Nord-Korea
«Kontor 39»: Dopsmugling, falskmyntneri og slavebeskyldninger
Det nordkoreanske «Kontor 39» har spilt en nøkkelrolle for Kim-familien.
søndag 21:58 Dagbladet
Sør-Koreas president ønsker fredsavtale med naboen i nord: – De er ikke akkurat på talefot
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier en fredsavtale med Nord-Korea må til for å ta landene i retning gjenforening. Det kan landenes forhold til USA være et hinder for, mener Korea-ekspert.
tirsdag 30. juni VG
– I begge statene utgjør minnet om krigen et traume
Torsdag er det 70 år siden «Den glemte krigen», en av de mest blodige krigene i moderne tid, brøt ut. 
torsdag 25. juni ABC Nyheter
Nord-Korea: Setter «militære planer» på vent
Myndighetene i Nord-Korea sier de inntil videre har innstilt «militære planer» rettet mot Sør-Korea.
onsdag 24. juni $ Aftenposten
Krigen som aldri tok slutt
70 år etter at Koreakrigen startet, er den fortsatt ikke formelt avsluttet. Men konflikten startet før Nord-Korea invaderte Sør-Korea i juni 1950. I august 1945 – etter atombomben over Hiroshima, men før bomben i Nagasaki – erklærte Sovjetunionen krig mot Japan. Den...
onsdag 24. juni Aldri mer
Setter militære handlinger mot Sør-Korea på vent
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har besluttet å sette planer om militære handlinger mot Sør-Korea på vent, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det har vært økende spenning mellom de to nabolandene etter at politiske aktivister i Sør-Korea har sendt...
onsdag 24. juni Aldri mer
Nord-Korea vil sende propaganda over grensa
Regimet i Nord-Korea akter å svare med samme mynt etter at store mengder flygeblader er sendt over grensa fra Sør-Korea.
lørdag 20. juni ABC Nyheter
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
fredag 19. juni Aldri mer
VERDEN

Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
torsdag 18. juni VG
— Avgjørende om Trump blir gjenvalgt
Det blir som natt og dag for Norge i FNs sikkerhetsråd om Donald Trump blir gjenvalgt, eller om Joe Biden blir ny president i USA, sier journalist Tove Gravdal. – Hvis Trump blir gjenvalgt, blir det forferdelig krevende for Norge siden han bryter så til de grader med viktige prinsipper for Norge,...
torsdag 18. juni Aldri mer
Sør-Korea svarer på Nord-Koreas trusler: – Vil måtte betale
Etter dager med økt spenning, svarer Sør-Korea på truslene fra nord: Gjør de alvor av dem, vil de definitivt måtte betale.
onsdag 17. juni VG
Vil stanse bok fra tidligere sikkerhetsrådgiver Bolton
President Donald Trumps administrasjon går rettens vei for å stanse boka til tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton og hevder den kan true landets sikkerhet. Det amerikanske justisdepartementet fremmet tirsdag et søksmål i en føderal domstol i Washington hvor det går...
onsdag 17. juni Aldri mer
Nord-Korea varsler økt militær aktivitet nær grensen
Den nordkoreanske hæren gjentok onsdag truslene om at den vil sette ut militære styrker i tidligere demilitariserte soner helt opptil grensen til Sør-Korea. I en offisiell uttalelse onsdag sa den nordkoreanske militærledelsen at den vil sette ut styrker i den vestlige grensebyen Kaesong og...
onsdag 17. juni Aldri mer
Rett bak stiger søsteren opp
Og rett bak stiger søsteren opp som ny sentral makthaver i Nord-Korea.
tirsdag 16. juni Dagbladet
Nord-Korea sprengte samarbeidskontor: – Dette kan bli farlig
Ødeleggelsen av et samarbeidskontor nær Sør-Koreas grense kan få store konsekvenser for samarbeidet mellom landene. Nå varsler Sør-Korea «kraftig svar» hvis situasjonen eskalerer.
tirsdag 16. juni TV 2
Nord-Korea sprengte samarbeidskontor i lufta
Regimet i Nord-Korea har ødelagt et kontor for samarbeid med Sør-Korea. All kommunikasjon mellom landene er angivelig kuttet.
tirsdag 16. juni ABC Nyheter
Nord-Korea truer med å sende militæret inn i demilitariserte grenseområder
Nord-Korea har den siste tiden rettet hard kritikk mot nabolandet. Trusselen om å sette inn militæret skal være svar på «propaganda» sendt inn i landet av avhoppere i Sør-Korea.
tirsdag 16. juni NRK
Nord-Koreas militære truer med å gå inn i demilitariserte grenseområder
Som svar på at avhoppere sendes «propaganda» inn i Nord-Korea, truer landets militære med å gå inn i deler av den demilitariserte sonen.
tirsdag 16. juni VG
Kims trusler
To år etter det historiske møtet mellom Donald Trump og Kim Jong-un øker spenningen igjen på den koreanske halvøy. Det siste uken har Kims regime trappet opp trusler og anklager, mot både Sør-Korea og USA.
mandag 15. juni VG
Lover å produsere stridsvogntårnene i Norge (+)
Dersom Sør-Korea får levere nye stridsvogner til Hæren, vil tårnene bli laget i Norge. Hyundai Rotem, som produserer stridsvognen K2 Black Panther, er også villig til å lisensiere bort produksjon av reservedeler til norsk industri.  kjetil@aldrimer.no Det sier visepresident...
mandag 15. juni Aldri mer
Krisemøte i Sør-Korea etter trusler fra nord
Sikkerhetsmyndighetene i Sør-Korea har hatt krisemøte søndag etter flere trusler fra Nord-Korea og økt spenning mellom nabolandene. Chung Eui-yong, direktør for nasjonal sikkerhet ved presidentkontoret, og de øverste sikkerhetsansvarlige i Sør-Korea, inkludert...
søndag 14. juni Aldri mer
Nord-Korea bryter kontakten mellom Trump og Kim
Forhandlingene med USA og Trump har nådd et definitivt dødpunkt, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA i Nord-Korea.
fredag 12. juni NRK
Nord-Korea gir USA beskjed om å holde seg unna
Nord-Korea gir USA en reprimande for å ha kritisert landets beslutning om å kutte all kommunikasjon med Sør-Korea og sier det kan gå utover presidentvalget. Avgjørelsen fra Nord-Korea om å kutte direkte telefonforbindelser, kommunikasjon og samarbeidsprosjekter med naboen i...
torsdag 11. juni Aldri mer
Nord-Korea bryter kommunikasjon med Sør-Korea
Ledelsen i Nord-Korea vil kutte alle forbindelser med Sør-Korea på grunn av propaganda fra avhoppere, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Det har ulmet mellom de to nabolandene i lengre tid, og tirsdag kom meldingen fra Nord-Korea om at landets ledelse ville kutte direkte kommunikasjonslinjer...
tirsdag 9. juni Aldri mer
Nord-Korea bryter kommunikasjonen med Sør-Korea
Ledelsen i Nord-Korea vil kutte alle forbindelser med Sør-Korea på grunn av propaganda fra avhoppere, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.
mandag 8. juni $ Aftenposten
Nord-Korea vil kutte all kontakt med Sør-Korea
Nord-Korea vil først kutte alle telefonlinjer med Sør-Korea, ifølge nyhetsbyrå.
mandag 8. juni VG
Nordkoreanske medier korrigerer myter: – Kim kan ikke teleportere
Nord-Koreas offisielle avis avviser at landets leder på magisk vis kan trekke sammen rommet, en tradisjon brukt i myteskapingen om landets grunnlegger Kim Il-Sung og Kim Jong-uns forgjenger Kim Jong-il.
mandag 25. mai ABC Nyheter
Disse landene hevder coronaviruset ikke har kommet til dem
Null smittede og ingen døde. Det er det Nord-Korea og Turkmenistan rapporterer om.
mandag 25. mai VG
Kim Jong-un planlegger økt atomavskrekking
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har deltatt på et møte der planer for opptrapping av landets evne til kjernefysisk avskrekking ble lagt fram.
søndag 24. mai ABC Nyheter
Nå er Nord-Koreas leder Kim Jong-Un «forsvunnet» igjen
I begynnelsen av mai dukket Kim Jong-Un opp etter å ha vært borte fra offentligheten i lengre tid. Nå har diktatoren forsvunnet igjen.
lørdag 23. mai ABC Nyheter
De avgjørende momentene i stridsvognsduellen (+)
ANALYSE: Etter å ha trenert stridsvognanskaffelsen i årevis, lover regjeringen nå en politisk avklaring i løpet av 2021. Spørsmålet nå, er hvor mange stridsvogner det blir, hvor raskt, til hvilken pris og fra hvilken produsent? kjetil@aldrimer.no Den dominerende favoritten...
mandag 18. mai Aldri mer
Spiontjeneste: Derfor forduftet diktatoren
Etterretningstjenesten i Sør-Korea tror de vet hvorfor Kim Jong-un uventet droppet av radaren tre uker.
torsdag 7. mai TV 2
Bildene av Kim Jong-un skaper heftige spekulasjoner
I starten av mai viste den nordkoreanske lederen seg offentlig igjen for første gang på flere uker. Nå lurer mange på om det virkelig var Kim Jong-un som dukket opp på åpningen av en ny fabrikk i Pyongyang.
onsdag 6. mai ABC Nyheter
ASIA

New York Times: Vet ikke hva som skjer i Nord-Korea
Da Nord-Koreas leder Kim Jong-un ble borte i tre uker, verserte det rykter om hans skjebne som sprikte i alle retninger. Men ingen sitter med god nok etterretning når det gjelder hva som egentlig foregår i den lukkede staten.
mandag 4. mai VG
Sør-Korea tror Kim ikke gjennomgikk operasjon
Det er ingenting som tyder på at Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gjennomgått en operasjon, sier en høytstående sørkoreansk kilde til nyhetsbyrået Yonhap.
søndag 3. mai ABC Nyheter
Sør-Korea: Kim Jong-un ser ikke ut til å ha operert
Nord-Koreas leder ser ikke ut til å ha vært gjennom en operasjon, sier sørkoreanske myndigheter.
søndag 3. mai TV 2
Skyting på grensen mellom Nord- og Sør-Korea
Nordkoreanske soldater avfyrte i natt flere skudd mot en sørkoreansk grensepost. Sørkoreanerne skjøt tilbake og det er ikke klart om noen ble såret.
søndag 3. mai NRK
Skuddveksling mellom Sør- og Nord-Korea
En sørkoreansk grensevakt ble søndag truffet av flere skudd fra Nord-Korea. Sør-Korea svarte med to skudd mot nord.
søndag 3. mai $ Aftenposten
Sør-koreansk grensepost beskutt
Flere skudd ble avfyrt ved den demilitariserte sonen på grensen mellom Sør-Korea og Nord-Korea, opplyser nyhetsbyrået Yonhap. Ingen er meldt skadet.
søndag 3. mai TV 2
Trump glad for at Kim er tilbake
USAs president Donald Trump sier han er glad for at Nord-Koreas leder er tilbake, og at han åpenbart er ved god helse.
søndag 3. mai TV 2
– God, gammeldags spionasje er ekstremt krevende i Nord-Korea
Nord-Korea er nærmest hermetisk lukket for omverdenen, noe som skaper store problemer for dem som har interesse av å spionere på landet.
lørdag 2. mai ABC Nyheter
Slik er Kim Jong-uns spektakulære feriested
Nord-Koreas diktator unngikk offentligheten i tre uker. Flere spor peker i retning av at han oppholdt seg på et storkompleks øst i landet.
lørdag 2. mai TV 2
– Grunnløse rykter
Sørkoreanske myndigheter er kritiske etter spekulasjonene om Nord-Koreas leder Kim Jong-un. De mener den har forårsaket «unødvendig forvirring og kostnader».
lørdag 2. mai TV 2
Kim Jong-un dukka opp på gjødselfabrikk
Herskaren i Nord-Korea, Kim Jong-un, har vist seg offentleg for første gong på tre veker, melder det nordkoreanske nyheitsbyrået KCNA.
lørdag 2. mai NRK
Kim Jong-un har vist seg offentlig
Kim Jong-un har vist seg i offentligheten for første gang på 20 dager.
fredag 1. mai TV 2
Kim dukket opp igjen etter 20 dager
Kim Jong-uns fravær fikk ryktebørsene til å gå varme, men fredag dukket han opp igjen.
fredag 1. mai Dagbladet
Kims «forsvinning»: Luksusbåter kan gi svar
Kim Jong-un har ikke vist seg offentlig på over to uker, men diktatorens luksusfarkoster kan avsløre hvor han befinner seg.
fredag 1. mai Dagbladet
Tror koronafrykt har sendt Kim Jong-un i skjul
BEIJING : Frykt for å bli smittet av koronaviruset kan være grunnen til at Nord-Koreas leder ikke har vist seg offentlig på flere uker, mener gjenforenings­ministeren i nabolandet.
torsdag 30. april NRK
Falske bilder av «død» Kim Jong-un
Manipulerte bilder og videoer av den nordkoreanske diktatorens «begravelse» har florert på sosiale medier igjen.
tirsdag 28. april Dagbladet
Korea-ekspert til VG: – Det er et overdrevet ryktespill
– Når tidligere gatefeiere i Nord-Korea nå er blitt eksperter og analytikere på Kim-regimet, er det kanskje på tide å dempe rykteflommen, sier Geir Helgesen, mangeårig kjenner av politikk og kultur på den Koreanske-halvøya.
tirsdag 28. april VG
Trump sier han vet hvordan det går med Kim
– Jeg har en veldig klar oppfatning av hvordan det går, men jeg kan ikke fortelle noe, sier USAs president Donald Trump om helsen til Kim Jong-un.
tirsdag 28. april $ Aftenposten
Kim Jung-uns søster er en mystisk kvinne
BEIJING : Nord-Koreas leder Kim Jong-un er forsvunnet fra offentligheten, og noen hevder at han er alvorlig syk. Det kaster lys på hans søster, men hvem er den mystiske Kim Yo Jong?
tirsdag 28. april NRK
Donald Trump: – Vet hvordan det går med Kim Jong-un
Spekulasjonene svirrer rundt helsetilstanden til Nord-Koreas diktator. USAs president hevder han vet hvordan det går med ham – men vil ikke fortelle noe nå.
tirsdag 28. april VG
Dette vet vi om Nord-Koreas mektigste kvinne
Eksperter peker på Kim Yo-jong som en mulig arvtaker etter Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.
mandag 27. april TV 2
Flere angivelige livstegn fra Kim Jong-un etter rykteflom
Nord-Koreas statlige medier har viderebrakt enda flere uttalelser fra Kim Jong-un etter spekulasjoner om helsetilstanden hans.
mandag 27. april TV 2
Er lillesøster en diktator?
Kim Yo-jong (32) kan komme til å bryte glasstaket og bli noe så sjeldent som en kvinnelig diktator.
mandag 27. april VG
Dette kan bli Nord-Koreas maktelite
Kim Yo-jong, Kim Jong-uns søster, er trolig den som overtar dersom han settes ut av spill. Disse personene i den nordkoreanske lederkretsen kan bli hennes viktigste støttespillere.
mandag 27. april VG
- Kim Jong-un er i live og frisk
Kim Jong-un har vært forsvunnet fra offentligheten siden 11. april. Nå hevder en sørkoreansk sikkerhetsrådgiver at diktatoren er i live.
søndag 26. april Dagbladet
VERDEN

Sørkoreansk sikkerhetsrådgiver: – Kim Jong-un er i live og frisk
– Han har oppholdt seg i Wonsan-området siden 13. april, sier sikkerhetsrådgiveren til CNN.
søndag 26. april VG
Rykter og spekulasjoner rundt den nordkoreanske lederens fravær. – Har vært borte flere ganger tidligere.
Har han tatt en hjerteoperasjon? Gjemmer han seg for koronaviruset? Eller er den nordkoreanske lederen Kim Jong-un allerede døende? – Bare en svært liten sirkel av innviede vet, påpeker ekspert.
søndag 26. april $ Aftenposten
Hvem kan ta over for Nord-Koreas diktator?
BEIJING/OSLO : Spekulasjonene rundt Kim Jong-uns helsetilstand florerer. – Det er sterke føringer for at en eventuell etterfølger må komme fra familien, sier eksperter.
søndag 26. april NRK
Norsk ekspert mistenker covid-19
Kim Jong-un har vært forsvunnet fra offentligheten siden 11. april og bare de aller nærmeste vet hvorfor.
søndag 26. april Dagbladet
Skulle ryktene om hans død være sanne, vil det være dramatisk
Siden 11. april har Nord-Koreas diktator Kim Jong-un vært sporløst forsvunnet. Og nå ryktes det at lederen for et av verdens mest lukkede land er død.
søndag 26. april TV 2
Dette mener ekspertene om Kims uforklarlige forsvinning
Flere spekulerer i om Kim Jong-un kan være død. Eksperter sier det er troverdig at han er syk, men at det fortsatt er høyst usikkert om han er død.
søndag 26. april TV 2
Nye spekulasjoner om Kim Jong-uns helse
Lørdag gikk Kim Jong-un glipp av en viktig markering i Nord-Korea. Nå svirrer ryktene om hans død.
søndag 26. april ABC Nyheter
Nye spekulasjoner: Kims tog har stått ved luksusferiested i nesten én uke
Det som trolig er Kim Jong-uns personlige tog er observert på satellittbilder fra feriebyen Wonsan. Ryktene om Kims helse har blitt sterkere, etter at han gikk glipp av nok en viktig markering lørdag.
søndag 26. april NRK
Eksperter om Kim Jong-un-ryktene: – Større kredibilitet nå
Spekulasjoner rundt Nord-Koreas diktator Kim Jong-un sin helsetilstand sprer seg, etter at det dukket opp rykter om at han skal ha være alvorlig syk etter å ha gjennomgått en operasjon. Nord-Korea-eksperter mener det nå er mer troverdig at han har alvorlige helseproblemer.
lørdag 25. april VG
Kina sender leger for å behandle Kim Jong-un
En kinesisk delegasjon med leger og annet helsepersonell er sendt til Nord-Korea. Landets diktator Kim Jong-un skal være alvorlig syk og trenger behandling.
lørdag 25. april NRK
Reuters: Kim Jong-un får legehjelp fra Kina
Nyhetsbyrået hevder at et team med kinesiske leger har reist til Nord-Korea for å gi råd til Kim Jong-un.
lørdag 25. april ABC Nyheter
Reuters: Kina har sendt medisinsk hjelp til Kim Jong-un
Anonyme kilder hevder til nyhetsbyrået at Kina har sendt et team til Nord-Korea, deriblant medisinske eksperter som kan gi Kim Jong-un råd.
lørdag 25. april VG
Reuters: Får legehjelp fra Kina
Nyhetsbyrå hevder at Kina har sendt medisinske eksperter til Nord-Korea for å rådgi Kim Jong-un.
lørdag 25. april Dagbladet
Trump tviler på ryktene om Kim
USAs president Donald Trump tror ikke ryktene om Nord-Koreas leder Kim Jong-uns svekkede helsetilstand er sant.
fredag 24. april TV 2
Mysteriene: Alvorlig sykdom, søster i kulissene og hemmelig datter
Kim Jong-un ryktes å være alvorlig syk. Hva som egentlig skjer og hva som kan skje framover er en gåte.
torsdag 23. april Dagbladet
En smak av det autoritære
Er vi skapt for alle unntakene i corona-krisen? Hvordan virker ufriheten på oss, og hva kan vi egentlig forvente av utholdenhet, helt realistisk?
onsdag 22. april VG
Pentagon: Kim Jong-un fortsatt ved makten
Pentagon mener Nord-Koreas leder Kim Jong-un fortsatt har full kontroll over militæret og landets atomvåpen.
onsdag 22. april ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL