Ishockey
Rangers ute av NHL-sluttspillet
New York Rangers tapte tre strake kamper mot Carolina Hurricanes og er ute av sluttspillet i NHL før det er skikkelig i gang.
onsdag 06:48 ABC Nyheter
Steffen Thoresen klar for MS
35-åringen fortsetter karrieren i Get-ligaen.
mandag 15:21 TV 2
Zucca åpnet med seier
Mats Zuccarello endte uten målpoeng, men Minnesota Wild vant likevel 3-0 og tok første stikk mot Vancouver Canucks i kampen om plass i åttedelsfinalene.
mandag 07:24 Dagbladet
Frykter hockeykonkurs uten ny million-pakke
Storhamars styreleder Stein Onsrud mener Hamar-klubben med sannsynlige smittevernhensyn og tilskuerbegrensninger under ishockeyseriespillet må ha et nytt milliontilskudd fra staten for å unngå konkurs.
mandag 05:29 VG
«Zucca»s lagkamerat hylles for rasisme-tale
Mats Zuccarellos lagkamerat Matt Dumba (26) hylles nær unisont for sin antirasisme-tale foran NHLs sluttspillstart. «Zucca» & co møter Vancouver Canucks i sin premiere i kampen om Stanley Cup natt til mandag norsk tid.
søndag 10:07 VG
Andreas Martinsen: Hardt rammet av corona-stopp og kontraktsløs
Andreas Martinsens (30) håp om en ny vår som proff i ishockeyattraktive Sveits ble brått slukket av coronaviruset. Fem måneder senere er den kontraktløse hockeykjempen fortsatt usikker på fremtiden.
lørdag 13:30 VG
Tap for Zuccarellos lag i generalprøven
Mats Zuccarello og Minnesota Wild tapte 2-3 hjemme mot Colorado Avalanche i testkampen før NHL-sluttspillet starter.
onsdag 29. juli ABC Nyheter
NHL-sjef bosatt på Sørlandet hyller «Zucca»
Fra sitt mangeårige hjem i Gjerstad på Sørlandet jakter Brett Stewart (51) på talenter for NHL-klubben Arizona Coyotes. Foran sluttspillet i verdens beste ishockeyliga legger ikke kanadieren skjul på sin begeistring for Mats Zuccarello.
onsdag 29. juli VG
VINTERSPORT

«Zucca» er sluttspill-klar: – Alt før er glemt
Mats Zuccarello (32) er klar på at han vil ha revansj for sin første og corona-amputerte Minnesota Wild-sesong i NHL-sluttspillet som starter lørdag.
mandag 27. juli VG
Russisk ishockeylegende er død
Den tidligere russiske ishockeystjernen Alexander Gusev er død, 73 år gammel. Han vant ett OL-gull og to VM-gull med Sovjet.
lørdag 25. juli ABC Nyheter
Seattles NHL-lag får norsk navn
Etter 19 måneder med diskusjon og spekulasjon avslørte den nye NHL-klubben i Seattle sitt navn. Den skal hete Seattle Kraken.
fredag 24. juli ABC Nyheter
VIF-leder Kjær: – Kan ikke starte sesongen uten publikum
Vålerenga står klar til å åpne nye Jordal Amfi, men styreleder Jan Tore Kjær mener at seriespillet ikke kan starte med de nåværende corona-restriksjonene på antall tilskuere.
torsdag 23. juli VG
Erik Follestad slutter i TV 2
Erik Follestad (31) har vært TV 2s faste hockeyeekspert etter at han la opp. Nå bekrefter han at han er ferdig i kanalen.
torsdag 23. juli VG
«Shampo» Knutsen om ny VIF-jobb: – Det blir spennende
Espen «Shampo» Knutsen går fra rollene som sportssjef og assistent i Vålerenga til å bli medieansvarlig og styremedlem. Det vil medføre et spesielt savn for hockeylegenden.
onsdag 22. juli VG
Slik skal han utfordre de beste
Det norske hockeytalentet Mathias Emilio Pettersen (20) bruker tiden hjemme i Norge på å ruste seg til høstens utfordringer.
søndag 19. juli TV 2
Ishockeyprofilen Espen Pettersen (45) er død
Espen Pettersen døde søndag, 45 år gammel. Den tidligere eliteseriespilleren spilte ni sesonger for Manglerud Star og fikk 26 A-lagskamper for Stjernen.
onsdag 15. juli ABC Nyheter
Ishockeyprofilen Espen Pettersen (45) er død
Espen Pettersen døde søndag, 45 år gammel. Den tidligere eliteseriespilleren spilte 26 A-lagskamper for Stjernen.
onsdag 15. juli Dagbladet
30 spillere har testet positivt – men Zuccarello og NHL starter igjen
NHL melder om 43 positive corona-tester – av dem 30 spillere. Likevel droppes pucken igjen fra 1. august. Calgary Flames-forsvareren Travis Hamonic sier nei til å være med.
tirsdag 14. juli VG
Hemmelighold rundt positive koronatilfeller i NHL
I motsetning til andre idretter får ikke NHL-klubbene selv gå ut med eventuelle positive tilfeller fra koronavirustestingen før oppstarten 1. august.
søndag 12. juli TV 2
NHL-spiller nekter å være med på restarten
Calgary Flames-forsvareren Travis Hamonic sier nei til å være med når NHL åpner opp igjen etter koronapausen. Han frykter for datterens helse.
lørdag 11. juli TV 2
Zuccarello før NHL-oppstarten: – Blir et annerledes sluttspill
NHL-sesongen starter opp igjen 1. august. Mats Zuccarello gleder seg til å ikle seg Minnesota Wild-drakten og kjempe om Stanley Cup-trofeet.
fredag 10. juli TV 2
– Vet ikke når jeg skal tilbake
Mathias Emilio Pettersen (20) er Norges nyeste tilskudd i NHL. Nå er stortalentet tilbake i Norge for å lade opp batteriene til en ny sesong.
torsdag 9. juli TV 2
Startdato klar for Zuccarello – enighet om tariffavtale i NHL
Spillerforeningen og ligaledelsen i NHL er enige om en ny tariffavtale og de neste stegene i smittevernprotokollen. 1. august blir det kamp for Mats Zuccarello.
tirsdag 7. juli TV 2
Zuccarello hjem til Minnesota i uvisshet: – Får gjøre som vi får beskjed om
HASLE Ishockeyen har ikke bestemt spillested eller startdato, smitten øker i USA og demonstrasjonene pågår i Minnesota. Men nå er Mats Zuccarello (32) kalt tilbake på jobb.
fredag 26. juni VG
Datoene for neste års A-VM i ishockey er klare
Neste års A-VM i ishockey i 2021 arrangeres fra 21. mai til 6. juni. Mesterskapet deles mellom Hviterussland og Latvia.
mandag 22. juni Aftenposten
Datoene for neste års A-VM i ishockey er klare
Neste års A-VM i ishockey i 2021 arrangeres fra 21. mai til 6. juni. Mesterskapet deles mellom Hviterussland og Latvia.
mandag 22. juni Aftenposten
Overgrepsskandale ryster canadisk ishockey
Den tidligere NHL-profilen Daniel Carcillo står i front for et søksmål mot den canadiske ishockeyligaen med påstander om en stygg overgreps- og voldskultur.
mandag 22. juni ABC Nyheter
Norges landslagsveteran om overgrep-påstandene i kanadisk hockey: – En skrekkhistorie
Påstander om grove fysiske og seksuelle overgrep mot unge spillere ryster kanadisk ishockey. Norges landslagsveteran Mathis Olimb (34) spilte i den aktuelle tiden for en av klubbene det skal ha skjedd.
mandag 22. juni VG
Oppstartsdatoen klar
Kvalifiseringsrundene til sluttspillet i NHL starter 30. juli, ifølge New York Post. Retningslinjer for smittevern må fremdeles følges.
søndag 21. juni Dagbladet
Rystende avsløringer: Tvunget til å onanere foran trenere
Skandalen ryster hockeygale Canada.
lørdag 20. juni TV 2
Utsetter seriestarten
Norges Ishockeyforbund har fastsatt første serierunde til 3. oktober.
fredag 19. juni TV 2
– Som å slå opp med en dame etter 10 år
Mats Zuccarello (32) åpner opp om hvor tøft «bruddet» med New York Rangers faktisk var, og ser fram mot sluttspill i nytt format.
torsdag 18. juni TV 2
Vålerenga sikrer seg talenter
Vålerenga hockey satser ungt, og signerte i dag talentene Calle Spaberg Olsen (18), Leo Halmrast (17) og Tobias Breivold (18).
onsdag 17. juni TV 2
VINTERSPORT

Vil ha ishockey-VM i Norge
Norges ishockeyforbund har startet arbeidet med en søknad til å arrangere ishockey-VM i 2027. Da vil det være 28 år siden mesterskapet ble arrangert i tre norske ishaller.
tirsdag 16. juni VG
Misfornøyd Hockey-Thoresen møter Storhamar-sjefen
Storhamar-veteranen Steffen Thoresen (35) skal møte styreleder Stein Onsrud etter å ha uttrykt misnøye over at Hamar-klubben ikke har tatt kontakt med ham siden kontrakten hans utløp.
mandag 15. juni VG
Styrtrik duo snuser på New York Mets
Milliardærene Joshua Harris og David Blitzer eier Crystal Palace, Philadelphia 76ers og New Jersey Devils. Nå er duoen ute etter å utvide sin portefølje.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Kjær gjør comeback
Jan Tore Kjær vender tilbake til norsk ishockey som ny styreleder i Vålerenga.
mandag 8. juni TV 2
To år forsinket står hallen klar - men de kan bli nektet fullt hus til åpningen
For Vålerenga og Stavanger Oilers er det ikke noe alternativ å åpne hockeysesongen uten publikumsinntekter. Nå går det mot utsettelse.
torsdag 4. juni TV 2
To år forsinket står hallen klar - men de kan bli nektet fullt hus til åpningen
For Vålerenga og Stavanger Oilers er det ikke noe alternativ å åpne hockeysesongen uten publikumsinntekter. Nå går det mot utsettelse.
torsdag 4. juni TV 2
Advares mot rolleblanding
Norges Ishockeyforbund fikk mest i krisepakka. Ishockeypresident Tage Pettersen er samtidig stortingsrepresentant for Høyre, medlem av kulturkomiteen og innstilles nå også til Norges idrettsforbund. Professor i idrettsetikk Sigmund Loland advarer.
torsdag 4. juni Dagbladet
Stavanger Oilers møter svenske Rögle i Champions Hockey League
Stavanger Oilers møter svenske Rögle i 16-delsfinalen i Champions Hockey League (CHL). Rögle var tredje best i SHL forrige sesong.
onsdag 3. juni $ Aftenposten
Stavanger Oilers møter svenske Rögle i Champions Hockey League
Stavanger Oilers møter svenske Rögle i 16-delsfinalen i Champions Hockey League (CHL). Rögle var tredje best i SHL forrige sesong.
onsdag 3. juni $ Aftenposten
Zorro-scoringen ingen glemmer
Se hele episoden av «10 år med hockey på TV 2» på TV 2 Sumo fra torsdag.
tirsdag 2. juni TV 2
Gull fra arkivet #2
Se hele episoden av «10 år med hockey på TV 2» på TV 2 Sumo.
tirsdag 2. juni TV 2
Den utrolige forvandlingen
Dårlig start på sesongen, trenerkonflikt, trenerbytte og publikumssvikt. Ved juletider 2018 var det svært lite som tydet på at Frisk Asker skulle være i nærheten av en NM-tittel. Men så endret alt seg.
søndag 31. mai TV 2
Verdens nordligste hockeyeventyr
Historien om Narvik er et eventyr. For første gang i historien fikk vi et lag fra nord-Norge i Eliteserien i ishockey. I dagens episode av «10 år med hockey på TV 2» blir det tilbakeblikk på veien til suksessen i nord.
lørdag 30. mai TV 2
Finalen vi aldri glemmer
NM-finalen i 2015 mellom Stavanger Oilers og Storhamar var et drama uten sidestykke. En intens finaleserie med dramatikk både på og utenfor isen. Avgjørelsen falt i den sjuende og avgjørende kampen. Med et rekordantall seere foran TV 2-skjermen.
fredag 29. mai TV 2
VM flyttes igjen – norsk hockey-start kan bli utsatt
Eliteseriestarten i norsk ishockey kan bli utsatt i to uker og NM-sluttspillet avsluttet rekord-sent. Årsaken er at neste VM etter alt å dømme vil bli flyttet til sommeren 2021.
torsdag 28. mai VG
Jakten på den forsvunne medaljen
Gullgrossistene i Stavanger har tatt medaljer på rekke og rad det siste tiåret. I torsdagens episode av «10 år med hockey på TV 2» blir det både leting etter medaljer og et tilbakeblikk på suksessen til Oilers.
torsdag 28. mai TV 2
Finalen i 2015
onsdag 27. mai TV 2
Slik fordelte hockeyen korona-millionene
Stavanger Oilers og Storhamar fikk mest med 5,1 millioner kroner hver.
mandag 25. mai TV 2
Snuoperasjonen
Se hele episoden på TV 2 Sumo fra søndag.
mandag 25. mai TV 2
Eventyret i nord
Se hele episoden på TV 2 Sumo fra lørdag.
mandag 25. mai TV 2
Gullgrossistene
Se episoden av «10 år med hockey på TV 2» på TV 2 Sumo fra torsdag.
mandag 25. mai TV 2
– Et vanvittig lag
Det kokte på Hamar. Fulle tribuner og stor entusiasme i byen. Jubelsesongen endte med serie- og norgesmesterskap. I søndagens episode av «10 år med hockey på TV 2» skal det handle om Storhamars drømmesesong.
søndag 24. mai TV 2
USA åpner for innreise til profesjonelle sportsutøvere
Amerikanske sikkerhetsmyndigheter åpner for at profesjonelle idrettsutøvere skal få innreise til USA og igjen delta i sportsarrangementer.
søndag 24. mai ABC Nyheter
Hockey-Basse (snart 40) tar to nye år: – Fordi det er gøy
Tidligere landslagsveteran og trebarnsfar Anders Bastiansen runder 40 år om noen måneder. Nå har ishockeykjempen undertegnet en ny toårskontrakt med moderklubben Frisk Asker.
lørdag 23. mai VG
Andreas (44) har hatt en enorm karriere, men han husker ingenting
- Som å få en kniv i magen, sier Andreas Lilja (44) om sjokkbeskjeden.
lørdag 23. mai TV 2
VINTERSPORT

18 år med «Sirkus Kjær»
Jan Tore Kjær har vært en av norsk hockeys største profiler gjennom mange år. I lørdagens episode av «10 år med hockey på TV 2» blir det gjensyn med den tidligere Vålerenga-sjefen. Og noen uforglemmelige øyeblikk.
lørdag 23. mai TV 2
– Den kvelden sto ikke norsk hockey tilbake for noe
Over 10 000 tilskuere og en hockeyfest Norge ikke har sett maken til. I fredagens episode av «10 år med hockey på TV 2» skal det handle om «Hockey Classic» på Lillehammer.
fredag 22. mai TV 2
Kvelden da følelsene tok overhånd
I torsdagens episode av «10 år med hockey på TV 2» skal det handle om den aller siste kampen i legendariske Jordal Amfi. Det ble en kveld med mye følelser, også for TV 2s kommentator Kasper Wikestad.
torsdag 21. mai TV 2
Norge mot Canada og USA i ishockey-VM
Norge møter blant andre Canada og USA i neste års ishockey-VM for menn. Mesterskapet spilles i Latvia og Hviterussland.
onsdag 20. mai ABC Nyheter
VM-gruppene i ishockey klare: Norge mot Canada og USA
Norge møter blant andre Canada og USA i neste års ishockey-VM for menn. Mesterskapet spilles i Latvia og Hviterussland.
onsdag 20. mai $ Aftenposten
VM-gruppene i ishockey klare: Norge mot Canada og USA
Norge møter blant andre Canada og USA i neste års ishockey-VM for menn. Mesterskapet spilles i Latvia og Hviterussland.
onsdag 20. mai $ Aftenposten
Hockey Classic
Se episoden av «10 år med hockey på TV 2» på TV 2 Sumo fra fredag.
onsdag 20. mai TV 2
Dette er Calgarys «Emilio-plan»: – Dette blir en skikkelig test
Calgary Flames toppsjef Bred Treliving (50) skisserer veien videre for det norske stortalentet Mathias Emilio Pettersen (20).
tirsdag 19. mai VG
Siste kamp på Jordal Amfi
Hele episoden av «10 år med hockey på TV 2» kan du se fra og med torsdag på TV 2 Sumo.
mandag 18. mai TV 2
Norges ferske NHL-proff vant prestisjekåring i USA
Mathias Emilio Pettersen (20) ble kåret til «Årets mannlige utøver» hos University of Denver.
mandag 18. mai TV 2
– Det er klart det er tøft til tider
Søndagens episode av «10 år med hockey på TV 2» skal handle om dommernes jobb i norsk ishockey. Om blant annet feil, mikrofoner, taklinger og dialog med spillerne. Der det av og til kan koke over for alle og enhver ...
søndag 17. mai TV 2
– Sjarmen med idrett forsvinner
Mats Zuccarello mener at det kan bli vanskelig å komme i kampmodus uten tilskuere på tribunen.
fredag 15. mai TV 2
– Sjarmen med idrett forsvinner
Mats Zuccarello mener at det kan bli vanskelig å komme i kampmodus uten tilskuere på tribunen.
fredag 15. mai TV 2
Patrick Thoresen vurderte korttidskontrakter i utlandet
Patrick Thoresen (36) røper at spill i utlandet var opp til vurdering før han nylig bestemte seg for å undertegne en ny ett års kontrakt med moderklubben Storhamar.
fredag 15. mai VG
Sjekk Anders (59) sin utrolige forvandling: Ned 24 kilo
Han gikk fra å spise mengder av usunn mat til å få en superkropp på 16 uker. Med nytt kostholds- og treningsregime gikk den svenske hockeylegenden Anders «Masken» Carlsson (59) ned 24 kilo og fikk livskraften tilbake.
fredag 15. mai VG
– De hadde bydd opp til fest. I ettertid vet jeg ikke om det var så lurt
I fredagens episode av «10 år med hockey på TV 2» blir det gjensyn med historiens første «Winter Classic» i Norge da Stjernen tok i mot Sparta utendørs på Fredrikstad stadion.
fredag 15. mai TV 2
NHL-profil i hardt vær etter regnbue-kommentar
Det har stormet rundt NHL-spilleren Colin Wilson (30) etter en uttalelse om regnbue-tape på ishockey-kølla.
torsdag 14. mai VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL