Japan
Rekordhøge sjølvmordstal blant barn
Sjølvmord blant japanske skuleelevar er rekordhøg, skriv CNN. Japan registrerte 415 sjølvmord blant skuleelevar i alderen 6 til 18 år i løpet av skuleåret 2020. Det er det høgaste talet sidan 1974, då Japan byrja å registrere sjølvmorda. Førre...
fredag 15. oktober NRK
Mann (77) rammet av rastløst analsyndrom
En japansk pasient er den første som har fått påvist lidelsen etter covid-sykdom.
tirsdag 12. oktober Dagbladet
Kraftig jordskjelv i Tokyo
Et kraftig jordskjelv rystet torsdag Tokyo-området. Minst 32 personer ble skadd, hvorav tre alvorlig. Skjelvet førte også til stans i metro- og togtrafikken. Bygninger svaiet, og TV-kanalen NHK melder at et pendlertog sporet delvis av da nødbremsen ble utløst. Tre av passasjerene ble...
fredag 8. oktober NRK
Kraftig jordskjelv ryster Tokyo-området i Japan
Et kraftig jordskjelv har rystet Tokyo-området. Så langt er det ikke kjent om det har forårsaket skader, men det skal ikke være fare for tsunami.
torsdag 7. oktober ABC Nyheter
Jordskjelv i Japan
Det skal ha vore eit kraftig jordsjelv i Tokyo-området i Japan, skriv Reuters. Jordskjelvet hadde ein styrke på 6,1, i følgje Japans meteorologiske institutt. Det skal ikkje vera fare for ein tsunami.
torsdag 7. oktober NRK
Kraftig jordskjelv rystet Tokyo-området i Japan
Et kraftig jordskjelv har rystet Tokyo-området. Så langt er det ikke kjent om det har forårsaket skader, men det skal ikke være fare for tsunami.
torsdag 7. oktober TV 2
Japan vil ha atomkraftverk
Japan vil ha storsatsing på fornybar energi, men også atomkraft. Japan skjerpa utsleppsmålet til 46 prosent nedgang innan 2030. Koichi Hagiuda, som er industriminister i Fumio Kishidas nye regjering, seier at dei nye klimamåla krev kraftige tiltak. – Eg tenkjer å satsa på...
tirsdag 5. oktober NRK
Kishida ny statsminister i Japan
Fumio Kishida blei måndag godkjent i nasjonalforsamlinga som Japan sin nye statsminister etter Yoshihide Suga. Kishida vann avstemminga i nasjonalforsamlinga med 311 stemmer mot 124 for opposisjonsleiaren Yoko Edano. Det liberaldemokratiske partiet LDP har eit fleirtal.
mandag 4. oktober NRK
VERDEN

Fumio Kishida blir Japans nye statsminister
Fumio Kishida ble mandag godkjent i nasjonalforsamlingen som Japans nye statsminister etter Yoshihide Suga.
mandag 4. oktober TV 2
Fumio Kishida blir Japans nye statsminister
Fumio Kishida ble mandag godkjent i nasjonalforsamlingen som Japans nye statsminister etter Yoshihide Suga.
mandag 4. oktober ABC Nyheter
Konfliktsky whisky-diplomat – nå blir han Japans statsminister
Han beskrives som glad i alkohol, virkelighetsfjern og ukontroversiell. Til tross for lang fartstid i japansk toppolitikk, har den påtroppende statsministeren slitt med å nå ut til folket.
mandag 4. oktober VG
Japans prinsesse Mako får endelig sin forlovede
Etter flere år med kontroverser skal den japanske prinsessen Mako endelig få sin mann av folket, Kei Komuro, 26. oktober.
fredag 1. oktober ABC Nyheter
Japan opphevet unntakstilstanden
Pendlertogene fylte seg opp igjen da Japan fredag opphevet unntakstilstanden etter over seks måneder. Koronatiltakene, som var innført i over halve landet, ble opphevet etter et jevnt fall i antallet smittetilfeller de siste ukene.
fredag 1. oktober NRK
Dette er Japans nye statsminister
Japans tidligere utenriksminister Fumio Kishida, en moderat politiker med en forkjærlighet for baseball, blir etter alle solemerker ny statsminister i landet.
onsdag 29. september ABC Nyheter
Fumio Kishida ny partileiar
Det japanske regjeringspartiet har valt Fumio Kishida som ny partileiar. Han blir truleg godkjent som ny statsminister i Japan om få dagar. Han tek over etter Yoshihide Suga, som gir seg etter berre eitt år. Han har vore upopulær på grunn av måten regjeringa har handtert koronakrisa.
onsdag 29. september NRK
Blir Japans statsminister
Regjeringspartiet i Japan har valgt Fumio Kishida til ny partileder. Han ventes å bli godkjent som landets nye statsminister innen få dager.
onsdag 29. september TV 2
Fumio Kishida overtar for Japans statsminister Suga
Japans tidligere utenriksminister Fumio Kishida blir ny leder for regjeringspartiet. Han ventes å bli godkjent som landets nye statsminister innen få dager.
onsdag 29. september ABC Nyheter
Skarstein hylla av sine eigne: – Eg merkar at eg har Levanger i ryggen
Ho gjorde det sterkt i Paralympics – tysdag feira Birgit Skarstein gullet med folk frå heimbyen.
tirsdag 28. september NRK
Japan opphever coronarestriksjoner
Unntakstilstanden som ble innført i Japan for å hindre smittespredning, oppheves denne uken.
tirsdag 28. september ABC Nyheter
Makrellens svar på Beaujolais nouveau
For aller første gang introduseres sprellfersk norsk makrell i Japan. Den ferske makrellen er tiltenkt kresne japanske ganer, og har fått navnet «Saba nouveau» - inspirert av den berømte franske rødvinen Beaujolais.
mandag 27. september ABC Nyheter
Asias største makter kan barke sammen: – Japan vil gå til forsvar
Kina gjør krav på en øygruppe Japan mener er deres. Som konsekvens har Japan slått ring rundt øygruppen og tvinger kinesiske styrker ut. Det kan føre til at de to store asiatiske maktene barker sammen.
lørdag 25. september ABC Nyheter
Rakettar landa i japansk farvatn
To langtrekkande rakettar som blei fyrte av frå Nord-Korea, landa i japansk farvatn, ifølge Japans forsvarsminister. Den japanske regjeringa sa tidlegare i dag at rakettane ikkje trefte innanfor den japanske grensa. Men forsvarsministeren avkreftar no dette, ifølge Reuters, som siterer den...
onsdag 15. september NRK
USA, Australia, Japan og India møte
Neste uke skal USAs president Joe Biden møte statsministeren fra Australia, India og Japan. Det vil bli første gang de fire møtes fysisk, som vi skje i Det hvite hus 24. september. De blir kalt for Quadrilateral Security Dialogue, som ble til etter jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet i 2004,...
tirsdag 14. september NRK
Russisk militærøvelse nær Japan
Russland starter militærøvelse på øyene Kurilene. Like nordøst for Japan. Det melder Reuters og viser til det russiske nyhetsbyrået Interfax.
onsdag 8. september NRK
Tokyo-børsen stiger
Håpet om at en ny statsminister vil styrke Japans økonomi, fører børsen i Tokyo til det høyeste nivået på fem måneder. Den ledende indeksen Nikkei steg moderat i tidlig handel og var opp 0,8 prosent, men det var likevel nok til at den symbolske grensen på...
tirsdag 7. september NRK
Oppgang på børsen i Tokyo
Handelsuken startet med oppgang på Tokyo-børsen som følge av en styrket tro på markedet, samtidig som investorene retter blikket mot japansk politikk. Referanseindeksen Nikkei var opp 1,31 prosent i tidlig handel, mens den bredere Topix-indeksen økte med 0,93 prosent.
mandag 6. september NRK
Fredag 3. september: Dette skjedde i natt
Etter lang tid krass kritikk for sin coronahåndtering, trekker Japans statsminister seg ifølge lokale medier.
fredag 3. september VG
Ikke gjenvalg for Yoshihide Suga
Japans statsminister Yoshihide Suga sier ifølge japanske medier at han ikke vil stille til gjenvalg som partileder i slutten av måneden. Suga opplyste dette selv på et hastemøte i Det liberaldemokratiske partiet fredag, ifølge kringkasteren NHK og andre japanske medier. Suga overtok...
fredag 3. september NRK
Suga stiller ikke til gjenvalg
Japans statsminister Yoshihide Suga sier ifølge japanske medier at han ikke vil stille til gjenvalg som partileder i slutten av måneden.
fredag 3. september TV 2
Japan vil styrke forsvaret
Japans forsvarsminister ba tirsdag om støtte til et budsjett på over 400 milliarder kroner for en omfattende styrking av landets forsvarsevne, skriver NTB. Årsaken skal være økt spenning i forholdet mellom Japan på den ene siden og Kina og Nord-Korea på den andre. I...
tirsdag 31. august NRK
Japan vil styrke forsvaret – frykter Kina og Nord-Korea
Japans forsvarsminister ba tirsdag om støtte til et budsjett på over 400 milliarder kroner for en omfattende styrking av landets forsvarsevne.
tirsdag 31. august ABC Nyheter
Fikk sparken etter dette
Den kinesiske skuespilleren Zhang Zhehan tok en skjebnesvanger avgjørelse da han var på ferie i Japan.
mandag 30. august Dagbladet
Synshemma utøvar treft av sjølvkøyrande buss – Toyota legg seg flat
TOKYO : Toyota har rulla ut dei nye sjølvkøyrande bussane sine under OL og Paralympics i desse dagar. Det blei skjebnesvangert for Japan sin judo-utøvar Aramitzu Kitazono (30).
søndag 29. august NRK
ASIA

Japan har oppdaget forurensing i enda et parti med Moderna-vaksiner
Bruken av Moderna-vaksinen er satt på vent i Okinawa i Japan etter at det igjen ble oppdaget fremmede partikler i enkelte vaksiner, opplyser lokale myndigheter.
søndag 29. august ABC Nyheter
Moderna sett på vent i Japan
Okinawa i Japan har sett bruken av Moderna-vaksinen på vent etter at det blei funne partiklar i enkelte vaksinar, opplyser lokale styresmakter. Meldinga kjem dagen etter at helsedepartementet i Japan starta ei gransking etter to dødsfall blant personar som hadde fått eit anna parti av vaksinen....
søndag 29. august NRK
To skadet i syreangrep i Tokyo
To personer ble skadet i et syreangrep på en t-banestasjon i Tokyo på onsdag. Det melder Channel News Asia.Gjerningspersonen er fortsatt på frifot, etter angrepet som fant sted på Shirokane Takanawa-stasjonen i en velstående del av Tokyo. En 22 år gammel mann fikk brannskader i...
onsdag 25. august NRK
Bakenga forbløffer japanerne
– Et sjokk for dem at jeg gidder å gjøre det.
mandag 23. august TV 2
Ny øy etter vulkanutbrudd
Den nye øya sør for Tokyo kan gi Japan større territorie, men det vil trolig ikke vare lenge.
onsdag 18. august Dagbladet
Stor eksportøkning i Japan
Japans eksport økte 37 prosent fra juli i fjor til juli i år, viser tall fra finansdepartementet i Tokyo. I samme periode vokste importen med 28,5 prosent, viser tallene som ble presentert onsdag.
onsdag 18. august NRK
Sudokuens far er død
Japanske Maki Kaji, som har fått æren for å gjøre tallspillet sudoku populært, er død. Han ble 69 år gammel.
tirsdag 17. august ABC Nyheter
Sudokuens far er død
Japanske Maki Kaji, som har fått æren for å gjøre tallspillet sudoku populært, er død. Han ble 69 år gammel. – Kaji var kjent som sudokuens far og var elsket av fans over hele verden, skriver Nikoli, et japansk selskap som gir ut spill og ulike former for...
tirsdag 17. august NRK
En død og tre savnet i flom i Japan
Kraftig regn har rammet sju regioner i Japan. Det er særlig de nordlige delene av Kyushu-øya, som er rammet av flommer og jordskred, melder AFP. Over 1,8 millioner mennesker var på forhånd bedt om å søke ly. Så langt er det meldt om et dødsfall og tre savnede personer.
lørdag 14. august NRK
Ber 1,8 millioner evakuere
1,4 millioner mennesker er bedt om å umiddelbart forlate hjemmene sine vest i Japan, der kraftig regn har ført til flom og jordskred.
lørdag 14. august TV 2
Flom i Japan: 1,8 millioner bedt om å evakuere
1,8 millioner mennesker er bedt om å umiddelbart forlate hjemmene sine vest i Japan, der kraftig regn har ført til flom og jordskred.
lørdag 14. august ABC Nyheter
Coronakrise etter OL
Coronasmitten har mer enn doblet seg i Tokyo siden OL startet. Pandemien kommer også til å påvirke de paralympiske lekene, når det ikke vil være tillatt med tilskuere.
lørdag 14. august Dagbladet
Titusener evakueres på grunn av regnvær i Japan
Japanske myndigheter ber titusener av mennesker om å evakuere på grunn av kraftig regnvær i den vestlige delen av landet.
fredag 13. august ABC Nyheter
Titusener evakueres i Japan
Japanske myndigheter ber titusener av mennesker om å evakuere på grunn av kraftig regnvær i den vestlige delen av landet. Den kraftige nedbøren ventes å fortsette i flere dager, og myndighetene advarer mot jordskred og flom. – Det er mulig at det kan skje større...
fredag 13. august NRK
Skip delt i to etter grunnstøting
Et Panama-registrert skip gikk på grunn i Nord-Japan og delte seg deretter i to.
torsdag 12. august TV 2
Eksperter: Tokyos innbyggere må betale OL-underskudd i mange år
Kostnadene til Tokyo-OL har sprukket flere ganger, og nå som japanske skattebetalere ventes å dekke over tapet, vil OL falle i kurs i Japan, mener eksperter.
onsdag 11. august ABC Nyheter
Første bilder av gjespende delfin
De første bildene av en gjespende delfin er blitt tatt i Japan. Det skriver avisen Asahi Shimbun. Forskere ved Universitetet i Mie sier bildene viser at det er mulig å gjespe under vann, uten å puste. Det kan bety at definisjonen av å gjespe må skrives på nytt. Delfinene, fra...
tirsdag 10. august NRK
Lav støtte for Japans statsminister
Under 30 prosent av Japans befolkning støtter statsminister Yoshihide Suga, ifølge The Guardian. Aldri har så få støttet statsministeren, til tross for at majoriteten i Japan er positive til avgjørelsen om å gjennomføre OL i Tokyo til tross for koronapandemien. To...
tirsdag 10. august NRK
Tapte 0-19, så festet laget på hotellet og på flyet hele veien hjem: – Uakseptabelt!
Australias OL-landslag i rugby er i hardt vær.
mandag 9. august TV 2
«Usynlig» Tokyo-OL: – Det er merkelig
KANAGAWA/TOKYO OL ble aldri slik mange japanere så for seg da de fikk lekene for åtte år siden.
søndag 8. august VG
Nå er ikke innvandring lenger et tabu
TOKYO Japan opplever det samme som Europa med få unge som skal brødfø mange eldre – og samtidig mangel på arbeidskraft.
lørdag 7. august VG
Pågrepet for knivstikking i Tokyo
En mann er pågrepet og siktet for å ha knivstukket minst ti passasjerer på et T-banetog i OL-byen Tokyo. Den 36 år gamle mannen fortalte politiet at han ville drepe kvinner som så lykkelige ut. Han valgte ofrene helt tilfeldig, ifølge TV-kanalen NHK. Tilstanden er alvorlig for...
lørdag 7. august NRK
Brøt koronareglene – ble hengt ut med navn av myndighetene
En kraftig smitteøkning har fremprovosert kontroversielle tiltak i Japan. Australia, som nesten har vært hermetisk lukket for innreise under pandemien, strammer nå inn muligheten til å reise ut av landet.
fredag 6. august NRK
Da The Beatles kom til OL-arenaen, ble de truet på livet 
The Beatles banet veien for at judosportens mekka ble en av verdens mest berømte konsertarenaer. Men det kostet. Først fikk de trusler for å rokke ved en hellig kultur. Deretter gikk det opp for dem at de spilte surt.
fredag 6. august NRK
Ti personer knivstukket på tog
En mann har knivstukket minst ti passasjerer på et tog i OL-byen Tokyo i Japan. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
fredag 6. august TV 2
VERDEN

Minst ti knivstukket på tog i Tokyo
Minst ti personer har blitt knivstukket på et tog i OL-byen Tokyo i Japan. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Ifølge kringkasteren NHK er to personer alvorlig skadd. Alle skal ha vært ved bevissthet når nødetatene ankom stedet.
fredag 6. august NRK
Smitterekord i Tokyo
Den japanske TV-kanalen NHK melder om mer enn 5000 smittetilfeller i Tokyo i dag. Det er en ny rekord for byen, med minst 834 flere tilfeller enn den forrige rekorden på 4166 fra i går.
torsdag 5. august NRK
Japan setter karantenebrytere i offentlig gapestokk
Regjeringen i Japan truer med å navngi personer som bryter karanteneplikten.
onsdag 4. august VG
Sportsnyhetene: Nervepirrende da Brasil gikk til finalen
Se målene fra begge semifinalene her.
tirsdag 3. august TV 2
Norsk russelåt spilt på OL-arenaen
Den fire år gamle russelåten «Chernobyl 2017» spilles fortsatt i Japan. – Det er helt sykt, sier Mathias Haukeland etter at han hørte låten på en OL-sending.
tirsdag 3. august VG
Det menneskelige mirakel
OL-gullet til Karsten Warholm på 45.94 er den største idrettsprestasjon av en nordmann noen gang. Det er et resultat av et unikt talent, men kanskje like mye av hans kompetanse på det rent mellommenneskelige plan.
tirsdag 3. august NRK
Japansk politiker går av – sa det var greit å ha sex med 14-åringer
Uttalelser fra en politiker i Japan har ført til debatt om den seksuelle lavalderen i landet bør heves fra 13 til 16 år. Nå går han av.
mandag 2. august NRK
Knakk sammen: - Får vondt av dem
De japanske spillerne brast i gråt etter tapet mot Norge. Det forbauset de norske jentene.
mandag 2. august Dagbladet
Lunde-løft i OL: Norge cruiset fra Japan til 37-25
De norske håndballfavorittene slukket OL-vert Japans lille håp og er klar for kvartfinalen mot Ungarn. 37-25-seieren ga keeper Katrine Lunde en opptur.
mandag 2. august ABC Nyheter
Norge feide Japan av banen
De norske håndballjentene hadde få problemer da de slo Japan i siste gruppespillkamp.
mandag 2. august TV 2
Nok en daglig smitterekord i Tokyo – passerte 4000 for første gang
Antallet registrerte coronasmittede i OL-byen Tokyo økte igjen lørdag og passerte 4000 nye tilfeller for første gang siden virusutbruddet.
lørdag 31. juli ABC Nyheter
Uro over smitterekord i Tokyo
Den japanske regjeringens øverste koronarådgiver advarer om at helsevesenet kan bli overbelastet av økt koronasmitte. Torsdag ble det satt smitterekord i Tokyo med 3865 nye tilfeller. Nasjonalt passerte smittetallet over 10.000 daglige tilfeller for første gang
fredag 30. juli NRK
Se blinkskuddene fra OL i Tokyo
Olaf Tuftes tårer, dramatisk velt for Kristoffer Brun og Are Strandli og fartsfylte kamper for de norske håndballspillerne er noe av det siste vi har fått se fra Tokyo. I denne bildespesialen har vi samlet noen av de beste øyeblikkene fra de siste OL-døgnene.
torsdag 29. juli VG
Ny smitterekord i Japan under OL
Dagens smittetall i Japan registrerer over 10.000 tilfeller, skriver Reuters. Det er en ny smitterekord i landet. Samtidig er det for tredje dag på rad ny smitterekord i hovedstaden Tokyo, der OL for tiden pågår. Tirsdag ble det satt ny rekord med 2848 tilfeller. Torsdag ble den mildt sagt...
torsdag 29. juli NRK
Norsk-japanske Hauge om OL på hjemmebane: – Det er litt surt
Mellom stengene til vertsnasjonen Japan står bergenseren Sakura Hauge. OL på hjemmebane skulle bli en drøm, men 34-åringen innrømmer at det er det ikke.
torsdag 29. juli TV 2
Over dobling av smittetallene i Tokyo på få dager – ber folk holde seg hjemme
Mens OL går for tomme tribuner, frykter japansk helserådgiver at sykehusene i Tokyo skal fylles opp av covid-19-pasienter.
onsdag 28. juli NRK
De dystre tallene som kaster mørkt lys over OL: 121 barn døde på Judo-trening i Japan siden 1983
TOKYO : Mens verdens beste utøvere kjemper om OL-gull i judo, er sannheten brutal i den japanske sporten. Human Rights Watch mener Japan svikter på menneskerettigheter.
onsdag 28. juli NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL