Indonesia
Dødstallet etter stadiontragedien har steget til 133 – små porter bidro til kaoset
Minst 133 personer er døde etter tribunetragedien i Indonesia lørdag. 37 av dem som mistet livet var mindreårige i aldersgruppen tre til 17 år.
tirsdag 18:24 ABC Nyheter
Klubbrepresentanter bannlyst fra fotballen etter stadionkatastrofen
To personer i fotballklubben Arema får ikke være involvert i indonesisk fotball så lenge de lever etter at minst 131 personer døde i helgens tribunetragedie. En av fotballhistoriens verste stadionepisoder utspilte seg da supportere tilhørende Arema FC stormet banen etter 2-3-tapet for...
tirsdag 11:19 NRK
Dødstallet etter stadiontragedien har steget til 131 – polititopp beklaget på TV
Minst 131 personer er døde etter tribunetragedien i Indonesia lørdag. Mandag fikk en politisjefen i byen Malang sparken som følge av katastrofen.
tirsdag 09:40 ABC Nyheter
Tragedien i Indonesia – politisjef har fått sparken
Lørdag utspilte en av fotballhistoriens verste stadionkatastrofer seg. 125 mennesker mistet livet på Kanjuruhan Stadium. Mandag ble det klart at politisjefen har fått sparken etter hendelsen.
tirsdag 05:10 VG
Minst 32 barn døde i stadiontragedien i Indonesia – politisjef fikk sparken
32 av de 125 menneskene som så langt har mistet livet som følge av stadiontragedien i Indonesia lørdag er barn. Jakten på de ansvarlige pågår.
mandag 17:07 ABC Nyheter
32 barn døde etter opptøyane på fotballstadion i Indonesia
Minst 32 barn døde under opptøyane på fotballstadion i Malang i Indonesia på laurdag, fortel indonesiske myndigheiter til AFP måndag. Ifølge talsperson for myndigheitene, Nahar, er den yngste av barna i alderen tre til fire år.
mandag 11:11 NRK
Klubbpresidenten: - Jeg beklager dypt
Arema FCs president Gilang Widya Pramana beklager for hendelsen hvor 125 personer mistet livet på Kanjuruhan Stadium i helgen.
mandag 10:29 VG
Klubbpresidenten tar ansvar for stadionulykken i Indonesia
Arema FCs president Gilang Widya Pramana beklager for hendelsen hvor 125 personer mistet livet på Kanjuruhan Stadium i helgen.
mandag 09:55 ABC Nyheter
VERDEN

Indonesia vil straffa politi som brukte tåregass på fotballstadion
Den indonesiske regjeringa har bede landets politi om å identifisera og straffa dei som er ansvarlege for at minst 174 menneske omkom etter opptøyar på ein fotballstadion i Malang på Aust-Java laurdag kveld, melder Reuters. – Me bad dei om å finna ut kven som har gjort...
mandag 06:40 NRK
Trener om fotballtragedien i Indonesia: – Supportere døde i spillernes armer
Den chilenske fotballtreneren Javier Roca sier spillere og lagleger forsøkte å redde livet på hardt skadde fans i fotballtragedien i Indonesia lørdag kveld.
søndag 21:47 ABC Nyheter
Amnesty krever gransking av bruk av tåregass i Indonesia
Amnesty International retter krass kritikk mot politiet i Indonesia for overdreven maktbruk og manglende sikkerhetstiltak. 125 mennesker døde i opptøyer etter en fotballkamp i Malang på Øst-Java lørdag kveld, ifølge landets myndigheter. Tragedien startet da tilskuere stormet...
søndag 14:02 NRK
Fifa har kontaktet Indonesias fotballforbund
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har kommunisert med Indonesias fotballforbund (PSSI) etter at 129 personer ble drept under en fotballkamp, melder Reuters. PSSIs generalsekretær Yunus Nusi sa at Fifa hadde bedt om en rapport om den dødelige hendelsen.
søndag 08:02 NRK
Stanser all toppfotball i Indonesia
Presidenten i Indonesia, Joko Widodo, gav søndag morgon ordre om stans i alle liga 1-kampar inntil ei gransking rundt tryggleiken under fotballkampar er gjennomført, melder Reuters. Laurdag døydde 129 menneske då dei to rivaliserandre klubbane Arema og Persebaya Surabaya møttest til...
søndag 05:49 NRK
125 omkom i opptøyar på indonesisk fotballkamp
All toppfotball er stansa i Indonesia etter at minst 125 menneske døydde i opptøyar og kaoset som følgde då to rivaliserande klubber møttest laurdag kveld.
søndag 03:31 NRK
Sammenstøt på stadion:137 døde
Det brøt ut opptøyer etter en fortballkamp i Indonesia lørdag. Ifølge lokalt politi døde 129 personer under opptøyene.
søndag 02:51 TV 2
Indonesiske myndigheter: 125 døde i stadion­tragedie i Indonesia
Dødstallene stiger etter at det brøt ut opptøyer etter en fotballkamp i Malang i Indonesia. Flere barn er blant de døde.
søndag 02:18 VG
Minst 125 døde i opptøyer på fotballkamp
I byen Malang i Indonesia er minst 125 mennesker bekreftet døde etter at det brøt ut opptøyer under en fotballkamp lørdag kveld, melder en lokal radiostasjon ifølge NTB. Minst 180 skal være skadd i trengselen. Sammenstøtet fant sted på Kanjuruhan stadion i Malang...
søndag 01:57 NRK
Antall døde reduseres til 125 i stadiontragedien i Indonesia
Antall døde reduseres til 125 i stadiontragedien i Indonesia, ifølge AFP.
søndag 00:44 ABC Nyheter
Jordskjelv i Indonesia
Et jordskjelv med en styrke på 6 har rammet Sumatra i Indonesia fredag kveld. Det melder det europeiske jordskjelvsenteret, EMSC.
fredag 23. september NRK
Reiser verden rundt før barna mister synet
Da kanadiske Edith Lemay (44) fikk vite at tre av hennes fire barn ville miste synet, satte hun karrieren på vent og pakket kofferten.
tirsdag 13. september VG
Flere sterke jordskjelv i Papua i Indonesia
Et kraftig jordskjelv og flere nesten like kraftige etterskjelv rammet lørdag morgen kysten av Papua i Indonesia. Det første skjelvet i nærheten av byen Abepura målte 6,2, og det andre noen minutter senere målte 5,8. Begge var ganske grunne skjelv. Kort etter var det et tredje, dypere...
lørdag 10. september NRK
Adopterte om gransking: – Føles som et overtramp
Flere utenlandsadopterte er såret og provosert etter at barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) mandag åpnet for en mulig granskning av adopsjoner.
tirsdag 6. september VG
Jordskjelv nær Bali
Det er registrert eit jordskjelv sør for Bali i Indonesia. Skjelvet hadde ein styrke på 5,5.
mandag 22. august NRK
Japan og Indonesia styrker båndene
Statslederne i Japan og Indonesia har blitt enige om å styrke samarbeidet rundt maritim sikkerhet, bekjempelse av klimaendringer, energi og investeringer.
onsdag 27. juli ABC Nyheter
13 savnet etter forlis i Indonesia
Lettemannskaper i Indonesia leter etter 13 savnede etter at en båt gikk ned i dårlig vær. Ulykken skjedde mandag i nærheten av øya Tokaka i provinsen Nord-Maluku. Om bord på båten var det 77 passasjerer i tillegg til mannskapet. De fleste klarte å svømme i land...
tirsdag 19. juli NRK
Ti drept av antatte separatister i Indonesia
Separatister har drept ti personer og såret ytterligere to i et angrep i Papua lengst øst i Indonesia, ifølge politiet i regionen.
lørdag 16. juli ABC Nyheter
Ti personer skutt og drept i Indonesia
Ti sivile personer ble skutt og drept etter et angrep i Nduga, som ligger i provinsen Papua i Indonesia. Angrepet skal ha blitt utført av bevæpnede antatte separister, melder Reuters. Lørdagens angrep kommer dager etter protester som har foregått mot en ny lov som deler regionene inn fra to...
lørdag 16. juli NRK
Lavrov: – Ingenting å snakke med Vesten om
Fredag ankom Russlands utenriksminister G20-møtet på Bali i Indonesia. Her hevdet han at Kreml er klare til å forhandle om korn med Ukraina og Tyrkia.
fredag 8. juli VG
Indonesias president på «fredsoppdrag» til Ukraina
Indonesia president Joko Widodo innledet onsdag det han betegner som et fredsoppdrag i Kyiv og Moskva.
onsdag 29. juni ABC Nyheter
26 savnet etter ferjeforlis i Indonesia
26 mennesker er savnet og fryktes omkommet etter at en ferje med 43 mennesker om bord forliste i Makassarstredet mellom øyene Sulawesi og Borneo.
lørdag 28. mai ABC Nyheter
26 savnet etter fergeforlis i Indonesia
26 mennesker er savnet og fryktes omkommet etter at en ferje med 43 mennesker om bord forliste i Makassarstredet mellom øyene Sulawesi og Borneo. Ifølge indonesiske myndigheter gikk fergen tom for drivstoff og kantret og sank i dårlig vær torsdag. Nyheten om forliset ble først kjent...
lørdag 28. mai NRK
Det hvite hus forbereder seg på «showdown» mellom Putin og Biden
En rekke land har tatt til ordet for å stenge Russlands president Vladimir Putin ute fra årets store G20-møte. Fredag bekreftet vertsnasjonen Indonesia at Putin er invitert, og skal delta på møtet i november.
lørdag 30. april ABC Nyheter
Tolv kvinner omkom i jordskred ved gruve i Indonesia
Tolv kvinner som jobbet i en gullgruve i Nord-Sumatra i Indonesia, har mistet livet etter å ha blitt tatt av et skred, opplyser politiet. Skredet gikk etter at en fjellskrent raste ut. Arbeidet ved gullgruva var ifølge politiet ulovlig, noe som er vanlig i mineralrike områder av Indonesia. Lokale...
fredag 29. april NRK
ASIA

Tolv kvinner omkom i jordskred ved gruve i Indonesia
Tolv kvinner som jobbet i en gullgruve i Nord-Sumatra i Indonesia, har mistet livet etter å ha blitt tatt av et skred, opplyser politiet.
fredag 29. april ABC Nyheter
Palmeoljeforbud i Indonesia
Et midlertidig forbud mot eksport av palmeolje fra Indonesia trer i kraft torsdag. Landet er verdens største produsent av råvaren. Forbudet kommer fordi det er mangel på innenlandske forsyninger av matolje, samt skyhøye internasjonale priser, noe som har gjort eksport mer lønnsomt...
torsdag 28. april NRK
Tre kritisk utrydningstruede sumatratigre drept i Indonesia
Tre sumatratigre er funnet døde i feller ved en palmeoljeplantasje i Aceh-provinsen på Sumatra i Indonesia, ifølge politiet. Arten er kritisk utrydningstruet.
mandag 25. april ABC Nyheter
Indonesia vil ha Putin rundt G20s bord: – Hele samarbeide kan kollapse
Nylig gikk flere vestlige ledere ut i protest da Russlands finansminister gikk på talerstolen under G20-møte i Washington. I november skal verdens mektigste møtes i Bali, og hvis verten Indonesia får bestemme, skal Putin sitte rundt bordet.
lørdag 23. april ABC Nyheter
Frigjøringshelter møtes til omkamp på Øst-Timor
Fredsprisvinner José Ramos-Horta er favoritt i andre runde av presidentvalget på Øst-Timor, der han utfordrer en annen frigjøringshelt, Francisco Guterres.
tirsdag 19. april ABC Nyheter
Verdens mest sexy øyparadis
lørdag 16. april ABC Nyheter
Unik fødsel gir håp for kritisk trua nashorn-art
På sitt niande forsøk fekk nashornet Rosa ein frisk kalv. – Ein milepæl
fredag 1. april NRK
Ekstremt sjelden art fødte baby – omtales som triumf
Arten er kritisk utrydningstruet. Fødselen trekkes frem som svært viktig.
onsdag 30. mars TV 2
Jordskjelv i Indonesia og Filippinene
Både Indonesia og Filippinene ble mandag morgen rammet av relativt kraftige jordskjelv. Det er ikke meldt om store skader. Først rammet et skjelv på 6,4 området ved Luzon-øya i Filippinene, mens nok et skjelv med styrke 6,7 fant sted utenfor vestkysten av øya Sumatra i...
mandag 14. mars NRK
Vulkanutbrudd i Indonesia
Rundt 250 mennesker måtte søke tilflukt etter at vulkanen Merapi på øya Java i Indonesia hadde flere utbrudd natt til torsdag. Vulkanen på den tettbefolkede øya hadde minst sju utbrudd like før og etter midnatt lokal tid, opplyser en talsperson for Indonesias...
torsdag 10. mars NRK
Sju døde i Indonesia-jordskjelv
Sju personer mistet livet og 85 ble skadd i fredagens jordskjelv på Sumatra i Indonesia, opplyser lokale myndigheter lørdag. Skjelvet hadde en styrke på 6,2. Episenteret var om lag 12 kilometer under jordens overflate, rundt 66 kilometer nordvest for byen Bukittinggi, ifølge opplysninger...
lørdag 26. februar NRK
Kraftig jordskjelv i Indonesia
Flere boliger, en skole og en moske kollapset da den nordlige delen av Sumatra i Indonesia ble rammet av et kraftig jordskjelv fredag. Det er foreløpig ikke meldt om skadde eller omkomne etter skjelvet, som målte 6,2, ifølge talsmann for de lokale myndighetene, Jasman Rijal.
fredag 25. februar NRK
Lærer dømt til livstid i fengsel for voldtekt av elever
En domstol i Indonesia har dømt en lærer til livstid i fengsel for å ha voldtatt 13 elever. Saken har vakt mye oppsikt i landet.
tirsdag 15. februar ABC Nyheter
Dømd til livstid for valdtekt
Ein domstol i Indonesia har dømd ein lærar til fengsel på livstid for å ha valdteke 13 elevar. Alle var mindreårige då overgrepa skjedde, melder AFP. Saka har sett søkelys på problema som religiøse internatskular har med misbruk av og overgrep mot elevar.
tirsdag 15. februar NRK
Elleve druknet etter å ha blitt dratt på havet av store bølger i Indonesia
Store bølger har skylt 24 personer ut i havet i Indonesia, opplyser myndighetene i landet søndag. Elleve av dem druknet.
søndag 13. februar ABC Nyheter
Indonesia kjøper franske jagerfly
Indonesiske myndigheter signerte torsdag en avtale om å kjøpe seks Rafale jagerfly av Frankrike, som en del av en ventet ordre på 42 fly.
torsdag 10. februar ABC Nyheter
Indonesia flytter hovedstaden til verdens tredje største regnskogområde
Indonesia vil bygge en helt ny hovedstad. Gigantprosjektet skal sikre presidentens ettermæle, sier ekspert.
tirsdag 8. februar ABC Nyheter
13 døde i bussulykke i Indonesia
Minst 13 personer mistet livet og mer enn 30 ble skadd i en bussulykke på den indonesiske øya Java, ifølge politiet.
mandag 7. februar TV 2
13 døde i bussulykke på Java
13 mennesker omkom og minst 30 ble skadd i en bussulykke på den indonesiske øya Java, ifølge politiet. Sjåføren mistet kontroll på bussen i en bakke og er blant de omkomne. Ifølge vitner kan det ha vært feil på bremsene, skriver NTB-AFP.
mandag 7. februar NRK
Minst 18 døde i brann på nattklubb i Indonesia
Minst 18 personer ble drept i sammenstøt mellom to grupperinger og en påfølgende brann på en nattklubb i byen Sorong i provinsen West Papua i Indonesia mandag. Et av ofrene ble knivstukket, mens de 17 andre døde i brannen som oppsto på nattklubben Double O. Alle ble funnet i...
tirsdag 25. januar NRK
Dømt for medvirkning til Bali-bombing
En militant islamist er dømt til 15 års fengsel for sin rolle i et selvmordsangrep på Bali i 2002. Angrepet kostet 202 mennesker livet. Arif Sunarso, også kjent som Zulkarnaen, var et høytstående medlem av Jemaah Islamiah, et sørøstasiatisk jihadist-nettverk med...
onsdag 19. januar NRK
Ni år gammel jente drept av krokodille
En ni år gammel jente døde etter å ha blitt angrepet av en krokodille. Hendelsen fant sted i provinsen Vest-Sumatra i Indonesia. Hun var på vei hjem sammen med søsteren sin etter å ha badet i Batang Masang-elven, da hun ble tatt av krokodillen.
tirsdag 18. januar NRK
Jente drept av krokodille i Indonesia
En ni år indonesisk gammel jente døde etter å ha blitt angrepet av en krokodille mens hun var ute på gåtur med søsteren sin.
tirsdag 18. januar TV 2
Indonesias nye hovedstad skal hete Nusantara
Den nye indonesiske hovedstaden som skal bygges på Borneo har fått et navn. Planen er at de første embetsmennene skal flytte inn i Nursantara allerede i 2024. En minister bekreftet mandag navnet, som betyr «øyrike». Nursantara er også et gammelt navn for Malayarkipelet,...
mandag 17. januar NRK
Kraftig jordskjelv utenfor kysten av Indonesia
Et jordskjelv med en styrke på 6,6 har rammet øya Java i Indonesia, opplyser USAs geologiske overvåkingsinstitutt (USGS).
fredag 14. januar ABC Nyheter
VERDEN

Jordskjelv i Indonesia
Et kraftig skjelv med en styrke på 6,7 på Richters skala har rammet sørvest for Indonesias øy Java, fredag ​​ettermiddag, skriver Reuters som siterer landets meteorologibyrå. Java er verdens mest befolkede øy, og en av de tettest befolkede stedene i verden. Skjelvet hadde ikke...
fredag 14. januar NRK
Kvinne fikk 100 piskeslag for utroskap – mannen fikk kun 15 piskeslag
En kvinne i Indonesia ble pisket 100 ganger etter å ha tilstått til utroskap. Hennes mannlige partner fikk 15 piskeslag, fordi han nektet for forholdet.
torsdag 13. januar TV 2
120 båtflyktningar fekk gå i land
Rundt 120 rohingya-båtflyktningar fekk gå i land etter dagevis utanfor kysten. Båten deira blei taua til land frå ein avstand på rundt 85 kilometer, skriv NTB. På onsdag sa indonesiske myndigheiter at flyktningane, inkludert mange barn, ikkje fekk gå i land og at dei ville...
31. desember 2021 NRK
Indonesia vil ikke ta imot båtflyktninger
En båt med 120 rohingyaer på flukt utenfor kysten av Indonesia får ikke komme inn i landet, opplyser landets myndigheter. Indonesia kommer i stedet til å taue båten tilbake til internasjonalt farvann. FN har oppfordret landet til å la flyktningene, blant dem mange barn, få...
29. desember 2021 NRK
USAs utenriksminister advarer: Situasjonen i Stillehavet blir århundrets største geopolitiske test
For tiden er USAs utenriksminister Antony Blinken på besøk i Indonesia. Under en tale tirsdag forklarte utenriksministeren hvorfor nettopp dette området av kloden vil havne under USAs militære lupe.
14. desember 2021 ABC Nyheter
34 bekreftet døde etter vulkanutbrudd
Indonesias krisehåndteringsetat opplyser tirsdag morgen norsk tid at 34 mennesker er bekreftet omkommet så langt etter vulkanutbruddet på øya Java. Det melder AFP. Nesten 2.000 personer er blitt evakuert og midlertidig innlosjert i blant annet moskeer og offentlige bygninger.
7. desember 2021 NRK
Dødstallene stiger på Java
Minst 22 personer er bekreftet døde og 27 er savnet etter vulkanutbruddet på øya Java i Indonesia i helgen. Rundt 2000 personer er blitt evakuert og innlosjert i blant annet moskeer og andre bygninger. Vulkanen Semeru er nær 3.700 meter høy. NTB/DPA
7. desember 2021 NRK
Nye utbrot i Indonesia
Vulkanen Semeru på øya Java i Indonesia har hatt nye utbrot måndag. Minst 15 menneske mista livet då vulkanen vakna til liv laurdag. Tusenvis måtte flykte frå lavaen. Ifølge styresmaktene er minst 27 menneske sakna etter vulkanutbrota, melder AFP.
6. desember 2021 NRK
Rangert som nummer 7
Viktor Hovland er 7.-mann på den siste verdensrankingen i golf. Det er bestenotering for nordmannen. Hovland har holdt 9.-plassen de to siste ukene, men med helgens triumf i Tiger Woods-turneringen på Bahamas hopper han altså to plasser opp. Seieren i turneringen var Hovlands tredje for sesongen....
6. desember 2021 NRK
Dødstallet stiger i Indonesia
Dødstallet har steget til 15 etter utbruddet fra vulkanen Semeru på Java i Indonesia. I tillegg har minst 68 personer fått brannskader etter lørdagens utbrudd, opplyste myndighetene mandag. Over 1.500 mennesker er blitt evakuert fra sine hjem og innlosjert i blant annet moskeer og...
6. desember 2021 NRK
Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd i Indonesia
Dødstallet har steget til 15 etter utbruddet fra vulkanen Semeru på Java i Indonesia.
6. desember 2021 TV 2
Slik ser landsbyen ut etter vulkanutbruddet
Vulkanen på øya Java i Indonesia hadde vært aktiv siden fredag da det kraftige utbruddet plutselig ble utløst lørdag. Lokale beboere flyktet i panikk. Minst elleve landsbyer i distriktet Lumajang er dekket av vulkansk aske og gjørme som oppsto da asken blandet seg med regn. 13...
5. desember 2021 TV 2
Vulkanutbrudd i Indonesia: Flere døde og landsbyer dekket i aske
13 er døde så langt og 98 personer er skadet, oppgir myndighetene. Evakueringsarbeidet pågår under svært krevende forhold.
5. desember 2021 VG
Flere døde i vulkanutbrudd
13 personer er bekreftet omkommet og mange har fått brannskader i et vulkanutbrudd på øya Java i Indonesia. Flere landsbyer er dekket av aske.
5. desember 2021 TV 2
Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd i Indonesia
Dødstallet har steget til 13 etter vulkanutbruddet på Java i Indonesia, opplyser landets myndigheter.
5. desember 2021 ABC Nyheter
13 omkom i vulkanutbrudd
13 mennesker er registrert omkommet etter at vulkanen Semeru fredag startet å spy ut aske og lava på øya Java i Indonesia. I natt ble 10 mennesker reddet ut av et område der de var innesperret av lava, opplyser redningsmannskaper til AFP.
5. desember 2021 NRK
Kraftig jordskjelv i Indonesia
Et jordskjelv med styrke 6 har rammet øye Halmahera øst i Indonesia, melder Reuters.
5. desember 2021 NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL