Nord-Korea
Avfyrte ballistiske raketter: - Alvorlig provokasjon
Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Senere ble oppskytingen bekreftet av Sør-Korea.
lørdag 04:53 Dagbladet
Nord-Korea har trolig avfyrt to nye raketter
Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Sener ble oppskytingen bekreftet fra Sør-Korea. Nord-Korea avfyrte to ballistiske missiler tidlig lørdag, sa militæret i landet. Dette er den fjerde oppskyting denne uken. Prøveoppskytingen...
lørdag 02:37 NRK
Hevder Nord Korea har avfyrt ballistisk missil
Nord-Korea avfyrte torsdag et ballistisk missil utenfor sin østkyst, hevder militæret i Sør-Korea ifølge Reuters.
torsdag 14:05 NRK
Ny nordkoreansk rakettest før Harris-besøk
Nord-Korea testet to ballistiske kortdistanseraketter onsdag, ifølge det sørkoreanske forsvaret. Det skjedde rett før USAs visepresident Kamala Harris i dag ankom Sør-Korea. Japan melder også om testene, som viseforsvarsminister Toshiro Ino kaller uakseptable. USA fordømmer...
torsdag 03:37 NRK
Nord-Korea skal ha avfyrt ny rakett kort tid før amerikansk storbesøk
Sør-Korea opplyser at Nord-Korea skal ha skutt en ballistisk rakett mot Japanhavet. Det skjer dagen før USAs visepresident Kamala Harris skal til Sør-Korea.
onsdag 11:27 ABC Nyheter
Sør-Korea mener Nord-Korea har avfyrt missil
Sørkoreanske myndigheter melder at Nord-Korea avfyrte en ballistisk missil onsdag. Det skal ha skjedd fra Nord-Koreas østkyst.
onsdag 11:27 NRK
Funnet etter 72 år
19-årige Joseph J. Poupolo forsvant under Koreakrigen. Over 70 år seinere har DNA-analyser gitt familien mulighet til å holde en begravelse for den amerikanske soldaten.
søndag 25. september Dagbladet
Funnet etter 72 år
19-årige Joseph J. Poupolo forsvant under Koreakrigen. Over 70 år seinere har DNA-analyser gitt familien mulighet til å holde en begravelse for den amerikanske soldaten.
søndag 25. september Dagbladet
VERDEN

Nord-Korea avviser våpeneksport til Russland
Nord-Korea avviser at de har eksportert våpen til Russland. – Vi har aldri eksportert våpen eller ammunisjon til Russland før, og vi har heller ingen planer om å begynne med det, sier en talsperson for utstyrsavdelingen i den nordkoreanske forsvarsdepartementet i en uttalelse som...
torsdag 22. september NRK
Kishida vil møte Kim
Japans statsminister Fumio Kishida gjentar tilbudet om å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un. – Japan står klart til å begi seg ut i dialog i saker som er av felles bekymring, sa Fumio Kishida i sin tale i FNs hovedforsamling i natt. USAs president Joe Bidens administrasjon har i likhet...
onsdag 21. september NRK
Mystisk kvinne vekker oppsikt
En kvinne har ved flere anledninger blitt sett sammen med Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Det skaper spekulasjoner.
onsdag 14. september Dagbladet
Ny propaganda viser atomvåpen
Nye propagandaplakater i Nord-Korea viser frem atomvåpen. Det er første gang på flere år, og skjer etter at landet stadfestet sin atomvåpenpolitikk forrige uke.
onsdag 14. september TV 2
Putins fryktede venner
Krigen i Ukraina kompliserer vennskapet mellom Putin og Kinas sterke mann Xi Jinping. Samtidig søker Putin støtte hos en annen internasjonalt utstøtt leder.
mandag 12. september Dagbladet
Atomgrep bekymrer
Nord-Korea har vedtatt en ny lov som tydeliggjør at landet er en atomvåpen-stat, og tydeliggjør når de kan brukes.
fredag 9. september Dagbladet
Nord-Korea har vedtatt atomlov
Nord-Korea vil aldri gi opp sine atomvåpen, sier landets leder Kim Jong-un. Torsdag ble en lov som gir landets militære lov til å utføre såkalt preventive atomangrep, vedtatt. Det sa Kim i en tale til landets nasjonalforsamling fredag, ifølge statlige medier. Han har tidligere...
fredag 9. september NRK
Russland kjøper våpen fra Nord-Korea
Russland kjøper store mengder våpen og ammunisjon fra Nord-Korea, skriver New York Times, som viser til amerikansk etterretning. Innkjøpene er et tegn på at sanksjonene har virker og svekker russiske forsyningslinjer, ifølge kildene.
tirsdag 6. september NRK
Nord-Korea latterliggjør sørkoreansk nedrustningsforslag
Nord-Korea avviser Sør-Koreas tilbud om økonomisk bistand i bytte mot atomnedrustning. Tilbudet er «absurd», heter det fra Kim Jong-uns søster Kim Yo Jong. Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol, som ble innvalgt i mai, sa onsdag at regjeringen er villig til å hjelpe...
fredag 19. august NRK
Nord-Korea latterliggjør sørkoreansk nedrustningsforslag
Nord-Korea avviser Sør-Koreas tilbud om økonomisk bistand i bytte mot atomnedrustning. Tilbudet er «absurd», heter det fra Kim Jong-uns søster Kim Yo Jong.
fredag 19. august TV 2
Nord-Korea har prøveskutt raketter
Nord-Korea har prøveskutt to krysserraketter, ifølge forsvarsdepartementet i Sør-Korea.
onsdag 17. august ABC Nyheter
Nord-Korea skal ha avfyrt to kryssermissiler
Nord-Korea skal ha avfyrt to kryssermissiler, ifølge Reuters som siterer det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Avfyringen skal ha skjedd onsdag morgen. Missilene skal ha blitt sendt mot havnet utenfor vestkysten av Nord-Korea, ifølge Reuters. Ifølge AFP skal de to rakettene ha blitt...
onsdag 17. august NRK
Vladimir Putin vil knytte tettere bånd med Nord-Korea
Vladimir Putin og Nord-Koreas leder Kim Jong-un har utvekslet brev, hvor den russiske presidenten foreslår tettere samarbeid mellom landene.
mandag 15. august ABC Nyheter
Nord-Korea fjerner munnbindpåbud
Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales...
lørdag 13. august NRK
Kim erklærer seier over covid-19
Nord-Korea har vunnet en strålende seier over covid-19, sier landets leder Kim Jong-un. Det har ikke vært noen nye smittetilfeller på nesten to uker, sier Kim og erklærer kampen mot viruset for vunnet. Det sa han i en tale til landets helsearbeidere og forskere torsdag. Det isolerte landet...
torsdag 11. august NRK
Mener å ha sett Kims yacht
Nettstedet NK Pro mener å ha observert Kim Jong-uns yacht på østkysten av Nord-Korea på satellittbilder. Dette mener de at kan indikere at regimelederen er på ferie.
onsdag 10. august Dagbladet
Putin kan få hjelp fra Nord-Korea: Kim Jong-Un tilbyr Russland 100.000 soldater i krigen mot Ukraina
Putins desperate mangel på kampklare soldater gir seg stadig nye utslag. Nå får russerne en utstrakt hånd fra uventet hold.
mandag 8. august ABC Nyheter
FN-eksperter tror Nord-Korea forbereder ny atomprøvesprengning
Nord-Korea forbereder trolig en ny atomprøvesprengning, konkluderer en gruppe FN-eksperter i en rapport AP har fått tilgang til.
fredag 5. august ABC Nyheter
- Avskrekkende signal
Kim Jong-un hevder at han er klar til å mobilisere Nors-Koreas atomvåpen. Ekspert mener at man ikke skal undervurdere Nord-Koreas evner.
torsdag 28. juli Dagbladet
Kim Jong-un: Nord-Korea er klare til å mobilisere atomstyrker
Nord-Korea er klare for å mobilisere sine atomstyrker, hevder landets diktator Kim Jong-un. Ifølge han selv er formålet å avskrekke.
torsdag 28. juli ABC Nyheter
Sør-Korea vil åpne opp for nordkoreanske medier
Sør-Korea planlegger å fjerne et flere tiår gammelt forbud mot nordkoreanske TV-sendinger, aviser og andre medier. Det er et ledd i arbeidet med å øke forståelsen mellom de to folkene som har vært atskilt siden Korea-krigen. Landene er delt av verdens mest befestede...
lørdag 23. juli NRK
Russisk ambassadør: Send nordkoreanere inn i Ukraina
Russlands ambassadør til Nord-Korea Alexander Matsegora hevder at landet har en rekke økonomiske ess i ermet i møte med lammende sanksjoner. En av dem er nordkoreanske arbeidsfolk, som han mener kan hjelpe til med å gjenreise Donbas.
tirsdag 19. juli ABC Nyheter
Kim Jong Sult
En sult-katastrofe som den som rammet Nord-Korea på 1990-tallet, kan ramme igjen, advarer diktator Kim Jong-un. Da døde to millioner mennesker, skriver Morten Strand.
mandag 11. juli Dagbladet
Nord-Korea jubler – bak fasaden kan det skjule seg en superspreder
En uvaksinert befolkning som bor tett i tett er coronavirusets perfekte vugge. Når det i tillegg bryter ut i et land som ikke har kapasiteten til å kartlegge varianter, har verden plutselig et potensielt sett stort problem.
mandag 11. juli ABC Nyheter
Det er kun Norge og Nord-Korea igjen nå
Det er tomt for unnskyldninger.
fredag 8. juli TV 2
ASIA

New Zealands statsminister Jacinda Ardern advarer: – Ikke Russland mot Vesten
Statsministeren frykter at krigen i Ukraina skal utvikle seg til en «demokrati mot autokrati»-konflikt, dersom ikke Vesten tar grep.
torsdag 7. juli ABC Nyheter
Nordkoreanske fiskere dømt til lange fengselsstraffer i Russland
Tolv nordkoreanske fiskere er dømt til lange fengselsstraffer i Russland etter et sammenstøt med den russiske kystvakten i Japanhavet i 2019.
torsdag 7. juli ABC Nyheter
Militærøvelser mellom USA og Sør-Korea: Uvanlig stille fra Kim Jong-un
En ny militærøvelse er på gang på Korea-halvøya. Toppmoderne F-35 stealth-jagerfly fra både USA og Sør-Korea slår seg sammen for å sende et tydelig signal til Kim Jong-un. 
onsdag 6. juli ABC Nyheter
Nord-Korea tror coronasmitten kom med ballonger fra Sør-Korea
Nord-Korea antyder at coronautbruddet i det isolerte landet startet da folk tok på ballonger som ble sendt til landet fra Sør-Korea.
fredag 1. juli ABC Nyheter
Gir «fremmede ting» skylda
Nord-Korea hevder å ha funnet ut hvordan det massive coronautbruddet i landet startet. Ekspertene tror ikke på dem.
fredag 1. juli Dagbladet
Nord-Korea anklager USA for å danne et asiatisk Nato
Den amerikanske presidenten Joe Biden møter den japanske statsministeren Fumio Kishida og Sør-Koreas president Yoon Seok-youl til samtaler om sikkerhetspolitikk. Samtidig eskalerer missiltestingen i Nord-Korea. 
onsdag 29. juni ABC Nyheter
Nord-Korea truer med hevn på 72-årsdagen for Koreakrigens start
Ved daggry 25. juni 1950 krysset nordkoreanske styrker grensen til sør i det som skulle bli startskuddet på en tre år lang blodig konflikt. På 72-årsdagen for Koreakrigen truer de igjen.
tirsdag 28. juni ABC Nyheter
Nord-Korea: Tarmsykdom sprer seg etter korona
En mystisk tarmsykdom sprer seg i Nord-Korea, ifølge statlige medier der som CNN siterer. Minst 800 familier skal være rammet av sykdommen, som nordkoreanske myndigheter tror kan være tyfoid-feber eller kolera. Landets myndigheter har innført karantenetiltak for å begrense smitten....
søndag 19. juni NRK
Sør-Korea advarer Nord-Korea
Enhver nordkoreansk provokasjon, inkludert en atomtest, vil bli møtt med en samlet og streng reaksjon, advarer Sør-Koreas utenriksminister. Advarselen fra Park Jin kom på en pressekonferanse etter at han møtte sin amerikanske kollega Antony Blinken i Washington. Park sier reaksjonen vil...
tirsdag 14. juni NRK
Kim Jong-un gir Vladimir Putin sin fulle støtte
Nord-Koreas president Kim Jong-un gir sin fulle støtte til Russlands president Vladimir Putin.
søndag 12. juni ABC Nyheter
Nord-Korea utnevner første kvinnelige utenriksminister
Veterandiplomaten Choe Son-hui er utnevnt til Nord-Koreas første kvinnelige utenriksminister, melder statlige medier. Choe er tidligere viseutenriksminister og ble utnevnt på et møte i det regjerende kommunistpartiet under ledelse av landets leder Kim Jong-un. Hun overtar posten etter Ri...
lørdag 11. juni NRK
Tankesmie: Nord-Korea hadde råd til koronavaksiner
Så langt i år har Nord-Korea gjennomført 18 våpentester som til sammen har kostet mellom 400 og 650 millioner dollar, tilsvarende omtrent mellom fire og seks milliarder kroner. For disse pengene kunne landet vaksinert alle de 26 millioner innbyggerne sine mot koronaviruset, ifølge en...
torsdag 9. juni NRK
USA advarer Nord-Korea mot atomtest
USAs viseforsvarsminister Wendy Sherman sier at USA vil «svare sterkt og klart» dersom Nord-Korea gjennomfører en test med atomvåpen. Sherman sa dette i samtale med sin sørkoreanske kollega, Cho Hyun-dong, under et møte i Seoul, melder Reuters.
tirsdag 7. juni NRK
61.000 nye smittede i Nord-Korea
Nord-Korea melder om 61.000 nye såkalte «feber-tilfeller» det siste døgnet. Det opplyser det statlige nyhetsbyrået KCNA ifølge Reuters.
mandag 6. juni NRK
Har gjennomført missiltester
Sør-Korea og USA har prøveskutt åtte missiler mot flere mål, melder den sørkoreanske generalstaben ifølge Yonhap. Det er gjort som svar på Nord-Koreas siste tester, skriver nyhetsbyrået. Ifølge Sør-Korea skjøt Nord-Korea opp åtte...
mandag 6. juni NRK
Tester fra Sør-Korea og USA
Sør-Korea og USA har prøveskutt åtte missiler mot flere mål, melder den sørkoreanske generalstaben ifølge Yonhap.
mandag 6. juni TV 2
Nord-Korea med ny rakettest
Nord-Korea har skutt opp minst én ballistisk rakett, ifølge den sørkoreanske generalstaben. Det skjer mindre enn to uker siden sist.
søndag 5. juni TV 2
Nord-Korea har skutt opp raketter
Nord-Korea har skutt opp åtte ballistiske raketter, ifølge den sørkoreanske generalstaben. Det skjer mindre enn to uker siden sist. Oppskytingen fant sted fra Nord-Koreas østkyst, mot havet, står det i en uttalelse fra den sørkoreanske militærledelsen søndag...
søndag 5. juni NRK
Nord-Korea hevder de har kontroll over koronaviruset
Nord-Korea sier de har kontroll over spredningen av koronaviruset. Antallet febertilfeller har halvert seg og nå letter de på nedstengingen. Verdens helseorganisasjon stoler ikke på informasjonen fra regimet.
lørdag 4. juni NRK
Nesten 80.000 nye smittetilfeller i Nord-Korea
Nord-Korea melder om 79.100 nye tilfeller av folk med febersymptomer og ett nytt dødsfall. Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap, ifølge Reuters.
fredag 3. juni NRK
USA med nye Nord-Korea-sanksjoner
USA har innført nye sanksjoner i forbindelse med Nord-Koreas tester av langtrekkende raketter.
fredag 27. mai ABC Nyheter
Kina og Russland la ned veto mot nye Nord-Korea-sanksjoner
Kina og Russland la ned veto i Sikkerhetsrådet mot å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea for landets mange rakettester. Rådets 13 øvrige medlemmer sa ja.
fredag 27. mai TV 2
Veto mot Nord-Korea sanksjoner
Kina og Russland la ned veto i sikkerhetsrådet mot å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea for landets mange rakettester. Rådets 13 øvrige medlemmer sa ja til sanksjonene, som USA foreslo etter at Nord-Korea testet et ballistisk missil, melder NTB.
fredag 27. mai NRK
USA vil ha hardere sanksjoner mot Nord-Korea etter rakettest
USA vil be FNs sikkerhetsråd stemme over ytterligere sanksjoner mot Nord-Korea etter at landet denne uken angivelig testet en interkontinental rakett. Sør-Koreas generalstab meldte at nabolandet hadde prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinentalt ballistisk missil, like etter at USAs...
torsdag 26. mai NRK
USA fordømmer Nord-Koreas oppskyting
– USA fordømmer Nord-Koreas oppskyting av flere ballistiske raketter, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington. Nord-Korea har onsdag morgen prøveskutt tre raketter, blant dem et interkontinental ballistisk missil, ifølge generalstaben i Sør-Korea. – Vi...
onsdag 25. mai NRK
VERDEN

Nord-Korea har skutt opp tre missiler
Nord-Korea har skutt opp tre ballistiske missiler mot sin østre kyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea, melder nyhetsbyrået Reuters. En time tidligere kom det melding om at det var blitt skutt opp én missil, som ifølge kystvakten i Japan falt ned i havet mellom Nord-Korea og...
onsdag 25. mai NRK
Sør-Koreas generalstab: Nord-Korea har skutt opp tre raketter
Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett ut mot havet øst for landet, ifølge generalstaben i Sør-Korea.
tirsdag 24. mai TV 2
Nord-Korea har skutt opp missiler
Nord-Korea has sendt opp uspesifiserte ballistiske missiler mot sin østre kyst. Det sier Sør-Koreas generalstab onsdag kveld norsk tid, ifølge Reuters. Ifølge AFP landet missilene i havet. Oppskytningen skjer etter at USAs president Joe Biden er ferdig med et besøk til...
tirsdag 24. mai NRK
Radiokanal: Coronasyke kvinner i Nord-Korea må føde i varehus
Nord-Koreas smittevernstiltak kan ha ført til flere dødfødsler i landet, ifølge radiokanalen Free Radio Asia.
tirsdag 24. mai VG
Nord-Korea: Har kontroll på koronautbruddet
Myndighetene i Nord-Korea hevder de har kontroll på koronautbruddet i landet, og smittetallene er på vei ned. Siden april er nærmere tre millioner smittet og 68 døde, ifølge myndighetene. Eksperter tror tallene er mye høyere. Nord-Korea har sagt nei til å motta vaksiner...
tirsdag 24. mai NRK
Nord-Korea hevder å ha kontroll på koronasmitten
Myndighetene i Nord-Korea hevder å ha kontroll på koronautbruddet og at smittetallene er på vei ned. Siste døgn ble det registrert 134.510 nye tilfeller med febersykdom i Nord-Korea. Medregnet dette tallet har 2,95 millioner smittetilfeller blitt påvist siden slutten av april, melder...
tirsdag 24. mai NRK
Nord-Korea hevder å ha smittesituasjonen under kontroll
Nordkoreanske myndigheter mener at landets første bekreftede koronautbrudd har stabilisert seg og at smittetallene nå er på vei ned.
tirsdag 24. mai TV 2
Biden til Kim Jong-un: – Hallo
På en pressekonferanse i Sør-Korea søndag sa USAs president Joe Biden at han hadde et kort budskap til Nord-Koreas leder Kim Jong-un: – Hallo. Punktum, sa presidenten. Biden setter tilsynelatende døra på gløtt for ny dialog med regimet i Nord-Korea. Han la til at han...
søndag 22. mai NRK
Han er Nord-Koreas svar på Nakstad
Hver morgen klokken 09.30 denne uken har en mykttalende mann fra myndighetene dukket opp på nordkoreansk TV.
søndag 22. mai VG
Ekspert om coronautbruddet i Nord-Korea: – Frykter situasjonen blir verre
Nord-Korea kan være på randen av katastrofe som følge av det pågående coronautbruddet i landet, ifølge eksperter. 
lørdag 21. mai ABC Nyheter
USA har tilbode Nord-Korea koronavaksinar
USA har gjeve Nord-Korea tilbod om å levera koronavaksinar til landet, men har ikkje fått noko svar. Det seier president Joe Biden, som er i Seoul. Ekspertar trur det er eit stort koronavirusutbrot i Nord-Korea, og styresmaktene der har vedgått at svært mange har fått feber av det dei...
lørdag 21. mai NRK
USA og Sør-Korea enige om militærøvelser
USA og Sør-Korea kunngjør lørdag at de vil ha flere felles militærøvelser som svar på trusselen fra Nord-Korea. USAs president Joe Biden besøker Sør-Koreas hovedstad Seoul denne uken og han har møter med Sør-Koreas president Yoon Suk-yeol. De er...
lørdag 21. mai NRK
Joe Biden har ankommet Øst-Asia – kan bli møtt med atomprøvesprengning
USAs president Joe Biden kan bli tatt imot av en nordkoreansk atomprøvesprengning når han besøker Øst-Asia. Også Kina viser muskler med en militærøvelse.
fredag 20. mai VG
Myndighetene skal ha foreslått saltvann og te. Ekspertene frykter massedød
Folket er uvaksinert, og de har trolig ikke noe smittevernutstyr. Nå frykter eksperter massedød i Nord-Korea. Samtidig skal innbyggerne ha fått oppsiktsvekkende råd fra myndighetene.
fredag 20. mai TV 2
Nord-Korea hardt rammet av korona: Flere hundre tusen smittet
I Nord-Korea rapporteres det nå om flere hundre tusen koronatilfeller daglig. Befolkningen har ingen immunitet, og nå frykter flere massedød og hungersnød i det lukkede landet.
torsdag 19. mai TV 2
Nord-Korea står overfor sitt første og verste smitteutbrudd
Smitten sprer seg som ild i tørt gress. Likevel takker Nord-Korea nei til vaksiner fra utlandet. Eksperter frykter at landet kan bli et episenter for nye varianter.
torsdag 19. mai NRK
Sørkoreansk etterretning: Massespredning etter Kims militærparade
Nord-Korea kjemper fremdeles mot skyhøye smittetall. Nå peker Sør-Koreas spiontjeneste på hendelsen som kan ha fått smitten til å eksplodere.
torsdag 19. mai VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL