Kina
Kina og Russland la ned veto mot nye Nord-Korea-sanksjoner
Kina og Russland la ned veto i Sikkerhetsrådet mot å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea for landets mange rakettester. Rådets 13 øvrige medlemmer sa ja.
00:32 TV 2
Veto mot Nord-Korea sanksjoner
Kina og Russland la ned veto i sikkerhetsrådet mot å innføre nye sanksjoner mot Nord-Korea for landets mange rakettester. Rådets 13 øvrige medlemmer sa ja til sanksjonene, som USA foreslo etter at Nord-Korea testet et ballistisk missil, melder NTB.
00:09 NRK
Med ett ord økte spenningen mellom Kina og USA betraktelig
Nylig gjorde president Joe Biden noe som ingen tidligere president har gjort. Et kort og kontant «ja» ble møtt med vantro fra det oppmøtte pressekorpset.
21:21 ABC Nyheter
– Dette er et ladet øyeblikk for verden
USAs utenriksminister går hardt ut mot Kina.
torsdag 17:52 TV 2
Lekkasje: Slik er Kinas «arbeidstreningssentre» fra innsiden
«Lærerne» er væpnet politi og «elevene» går med håndjern og sekk over hodet, ifølge lekkede dokumenter.
onsdag 20:39 NRK
Svarte Biden litt for klart om Taiwan?
Et «ja» og en kort setning. Det var nok til å sende støt på tvers av Taiwanstredet.
onsdag 17:10 NRK
- Mente det han sa
Fredag uttalte USAs president Joe Biden at USA vil sette inn militære styrker dersom Taiwan blir angrepet av Kina. Så ble uttalelsen korrigert. - Veldig problematisk, mener USA-ekspert, som tror Biden mente det han sa.
onsdag 04:10 Dagbladet
Ber om granskning etter bildelekkasje fra Kina
Tyskland ber om granskning etter at det ble lekket bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer for uigurer i Xinjiang-provinsen. – I en samtale med sin kinesiske kollega Wang Yi viste Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock til sjokkerende rapporter om svært alvorlige brudd på...
tirsdag 17:11 NRK
VERDEN

Tyskland ber om gransking etter lekkede bilder fra Kinas fangeleirer
Tyskland ber om gransking etter at det ble lekket bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer for uigurer i Xinjiang-provinsen.
tirsdag 17:08 VG
Kinesiske og russiske kampfly fløy nær Japan under toppmøte
Kinesiske og russiske kampfly gjennomførte tirsdag en felles flyging over Japanhavet og Østkinahavet. Flygingen skjedde idet lederne i den såkalte «firerbanden,» et sikkerhetssamarbeid mellom Australia, India, Japan og USA, møttes i Tokyo. Japans forsvarsminister Nobuo Kishi...
tirsdag 13:26 NRK
Kinesiske og russiske kampfly fløy nær Japan under toppmøte
Kinesiske og russiske kampfly gjennomførte tirsdag en felles flyging over Japanhavet og Østkinahavet.
tirsdag 13:24 ABC Nyheter
Nye detaljer om Kinas fangeleirer
En dokumentlekkasje som Aftenposten og en rekke andre medier har fått tilgang til viser for første gang bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer i Xinjiang. En ukjent hacker har hentet flere tusen filer som aldri var ment for offentligheten fra politiservere i Xinjiang, skriver Aftenposten. Filene...
tirsdag 09:27 NRK
Håp om bedre diplomatisk forhold mellom Australia og Kina
Kinas statsminister Li Keqiang gratulerer Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese, og avslutter dermed ett år med islagt diplomatisk forhold. – Den kinesiske parten er klar til å samarbeide med australierne for å gjennomgå fortiden, se inn i fremtiden og fremme sunn og...
tirsdag 09:19 NRK
Lekkasje viser nye detaljer om Kinas omskoleringsleire
En dokumentlekkasje som Aftenposten og en rekke andre medier har fått tilgang til viser for første gang bilder fra innsiden av Kinas fangeleirer i Xinjiang. En ukjent hacker har hentet flere tusen filer som aldri var ment for offentligheten fra politiservere i Xinjiang, skriver Aftenposten. Filene...
tirsdag 08:35 NRK
Lavrov: Russland vil knytte seg tettere til Kina
– Vi må søke samarbeid østover på grunn av Vestens holdning til Russland, sier utenriksminister Lavrov. Han mener situasjonen setter fortgang i utviklingen av de økonomiske båndene til Kina. Lavrov nevner også India og Iran som viktige partnere i fremtiden.
tirsdag 08:23 NRK
Kina trosser USA: Varsler store oppkjøp av russisk olje
Mens store deler av Russlands viktigste handelspartnere har stengt kranene for russisk olje og gass, går Kina motsatt vei.
mandag 21:20 ABC Nyheter
Biden lover krigsstøtte
The New York Times skriver at selv ansatte i Det hvite hus ble tatt på sengen av svaret til Joe Biden under mandagens pressekonferanse i Tokyo.
mandag 19:22 TV 2
Kina med advarsel til Joe Biden
Kina advarer USAs president Joe Biden om ikke å undervurdere besluttsomheten til Kina i Taiwan-konflikten, melder AFP. Tidligere i dag sa Biden at han er villig til å forsvare Taiwan militært. Kina har flere ganger tidligere truet med å innta Taiwan med våpenmakt.
mandag 09:48 NRK
Skal overvåke militære øvelser mellom Russland og Kina
USA og Japan skal samarbeide om å overvåke de maritime øvelsene Kina har sammen med Russland.
mandag 08:12 TV 2
Biden villig til å bruke makt i forsvar av Taiwan
President Joe Biden i USA sier han er villig til å bruke makt for å forsvare Taiwan, og at USA og andre land vil jobbe mot at Kina bruker makt i Taiwan. Det melder Reuters.
mandag 08:07 NRK
Oppdaget urskog i «gigantisk» synkehull
Forsker tror det vil bli oppdaget nye plante- og dyrearter i det nyoppdagede synkehullet sør i Kina.
lørdag 14:15 Dagbladet
Shanghai stenger ned for å stoppe koronasmitte
Shanghais finansdiskitrikt Jingan vil stenge alle supermarkeder og butikker og beboere blir bedt om å holde seg hjemme til minst tirsdag, skriver Reuters. Distriktet planlegger å gjennomføre massetesting av koronaviruset fra søndag til tirsdag. Verdens helseorganisasjon (WHO) har nylig bedt...
lørdag 13:47 NRK
FNs menneskerettighetssjef på sjeldent besøk i Xinjiang
FNs høykommissær for menneskerettigheter reiser snart til Xinjiang-provinsen, der Kina anklages for grove overgrep mot minoriteter. Det blir første gang på 17 år at en menneskerettssjef i FN besøker Kina. FN-kontoret har i årevis bedt om «meningsfull og...
fredag 20. mai NRK
Joe Biden har ankommet Øst-Asia – kan bli møtt med atomprøvesprengning
USAs president Joe Biden kan bli tatt imot av en nordkoreansk atomprøvesprengning når han besøker Øst-Asia. Også Kina viser muskler med en militærøvelse.
fredag 20. mai VG
Kina holder militærøvelse under Bidens Asia-besøk
Kina holder en militærøvelse i omstridte farvann i Sør-Kinahavet når USAs president Joe Biden er på besøk i Sør-Korea og Japan. Sjøfartsmyndighetene i øyprovinsen Hainan i Kina opplyser at øvelsen begynte torsdag og vil pågå fram til...
fredag 20. mai NRK
Kina holder militærøvelse under Joe Bidens Asia-besøk
Kina holder en militærøvelse i omstridte farvann i Sør-Kinahavet når USAs president Joe Biden er på besøk i Sør-Korea og Japan.
fredag 20. mai ABC Nyheter
Nord-Korea vil gjøre som Kina: - Tviler på at det kommer til å funke
Nord-Korea står overfor sitt første - og største - coronautbrudd siden pandemien startet i 2020. Eksperter frykter at landet ved å følge Kinas taktikk vil skape en humanitær katastrofe.
torsdag 19. mai VG
USA oppfordrer WHO til å invitere Taiwan
USA oppfordrer Verdens helseorganisasjon (WHO) til å invitere Taiwan til årskonferansen neste uke, trass i Kinas motstand.
onsdag 18. mai ABC Nyheter
USA: – Sikter fire kinesiske etterretningsoffiserer for spionasje
Totalt fem personer er siktet for spionasje i USA, ifølge justisdepartementet.
onsdag 18. mai TV 2
Disse damene går seg til ny kunnskap
Denne gjengen spaserer frem et bedre norsk. I tillegg lærer de at vi mennesker stort sett er like, på innsiden.
onsdag 18. mai $ Fredriksstad Blad
Tiananmen-statue opp i Oslo
Eit minnesmerke over Tiananmen-massakren i Beijing i 1989 skal settast opp på Universitetet i Oslo neste veke. Statuen «Skamstøtta» vart forbode av kinesiske styresmakter som fjerna han frå universitetet i Hongkong i fjor. Generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Noreg...
tirsdag 17. mai NRK
Set opp minnesmerke for Tiananmen-massakren i Oslo
Då ein versjon av statuen blei sett opp i København, reagerte kinesiske myndigheiter sterkt. Neste veke kjem minnesmerke til Oslo.
tirsdag 17. mai NRK
WSJ: China Eastern-fly ble styrtet med vilje
Flyet fra China Eastern som styrtet i en fjellside i Kina i mars, ble trolig styrtet med vilje av noen om bord, tror amerikanske etterforskere.
tirsdag 17. mai ABC Nyheter
ASIA

Kinesisk fly truleg styrta med vilje
Flyet frå China Eastern som styrta i ei fjellside i Kina i mars, vart truleg styrta med vilje av nokon om bord, trur amerikanske etterforskarar. – Flyet gjorde som det vart bede om av nokon i cockpiten, seier ei kjelde med kjennskap til etterforskinga til Wall Street Journal. Dataa viser at nokon om...
tirsdag 17. mai NRK
Best i verden - så raknet alt
Fram til februar i år var det bare registrert 212 coronadødsfall i millionbyen Hongkong. Siden har coronaviruset krevd mer enn 9000 menneskeliv.
tirsdag 17. mai Dagbladet
Børsoppgang i Kina
På børsen i Hongkong har den telknologitunge Hang Seng-indeksen steget med 3 prosent på morgenkvisten, melder Reuters. Den kinesiske netthandel-giganten Alibaba steg med 3,4 prosent kort tid etter børsåpning.
tirsdag 17. mai NRK
USA taper kappløpet mot Kina: Marinen vil skrote krigsskipene som skulle bli redningen
Marineoffiser Michael Gilday ønsker å skrote USAs ferske flåte av krigsskip, samtidig som de forsøker å holde tritt med Kina. Nå løper stormakten i øst fra dem.
søndag 15. mai ABC Nyheter
Unik utstilling i Lillehammer: – Gjør noe ingen har gjort før
Lillehammer kunstmuseum åpner fredag en unik utstilling med 26 kvinnelige samtidskunstnere fra Kina. - Dette har ingen gjort før, sier museumsdirektør Nils Ohlsen.
lørdag 14. mai $ Oppland Arbeiderblad
Langrenn: Rønning fortsetter som Kina-trener
Bernhard Rønning snur og vil likevel være trener for Kinas langrennshåp framover. Laget skal ha base i Skandinavia det kommende året.
torsdag 12. mai ABC Nyheter
Evakuerte brennende fly i Kina
Det oppsto brann på et fly fra Tibet Airlines da det kjørte ut av rullebanen sørvest i Kina torsdag morgen, ifølge lokale medier. Ingen skal ha mistet livet.
torsdag 12. mai TV 2
Kina ut mot WHO: – Uansvarlig
Kinas strategi mot coronaviruset er lite bærekraftig, mener WHO. Kina tar kraftig til motmæle og på flere sosiale medier-plattformer er kritikken fra WHO sensurert.
torsdag 12. mai VG
Detaljen om den populære appen vet du nok ikke om. Men det bør du
TikTok øker stadig i popularitet, men appen egner seg ikke for alle, advarer eksperter.
onsdag 11. mai TV 2
WHO mener Kinas nullstrategi mot koronasmitte er ikke bærekraftig
Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt Kina endre strategi mot bekjempelsen av koronaviruset og kaller den lite bærekraftig. – Når det kommer til strategien om nullvisjon for covid så tror vi ikke at det er bærekraftig tatt i betraktning virusets utvikling og hva vi forventer i...
onsdag 11. mai NRK
WHO: Kinas corona-strategi er ikke bærekraftig
Kinas såkalte null covid-strategi for å bekjempe pandemien er ikke bærekraftig, mener Verdens helseorganisasjon (WHO).
tirsdag 10. mai ABC Nyheter
Shanghai-beboere overrumplet av nye nedstenginger
I flere områder av Shanghai har innbyggerne igjen fått ordre om å bli hjemme for å hindre coronasmitte til tross for at smitten fortsetter å falle.
tirsdag 10. mai ABC Nyheter
Australia vil ikke ha Kina på Salomonøyene
Australia vil jobbe sammen med allierte for å forhindre at Kina etablerer en militærbase på Salomonøyene, lover statsminister Scott Morrison. Salomonøyene og Kina inngikk sikkerhetsavtale i april, noe vestlige allierte frykter at kan gi Kina militært fotfeste i det...
mandag 9. mai NRK
John Lee valgt til ny leder i Hongkong
Den tidligere sikkerhetssjefen John Lee ble valgt som ny leder i Hongkong. Han var eneste kandidat og fikk 99 prosent av stemmene.
søndag 8. mai ABC Nyheter
John Lee ny leder i Hongkong
Den tidligere sikkerhetssjefen er kjent for sin lojalitet til Beijing.
søndag 8. mai TV 2
Urin kan være en hjelper ut av matvarekrisen
Det kan virke som en grov måte å gjødsle plantene på. Men ved å bruke menneskeurin kan jordens begrensede gjødselressurser få et kjærkomment tilskudd.
lørdag 7. mai VG
Et av verdens største selskaper falt med 240 milliarder da «Ma» ble arrestert
Frykten for at styrtrik gründer hadde blitt arrestert skapte panikk på den kinesiske børsen.
fredag 6. mai NRK
Utset idrettsleikar i Kina
Dei asiatiske leikane som skal finne stad i Hangzhou i september har vorte utsett til ein uspesifisert dato. Det rapporterte kinesiske statlege medium fredag, med tilvising til olympiske rådet for Asia. Ingen grunn vart oppgitt for forseinkinga, men kunngjeringa kjem medan Kina kjempar mot ei gjenoppblomstring...
fredag 6. mai NRK
Dødstallene etter bygningskollaps i Kina stiger
Antall døde etter bygningskollaps i Hunan-provinsen i Kina forrige uke har steget til 53 personer. – De som var innesperret og som man ikke fikk kontakt med, er alle blitt funnet. Ti personer er reddet ut i live, og 53 personer er døde, meldte den statlige kringkasteren CCTV fredag da...
fredag 6. mai NRK
53 død etter bygningskollaps
Antall døde etter bygningskollapsen i en by i Hunan-provinsen i Kina i forrige uke, har nå steget til 53.
fredag 6. mai TV 2
Dødstallet stiger etter kinesisk bygningskollaps
Minst 26 personer mistet livet da en boligblokk kollapset i Changsha i Hunan-provinsen i Kina i forrige uke, melder statlige medier i landet. Det var en åtte etasjer høy bygning som raste sammen fredag i forrige uke. Siden har det pågått leting etter ofre i ruinene. Representanter for...
torsdag 5. mai NRK
Hongkong og Beijing letter på coronarestriksjoner
Strender og bassenger er gjenåpnet i Hongkong, mens Kinas hovedstad Beijing letter på karantenereglene for utenlandske reisende.
torsdag 5. mai ABC Nyheter
En besvergelse mot nyfascisme
KAPITALISME: Dreier kampen seg ikke nå om retten til ikke å bli utbyttet, men retten til å få lov til å delta? Det er mye som er verdifullt i Mikkel Bolt Rasmussens korte bok om fascismens mulige tilbakekomst i dagens verden – men den er svak med tanke på empirisk...
onsdag 4. mai Ny Tid
Fascismens æstetiske fremtrædelsesformer
FASCISME: Denne manifesterer sig ikke nødvendigvis gennem massespektakler og revolutionære brud, og den er ikke et primært europæisk fænomen. Men gerne et produkt af politiske kriser i de moderne kapitalistiske stater.
onsdag 4. mai Ny Tid
Ole Einar Bjørndalen tror han er ferdig med Kina
Ole Einar Bjørndalen har vært Kinas landslagssjef i skiskyting siden 2019. Til TV 2 sier han at han regner seg ferdig med jobben etter at kontrakten løp ut.
tirsdag 3. mai ABC Nyheter
VERDEN

Bjørndalen tror han er ferdig med Kina
Stilte tøffe krav i sin evaluering etter sesongen, men fikk aldri noen tilbakemelding.
tirsdag 3. mai TV 2
Kaos i Shanghai – her blir sykehjemsbeboer feilaktig fraktet til likhuset
Begravelsesagenter måtte returnere en mann i likpose etter å ha oppdaget at han var i live.
tirsdag 3. mai TV 2
Oppdager liv i likposen – skandalen ryster Shanghai
Søndag ble en beboer på et sykehjem i Shanghai feilaktig erklært død og pakket i likpose. Begravelsesagenter som kom for å hente ham oppdaget at han var i live. Hendelsen ble filmet, og har skapt sterk harme i Shanghai som er i streng lockdown på grunn av koronaviruset.
tirsdag 3. mai TV 2
Reportere uten grenser med dyster dom over pressefriheten
Norge troner fortsatt på toppen, mens flere andre demokratiske land faller på statistikken, viser årets pressefrihetsindeks fra Reportere uten grenser (RSF).
tirsdag 3. mai VG
Shanghai: Folk tvinges i karantene – selv om de tester negativt
Flere hundre tusen mennesker i Shanghai er ført til coronasentre. Noen forteller at de ble tvunget til leiren selv om de hadde testet negativt.
tirsdag 3. mai VG
Koronarestriksjonene er tilbake
Det innføres strengere koronarestriksjoner i Kinas hovedstad Beijing, blant annet ytterligere krav til testing.
søndag 1. mai TV 2
Beijing med nye koronarestriksjoner
Det innføres strengere koronarestriksjoner i Kinas hovedstad Beijing, blant annet ytterligere krav til testing. Innstrammingene ble kunngjort i det storbyen startet den fem dager lange markeringen av arbeidernes dag. Fra 5. mai må man ha avlagt negativ koronatest den siste uka for å «entre...
søndag 1. mai NRK
38 koronadødsfall lørdag i Shanghai
Kinesiske myndigheter melder om 38 nye koronadødsfall i millionbyen Shanghai lørdag. 7084 nye smittetilfeller er registrert, ifølge Reuters. Begge tallene er noe lavere enn dagen før. 90 prosent av de smittede har ingen symptomer på sykdom.
søndag 1. mai NRK
Bygning kollapset i Kina
Flere titalls mennesker er enten fanget eller savnet etter en bygningskollaps i Changsha sentralt i Kina, melder AFP, som siterer statlige medier. Søke- og redningsaksjoner er nå inne i sin andre dag. 23 mennesker skal være fanget i ruinene, mens 39 andre ikke er funnet.
lørdag 30. april NRK
Minst 18 fanget under sammenrast bygning i Kina
Minst 18 mennesker er fanget i ruinene av en stor bygning som har rast sammen i byen Changsha i det sentrale Kina, ifølge myndighetene.
lørdag 30. april ABC Nyheter
Støre ber Kina ta tydelig standpunkt i Ukraina-krigen
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) oppfordret Kina til å ta et tydelig standpunkt i Ukraina-krigen da han snakket med Kinas statsminister Li Keqiang fredag.
fredag 29. april ABC Nyheter
Kinesisk by innstiller hundrevis av fly etter ett mistenkt coronatilfelle
Den kinesiske byen Guangzhou har innstilt hundrevis av fly og starter massetesting av 5,6 millioner mennesker – etter kun ett mistenkt coronatilfelle.
torsdag 28. april VG
Kinesisk by stenger for flytrafikk
Den kinesiske byen Guangzhou har innstilt hundrevis av flyreiser og lanserer massetesting av 5,6 millioner mennesker etter kun ett mistenkt koronatilfelle. Kina står ovenfor landets verste koronautbrudd siden toppen av den første smittebølgen i 2020. Torsdag ble det registrert 11.367 nye smittede...
torsdag 28. april NRK
Xiao Xiao (28) er «for gammel» til å bli gift
Unge menn og kvinner i verdens mest folkerike land velger i økende grad bort ekteskap. Kinesiske myndigheter er urolige for utviklingen. 28 år gamle Xiao Xiao er singel og blir stemplet som «overflødig», fordi hun ikke er gift. Hun har, som stadig flere kinesiske kvinner, valgt...
torsdag 28. april NRK
28 år gamle Xiao Xiao er «for gammel» til å bli gift
Unge menn og kvinner i verdens mest folkerike land velger i økende grad bort ekteskap. Kinesiske myndigheter er urolige for utviklingen.
onsdag 27. april NRK
Kina og Iran vil samarbeide mer
Irans president Ebrahim Raisi ga uttrykk for håp om tettere samarbeid med Kina da han onsdag tok imot landets forsvarsminister Wei Fenghe i Teheran.
onsdag 27. april ABC Nyheter
Dramaet i virkelighetens «Borgen»
I tv-serien «Borgen» vikles Grønland inn i stormaktenes jakt etter olje. I virkeligheten er det vel så mye landets mineraler de kjemper om. Paradoksalt nok kan mangel på gruvedrift og metall i Europa gjøre det vanskeligere å nå klimamålene.
onsdag 27. april VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL