Iran
123 henrettelser i Iran så langt i år
Minst 123 personer er henrettet i Iran i løpet av de første seks månedene i år. Bare 36 av dem har vært omtalt av lokale medier eller myndigheter.
fredag 15:00 Aftenposten
— FN-rapport «hvitvasker» iransk general
USA reagerer kraftig på en FN-rapport som konkluderer med at droneangrepet som tok livet av Irans fremste general, var ulovlig. – Det krever en spesiell type intellektuell uærlighet å presentere en rapport som fordømmer USA for å handle i selvforsvar, samtidig som den hvitvasker...
torsdag 06:25 Aldri mer
Iranske myndigheter tar grep etter 12.000 døde og 250.000 smittede
­
onsdag 16:17 Document.no
Iranske myndigheter tar grep etter 12.000 døde og 250.000 smittede
Etter sterk økning i coronasmitte har lederne i Iran valgt å forby bryllups- og begravelsesseremonier. Landet har mer enn 12.000 døde og 250.000 smittede.
onsdag 15:59 ABC Nyheter
Drapet på en kjent IS-forsker sjokkerer. Spekulasjonene går i retning av Iran.
Hisham al-Hashimi var kjent som en av verdens fremste eksperter på IS. Han var også rådgiver for Iraks nye statsminister. Mandag ble han skutt utenfor huset sitt.
tirsdag 14:43 $ Aftenposten
— USAs angrep på iransk general var ulovlig
USAs droneangrep som tok livet av den iranske generalen Qasem Soleimani og ni andre i Bagdad i januar, var et brudd på folkeretten, mener en FN-topp. USA oppga ikke tilstrekkelige bevis for noe umiddelbart forestående eller pågående angrep på amerikanske interesser for å...
tirsdag 06:46 Aldri mer
Greenell til Iran – Bruker dere masker før dere dytter homofile ned fra takene?
Geir Furuseth
mandag 10:00 Document.no
Godt forslag til Antifa og BLM
Geir Furuseth
mandag 09:12 Document.no
VERDEN

Sentrifugesenter i Iran rammet av brann
Iranske myndigheter innrømmer at en brann ved et atomanlegg rammet et nytt senter for produksjon av sentrifuger. Myndighetene har hittil nedtonet brannen, som startet torsdag. Men et bilde og en video som iransk TV har sendt, viser en brannskadd toetasjes murbygning med ødelagt tak ved atomanlegget ved...
mandag 07:50 Aldri mer
Vil beslaglegge olje på iranske skip
USAs justisdepartementet vil beslaglegge frakten på fire iranske oljeskip som er på vei mot Venezuela. Ordren fra justisdepartementet kommer i forbindelse med at forsyningene knyttes til Revolusjonsgarden, som står på USAs terrorliste. Et rettsdokument i forbindelse med saken viser til en...
fredag 3. juli Aldri mer
19 mistet livet i gasseksplosjon på helseklinikk i Teheran
Minst 19 mennesker har mistet livet i en kraftig eksplosjon på en helseklinikk i Irans hovedstad Teheran, opplyser redningstjenesten.
tirsdag 30. juni $ Aftenposten
13 døde etter gasseksplosjon i Teheran
Minst 13 mennesker har mistet livet i en kraftig eksplosjon på en helseklinikk i Teheran, melder nyhetsbyrået AP. Seks er såret.
tirsdag 30. juni NRK
Kraftig gasseksplosjon på helseklinikk i Teheran
Minst 13 mennesker har mistet livet i en kraftig eksplosjon på en helseklinikk i Irans hovedstad Teheran, opplyser redningstjenesten.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Netanyahu ber Assad holde seg unna Iran
Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer Syrias president Bashar al-Assad og sier Israel vil reagere hvis han tillater mer iransk innblanding i Syria.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Journalist dømt til døden i Iran
Iran har dømt journalisten Ruhollah Zam til døden. Han regnes som en av inspiratorene bak protestene mot regimet i 2017.
tirsdag 30. juni ABC Nyheter
Iran ber Interpol om å pågripe Trump for generaldrap
Iran har bedt Interpol om å arrestere president Donald Trump og 35 andre amerikanske tjenestemenn for drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani.
mandag 29. juni ABC Nyheter
Dyster rekord i Iran
Det siste døgnet har det vært et rekordhøyt antall coronadødsfall i Iran.
mandag 29. juni Dagbladet
Utsteder arrestordre på Trump
Bakteppet er at USA drepte general Soleimani og andre i et droneangrep i januar. Iran ber nå Interpol om hjelp.
mandag 29. juni TV 2
Iran vil pågripe Donald Trump
Iran har angivelig utstedt en arrestordre og bedt Interpol om hjelp for å pågripe USAs president Donald Trump.
mandag 29. juni Dagbladet
TV-stasjon: Iran vil ha Donald Trump arrestert
Iran har utstedt en arrestordre og bedt Interpol om hjelp til å arrestere president Donald Trump, ifølge TV-stasjonen Al Jazeera. Årsaken skal være drapet på toppgeneralen Qasem Soleimani.
mandag 29. juni VG
Halshuggingen av en 13-åring rystet Iran. Siden har æresdrapene bare fortsatt.
ISTANBUL/OSLO : Faren hugget hodet av sin 13 år gamle datter. Hvert år drepes 5000 jenter og kvinner for ærens skyld.
mandag 29. juni $ Aftenposten
Driving Lessons
– Sett deg inn i bilen, kjerring!
søndag 28. juni $ Aftenposten
Dansk TV 2: Norskiraner funnet skyldig i spionasje og planlegging av drap
Den 40 år gamle mannen er dømt for å ha hjulpet iransk etterretningstjeneste med å planlegge et drap på en eksiliraner bosatt i Ringsted i Danmark, melder danske TV 2.
fredag 26. juni VG
Norsk-iraner kjent skyldig i å ha planlagt drap på eksiliraner i Danmark
En 40 år gammel norskiraner er kjent skyldig i samarbeid med iransk etterretning om planleggingen av et attentat på en eksiliraner bosatt i Danmark.
fredag 26. juni ABC Nyheter
Israel og Emiratene samarbeider mot korona
To private selskaper i De forente arabiske emirater skal samarbeide med to israelske selskaper i kampen mot koronaviruset. Det var Israels statsminister Benjamin Netanyahu som først fortalte om samarbeidet mellom Israel og den arabiske golfstaten. Kort etter bekreftet nyhetsbyrået WAM i Dubai...
fredag 26. juni Aldri mer
Iranskstøttede militser arrestert i Irak
13 proiranske militssoldater er arrestert av irakiske sikkerhetsstyrker for å ha vært involvert i rakettangrep mot amerikanske interesser. Elitesoldater fra sikkerhetsstyrkene gikk sent torsdag kveld til aksjon mot en base i det sørlige Bagdad som brukes av den proiranske gruppa Kateeb Hezbollah....
fredag 26. juni Aldri mer
Iran passerer 10.000 coronadødsfall
Torsdag ble det klart at 134 flere har dødd etter å ha blitt smittet av coronaviruset i Iran. Dermed har antall døde passert 10.000. 
torsdag 25. juni ABC Nyheter
Over en million tilfeller i Jemen
Over en million mennesker kan allerede være smittet av koronaviruset i krigsherjede Jemen, ifølge London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM). I en rapport anslås det at det i et verst tenkelig scenario kan bli 85.000 koronarelaterte dødsfall i landet. James Cleverly, som i den...
tirsdag 23. juni Aldri mer
Bolton: USA settes i fare om Trump blir gjenvalgt
John Bolton sier president Donald Trump er svært skadelig for USA, og at høstens valg er siste mulighet til å beskytte landet mot ham. – Jeg håper han vil bli husket som en énperiodespresident som ikke kastet landet inn i en nedadgående spiral vi i ikke kan komme ut av,...
mandag 22. juni Aldri mer
Iransk dommer på flukt funnet død i Romania
En etterlyst iransk dommer er funnet død i Romania etter å ha falt ut av et hotellvindu i hovedstaden Bucuresti, opplyser politiet.
fredag 19. juni ABC Nyheter
FN anklager flere land for hemmelig våpensalg
Land som Storbritannia, USA, Kina og Israel er på listen over land som blir beskyldt av FN for å selge våpen som havner i hendene på militsgrupper i Kongo. Det enorme afrikanske landet som er like stort som Europa, har blitt rammet av en voldsbølge i den østlige delen. Volden...
fredag 19. juni Aldri mer
Hauken valgte feil øyeblikk å angripe
John Bolton anklager i sin nye bok demokratene for ikke å ha etterforsket Donald Trump grundig nok i riksrettssaken. Han sier de var drevet av politiske motiver. Hva var Boltons motiv for å være taus?
torsdag 18. juni VG
120 nye coronadødsfall i Iran – det høyeste på et døgn siden april
Iran har registrert 120 nye koronarelaterte dødsfall i løpet av et døgn. Det er den kraftigste økningen fra en dag til en annen siden april.
onsdag 17. juni ABC Nyheter
ASIA

Henrettes feil mann for USAs drap på general Qasem Soleimani?
ISTANBUL/OSLO : Iran skal henrette en mann som er dømt for å ha angitt militærlederen Qasem Soleimani til CIA. Opplysningene bidro til at USA kunne likvidere den mektige generalen 3. januar. Men henretter Iran feil mann?
søndag 14. juni NRK
Varsler tilbaketrekking av soldater fra Irak
USA lovet torsdag å redusere styrkene i Irak i løpet av de kommende månedene etter samtaler med myndighetene i landet. Det går fram av en fellesuttalelse fra amerikanske og irakiske myndigheter. – De to landene erkjenner at i lys av at det er gjort betydelige fremskritt i prosessen med...
fredag 12. juni Aldri mer
Vil sanksjonere internasjonale etterforskere
USAs president Donald Trump gir klarsignal for sanksjoner mot ansatte ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) som etterforsker mulige amerikanske krigsforbrytelser. En høytstående tjenestemann som ikke har lov til å uttale seg offentlig om ordren fra den amerikanske presidenten, sier ICCs...
torsdag 11. juni Aldri mer
Iran skal henrette mann etter USAs likvidering av general
Iran skal henrette en mann som er dømt for å ha hjulpet USA med å peke ut generalen som ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad 3. januar.
tirsdag 9. juni ABC Nyheter
Assad går etter mektig fetter
Syrias president Bashar al-Assad tviholder på makten i sitt krigsherjede land. I maktkampen inngår også en styrtrik fetter som anklages for korrupsjon. I august i fjor skjedde det som skulle bli starten på Assad-familiens kampanje for å vingeklippe familiens viktigste økonomiske...
tirsdag 9. juni Aldri mer
Ny smittebølge i Iran knyttes til bryllupsfest
Iran er blitt rammet av en ny smittebølge de siste dagene. Myndighetene mener smitten har spredt seg fra en bryllupsfest.
lørdag 6. juni VG
Ny smittebølge i Iran knyttes til bryllupsfest
Iran er blitt rammet av en ny smittebølge de siste dagene. Myndighetene mener smitten har spredt seg fra en bryllupsfest.
lørdag 6. juni ABC Nyheter
Trump: Fangeutveksling gjør Iran-avtale mulig
USAs president Donald Trump takker Iran for løslatelsen av en amerikansk veteran fra marinen og sier det viser at en avtale med Iran er mulig. – Vi har hentet hjem mer en 40 gisler og fanger siden jeg tok over som president. Takk, Iran! Det viser at en avtale er mulig! tvitrer Trump. To år i...
fredag 5. juni Aldri mer
Israelsk luftangrep i Syria
Minst ni mennesker ble torsdag drept i et israelsk luftangrep i Syria, ifølge en syrisk eksilgruppe. Det er minst fire syrere blant de drepte, melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Statlige syriske medier har ikke bekreftet at noen er drept. Men nyhetsbyrået Sana melder at angrepet rammet...
fredag 5. juni Aldri mer
Iran melder om smitterekord
Iranske myndigheter kunngjorde torsdag at landet har registrert 3.574 nye coronatilfeller, det høyeste daglige tallet som så langt er registrert.
torsdag 4. juni ABC Nyheter
Kina anklager USA for dobbeltmoral
Kina kaller rasismen i USA «en kronisk sykdom» og Iran ber president Donald Trump om «å stanse volden» mot eget folk.
mandag 1. juni ABC Nyheter
Drap på 14 år gammel jente ryster Iran
Iranske Romina Ashrafi (14) ble angivelig drept av sin egen far etter å rømt for å gifte seg med kjæresten sin.
fredag 29. mai TV 2
Shirin Ebadi: Iran kan bli det neste Nord-Korea
Hun var den første kvinnelige muslimske nobelprisvinneren og Irans første kvinnelige dommer. Nå lever Shirin Ebadi i eksil og ser hjemlandet blir mer og mer lukket, men også at en ny generasjon tar opp kampen mot regimet.
onsdag 27. mai NRK
Iransk tankskip fremme i Venezuela
Det første av fem iranske tankskip lastet med bensin kom lørdag kveld inn mot kysten av Venezuela.
søndag 24. mai $ Aftenposten
Iransk kjærestepar arrestert etter kyssing på hustak
Parkour-utøveren Alireza Japalaghy er kjent for å lage vågale videoer høyt over Tehrans gater. Men en video hvor han kysser en kvinne, ble for mye for myndighetene.
lørdag 23. mai NRK
Magnus Carlsen var i kjempetrøbbel før møtet med 16-årig iransk sjakkfenomen, men berget videre spill i egen turnering
Verdensmesteren var svært presset før det siste innledende partiet.
torsdag 21. mai $ Aftenposten
Magnus Carlsen var i kjempetrøbbel før møtet med 16-årig iransk sjakkfenomen, men berget videre spill i egen turnering
Verdensmesteren var svært presset før det siste innledende partiet.
torsdag 21. mai $ Aftenposten
Iran åpnet samfunnet igjen – nå kan en ny smittebølge være på vei
Iran åpnet samfunnet uten å ha på plass noen av de anbefalte forutsetningene. Nå øker antallet nye tilfeller av koronasmitte igjen.
tirsdag 19. mai $ Aftenposten
Leila Bayan ble utsendt til Iran og pisket. Staten dømt for brudd på torturbestemmelsen.
Une avslo asylsøknaden og sendte iranske Leila Bayat til Teheran hvor hun ble pisket. Nå er den norske staten dømt for brudd på torturbestemmelsen.
søndag 17. mai $ Aftenposten
Minst 19 døde da Iran ved et uhell avfyrte missil mot eget fartøy
Minst 19 personer mistet livet og 15 ble skadd da et iransk marinefartøy ble truffet av iransk ild ved et uhell under en militærøvelse i Omanbukta.
mandag 11. mai ABC Nyheter
Iran bekrefter dødsulykke under marineøvelse sør i landet
Iran bekrefter at én person er død og flere skadd på et mindre marinefartøy i en ulykke sør i landet. Ulykken skjedde under en militærøvelse med flere fartøy.
mandag 11. mai $ Aftenposten
Iran bekrefter dødsulykke
Iran bekrefter at én person er død og flere skadd på et mindre marinefartøy i en ulykke sør i landet. Ulykken skjedde under en militærøvelse med flere fartøy.
mandag 11. mai TV 2
Fyrte av missil mot eget støttefartøy
Lokale medier melder at et iransk marinefartøy ved en feiltakelse avfyrte et missil mot et annet marinefartøy søndag kveld. 40 personer kan ha mistet livet. Ifølge Daily Mail fant hendelsen sted under en militærøvelse i den sørlige delen av Iran. 40 er savnet De...
mandag 11. mai Aldri mer
Trump avviser begrensninger i hans krigsmakt
President Donald Trump har lagt ned veto mot et kongressvedtak som ville begrenset hans makt til å iverksette militære angrep mot Iran. I en uttalelse sier Trump at han la ned veto fordi vedtaket var basert på «misforståelser av fakta og lov». Avviser lovforståelse Trump...
torsdag 7. mai Aldri mer
Tidligere e-sjef ny statsminister i Irak
Iraks tidligere etterretningssjef Mustafa Kadhemi ble torsdag offisielt godkjent som landets nye statsminister, etter fem måneder uten regjeringssjef. Kadhemi ble utpekt 9. april og hadde da 30 dager på seg til å sette sammen en regjering som må godkjennes av Iraks splittede...
torsdag 7. mai Aldri mer
VERDEN

La ned veto om krigsmakt i Iran
President Donald Trump har lagt ned veto mot et Kongressvedtak som ville begrenset hans makt til å iverksette militære angrep mot Iran.
torsdag 7. mai TV 2
Iran bekymret for oppblussing av coronasmitte
Iranske myndigheter melder om økende koronasmitte og er bekymret for at en ny bølge er i ferd med å utvikle seg.
onsdag 6. mai ABC Nyheter
Iran kutter fire nuller for å bekjempe hyperinflasjon
Hyperinflasjon i Iran gjør at landets myndigheter skal kutte fire nuller fra verdien på landets valuta.
mandag 4. mai ABC Nyheter
Slik kom dansk politi på sporet av norskiraneren
Det var det planlagte offeret for attentatet som selv varslet om at han ble overvåket. Dansk politi mener han ville blitt drept hvis de ikke hadde grepet inn.
mandag 4. mai VG
Bekymring i Kabul – en tredel av 500 tilfeldige coronatester var positive
Afghanske myndigheter frykter at Kabul har svært mange uoppdagede coronatilfeller etter at en tredel av 500 tilfeldige personer testet positivt.
søndag 3. mai VG
Mindre smittespredning i Iran
Stadig færre får påvist coronasmitte i Iran, der helsemyndighetene lørdag meldte om det laveste antallet nye tilfeller siden 10. mars.
lørdag 2. mai ABC Nyheter
Denne rettssaken sender et kraftig signal til Iran
Fredag starter rettssaken mot en norsk statsborger som er tiltalt for å ha hjulpet iransk etterretningstjeneste med å planlegge drap i Danmark.
fredag 1. mai TV 2
Rettssaken mot norskiraner har startet: Tiltalt for spionasje og planlegging av drap
Den 40 år gamle norskiraneren som er tiltalt for å ha hjulpet iransk etterretningstjeneste med å planlegge et drap i Danmark, har i dag møtt i retten i Roskilde. Sikkerheten omtales som massiv.
fredag 1. mai VG
Iran advarer USA om at de vil svare på provokasjon
Iran vil ødelegge amerikanske krigsskip dersom sikkerheten deres blir truet, advarer Revolusjonsgardens kommandant Hossein Salami.
torsdag 23. april ABC Nyheter
USA truer Iran etter satellittoppskyting
Forholdet mellom USA og Iran spisser seg til etter at Iran meldte at landet, for første gang, har skutt ut en militær satellitt som går i bane i verdensrommet.
onsdag 22. april ABC Nyheter
Trenger du en pause? Drøm deg bort med disse bildene
Det er ikke sikkert det blir så mye reising på oss fremover. Da er det godt å se tilbake på de gode minnene man har, og å dele dem.
onsdag 22. april $ Aftenposten
Trump gir ordre om å senke iranske fartøy
President Donald Trump sier at han har beordret USAs marine til å senke iranske båter dersom de trakasserer amerikanske marinefartøy.
onsdag 22. april ABC Nyheter
Iran skjøt opp satellitt
Iran har etter flere mislykkede forsøk klart å sende en militær satellitt opp i bane, ifølge landets revolusjonsgarde.
onsdag 22. april TV 2
Iran vil tillate pilegrimsreiser på tross av smitterisiko
Når den hellige fastemåneden Ramadan innledes på torsdag, har mange muslimske land forbudt pilegrimsreiser av frykt for koronasmitte. Men Iran vil sende pilegrimer til hellige steder i Irak og Syria.
tirsdag 21. april NRK
Melder om israelsk rakettangrep i Syria
Flere israelske missiler er stanset av syrisk luftforsvar ved den historiske byen Palmyra i Homs-provinsen, melder syriske statlige medier. Siden krigen i Syria startet i 2011, har Israel gjennomført hundrevis av angrep mot Syria. Angrepene har vært rettet både mot syriske regjeringsstyrker og...
tirsdag 21. april Aldri mer
Iran og USA trapper opp ordkrigen
Iran bekrefter nå at deres marine kom svært nær flere av USAs krigsskip i forrige uke, og kaller USA «terrorister». Nord-amerikanerne sier episoden var «farlig» og «provoserende».
mandag 20. april ABC Nyheter
Broren er fengslet. Moren kuttet kontakten. Men Masih Alinejad (44) har ingen planer om å stoppe.
Først fikk hun kvinner i hele Iran til å kaste hijaben. Nå vil hun kaste det islamske prestestyret.
søndag 19. april $ Aftenposten
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL