Japan
Ekstreme grep skal hindre OL-smitte: – Blant de sikreste stedene i verden
Samtidig som OL-misnøyen er stor i vertsnasjonen Japan, lanserer IOC knallharde smittevernregler. Utøvere som ikke følger dem risikerer å bli kastet ut av lekene.
mandag 20:40 VG
Ny smittetopp i Osaka
Japans tredje største by Osaka har registrert 1262 nye smittetilfeller på et døgn. Det er det høyeste antall smittede på et døgn under pandemien. Det er registrert 41 døde i løpet av det siste døgnet. I hovedstaden Tokyo har det også vært en...
lørdag 11:10 NRK
Mer virustrøbbel for Tokyo-OLs fakkelstafett
Fakkelstafetten foran Tokyo-OL må ta en ny omvei. En etappe på øya Miyakojima er avlyst som følge av det økende antallet smittetilfeller i Japan.
lørdag 09:25 ABC Nyheter
Kraftig jordskjelv nordøst i Japan
Et kraftig jordskjelv målt til 6,8 rammet lørdag den nordøstlige kysten av Japan, men det er ikke sendt ut tsunamivarsel. Det er ikke meldt om omkomne, men minst tre mennesker ble skadd, opplyser myndighetene. Skjelvet hadde sitt senter 47 kilometer under havbunnen utenfor Ishinomaki, rundt 400...
lørdag 07:56 NRK
OL-topp: Lekene kan bli avholdt uten tilskuere
Sommerens OL i Tokyo kan gå uten tilskuere sier organisasjonskomiteens leder Seiko Hashimoto.
fredag 10:30 ABC Nyheter
Stor britisk marinestyrke beordres til Stillehavet: Sender tydelig signal til Kina
Hangarskipet HMS Queen Elizabeth fører an i det som blir omtalt som den største forflytningen av maritime militære styrker fra Storbritannia til Stillehavet på lenge.
tirsdag 27. april ABC Nyheter
Japan erklærte unntakstilstand i Tokyo tre måneder før OL-åpningen
På dagen tre måneder før Tokyo-OL skal åpnes erklærte japanske myndigheter unntakstilstand for hovedstaden i kampen mot coronaviruset.
fredag 23. april ABC Nyheter
Japan innfører unntakstilstand
Japan innfører unntakstilstand for Tokyo og tre andre områder vest i landet på grunn av koronapandemien.
fredag 23. april NRK
VERDEN

Japan venter ny smittebølge
Japan forbereder seg på en ny koronabølge. Det er ventet at statsminister Yoshide Suga vil innføre to ukers kriseberedskap i Tokyo og tre andre regioner. Tiltakene vil blant annet innebære at steder med alkoholservering må stenge, ifølge Reuters.
fredag 23. april NRK
Japan skjerper klimamål
Japan skjerper klimamålene, melder AFP. Landet planlegger å kutte 46 prosent av klimagassutslippene innen 2030. Det opplyser statsminister Yoshihide Suga timer før Joe Bidens klimatoppmøte. Tidligere hadde Japan mål om å kutte 26 prosent.
torsdag 22. april NRK
Journalist pågrepet i Myanmar
En japansk frilans journalist ble søndag kveld pågrepet i Yangon i Mynamar. Japanske myndigheter sier de jobber med å få ham løslatt. Ifølge BBC forteller vitner at journalisten ble pågrepet i sitt hjem. Han har også blitt pågrepet tidligere i sammenheng med...
mandag 19. april NRK
Tvangstrøye med fem ringer
Idet 100-dagersnedtellingen til OL i Tokyo er passert, fremstår lekene mer og mer som et pengedrevet pliktløp.
fredag 16. april VG
Japansk toppolitiker: OL-avlysning fortsatt på bordet
Japan er inne i sin fjerde koronabølge under 100 dager før OL. Generalsekretæren i landets regjeringsparti avfeier ikke muligheten for å droppe sommerlekene.
torsdag 15. april ABC Nyheter
Spørsmålet ingen tør å stille | Jan Petter Saltvedt - Sportskommentator
100 dager før lekene i Tokyo sliter Japan med lav OL-entusiasme, nye nedstenginger og en forsinket utrulling av massevaksinasjonen. Norges OL-håp sliter med et spørsmål ingen tør å stille.
onsdag 14. april NRK
Protesterer mot japansk utslipp
Sør-Koreas president Moon Jae-in protesterer mot Japans planer om å slippe radioaktivt vann fra Fukushima-kraftverket ut i havet. Han vil også ta saken til den internasjonale havrettsdomstolen, melder Reuters.
onsdag 14. april NRK
Sterke protester etter at Japan vil slippe ut radioaktivt vann fra Fukushima
Naboland, lokale fiskere og miljøorganisasjoner protesterer etter at den japanske regjeringa har bestemt seg for å slippe ut radioaktivt vann fra Fukushima-anlegget.
tirsdag 13. april NRK
Sterke protester etter at Japan vil slippe ut radioaktivt vann fra Fukushima
Naboland, lokale fiskere og miljøorganisasjoner protesterer etter at den japanske regjeringa har bestemt seg for å slippe ut radioaktivt vann fra Fukushima-anlegget.
tirsdag 13. april NRK
Vann fra Fukushima slippes ut
Den japanske regjeringen har bestemt at radioaktivt vann fra Fukushima-anlegget skal slippes ut i Stillehavet, sier statsminister Yoshihide Suga.
tirsdag 13. april TV 2
Fukushima slipper ut radioaktivitet
Japans statsminister Yoshihide Suga sier ifølge Reuters at regjeringen har bestemt at 1 million tonn radioaktivt vann skal slippes ut i sjøen fra det ødelagte kjernekraftverket i Fukushima om to år. Atomanlegget ble ødelagt i tsunamien i 2011.
tirsdag 13. april NRK
Sju av ti japanere ønsker sommer-OL i Tokyo flyttet eller avlyst
Et klart flertall i Japans befolkning ønsker at Tokyo-OL blir flyttet eller avlyst på grunn av frykt for en ny bølge med coronasmitte.
mandag 12. april ABC Nyheter
Titusener av australiere strandet i utlandet: – Som om kameratskapet ender ved grensen
SYDNEY Prisen for et nesten pandemifritt hjemland er høy for titusener av australiere som sitter fast i utlandet. Lucy Morrell og familien har brukt over 130.000 kroner på hjemreisen.
søndag 11. april VG
Kato (57) ble alene igjen i radioaktiv sone for å passe på de glemte kattene
- Jeg vil bli her til jeg har tatt vare på den siste katten. Etter det vil jeg dø, sier Sakae Kato fra sitt hjem i den radioaktive sonen i Fukushima, Japan.
lørdag 10. april TV 2
Krisetiltak mot smitteøkning i Tokyo
En delvis unntakstilstand i Japan utvides til å omfatte hovedstaden Tokyo og to andre regioner for å håndtere en oppblussing av coronasmitten.
fredag 9. april ABC Nyheter
Vellykket transplantasjon av lungevev til covid-syk pasient
Japanske leger har gjennomført en vellykket transplantasjon av lungevev fra levende donorer til en pasient som har ødelagte lunger etter covid-19-sykdom.
torsdag 8. april ABC Nyheter
Spionens kone
Spinner et besnærende nett av hemmeligheter og løgner.
torsdag 8. april NRK P3
Nord-Korea dropper OL i Tokyo av smittefrykt
Nord-Korea vil ikke delta i de kommende olympiske sommerlekene i Tokyo, opplyser landets sportsdepartement med henvisning til risikoen for coronavirus.
tirsdag 6. april ABC Nyheter
Nord-Korea dropper OL i Tokyo
Nord-Korea vil ikke delta i de kommende olympiske sommerlekene i Tokyo, sier landets sportsdepartement, med henvisning til risikoen for koronavirus.
tirsdag 6. april TV 2
OL: Forbud mot tilreisende tilskuere
Koronapandemien har gjort at OL-arrangøren i Japan har lagt ned forbud mot tilskuere som kommer utenfra.
lørdag 20. mars TV 2
Naturkatastrofe i tre deler – 10 år siden jordskjelvet i Japan
Skjelvet rammet først. Deretter skylte den enorme bølgen inn over atomreaktoren som snart smeltet ned. Torsdag er det ti år siden trippelkatastrofen rystet Japan.
torsdag 11. mars VG
Japan har fått ensomhetsminister: – Vil beskytte båndene mellom mennesker
Coronapandemien får skylden for at selvmordstallene i Japan har økt for første gang på 11 år. Nå har landet utnevnt sin egen ensomhetsminister.
torsdag 25. februar VG
Japans regjeringsparti inviterer kvinner til å delta på toppmøter – men de får ikke snakke
Japans regjeringsparti ønsker å endre «imaget» om at de hovedsakelig består av eldre menn. Nå ønsker de flere kvinner velkommen til toppmøter i partiet – så lenge de ikke tar ordet.
lørdag 20. februar VG
Flere enn 150 personer skadet i jordskjelv i Japan
Flere enn 150 personer er skadet i et jordskjelv med styrke 7,3 som rystet Japans nordøstkyst. Atomkraftverket i Fukushima synes ikke å ha tatt skade i skjelvet.
lørdag 13. februar VG
Japanske medier: OL-sjef Yoshiro Mori vil gå av etter uttalelser om kvinner
Japans OL-president sa at kvinner snakker så mye at de må holdes utenfor styrerommet. Nå skal han ifølge japanske medier gå av.
torsdag 11. februar VG
ASIA

Japans kamp mot smitten: – Siste sjanse for å gjennomføre OL
2020-OL skal arrangeres i Tokyo i 2021. Japanske myndigheter har erklært unntakstilstand i kampen mot smitten, mens 80 prosent av befolkningen ønsker å utsette eller avlyse lekene.
søndag 31. januar VG
Japanske myndigheter avviser at de har gitt opp OL
Avisen The Times meldte torsdag kveld at Japan skal ha gitt opp sommer-OL. Myndighetene nekter for at det stemmer.
fredag 22. januar VG
Meningsmåling: 63 prosent ønsker at OL skal avlyses eller utsettes på nytt
Mandag var det 200 dager igjen til åpningen av de utsatte sommerlekene i Tokyo. Arrangørene jobber på spreng, men den endelige OL-planen er fortsatt ikke klar.
mandag 4. januar VG
«Twitter-morderen» i Japan dømt til døden for ni drap
En japansk mann som har fått tilnavnet «Twitter-morderen», ble dømt til døden tirsdag for å ha drept og partert ni mennesker som han møtte på internett.
15. desember 2020 VG
VG mener: Kina kan ikke unndra seg granskning av pandemien
Kinesiske myndigheter har forsøkt å stoppe en internasjonal WHO-ledet granskning av coronautbruddet. Men etter at ordet «Kina» ble fjernet fra resolusjonsutkastet vil årsmøtet i Verdens helseorganisasjon etter alt å dømme vedta forslaget i dag.
19. mai 2020 VG
Det store kongeåret 2019
Et nytt år med blanke ark - også for verdens kongelige... Nåja - helt blanke er nok arkene ikke... Store kongelige begivenheter planlegges gjerne i svært god tid på forhånd - og flere store feiringer ute i verden har allerede fått sin plass på den internasjonale...
2. januar 2019 TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL