Iran
Biden: Syria-angrepet er en advarsel til Iran
President Joe Biden sier USAs luftangrep mot iranskstøttede krigere øst i Syria bør ses som en advarsel av Iran.
01:13 VG
USA bombet iranske mål i Syria
USAs president Joe Biden har natt til fredag beordret luftangrep mot flere bygninger i Syria.
fredag 03:17 TV 2
Høyre-Hårek vil hindre universitets-spionasje
Et universitet som NTNU bør begrense inntaket av stipendiater fra de fire landene som er på PSTs obs-liste, mener Høyres Hårek Elvenes på Stortinget.
torsdag 22:15 VG
Nytt håp for atomavtalen
Atomavtalen med Iran er ikke død, selv om Trump gjorde alt han kunne for å drepe den.
torsdag 07:30 Dagbladet
FN-ekspert fordømmer Irans uttalelser om nedskyting av passasjerfly
Iran har med overlegg skjult omstendighetene rundt nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly i fjor, ifølge FNs spesialrapportør Agnès Callamard.
tirsdag 23:11 ABC Nyheter
Iran-avtalen gjenopplives
Etter at Donald Trump skrotet avtalen med Iran har den nye Biden-administrasjonen signalisert fornyet vilje til å gjenoppta forhandlingene om Irans atomprogram.
tirsdag 11:59 VG
Eksperter tror Biden kan blåse liv i atom-avtalen med Iran
Donald Trump tok livet av Obamas atom-avtale med Iran. Nå kan president Biden gjenopplive den.
mandag 18:25 NRK
Ny sjanse for diplomati
Det er ikke for sent å redde atomavtalen med Iran. Den nye amerikanske administrasjonen åpner for forhandlinger. Nå er det opp til Iran å svare.
lørdag 20. februar VG
VERDEN

Biden hardt ut mot Russland, Kina og Iran
President Joe Biden anklager Russland for å så splid i Europa, Kina for å undergrave verdensøkonomien og Iran for å destabilisere Midtøsten.
fredag 19. februar ABC Nyheter
USA vil forhandle om atomavtale
USA takker ja til en invitasjon fra EU om å gjenoppta atomforhandlingene med Iran, opplyser amerikansk UD.
fredag 19. februar TV 2
Iran avlyser møte med Erna
Irans president Hassan Rouhani har avlyst et planlagt telefonmøte med statsminister Erna Solberg (H).
tirsdag 16. februar TV 2
FN-rapport: Iran torturerer homofile barn
Ifølge en nylig sluppet FN-rapport blir LGBT-barn i Iran utsatt for elektrosjokk-tortur. Iran er også kjent for å henrette homofile. Ifølge Wikileaks-kilde
søndag 14. februar Ekte nyheter
Branninferno på grensa mellom Afghanistan og Iran
Fleire hundre tankbilar lasta med drivstoff står i brann på den største grenseovergangen mellom Afghanistan og Iran. Minst sju menneske skal vere døde.
søndag 14. februar NRK
PST-sjef for kontra-etterretning: En del naivitet i utdanningssektoren
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener noen universiteter fortsatt er noe naive i sine holdninger og handlinger mot utenlandsk etterretning.
torsdag 4. februar VG
Valgløftet som ble mageplask
President Joe Biden får ikke iranerne med på å gjenopplive atomavtalen. Det har USAs nye utenriksminister Antony Blinken gjort klart.
mandag 1. februar Dagbladet
Frp-Roy: Frykter økt studentutveksling fremmer spionasje
Er regjeringen naiv som øker student- og forskerimporten fra land som Iran og Kina – uten å belyse faren for spionasje? – Utvilsomt, mener leder Roy Steffensen (Frp) i Stortingets utdanningskomité.
torsdag 28. januar VG
USA beskylder Iran for å gi ly til al-Qaida: – Tror de passer seg for å bite på agnet
USAs utenriksminister hevder at Iran er den nye hjemmebasen til al-Qaida. Norsk Midtøsten-ekspert tror hensikten med utspillet kan være å stikke kjepper i hjulene for Joe Biden.
onsdag 13. januar VG
Det første Biden vil gjøre
Donald Trump var opptatt av å gjøre om på det viktigste Barack Obama oppnådde. Nå vil Joe Biden skru klokken tilbake til Obama-tid. 
mandag 4. januar VG
STRIDEN MELLEM IRAN OG SAUDI-ARABIEN: Den mellemøstlige tragedie
ISLAMISME: Den traditionel forklaring på konflikten mellem sunni- og shiamuslimer er for overfladisk. En ny, velskrevet analyse tolker Mellemøstens store forandringer som et opgør mellem Saudi-Arabien og Iran.
11. desember 2020 Ny Tid
Ingen vei tilbake
6. desember 2020 VG
Midtøsten-ekspert om angrep: Kan være forsøk på å ødelegge for Biden
Attentatet mot Irans atomforsker Mohsen Fakhrizadeh kan være et forsøk på undergrave eventuelle forsøk fra Joe Biden på å gjeninntre i Iran-avtalen, mener Midtøsten-forsker.
28. november 2020 VG
Iran varsler gjengjeldelse: Peker på Israel og USA etter drap på atomforsker
Den drepte atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh omtales som en av hovedarkitektene bak Irans atomprogram. USAs tidligere CIA-sjef John O. Brennan frykter en kraftig reaksjon fra Iran.
28. november 2020 VG
Leder for Irans atomprogram drept i attentat
Den iranske forskeren Mohsen Fakhrizadeh, som omtales som leder for et militært atomprogram, ble fredag drept i et attentat utenfor Teheran.
27. november 2020 VG
Biden vil trolig forsøke å gjenoppta atomavtalen med Iran
USAs påtroppende president Joe Biden ventes å prøve å reaktivere atomavtalen med Iran, og i Teheran synes de å være lydhøre.
25. november 2020 VG
USA tilbake i velkjent i rolle
Joe Biden vil forsøke å gjenoppbygge det Donald Trump brukte fire år på å rive ned. Biden ønsker å gjøre Amerika stort igjen på den internasjonale arena.
24. november 2020 VG
Nei, Trump er ingen due
Den utenrikspolitiske arven etter Trump et økende kaos med kimen til en lang rekke nye regionale og internasjonale konflikter og kriger.
20. november 2020 VG
Trumps farlige arv
Det brukes ofte som et formildende trekk ved Donald Trump at han ikke har startet noen krig. Vil han holde fred i 11. time av sin tilmålte tid i Det hvite hus?
17. november 2020 VG
Avis: Trump vurderte angrep mot Iran
I et møte i Det hvite hus torsdag spurte president Donald Trump sine rådgivere om det var mulig å angripe Iran de neste ukene, skriver The New York Times. Møtet ble holdt dagen etter at inspektører fra FNs atomenergibyrå IAEA rapporterte at Iran fortsetter å fylle lageret...
17. november 2020 Aldri mer
New York Times: Al-Qaida-topp drept i Iran
Al-Qaida-topp Abu Muhammad al-Masri ble drept i Iran av israelske agenter for tre måneder siden, opplyser etterretningskilder til New York Times.
14. november 2020 VG
Tyrkia raser mot fransk Erdogan-karikatur: – Rasisme
Tyrkiske myndigheter varsler onsdag at de vil ta juridiske og diplomatiske grep for å svare på en karikaturtegning av president Erdogan som ble trykket samme dag.
28. oktober 2020 VG
Trumps valgkampnettside rammet av hackerangrep
Valgkampnettsidene til USAs president Donald Trump ble natt til onsdag rammet av et hackerangrep. Gjerningspersonene ba om penger i kryptovaluta. Flere Twitter-brukere meldte først at det på deler av nettsiden kom opp en melding om at siden var overtatt av noen som hadde skaffet seg tilgang til flere...
28. oktober 2020 Aldri mer
30 land er i sin verste smitteperiode
Flere land opplever nå en ny smittebølge. Over halvparten er europeiske.
9. oktober 2020 VG
Cybertrusselen: Nerdenes hevn (+)
Han har snoket i Pentagon, plaget regjeringer og hjulpet opprørere i Midtøsten. Men razziaer, FBI-aksjoner og en internasjonal klappjakt truer de norske nettaktivistene. Hvem kan den 17-år gamle hackeren Fredrik stole på nå? Av KJETIL STORMARK / kjetil@aldrimer.no En liten minnepinne...
28. september 2020 Aldri mer
ASIA

Israel angrep milits på Golan
Israelske styrker sier den natt til mandag hindret et angrep ved å skyte fire personer som forsøkte å utplassere eksplosiver på grensen mot Syria. Den israelske hæren opplyser selv at den angrep de fire nær en israelsk hærpost på de sørlige Golanhøydene,...
3. august 2020 Aldri mer
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
19. juni 2020 Aldri mer
USA anklager Iran for provokasjon
Elleve iranske marinefartøy skal ifølge USA gjentatte ganger ha gjennomført «farlige og forstyrrende» handlinger mot amerikanske skip nord i Arabiahavet. Fartøyene fra den iranske revolusjonsgardens marine skal ha krysset baugen og akterenden på flere amerikanske...
16. april 2020 Aldri mer
Krigsreporteren tett på sannheten
PORTRETTFILM: Krigsreporter Robert Fisk har mot til å overvåke og utfordre. Han er kjent for å rapportere fra frontlinjene i strid med politikernes og maktpersonenes offisielle linje.
18. februar 2020 Ny Tid
Gresshoppesvermer raser gjennom Øst-Afrika
Gresshoppesvermer av bibelske proporsjoner raser over Afrikas horn og FN advarer om at situasjonen vil forverres når milliarder av ørkengresshopper formerer seg.
4. februar 2020 VG
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
22. januar 2020 VG
Erna må kutte
Statsminister Erna Solberg har nå en god anledning til å gjøre noe hun har tenkt på lenge: Kutte i byråkrati og unødvendige lag i styringen av Norge.
22. januar 2020 VG
Pamela Anderson gift i hemmelighet
«Baywatch»- og Playboy-ikonet Pamela Anderson (52) har giftet seg med filmprodusent Jon Peters (74) – ekskjæresten til Vendela Kirsebom.
21. januar 2020 VG
Norge må si nei til å bidra militært i Persiabukta
NEI TIL USA: Antikrigs-Initiativet ber Regjeringen si nei til forespørselen fra USA om å bidra militært til krisen i Persiabukta.
1. september 2019 Ny Tid
Stedfortræderkrigenes skjulte interesser
PROXY WARS: USA og Russland, Iran og Saudi-Arabien har et indirekte engagement i konflikter som er noget ganske andet end konventionel krigføring.
1. august 2019 Ny Tid
Vil utvide USAs rakettforsvar
Regjeringen til Donald J. Trump planlegger en utvidelse av USAs missilforsvar for å håndtere nye våpensystemer i Nord-Korea, Russland, Kina og andre land. President Donald Trump var selv til stede sammen med militære toppledere da det nye initiativet ble presentert i Pentagon torsdag....
18. januar 2019 Aldri mer
Skivebom i Sandbergsaken 
Per Sandberg trengte ikke å dra til Iran for å bli overvåket. Nye overvåkingsteknikker gjør det mulig å lokalisere mobilbrukere – uavhengig av hvor de befinner seg. Vi ser nærmere på denne utviklingen.
3. september 2018 Ny Tid
– Vi kan og bør lære av 9. april 1940
KRONIKK: Historien gjentar seg sjelden, men historiske begivenheter blir ofte trukket fram for å forklare samtiden. Til det gjør historien sin nytte - og vi bør lære av det som skjedde 9. april 1940. Av HEDDA BRYN LANGEMYR, prosjektdirektør i UTSYN For 500 år siden...
10. april 2018 Aldri mer
Ingen flere røde granatepler
Vann har politiske og sikkerhetsmessige aspekter i Midtøsten, og fremtidige kriger i denne regionen vil handle om nettopp vannressurser.
1. mars 2018 Ny Tid
Sterke og etterlengtede vitnemål
Ved å dokumentere den altfor lite kjente folkerettssaken mot Iran, gir dokumentaren et viktig og opprørende innblikk i det stadig sittende regimets systematiske brudd mot menneskerettighetene. 
17. mars 2016 Ny Tid
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL