Nord-Korea
Nord-Korea benekter våpenhandel med Russland
Nord-Korea avviser USAs anklager om at de skal ha solgt våpen til den russiske Wagner-gruppen.
søndag 29. januar ABC Nyheter
Nord-Korea benekter våpenhandel med Russland
Nord-Korea avviser USAs anklager om at de skal ha solgt våpen til den russiske Wagner-gruppen. Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at Wagner-gruppen hadde drevet våpenhandel med Nord-Korea, noe som er i strid med FN-lover. Den amerikanske regjeringen viste til bilder som skal...
søndag 29. januar NRK
Nord-Korea fordømmer USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina
Nord-Korea refser USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina og hevder USA med dette bedriver stedfortrederkrig for å ødelegge Russland.
lørdag 28. januar ABC Nyheter
Mystisk sykdom sprer seg
Nord-Korea stenger ned hovedstaden etter økende smitte av «en uspesifisert sykdom».
torsdag 26. januar Dagbladet
Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad
Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News. NK News siterer onsdag en uttalelse fra nordkoreanske myndigheter på nedstengingen, som skal vare i fem dager. Uttalelsen nevner...
onsdag 25. januar NRK
Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad
Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News.
onsdag 25. januar ABC Nyheter
Spekulasjonene hagler om «hemmelig» datter
Spekulasjonene har rast etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-uns datter entret offentligheten.
mandag 23. januar Dagbladet
- Gråter og drikker
Kim Jong-un har det ifølge eksperter ikke særlig bra om dagen.
tirsdag 17. januar Dagbladet
VERDEN

USA og Sør-Korea varsler felles respons på nordkoreansk bruk av atomvåpen
Washington og Seoul planlegger en koordinert respons om Nord-Korea tar i bruk atomvåpen, sier Det hvite hus.
tirsdag 3. januar ABC Nyheter
Varsler omfattende atomvåpensatsing
Den nordkoreanske lederen hevder at USA har økt presset til det maksimale.
mandag 2. januar Dagbladet
Nord-Koreas leder varsler storstilt atomvåpensatsing
2023 skal bli året for økonomisk utvikling og satsing på stor produksjon av atomvåpen, varsler Nord-Koreas leder Kim Jong-un. I en tale første nyttårsdag sier diktatoren at Nord-Korea skal utvikle nye interkontinentale ballistiske raketter med kjernefysisk kapasitet. Kim varsler...
søndag 1. januar NRK
Nord-Korea har skutt opp ny rakett
Nord-Korea har skutt opp en ny ballistisk rakett mot havområdene øst for Koreahalvøya, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.
31. desember 2022 ABC Nyheter
– Nord-Korea har skutt opp ny rakett
Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett mot havområdene øst for Koreahalvøya, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Kortdistanseraketten ble skutt opp natt til første nyttårsdag lokal tid, ifølge Yonhap.
31. desember 2022 NRK
Avfyrte tre raketter
Nord-Korea sendte på årets siste dag opp tre ballistiske raketter i det som var den siste av en lang rekke tester i år. De tre rakettene falt ned i Japanhavet.
31. desember 2022 Dagbladet
Nord-Korea har prøveskutt tre raketter
Nord-Korea sendte på årets siste dag opp tre ballistiske raketter i det som var den siste av en lang rekke tester i år. De tre rakettene falt ned i Japanhavet. Oppskytingene skjedde ved 8-tiden lokal tid. Det dreide seg om ballistiske kortdistanseraketter som ble skutt opp fra provinsen...
31. desember 2022 NRK
Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea
Nord-Korea har avfyrt nok en rakett som har landet i Japanhavet, melder NHK, ifølge Reuters. Kort tid etter ble det meldt om at landet har skutt opp en tredje rakett.
31. desember 2022 NRK
Nord-Korea har avfyrt rakett
Nord-Korea har avfyrt et ballistisk missil, melder nyhetsbyrået Yonhap, som siterer det sørkoreanske forsvaret, ifølge Reuters.
31. desember 2022 NRK
Nord-Koreas president vil styrke forsvaret
Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil styrke forsvaret. På et møte med nøkkelpersoner i partiet la han onsdag fram målsettingene for 2023, melder statlige medier.
28. desember 2022 ABC Nyheter
Nord-Koreas president vil styrke forsvaret
Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil styrke forsvaret. På et møte med nøkkelpersoner i partiet la han onsdag fram målsettingene for 2023, melder statlige medier. I en rapport som ble lagt fram på andre dag av et plenumsmøte i den mektige sentralkomiteen, ga Kim en analyse av det...
28. desember 2022 NRK
Sør-Korea skjøt varselskudd etter at Nord-Korea sendte droner over grensen
For første gang siden 2017 har nordkoreanske droner krenket sørkoreansk luftrom, ifølge lokale medier. Sør-Korea har svart med varselskudd.
26. desember 2022 ABC Nyheter
Ballistiske raketter avfyrt fra Nord-Korea
Nord-Korea har fredag avfyrt to ballistiske raketter, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det skal være snakk om to kortdistanseraketter med en rekkevidde på henholdsvis 350 og 250 kilometer. Rakettene skal ha blitt avfyrt mot sjøen fra Nord-Koreas østkyst, ifølge Reuters.
23. desember 2022 NRK
Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt to ballistiske raketter
Nord-Korea har fredag avfyrt to ballistiske raketter mot havet, ifølge det sørkoreanske forsvaret.
23. desember 2022 ABC Nyheter
USA: Nord-Korea har solgt våpen til Wagner-gruppen
Nord-Korea har forsynt det russiske leiesoldatselskapet Wagner med våpen til bruk i Ukraina, i strid med FN-resolusjoner, ifølge USA. Japanske medier har tidligere meldt at det i november blant annet ble sendt artillerigranater til Russland med tog, skriver Reuters. – Vi kan bekrefte at Nord-Korea...
23. desember 2022 NRK
USA: Nord-Korea har solgt våpen til Wagner-gruppen
Nord-Korea har forsynt det russiske leiesoldatselskapet Wagner med våpen til bruk i Ukraina, i strid med FN-resolusjoner, ifølge USA.
22. desember 2022 ABC Nyheter
Fordømmer våpensalg til Wagner-gruppen
USA og Storbritannia anklager Nord-Korea for å ha solgt våpen til Russland.
22. desember 2022 VG
USA: Nord-Korea har levert våpen til Wagner-gruppen
USA hevder at Nord-Korea har levert våpen til den private militærgruppen Wagner, melder AFP. Talsperson for nasjonal sikkerhet John Kirby sier ifølge nyhetsbyrået at USA vil styrke sanksjonene mot Wagner-gruppen.
22. desember 2022 NRK
Nord-Korea hevder å ha utført spionsatellittest
Nord-Korea sier de har gjennomført en viktig test for en planlagt oppskyting av en spionsatellitt. De har også publisert påståtte bilder av Seoul fra testen. Meldingen kommer dagen etter at det sørkoreanske og det japanske forsvaret sier Nord-Korea skjøt opp to ballistiske...
19. desember 2022 NRK
Sør-Korea ber om støtte frå Kina
I ein videosamtale mellom utanriksministrane i Sør-Korea og Kina måndag, sa sørkoreanske Park Jin at landet forventa at Kina støtta dei i dialogen med Nord-Korea. Kinesiske Wang Yi lova å spele ei konstruktiv rolle, ifølge ei fråsegn frå ministeren, melder Reuters....
12. desember 2022 NRK
Nord-Korea har skutt granater nær grensen til Sør-Korea for andre dag på rad
Nord-Korea har skutt artillerigranater like ved grensen til Sør-Korea for andre dag på rad, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Et nordkoreansk nyhetsbyrå siterer en militær talsmann som sier at artilleriskytingen er ment som en kraftig advarsel i forbindelse med en...
6. desember 2022 NRK
Spredte sørkoreanske filmer - henrettet
Tre tenåringer er henrettet, to av dem for å se og distribuere sørkoreanske filmer, i Nord-Korea.
5. desember 2022 Dagbladet
Nord-Korea skal ha fyrt av over 100 granatar
Nord-Korea har skote rundt 130 artillerigranatar utanfor aust- og vestkysten måndag. Det opplyser Sør-Koreas militære, ifølge Reuters. Ifølge sørkoreanske medium har det sørkoreanske militære kunngjort at beredskapen blir styrka, og at overvakinga blir skjerpa i...
5. desember 2022 NRK
Nordkoreanske embetsfolk ilagt sanksjoner etter missiltester
USA har sanksjonert tre nordkoreanske embetsfolk på grunn av deres viktige roller i Nord-Koreas utvikling av masseødeleggelsesvåpen og ballistiske missiler.
2. desember 2022 ABC Nyheter
Kim viser fram sitt «mest elskede barn» – fører til spekulasjoner
For andre gang på kort tid er datteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un med faren på jobb. Mange lurer på om hun allerede utpekes til han etterfølger.
27. november 2022 NRK
ASIA

Kim viser fram datteren igjen: – Ganske spesielt
For andre gang på få dager har Nord-Koreas leder Kim Jong-un vist fram sin datter, denne gangen i et møte med rakettingeniører.
27. november 2022 VG
- Det er veldig spesielt
For andre gang på få dager har Nord-Koreas leder Kim Jong-un vist fram sin datter, denne gangen i et møte med rakettingeniører.
27. november 2022 Dagbladet
Kim viser fram datteren igjen
For andre gang på få dager har Nord-Koreas leder Kim Jong-un vist fram sin datter, denne gangen i et møte med rakettingeniører.
27. november 2022 ABC Nyheter
Nord-Korea vil bli verdens sterkeste atommakt
Kim Jong-un sier at hans mål er å gjøre Nord-Korea til verdens sterkeste atommakt, melder statlige medier. I forbindelse med en inspeksjon av en test av Nord-Koreas nye interkontinentale rakett Hwasong-17 lovte Kim å gjengjelde enhver trussel fra USA med atomvåpen, ifølge...
27. november 2022 NRK
Skaper ville rykter
Disse bildene fører til massive rykter om hvem som blir Kim Jong-uns arvtaker.
24. november 2022 Dagbladet
FNs sikkerhetsråd refser Nord-Koreas rakettest
Nord-Korea har igjennomførte fredag en test av en langdistanserakett. Raketten falt ned i havet rundt 200 kilometer fra Japans kystlinje. Raketten syntes å være utstyrt med landets nyeste teknologi, og antas å ha en rekkevidde som potensielt kan nå USA. Rakettoppskytningen ble...
21. november 2022 NRK
FNs sikkerhetsråd refser Nord-Koreas rakettest
FNs sikkerhetsråd kom mandag med krass kritikk mot Nord-Koreas nylige rakettoppskytning, men motstand fra Kina og Russland hindret en formell uttalelse.
21. november 2022 ABC Nyheter
Kim viser fram datter og truer med atomvåpen
Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier etter den siste rakettesten der han viste fram sin datter at trusler fra USA vil bli møtt med atomvåpen. Kim «erklærer at hvis fiendene fortsetter å utgjøre trusler» mot Nord-Korea, kommer «vårt parti og regjering til å...
19. november 2022 NRK
Kim Jong-un tok med datteren på rakettoppskytning
Nord-Koreas leder lover at atombomber vil bli møtt med atombomber.
18. november 2022 VG
Kim Jong-un bekrefter nordkoreansk rakettoppskytning:
Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå sier Kim Jong-un at rakettoppskytingen bekrefter at landets atomstyrke er i stand til å avskrekke enhver atomtrussel. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Raketten skal ha lagt bak seg en distanse på 1000...
18. november 2022 NRK
FN-sjefen fordømmer nordkoreansk rakettoppskytning
Fredag gjennomførte Nord-Korea en test av en ballistisk langdistanserakett. Nå fordømmer FN-sjef Antonio Guterres rakettoppskytningen. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Raketten skal ha lagt bak seg en distanse på 1000 kilometer, og ha hatt en høyde på 6100 kilometer,...
18. november 2022 NRK
USA ber Kina bidra mot Nord-Korea
USA ber Kina om hjelp i den spente situasjonen med Nord-Korea. – Å få Kina med på laget i å fordømme rakettoppskytingane er definivt del av vårt diplomatiske arbeid, sa ein tenesteperson i fylgje med visepresident Kamala Harris på hennar Asia-tur fredag.
18. november 2022 NRK
Kamala Harris samler verdensledere etter rakettoppskyting
USA fordømmer Nord-Koreas prøveoppskyting av en langdistanserakett fredag. Visepresident Kamala Harris holder møte med fem verdensledere. – Vi fordømmer disse handlingene på det sterkeste og ber igjen Nord-Korea om å stanse ytterligere ulovlige, destabiliserende...
18. november 2022 NRK
Fly fra USA og Japan øver sammen etter nordkoreansk rakettoppskyting
Flystyrker fra Japan og USA øvde sammen i luftrommet over Japanhavet fredag etter nok en nordkoreansk rakettoppskyting, opplyser japanske militærmyndigheter.
18. november 2022 ABC Nyheter
Støre bekymret etter ny nordkoreansk oppskyting
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at verden må komme med tiltak som treffer Nord-Korea, etter at landet skjøt opp en ny rakett fredag.
18. november 2022 ABC Nyheter
Japan og USA heldt militærøving
Dei to landa øvde i luftrommet over Japanhavet. Meldinga kom etter at ein nordkoreansk rakett fall i sjøen kring tjue mil frå det japanske fastlandet fredag. – Japanske sjølvforsvarsstyrkar og amerikanska væpna styrkar heldt ei felles øving på eit tidspunkt med...
18. november 2022 NRK
Russland anklager USA for å sette Nord-Koreas tålmodighet på prøve
Russland går fredag ut og anklager USA for å sette Nord-Koreas tålmodighet på prøve etter at sistnevnte avfyrte en ballistisk rakett som landet nær Japan.
18. november 2022 ABC Nyheter
Kaller inn til hastemøte etter nordkoreansk rakettoppskytning
Nord-Korea har gjennomført test av en ballistisk langdistanserakett. Nå skal det holdes hastemøte med verdensledere.
18. november 2022 NRK
Nordkoreansk rakett skal ha landet i japansk farvann
Nord-Korea har nok en gang sendt opp en ballistisk rakett, ifølge opplysninger fra den sørkoreanske generalstaben.
18. november 2022 TV 2
USA fordømmer Nord-Koreas prøveoppskyting
USA fordømmer Nord-Koreas prøveoppskyting av en langdistanserakett fredag. Visepresident Kamala Harris skal holde møte med fem verdensledere. Den ballistiske langdistanseraketten falt trolig ned i sjøen i Japans sone. Harris skal møte ledere fra blant annet Japan og...
18. november 2022 NRK
Langdistansemissil landet i japansk farvann
Nord-Korea har natt til fredag skutt ut et nytt langdistansemissil. USA og Sør-Korea svarer med felles øvelse, ifølge Yonhap.
18. november 2022 VG
Nordkoreansk rakett landet i japansk farvann
Nord-Korea har gjennomført test av en ballistisk langdistanserakett. Raketten falt trolig ned i havet i Japans økonomiske sone, ifølge japanske myndigheter. Generalstaben i Sør-Korea opplyser at raketten ble avdekket rundt klokken 10.15 fredag. Den ble skutt opp fra Sunan-området...
18. november 2022 NRK
Nord-Korea har sendt opp rakett igjen
Nord-Korea har nok en gang sendt opp en ballistisk rakett, ifølge opplysninger fra den sørkoreanske generalstaben. Raketten ble skutt ut over sjøen øst for landets kyst, ifølge opplysningene. Oppskytingen fant sted ett døgn etter Nord-Koreas forrige rakettest. Da dreide det...
18. november 2022 NRK
Meldinger om nordkoreansk rakettoppskyting
Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett ut over havet øst for landet, ifølge den sørkoreanske generalstaben. Like før klokken 3 natt til torsdag norsk tid forelå det ingen ytterligere opplysninger. Nord-Korea har i høst gjennomført en rekke rakettester som har...
17. november 2022 NRK
Nord-Korea har avfyrt ballistisk rakett
Sør-Korea og Japan sier at Nord-Korea har avfyrt minst en ballistisk rakett i havet øst for Koreahalvøya onsdag morgen.
9. november 2022 ABC Nyheter
VERDEN

Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil - landet utenfor Japan
Nord-Korea har avfyrt ballistisk missil utenfor østkysten, ifølge uttalelser fra Sør-Korea onsdag. Raketten skal ha landet utenfor Japan, melder Reuters. Også Japan bekrefter oppskytingen, men det er uklart hvor i Japanhavet raketten har landet. Nord-Korea har avfyrt flere raketter den...
9. november 2022 NRK
Ruster opp mot Kim
Få dager etter at japanske innbyggere måtte søke ly etter Nord-Koreas rakettoppskyting, varsler landets statsminister «en drastisk opprustning av forsvarsevnen».
7. november 2022 Dagbladet
Nord-Korea truer med «overveldende militærgrep»
Kim Jong-Un kommer ikke til å trappe ned aktiviteten mot sine naboer med det første.
7. november 2022 VG
Ekspert: Derfor vil Russland og Nord-Korea skjule handelen
– Nord-Korea mangler penger nå, og trenger valuta. Putin har valuta, men ikke ammunisjon. Kim Jong-un har ammunisjonen Putin trenger, sier Korea-ekspert Vladimir Tikhonov til ABC Nyheter. 
5. november 2022 ABC Nyheter
Nord-Korea avfyrer igjen raketter
Nord-Korea avfyrte lørdag fire kortdistanseraketter mot sjøen, opplyser Sør-Koreas militære. Oppskytningene er de siste i en serie, nesten daglige, rakettoppskytinger i Nord-Korea den siste uka. Det sørkoreanske militæret registrerte at de fire rakettene ble skutt opp...
5. november 2022 NRK
Nord-Korea avfyrer igjen raketter
Nord-Korea avfyrte lørdag fire kortdistanseraketter mot sjøen, opplyser Sør-Koreas militære.
5. november 2022 ABC Nyheter
Splittet FNs sikkerhetsråd tar ikke stilling til Nord-Korea
FNs sikkerhetsråd har på det niende møtet så langt i år med Nord-Korea som tema, nok en gang ikke klart å dempe den økende spenningen på Koreahalvøya. De 15 medlemmene i FNs mektigste organ klarte ikke å enes om noen felles uttalelse i New York fredag. I...
5. november 2022 NRK
Amerikansk bombefly skal delta i luftøvelser med Sør-Korea lørdag
Et amerikansk bombefly av typen B-1B skal lørdag delta i den pågående felles militærøvelsen mellom USA og Sør-Korea. Det opplyser en tjenesteperson i det sørkoreanske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AFP. Bombeflyet skal delta på et treningsoppdrag...
5. november 2022 NRK
USA kritiserte vener av Nord-Korea i FN
USA sin FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield gjekk hardt ut mot Nord-Korea og deira allierte under eit møte i Tryggingsrådet i dag. Bodskapen blir oppfatta som lite fordekt kritikk av Russland og Kina, som har støtta Nord-Korea. – Dei har gjort alt i si makt for å...
4. november 2022 NRK
– Enten må Nord-Korea knuses, ellers må man forhandle med Kim
Diktator Kim Jong-un vil ikke la seg skremme av vestlige sanksjoner. Det finnes to løsninger på krisen: Enten å ta en full krig mot Nord-Korea, eller gjeninnføre forhandlinger på øverste plan, mener Asia-forsker.
4. november 2022 VG
Huitfeldt fordømmer Nord-Koreas gjentatte rakettoppskytinger
Oppskyting av ballistiske missiler er brudd på en rekke sikkerhetsrådsresolusjoner, og en trussel mot internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.
4. november 2022 ABC Nyheter
Sør-Korea mobiliserte kampfly etter at 180 nordkoreanske militærfly nærmet seg delelinje
Det sørkoreanske forsvaret sa fredag at de hadde mobilisert 80 kampfly etter at de oppdaget 180 nordkoreanske militærfly i nærheten av en delelinje.
4. november 2022 ABC Nyheter
Kims farlige spill
Den nordkoreanske diktator Kim Jong-uns provokasjoner er en trussel mot internasjonal fred og stabilitet.
4. november 2022 VG
Her lar de seg ikke skremme av Nord-Koreas trusler
IMJINGAK FREDSPARK, SØR-KOREA : Omverden frykter regimet i Nord-Korea forbereder en ny atomprøvesprengning. Men i fredsparken nær den demilitariserte sonen i Sør-Korea er ikke folk redde.
3. november 2022 TV 2
Norge fordømmer rakettoppskytingene fra Nord-Korea
Norge fordømmer på det sterkeste de mange missilene som har blitt skutt opp av Nord-Korea i det siste, opplyser Utenriksdepartementet. – Det inkluderer ballistiske missiler som bryter flere resolusjoner fra FNs sikkerhetsråd. Vi oppfordrer Nord-Korea til å velge dialog, skriver de i en...
3. november 2022 NRK
Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea
Nord-Korea har skutt opp nok en ballistisk rakett torsdag ettermiddag, opplyser Sør-Korea og Japan. Dermed har landet skutt opp til sammen fire raketter torsdag. Ifølge Japan havnet den siste raketten i havet. Sør-Korea sier at de mistenker at en av rakettene som ble skutt opp tidligere på...
3. november 2022 NRK
Interkontinentalt missil fra Nord-Korea
Et interkontinentalt missil skal ha fløyet 760 kilometer fra diktator-staten.
3. november 2022 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL