Irak
Hun ble misbrukt av IS, men kom seg ut av fangenskapet. I Tyskland møtte hun en av terroristene som «eide» henne i 10 uker.
MOSUL/ISTANBUL : IS-medlemmer som tok jenter som slaver, kan ha kommet seg til Europa. Tysk politi har etablert en spesialenhet for å finne dem.
søndag 09:40 $ Aftenposten
Vestlige ambassadører innkalt på teppet i Iran
Iran har innkalt ambassadørene fra Danmark, Nederland og Storbritannia på teppet etter angrepet på en militærparade lørdag der 25 mennesker ble drept.
søndag 07:20 $ Aftenposten
Demonstrantene i Irak blir skutt og slått. Det er på tide å våkne! | Mohtadin Al-Anbary
Si ;D-innlegg: Det er snart 15 år siden vi fikk demokrati i landet. Likevel er det bare blitt verre og verre for innbyggerne i Irak.
onsdag 12. september Aftenposten
Mange drepte både i Iran og Irak
Minst 16 mennesker ble drept og flere titalls såret da den iranske revolusjonsgarden (IRCG) skjøt med artilleri mot en leir for iransk-kurdiske flyktninger i den irakiske byen Koya lørdag.
søndag 9. september Document.no
Hvem drepte familien på ferie?
En mor, far og en bestemor ble likvidert i sin egen bil – først åtte timer etter drapene oppdaget politiet den 4 år gamle jenta som hadde gjemt seg under sin døde mors skjørt. Dette er politiets teorier.
mandag 3. september VG
Store demonstrasjoner mot innvandrervolden i Chemnitz
Den siste uken har den tidligere østtyske byen Chemnitz opplevd at tusenvis av mennesker har demonstrert i gatene mot den
søndag 2. september Frieord
Bagdad er en by hvor jeg fikk egne fordommer i fleisen
New York er akkurat som på film. Paris er like romantisk som vi drømmer om, og London er en like kul by som vi tror den er. Men hva med Bagdad?, spør TV 2s reporter Kadafi Zaman.
fredag 31. august TV 2
Se hva som foregår bak kamera: Slik jobbet TV 2 i Irak
TV 2 ha vært på reportasjereise i Irak hvor vi har intervjuet statsministeren, besøkt de norske soldatene som kjemper mot IS og laget innslag fra Bagdad. Se hva som foregår bak kamera på en slik tur.
fredag 31. august TV 2
VERDEN

IS drepte Sanas (64) fem sønner
Da Den Islamske Stat (IS) rev vekk Sanas fem sønner, mistet 22 barn fedrene sine. Nå handler livet til Sana om å ta vare på barnebarna – uten særlig hjelp fra myndighetene.
mandag 27. august VG
IS drepte Sanas (64) fem sønner – nå tar hun seg av 22 barnebarn
Da Den Islamske Stat (IS) rev vekk Sanas fem sønner, mistet 22 barn fedrene sine. Nå handler livet til Sana om å ta vare på barnebarna – uten særlig hjelp fra myndighetene.
mandag 27. august VG
Her bidrar norske soldater i kampen mot IS
AIN AL-ASAD FLYBASE/IRAK : Kampen mot terrorgruppa IS er ikke over. Rundt 60 norske soldater er i den farligste provinsen i Irak for å støtte irakernes jakt på IS-krigere. Det betyr også skarpe oppdrag.
torsdag 23. august TV 2
Her bidrar norske soldater i kampen mot IS
Kampen mot terrorgruppa IS er ikke over. Rundt 60 norske soldater er i den farligste provinsen i Irak for å støtte irakernes jakt på IS-krigere. Det betyr også skarpe oppdrag.
torsdag 23. august TV 2
Tidligere IS-slave måtte flykte igjen: – Gisseltageren fant meg i Tyskland
Jesidi-kvinnen Ashwaq (19) sier at hun har truffet på sin tidligere gisseltager to ganger etter at hun flyktet til Tyskland.
tirsdag 21. august VG
Møtte IS-krigeren som holdt henne som slave på gaten i Tyskland
Ashwaq Haji flyktet til Tyskland etter å ha blitt solgt som slave til IS. Håpet var å starte et nytt liv etter å ha blitt misbrukt og torturert på det groveste. Så møter hun IS-krigeren hun flyktet fra, på gaten i Tyskland.
lørdag 18. august NRK
Walid al-Kubaisi: Den milde stemmen utenfra | Bernt Hagtvet
Walid al-Kubaisi forsøkte å gi det norske en farge av det siviliserte Midtøstens kultur – og beriket oss alle.
mandag 13. august $ Aftenposten
British Museum returnerer plyndrede gjenstander til Irak
British Museum gir tilbake opp mot 5.000 år gamle plyndrede antikviteter til Irak, etter å ha funnet tempelet de stammer fra.
mandag 13. august $ Aftenposten
Han tok aldri taktiske hensyn
Walid al-Kubaisi er død. Vi skylder ham en stor takk.
onsdag 1. august VG
Iraks savnede er såret som ikke vil gro | Knut Vollebæk
Letingen etter savnede i Irak må inn i nasjonal lovgivning. Bare slik kan man sikre rettighetene til de etterlatte.
tirsdag 31. juli $ Aftenposten
Sadaa (14) forsvant under krigen mot IS. Hun er én av 25.000 savnede.
MOSUL/DOHUK : Hvor ble det av en 14 år gammel jente som var slave hos IS? Vår leting avdekker hvor lite myndighetene gjør for å finne Iraks savnede.
søndag 22. juli $ Aftenposten
Mirakelgutten Tomas unnslapp IS – nå drømmer han om å bli som Ronaldo
DOHUK/SINJAR : For et knapt år siden kom han så vidt levende ut av IS-fangenskap. Nå er Tomas (11) kaptein på fotballaget.
fredag 20. juli $ Aftenposten
Straff terrorister der de er
IS’ terrorstat er borte, men mange av morderne går fri. Norge bør ta initiativ til å opprette spesialdomstoler i Irak og Nord-Syria.
torsdag 21. juni VG
Tiden renner ut for yezidiene
Yezidienes hjem i Sinjarområdet ligger i ruiner etter Den islamske Stats herjinger. Norge og andre rike land må hjelpe dem med gjenreising.
mandag 18. juni VG
Hvordan beskytte forfulgte minoriteter? | Guri Hjeltnes
Man må ta tak i de underliggende årsaker til forfølgelse hvis man skal forebygge nye overgrep mot etniske og religiøse minoriteter.
søndag 17. juni $ Aftenposten
Sivile drept i luftangrep nordøst i Syria
Minst ti sivile, blant dem tre barn, er drept i et USA-ledet luftangrep mot en IS-kontrollert landsby nordøst i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
tirsdag 12. juni $ Aftenposten
Tysklands innenriksminister etter drap på jente (14): – Har ikke kontroll over asylsituasjonen
En irakisk asylsøker (20) har siden lørdag kveld sittet i varetekt i Tyskland, mistenkt for drapet på en 14 år gammel jente. Drapet ryster Tyskland, og har antent den allerede opphetede asyldebatten i landet.
søndag 10. juni VG
Reuters: Seks personer drept på grensen mellom Irak og Iran
Den iranske revolusjonsgarden drepte væpnede personer som krysset grensen fra Irak.
søndag 10. juni $ Aftenposten
Iraks valgvinner vil ruste ned
Sjiapredikanten Moqtada al-Sadr, hvis allianse vant valget i Irak, oppfordrer til en nasjonal nedrustningskampanje.
søndag 10. juni $ Aftenposten
Drapsmistenkt iraker (20) tilbake i Tyskland
Irakeren som er mistenkt for å ha voldtatt og drept ei 14 år gammel tysk jente, ble straks tatt inn til avhør etter at han ble deportert tilbake til Tyskland.
søndag 10. juni $ Aftenposten
Drap på jente (14) ryster Tyskland - asylsøker pågrepet i Irak
Den irakiske asylsøkeren (20) som er mistenkt for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel tysk jente er pågrepet i Irak, og sendt tilbake til Tyskland. Angela Merkels motstandere krever nå en endring i asylpolitikken.
lørdag 9. juni VG
Drap på 14 år gammel jente ryster Tyskland - asylsøker pågrepet i Irak
Den irakiske asylsøkeren (20) som er mistenkt for å ha voldtatt og drept en 14 år gammel tysk jente er pågrepet i Irak, og sendt tilbake til Tyskland. Angela Merkels motstandere krever nå en endring i asylpolitikken.
lørdag 9. juni VG
Helsearbeidere angripes på jobb: «Dette er den nye normalen»
ISTANBUL De siste to årene er sykehus og helsepersonell blitt angrepet 1200 ganger, ifølge Røde Kors. – Vi flagger ofte på halv stang, sier generalsekretær Bernt Apeland.
lørdag 9. juni VG
20 drepte og 128 skadd i eksplosjon i Bagdad
Minst 20 mennesker ble drept og 128 skadet, etter at to bomber skal ha gått av ved siden av et ammunisjonslager i en shia-moské i Sadr-byen i Bagdad, onsdag kveld. Ammunisjonslageret skal ha tilhørt Muqtada al-Sadr.
torsdag 7. juni Document.no
Bekymret over dype uenigheter i NATO
STOLTENBERG BEKYMRET: NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg er bekymret over de stadig sterkere motsetningene som viser seg mellom USA og andre NATO-land. Det sa han på en pressekonferanse i Brussel onsdag. Arkivfoto: NATO De store uenighetene mellom USA og andre NATO-land bekymrer alliansens...
torsdag 7. juni Aldri mer
ASIA

Fransk kvinne dømt til livstid i fengsel i Irak
En fransk kvinne ble lørdag dømt til livsvarig fengsel av en irakisk domstol for å angivelig være medlem av den ytterliggående jihadistgruppen IS.
søndag 3. juni $ Aftenposten
– Hent IS-barna hjem før det er for sent
Rundt 20 små gutter og jenter har blitt født i Syria og Irak. Foreldrene er IS-krigere med norsk statsborgerskap.
lørdag 2. juni TV 2
Norske Aisha vervet seg til IS – nå vil hun hjem til Norge
100 personer reiste fra Norge for å bli en del av terrororganisasjonen IS. Nå er 30 av dem igjen i de krigsherjede områdene.
onsdag 30. mai TV 2
Norske styrker avbrøt trening av syrisk milits etter «alvorlig hendelse»
En hittil ukjent «alvorlig hendelse» blant norsktrent milits som har kjempet mot IS i Syria og Irak, førte til at Norge midlertidig avbrøt treningen.
tirsdag 29. mai $ Aftenposten
Kalifatets slave
Marerittet starter den 3. august 2014. Sherihan Rasho Ali er en av flere tusen jesidiske kvinner og barn som blir tatt til fange av IS i Nord-Irak.
søndag 27. mai $ Aftenposten
To svenske menn kan være henrettet av IS
I en nylig publisert propagandafilm for IS blir flere menn skutt for åpent kamera. Svenske myndigheter frykter at to av dem er svenske statsborgere som har vært savnet i Nord-Irak siden desember.
søndag 27. mai NRK
Minst syv drept i selvmordsangrep i Irak
Minst syv personer har blitt drept av en selvmordsbombe i en park i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser irakiske tjenestemenn.
torsdag 24. mai $ Aftenposten
Leder Irak-valget
Den tidligere anti-amerikanske militslederen, Muqtada al-Sadr, leder an til å vinne det irakiske valget. Det kan komplisere USAs arbeid for å forhindre en ny IS-opptrapping i landet.
torsdag 17. mai VG
Tidligere anti-amerikansk militsleder leder valget i Irak
Den tidligere anti-amerikanske militslederen, Muqtada al-Sadr, leder an til å vinne det irakiske valget. Det kan komplisere USAs arbeid for å forhindre en ny IS-opptrapping i landet.
torsdag 17. mai VG
Iraks nye sterke mann
Hverken USA eller Iran har grunn til å glede seg over valgresultatet i Irak. Vinneren er en religiøs, populistisk nasjonalist som har brutt med dem begge.
torsdag 17. mai VG
Al-Sadr mot overraskende valgseier i Irak
Statsminister Haider al-Abadi ser ut til å ha gått på et kraftig nederlag under lørdagens parlamentsvalg i Irak.
mandag 14. mai NRK
Fem IS-ledere pågrepet
Irakiske etterretningsagenter skal ha brukt en meldings-app på en IS-leders mobiltelefon til å lokke fire andre IS-ledere i en felle. Nå er alle fem pågrepet i Irak.
fredag 11. mai VG
IS-ledere lurt i felle
Irakisk etterretning skal ha brukt en IS-leders mobiltelefon til å lokke fire andre ledere i en felle. Nå er alle fem pågrepet.
torsdag 10. mai NRK
– Vellykket innsats mot ISIL
VELLYKKET NORSK INNSATS MOT ISIL: – Innsatsen mot ISIL har hittil vært vellykket, men konfliktene i Irak og Syria har sammensatte årsaksforhold, og skifter raskt karakter, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, som opplyste Stortinget om at nye bidrag blir vurdert. Foto: REGJERINGEN –...
onsdag 2. mai Aldri mer
Amnesty: Straffer mistenkte for IS-tilknytning med seksuelle overgrep
Ny rapport fra Amnesty International skildrer redselsfull behandling av irakiske kvinner mistenkt for å ha tilknytning til IS.
tirsdag 17. april VG
Amnesty-rapport: Straffer irakiske kvinner for IS-tilknytning med vold og overgrep
Ny rapport fra Amnesty International skildrer redselsfull behandling av irakiske kvinner mistenkt for å ha tilknytning til IS.
tirsdag 17. april VG
– Vi kan og bør lære av 9. april 1940
EN VERDEN I ENDRING: Vi må trekke relevant lærdom av historien og hendelsene som skrives inn i historien fortløpende. Aktuelle og historiske hendelser – som drapsforsøket i Salisbury (bildet), terrorhandlingene i USA 11. september, krigene i Midt-Østen og andre konflikter kan i...
tirsdag 10. april Aldri mer
Norske soldater drepte selvmordsbomber: – Spot on. Jævlig bra jobbet
- Soldatene må ha rett til å forsvare seg selv når de blir utsatt for trusler eller beskutt, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
tirsdag 3. april TV 2
Forsvarssjefen: – Helt nødvendig aksjon
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen kommenterer videoen som viser norske soldater fra Telemark bataljon som åpner ild mot en selvmordsbomber.
tirsdag 3. april TV 2
Her dreper norske soldater en selvmordsbomber i Irak
Soldatene fra Telemark bataljon åpner ild mot bilen, og kulene slår inn i kjøretøyet før det sprenges i luften.
tirsdag 3. april TV 2
Her dreper norske soldater en selvmords­bomber i Irak
Forsvaret offentliggjør for første gang videoopptak av norske soldater i kamp med IS-krigere. Et av dem viser hvordan nordmennene drepte en selvmordsbomber fra terrorgruppen IS under et angrep.
mandag 2. april NRK
Her gjemmer trolig IS-lederen seg
IS er knust militært, men har gått tilbake til sin gamle strategi for å gjennomføre terroraksjoner, forteller eksperter til TV 2.
mandag 2. april TV 2
Her gjemmer trolig IS-lederen seg
IS er knust militært, men de har gått tilbake til sin gamle strategi for å gjennomføre terroraksjoner, forteller eksperter til TV 2.
søndag 1. april TV 2
Opplevde terroren på Utøya, mens kusinen i Irak aldri har hørt skudd
ERBIL, IRAK : Etter at Lara Rashid mistet søsteren sin på Utøya, har hun reist for å finne seg selv. Nå er turen kommet til landet hun er født i, irakisk Kurdistan.
tirsdag 27. mars NRK
«Krigshisser» blir Trumps nye nasjonale sikkerhetsrådgiver
WASHINGTON, D.C. Donald Trump gikk til valg på at Irak-krigen var meningsløs. Nå ansetter han likevel John Bolton, som fremdeles snakker varmt om krigen.
fredag 23. mars VG
VERDEN

Dette møtte TV 2-fotografen da han kjørte rundt i Mosul
I juli i fjor ble terrorhæren IS bekjempet i Mosul i Irak. Det siste intense slaget stod i gamlebyen. Syv måneder senere har nesten ingen av innbyggerne flyttet tilbake. Store deler av byen ligger i ruiner. I denne mobilvideoen filmet av TV 2s fotograf Ole Enes Ebbesen viser hva innbyggere som kommer...
torsdag 8. mars TV 2
Hysj-kontrollen bør styrkes, ikke svekkes
SATELITTOVERVÅKING: NRK har rettet søkelyset mot Etterretningstjenestens anlegg på Eggemoen utenfor Hønefoss, kalt Forsvarets stasjon Ringerike, som driver innhentingsarbeid rettet mot såkalt satelittbasert kommunikasjon. Ikke alle er enige i at det kritiske søkelyset er...
mandag 5. mars Aldri mer
Norge stiller opp mot massevoldtekter i Irak
MÜNCHEN utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) slår alarm om at flyktningkvinner som vender hjem til områder IS kontrollerte i Irak, utsettes for voldtekt og annen seksualisert vold.
lørdag 17. februar VG
USA vil returnere fremmedkrigere til hjemlandet. Men Norge sier nei
BRUSSEL USA vil at hjemlandene skal ta tilbake flere hundre fremmedkrigere som sitter i midlertidige leire i Irak og Syria. Men forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier nei for Norges del.
torsdag 15. februar VG
Saddam Husseins datter på ettersøkt-liste i Irak
Dattera av den tidligere diktatoren står på ei liste over Iraks 60 mest ettersøkte personer. Raghad Hussein svarer at hun vil saksøke de som fornærmer henne.
mandag 5. februar NRK
Strava-avsløringen: Forsvaret kontakter alle norske styrkesjefer i utlandet
Forsvaret ber 13 militære ledere om å bevisstgjøre soldatene på hvordan de bruker apper som kan avsløre hvem og hvor de er.
torsdag 1. februar NRK
NRK: Treningsapp avslørte identiteten til norsk soldat
De siste dagene har treningsappen «Strava» fått mye oppmerksomhet etter å ha avslørt plasseringen til britiske og amerikanske militærbaser. Nå har også identiteten til flere soldater blitt avslørt gjennom appen.
tirsdag 30. januar VG
Dobbelt selvmordsangrep i Bagdad
To selvmordsbombere gikk til angrep i sentrum av den irakiske hovedstaden Bagdad i morgentimene mandag.
mandag 15. januar TV 2
27 drept i selvmordsangrep i Bagdad
Minst 27 mennesker er drept og 90 skadet i to selvmordsangrep mandag i den irakiske hovedstaden.
mandag 15. januar NRK
Her er flyktningbarnet som forsøkte å knivdrepe en politimann i Stockholm
En siktelse er nå laget mot Muhammad Hussaini, som den 31. august i fjor, knivhugg en politimann på Medborgarplatsen i
torsdag 11. januar Frieord
Oppgjørets time: VG fulgte IS-rettssaker i Mosul
TAL KEIF, MOSUL De tiltalte sier de tilsto under tortur, men det tok likevel kun en halvtime før de ble dømt til døden.
mandag 1. januar VG
Stoltenberg: Slik blir NATOs nye rolle når krigen mot IS er over
NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at landene som har nedkjempet IS i Irak og Syria, nå må være forberedt på at organisasjonen endrer strategi til terror og opprørsvirksomhet.
30. desember 2017 VG
Hamoudi (8 md.) skal ha blitt brukt for å lokke soldater i IS-felle
MOSUL Babyen skal ha blitt plassert midt på gaten som agn for irakiske soldater. På hustakene rundt lå IS-snikskyttere klare.
18. desember 2017 VG
AFP: Svenske blant 38 henrettede i Irak
Irak har henrettet 38 menn som var funnet skyldige i å tilhøre IS eller al-Qaida. Den ene av dem var ifølge en fengselskilde svensk statsborger.
14. desember 2017 VG
Broren til norsk borger fengslet i Irak: – Ble frikjent
Broren til den norsk-irakske journalisten Samir Obeid, som har vært fengslet i Irak i flere uker, sier at Obeid mandag ble frikjent.
11. desember 2017 VG
Iraks statsminister erklærer seier over IS
Den irakiske statsministeren Haider al-Abadi sier krigen mot IS i Irak er over.
9. desember 2017 VG
Dette er Iraks nye krigere: – Vi vil ta hevn
ZINANA Gjemt bak fjell, dypt inn i den irakiske ørkenen planlegger 500 kurdiske soldater sin revansj.
6. desember 2017 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL