Italia
Italia stanset 250.000 AstraZeneca-vaksiner på vei til Australia
Italia har stanset eksport av en kvart million doser AstraZeneca-vaksine til Australia, ifølge flere medier. Det er første gang EUs eksportkontroll håndheves.
19:20 ABC Nyheter
Italia blokkerer eksport av coronavaksiner til Australia
Italia har stanset eksport av 250.000 doser med AstraZeneca-vaksinen til Australia, ifølge flere medier. Det er første gang EUs eksportkontroll håndheves.
17:27 VG
Italia sender hele VM-troppen hjem etter coronasmitte
Det italienske skiforbundet har trukket hele landets tropp fra resten av ski-VM som følge av positive coronaprøver internt i laget.
onsdag 11:15 ABC Nyheter
Italia forlater ski-VM
Forlater VM før det er over.
onsdag 11:02 TV 2
Forlater VM etter smittedrama
Hele Italias VM-tropp forlater VM. Det skjer etter et smittekaos på hotellet, hvor utøvere og støtteapparat fra alle grener bodde, får Dagbladet opplyst.
onsdag 11:00 Dagbladet
Forskere gjorde enestående funn utenfor Pompeii
En hestevogn er funnet i ruinene er trolig brukt til seremoniell bruk er «eksepsjonelt godt preservert».
lørdag 21:28 ABC Nyheter
Hundrevis av kister forsvant ut i Middelhavet
Rundt 200 kister forsvant mandag ut i Middelhavet da et større skred ødela en hundre år gammel kirkegård i Italia.
torsdag 25. februar TV 2
Morbide scener: - Utenkelig katastofe
En kirkegård i Camogli i Italia har kollapset, og mange kister har sklidd ut i havet.
onsdag 24. februar Dagbladet
VERDEN

Morbide scener: - En utenkelig katastofe
En kirkegård i Camogli i Italia har kollapset, og mange kister har sklidd ut i havet.
onsdag 24. februar Dagbladet
Kirkegård raste ut i Middelhavet
Kirkegården på en klippe i italienske Camogli raste ut i Middelhavet. Det førte til at rundt 200 kister forsvant.
tirsdag 23. februar VG
Ni nordmenn i italiensk fotball: – Det stilles skyhøye krav
Stadig flere norske spillere velger å dra til italiensk fotball. TV 2s fotballekspert sier at de italienske klubbene har startet å tenke nytt.
mandag 22. februar TV 2
Italias ambassadør til Kongo drept i angrep på bilkolonne
Ambassadør Luca Attanasio og en italiensk soldat ble skutt og drept da en FN-kolonne ble angrepet i nær Goma i Kongo. Det bekrefter det italienske utenriksdepartementet.
mandag 22. februar NRK
Italias ambassadør drept i Kongo
Italias ambassadør til Kongo er blitt drept i et angrep mot en nødhjelpskolonne i Kongo, bekrefter italienske myndigheter.
mandag 22. februar TV 2
Italiensk OL-mester i kappgang frikjent for doping
Italienske Alex Schwazer, som er olympisk mester i kappgang, er frikjent for dopingbruk av en italiensk domstol, ifølge nyhetsbyrået ANSA.
fredag 19. februar ABC Nyheter
Italia gir Facebook millionbot
Italias konkurransetilsyn har ilagt Facebook en bot på 7 millioner euro for villedende opplysninger om bruk av personlig data.
onsdag 17. februar ABC Nyheter
Mystisk krimbølge
Alle innbyggerne mistenkt etter og det lille øysamfunnet har begynt å slå sprekke. De tre politibetjentene står foreløpig uten spor.
tirsdag 16. februar Dagbladet
«Euroens redningsmann» rede til å lede Italia
Tidligere sentralbanksjef Mario Draghi sier ja til å bli Italias nye statsminister. Hans nye samlingsregjering skal bestå av både politikere og eksperter.
fredag 12. februar ABC Nyheter
Mario Draghi har sikret nok støtte til å danne ny regjering i Italia
Tidligere sentralbanksjef Mario Draghi har formelt gitt Italias president Sergio Mattarella beskjed om at han har samlet nok støtte til å danne regjering.
fredag 12. februar ABC Nyheter
Prester nekter for overgrep som skal ha skjedd i Vatikanet
To prester står tiltalt for overgrep mot barn i Vatikanstaten. Det er første gang en straffesak om seksuelle overgrep finner sted innenfor Vatikanets vegger.
torsdag 11. februar NRK
Alle elsker Mario
Da politikerne i Italia ga opp, kom Mario Draghi (73) til unnsetning. Nå får «Super-Mario» støtte også fra tidligere motstandere til å lede Italia ut av uføret.
onsdag 10. februar NRK
Etna rører på seg igjen: Underjordiske skjelv kan være et forvarsel
Vulkanen Etna er blitt kalt «dronningen» av europeiske vulkaner. Det forrige store utbruddet kom sommeren 2001. Nå ulmer det igjen flere kilometer under bakken. Det kan bety at noe større er på gang.
lørdag 6. februar ABC Nyheter
Miraklet i Napoli | Simen Ekern - Europa-korrespondent
Pandemien gjør folk motløse. Da er det fristende å håpe på mirakler.
lørdag 6. februar NRK
Ønsker Supermario som statsminister
For ti år siden kostet Mario Draghi (73) ham jobben som statsminister. Nå kan Silvio Berlusconi innsette Draghi som ny regjeringssjef.
onsdag 3. februar VG
Trosser advarsel - åpner opp
Italia letter på coronarestriksjonene i de fleste av landets regioner, til tross for at Verdens helseorganisasjon har advart og sagt det kan være for tidlig.
mandag 1. februar Dagbladet
Pasta Politico
onsdag 27. januar VG
Renzis dolkestøt kan ha reddet Contes politiske liv
Statsminister Contes plutselige avgang fremstår merkelig. Men selv italiensk politikk har en indre logikk.
onsdag 27. januar VG
Italias statsminister går av: – En demonstrasjon
Italias statsminister Giuseppe Conte går av, melder flere italienske medier mandag kveld.
mandag 25. januar VG
Den tredje bølgen
En hel verden seigpines – 13 måneder etter at viruset kom på avveie. «Veldig snart» vil pandemien kreve mer enn 100.000 liv i uken, varsler Verdens Helseorganisasjon. Finnes det lys i det fjerne?
søndag 24. januar VG
Historisk mafia-rettssak i Italia – 900 skal møte i retten
I Calabria-regionen i Italia er det rigget for en usedvanlig rettssak. Både politihelikoptre og spesialsoldater skal overvåke området når den beryktede ’Ndrangheta-mafiaen nå skal møte i retten.
fredag 15. januar VG
Regjeringsparti vil sparke Italias populære statsminister
Før jul ble Italias statsminister Giuseppe Conte (56) kåret til Årets navn. Innen 48 timer kan hans politiske karriere være over.
torsdag 7. januar VG
Belgia stenger grensene for reisende fra Storbritannia
En rekke land stanser når flyginger og innreise fra Storbritannia, der det er oppdaget en ny coronavariant. Norge vurderer behovet for tiltak.
20. desember 2020 VG
Italia: Folk får ikke forlate byene i julen
Statsminister Giuseppe Conte strammer inn i Italia: regiongrensene stenges mellom 21. desember og 6. januar, og i romjulen stenges også bygrensene.
5. desember 2020 VG
Bok om Salvini med blanke sider har blitt en bestselger i Italia
En bok om Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini topper salgslistene på Amazon, selv om den kun har blanke sider.
3. desember 2020 VG
EUROPA

Europa stenger ned: Smitten fortsetter å øke
Frankrike er blant landene der smitten nå øker kraftig. Med nesten 500.000 nye smittede de siste to ukene og halvfulle intensivavdelinger, varsler landet nye tiltak onsdag.
28. oktober 2020 VG
Også ved Trump-tap er utfordringene enorme (+)
ANALYSE: Norge står overfor enorme sikkerhetspolitiske utfordringer selv om Donald J. Trump skulle tape presidentvalget i USA om få dager. Motsetningene innad i NATO er større enn noensinne. kjetil@aldrimer.no Om få dager er det presidentvalg i USA. Dersom president Donald J. Trump vinner...
28. oktober 2020 Aldri mer
Salvini: Vinn eller forsvinn!
Italienske velgere holder dommedag over Matteo Salvini. Når de nå går til urnene, er det vinn eller forsvinn for den karismatiske høyrepopulisten.
21. september 2020 VG
Verdens befolkning når 8,8 mrd i 2100
I 2100 kommer det til å bo 8,8 milliarder mennesker på jorden, viser en stor studie publisert onsdag. Det er to milliarder færre enn FNs anslag. Ved slutten av århundret kommer 183 av 195 land til å falle under nivået som er krevd for å opprettholde befolkningsnivået,...
15. juli 2020 Aldri mer
Tegnell: Svensker utgjør ingen smittefare
Statsepidemiolog Anders Tegnell avviser at svensker utgjør en særskilt smittefare hvis de reiser på ferie til Norge og Danmark – tvert imot, mener han. – Når vi kommer fram til sommeren, kan det være at vi har såpass mange immune i Sverige at det kan være...
22. mai 2020 Aldri mer
Serie A Tabelltips: Hvordan ender toppkampen?
Fotballsonen ser nærmere på den kommende sesongen i Serie A og gir deg vårt tabelltips. Her tar vi for oss lagene vi tror vil kjempe i toppen og spille om ligagullet!
23. august 2019 Fotballsonen
Serie A Tabelltips: Kampen om en plass i Europa
Fotballsonen ser nærmere på den kommende sesongen i Serie A og gir deg vårt tabelltips. Her tar vi for oss lagene vi tror vil havne på øvre halvdel og kjempe om spill i Europa.
22. august 2019 Fotballsonen
Serie A – Tabelltips: Lagene som kan puste lettet ut
Fotballsonen ser nærmere på den kommende sesongen i Serie A og gir deg vårt tabelltips. Her tar vi for oss lagene vi tror vil havne på nedre halvdel, men som slipper unna den verste nedrykksstriden.
21. august 2019 Fotballsonen
Serie A – Tabelltips: Disse kjemper mot nedrykk
Fotballsonen ser nærmere på den kommende sesongen i Serie A og gir deg vårt tabelltips. Her tar vi for oss lagene vi tror vil slite i nedrykksstriden.
20. august 2019 Fotballsonen
Revolusjon for å unngå nedrykk, Balotelli til unnsetning?
Januarvinduet har åpnet, og for Bologna sin del handler alt om å forsterke laget nok til å beholde plassen i Serie A. Allerede har Nicola Sansone og Roberto Soriano ankommet på lån fra Villarreal, og flere er antatt å ankomme klubben fra Emilia-Romagna i januar. Dobbel ankomst fra...
15. januar 2019 Fotballsonen
Milano på riktig vei
Serie A-sesongen er elleve kamper gammel, og hittil har det vært få overraskelser med henhold til tabellen. Med unntak av Roma sin svake sesongstart, og Sassuolos like sterke start, ligger de fleste lag der du forventer å finne dem. Likevel, noen ord må skrives om de to Milano-lagene. Inter...
8. november 2018 Fotballsonen
Fem snakkiser fra Serie A
Når sesongen skulle til å starte i august, var det knyttet mye spenning til hvordan lag som Milan og Inter ville framstå, hvordan Cristiano Ronaldo ville gjøre det i Juventus, om Carlo Ancelotti kom til å forbedre Napoli, og hva Gonzalo Higuain kunne tilføre Milan sitt angrep....
19. oktober 2018 Fotballsonen
NATO etablerer brigade i Romania
NATO etablerte denne uken en ny, multinasjonal brigade i Romania. Brigaden skal styrke alliansens tilstedeværelse på den sørøstre flanken og ved Svartehavet. Av THORSTEIN KORSVOLD / thorstein@aldrimer.no Formålet er uttalt fra NATO-ledelsens side: Etter Russlands folkerettsstridige...
10. oktober 2017 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL