Kampsport
- Følte meg som en idiot
Marthin Hamlet (30) er en av verdens beste MMA-utøvere. Nå snakker han ut om den lange veien til toppen - som da han tapte en million dollar.
06:00 Dagbladet
Filmanmeldelse «Everything Everywhere All At Once»: Genuin multivers-galskap
Marvel-multiverset er for kids. Denne er for voksne barn.
torsdag 19. mai VG
Full splid i karatemiljøet: – Ikke rettferdig at voksne mennesker skal holde på sånn
Det har oppstått en betent konflikt mellom nyoppstartede Norsk Karateforbund og Norges Kampsportforbund. Annika Sælid (20) frykter utøverne blir skadelidende.
lørdag 14. mai NRK
«Verdens beste bokser» ble ydmyket
Meksikanske Saul Alvarez (31), kjent som Canelo, er rangert som verdens beste bokser uansett vektklasse. Men i Las Vegas i natt ble han knust av russiske Dimitrij Bivol (31).
søndag 8. mai VG
Brækhus ringside da Taylor vant dramatisk oppgjør: – Elektrisk!
19.000 tilskuere skapte en vanvittig stemning da en kvinnekamp for første gang toppet et boksestevne i Madison Square Garden. Amanda Serrano (33) var nær ved å slå ut Katie Taylor (35) i VM-kampen.
søndag 1. mai VG
Brækhus klar for VM-kamp i Colombia mot svensk verdensmester
Cecilia Brækhus (40) utfordrer svenske Patricia Berghult (27) om WBC-tittelen i super weltervekt. VM-kampen går i hennes fødeland, Colombia.
fredag 29. april VG
Fury hjelper syk 14-åring: – Vi skal samle inn penger til armene hans
Tyson Fury feiret seieren over Dillian Whyte ved å ta med Marshall Janson (14) opp i ringen foran 94 000 fans på Wembley Stadium. Nå skal han hjelpe unggutten med å få seg nye armer.
tirsdag 26. april VG
Fury åpner opp for gigantmøte: – Kommer til å bli en eksplosiv kamp
Tyson Fury (33) mener han er ferdig med rene boksekamper, men innrømmer at «pengene styrer» og at han er mer enn lysten på et møte med MMA-tungvektsmester Francis Ngannou (35).
mandag 25. april VG
Fury med knockoutseier på Wembley: – Dette er nok det siste kapitlet
Tyson Fury (33) knuste Dillian Whyte (34) med en knallhard uppercut mot slutten av 6. runde og vant på knockout foran 94.000 tilskuere i London.
lørdag 23. april VG
«Shrek» fra Kirkenes bokset mot Tyson Fury i 2009: – Han hadde noe helt spesielt
Da superstjernen Tyson Fury (33) var helt i starten av karrieren møtte han en bokser med kallenavnet «Shrek» på et stevne i Norwich. Det var norskrussiske Daniel Peret (48).
lørdag 23. april VG
MMA-Hamlet med klar poengseier
Marthin Hamlet (30) var tilbake i MMA-buret for første gang etter tapet i «million dollar»-finalen, og han herjet med Teodoras Aukstuolis (30) fra Litauen.
torsdag 21. april VG
Her skapes spillkarakteren til Cecilia Brækhus
Nå blir det laget en virtuell utgave av Cecilia Brækhus (40) til boksespillet «eSports Boxing Club».
torsdag 14. april VG
Mener UFC bør signere Paul
Tidligere UFC-utøver Brendan Schaub (39) lurer på hvorfor UFC ikke har signert youtuber Jake Paul (25) ennå.
mandag 11. april VG
Ny tv-serie om Norges MMA-elite
Norge har noen av verdens beste MMA-utøvere, og i TV 2 sin nye serie «Fighterhjerte» kommer seerne tett på det hardbarka kampsport-miljøet.
mandag 4. april TV 2
Mareritt for de norske bryterne i EM
Morten Thoresen (25) ble knust i sin kvartfinale, og da Felix Baldauf (27) skulle forsvare de norske bryternes ære i sin kvartfinale pådro han seg en lårskade.
lørdag 2. april VG
Bryteprofilen fikk alvorlig diagnose – nå er han EM-favoritt
Felix Baldauf (27) trodde karrieren var over da han fikk diagnosen «Bekhterevs», men i helgen bryter han for EM-medalje.
lørdag 2. april VG
Ny bokser i «landslagstrøbbel» – EM-uttak ødelegger proffdebut
Omar Shiha (23) skulle egentlig debutere som proffbokser i Oslo i kveld, men landslagets nye regelverk gjør at han må gå «treningskamp» for å få være med i amatør-EM i mai.
fredag 1. april VG
«Hodet i klemme»-Berges nye liv: – Noe inni meg har fortsatt lyst til å satse
LAMBERTSETER Stig-André Berge (38) priser seg lykkelig over at hans nye liv som landslagstrener er like krevende som det han hadde som bryter i verdenstoppen – frem til hans siste kamp på matta for et halvt år siden.
fredag 1. april VG
Marvik får EM-nekt: – Surt å miste en medalje på den måten
Oskar Marvik (25) var en opplagt medaljekandidat i bryte-EM i Budapest denne helgen, men med en voldsom betennelse i hånden ble han nektet av landslagsledelsen å delta.
torsdag 31. mars VG
Direkte på VG+ Sport fredag kveld: Proffboksing tilbake på norsk jord
Denne uken arrangeres det første proffstevnet i Norge siden november 2019, og flere norske profiler skal i aksjon i Jordalhallen. Kampene vises direkte på VG+ Sport.
mandag 28. mars VG
Ukrainas tungvektsstjerne får perm fra krigen for å forsvare sine mestertitler
Tungvektsmesteren Oleksandr Usyk (35) har forsvart sitt hjemland med våpen siden Russland invaderte Ukraina. Nå er han innvilget perm for forsvare sine fire tittelbelter mot briten Anthony Joshua (32).
lørdag 26. mars VG
Skadet Bullen mister EM
Grace Bullen (25) var en opplagt gullkandidat til bryte-EM i Budapest den kommende uken, men nå har hun trukket seg fra mesterskapet.
lørdag 26. mars VG
Elektrikerens store VM-drøm: – Hadde aldri trodd at det skulle bli en mulighet
Lørdag får Raymond Gaassand Straume (30) oppleve sin største dag i ringen på hjemmebane.
lørdag 26. mars TV 2
Dropper tittelkamp – kjemper for Ukraina
Vasily Lomatsjenko (34) blir hjemme i Ukraina for å forsvare landet sitt med våpen og dropper dermed tittelkampen i boksing mot australske George Kambosos i Melbourne om drøy to måneder.
onsdag 23. mars VG
Havnaa tilbake med overlegen knockoutseier: – Skikkelig godfølelse
Kai Robin Havnaa (33) brukte bare halvannen runde på å knuse Ervin Dzinic (34) fra Bosnia-Hercegovina på et boksestevne i Berlin lørdag kveld.
lørdag 19. mars VG
Havnaa legger opp med tap: – Alt annet enn seier er ikke godt nok
RISØR Det er to år og fire måneder siden sist Kai Robin Havnaa (33) var i bokseringen. I kveld får han svaret på om det er mulig å få fart på karrieren igjen.
lørdag 19. mars VG
Havnaa hardt ut før comebacket: – Knockout!
Kai Robin Havnaa (33) møter 34 år gamle Ervin Dzinic på et stevne i Berlin førstkommende lørdag, og kampen som sendes på VG+ Sport spår han at vil avsluttes brått.
onsdag 16. mars VG
Her tar Marit (81) gult belte i taekwondo
Stadig flere eldre trener mer enn før. Og etter bare noen måneders trening har 81 år gamle Marit Sivertsen fra Trondheim tatt gult belte i Taekwondo.
søndag 13. mars NRK
Mistet scoop-treneren: – Grace den store taperen
Grace Bullen (25) må klare seg uten brytelandslagets nye kvinnetrener i EM neste måned. Fariborz Besarati, omtalt som sportens Mourinho, sa nylig opp av personlige årsaker – rett etter at han begynte i jobben og før han rakk å komme til Norge.
fredag 4. mars VG
Vladimir Putin mister svart belte i taekwondo
Idrettsverdenen fortsetter å ta avstand fra Vladimir Putin etter Ukraina-invasjonen. Russlands president kan ikke lenger ikle seg svart belte i taekwondo.
tirsdag 1. mars ABC Nyheter
Fikk hjerteskjærende beskjed
Like før Stig-André Berge la opp som bryter i 2021, fikk han beskjeden fra sønnen Nicklas som stakk i hjertet. Nå har familien kjøpt seg hytte på Lygna og lever glade dager etter at idrettskarrieren tok slutt.
mandag 21. februar TV 2
Norsk sølv i EM i thaiboksing
Oliver Hansen frå Kongsberg tok sølv i EM i thaiboksing – også kjend som muay thai – i Tyrkia. Han tapte for ukrainske Skurikhin Yehor i finalen. Det er første gongen norske utøvarar deltar i eit offisielt EM i denne idretten – Dessverre blei motstanden i denne...
søndag 20. februar NRK
MMA-Hermansson tapte viktig kamp mot UFC-bølle
Jack «The Joker» Hermansson møtte en av de slemmeste UFC-bøllene i Sean Strickland natt til søndag. Dessverre for norsk-svensken klarte han ikke å overvinne amerikaneren og mistet trolig muligheten for tittelkamp mot mellomvektsmester Israel Adesanya.
søndag 6. februar VG
MMA-Hermanssons mesterplan – møter «UFC-bølle» i natt
HASLE Norsk-svenske Jack «The Joker» Hermansson (33) møter Sean Strickland (30) i UFC i natt. På veien mot det store målet om tittelkamp bygger han nytt treningsanlegg på Hasle.
lørdag 5. februar VG
Delte ut tusener til putekrig-mester
Glem UFC: Dette er PFC, mesterskapet i putekrig. Bilder fra Enex.
fredag 4. februar TV 2
«Isbryterne» kaster seg ut i en ny sesong
OSLOFJORDEN Morten Thoresen (25) og resten av brytelandslaget tar sats ut i den iskalde Oslofjorden for å markere sesongstart på brytematten – og at det blir mer av NRK-serien «Hodet i klemme».
fredag 28. januar VG
Bernard Torres med ny seier i bokseringen
Proffbokser Bernard Angelo Torres (25) måtte slite, men er fortsatt ubeseiret etter å ha vunnet på poeng mot argentinske Mauro Alex Hasan Perouene (24) i Madrid i kveld.
torsdag 27. januar VG
Brækhus med stor taktisk endring: Vil avslutte med VM-belte i ny vektklasse
Cecilia Brækhus (40) har bestemt seg for å gå opp en vektklasse, og vil om kort tid være tilbake i ringen.
torsdag 27. januar VG
Se «Norges beste proffbokser» på VG+ Sport: – Han er overmoden
Bernard Angelo Torres (25) fra Gran går torsdag kveld sin første tirunder-kamp på et stevne i Madrid. En seier vil åpne store dører for det norske proffhåpet.
onsdag 26. januar VG
MMA-Bolander på gulljakt i VM – slik er UFC-planen
VALLHALL ARENA Cecilie Bolander (25) har fått en knallstart på MMA-karrieren, og mener hun er klar favoritt til å ta gull i amatør-VM som arrangeres denne uken.
mandag 24. januar VG
Andrine (24) får ikke være norsk i mesterskap: – Fort gjort å sammenligne med Russland
Karateutøvere får ikke lov til å være «norske» i mesterskap fremover. Det får Andrine Hilton (24) til å reagere sterkt. Karateprofilen mener eget forbund ikke har gjort nok.
søndag 23. januar NRK
Havnaa loves kamp i Arendal 12. mars – dersom coronareglene tillater det
Kai Robin Havnaa (32) hadde signert kontrakt for VM-kamp da coronaen slo til for snart to år siden. Nå blir det muligens comeback i Arendal om to måneder.
fredag 14. januar VG
Lihaug legger trolig opp: – Veldig fornøyd med det jeg har gjort
Tim-Robin Lihaug (29) tviler på at han kommer tilbake i bokseringen, og oppgir coronasituasjonen som årsaken til det.
torsdag 13. januar VG
Reagerer på proff-nekt: – Skandaløst
Ekspertkommentator og tidligere proffbokser Thomas Hansvoll og proffbokser Kevin Melhus er enige om at Mindaugas Gedminas (25) burde få lov til å gå i proffringen – og som amatør samtidig være med på bokseforbundets OL-satsing.
tirsdag 4. januar VG
Karrieren knocket av korona?
­
31. desember 2021 NRK
Nytt boksevedtak: Norsk profil får proff-nekt
Landslagsbokser Mindaugas Gedminas (25) vil som mange av sine internasjonale motstandere bli proff og kombinere det med amatørkamper frem mot neste OL – men får nei fra Norges Bokseforbund.
23. desember 2021 VG
Se Jake Paul vs. Tyron Woodley II spoilerfritt
Jake Paul (24) og Tyron Woodley (39) møttes for andre gang i bokseringen natt til søndag. Se kampen spoilerfritt her.
19. desember 2021 VG
Paul knocket ut Woodley i dramatisk boksekamp: – Så ekte som du får det
I den sjette runden av den svært dramatiske boksekampen mellom Jake Paul (24) og Tyron Woodley (39), knocket YouTube-stjernen den tidligere UFC-mesteren ut på brutalt vis.
19. desember 2021 VG
Paul overrasket rivalen med Rolex-klokke: – Den mannen er gal!
Jake Paul (24) overrasket sin motstander, Tyron Woodley (39), under en presseseanse før søndagens boksekamp.
18. desember 2021 VG
Har vunnet alle kampene på knockout – se Beterbijev på VG+ Sport i natt
Dersom Artur Beterbijev (36) består nattens tøffe test mot Marcus Browne (31), så kan det ligge an til et gigantmøte med verdens antatt beste bokser – Canelo Alvarez (31). Kampen sendes live på VG+ Sport.
17. desember 2021 VG
Paul før showkampen: – Dette er et bankran
Natt til søndag skal Jake Paul (24) og Tyron Woodley (39) møtes for andre gang i bokseringen. Før kampen lover begge bokserne en bedre opptreden fra det første oppgjøret.
17. desember 2021 VG
MMA-Hamlet vurderte sterkt å legge opp: «Er det verdt det?»
Marthin Hamlet (29) var «ferdig med MMA» etter tapet i «million dollar»-finalen mot Antonio Carlos Junior (31) i oktober. I to døgn – uten søvn – var han sikker på at karrieren var over.
16. desember 2021 VG
Ny UFC-mester i natt: – Den største overraskelsen i sportens historie
Amanda Nunes (33) har vært en av historiens mest overlegne mestere i UFC. Men i nattens oppgjør fikk Julianna Peña (32) kommentator Joe Rogan (54) til å ta helt av.
12. desember 2021 VG
Meek tapte på armbar i comebacket
Emil Weber Meek (33) hadde danske Louis Glismann (30) rystet, men tapte på submission etter ett minutt i Paris.
11. desember 2021 VG
Bryte-Thoresen mistet den andre fortannen: – Tannløs – og målløs!
Morten Thoresen (24) vant 700 Euro på et showstevne i Lambertseter Bryteklubb, men det kostet ham den andre fortannen. Etterpå visste han ikke om han skulle le eller gråte.
11. desember 2021 VG
Meek før helgens comeback i Paris: – Jeg er en av verdens beste
Nøyaktig fem år etter UFC-debuten, og nesten to år etter sin siste kamp, er Emil Weber Meek (33) tilbake i buret lørdag kveld. Den norske MMA-pioneren mener han fortsatt tilhører verdenstoppen.
10. desember 2021 VG
«Hodet i klemme» har skapt brytefeber: Se profilenes svenskeduell på VG+ Sport
NRKs dokumentarserie om det norske brytelandslaget har forandret hverdagen til profiler som Felix Baldauf (27), Morten Thoresen (24) og Oskar Marvik (26). Lørdag kveld ser du dem i aksjon på brytematten mot svenske rivaler.
9. desember 2021 VG
Trekker seg før Paul-kamp
Etter planen skulle YouTube-stjernen Jake Paul (24) møte bokser og tidligere «Love Island»-deltager Tommy Fury (22) i ringen 18. desember. Nå er Fury erstattet med en tidligere UFC-mester.
6. desember 2021 VG
Opp fra dypet
Geir Kåre Nyland var uovervinnelig. Et stup forandret alt. Nå slåss han sin livs kamp.
21. november 2021 VG
Utbryteren
18. november 2021 VG
Marvik slipper kneoperasjon: – Nå går jeg for EM-gull!
Oskar Marvik (25) kunne i helgen juble for NM-gull, kongepokal og at han slipper meniskoperasjonen som ville holdt ham borte fra brytematten i et halvt år.
16. november 2021 VG
Baldauf foreløpig uten landslagskontrakt: – Føler at jeg taper ansikt
Landslagsledelsen er usikker på om det er forsvarlig å la Felix Baldauf (27) fortsette å bryte på toppnivå med diagnosen Bekhterevs. Hovedpersonen nekter å la seg stoppe.
10. november 2021 VG
Brytetalentet tatt med på landslaget etter VM-bråk: – Nødt til å levere
Exauce Mukubu (20) og landslagstrener Fritz Aanes (43) har skværet opp. Nå blir stortalentet satset på frem mot OL i 2024.
9. november 2021 VG
Ekstremtalentet: – Målet er å bli verdens beste kvinnebokser
TRONDHEIM Sunniva Hofstad (17) er helt i starten av det som spås å bli en stor boksekarriere, og opplegget rundt henne beskrives som «unorsk».
7. november 2021 VG
Canelo ubestridt konge av ny vektklasse etter knockoutseier
Caleb Plant (29) ga verdensener Saul Canelo Alvares (31) trøbbel i nattens bokseoppgjør i Las Vegas. Men så ble amerikaneren et nytt knockoutoffer.
7. november 2021 VG
I helgen møter han verdens beste: Stjernebokserens mange tragedier
Først døde datteren, og under to måneder senere ble moren drept av politiet. Caleb Plant (29) har vært igjennom mange tøffe runder før møtet med verdens beste bokser, Saúl Álvarez (31).
5. november 2021 VG
Norsk VM-drama: Venter på andre protest-svar
Mindaugas Gedminas (25) har lagt inn sin andre protest mot tapet for ukrainske Ivan Papakin i 16-delsfinalen i VM lørdag. Blir den tatt til følge, er han klar for 8-delsfinalen mot en bokser fra Thailand mandag.
31. oktober 2021 VG
Vant tungvektstittelen. Men familien hadde holdt det hemmelig at faren var død.
Bruno Cappelozza (32) jubler over å ha vunnet en tungvektstittel i MMA og over åtte mill. kroner. Så blir han fortalt at pappa João døde noen dager før.
29. oktober 2021 VG
Hamlet tapte millionkampen
Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA. Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep...
28. oktober 2021 NRK
Hamlets hemmelige drama: Skjulte bruddskade for arrangøren
Flere brudd i hånden gjorde ukene før den store finalen ekstra krevende for Marthin Hamlet (29). Han valgte å holde skaden hemmelig i håp om å sikre seg én million dollar.
28. oktober 2021 VG
MMA-Hamlet tapte millionkampen
Marthin Hamlet (29) tapte nattens oppgjør mot brasilianske Antonio Carlos Jr (31) i Florida, og gikk dermed glipp av førstepremien på én million dollar.
28. oktober 2021 VG
Hamlets «herlige hjemme-kaos»: – Det er dette som gjør meg mest klar til kamp
TØNSBERG MMA-profil Marthin Hamlet (29) har valgt å ha oppkjøringen til karrierens viktigste – og mest lukrative – kamp med småtassene Jakob (4) og Iver (2) som to av sine viktigste støttespillere.
27. oktober 2021 VG
Bokser for historisk million-premie
Mindaugas Gedminas (25) mener han har en god mulighet til å slå seg frem til en fight om den historiske millionpotten i amatør-VM i boksing.
25. oktober 2021 VG
Kickbokser-Thea (36) venter barn – etter fire spontanaborter
Verdensmester og realityshow-deltager Thea Therese Vingmark Næss (36) roser ektemannen Christian Galvez (50) for måten han har støttet henne gjennom en tøff tid med fire spontanaborter – når de nå skal bli foreldre til en gutt.
22. oktober 2021 VG
Se VM-kamp i ny vektklasse på VG+ Sport i natt
Colombianske Oscar Rivas (34) er favoritt til å sikre seg tidenes første VM-tittel i bridgervekt. Motstander er den ubeseirede kanadieren Ryan Rozicki (26). Den og fire andre kamper vises direkte på VG+ Sport i natt.
22. oktober 2021 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL