Jemen
Emiratene fester stadig grepet om «det mest utenomjordiske stedet på Jorden»
På en så vidt befolket øygruppe i Arabiahavet florerer det et biologisk mangfold uten like. Men øygruppen har blitt en brikke i et storpolitisk spill.
tirsdag 20. juli NRK
FN velger svensk diplomat til Jemen
FNs generalsekretær Antonio Guterres har utnevnt den svenske diplomaten Hans Grundberg til ny spesialutsending til krigsherjede Jemen. Guterres offentliggjorde valget av Grundberg som ny spesialutsending foran FNs sikkerhetsråd torsdag.Den svenske diplomaten er Midøsten-spesialist og har tjent som...
torsdag 15. juli NRK
Over 100 drept i Jemen
Minst 111 mennesker er drept i løpet av tre dager med harde kamper i Maarib i Jemen, opplyser regjeringskilder.
søndag 27. juni TV 2
111 drepne i kamp i Jemen
111 personar er drepne på tre dagar i Jemen, melder AFP. Det er kampar mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier, som prøver å få kontroll over den oljerike byen Marib.
søndag 27. juni NRK
47 drepne i kampar i Jemen
47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier.
lørdag 19. juni NRK
Denne fangsten snudde opp ned på livet til fiskerne
35 fattige fiskere fra Jemen, gjorde sitt livs fangst i februar i år. Det har snudd livet på hodet for mange i den lille fiskerlandsbyen i det krigsherjede landet. Video via AFP
fredag 18. juni TV 2
Flyktninger omkom i forlis
En båt med opptil 200 passasjerer forliste utenfor Jemen i helgen. Hittil er det funnet 25 omkomne. Ifølge fiskere var det trolig afrikanske migranter om bord i båten som forliste. Mange migranter reise til Jemen i håp om å ta seg videre til Saudi-Arabia og andre oljerike land og for...
mandag 14. juni NRK
14 drept i rakettangrep i Jemen
Minst 14 ble drept da Houthi-opprørere skjøt en artillerirakett mot byen Marib. Raketten traff en bensinstasjon i Rawdha-området i byen, sier Ali al-Ghulisi, som er pressetalsmann for den lokale guvernøren, ifølge AP. En fem år gammel jente skal være blant de drepte, og...
lørdag 5. juni NRK
VERDEN

Oljetanker i Jemen kan eksplodere når som helst: FN ber opprørerne la eksperter få slippe til
En oljetanker har ligget forlatt utenfor Jemen i mer enn 30 år, og eksperter mener det er en tikkende bombe.
lørdag 5. juni NRK
Oljetankskip kan eksplodere
FNs sikkerhetsråd advarer om at det er en økende risiko for at oljetankskipet FSO Safer kan eksplodere. Skipet har over en million fat med råolje om bord, og ligger seks mil nord for havnebyen Hodeidah i Jemen, ifølge Reuters. – Om den eksploderer vil millioner av jemenitter bli...
fredag 4. juni NRK
Verden gisper etter luft
Som intensivlege i Jemen, Brasil og Norge har jeg sett de enorme globale ulikhetene i tilgang på oksygen for covid-pasienter. Denne ulikheten er uakseptabel.
søndag 30. mai VG
Flybase dukket opp på vulkan-øy
Regjeringen i Jemen hevder at De forente arabiske emirater står bak byggingen av en flybase på den vulkanske øya Mayyun. Men ingen vil bekrefte hvem som eier basen på øye som ligger midt i innseilingen til Rødehavet.
tirsdag 25. mai NRK
Mystisk flybase dukket opp på vulkansk øy utenfor Jemen
Mens regjeringen i krigsherjede Jemen hevder De forente arabiske emirater står bak byggingen av en mystisk flybase, kan ingen bekrefte hvem basen hører til.
tirsdag 25. mai NRK
Skal ha hindra angrep i Jemen
Den saudiarabiske militærkoalisjonen i Jemen hevdar dei har hindra eit nært kommande angrep frå houthi-militsen. Dei skal ha hatt planar om å bruke ein båt fullasta med eksplosiv sør i Rødehavet, ifølge Reuters, som siterer medium i Saudi-Arabia.
mandag 24. mai NRK
Houthi-leiar trugar med opptrapping
USA innførte torsdag sanksjonar mot to leiarar i Houthi-militsen i Jemen som leia ein offensiv for å ta Marib-regionen. Den amerikanske spesialutsendingen i Jemen etterlyste også ei nedtrapping og pressa på for ei våpenkvile. Ein leiar for militsen avviser sanksjonane, og truga med nye...
søndag 23. mai NRK
Gravid kvinne ble nektet inngang på sykehus – det norske Monica gjorde var avgjørende
Nylig kom intensivlege Monica Thallinger hjem fra Jemen. Særlig ett møte kommer hun aldri til å glemme.
søndag 23. mai TV 2
Myntfunn i USA kan løse piratmysterium: – Gikk fra vettet
En håndfull arabiske mynter som er funnet i en frukthage på den amerikanske østkysten, kan kaste lys over skjebnen til en av historiens mest fryktede sjørøvere.
fredag 2. april VG
FN: Brann i interneringsleir i Jemen – frykter mange døde
Minst åtte mennesker har mistet livet og over 170 er skadet i en brann i et interneringssenter for migranter utenfor Jemens hovedstad, ifølge FN.
søndag 7. mars VG
Stopp sviket!
Sivilbefolkningen i Jemen er rammet av verdens største humanitære krise.
søndag 7. mars VG
Haifa sulter: Nå går alarmen for 117 millioner barn
På et sykehus i katastroferammede Jemen kjemper den elleve måneder gamle jenta for å få i seg nok mat. Hun er ett av nærmere elleve millioner barn i landet som trenger nødhjelp for å overleve.
tirsdag 26. januar VG
Tar ansvar for angrep mot Saudi-Arabia
De jemenittiske Houthi-opprørerne sier de står bak et rakettangrep mot et Aramco-anlegg i den saudiarabiske byen Jeddah, skriver Reuters. Påstanden, som ble fremmet av en av houthienes militærtalsmenn på Twitter, har ikke blitt bekreftet av Saudi-Arabia, skriver nyhetsbyrået....
23. november 2020 Aldri mer
FNs generalsekretær: – Millioner kan dø i Jemen
Faren er overhengende for at Jemen blir rammet av den verste hungersnøden verden har sett på flere tiår, advarer FNs generalsekretær.
20. november 2020 VG
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
Jemens doble katastrofe: Setter opp norsk coronasykehus i krigsherjet by
De var allerede før 2020 ofre for verdens største humanitære katastrofe. I år har coronasmitten herjet med Jemens utslitte befolkning. Norges utenriksminister håper et nytt feltsykehus kan bidra til å redde liv.
21. september 2020 VG
FN slår ny katastrofealarm i Jemen
FN har måttet stanse eller kutte i halvparten av sine hjelpeprogrammer i Jemen, som de betegner som verdens verste humanitære krise.
19. august 2020 VG
Oljefondet øker investeringer i omstridte våpenselskap
BEIRUT Oljefondet økte investeringene i verdens største våpenselskap med over 23 milliarder fra 2018 til 2019 – også i flere selskap knyttet til drap på sivile i Jemen.
16. juli 2020 VG
Norskeid skip angrepet av pirater i Jemen – flere skudd avfyrt
Bevæpnede pirater angrep søndag ettermiddag en kjemikalietanker som tilhører det norske rederiet Stolt-Nielsen.
17. mai 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL