Italia
Kan bli Italias neste statsminister
Høyrepopulisten Giorgia Meloni kan bli historisk som Italias første kvinnelige statsminister – og landets første leder fra ytre høyre siden andre verdenskrig.
49min Dagbladet
Valglokalene har åpnet i Italia
Valget på ny nasjonalforsamling i Italia har startet. Det kan ende med at landet får sin første ytre høyre-regjeringen siden annen verdenskrig. Velgere begynte å stille seg i kø foran valglokalene allerede før de åpnet klokka 7. Når de stenger klokka 23, blir...
07:33 NRK
Høyrepopulisme skrider frem
ITALIA : Det italienske høyrepopulistiske partiet, Italias brødre ligger an til å gjøre et brakvalg. Slik svarer Giorgia Meloni (45) når hun får spørsmål om båndene til nyfascismen.
lørdag 12:41 TV 2
England rykker ned i nasjonsligaen etter tap for Italia
Selv med seier i siste kamp vil England rykke ned til B-divisjonen i nasjonsligaen etter 0-1-tapet for Italia i Milano fredag kveld.
fredag 23:10 ABC Nyheter
Sammendrag: Italia - England 1-0
fredag 22:45 TV 2
Mål: Raspadori (ITA) 1-0 (68)
fredag 22:16 TV 2
Gutt tatt av flom i Italia funnet død etter åtte dager
Liket av en åtte år gammel gutt tatt av flom er funnet åtte dager etter at en storflom rammet den italienske regionen Marche sørøst i Italia.
fredag 19:55 ABC Nyheter
Berlusconi med kontroversielle Putin-uttalelser før valget i Italia
Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia. 85-åringen hevdet i et TV-intervju torsdag kveld at Russlands president ble presset til å invadere Ukraina. – Putin ble presset av det...
fredag 15:20 NRK
VERDEN

Berlusconi sjokkerer med Putin-uttalelser før valget i Italia
Tidligere statsminister Silvio Berlusconi har skapt oppsikt og vantro med sine uttalelser om Vladimir Putin kort tid før søndagens valg i Italia.
fredag 15:18 ABC Nyheter
Fascistisk flamme kan bli statsminister
Den evige ilden som skulle lyse over grava til diktatoren Benito Mussolini, kan utrolig nok komme til å lyse over Italias neste regjering, skriver Einar Hagvaag.
fredag 09:54 Dagbladet
Makt i sikte
Hun kjemper mot innvandring og for kvinners «rett til å ikke ta abort». Nå vil Giorgia Meloni bli statsminister i den første ytre høyre-regjeringen i Italia siden krigen.
tirsdag 14:06 NRK
Elleve personer bekreftet omkommet etter uvær i Italia
Dødstallet etter den voldsomme stormen i Ancona i Italia tidligere denne uka har økt til elleve omkomne. Italias statsminister Mario Draghi, som besøker provinsen søndag, omtaler uværet som en «katastrofe» for regionen. Hittil er elleve mennesker bekreftet omkommet, men...
søndag 18. september NRK
Ti personer døde i kraftig storm i Italia
Minst ti personer har mistet livet i voldsomme stormer i det sentrale Italia. Flere hjem og veier er oversvømt, og fire personer er savnet. To barn er blant dem som er savnet og fryktes forsvunnet i de voldsomme vannmengdene, ifølge den italienske avisen Corriere della Sera. I tillegg er 50 personer...
fredag 16. september NRK
Ti personer døde i kraftig storm i Italia
Minst ti personer har mistet livet i voldsomme stormer i det sentrale Italia. Flere hjem og veier er oversvømt, og fire personer er savnet.
fredag 16. september ABC Nyheter
Minst syv personer døde i voldsomme stormer i Italia
Minst syv personer døde i voldsomme stormer i sentrale Italia, melder nyhetsbyrået AFP. Flere veier og hus er oversvømt. E seks år gammelt barn er blant dem som skal ha forsvunnet i de voldsomme vannmengdene. Det hardest rammede området er Ancona, en havneby ved Adriaterhavet, hvor...
fredag 16. september NRK
Verste på 70 år: - Krise
Italia opplever sin verste tørke på 70 år.
mandag 12. september Dagbladet
Den mystiske Zelenskyj-villaen og russer-rykter
De siste ukene har en luksus-villa, som skal tilhøre Zelenskyj-familien, skapt en medie– og rykteflom i Italia og på russisk-vennlige nettsider.
lørdag 10. september ABC Nyheter
Turist fikk bot for å spise iskrem
Mannen sier han ikke var klar over at han gjorde noe ulovlig.
torsdag 8. september TV 2
Seks skadd i storbrann på avfallsanlegg nær Milano
Seks personer er skadd, en alvorlig, etter at det brøt ut brann i et avfallsanlegg i San Giuliano i utkanten av Milano onsdag. Ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa er alle de skadde ansatte ved avfallsanlegget Nitrolchimica, som blant annet håndterer farlig avfall og gjenvinner...
onsdag 7. september NRK
Frykt for russisk innblanding i Italia-valg
Italiensk etterretning advarer om fare for russisk innblanding i parlamentsvalget 25. september. På en liste fra e-tjenestens kontrollorgan Copasir som er lekket til mediene, finnes navn på journalister, influensere og politikere som mistenkes for å gå Russlands ærend. – Vi er...
onsdag 7. september NRK
– Jeg ble dolket i ryggen
NAPOLI (TV2): Leo Skiri Østigård (22) måtte raskt lære seg at det er noen ting man ikke snakker om her.
søndag 4. september TV 2
Milano er full av skjulte perler
Milano er kanskje best kjent som Italias business- og motehovedstad, med sine historiske motehus og årlige Fashion Week. Men byen har så mye mer å by på, mener leder for Innovasjon Norges kontor i Italia, Heidi M. Dahl.
lørdag 3. september ABC Nyheter
Nordmenn slår rot i Piemonte
I årevis har regionen levd i skyggen av Toscana. Nå er det Nord-Italias tur.
søndag 28. august ABC Nyheter
Den russiske spionen Olga Kolobova lurte Nato trill rundt: Ble avslørt da hun plutselig forsvant
I ti år skal den russiske kvinnen ha infiltrert Nato og hatt sosial omgang med høytstående militære i fiendens leir. Hun innledet også intime forhold med Nato-offiserer.
lørdag 27. august ABC Nyheter
Macron sier gassavtale med Algerie hjelper Europa
Det er positivt at Algerie har inngått en gassavtale med Italia, sier Frankrikes president Emmanuel Macron.
fredag 26. august ABC Nyheter
Tørke i Italia: Bonden Dario må bruke motorsykkel for å få oversikt over ødeleggelsene
Tørken i Europa kan være den verste på 500 år. I Italia skaper den enorme problemer for jordbruket. – Nå er alt helt dødt, sier risbonde Dario Vicini.
torsdag 25. august NRK
Lasse Matberg måtte flytte fra egen leilighet på grunn av paparazzi
TV-profil Lasse Matberg (37) er snart klar for å svinge seg på parketten i Skal vi danses «all stars»-sesong. I 2019 vant han den italienske versjonen, og forteller om den elleville opplevelsen.
tirsdag 23. august TV 2
Her synker superyachten
Den 40 meter lange superyachten «My Saga» sank rett til bunns i helgen.
tirsdag 23. august TV 2
– Det norske nivået er tøffere
Skal vi danse All star-deltakeren Lasse Matberg forteller om de vanvittige forskjellene på den norske og italienske versjonen av programmet. Skal vi danse har premiere på TV 2 og TV 2 Play 27. august kl. 20.
tirsdag 23. august TV 2
Roma-stjerne pådro seg beinbrudd på trening
Tidligere Liverpool-spiller Georginio Wijnaldum må belage seg på et langt skadeavbrekk etter at han pådro seg beinbrudd på Roma-trening søndag.
søndag 21. august ABC Nyheter
Storm utenfor Italia har krevd flere liv
Fem personer har mistet livet på Korsika og to i Toscana i Italia som følge av en kraftig storm som herjer i området.
torsdag 18. august ABC Nyheter
Storm utenfor Italia har krevd fleire liv
To personar har mista livet i Toscana i Italia som følge av ein kraftig storm som hjerar i området. Ei kvinne og ein mann mista livet i kystbyen Carrara i Toscana etter å ha fått tre over seg. Fem personar har også omkome i Korsika som følge av stormen som nå har...
torsdag 18. august NRK
Ordfører raser etter stunt: – Idioter
To surfere fikk virkelig kjenne på det italienske temperamentet etter å ha utført et «stunt» i Venezia.
torsdag 18. august TV 2
EUROPA

Reddet sønnens liv: Druknet
Alan Chada (51) forsvant etter å ha hoppet fra en båt og berget livet til sønnen. Nå har familien fått den knusende bekreftelsen.
torsdag 18. august Dagbladet
Ekstrem tørke i Nord-Italia – Gardasjøen krymper til historiske nivåer
Mangel på nedbør og flere hetebølger fører til at det blir stadig mindre vann i Gardasjøen. Det samme skjer med landets største elv. Vannivået i Po-elva er nå to meter under gjennomsnittet.
søndag 14. august NRK
Berlusconi vurderer å stille til valg igjen
Italias tidligere statsminister, 85 år gamle Silvio Berlusconi, vurderer å stille i valget på ny nasjonalforsamling i september. Berlusconi, som leder det konservative partiet Forza Italia, sier i et radiointervju onsdag at mange har bedt ham stille, og at han derfor tenker på å...
onsdag 10. august NRK
Berlusconi vurderer å stille til valg igjen
Italias tidligere statsminister, 85 år gamle Silvio Berlusconi, vurderer å stille i valget på ny nasjonalforsamling i september.
onsdag 10. august ABC Nyheter
Skandale i «norsk» toppklubb
Stjernespiller løp etter supporter med politiet i hælene i Italia.
tirsdag 9. august Dagbladet
Norsk kvinne banket opp i Roma
En 20 år gammel norsk kvinne ble banket opp i Roma søndag, skriver VG, som siterer den italienske avisen La Repubblica. Hun ble sparket og slått bevisstløs i nærheten av populære turiststedet Campo de' Fiori. En mann ble pågrepet like etter angrepet. Den mistenkte var...
tirsdag 9. august NRK
Udetonert bombe fra andre verdenskrigen avslørt i den tørkerammede elven Po i Italia
Fiskere fant en 450 kilo tung bombe ved bredden av den italienske elven Po. Elven har tørket inn som som følge av ekstremtørke i området.
mandag 8. august ABC Nyheter
Tørke truer Europas kornkamre
Mens store deler av Europa rammes av nye hetebølger, øker frykten for at tørken truer de store avlingene. Det kan øke folks levekostnader ytterligere.
søndag 7. august VG
Arkitekten bak Vladimir Putins kontroversielle palass tatt av italienske skattemyndigheter
Skattepolitiet i Italia har beslaglagt eiendeler verdt mer enn 141 millioner euro, nærmere 1 400 000 000 kr, som sies å tilhøre Putins stjernearkitekt.
torsdag 4. august ABC Nyheter
Ytre-høgre politikar driv valkamp på Lampedusa
Den italienske ytre-høgreleiaren Matteo Salvini har reist til Lampedusa for å drive valkamp. Den italienske øya ligg 113 kilometer unna Afrikas nordkyst, og er framkomststaden for tusenvis av migrantar som prøver å komme til Europa. Salvini, som er leiar av paritet Ligaen, er kjent...
torsdag 4. august NRK
Første gang siden krigen: – Det er fascister i den mulige regjeringen
Med røtter tilbake til Benito Mussolinis fascistiske parti, kan Italia komme til å få sin første kvinnelige statsminister. Dette kan få konsekvenser for landets relasjon til Russland og EU.
onsdag 3. august VG
Sentrum-venstre-samarbeid i Italia
Det demokratiske partiet i Italia er blitt enig med et lite sentrumsparti om en sentrumvenstre-allianse ved valget i september. Det post-fascistiske partiet Fratelli d'Italia (Italias brødre) og deres allierte på høyresiden leder på meningsmålingene foran valget. Den nye gruppen...
onsdag 3. august NRK
Yacht-dødsfall i turistparadis
En mann mistet livet og seks ble skadet da en luksusyacht skal ha forsøkt å unngå kollisjon med en annen båt.
tirsdag 2. august Dagbladet
Skandalescener
Manager og sportsdirektør i italiensk storklubb gikk til fysisk angrep på hverandre.
lørdag 30. juli Dagbladet
Verst tenkelig tidspunkt
Avskjeden til statsminister Mario Draghi i Italia er et sjokk for hele Europa på det verst tenkelige tidspunktet, skriver Einar Hagvaag.
onsdag 27. juli Dagbladet
Italias politiske snikskyttere
Avskjeden til statsminister Mario Draghi i Italia er et sjokk for hele Europa på det verst tenkelige tidspunktet, skriver Einar Hagvaag.
onsdag 27. juli Dagbladet
Flammene herjer i Europa
TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.
tirsdag 26. juli TV 2
Mann (23) tok «selfie» – falt ned i verdenskjent vulkan
En amerikansk turist var svært uheldig da han besteg vulkanen Vesuv i Italia.
tirsdag 26. juli TV 2
Flere hundre migranter venter på å få komme i land
Over 1000 migranter har ankomet Italia i løpet av noen få timer, opplyser frivillige organisasjoner og italienske myndigheter søndag ifølge AFP. Samtidig venter hundretalls flere migranter, som er reddet av båter i Middelhavet, på å få komme i land et sted.
søndag 24. juli NRK
Inntoget av nordmenn i italiensk fotball: – Jo flere, jo bedre
Antallet nordmenn i Serie A har skutt fart de siste årene. Kommende sesong tyder alt på at antallet økes. Men hva er årsaken?
lørdag 23. juli VG
Slår alarm etter dødsskred
Minst ni personer mistet livet da store deler av Marmolada-breen i Italia raste sammen i begynnelsen av juli. Nå tror forskere at hendelsen kan gjenta seg.
fredag 22. juli Dagbladet
Draghi går av – arvtakeren til nyfascistene kan vinne valget
Italias statsminister Mario Draghi ber nok en gang om å få gå av. Det ser ut til at hans rake motsetning kan ta plassen i september.
fredag 22. juli NRK
Italias nasjonalforsamling oppløst – presidenten varsler nyvalg
Italias president har oppløst nasjonalforsamlingen og varsler nyvalg etter at han innvilget statsminister Mario Draghis avskjedssøknad torsdag, melder AFP.
torsdag 21. juli ABC Nyheter
Oppløser Italias nasjonalforsamling
Italias president Sergio Mattarella har oppløst nasjonalforsamlingen og varsler nyvalg, melder den statlige kringkasteren RAI ifølge Reuters. Det var ventet at den italienske statsministeren Mario Draghi torsdag ville levere en ny avsskjedssøknad, etter at tre partier i den italienske...
torsdag 21. juli NRK
Mario Draghi sier han vil gå av som Italias statsminister
Italias statsminister Mario Draghi sier i en tale i nasjonalforsamlingen at han kommer til å gå av, ifølge italienske medier.
torsdag 21. juli ABC Nyheter
VERDEN

Mario Draghi har levert ny avskjedssøknad
Den italienske statsministeren prøver å stå på sitt og leverte i dag sin andre avskjedssøknad.
torsdag 21. juli TV 2
Mario Draghi leverer ny avskjedssøknad
Statsminister i Italia, Mario Draghi, har på nytt fortalt det italienske parlamentet at han vil tre av som statsminister. Det melder nyheitsbyrået Reuters. I ei retting skriv Reuters at Draghi ikkje nytta ordet «resignering», men at han «vil informere presidenten om sine...
torsdag 21. juli NRK
Ansa: Draghi vil kunngjøre at han trekker seg torsdag
Det italienske nyhetsbyrået Ansa skriver i en Twitter-melding onsdag kveld at statsminister Mario Draghi vil kunngjøre at han trekker seg torsdag morgen. Tre partier i den italienske nasjonalforsamlingen boikottet onsdag avstemningen om å beholde Mario Draghi som statsminister Draghi vant...
onsdag 20. juli NRK
Ansa: Draghi vil kunngjøre at han trekker seg torsdag
Tre partier i den italienske nasjonalforsamlingen boikottet avstemningen om å beholde Mario Draghi som statsminister. Han kan komme til å trekke seg torsdag.
onsdag 20. juli ABC Nyheter
Kan være ferdig som statsminister i Italia
Tre partier i den italienske nasjonalforsamlingen vil ikke delta i avstemningen om å beholde Mario Draghi som statsminister. Det skriver AFP. Det kan bety at Draghi er ferdig som statsminister i Italia i denne omgang. Harde forhandlinger har ikke ført fram, og partiene i nasjonalforsamlingen i Roma er...
onsdag 20. juli NRK
Italias statsminister åpner for å fortsette – ber om ny «tillitspakt» for å redde regjeringen
Statsminister Mario Draghi åpner for å fortsette, men sier det må en nye «tillitspakt» til for at den italienske regjeringen skal overleve. Draghi leverte inn sin avskjedssøknad til president Sergio Mattarella sist torsdag, men denne ble ikke godtatt. I en tale til senatet onsdag...
onsdag 20. juli NRK
Italias statsminister åpner for å fortsette – ber om ny «tillitspakt» for å redde regjeringen
Statsminister Mario Draghi åpner for å fortsette, men sier det må en nye «tillitspakt» til for at den italienske regjeringen skal overleve.
onsdag 20. juli ABC Nyheter
Italias statsminister åpner for å fortsette
Statsminister Mario Draghi åpner for å fortsette, men sier det må en nye «tillitspakt» til for at den italienske regjeringen skal overleve.
onsdag 20. juli TV 2
Italiensk regjeringskrise – Draghi bønnfalles om å bli
En stor del av Italia ber statsminister Mario Draghi bli sittende, mens Femstjernersbevegelsen får refs for å ha kastet landet ut i en ny regjeringskrise.
tirsdag 19. juli TV 2
Italiensk regjeringskrise – Draghi bønnfalles om å bli
En stor del av Italia ber statsminister Mario Draghi bli sittende, mens Femstjernersbevegelsen får refs for å ha kastet landet ut i en ny regjeringskrise.
tirsdag 19. juli ABC Nyheter
Italiensk regjeringskrise – Draghi bønnfalles om å bli
En stor del av Italia ber statsminister Mario Draghi bli sittende, mens Femstjernersbevegelsen får refs for å ha kastet landet ut i en ny regjeringskrise. Onsdag får italienerne trolig svaret på om Draghi greier å tromme sammen en ny samlingsregjering, eller om han igjen ber om å...
tirsdag 19. juli NRK
- Jævlig uflaks
Avslører innbrudd på ferie. ;
tirsdag 19. juli Dagbladet
Sammendrag: Italia - Belgia 0-1
Se gratis klipp og serier
mandag 18. juli TV 2
Mål: De Caigny 0-1 (49)
Se gratis klipp og serier
mandag 18. juli TV 2
Forsinket flytrafikk på grunn av streiker i Italia
Reisende måtte innstille seg på store forsinkelser lørdag på grunn av streik på italienske flyplasser og i lavprisflyselskaper.
lørdag 16. juli ABC Nyheter
Verden rundt: Argentinske bønder demonstrerer mot høye drivstoffpriser
Høye skatter og mangel på drivstoff er blant grunnene til at bønder i Argentina har tatt til gatene. Branner, tørke og priser preger andre steder i verden.
lørdag 16. juli Nationen
«Super Mario» sin avgang kan åpne døren for Italias ytre høyre og EU-kritikere
Italias statsminister Mario Draghi vil gå av, men presidenten lar ham ikke. Hvis han går, kan det bli store endringer i landet.
fredag 15. juli NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

EUROPA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL