Kina
Kraftig advarsel: - Vil bli knust
I sin tale til FNs hovedforsamling kom Kinas utenriksminister Wang Yi med nok en advarsel om Taiwan.
03:15 Dagbladet
Kina ber om en fredelig løsning i Ukraina
Kina oppfordrer Russland og Ukraina til ikke å la krigens konsekvenser spre seg. En diplomatisk løsning må til, framholder Kinas utenriksminister i FN.
lørdag 19:42 ABC Nyheter
Kina med kraftig Taiwan-advarsel i FN
Kina vil ta kraftig grep for å forhindre enhver ekstern støtte til uavhengighet for Taiwan, sier utenriksminister Wang Yi i FNs hovedforsamling.
lørdag 19:29 ABC Nyheter
- Veldig farlige signaler
I et møte med USAs utenriksminister Antony Blinken ga Kinas utenriksminister Wang Yi klar beskjed om hva han mente om USAs Taiwan-politikk.
lørdag 03:22 Dagbladet
Blinken ber Kina sikre fred og stabilitet med Taiwan
USAs utenriksminister Antony Blinken ber Kina jobbe for fred og stabilitet med Taiwan. Det er avgjørende for regional og global sikkerhet, mener han.
fredag 21:18 ABC Nyheter
Én omkom og over 20 personer er savnet etter båtkantring i Kambodsja
En kvinne omkom og 21 kinesiske statsborgere er savnet etter at båten de reiste med kantret utenfor kysten av Kambodsja, ifølge myndighetene.
fredag 16:33 ABC Nyheter
Ukraina og Kinas utenriksministre møttes i New York
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kubela møtte sin kinesiske kollega Wang Weibo på sidelinjen av FNs høynivåuke i New York fredag.
fredag 12:54 ABC Nyheter
Kinesisk politiker dømt til døden
Sun Lijun, en tidligere viseminister i Kina, er dømt til døden for korrupsjon, aksjesvindel og besittelse av ulovlige våpen.
fredag 09:59 ABC Nyheter
VERDEN

Kinesisk politiker dømt til døden
En tidligere viseminister i Kina er dømt til døden for korrupsjon, aksjesvindel og ulovlig våpen, ifølge Reuters som siterer statlig media. Torsdag ble den tidligere justisministeren dømt til døden, også han for korrupsjon. De får to års prøvetid...
fredag 08:30 NRK
23 personer savnet etter båtkantring i Kambodsja
23 kinesiske statsborgere er savnet etter at en båt kantret utenfor kysten av Kambodsja, ifølge AFP. Totalt var det 41 personer om bord i båten da den fikk problemer utenfor kysten av Kambodsja. Kun 18 av de som var om bord er reddet i land, ifølge AFP.
fredag 08:02 NRK
Funnen i live etter 17 dagar
I Kina er ein mann som prøvde å hjelpa folk etter eit jordskjelv funne i live etter 17 dagar. Minst 93 menneske mista livet i jordskjelvet i Sichuan-provinsen tidlegare i september. Mannen jobba ved eit vasskraftverk, og blei verande att under evakueringa for å hjelpa skadde kollegaer, melder...
torsdag 09:22 NRK
Kinesisk eks-justisminister dømt til døden
Kinas tidligere justisminister Fu Zhenghua er dømt til døden. Det melder statlige kinesiske medier, ifølge Reuters. Fu er dømt for å ha tatt imot bestikkelser og for å ha «tøyet lover av egoistiske hensyn». Fu innrømmet i juli å ha tatt imot...
torsdag 06:36 NRK
Kina har laget Model 3-klone til 270 000 kroner med bedre rekkevidde
Kinesiske Changan Automobile har laget en Model 3-klone med Shenlan SL03, men prisen er på under 300 000 kroner.
onsdag 14:17 ITavisen
Kina ber om «våpenhvile gjennom dialog» etter Russland-mobilisering
Kina oppfordrer til våpenhvile og dialog etter Russlands kunngjøring om en delvis militær mobilisering onsdag.
onsdag 13:46 ABC Nyheter
Biden: USA ville forsvart Taiwan mot kinesisk invasjon
President Joe Biden svarer ja på spørsmål om USA ville sendt soldater til Taiwan om den selvstyrte øya skulle bli invadert av Kina, som anser den som sitt territorium.
mandag 19. september VG
Krigen i Ukraina viser at USA ikke er klare for krig med Kina
Våpenforsyningen til Ukraina har utarmet det amerikanske forsvarets lagre av håndvåpen og bomber, skriver Bloomberg-ekspert. Å skulle forsvare Taiwan vil bli langt mer kostbart.
mandag 19. september ABC Nyheter
Åpner for å droppe gjenvalg
USAs president, Joe Biden, har hele tida sagt at han planlegger å stille til gjenvalg i 2024. Det gjør han fortsatt, men i et nytt intervju sier han at det ikke er helt sikkert.
mandag 19. september Dagbladet
Biden har advart Xi om at investorer vil trekke seg ut om Kina støtter Russland
USA har advart Kina mot at investorer vil trekke seg ut av landet i stor skala om de støtter Russland i krigen mot Ukraina, sier USAs president Joe Biden.
mandag 19. september TV 2
Rapport: Har samme svakhet
Ifølge en amerikansk rapport har Kina og Russlands militære de samme svakhetene.
søndag 18. september Dagbladet
Hevder Kina er seks år unna atomkraft-revolusjon: – Nærmere «science fiction»
Kinesisk ekspert mener landet er på nippet til å bli først i verden til å temme den radioaktive energikilden og skape en kjernefysisk energi-revolusjon. Norske Ole Christen Reistad er skeptisk.
søndag 18. september ABC Nyheter
27 døde i bussulykke i Kina
27 personer er døde etter en bussulykke i Kina, ifølge AFP som siterer et statlig media.
søndag 18. september NRK
Ny rapport: Kina og Russlands militære deler samme svakheter
USAs National Defense University har kommet med en omfattende analyse av det kinesiske militæret i en ny rapport. Her konkluderer de med at Kina og Russlands militære har samme akilleshæl. Analytiker advarer derimot mot å undervurdere de kinesiske styrkene.
lørdag 17. september ABC Nyheter
Et blaff av selvinnsikt
Det virket som om den russiske presidenten Vladimir Putin skyldte sin kinesiske kollega Xi Jinping en forklaring på krigen. Det gjorde han vel også, skriver Morten Strand.
lørdag 17. september Dagbladet
Kristin Harila ber om hjelp i kinesisk visumsak – rekordforsøk kan ryke
Norske Kristin Harila prøver å slå verdensrekorden om å raskest bestige verdens 14 høyeste fjell, men manglende visum og klatretillatelse fra kinesiske myndigheter kan spolere forsøket.
fredag 16. september ABC Nyheter
Kina: Foreldre saksøkte datteren de forlot – fikk medhold
En 29 år gammel kvinne i den sørlige kinesiske byen Guangzhou ble saksøkt av sine biologiske foreldre, etter at hun nektet å kjøpe en leilighet til sin yngre bror. Søksmålet vekker harme i Kina.
fredag 16. september ABC Nyheter
Uventet økonomisk oppsving i Kina i august
Kinas fabrikker produserte mer enn forventet i august. Også detaljhandelen kan skilte med overraskende gode tall. Salget av butikkvarer lå 5,4 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge offisielle kinesiske tall, som ble lagt fram fredag. Det var godt over de 3,2 prosentene...
fredag 16. september NRK
«Kiste»-møte vekker oppsikt
Vladimir Putin har en tendens til å få oppmerksomhet rundt sitt møte-møblement. Det skjedde også etter møtet med den kinesiske presidenten torsdag.
fredag 16. september Dagbladet
Skyskraper i brann i Kina
En skyskraper i den kinesiske byen Changsha brenner. Brannen blir beskrevet som eksplosiv og det kommer dramtiske videosekvenser fra stedet
fredag 16. september NRK
Brenner kraftig i skyskraper i Kina
Det har brutt ut en stor brann i en skyskraper i den sentrale kinesiske byen Changsha, melder statlig media. Det er usikkert om noen har omkommet i brannen. Bilder viser tykk røyk som kommer ut av bygget og flere etasjer står i brann.
fredag 16. september NRK
Xi møtte Erdogan i Usbekistan
Kinas president Xi Jinping møtte Tykias president Recep Tayyip Erdogan i Usbekistan fredag, der han blant annet snakket om styrket «gjensidig tillit». – Vi bør styrke den gjensidige politiske tilliten og det strategiske samarbeidet, samt respektere hverandres kjerneinteresser, sa Xi,...
fredag 16. september NRK
Xi møtte Erdogan i Usbekistan
Kinas president Xi Jinping møtte Tykias president Recep Tayyip Erdogan i Usbekistan fredag, der han blant annet snakket om styrket «gjensidig tillit».
fredag 16. september ABC Nyheter
Taiwan: Båndene mellom Russland og Kina skader verdensfreden
Taiwan fordømmer forholdet mellom Russland og Kina og kaller deres styrkede samarbeid en trussel mot global fred og stabilitet.
fredag 16. september ABC Nyheter
Tyfon har truffet storby i Kina – over en million er evakuert
Tyfonen Muifas herjinger har gjort at 1,6 millioner mennesker er evakuert fra hjemmene sine i og rundt Shanghai øst i Kina. Ingen er så langt meldt omkommet.
torsdag 15. september ABC Nyheter
ASIA

Tyfon skyller inn over Øst-Kina
Sterke vinder og pøsregn preger den tettbefolkede østkysten i Kina. Tyfonen Muifa har truffet store byer som Shanghai og Qingdao. Ifølge rikskringkasteren CCTV er Muifa den sterkeste stormen som har truffet Shanghai siden målingene startet i 1949. Minst 426.000 mennesker ble evakuert, og...
torsdag 15. september NRK
- Har ikke blitt sagt før
Kinas tredje mektigste, Li Zhanshu, siteres på ting som vekker oppsikt blant eksperter og politikere i Norge. NTNU-professor Jo Jakobsen mener at Li nå sier ting som ikke har blitt sagt offentlig før fra offisielt hold.
torsdag 15. september Dagbladet
Putin hyller Kinas «balanserte posisjon» til Ukraina
Kina og Russland er to av de mektige landene som samles torsdag og fredag i Usbekistan.
torsdag 15. september TV 2
Tyskland: Naiviteten overfor Kina i handelsspørsmål er over
Tysklands finansminister Robert Habeck sier at det er slutt på all naivitet og varsler en «robust handelspolitikk» overfor Kina.
torsdag 15. september ABC Nyheter
Xi skal møte Belarus' leder
Kinas president Xi Jinping skal møte Belarus' president Aleksandr Lukasjenko under toppmøtet i Shanghaigruppen i Usbekistan, melder kinesiske medier.
torsdag 15. september ABC Nyheter
Xi sier han vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse
Kinas president Xi Jinping sa at han vil at Kina og Russland skal samarbeide som «stormakter» da han møtte Vladimir Putin i Usbekistan torsdag. – Kina er villig til å gjøre en innsats sammen med Russland for at de skal ta rollen som stormakter og spille en veiledende rolle for...
torsdag 15. september NRK
Toppmøte: Putin roser Xi for «balansert posisjon» i Ukraina-konflikten
Kina, Russland og flere andre mektige asiatiske land samles torsdag i Usbekistan for å diskutere blant annet handel og sikkerhet. Invasjonen i Ukraina danner et mørkt bakteppe for møtet.
torsdag 15. september VG
Xi sier han vil jobbe for at både Kina og Russland får mer innflytelse
Kinas president Xi Jinping sa at han vil at Kina og Russland skal samarbeide som «stormakter» da han møtte Vladimir Putin i Usbekistan torsdag.
torsdag 15. september ABC Nyheter
Putin: Vi fordømmer USAs Taiwan-provokasjon
Russlands president Vladimir Putin sier til Kinas president Xi Jinping at han fordømmer USAs provokasjoner i Taiwan. Putin sier videre at han støtter «ett-Kina»-politikken, ifølge Reuters.
torsdag 15. september NRK
Putins ønsker: - Stort dilemma
Torsdag møtes to av verdens mektigste menn. Med seg i bagasjen har en av dem flere ønsker, mener forskere.
torsdag 15. september Dagbladet
Kinas president i Usbekistan – møter Putin for første gang siden invasjonen i Ukraina
Kinas president Xi Jinping er på plass i byen Samarkand i Usbekistan for å delta på toppmøtet i Shanghaigruppen (SCO). Her skal han også møte Vladimir Putin.
torsdag 15. september ABC Nyheter
Vil forby slavearbeid-produkter
EU vil innføre et forbud mot produkter som er framstilt ved tvangsarbeid.
onsdag 14. september TV 2
Alle rutefly fra Shanghai flyplass kansellert på grunn av tyfon
Alle rutefly fra flyplassen i Shanghai i Kina er kansellert som følge av at tynfonen Muifa nærmer seg området, skriver Reuters.
onsdag 14. september NRK
Kinas president har landet i Kasakhstan
Kinas president Xi Jinping har landet i Kasakhstan etter å ha lagt ut på sin første utenlandsreise siden koronapandemien brøt ut. Xi har valgt å besøke to sentralasiatiske land, Kasakhstan og Usbekistan, når han nå har forlatt Kina for første gang siden 2019....
onsdag 14. september NRK
Kinas regjering uttrykker angivelig støtte til Kreml: – Russland forsvarer seg selv
For første gang siden krigsutbruddet i Ukraina skal Kinas tredje mektigste mann ha uttrykt forståelse for den russiske invasjonen. Uttalelsen kommer kort tid før toppmøtet mellom Vladimir Putin og Xi Jinping.
onsdag 14. september ABC Nyheter
Kreml: Putin og Xi vil vise at det finnes et alternativ til Vesten
Russlands president Vladimir Putin og hans kinesiske kollega Xi Jinping skal diskutere både Ukraina-krigen og den anspente Taiwan-situasjonen denne uka.
tirsdag 13. september ABC Nyheter
Putins fryktede venner
Krigen i Ukraina kompliserer vennskapet mellom Putin og Kinas sterke mann Xi Jinping. Samtidig søker Putin støtte hos en annen internasjonalt utstøtt leder.
mandag 12. september Dagbladet
Kinas president gratulerer kong Charles
Kinas president Xi, gratulerte søndag kong Charles.
søndag 11. september NRK
Studenter satt i karantene
Nesten 500 studenter på Kinas fremste universitet for kringkastingsjournalister er satt i karantene etter at det ble oppdaget noen få tilfeller av koronasmitte.
søndag 11. september TV 2
500 studenter satt i karantene i Kina
Nesten 500 studenter på Kinas fremste universitet for kringkastingsjournalister er satt i karantene etter at det ble oppdaget noen få tilfeller av koronasmitte. Alle de 488 studentene på Kommunikasjonsuniversitetet i Beijing, samt 19 lærere og fem assistenter, ble satt på busser og...
søndag 11. september NRK
Verdens høyeste svinefjøs snart ferdigbygd
Kina ferdigstiller et produksjonsanlegg bestående av to 26-etasjers svinefjøs. Ett av byggene er ferdig, og der ventes en produksjon på 1,2 millioner griser.
fredag 9. september Bondebladet
Kina og India trekker styrker tilbake fra omstridt grense
Indiske og kinesiske styrker har begynt å trekke seg tilbake fra et omstridt grenseområde der de har stått mot hverandre i over to år.
fredag 9. september ABC Nyheter
Uventet lav prisvekst i Kina
Prisveksten avtok overraskende i Kina og ble på 2,5 prosent i august. Etterspørselen innenlands ble dempet, og det er igjen nedstenging flere steder i landet. Mens prisnivået for forbrukerne har økt med 2,5 prosent det siste året, har prisene produsentleddet må betale,...
fredag 9. september NRK
Styrtregn i Kina hemmer arbeidet etter jordskjelv
Store mengder regn hemmer arbeidet etter jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina mandag. Regnet er ventet å vare til og med fredag.
torsdag 8. september ABC Nyheter
Kinesisk gigantby forlenger nedstengning
Den kinesiske byen Chengdu forlenger strenge smitteverntiltak for å stanse et coronautbrudd. Flesteparten av de 21 millioner innbyggerne må holde seg hjemme.
torsdag 8. september ABC Nyheter
VERDEN

Anklages for fusk
Kinesiske Qin Zewen (25) kan ha jukset seg til å delta i en av verdens største missekonkurranser.
onsdag 7. september Dagbladet
Putin møter Xi i Usbekistan neste uke
Russlands president Vladimir Putin skal ha et møte med sin kinesiske kollega Xi Jinping når de deltar på et toppmøte i Usbekistan til uken, opplyser Russland. Russlands ambassadør til Kina, Andrej Denisov, informerte onsdag journalister i Beijing om det kommende møtet mellom...
onsdag 7. september NRK
Putin møter Xi i Usbekistan neste uke
Russlands president Vladimir Putin skal ha et møte med sin kinesiske kollega Xi Jinping når de deltar på et toppmøte i Usbekistan til uken, opplyser Russland.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Kina
Minst 74 mennesker er omkommet og 250 er skadd etter et jordskjelv sørvest i Kina mandag. I tillegg er minst 26 personer savnet.
onsdag 7. september ABC Nyheter
Dødstalet stig etter jordskjelvet i Kina
Minst 74 menneske er omkomne og 250 er skadde etter eit jordskjelv sørvest i Kina måndag. I tillegg er minst 26 personar sakna. Store redningsaksjonar har vorte sett i verk etter skjelvet som oppstod i Sichuan-provinsen og hadde ein styrke på 6,8. Det skaka også bygningar i...
onsdag 7. september NRK
Dødstallet stiger etter jordskjelvet i Kina
Minst 74 mennesker er omkommet og 250 er skadd etter et jordskjelv sørvest i Kina mandag. I tillegg er minst 26 personer savnet.
onsdag 7. september TV 2
Fransk delegasjon på Taiwan-besøk
En delegasjon franske parlamentarikere ankom Taiwan onsdag. Besøket vil trolig vekke reaksjoner i Beijing.
onsdag 7. september TV 2
Kina dropper dollar i gasshandelen med Russland
Kina skal begynne å betale for russisk gass i yuan og rubler, melder det russiske gasselskapet Gazprom. Fram til nå har selskapet fått oppgjør i dollar, men det skal nå endre seg. Myndighetene i Moskva jobber for å etablere et enda tettere forhold til Kina i kjølvannet av...
tirsdag 6. september NRK
Kina dropper dollar i gasshandelen med Russland
Kina skal begynne å betale for russisk gass i yuan og rubler, melder det russiske gasselskapet Gazprom.
tirsdag 6. september ABC Nyheter
Varmeste august målt i Kina
Kina har hatt den varmeste augustmåneden som noensinne er målt, melder AFP som siterer statlig media. Gjennomsnittstemperaturen var 22.4 grader, som er 1,2 grader over normalen.
tirsdag 6. september NRK
Putin besøkte felles militærøvelse med Kina
Russlands president Vladimir Putin besøkte tirsdag en stor militærøvelse Russland gjennomfører sammen med Kina og fler andre land, opplyser Kreml.
tirsdag 6. september ABC Nyheter
Minst 65 døde etter jordskjelv
Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Kina mandag er opp i 65, melder statlige medier. Skjelvet utløste jordskred og skadet mange bygninger.
tirsdag 6. september TV 2
Dødstallet stiger etter jordskjelv i Kina – 65 personer mistet livet
Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Kina mandag er opp i 65, melder statlige medier. Skjelvet utløste jordskred og skadet mange bygninger.
tirsdag 6. september ABC Nyheter
Dødstallet stiger etter jordskjelv i Kina – 65 personer mistet livet
Tallet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Kina mandag er opp i 65, melder statlige medier. Skjelvet utløste jordskred og skadet mange bygninger. Det er også meldt om mange skadde etter skjelvet i Sichuan-provinsen, som hadde en styrke på 6,8. Skjelvet hadde sitt episenter 43...
tirsdag 6. september NRK
Dødstallet stiger etter jordskjelv i Kina
Tallet på døde i jordskjelvet i det sørvestre Kina har steget til 46, opplyser statlige medier. Mange er også skadd. Skjelvet hadde en styrke på 6,8 og utløste flere jordskred i Sichuan-provinsen mandag. Det rystet også bygninger i provinshovedstaden Chengdu, som har 21...
mandag 5. september NRK
46 døde etter jordskjelv i Kina
Dødstallene stiger etter jordskjelvet som rammet Sichuan-regionen mandag. 46 er bekreftet døde, mens 16 er savnet og 50 er skadd, melder den statlige kringkasteren CCTV.
mandag 5. september NRK
Antall døde etter jordskjelv i Kina stiger til 21
21 personer er døde etter jordskjelvet som rammet Sichuan-regionen i Kina, ifølge statlig media. Jordskjelvet var målt til en styrke på 6.8.
mandag 5. september NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL