India
Pasientar døydde av oksygenmangel
I India døydde minst 22 pasientar på eit sjukehus då ein tank som forsynte dei med oksygen gjekk tom. Det opplyser ein talsmann for styresmaktene i Maharashtra til Reuters. Sjukehuset har mange covid-19-pasientar.
onsdag 11:57 NRK
Hylles som superhelt etter vanvittig redning
17. april ble en ekte superhelt født. Mayur Shelke (30) arbeidet på jernbanen da han så et barn som falt ned fra perrongen rett foran det ankommende toget. Han styrtet til og fikk barnet og seg selv opp fra sporet to sekunder før toget stormet forbi. – Jeg er svært stolt over...
tirsdag 14:12 TV 2
Krematoriene sliter med å ta unna i India
I India går krematorieovnene for fullt. Rapporter fra krematoriene tyder på at dødstallene forårsaket av covid-19 kan være høyere enn det myndighetene oppgir.
tirsdag 10:12 ABC Nyheter
261.500 nye smittede i India
Indiske myndigheter varsler om at det er mangel på oksygentanker og medisiner på grunn av den forverrede koronasituasjonen i landet. Søndag ble en kvart million smittetilfeller registrert.
mandag 05:11 TV 2
Ny smitte-rekord i India
Dødstallene stiger kraftig i India, samtidig som sykehus melder at de mangler oksygen og sengeplasser for å behandle pasienter.
søndag 13:09 VG
India med 234.000 nye smittede
I India er det registrert 234.000 nye koronatilfeller det siste døgnet, opplyser helsemyndighetene. Det er ny rekord. 1341 menneskere døde fredag. I alt er 175.000 mennesker døde av covid-19 i India.
lørdag 06:42 NRK
217.000 smittetilfeller på én dag i India: – Viruset vil alltid være smartere enn mennesket
MUMBAI/BEIRUT India er inne i en voldsom smittebølge, og setter nye rekorder daglig. Nå har de oppdaget en helt ny mutant.
fredag 02:13 VG
Nye strenge koronatiltak i India
Indias rikeste delstat Maharashtra innfører strengere koronatiltak, men vil ikke kalle det en nedstenging, melder nyhetsbyrået AP. I fjor førte en nedstenging til at millioner mistet jobben og at flere ledige måtte gå mange mil til hjembyene sine.
onsdag 14. april NRK
VERDEN

Vaksinemangel i India – rekordhøyt smittetall
India har for få vaksiner og må innføre strengere restriksjoner for å bremse smitten, som er rekordhøy. I storbyen Mumbai må folk holde seg inne hele helgen.
lørdag 10. april ABC Nyheter
Ny smittetopp i India
I India er det registrert 126.789 nye koronasmittede det siste døgnet, melder Reuters. Det er det høyeste antallet smittetilfeller påvist i landet i løpet av et døgn under pandemien. 12.9 millioner indere er registrert smittet i landet, som kun har færre påviste...
torsdag 8. april NRK
115.000 nye smitta i India
I India blei det registrert 115 000 nye koronasmitta siste døgn. Det er det høgaste talet til no under pandemien. Det einaste andre landet i verda som har vore over 100 000 smitta på eitt døgn er USA.
onsdag 7. april NRK
Portforbud i indiske storbyer
Hovedstaden New Dehli innførte et nattlig portforbud for sine 25 millioner innbyggere på kort varsel på grunn av økt koronasmitte. Også storbyen Mumbai har innført det samme, melder AFP. India meldte nylig om mer enn 100.000 daglige smittetilfeller.
tirsdag 6. april NRK
India strammer til etter kraftig smitteøkning
India strammer til som følge av at coronasmitten igjen går i været. Siste døgn ble det for første gang registrert over 100.000 tilfeller på en dag.
mandag 5. april ABC Nyheter
100.000 nye smittede på ett døgn
India er det andre landet i verden med flere enn 100.000 nye koronatilfeller på ett døgn. Over halvparten av disse er registrert i delstaten Maharashtra, der Mumbai ligger, melder Reuters. Etter den første bølgen ble de fleste smittetiltak opphevet.
mandag 5. april NRK
22 drept i kamp mot maoister
22 medlemmer av en indisk sikkerhetsstyrke er drept, og 30 andre såret, etter en skuddkamp med maoist-opprørere i India. Det opplyser indisk politi ifølge AFP, som sier angrepet er det dødeligste av sitt slag på fire år.
søndag 4. april NRK
Myntfunn i USA kan løse piratmysterium: – Gikk fra vettet
En håndfull arabiske mynter som er funnet i en frukthage på den amerikanske østkysten, kan kaste lys over skjebnen til en av historiens mest fryktede sjørøvere.
fredag 2. april VG
Coronaviruset: «Dobbelmutant» oppdaget i India
Den nye coronavirusvarianten er allerede oppdaget i 18 indiske stater.
onsdag 24. mars ABC Nyheter
Lønnet arbeid til innvandrerkvinner!
Mener vi alvor med vår kamp mot negativ sosial kontroll og æresvold, må flere innvandrerkvinner få lønnet fast jobb.
mandag 8. mars VG
Stanset militæret – med kvinneklær
Demonstrasjonene mot militæret i Myanmar fortsetter, over en måned etter at juntaen tok til makten. Nå gir gammel overtro muligheter for demonstrantene.
mandag 8. mars VG
100 dager med protester: 248 bønder har dødd
For 100 dager siden marsjerte titusener av indiske bønder mot grensen til hovedstaden i India for å delta i en demonstrasjon mot den nye jordbruksreformen. Til nå har 248 menneskeliv gått tapt.
lørdag 6. mars VG
Dramatisk fall av smitte i India
Eksperter tror flokkimmunitet eller en pre-eksisterende beskyttelse mot viruset grunnet tidligere sykdommer kan være en av flere mulige årsaker til den plutselige nedgangen.
lørdag 20. februar VG
Bondeopprøret som ryster India
India trengte en jordbruksrevolusjon. Nå er bondeopprøret i gang, den brer om seg, og ingen vet hvor dette ender.
søndag 14. februar VG
150 savnet etter isbre-kollaps i India: Arbeidere reddet ut av tunnel
Ni personer er bekreftet omkommet og 150 er savnet etter oversvømmelsene som oppsto da deler av en isbre kollapset i Nord-India. Flere arbeidere som var innesperret i en tunnel er reddet ut.
søndag 7. februar VG
Anspent i New Delhi etter bondeopprør
Indisk politi har innført omfattende sikkerhetstiltak og stengt flere hovedveier rundt New Delhi onsdag. Dagen før spant en demonstrasjon ut av kontroll.
onsdag 27. januar VG
India har vaksinert to millioner helsearbeidere på under to uker
To millioner indiske helsearbeidere har mottatt koronavaksine på mindre enn to uker og det siste døgnet er det registrert 12.689 ny smittetilfeller.
onsdag 27. januar VG
Brann nær verdens største vaksinefabrikk
Vaksineprodusenten Serum Institute i India ble rammet av en brann på en byggeplass i dag.
torsdag 21. januar VG
India starter masseslakt på grunn av fugleinfluensa
India har begynt å masseslakte fjærfe etter at det er oppdaget fugleinfluensa i ender, kråker og villgjess minst et dusin forskjellige steder over hele landet.
fredag 8. januar VG
Fattige land vil kopiere corona-vaksiner: – Et blindspor
Når Verdens handelsorganisasjon WTO møtes onsdag, står rike mot fattige land i en bitter konflikt om tilgang til coronavaksinens hemmeligheter.
16. desember 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

VERDEN

ASIA

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL