Kina
Flere smittet av byllepest i Kina
Ifølge lokale medier skal tre personer være smittet av byllepest i byen Bayan Nur i indre Mongolia i Kina.
17:07 ABC Nyheter
Dalai Lama fyller 85 år og albumdebuterer
­
14:41 Document.no
Kina: Storbritannia driver «grov innblanding» i Hongkong
­
14:10 Document.no
Demokratiaktivist Joshua Wong ber verden stå sammen med Hongkong
Joshua Wong lover å fortsette kampen for demokrati i Hongkong og ber verden stå i solidaritet med demonstrantene.
11:40 ABC Nyheter
Kinesisk professor pågrepet etter coronakritikk av Xi
Den kinesiske jusprofessoren Xu Zhangrun er pågrepet, opplyser venner til AFP. Xu har publisert flere essays som er kritiske til coronahåndteringen i landet.
09:25 ABC Nyheter
HVs nye samband er ugradert og fra Kina (+)
Heimevernets nye kinesiskproduserte radiosamband har ikke nasjonal sikkerhetsgodkjenning. Sambandet kan dermed kun brukes til ugradert kommunikasjon. kjetil@aldrimer.no Det opplyser Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) til Aldrimer.no. Opplysningene blir bekreftet av Heimevernet (HV) og Forsvarsmateriell (FMA), som...
07:32 Aldri mer
Russiske ubåter i nord provoserer Trumps marineminister. Nå vil han sende flere fartøyer til Arktis.
– Nato kommer til å bli mye mer relevant i fremtiden, sier den tidligere norgesambassadøren i et intervju med Aftenposten.
søndag 10:17 $ Aftenposten
Kina raser mot Canada etter stansing av utleveringsavtale
Kina anklager Canada for å blande seg inn i deres interne anliggende etter at Canada avbrøt utleveringsavtalen de hadde med Hongkong.
lørdag 20:33 ABC Nyheter
VERDEN

USA bekymret for kinesisk marineøvelse
Pentagon er bekymret for en kinesisk marineøvelse rundt en omstridt øygruppe i Sør-Kinahavet og sier den kan destabilisere regionen. Øvelsen finner sted rundt Paraceløyene, som både Kina, Vietnam og Taiwan gjør krav på. Ifølge Pentagon krenker Kina med...
fredag 08:23 Aldri mer
Trusler om Hongkong-sanksjoner sender Kina i strupen på USA
Kina sier landet kommer med «sterke mottiltak» dersom USA går videre med nye sanksjoner rettet mot banker på grunn av Kinas inngrep i Hongkongs uavhengighet.
fredag 06:22 $ Aftenposten
Kina truer med sterke mottiltak mot USA
Kina sier landet kommer med «sterke mottiltak» dersom USA går videre med nye sanksjoner rettet mot banker på grunn av Kinas inngrep i Hongkongs uavhengighet. Kinesiske myndigheter er møtt med overdøvende kritikk fra vestlige land etter at en ny sikkerhetslov for Hongkong ble...
fredag 05:54 Aldri mer
Demokratiforkjemper har flyktet fra Hongkong
Den fremstående demokratiforkjemperen Nathan Law sier han har flyktet fra Hongkong for å unngå rettsforfølging etter innføringen av Kinas nye sikkerhetslov.
fredag 05:34 $ Aftenposten
USMC-endringer vil få konsekvenser for Norge
Sjefen for det amerikanske marinekorpset har nylig publisert Force Design 2030 som beskriver store organisasjonsendringer. Disse endringene vil få konsekvenser for Norge og Forsvaret bør tilpasses deretter. Av Oberstløytnant Jørn Qviller (USMC School of Advanced Warfighting) og...
torsdag 23:56 Aldri mer
Ett system - to verdener
Hongkongs forhold til Kina skulle være; ett land - to systemer. I stedet tvinger Kinas diktator Xi Jinping gjennom ordningen; ett system - to verdener, skriver Morten Strand.
torsdag 08:12 Dagbladet
– Norske medier er fascinerende naive om påvirkningskampanjer (+)
BEREDSKAPSPRATEN: Avtroppende Venstre-leder og tidligere kulturminister Trine Skei Grande er bekymret for informasjonskrig. Hun mener mediene er den beste motgiften, men mener at norsk presse er alt for slappe til å ta sitt ansvar.  post@olegunnaro.com – Hvilke tre gjester ville du ha invitert med...
torsdag 06:00 Aldri mer
Zumrat ble satt på en buss med fem andre kvinner. Så ble hun tvangssterilisert av kinesiske myndigheter.
Antallet steriliseringer i en folkegruppe i Kina er økt med over 700 prosent på to år. – Folkemord, sier jusprofessor.
onsdag 21:21 $ Aftenposten
Fra India til Japan: Kina viser makt mens koronaviruset herjer
Kina våger seg lenger inn i omstridte områder dette året, og får stadig bedre kontroll over land- og havområder langs grensene. – Det kan fort eskalere, sier ekspert.
onsdag 20:10 NRK
Demonstrerte utenfor ambassaden i Oslo: – Kun Kina tjener på et kinesisk Hongkong
– Hongkongs frihet, uavhengighet og justisvesen er med denne loven ferdig, sier leder i Hongkongkomiteen i Norge. Hun og et tyvetalls andre demonstrerte onsdag foran Kinas ambassade i Oslo.
onsdag 19:57 VG
Den nye loven skulle skape ro og orden. Første dag var Hongkong preget av tåregass, vannkanoner og massearrestasjoner.
Dette markerer slutten for Hongkong slik vi kjenner regionen, mener eksperter.
onsdag 16:51 $ Aftenposten
Flere hundre pågrepet i Hongkong
Over 300 personer er pågrepet av politiet i Hongkong, ni av dem for brudd på Hongkongs nye sikkerhetslov.
onsdag 15:21 ABC Nyheter
Minst 370 pågrepet i Hongkong etter nyinnført sikkerhetslov
En mann ble den første pågrepne under den nye sikkerhetsloven for å ha båret et flagg. Etter den første pågripelsen er minst 300 pågrepet under demonstrasjoner 1. juli.
onsdag 08:58 VG
Frykten er Kinas våpen
1. juli 1997 ble Hongkong overført fra Storbritannia til Kina. Kommunistregimet i Beijing markerer 23 årsdagen med å innføre en ny sikkerhetslov for Hongkong som undergraver avtalen de inngikk med den tidligere kolonimakten. 
onsdag 08:57 VG
Australia ønsker å styrke eget forsvar
Statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag en ny strategi for Australias forsvar. Målet er å styrke landets langdistansekapasitet og evne til cyberkrigføring. Det er satt av 270 milliarder australske dollar, om lag 1.800 milliarder kroner, det neste tiåret til å styrke forsvaret....
onsdag 06:32 Aldri mer
Trump «mer og mer sint» på Kina
Spredningen av koronaviruset gjør at USAs president Donald Trump igjen retter sitt sinne mot Kina. Det skjer samme dag som amerikanske helsemyndigheter advarer om at koronapandemien ikke er under kontroll, og at nye tilfeller av koronasmitte kan stige til 100.000 om dagen. «Når jeg ser pandemien...
onsdag 06:28 Aldri mer
Kina avviser kritikk av ny sikkerhetslov
Kina svarer kritikerne av den nye sikkerhetsloven for Hongkong at den har de ingenting med å gjøre. Onsdag langet Kina ut mot den internasjonale kritikken som har kommet etter at landet tirsdag vedtok en kontroversiell sikkerhetslov for Hongkong. – Hva har dette med dere å gjøre?...
onsdag 06:18 Aldri mer
Demonstrantene risikerer livstidsstraff
Den nye kontroversielle sikkerhetsloven Kina har innført i Hongkong skaper sterke reaksjoner.
onsdag 03:02 Dagbladet
Norges oppfordring til Kina: Slipp FN inn
Norge oppfordrer Kina til å gi FNs høykommissær for menneskerettigheter uhindret tilgang til Xinjiang for å rapportere om menneskerettighetssituasjonen. Men norske uighurer er kritiske til Norges politikk.
tirsdag 30. juni VG
Rapport: Kina kontrollerer minoritetsfødslar
Fleire hundre tusen kvinner skal vere tvinga til å bruke prevensjon og sterilisering. Samtidig blir Han-kinesarar oppmoda til å få fleire barn.
tirsdag 30. juni NRK
Norge ber Kina reversere Hongkong-lov
Norge har sammen med 26 andre land bedt Kina stanse innføringen av en ny lov som vil innskrenke demonstranters rettigheter og kunne gi livstid i fengsel.
tirsdag 30. juni NRK
Ekspert: Dette betyr den nye sikkerhetsloven
Professor Svein Tønnesson spår økonomisk tilbakeslag i utvandring i Hongkong. – Det er ganske dramatisk og mer gjennomtenkt og effektivt, sett fra Beijings side, enn jeg hadde ventet, sier han.
tirsdag 30. juni VG
Kina: Livstid for brudd på sikkerhetsloven for Hongkong
Hongkong-boere risikerer livstidsfengsel dersom de driver med separatistvirksomhet, terrorisme eller forsøker å bryte med Kina, ifølge den nye sikkerhetsloven.
tirsdag 30. juni $ Aftenposten
Norge og 26 andre land ber Kina reversere ny lovgivning
Innbyggerne i Hongkong står overfor økt overvåking, økt kontroll og en innskrenking av rettigheter. 27 land, deriblant Norge, ber Kina reversere loven.
tirsdag 30. juni VG
FN kritiserer Kina, Russland og USA for coronahåndtering
FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet mener at coronapandemien brukes for å kneble ytringsfriheten i Russland og Kina, mens USA fornekter virkeligheten.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
ASIA

Xi har signert sikkerhetslov for Hongkong
Kinas president Xi Jinping har undertegnet den nye nasjonale sikkerhetsloven for Hongkong, melder statlige kinesiske medier.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Oppdaget nytt virus hos griser
Et nytt influensavirus med pandemipotensial er funnet i Kina, opplyser kinesiske forskere
tirsdag 30. juni TV 2
Informasjonstotalitarisme
Selvstyrerett? Selskapene bak plattformer, smarttelefoner og tingenes internett sporer kontinuelig alle våre bevegelser. Med et digitalt fotavtrykk kan man bestemme en persons tilgang til kreditt, transport, sosiale tjenester eller helsevesen. Vi mister vår individuelle frihet og autonomi.
tirsdag 30. juni Ny Tid
Kina vedtok ny sikkerhetslov
Folkekongressens stående komité har enstemmig vedtatt å innføre en ny sikkerhetslov for Hongkong som trer i kraft 1. juli, melder flere medier.
tirsdag 30. juni TV 2
Forskere frykter nytt influensavirus funnet i Kina
Et nytt influensavirus med pandemipotensial er funnet i Kina, opplyser kinesiske forskere. Ifølge forskerne er viruset funnet hos griser, men kan smitte mennesker, skriver BBC. Forskerne er bekymret for at viruset kan mutere, noe som vil gjøre det lettere å spre seg fra en person til person....
tirsdag 30. juni Aldri mer
Kina har vedtatt ny sikkerhetslov for Hongkong
Folkekongressens stående komité har enstemmig vedtatt å innføre en ny sikkerhetslov for Hongkong som trer i kraft 1. juli, melder flere medier. Kinas øverste lovgivende forsamling har godkjent den omstridte loven, som forbyr det Kina stempler som løsrivelsesbevegelser,...
tirsdag 30. juni Aldri mer
Frykter ny storkrig i Europa om 25-50 års tid (+)
BEREDSKAPSPRATEN: Generalløytnant (p) Robert Mood, president i Norges Røde Kors, frykter en ny storkrig i Europa om 25-50 års tid dersom den sikkerhetspolitiske utviklingen fortsetter slik som i dag. Han tar til tale for respekt og samhandling overfor Russland, men med klar tale om...
tirsdag 30. juni Aldri mer
Medier: Kina har vedtatt ny sikkerhetslov for Hongkong
Folkekongressens stående komité har enstemmig vedtatt å innføre en ny sikkerhetslov for Hongkong som trer i kraft 1. juli, melder flere medier.
tirsdag 30. juni NRK
Forskere: Nytt virus funnet i Kina
Et nytt influensavirus med pandemipotensial er funnet i Kina, opplyser kinesiske forskere
tirsdag 30. juni $ Aftenposten
Sør-Koreas president ønsker fredsavtale med naboen i nord: – De er ikke akkurat på talefot
Sør-Koreas president Moon Jae-in sier en fredsavtale med Nord-Korea må til for å ta landene i retning gjenforening. Det kan landenes forhold til USA være et hinder for, mener Korea-ekspert.
tirsdag 30. juni VG
Nytt virus funnet i Kina
Et nytt influensavirus med pandemipotensial er funnet i Kina, ifølge kinesiske forskere.
tirsdag 30. juni Dagbladet
– Russland og Kina sprer coronakonspirasjoner i Vesten
Russiske og kinesiske nyhetsnettsteder sprer feilinformasjon om covid-19 i Vesten, slår ny forskning fast.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Kina vil nekte enkelte amerikanere visum
Kina varsler at amerikanere som har oppført seg «dårlig» mot Hongkong, vil kunne bli nektet visum. Tiltaket er et svar på USAs visumnekt for enkelte kinesere.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Kina isolerer en halv million mennesker
Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing.
mandag 29. juni NRK
Minst 12 døde i kraftig regnvær sør i Kina
Kraftig regnvær har krevd minst 12 liv i Kinas sørvestlige provins Sichuan, melder statlige medier.
mandag 29. juni $ Aftenposten
En halv million isoleres
Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing.
mandag 29. juni TV 2
En halv million mennesker isoleres i Kina
Kinesiske myndigheter plasserer en halv million mennesker i isolasjon for å bekjempe et nytt smitteutbrudd utenfor hovedstaden Beijing. De strenge restriksjonene blir innført for nær en halv millioner mennesker som bor i provinsen som omkranser hovedstaden Beijing, og kommer som følge av et...
mandag 29. juni Aldri mer
Livestudio-henvisning VIRUS (Helsebyråden i Oslo)
Følg utviklingen her.
søndag 28. juni $ Aftenposten
Kina sender kampsport-soldater til den indiske grensen
Kina forsterket styrkene sine med fjellklatrere og kampsportutøvere samme dag som et dødelig sammenstøt med indiske soldater i Galwandalen i Himalaya.
søndag 28. juni NRK
Over en kinesisk øl | Marianne Marthinsen
Unge kinesere drømmer ikke nødvendigvis om å bli som oss.
søndag 28. juni $ Aftenposten
Ny premieredato satt for Disneys «Mulan»
Krigerheltinnen fra Kina blir å se på kinolerretet fra august.
lørdag 27. juni VG
Vesten mot Østen | Therese Sollien
Selvsagt skal Kina ta større plass. Like selvsagt vil Vesten mislike det.
lørdag 27. juni $ Aftenposten
Pandemien har svekket de fleste. Ett land bruker krisen for å sikre større verdensmakt.
De siste ukene har Kina trappet opp bitre konflikter med India, Australia, Canada, USA, Taiwan, Japan og flere andre land. – Koronakrisen har gitt Beijing-myndighetene stor selvtillit, sier ekspert.
lørdag 27. juni $ Aftenposten
Livestudio-henvisning
Følg utviklingen her.
fredag 26. juni $ Aftenposten
Rapport: Kina smører utanlandske journalistar
Ein fersk studie avslører at kinesiske styresmakter jobbar aktivt for påverke omtalen av landet i internasjonal presse.
fredag 26. juni NRK
VERDEN

Kina sett fra en forskningsaktivist
Professor Kåre Dahl Martinsen går i en kronikk i VG hardt ut mot norsk Kina-politikk og norsk Kina-forskning. Man registrerer at Martinsen tilnærmer seg spørsmålet som en aktivist i stedet for å bidra til en dyptpløyende analyse fra et forskningsperspektiv.
torsdag 25. juni VG
Putin mener verden bør takke Russland
Russland feiret seieren i andre verdenskrig med en stor militærparade, kort tid før folkeavstemningen som kan forlenge Vladimir Putins tid som president. Kolonner med stridsvogner rullet onsdag over Den røde plass i Moskva. 13.000 soldater fra 13 land deltok i paraden, og russiske kampfly preget...
onsdag 24. juni Aldri mer
Beijing erklærer at koronautbruddet er under kontroll
Det nye utbruddet av coronavirus i Kinas hovedstad Beijing er under kontroll, erklærer myndighetene i byen. I alt 256 personer er bekreftet smittet.
onsdag 24. juni ABC Nyheter
Krigen som aldri tok slutt
70 år etter at Koreakrigen startet, er den fortsatt ikke formelt avsluttet. Men konflikten startet før Nord-Korea invaderte Sør-Korea i juni 1950. I august 1945 – etter atombomben over Hiroshima, men før bomben i Nagasaki – erklærte Sovjetunionen krig mot Japan. Den...
onsdag 24. juni Aldri mer
Republikanere ber Trump omgjøre Tyskland-beslutning
Flere ledende republikanere i Kongressen ber president Donald Trump revurdere planene om å trekke amerikanske soldater ut av Tyskland. – Vi er bekymret over at mange av våre allierte ikke ble rådført om omplasseringen, skriver kongressrepresentantene, som alle er medlemmer av...
onsdag 24. juni Aldri mer
Blodig oppgjør i Himalaya
I nattemørke, på en bratt fjellskrent i 4200 meters høyde, kjempet indiske og kinesiske soldater en nevekamp på liv og død. Noen styrtet ut i avgrunnen. Andre ble slått i hjel med køller utstyrt med piggtråd.
tirsdag 23. juni VG
Har du mistet oversikten? Slik er verden etter seks måneder med koronavirus.
Mange land åpner opp etter nedstengning. Men flere steder går smittekurvene bratt oppover.
tirsdag 23. juni $ Aftenposten
Latin-Amerika: Etter koronaen kommer kineserne
RIO DE JANEIRO : Kina er allerede den nest største utenlandske investoren i Latin-Amerika. Etter korona-katastrofen vil investeringene øke kraftig, spår ekspertene.
tirsdag 23. juni NRK
Avviser at handelsavtale med Kina er droppet
Trumps handelsrådgiver Peter Navarro sier uttalelsene hans ble tatt ut av kontekst etter at Fox News siterte ham på at handelsavtalen med Kina er droppet. På spørsmål fra Fox News om handelsavtalen svarte Navarro at «den er avsluttet», og forklarte videre at USA...
tirsdag 23. juni Aldri mer
Trumps handelsrådgiver dementerer uttalelse om at handelsavtalen med Kina er droppet
Trumps handelsrådgiver Peter Navarro sier uttalelsene hans ble tatt ut av kontekst etter at Fox News siterte ham på at handelsavtalen med Kina er droppet.
tirsdag 23. juni $ Aftenposten
Trumps handelsrådgivar seier handelsavtalen med Kina er droppa
Handelsrådgivar Peter Navarro i Det kvite huset seier at handelsavtalen med Kina er droppa, delvis på grunn av Kinas virushandtering.
tirsdag 23. juni NRK
EU advarer Kina mot ny sikkerhetslov i Hongkong
EU skjerper tonen mot Kina og uttrykker dyp bekymring over Kinas plan om å innføre en ny sikkerhetslov i Hongkong.
mandag 22. juni $ Aftenposten
Åtte barn døde i drukningstragedie i Kina
Åtte barn druknet sørvest i Kina etter at et av dem falt i ei elv og de andre hoppet uti for å hjelpe, ifølge statlige medier.
mandag 22. juni ABC Nyheter
Bokhandler-møtet på Sheraton som kan felle ambassadør
En bortført bokhandler, et hemmelig møte på et hotellrom og en ambassadør på tiltalebenken. Historien om den svensk-kinesisk forleggeren Gui Minhai er som hentet ut av en spionfilm.
mandag 22. juni NRK
Australia er under cyberangrep
Statlige aktører står bak det omfattende og avanserte cyberangrepet mot Australia, hevder Australias statsminister.
fredag 19. juni ABC Nyheter
Fant spor etter korona i kloakken fra desember
Vannprøver fra kloakksystemene i de norditalienske byene Milano og Torino viser spor av korona allerede i desember.
fredag 19. juni NRK
Beijings coronautbrudd kan stamme fra Europa
Mens antallet nye smittede i Beijing nærmer seg 200, viser en analyse av de nye virustilfellene likhetstrekk med europeiske varianter.
fredag 19. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL