Jemen
Tar ansvar for angrep mot Saudi-Arabia
De jemenittiske Houthi-opprørerne sier de står bak et rakettangrep mot et Aramco-anlegg i den saudiarabiske byen Jeddah, skriver Reuters. Påstanden, som ble fremmet av en av houthienes militærtalsmenn på Twitter, har ikke blitt bekreftet av Saudi-Arabia, skriver nyhetsbyrået....
23. november 2020 Aldri mer
FNs generalsekretær: – Millioner kan dø i Jemen
Faren er overhengende for at Jemen blir rammet av den verste hungersnøden verden har sett på flere tiår, advarer FNs generalsekretær.
20. november 2020 VG
Hadde hemmelig kontakt
Det er 12 år siden Martine Vik Magnussen (23) ble drept i London. I høst var Martine-stiftelsen svært nær en utleveringsavtale, men så kom nyheten om at Farouks far hadde dødd av kreft.
2. november 2020 TV 2
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
Jemens doble katastrofe: Setter opp norsk coronasykehus i krigsherjet by
De var allerede før 2020 ofre for verdens største humanitære katastrofe. I år har coronasmitten herjet med Jemens utslitte befolkning. Norges utenriksminister håper et nytt feltsykehus kan bidra til å redde liv.
21. september 2020 VG
FN slår ny katastrofealarm i Jemen
FN har måttet stanse eller kutte i halvparten av sine hjelpeprogrammer i Jemen, som de betegner som verdens verste humanitære krise.
19. august 2020 VG
Oljefondet øker investeringer i omstridte våpenselskap
BEIRUT Oljefondet økte investeringene i verdens største våpenselskap med over 23 milliarder fra 2018 til 2019 – også i flere selskap knyttet til drap på sivile i Jemen.
16. juli 2020 VG
Saudi-ledet koalisjon innleder ny offensiv i Jemen
Den saudiledede koalisjonen som kjemper mot de iranskstøttede houthi-opprørerne i Jemen, sier de har innledet en ny luftoffensiv som svar på droneangrep. – Å rette angrep mot sivile er å gå over streken. Houthi-lederne vil stilles til ansvar, sier koalisjonens talsmann,...
3. juli 2020 Aldri mer
VERDEN

Frykt for skrekkscenarioer i fattige og krigsherjede land
Ekspertene frykter skrekkscenarioer når koronaviruset setter seg fast i fattige og krigsherjede land uten kapasitet til å hindre spredning. Frykten er alt blitt til virkelighet blant annet i Sør-Jemen, der helsearbeidere flykter fra sine stillinger på grunn av mangel på...
30. juni 2020 Aldri mer
Norskeid skip angrepet av pirater i Jemen – flere skudd avfyrt
Bevæpnede pirater angrep søndag ettermiddag en kjemikalietanker som tilhører det norske rederiet Stolt-Nielsen.
17. mai 2020 VG
Stort smitteutbrudd i Jemen: – Syke slipper ikke inn på sykehusene
Mange har fryktet konsekvensen av et mulig coronautbrudd i krigsrammede Jemen. – Vi er inne i en katastrofe, sier en lokal organisasjon til VG.
15. mai 2020 VG
Kilde: Våpenhvile i Jemen
Den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-bevegelsen i Jemen, sier den vil kunngjøre en våpenhvile ved midnatt, opplyser kilder til Reuters.
8. april 2020 TV 2
«Made in Norway»: Forutsigbar thriller om norsk våpenindustri
... men her kommer andre radioteater-anbefalinger.
19. mars 2020 $ Aftenposten
Scotland Yard: – Farouk Abdulhak er en feig mann
Sjefetterforsker Andy Partridge minner drapsmistenkte Abdulhak (33) om at han vil bli jaktet på så lenge han lever.
13. mars 2020 $ Aftenposten
Jemen: Vi vil løse Martine-saken
Det er 12 år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. Samtidig har mannen som er siktet for drapet holdt seg skjult i Jemen. Nå lover Jemens utenriksminister at de skal gjøre alt de kan for å løse saken.
20. februar 2020 TV 2
Jemens utenriksminister: –Vil gjøre alt i min makt for å løse Martine-saken
Det er 12 år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. Siktede har vært i Jemen hele tiden. Nå lover Jemes utenriksminister at de skal gjøre alt de kan for å løse saken.
19. februar 2020 TV 2
Utpekt som hjernen bak flere terrorangrep: Dette var Qasim al-Raymi
Qasim al-Raymi var målet for den første militæroperasjonen Donald Trump beordret som president i 2017. Han overlevde den gang – men nå hevder amerikanerne at de endelig har lyktes med å ta al-Qaida-toppens liv.
9. februar 2020 VG
USA bekrefter drap på al-Qaida-topp i Jemen
Qasim al-Raymi, leder for al-Qaida på Den arabiske halvøy, er ifølge Det hvite hus drept i et amerikansk angrep i Jemen.
7. februar 2020 VG
Trump deler Twitter-meldinger om angrep på al-Qaida-topp
USAs president Donald Trump deler lørdag flere Twitter-meldinger som tilsynelatende bekrefter at en al-Qaida-topp ble drept i et droneangrep i Jemen.
1. februar 2020 VG
Sykehus i Jemen stenger etter angrep: – Kunne blitt et blodbad
Et Leger uten grenser-sykehus er påført store skader og må stenge etter et missil- og droneangrep i Jemen. – Det kunne blitt et blodbad, sier organisasjonens programsjef i landet.
7. november 2019 VG
Houthi-opprørere hevder å ha drept 500 saudiarabere
Houthi-opprørere i Jemen hevder å ha tatt 2.000 krigere til fange i et voldsomt angrep mot saudistøttede styrker i grenseområdet til Saudi-Arabia.
30. september 2019 TV 2
FN ber Saudi-Arabia følge opp fredsgest fra Jemen-opprørere
FN ber Saudi-Arabia trappe ned krigføringen mot Houthi-opprørerne i Jemen, som i helgen varslet stans i sine angrep mot saudiarabiske mål.
22. september 2019 $ Aftenposten
Mener USA øker risikoen for krig
Irans president Hassan Rouhani reagerer sterkt på at USA nå vil sende flere styrker til land i Midtøsten. Søndag avholder iranerne store militærparader over hele landet.
22. september 2019 NRK
Amerikanske styrker til Saudi-Arabia
USA sender flere soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater. Amerikanerne styrker dermed sitt militære nærvær i det spente området.
21. september 2019 NRK
– Det kommer et nytt angrep om to dager
Talspersoner for Houthi-regimet i Jemen varsler at de vil gå til nye angrep på Saudi-Arabia innen kort tid. Norske eksperter mener truslene må tas på alvor.
20. september 2019 NRK
Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby
Den saudiledede koalisjonen har utført militære angrep nord for den jemenittiske havnebyen Hodeida, ifølge statlig TV.
20. september 2019 TV 2
Minst 60 drept i saudiarabisk angrep i Jemen
Minst 60 mennesker er drept i et saudiarabisk flyangrep på en fangeleir utenfor Jemens hovedstad Sana, sier houthi-opprørerne,
1. september 2019 $ Aftenposten
Stadig færre drepes i krig og konflikter
Antallet konflikter og kriger i verden øker, men tallet på drepte fortsetter å falle, viser fersk statistikk.
11. juni 2019 NRK
Helbom om Jemen | Thorstein Korsvold - kommunikasjonsavdelingen, Nammo
Fredsbevegelsen krever stans i norsk våpeneksport til land som kriger i Jemen. Det er bare en hake: Eksporten er allerede stanset.
30. mai 2019 NRK
Aktivist i Bahrain tapte anke, dømt for Twitter-meldinger
Høyesterett i Bahrain opprettholder dommen på fem års fengsel for menneskerettsaktivisten Nabeel Rajab, som er dømt for kritiske Twitter-meldinger om regimet.
31. desember 2018 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL