Hopp
FIS-styret stoppet omstridt premiepenge-forslag
Denne uken kunne NRK fortelle at Hoppkomiteen i FIS hadde vedtatt å øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Dette fikk både Silje Opseth og Halvor Egner Granerud til å reagere. Men da saken kom opp i FIS-kongressen i Milano denne uken, ble...
fredag 12:49 NRK
Norge stemte aldri mot kritisert forslag – så stoppet Røstes FIS-styre hele saken
Norge stemte ikke mot et kontroversielt forslag om premiepenger, som ville økt forskjellen mellom kjønnene. Da saken nådde styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS), ble forslaget stoppet.
fredag 11:30 VG
FIS øker lønnsforskjellene – Granerud reagerer
De neste tre årene vil FIS øke premiepengene til hoppgutta med cirka fem ganger så mye som til kvinnene. Halvor Egner Granerud mener pengene burde vært delt likt.
tirsdag 20:33 NRK
Alexander Stöckl signerte for fire nye år som landslagssjef i hopp
Alexander Stöckl har forlenget sin avtale som sjef for de norske skihopperne til etter OL i Milano og Cortina d'Ampezzo i 2026.
mandag 17:44 ABC Nyheter
Stöckl har signert ny kontrakt
Alexander Stöckl har skrevet under på fire nye år som trener for hopplandslaget, det skriver Dagbladet.
mandag 17:39 NRK
Lundby åpen om frykten: – Har vært veldig redd
Skihopper og forbilde Maren Lundby forteller om redselen for ikke å komme tilbake i hoppbakken og et VM som ble for ekstremt til tross for suksessen.
søndag 15. mai ABC Nyheter
Kvinnenes hopptrener forlenget kontrakten
Kvinnenes landslagstrener i hopp, Christian Meyer, har skrevet under på en ny fireårskontrakt, melder Dagbladet. – Jeg har signert. Kravet fra min side var at vi fortsatt fikk ha et godt støtteapparat, sier Meyer til avisen. – Nå ser det ut til at vi også får med...
fredag 13. mai NRK
Lundby om veien tilbake: – Det er mye som blir vanskelig
Maren Lundby gjør et nytt forsøk på å ta seg tilbake til toppen av hoppsporten igjen. Hun innrømmer at hun har noen tøffe utfordringer foran seg.
tirsdag 10. mai NRK
VINTERSPORT

Robert Johansson opereres igjen
Skihopper Robert Johansson ble tirsdag operert for ryggpoblemene som hemmet ham sist sesong. Det opplyste landslagssjef Clas Brede Bråthen da hopplandslagene for neste sesong ble presentert i Oslo tirsdag. Johansson er en av dem som er tatt ut på neste sesongs lag. Landslagssjef Bråthen sa under...
tirsdag 10. mai NRK
Trønderen klar for landslaget
 
tirsdag 10. mai Adresseavisen
Maren Lundby gjør landslagscomeback
Maren Lundby (27) er tilbake på skihopplandslaget etter ett års opphold.
tirsdag 10. mai TV 2
Gjør endringer
Landslagstrener Alexander Stöckl og landslagssjef Clas Brede Bråthen gjør tre endringer på hopplandslaget for menn kommende sesong.
tirsdag 10. mai Dagbladet
Lundby-comeback nærmer seg – mot hopping i høst
Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter.
mandag 9. mai ABC Nyheter
Nærmer seg Lundby-comeback
Skihopper Maren Lundby (27) er på plass når neste sesongs landslags presenteres tirsdag. Går alt etter planen, er hun klar når verdenscupsesongen starter. – Det ser bedre ut i år enn i fjor. Kroppen generelt er bedre. Målet er å hoppe i bakken på trening i...
mandag 9. mai NRK
Trolig ingen Stöckl-avklaring før hopplandslaget presenteres
Neste sesongs hopplandslag presenteres tirsdag, men trener Alexander Stöckl har enda ikke signert ny kontrakt. Det er ventet at østerrikeren signerer en avtale for fire nye år som norsk landslagstrener for herrene, men signeringen lar vente på seg. – Jeg håper det går i...
mandag 9. mai NRK
En varslet krise
Mye tyder på at ledelsen i Norges Skiforbund har undervurdert dybden i problemene de selv var med på å skape for norsk hoppsport.
fredag 6. mai VG
Jostein skjønte ingen ting da Teslaen plutselig kom flyvende
Her er det utrolig at det ikke gikk helt galt. En Tesla Model S traff rundkjøringen på E134 utenfor Kongsberg. Bilen fløy gjennom luften. Se video:
torsdag 5. mai TV 2
NRK: Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån
Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.
fredag 29. april ABC Nyheter
Skiforbundet redder hopperne
Norges Skiforbund gir hopplandslaget mer tid til å skaffe nye sponsorkontrakter foran neste sesong, melder NRK. I mellomtiden får de et bufferlån fra forbundet.
fredag 29. april TV 2
Skiforbundet gir hopplandslaget buffer-lån: – Optimist
De andre grenene i Norges Skiforbund låner norsk hoppsport fem millioner kroner mens det jaktes på nye sponsorer.
fredag 29. april VG
Skiforbundet redder hopplandslaget med millionlån
Norges Skiforbund (NSF) går inn og gir hopplandslaget et lån slik at hopperne får tid til å sikre nye sponsorkontrakter før neste sesong. Dermed unngår hopp store budsjettkutt.
fredag 29. april NRK
VG: Hopplandslaget klarer ikke millionkrav
Det sier landslagssjef Clas Brede Bråten til VG torsdag ettermiddag. – Vi jobber hardt og befinner oss i gode prosesser med eksisterende samarbeidspartnerne våre. Men det kommer ikke til å bli signert en stor avtale før 1. mai. Det er ikke sånn vi jobber, sier Bråthen til...
torsdag 28. april NRK
Hopplandslaget klarer ikke millionkrav: Nekter budsjettkutt
Styret i Norges Skiforbund påla hopplandslaget å inngå en ny sponsoravtale før 1. mai eller kutte i sitt eget budsjett. Ingen av delene kommer til å skje.
torsdag 28. april VG
Kvinnene får sin egen hoppuke
I sesongen 2023/2024 blir det for første gang arrangert en egen tysk-østerriksk hoppuke for kvinner. I en pressemelding heter det at skiforbundene i Tyskland og Østerrike har diskutert dette i lang tid. Det endelige konseptet er ikke bestemt, men det er klart at den skal arrangeres omtrent...
torsdag 21. april NRK
Medier: Hopplandslaget mangler ti millioner i sponsorinntekter
Det norske landslaget i hopp må skaffe ti millioner kroner i sponsorinntekter før mai er omme, skriver NRK og VG.
onsdag 20. april ABC Nyheter
Nytt hoppbråk: Skistyret krever millionavtale før sommeren
Hopplandslaget får kniven på strupen: Ti millioner sponsorkroner må inn før 1. juni, om de skal unngå at ledelsen i Norges Skiforbund krever kutt i budsjettet deres.
onsdag 20. april VG
NRK-kilder: Hopp under kraftig sponsorpress – må skaffe ti millioner kroner innen mai er omme
Ingen av de store sponsoravtalene til hopp er reforhandlet. Ingen nye er heller på plass. Nå må grenen ifølge NRKs opplysninger skaffe ti millioner kroner på en drøy måned.
onsdag 20. april NRK
Fotball-VM kan gi ny hoppkalender
FIS forbereder seg på en tøff TV-konkurranse med Qatar-VM i fotball. En framskyndet verdenscupstart i hopp blir vurdert for å dempe krasjen.
mandag 18. april ABC Nyheter
Fotball-VM kan gi ny hoppkalender
FIS forbereder seg på en tøff TV-konkurranse med Qatar-VM i fotball. En framskyndet verdenscupstart i hopp blir vurdert for å dempe krasjen. Det internasjonale skiforbundet har to alternativer på bordet. Hoppkalenderen er satt opp med sesongåpning i finske Ruka 26.-27. november og...
mandag 18. april NRK
Et nydelig nedslag
Den som venter på noe godt, venter av og til veldig lenge. Heldigvis har det norske hoppmiljøet aldri gitt seg i kampen for like muligheter.
lørdag 16. april VG
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging
Verdenscupkomiteen i hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS) sa onsdag ja til skiflyging for kvinner fra neste sesong.
onsdag 13. april ABC Nyheter
Sier ja til kvinner i skiflyging
Neste år får Maren Lundby og de andre hoppjentene lov til å hoppe i de største bakkene.
onsdag 13. april TV 2
Historisk FIS-vedtak: Kvinner får delta i skiflyging: – Bobler over av glede
Maren Lundby (27) og de andre hoppjentene kan endelig slippe jubelen løs: Til neste år får de lov til å konkurrere i skiflyging.
onsdag 13. april VG
VINTERSPORT

La kvinnene få fly – nå!
Vi er langt på overtid i likestillingskampen. Selv om hoppjentene fikk prøvefly i Vikersund i 2004, står de fortsatt uten konkurranser i verdens største hoppbakke. Mitt krav før kalendermøtet i FIS er klart: Slipp kvinnene til i Vikersundbakken til vinteren.
tirsdag 12. april VG
Ingen kunne kommentere slik som Carlsen
Da norske idrettshelter spurtet om gull og glitter, hentet Jon Herwig Carlsen i brøkdelen av et sekund fram de rette ordene for å beskrive det vi så.
tirsdag 12. april VG
Sportskommentator Jon Herwig Carlsen er død
Den legendariske sportskommentatoren Jon Herwig Carlsen ble 84 år gammel, og døde søndag etter lengre tids sykdom.
tirsdag 12. april VG
Mener skiflyvning-nei for kvinner er ulovlig – nå er advokater koblet inn
Niso-leder Erlend Hanstveit mener det er diskriminerende å nekte kvinnelige hoppere å konkurrere i skiflyvning. Han har satt advokater på saken – og godtar ikke et nei fra FIS.
mandag 11. april NRK
Dette kneet startet en tre år lang NAV-kamp
Etter en nesten tre år lang kamp mot NAV fikk Anders Fannemel fikk endelig tilkjent sykepenger.
tirsdag 5. april TV 2
Fjørtoft kritisk til VM-sjefen i Trondheim: – Ikke ett gram offensiv
 
mandag 4. april Adresseavisen
Mareritt for de norske bryterne i EM
Morten Thoresen (25) ble knust i sin kvartfinale, og da Felix Baldauf (27) skulle forsvare de norske bryternes ære i sin kvartfinale pådro han seg en lårskade.
lørdag 2. april VG
Slår alarm etter sponsorflukt
Landslagssjef for hopparane, Clas Brede Bråthen, fortvilar etter at LO forsvann som hovudsponsor for hopplandslaget etter konflikten i vinter, og at laget framleis står utan hovudsponsor før sommarpausen startar for fullt. – Vi er tolv til 18 månadar på etterskot. Risikoen...
tirsdag 29. mars NRK
Lindvik perset og vant i Planica
OL-vinner Marius Lindvik avsluttet sesongen på perfekt vis.
søndag 27. mars TV 2
Marius Lindvik vant i sesongfinalen – Kobayashi sikret sammenlagttrofeet
Marius Lindvik avsluttet sin supersesong med lange svev og seier i skiflygingsbakken i Planica. Det var hans sjuende triumf for sesongen.
søndag 27. mars ABC Nyheter
Severin Freund legger opp
Den meritterte tyske hopperen Severin Freund (33) fortalte søndag at sesongavslutningen i skiflygingsbakken i Planica ble hans siste renn.
søndag 27. mars ABC Nyheter
Lindvik vant i sesongfinalen
Marius Lindvik var suveren i sesongens siste verdenscuprenn.
søndag 27. mars TV 2
Granerud droppet Lindvik-hyllest etter bragd: – Ikke optimalt
Marius Lindvik (23) tok sin åttende individuelle verdenscupseier i det siste rennet for sesongen.
søndag 27. mars NRK
Lindvik varsler feiring etter jubelsesong: – Det kan bli stygt
I strålende solskinn og et tosifret antall plussgrader, skinte Marius Lindvik i kapp med forholdene og vant sesongens aller siste hopprenn. Nå venter feiring av sesongens mange oppturer.
søndag 27. mars VG
Ble omtalt som den neste verdensstjernen: Var med og tok andreplass i Planica
 
lørdag 26. mars Adresseavisen
Granerud i storslag sikret norsk andreplass
Slovenia tok godt vare på favorittstempelet og vant lagkonkurransen på hjemmebane i verdenscuprennet i Planica. Anze Lanisek leverte 237,5 meter i sitt siste hopp. Det var nok til seier og jubel for over 30.000 slovenere i den velkjente bakken. – Det koker på stadion her, sa NRK-ekspert...
lørdag 26. mars NRK
Norge sterk nummer to i Planica
Norge tok andreplassen i lørdagens skiflyging i slovenske Planica. Vertsnasjonen tok seieren på hjemmebane.
lørdag 26. mars TV 2
Granerud lengst i skiflygingskvalifiseringen
Halvor Egner Granerud hoppet 240,5 meter og var med det lengst av samtlige i torsdagens kvalifisering til skiflygingskonkurransen i slovenske Planica fredag. Det var riktignok Johann André Forfang som var best av de norske med sitt svev på 225,5 meter. Han endte på 3.-plass, 2,8 poeng bak...
torsdag 24. mars NRK
Nora (18) fløy til ny topplassering
Nora Midtsundstad fra Våler fortsetter å imponere i hoppbakken. Torsdag ble 18-åringen nummer to i 90 metersbakken i Lahti i den europeiske olympiske ungdomsfestivalen.
torsdag 24. mars $ Østlendingen
Tande møtte menneskene som reddet livet hans
Torsdag møtte Daniel-André Tande helikopter-teamet som reddet livet hans i Planica for første gang. Han forteller at det var et fint møte. – Det var veldig godt. Det er en av grunnene til at jeg er her uten å hoppe. Jeg vil møte dem som er grunnen til at jeg fortsatt er...
torsdag 24. mars NRK
Nesten-ulykke i Planica etter varmetrøbbel i bakken
Det var i ferd med å gå galt da Jan Hörl skulle sette fart utfor hoppbakken i Planica. På vei mot kanten fikk han tydelig trøbbel med balansen i ovarrennet på grunn av høy temperatur. Hoppet ble ødelagt, men Hörl landet fint og kom seg helskinnet ut av...
torsdag 24. mars NRK
Hopper 15 meter (!) med Tesla i boligstrøk – politiet lover dusør
Politiet i Los Angeles leter nå etter sjåføren som hoppet i en leid Tesla - midt i et boligstrøk.
tirsdag 22. mars TV 2
Sesongen over for Johansson
Ryggproblemene fortsetter for hopperen Robert Johansson. Nå forteller han på Instagram at resten av sesongen ryker. – Jeg er så trist over at sesongen min nå er over etter intense ryggsmerter, skriver Johansson. Til helgen avsluttes årets verdenscupsesong i slovakiske Planica. Han...
mandag 21. mars NRK
Tande skal møte teamet som hjalp ham
Daniel-André Tande blir med til Planica til helgen. Der skal han møte teamet som hjalp ham etter skrekkfallet i fjor. Tande falt stygt i Planicas monsterbakke for ett år siden. Nylig vant han i Holmenkollen, men bestemte seg for å avslutte sesongen etter VM i skiflyging i Vikersund. Tande...
mandag 21. mars NRK
Tande til Planica som turist – skal møte teamet som hjalp ham
Skihopperen Daniel-André Tande blir med til Planica til helgen. Der skal han møte teamet som hjalp ham etter skrekkfallet i fjor.
mandag 21. mars ABC Nyheter
VINTERSPORT

Forfang beste norske på 5.-plass
Mens verdens beste skiflyger misset var det Johann André Forfang som måtte forsvare de norske fargene i Oberstdorf med 5.-plass. Timi Zajc vant. Med VM-vinner Marius Lindvik og skiflygingskometen Bendik Jakobsen Heggli ute etter kvalifiseringen så det stygt ut med å få nordmenn blant...
søndag 20. mars NRK
Stjernefall i flere idretter: Disse legger opp etter årets sesong
Flere av de største stjernene takker for seg etter vinteren.
søndag 20. mars NRK
Trønderen overrasket med kjempehopp: – Jeg vet ikke helt hva jeg skal si
 
lørdag 19. mars Adresseavisen
Stefan Kraft tar seieren - Heggli imponerte
Stefan Kraft hadde et lite hav ned til nærmeste konkurrent etter den første omgangen i skiflyging i tyske Oberstdorf. Det trengte han, for med et hopp på 207 meter, klarer han bare akkurat å ta verdenscupseieren. Kraft vinner med 1,7 poeng ned til Ziga Jelar. Beste nordmann blir Marius...
lørdag 19. mars NRK
Granerud med nestenuhell: – Jeg måtte roe meg ned
Halvor Egner Granerud var uheldig og kjørte gjennom et plastmerke nederst i bakken under kvalifiseringen i skiflygingsbakken i Oberstdorf. Det holdt på å gå galt, men han holdt seg på beina og gikk trygt videre til lørdagens renn. – Å spille bowling med merket, var...
fredag 18. mars NRK
Stemplet som surrebukk og umoden: På vei mot verdenstoppen
 
fredag 18. mars Adresseavisen
Bråthen om Røste-avgang: Fint med blanke ark
Erik Røste gir seg i Norges Skiforbund etter ti år som styreleder og president. Røste avviser at Bråthen-konflikten har hatt noen rolle for at han nå gir seg i juni. Den var mellom nåværende landslagssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, på den ene siden og...
torsdag 17. mars NRK
Røste fra Gjøvik: Gir seg som skipresident – stiller ikke til gjenvalg
Etter ti år som styreleder og president i Norges Skiforbund har Erik Røste meddelt valgkomiteen at han ikke stiller til gjenvalg under sommerens skiting i Molde.
torsdag 17. mars NRK
NRK: Skiforbundet krever svar fra Oslo kommune om Kollen-plast
Norges Skiforbund og Kollenhopp lover å ta hele regningen for å få plast i Holmenkollen. Men Kollen-eier Oslo kommune kan ikke si ja eller nei.
torsdag 17. mars ABC Nyheter
Vil ha svar om Kollen-plast
Idretten vil ha svar fra Oslo kommune på om det er mulig å bruke innsamlede penger til å legge plast i Holmenkollen. Norges Skiforbund og Kollenhopp vil legge til rette for sommerhopping på plast uten at det koster kommunen en krone. Anleggseier Oslo kommune har tidligere sagt at det må...
torsdag 17. mars NRK
Derfor ville Håkon (11) og Emil (11) prøve hoppskiene: – Leon er bestevenn og forbilde
– Leon er bestevennen vår. Og han er kanskje landets beste i 12 årsklassen til å hoppe. Og nå vil vi også begynne å hoppe!
tirsdag 15. mars $ Østlendingen
Ryggen stopper i Johansson i verdenscupen
Robert Johanssons trøblete rygg gjør at han må inn til nevrologisk undersøkelse og må stå over helgens verdenscuprenn i skiflyging i Oberstdorf. – Jeg våkner hver gang jeg snur meg om natta. Jeg må ta bilder og foreta nevrologiske undersøkelser den...
tirsdag 15. mars NRK
Tande dropper sesongavslutningen
Sesongen til skihopper Daniel-André Tande er over. Etter skiflygings-VM sier han at han trenger mer tid. I et innlegg på Instagram skriver Tande at «Det siste året har blitt så mye mer enn jeg har turt å håpe på, og det endte med nok en lagmedalje i...
tirsdag 15. mars NRK
Bråthen-biografi snart ferdig – varsler omfattende omtale av hoppkonflikten
En biografi om hoppsjef Clas Brede Bråthen skrives i disse dager. Der varsler forfatterne at den betente konflikten med Norges Skiforbund får mye plass.
mandag 14. mars ABC Nyheter
Nå kommer boka om Clas Brede Bråthen: – Ingen i Ski-Norge har ønsket å høre min versjon
Men forfatterne lover ingen objektiv framstilling av Bråthen-konflikten.
mandag 14. mars TV 2
Røper hemmeligheten bak VM-bronsen: – Jeg måtte gjøre noe
Etter å ha blitt vraket fra det individuelle rennet i VM var Halvor Egner Granerud så langt nede at han vurderte å avslutte sesongen. Et grep gjorde at det meste snudde i skiflygingsbakken.
mandag 14. mars NRK
Dagbladet: Stöckl fortsetter som hopptrener
Etter hva Dagbladet erfarer, fortsetter Alexander Stöckl som herrelandslagstrener i hopp i fire nye år. Avisa får opplyst at avtalen ikke er offisiell, men at det skyldes formaliteter. Lønn skal ikke være blant disse. Etter fire år som trener kan en ny rolle i Skiforbundet...
mandag 14. mars NRK
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL