Holmestrand
Pågrepet etter voldshendelse i sentrum
Politiet melder på Twitter at en mann i 40-årene ble pågrepet i sentrum 02:16 etter en voldshendelse.
40min $ Jarlsberg Avis
Oddrun (91): – Enten er du med, eller så er du utenfor
Oppfordringen til andre eldre fra Oddrun Henrikke Smith-Johansen er klar. – Du må være litt mer nysgjerrig. Da både oppdager du nye ting, og du lærer raskere, sier 91-åringen fra stua si på Gullhaug. Hun er digital hver eneste dag på telefon og ipad, i kommunikasjonen...
05:30 $ Jarlsberg Avis
Tone skinner på Functional Fitness-himmelen:– Veldig fornøyd med resultatet
Tone Hjelmtvedt slo godt fra seg i Norgesmesterskapet i Functional Fitness i Sandnes 16. - 18. september. Etter en tre dagers hard konkurranse gikk det nesten helt til topps for Holmestrandsjenta.
lørdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
– Uvdal er det nærmeste og beste alpinanlegget, også bedre enn Geilo synes i hvert fall vi
– Det beste med å ha hytte i Uvdal er absolutt alpinanlegget, svarer Janne Gregersen fra Holmestrand når hun blir spurt. Det er Flesberg kommune som er favoritten når innbyggere i Holmestrand velger plassering av hytte utenfor Holmestrand. Mens beboere fra Drammen har majoriteten blant de...
lørdag 08:19 $ Laagendalsposten
Truls (15) har tatt steget fra Byteaterets barne- og ungdomsgruppe til filmlerretet
Sist gang Truls Tiger Aastad Ekeborg, fra Holmestrand, var i rampelyset var i Byteaters oppsetning «Olsenbanden junior på rocker'n». Nå blir han å se på skjermen som trell i barne- og familiefilmen om vikingjenta Tora.
lørdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Hyttekosen: Hyttependlerne reiser både ofte og langt
– Det beste med å ha hytte i Uvdal er absolutt alpinanlegget, svarer Janne Gregersen fra Holmestrand når hun blir spurt. Det er Flesberg kommune som er favoritten når innbyggere i Holmestrand velger plassering av hytte utenfor Holmestrand. Mens beboere fra Drammen har majoriteten blant de...
fredag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Fra sjekkhefte til tik tok
Den digitale revolusjonen løper stadig raskere, men alle henger ikke med. Høyre foreslår digital hjemmehjelp for å begrense avstanden mellom de som kan og de som henger etter.
fredag 20:00 Jarlsberg Avis
Nå starter påkjørsels-sesongen: – Bilister, vær oppmerksomme
Høsten og vinteren er den verste perioden i året når det gjelder viltpåkjørsler. Nå vil fallvilt-oppsporerne ha et varmesøkende kamera for å gjøre ettersøkene mer effektive.
fredag 19:00 $ Jarlsberg Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

«Verdensbyen i vestlommeformat»: Eget storband i 60 år
Holmestrand Storband kan se tilbake på hele 60 år i jazzmusikkens tjeneste, og det er kun fire byer i Norge som kan si at deres storband er eldre enn Holmestrand. Bandet vil med trøkk feire sine 60 år lørdag 12. november i Biorama.
fredag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Bjørns gatekjøkken tok andreplassen i NM for sunn mat i farta
Go2Grill Bjørns gatekjøkken kunne stige opp på det nest høyeste trinnet på pallen. – En andreplass i NM for Sunn mat i farta er virkelig noe å juble for. De ansatte har jobbet målrettet og riktig for at vi skal bli lagt merke til, sier Katherin Hansen.
fredag 14:38 $ Jarlsberg Avis
Fritidsbåter: – Sørg for lokal politikk
800.000 fritidsbåter er det anslagsvis i Oslofjorden. Det krever en synlig politikk, skriver Bernt Eriksen.
fredag 10:22 Jarlsberg Avis
Varaordførervalget: – Vi har en felles forståelse
– Det blir nok ikke noen gjentakelse av det bråket som skjedde under forrige møte, sier Høyres gruppeleder Jon Halvard Tunheim. Bråket han refererer til er den vonde debatten som var om fritak av vervet for varaordføreren.
fredag 05:30 Sande Avis
Per Morten (42) lever og ånder for firmaet: – Jeg var i Syden en uke en gang. Det ble for lenge
For Per Morten har traktor og store kjøretøy alltid vært en del av livet, og helst vil han holde på med det hele tida. Det kan være hemmeligheten bak at firmaet hans går så bra som det gjør.
fredag 05:25 $ Jarlsberg Avis
Skal bruke millioner på å gjøre kysten mer tilgjengelig: – Skal synliggjøre mulighetene
Om noen år håper turistforeningen at du skal kunne ta turen fra Lindesnes til Holmestrand. – Vi vil jobbe for å synliggjøre kysten og alle mulighetene som ligger der, sier Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.
torsdag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Alle gode ting er tre: – Tannhelsen er i toppen av fyrtårnet
Nå er kommunens alle tre tannklinikker sertifisert som Miljøfyrtårn. Sande, Holmestrand og Hof. Et trekløver som alle satser på å gjøre sin del av jobben for et bedre miljø, og bedre tannhelse. – Tannhelsen er veldig god for de aller aller fleste i...
torsdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Formannskapet mener avtalen må godkjennes: Nærmer seg kunstgress-løsning på Gullhaug
Ingen av formannskapsmedlemmene sa ett ord, og alle stemte for innstillingen i møtet torsdag ettermiddag. Dermed er avtalen om bruk av grunn i realiteten godkjent, og Gullhaug IL er kommet et langt spark nærmere målet om ny kunstgressbane.
torsdag 14:50 $ Jarlsberg Avis
Kristofer måtte gi opp kanalsvømmingen: – Ble i overkant tøft
Kristofer Larsen fikk merke at å svømme over Den engelske kanal er en meget tøff utfordring. Nå tar han treningsfri et par uker.
torsdag 14:41 $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Elevene på Gjøklep setter sitt personlige preg på skolegården
Som en siste finish på uteområdet rundt Gjøklep ungdomsskole får 8. - og 9.klassingene dekorere det som en gang var en trist betongkloss til å bli skolegårdens diamant. Temaet for prosjektet «Livet i havet» med bakgrunn i FNs bærekraftmål «Bevare og...
torsdag 12:26 $ Jarlsberg Avis
Ruth, Sophie og Alma ble lesevinnere
Leseiveren er stor i Holmestrand, og nesten halvparten av 1.-7. klassingene rundt om i kommunen deltok i årets Sommerles-kampanje. Ruth Mengesha fra Ekeberg skole, Sophie Hvam Eriksen, fra Hof skole og Alma Vinje Larsen fra Kjeldås skole er de glade vinnerne.
torsdag 12:14 $ Jarlsberg Avis
En hyllest til havet: – Elevene på Gjøklep setter fokus på miljøet
Med bakgrunn i FNs bærekraftmål
torsdag 12:13 $ Jarlsberg Avis
Kristofer er i gang med sin kanalsvømming: – Har spist og drukket underveis
Alt vel så langt, melder hans støttespillere om bord i følgebåten.
torsdag 08:33 $ Jarlsberg Avis
Løper for livet:– Det kan ramme hvem som helst
2. oktober blir lysløypa i Botnamarka farget rosa av store og små som vil vise solidaritet med brystkreftrammede ved å delta i «Rosa sløyfe-løpet».
torsdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Miljøfyrtårn nummer 40: – Vi i Bygger'n vil miljøet vel
40 bedrifter i Holmestrand kommune har per i dag status som Miljøfyrtårn. – Vi er den sjuende i rekken av Bygger'n-butikker som blir sertifisert, sier daglig leder Bård Solberg i Hof.
torsdag 05:25 $ Jarlsberg Avis
Vil at kommunen skal overta disse og 2.796 andre gjenstander
120 fotoalbum med rundt 30.000 bilder, mye Høyang-kjøkkentøy, maskiner, verktøy, arbeiderforeningsfane, kantineservise, laboratorieutstyr og legeutstyr: det er blant de 2.798 gjenstandene kommunen nå ligger an til å bli eier av.
onsdag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Revmatikerne: – Vi kan tape 50.000 kroner på ny forskrift
Over år har den lokale revmatikerforeningen bygget opp kompetanse rundt revmatiske lidelser og et nettverk for sosiale aktiviteter og likepersonarbeid. – Med et forslag om en nye pengespillsforskrift er vi redd arbeidet vårt kan bli satt kraftig tilbake, sier Karin Irene Lofsberg og Johnny...
onsdag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Klar for å svømme over Den engelske kanal: – Har vært drømmen i 20 år
Kristofer Larsen er klar for sitt livs svømmetur over Den engelske kanal.
onsdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Sjekk den store forvandlingen ved Nedre Gausen
I juli så det ikke bra ut. Nå er det en helt annen sak ved Nedre Gausen. Det sørget Gigel Codreanu og hans arbeidskamerater for.
onsdag 15:46 $ Jarlsberg Avis
Kjell Melby ble årets klubbmester i seiling
Holmestrand Seilforening har arrangert klubbmesterskap, og Kjell Melby (Maxi 999) knep seieren foran Jan Eriksen (Albin Cumulus) og Haakon Rui (Albin Nova).
onsdag 13:48 $ Jarlsberg Avis
De ferske driverne er fornøyde med årets sommer: I vinden med fjordhotellet
– Det er tydelig at folk snakker sammen og at jungeltelegrafen går, og det er den beste PR-en fjordhotellet kan få. Selv om vi fremdeles må gå oss til, er vi fornøyde med årets sommer og har mange planer framover.
onsdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Rune og Bjørn fra Sande åpner en helt spesiell butikk: – Det er skikkelig i vinden om dagen
Startet ny kjede da pandemien brøt ut.
onsdag 05:20 $ Jarlsberg Avis
Dyrket poteter inne på Meny: – Åtte planter ble til 333 poteter
Visste du at det har vært potetåker på Meny i sommer? Torsdag ble potetene høstet av lokale barnehagebarn.
tirsdag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Advokaten mener vedtaket er ugyldig: – De vil stoppe aktiviteten på Langøya
Advokat Simon Ulleland sabler ned flertallets vedtak om Langøya, i en klage som er inngitt på vegne av NOAH. – Klagen er voldsom og krass, sier hovedutvalgsleder Per Harald Agerup (Sp).
tirsdag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Utbedring av Sand-moloen - opp med HC-rampen
Nå er det tryggere å bade på Sandsletta.
tirsdag 18:10 $ Jarlsberg Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

Langøya er en god miljøløsning
Materielt sett lever vi gode liv i Norge. Vi har hus og klær, maskiner og roboter og biler. Garasjer og kjellere og loft er fulle av duppeditter som vi håper vil gjøre hverdagen enklere. Medaljens bakside er mengden avfall og miljøgifter.
tirsdag 17:26 Tønsbergs Blad
Vil du vigsles av en kommunetopp?
Varaordføreren er sykemeldt og det er behov for nye krefter til å vie folk. Det blir for mye for ordfører Elin Gran Weggesrud alene. Nå står tre kommunetopper til tjeneste.
tirsdag 13:01 $ Jarlsberg Avis
Opprop: – Vi ønsker frisøren tilbake på Kjærsenteret
– Det er ingen tvil om at de eldre som er tilknyttet Kjærsenteret og naboer rundt oss ønsker lys igjen i vinduene i frisørsalongen, sier Tove Miller Sando. En spontan spørrerunde en tilfeldig valgt dag på senteret ga 44 underskrifter.
tirsdag 05:30 $ Jarlsberg Avis
Ida gir jernet: – Mange fordommer mot denne sporten
Holmestrandsjenta Ida Edland (40) startet med målrettet trening mot å bli fitnessutøver for ett og et halv år siden. For tre uker siden debuterte hun på scenen i Sandefjord-Open, og tok med seg sølvet hjem.
tirsdag 05:25 $ Jarlsberg Avis
Anders og Leon står i fare for å miste det unike undervisningstilbudet: – Ødelegger skoleåret vårt
Klasserommet til Anders Kalager (17) og Leon Tinjar Lindseth (16) fra Hof, står i fare for å forsvinne.
mandag 21:00 $ Jarlsberg Avis
Forhandlinger har ikke ført fram: Tønsberg kommune selger ikke Sandsletta
Tønsberg kommune fester ikke lenger arealer ved Sand camping. Nå er arealene tilbakeført til grunneier, som ser «potensial for utvikling». Men badeplassen, kystledhytta og Våle båthavn på Snekkestad vil ikke bli solgt.
mandag 19:00 $ Jarlsberg Avis
Bare delvis ryddet etter plakat-stunt
Midgardsblot-plakatene satte sitt preg på Holmestrand forut for selve arrangementet. Og gjør fortsatt det.
mandag 18:10 $ Jarlsberg Avis
Ibrahim har ennå ikke solgt – nå utvider han Fysen-satsingen
Innehaver Ibrahim Azam vurderer fremdeles å selge Fysen kro, men mens han venter på å finne den rette kjøperen, øker han like godt satsingen med kafé-del og utvidet åpningstid.
mandag 13:33 $ Jarlsberg Avis
Utrykningspolitiet ga fire forlegg
I tidsrommet 10.25 - 11.50 har UP hatt kontroll i Hvittingfossveien.
mandag 12:03 $ Jarlsberg Avis
Evgeniys arbeidsgiver hjalp familien til Sande: – Vi så ingen fremtid i Ukraina
Russerne overtok byen de hadde flyktet til, og alt ble utrygt og vanskelig. Da begynte den strabasiøse ferden, som endte her i Sande.
mandag 10:09 $ Jarlsberg Avis
Kleiverud skole: – Elever vil guide besøkende
Onsdag ettermiddag inviteres naboer, foresatte og andre som ønsker å se nye Kleiverud skole. – Elever ved skolen vil være guider for de som kommer, opplyser rektor Guro Heimtoft.
mandag 19. september $ Jarlsberg Avis
Solberg Panorama: – De 20 første leilighetene bygges nå
Solbergjordet skal fylles med 312 boliger. De første 20 er på vei opp. – Vi har elleve salg i første byggetrinn, og støpearbeidet begynner om kort tid, sier Trine Hastad, daglig leder i Trysilhus Trykon AS.
mandag 19. september $ Jarlsberg Avis
Europeisk prosjekt: – Neste uke skal ingen dø på veiene i Vestfold
Første halvår 2022 ble 879 personer anmeldt for ruspåvirket kjøring i Sør-Øst Politidistrikt. Noe som var nest flest i landet. Det tallet må ned.
søndag 18. september $ Jarlsberg Avis
Langøya - på tide med et fokusskifte?
Venstre ønsker IKKE videre deponering på Langøya!
søndag 18. september Jarlsberg Avis
Strømstøtte for framtiden
Regjeringens strømstøtte til næringslivet var avgjørende for fremtiden til mange små og mellomstore norske bedrifter, skriver Per-Asbjørn Andvik.
søndag 18. september Jarlsberg Avis
Holmestrand-hesten Falcon Eye vant i målfotodrama
Holmestrand-hingsten Falcon Eye møtte svenske topphester og vant over søta bror i unionskampen i Färjestad i Karlstad lørdag.
søndag 18. september Jarlsberg Avis
Mulig traktorvelt i Sande
Politiet meldte på Twitter 18.15 om muligtraktorvelt i Bøveien i Sande.
lørdag 17. september $ Jarlsberg Avis
– Holmestrand kirke har nok aldri vært flottere
Etter to strøk linoljemaling skinner Holmestrand kirke som aldri før. Det sørget blant andre Wojtek Nazaruk for. Men hva skjer med Kirkestua?
lørdag 17. september $ Jarlsberg Avis
Denne er uslåelig når det gjelder «Smiles per Miles»
Du har kanskje sett at Jan Fredrik Vogt har endret litt på stilen? Kommunepolitikeren og lektoren har latt seg avbilde med sixpence og pipe. Hva har skjedd?
lørdag 17. september $ Jarlsberg Avis
Maria øker staben før jul og regner med å selge 20.000 kalendere med sexleketøy: – Vi burde nok hatt flere
Førjulstiden er allerede i gang. Og for mange blir den av det litt «heite» slaget.
lørdag 17. september $ Tønsbergs Blad
Skiltet ignoreres stadig: – Politiet burde ta en kontroll der
Tross stadige regelbrudd fra bilister: Politiet vil på ingen måte love at de skal komme og håndheve den nye skiltingen.
fredag 16. september $ Jarlsberg Avis
Ingen vil være en snitcher
Det er grunn til å ta signalene på alvor når også politiet nå går ut med advarsler i en video.
fredag 16. september Jarlsberg Avis
Varsler strømsjokk neste år: Kan bli 28 millioner dyrere
Hvis prisforholdene blir som nå kan Holmestrand kommune og andre Vestfold-kommuner få en økonomisk kjempesmell. – Dette tar vi på det største alvor, sier kommunalsjef Finn-Øyvind Langfjell i Holmestrand kommune.
fredag 16. september $ Jarlsberg Avis
Botneveien åpner fredag: Etter seks uker med rydding
Fredag ettermiddag åpner Botneveien igjen etter seks uker med fjellsikring og rydding av vegetasjon. Det bekrefter veisjef i fylkeskommunen, Kai Olav Ims.
fredag 16. september $ Jarlsberg Avis
Hyttedalen vil ha total ombygging av Nedre Gausen
Bypark i den fredede parken. Seks etasjers leilighetsbygg på grusplassen. Tilleggsfløy på hovedbygningen. Blokker i området mot Speira. Odd Hyttedalen har planene klare for en total forvandling av Nedre Gausen.
fredag 16. september $ Jarlsberg Avis
VESTFOLD OG TELEMARK

Kunstgress-krangelen nærmer seg avgjørelse
Beboerne i Gullhaug-området har lenge vært uenige om det skal bygges en ny kunstgressbane der, og i vår ble den politiske behandlingen utsatt. Nå kommer den opp igjen, og kommunedirektøren har en tydelig anbefaling til politikerne.
fredag 16. september $ Jarlsberg Avis
Varslingssaker har kostet fylkeskommunen 30 millioner kroner
SKIEN: De totale kostnadene for fylkeskommunens varslingssaker siden det startet høsten 2020 er på rundt 30 millioner kroner.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Speed-dating: Mulig match mellom utbygger og politiker
Arealinnspill, eller speed-dating, som ordfører Elin Gran Weggesrud valgte å kalle møtet torsdag mellom utbyggere, grunneiere og andre som har planer på gang. Ti minutter hver fikk de til å sjarmere de folkevalgte. Kommuneplanarbeidet tar i bruk moderne sjekkemetoder.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Fritidsklubbene må klare seg med «smuler»: – Alt handler om penger
Ungdom i Holmestrand kommune har svært lite kommunalt fritidstilbud, målt mot jevnaldrende på landsbasis.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
SE BILDENE: Da 360 meter bølgebryter ble løpebane for langløp
Einar Hagemann (46), Fredrik Zachariassen (38) og Felicia Finholt Zachariassen (33) løp og løp onsdag. 360 meter en vei ble til mange mil att og fram. Til sammen 180 mil løp trioen. Einar ti mil, Fredrik fem mil og Felicia tre mil. Ultraløperne var de første som har tatt...
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Flytende ultraløp: – Litt galskap er jo bare moro
De er de første, men sikkert ikke de siste. Einar Hagemann (46), Fredrik Zachariassen (38) og Felicia Finholt Zachariassen (33) løp og løp onsdag. Einar ti mil, Fredrik fem mil og Felicia tre mil. Ultraløperne har nå inntatt bølgebryteren.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
La oss snakke om miljø
Medaljen har ikke bare en forside, skriver Tove Stuhr Sjøblom.
torsdag 15. september Jarlsberg Avis
Sunniva (26) er med på å øke folketallet i Holmestrand – det er bare én ting hun savner
Sunniva og Jørgen Nordby Øvstetun flyttet til Holmestrand i januar, og er blant dem som sørger for at folketallet i kommunen blir stadig større. – Det er en fin og trivelig by, og vi er blitt tatt godt imot, sier Sunniva. Det er likevel én ting hun synes Holmestrand mangler.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
25 år med Europris: – Da blir det kake til alle
Butikksjef Harjindar Singh ved Europris på Bentsrud kunne torsdag åpne butikkdøra med kake og kaffe til sine trofaste kunder. Butikken kan i helgen feire 25 år, litt på etterskudd. – Bursdagen var i mai, men det er aldri for sent for å feire, smiler Singh.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Kjørte i 116 km/t med henger
Sande: En bilfører ble målt til 116 km/t på E18 i Sande torsdag formiddag rundt 09.50.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Ingen ledige fastleger i Holmestrand: – Uheldig og unødvendig situasjon
Ingen av fastlegene i Holmestrand kommune har per i dag plass til flere pasienter. Samtidig har de har totalt 1.804 personer på venteliste. – Dette er veldig trist for pasientene og kunne vært unngått, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Nå får NOAH ros: – Her ser vi hvor bra det kan gjøres
NOAHs prosjekt med re-vegetering av Langøya vekker oppsikt. – NOAH har vært modige. De har gjort det skikkelig her på Langøya, sier botaniker Bjørn Smevold.
torsdag 15. september $ Jarlsberg Avis
Dropp den siste ølen?
I den nyeste episoden av Andreas Wahls «Folkeopplysningen» på NRK blir nordmenns frykt for «farlige stoffer» konfrontert med forskning. Konklusjonen gir grunn til ettertanke, skriver Ragnhild Kaski.
onsdag 14. september Jarlsberg Avis
Tian (9): Sesongavsluttet med personlig beste
Ni år gamle Tian Magnussen fra Holmestrand kjørte i helgen årets siste dragraceløp på sin 125 ccm motorsykkel på Gardermoen Raceway. I junior rekruttklassen tråkket han til med personlig bestetid på 12,1 sekunder.
onsdag 14. september $ Jarlsberg Avis
Ti gikk på en smell i 40-sonen
Politiet melder på Twitter om gjennomført trafikkontroll i Skolegata onsdag kveld.
onsdag 14. september $ Jarlsberg Avis
Ønsket prest som er villig til å vie likekjønnede: – Barna måtte døpes i Sande
4. september bar Janne Iversen og Christian Berg, fra Holmestrand, tvillingene sine til dåpen. Paret ønsket at barna skulle døpes av en prest som også er villig til å vie likekjønnede. Med det måtte de til Sande kirke.
onsdag 14. september $ Jarlsberg Avis
Trond (73): – Jeg har fortsatt stor glede av syklingen
Trond Gunleiksrud er i sitt 74. år. Han har fortsatt stor glede av sykling. – Jeg har syklet Vestfold Rundt hele 33 ganger, og har et tosifret antall starter i Birkebeinerrittet, kan han fortelle. Den spreke pensjonisten sykler gjerne over 7.000 kilometer i løpet av året.
onsdag 14. september $ Jarlsberg Avis
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL