Israel
– Drept med overlegg
Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker. Den palestinske riksadvokaten Akram Al-Khateeb kunngjorde resultatet av granskingen på en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Israel vil trolig avvise påstanden...
torsdag 18:58 NRK
Palestinerne: Al Jazeera-journalist drept av Israel med overlegg
Palestinske myndigheter sier at deres gransking viser at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept med overlegg av israelske styrker.
torsdag 17:49 TV 2
Her bor russere og ukrainere under samme tak
NOF HAGALIL Ukrainere og russere søker tilflukt på samme hotell i Israel. Men den nye tilværelsen byr på problemer.
tirsdag 11:56 VG
Israel har ikke startet etterforskning av journalistdrap
BEIRUT Det israelske militæret har ikke startet kriminaletterforskning av drapet på den anerkjente journalisten Shireen Abu Akleh.
mandag 11:38 VG
Sommerhytta-Eldan ble mobbet for bakgrunnen sin: – Det har vært tungt
I ung alder ble Eldan Naftaly Nysveen (33) mobbet på grunn av bakgrunnen sin. Det har preget han gjennom oppveksten.
søndag 08:00 TV 2
Israels regjering mister flertall etter journalists død
Den israelske statsministeren mister flertallet i nasjonalforsamlingen. En av de folkevalgte trekker seg i protest etter at Al Jazeera-journalist Sherin Abu Akleh ble drept.
fredag 20. mai NRK
Politisk krise i Israel – regjeringen har mistet flertallet
Israels allerede skjøre regjeringskoalisjon har havnet i mindretall etter at en folkevalgt trakk støtten. Nå kan det gå mot kollaps og et femte valg på tre år.
fredag 20. mai TV 2
Israels regjering mistet majoriteten
I Israel har regjeringen mistet majoriteten sin i Knesset etter at en representant fra Meretz-partiet torsdag trakk sin støtte til koalisjonen. Israelsk-arabiske Ghaida Rinawie Zoabi (bildet) sier til CNN at den israelske regjeringens holdning og politiets brutale oppførsel under gravferden til den...
fredag 20. mai NRK
VERDEN

Etterforsker angrep på gravfølge
Israel sier de skal starte etterforskning av politibetjenter etter at et gravfølge ble angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP. Israelsk opprørspoliti angrep fredag sørgende palestinere som fulgte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til graven.
lørdag 14. mai NRK
USA reagerer på Israels inngripen
Amerikanske myndigheter er «dypt bekymret» over det israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Vi reagerer med dyp bekymring på bildene av israelske soldater som griper inn mot begravelsesfølget. Alle familier fortjener å...
lørdag 14. mai NRK
Fem drept i israelsk luftangrep
Fem personer ble drept i et israelsk luftangrep i Syria fredag, melder syriske statlige medier.
fredag 13. mai TV 2
En pressehelt drept på jobb
Shireen Abu Akleh, husk navnet. Hun var det palestinske presseikonet som ble skutt og drept. På jobb i Ramallah. Med pressevesten på.
fredag 13. mai VG
Politiet aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut
Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akhleh holdt på å falle i bakken da israels opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget.
fredag 13. mai NRK
Her stormer politiet sykehuset
En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor St. Joseph-sykehuset i Jerusalem for å ta farvel med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.
fredag 13. mai TV 2
Angrepet under begravelse – mistet nesten Shireen Abu Aklehs kiste i bakken
Israelske sikkerhetsstyrker slo med batonger mot gravfølget til den drepte palestinske Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh viser videoer fra begravelsen i Øst-Jerusalem fredag.
fredag 13. mai VG
Israels militær: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist
Det israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh.
fredag 13. mai TV 2
Israel vil bygge 4400 boliger på Vestbredden
Israel framskynder planen om å bygge over 4.400 nye boliger i de ulovlige bosettingene på den okkuperte Vestbredden, ifølge Peace Now. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de israelske bosettingene i okkuperte palestinske områder er ulovlige og krever at all byggeaktivitet i dem...
torsdag 12. mai NRK
Journalist drept i Palestina
Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh (51) ble tidlig onsdag morgen drept under et oppdrag på den okkuperte Vestbredden.
onsdag 11. mai NRK
Al Jazeera-journalist drept under israelsk raid på Vestbredden
En journalist fra Al Jazeera er skutt og drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske myndigheter.
onsdag 11. mai TV 2
Supermodell boikottes etter Palestina-støtte
GOD KVELD NORGE : Modellen som aktivt har vist sin støtte til Palestina blir nå boikottet i Israel.
mandag 9. mai TV 2
To mistenkte palestinere pågrepet etter at tre israelere ble drept i Elad
Israelske myndigheter har pågrepet to palestinere som mistenkes for å ha drept tre israelere i byen Elad torsdag kveld.
søndag 8. mai TV 2
Tre drept etter angrep i Israel
Tre personer er drept i det som mistenkes å være et terrorangrep sentralt i Israel.
torsdag 5. mai VG
Tre angivelig drept i Israel
Flere israelske medier melder om et angivelig terrorangrep i byen Elad.
torsdag 5. mai TV 2
Tre personer drept i angrep i Israel
Tre personer skal være drept, og flere alvorlig skadd etter et angrep i byen Elad sentralt i Israel, melder AFP og siterer politiet og helsepersonell på stedet. Politiet kunne foreløpig ikke bekrefte om ofrene ble knivstukket eller skutt og etterforsker omstendighetene, skriver den israelske...
torsdag 5. mai NRK
Israel: Putin beklager utenriksministerens Hitler-kommentar
Russlands president Vladimir Putin har bedt om unnskyldning for den kontroversielle kommentaren til utenriksminister Sergej Lavrov. Lavrov sa at de største antisemittene er jøder og at Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn i likhet med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.
torsdag 5. mai NRK
Israels statsminister sier Putin beklaget Lavrovs Nazi-uttalelse
Naftali Bennet, Israels statsminister, godtok unnskyldningen fra Putin og takket ham for å klargjøre Putins holdning mot den jødiske befolkningen og Holocaust.
torsdag 5. mai VG
Putin beklager Lavrovs Hitler-kommentar
Russlands president Vladimir Putin har unnskyld seg for Lavrovs kommentar om Hitler, opplyser den israelske presidentens kontor. Uttalelsen er en reaksjon på den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov som søndag blant annet påsto at Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Lavrov er blitt...
torsdag 5. mai NRK
Uro ved al-Aqsa-moskeen
Israelsk opprørspoliti har gått inn i området til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem og fyrt av gummikuler mot palestinarar etter at ny uro har blussa opp torsdag. Ikkje-muslimar er nekta tilgang på området til moskeen, som ligg på Tempelhøgda. Bakketoppen er heilag for...
torsdag 5. mai NRK
Zelenskyj snakket med Bennett
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har snakket med Israels statsminister om nazi-utsagnet til den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. I talen sier Zelenskyj hat han har snakket med Israels statsminister Naftali Bennett for å gratulere ham på Israels uavhengighetsdag, og for å gi en...
torsdag 5. mai NRK
Bombesikker blodbank i Israel
Israel har åpnet verdens første blodbank som befinner seg under jorden og er bombesikkert. Blodbanken i Ramla, som ligger mellom Tel Aviv og Jerusalem, ble åpnet mandag kveld. Den kommer ikke i drift før senere i år. – Å få blodoverføring – livets...
tirsdag 3. mai NRK
Reportere uten grenser med dyster dom over pressefriheten
Norge troner fortsatt på toppen, mens flere andre demokratiske land faller på statistikken, viser årets pressefrihetsindeks fra Reportere uten grenser (RSF).
tirsdag 3. mai VG
Hevder å ha avverget attentat
Israel sier de har stanset iranske planer om å likvidere en amerikansk general i Tyskland, en journalist i Frankrike og en israelsk diplomat i Tyrkia.
mandag 2. mai TV 2
Israel: Sikkerhetsvakt drept
En israelsk vakt ble drept i et angrep mot en israelsk bosetning på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den israelske hæren.
lørdag 30. april TV 2
ASIA

Filmskapere dro fra Russland: – Farlig for oss å bli
Russlands invasjon i Ukraina forsterket følelsen dokumentarfilmskaper-paret hadde hatt i flere år: Hjemlandet var ikke lenger et trygt sted å være.
torsdag 28. april VG
Palestiner drept av israelske soldater på Vestbredden
En palestinsk 21-åring er drept og tre andre palestinere såret i sammenstøt med israelske soldater på den okkuperte Vestbredden, melder palestinsk nyhetsbyrå.
onsdag 27. april TV 2
SOHR: Ni drept i israelsk angrep nær Damaskus
Fire syriske soldater er drept i rakettangrep mot stillinger nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige medier i landet.
onsdag 27. april TV 2
Nå er det verste over
Bak oss har vi den tøffeste covid-sesongen av dem alle. Tirsdag kommer corona-evalueringen.
mandag 25. april VG
Prosjektil mot Israel
Et prosjektil som ble skutt fra Libanon, slo ned i den nordlige delen av Israel natt til mandag, opplyser det israelske forsvaret.
mandag 25. april TV 2
Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen
Fredag morgen var det nye sammenstøt mellom israelsk politi og palestinske demonstranter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP. Palestinsk ungdom skal ha kastet stein mot politiet, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Den siste tiden har det vært mye uro i...
fredag 22. april NRK
Rakettild mellom Gaza og Israel
Det er avfyrt flere raketter fra Gaza mot Israel og fra Israel mot Gaza, i den mest omfattende rakettilden mellom partene siden krigen i fjor.
torsdag 21. april TV 2
Israelske luftangrep mot Gaza
Israel angrep natt til tirsdag Gazastripen fra luften etter at det tidligere mandag ble skutt en rakett fra det palestinske området og inn i Israel.
tirsdag 19. april TV 2
USA svært bekymret etter sammenstøt i Jerusalem
Amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring etter sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelsk politi i Øst-Jerusalem langfredag. Over 150 personer ble skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen, og flere hundre ble pågrepet. – Vi ber partene om å utøve...
lørdag 16. april NRK
Harde sammenstøt på hellig høyde, over 150 skadd
Hundrevis er arrestert etter bråk og sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem. Flere enn 150 personer er skadd. Ryktene om et offerlam hadde på forhånd satt sinnene i kok.
fredag 15. april NRK
Minst 152 palestinere skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen
Minst 152 palestinere ble skadet i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen.
fredag 15. april VG
Minst 59 palestinere skadd i sammenstøt med israelsk politi
Minst 59 palestinere ble skadd i sammenstøt med israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen.
fredag 15. april TV 2
Palestinsk menneskerettsadvokat og to tenåringer drept på Vestbredden
En palestinsk advokat og to tenåringer ble skutt og drept av israelske styrker på den okkuperte Vestbredden onsdag, opplyser palestinske myndigheter.
torsdag 14. april TV 2
Trøbbel for Israel under årets Eurovision
GOD KVELD NORGE : Det er usikkert om Israel vil være fysisk til stede under årets sangkonkurranse.
tirsdag 12. april TV 2
EUs justiskommissær var mål for israelskprodusert spionvare
EUs justiskommissær Didier Reynders skal i fjor ha opplevd i å bli overvåket via den israelskproduserte programvaren Pegasus, melder Reuters. EU-kommisjonen ble klar over overvåkingen etter at Apple sendte meldinger til tusenvis av iPhone-eiere i november der de ble fortalt at de var...
mandag 11. april NRK
Antatt Tel Aviv-angriper skutt og drept av israelske styrker
Israelske sikkerhetsstyrker har skutt og drept den antatte gjerningsmannen som sto bak et skyteangrep i Tel Aviv torsdag kveld. To personer ble drept og minst åtte såret da en person skjøt mot gjester på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv sentrum torsdag kveld. Tidlig fredag morgen...
fredag 8. april NRK
To drept etter skyting i Tel Aviv - antatt gjerningsperson drept
Den antatte gjerningspersonen bak et skyteangrep i Tel Aviv torsdag kveld er skutt og drept av israelske styrker.
torsdag 7. april VG
To drepne i skyting i Tel Aviv
To personar er drepne og åtte såra etter ein væpna person opna eld i sentrum av Tel Aviv. Hendinga fann stad i Dizengoff-gata torsdag kveld, ifølge avisene The Jerusalem Post og Haaretz. Ambulansetenesta Magen David Adom har rapportert om skyting fleire stader i den travle gata....
torsdag 7. april NRK
Israel utstasjonerer styrker
Etter den blodigste uka i Israel på 16 år, utstasjonerer regjeringen 1000 soldater for å hjelpe politiet, sier forsvarsminister Benny Gantz. Styrkene skal hjelpe politiet med å håndtere uroen, skriver NTB.
torsdag 31. mars NRK
Tredje angrepet på en uke: – Voldsbruken må stanse
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer angrepet som tok livet av fem personer utenfor Tel Aviv tirsdag.
onsdag 30. mars TV 2
Huitfeldt fordømmer angrep i Tel Aviv
Utenriksminister Anniken Huitfeldt (A) fordømmer angrepet som tok livet av fem personer utenfor Tel Aviv tirsdag. – Jeg fordømmer på det sterkeste gårsdagens angrep i Bnei Brak, sier Huitfeldt i en pressemelding fra UD onsdag. – Dette er det tredje angrepet i Israel på en...
onsdag 30. mars NRK
Frykt i Israel etter terrorbølge
På fem dagar har terroristar drepe 11 menneske i Israel. No blir beredskapsnivået justert opp, kort tid før fleire religiøse høgtider startar.
onsdag 30. mars NRK
FN-sjefen fordømmer angrep i Israel
FNs generalsekretær António Guterres fordømte natt til onsdag norsk tid både Tel Aviv-angrepet og de øvrige angrepene som nylig har funnet sted i Israel, skriver NTB. – Han fordømmer de nylige terrorangrepene i Israel. Slike voldelige handlinger kan aldri...
onsdag 30. mars NRK
USA fordømmer angrep utenfor Tel Aviv
USAs utenriksminister Antony Blinken fordømmer angrepet utenfor Tel Aviv i Israel. Han kaller angrepet et terrorangrep, ifølge nyhetsbyrået AFP. Fem personer ble drept da en væpnet mann på motorsykkel åpnet ild i forstaden Bnei Brak tirsdag.
onsdag 30. mars NRK
Mål: Dabbur 2-2 (85)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 29. mars TV 2
VERDEN

Mål: Cicaldau 0-1 (10)
Se gratis klipp og serier
tirsdag 29. mars TV 2
Fem er drepne utanfor Tel Aviv
Fem personar er drepne i ein skyteepisode utanfor Tel Aviv i Israel, melder naudetatane til den israelske avisa Haaretz. Hendinga tysdag er det tredje angrepet med skytevåpen i Israel på få dagar. Ei politikjelde seier til avisa at ein av dei drepne er ein politibetjent. Ifølgje sjefen for...
tirsdag 29. mars NRK
To drept og seks såret i angrep i Israel
CNN melder at terrorister fra terrorgruppa ISIS drepte to personer og skadet seks i et angrep i byen Hadera, nord for Tel Aviv i Israel mandag. Angrepet kommer samtidig som den israelske utenriksministeren tok imot kolleger fra USA og flere arabiske land til det han kalte et «historisk toppmøte» i...
mandag 28. mars NRK
USA, Israel og arabiske allierte vil øke samarbeidet
Israels utenriksminister Yair Lapid tok mandag imot kollegaer fra USA, Emiratene, Bahrain, Egypt og Marokko til et «historisk toppmøte» i Negev-ørkenen. – Bare for få år siden ville det ha vært umulig å forestille seg et slikt møte, sa USAs...
mandag 28. mars NRK
Blinken: – USA jobber ikke for regimeskifte i Russland
USA har ikke en strategi som omfatter regimeskifte i Russland, sier utenriksminister Antony Blinken under et besøk i Israel søndag. Både Det hvite hus og Blinken har nå presisert at det er russerne selv som bestemmer hvem som skal lede landet. Utspillet kom etter president Jo Bidens...
søndag 27. mars TV 2
Sammendrag: Tyskland - Israel 2-0
Se gratis klipp og serier
lørdag 26. mars TV 2
Straffebom: Cohen 2-0 (90)
Se gratis klipp og serier
lørdag 26. mars TV 2
Straffebom: Müller 2-0 (89)
Se gratis klipp og serier
lørdag 26. mars TV 2
Derfor kappes Ukraina og Russland om å vinne Israels gunst
LVIV Jødenes historie i Ukraina har blitt en viktig politisk brikke for både ukrainske og russiske styresmakter. Det har fått Israel i en svært krevende skvis.
fredag 25. mars VG
Israel vil holde historisk bilateralt møte
Israel vil holde et historisk møte neste uke, ifølge utenriksminister Yair Lapid. USAs innenriksminister Antony Blinken og utenriksministrene i De forente arabiske emirater, Bahrain og Marokko vil komme til Israel for å delta i det bilaterale møtet søndag og mandag, melder Reuters.
fredag 25. mars NRK
Huitfeldt besøker Israel og Palestina
Utenriksminister Anniken Huitfeldt drar til til Israel og Palestina denne uken.
tirsdag 22. mars TV 2
Vi må regne med stadig nye bølger
Etter en heftig vinter, går smitten opp igjen i europeiske land. I Norge derimot, går den ned.
tirsdag 22. mars VG
Fire drept i knivangrep på kjøpesenter i Israel
To israelske kvinner ble drept da en palestiner gikk til angrep med kniv på et kjøpesenter i Beersheba i Israel, melder israelske medier.
tirsdag 22. mars TV 2
Israel og Estland åpner feltsykehus i Ukraina
Israel har åpnet et feltsykehus i Mostyska vest i Ukraina som skal drives av israelske leger og sykepleiere. Feltsykehuset har 66 senger og kan ta seg av opptil 150 pasienter om gangen, opplyser Shiba-sykehuset ved Tel Aviv. Også et feltsykehus under estisk regi og med hjelp fra Tyskland skal allerede ha...
tirsdag 22. mars NRK
Zelenskyj vakte harme i Israel
President Zelenskyj sammenlignet Russlands krig mot Ukraina med nazistenes tilintetgjørelse av jøder i sin tale til Knesset. Han fikk liten applaus.
mandag 21. mars NRK
Zelenskyj: Jerusalem kan være rett sted for fredssamtaler
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte i sin daglige videotale til ukrainere at Israels statsminister Naftali Bennett forsøker å fungere som mellommann mellom Kyiv og Moskva, og at disse toppmøtene kan skje i Jerusalem. – Det er det rette stedet å finne fred, dersom det er...
mandag 21. mars NRK
Privatfly med oligarker har satt Israel i skvis: – Er i en spesiell situasjon
Bankkontoene deres er sperret og luksuseiendommer og yachter beslaglagt. Nå reiser flere russisk-jødiske oligarker til Israel, som fortsatt ikke har innført sanksjoner mot Russland.
onsdag 16. mars TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL