Iran
Anklager Iran for droneangrep
En israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iranske myndigheter har ikke svart...
fredag 16:55 NRK
Rekordhøy smitte i Iran
Mandag registrerte Iran 31.814 tilfeller av korona. Det er det høyeste antallet de har registrert på én dag så langt i pandemien, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det ble også registrert 322 nye dødsfall mandag.
mandag 12:22 NRK
Ble funnet død på Karmøy – åtte måneder senere ble Artin (1) gravlagt
Det er åtte måneder siden ett år gamle Artin ble funnet død utenfor Karmøy. Fredag kunne familien hans endelig ta et siste farvel i hjembyen.
søndag 22:48 TV 2
FN ber Iran løse vannkrisen
FNs menneskerettighetssjef Michelle Bachelet ber myndighetene i Iran rydde opp og slutte å slå ned på demonstrasjoner i Khuzestan-provinsen. Det har de siste ukene vært demonstrasjoner i den velstående Khuzestan-provinsen i sørvestlige i Iran. Minst tre personer har mistet livet...
fredag 23. juli NRK
Iran åpner ny oljeterminal
Iran har åpnet sin første oljeterminal utenfor Persiabukta og kan dermed unngå det trange Hormuzstredet som patruljeres av amerikanske krigsskip.
torsdag 22. juli ABC Nyheter
Iran åpner ny oljeterminal
Iran har åpnet sin første oljeterminal utenfor Persiabukta og kan dermed unngå det trange Hormuzstredet som patruljeres av amerikanske krigsskip. – Vi hadde én terminal, og dersom det var problemer, kunne oljeeksporten vår avskjæres. Dette er derfor en historisk dag for...
torsdag 22. juli NRK
Eid al-Adha i Iran: Lockdown, rekordsmitte og fatale protester
I juli har Iran har registrert over 200 daglige coronarelaterte dødsfall. Samtidig pågår den verste tørken i landet på 50 år.
onsdag 21. juli VG
Vannmangel og vold i Iran
Iranske myndigheter sier at en politibetjent er skutt og drept av «oppviglere» i den oljerike Khuzestan-provinsen i Iran. Det skriver Al Jazeera. Provinsen har den siste uken vært preget av voldsomme demonstrasjoner på grunn av vannmangel. Myndighetene i Iran bekrefter også at minst to...
onsdag 21. juli NRK
VERDEN

Rekordhøy smitte i Iran
Det siste døgnet er det registrert 27.444 nye smittetilfeller i Iran, flere enn noen gang tidligere under pandemien.
tirsdag 20. juli ABC Nyheter
Diplomater krever slutt på Taliban-offensiv
En rekke lands ambassader i Afghanistan krever at Taliban straks avslutter sin offensiv og vender tilbake til forhandlingsbordet. Norge har ikke signert.
mandag 19. juli VG
Droneangrep mot Iran-støttet milits
En amerikansk drone har angrepet en våpentransport på grensen mellom Irak og Syria, opplyser en observatørgruppe søndag. En Iran-støttet militsgruppe sto bak transporten, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).
søndag 18. juli NRK
Statlig nyhetsbyrå: Én drept i demonstrasjoner i Iran
Én person er drept i demonstrasjoner mot vannmangel i byen Shadegan i Iran.
lørdag 17. juli ABC Nyheter
Én drept i protester i Iran
En demonstrant ble skutt og drept under protester mot vannmangel i Iran, melder statsbyrået IRNA. Myndigheter i lander skylder på «oppurtenister og opprørere» for mordet. Personen ble drept i Khuzestan-provinsen som har vært rammet av tørke.
lørdag 17. juli NRK
Hevder å ha avverget spionasje
Facebook hevder å ha avslørt iransk nettspionasje rettet mot forsvars- og romfartssektoren i USA og Europa. Falske kontoer skal ha blitt brukt til å lure ofre.
torsdag 15. juli TV 2
Rask atomavtale med USA skjer ikke
Mulighetene for å oppnå en tidlig enighet i forhandlingene om en ny atomavtale har blitt kastet bort, ifølge Irans avtroppende president Hassan Rouhani. – Det er beklagelig at det har blitt lagt hindringer i regjeringens vei, og at sjansen for en tidlig enighet i atomforhandlingene ble...
onsdag 14. juli NRK
Fastlåst om ny atomavtale
Mulighetene for å oppnå en tidlig enighet i forhandlingene med USA om en ny atomavtale har blitt kastet bort, ifølge Irans avtroppende president Hassan Rouhani.
onsdag 14. juli TV 2
Rettsdokumenter: Iranske etterretningsagenter ville kidnappe amerikansk journalist
Fire iranske etterretningsagenter og en medsammensvoren boende i USA skal ha ønsket å kidnappe en kvinnelig amerikansk journalist og aktivist som er kritisk til det iranske regimet.
onsdag 14. juli VG
Mistenkt for å bortføre journalist
Fire iranske statsborgere ble tirsdag mistenkt for å ha planlagt å bortføre en iransk journalist med base i New York, opplyste det amerikanske justisdepartementet tirsdag. Journalist og aktivist Masih Alinejad, grunnla bevegelsen «My Stealthy freedom», som oppfordrer kvinner til...
onsdag 14. juli NRK
Stadig flere flykter fra Afghanistan
Et økende antall personer flykter fra volden i Afghanistan, melder flere eksperter på forholdene i landet.
tirsdag 13. juli ABC Nyheter
Irans jernbanesystem angivelig utsatt for dataangrep
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet. Hackerne publiserte også meldinger som oppfordret reisende til å ringe inn til informasjonstelefonen,…
mandag 12. juli digi.no
Irans jernbanesystem trolig hacket
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge det iranske nyhetsbyrået Fars. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet. De skal også ha publisert meldinger som oppfordret reisende til å ringe inn til informasjonstelefonen. Nummeret som...
lørdag 10. juli NRK
Irans jernbanesystem angivelig utsatt for dataangrep
Jernbanesystemet i Iran ble fredag utsatt for et dataangrep, ifølge et iransk nyhetsbyrå. Hackere skal ha publisert innlegg om kansellerte avganger over hele landet.
lørdag 10. juli ABC Nyheter
Iran tar et steg nærmere muligheten til å produsere atomvåpen
Iran har igjen planer om å produsere anriket uran, ifølge Det Internasjonale Atomenergibyrået. Dette kan hjelpe Iran med å produsere atomvåpen. 
onsdag 7. juli ABC Nyheter
Irans tidligere president: – Atomvåpen har satanisk makt
Han var en svært omstridt president både hjemme og ute. Nå sikter Mahmoud Ahmadinejad mot toppen igjen. Men han har funnet seg en ny rolle i Iran.
søndag 4. juli NRK
Tro det eller ei: Selges fortsatt – etter 34 år på markedet
Peugeot 405 ble raskt populær, kom i flere utgaver og solgte godt her hjemme. Det her den tydeligvis fortsatt med. Om ikke i Norge. For bilen produseres fortsatt etter 34 år på markedet.
lørdag 3. juli TV 2
Frykter femte koronabølge i Iran
Irans president Hassan Rouhani sier han frykter at landet skal gå inn i en femte smittebølge. Deltavarianten av koronaviruset er i ferd med å spre seg i Irans sørlige provinser.
lørdag 3. juli NRK
Iran tviler på atomavtale med USA før presidentskiftet
Det blir neppe inngått en atomavtale mellom Iran og USA før Ebrahim Raisi overtar som Irans president i august, ifølge iranske myndigheter.
tirsdag 29. juni ABC Nyheter
Iranskstøttet milits i Irak lover hevn etter amerikanske luftangrep
Den irakiske militsgruppen Hashed al-Shaabi lover å hevne de amerikanske luftangrepene nær grensen til Syria.
mandag 28. juni ABC Nyheter
Amerikanske luftangrep i Irak og Syria mot «iranskstøttede opprørere»
USA har gjennomført nye luftangrep i Irak og Syria, og gått etter anlegg som ifølge Pentagon blir brukt av iranskstøttede opprørere.
mandag 28. juni NRK
5000 fangar benådast i Iran
Irans andelege leiar ayatolla Ali Khamenei har benåda 5156 fangar i forbindelse med ein sjiamuslimsk heilagdag. I den offisielle kunngjeringa er det ingen detaljar om dei innsette som setjast fri eller får sine dommar forkorta.
lørdag 26. juni NRK
Tror på snarlig atomavtale med Iran
Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier det er en god mulighet for at de snart kommer i mål med samtalene om en gjenoppliving av atomavtalen med Iran. Maas kom med uttalelsen på en pressekonferanse med USAs utenriksminister Antony Blinken i Berlin onsdag.
onsdag 23. juni NRK
Iran sier USA har tatt kontroll over iranske nettsider
USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier.
tirsdag 22. juni ABC Nyheter
Iran: – USA har tatt over nettsider
USAs myndigheter har tatt kontroll over hjemmesidene til to statskontrollerte iranske nyhetsmedier og TV-kanalen til houthiene i Jemen, ifølge iranske medier. Det framgår av meldinger som er postet på nettsidene tirsdag, der det heter at mediene er blitt beslaglagt av USAs myndigheter, i henhold...
tirsdag 22. juni NRK
ASIA

Seier med bismak
Hjemmesitterne var de reelle vinnerne av fredagens presidentvalg i Iran, men hauken Ebrahim Raisi blir president. Bør alarmklokkene ringe?
mandag 21. juni Dagbladet
Vil ikke forhandle om missilprogram
Irans nyvalgte president Ebrahim Raisi sier at han ikke vil forhandle med omverdenen om landets missilprogram eller iranskstøttede militser i andre land. På sin første pressekonferanse etter valgseieren fikk Raisi spørsmål om atomforhandlingene som nå pågår i Wien....
mandag 21. juni NRK
Nå har de ultrakonservative all makt i Iran
Med den populære dommeren Ebrahim Raisi som president har de ultrakonservative i Iran sikret seg makten over hele regjeringsapparatet.
søndag 20. juni VG
Israel uroa over valget i Iran
Israel mener at det internasjonale samfunnet bør være bekymret etter at Ebrahim Raisi vant valget i Iran. Raisi er nemlig forpliktet til et militært atomprogram som er i «hurtig framgang». Hans valgseier har tydeliggjort «Irans sanne ondskapsfulle intensjoner, og bør vekke...
søndag 20. juni NRK
USA: Ikke fritt valg i Iran
USA beklager at iranerne ikke fikk lov til å delta i en «fri og rettferdig valgprosess» i presidentvalget, der ultrakonservative Ebrahim Raisi vant. En talspersonen ifor USA sier at USA vil fortsette forhandlingene over Irans atomprogram, og jobbe sammen med allierte og partnere.
lørdag 19. juni NRK
UD ønsker dialog med Iran
– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen...
lørdag 19. juni NRK
Erdogan gratulerer Raisi
Den tyrkiske presidenten Erdogan skal ifølgje nyheitsbyrået Reuters ha sendt eit gratulasjonsbrev til Iran sin nye president Raisi. I brevet skal Erdogan ha skrive at han trur at samarbeidet mellom dei to landa blir styrka under Raisi si tid som president.
lørdag 19. juni NRK
Vann med 61,95 prosent av stemmene
Ebrahim Rasi vann med 61,95 prosent av stemmene i presidentvalet i Iran. Det melder nyheitsbyrået AFP. Det var berre 48,8 prosent av dei som kunne stemma i landet som stemte. Det er det lågaste stemmetalet i landet.
lørdag 19. juni NRK
Putin gratulerer ny president
Den russiske presidenten Vladimir Putin gratulerte den nyvalde presidenten i Iran, Ebrahim Raisi, med sigeren etter valet på fredag. Det skriv Reuters. Russland og Iran har hatt eit godt forhold i ei årrekkje, og Russland har hjelpt landet med atomteknologi og våpen.
lørdag 19. juni NRK
Statlig iransk TV: Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget
Den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran, ifølge iransk TV. Motkandidatene har allerede gratulert ham med seieren.
lørdag 19. juni VG
Raisi vant presidentvalget i Iran
Ultrakonservative Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Raisi var regnet som forhåndsfavoritt i tiden før valget, og mottok gratulasjoner fra sine motkandidater allerede før seieren var et faktum.
lørdag 19. juni NRK
Raisi vant valget i Iran
Den ultrakonservative kandidaten Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran, ifølge iransk TV. Motkandidatene har allerede gratulert ham med seieren.
lørdag 19. juni ABC Nyheter
Gratulerer rival med presidentvalg
Allerede før valgresultatet er klart og stemmene ferdig telt, gratulerer Hassan Rouhani ultrakonservative Ebrahim Raisi med seieren. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Raisi har vært storfavoritt i tiden før valget.
lørdag 19. juni NRK
37 prosent stemte i Iran-valg
Valgdeltakelsen i Iran ble på 37 prosent, melder nyhetsbyrået Fars. Landets valgkomite bestemte at stemmelokalene skulle holde åpent til kl. 2 (23.30 norsk tid) etter oppfordring fra medier og noen av kandidatene. Ved midnatt norsk tid melder iranske medier at valglokalene har stengt.
lørdag 19. juni NRK
Iran lar folk stemme etter fristen
Stemmekontorene er nå stengt i Iran, der presidentvalget foregår akkurat nå. Noen av stemmekontorene har fått utsatt fristen med to timer, slik at også senkommere skal få avgi valg. – Stemmekontorene er forpliktet til å godta stemmesedler så lenge det fortsatt er...
fredag 18. juni NRK
Velgere uten noe valg
I dag kan nesten 60 millioner iranere stemme på landets neste president. I virkeligheten har de ikke noe valg.
fredag 18. juni VG
– Blir det ikke bedre her, vil mange dra
Iranerne skal velge ny president, men interessen er laber. Mange unge er skuffet over at landet står på stedet hvil. Mange lar være å stemme fordi ingen av kandidatene er reformister.
fredag 18. juni NRK
Fredag 18. juni: Dette skjedde i natt
Én person omkom i en helikopter-styrt i Porsgrunn sent torsdag kveld.
fredag 18. juni VG
Presidentvalget i Iran er i gang
Valglokalene er åpnet i Iran og stemmegivningen er i gang, men mange iranere har liten tro på at valget vil føre til endring. Det var landets øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, som avla den første stemmen. Valget står mellom fire kandidater. Den ultrakonservative kandidaten...
fredag 18. juni NRK
Mannen reform-vennlige iranere ikke vil ha
Likevel er Ebrahim Raisi favoritt til å vinne denne ukas presidentvalg i Iran.
fredag 18. juni Dagbladet
Han er anklaget for forbrytelser mot menneskeheten – nå blir han trolig president
Han hadde en sentral rolle da rundt 5000 politiske fanger ble henrettet i Iran på slutten av 80-tallet. Fredag blir ultrakonservative Ebrahim Raisi (61) høyst sannsynlig valgt til Irans neste president.
fredag 18. juni VG
Presidentvalget i Iran har ingen legitimitet
Presidentvalget i Iran vil føre til flere menneskerettighetsbrudd og økt regional ustabilitet.
torsdag 17. juni VG
Trakk seg fra presidentvalg i Iran
Bare sju av de 590 som registrerte seg som kandidater, slapp gjennom nåløyet til landets mektige vokterråd. Nå er ytterligere to trukket seg. Bblant dem Mohsen Mehralizadeh, den ene av to reformvennlige kandidater som fikk stille. Mehralizadeh har ikke oppgitt noen grunn, men han har ligget...
onsdag 16. juni NRK
Iran går til valg på fredag
Fredag 18. juni går iranerne til valg på ny president. Men mange iranere føler seg maktesløse og desillusjonerte og tror ikke at en ny leder vil gi dem en bedre framtid. Det viser en reportasje fra nyhetsbyrået AP. Det mektige Vokterrådet har godkjent bare sju av nærmere...
onsdag 16. juni NRK
UD kutter internasjonalt samarbeid
Midtøsten: Hvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
tirsdag 15. juni Ny Tid
VERDEN

Iran ser ingen endringer i Israel
Iran forventer ingen politiske endringer i forholdet til Israel etter at israelerne fikk ny regjering søndag. Den nye statsministeren, Naftali Bennett, har sagt han er imot at USA igjen slutter seg til atomavtalen med Iran. Han sier også at Iran ikke vil få lov til å utvikle atomvåpen...
mandag 14. juni NRK
Netanyahu forlot makten med tordentale mot USA og etterfølgeren
Søndag takket Benjamin Netanyahu for seg, etter 12 år som Israels statsminister. Avskjeden var ikke uten dramatikk.
mandag 14. juni TV 2
Iran har betalt gjelden sin til FN
Iran har nedbetalt gjelden sin til FN og får dermed tilbake stemmeretten i FNs hovedforsamling. Landet skyldte FN 135 millioner kroner i kontingen. Som følge av manglende innbetaling, mistet Iran i januar stemmeretten i FNs hovedforsamling, men fredag fikk de den tilbake.
fredag 11. juni NRK
Mossad-sjef letter på sløret
Et intervju med en avtroppende sjef for etterretningstjenesten Mossad tolkes som en innrømmelse av at Israel har stått bak attentat og sabotasjeaksjoner i Iran. I et intervju på israelske Channel 12 innrømmer ikke Yossi Cohen attentatene, men protesterer heller ikke når han får...
fredag 11. juni NRK
Irans smittetall topper 3 millioner
Totalt er 3 millioner mennesker registrert smittet i Iran, melder Irans helsemyndigheter. Smittetrenden i landet har vært synkende siden april.
torsdag 10. juni NRK
– Jeg håpet at han ikke var død
Bestemor Menije Yusifijan (61) klamret seg til håpet om at barnebarnet Artin fortsatt var i live helt frem til hun fikk den triste beskjeden fra Norge.
tirsdag 8. juni TV 2
USA viderefører trolig hundrevis av sanksjoner mot Iran
Hundrevis av sanksjoner mot Iran vil bli videreført, selv om USA igjen slutter seg til atomavtalen med landet, sier utenriksminister Antony Blinken.
tirsdag 8. juni ABC Nyheter
Levningene funnet på Karmøy er identifisert
Det var levningene etter Artin (15 md.) som første nyttårsdag ble funnet drivende i sjøen ved Karmøy.
mandag 7. juni VG
Denne kjeledressen satte politiet på riktig spor
Etter en fem måneder lang etterforskning kunne politiet, ved hjelp av DNA-analyser, i dag bekrefte at det var ett år gamle Artin Irannezhad som ble funnet i sjøen på Karmøy i januar.
mandag 7. juni TV 2
Skremt av politiet i retten
Da iranske Mehdireza Kabiriasls sak gikk i Oslo tingrett, dukket politiet opp for å ta ham med til siste stopp i Norge, Politiets utlendingsinternat på Trandum.
søndag 6. juni Dagbladet
Storbrann i Iran slukket
En storbrann som onsdag brøt ut i et oljeraffineri sør for den iranske hovedstaden Teheran, er slukket etter over 20 timer, ifølge det iranske nyhetsbyrået Isna. 180 brannfolk og 60 kjøretøy fikk slukket storbrannen, hvor 11 personer ble skadd
torsdag 3. juni NRK
Kontroll på brann i oljeraffineri
Brannen i et oljeraffineri i Teheran i Iran skal nå være under kontroll. Brannen ved det statlig eide raffineriet Tondgooyan Petrochemical startet i 17-tiden lokal tid onsdag. En enorm svart røyksky steg raskt til værs over den iranske hovedstaden.
onsdag 2. juni NRK
Storbrann i oljeraffineri i Iran
Det brenner kraftig i et oljeraffineri i Teheran, melder iranske medier. Bilder i sosiale medier viser en stor røyksky over den iranske hovedstaden. Det er så langt ikke meldt om at noen er kommet til skade i brannen, ifølge det iranske nyhetsbyrået Mizan.
onsdag 2. juni NRK
Stort iransk skip har forlist i Omanbukta
Det største fartøyet i den iranske marinen har forlist etter en brann i Omanbukta, melder flere iranske medier.
onsdag 2. juni NRK
Iransk marinefartøy har forlist
Det største fartøyet i den iranske marinen har forlist etter en brann, melder halvoffisielle nyhetsbyråer landet. Det er uklart hvordan brannen oppsto.
onsdag 2. juni TV 2
Iransk marinefartøy forliste
Det største fartøyet i den iranske marinen har forlist etter en brann, melder halvoffisielle nyhetsbyråer landet. Det er uklart hvordan brannen oppsto. Ifølge medier identifiseres skipet som logistikkfartøyet Kharg. Brannen oppsto klokka 02.25 onsdag og brannmannskaper jobbet med...
onsdag 2. juni NRK
Iranske nyhetsbyråer: Stort iransk marinefartøy har forlist i Omanbukta
Det største fartøyet i den iranske marinen har forlist etter en brann, melder halvoffisielle nyhetsbyråer landet. Det er uklart hvordan brannen oppsto.
onsdag 2. juni ABC Nyheter
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL