Israel
FHI om Israel-tall: Mulig vi slipper å vaksinere barn
Israel har oppnådd flokkimmunitet raskere enn de hadde trodd. Det får konsekvenser for Norges strategi, opplyser sjefen for vaksineprogrammet.
21:59 VG
Advarer Israel: «Vår respons kommer»
Hamas advarer Israels statsminister Benjamin Netanyahu om at nattens kamper ved al-Aqsa moskeen er en «kamp du ikke kan vinne».
12:40 VG
169 skadd i Jerusalem
Minst 163 mennesker er skadd i sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. 83 personer er fraktet til sykehus, opplyser Røde Halvmåne. Israelske myndigheter sier at seks politibetjenter også er skadd. Flere av de skadde palestinerne er blitt...
lørdag 00:29 NRK
53 skadd i sammenstøt i Jerusalem
Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble minst 53 mennesker skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. TV-bilder viser at bråket startet da politiet rykket inn under kveldsbønnen. Israelsk politi opplyser at de måtte bruke makt for å bryte opp grupper...
fredag 23:17 NRK
Israel: Harde kamper ved hellig moské
Israelsk opprørspoliti ble møtt med steinkasting og skjøt tilbake med gummikuler, da de barket samen med palestinere samlet ved al-Aqsa moskeen.
fredag 21:38 VG
Skadd i sammenstøt ved al-Aqsa
Minst 53 personer ble skadd i sammenstøtene mellom israelsk sikkerhetspoliti og palestinere ved al-Aqsa-moskeen fredag, opplyser palestinske nødetater. Minst 23 personer ble fraktet til sykehus etter sammenstøtene, opplyser nødetatene, melder NTB. Al-Aqsa-moskeen er palestinernes...
fredag 21:06 NRK
Sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen
Israelsk politi og palestinske religiøse havnet i sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. Minst to ble skadd. Al-Aqsa-moskeen er palestinernes største helligdom, og ett av de helligste stedene i islam. Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble to personer skadd i...
fredag 20:46 NRK
Nye sammenstøt i Jerusalem: – Dette ødelegger livene våre
Fire palestinske familier frykter å miste hjemmene sine i nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem til fordel for israelske bosettere.
fredag 07:25 VG
VERDEN

Strid om hus og eigedom i Jerusalem: 15 arresterte
For andre dagen på rad var det torsdag kveld nye samanstøytar i Jerusalem mellom palestinarar og israelarar som stridast om hus og eigedom.
fredag 02:08 NRK
Nye sammenstøt i Jerusalem
For andre kveld på rad har det vært sammenstøt i Jerusalem mellom israelske bosettere og palestinere som frykter at de skal miste hus og eiendom i Sheikh Jarrah-nabolaget. Sju personer er arrestert.
fredag 01:49 NRK
Nye sammenstøt i Jerusalem
For andre kveld på rad var det torsdag sammenstøt i Jerusalem mellom palestinere og israelere som strides om hus og eiendom.
fredag 00:42 TV 2
Nye vaksinefunn i Israel: – Et mirakel, mener Preben Aavitsland
En fersk studie viser oppsiktsvekkende gode resultater av vaksineprogrammet i Israel. FHIs Preben Aavitsland kaller det et mirakel.
torsdag 21:55 VG
FHI mener vi kan leve mer normalt fra juni: – Vanvittig bra
En ny studie fra Israel viser at vaksinasjonen har utrolig effekt på smittespredningen og sykdomsbyrden.
torsdag 20:11 TV 2
Vaksinefunn i Israel imponerer FHI
Forskere har evaluert effektene av massevaksineringen i Israel. – Dette er et mirakel, sier FHI-overlege Preben Aavitsland. Studiet viser at vaksinene er mellom 95-97 prosent effektiv mot ulike evalueringspunkter som dødsfall, sykehusinnleggelser og den britiske virusvarianten. Studiet er gjort på...
torsdag 16:32 NRK
Palestiner skutt på Vestbredden
Den 16 år gamle palestineren Said Youssef Muhammad Odla ble skutt og drept av israelske soldater i Odla ved Nablus onsdag, melder palestinske helsemyndigheter. Israels hær opplyser til AFP at det ble kastet brannbomber mot israelske soldater.
torsdag 01:14 NRK
Israels statsminister står for fall – opposisjonsleder klar til å overta
Statsminister Benjamin Netanyahu klarte ikke å forme en regjering da fristen gikk ut onsdag. Den neste statsministeren i Israel ligger an til å bli opposisjonsleder Yair Lapid.
onsdag 22:56 NRK
Opposisjonsleder Yair Lapid får regjeringsoppdrag i Israel
Israels president gir opposisjonsleder Yair Lapid oppdraget med å danne ny regjering.
onsdag 18:25 VG
Opposisjonsleder bedt om å ta over
Israels president har bedt opposisjonsleder Yair Lapid om å danne en ny regjering. Sittende statsminister Benjamin Netanyahu måtte gi opp å finne grunnlag for en ny koalisjonsregjering i går, og kan dermed måtte gå av. Lapid får fire uker på seg.
onsdag 17:49 NRK
Rakk ikke frist for regjering
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har ikke overholdt fristen for å danne ny regjering som løp ut ved midnatt. Det øker sannsynligheten for at hans parti Likud må gå i opposisjon.
onsdag 01:46 NRK
Fristen går ut for Netanyahu
Israels korrupsjonstiltalte statsminister Benjamin Netanyahu har nå bare timer på seg til å danne ny regjering. Netanyahus høyreparti Likud fikk flest stemmer i valget 23. mars, men den hardt pressede statsministeren har ikke lykkes med å samle nok støtte fra andre partier til...
tirsdag 13:55 NRK
Vil etterforske tribunekollaps
Israels riksrevisor vil granske ulykka som førte til at 45 ultraortodokse jødar mista livet då ei tribune kollapsa under ei religiøs feiring fredag. – Dette kunne vore unngått, og vi må finne ut korleis, sa riksrevisor Matanyahu Englman.
mandag 15:15 NRK
Nasjonal sørgedag i Israel
Israel minstes søndag de 45 guttene og mennene som omkom da det brøt ut panikk under en jødisk feiring ved Meron-fjellet fredag. Alle de 45 ofrene, som var ortodokse jøder, er identifisert. Minst ti av dem var under 18 år, den yngste bare ni år gammel. Det var også fire...
søndag 2. mai NRK
Netanyahu har ankommet åstedet
Statsminister Benjamin Netanyahu ankom fredag formiddag åstedet etter ulykken under den religiøse festivalen ved Meron-fjellet. Minst 44 mennesker er døde og 150 skadd. Netanyahu kaller hendelsen for «en stor tragedie» og sier at alle ber for ofrene.
fredag 30. april NRK
Dramatikk i Israel: Fra feiring til tragedie
Minst 44 personer er døde og over 150 skadd etter at det oppsto panikk under en jødisk feiring nord i Israel.
fredag 30. april TV 2
Over 40 døde etter at de brøt ut panikk under en religiøs feiring i Israel
Ulykken der minst 44 mennesker omkom under en jødisk festival nord i Israel, er en nasjonal katastrofe, sier en talsmann for landets redningstjeneste Zaka.
fredag 30. april TV 2
Tar ansvar for katastrofen
Sjefen for politiet i Israels nordlige politidistrikt, Shimon Lavi, sier han bærer det overordnede ansvaret for katastrofen under feiringen ved Meron-fjellet, ifølge The Times of Israel. Minst 44 mennesker døde og 150 er skadd etter at det oppsto panikk under den relgiøse festivalen.
fredag 30. april NRK
Politisjef tar ansvar for katastrofen
Politisjef Shimon Lavi sier fredag morgen at han bærer det overordnede ansvaret etter at minst 44 mennesker døde etter at det brøt ut panikk på en tribune ved Meron-fjellet i Israel.
fredag 30. april VG
Titalls mistet livet under jødisk feiring i Israel
Minst 44 mennesker har mistet livet og 150 er skadd etter at det brøt ut panikk under en religiøs fest ved Meron-fjellet i Israel.
fredag 30. april TV 2
Kaotiske tilstander da tribune kollapset
Minst 44 personer omkom under feiringen av en jødisk høytid nord i Israel.
fredag 30. april TV 2
Minst 44 døde etter ulykke i Israel
Tallet på omkomne fortsetter å stige, etter at en tribune kollapset under en religiøs feiring nord i Israel torsdag kveld. 44 personer er bekreftet døde og over 100 er skadd, melder nyhetsbyrået AFP fredag morgen.
fredag 30. april NRK
Minst 44 døde etter tribunekaos: – Det er en av Israels verste katastrofer
OSLO / BEIRUT Flere titalls er døde i det som skulle være en høytidsfeiring i Israel, men som utviklet seg til en katastrofe.
fredag 30. april VG
Minst 28 døde i tribuneulykke
28 mennesker har mistet livet etter at en tribune kollapset under en religiøs feiring nord i Israel, skriver Reuters, som siterer israelsk fjernsyn.
fredag 30. april TV 2
Minst 45 døde etter tribunekaos: – Var ikke plass til å røre seg
Minst 15 personer skal være døde etter at en tribune kollapset under en religiøs feiring i Israel.
fredag 30. april NRK
ASIA

Minst 38 døde i Israel
Minst 38 personer skal være døde etter at en tribune kolappset under en religiøs feiring nord i Israel. Det melder nyhetsbyrået Reuters.
fredag 30. april NRK
Tribuneulykke nord i Israel
Flere personer skal ha blitt skadd etter da en tribune kollapset under en religiøs feiring ved foten av fjellet Meron nord i Israel. Myndighetene frykter at menneskeliv har gått tapt. Avisa Haaretz får opplyst at tilstanden er alvorlig for rundt 20 personer.
fredag 30. april NRK
Ikke enig i apartheid-stempel
USA er ikke enig i Human Rights Watchs vurdering av Israel som en stat som begår apartheid-forbrytelser. De vil likevel fordømme krenkelser som måtte begås.I en 213 sider lang rapport anklager den USA-baserte menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch Israel for apartheid-forbrytelser...
onsdag 28. april NRK
Ber om ro i Jerusalem
Etter to kveldar på rad med harde samanstøyt mellom israelsk politi og palestinarar i gamlebyen i Jerusalem, ber statsminister Benjamin Netanyahu om ro. Utsegna kjem etter møtet statsministeren hadde med tenestemenn i tryggleiksapparatet i landet.
lørdag 24. april NRK
Israel svarer på rakettangrep fra Gaza
Israels militære slo natt til lørdag til mot flere mål på Gazastripen etter at det ble avfyrt minst 30 raketter mot Israel fra Gaza.
lørdag 24. april NRK
Israel svarer på rakettangrep fra Gaza
Israels militære slo natt til lørdag til mot flere mål på Gazastripen etter at det ble avfyrt minst 30 raketter mot Israel fra Gaza.
lørdag 24. april NRK
Israel svarer på rakettangrep
Israels militære slo natt til lørdag til mot flere mål på Gazastripen som gjengjeldelse for flere rakettangrep.
lørdag 24. april TV 2
Nye sammenstøt i Jerusalem
For andre kveld på rad støtte israelsk politi fredag sammen med palestinere i gamlebyen i Jerusalem.
lørdag 24. april TV 2
5 millioner fullvaksinert i Israel
I Israel har fem av de ni millioner innbyggerne fått andre dose koronavaksine, melder DPA. Samtidig som vaksinetallet øker begynner myndighetene gradvis å lette på tiltakene. Det gjelder særlig for de fullvaksinerte eller folk som har vært smittet.
fredag 23. april NRK
Over 100 skadet i Jerusalem
Minst 105 palestinere skal ha blitt skadet i sammenstøt med israelsk politi i Jerusalem i løpet av natta. Det opplyser helsepersonell fra Røde halvmåne til AFP. 20 politifolk skal også ha blitt skadet, ifølge israelsk politi.
fredag 23. april NRK
Én kystlinje, to verdener: – Vi lever fra dag til dag
GAZA / BEIRUT Mens Israel åpner opp, raser coronasmitten på Gaza.
torsdag 22. april VG
Angrep mot atomkraftverk
Ifølge Israels forsvar ble luftvernalarmen er utløst ved byen Dimona hvor et av landets atomanlegg er. Samtidig skal et rakettangrep fra Syria være gjengjeldt.
torsdag 22. april TV 2
Luftvernsirener nær atomkraftverk
Israelsk militære opplyser at luftvernalarmen er utløst ved byen Dimiona hvor et av landets atomanlegg befinner seg. Det er ikke opplyst hva som er årsaken til alarmen, men det kan være at det er registrert mulig angrep i nærheten av anlegget.
torsdag 22. april NRK
Israelsk opposisjon vil ha samling
Den israelske opposisjonslederen Yair Lapid oppfordrer til å danne en samlingsregjering siden statsminister Benjamin Netanyahu ikke har greid å danne regjering. Netanyahus parti vant 30 mandater ved valget 23. mars og ble største parti.
mandag 19. april NRK
Ber om samlingsregjering i Israel
Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon.
søndag 18. april NRK
Endelig nærmer vi oss noe
Gjenåpningen av Norge er i gang. Vi går mot lysere tider.
fredag 16. april VG
Israel dropper munnbind utendørs
Fra søndag lir det ikke lenger påbudt med munnbind utendørs i Israel, opplyser helseminister Yuli Edelstein. Nærmere 5 millioner av Israels 9,3 millioner innbyggere er vaksinert og det har senket smittetrykket.
fredag 16. april NRK
Koronapass kan bli virkelighet i Norge – slik fungerer det i andre land
Mens regjeringen i Norge jobber med å utarbeide en løsning for et koronapass, er ordningen allerede tatt i bruk i flere land.
torsdag 15. april TV 2
Angrep på atomanlegg: Iran truer med hevn
Konflikten mellom Israel og Iran har økt etter flere angivelige, israelske angrep de siste ukene. Etter helgens angrep på et atomanlegg, truer Iran med hevn.
mandag 12. april VG
Hevder Israel står bak sabotasje ved iransk atomanlegg
Israel skal stå bak et dataangrep mot et iransk atomanlegg søndag. Det hevder israelsk radio.
mandag 12. april NRK
Hevder Israel står bak sabotasje ved iransk atomanlegg
Israel skal stå bak et dataangrep mot et iransk atomanlegg søndag. Det hevder israelsk radio.
mandag 12. april NRK
Strømmen forsvant ved iransk atomanlegg: Kaller hendelsen «kjernefysisk terrorisme»
Søndag ble strømforsyningen til Irans atomanlegg Natanz utsatt for en «ulykke». Israelske medier siterer etterretningskilder på at Mossad står bak.
mandag 12. april VG
Israel skal ha stått bak «atomkraft-terrorisme»
Sjefen for Irans sivile atomprogram hevder problemene ved atomanlegget skyldes «atomkraft-terrorisme». Israelske myndigheter går langt i å hevde at de står bak angrepet.
mandag 12. april TV 2
Medier: Israel angrep iransk skip i Rødehavet
Et iransk skip er angrepet i Rødehavet, og Israel informerte ifølge New York Times på forhånd USA om angrepet.
onsdag 7. april VG
Det nest siste måltid
Datoen er riktig. Men skjærtorsdag var egentlig i går. Aprilsnarr?
torsdag 1. april VG
VERDEN

Valg uten vinner
Det fjerde valget på to år løser ikke Israels fastlåste politiske situasjon. Valget har ingen vinner. Det blir svært vanskelig å danne et styringsdyktig flertall og en ny regjering.
torsdag 25. mars VG
Netanyahu kan få støtte av islamist-parti
Igjen kan Israels statsminister skrive historie. For å få flertall i parlamentet er Benjamin Netanyahu villig til å gå i allianse med det arabiske islamistpartiet i Israel.
onsdag 24. mars VG
Fjerde valg i Israel på to år: – Holder seg for nesen og stemmer på Netanyahu uansett
Midtøsten-forsker Hilde Henriksen Waage mener mange israelere er lei av offentlig skittentøyvask og stemmer på den korrupsjonstiltalte statsministeren Benjamin Netanyahu i mangel på reelle alternativer.
mandag 22. mars VG
Israel acting like Nazis in Gaza, sier MP Gerald Kaufmann
Forord: Siden nå Netanyahus Israel markerer sitt sentrum i Covid19 pandemien, er tiden inne å studere dem nærmere. Her har vi både tekst og tale til en mann som aldri la skjul på sine vel begrunned…
onsdag 10. mars Nyhetsspeilet
Biden omgjør Trumps beslutning: Gjeninnfører sanksjoner mot israelsk milliardær
Diamanthandleren Dan Gertler er anklaget for å ha beriket seg delvis på bekostning av den fattige befolkningen i Den demokratiske republikken Kongo.
tirsdag 9. mars VG
Israel: Letter på restriksjoner for alle med vaksinepass, men covid-19 splitter folket
Israelere med vaksinepass kan fra 7. mars sitte innendørs på restauranter. Men selv om Israel har flest vaksinerte, polariseres folket av coronakonfliktene, mener firebarnsfaren Nadav Aloush (33).
søndag 7. mars VG
Ordfører ber Israel om vaksiner – Helsedepartementet sier ikke klart nei
Sola-ordfører mener norske myndigheter er for passive i forhandlingene om vaksinedoser og vil ta saken i egne hender.
torsdag 4. mars VG
Israel utvider sitt topphemmelige atomanlegg
Israel har startet et større byggeprosjekt ved anlegget som er sentralt i landets topphemmelige atomvåpenprogram.
søndag 28. februar VG
Kringkastingssjef etter Israel-kritikk: – Ingen tvil om at dette var over grensen
Kringkastingsrådet har mottatt 527 klager etter at programleder langet ut mot Israel i radioprogrammet «Shaun» på NRK P13. Nå beklager underholdningssjefen.
torsdag 11. februar VG
Den tredje bølgen
En hel verden seigpines – 13 måneder etter at viruset kom på avveie. «Veldig snart» vil pandemien kreve mer enn 100.000 liv i uken, varsler Verdens Helseorganisasjon. Finnes det lys i det fjerne?
søndag 24. januar VG
Vi har ikke nok vaksiner til alle
De nye mutantene kan gi fulle sykehus. Bør Norge handle på egen hånd, slik Tyskland har gjort?
mandag 4. januar VG
Belgia stenger grensene for reisende fra Storbritannia
En rekke land stanser når flyginger og innreise fra Storbritannia, der det er oppdaget en ny coronavariant. Norge vurderer behovet for tiltak.
20. desember 2020 VG
USA anerkjenner Vest-Sahara som marokkansk
USAs president Donald Trump skriver torsdag kveld at han har signert en erklæring som anerkjenner marokkansk suverenitet over okkuperte Vest-Sahara.
10. desember 2020 VG
Mercedes uden motor
Donald Trumps «Deal of the Century» kan i værste fald ende med at blive en fremkaldervædske for de oprindelige konfliktpotentialer imellem palæstinensere og israelere.
20. august 2020 Ny Tid
Frihet, verdighet og håp
GAZA: NY TID møter forskjellige stemmer i Gaza i dag: Om USAs nye plan, og forholdene på bakken.
28. juli 2020 Ny Tid
En fremtidig Palestinsk stat kan bare være bærekraftig om den har et godt forhold til Israel
Palestina-bilaget: Espen Barth Eide, tidligere utenriksminister, Jerusalem (2013)
20. juli 2020 Ny Tid
Uhemmet apartheid
Palestina-bilaget: Israel var rask til å fremstille palestinerne som bærere av viruset og som en helsetrussel. I dag er Gazas krise både både territorial, demografisk, politisk – og biologisk.
18. juni 2020 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL