Nord-Korea
Kims våpen
Donald Trump ville gjøre noe som ingen annen president hadde fått til. Han ønsket å møte Nord-Koreas diktator Kim Jong-un for å inngå en historisk avtale om atomnedrustning og varig fred på den koreanske halvøy. Trump oppnådde ingen av delene.
lørdag 16:53 VG
Nordmenn utsatt for svindelanrop
Det ble onsdag registrert rundt 200.000 svindelanrop fra Nord-Korea rettet mot norske mobilabonnenter. - Svindelanrop er et økende problem, sier Telenor.
fredag 23:50 TV 2
Svindelforsøk: Nordmenn nedringt av nordkoreanske numre
Nylig ble 200.000 nordmenn ringt opp av svindeltelefoner fra telefonnumre i Nord-Korea.
fredag 22:52 ABC Nyheter
Svindelstorm mot nordmenn: 200.000 anrop fra telefonnumre i Nord-Korea
Sist onsdag ble det registrert rundt 200.000 svindelanrop mot norske mobilabonnenter.
fredag 22:04 VG
Viste fram våpen i militærparade
Et missil som kan skytes ut fra en ubåt, er blant våpnene som ble vist fram i en militærparade i Pyongyang, melder statlige medier.
fredag 01:16 TV 2
Kim Jong-un utnevnt til generalsekretær for Nord-Koreas kommunistparti
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un er ifølge nordkoreanske medier utnevnt til generalsekretær for landets kommunistparti, som han også er leder for.
mandag 11. januar TV 2
Kim truer med atomopprustning
Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil utvide landets atomarsenal og utvikle mer avanserte våpensystemer, som svar på det han kaller amerikansk fiendtlighet.
fredag 8. januar TV 2
Norge skal lede straffekomiteer mot IS, Nord-Korea og Al Qaida
Fra 01. januar har Norge vært en del av FNs Sikkerhetsråd. Ifølge NRK skal Norge lede to av FNs 14 sanksjonskomiteer. Arbeidet går ut på å straffe Nord-Korea, IS og Al Qaida.
onsdag 6. januar TV 2
VERDEN

Kim Jong-un innrømmer at Nord-Koreas utviklingsplan har mislyktes
Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer i en tale at landets økonomiske utviklingsplaner kommer til kort på «nesten alle områder».
onsdag 6. januar ABC Nyheter
Kim Jong-un erkjenner tøffe tider: – Mange utfordringer
Diktatoren beskriver Nord-Koreas situasjon som «enestående» og «det verste av det verste».
onsdag 6. januar TV 2
Kim takker nordkoreanerne for tilliten
Nord-Koreas diktator Kim Jong-un takker i en håndskreven hilsen sine landsmenn for tillit og støtte i det han omtaler som «vanskelige tider».
fredag 1. januar ABC Nyheter
CNN: Desperate Kim kutter livlinen
I et desperat forsøk på å holde coronapandeien unna landet, har Nord-Koreas store leder strupt handelen med deres viktigste allierte, Kina.
30. november 2020 ABC Nyheter
- Pass dere for «corona-vinden»
Nord-Korea har advart innbyggerne om at vind fra Kina kan inneholde coronaviruset, og ber dem om å holde seg innendørs.
24. oktober 2020 Dagbladet
Nekter fire russere adgang etter dataangrep i 2018
I sommer nektet norske myndigheter fire russere adgang til Norge etter et dataangrep mot OPCW i 2018, opplyser UD til VG. Fire russere ble pågrepet i Haag i Nederland etter et datainnbruddsforsøk mot Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW). Straffereaksjoner Nå bekrefter...
16. oktober 2020 Aldri mer
Ønsketenkning som politisk metode (+)
ANALYSE: Det gir - egentlig - grunn til uro at general (p) og tidligere forsvarsminister James Mattis’ hovedbudskap på Army Summit denne uken var at Norge kan være sikre på at NATO vil bestå og at vi vil få hjelp fra USA dersom en fare truer. kjetil@aldrimer.no At Mattis bruker...
1. oktober 2020 Aldri mer
Sørkoreansk embetsmann ønsket trolig å hoppe av
Sør-Korea har konkludert med at embetsmannen som ble skutt og drept av nordkoreanske soldater i sistnevntes farvann, trolig ønsket å hoppe av.
29. september 2020 ABC Nyheter
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
USA med nye sanksjoner mot Iran: – Dette er alvorlig
Etter å ha gått på store nederlag i FN, velger USA å straffe Iran på egen hånd – med henvisning til atomavtalen Donald Trump trakk seg ut av. – Mer dramatisk enn jeg kan huske å ha opplevd, sier ekspert.
22. september 2020 VG
Vitset om Kims flørt: - Ta en for laget
Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, skal ha blunket til Donald Trumps pressetalskvinne, Sarah Huckabee Sanders, under et møte. Etterpå skal Trump ba ledd hysterisk og sagt at Sanders burde «ta en for laget».
3. september 2020 Dagbladet
Kraftig tyfon herjer: På vei mot Nord-Korea
«Bavi» er ventet å bli den sterkeste tyfonen i Gulehavet siden 2003. Flere regioner i Sør-Korea er allerede truffet av uværet, som nå beveger som mot Nord-Korea.
27. august 2020 VG
Ekspert om nye Kim Jong-un-rykter: - Oppspinn
Nye rykter om at Kim Jong-un er i koma kalles «oppspinn» av norsk ekspert.
24. august 2020 VG
FN-rapport: Nord-Korea har truleg atomrakettar
Nord-Korea har no klart å utvikle små atomstridshovud, som kan monterast på landets interkontinentale ballistiske missil, heiter det i ein ny FN-rapport.
4. august 2020 NRK
EU med sanksjoner mot hackere
EU har vedtatt sanksjoner mot russiske, kinesiske og nordkoreanske personer og organisasjoner som anklages for datakriminalitet. Dette er de første sanksjonene vedtatt i tråd med EUs regime for cybersanksjoner fra 2019. EU opplyser at sanksjoner innføres mot seks personer og tre organisasjoner....
31. juli 2020 Aldri mer
Kim Jong-un med krisemøte: Nord-Korea mistenker corona-tilfelle
På et krisemøte lørdag vedtok Nord-Korea nedstengning av grensebyen Kaesong. De mistenker at en hjemvendt avhopper har tatt med seg coronaviruset til det lukkede landet.
26. juli 2020 VG
Kims søster: Ikke behov for nytt toppmøte mellom USA og Nord-Korea
Kim Yo-jong, den mektige søsteren til Nord-Koreas leder, sier det ikke er behov for et nytt toppmøte med USA.
10. juli 2020 ABC Nyheter
«Kontor 39»: Dopsmugling, falskmyntneri og slavebeskyldninger
Det nordkoreanske «Kontor 39» har spilt en nøkkelrolle for Kim-familien.
5. juli 2020 Dagbladet
Sør-Koreas president ønsker fredsavtale med naboen i nord: – De er ikke akkurat på talefot
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier en fredsavtale med Nord-Korea må til for å ta landene i retning gjenforening. Det kan landenes forhold til USA være et hinder for, mener Korea-ekspert.
30. juni 2020 VG
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
19. juni 2020 Aldri mer
Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
18. juni 2020 VG
Sør-Korea svarer på Nord-Koreas trusler: – Vil måtte betale
Samme dag som Nord-Korea igjen truer med å gå inn i demilitariserte grenseområder, svarer Sør-Korea på truslene: Gjør de alvor av dem, vil de definitivt måtte betale.
17. juni 2020 VG
Nord-Koreas militære truer med å gå inn i demilitariserte grenseområder
Som svar på at avhoppere sender «propaganda» inn i Nord-Korea, truer landets militære med å gå inn i deler av de demilitariserte grenseområdene mot Sør-Korea.
16. juni 2020 VG
Kims trusler
To år etter det historiske møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un øker spenningen igjen på den koreanske halvøy. Det siste uken har Kims regime trappet opp trusler og anklager, mot både Sør-Korea og USA.
15. juni 2020 VG
Lover å produsere stridsvogntårnene i Norge (+)
Dersom Sør-Korea får levere nye stridsvogner til Hæren, vil tårnene bli laget i Norge. Hyundai Rotem, som produserer stridsvognen K2 Black Panther, er også villig til å lisensiere bort produksjon av reservedeler til norsk industri.  kjetil@aldrimer.no Det sier visepresident...
15. juni 2020 Aldri mer
ASIA

Nord-Korea bryter kontakten mellom Trump og Kim
Forhandlingene med USA og Trump har nådd et definitivt dødpunkt, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea.
12. juni 2020 NRK
Nord-Korea bryter kommunikasjonen med Sør-Korea
Ledelsen i Nord-Korea vil kutte alle forbindelser med Sør-Korea på grunn av propaganda fra avhoppere, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.
8. juni 2020 $ Aftenposten
Disse landene hevder coronaviruset ikke har kommet til dem
Null smittede og ingen døde. Det er det Nord-Korea og Turkmenistan rapporterer om.
25. mai 2020 VG
Spiontjeneste: Derfor forduftet diktatoren
Etterretningstjenesten i Sør-Korea tror de vet hvorfor Kim Jong-un uventet droppet av radaren tre uker.
7. mai 2020 TV 2
En smak av det autoritære
Er vi skapt for alle unntakene i corona-krisen? Hvordan virker ufriheten på oss, og hva kan vi egentlig forvente av utholdenhet, helt realistisk?
22. april 2020 VG
Høytstående nordkoreansk avhopper ble folkevalgt i Sør-Korea
Thae Yong-ho var viseambassadør ved Nord-Koreas ambassade i London, da han hoppet av i 2016. Nå tørker han gledestårene etter å ha blitt valgt inn i nasjonalforsamlingen i Sør-Korea.
17. april 2020 NRK
Verden er ute av ledd
ESSAY: Verden har gått fullstendig av hengslene og har gjort det lenge.
5. april 2020 Ny Tid
Bolsonaros kulturkrig
Da Jair Bolsonaros kultursjef presenterte sine vyer for Brasil, viste det seg at de var plagiat av Joseph Goebbels. Han fikk sparken. Men Brasils president har vunnet flere slag mot «kulturmarxistene».
22. januar 2020 VG
Den borgerlige skuten seiler videre
Vi hadde selvfølgelig ønsket at Frp fortsatte i regjering, men vi vil alltid jobbe for å gjennomføre mest mulig borgerlig politikk, uavhengig av hvem som kjører rundt i sorte biler.
22. januar 2020 VG
Erna må kutte
Statsminister Erna Solberg har nå en god anledning til å gjøre noe hun har tenkt på lenge: Kutte i byråkrati og unødvendige lag i styringen av Norge.
22. januar 2020 VG
Fra Putin til Putin
Vladimir Putin har vært Russlands sterke mann i 20 år. Om fire år går han av som president. Men makten vil han nok ikke gi fra seg.
22. januar 2020 VG
Solskjær stilt til veggs
MANCHESTER Ole Gunnar Solskjær (46) måtte svare på kritiske spørsmål om skader og spillerlogistikk før midtukekampen mot Burnley.
22. januar 2020 VG
Taylor Swifts mamma fikk kreft i hjernen: – En veldig tøff tid for familien
Popdronningens mor var midt i en cellegiftskur da hun fikk enda en nedslående beskjed.
22. januar 2020 VG
Svele om håndballens «overdose»: – Det handler bare om penger
Bent Svele mener at de mange håndballmesterskapene først og fremst handler om penger – og at det er spillerne som er de store taperne. – Det er galskap, sier han.
22. januar 2020 VG
Avslører nytt Nord-Korea-møte
USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un skal møtes i Vietnam 27. og 28. februar, opplyser Trump.
6. februar 2019 TV 2
Vil utvide USAs rakettforsvar
Regjeringen til Donald J. Trump planlegger en utvidelse av USAs missilforsvar for å håndtere nye våpensystemer i Nord-Korea, Russland, Kina og andre land. President Donald Trump var selv til stede sammen med militære toppledere da det nye initiativet ble presentert i Pentagon torsdag....
18. januar 2019 Aldri mer
- Det er umulig å forstå hvordan en du har snakket med, ender opp med å skjære hodet av folk
Det er store kontraster i TV 2-utenrikskorrespondent Bent Skjærstads liv. Fra fra krig på jobb til papparollen hjemme.
7. januar 2019 Dagbladet
Pompeo med klare krav til Nord-Korea
USAs utenriksminister Mike Pompeo sier at sanksjonene mot Nord-Korea kun blir hevet etter en fullstendig atomnedrustning.
14. juni 2018 VG
Pompeo: USA håper på atomvåpen-avtale før 2021
President Donald Trump mener at trusselen fra nordkoreanerne allerede har forsvunnet. Utenriksminister Pompeo håper på avtale om det samme før 2021.
13. juni 2018 VG
Fordummende retorikk
Medienes demonisering av Nord-Korea har gjort oss dummere. Hva vil verden si når djevelen Kim og den gale Trump får Nobels fredspris?
1. juni 2018 Ny Tid
Kim Jong-uns «høyre hånd» på besøk til USA
Den nordkoreanske generalen og partitoppen Kim Yong-chol er på vei til USA, bekrefter president Donald Trump.
29. mai 2018 $ Aftenposten
Innblikk i et totalitært diktatur 
Hva slags land er egentlig Nord-Korea, og hva vet vi egentlig om nordkoreanerne? 
1. mars 2018 Ny Tid
FN: Kim har tjent milliarder på ulovlig eksport
Nord-Korea skal blant annet ha solgt våpen til Syria og Myanmar, ifølge konfidensiell FN-rapport.
3. februar 2018 Dagbladet
Drapet på Kim Jong-nam: Faren til tiltalt kvinne mener datteren ble brukt
To kvinner risikerer dødsstraff når de mandag møter i retten, tiltalt for å ha drept halvbroren til Nord-Koreas diktator med nervegift.
1. oktober 2017 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL