Hjartdal
Mener næringslivet bør få tilgang til konsesjonskraft: – Hjartdal kommune bør gjøre som Tokke
HJARTDAL: Thorleif Fluer Vikre (Frp) mener at Hjartdal kommune bør gjøre som Tokke kommune, som tilbyr bedriftene rimelig konsesjonskraft. Men Hjartdal-ordfører Bengt Hallvard Odden (Ap) sier at de ikke er i nærheten av å ha de kraftinntektene som Tokke har.
torsdag 19:05 $ Telemarksavisa
Eivind kjøpte Franks næringsbygg for 3,4 mill. Se hele lista over hvem som kjøpte og solgte eiendom i januar
Forretningsmannen Eivind Lia (57) har kjøpt næringseiendommen Toreskåsveien 8 av Frank Kleven (74) og Norsk Magnetterapi for 3,4 millioner kroner. Totalt skiftet 45 eiendommer eier i Notodden og Hjartdal eier i januar måned.
onsdag 11:39 $ Telen
Tradisjonsrikt hotell måtte ta banklån for å betale strømregninga
– Vi hadde ei strømregning på 200 000 kroner for desember. Det har vært tungt lenge, men nå er det veldig tungt, sier hotelldirektør Einar Zakkæus Gurholt på Tuddal Høyfjellshotel AS.
tirsdag 09:05 $ Rjukan Arbeiderblad
Tradisjonsrikt hotell måtte ta banklån for å betale strømregninga
HJARTDAL: – Vi hadde ei strømregning på 200 000 kroner for desember. Det har vært tungt lenge, men nå er det veldig tungt, sier hotelldirektør Einar Zakkæus Gurholt på Tuddal Høyfjellshotel AS.
mandag 16:10 $ Telemarksavisa
Ragnar (67) snuser på fjernvarme i Sauland - og Daniel (23) satser på eget firma
Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund med adresse Hjartdal og Notodden.
mandag 11:02 $ Telen
Store snømengder: – Vi tror nødforing vil kunne redde noen hjortedyr i vinter
Hjartdal kommune har fått dispensasjon fra forbudet mot å fôre elg, hjort og rådyr. – Hittil har vi fått henvendelse fra et par grunneiere som vil etablere foringsplasser, og ønsker flere velkommen, sier Hans Jørgen Aase.
lørdag 28. januar $ Telen
Ole Jonny (35) fra Hjartdal blir sjef i Seljord
Ole Jonny Flatland (35) fra Hjartdal kapret lederjobb i Seljord kommune. 1. februar begynner han i stillingen som Kommunalsjef for samfunnsutvikling og drift i nabokommunen.
onsdag 25. januar $ Telen
2,5 millioner nordmenn har denne kontoen: – Ta ut pengene nå!
65.000 av Trumf-medlemmene har over 4000 kroner i saldo, forteller Norgesgruppen. Lokalt er det mange som er medlemmer av Coop og har skaffet seg Trumf-kort.
mandag 23. januar $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Rene kuldeauksjonen, dette: Nå minus 26 …
Ingen tvil kulderekorder står for fall i det som er den reneste kuldeauksjonen i Heddal. Nå er vi nede i minus 26 …
søndag 22. januar $ Telen
Siste: Minus 24 - kaldeste i dag
SISTE: Kvikksølvet trakk seg tilbake til minus 24, det er laveste temperatur i dag.
søndag 22. januar $ Telen
E134 over Heddalsåsen er kansellert: – Krise for oss i Hjartdal
Prosjektet Elgsjø – Gvammen utsettes på ubestemt tid. Bevilgningen til Statens vegvesen er kuttet dramatisk av regjering. – Vi «pakker strekningen fint ned» og tar det fram igjen når det er penger til det.
søndag 22. januar $ Rjukan Arbeiderblad
«Kellvåleg kelt» i Heddal – minus 23
– Det er mulig det er kaldere nede ved Carlsen-butikken, det pleier jo å være det, men her på Hollamoen var der 23 kalde i dag morges klokka 0800.
søndag 22. januar $ Telen
E134 over Heddalsåsen er kansellert: – Krise for oss i Hjartdal
Prosjektet Elgsjø – Gvammen utsettes på ubestemt tid. Bevilgningen til Statens vegvesen er kuttet dramatisk av regjering. – Vi «pakker strekningen fint ned» og tar det fram igjen når det er penger til det.
søndag 22. januar $ Telen
– Det kan bli steindyrt å droppe snømåking på taket
– Kom deg til fjells om du har hytte der. Det er opptil to meter på takene. Og det kan bli steindyrt om du dropper det. Du har nemlig plikt til å sikre verdier.
lørdag 21. januar $ Telen
KRONIKK: En skammelig og uverdig eldreomsorg
Syke, slitne, redde og ensomme. Manglende stell, mat, medisinering og oppfølging. Det er hverdagen for enkelte syke eldre som tvinges til å bo hjemme i mangel på sykehjemsplass, kommer det fram i NRKs dokumentar «Omsorg bak lukkede dører». Er det virkelig slik vi skal behandle...
lørdag 21. januar $ Telen
Snart blir det vanskeligere å få time hos fastlegen
– Grunnet redusert legedekning i mars vil det være redusert timetilbud hos fastlegene. Det vil i denne perioden settes opp timer for øyeblikkelig hjelp. Det medfører lengre ventetid på ordinær oppfølgingstime hos fastlegene.
lørdag 21. januar $ Telen
Ingrid har 15 mil og 12 hunder foran seg denne helgen
Mens vi andre koser oss med morgenkaffen denne stille lørdagsmorgenen, setter Ingrid Andreassen (19) og hennes 12 hunder av gårde med 15 mil foran seg i snødekket Røros-landskap.
fredag 20. januar $ Telen
– Jeg skal ikke på noe helsestudio i kveld
– Det ble liten utsikt fra hyttevindua nå, konstaterer Jostein Hvamb. Det er fredag ettermiddag og han skal straks i gang med sørlandsskuffa på hyttetak nummer to ved Heddersvatn i Bondal. – Jeg har to hodelykter med meg, legger han til.
fredag 20. januar $ Telen
Advarer om tung snø og mye nedbør
Store mengder nedbør forventes i Notodden og Hjartdal fra mandag kveld.
mandag 16. januar $ Telen
John Arne fikk en lys idé som alle kan ha nytte av
Skulle du trenge en tilhenger, oppblåsbar nisse eller en rugemaskin – eller har verktøy du gjerne leier ut til andre? Da har John Arne Løvhaug Prestegård kommet opp med den perfekte løsningen.
søndag 15. januar $ Telen
Et sultent uhyre - fra Hjartdal til hele verden
Den både ses og høres ut som et sultent uhyre - som spiser alt som er i veien. Crusher er navnet på uhyret som stadig knytter flere fagfolk til selskapet. Og det hele styres fra hovedbasen i Hjartdal. Og på toppen av det hele - dette er en del av det grønne skiftet.
søndag 15. januar $ Rjukan Arbeiderblad
Mer tung snø er på vei hitover
Meteorologene varsler at det kommer en ny runde med mye snø i Notodden- og Hjartdal-distriktet mandag kveld.
søndag 15. januar $ Telen
Både lokale og utenbys har vist interesse for fjellstua
– Vi har brukt fjellstua for lite. I tillegg har driftsformen vært bygd på frivillighet. Dette har blitt for strevsomt, forteller Knut Bergan, som er styremedlem i Stiftelsen Bondal fjellstua. Nå er fjellstua i Bondal til salgs.
lørdag 14. januar $ Rjukan Arbeiderblad
Et sultent uhyre - fra Hjartdal til hele verden
Den både ses og høres ut som et sultent uhyre - som spiser alt som er i veien. Crusher er navnet på uhyret som stadig knytter flere fagfolk til selskapet. Og det hele styres fra hovedbasen i Hjartdal. Og på toppen av det hele - dette er en del av det grønne skiftet.
lørdag 14. januar $ Telen
Løp og søk: Telen skal også i år dele ut 150 000 kroner
Telen skal også i år dele ut 150 000 kroner til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Redaktør Jens Marius Hammer oppfordrer lag og foreninger til å benytte seg av denne anledningen til å være med på å finansiere gode prosjekter i kommunene Notodden og Hjartdal.
torsdag 12. januar $ Telen
En er konkurs - mens Tom Roger satser på eget selskap
Foretaksregisteret i Brønnøysund melder om en konkursåpning og en ny-etablert selskap i Notodden denne uka. Du kan følge det lokale næringslivet i Næringsloggen i Telen!
torsdag 12. januar $ Telen
Obs til skoleforeldre i Notodden og Hjartdal: I sommer blir det ni ukers skoleferie
Skoleforeldre i Notodden og Hjartdal må planlegge sommeren ekstra godt i år – for denne sommeren blir skoleferien hele ni uker lang.
onsdag 11. januar $ Telen
Avviser kravet - sier blankt nei til å betale 87 millioner kroner
Hjartdal kommune avviser blankt kravet fra hytteeierne i Tuddal om å få tilbakebetalt inntil 87 millioner kroner i det som hytteeierne bestemt mener er for mye innbetalt i tilknytningsavgift for vann- og avløpsanleggene. Dermed er denne brennheite saken kommet et langt skritt nærmere en...
tirsdag 10. januar $ Telen
102 nye selskap ble etablert i fjor. Se hele lista her - og kanskje kjenner du noen som satset?
Hele 102 nye selskaper og foretak ble registrert i det lokale næringslivet i Notodden og Hjartdal i fjor. Wenche Elisabeth B. Odden står bak sitt
tirsdag 10. januar $ Telen
Nå investerer de for nye 40 millioner - mens både Ida og Einar starter egne foretak
Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund fra Hjartdal og Notodden. Du kan følge det lokale næringslivet i Næringsloggen i Telen!
mandag 9. januar $ Telen
- Det var som å dra rundt på ei jekla nevrose, så til slutt tømte eg heile veska på tunet og sette fyr på alt saman
HJARTDAL: – Knut Buen er hardingfelespelemannen, rosemålaren og kulturarbeidaren som for mange nordmenn står som symbolet på den norske folkemusikken og tradisjonskunsten. Den frittalande telemarkingen har greidd å gi norsk folkemusikk ein synleg plass i mediebildet.
søndag 8. januar $ Telemarksavisa
Forbereder seg på trøbbel i trafikken: – Det kan bli veldig utfordrende forhold
Lørdag er det ventet regn som kan føre til is og speilglatte veier enkelte steder. Akkurat slike forhold er svært utfordrende, melder Statens vegvesen.
lørdag 7. januar $ Telen
Ny dag med snøkaos: – Du bør absolutt vurdere om du må ut å kjøre
Det er ventet nytt snøkaos på veiene på Sør- og Østlandet fredag. Andre steder i landet er det vinden som kan skape utfordringer.
fredag 6. januar Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Tviler på at hyttemarkedet i Notodden og Hjartdal møter en kollaps
Høye renter og strømpriser har gjort at fritidsboliger har blitt et hett tema. Det spås at prisene vil rase nedover i 2023, men eiendomsmegler i DnB Stine Fostvedt Dale tror ikke det blir så drastisk.
torsdag 5. januar $ Telen
– Det er moro når det går bra, men ikke så moro med høye strømpriser, sier Helén
Staten gir 30 bedrifter i Notodden og Hjartdal til sammen 4 355 539 kroner i strømstøtte for de tre siste månedene i 2022, og hele 33 779 452 kroner i støtte til strømbesparende tiltak fordelt på 26 bedrifter.
onsdag 4. januar $ Telen
Godt nytt år!
Måtte 2023 som vi nettopp har gått inn i bli bedre enn 2022. La oss håpe det!
søndag 1. januar $ Telen
Nyttårsprat med Bengt Halvard: - Vær romslig
På det personlige planet har ordfører Bengt Halvard Odden som mål å dra fra kompisen opp bakken mot Gaustatoppen på sykkel, og nyte enda flere musikalske opplevelser med folk han er glad i. Som ordfører ser han tilbake på et innholdsrikt år i Hjartdal, med både...
31. desember 2022 $ Telen
Hold deg hjemme i dag – helt vilt glatt!
Biler kommer ikke opp den minste bakken. Noen har seilt sin egen «sjø». Mange gripes av panikk. Regnet har skapt helt ville tilstander på sideveiene.
30. desember 2022 $ Telen
Notodden og Hjartdal taper gigantverdier i 2023
I saldert statsbudsjett for 2023 er det vedtatt et ettårig trekk i rammetilskuddet fra kommuner som har kraftinntekter. 13 kommuner blir berørt i Telemark, deriblant Notodden og Hjartdal. Én kommune mister en tredjedel av inntekten, mens fire slipper unna.
30. desember 2022 $ Telen
La hjerte og hjerne møtes
På den tampen av det urovekkende året 2022 er det grunn til å se seg tilbake. Den grusomme krigen i Ukraina har drevet millioner på flukt for å oppnå det vi tar som en selvfølge – trygghet. Lokalt har vi tatt imot rundt 70 fra Ukraina i år, vi har åpnet...
29. desember 2022 $ Telen
Ber deg skyte opp færre raketter og støtte flyktningbroen fra Ukraina
Nordmenn kjøpte fyrverkeri for svimlende 500 millioner i fjor. Nå melder Norsk Fyrverkeriforening at salget har tatt helt av i år og øker. - Vi håper vi lokalt i Notodden og Hjartdal kan være kjerringa mot strømmen og kjøper én rakett framfor 10, og at det...
29. desember 2022 $ Telen
Julen og romjulen med lesernes bilder
Julen og romjulen til nå har gitt oss både gnistrende finvær, skikkelig møkkavær og glatte veier. Her er noen glimt fra julen, som dere lesere har sendt oss - og som vi har knipset.
28. desember 2022 $ Telen
Ti år senere: Ble Therese rektor?
Therese Djupedal (25) fikk sin første PC som femåring, og i et prosjekt på skolen fikk hun prøve seg som rektor en hel uke. Ungjenta visste godt hva hun ville jobbe med da hun ble stor. I artikkelen for ti år siden sa hun at hun ville bli rektor. Telen tok en prat med henne ti...
27. desember 2022 $ Telen
Her parkerte vi for 1,8 millioner kroner i 2021
Vestfold og Telemark fylkeskommune søker Hjartdal kommune om tillatelse til å ta parkeringsavgift på Stavsro i 2023. Pengene skal brukes til drift av parkeringsplassen på samme sted.
27. desember 2022 $ Rjukan Arbeiderblad
– Nytt kraftverk kan gi «ny» Tuddalsveg
– Vi må forberede oss godt og vi må være på «høgget» nå. De enorme investeringene som er gjort i vann- og avløpsanlegget i Tuddal krever en helhetlig planlegging for vekst og utvikling. Da er Tuddalsvegen viktig.
26. desember 2022 $ Telen
– Speilblankt – la bilen STÅ!
– Vi er ute med alle mannskaper og strør så snart vi kan. Regn som kommer oppå sanda gjør det vanskelig. Min anbefaling er å la bilen stå.
26. desember 2022 $ Telen
De store bulkedagene: – Bilelektronikken koster når det smeller
I går, i dag og i morgen. Alle er de bulkedager. Årsak: Hodet er andre steder enn i trafikken kombinert med en høy stressfaktor fordi du egentlig skal gjøre det du skulle gjort i går. – Og bulkene koster, sier Frode Tvervik.
23. desember 2022 $ Telen
Bendik fikk kulturprisen
Han var med på å starte daværende Hjartdal Hornmusikk, det som er Hjartdal musikkorps i dag, allerede i 1968 - for 54 år siden - og han er fortsatt aktiv. Nylig ble Bendik Skeie (68) hedret med Hjartdal kommunes Kulturpris for 2022.
21. desember 2022 $ Telen
Person ble skadet – bilfører stakk av fra ulykke
HJARTDAL: Trafikkulykke fredag ettermiddag.
16. desember 2022 Telemarksavisa
Hjartdal er best på kultur for barn og Notodden-folk går mye på kino
Hjartdal er den 19. beste kommunen i landet på kultur for barn – og Notodden er landets 43. beste kulturkommune totalt.
15. desember 2022 $ Telen
Denne kortreiste kaffebordboka er litt utenom det vanlige
"Attende til røtene" er en kunstbok med tegninger og gamle fortellinger fra Telemark. I boka kan du blant annet lese om ei dame fra Hjartdal som var lei av å bli sjekka opp, folkevisa om Margit Hjukse, et lykkelig sagn fra Heddal, og et nåtidssagn fra Notodden fra 60-tallet som...
11. desember 2022 $ Telen
Skinn som får treet til å skinne
På gården Øvre Funner kan de tilby julepynt og julekort utenom det helt vanlige.
11. desember 2022 $ Telen
Notodden kan bli base for barnevernet i tre kommuner
I dag er Notodden vertskommune for barnevernet i Notodden og Hjartdal, og nå ligger det an til at også Tinn skal inngå i et interkommunalt samarbeid med Notodden som vertskommune.
6. desember 2022 $ Telen
Sommerens suksess hos Holm
Årets sesong på Holm landhandel var deres første og Ruth Gunlaug Haug, Tore Gunnar Bratsberg og Joar Lofthus har allerede lagt planer for tiden framover.
5. desember 2022 $ Telen
Bosetting av flyktninger: – Den største utfordringen er tilgangen på ledige boliger
Hittil i år har Hjartdal kommune bosatt 36 flyktninger. Når desember er omme regner de med å ha bosatt fire flyktninger til, og dermed oppfylle statens anmodning om å bosette 40 flyktninger i inneværende år.
5. desember 2022 $ Telen
75 i Notodden og 7 i Hjartdal kan bli fotgjengere nyttårsaften
1. januar 2023 mister 75 Notodden-beboere og sju hjartdøler retten til å kjøre bil om de ikke skynder seg å bytte inn førerkortet i et nytt og moderne. Da går de gamle, laminerte og litt store sertifikatene ut på dato.
3. desember 2022 $ Telen
Tom-Arne starter nytt selskap - og flere andre blir oppløst
Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund fra Hjartdal og Notodden.
3. desember 2022 $ Telen
14 hus og hytter ble solgt i Hjartdal i november. Kanskje noen du kjenner kjøpte eller solgte?
14 hus og hytter skiftet eier i Hjartdal i løpet av november. Dyrest ble fritidseiendommen Geiteskjorta 12 på Flugonfjell, som gikk for 3 millioner kroner.
2. desember 2022 $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Havnet på taket i grøfta i natt
En bilfører i en personbil havnet på taket i grøfta på det svært glatte bilføret i Tudddalsdalen i natt. Nødetatene rykket selvsagt ut etter at ulykkesalarmen var gått, men det viste seg at føreren var kommet uskadd fra uhellet.
1. desember 2022 $ Telen
Kordirigenten fra Bondal: – Jeg klarer ikke helt å sette ord på hvor ærefullt det er, sier Sarah
Det er ekkelt vinterføre, og Sarah Catherine Nagell ligger i cirka 40 km i timen langs veien fra Bondal mot Tuddal. Hver tirsdag og torsdag i fem år har hun kjørt hjemmefra for å dirigere Notodden Damekor og Mannskoret Brage.
30. november 2022 $ Telen
E134 delvis stengt ved Lonar i Hjartdal
Tirsdag kveld veltet et vogntog med 50 tonn last langs E134 i Hjartdal. På onsdag og torsdag informerer vegtrafikksentralen at strekningen kan bli stengt i korte perioder.
24. november 2022 $ Telen
Ulykke i Sauland: Traktor kantret, fører satt fastklemt og er nå tatt hånd om
En traktor rullet ut i en grøft på Slåkavegen i Hjartdal onsdag ettermiddag. Traktorføreren ble først sittende fast i traktoren, mens nødetatene slet med å komme seg fram på det glatte vinterføret. Nå er føreren kjørt til helsehjelp.
23. november 2022 $ Telen
Nå kommer mildværet - vær obs på glatte veger framover
I natt har det lavet ned med snø, men denne vil ikke vare lenge. Nå stiger gradene og regnet kommer. Da kan det bli glatt.
23. november 2022 Telen
Vogntog kjørte i grøfta
Nødetatene rykket tirsdag kveld ut på meldingen om en trafikkulykke i Sauland.
22. november 2022 $ Rjukan Arbeiderblad
Vogntog kjørte i grøfta på Saulandsvegen
Nødetatene rykket tirsdag kveld ut på meldingen om en trafikkulykke i Sauland.
22. november 2022 $ Telen
Har sendt ut farevarsel: – Vær ekstra oppmerksom
På E18 i Stokke gikk det alvorlig galt tidligere i kveld. Nå advares det om svært vanskelige kjøreforhold flere steder på Østlandet.
20. november 2022 $ Telen
Sven Tore er fylkesordførerkandidat - krever oppstart av Sauland kraftverk
Sven Tore Løkslid vil tilbake til sin gamle stillingstittel som fylkesordfører. Lørdag fikk han full støtte fra Telemark Arbeiderparti til å gå for nettopp den jobben. En av de første oppdragene han tar – er å utfordre Skagerak til å sette i gang...
20. november 2022 $ Telen
På fire hektiske dager har ungdommen i Sauland ferdigstilt et Ibsen-stykke
Det er travle dager på Sauland skole. Ungdomstrinnet har siden mandag jobbet iherdig for å klargjøre stykket «løgneren» som er basert på Ibsens «En Folkefiende».
16. november 2022 $ Telen
Dropper Notodden og Hjartdal – nå blir det bare Tinn på Rune
Rune Kolstad tar på seg nye oppgaver og en ny rolle når nyåret smelles i gang 1. januar 2023. Da tar han over rollen som seniorrådgiver hos Rjukan Næringsutvikling – hvor han ofte har vært stasjonert. Næringssjef Rune Hellingsrud er storfornøyd etter at 10...
15. november 2022 $ Telen
Var det godt bevæpna søppelsvin som var på farten?
- Vi bruker bussen en del, og det er nesten ikke en eneste gang uten at vi plukker med oss litt søppel på bussterminalen, men denne gangen ble jeg så forbannet at det rant litt over, forteller Olav Langåsdalen.
15. november 2022 $ Telen
Barnevernet trenger sårt flere familier som stiller opp
Familier etterlyses til oppdrag som støttefamilie og besøkshjem for barneverntjenesten i Notodden og Hjartdal.
14. november 2022 $ Telen
Suksess for Halvor (32) - og nå starter han også et nytt selskap
Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund fra Hjartdal og Notodden.
13. november 2022 $ Telen
Partene i hytte-konflikten møttes - om kravet på inntil 90 millioner
Hytteeierne i Tuddal møtte i dag Hjartdal kommune om den omfattende forliksklagen, hvor hytteeierforeningen og grunneiere krever inntil 90 millioner kroner i tilbakebetaling.
10. november 2022 $ Telen
Sverre hylles for sin dialekt
Sverre Haugan hylles for å holde hardt på dialekten sin og hedres med dialektprisen i Hjartdal.
9. november 2022 $ Telen
Freder barnehagene - bruker sparepengene sine
I alt 60 barn går i de tre barnehagene i Hjartdal. Færrest i Tuddal, der 10 barn går i barnehagen. Men politikerne i Hjartdal formannskap freder barnehagene. Alle tre skal drives videre neste år - selv om det i en annen kommune ville vært en eneste mellomstor barnehage.
8. november 2022 $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL