Sør-Korea
– Du føler du går i et minefelt
Bare dager før VM-avreise jobbes det intenst med å holde smitten unna den norske håndballeiren.
fredag 19:59 TV 2
Dømt til døden for «Squid Game»
En nordkoreansk innbygger skal ha blitt dømt til døden for å ha smuglet den populære Netflix-serien inn i landet.
torsdag 19:52 Dagbladet
Utreder forbud mot hundekjøtt
Sør-Korea har begynt en utredning av et forbud mot hundekjøtt. Fra før har hundekjøtt blitt mindre populært i landet, idet yngre generasjoner spiser kjøtt fra andre dyr og har hunder som kjæledyr. Meningsmålingene viser imidlertid at mange fortsatt er imot et...
torsdag 12:18 NRK
Sekt-utbrudd stenger ned by
Et trossamfunn i Sør-Korea, som omtales som en sekt, står i sentrum for et større utbrudd av coronavirus.
torsdag 01:36 Dagbladet
Chun Doo-hwan er død
Sør-Koreas tidligere president Chun Doo-hwan, som slo knallhardt ned på prodemokratiske demonstrasjoner i landet i 1980 og deretter styrte i åtte år, er død.
tirsdag 23. november TV 2
Chun Doo-hwan er død
Sør-Koreas tidligere president Chun Doo-hwan, som slo knallhardt ned på prodemokratiske demonstrasjoner i landet i 1980 og deretter styrte i åtte år, er død. Chun var 90 år gammel. Myndighetene opplyser at han døde tirsdag morgen.
tirsdag 23. november NRK
Militærfly nærmet seg Sør-Korea
Uten forvarsel fløy to kinesiske og sju russiske militærfly tett opptil Sør-Koreas luftrom fredag, skriver NTB. Ingen av flyene krenket Sør-Koreas luftrom, opplyser sørkoreanske myndigheter til nyhetsbyrået Yonhap.
fredag 19. november NRK
Smitterekord i Sør-Korea
Det siste døgnet har det blitt registrert 3.292 smittetilfelle i Sør-Korea, noko som er det høgaste sidan pandemien starta. 29 nye koronadødsfall er registrert det siste døgnet, medan 506 personar er innlagd med alvorleg eller kritisk sjukdomsgang.
torsdag 18. november NRK
VERDEN

Sør-Korea starter gjenåpning
Sør-Korea tar de første små stegene i gjenåpningen av samfunnet. Flere kan nå delta på arrangementer, og restaurantene får igjen holde åpent døgnet rundt. Det har siden juli vært svært strenge koronatiltak i Sør-Korea.
mandag 1. november NRK
Danby Choi om Sør-Koreas suksess: – Senker fremmedfrykten
Fra Gangnam Style i 2012 til Oscar-vinneren Parasite og Netflix-suksessen Squid Game, sørkoreansk kultur har for alvor gjort sitt inntog i Vesten – og det er på ingen måte tilfeldig.
onsdag 27. oktober TV 2
Squid Game godt nytt for tekstilbransjen
En voldsom økt etterspørsel etter grønne joggedresser til Halloween, har ført til en oppsving for den sørkoreanske tekstilindustrien. Oktober er vanligvis en rolig måned for bransjen, men takket være den enorme suksessen til Netflix-serien «Squid game» har...
fredag 22. oktober NRK
Sør-Korea til himmels
Sør-Korea har for første gang skutt opp en romrakett som landet selv har utviklet og produsert. Utskytingen beskrives som et viktig skritt i landets vei mot et satelittutskytingsprogram. Sørkoreanske medier melder at raketten greide å levere den 1,5 tonn tunge lasten som skal gå i...
torsdag 21. oktober NRK
Har avfyrt ukjent prosjektil
Sør-Koreas forsvar varsler at Nord-Korea har avfyrt et ukjent prosjektil tirsdag morgen.
tirsdag 19. oktober TV 2
Avhopper avslører: Slik styres Nord-Korea
Leiemord, statlig narkotikaproduksjon og hackergrupper. Avhopperen og eks-spionen Kim Kuk-Song avslører hvordan Nord-Korea styres med jernhånd.
mandag 18. oktober TV 2
Kan «Squid Game» verke mot rasisme?
TV-serien «Squid Game» får lærarar og rektorar til å sende varselbrev heim, men kan den populære serien også ha noko positivt ved seg? Ja, meiner Antirasistisk Senter.
mandag 11. oktober NRK
Serien tar verden med storm: – Den er supervoldelig!
Den sørkoreanske serien «Squid Game» ligger an til å bli den mest sette serien på Netflix noensinne. TV 2s film- og serieanmelder, Camilla Laache, triller terningen.
torsdag 7. oktober TV 2
Netflix tar grep etter kjempetabbe – redigerer bort telefonnummer
En sør-koreansk kvinne mottar flere tusen anrop hver dag etter en kjempetabbe i serien «Squid game». Nå tar strømmetjenesten grep.
torsdag 7. oktober TV 2
Erkefiendene gjenåpner «hotline»
Sør-Korea og Nord-Korea gjenåpnet mandag en direkte telefonlinje, noe Sør-Korea håper kan bidra til et bedre forhold.
mandag 4. oktober TV 2
Manchester United-helt med klar beskjed til fansen: – Det er på tide å stoppe
Ji-sung Park (40) avslører at fansen sang til ham alltid har gitt ham ubehag.
mandag 4. oktober TV 2
Gjenopptar kommunikasjonen
Nord- og Sør-Korea gjenopptok mandag den direkte kommunikasjonen mellom landene. Tjenestemenn har gjennomført den første samtalen siden august.
mandag 4. oktober TV 2
Vil forby å spise hund: – Sør-Koreas matvaner moderniseres
Presidenten i Sør-Korea foreslår å innføre et forbud mot å spise hund i landet. – Et tegn på generasjonsskiftet i landet, mener korea-professor.
tirsdag 28. september NRK
Vil ha forbod mot å ete hund
Sør-Koreas president Moon Jae-in foreslår å innføre eit forbod mot å ete hund i landet. Hundekjøtt har lenge vore ein del av det sørkoreanske kjøkkenet, men forbruket har gått ned etter kvart som det har blitt vanlegare å ha hund som kjæledyr....
mandag 27. september NRK
Skal være Nord-Koreas nye våpen
- Utvikler stadig nytt og mobilt utskytningsutstyr, sier talsmann.
fredag 17. september Dagbladet
Nord-Korea viste frem sitt siste våpen – en rakett på skinner
Tidlig onsdag morgen avfyrte Nord-Korea to raketter. De ble skutt opp fra et tog, diktaturets hittil siste tilskudd til et stadig voksende arsenal.
torsdag 16. september TV 2
Hastemøte om Nord-Korea
FNs sikkerhetsråd hasteinnkaller til møte om Nord-Korea onsdag etter at regimet i nord gjennomført en ny test av langdistanseraketter.
onsdag 15. september TV 2
Langar ut mot Sør-Korea
Kim Yo-jong, som er søstera til Nord-Koreas leiar, langar ut mot Sør-Koreas president, Moon Jae-in, etter at begge landa har testa rakettar onsdag. Sør-Koreas president kalla Nord-Koreas oppskyting for ein provokasjon. Kim Yo-jong kritiserer nabolandet for å framstille sine handlingar som...
onsdag 15. september NRK
Sør-Korea med rakett fra ubåt
Sør-Korea har for første gang skutt opp en rakett fra en ubåt, ifølge sørkoreanske myndigheter, melder internasjonale nyhetsbyråer. Dermed blir landet det sjuende i verden med en slik type våpenteknologi. Nyheten kom bare timer etter at det ble kjent at nabolandet...
onsdag 15. september NRK
Frykter ny og alvorlig konflikt
Etter at Nord-Korea valgte å kutte kontakt med Sør-Korea fryktes det at det kan oppstå en alvorlig provokasjon.
torsdag 12. august Dagbladet
Smitterekord stiger i Sør-Korea
Smittetallene i Sør-Korea overgår gårsdagens rekord, da det ble registrert 2223 nye tilfeller i landet på onsdag. Det skriver det koreanske nyhetsbyrået Yonhap. Helseeksperter sorutser at smittetallene vil forbli høye, med feiringen av Sør-Koreas frigjøringsdag...
onsdag 11. august NRK
Fengslet Samsung-topp løslates
Samsungs visestyreleder Lee Jae-yong skal prøveløslates denne uken. Det opplyser Sør-Koreas justisdepartement ifølge CNN. Lee ble dømt til to og et halvt år i fengsel i januar, etter at retten fant ham skyldig for underslag og bestikkelse. 53 år gamle Lee Jae-yong...
mandag 9. august NRK
Vil bli ledende i vaksineproduksjon
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier han planlegger å investere 2200 milliarder koreanske won, eller 17 milliarder norske kroner, for at landet skal bli én av verdens fem største vaksineprodusenter innen 2025. Det melder Reuters.
torsdag 5. august NRK
Kontakt mellom Nord- og Sør-Korea
Leiarane i Nord-Korea og Sør-Korea er samde om å ta opp att den direkte kommunikasjonen og å forbetre banda mellom landa. Nord-Korea kutta alle kommunikasjonskanalar med Sør-Korea i juni i fjor og sprengde også eit kontor for samarbeid med Sør-Korea. Bakgrunnen var at...
tirsdag 27. juli NRK
Sjokkerer med bisarr forvandling
Influenseren identifiserer seg ikke lenger som brite, men som sørkoreaner.
tirsdag 20. juli Se & Hør
ASIA

Forbyr raske sanger
I Seoul i Sør-Korea forbyr man nå raske sanger på gruppetreningstimer på treningssentrene for å stoppe smittespredningen.
torsdag 15. juli Dagbladet
Økende smittetall i Sør-Korea
Sør-Korea opplever økende smittetall. Onsdag ble det igjen satt ny dagsrekord med 1.615 smittede personer. Myndighetene sliter med å få kontroll over utbruddene, til tross for nye og strenge restriksjoner, melder NTB.
onsdag 14. juli NRK
Her får studentene betalt for å gå på do
Studenter på universitetet i byen Ulsan i Sør-Korea får en noe uvanlig premie for sine dobesøk. Jo mer de går på do, desto mer gratis kaffe får de.
søndag 11. juli TV 2
Do-besøk betaler studentenes kaffe
Studenter på universitetet i byen Ulsan i Sør-Korea får en noe uvanlig premie for sine dobesøk. Jo mer de går på do, desto mer gratis kaffe får de. Det er professor Cho Jea-weon som står bak oppfinnelsen. Han har nemlig funnet opp et toalett som omdanner...
søndag 11. juli NRK
Mistet jobben etter skandale
Belgias ambassadør til Sør-Korea, Peter Lescouhier, må reise hjem før tiden. Det skjer etter at kona Xiang for andre gang på kort tid, tydde til vold mot en innbygger i Seoul.
fredag 9. juli TV 2
Sør-Korea stenger skolene
Sør-Korea innfører de strengeste tiltakene i landet til nå i pandemien, etter at smitten i hovedstaden Seoul og området rundt har økt til et nytt toppnivå. Smittetallene den siste tida har nådd et «maksimalt krisenivå», ifølge statsminister Kim...
fredag 9. juli NRK
Sør-Koreas nye konservative leder (36) sammenlikner feminister med terrorister
Lee Jun-seok er valgt inn som tidenes yngste partileder i Sør-Korea. 36-åringen blir sett på som et friskt pust for det konservative partiet, lenge kneblet av en korrupsjonsskandale.
søndag 13. juni NRK
Kalles en «grusom kreftsvulst»
Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, beskriver den sør-koreanske K-popmusikken som en «grusom kreftsvulst».
lørdag 12. juni Dagbladet
Bygning kollapset i Sør-Korea
Minst ni mennesker døde da en fem etasjer høy bygning, som var under riving, plutselig kollapset og knuste en buss, opplyser sørkoreanske myndigheter. Det var 17 personer om bord bussen da hendelsen fant sted i byen Gwangju, som ligger sørvest for hovedstaden Seoul.
torsdag 10. juni NRK
Sør-Korea vil redusere utslipp
President i Sør-Korea Moon Jae-in sa søndag regjeringen har satt seg et mål om å ytterligere redusere utslippet av drivhusgasser innen 2030. Det skriver Reuters. De ferdige tallene skal lanseres på FNs klimakonferanse i Glasgow i november. Landet lanserer også et fond på 5...
søndag 30. mai NRK
Avviser G7-retur for Russland
Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det foreløpig ikke er noen grunn til å innlemme Russland i G7 igjen, noe USAs president Donald Trump har åpnet for. I et intervju med den tyske avisen Rheinische Post sier Maas at det ikke er aktuelt for Russland å komme tilbake til gruppen av...
27. juli 2020 Aldri mer
Verdens befolkning når 8,8 mrd i 2100
I 2100 kommer det til å bo 8,8 milliarder mennesker på jorden, viser en stor studie publisert onsdag. Det er to milliarder færre enn FNs anslag. Ved slutten av århundret kommer 183 av 195 land til å falle under nivået som er krevd for å opprettholde befolkningsnivået,...
15. juli 2020 Aldri mer
Derfor er K2 Black Panther uaktuell for Norge (+)
Den sørkoreanske stridsvognen K2 Black Panther er en meget sterk utfordrer i kampen om å bli ny stridsvogn for Hæren. Men selv om det skulle vise seg å være den beste stridsvognen objektivt sett, sammenliknet med Leopard 2A7+ fra Tyskland, er K2 likevel ansett som uaktuell av mange av...
9. juli 2020 Aldri mer
Lover å produsere stridsvogntårnene i Norge (+)
Dersom Sør-Korea får levere nye stridsvogner til Hæren, vil tårnene bli laget i Norge. Hyundai Rotem, som produserer stridsvognen K2 Black Panther, er også villig til å lisensiere bort produksjon av reservedeler til norsk industri.  kjetil@aldrimer.no Det sier visepresident...
15. juni 2020 Aldri mer
Slakter regjeringens behandling av Hæren
BARDUFOSS: – Hæren er på et historisk lavmål, og verre blir det om regjeringens forslag vedtas. Høsten må bringe avklaringer om dedikert helikopterstøtte i nord, stridsvognkjøp og forslaget om å legge 2. bataljonsystemet i møllpose. Disse...
23. august 2018 Aldri mer
Se opp for sørkoreansk pop!
Etter "Gangnam Style" trodde flere at sørkoreansk pop skulle "ta over verden". Det har ennå ikke skjedd, men nå har K-pop begynt å røre på seg igjen.
13. september 2014 NRK P3
Annerledeslandet Sør-Korea
Mens store deler av verden fortsatt sverger til cd-plater og nedlasting har hjemlandet til Psy blitt et paradis for strømmetjenester.
9. mai 2013 NRK P3
PSY håver inn YouTube-penger
"Gangnam Style" har generert over 44 millioner kroner gjennom reklame på YouTube.
24. januar 2013 NRK P3
Psy angrer på aktivisme
For åtte år siden rappet den sørkoreanske popsensasjonen om å drepe familiene til amerikanske soldater. Nå beklager han fortiden.
10. desember 2012 NRK P3
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL