Hopp
Lundby nekter å godta skiflygings-nekt
Maren Lundby & co krever omkamp om omstridt avgjørelse i neste FIS-møte.
23:10 TV 2
«Det hadde vært kult å bli tidenes beste skihopper»
TRONDHEIM Det er når du er lengst nede at veien oppover er mest spennende. Verdenscupvinner Halvor Egner Granerud vet alt om det. Han vet også mye om skadede kamerater, corona, drapstrusler – og barnebokforfattere.
lørdag 12:32 VG
Då Granerud låg i isolasjon, la han ein ny slagplan - motivert av å ha mislykkast
Rett etter at Halvor Egner Granerud hadde fått beskjed om at han var smitta av korona, skjønte han at supersesongen mangla noko vesentleg. Då sette han seg ned og la ein ny plan.
fredag 06:33 NRK
Falun søker ski-VM
Med fire gull ble Petter Northug den store profilen siste det var ski-VM i Falun i 2015. Nå har svenskene søkt om å få arrangere VM i nordiske grener også i 2027. – Det føles veldig bra at vi sammen med Falun kommune har kommet så langt at vi har sendt inn...
torsdag 29. april NRK
Politiet: Undersøker om bilbrann har sammenheng med drapet på Bård (33)
TØNSBERG Timer etter at Bård Lanes (33) ble skutt og drept ble tre personer pågrepet etter en bibrann i Tønsberg. Politiet jobber med å finne ut om det er en sammenheng mellom hendelsene.
torsdag 22. april VG
Dette bruker skiskytterstjernen sesongpausen til
Skiskytterstjernen Ingrid Landmark Tandrevold har lagt en knallsesong bak seg med seier i verdenscupen og VM- medalje. Nå har hun og resten av skiskytterlandslagset en velfortjenr sesongpause, men 24- åringen ligger ikke på latsiden. Hun totalrenoverer huset sitt. God morgen Norge fikk bli med...
onsdag 21. april TV 2
- Det er ingen god følelse og jeg blir til tider forbanna
I mars i år ble skihopper Maren Lundby tidenes første kvinnelige verdensmester i stor bakke. Da den ferske verdensmesteren gjestet God morgen Norge forteller hun hvorfor hun fortsetter å kjempe for at kvinner innen sporten kan gjøre det samme som gutta. Hun er skuffet over beskjeden som...
onsdag 21. april TV 2
Nei til skiflyging for kvinner: – Blir rett og slett motarbeidet
Hoppjentene får ikke delta i skiflygingsbakken den kommende sesongen.
lørdag 17. april VG
VINTERSPORT

Heller ikkje skiflyging neste år
Maren Lundby og dei kvinnelege skihopparane får heller ikkje hoppe skiflyging neste år. Det har hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet FIS bestemt i dag. – Vi blir rett og slett motarbeida, seier verdsmeister Lundby til NRK.
lørdag 17. april NRK
Kvinnene får ikkje hoppe skiflyging: – Vi blir rett og slett motarbeida
Maren Lundby og dei kvinnelege skihopparane får ikkje hoppe skiflyging neste år. Det vart bestemt på eit møte i hoppkomitéen i FIS laurdag.
lørdag 17. april NRK
Granerud fryktar koronaen skadar karrieren
Sju veker etter at Halvor Egner Granerud fekk påvist korona er han framleis ikkje tilbake i toppform. No er han redd at seinskadar skal påverke idrettskarrieren.
lørdag 17. april NRK
Dette kan bli den nye Kollen: Vil ha folkefest på sommaren
Etter over ti års venting kan det bli hopping i Holmenkollen året rundt. Målet er at Halvor Egner Granerud kan konkurrere mot verdseliten alt på Sankthanskvelden neste år.
torsdag 15. april NRK
Presidentkandidat Lewis fikk sparken – nå kan hun bli historisk
Den mektige FIS-generalsekretæren Sarah Lewis (56) fikk sparken etter 20 år. Hun har to hovedteorier om hvorfor hun måtte gå på dagen, og mange tanker om hva hun vil gjøre dersom hun blir ny president i Det internasjonale skiforbundet.
torsdag 15. april VG
Har diskutert om VM-sjefen må være trønder
Nå skal VM-selskapet lyse ut fire stillinger. Styrelederen åpner opp for enda for ansettelser etter sommeren.
torsdag 15. april Adresseavisen
Tande utskrevet fra sykehuset
Daniel-André Tande er utskrevet fra Ahus etter det stygge fallet i Planica.
tirsdag 13. april TV 2
Tande utskrevet fra Ahus
Skihopperen Daniel-André Tande er skrevet ut fra Ahus. Det skriver Skiforbundet i en pressemelding. – Daniel ble i går utskrevet fra sykehuset. Han er i god allmenntilstand og har det bra. Ro og hvile er en del av behandlingen, sier Hopplandslagets laglege Guri Ranum Ekås. Tande falt stygt i...
tirsdag 13. april NRK
Tande fortsatt på sykehus – ble operert torsdag
Daniel-André Tande ble torsdag operert for kragebeinsbruddet han pådro seg i det stygge Planica-fallet. Han er fortsatt innlagt på Akershus Universitetssykehus.
fredag 9. april ABC Nyheter
Vellykka operasjon for Tande
Daniel-André Tandes kragebein-operasjon på Ahus i går var vellykka. Han er framleis innlagd på sjukehuset, skriv Norges skiforbund i ei pressemelding. – Han har det etter forholda bra, seier hopplandslagets laglege Guri Ranum Ekås Tande fall stygt i Planica rett før...
fredag 9. april NRK
Vellykket operasjon for Tande
Vellykket operasjon for Daniel-André Tande (27).
fredag 9. april TV 2
Daniel-André Tande tilbake i Norge
27-åringen kom tilbake til Norge fredag ettermiddag med ambulansefly.
fredag 2. april VG
Hoppsjefen: – Selv fra sykesengen hadde han smilet på lur
Hoppsjef Clas Brede Bråthen innrømmer at det falt en tåre da han fikk vite at Daniel-André Tande hadde våknet og snakket. Senere mandag snakket de sammen på FaceTime.
mandag 29. mars VG
Årets beste sportsnyhet
Uansett hva norske idrettshelter måtte prestere i 2021, finner årets mest gledelige idrettsøyeblikk nå sted i en sykeseng i Ljubljana.
mandag 29. mars VG
Granerud om kompis Tande: – Gleder meg utrolig mye til å møte ham
Halvor Egner Granerud (24) forteller om en utfordrende siste konkurransehelg i verdenscupen. Nå gleder han seg til å møte kompis Daniel-André Tande (27) igjen – som har våknet opp fra koma og er ved full bevissthet.
mandag 29. mars VG
Tandes familie takker for støtten: – Vært vonde og lange dager
Skihopper Daniel-André Tande (27) har våknet fra kunstig koma og snakker nå med både moren og kjæresten, som begge er på plass i Slovenia. Nå takker familien for støtten.
mandag 29. mars VG
Tande vekkes fra koma: Mor og samboeren på plass i Ljubljana
Daniel André Tande har respondert på tilsnakk og vist blikkontakt når han blir vekket fra kunstig koma i dag.
søndag 28. mars VG
Stöckl kritiserer juryen etter Lindvik-hopp: – Ekstremt misfornøyd
Marius Lindvik ble sendt ned skiflyvningsbakken i Planica til tross for usikre forhold. Landslagssjef Alexander Stöckl mener nordmannen aldri burde hoppet.
lørdag 27. mars VG
Johansson med kjempehopp i Planica – Geiger seiret
Robert Johansson ble tvunget utfor hoppkanten under svært vanskelige forhold i skiflygingsbakken i Planica. 31-åringen svarte med et kjempehopp, men pallen glapp.
fredag 26. mars VG
Sportssjefen om Tande: – Heldigvis ikke livstruende skader
Clas Brede Bråthen var svært preget etter Daniel André Tandes fall i Planica. Men han hadde heldigvis gode nyheter til TV 2.
torsdag 25. mars TV 2
Granerud-skuffelse i «comebacket»: – Guttene er litt preget i dag
Halvor Egner Graneruds comeback etter coronasmitte endte med skuffelse. Han hoppet ned til 37.-plass i første omgang – og ble dermed ikke med videre.
torsdag 25. mars VG
Tande holdes i kunstig koma etter fallet: – Har punktert en lunge
Daniel-André Tande (27) fikk en punktert lunge og brukket kragebein da han falt i skiflygingsbakken i Planica. Fredag får sportssjef Clas Brede Bråthen være til stede på sykehuset når Tande skal vekkes.
torsdag 25. mars VG
Riiber vant verdenscupen
Jarl Magnus Riiber (23) hadde full kontroll på langrennet i verdenscuprennet i kombinert i Klingenthal. Seieren sikret ham også verdenscupseieren totalt.
lørdag 20. mars TV 2
Granerud er tilbake i hoppbakken
Halvor Egner Granerud er tilbake i Norge og hoppbakken etter den positive koronatesten under ski-VM.
fredag 19. mars TV 2
Dyster spådom
Det internasjonale skiforbundet (FIS) har sagt nei til fluorsmøring fra neste sesong, men sliter med å finne gode nok test-apparater. Nå tror den norske smøresjefen, Stein Olav Snesrud, at forbudet utsettes med enda ett år.
torsdag 18. mars Dagbladet
VINTERSPORT

Corona-smittet Egner Granerud: - Har vært litt redd
En uke etter at Halvor Egner Granerud fikk konstatert corona-smitte innrømmer 24-åringen at han har vært redd.
tirsdag 9. mars VG
Ikke det største i VM!
Johannes Høsflot Klæbo og Therese Johaug presterte enormt i Oberstdorf. Men det er noe helt annet som fortjener hedersplassen i historieboken om VM.
mandag 8. mars VG
Raser mot Norge
Aleksandr Bolsjunov falt for eget grep da han stengte døra til VM-gull for Johannes Høsflot Klæbo. Men det er noen uenig i . Blant annet Vladimir Putin.
søndag 7. mars Dagbladet
Slet med å sove etter Graneruds positive test: – Blir jo litt redd
OBERSTDORF/OSLO Onsdag kveld hoppet Maren Lundby ned til det første gullet i storbakken for kvinner i VM-historien, men et døgn tidligere var hun redd for at hun ikke kunne stille til start i rennet.
onsdag 3. mars VG
Rørt Lundby tok historisk gull i suveren stil: – Tidenes norske skihopper
OBERSTDORF/OSLO Maren Lundby (26) har funnet storformen i Oberstdorf. Onsdag hoppet hun ned til det første gullet i storbakken for kvinnene i VM-historien.
onsdag 3. mars VG
Sagen jubler for historisk hopprenn: – Skulle bare mangle
Anette Sagen (36) hyller Maren Lundby (26) som tidenes kvinnelige skihopper. 36-åringen mener hoppverden kan takke Lundby for onsdagens historiske hopprenn.
onsdag 3. mars VG
De italienske utøverne reiser hjem fra ski-VM etter coronasmitte: – Veldig skuffet
OBERSTDORF/OSLO Det italienske laget har bestemt seg for å reise hjem fra ski-VM i Oberstdorf etter at coronaviruset har begynt å spre seg i VM-boblen. Flere i det italienske støtteapparatet har testet positivt.
onsdag 3. mars VG
Thea (17) imponerte igjen: – For et talent
OBERSTDORF/OSLO Maren Lundby (26) var beste norske i kvalifiseringen til stor bakke. Også Thea Minyan Bjørseth (17) imponerte med et langt svev før onsdagens renn.
tirsdag 2. mars VG
Lundby hylles av Granerud før historisk renn: – Stor betydning
OBERSTDORF/OSLO Maren Lundby har gått i bresjen for at kvinnene skal få hoppe i stor bakke i mesterskap. Nå er 26-åringens målsetting tydelig foran onsdagens historiske hopprenn.
tirsdag 2. mars VG
Norges sølvhelter overrasket av vinneren: – Ikke mange som hadde trodd
OBERSTDORF/OSLO Halvor Egner Granerud fortviler over tunge forhold i VM-bakken. Tyskland tok et overraskende gull foran Norge i blandet lagkonkurranse.
søndag 28. februar VG
Thea Bjørseth (17) hylles etter VM-bronsen: – Helt drøyt
OBERSTDORF/OSLO Akkurat som i Seefeld 2019, vant de norske kvinnene bronse under lagkonkurransen i hopp. Østerrike tok gullet foran Slovenia.
fredag 26. februar VG
Lundbys klare melding til FIS-topp: – Vår oppgave å informere ham
Maren Lundby benyttet morgentimene til å legge ut et innlegg på sin Instagram etter en uttalelse fra FIS-topp Sandro Pertile.
28. desember 2020 VG
Lundby har fått forklaring på hopp-stoppen: – Den samme grøten
Maren Lundby (26) har fått svar fra hoppsjefen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter sin uttalte frustrasjon over at kvinnene er plassert på sidelinjen mens alt åpenbart blir lagt til rette for at herrene skal kunne konkurrere i verdenscupen.
16. desember 2020 VG
Disse sportsarrangementene står i fare ved innreisenekt – har diskutert utsettelse av håndball-EM
Håndball-EM og fotball-playoffen mot Serbia på Ullevaal er bare to av en rekke planlagte idrettsarrangementer i Norge som står i fare med de foreslåtte innreiserestriksjonene frem til 1. januar.
18. mai 2020 VG
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VINTERSPORT

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL