Indonesia
Her går det galt for presidentens helikopter
Det ble dramatisk da president Joko Widodo var på besøk i Banten-provinsen i Indonesia tirsdag 16. november.
onsdag 17. november TV 2
Hunden Canon offer for halal-turisme – skaper sterke reaksjoner
Dødsfallet til kjæledyret har utløst harme og en større debatt om halal-turisme i Indonesia.
mandag 8. november ABC Nyheter
Novavax godkjent i Indonesia
Indonesia, som er hardt rammet av koronapandemien, er det første landet som godkjenner bruken av den nye koronavaksinen fra det amerikanske selskapet Novavax. Godkjenningen betyr at Indonesia, som har slitt med å skaffe nok vaksiner til sine 270 millioner innbyggere, får tilgang til den nye...
tirsdag 2. november NRK
Som tenåring deltok Heather i drapet på sin mor – nå er hun løslatt
Det var i 2015 at amerikanske Heather Mack ble funnet skyldig i drapet på sin egen mor. Nå, syv år senere, er hun løslatt.
fredag 29. oktober ABC Nyheter
Jordskjelv på Bali
Tre mennesker omkom da turistøya Bali i Indonesia ble rammet av et jordskjelv lørdag.
lørdag 16. oktober TV 2
Jordskjelv på Bali
Tre menneske omkom då eit jordskjelv ramma turistøya Bali i Indonesia laurdag. Jordskjelvet blei målt til 4,8 og hadde senteret 10 kilometer under bakken, rett nordaust for landsbyen Banjar Wanasari. I januar omkom over 100 menneske og tusenvis mista heimane sine då eit jordskjelv målt...
lørdag 16. oktober NRK
Skoleelever druknet i Indonesia
Elleve skoleelever druknet og ti ble reddet under en skoleutflukt for å drive med strandrydding i Indonesia. 150 elever fra en ungdomsskole deltok i ryddingsoperasjonen langs Cileuer-elva i Vest-Java-provinsen da 21 av dem skled ut i vannet.
lørdag 16. oktober NRK
Bali åpnes opp for nordmenn og andre turister
Indonesiske myndigheter åpner opp turistøya Bali for reisende fra 19 land, blant dem Norge.
torsdag 14. oktober ABC Nyheter
VERDEN

Flere asiatiske land skroter «null covid»-strategien – helseeksperter advarer
Etter månedsvis med strenge smitteverntiltak og stengte grenser har deler av Sørøst-Asia besluttet å skrote strategien og bestemt seg for å leve med viruset i samfunnet. Det kan få store konsekvenser, frykter helseeksperter.
onsdag 22. september ABC Nyheter
Gleder coronaisolerte barn som superhelt
Mange barn er isolerte nå som Indonesia kjemper mot toppen på sin andre coronabølge. Det fikk Agus Widanarko til å tenke som en superhelt.
fredag 17. september VG
Miljødom mot Indonesias president
Ein indonesisk domstol seier president Joko Widodo og seks tenestemenn ikkje har oppfylt kravet om rein luft og pålegg dei å betre luftkvaliteten i hovudstaden. Eit samrøysta panel beståande av tre dommarar kom med rettsavgjerda mot presidenten i samband med eit søksmål...
torsdag 16. september NRK
Indonesia ber Taliban respektere kvinners rettigheter
Indonesia, verdens mest folkerike muslimske land, oppfordrer Taliban til å respektere kvinners rettigheter og ikke bli et arnested for ekstremisme.
torsdag 9. september ABC Nyheter
Over 40 døde i fengselsbrann
En massiv brann har rast gjennom et overfylt fengsel nær Indonesias hovedstad Jakarta og tatt livet av minst 41 innsatte. I tillegg er mange skadd i brannen.
onsdag 8. september TV 2
41 døde i brann i fengsel
En kraftig brann i det overfylte Tangerang-fengselet i Jakarta i Indonesia har kostet minst 41 menneskeliv. I tillegg er 8 alvorlig skadd og 72 har fått mindre skader, opplyser Jakartas politisjef Fadil Imran. Fengselet er bygget for 1225 innsatte, men huser mer enn 2000. I blokken der brannen startet var det...
onsdag 8. september NRK
Turistmangel skaper ape-trøbbel i Bali
En flokk sultne makaker har inntatt en småby på Bali i Indonesia, der de stjeler mat og plager folk. Lokalbefolkningen er bekymret for utviklingen.
søndag 5. september TV 2
Beinrester til tenåringsjente funnet – første møte med ukjent sivilisasjon
Levningene etter en tenåringsjente som døde for 7000 år siden er forskernes første møte med en til nå ukjent menneskegruppe.
søndag 29. august ABC Nyheter
Stort vulkanutbrudd i Indonesia
Indonesias mest aktive vulkan, Merapi-vulkanen, hadde mandag sitt største utbrudd på flere måneder. Området rundt vulkanen har lenge vært underlagt evakuering, og ingen personer er meldt skadd eller omkommet, ifølge NTB.
mandag 16. august NRK
Den indonesiske hæren slutter med omstridt «jomfrutest» på kvinnelige rekrutter
Testen var med på å avgjøre moral, mente den indonesiske hæren.
fredag 13. august ABC Nyheter
Indonesia kan avslutte jomfrutest
Den indonesiske hæren har ifølge CNN «hintet til» at den kan avslutte den omdiskuterte praksisen med å sjekke kvinnelige rekrutters jomfrudom. – Vi må være konsistente. Testene vi gjør på menn må være de samme som for kvinner, vi må...
fredag 6. august NRK
Indonesia har passert 100.000 coronadødsfall
Deltavarianten av coronaviruset sprer seg nå raskt i verdens mest folkerike muslimske land Indonesia, der tallet på døde onsdag passerte 100.000.
onsdag 4. august ABC Nyheter
100.000 koronadødsfall i Indonesia
Deltavarianten av koronaviruset sprer seg nå raskt i verdens mest folkerike muslimske land Indonesia, der tallet på døde onsdag passerte 100.000. Indonesia har nærmere 280 millioner innbyggere, og covid-mørketallene antas å være svært høye. Drøyt 3,5...
onsdag 4. august NRK
Utrydningstruede tigere fikk koronavirus
To utrydningstruede tigre er friskmeldt etter å ha vært smittet av koronaviruset. Veterinærinstituttet mener det er alvorlig dersom «menneskeviruset» kunne ha utslettet en hel dyreart.
søndag 1. august NRK
Vulkanutbrudd i Indonesia
Et vulkanutbrudd på Sumatra-øya i Indonesia sendte onsdag store askeskyer opp mot himmelen og nedover fjellsidene. Ifølge myndighetene har ingen omkommet som følge av utbruddet, men et farevarsel blir opprettholdt på det nest høyeste nivået.
onsdag 28. juli NRK
Rekordhøy koronadød i Indonesia
Indonesia registrerte rekordhøye 2069 koronadødsfall det siste døgnet. Landet står om dagen overfor sitt dødeligste smitteutbrudd siden pandemien startet. Smitteøkningen skjer samtidig som Indonesia denne uken åpnet opp for å la små butikker,...
tirsdag 27. juli NRK
Indonesia forlenger nedstenging
Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet,...
søndag 25. juli NRK
Covid-positiv mann kledde seg ut som kona for å fly
En coronasmittet mann i Indonesia brukte konas nikab, negative PCR-test og ID for å komme seg på et fly i Jakarta.
torsdag 22. juli VG
Kraftig jordskjelv i Indonesia
Et jordskjelv med styrke 6,1 har rammet Indonesia, i sjøen utenfor Sulawesi, melder det amerikanske jordskjelvsenteret. Det er ikke utstedt tsunamivarsel, og det har heller ikke kommet rapporter om skader på folk.
lørdag 10. juli NRK
Smittebølge i Indonesia: Folk hamstrer «mirakelkur»
Smitten i Indonesia er ute av kontroll. Nå tyr folk til legemiddelet ivermectin for å hindre smitte og alvorlig sykdom. – Kan godt forstå at folk gjør det de tror kan hjelpe dem i denne forferdelige situasjonen, sier Steinar Madsen.
fredag 9. juli VG
Indonesiere hamstrer «mirakelkur» mot coronasykdom
Indonesiere tømmer apotekene for ivermektin etter påstander i sosiale medier om at legemiddelet er en «mirakelkur» mot coronasykdom.
torsdag 8. juli ABC Nyheter
Rekordhøye dødstall i Indonesia
728 personer er rapportert døde av covid-19 i Indonesia det siste døgnet. Det er det høyeste tallet for en enkelt dag så langt under pandemien. 31.189 nye smittede er registrert det siste døgnet. Også det er nye rekord for en enkelt dag. Totalt er 61.868 personer døde...
tirsdag 6. juli NRK
Dødstallene stiger etter flykrasj
Dødstallet har steget til 29 etter at et militært transportfly med over 90 personer krasjet på Filippinene etter å ha bommet på rullebanen. 17 personer er ikke gjort rede for, mens rundt 50 ble reddet og er innlagt på sykehus.
søndag 4. juli NRK
Indonesisk jihad finansiert av veldedig svindel
Indonesiere som har donert sine lommepenger til veldedige formål, kan ha endt opp med å gi almisser til terrorister. En utspekulert svindel er avslørt.
søndag 4. juli NRK
Almisser gitt til terror
Dødelige terrorangrep og treningsleirer for jihadister i Indonesia er blitt finansiert gjennom en svindel. Vanlige indonesiere kan ha bidratt til svindelen. Et islamistisk nettverk har samlet inn penger til det som tilsynelatende var veldedighet. Men pengene har gått til å finansiere terror, som...
søndag 4. juli NRK
ASIA

Østens mest eksklusive spa
Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.
lørdag 3. juli ABC Nyheter
Indonesia stenger ned etter rekordhøye smittetall
Indonesiske myndigheter innfører nye strenge coronatiltak og stenger ned i et forsøk på å dempe spredningen av viruset og belastningen av helsesystemet.
torsdag 1. juli ABC Nyheter
Indonesia stenger ned
Indonesia stenger ned store deler av landet i et forsøk på dempe spredningen av koronaviruset. Mange sykehus sliter med kapasiteten på grunn av den svært smittsomme deltavarianten. Nedstengingen gjelder i første omgang øyene Java og Bali. Alle som ikke har samfunnsviktige...
torsdag 1. juli NRK
Delta herjer i Indonesia: – Ett skritt nærmere en koronakatastrofe
Deltamutasjonen skyter nå fart på smitten i Indonesia, hvor helsevesenet er under stort press. Røde Kors advarer om at landet står overfor en katastrofe.
onsdag 30. juni NRK
Minst sju har mistet livet i ferjeulykke ved Bali
Minst sju personer er funnet omkommet, og elleve andre er savnet etter at en ferje med rundt 60 personer sank utenfor øya Bali i Indonesia.
onsdag 30. juni ABC Nyheter
Kraftig smittebølge i Indonesia: – Jeg har sett for mange døde kropper
Deltavarianten av coronaviruset herjer i i Indonesia. Røde Kors advarer om katatrofe, og den planlagte åpningen av feriefavoritten Bali utsettes.
onsdag 30. juni VG
Ny smitterekord i Indonesia
21.342 tilfeller av koronasmitte er rapportert i Indonesia siste døgn. Det er ny dagsrekord for landet, skriv Reuters. 409 personer døde av sjukdommen siste døgn. Totalt 57.138 personar har dødd av koronasmitte i Indonesia til no.
søndag 27. juni NRK
Vulkanutbrudd i Indonesia
Vulkanen Merapi på Java i Indonesia har igjen hatt utbrutt. Fredag sendte den lavastrømmer ned fjellsiden og aske 1 000 meter opp i lufta. Minst seks ganger har vulkanen sendt ut aske og lava siden utbruddene startet fredag morgen lokal tid, opplyser lokale myndigheter.
fredag 25. juni NRK
Smitterekord i Indonesia
Indonesia registrerte mandag 14.536 nye koronasmittede, det høyeste tall på én dag. Det samlede tallet på smittede har passert 2 millioner. Det er også registrert 294 dødsfall det siste døgnet. Så langt har pandemien krevd over 54.950 liv i verdens fjerde mest...
mandag 21. juni NRK
Høye smittetall i Indonesia
Indonesia rapporterte om 13.737 nye koronasmittede det siste døgnet. Det er det høyeste smittetallet i landet siden 30. januar, skriver Reuters. Det totale smittetallet i landet nærmer seg nå 2 millioner mennesker med påvist koronasmitte siden mars 2020.
søndag 20. juni NRK
Boyband skaper McDonald’s-trøbbel: – Fire restauranter er stengt
Samarbeidet mellom McDonald’s og boybandet BTS har ført til stengte butikker. Hvorfor? For mange ønsket seg en bit av stjernene (eller i alle fall burgeren deres).
fredag 11. juni TV 2
Forskere slapp løs mygg som «biologisk våpen» i kamp mot denguefeber
Mygg infisert med virus-bekjempende bakterie ble braksuksess, og spredningen stupte med 77 prosent. Ekspert ber likevel forskerne trø varsomt.
torsdag 10. juni ABC Nyheter
Avslutter redning av ubåt
Den indonesiske marinen har offisielt avsluttet redningen av ubåten KRI Nanggala som sank utenfor Bali i april. Alle de 53 om bord omkom i forliset og vraket ble funnet i tre deler på 840 meters dyp. Marinen har erkjent at det vil bli for vanskelig å heve vraket, og har derfor avsluttet det videre...
onsdag 2. juni NRK
Hundrevis i kø for å se stinkende blomst
Hundrevis av mennesker har de siste dagene valfartet til en forlatt bensinstasjon i California for å se og lukte på verdens største og mest stinkende blomst.
lørdag 22. mai ABC Nyheter
Savnet ubåt funnet i minst tre deler – 53 personer bekreftet omkommet
Søndag bekrefter indonesiske myndigheter at alle 53 om bord på ubåten Nanggala 402 har omkommet. Båten har blitt funnet revet opp i minst tre deler.
lørdag 24. april VG
Kona til ubåtmannskap i Indonesia: - Jeg håper de blir funnet i live
Ubåten som er savnet utenfor Bali i Indonesia har vært borte i over 48 timer. Klokken 21 i kveld norsk tid vil ubåten angivelig gå tom for oksygen. Fredag morgen venter redningsmannskapene på et skip som skal undersøke et «uidentifiserbart» flytende objekt.
fredag 23. april VG
Ubåtmannskap skal ha oksygen frem til lørdag
Leteaksjonen etter den savnede indonesiske ubåten kan være en kamp mot klokken. Ifølge landets marine skal de normalt sett fremdeles ha nok oksygen til å kunne overleve.
torsdag 22. april VG
53 personer savnet i Indonesia: Søker etter forsvunnet ubåt nær oljesøl
En ubåt med 53 personer om bord har vært savnet utenfor kysten av Bali i over 24 timer. Torsdag søkes det for full styrke i nærheten av oljesøl i området.
onsdag 21. april VG
Tror savnet mann kan være funnet i live 16 år etter tsunamien
Politimannen Abrip Asep forsvant etter tsunamien som rammet Indonesia i 2004 og var antatt omkommet. Nå tror familien og politiet at han er funnet i live.
mandag 22. mars VG
Astrid S tar av i Sørøst-Asia med fem år gammel hit
Ved hjelp av tilskrudde versjoner på YouTube og TikTok suser «Hurts So Good» fra 2016 oppover listene, særlig i landet med verdens fjerde største befolkning.
torsdag 11. februar VG
Turister uten munnbind straffes med armhevinger
Den indonesiske turistøya Bali har sett seg grundig lei av utenlandske turister som nekter å bruke munnbind, og har innført en fysisk krevende straff.
fredag 22. januar VG
Etterskjelv på jordskjelvrammet øy i Indonesia
Et skjelv med styrke på 5,0 rystet lørdag Sulawesi i Indonesia der minst 42 er døde og over 600 ble skadd etter fredagens kraftige og grunne skjelv.
lørdag 16. januar VG
AFP: Minst 26 døde etter kraftig jordskjelv i Indonesia
Et sykehus er blant bygningene som er jevnet med jorden etter et kraftig jordskjelv i Indonesia. Ifølge nyhetsbyrået AFP er minst 26 mennesker bekreftet døde.
fredag 15. januar VG
Flystyrten i Indonesia: Dykkere har sett deler av vraket
Søndag formiddag skal to såkalte svarte bokser etter savnede Flight SJ182 være funnet. 62 personer var om bord på flyet som har vært savnet siden lørdag.
lørdag 9. januar VG
30 land er i sin verste smitteperiode
Flere land opplever nå en ny smittebølge. Over halvparten er europeiske.
9. oktober 2020 VG
VERDEN

VG mener: Kina kan ikke unndra seg granskning av pandemien
Kinesiske myndigheter har forsøkt å stoppe en internasjonal WHO-ledet granskning av coronautbruddet. Men etter at ordet «Kina» ble fjernet fra resolusjonsutkastet vil årsmøtet i Verdens helseorganisasjon etter alt å dømme vedta forslaget i dag.
19. mai 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL