Iran
Iran tok arrest i greske skip – Hellas protesterer mot «piratvirksomhet»
Den iranske Revolusjonsgarden sier landets marine har tatt beslag i to greske tankskip i Persiabukta. Greske myndigheter beskylder Iran for «piratvirksomhet».
18:58 ABC Nyheter
AP: Iran sier de har arrestert to greske tankskip
Iranske myndigheter bekrefter å ha tatt to greske oljetankskip i arrest, melder AP. Iranske myndigheter har tidligere truet med «straffetiltak» etter at greske myndigheter tok arrest i et russiskregistrert tankskip med iransk oljelast. De to skipene beskyldes av den iranske revolusjonsgarden for...
18:37 NRK
USA undersøker om greske tankskip er arrestert av Iran
Den amerikanske marinen sier de undersøker meldinger om at to greske tankskip er tatt i arrest av iranske myndigheter. Meldingene er ennå ikke bekreftet. Iranske myndigheter har truet med «straffetiltak» etter at greske myndigheter tok arrest i et russiskregistrert tankskip med iransk oljelast.
18:28 NRK
USA undersøker meldinger om at greske tankskip er tatt i arrest av Iran
Den amerikanske marinen sier de undersøker meldinger om at to greske tankskip er tatt i arrest av iranske myndigheter. Meldingene er ennå ikke bekreftet.
18:17 ABC Nyheter
Dødsulykke ved forskningsanlegg i Iran
En person døde og en annen ble skadet i en ulykke ved et militært forskningsanlegg utenfor Teheran onsdag. Det opplyser det iranske forsvarsdepartementet ifølge AFP torsdag. Statlige medier meldte tidligere at en person døde i en arbeidsulykke nær militæranlegget i Parchin. FNs...
torsdag 10:47 NRK
Dødsulykke ved militært forskningsanlegg i Iran
En person mistet livet og en ble skadd i en ulykke ved et militært forskningsanlegg i Iran, opplyser landets forsvarsdepartement.
torsdag 10:42 ABC Nyheter
Iran og Russland øker samarbeidet rundt energi og handel
Iran og Russland har enorme olje- og gassreserver, men eksporten er begrenset av vestlige sanksjoner. Nå vil de to landene samarbeide tettere.
onsdag 20:20 ABC Nyheter
Dødstallet stiger i bygningskollaps
Dødstallet etter en bygningskollaps i den iranske byen Abadan mandag, er steget til 14 etter hvert som ruinene er gjennomsøkt, melder NTB. Myndighetene frykter at mange flere ligger under stål- og sementrestene av den ti etasjer høye blokka som var under oppføring da deler av den...
onsdag 07:38 NRK
VERDEN

14 døde i bygningskollaps i Iran
Dødstallet etter en bygningskollaps i den iranske byen Abadan mandag, er steget til 14 etter hvert som ruinene er gjennomsøkt.
onsdag 07:31 ABC Nyheter
Zaghari-Ratcliffe: Tvunget til å skrive under på tilståelse
Britisk-iranske Nazanin Zaghari-Ratcliffe sier hun ble tvunget til å skrive under på en falsk tilståelse før hun ble løslatt fra seks år i fangenskap i Iran, skriver NTB. Hun ble pågrepet på flyplassen i Teheran i 2016 da hun skulle hjem til Storbritannia etter et...
mandag 16:59 NRK
Minst fem døde under sammenrast bygning i Iran
Minst 80 er fanget under en 10-etasjers bygning som er delvis kollapset i byen Abadan i Iran. Minst fem er døde, skriver Reuters, som siterer stalig TV i landet.
mandag 14:24 NRK
Iransk oberst drept i Teheran
En oberst i Irans islamske revolusjonsgarde, Sayyad Khodai, ble søndag skutt og drept i det som omtales som Irans største sikkerhetsbrudd siden 2020.
mandag 10:45 TV 2
Iran-topp drept utenfor huset
En oberst for den iranske Revolusjonsgarden ble søndag drept i Teheran – rett utenfor sitt eget hjem.
mandag 01:48 VG
Statlig TV: Medlem av Irans revolusjonsgarde likvidert
Et medlem av den mektige Revolusjonsgarden i Iran er drept utenfor sitt hjem i Teheran av væpnede menn på motorsykkel, melder medier i landet. Statlig TV melder at de to gjerningspersonene skjøt offeret fem ganger da han var på vei inn i boligen sin øst i hovedstaden søndag....
søndag 16:56 NRK
Iran: Oberst i Revolusjonsgarden drept i attentat
En oberst i Revolusjonsgarden i Iran ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Teheran av væpnede menn på motorsykkel, ifølge den mektige forsvarsenheten.
søndag 16:54 ABC Nyheter
Iran sier de har beslaglagt utenlandsk skip
Den iranske marinen har beslaglagt et utenlandsk skip i Persiabukta og pågrepet mannskapet, som mistenkes for smugling, hevder statlige medier onsdag.
onsdag 18. mai ABC Nyheter
Iran seier to franske borgarar er pågripne i landet
Iransk statskringkasting melde tysdag at to franske statsborgarar var blitt pågripne i landet, og hevda dei deltok i demonstrasjonar mot myndigheitene. Det skal dreia seg om eit ektepar, ei kvinne på 37 og ein mann på 69 år. Ifølgje franske myndigheiter skal kvinna jobba for ein...
tirsdag 17. mai NRK
Gråter for bestemor i Iran
TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video.
søndag 15. mai TV 2
Iran vurderer eksport av gass til Europa
Iran vurderer muligheten for å eksportere naturgass til Europa etter at Russlands invasjon av Ukraina har ført til rekordhøye gasspriser.
søndag 15. mai ABC Nyheter
USA: Langt fra sikkert at det blir enighet om atomavtale
Det er ingen selvfølge at det kan oppnås enighet om en revidert atomavtale med Iran, sier USA.
fredag 13. mai ABC Nyheter
To franske statsborgere arrestert i Iran
To franskmenn skal ha blitt pågrepet i Iran, sier utenriksdepartementet i Frankrike, som fordømmer pågripelsen. Frankrike skal ha kalt inn Irans ambassadør til utenriksdepartementet, skriver Reuters. Iran har ikke bekreftet at to franskmenn er arrestert, men i går hevdet myndighetene...
torsdag 12. mai NRK
Iran hevder å ha pågrepet europeiske agenter
Myndighetene i Iran hevder å ha pågrepet to europeere med tilknytning til europeisk etterretning.
onsdag 11. mai ABC Nyheter
Iran hevder å ha pågrepet europeiske agenter
Myndighetene i Iran hevder å ha pågrepet to europeere med tilknytning til europeisk etterretning. Nasjonaliteten deres blir ikke oppgitt i uttalelsen fra Irans etterretningsdepartement. Europeerne har angivelig hatt kontakt med en ulovlig iransk lærerorganisasjon. Kunngjøringen om...
onsdag 11. mai NRK
Iran avviser fangeutveksling med Sverige
Irans rettsvesen sier det er uaktuelt å slippe en svensk-iransk akademiker fri i bytte mot en tidligere iransk tjenestemann som anklages for krigsforbrytelser. Svensk-iranske Ahmadreza Djalali ble dømt til døden i 2017 etter å ha blitt kjent skyldig i å ha spionert for Israel. I...
tirsdag 10. mai NRK
Irans utenriksminister sier de er imot krigen i Ukraina
Iran støtter ikke krigen i Ukraina og håper på en politisk løsning på konflikten, sa landets utenriksminister søndag. – Vi er imot krigen i Ukraina, akkurat som vi er mot krigen i Jemen, i Afghanistan, i Syria, i Irak eller i en hvilken som helst annen del av verden, sa...
søndag 8. mai NRK
Iran vil henrette svensk-iraner
Den svensk-iranske forskeren Ahmadreza Djalali skal henrettes innen 21. mai, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Han er dømt til døden i Iran for spionasje. Den nye henrettelsesdatoen blir meldt av det iranske nyhetsbyrået ISNA, skriver svensk TV4. Djalali har tidligere fått utsatt...
onsdag 4. mai NRK
Hevder å ha avverget attentat
Israel sier de har stanset iranske planer om å likvidere en amerikansk general i Tyskland, en journalist i Frankrike og en israelsk diplomat i Tyrkia.
mandag 2. mai TV 2
Svensk UD advarer mot reise til Iran
det svenske utenriksdepartementet advarer svenske borgere mot å reise til Iran på «ikke-nødvendige» reiser. årsaken er at sikkerhetssituasjonen i landet er forverret for svensker og andre europeere. Svensk UD viser til flere misnøyeytringer mot Sverige fra iransk offisielt...
torsdag 28. april NRK
De som truer med atomvåpen
Vladimir Putin rasler med sine farligste våpen. Kim Jong-un lanserer nye atomraketter. Og om få uker kan Iran bli en atomvåpenmakt.
torsdag 28. april VG
Sverige fraråder reiser til Iran
Svensk UD fraråder ikke-nødvendige reiser til Iran og begrunner dette med sikkerhetssituasjonen.
torsdag 28. april ABC Nyheter
Veien videre
En både humørfylt og sørgmodig reise gjennom Iran.
torsdag 28. april NRK P3
Kina og Iran vil samarbeide mer
Irans president Ebrahim Raisi ga uttrykk for håp om tettere samarbeid med Kina da han onsdag tok imot landets forsvarsminister Wei Fenghe i Teheran.
onsdag 27. april ABC Nyheter
USA: Iran kan utvikle atomvåpen i løpet av uker
USA er bekymret for at Iran kan utvikle atomvåpen i løpet av noen uker, melder talsperson Jen Psaki for Det hvite hus sent tirsdag kveld norsk tid.
tirsdag 26. april VG
ASIA

Russlands krigføring vekker strid i Iran
 
mandag 25. april Fædrelandsvennen
Russlands krigføring vekker strid i Iran
Russlands invasjon av Ukraina skaper politisk splittelse i Iran, der ledelsen har knyttet tettere bånd til Moskva de siste årene.
mandag 25. april ABC Nyheter
Filmanmeldelse «En helt»: Takka for det man har igjen
Ingen god gjerning forblir ustraffet.
torsdag 21. april VG
Iran har pågrepet tre spionmistenkte
Iran har pågrepet tre mistenkte spioner som anklages for å ha samarbeidet med den israelske etterretningstjenesten Mossad.
torsdag 21. april ABC Nyheter
Iran skylder på USA for forsinkelse av atomavtale
Iran sier at å gjenopplive atomavtalen fra 2015 med verdensmaktene fortsatt ikke er i sikte og skylder på USA for forsinkelsen.
mandag 18. april ABC Nyheter
Iran svartelister 24 amerikanere
Iran iverksetter sanksjoner mot 24 amerikanere som anklages for menneskerettsbrudd og terrorisme.
lørdag 9. april ABC Nyheter
Iran skal ha stanset utenlandsk tankskip i Persiabukta
Den iranske revolusjonsgarden skal ha stanset et utenlandsk tankskip i Persiabukta som er mistenkt for å smugle drivstoff.
lørdag 9. april ABC Nyheter
Abid Raja ville forby Rushdie-boka. No frontar han Nygaard-saka
Som 13-åring gjekk Abid Raja i demonstrasjonstog med krav om å forby boka Sataniske vers. – Det er skummelt å tenke på at vi som barn blei fortalt at både Salman Rushdie og William Nygaard fortente å døy, seier han.
onsdag 6. april NRK
Iransk avhopper: Vet hvem som planla Nygaard-attentat
Den iranske avhopperen Abolghasem Mesbahi sier til NRK at Iran sto bak drapsforsøket på den norske forleggeren William Nygaard i 1993. Han sier han vet hvem som planla attentatet. Iran avviser at de har hatt noe med drapsforsøket å gjøre.
tirsdag 5. april NRK
EU: Tror en ny atomavtale med Iran blir signert de neste dagene
EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borell sa lørdag at han tror det kun er snakk om dager før det blir enighet om en ny atomavtale med Iran.
lørdag 26. mars TV 2
UDI-blemme: Strøk Nima fra folkeregisteret
 
torsdag 24. mars Fædrelandsvennen
Zaghari-Ratcliffe: Skulle aldri ha vært fengslet
Britisk-iranske Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som i forrige uke ble løslatt etter nesten seks år i iransk fangenskap, møtte mandag britisk presse.
mandag 21. mars ABC Nyheter
FN-ekspert: Minst 280 mennesker henrettet i Iran i fjor
Iran henrettet minst 280 mennesker i 2021, ifølge tall presentert av FNs spesialrapportør.
torsdag 17. mars ABC Nyheter
Løslatte britiske statsborgere har returnert fra Iran
De to britisk-iranerne som har sittet i årevis i fangenskap i Iran, landet i Oxfordshire i Storbritannia natt til torsdag.
torsdag 17. mars VG
Britar lauslatne etter år i iransk fengsel
To britisk-iranarar er lauslatne etter fleire år i iransk fengsel. Dei to fekk reise heim til Storbritannia etter at den britiske staten betalte ei gjeld på 4,6 milliardar kroner til Iran for stridsvogner som aldri vart leverte.
torsdag 17. mars NRK
Kom heim til England etter fleire år i iransk fengsel
To britisk-iranarar som har sete fengsla i årevis i Iran, er heime igjen etter at Storbritannia betalte 4,6 milliardar norske kroner.
torsdag 17. mars NRK
Iran: Bare to punkter gjenstår før atomavtale er klar
Det gjenstår nå bare to punkter før det er oppnådd enighet med USA om en revidert atomavtale, sier Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.
onsdag 16. mars ABC Nyheter
To britisk-iranske statsborgarar sette fri i Iran
Britisk-iranske Nazanin Zaghari-Ratcliffe og Anooshesh Ashouri er på veg til flyplassen i Teheran, og skal forlate Iran. Det seier advokaten deira til Sky News. Zaghari-Ratcliffe jobba som hjelpearbeidar då ho blei gripen i Iran i 2016. Ho er skulda for planar om å velte den iranske regjeringa. Ho...
onsdag 16. mars NRK
Storbritannia vil betale gjeld til Iran
Storbritannia prøver å finne måtar dei kan få betalt gjelda dei har til Iran på nesten 4,7 milliardar kroner. Det seier utanriksminister Liz Truss til Sky News, melder Reuters. I 2021 sa Iran at dei ville sette fri den britisk-iranske hjelpearbeidaren Nazanin Zaghari-Ratcliffe...
onsdag 16. mars NRK
Russland: Nær ny atomavtale med Iran
Russlands utenriksminister Sergei Lavrov sier en fornyet atomavtale med Iran er «på oppløpssiden» ifølge Reuters. Den opprinnelige avtalen, Joint Comprehensive Plan of Action, omfattet begrensninger i Irans atomprogram i bytte mot lettelser i sanksjonene mot landet. USA trakk seg fra...
tirsdag 15. mars NRK
Iran: Israelske agenter pågrepet
Iran har pågrepet flere medlemmer av et nettverk som knyttes til Israel og som skal ha forsøkt å sabotere et av landets atomanlegg, ifølge statlige medier. De pågrepne planla sabotasje mot Fordo-anlegget for anrikning av uran, ifølge nyhetsbyrået Irna og AFP/NTB.
mandag 14. mars NRK
Iran hevder å ha pågrepet israelske agenter som planla atomsabotasje
Iran har pågrepet flere medlemmer av et nettverk som knyttes til Israel og som skal ha forsøkt å sabotere et av landets atomanlegg, ifølge statlige medier.
mandag 14. mars ABC Nyheter
Ukraina med bønn til Iran
Dagen før den iranske utenriksministeren setter kursen mot Russland for å diskutere en mulig atomvåpenavtale, slo den ukrainske utenriksministeren på tråden med en klar beskjed.
mandag 14. mars Dagbladet
Får uventet romfartsstøtte fra Irans eks-keiserinne
Til tross for at han måtte bryte alt samarbeide med russiske romfartsmyndigheter på grunn av krigen i Ukraina, har norsk-iranerer Nima Shahinian (39) fortsatt et godt håp om å bli første nordmann i rommet.
mandag 14. mars VG
Iran tar på seg skylden for missilangrep i Erbil
Irans revolusjonsgarde tar ansvar for missilangrepene som rammet USAs konsulatbygning, nyhetskanalen Kurdistan 24 og andre israelske strategiske sentre» i Erbil i Irak.
søndag 13. mars VG
VERDEN

Iran fordømmar avrettingane i Saudi-Arabia
Ifølge eit statleg iranske nyheitsbyrå fordømmar det iranske utanriksdepartementet avrettingane i Saudi-Arabia for «brot på grunnleggande menneskerettsprinsipp og internasjonal lov», melder Reuters. Saudi-Arabia nektar for å ha brote menneskerettane og seier at dei brukar...
søndag 13. mars NRK
Irans Revolusjonsgarde sto bak rakettangrep mot Arbil
Tolv raketter ble skutt mot Arbil i den kurdiskstyrte delen av Nord-Irak natt til søndag. Revolusjonsgarden i Iran sier de angrep israelsk «strategisk senter».
søndag 13. mars ABC Nyheter
Irans revolusjonsgarde tek på seg ansvaret
Irans revolusjonsgarde seier at det var dei som stod bak rakettangrepet mot Arbil i Nord-Irak natt til søndag, melder Reuters. Ingen blei drepne eller såra i angrepet. Iran seier ifølge AFP at målet var basar som den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad har i området.
søndag 13. mars NRK
Medium: Iran bryt samtalar med Saudi-Arabia
Iran har brote samtalane med Saudi-Arabia, melder nyheitsnettstaden Nournews, som har tette band til iranske styresmakter. Irak har vore meklar i samtalane, som hadde som mål å normalisere forholdet mellom sjiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia. Det er ikkje kjent kva som er grunngjevinga for...
søndag 13. mars NRK
Iranske medier: Iran avbryter samtaler med Saudi-Arabia
Iran har avbrutt samtalene med den regionale rivalen Saudi-Arabia, melder nyhetsnettstedet Nournews, som har tette bånd til iranske myndigheter.
søndag 13. mars ABC Nyheter
Europeisk trio advarer om mulig kollaps i atomforhandlinger med Iran
Frankrike, Storbritannia og Tyskland advarer mot forsøk på å «utnytte» atomforhandlingene med Iran, en advarsel som trolig er rettet særlig mot Russland.
lørdag 12. mars ABC Nyheter
Iran sier at USA stilte nye krav i atomforhandlingene
Iran sier USA har lagt ekstra krav på bordet i forhandlingene om å gjenopprette atomavtalen fra 2015 og anklager motparten for å komplisere prosessen.
fredag 11. mars ABC Nyheter
Den farlige kvinnekampen kostet henne nesten alt
Hun er blitt truet, forfulgt og fengslet for meningene sine. Kampen ble likevel så viktig at hun var villig til å ofre alt.
tirsdag 8. mars NRK
IAEA-sjefen reiser til Iran
Lederen for Det internasjonale atomenergibyrået reiser til Iran lørdag for å ha møter med flere høytstående iranske tjenestemenn, skriver NTB. Det foregår for tiden samtaler i Wien om å få gjenopplive atomavtalen med Iran fra 2015, og samtalene blir ansett for...
torsdag 3. mars NRK
Iran gir USA og Nato skulda
Iran gir USA og Nato skulda for den raske opptrappinga i spenningane mellom Russland og Ukraina, melder AFP. I ei fråsegn frå det iranske utanriksdepartementet oppmodar dei partane til å vere tilbakehaldne og unngå handlingar som kan forverre spenninga.
tirsdag 22. februar NRK
Tre døde etter jagerfly styrtet i iransk by
Tre personer mistet livet etter at et jagerfly styrtet i en idrettsstadion i byen Tabriz, som ligger nord i Iran.
mandag 21. februar ABC Nyheter
Jagerfly styrtet i Iran
Et jagerfly har styrtet i den iranske byen Tabriz, melder det iranske nyhetsbyrået Mehr. Ifølge iranske medier skal flyet ha styrtet i en idrettshall knyttet til en skole, men det skal ikke ha vært elever til stede. Statlig iransk tv melder at tre mennesker omkommet. To av dem befant seg i flyet....
mandag 21. februar NRK
Macron legger press på Iran om atomavtale
Frankrikes president Emmanuel Macron har oppfordret sin iranske motpart, Ebrahim Raisi, til å gjenopplive atomavtalen fra 2015, opplyser presidentkontoret.
søndag 20. februar TV 2
Atomsamtalar inne i ein avgjerande fase
Den tyske forbundskanslaren Olaf Scholz meiner atomsamtalane med Iran er inne i ein avgjerande fase. – Vi har kome langt i forhandlingane i Wien dei siste ti månadane, sa han på tryggingskonferansen i München laurdag. Han gjorde det også klart at det ikkje er greitt at Iran held fram med...
lørdag 19. februar NRK
USA: Enighet om atomavtale mulig
USA sier at det er gjort stor framgang i forhandlingene om å gjenopplive atomavtalen, og at en enighet er mulig innen noen dager om Iran «mener alvor».
fredag 18. februar TV 2
Iran: Nær enighet om atomavtale
En revidert atomavtale er nå nærmere enn noensinne, ifølge Irans forhandlingsleder Ali Bagheri Kani.
onsdag 16. februar ABC Nyheter
Iran: Nær enighet om atomavtale
En revidert atomavtale er nå nærmere enn noensinne, ifølge Irans forhandlingsleder Ali Bagheri Kani.
onsdag 16. februar TV 2
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL