Jemen
Minst 70 drept i angrep i Jemen
Et rakettangrep utført av Houthi-opprørere i Jemen har tatt livet av minst 70 soldater, opplyser militære kilder og helsepersonell.
søndag 08:53 TV 2
Minst 25 drept i rakettangrep i Jemen
Minst 25 soldater er drept i et rakettangrep mot en militærbase i Jemen, opplyser myndighetene i landet.
lørdag 22:40 $ Aftenposten
Etterfølger utnevnt etter Omans sultan døde
Omans sultan Qaboos bin Said al Bu Said døde natt til lørdag, 79 år gammel. Kulturminister Haitham bin Tariq al-Said er utnevnt som etterfølger.
lørdag 11. januar $ Aftenposten
Medier: USA ville likvidere militær leder
Den samme dagen som Qasem Soleimani ble drept i et droneangrep i Irak, forsøkte USA i all hemmelighet å likvidere en annen iransk militær leder i Jemen.
fredag 10. januar NRK
Tredobling av krigsforbrytelser
I løpet av ti år er antallet krigsforbrytelser mot barn blitt tredoblet, går det fram av en rapport som UNICEF offentliggjorde mandag.
30. desember 2019 TV 2
Røde Kors: Nye tusener drives på flukt i Jemen
Kamphandlinger sør i Jemen har den siste tiden drevet tusener av sivile på flukt, mange av dem gjennom minelagte områder, ifølge Røde Kors.
11. november 2019 $ Aftenposten
Tusener drives på flukt i Jemen
Kamphandlinger sør i Jemen har den siste tiden drevet tusener av sivile på flukt, mange av dem gjennom minelagte områder, ifølge Røde Kors.
11. november 2019 TV 2
Sykehus i Jemen stenger etter angrep: – Kunne blitt et blodbad
Et Leger uten grenser-sykehus er påført store skader og må stenge etter et missil- og droneangrep i Jemen. – Det kunne blitt et blodbad, sier organisasjonens programsjef i landet.
7. november 2019 VG
VERDEN

ACLED: Krigen i Jemen har kostet over 100.000 liv
Over 100.000 mennesker har mistet livet i Jemen siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne våren 2015, viser nye tall.
1. november 2019 $ Aftenposten
Houthi-opprørere hevder å ha drept 500 saudiarabere
Houthi-opprørere i Jemen hevder å ha tatt 2.000 krigere til fange i et voldsomt angrep mot saudistøttede styrker i grenseområdet til Saudi-Arabia.
30. september 2019 TV 2
FN ber Saudi-Arabia følge opp fredsgest fra Jemen-opprørere
FN ber Saudi-Arabia trappe ned krigføringen mot Houthi-opprørerne i Jemen, som i helgen varslet stans i sine angrep mot saudiarabiske mål.
22. september 2019 $ Aftenposten
Mener USA øker risikoen for krig
Irans president Hassan Rouhani reagerer sterkt på at USA nå vil sende flere styrker til land i Midtøsten. Søndag avholder iranerne store militærparader over hele landet.
22. september 2019 NRK
De hevder de står bak angrepet på Saudi-Arabia: Her forklarer Houthi-ledelsen hvorfor
BEIRUT Houthi-militsen er blant Saudi-Arabias bitreste fiender, og hevder de utførte angrepet mot landets oljeproduksjon i forrige uke. I et omfattende intervju med VG forteller en sentral leder om forholdet til Iran, og truer med at det kan komme flere angrep.
21. september 2019 VG
Amerikanske styrker til Saudi-Arabia
USA sender flere soldater til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater. Amerikanerne styrker dermed sitt militære nærvær i det spente området.
21. september 2019 NRK
– Det kommer et nytt angrep om to dager
Talspersoner for Houthi-regimet i Jemen varsler at de vil gå til nye angrep på Saudi-Arabia innen kort tid. Norske eksperter mener truslene må tas på alvor.
20. september 2019 NRK
Eksplosjonsfare i Persiagulfen
USAs utenriksminister Mike Pompeo kaller angrepet mot Saudi-Arabias oljeproduksjon sist helg for en krigshandling. USA og Saudi-Arabia stiller Iran til ansvar og planlegger et svar.
20. september 2019 VG
Stenger flere tusen Twitter-kontoer
Twitter opplyser at selskapet har stengt flere tusen Twitter-kontoer. Kontoene har spredd falske nyheter og regjeringsvennlig propaganda. Twitter mistenker også at kinesiske myndigheter har etablert 200.000 falske kontoer i en kampanje mot demonstranter i Hong Kong. Massivt omfang De kontoene som...
20. september 2019 Aldri mer
Saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby
Den saudiledede koalisjonen har utført militære angrep nord for den jemenittiske havnebyen Hodeida, ifølge statlig TV.
20. september 2019 TV 2
Mener Iran må stilles til ansvar
USAs utenriksminister Mike Pompeo og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er enige om at Iran må stilles til ansvar for sin «truende oppførsel». Det opplyser talsperson Morgan Ortagus i det amerikanske utenriksdepartementet. Ortagus sier Pompeo og bin Salman ble enige om at angrepet...
19. september 2019 Aldri mer
Jemenittiske opprørere truer med å angripe Emiratene
Houthi-opprørerne i Jemen truer med å angripe mål i Dubai og Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.
18. september 2019 $ Aftenposten
Pompeo: Oljeangrepet på Saudi-Arabia er en krigshandling
I en pressekonferanse onsdag presenterte Saudi-Arabia det de mener er iranske droner og raketter, som skal ha blitt brukt i angrepene.
18. september 2019 VG
Trump om oljeangrepet i Saudi-Arabia: Vi vil absolutt unngå krig
Etter angrepet på to oljeanlegg i Saudi-Arabia er det fortsatt usikkert hvem som står bak. President Trump tror fremdeles Iran står bak, men kongressen ønsker mer bevis.
17. september 2019 VG
Mener iranske våpen ble brukt i angrepet
Både i USA og Saudi-Arabia er de sikre på at det ble benyttet iranske våpen i helgens droneangrep. Nå forberedes «nødvendige tiltak.»
17. september 2019 NRK
Slik endrer Saudi-Arabia-angrepet maktbalansen i Midtøsten
Angrepet mot oljeinstallasjonene i Saudi-Arabia øker faren for storkrig i Midtøsten. Ubemannede droner, som fungerer som flygende bomber, betyr at de regionale stormaktene må tenke nytt.
16. september 2019 VG
Halve oljeproduksjonen i Saudi-Arabia er satt ut av spill. Dette må du vite.
Hvorfor er USA så indignert på vegne av Saudi-Arabia? Her er syv spørsmål og svar om situasjonen etter angrepet på verdens største oljeeksportør.
16. september 2019 $ Aftenposten
Opprørere i Jemen til NRK: – Vi står bak angrepet på Saudi-Arabia
En sentral leder for Houthi-opprørerne i Jemen sier til NRK at det er de, ikke Iran, som står bak angrepet på oljeanlegg i Saudi-Arabia. Droneangrepet rammet halvparten av landets oljeproduksjon.
16. september 2019 NRK
Trump sier USA er klare til å svare på angrepet mot Saudi-Arabia
USAs president Donald Trump sier de tror hvem som står bak angrepet mot Saudi-Arabias oljeproduksjon og at de er klare til å svare.
16. september 2019 $ Aftenposten
Halve oljeproduksjonen i Saudi-Arabia stanses midlertidig
Saudi-Arabias energiminister sier droneangrepet lørdag har ført til stans i produksjonen ved to oljefelter, som står for halve landets oljeproduksjo
15. september 2019 $ Aftenposten
USA hevder Iran står bak droneangrepene mot Saudi-Arabia
Saudi-Arabias kronprins har vært i samtaler med USAs president etter at to av landets oljeanlegg ble rammet av droneangrep. USA ber nå flere land om å fordømme Iran.
14. september 2019 VG
FN: USA, Storbritannia Frankrike og andre land kan være medskyldige i krigsforbrytelser i Jemen
BEIRUT En ny FN-rapport hevder at de vestlige landene som har væpnet og støttet den Saudi-ledede koalisjonen som har drept utallige sivile, kan være involvert i krigsforbrytelser. Norge solgte også lenge våpen til en av koalisjonens viktigste medlemmer.
3. september 2019 VG
Stadig flere ofre hentes ut av bombet fengsel i Jemen
Redningsmannskaper leter fortsatt etter ofre i ruinene av fengselet i Dhamar i Jemen, som ble bombet av den saudiledede koalisjonen søndag.
2. september 2019 $ Aftenposten
100 drept da fangeleir i Jemen ble bombet sju ganger
Saudi-Arabia mente de bombet et våpenlager da landets flyvåpen angrep en fangeleir i Jemen. Over 100 mennesker ble drept, opplyser Røde Kors.
2. september 2019 NRK
Minst 60 drept i saudiarabisk angrep i Jemen
Minst 60 mennesker er drept i et saudiarabisk flyangrep på en fangeleir utenfor Jemens hovedstad Sana, sier houthi-opprørerne,
1. september 2019 $ Aftenposten
ASIA

Dramatisk utvikling i Jemen: Fredsforhandler sier Saudi-koalisjonen har kollapset
BEIRUT I et intervju med VG sier en av de sentrale jemenittiske fredsforhandlerne at koalisjonen som i fire år har angrepet Jemen har smuldret opp. Han mener også at krigen, slik vi kjenner den, snart er over. Lidelsene vil likevel fortsette.
26. august 2019 VG
FN frykter at Jemen rakner
FNs spesialutsending til Jemen, Martin Griffiths, frykter at landet rakner, dersom det ikke straks blir forhandlet fram en fredsavtale.
21. august 2019 $ Aftenposten
Separatister i Sør-Jemen åpner for samtaler
Lederen for separatistbevegelsen i Sør-Jemen som før helgen inntok presidentpalasset i Aden, sier han vil delta i fredssamtaler som Saudi-Arabia har foreslått.
12. august 2019 $ Aftenposten
Barnesoldater på begge sider i Jemen
Det er barnesoldater på begge sider i Jemen, opplyser en jemenittisk menneskerettsgruppe og ber vestlige land slutte å selge våpen til alle parter i konflikten.
17. juli 2019 $ Aftenposten
En av partene i Jemen-krigen endrer strategi
Havnebyen Hodeida har vært en viktig brikke i krigen i Jemen. Nå har styrker fra Emiratene begynt å trekke seg ut av byen.
13. juli 2019 $ Aftenposten
Vi kan få et nytt og blodigere militærdiktatur i Sudan | Muna Jubril
Verdenssamfunnet må legge press på Gulf-landene for å unngå den ventede katastrofen.
26. juni 2019 $ Aftenposten
Nye tall: Over 90.000 drept i krigen i Jemen
Over 90.000 mennesker er drept i krigen i Jemen, ifølge organisasjonen ACLED. I tillegg har titusener av jemenittiske barn dødd av sult.
19. juni 2019 $ Aftenposten
Angrep mot flyplass
Saudi-Arabia skal ha stanset et nytt angrep mot en flyplass, da fem droner ble fanget opp og ødelagt, opplyser den Saudi-ledede koalisjonen.
14. juni 2019 TV 2
Aktivister om Boris Johnson: – Han bryr seg ikke om sivile dør i Jemen
Favoritten til å bli ny statsminister i Storbritannia skal ha godkjent salg av bomber til Saudi-Arabia før og etter at skolebarn i Jemen ble drept av bomber fra saudiarabiske krigsfly, hevder kritikere.
12. juni 2019 NRK
Stadig færre drepes i krig og konflikter
Antallet konflikter og kriger i verden øker, men tallet på drepte fortsetter å falle, viser fersk statistikk.
11. juni 2019 NRK
Helbom om Jemen | Thorstein Korsvold - kommunikasjonsavdelingen, Nammo
Fredsbevegelsen krever stans i norsk våpeneksport til land som kriger i Jemen. Det er bare en hake: Eksporten er allerede stanset.
30. mai 2019 NRK
Syv barn drept i angrep i Jemen
Syv barn mellom fire og 14 år ble drept i et angrep i Taiz sør i Jemen fredag, ifølge FN. På ti dager er 27 barn blitt drept eller skadet i angrep i regionen.
27. mai 2019 $ Aftenposten
Velkommen til helvete
Fire år med krig. Titusener av drepte. Jemen er i dag verdens verste humanitære katastrofe. Et menneskeskapt mareritt.
26. mai 2019 NRK
Stans norsk våpeneksport | Ledere i seks humanitære organisasjoner
Krigen i Jemen pågår nå. Norsk eksport av militært materiell til land som kriger i Jemen pågår nå. Dette viser at det er noe grunnleggende galt med forvaltningen av norsk våpeneksport.
22. mai 2019 NRK
– Alle er redde
JEMEN : Krigen i Jemen har herjet i over fire år, og en fersk FN-støttet rapport viser at dødstallene trolig er langt høyere enn tidligere antatt.
19. mai 2019 TV 2
Militsgruppe skal ha angrepet oljeledninger med droner
To saudiarabiske oljerørledninger er angrepet med droner. Angrepet skjer dagen etter at flere oljetankere, et av dem norskeid, ble beskutt i Omanbukten.
14. mai 2019 NRK
Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen
Den saudiledede koalisjonen har startet et angrep mot presidentpalasset i den jemenittiske hovedstaden Sana, opplyser en statlig saudiarabisk TV-stasjon.
20. april 2019 $ Aftenposten
Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen
President Donald Trump har som ventet nedlagt veto mot Kongressens resolusjon, som skulle stoppe USAs militære bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.
17. april 2019 VG
Trump bruker veto for fortsatt militær bistand i Jemen-krigen
President Donald Trump har som ventet nedlagt veto mot Kongressens resolusjon, som skulle stoppe USAs militære bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen.
17. april 2019 VG
Tyskland godkjenner omstridt militæreksport
Tyske myndigheter har godkjent eksport av militært materiell til Frankrike, selv om det muligens skal selges videre til Saudi-Arabia.
13. april 2019 $ Aftenposten
14 barn drept og 16 skadd
14 barn ble drept og 16 kritisk skadd i et luftangrep i Sana denne uke, ifølge tall fra UNICEF. Tallene er ventet å stige.
9. april 2019 TV 2
Minst elleve døde i Saudi-ledet luftangrep i Jemen
Luftangrep fra den Saudi-ledede koalisjonen tok søndag livet av minst 11 personen i Jemens hovedstad Sana.
7. april 2019 $ Aftenposten
På dette sykehuset ble fire barn drept
BEIRUT På morgenen nøyaktig fire år etter at Saudi-Arabia og deres allierte startet bombingen av Jemen, åpnet et sykehus i nord i landet - støttet av Redd Barna - sine dører som vanlig. Plutselig smalt det.
27. mars 2019 VG
På dette sykehuset ble fire barn drept
BEIRUT På morgenen nøyaktig fire år etter at Saudi-Arabia og deres allierte startet bombingen av Jemen, åpnet et sykehus i nord i landet - støttet av Redd Barna - sine dører som vanlig. Plutselig smalt det.
27. mars 2019 VG
Flere barn drept i bombeangrep mot sykehus i Jemen
Minst sju mennesker, deriblant fire barn, ble drept da et sykehus i Jemen som støttes av Redd Barna, ble bombet.
26. mars 2019 $ Aftenposten
VERDEN

Stanser militær bistand
Senatet har onsdag stemt for å stanse militær bistand til Saudi-Arabias krigføring i Jemen. Dermed har begge kamrene i Kongressen trosset Donald Trump.
14. mars 2019 TV 2
Dansk mellommann om Farouk Abdulhak: Han forstår at han må gjøre noe
BEIRUT/OSLO Danske Lars Boje Madsen håper å få i stand et møte mellom Farouk Abdulhak og representanter for familien til den drepte Martine Vik Magnussen.
13. mars 2019 VG
Dansk mellommann om Farouk Abdulhak: Han forstår at han må gjøre noe
BEIRUT/OSLO Danske Lars Boje Madsen håper å få i stand et møte mellom Farouk Abdulhak og representanter for familien til den drepte Martine Vik Magnussen.
13. mars 2019 VG
Planlegger møte med Abdulhak om Martine-saken
Farouk Abdulhak, mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen i 2008, skal ha bedt flere aktører om møte i Jemen. – En stor milepæl, sier leder av Martine-stiftelsen.
13. mars 2019 VG
Hunt tror Jemen-avtale er i ferd med å kollapse
Storbritannias utenriksminister Jeremy Hunt advarer mot at fredsprosessen i Jemen «kan være død innen uker».
4. mars 2019 $ Aftenposten
Fatima Ibrahim Hadi er 12 år og veier 10 kg. Hun er blant 24 millioner mennesker som trenger hjelp i Jemen.
Pengene som skal hjelpe 12-åringen, kommer fra de samme som bombet landet hennes.
1. mars 2019 $ Aftenposten
Ønsker stans av bistand til krigen i Jemen
VIL STANSE HJELP TIL SAUDI: Representantenes hus i den amerikanske konkressen ønsker å stanse amerikansk militær bistand til Saudi Arabias krigføring i Jemen, som har gjennomført omfattende bombing av den jemenittiske houthi-militsen i landet. Krigen i Jemen har ført til en...
14. februar 2019 Aldri mer
Mat risikerer å råtne på lager i sultrammede Jemen
Store mengder mat risikerer å råtne på lager i Jemen, der millioner trues av sult. FN ber nå de krigførende partene sørge for at maten blir distribuert.
12. februar 2019 VG
Møtte Martine-mistenkte: – Lever et liv omringet av vakter
BEIRUT/OSLO I løpet av de siste månedene er Farouk Abdulhak, den mistenkte i drapet på Martine Vik Magnussen, sett sammen med familie i Sanaa i Jemen. Han skal ha virket helt avslappet – tross store sikkerhetstiltak.
10. februar 2019 VG
Møtte Martine-mistenkte: – Lever et liv omringet av vakter
BEIRUT/OSLO I løpet av de siste månedene er Farouk Abdulhak, den mistenkte i drapet på Martine Vik Magnussen, sett sammen med familie i Sanaa i Jemen. Han skal ha virket helt avslappet – tross store sikkerhetstiltak.
10. februar 2019 VG
Marokko trekker seg fra Saudi-Arabias krig i Jemen
Marokko har trukket seg ut av den saudiledede koalisjonen i Jemen-krigen og kalt hjem sin ambassadør fra Saudi-Arabia, ifølge en talsperson for regjeringen.
8. februar 2019 $ Aftenposten
Siamesiske tvillinger født i krigsherjede Jemen trenger hjelp umiddelbart
Siamesiske tvillinger trenger hjelp i krigsherjede Jemen.
7. februar 2019 $ Aftenposten
Amnesty-rapport: – Emiratene gir våpen til opprørsgrupper i Jemen
En ny gjennomgang gjort av Amnesty International skal vise hvordan våpen solgt til De forente arabiske emirater har endt opp hos opprørsgrupper som kjemper i den blodige krigen i Jemen.
6. februar 2019 VG
Amnesty-rapport: – Emiratene gir våpen til opprørsgrupper i Jemen
En ny gjennomgang gjort av Amnesty International skal vise hvordan våpen solgt til De forente arabiske emirater har endt opp hos opprørsgrupper som kjemper i den blodige krigen i Jemen.
6. februar 2019 VG
Redd Barna: Ett av ti barn i Jemen på flukt ennå
Redd Barna reagerer på at Jemens barn fortsatt er utsatt for enorm fare og ikke får tilgang på mat og medisiner, mange uker etter at våpenhvilen trådte i kraft.
31. januar 2019 $ Aftenposten
Fra militskriger til torturoffer: Slik er Houthi-opprørernes skrekkfengsel
BEIRUT Han er journalisten som ble kriger – før han ble omringet i sitt eget hjem og kastet ned i en kjeller mange aldri kom opp fra i live. Her forteller en overlevende om en mindre kjent og svært mørk side av Jemen-krigen.
29. januar 2019 VG
Fra militskriger til torturoffer: Slik er Houthi-opprørernes skrekkfengsel
BEIRUT Han er journalisten som ble kriger – før han ble omringet i sitt eget hjem og kastet ned i en kjeller mange aldri kom opp fra i live. Her forteller en overlevende om en mindre kjent og svært mørk side av Jemen-krigen.
29. januar 2019 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL