Irak
Norge var med på å ta den siste IS-bastionen i Irak
Norske spesialsoldater har vært tett på kampene i det endelige slaget om den irakiske byen Rawa. Selv om den siste IS-byen er erklært frigjort, er trusselnivået «skyhøyt».
18:45 NRK
– Minst 32 menneske drepne i bilbombeangrep
– Minst 32 menneske er drepne i eit bilbombeanrgep på ein travel marknadsplass i byen Tuz Khurmatu sør for Kirkuk, opplyser irakiske politikjelder til nyheitsbyrået AFP.
16:47 NRK
Missekandidater skapte sterke reaksjoner med denne selfien
De to missekandidatene fra Irak og Israel traff en nerve da de la ut et bilde på sosiale medier.
lørdag 13:53 TV 2
Norsk journalist fengslet i Irak: – Stilles for retten uten tilgang på advokat
Samir Obeid skal stilles for retten tirsdag, ifølge familien. Hverken de eller hans advokat skal ha fått kontakt med ham mens han har vært fengslet.
tirsdag 14. november VG
Arif fikk bilde av niesen få timer før jordskjelvet – nå er hun død
STOVNER : Familien til Arif Bawecani er i sorg etter at jordskjelvet rammet kurdiske områder i Iran og Irak søndag kveld.
mandag 13. november NRK
Minst 200 døde etter jordskjelv i Iran og Irak
Minst 200 personer omkom i jordskjelvet på grensen mellom Iran og Irak søndag, melder iranske medier. nærmere 2500 mennesker skal være skadd. Skjelvet med en styrke på 7,3 kunne merkes i store deler av Midtøsten.
mandag 13. november NRK
over 400 døde i jordskjelv
Minst 407 personer har omkommet, og over 6000 er skadet i et jordskjelv i Nord-Irak. Skjelvet skal ha hatt en styrke på 7,2, og mange skal fortsatt være begravet i ruinene.
søndag 12. november TV 2
Minst 30 døde i jordskjelvet i Nord-Irak
Minst 30 personer omkom i jordskjelvet i Nord-Irak, opplyser myndighetene. Skjelvet med en styrke på 7,2 kunne merkes i store deler av Midtøsten.
søndag 12. november NRK
VERDEN

Minst seks døde i jordskjelvet i Nord-Irak
Minst seks personer omkom i jordskjelvet i Nord-Irak, opplyser irakisk TV. Skjelvet med en styrke på 7,2 kunne merkes i store deler av Midtøsten.
søndag 12. november NRK
Minst 530 døde etter jordskjelv i Irak og Iran: – Folk trodde det var krig
Dødstallene fortsetter å stige etter det kraftige jordskjelvet like ved grensen til Iran søndag kveld. Hjelpemannskapene leter fortsatt i ruinene.
søndag 12. november VG
Stoltenberg: 95 prosent av IS-territoriet er gjenerobret
BRUSSEL Den internasjonale koalisjonen mot IS markerer nå at 95 prosent av områdene som IS holdt i Irak og Syria, er tatt tilbake. Men nå venter en seig kamp mot mer terror.
fredag 10. november VG
Holder alle muligheter åpne etter IS' fall
Terrororganisasjonen IS er nå nedkjempet på slagmarken. I arbeidet med å sikre stabilitet og fred holder Norges forsvarsminister alle muligheter åpne.
torsdag 9. november TV 2
Norges forsvarsminister etter IS-bekjempelsen: – Jeg er åpen for mange løsninger
BRUSSEL/OSLO : Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier til TV 2 at han ikke vil utelukke noen muligheter når arbeidet med å sikre stabilitet i tidligere IS-kontrollerte områder tar til.
torsdag 9. november TV 2
Macron tror på snarlig seier over IS
Frankrikes president sier Den islamske stat står overfor et totalt nederlag i Syria og Irak, men advarer mot å tro at kampen mot jihadistene er over.
torsdag 9. november NRK
Nordmann står frem som kriger for den terrorstemplede PKK-geriljaen
26-åringen Karl Håkon fra Norge erklærer i en propagandavideo overgang til PKK-geriljaen som er stemplet som terrororganisasjon av EU, USA og NATO. Han oppfordrer andre til å slutte seg til PKK, men risikerer selv fengsel ved retur til Norge.
mandag 6. november NRK
Erdogan lover å «knuse alle terrorleire» i Syria og Irak
ISTANBUL Tyrkia vil kunne innlede militæroperasjoner «når som helst», varsler president Recep Tayyip Erdogan.
lørdag 4. november VG
Norsk journalist fengslet i Irak
Den norsk-irakiske journalisten Samir Abeid ble pågrepet av irakiske sikkerhetsstyrker i Bagdad 22. oktober, ifølge Den internasjonale journalistføderasjonen.
fredag 3. november TV 2
– Nordmann fengslet i Irak
UD er gjort kjent med at en nordmann er arrestert i Irak. De jobber med å få bekreftet opplysningene og eventuelt få besøke vedkommende, men vil ikke kommentere saken ytterligere.
torsdag 2. november TV 2
Forlot Norge for å bygge Kurdistan
DUHOK, IRAK : For 12 år siden valgte familien Atroushi å flytte til Kurdistan. Etter den siste uken har de mistet håpet og lurer på om Norge likevel er fremtiden.
søndag 29. oktober NRK
Generalen som slåss mot sine egne
Bashiqa, Irak : General Noor al-Din har i tre år ledet sine kurdiske peshmerga-styrker i kampen mot IS i Irak. Møysommelig gjenerobret de by for by. Nå pågår en ny kamp – mot sine tidligere kolleger og allierte i den irakiske hæren.
søndag 29. oktober NRK
Barzani går av som president for irakisk Kurdistan
Masoud Barzani sier han går av som president for Kurdistan etter den omstridte folkeavstemningen om uavhengighet for den selvstyrte irakiske regionen.
søndag 29. oktober NRK
– Vi kjempet imot IS. Og dette er takken?
Tusenvis av kurdere flykter etter at den irakiske regjeringshæren tok Kirkuk denne uken. – Jeg har seks barn, men vet ikke hvor de er, sier en tidligere soldat på flukt.
søndag 22. oktober NRK
Sjia-militser barket sammen med peshmerga i strategisk landsby
Tankser, tunge kjøretøy og artilleri ble brukt da sjiamuslimske militser forsøkte å ta grenselandsbyen Altun Kupri fra kurderne i Nord-Irak.
lørdag 21. oktober VG
Irakiske kurdere åpner for samtaler med Bagdad
Kurdiske myndigheter i Irak ønsker forhandlinger. Det skjer etter at Iraks hær har tatt kontroll over flere områder, inkludert oljeanlegg, i nord.
torsdag 19. oktober VG
Peshmerga-talsmann til VG: – Vesten har sviktet oss
ISTANBUL Etter 48 timer er lynoffensiven i Nord-Irak over. Kurdernes president Barzani lover at uavhengighetskampen ikke var forgjeves.
onsdag 18. oktober VG
Familie med tre multihandikappede barn kan bli utvist til Irak: – Vil aldri klare å redde dem der
Søsknene Zhiyar (18), Diyar (19) og Banav (15) er multifunksjonshemmede og har omfattende hjelpebehov. Nå risikerer de å bli sendt tilbake til Irak.
onsdag 18. oktober VG
Irak vil ta tilbake «hver eneste meter» fra kurderne
ISTANBUL Mandag heiste den irakiske hæren flagget i oljebyen Kirkuk etter en lynoffensiv. Natt til tirsdag tok de den kurdiske byen Sinjar.
tirsdag 17. oktober VG
Voldtok for å gjøre dem til muslimer
En Yazidi-sexslave har beskrevet hvordan IS-terrorister fortalte fangene at de måtte voldtas for å bli konvertert til islam.
mandag 16. oktober Frieord
Irakisk milits-talsmann til VG: – Kan utvikle seg til blodig borgerkrig
ISTANBUL Slaget om oljebyen Kirkuk i Nord-Irak er i full gang. En kurdisk general melder om flere drepte.
mandag 16. oktober VG
Irakiske regjeringsstyrker har startet offensiv mot kurdisk oljeby
Ifølge irakiske statlige medier har regjeringsstyrker nå tatt seg inn i kurdiskkontrollerte områder rundt Kirkuk.
mandag 16. oktober VG
Irak hisser til angrep mot kurdisk oljeby
ISTANBUL Bagdad-regjeringen tilgir ikke at kurderne stemte for uavhengighet. Nå forbereder de seg på å angripe sine landsmenn. Begge sider har fått norsk trening.
fredag 13. oktober VG
De siste flyktningene fra IS i Irak: Rømte til fots med tre barn
DIBIS Flyktninger strømmer ut fra det siste området IS kontrollerer i Irak.
lørdag 30. september VG
USA avbryter aksjon mot strandet IS-konvoi i den syriske ørkenen
Det amerikanske militæret har avsluttet luftovervåkningen av bussene med hundrevis av IS-krigere og deres familier som de siste ti dagene har stått fast midt ute i ingenmannsland i ørkenen øst i Syria.
lørdag 9. september VG
ASIA

Hundrevis av IS-krigere skulle evakueres i byttehandel - nå står konvoien fast i ingenmannsland
Elleve busser fulle med IS-krigere og deres familier er strandet i den syriske ørkenen på niende døgnet. Samtidig bomber amerikanske krigsfly individer som beveger seg for langt fra konvoien - enten det er for å stikke av eller gå på do.
torsdag 7. september VG
Storbritannia nekter 150 jihadister å komme «hjem» fra Midtøsten
Mer enn 150 mistenkte jihadister og andre kriminelle har fått sitt britiske statsborgerskap tilbakekalt og vil ikke få komme tilbake til Storbritannia, ifølge The Sunday Times.
fredag 11. august Frieord
Slik vil kinesiske DJI regulere bruken av verdens droner
DJI, verdens største droneprodusent, lanserte i forrige måned et nytt verdensomspennende system for å kontrollere hvor du kan fly DJI-dronen din og hvor du ikke kan fly den. Helt siden utbredelsen av kommersielle droner for alvor fikk fart for få år siden, har et av de store...
onsdag 2. august NRK
Cyberkalifatet
IS er i ferd med å tape krigen om sitt forjettede land. Men det betyr ikke slutten for terrorgruppen.
mandag 31. juli VG
Mor inviterte flyktningbarn hjem – da ble familiens 14-årige datter voldtatt
En kvinne bestemte seg for å invitere en gruppe flyktningbarn til sitt hjem, der hun også bodde med sine døtre. Det endte med at hennes 14-årige datter ble voldtatt på rommet sitt av en 25-årig arabisk mann. Den dømte voldtektsmannen får imidlertid bli i Sverige.
fredag 28. juli Frieord
MIDTØSTEN: Irakisk Kurdistan kan bli uavhengig
Masoud Barzani, presidenten for den irakiske kurdiske regionalregjeringen (IKRG), har annonsert en folkeavstemning om uavhengighet som vil bli avholdt 25. september i år. «Folkeavstemningen om hvorvidt de kurdiske områdene skal skille seg fra Irak vil bli avholdt i de tre områdene som...
fredag 7. juli Frieord
Norske militære styrker har gått inn i Syria
Det meldes nå at bevæpnede norske styrker har gått inn i Syria fra den irakiske grensen. Soldatene er endel av operasjon Inherent Resolve, som er ledet av USA og hvor Norge har bidratt siden 2015.
søndag 21. mai Frieord
IS modererer seg – kutter ører i stedet for å drepe desertører
Årsaken er at Den islamske staten er hardt presset under de irakiske styrkenes angrep mot byen, og trenger så mange terrorister til å forsvare den okkuperte byen som mulig. Terrorgruppen har fjernet et øre fra 33 av sine «soldater» som ble fanget i det de forsøkte å...
lørdag 29. april Frieord
Islamister mistenkes for bombeangrepet mot Borussia Dortmund
Ifølge den tyske avisen Die Welt så er de mistenkte en irakisk og en tysk statsborger, og begge oppgis å inngå i en «islamistisk krets». Den ene av de mistenkte mennene ble pågrepet natt til onsdag av politiets innsatsstyrke. Attentatet betraktes nå offisielt som et...
torsdag 13. april Frieord
Fortsetter å steine homofile til døde
Den irakiske avisen Iraqi News kan vise bilder tatt av terroristene selv, som dokumenterer en ny henrettelse av en mistenkt homofil ungdom. Den unge mannen ble dømt til døden av terroristene, tatt med til et høyhus, kastet ut fra taket og deretter steinet. Terroristgruppen publiserte bilder...
onsdag 29. mars Frieord
14.000 flyktet fra Mosul på en dag
Antallet sivile som flykter fra kampene mellom den irakiske hæren og IS øker kraftig etter rapporter om bruk av kjemiske våpen.
lørdag 4. mars VG
Her stopper Trump innvandringen fra syv muslimske land
I fjor slapp Barrack Obama inn 85.000 asylinnvandrere til USA, i all hovedstad muslimer fra Midtøsten, for å hjelpe dem som sier de flykter fra krig, sult, fattigdom og politisk/religiøst undertrykkelse. Storsatsingen på å øke den muslimske innvandringen har vekket stor...
lørdag 28. januar Frieord
Nordmann frifunnet for knivdrap på irakisk kurder i Sverige
Den 26 år gamle nordmannen ble nylig frifunnet for drapet på en irakisk kurder (20). Drapet fant sted i oktober i fjor i den svenske byen Skellefteå. Ifølge rettsdokumentene skal kurderen ha forsøkt å rane finnmarkingen under det som var et mislykket...
lørdag 7. januar Frieord
Innvandrergjeng knivhogg og knuste ansiktet til Lennart (80)
Sent på kvelden den 8. april i år var 80 år gamle Lennart ute og gikk en tur langs en sykkelsti ved Djäkneberget i Västerås, da han plutselig ble angrepet. – Jeg hørte noen gikk
30. desember 2016 Frieord
Konflikten med Russland – President Obama raserer sitt ettermæle
Det er under en måned til den skandaleomsuste presidenten Barrack Hussein Obama må forlate Det hvite hus. Det har vært åtte år med politiske nederlag, utallige kriger, droneprogram, spionering på allierte og milliard-underskudd for myndighetene. Det amerikanske samfunnet har...
30. desember 2016 Frieord
IS-terrorister skal få gratis førerkort og bosted i Sverige
Til Sveriges Radio sier Christoffer Carlsson i Nasjonal koordinering mot voldelig ekstremisme, at svenske statsborgere som har kjempet for den muslimske terrorgruppen IS i Syria og Irak skal få ekstra hjelp til å komme seg tilbake til samfunnet igjen. – Det er tvers igjennom et sosialt,...
19. oktober 2016 Frieord
Irakisk serievoldtektsmann dømt til syv års forvaring i Oslo tingrett
Den irakiske serievoldtektsmannen ble pågrepet på høsten 2010 etter at et av ofrene gjenkjente ham på gata i Oslo. Han skal ha kommet til Norge i 2005 som asylsøker og fått midlertidig opphold. Mannen var også i politiets søkelys etter en voldtekt i 2008 og et...
10. september 2016 Frieord
Politiet i Oslo lot irakisk serievoldtektsmann gå fri – nå står han tiltalt for åtte voldtekter
Den irakiske serievoldtektsmannen ble pågrepet på høsten 2010 etter at et av ofrene gjenkjente ham på gata i Oslo. Mannen var også i politiets søkelys etter en voldtekt i 2008 og et voldtektsforsøk i 2010. Disse sakene ble henlagt grunnet bevisets stilling. Det ble...
18. august 2016 Frieord
Ung svensk kvinne slått bevisstløs og forsøkt kvalt av asylsøkere i Sverige
En ung svensk kvinne ble overfalt av to asylsøkere fra Irak og Eritrea på sommeren 2015. Først nå har rettssaken mot mennene begynt. Men i det mennene skal møte i retten, blir kvinnen angrepet igjen. Denne gangen av venner av de tiltalte. Nå har hun fått nok. Hun legger...
26. juni 2016 Frieord
Offentlig svømmebasseng utestenger flyktninger etter flere grove overgrep og voldtekter av barn
Etter flere grove seksuelle overgrep og voldtekter mot mindreårige barn bestemte byens ledere og ordfører seg for å nekte flyktninger fra land som Syria, Irak og Afghanistan adgang til det offentlige badet. Badet ligger i den lille byen Mistelbach, ca. 10 mil fra hovedstaden Wien. Ved inngangen...
25. juni 2016 Frieord
VIDEO: Voldtektskurs for nyankomne muslimske flyktninger
Norske myndigheter tilbyr nå muslimske innvandrere kurs i hvordan man skal oppføre seg og forholde seg til kulturelle koder i det norske samfunnet. Et av disse kursene som holdes i blant annet Haugesund, forteller de muslimske mennene som i all hovedsak er fra Syria og Irak, hvordan man skal forholde...
8. juni 2016 Frieord
Norske medier, islam-eksperter og komiske Ali
Av Magnus Kristiansen Temaene krig i Midtøsten, flyktninger og terrorangrep dominerer nyhetene. Hver dag fylles våre TV-skjermer og nettbrett med nye hendelser og nyheter som omhandler et islamsk land, eller mennesker med muslimsk bakgrunn et sted i Vesten. Bilder av sprengte hus, gråtende...
31. mars 2016 Frieord
Saudiarabisk sangerinne forteller sannheten om islam og Vesten
Ønsker dere å se flere videoer av både vestlige og ikke-vestlige kvinner som står frem og forteller om politikk og islam, så klikk på disse lenkene: Raheel Raza: Fortellingen om muslimske meninger og demografi Hanne Nabintu Herland – intervjuet norske medier nektet å...
7. februar 2016 Frieord
Overgrepene i Køln og den øredøvende stillheten fra norske feminister
Nyttårsferingen i Køln og det som skjedde på samlingsplassen foran Kølnerdomen har gått verden rundt den siste uken. For hver dag som har gått har nye og detaljerte historier kommet ut fra de som var der. Over 1.000 personer som beskrives som «arabere og...
9. januar 2016 Frieord
Beviset: Her bomber Russland gigantisk kolonne som kjører olje fra IS til Tyrkia
Ifølge en talsmann for den russiske forsvarsmakten så befant det seg 12.000 lastebiler i kolonnen, som ble angrepet av Russland nære grensen mellom Tyrkia, Syria og Irak. På flyfotoer som Russland har løslatt kan man tydelig se hvordan kolonnen går fra det IS-okkuperte Syria,...
26. desember 2015 Frieord
VERDEN

1.867 asylsøkere til Norge forrige uke – kun 34 prosent var syriske flyktninger
Norge opplever en rekordstor asylstrøm til landet. Det har vært en kraftig økning i antall syriske asylsøkere, men andelen fra andre land har også økt betydelig. På de tre siste ukene har hele 5.813 asylsøkere kommet til Norge. Av disse var 2.472 eller 42 prosent...
27. oktober 2015 Frieord
Livredde IS-krigere klipper skjegget og kler seg ut som kvinner
Den britiske avisen Daily Mail skriver blant annet om bilder som viser store hauger av barbert skjegg. På fotografiene, som har blitt tatt av irakiske journalister i nærheten av Aleppo, så kan man også se barberblad som er produserte i Syria. IKKE LOV IFØLGE KORANEN: Å klippe seg...
21. oktober 2015 Frieord
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

FAVORITTER

Hordaland IT Telemark Innenriks Utenriks Bergen Næringsliv Akershus Aust Agder Kjendis Get-ligaen Fotboll Rogaland Vestfold Båt Sport Nordland Hedmark Oppland Buskerud
flere?
Trøndelag Møre og Romsdal Sogn og Fjordane Kultur Troms Vest Agder Skåne Oslo Østfold Økonomi Mobil Fiske Halloween Kvinnherad Reise Mat Helse Game of Thrones Oskarshamn Kalmar Finnmark Svalbard Bolig Grue Tesla Landbruk Kultur Fotball Sport Jul Vær Håndball Östra Göinge Inrikes Litteratur Film Suldal Helsingborg Sverige Motor Forskning Vestby Båt Malmö Musikk Kunst Spill Boksing Odda Forsvar Kongsvinger Hässleholm Landskrona Masfjorden Trav Ishockey Hockey Trening Trondheim Holmestrand Fedje Russland Mote Odds BK Svelvik Arendal Bil Brexit Bærum Stavanger Nord-Korea Sjakk Lund Valg Lillesand Askøy Tour of Norway Polen Osterøy Risør NM Sykkel Os Musik VM Barn Svømming Jobb Kristianstad Langrenn Tjøme Stockholm Eidfjord Seljord Sørreisa Verdal Skiskyting OL Karmøy Mandal Øvre Eiker Fjell Tinn Agdenes Astronomi Vestre Slidre Molde Evenes Gloppen Poker Skellefteå Kävlinge Fredrikstad Tyskland Ledare Kongelig Kommunesammenslåing Politikk Tønsberg Menn Moss Sandnes Tvedestrand Vellinge Emmaboda OBOS-ligaen Premier League NHL Israel Harry Potter Selje Norway Cup Jakt Skøyter Tour de France Stord Nedre Eiker Alta Vinje Meland Russ Streik Jevnaker Midsund Kina Mercedes-Benz Kampsport Holtålen Porsgrunn Universet Hadsel Halden Lenvik Fitjar Aurdal Klima Tomelilla Porsanger Europa League Eidsberg Hopp Åstorp Alpint Volda Drammen Andøy Android Klatring Näringsliv Nes Voss Rosenborg BK Viking FK Dovre Kvænangen Bremanger Nannestad Gjøvik Måsøy Vevelstad Svedala Motorsport Lier Trysil Rauma Notodden Ås Austrheim Lyngdal Haugesund Eslöv Steinkjer Kristiansand Ringsaker USA SK Brann Røros Nybro Frankrike Radøy Tana Ullensvang Sund Nissedal Snowboard Narvik Tromsø IL
ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL