Irak
Raketter traff flybase i Irak der norske soldater er stasjonert
Ti raketter har truffet en flybase i Irak der 30 norske soldater er stasjonert. De norske soldatene er i god behold, men ifølge nyhetsbyrået AFP har en sivilt ansatt mistet livet.
onsdag 17:13 NRK
Norske soldater angrepet i Irak: – Det var dramatisk
Ti raketter har truffet en flybase i Irak der norske soldater er stasjonert, ifølge amerikanske styrker. De norske er i god behold, opplyser troppsjefen.
onsdag 09:07 VG
Minst 32 drept i terroraksjon i Bagdad
To selvmordsbombere gikk torsdag til angrep i Iraks hovedstad Bagdad. Minst 32 mennesker ble drept og 110 såret, ifølge det irakiske helsedepartementet.
torsdag 21. januar VG
FN kritiserer Trumps benådning av krigsforbrytere
President Donald Trump får hard kritikk fra flere hold etter å ha benådet 20 personer, blant dem fire dømte krigsforbrytere.
23. desember 2020 VG
Ali (9) ble skutt i hodet – de som skjøt er benådet av Trump
Ni år gamle Ali Kinani ble skutt i hodet og drept mens han satt i farens bil. Nå har Donald Trump benådet de som skjøt.
23. desember 2020 VG
Ingen siste Trump-sprell i NATO, lover USAs ambassadør (+)
President Donald J. Trump har ikke instruert sin egen NATO-delegasjon om å foreta noen siste markeringer i NATO før han går av. Det opplyser USAs ambassadør til NATO til Aldrimer.no. kjetil@aldrimer.no Mens avtroppende president Donald J. Trump fortsetter å hevde at det amerikanske...
1. desember 2020 Aldri mer
Trumps farlige arv
Det brukes ofte som et formildende trekk ved Donald Trump at han ikke har startet noen krig. Vil han holde fred i 11. time av sin tilmålte tid i Det hvite hus?
17. november 2020 VG
Kritiserer planer om tilbaketrekking fra Midtøsten
Senatets republikanske leder, Mitch McConnell, advarer president Donald Trump mot å trekke tilbake militære styrker i Afghanistan og Irak. Det er ventet at Trump i løpet av få dager vil offentliggjøre planer om å trekke tilbake 2.000 soldater fra Afghanistan og 500 fra Irak...
17. november 2020 Aldri mer
VERDEN

Diplomatiske bølger og dementier etter FSK-uttalelser
Det har vakt reaksjoner i Utenriksdepartementet (UD) etter at Forsvaret overfor NRK Dagsrevyen ga inntrykk av at Forsvarets spesialkommando (FSK) ved et treningsopphold i Jordan forberedte seg på «nye krigsoperasjoner i Midtøsten». Forsvaret opplyste samtidig at FSK hadde etablert en...
17. november 2020 Aldri mer
Militært farvel til Europa eller nødvendige endringer? (+)
ANALYSE: Er endringene i US Marine Corps (USMC) et amerikansk, militært farvel til Europa eller nødvendige endringer for å tilpasse det amerikanske marinekorpset utfordringene i en ny tid? Av JARL OVE RAMSVIK / gjestekommentator / post@aldrimer.no US Marine Corps (USMC) har vært representert...
28. oktober 2020 Aldri mer
I skyggen av krigen: Corona-katastrofe i Irak og Syria
De offisielle tallene på coronavirus er lave, men virkeligheten er en helt annen. Det forteller norske helsearbeidere i Irak og Syria. De krigsherjede landene står overfor en epidemi som er ute av kontroll.
27. august 2020 VG
«Konverter eller dø»
Blasfemilover støtter opp under vold og terror i religionens navn.
23. august 2020 VG
Rettssak etter norsk film om Ronaldo og kortvokste kurdere
Distributøren mener filmskaperen ikke har gjort opp for seg.
26. juli 2020 VG
Mystisk leder skal gjenoppbygge IS
Lite er kjent om den nye lederen av den ytterliggående islamistgruppa IS, men Amir Mohammed al-Mawlas skal videreføre en brutal tradisjon.
23. juli 2020 VG
Ekstremisme spres som virus
Den såkalte staten er borte og deres leder er drept. Men IS er verken knust eller beseiret en gang for alle. De er i stedet i ferd med å gjøre et blodig comeback.
14. juni 2020 VG
IS får drahjelp av coronaviruset: Terrorbevegelsen bygger seg opp igjen
Den norske militære styrken i Irak opplever en farlig utvikling i ly av coronaviruset. – IS utnytter situasjonen og tar i bruk en stadig mer avansert angrepstrategi, sier oberstløytnant Stein Grongstad til VG.
13. mai 2020 VG
Forsvarets operative evne er «mindre god»
Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen beskriver i sin siste årsrapport klare begrensninger i Forsvarets beredskap og evne til å løse operasjoner i krise og krig. Av KRISTIAN SKÅRDALSMO De nedslående konklusjonene om måloppnåelse berører to av Forsvarets kjerneoppgaver: *...
27. april 2020 Aldri mer
Kjærlighetspodden: «Jeg er sprelsk og livat og alltid i godt humør, min penis er stor og fin»
Før Tinder var det kontaktannonser. Har vi noe å lære av gamle dagers direkthet når vi er på leting etter en partner? Psykologene Sissel Gran og Catrin Sagen har besøk av Eirik Lande, mannen bak boken «Tinder i gamle dager».
22. januar 2020 VG
Erna må kutte
Statsminister Erna Solberg har nå en god anledning til å gjøre noe hun har tenkt på lenge: Kutte i byråkrati og unødvendige lag i styringen av Norge.
22. januar 2020 VG
– Vi kan og bør lære av 9. april 1940
KRONIKK: Historien gjentar seg sjelden, men historiske begivenheter blir ofte trukket fram for å forklare samtiden. Til det gjør historien sin nytte - og vi bør lære av det som skjedde 9. april 1940. Av HEDDA BRYN LANGEMYR, prosjektdirektør i UTSYN For 500 år siden...
10. april 2018 Aldri mer
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL