Jemen
USAs nye utenriksminister truer med å «knuse» Iran
USAs ferske utenriksminister Mike Pompeo går rett i strupen på erkefienden Iran: Hvis ikke Iran oppfyller 12 amerikanske krav, truer Pompeo med «tidenes strengeste sanksjoner» - og at Iran kan bli knust.
15:46 VG
Øker nødhjelp til Jemen og Kongo
Foreslår å gi 116,2 millioner kroner mer.
tirsdag 18:19 NRK
VIDEO: Den sorte tulipanen – hvordan kvinner behandles som andrerangs mennesker i muslimske land
Den svenske journalisten Magda Gad reiste til det svært strengt religiøse landet Jemen. Der kvinner blir drept hvis de kysser menn utenfor ekteskapet. Der kvinner blir påtvunget svarte klessekker som dekker hele kroppen. Hør henne fortelle om "Den sorte tulipanen", en kvinne som...
onsdag 9. mai Frieord
Dagbladet: Skip i Jemen med norske rakettmotorer
Flere av skipene til Den saudiledede koalisjonen i Jemen er utstyrt med missiler drevet av norske rakettmotorer, ifølge Dagbladet.
mandag 7. mai VG
Skip i Jemen skal være utstyrt med norske rakettmotorer
Flere av skipene til Den saudiledede koalisjonen i Jemen er utstyrt med missiler drevet av norske rakettmotorer, ifølge Dagbladet.
mandag 7. mai VG
Hvert tiende minutt dør et barn i Jemen
På et sykehus i Jemen kjemper Lamia (3) for livet. Hun veier bare en tredjedel av det hun burde.
onsdag 18. april NRK
Våren som ikke kom
En farse av et presidentvalg, et blodig anarki og en borgerkrig som raser på det åttende året. Det er en dyster statusrapport fra den arabiske våren.
onsdag 28. mars VG
Fem tusen barn drept i Jemen på tre år
20 millioner mennesker i nød, minst fem tusen drepte barn og få tegn til fred etter 15.000 luftangrep. Det er resultatet tre år etter at den USA-støttede koalisjonen, ledet av Saudi-Arabia, gikk til krig i Jemen.
mandag 26. mars NRK
VERDEN

Jakten på Martines drapsmann
Bare noen dager etter drapet på Martine Vik Magnussen i London rykket TV 2 til Jemen. Slik var jakten på Martines drapsmann i Jemen for ti år siden.
onsdag 14. mars TV 2
USA øker støtten til omstridt krigføring
USA solgte våpen for 640 milliarder kroner under president Donald Trumps første år ved makten. Saudi-Arabia topper listen av kjøpere med økte leveranser av missiler og presisjonsbomber. Våpnene brukes til landets omstridte krigsoperasjoner mot Jemen.
søndag 11. mars NRK
Kaller salg av britiske kampfly for skammelig
Storbritannias beslutning om å selge flere kampfly til Saudi-Arabia er skammelig, mener opposisjonen, som viser til landets krigføring i Jemen.
lørdag 10. mars NRK
Undersøkelse: 6 av 10 nordmenn er mot militærsalg til land som kriger i Jemen - Stortinget lar trolig salget fortsette
Torsdag skal Stortinget stemme over forslag om å stanse norsk eksport av militært materiell i land som deltar i Jemen-krigen. En ny undersøkelse viser at kun 12 prosent av de spurte mener salget bør fortsette.
onsdag 28. februar VG
Røde Kors får besøke fanger i Jemens nest største by
Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) får for første gang på tre år fått besøke en av de største interneringsleirene i Aden.
søndag 11. februar NRK
Ahlam (7) ble vitne til at lillebroren sultet i hjel
- Han pleide og løpe rundt og leke, sier storesøster Ahlam (7). Hun mimrer om lillebroren Ahmed. Det er bare tre uker siden han døde av underernæring og diaré.
tirsdag 6. februar TV 2
Her får moren nytt håp når Hagr (3) endelig klarer å spise
Lille Hagr er tre år, men veier like mye som en baby. I Jemen trues to millioner barn av sult.
tirsdag 6. februar TV 2
Den glemte krigen
Jemen er rammet av verdens verste humanitære katastrofe, ifølge FN. Og det vil trolig bare bli verre. Landet med sine 29 millioner innbyggere er lammet av krig, og står på randen av hungersnød. Jemen-ekspert Eirik Hovden forklarer hva som har skjedd.
søndag 4. februar TV 2
Barn bombes mens de leker
TAIZ, JEMEN : Amr (15) klarer såvidt å holde seg oppe på krykkene. Det ene låret er bandasjert, og han viser oss at det er mange skruer stikkende ut. - Det gjør ikke så veldig vondt lenger, sier han tappert.
søndag 4. februar TV 2
Sivile i Jemen er krigens ofre
Millionbyen Taiz var tidligere kjent som Jemens vakre kulturby. Men etter snart tre år med krig har alt kollapset. FN omtaler krigen som en av de største humanitære krisene i verden. 15 år gamle Amr er ett av krigens mange ofre.
søndag 4. februar TV 2
Separatistene tar kontroll over presidentpalasset i Aden
Separatistene i Sør-Jemen har omringet presidentpalasset i havnebyen Aden. Kampene fortsetter med uforminsket styrke.
tirsdag 30. januar VG
Separatister fester grepet i Aden
Separatister støttet av Emiratene fester grepet i havnebyen Aden i Jemen, til protester fra landets president og hans støttespillere i Saudi-Arabia.
mandag 29. januar VG
Drep amerikanere overalt
Den islamske staten har tapt territorier i Syria og Irak, men eksisterer fremdeles flere steder i verden og har stor terrorkapasitet.
mandag 29. januar Frieord
Fredsprisvinner skuffet over Norge: Derfor mener hun militærsalg må stanse
Som et ledende demokrati må Norge vise at de ikke er blinde for Jemens lidelse, og de må stoppe salg av militært utstyr til overgriperne, sier fredsprisvinner Tawwakol Karman fra Jemen i dette VG-intervjuet.
søndag 28. januar VG
Ber om møte med drapsmistenkt i Martine-saken
Advokat Patrick Lundevall-Unger ønsker å finne ut av hva som skjedde mellom drapsmistenkte Farouk Abdulhak og Martine Vik Magnussen før hun ble drept i mars 2008.
tirsdag 23. januar VG
Slik tjener Norge på missilsalg til Saudi-Arabia – tross forbud
I desember ble 109 mennesker drept i flyangrep i Jemen. Når Saudi-Arabia bomber det krigsherjede landet, er flere av flyene bevæpnet med missiler delvis laget på Raufoss på Toten.
lørdag 20. januar VG
Unicef: Jemen er et av de verste stedene i verden å være barn
Nesten hvert eneste barn i krigsherjede Jemen har i dag behov for humanitær hjelp. 5000 barn er drept eller såret og 400 000 livstruende underernærte, viser nye tall fra FN.
onsdag 17. januar NRK
FN-rapport anklager Iran for brudd på våpenembargo
Iran har brutt våpenembargoen mot Jemen ved at iranske missiler på direkte eller indirekte vis har funnet veien til Houthi-opprørerne, slår en FN-rapport fast.
lørdag 13. januar NRK
Ny video avslører: Her kriger væpnet kjøretøy fra norskeid selskap i Jemen
Et videoklipp viser hvordan det militære kjøretøyet, produsert av et Kongsberg-eid selskap, er i aktiv krig vest i Jemen. Emiratene er beskyldt for grove krigsforbrytelser i landet.
torsdag 11. januar VG
Slutt på våpeneksport til Emiratene, men fritt frem for resten | Tuva Krogh Widskjold - Leder i Changemaker
Norges stans i våpeneksporten til De forente arabiske emirater sender et viktig signal til hele verden. Nå må myndighetene stanse salget til de andre krigførende landene også.
fredag 5. januar NRK
Kilde hevder Kongsberg-fartøy, funnet i krigssone, ble brukt til klima-undersøkelser
Den amerikanske marinen ønsker ikke å bekrefte påstanden, eller si om de hadde operasjoner utenfor Jemens kyst.
torsdag 4. januar VG
Kongsberg-gruppen må forklare seg til UD i Jemen-sak
Kongsberg-gruppen må forklare Utenriksdepartementet hvordan en undervanns-farkost med deres logo hevdes å være funnet i havet utenfor det krigsherjede landet Jemen.
onsdag 3. januar VG
Norge stanser våpeneksporten til Emiratene på grunn av Jemen-krigen
Utenriksdepartementet har besluttet å stanse eksporten av våpen til De forente arabiske emirater som følge av landets krigføring i Jemen.
onsdag 3. januar VG
Video skal vise militærmateriell fra norsk selskap i Jemen
For første gang viser en part i Jemen-krigen frem bilder og video av det som skal være militærutstyr fra et statseid norsk selskap, som de hevder ble funnet i krigssonen.
tirsdag 2. januar VG
Mener vi deler bilder som gjør oss forbannet
De er skadet. De er i sjokk. De er alene og forlatt. De sårbare barna blir ofte kalt krigens ansikt. – Vi deler bilder når vi blir forbannet, frustrert eller sjokkert, sier ekspert på sosiale medier, Cecilie Staude.
23. desember 2017 NRK
ASIA

Jemen-opprørarar skaut rakett mot kongepalasset i Saudi-Arabia
Styresmaktene i Saudi-Arabia seier dei har skote ned ein rakett over hovudstaden Riyadh. Houithi-militsen i Jemen seier målet for angrepet var det kongelege palasset i byen.
19. desember 2017 NRK
Norsk våpeneksport: UNICEF hardt ut mot salg til krigførende parter i Jemen
Norges våpensalg til landene som kriger i Jemen har økt kraftig: Ledere i land som selger våpen til de krigførende partene i Jemen, bør se seg i speilet og spørre seg selv hvorfor, mener UNICEF.
7. desember 2017 VG
Etter at Jemen-krigen startet ble militæreksporten fra Norge til de krigende landene femdoblet
I 2016 solgte Norge krigsmateriell til landene som deltar i den svært brutale Jemen-krigen for 319 millioner kroner. I 2014, før krigen startet, var eksporten på kun 56 millioner.
5. desember 2017 VG
Jemens eksilpresident beordrer offensiv mot Sana
Jemens eksilpresident Abd-Rabbu Mansour Hadi har gitt ordre om en bakkeoffensiv mot hovedstaden Sana, opplyser tjenestemenn.
5. desember 2017 VG
Ekspert etter at Jemens eks-president ble drept av tidligere allierte: – Saudi-Arabia kan utnytte det til sin fordel
Midtøsten-ekspert Knut Vikør sier det er en mulighet for at alliansen som har styrt Jemens hovedstad siden 2014 kan bryte sammen.
4. desember 2017 VG
Jemens ekspresident, Ali Abdullah Saleh, drept av opprørere
Ekspresident Ali Abdullah Saleh i Jemen, som for få dager siden vendte ryggen mot houthi-opprørerne og ville forhandle med Saudi-Arabia, skal være drept.
4. desember 2017 VG
Saudi-Arabia bomber Jemen for å støtte landets ekspresident
I Jemens hovedstad Sana foregår det kraftige gatekamper. Nå rystes byen også av massive flyangrep, melder flere medier.
4. desember 2017 VG
Kraftige gatekamper i Jemens hovedstad
Houti-opprørerne har i to år vært allierte med Jemens ekspresident, i kampen mot den Saudi-ledede koalisjonen. Nå slår alliansen sprekker.
2. desember 2017 VG
Krisen i Jemen: – Mat og forsyninger blokkeres fortsatt
Jemens befolkning lider hardt under konflikten mellom Saudi-Arabia og Iran i Midtøsten. – Norge må legge press på sine allierte, mener Jan Egeland.
1. desember 2017 VG
Skip med nødhjelp nektes fortsatt å legge til kai i Jemen
For første gang på tre uker har Saudi-Arabia latt et FN-fly lande i Jemens hovedstad Sana, men skip med livsviktig nødhjelp nektes fortsatt å legge til kai.
25. november 2017 VG
Redd Barna: Antall underernærte barn i Jemen øker dramatisk
Hver måned registreres det 20.000 nye tilfeller av alvorlig underernærte barn under fem år i Jemen, ifølge tall fra Redd Barna.
25. november 2017 VG
– Folket i Jemen straffes ulovlig
– Blokaden mot Jemen er en ulovlig kollektiv straff som rammer sivile som ikke har noe som helst med oppskutte raketter å gjøre, sier Flyktninghjelpens sjef Jan Egeland.
24. november 2017 NRK
Total blokade av Jemen: Sultkatastrofen kan forverres
Den saudiarabiske militærkoalisjonen, som støttes av USA, skjerper blokaden av Jemen ytterligere. Sultkrisen i landet kan dermed bli enda verre.
7. november 2017 VG
FNs nødhjelpssjef på plass i Jemen
Mark Lowcock vil legge ut på en fem dagers tur for å rette oppmerksomheten mot det kolerarammede landet.
25. oktober 2017 NRK
Mener flyktninger ble tvunget i drukningsdøden
FN mener at en smugler tvang 50 flyktninger fra Somalia og Etiopia i sjøen utenfor Jemens kyst.
9. august 2017 VG
Slår alarm om akutt sultkrise i Jemen
Over én million barn er rammet i en dyp sultkrise i det krigsherjede landet, ifølge Redd Barna. Dødstallene stiger som følge av et alvorlig kolera-utbrudd.
2. august 2017 VG
Redd Barna: Saudi-ledet koalisjon bak 23 alvorlige krigsforbrytelser mot barn i Jemen
En ny rapport hevder at den Saudi-ledede koalisjonen i fjor sto bak flere titalls dødelige angrep i Jemen som både skadet og drepte barn, og der sykehus og skoler ble bombet.
25. juli 2017 VG
Norsk Leger Uten Grenser-arbeider om koleraepidemien i Jemen: – Ekstremt kritisk
På bare én dag kom 250 nye kolera-pasienter til sykehuset som norske Sonja Kalsvik jobbet på i Jemen.
2. juli 2017 VG
Flyktninghjelpen: Ti kriser verden har oversett
Fem afrikanske land topper listen over verdens glemte fluktkriser. Hver femte innbygger i Den sentralafrikanske republikk har flyktet fra sitt hjem.
1. juni 2017 VG
Frykter Trumps humørsvingninger: – Små ting kan bli storkrig
President Donald Trump har gitt sine generaler frihet til å utføre militære aksjoner uten politisk forhåndsgodkjenning.
18. mai 2017 VG
FN: Står overfor vår største humanitære krise siden 1945
Mer enn 20 millioner mennesker i fire land risikerer å sulte i hjel, sier FNs nødhjelpssjef.
11. mars 2017 VG
Millioner står i fare for hungersnød på Afrikas horn
Ekstremtørken har ført til at familier har mistet alt. Amina (30) forteller at hun ikke lenger hadde nok mat til datteren.
21. februar 2017 VG
Forsker om innreiseforbudet: – En opptrapping mot Iran
Lista over land som omfattes av Donald Trumps innreiseforbud kan tolkes på mer enn én måte, mener Midtøsten-ekspert Cecilie Hellestveit.
31. januar 2017 VG
Her stopper Trump innvandringen fra syv muslimske land
I fjor slapp Barrack Obama inn 85.000 asylinnvandrere til USA, i all hovedstad muslimer fra Midtøsten, for å hjelpe dem som sier de flykter fra krig, sult, fattigdom og politisk/religiøst undertrykkelse. Storsatsingen på å øke
28. januar 2017 Frieord
Millioner sulter i Jemen – nå er det full stans i hveteimporten
All hveteimport til Jemen er stanset som følge av krig og skjør økonomi. Samtidig lider flere millioner mennesker av akutt underernæring.
17. desember 2016 VG
VERDEN

Et sikkerhetspolitisk jordskjelv
I SPILL: Valget av Donald J. Trump som ny amerikansk president er et sikkerhetspolitisk jordskjelv som setter det meste i spill. Her er Trump avbildet på et valgkampmøte i Raleigh i vippestaten North Carolina, sent mandag kveld 7. november. Foto: NTB/SCANPIX ANALYSE: De sikkerhetspolitiske...
9. november 2016 Aldri mer
Saudiledet koalisjon vil granske sykehusbombingi Jemen
Den saudiledede koalisjonen sier de vil granske bombingen av et sykehus i Jemen drevet av Leger Uten Grenser (MSF). Minst elleve personer ble drept i angrepet.
16. august 2016 VG
Lillebroren til Shaimaa alvorlig syk i Jemen
Lørdag ble tre år gamle Haron, som i november ble returnert til krigsherjede Jemen, bitt flere ganger i ansiktet på flykningmottaket der familien bor.
21. april 2015 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

FAVORITTER

Sarpsborg 08 Hordaland Telemark IT Utenriks Innenriks Hedmark Oppland Bergen Nordland Kjendis Næringsliv Fotboll Østfold Akershus Vestfold Kultur Aust Agder Båt Vest Agder
flere?
Rogaland Mat Troms Mobil Skåne Hässleholm Sport Oslo Buskerud Møre og Romsdal Trøndelag Forsvar Sogn og Fjordane Odda Kalmar Fiske Finnmark Kristianstad Fotball Svedala Kvinnherad Oskarshamn Molde FK Skien Molde Inrikes Fredrikstad Get-ligaen Kongelig Tinn Sandnes Karlskrona USA Stabæk Kultur Karmøy Rendalen Malmö Sunndal Stavanger Bamble Eslöv Musikk Blekinge Bolig Svelvik Barn Askøy Motor Kragerø Sport Poker Elverum Fauske Tesla Steigen Ringsaker Sørreisa Bodø Lyngdal Porsgrunn Lillesand Kongsvinger Näringsliv Politikk Tvedestrand Risør Stord Bil Vestby Sverige Osterøy Haugesund Aurskog-Høland Meløy Hyllestad Trav Tomelilla Nittedal Åstorp Dyr Økonomi Grane Drangedal Hvaler Kunst Tynset Håndball Lund Mote Helsingborg Narvik Sjakk Vestvågøy Trening Stockholm 17. mai Eliteserien Mörbylånga Drammen Nesodden Åsnes Reise IK Start Landskrona Vietnam Universet Eidskog Lier Båt Kristiansand Nordkapp Android Kryptovaluta Øksnes Salangen Bil Mandal Turn Ballangen Vefsn Nord-Korea Hälsa OL Klippan Vinje Tolga OBOS-ligaen Sigdal Langrenn Odds BK Berlevåg Utrikes Kvænangen Trysil Nedre Eiker Friluftsliv Austrheim FK Haugesund Forskning Sund Sarpsborg Jølster Lindås Fedje Staffanstorp Førde X-games Tromsø Vågan Filippinene Tranøy Øvre Eiker Utsira Horten Notodden Askim Grue Moss Sölvesborg Lesja Jakt Spill Ronneby Sande Tana Tingvoll Kävlinge Russ Tønsberg Farsund Sogndal Jevnaker Larvik Menn Film Vitenskap Fjell Modum Aurdal Hörby Eurovision World Series of Poker Porsanger Vær Karasjok Russland VM Suldal Radøy Øygarden Båstad Bromölla Skiskyting Åmot Ålesund Frogn Gjøvik Skurup Lyngen Kongsberg Forskning Mat Ski Hemnes Meland Fitjar Åmli Målselv Sykkel Svalbard Friidrett Gloppen Stranda Landbruk Time Valle Rauma Masfjorden Halsa Våler Bærum Naustdal Skjervøy Nes Skøyter Nord-Odal Herøy Tromsø IL Gausdal Sauherad Høyanger Evenes Eiker Stavanger Oilers Jönköping Enebakk Rana Hamar Alstahaug Litteratur Halden Skedsmo Løten Hammerfest Asker Re Bodø/Glimt Andøy Svømming Brønnøy Sandøy Olofström Kvinesdal Moskenes Helse Øyer Klatring Ekonomi Kommunesammenslåing Skiptvet Stryn Spania SK Brann Vålerenga Selje Motorsport Kviteseid Norway Cup Hadsel Dovre Fræna Åseral Hole Aure Östergötland Roing Teknik Arvika Odal Østre Toten Borgholm Askvoll Interiør Træna Klima Kvæfjord FA-cupen Trollhättan Nybro Volvo Skånland La liga Påske Hamarøy Giske Romfart Skodje Torsken Mjøndalen IF Surnadal Sola Flora Bundesliga NHL Forsand Værøy Alpint Kristiansund Nesna Karlshamn Søgne Skisport Google Tjeldsund Froland Svalöv E-sport Trøgstad Boksing Sandefjord Voss Råde Sørfold Ishockey Os Eidsberg Modalen Hockey Rosenborg BK Tour of Norway Leirfjord Jobb Ås Vennesla Polen Nissedal Hattfjelldal Birkenes Emmaboda Foto Årdal Tysvær Syria Eid Liverpool Fjaler Viking FK Flekkefjord Vaksdal Lenvik Gran Rømskog Arendal Røyken Kvinner
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL