Nord-Korea
Nord-Korea advarer om koronakrise
Isolerte Nord-Korea advarer befolkningen mot en langvarig kamp mot koronaviruset. Kommunistpartiets offisielle avis, Rodong Sinmun, skriver at det er mange smitteutbrudd rundt i verden og at vaksinering ikke vil løse prblemet.
tirsdag 4. mai NRK
Nord-Korea raser: - Stor tabbe
Nord-Korea advarer USA om at de står overfor en veldig alvorlig situasjon etter det de omtaler som en stor tabbe av president Joe Biden.
søndag 2. mai Dagbladet
Nord-Korea hardt ut mot Biden
Nord-Korea advarer USA om at de står overfor en veldig alvorlig situasjon etter det de omtaler som en stor tabbe av president Joe Biden.
søndag 2. mai TV 2
Nord-Korea ut mot USA og Biden: – Kan bli en veldig alvorlig situasjon
Nord-Korea mener Joe Biden har gjort en stor tabbe, og mener hans intensjoner er å «fortsette den fiendtlige politikken mot Nord-Korea».
søndag 2. mai VG
Aktivister sier de har sendt en halv million løpesedler til Nord-Korea
Aktivister i Sør-Korea sier de har sendt en halv million løpesedler med skarp kritikk av Nord-Koreas regime til nabolandet til tross for at det er forbudt.
fredag 30. april ABC Nyheter
Nord-Korea dropper OL i Tokyo
Nord-Korea vil ikke delta i de kommende olympiske sommerlekene i Tokyo, sier landets sportsdepartement, med henvisning til risikoen for koronavirus.
tirsdag 6. april TV 2
UiO-professorer: – Boikott av Qatar-VM er ikke veien å gå
Boikotter av den typen som etterlyses mot VM i Qatar, er altså sjelden effektive og kan ha uheldige bivirkninger. Det er derfor grunn til å tro at andre former for påvirkning vil være mer formålstjenlig.
onsdag 24. mars VG
Kims våpen
Donald Trump ville gjøre noe som ingen annen president hadde fått til. Han ønsket å møte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un for å inngå en historisk avtale om atomnedrustning og varig fred på den koreanske halvøy. Trump oppnådde ingen av delene.
lørdag 16. januar VG
VERDEN

Svindelstorm mot nordmenn: 200.000 anrop fra telefonnumre i Nord-Korea
Sist onsdag ble det registrert rundt 200.000 svindelanrop mot norske mobilabonnenter.
fredag 15. januar VG
Nekter fire russere adgang etter dataangrep i 2018
I sommer nektet norske myndigheter fire russere adgang til Norge etter et dataangrep mot OPCW i 2018, opplyser UD til VG. Fire russere ble pågrepet i Haag i Nederland etter et datainnbruddsforsøk mot Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW). Straffereaksjoner Nå bekrefter...
16. oktober 2020 Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir - egentlig - grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At Mattis bruker...
1. oktober 2020 Aldri mer
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
USA med nye sanksjoner mot Iran: – Dette er alvorlig
Etter å ha gått på store nederlag i FN, velger USA å straffe Iran på egen hånd – med henvisning til atomavtalen Donald Trump trakk seg ut av. – Mer dramatisk enn jeg kan huske å ha opplevd, sier ekspert.
22. september 2020 VG
Kraftig tyfon herjer: På vei mot Nord-Korea
«Bavi» er ventet å bli den sterkeste tyfonen i Gulehavet siden 2003. Flere regioner i Sør-Korea er allerede truffet av uværet, som nå beveger som mot Nord-Korea.
27. august 2020 VG
Ekspert om nye Kim Jong-un-rykter: - Oppspinn
Nye rykter om at Kim Jong-un er i koma kalles «oppspinn» av norsk ekspert.
24. august 2020 VG
EU med sanksjoner mot hackere
EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet. Dette er de første sanksjonene vedtatt i tråd med EUs regime for cybersanksjoner fra 2019. EU opplyser at sanksjoner innføres mot seks personer og tre organisasjoner....
31. juli 2020 Aldri mer
Kim Jong-un med krisemøte: Nord-Korea mistenker corona-tilfelle
På et krisemøte lørdag vedtok Nord-Korea nedstengning av grensebyen Kaesong. De mistenker at en hjemvendt avhopper har tatt med seg coronaviruset til det lukkede landet.
26. juli 2020 VG
Sør-Koreas president ønsker fredsavtale med naboen i nord: – De er ikke akkurat på talefot
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier en fredsavtale med Nord-Korea må til for å ta landene i retning gjenforening. Det kan landenes forhold til USA være et hinder for, mener Korea-ekspert.
30. juni 2020 VG
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
19. juni 2020 Aldri mer
Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
18. juni 2020 VG
Vil stanse bok fra tidligere sikkerhetsrådgiver Bolton
President Donald Trumps administrasjon går rettens vei for å stanse boka til tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton og hevder den kan true landets sikkerhet. Det amerikanske justisdepartementet fremmet tirsdag et søksmål i en føderal domstol i Washington hvor det går...
17. juni 2020 Aldri mer
Lover å produsere stridsvogntårnene i Norge (+)
Dersom Sør-Korea får levere nye stridsvogner til Hæren, vil tårnene bli laget i Norge. Hyundai Rotem, som produserer stridsvognen K2 Black Panther, er også villig til å lisensiere bort produksjon av reservedeler til norsk industri.  kjetil@aldrimer.no Det sier visepresident...
15. juni 2020 Aldri mer
Verden er ute av ledd
ESSAY: Verden har gått fullstendig av hengslene og har gjort det lenge.
5. april 2020 Ny Tid
Vil utvide USAs rakettforsvar
Regjeringen til Donald J. Trump planlegger en utvidelse av USAs missilforsvar for å håndtere nye våpensystemer i Nord-Korea, Russland, Kina og andre land. President Donald Trump var selv til stede sammen med militære toppledere da det nye initiativet ble presentert i Pentagon torsdag....
18. januar 2019 Aldri mer
Fordummende retorikk
Medienes demonisering av Nord-Korea har gjort oss dummere. Hva vil verden si når djevelen Kim og den gale Trump får Nobels fredspris?
1. juni 2018 Ny Tid
Innblikk i et totalitært diktatur 
Hva slags land er egentlig Nord-Korea, og hva vet vi egentlig om nordkoreanerne? 
1. mars 2018 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL