Iran
– De dreper demonstranter for å bevise at de ikke har drept min kusine
GOD MORGEN NORGE (TV2): Mahsa Aminis fetter, Dyako Mohammedi, poengterer at hvis det ikke blir forandringer vil det bare komme nye ofre.
22:28 TV 2
Stor støttemarkering i Oslo: Amanda Delara og Astrid S opptrådte
Rundt 1000 personer møtte søndag opp for å vise støtter til kvinner i Iran. For artisten Amanda Delara, som opptrådte på scenen, er markeringen ekstra personlig.
20:48 VG
Bombarderes
Emneknaggen invaderes i kommentarfeltet under bildet Finlands statsminister, Sanna Marin, delte på Instagram.
18:37 Dagbladet
IHR: Minst 92 drept i demonstrasjoner i Iran
Minst 92 personer er drept i løpet av to uker med voldsomme protester etter at Mahsa Amin døde i moralpolitiets varetekt i Iran, ifølge eksilgruppa IHR. Iran Human Rights (IHR) er basert i Oslo og følger utviklingen i landet tett. I tillegg til disse, skal minst 41 personer ha blitt drept...
16:05 NRK
IHR: Minst 92 drept i demonstrasjoner i Iran
Minst 92 personer er drept i løpet av to uker med voldsomme protester etter at Mahsa Amin døde i moralpolitiets varetekt i Iran, ifølge eksilgruppa IHR.
16:02 ABC Nyheter
Aftonbladet: Ni personer pågrepet ved den iranske ambassade
Ni personer er pågrepet etter store demonstrasjoner ved Irans ambassade på Lidingö i Sverige i dag, skriver Aftonbladet. – Det handler om hærverk, som steinkasting og graffiti, sier politiets talsperson Anders Bryngelsson til avisen. Politiet opplyser at situasjonen er under kontroll, og...
søndag 13:37 NRK
Ni siktet etter Iran-protester i Oslo
Ni personer er siktet etter opptøyene som oppsto under en demonstrasjon utenfor Irans ambassade i Oslo torsdag, skriver VG. – De er siktet for overtredelse av straffeparagraf 184, som er krenkelse av en fremmed stat (ambassaden), sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt.
søndag 00:32 NRK
Vil straffe folk med kobling til prestestyret i Iran
Høyre-politiker Mahmoud Farahmand vil ha tyngre skyts mot det iranske prestestyret. Han mener alle i Norge som er tilknyttet prestestyret, bør straffes. Hittil har minst 76 mennesker blitt drept i protester mot landets strenge moralpoliti. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer...
lørdag 23:26 NRK
VERDEN

Vil straffe personer med tilknytning til det iranske prestestyret
Høyre-politiker Mahmoud Farahmand vil ha tyngre skyts mot det iranske regimet. Men utenriksministeren avviser nye tiltak.
lørdag 21:42 NRK
Iran slipper løs spiondømte amerikanere
Iransk-amerikaneren Baquer Namazi (85) får lov til å reise ut av Iran for å få helsehjelp. Også sønnen hans Siamak Namazi (50) er løslatt fra fengsel, melder nyhetsbyrået AFP. Amerikanske myndigheter har siden 2016 krevd at de to blir utlevert til USA. Begge to var...
lørdag 21:09 NRK
Uroen fortsetter i Iran – tåregass og veisperringer i Teheran
Gater var sperret og folk ropte slagord mot systemet i Teheran lørdag. Uroen fortsetter etter at en kvinne nylig døde i moralpolitiets varetekt.
lørdag 20:24 ABC Nyheter
Tåregass mot demonstranter i Iran
Uroen i Iran fortsetter. Vitner forteller at tusenvis av demonstranter blokkerte sentrale gater i hovedstaden, kvinner tok av seg hodesjalene. Det skal ha oppstått sammenstøt mellom demonstranter og politi. Politistyrkene skal ha tatt i bruk tåregass.
lørdag 20:24 NRK
Iran angrep kurdiske grupper i Irak
Iran har rettet nye angrep mot militante kurdiske grupper i Nord-Irak, opplyser en iransk kurderleder. Angrepene kommer dagen etter at 14 skal ha blitt drept i tilsvarende angrep over grensen mellom de to landene. Iranske myndigheter beskylder væpnede kurdiske grupper, som er basert i Kurdistan-regionen i...
lørdag 19:37 NRK
Amnesty: 52 drept i Iran
Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty.
lørdag 05:47 TV 2
Amnesty: 52 demonstranter er drept i Iran
Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty.
lørdag 05:13 VG
Amnesty: 52 demonstranter drept i Iran
Til sammen 52 mennesker har måtte bøte med livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker under demonstrasjoner mot regjeringen i Iran, ifølge Amnesty. Flere hundre er skadd, opplyste organisasjonen fredag. Iranske statlige medier hadde tidligere rapportert om mer enn 40 dødsfall, men...
lørdag 05:02 NRK
Nå skyter de barn og kvinner – hva gjør egentlig Norge?
Dessverre vitner ikke utenriksministerens respons om at den norske regjeringen forstår de grunnleggende utfordringer med det iranske presteskapet.
fredag 19:23 TV 2
Et vaklende regime
I Iran er kjønnspolitikk storpolitikk.
fredag 18:36 NRK
Iran har arrestert ni EU-borgere
Iranske sikkerhetsmyndigheter har arrestert ni personer fra blant annet Tyskland, Polen, Italia, Frankrike, Nederland og Sverige, melder Reuters. Arrestasjonene skal være knyttet til protester etter Mahsa Aminis død, ifølge nyhetsbyrået AFP.
fredag 17:58 NRK
Angrep mot politistasjon i Iran
Væpnede menn angrep fredag en politistasjon i det sørøstlige Iran med automatvåpen og brannbomber, melder det statlige fjernsynet. Flere tjenestemenn og tilfeldige passerende er blitt skadd i skuddvekslingen i provinshovedstaden Zahedan, heter det videre.
fredag 15:31 NRK
Kurdiske Alan (37) ble arrestert etter demonstrasjonen
Politiet arresterte 85 personer i forbindelse med en voldelig demonstrasjon på den iranske ambassaden i Oslo. 10 personer sitter fremdeles i arresten torsdag kveld.
torsdag 21:39 NRK
Politiet har innbrakt 95 personer etter demonstrasjon utenfor den iranske ambassaden
Etter demonstrasjonen utenfor den iranske ambassaden i dag har i underkant av 100 personer blitt arrestert. – Det er for tidlig å si hva som blir eventuelle reaksjoner mot den enkelte, skriver politiet i en pressemelding. Situasjonen skal ha begynt å eskalere rundt 13.45. Politiet sendte flere...
torsdag 18:22 NRK
Tyskland vil ha EU-sanksjoner mot Iran
Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock mener EU må innføre sanksjoner mot Iran som følge av landets maktbruk mot demonstranter. – Jeg gjør alt jeg kan innenfor rammen av EU for å få innført sanksjoner mot dem i Iran som slår kvinner til døde og...
torsdag 16:57 NRK
Slik oppstod Irans moralpoliti: – Kvinners rettigheter ble reversert
Det som i Norge bare er et uttrykk, er virkelighet i Iran. Men moralpolitiet har ikke alltid eksistert.
torsdag 16:44 TV 2
Salah Azari (57) er arrestert etter demonstrasjonen: – Dette er helt feil
Politiet i Oslo har brakt inn og skal avhøre rundt 85 personer etter demonstrasjonen utenfor den iranske ambassaden.
torsdag 16:16 VG
Politiet har anholdt cirka 90 personer etter demonstrasjonen
Det bekrefter politiet operasjonssentral.
torsdag 15:28 NRK
Gharahkhani om ambassadebråk: – Uakseptabelt
Politiet rykket i dag ut etter meldinger om utagerende oppførsel og vold utenfor Irans ambassade. Stortingspresident Masud Gharahkhani skriver på Facebook at slik oppførsel er uakseptabelt. – Dersom det stemmer at noen tyr til vold, er det uakseptabelt, skriver han. Han skriver at han...
torsdag 15:01 NRK
Politiet har pågrepet rundt 30–40 personer
Politiet pågrepet rundt 30–40 personer utenfor den iranske ambassade i Oslo. De kjøres arrest, skriver politiet på Twitter. Politiet sier de har gjenopprettet kontroll på eiendommen etter at voldelige opptøyer oppsto ved ambassaden
torsdag 14:47 NRK
Politiet mener de har kontroll på Irans ambassade i Oslo – to lettere skadd
To personer er lettere skadd etter demonstrasjonen utenfor Irans ambassade. Politiet har gjenopprettet kontroll på eiendommen til Irans ambassade, skriver de på Twitter. – Vi jobber fortsatt på stedet med å få fullstendig oversikt over situasjonen og øvrig skadeomfang,...
torsdag 14:24 NRK
Demonstranter til angrep mot ambassade
Politiet rykket ut til en demonstrasjon ved Irans ambassade i Oslo sentrum torsdag ettermiddag. Flere var både voldelige og utagerende, og forsøkte å ta seg inn i bygget.
torsdag 14:16 Dagbladet
90 pågrepet utenfor ambassade
– Det har vært en markering utenfor Irans ambassade som utartet seg til et angrep, sier politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland til TV 2. Rundt 90 personer er pågrepet.
torsdag 14:15 TV 2
Politiet: Rundt 90 personer anholdt etter voldelige demonstrasjoner ved Irans ambassade i Oslo
Politiet sier de har gjenopprettet kontroll på eiendommen etter voldelige opptøyer ved Irans ambassade i Oslo. Rundt 90 personer er anholdt.
torsdag 14:09 ABC Nyheter
Valdeleg demonstrasjon på den iranske ambassaden: – Har kontroll
Fleire personar prøvde å ta seg inn på den iranske ambassaden i Oslo. Politiet har arrestert 95 personar. Fleire får behandling av ambulanse etter at politiet brukte tåregass.
torsdag 14:09 NRK
ASIA

Politiet: Rundt 90 personer anholdt etter voldelige demonstrasjoner ved Irans ambassade i Oslo
Politiet sier de har gjenopprettet kontroll på eiendommen etter voldelige opptøyer ved Irans ambassade i Oslo. Rundt 90 personer er anholdt.
torsdag 14:03 Fædrelandsvennen
Politiet brukte tåregass mot demonstranter ved Irans ambassade i Oslo – 85 personer arrestert
Rundt 100 personer møtte torsdag ettermiddag opp til en stor demonstrasjon ved den iranske ambassaden i Oslo. Flere av dem forsøkte å ta seg inn på eiendommen.
torsdag 14:01 VG
Utenriksdepartementet fraråder ikke-nødvendige reiser til Iran
Som følge av demonstrasjonene i Iran og en forverret sikkerhetssituasjon i landet skjerper Utenriksdepartementet sitt reiseråd.
torsdag 10:15 ABC Nyheter
UD fraråder alle reiser til Iran
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Iran som ikke er strengt nødvendige. Reiserådet skjerpes som følge av landsomfattende demonstrasjoner, reaksjoner fra myndighetene og en forverret sikkerhetssituasjon i landet. Norske borgere som befinner seg i Iran oppfordres til å...
torsdag 10:06 NRK
Taliban avfyrte varselskudd for å oppløse støttedemonstrasjon for Iran
Kvinner i Afghanistans hovedstad Kabul demonstrerte torsdag foran den iranske ambassaden til støtte for kvinne-opprøret mot regimet i Iran.
torsdag 08:44 ABC Nyheter
Taliban avfyrte varselskudd for å spre kvinnedemonstrasjon
Talibanstyrker skjøt i luften for å spre en kvinedemonstrasjon til støtte for protestene i Iran, melder AFP. Protestene i Iran brøt ut etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetekt. Rundt 25 kvinner protesterte i Afghanistans hovedstad Kabul, foran den...
torsdag 08:03 NRK
Irans president fordømmer protestene
Irans president Ebrahim Raisi langer ut mot demonstrantene som protesterer mot behandlingen 22 år gamle Mahsa Amini fikk av landets moralpoliti.
onsdag 22:46 ABC Nyheter
Nye detaljer
Familien til Mahsa Amini har liten tro på oppreising, sier advokaten. Nå vil de ha en uavhengig granskning.
onsdag 22:35 Dagbladet
Irans president: – Mahsa Aminis død har vært en sorg for oss alle
Dødsfallet til 22-åringen Mahsa Amini har skapt sjokkbølger i Iran. Onsdag forsikrer president Ebrahim Raisi at folket står fritt til å uttrykke meningene sine.
onsdag 22:19 VG
Irans president skryter av politiets innsats
Irans president Ebrahim Raisi holdt en TV-tale onsdag kveld om demonstrasjonene i Iran de siste to ukene. Han sa at politiet og revolusjonsgarden ofrer livene sine for å redde landet. Presidenten sa at det i løpet av de kommende dagene vil bli lagt frem en rapport om hvordan Masha Amini døde....
onsdag 21:03 NRK
Støtt det iranske folks opprør og protester
En protestbevegelse feier over Iran i kjølvannet av drapet på Mahsa Amini i hendene på det såkalte «moralpolitiet».
onsdag 18:00 Fædrelandsvennen
Mahsa Aminis foreldre har levert klage på iransk politi
Foreldrene til Mahsa Amini, den 22 år gamle kvinnen som døde etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, har nå levert en formell klage på politiet.
onsdag 16:56 ABC Nyheter
Mahsa Aminis foreldre har levert klage på iransk politi
Foreldrene til Mahsa Amini, den 22 år gamle kvinnen som døde etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, har nå levert en formell klage på politiet. Amini ble pågrepet av moralpolitiet i Teheran 13. september, angivelig fordi hun bar hijaben på feil måte....
onsdag 16:52 NRK
Sju drept i iransk droneangrep
Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner. Det er...
onsdag 14:37 NRK
To drept i iransk droneangrep i Nord-Irak
Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte...
onsdag 13:17 NRK
Hele verden må engasjere seg
Det vil være til stor hjelp for de som søker frihet i Iran, om verden rundt engasjerer seg. Mahsa Aminis død er tragisk og meningsløs. Nå er det også verdenssamfunnets ansvar å sørge for at hun ikke døde forgjeves.
onsdag 13:03 VG
Filmblogg: Film som motstandsvåpen
Å være filmskaper kan være farlig i visse land. Spesielt hvis filmene er kritiske til makthavere, eller religiøse ledere. I sommer ble flere filmskapere arrestert i Iran.
onsdag 12:43 Fædrelandsvennen
Spania kaller inn Irans ambassadør på teppet
Spania har innkalt den iranske ambassadøren i Madrid på teppet for å overbringe en protest mot håndteringen av den seneste protestbølgen i landet. Flere titall demonstranter er meldt drept i iranske byer etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i politiets varetekt. Hun ble...
onsdag 11:32 NRK
Iran fortjener fordømmelse fra alle
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har kritisert regime i Iran i sosiale medier. Det bør hans stillingsmandat som stortingspresident kunne romme.
onsdag 06:30 Fædrelandsvennen
Fire ting du bør vite om opptøyene i Iran
Sinte iranere roper slagord som «kvinne, livet og frihet». De angriper sikkerhetsstyrker og tenner på politibiler. Myndighetene svarer med å skyte mot demonstrantene. Hva er det som skjer i Iran?
onsdag 06:13 NRK
Rafsanjanis datter pågrepet i Iran
Datteren til Irans tidligere president Akbar Hashemi Rafsanjani, Faez Hashemi, er pågrepet i Teheran, ifølge nyhetsbyrået Tasnim, melder NTB. – Faezeh Hashemi er pågrepet av en sikkerhetstjeneste øst i Teheran for å ha oppfordret opprørere til å protestere i...
tirsdag 23:02 NRK
- Drept i demonstrasjoner
Minst 41 mennesker skal være drept i Iran-protester. Den iranske kvinnen Hadis Najafi (20) skal være en av dem.
tirsdag 18:43 Dagbladet
Masud Gharahkhani: – Skulle bare mangle at en stortings­president ikke bruker stemmen sin
Stortingspresident Masud Gharahkhani synes det iranske regimet burde bruke tiden på å høre på sitt eget folk – i stedet for ham selv.
tirsdag 08:53 VG
Ayatolla ber Irans ledere lytte
En av Irans mektige religiøse ledere reagerer mens protestene mot regimet brer om seg i landet. Antall døde er steget med 18 det siste døgnet.
tirsdag 05:21 NRK
Storayatolla ber Irans ledere «lytte til folket»
En av Irans mektige religiøse ledere reagerer mens protestene mot regimet brer om seg i landet. Antall døde er steget med 18 det siste døgnet.
mandag 26. september NRK
VERDEN

Stortings­presidenten gir blaffen i Iran-kritikk
Masud Gharahkhani fortsetter å hamre løs mot myndighetene i Iran: - At jeg vekker harme hos regimet, det gir jeg egentlig blaffen i.
mandag 26. september TV 2
Menneskerettighetsorganisasjon: Minst 76 drept i demonstrasjoner i Iran
Minst 76 mennesker har mistet livet i demonstrasjonene i Iran den siste uken, ifølge den Oslo-baserte menneskerettighetsorganisasjonen Iran Human Rights (IHR).
mandag 26. september ABC Nyheter
Menneskerettsorganisasjon: Minst 76 drept etter demonstrasjoner i Iran
Ifølge organisasjonen Iran Human Rights (IHRNGO), skal minst 76 personer være drept etter demonstrasjonene i Iran. Bakteppet for demonstrasjonen dødsfallet til den 22 år gamle Mahsa Amini. Hun døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for...
mandag 26. september NRK
Kvinne, livet, friheten!
Hele verden har et ansvar, men muslimske menn og kvinner har et særlig ansvar for å protestere mot dødsfallet til den iranske 22-åringen Zhina Mahsa Amini.
mandag 26. september VG
Hevder minst 76 er drept i Iran-demonstrasjoner
Det har vært store demonstrasjoner verden over mot det iranske regimet. Flere samlet seg foran Stortinget mandag ettermiddag og kveld.
mandag 26. september VG
Nye demonstrasjoner utenfor Stortinget
Det har i dag vært nye demonstrasjoner utenfor Stortinget. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.
mandag 26. september NRK
Ryster verden: - Vi er livredde
Verden er rystet etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i politiets varetekt, angivelig etter å ha blitt torturert til døde. - Vi er livredde, sier andre iranske kvinner.
mandag 26. september Dagbladet
Støre om stortingspresidentens opprørsstøtte: – Det kan vi godt håndtere
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) har støttet opprøret i Iran i sosiale medier. Han får støtte av statsminister Jonas Gahr Støre.
mandag 26. september Fædrelandsvennen
Vita og Wanda er urolige for det som skjer i Iran
Tvillingene er født og oppvokst i Norge, men har mye familie i Iran. Nå er de urolige for familien sin, og moren som er på ferie i landet.
mandag 26. september VG
Kan bli blodig
Opptøyene i Iran sprer seg fra by til by. Hva vil skje?
mandag 26. september Dagbladet
Sammenstøt under Iran-demonstrasjoner i London og Paris
Politi brukte blant annet tåregass mot personer demonstrerte utenfor den iranske ambassaden i Paris søndag. I London ble flere politibetjenter skadd. Ti kvelder på rad har det vært demonstrasjoner og gatekamper i Iran etter at 22 år gamle Mahsa Amini døde i moralpolitiets...
mandag 26. september NRK
Sammenstøt i London og Paris
Politi brukte blant annet tåregass mot personer demonstrerte utenfor den iranske ambassaden i Paris søndag. I London ble flere politibetjenter skadd.
mandag 26. september TV 2
Tiende kveld med demonstrasjoner i Iran
Demonstrasjonene som startet etter at en kvinne døde i politiets varetekt i Iran, fortsatte søndag på den tiende kvelden. Demonstrantene trosset dermed advarsler fra rettsvesenet og president Ebrahim Raisi, som har understreket behovet for å handle overfor demonstrantene uten mildhet. 22...
mandag 26. september NRK
Demonstrasjonene i Iran: – Iranske kvinner er rasende
Videoer av en 20 år gammel kvinne uten hijab ble delt på Twitter i helgen. Nå skal hun være blant minst 57 personene som er drept i voldsomme protestene.
søndag 25. september VG
EU: Irans håndtering av protestene er uakseptabel
Irans maktbruk mot ikkevoldelige demonstranter er uberettiget og uakseptabel, fastslår EUs utenrikssjef Josep Borrell. Søndag lovet sjefen for det iranske rettsvesenet at myndighetene vil reagere besluttsomt på uroen i landet. – For EU og dets medlemsland, er den omfattende og uproporsjonale...
søndag 25. september NRK
Iran fordømmer USAs støtte til «opprørere»
USAs støtte til opprørere er i strid med Washingtons diplomatiske holdning til Iran, sier den iranske utenriksministeren Hossein Amir-Abdollahian til nyhetsbyrået ISNA søndag. – Fredelig protest er retten til enhver nasjon. USAs engasjement i Irans anliggender og støtte til...
søndag 25. september NRK
UD bekrefter at ambassadør ble innkalt på teppet
UD bekrefter overfor NRK at ambassadør Sigvald Hauge ble innkalt til et møte i iransk UD i går hvor man fra iransk side ønsket å ta opp en twittermelding fra stortingspresidenten i Norge. Ambassadør Hauge gjorde rede for den norske regjeringens offisielle syn på Mahsa...
søndag 25. september NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL