Hjartdal
Tunge løft: 32 tonn rett gjennom taket!
Den kom fra Spania. Veier 32 tonn, er fire meter lang - og måtte heises ned gjennom et hull i taket for å komme på rett plass. Vi snakker om selveste generatoren i nye Gjuvåa kraftverk i Tuddal - som nå nærmer seg oppstart - som nå er beregnet til seinsommeren i år.
onsdag 20:00 $ Telen
Bengt Halvards første landsmøte - men han går glipp av landsmøtefesten...
Klokka 10 torsdag stiller Hjartdal Aps Bengt Halvard Odden på sitt aller første landsmøte i Det Norske Arbeiderparti som delegat med stemmerett.
onsdag 19:00 $ Telen
En er konkurs - en annen har startet nytt firma
Det skjer stadig noe i det lokale næringslivet i Notodden og omegn. Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret i Brønnøysund.
onsdag 11:00 $ Telen
Opphever munnbindpåbudet
Hjartdal kommune opphever munnbindpåbudet.
tirsdag 09:13 $ Telen
Sterk nedgang i antall smittetilfeller - ingen lokale
TELEMARK: Det siste døgnet er det registrert langt færre smittetilfeller i Telemark enn tidligere denne uka.
søndag 08:30 $ Telen
Viktorija (29) følte seg ensom som innflytter i Sauland. Så plukket hun opp en bok og begynte å lese...
Viktorija Jucinske var vant til en travel storbyhverdag i Litauen med en spennende jobb, og et aktivt sosialt liv. Så flyttet hun til Sauland i Hjartdal. Til 1561 innbyggere hun ikke kjente, et språk hun ikke forstod og en tilværelse som isolert innflytter.
fredag 17:53 $ Telen
Statlig pengedryss til sommerskoler
Notodden får 1 353 900 kroner og Hjartdal får 154 000 kroner til sommerskole. Sommerskolen skal ikke være en erstatning for vanlig skole, men et viktig supplement i en spesiell tid, ifølge statsråd Guri Melby (V).
fredag 9. april $ Telen
Brudd for Farmen-Andreas (37) og Maren (26)
Da Andreas Nørstrud fra Notodden giftet seg med 18 år gamle Maren, etter å ha uttalt at han ønsket en ung kone han kunne forme, vakte det oppsikt. Nå bekrefter hun at ekteskapet er over etter åtte år.
torsdag 8. april $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Flytter selskapet sitt fra Notodden til Hjartdal
Det skjer stadig noe nytt i det lokale næringslivet. Her er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret, med adresse Notodden og Hjartdal.
torsdag 8. april $ Telen
Fortsatt munnbindpåbud her og hos "naboene"
Formannskapet i Midt-Telemark og Nome kommuner vedtok tirsdag å forlenge påbudet om bruk av munnbind på steder hvor det ikke er mulig å holde minst to meters avstand.
onsdag 7. april $ Telen
Korona: Tre nye tildelinger fra kompensasjonsordningen
Tre nye bedrifter i Notodden og Hjartdal har fått penger fra regjeringens kompensasjonsordning for næringslivet. Utbetalingene den siste uka før påske er på til sammen litt over 145 000 kroner.
tirsdag 6. april $ Telen
Snittprisen var 1 753 445 kroner for hytter i Hjartdal i 2020
Det ble omsatt 105 hytter i Hjartdal kommune i 2020. Farta holder seg og eiendomsmeklerne opplever stor interesse for hytter så vel på fjellet som i skogsterreng.
mandag 5. april $ Telen
Koster flesk å gi alle fjellområdene mobildekning
– Jeg tror vi skal greie å få til en løsning for 8–10 fastboende og om lag 150 hytter i Bondals-området. For øvrig kan det bli vanskelig å få til god dekning i alle fjellområdene i Hjartdal og rundt Notodden. Det er snakk om mange millioner kroner.
mandag 5. april $ Telen
Så langt: 1848 har fått 1. dose i Notodden, 226 i Hjartdal
Tempoet på vaksineringen skal opp. Tilgangen på vaksine for Norge bedres de neste ukene. Og det kan bli aktuelt å vaksinere yngre tidligere enn planlagt. Snaue 15 prosent har fått første dose i Notodden og Hjartdal.
mandag 5. april $ Telen
Flere leiligheter er kjøpt og solgt - har du fått nye naboer?
Telen fortalte torsdag at det ble omsatt eiendom for i alt 45 millioner kroner i Hjartdal og Notodden i mars. Men det ble også omsatt mange leiligheter i borettslag i de to kommunene. Her kan du se hvem som kjøpte og solgte.
fredag 2. april $ Telen
Morgentimene: Kjørte av veien i Tuddal
I 06-tiden i morges rykket nødetatene i Notodden ut til melding om trafikkulykke på Tuddalsvegen, melder politiet. Det var et enslig kjøretøy som hadde kjørt av veien. Men det er ikke meldt om personskade.
fredag 2. april $ Telen
Vi kjøpte eiendom for 45 millioner i ukene før påske: Se alle som kjøpte og solgte i Notodden og Hjartdal - her er lista
Ukene før påske er kanskje ikke de største ukene for eiendomshandel. Likevel ble det omsatt eiendom for i alt 45 millioner kroner i Hjartdal og Notodden i mars måned. Her kan du se hele lista over hvem som kjøpte og solgte eiendom i de to kommunene!
torsdag 1. april $ Telen
Julie er blitt ny daglig leder
Betania Barnehage AS har fått ny daglig leder. Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret fra nærings-og arbeidslivet i Notodden og omegn.
torsdag 1. april $ Telen
– Mange har nok handlet hjemme før de dro
I fjor var det helt krise. I år er det også lite turister og hyttefolk innom for å handle påskematen. Det er likevel en ny trend i år som hjelper litt på i disse pandemitider, nemlig hyttekontor.
tirsdag 30. mars $ Telen
Nå har Henry startet sitt "Villa Håp"-selskap
Henry og Ida i Lisleherad har etablert sitt holdingselskap Villa Håp Holding AS. Dette er noen av de siste kunngjøringene fra Foretaksregisteret fra Notodden og omegn.
tirsdag 30. mars $ Telen
Testing pågår – vaksine for 65 pluss starter etter påske
Vaksineringen av innbyggere i Hjartdal stopper ikke opp på grunn av påskeferien. Testingen fortsetter også som vanlig på hverdager, og i tillegg kan man testes for covid-19 på langfredag og første påskedag.
mandag 29. mars Telemarksavisa
Åtte av 13 tomter er solgt, flere tomter på gang
I 2015 jublet ordfører Bengt Halvard Odden over at et større boligfelt i Sauland snart var ferdigstilt med infrastruktur, og nå er åtte av de 13 boligtomtene i Åsen boligfelt solgt.
mandag 29. mars $ Telen
Nå er Anne Marte blitt sjef for flere selskaper
Johnny er blitt styreleder for Hjuksebø Montessoriskole. Og Anne Marte er blitt sjef for flere selskaper. Dette er noen av de siste kunngjøringene i Foretaksregisteret fra Notodden og Omegn.
mandag 29. mars $ Telen
– Litt rart at det er så vanskelig å få tak i arbeidstakere
En god stund har Tuddal Høyfjellshotel vært ute etter renholdere, baker, soussjef og vaktmester/håndverker. – Jeg synes det er litt rart at det er så få søkere i disse tider hvor en del mister jobben og mange er permittert.
mandag 29. mars $ Rjukan Arbeiderblad
Har Hjartdal-presten fått tak i hytte for påsken?
Prest i Hjartdal Berit Bjørnerud ville leie hytte i påskeuken for å redusere reiseveien fra Gvarv til Hjartdal. Nå er gudstjenestene avlyst. Hva gjør Berit nå?
søndag 28. mars $ Telen
– Litt rart at det er så vanskelig å få tak i arbeidstakere
En god stund har Tuddal Høyfjellshotel vært ute etter renholdere, baker, soussjef og vaktmester/håndverker. – Jeg synes det er litt rart at det er så få søkere i disse tider hvor en del mister jobben og mange er permittert.
søndag 28. mars $ Telen
– Kanskje du vil være med på å bidra?
Tidligere skiskytter med hårete mål, Ann Kristin Flatland, ønsker seg et forutsigbart budsjett og at flere engasjerer seg i arbeidet til Hjartdal løypelag.
fredag 26. mars $ Telen
Ønsker seg en snekker og en rørlegger
Hjartdal service og næringsbygg huser i dag ni arbeidsplasser. Ønsket er å bli en mer komplett næringshage med fagfolk, hvor hyttefolk og huseiere som skal ha gjort noe, kan henvende seg.
fredag 26. mars $ Telen
Anne Lises trøstesang for farfar og resten av sjukeheimen
"Det kommer en dag i morgen" sang ni år gamle Anne Lise Flatland til beboere og ansatte på sjukeheimen i Hjartdal og rørte alle.
torsdag 25. mars $ Telen
Venter storinnrykk i påsken – ber alle følge reglene
Den neste uken kommer det flere tusen mennesker til Hjartdal for å tilbringe påsken på de 2500 hyttene. De er hjertelig velkommen, men bes sette seg inn i reglene.
torsdag 25. mars $ Telen
Også Hjartdal og Midt-Telemark innfører munnbind-påbud
Ved midnatt natt til torsdag 25. mars inntrer påbud om bruk av munnbind på offentlig sted også i Notoddens nabokommuner Hjartdal og Midt-Telemark.
onsdag 24. mars Telen
Alt er mulig – når man er hekta på fisking...
– Når vi planlegger en tur, ser vi sjelden på værmeldingen. Dette ble litt kjøligere enn planlagt, men vi fikk da iallfall mye fisk, forteller Roar Tveiten, og ler.
onsdag 24. mars $ Telen
Her har de behov for en til to ansatte til
Den siste tida har Bøen Elektro sørget for elektrisk anlegg i 10 splitter nye boenheter i Høgås i Notodden, og det har betydd travle tider for de fire ansatte og en lærling med base i Sauland.
onsdag 24. mars $ Telen
VESTFOLD OG TELEMARK

Åpner ikke veien over fjellet til påske
På grunn av den pågående pandemien, har Hjartdal kommune valgt å droppe brøyting og åpning av fylkesvei 3430 mellom Bitringsnatten og Gaustadbanen til påsken i år.
tirsdag 23. mars $ Telemarksavisa
Kommunene fornyer seg og Kommune-Kari blir din guide
Notodden og Hjartdal kommune har fått nye nettsider denne uken. Der venter Kommune-Kari på spørsmål fra deg.
lørdag 20. mars $ Telen
– Munnbind – det er ditt ansvar!
– Vi har fått bruksanvisningen for å unngå smittespredningen. Det er du som følge den. Bruk munnbind og hold så god avstand som overhodet mulig. Ikke berør varer du ikke skal ha. Gir du blaffen, kan du påføre de som driver butikkene store økonomiske tap.
fredag 19. mars $ Telen
Uro, munnbind-påbud og skilting: – Vi er selvsagt urolige
Påsken står for døren. Dette tenker ordførerne i tre av Telemarks hyttekommuner om å få turister til kommunen nå.
torsdag 18. mars $ Telemarksavisa
Milliarder til E134: – Nå kan vi få svenskehandel i Hjartdal
– Jeg skålte med alkoholfri champagne og viftet med norske flagg sammen med Pål Kårbø i Haukelivegen AS på Teams da jeg i morges fikk vite at E-134 fra Saggrenda til Elgsjø er i boks. To tunnelløp under Oslofjorden åpner svenskehandel i vår favør...
onsdag 17. mars $ Rjukan Arbeiderblad
Milliarder til E134: – Nå kan vi få svenskehandel i Hjartdal
– Jeg skålte med alkoholfri champagne og viftet med norske flagg sammen med Pål Kårbø i Haukelivegen AS på Teams da jeg i morges fikk vite at E-134 fra Saggrenda til Elgsjø er i boks. To tunnelløp under Oslofjorden åpner svenskehandel i vår favør...
onsdag 17. mars $ Telemarksavisa
Nå har Jon Inge og Per Arild startet hvert sine nye selskaper
Dette er noen av de siste kunngjøringene fra foretaksregisteret med adresse Notodden og Hjartdal:
tirsdag 16. mars $ Telen
Nå har kommunen kjøpt eiendommen Dalen
– Nå må vi først signere avtalen, og så vil administrasjonen få i oppdrag å se på tomtealternativer og finne ut hvor det er mest hensiktsmessig å starte, sier ordfører Bengt Halvard Odden.
tirsdag 16. mars $ Telen
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

HJARTDAL

VESTFOLD OG TELEMARK

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL