Israel
Reisebrev fra Erik Selle (Sendes kl 22:00)
Erik Selle
torsdag 19:20 Document.no
Sammendrag: Malta - Israel 2-1
tirsdag 22:55 TV 2
Mål: Apap (MAL) 2-1 (87)
tirsdag 22:51 TV 2
Mål: Satariano (MAL) 1-1 (84)
tirsdag 22:49 TV 2
Mål: Natcho (ISR) 0-1 (32)
tirsdag 21:42 TV 2
Drømmetreff forbauser: – Har du sett?!
En spesiell scoring fikk TV 2s kommentatorer til å måpe.
lørdag 24. september TV 2
Sammendrag: Israel - Albania 2-1
lørdag 24. september TV 2
Mål: Baribo (ISR) 2-1 (90)
lørdag 24. september TV 2
VERDEN

Mål: Uzuni (ALB) 1-1 (88)
lørdag 24. september TV 2
Mål: Weissman (ISR) 1-0 (46)
lørdag 24. september TV 2
Storbritannia vurderer å flytte ambassaden i Israel
Den britiske ambassaden i Israel kan bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem. Storbritannias statsminister Liz Truss informerte Israels statsminister Yair Lapid under FN-møte i New York onsdag, at den britiske regjeringen vurderer å flytte ambassaden. (NTB/DPA)
torsdag 22. september NRK
Kypros og Israel lover å bli raskt enige om gassfelt
Myndighetene i Israel og på Kypros lover å raskt avslutte en strid om et gassfelt som har pågått i over ti år. I en uttalelse viser den israelske energiministeren Karine Elharrar til den globale energikrisen og det økende behovet for naturgass i Europa. – Jeg mener det er i...
mandag 19. september NRK
India slipper åtte geparder ut i naturen 70 år etter lokal utryddelse
Åtte namibiske geparder ankom India lørdag, sju tiår etter at de ble utryddet i landet. Målet er å gjenintrodusere dem til den indiske naturen.
lørdag 17. september TV 2
Reagerer på at israelsk soldat ikke blir straffeforfulgt
Den israelske hæren innrømmer at det er «stor sannsynlighet» for at journalisten Shireen Abu Akleh ble drept av en israelsk soldat. Familien er skuffet over at ingen stilles til ansvar
tirsdag 6. september NRK
Tyskland betaler 300 mill. i erstatning
Tyske myndigheter vil utbetale 300 millioner kroner i kompensasjon til familiene som ble rammet av terrorangrepet mot OL-landsbyen i München i 1972. Tyskland erkjenner at landet hadde et ansvar, og varsler at det vil oppheve hemmeligholdet rundt angrepet. 11 israelske idrettsfolk ble drept av den palestinske...
tirsdag 6. september NRK
Tror soldat drepte journalist
Den israelske hæren sier mandag at det er stor sannsynlighet for at Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble drept av en israelsk soldat.
mandag 5. september TV 2
Israel dømde palestinsk hjelpearbeidar og Gaza-sjef til 12 års fengsel
Ein israelsk rett dømde tysdag den palestinske hjelpearbeidaren og tidlegare Gaza-sjef for den amerikanske hjelpeorganisasjonen World Vision, Mohammed al-Halabi, til 12 år i fengsel for å ha støtta den palestinske, politiske gruppa Hamas med millionar av dollar, melder AFP. Al-Halabi har...
tirsdag 30. august NRK
Nytt amerikansk luftangrep
Amerikansk kamphelikoptre slo onsdag til mot flere mål USA mener er brukt av iranskstøttede grupper til å skyte raketter mot baser med amerikanske soldater.
torsdag 25. august TV 2
Forsøker å stanse atomavtale
Israel prøver i siste liten å overbevise sine allierte om å stoppe forhandlingene om å blåse nytt liv i atomavtalen med Iran fra 2015.
torsdag 25. august TV 2
USA angrep iranske mål i Syria
Tirsdag utførte det amerikanske militæret et angrep rettet mot iransk-tilknyttede mål i Syria, uttalte det amerikanske militæret.
onsdag 24. august TV 2
Ville nekte israelere iskrem
Iskrem av merket Ben & Jerry's har siden i fjor forsøkt å hindre salg av deres iskrem på de israelsk-okkuperte palestinske områdene. Israels president kalte tiltaket «en ny type terrorisme». Mandag ble saken avgjort i retten.
tirsdag 23. august TV 2
AP: Israel har stengt palestinske kontorer
Israelske soldater har gjennomsøkt og forseglet kontorene til flere palestinske menneskerettsorganisasjoner i Ramallah på den okkuperte Vestbredden.
torsdag 18. august TV 2
Palestinsk tenåring drept av israelske soldater på Vestbredden
En palestinsk tenåring er drept av israelske soldater ved Nablus på den okkuperte Vestbredden, opplyser palestinske helsearbeidere. 35 andre palestinere ble såret da soldatene støtte sammen med palestinske demonstranter natt til torsdag. Det er ikke klart hva som utløste volden, og...
torsdag 18. august NRK
Israel og Tyrkia gjenoppretter diplomatisk forbindelser
Israel og Tyrkia gjenoppretter diplomatiske forbindelser, opplyser kontoret til den israelske statsministeren Yair Lapid ifølge Reuters. De to landene har hatt et anstrengt forhold gjennom flere år. «Oppgradering av relasjoner vil bidra til å styrke båndene mellom de to folkene, utvide...
onsdag 17. august NRK
Innrømmer at israelske bomber drepte fem barn på Gaza
Tidligere har Israel beskyldt Islamsk jihad for angrepet som drepte fem barn på Gaza 7. august. Nå bekrefter derimot offisielle tjenestepersoner at israelske bomber sto bak.
tirsdag 16. august VG
Palestiner drept av israelsk politi i Øst-Jerusalem
Israelsk politi har skutt og drept en palestiner i okkuperte Øst-Jerusalem og hevder at han forsøkte å knivstikke en politimann. De israelske politifolkene skal ha lett etter ulovlige våpen i bydelen Kafr Aqab i Øst-Jerusalem da den palestinske 21-åringen Mohammed al-Shaham...
mandag 15. august NRK
Mann arrestert etter bussangrep i Jerusalem
Israelsk politi har arrestert ein mistenkt etter skytinga mot ein buss i Jerusalem, melder Reuters. Den mistenkte melde seg inn til poltiiet sjølv søndag, etter at politiet hadde leita etter vedkommande gjennom natta, skriv The Jerusalem Post. Talet på skadde har auka til åtte, og...
søndag 14. august NRK
Flere drept av israelske styrker på Vestbredden
Den israelske hæren sier to palestinere tilknyttet væpnede grupper ble drept da israelske soldater stormet et hus på den okkuperte Vestbredden.
tirsdag 9. august TV 2
Forsker om Gaza: – De politiske årsakene blir aldri løst
– Det internasjonale samfunnet bør ikke tenke at man kun skal engasjere seg i Gaza hver gang det er en konflikt der, sier forsker.
mandag 8. august NRK
Forskere har laget syntetisk embryo
Israelske forskere har skapt et syntetisk embryo ved bruk av stamceller. Arbeidet kan i framtiden bli brukt til å dyrke fram organer.
mandag 8. august TV 2
Norsk FN-koordinator: – Fortsatt sårbar situasjon i Israel og på Gaza
Luftvernsirenene gikk sør i Israel og det var angrep på Gazastripen kort tid etter at våpenhvilen trådte i kraft søndag, men den ser nå ut til å holde.
mandag 8. august TV 2
Bestemoren ble varslet før bombeangrep: – Alt ble borte på ett sekund
– Vi lever i konstant frykt, sier bestemor Khadra Khalifa. I går mistet familien huset i et israelsk luftangrep.
søndag 7. august NRK
Dødstallene stiger i forkant av våpenhvile: – Alt blir verre
Det har vært en helg med harde kamper i Gaza. Søndag skal det derimot være enighet om våpenhvile fra klokken 19.00 norsk tid – samtidig stiger dødstallene.
søndag 7. august VG
ASIA

Frykter sykehusene går tom
Mens palestinere gravlegger sine kjære, fortsettere de israelske angrepene mot Gazastripen for tredje dag på rad. Nå fryktes det at sykehusene skal gå tom for drivstoff, og dermed strøm.
søndag 7. august TV 2
Eksplosjoner og flyalarm ved Jerusalem
Flyalarmen uler og det rapporteres om eksplosjoner vest for Jerusalem søndag, melder Reuters.
søndag 7. august TV 2
Familie på seks fikk huset sitt bombet av israelske droner
GAZA/OSLO Familiefar Ziad Shaqoura (46) var hjemme med kone og fire barn da huset deres ble bombet av en israelsk drone.
lørdag 6. august VG
Anja gjemmer seg fra bombene på badet: – Jeg er faktisk mest sint
Angrepene mot Gazastripen fortsetter lørdag. Anja Riiser i Norsk Folkehjelp befinner seg på Gazastripen. Hun gjemmer seg på badet når angrepene er på sitt verste.
lørdag 6. august TV 2
Seks barn drept
Israel angriper Gazastripen på andre dag på rad. Etter flere angrep lørdag er dødstallet oppe i 24. Det er også skutt raketter mot Israel.
lørdag 6. august TV 2
Norske Anja er i Gaza: – Kjenner på et sinne
Anja Riiser er leder for Norsk Folkehjelp i Gaza, og oppholder seg der. Hun gjemmer seg på badet når Israel bomber Gazastripen.
lørdag 6. august TV 2
Krig i Gaza: – Har ingen steder å flykte
Angrepene mot Gaza skal fortsette en uke til, varsler Israel. Folket i Gaza har ingen steder å flykte.
lørdag 6. august NRK
Israel fortsetterangrepene mot Gazastripen
Israelske styrker trappet lørdag opp innsatsen mot gruppen Islamsk hellig krig og har pågrepet 20 personer på Vestbredden, ifølge hæren.
lørdag 6. august TV 2
Skal ha skutt mer enn 100 raketter mot israelske byer
Etter det israelske luftangrepet på Gaza fredag ettermiddag sier militantgruppen Islamsk Jihad at de har skutt mer enn 100 raketter mot flere israelske byer. Lørdag fortsetter angrepene mot Palestina.
fredag 5. august VG
Minst ti drepne i israelsk angrep i Gaza
Palestinske styresmakter seier minst ti menneske er drepne og 79 skadde etter israelske angrep mot Gazastripa. I løpet av natta er ei stor mengd rakettar sendt frå Gazastripa mot Israel.
fredag 5. august NRK
Har angrepet mål på Gazastripen
Israel gjennomfører nye luftangrep mot mål på Gazastripen, opplyser den israelske hæren og øyevitner.
fredag 5. august TV 2
Broren til NRK: – Jeg har ikke ord for å beskrive savnet etter Shireen
Familien krever nå at drapet på al-Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh blir gransket av FBI.
mandag 25. juli NRK
To palestinere drept i angrep på Vestbredden
To palestinske menn ble drept i et angrep i byen Nablus på Vestbredden natt til søndag, opplyser palestinske myndigheter.
søndag 24. juli TV 2
Bidens kontroversielle reise
President Joe Biden startet onsdag en omdiskutert reise til Midtøsten. Mest kontroversielt er hans besøk i Saudi-Arabia, et land som han i valgkampen for to år siden omtalte som en pariastat.
torsdag 14. juli VG
Biden besøker Israel
President Joe Biden ankom onsdag Israel, der han alt på flyplassen ble gitt en demonstrasjon av landets toppmoderne rakettforsvarssystem. Like etter sa den israelske statsministeren, Yair Lapid, at landene ville diskutere en ny global koallisjon mot Iran og deres atomvåpenprogram, melder AFP. President...
onsdag 13. juli NRK
Gantz og Abbas møttes på Vestbredden
Palestinas president Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes på den okkuperte Vestbredden torsdag.
fredag 8. juli TV 2
Israel signerer bilateral flyavtale med Tyrkia
Dei to landa vil auke flytrafikken seg imellom etter at ei ny flyavtale blei signert i dag. Det er den første flyavtala mellom Israel og Tyrkia sidan 1951, ifølge ei utsegn frå den israelske samferdselsministeren, skriv Reuters. Det skjer samtidig som fleire land i Midtausten har byrja å...
torsdag 7. juli NRK
Israel: Skjøt ned droner
Den israelske hæren sier de har avskåret tre droner avfyrt av den libanesiske Hizbollah-bevegelsen som var på vei mot et gassfelt i Middelhavet.
søndag 3. juli TV 2
USA har fått kulen som drepte palestinsk journalist
Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat.
søndag 3. juli VG
USA har fått kule etter drap
Palestinske myndigheter har gitt kulen som drepte Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh, til amerikanske kriminalteknikere, opplyser palestinsk riksadvokat.
lørdag 2. juli TV 2
Israel skaut ned tre dronar
Israel har skote ned tre dronar som skal ha vore på veg mot gassplattformer langsmed Israel si kystline. Det melder Reuters. Ifølge Reuters si kjelde i det israelske forsvaret, skal dronane kome frå Libanon og vere skotne opp av den iransk-støtta gruppa Hizbollah. Dei var ikkje væpna....
lørdag 2. juli NRK
FN: Al Jazeera-journalist ble drept av israelsk skudd
Kulen som drepte den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, ble avfyrt av israelske styrker, konkluderer FNs menneskerettskontor (OHCHR).
fredag 24. juni VG
Journalist ble drept av Israel
Kulen som drepte den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh i Jenin, ble avfyrt av israelske styrker, konkluderer FNs menneskerettskontor.
fredag 24. juni TV 2
Koalisjonsregjeringen i Israel gir seg – kan bli nyvalg til høsten
Israels koalisjonspartnere takker for samarbeidet og foreslår å oppløse nasjonalforsamlingen. Det kan tvinge fram Israels femte valg på drøyt tre år.
mandag 20. juni VG
Israels regjering raknet
To saker denne våren viste hvor skjør regjeringen i Israel var. Nå blir det nyvalg, men kaoset vil bare fortsette, tror Israel-forsker.
mandag 20. juni NRK
VERDEN

Vil oppløse regjeringen i Israel
Lederne for koalisjonsregjeringen i Israel går inn for å oppløse regjeringen, melder Reuters. Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kom med den felles uttalelsen mandag. De ønsker å gjennomføre et nytt valg, som forventes å bli holdt i oktober,...
mandag 20. juni NRK
Rakettangrep mot Israel
Militante palestinere har skutt en rakett inn i det sørlige Israel, ifølge den israelske hæren. Raketten ble skutt ned av det israelske luftforsvarssystemet etter at sirener gikk av i kystbyen Ashkelon, opplyste hæren natt til lørdag. Det var ikke meldt om drepte eller sårede....
lørdag 18. juni NRK
Israel hardt ut mot Norge for merking av bosetterprodukter
Norges beslutning om å merke produkter produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden, fordømmes av Israels utenriksdepartement, melder avisa Haaretz.
lørdag 11. juni VG
Sammendrag: Albania - Israel 1-2
Se gratis klipp og serier
fredag 10. juni TV 2
Mål: Solomon (ISR) 1-2 (73)
Se gratis klipp og serier
fredag 10. juni TV 2
Mål: Solomon (ISR) 1-1 (57)
Se gratis klipp og serier
fredag 10. juni TV 2
Straffe: Broja (ALB) 1-0 (45)
Se gratis klipp og serier
fredag 10. juni TV 2
Regjeringen krever merking av israelske bosetterprodukter
Regjeringen har besluttet at varer produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden og Golanhøydene heretter skal merkes tydelig med opprinnelsessted.
fredag 10. juni NRK
Regjeringen krever merking av israelske bosetterprodukter
Regjeringen har besluttet at varer produsert i Israels ulovlige bosetninger på Vestbredden og Golanhøydene heretter skal merkes tydelig med opprinnelsessted. Israelske bosetterprodukter har tidligere vært merket med Israel som opprinnelsesland, men heretter må det framgå av merkingen...
fredag 10. juni NRK
Israel forsvarer gassleting i Middelhavet
Israel er beredt til å forsvare en flyttbar leterigg som borer etter naturgass på Karish-feltet i Middelhavet, skriver Jerusalem Post. Libanon har protestert fordi de gjør krav på deler av Karish-feltet, men israelske myndigheter sier at boringen skjer i israelsk økonomisk sone.
torsdag 9. juni NRK
Ukraina vil ha Iron Dome fra Israel
Ukraina ønsker å kjøpe Israels Iron Dome luftforsvarssystem, skriver Jerusalem Post. Ukrainske myndigheter ønsker også at Israel skal godkjenne overføringen av det israelske anti-tank missilsystemet Spike SR fra Tyskland, sier Ukrainas Israel-ambassadør Yevgen Korniychuk.
onsdag 8. juni NRK
En vanlig dag i Sheikh Jarrah
JERUSALEM: Jeg blir truffet av en bøtte vann, et eple, en stein. En glassflaske. En mann skrur stereoanlegget på fullt rett i øret mitt. Jeg flytter på meg. Jeg forsøker å skrive. En guttunge kommer løpende og stjeler pennen min. «Vil du ha kaffe?»...
mandag 6. juni Ny Tid
Israels kamp på amerikanske universiteter
ANTI-SEMITTISME: Lurvete forsøk på å sidestille enhver kritikk av Israel med antisemittisme? Det finnes en rekke eksempler på sanksjoner som blir rettet mot palestinske student(rettighets)grupper over hele USA.
mandag 6. juni Ny Tid
LO vil ha boikott av Israel
LO-kongressen vedtok fredag å støtte en internasjonal boikott av Israel, melder VG.
fredag 3. juni TV 2
Sammendrag: Israel - Island 2-2
Se gratis klipp og serier
torsdag 2. juni TV 2
Mål: Weissman (ISR) 2-2 (84)
Se gratis klipp og serier
torsdag 2. juni TV 2
Mål: Sigurdsson 1-2 (ISL) (53)
Se gratis klipp og serier
torsdag 2. juni TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL