Nord-Korea
Dømt til fengsel for forsøk på å selge nordkoreanske missildeler
En australsk mann er dømt til over tre års fengsel for å ha forsøkt å selge nordkoreanske missildeler. Salg av disse delene kunne satt utallige liv i fare, sier politiinspektør. 
torsdag 15:18 ABC Nyheter
Kontakt mellom Nord- og Sør-Korea
Leiarane i Nord-Korea og Sør-Korea er samde om å ta opp att den direkte kommunikasjonen og å forbetre banda mellom landa. Nord-Korea kutta alle kommunikasjonskanalar med Sør-Korea i juni i fjor og sprengde også eit kontor for samarbeid med Sør-Korea. Bakgrunnen var at...
tirsdag 05:38 NRK
Fotojournalist drept i Afghanistan – dette er bildene han tok
Den indiske fotojournalisten Danish Siddiqui ble fredag bekreftet drept i Afghanistan. I denne saken har vi samlet noen av bildene til den avdøde Reuters-fotografen.
fredag 16. juli VG
Sør-Korea ruster opp med sin egen «Iron Dome»: – Vi har ikke noe valg
Til enhver tid har Nord-Korea om lag 10.000 våpen rettet mot Sør-Koreas hovedstad Seoul. Nå er Sør-Korea i gang med å utvikle sitt eget mobile luftvernsystem, ikke ulikt Israels «Iron Dome».
fredag 16. juli ABC Nyheter
Kan Sør-Korea ødelegge alle Nord-Koreas atombomber?
I hemmelighet er et av verdens teknologisk mest avanserte land i ferd med å utvikle en helt ny militærstrategi. En norsk og en dansk forsker har studert hva som skjer.
torsdag 15. juli ABC Nyheter
Nord-Korea og Kina utdyper pakt
Kina og Nord-Korea vil fortsette og utdype vennskaps- og samarbeidspakten mellom de to landene i en tid der de møtes med «utenlandsk fiendtlighet». Det sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. I en hilsen tilbake sier KInas president Xi Jinping at...
søndag 11. juli NRK
Nedstengning og sultkatastrofe i Nord-Korea: Avslår tilbud om vaksiner
Myndighetene i Pyongyang har nektet å ta imot vaksiner og annen bistand fra flere land. Nå forsøker Russland å tilby Sputnik-vaksiner til landet – nok en gang. – Jeg er veldig bekymret, sier Asia-forsker.
søndag 11. juli VG
Tynnere, sterkere, tøffere
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un fester ytterligere grepet om makta etter dansen med Donald Trump, og coronaviruset som etter alt å dømme har kommet inn i det lukkede landet, skriver Morten Strand.
torsdag 8. juli Dagbladet
VERDEN

«Alvorlig hendelse»: - Vil finne syndebukker
Flere tolker en alvorlig hendelse i Nord-Korea som en bekreftelse på at landet nå har coronasmitte.
torsdag 1. juli Dagbladet
Kim Jong-un refset medarbeidere for coronahåndteringen i Nord-Korea
Under et møte i Nord-Koreas kommunistparti onsdag refset leder Kim Jong-un partimedlemmene som hadde ansvaret for å håndtere pandemien i landet.
onsdag 30. juni ABC Nyheter
Statlig TV i Nord-Korea: – Vi er knust over å se hans «utmagrede tilstand»
På statlig Nord-Koreansk TV er Kim Jong-uns vekttap tema for første gang.
tirsdag 29. juni TV 2
Bekymret over vekttap
Innbyggere i Nord-Korea er bekymret over det tilsynelatende vekttapet til lederen deres, Kim Jong-un.
tirsdag 29. juni Dagbladet
Knuser USAs håp
Den mektige søsteren til Nord-Koreas ubestridte leder med kontant atomsvar til USA.
onsdag 23. juni Dagbladet
Avfeier håp om atomforhandlinger
Kim Jong-uns innflytelsesrike søster, Kim Yo-jong, sier i en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået KCNA at USA må forvente «skuffelse» hvis de vil diskutere Nord-Koreas atomvåpenprogram. Hun sier at en hver forventning om fornyede forhandlinger er «feil». Kim...
tirsdag 22. juni NRK
FN advarer: Nord-Korea kan være tom for mat i august
Den humanitære situasjonen i diktaturstaten nærmer seg bristepunktet. Rapporter innenfra det lukkede landet tyder på at en alvorlig krise er under oppseiling.
mandag 21. juni ABC Nyheter
Kim Jong-uns vektnedgang vekker oppsikt
Helsen til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un har vært gjenstand for mye spekulasjoner, da hans etterfølger ennå ikke er kjent. Denne gangen er det vektnedgang som vekker oppsikt.
lørdag 19. juni VG
Slår alarm om matsituasjonen
Etterdønningene etter pandemien gjør Kim Jong-un bekymret.
lørdag 19. juni Dagbladet
Nord-Korea klar for samtale med USA
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier landet må forberede seg på «både dialog og konfrontasjon» med USA og president Joe Biden, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. På et allmøte i sentralkomiteen i det nordkoreanske kommunistpartiet la Kim fram sin strategi i...
fredag 18. juni NRK
Nord-Korea: Må være klar for både samtale og konflikt med USA
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier landet må forberede seg på «både dialog og konfrontasjon» med USA og president Joe Biden, ifølge statlige medier.
fredag 18. juni TV 2
Nord-Korea innrømmer at matsituasjonen er utfordrande
Nord-Koreas leiar Kim Jong-un vedgår at matsituasjonen i landet er «anstrengt», melder statlege medium. På 1990-talet døydde hundretusenvis av menneske av svolt i landet.
onsdag 16. juni NRK
Kim erkjenner at matsituasjonen i Nord-Korea er «anstrengt»
Nord-Koreas leder Kim Jong-un erkjenner at matsituasjonen i landet er anstrengt, melder statlige medier. Hundretusenvis døde av sult i landet på 90-tallet.
onsdag 16. juni TV 2
Kim erkjenner matmangel
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landets økonomi er bedre, men at pandemien og fjorårets kraftige tyfoner har ført til en «anstrengt» matforsyning. Det melder nordkoreanske medier. Kunngjøringen kom etter at Kim ledet et møte for sentralkomitéen i det...
onsdag 16. juni NRK
Kalles en «grusom kreftsvulst»
Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, beskriver den sør-koreanske K-popmusikken som en «grusom kreftsvulst».
lørdag 12. juni Dagbladet
Kim Jong-un kaller K-pop en «grusom kreft»
Ifølge New York Times kaller Nord-Koreas leder K-pop en «grusom kreft» i sin pågående kulturkrig mot påvirkning fra omverdenen.
lørdag 12. juni VG
Kims vekttap vekker oppsikt
I sin første offentlige opptreden på en måned, virker Kim Jong-Un å ha gått betydelig ned i vekt. Det skaper på nytt spekulasjoner om den nord-koreanske lederens helse.
onsdag 9. juni TV 2
Kim Jong-Uns vekttap utløser spekulasjoner
Nord-Koreas leder Kim Jong-Un (37) viser seg stadig sjeldnere i offentlighetens lys. Et nytt bilde viser derimot en ny utgave av diktatoren, som er blitt betydelig slankere.
onsdag 9. juni ABC Nyheter
Forbyr utenlandsk påvirkning
Nord-Korea har innført en omfattende ny lov som skal hindre enhver form for utenlandsk påvirkning. Besittelse av utenlandsk film og klær blir straffet hardt. Personer som blir oppdaget med store mengder mediemateriale fra Sør-Korea, USA eller Japan, risikerer dødsstraff. Personer som...
mandag 7. juni NRK
- Forbyr «skinny jeans» og hockeysveis
Kim Jong-un strammer grepet om innbyggernes utseende og livsstil, melder flere internasjonale medier.
tirsdag 1. juni Dagbladet
Nord-Korea hevder barn har meldt seg frivillig til å jobbe i gruver og på gårder
Statlige medier i Nord-Korea melder at foreldreløse barn har meldt seg «frivillig» til å jobbe i landets gruver, på gårder og bygningsanlegg.
søndag 30. mai NRK
Påstår barn meldte seg frivillig
I Nord-Korea skal mer enn 700 skolebarn ha meldt seg frivillig til å jobbe i gruver og på gårder i landet, skriver BBC. Det var det statseide nyhetsbyrået KCNA som først meldte om saken. Menneskerettighetsgrupper har lenge anklaget Nord-Korea for barnearbeid, noe den totalitære...
lørdag 29. mai NRK
Nord-Korea ut mot USA og Biden: – Kan bli en veldig alvorlig situasjon
Nord-Korea mener Joe Biden har gjort en stor tabbe, og mener hans intensjoner er å «fortsette den fiendtlige politikken mot Nord-Korea».
søndag 2. mai VG
UiO-professorer: – Boikott av Qatar-VM er ikke veien å gå
Boikotter av den typen som etterlyses mot VM i Qatar, er altså sjelden effektive og kan ha uheldige bivirkninger. Det er derfor grunn til å tro at andre former for påvirkning vil være mer formålstjenlig.
onsdag 24. mars VG
Kims våpen
Donald Trump ville gjøre noe som ingen annen president hadde fått til. Han ønsket å møte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un for å inngå en historisk avtale om atomnedrustning og varig fred på den koreanske halvøy. Trump oppnådde ingen av delene.
lørdag 16. januar VG
ASIA

Svindelstorm mot nordmenn: 200.000 anrop fra telefonnumre i Nord-Korea
Sist onsdag ble det registrert rundt 200.000 svindelanrop mot norske mobilabonnenter.
fredag 15. januar VG
Nekter fire russere adgang etter dataangrep i 2018
I sommer nektet norske myndigheter fire russere adgang til Norge etter et dataangrep mot OPCW i 2018, opplyser UD til VG. Fire russere ble pågrepet i Haag i Nederland etter et datainnbruddsforsøk mot Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW). Straffereaksjoner Nå bekrefter...
16. oktober 2020 Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir - egentlig - grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At Mattis bruker...
1. oktober 2020 Aldri mer
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
USA med nye sanksjoner mot Iran: – Dette er alvorlig
Etter å ha gått på store nederlag i FN, velger USA å straffe Iran på egen hånd – med henvisning til atomavtalen Donald Trump trakk seg ut av. – Mer dramatisk enn jeg kan huske å ha opplevd, sier ekspert.
22. september 2020 VG
Kraftig tyfon herjer: På vei mot Nord-Korea
«Bavi» er ventet å bli den sterkeste tyfonen i Gulehavet siden 2003. Flere regioner i Sør-Korea er allerede truffet av uværet, som nå beveger som mot Nord-Korea.
27. august 2020 VG
Ekspert om nye Kim Jong-un-rykter: - Oppspinn
Nye rykter om at Kim Jong-un er i koma kalles «oppspinn» av norsk ekspert.
24. august 2020 VG
Sju til sykehus etter dette
SKREMMENDE: Det ble virkelig kaos under denne festivalen i landsbyen Alexandria i Hviterussland 12. juli. Video: East2West. Reporter: Anton Lier / Dagblad…
12. august 2020 Dagbladet
EU med sanksjoner mot hackere
EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet. Dette er de første sanksjonene vedtatt i tråd med EUs regime for cybersanksjoner fra 2019. EU opplyser at sanksjoner innføres mot seks personer og tre organisasjoner....
31. juli 2020 Aldri mer
Kim Jong-un med krisemøte: Nord-Korea mistenker corona-tilfelle
På et krisemøte lørdag vedtok Nord-Korea nedstengning av grensebyen Kaesong. De mistenker at en hjemvendt avhopper har tatt med seg coronaviruset til det lukkede landet.
26. juli 2020 VG
Sør-Koreas president ønsker fredsavtale med naboen i nord: – De er ikke akkurat på talefot
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier en fredsavtale med Nord-Korea må til for å ta landene i retning gjenforening. Det kan landenes forhold til USA være et hinder for, mener Korea-ekspert.
30. juni 2020 VG
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
19. juni 2020 Aldri mer
Vil stanse bok fra tidligere sikkerhetsrådgiver Bolton
President Donald Trumps administrasjon går rettens vei for å stanse boka til tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton og hevder den kan true landets sikkerhet. Det amerikanske justisdepartementet fremmet tirsdag et søksmål i en føderal domstol i Washington hvor det går...
17. juni 2020 Aldri mer
Lover å produsere stridsvogntårnene i Norge (+)
Dersom Sør-Korea får levere nye stridsvogner til Hæren, vil tårnene bli laget i Norge. Hyundai Rotem, som produserer stridsvognen K2 Black Panther, er også villig til å lisensiere bort produksjon av reservedeler til norsk industri.  kjetil@aldrimer.no Det sier visepresident...
15. juni 2020 Aldri mer
Verden er ute av ledd
ESSAY: Verden har gått fullstendig av hengslene og har gjort det lenge.
5. april 2020 Ny Tid
Vil utvide USAs rakettforsvar
Regjeringen til Donald J. Trump planlegger en utvidelse av USAs missilforsvar for å håndtere nye våpensystemer i Nord-Korea, Russland, Kina og andre land. President Donald Trump var selv til stede sammen med militære toppledere da det nye initiativet ble presentert i Pentagon torsdag....
18. januar 2019 Aldri mer
Fordummende retorikk
Medienes demonisering av Nord-Korea har gjort oss dummere. Hva vil verden si når djevelen Kim og den gale Trump får Nobels fredspris?
1. juni 2018 Ny Tid
Innblikk i et totalitært diktatur 
Hva slags land er egentlig Nord-Korea, og hva vet vi egentlig om nordkoreanerne? 
1. mars 2018 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL