnmørsposten
Spansk politi etterforsker en rekke nåleangrep mot kvinner
En rekke kvinner er de siste ukene angrepet med nåler eller sprøyter på spanske utesteder, noe som har gjort dem svimle og døsige.
tirsdag 2. august ABC Nyheter
Klaveness: - Ny landslagssjef neste veke
Fotballpresident Lise Klaveness avslører overfor Dagbladet at Martin Sjögrens erstattar som landslagssjef for kvinnelandslaget, kan offentleggjerast neste veke. – Vi arbeider med å få på plass nytt trenarteam til A-landslaget vårt som også kan leie laget i...
torsdag 28. juli NRK
Fikk to hviledager mindre før skjebnekampen: – Klart det ikke er rettferdig
England var rystet innledningsvis, men kunne til slutt juble for finalebillett. OL-vrakede Beth Mead var oppgjørets store spiller, mens Alessia Russo vartet opp med et drømmemål mot et tårevått Sverige ved kampslutt.
tirsdag 26. juli NRK
NRK-ekspert mener Solskjær er én av Norge-kandidatene
Hvem blir Martin Sjögrens etterfølger? Ekspertene trekker frem seks aktuelle navn.
tirsdag 19. juli NRK
Sjögren ferdig som landslagstrener - får etterlønn i over ett år
Norges Fotballforbund opplyser om Martin Sjögrens fratredelse i en pressemelding. – Det var ganske naturlig etter dette mesterskapet, sier Sjögren selv til NRK.
tirsdag 19. juli NRK
Ingen outsider verdig
Norges EM-fiasko har vist hvor langt de store nasjonene har dratt ifra. Nå som laget er en «underdog», må det spille deretter.
søndag 17. juli NRK
Sjögren om ekspert-rop: – Jeg kan faktisk ikke bry meg mindre
Landslagssjef Martin Sjögren (45) er under hardt press etter Norges EM-fiasko.
lørdag 16. juli NRK
Graham Hansen slår tilbake mot Sjögren-kritikk: – Da er det få som har fulgt med
Martin Sjögrens bruk av Caroline Graham Hansen under EM har vært ett av ankepunktene mot landslagssjefen. Nå tar hun treneren i forsvar.
lørdag 16. juli NRK
Hvis det er en plan, er den usynlig
Jeg har et spørsmål jeg sliter med å finne svar på: Når spilte Norge en god kamp sist?
fredag 15. juli NRK
Slår tilbake mot Arsenal-legende: – Har ikke innsyn
Martin Sjögren sier han ikke kan forholde seg til kritikken som har kommet fra eksterne personer etter 0-8-fadesen mot England.
torsdag 14. juli NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL