Jakt
Norsk villsvinjeger skjøt jogger – tiltalt for drapsforsøk
Den norske villsvinjegeren er nå tiltalt for drapsforsøk etter en skyteepisode i Skåne.
14:24 Bondebladet
Norsk villsvinjeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige
En 48 år gammel Buskerud-mann er tiltalt for drapsforsøk i Sverige etter å ha skutt mot en jogger.
11:54 ABC Nyheter
Villsvinjeger tiltalt for drapsforsøk
En 48 år gammel villsvinjeger fra Buskerud er tiltalt for drapsforsøk i Skåne i Sverige, etter at han i november i fjor skjøt en mann som var på joggetur.
10:55 NRK
Jegerne blir digitale
Jaktåret 2019–2020 starter 1. april og nytt i år er at både betaling og dokumentasjon av betalt jegeravgift nå er digitalisert.
10:35 ABC Nyheter
Ola Borten Moe: – Norge må drive mer fangst på hval og sel
Når andre distriktsnæringer legges ned eller forbys, kan hvalfangst bli et vekstområde, mener Senterpartiet, som vil beskatte sjøpattedyrene mer enn i dag.
torsdag 13:33 ABC Nyheter
Nytt rekordår for hjortejakta
Det felles stadig flere hjortedyr i Norge. I jaktåret 2018–2019 ble det satt ny rekord med over 43.000 felte hjort. Antall felte elg går imidlertid ned.
onsdag 10:06 Nationen
Nytt rekordår for hjortejakta
Det felles stadig flere hjortedyr i Norge. I jaktåret 2018–2019 ble det satt ny rekord med over 43.000 felte hjort. Antall felte elg går imidlertid ned.
onsdag 08:56 ABC Nyheter
Jaktlaget – Premiere 23. mars
[Jaktlaget – Premiere lørdag 23.mars] – 6 jegere, én hytte, én uke. Vi gleder oss enormt til å vise dere Norges nye jaktbaserte realityserie. Tilgjengelig 24/7, gratis og åpent for deg, dine venner og kanskje til og med samboer’n. Det blir spennende jakt,...
søndag 08:54 Hooked
FRILUFTSLIV

– Fantastisk å komme seg på trontoppen
Både skikjørere og andre strålte over muligheten for skyss helt opp på toppen av Tronfjell. Lørdag gikk de første turene opp på Tron med nyervervelsen til Jan Inge Gjermundshaug og Tronfjell Maskin. Til tross for litt tekniske problemer som gjorde at jomfruturen stoppet...
søndag 04:23 Alvdal midt i væla
Gundersen lover pengestøtte til grunneier etter Økokrim-overvåkning
Glommen Skog lover pengehjelp til en grunneier i Hedmark dersom han vil gå rettens vei etter at det ble avslørt et overvåkningskamera som politiet har satt ut ved en åteplass.
lørdag 16. mars Nationen
Slik lykkes du med rifla på jakt
Gode skudd kommer ikke av seg selv. Slik blir du en god skytter med rifle.
torsdag 14. mars Dagbladet
Ulvemotstander og Sp-ordfører om giftig åte: – Kaster bensin på bålet
Ulvemotstandere skyter seg sjøl i foten ved å legge ut giftig åte i ulvesona. Det mener ulveforsker Petter Wabakken som sier det kan føre til at det blir vanskeligere å få felt ulv ved lovlig jakt.
torsdag 14. mars NRK
Leica Fortis 6
Under IWA 2019 lanserte LEica sin nye riflekikkert - Leica Fortis 6. Vi har tatt en titt både på fabrikken og under messa- Tune in!
fredag 8. mars Hooked
Leica Fortis 6
Under IWA 2019 lanserte LEica sin nye riflekikkert - Leica Fortis 6. Vi har tatt en titt både på fabrikken og under messa- Tune in!
onsdag 6. mars Hooked
Sju moskus felt på Dovrefjell
Sju moskus ble onsdag felt på Dovrefjell. Målet til Statens Naturoppsyn er å avlive inntil 20. Fire dyr ble felt tidligere i vinter.
onsdag 6. mars ABC Nyheter
Suveren vinner: «Knallgod å skyte med»
For å finne hvilken allroundhagle damene selv anbefaler, har fem erfarne jegere testet 11 kompakthagler.
tirsdag 5. mars Dagbladet
Departementet sender jervejakta på høring
Gjennom en prøveperiode har man testet ut flere tiltak for å få bedre uttelling i jervejakta. Nå sender departementet tiltakene på høring for å vurdere om de skal gjøres permanente.
tirsdag 26. februar Nationen
Rovviltnemndene står fast på fortsatt ulvejakt
Rovviltnemndene i Akershus og Hedmark står fast på å øke fellingskvoten utenfor ulvesonen med fire dyr. Dermed ender saken hos Klima- og miljødepartementet.
tirsdag 26. februar ABC Nyheter
Rovviltnemnder skal behandle ulveklager neste uke
Rovviltnemndene for Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold kaller inn til møte for å behandle klager på det omstridte vedtaket om utvidet kvote for ulvejakt utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus. De to rovviltnemndene for områdene hvor det er flest ulver i Norge møtes i Hamar...
tirsdag 26. februar Jeger.no
Norsk villsvinjeger skjøt svensk jogger
SKÅNE : Er det mulig for en jeger å ta feil av et dyr og et menneske gjennom et varmesøkende kikkertsikte? Fredag ble en Buskerud-mann fengslet for to nye uker, siktet for drapsforsøk i Sverige.
mandag 25. februar NRK
58 jerv tatt under lisensjakta
Det ble tatt 18 flere jerv under lisensjakta i årets sesong enn i fjor. Jakta er nå avsluttet, men det kan bli åpnet for å felle flere dyr.
torsdag 21. februar ABC Nyheter
Geir var tett på skred i Tron: – Naturkreftene ikke noe å kødde med
Geir Sletten Borlaug fikk en støkk da han hørte det dundre bak seg under skikjøring i Tron. Geri Sletten Borlaug har nylig oppdaget gleden ved toppturer i fjellet. Onsdag kjørte han og broren i Tron. De krysset skaret mellom Såttåbakkan og Sørkletten, og han...
torsdag 21. februar Alvdal midt i væla
Fikk flere nye medlemmer etter ulve-dokumentar
Insider-episoden om ulv skapte sterke reaksjoner. Både deltakere i episoden og Discovery har fått kritikk og ros.
onsdag 20. februar Nationen
Ulveklager skal behandles om én uke
Tirsdag møtes rovviltnemndene for områdene med mest ulv for å behandle klagene mot den utvidede kvoten for ulvejakt utenfor ulvesonene i Hedmark og Akershus.
tirsdag 19. februar ABC Nyheter
345 felt i fjor
Jegerne på ytre Helgeland skjøt i fjor 345 elger av en kvote på 429 dyr. Bare i Leirfjord ble det felt 118 individer. Elgkvotene i Nordland sett under ett har økt år for år. I 2010 ble det tildelt 3.926 dyr, og i 2018 var tallet 4.818. Det er en økning på 892 elg...
tirsdag 19. februar Helgelands Blad
Elg påkjørt - sjåføren kjørte videre
En elgkalv ble torsdag påkjørt på Blikkvegen, like ved nordre ende av vestre rullebane på Gardermoen. Ifølge Geir Olsen hos fallviltgruppa i Nannestad kommune er det ikke kommet melding om denne påkjørselen. – Siden dette skjedde like ved grensa til Ullensaker...
tirsdag 19. februar Jeger.no
Minst 30 gauper er felt så langt i jakta
Totalkvoten for årets kvotejakt på gaupe i er 55 dyr. Over halvparten er allerede felt. Under årets kvotejakt på gaupe er det i hittil felt minst 30 dyr, viser tall fra rovbase.no fredag. Kvoten for jakta er satt til 55 gauper, hvorav 18 er hunndyr. Gaupejakta i Norge startet 1....
tirsdag 19. februar Jeger.no
Isfiskekonkurranse på Savalen avlyst
Kollisjon med andre arrangementer, og mangel på mannskap til å arrangere gjør at den populære isfiskekonkurransen på Savalen er avlyst. Savalen fiskeforening meldte i går at årets isfiskekonkurranse er avlyst. Med Solan Gundersens Vinterleker, Junior NM på Savalen,...
fredag 15. februar Alvdal midt i væla
Elgkontakt av tredje grad i Sigerfjord
Gretha Villads Reinholdtsen og mannen, fikk svært nær kontakt med en elgkalv forleden. – Vi står i vinduet hjemme og ser at to elger kommer på terrassen. Først kommer kua, og deretter kalven. Begge var helt lydløse. Hadde det ikke vært for at det var en glassrute...
torsdag 14. februar Jeger.no
Test av rifler – 5 riflepakker til under 18000
På jakt etter ny rifle? Vi har testet 5 riflepakker til under 18000 og kåret Best i test rifle. Se innhold, skuddbilde, egenskaper til hver av riflene her.
torsdag 14. februar Hooked
Test Tikka T3x Lite Riflepakke
Test Tikka T3x Lite er en velkjent og meget populær rifle i Norge. Ikke uten grunn, og den kommer NESTEN helt til topps i vår riflepakketest.
torsdag 14. februar Hooked
Test Mauser M18
Nysgjerrig på Mauser M18 ? Vi har gjort en test Mauser M18 og flere andre rifler og riflepakker i samme segment. Her er vår vurdering.
torsdag 14. februar Hooked
Test Sauer 100 Classic XT Riflepakke
Vi har testet 5 riflepakker til under 18.000kr og én av disse er test Sauer 100 Classic XT Riflepakke.Vi har lagd en video så du kan selv følge med fra A-Å
torsdag 14. februar Hooked
FRILUFTSLIV

– Plystrer du på bikkja di og det kommer en ulv, da skyter du!
Den rovdyrkritiske foreningen «Naturen for alle» mener ulveskytteren i Trysil er utsatt for justismord.
onsdag 13. februar TV 2
Åpner for gaupejakt i Aust-Agder og Telemark
Det er åpnet for kvotejakt på gaupe igjen i et begrenset område som omfatter Åmli kommune i Aust-Agder og sju kommuner i Telemark.
tirsdag 12. februar ABC Nyheter
Tabbe gjorde at viktig ulvebevis ble kastet
Veterinærinstituttet tar ansvaret og beklager tabben.
tirsdag 12. februar TV 2
Vil tilby hundekjøring på Savalen
Olivia van Uytvanck synes flere bør få oppleve den lokale naturen fra et hundespann. Olivia van Uytvanck, som til daglig leder flyktningetjenesten i Alvdal kommune, er en ivrig hundekjører. Etter et par år med mange turer rundt i alvdalsnaturen synes hun det er rart at ingen tilbyr...
tirsdag 12. februar Alvdal midt i væla
Jaktfilm-kongen Clausen til Alvdal
I tradisjon tro kommer jaktfilmer og villmarksentusiast Kristoffer Clausen til Alvdal og Nordihaugan onsdag kveld. – Det har blitt en tradisjon. På enkelte ting man gjør så går interessen ned, men ikke når det gjelder Clausen i Alvdal. Det har vært veldig mye folk hver...
mandag 11. februar Alvdal midt i væla
Mista tjue lam til reven hvert år
Ulvens herjinger får mye oppmerksomhet. Få snakker om rødreven, som også forsyner seg grådig i norske saueflokker.
søndag 10. februar Dagbladet
Jegere hetses og trues i sosiale medier
Jegerne bak podcasten Jegerpodden la ut video og bilder i sosiale medier av gaupa de hadde skutt. Det har fått det til å koke i kommentarfeltene.
søndag 10. februar NRK
Italiensk region vil skyte villsvin med pil og bue
Den italienske regionen Lombardia opplever en økende villsvinbestand. Nå vil de tillate bruk av pil og bue i jakten på villsvinet. Avisen The Telegraph skriver at myndigheter i regionen Lombardia i Nord-Italia har foreslått å gjøre det lovlig å bruke pil og bue i...
lørdag 9. februar Jeger.no
– Sosialt og lærerikt med revejakt
Nesten 40 jegere møtte lørdag morgen opp på Sølnaslottet for å begi seg ut på to dager med revejakt. Alvdal Jeger- og Fiskerforening arrangerer denne helga revejakthelg. Det i samarbeid med Alvdal Bygdeungdomslag.  – Det er sosialt og lærerikt å...
lørdag 9. februar Alvdal midt i væla
– Ingenting smaker så godt som det du har jaktet selv
Det økte fokuset på bærekraftig mat gjør at flere unge tar opp jakt som hobby, tror Norges jeger- og fiskerforbund. Den unge familien Simonsen-Lindstad høster av naturen hver helg.
lørdag 9. februar ABC Nyheter
Gaupejakta starter igjen
Lørdag starter gaupejakta igjen i Telemark. Jakta ble stoppet sist mandag etter at to hunndyr ble skutt.
fredag 8. februar ABC Nyheter
Gjenåpner gaupejakta lørdag
Gaupejakta gjenåpnes i region 2 etter å ha vært stoppet siden mandag da to hunndyr var blitt skutt.
fredag 8. februar Nationen
Jegerforbundet vil ikke be jegerne slutte å legge ut bilder fra jakta
Rovdyrjegere opplever hets og drapstrusler fra jaktmotstandere. Jeger- og Fiskerforbundet vil ikke fraråde jegerne å legge ut bilder på sosiale medier, selv om de kan få trusler.
fredag 8. februar Nationen
Nyhet - Les JEGER rett på mobilen din!
River jaktlysten i kroppen nå når vinteren har lagt sin klamme hånd over Norge? Da er det godt å kunne døyve abstinensen med skikkelig godt lesestoff fra JEGER.  Og nå blir alt så meget bedre, for nå kan du nemlig lese JEGER digitalt, både på...
torsdag 7. februar Jeger.no
Se hvem som i flokker på over 20 dyr nå inntar skogfattige Jæren
Nei, det er ikke fra et jorde ved en trang Vestlands-fjord. Det er det nye innslaget i Arne Garborgs eget rike.
onsdag 6. februar $ Stavanger Aftenblad
Hetses og trues for gaupejakt-bilder
Jon Inge Vik og John Petter Mellingen i podkasten Jegerpodden opplever å bli grovt hetset etter å ha lagt ut bilder fra gaupejakta.
onsdag 6. februar Nationen
Moskusfellingen er i gang
Fellingen av moskus er nå i gang, og fire dyr er så langt avlivet av Statens naturoppsyn (SNO). De neste to månedene skal inntil 20 moskuser felles.
onsdag 6. februar Nationen
Moskusfellingen er i gang
Fellingen av moskus er nå i gang, og fire dyr er så langt avlivet av Statens naturoppsyn (SNO). De neste to månedene skal inntil 20 moskuser felles.
onsdag 6. februar ABC Nyheter
Stanser gaupejakta etter under én uke
All jakt på gaupe er stoppet i Telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder etter at to hunndyr, muligens med unger, er skutt. Det er forbudt å jakte på familier.
tirsdag 5. februar Nationen
Stanser gaupejakten - kan ha skutt hunndyr som har unger
All jakt på gaupe er stoppet i Telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder etter at to hunndyr, muligens med unger, er skutt. Det er forbudt å jakte på familier.
tirsdag 5. februar $ Aftenposten
Stanser gaupejakta etter under én uke
All jakt på gaupe er stoppet i Telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder etter at to hunndyr, muligens med unger, er skutt. Det er forbudt å jakte på familier.
tirsdag 5. februar ABC Nyheter
Ber om støtte til ny løypemaskin
Alvdal turforening ønsker ny løypemaskin og ber kommunen om 150 000 kroner. Alvdal Turforening har hatt store kostnader på vedlikehold av løypemaskinen som er i sin sjuende sesong. Nå ønsker de å kjøpe en ny senest ved utgangen av 2020. – Hvorfor...
mandag 4. februar Alvdal midt i væla
Minst 15 gauper skutt etter første helg med jakt
Nationen er distriktenes næringsavis, og avisens prioriterte stoffområder er næringsliv, landbruk, politikk, samferdsel og EU.
søndag 3. februar Nationen
Ansatte avslørte østeuropeisk tyveriliga
De tre østeuropeerne stjal seg gjennom jakt- og fiskebutikker fra Lyngdal til Ålgård. Så ble de avslørt av våkne ansatte i Nubben Jakt, fiske og fritid på Bryne.
fredag 1. februar $ Stavanger Aftenblad
Her er årets gaupejakt-kvote
I dag starter gaupejakta. Årets kvote er satt til 55 dyr.
fredag 1. februar Bondebladet
FRILUFTSLIV

Miljøverndepartementet vil gjennomgå ekstra ulvekvote
Miljøverndepartementet er usikker på om rovviltnemnder har myndighet til å utvide jaktkvoten på ulv utenfor ulvesonene, men har ikke tenkt å stoppe jakta.
torsdag 31. januar ABC Nyheter
I dag sies det trolig ja til felling av fire ulver
I dag blir det trolig gitt grønt lys for at det skal felles fire ulver til utenfor ulvesona i lisensjakt. Sekretariatet til rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold går trolig inn for dette. Det er allerede skutt 12 ulver utenfor sonen. Sett i lys av tidligere fellesmøter for...
torsdag 31. januar Jeger.no
55 gauper kan felles under årets jakt
Miljødepartementet har fastsatt årets kvote til 55 dyr når årets jaktsesong på gaupe starter fredag. Gaupebestanden ligger i dag under bestandsmålet.
onsdag 30. januar ABC Nyheter
Nye ulver funnet på Østlandet
Seks nye ulver er sporet opp i kommunene Aurskog-Høland og Eidskog, like ved svenskegrensen. Ulvene holder til innenfor ulvesonen.
onsdag 30. januar ABC Nyheter
Rovviltnemnder gir grønt lys til å skyte flere ulver
Rovviltnemndene i Hedmark og Oslo, Akershus og Østfold har vedtatt å be Klima- og miljødepartementet utvide lisensjaktkvoten, slik at at ytterligere fire ulver kan skytes utenfor ulvesonen.
tirsdag 29. januar Nationen
Vedtak om avlivning av flere ulver skaper strid
Rovviltnemndene for flere fylker på Østlandet har besluttet at det kan felles ytterligere fire ulver utenfor ulvesonene i Hedmark og Akershus.
tirsdag 29. januar ABC Nyheter
Toppjakt på skogsfugl
Tor Ola Dehli jakter det meste, men toppjakt etter skogsfugl er noe av det han setter mest pris på. Her er det mye nyttig informasjon å ta med seg om denne jaktformen. I løpet av et langt jaktår er jeg stort sett innom de fleste jaktformer og de fleste viltartene vi jakter på her...
mandag 28. januar Jeger.no
Når dyret er påkjørt
Ettersøksgruppen for skadde dyr i Farsund hadde hele 94 utrykninger i 2018. Hva skal du egentlig gjøre når du kjører på vilt?
søndag 27. januar $ Lister24
Fylkesmannen i Innlandet anbefaler å skyte flere ulv
Fylkesmannen i Innlandet anbefaler at det skytes inntil fire flere ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus, ifølge Nationen.
onsdag 23. januar ABC Nyheter
Er det for mange gauper i Vestfold?
MENINGERTap av husdyr forårsaket av gaupe har aldri vært så lavt som nå i region 2 (Vestfold, Telemark, Buskerud og Aust - Agder). Til tross for at bestandsmålet på 12 gaupefamilier (fastsatt av Stortinget) ikke er nådd i 2018, har Rovviltnemda i region 2 søkt...
tirsdag 22. januar Jeger.no
Vil ha med bygdefolket på revejakthelg
Alvdal Jeger- og Fiskerforening og Alvdal Bygdeungdomslag håper at bygdefolket vil slenge seg med på en sosial helg med revejakt i fokus. – Det blir et sosialt samlingspunkt for dem med interesse for revejakt, sier Knut Harald Skogli.Andre helga i februar inviteres postskyttere og...
tirsdag 22. januar Alvdal midt i væla
Sannheten om «Ødemarkens menn»
Overdrivelser, dødsfall og en lønning langt høyere enn det som vises på TV. Bak kulissene til suksesserien «Ødemarkens menn» er det mye som avviker fra den virkeligheten vi blir servert. Dette er sannheten bak programmet.
mandag 21. januar VG
Ulv skutt i Trøndelag
En ulv ble skutt på Lundamo i Trøndelag lørdag formiddag. 120 jegere har deltatt i lisensjakta.
lørdag 19. januar ABC Nyheter
Vil støtte Urørt med 85 000 kroner
Rådmannen innstiller overfor formannskapet på en støtte på inntil 85 000 kroner fra næringsfondet til Urørt ski- og sykkeleventyr AS. Urørt ski- og sykkeleventyr AS, ved Audun Lutnæs, har søkt kommunens næringsfond om støtte som...
lørdag 19. januar Alvdal midt i væla
Kald, men flott skihelg i vente
Etterlengtet snø har kommet, og dermed ligger det an til en flott skihelg i Alvdal, med mange valgmuligheter. Yr.no melder om en relativt kald helg, med ned mot minus 15 garder i løpet av søndagen, men temperaturer på mellom 10 og 15 minusgrader er ikke til hinder for en flott skitur i...
lørdag 19. januar Alvdal midt i væla
Rovviltnemnder diskuterer muligheten for å skyte flere ulver under lisensjakt
Rovviltnemndene i Hedmark og i Oslo, Akershus og Østfold skal møtes i slutten av januar for å diskutere om det kan skytes flere ulver på lisens utenfor ulvesonen.
fredag 18. januar Nationen
Jakt og viltkjøtt kan gi mer penger i kassa
En ny studie anslår at verdiskapningen fra jakt og viltkjøtt kan økes med 1 milliard kroner i løpet av ti år.
torsdag 17. januar Nationen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

FRILUFTSLIV

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL