Herøy
Herøy-ja til å bosette førti flyktninger i år
Herøy formannskap har sagt ja til å bosette inntil førti flyktninger i år. The post Herøy-ja til å bosette førti flyktninger i år appeared first on Helgelands Blad.
mandag 16:02 Helgelands Blad
Boligplaner kolliderer med flyttelei for rein
Boligbygging på Danielholmen i Herøysundet kommer i konflikt med ei flyttelei for reinsdyr som brukes nå. The post Boligplaner kolliderer med flyttelei for rein appeared first on Helgelands Blad.
fredag 19:06 Helgelands Blad
Varsel om oppstart planarbeid – områderegulering Danielholmen, Herøysundet sør
Forsiden
onsdag 1. februar Herøy kommune i Nordland
Kommunen ønsker næringslivets innspill til kommuneplanen
tirsdag 31. januar Herøy kommune i Nordland
Fire til legevakt etter trafikkulykke
Politiet melder om ei trafikkulykke i Herøy søndag kveld.
søndag 29. januar Sunnmørsposten
Yrende liv i Herøyhallen
HALDN-turnering hadde arrangørene i Herøy IL døpt lørdagens turnering i Herøyhallen. Tilsammen 17 gjestende lag med rundt 80 spillere, spilte 34 kamper i løpet av lørdagen. SIL stilte med 13 lag, Herøy med tre, og ett lag hadde tatt turen fra Nesna. The post...
søndag 29. januar Helgelands Blad
Politikarar støttar lokalt landemerke – bygdefolket vil ikkje bytte ut fyr
Grendelaget i Kvalsvika i Herøy har starta ein kamp for å bevare landemerket Golleneset fyr. No får dei støtte av Herøy formannskap.
fredag 27. januar Sunnmørsposten
– Spesial-pedagogisk hjelp i barnehagene oppfyller ikke lovkrav
Flere mangler i den spesialpedagogiske hjelpen i barnehagene i Herøy blir påpekt i en foreløpig tilsynsrapport fra Statsforvalteren. The post – Spesial-pedagogisk hjelp i barnehagene oppfyller ikke lovkrav appeared first on Helgelands Blad.
fredag 27. januar Helgelands Blad
NORDLAND

Formannskapsmøte
Forsiden
onsdag 25. januar Herøy kommune i Nordland
På kino: Havet gir og havet tar
En av Norges største fiskerulykker skjedde på Sandsundvær i Herøy kommune 22. januar 1901. Nå er det laget en dokumentarfilm om ekstremværet som tok 34 menneskeliv. FILM: Da havet tok landet – Historien om Sandsundværulykka¤ Historisk dokumentar, Norge¤...
mandag 23. januar Helgelands Blad
Stort oppmøte da filmen om Sandsundværulykka hadde premiere i Herøy kirke
[Helgelendingen] I nesten to år har produksjonsselskapet Deadline Media, med regissør og initiativtaker Leif Larssen i spissen, produsert dokumentarfilm om Sandsundværulykka.
mandag 23. januar $ Rana Blad
Årets rollemodell lever i nuet
– Jeg er beæret og ydmyk, sier Caroline Asphaug. 20 spørsmål ¤ Navn: Caroline Asphaug (32) ¤ Bosted: Sandnessjøen. ¤ Utdanning: Master i rettsvitenskap, deretter advokatbevilling. ¤ Stilling: Kommunalsjef for oppvekst og kultur, Herøy kommune....
søndag 22. januar Helgelands Blad
Leder: Historier som imponerer
Tall fra Flykninghjelpen anslår at nærmere 90 millioner mennesker var på flukt i verden i fjor, hvorav over 13 millioner fra Syria, og nærmere en million fra Ukraina. Mest framtredende i vårt nærområde i disse dager er naturligvis Ukraina. Gjennom flyktninger som bosetter...
lørdag 21. januar Helgelands Blad
Finner pusterom i havgapet
Camilla Solvang Hansen hadde høyt tempo i Oslo med jobber i UD og Norad, nå lever hun et rolig liv som yogalærer på Seløy. – Pappa er fra Bærøyvågen, og mamma er fra Leirfjord, sier Camilla Solvang Hansen på klingende sunnmørsk. Hun ble...
fredag 20. januar Helgelands Blad
Fra klesfabrikken i Damaskus, til systua på Herøy
– Jeg elsker dette stedet. Det er lite, men det er mye tryggere. – Vi hadde et veldig godt liv, men krigen ødela alt, sier Mohannad Mourad. I oktober 2015 kom han til Herøy kommune. Da hadde han vært innom Narvik i åtte måneder og Hattfjelldal i seks måneder på...
onsdag 18. januar Helgelands Blad
Ny søknadsrunde om strømstøtte for frivillige organisasjoner
Forsiden
onsdag 18. januar Herøy kommune i Nordland
Ukultur må ryddes opp i
Vi vil starte med å takke ordfører for svar på vårt leserinnlegg i Helgelands Blad, men vi har en del kommentarer.
tirsdag 17. januar Helgelands Blad
Kafédrivar: – Held det gåande berre til påske om situasjonen varer
mandag 16. januar Sunnmørsposten
Herøy BK kom hjem med fire ferske kretsmestere
Badmintonfeberen har bitt seg fast i Herøy. Denne helga deltok hele 20 spillere fra kommunen i kretsmesterskapet i Namsos, og fire av dem kom hjem med hele seks titler i bagasjen. – Jeg vil si resultatene var som forventet. Det var jevne kamper og gode spillerprestasjoner, sier trener og styremedlem i...
mandag 16. januar Helgelands Blad
Varsel om oppstart av reguleringsarbeid Svenholmen
Forsiden
mandag 16. januar Herøy kommune i Nordland
Utlysning av tilvisningsavtaler
mandag 16. januar Herøy kommune i Nordland
Svar til Herøy bygdeliste
Det er ingen god pedagogikk å framsnakke seg selv ved å snakke andre ned, det tjener man ofte ikke på. I et leserinnlegg reagerer jeg sterkt på at dette
lørdag 14. januar Helgelands Blad
– Et fantastisk friluftsår!
Etter et år på Herøy har «Livsnyterparet» reist sørover igjen. – Det var mange følelser i sving da vi skulle forlate Herøy denne uken. Vi føler oss sterkt knyttet til stedet og folka som bor her, og har blitt utrolig godt tatt imot, forteller Stian...
fredag 13. januar Helgelands Blad
Varsel om forfallent fiskebruk: Kan bli pålegg om riving
Eieren har fått forhåndsvarsel om pålegg om riving eller utbedring av det forfalne fiskebruket i Gåsvær. The post Varsel om forfallent fiskebruk: Kan bli pålegg om riving appeared first on Helgelands Blad.
fredag 13. januar Helgelands Blad
Warholm kjøper seg inn i lokal klubb
Karsten Warholm blir aksjonær i e‐sportklubben Metizport med base i Herøy.
torsdag 12. januar Sunnmørsposten
Langt fram for fergefri fjord. Nå venter fylkets utredning
– Det er uansett et langt lerret å bleike. Nå skal vi utrede, sier fylkesdirektør Odd Inge Bardal om fastlandsforbindelse over Alstenfjorden. The post Langt fram for fergefri fjord. Nå venter fylkets utredning appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 11. januar Helgelands Blad
– Fergefritt over fjorden krever aktive kommuner
– Å få fastlandsforbindelse krever aktive kommuner, fastslår ordfører Nils Jenssen. The post – Fergefritt over fjorden krever aktive kommuner appeared first on Helgelands Blad.
onsdag 11. januar Helgelands Blad
Invitasjon til å melde seg inn i Herøy Bygdeliste
Herøy Bygdeliste har som intensjon å stille liste også til neste kommunevalg. I den forbindelse ønsker vi at flest mulig av Herøys innbyggere som interesserer seg for samfunnsutvikling og offentlig forvaltning, melder seg inn i Herøy Bygdeliste slik at denne får...
tirsdag 10. januar Helgelands Blad
Bønder ber om krisestøtte etter tap grunnet reinsdyrdød
Herøy-bønder ber om 116.000 i krisestøtte etter tap påført gjennom reinsdyrtragedien i fjor vår. The post Bønder ber om krisestøtte etter tap grunnet reinsdyrdød appeared first on Helgelands Blad.
mandag 9. januar Helgelands Blad
Marius (15) fra Herøy skal møte Norges beste senior
Badmintontalentet Marius Sandvær fra Herøy skal i helga spille i eliteturneringen Oslo Cup. Der skal han bryne seg på Norges beste seniorspiller. – Planen er å avgjøre tidlig, og ikke å gå i lange ballvekslinger med ham, sier Marius Sandvær. Denne helga skal...
fredag 6. januar Helgelands Blad
Far og sønn fra Sandvær satser der mange har sluttet: Fiske i blodet
Antallet fiskere har sunket kraftig. Vi har møtt to som satser: Far og sønn Rolf og Pål-Steffen Sæther fra Sandvær. The post Far og sønn fra Sandvær satser der mange har sluttet: Fiske i blodet appeared first on Helgelands Blad.
mandag 2. januar Helgelands Blad
Politiet: To hester var på frifot
28. desember 2022 Sunnmørsposten
God jul og godt nyttår!
Herøy kommune ønsker alle sine innbyggere alt godt for julen og det nye året. En spesiell hilsen til  de som feirer jul for første gang i Herøy.
23. desember 2022 Herøy kommune i Nordland
NORDLAND

Herøy rådhus - åpningstider julen 2022
Rådhuset har åpent tirsdag 27.12 til og med fredag 30.12 i tidsrommet 10.00 - 14.00.
21. desember 2022 Herøy kommune i Nordland
Covid-19-behandling med Paxlovid tabletter og gratis tilgang på selvtester
Forsiden
21. desember 2022 Herøy kommune i Nordland
Forslag til kommunestyret
Herøy kommune vedtar å innvilge julegratiale på kr 1.500,- + kr 1.000,- ekstra per barn i barnehage og skolealder. Julegratiale utbetales i desember til:
11. desember 2022 Helgelands Blad
Informasjon om endret foreldrebetaling fra januar 2023
Regjeringen har vedtatt reduksjon av foreldrebetaling av barnehageopphold fra januar 2023. 
9. desember 2022 Herøy kommune i Nordland
Video: Elever lærer om programmering på Newtonrommet
Se video av at elever konkurrerer med å programmere roboter til å kjøre akkurat langt nok, så de ikke kjører på LEGO-mannen på fotgjengerfeltet. The post Video: Elever lærer om programmering på Newtonrommet appeared first on Helgelands Blad.
6. desember 2022 Helgelands Blad
– Jeg blir så rørt
Therese Irèn Larsen har startet Julehjelpen på Herøy, med mål om å sikre barnefamilier og enslige en litt finere jul. The post – Jeg blir så rørt appeared first on Helgelands Blad.
2. desember 2022 Helgelands Blad
Tømmer godt over halve pengebingen
I løpet av to år skal 64 millioner være brukt av dagens disposisjonsfond i Herøy på 115,4 millioner. The post Tømmer godt over halve pengebingen appeared first on Helgelands Blad.
2. desember 2022 Helgelands Blad
Herøy beregner 33 mill. mindre fra havbruk enn Dønna
Gjeldende budsjettforslag i Herøy bygger på 33 millioner mer fra havbruksfondet enn det tilsvarende i Dønna. The post Herøy beregner 33 mill. mindre fra havbruk enn Dønna appeared first on Helgelands Blad.
30. november 2022 Helgelands Blad
Ikke penger til ny barnehage. Ordfører tror på utredning
Ordfører Elbjørg Larsen tror at et forslag om utredning av ny barnehage vil ligge på bordet når Herøy-budsjettet skal vedtas. The post Ikke penger til ny barnehage. Ordfører tror på utredning appeared first on Helgelands Blad.
30. november 2022 Helgelands Blad
Viser fram store planer for øya i havgapet. Her kan det komme hytter, hotell og båthavn: – Dette skal bli en plan alle er fornøyd med
Eiendomsselskapet Ranheim og Navet Helgeland viser fram en rykende fersk illustrasjon av sine planer for Seløy. På den vesle øya i Herøy kommune kan det komme hotell, volleyballbane og moderne overnattingshytter med utsikt mot havet og De syv søstre.
29. november 2022 $ Helgelendingen
Budsjett for 2023, samt økonomiplan for perioden 2023-2026. Offentlig ettersyn
Formannskapets innstilling til budsjett for 2023, samt økonomiplan for perioden 2023-2026, er lagt ut til ettersyn på Herøy kommunes hjemmeside, fram til kommunestyrets behandling 13. desember 2022. Dette i henhold til Kommunelovens § 14-3.
29. november 2022 Herøy kommune i Nordland
Herøy-spillere på nasjonalt stevne i Moss
BADMINTON: Herøy var i helga representert med fire spiller på på Nasjonal ranking-turnering U17 i Moss. Dorthe Lorvik, Signe Lenning, Nila Lorvik og Marius Sandvær representerte Herøy BK. Til sammen hentet de hjem fire medaler. ¤ Dorthe Lorvik fikk 3. plass i dubbel, sammen med...
29. november 2022 Helgelands Blad
Petter På Skjæret har blitt dyrere
Styret i Petter på Skjæret AS har varslet Herøy kommune at prosjektet dyrere enn tidligere budsjettert. Justert budsjett for reisingen av en bauta av Petter Dass ved Alstenfjorden er dermed på 10,78 millioner, to millioner mer enn tidligere budsjettert, ifølge protokollen fra et...
27. november 2022 Helgelands Blad
God(e) råd eller dårlig råd i Herøy?
Jeg leser i Helgelands Blad at ledende politikere i Herøy kommune tenker å sponse fergebillettene til reisende til og fra kommunen med millionbeløp? Det
24. november 2022 Helgelands Blad
Foreslår å ta regningen for ferjene i sommer
Herøy vil vurdere om kommunen selv kan betale for gratis ferjebilletter i sommer. – Et spenstig forslag, sier ordfører Elbjørg Larsen. Ideen kommer fra varaordfører Jim Dahl (Sp) i Herøy. Nylig presenterte han den for ordføreren. Tanken er å lufte forslaget i...
23. november 2022 Helgelands Blad
Formannskapsmøte
Forsiden
23. november 2022 Herøy kommune i Nordland
Varslingssakene i Herøy
Herøy Bygdeliste har vært en tydelig stemme på at varslet fra 17 ansatte og tidligere ansatte, til samtlige kommunestyrerepresentanter, skal behandles
22. november 2022 Helgelands Blad
Vart truga på livet – no er saka avgjort
Politiet klarer ikkje å finne vedkomande som truga kommunedirektøren i Herøy på livet. Difor er saka no lagt vekk.
22. november 2022 Sunnmørsposten
No vil også denne kommunen satse på cruise
Herøy har satsa stort på reiseliv siste åra. No vil dei også prøve å få eksklusive cruiseskip, med betalingsvillige turistar, til å stoppe i kommunen.
21. november 2022 Sunnmørsposten
Trafikkulykke i Herøy
Ein bil har køyrd av vegen ved Tjørvåg i Herøy.
20. november 2022 Sunnmørsposten
God dag mann økseskaft
Vi vil starte med å sitere Regjeringen.no sin tolkningsuttalelse datert 19.08 2021. Sitat: «Interpellasjoner, slik vi kjenner det fra Stortinget, er en
20. november 2022 Helgelands Blad
Hardt ut mot håndtering av ny fergerute: – I strid med loven
Informasjonen om de nye fergerutene i Dønna-sambandet blir håndtert på en lovstridig måte av ordføreren, mener John-Erik Skjellnes Johansen. The post Hardt ut mot håndtering av ny fergerute: – I strid med loven appeared first on Helgelands Blad.
18. november 2022 Helgelands Blad
Hasteutbetrar etter utvasking og delvis utrasing
Frå 22. november sett Møre og Romsdal fylkeskommune i gang hasteutbetring av ei fylling på Rundebrua på fylkesveg 5876 i Herøy kommune, skriv dei i ei pressemelding.
18. november 2022 Sunnmørsposten
Sagar og brenn opp uønskte tre på holmar
Ein god del skog vil bli brent opp på staden, når uønskte tre skal fjernast frå eit fuglefredingsområde mellom Herøy og Ulstein. Det blir for dyrt og krevjande å frakte trea frå holmane.
18. november 2022 Sunnmørsposten
Slik gikk det med karakterene under pandemien
Mange videregående skoler fikk en økning i karaktersnittet under pandemien. Årsakene er flere, forklarer rektorer for videregående skoler på Nordvestlandet.
16. november 2022 Sunnmørsposten
NORDLAND

Sandoval slutter i politikken
Hugo Sandoval har bedt om fritak fra alle politiske verv i Herøy kommune resten av perioden. Sandoval er for tiden partiuavhengig representant i Herøy kommunestyre i perioden 2019-2023. Etter et møte med den politiske og administrativ ledelsen i kommunen 16. november varsler Sandoval en...
16. november 2022 Helgelands Blad
Feiltolkning av kommunestyrevedtak i Herøy
Kommunestyrerepresentantene i Herøy bygdeliste fremsetter i et leserinnlegg i lokalavisen 14.11.2022 opplysninger tilknyttet Reglement for kommunestyret,
16. november 2022 Helgelands Blad
Panorama på pålar på fugleøya
Fuglefjellet, Rundeskatten, hav og himmel, mykje vêr og bølgjer. Det skal lokke turistar til nysatsinga Runde Panorama.
16. november 2022 Sunnmørsposten
Soleklart og demokratisk
Ordfører hadde som utgangspunkt da det skulle behandles nytt reglement for kommunestyret i Herøy, at dette skulle være så soleklart at ingen skulle trå
14. november 2022 Helgelands Blad
Herøy: Vurderer å selje Tussa-aksjar for 200 mill
Nyheter fra Sunnmørsposten
14. november 2022 Sunnmørsposten
Dette er ikkje berre ein fiskebåt
Dette skal vere det største fiskefartøyet i norske farvatn, og skal også kunne ta oppdrag innan offshore.
11. november 2022 Sunnmørsposten
Herøy kommune inviterer innbyggerne til folkemøte
Forsiden
11. november 2022 Herøy kommune i Nordland
Tunge løft for nytt basseng i Herøy
Mange tunge løft skal til når det bygges nytt svømmebasseng i Herøy. The post Tunge løft for nytt basseng i Herøy appeared first on Helgelands Blad.
10. november 2022 Helgelands Blad
169 år med bankhistorie er over
Sidan 1853 har Sparebanken 1 Søre Sunnmøre, tidlegare Sparebanken Volda Ørsta, stått på eigne bein.
9. november 2022 Sunnmørsposten
Vedtok nytt reglement, mot sterke protester
Opposisjonen protesterte kraftig da nytt reglement for Herøy kommunestyre ble vedtatt. The post Vedtok nytt reglement, mot sterke protester appeared first on Helgelands Blad.
9. november 2022 Helgelands Blad
Fant få spor fra varsel: Langt unna frykt og mobbing
Undersøkelsen av varselet i Herøy, finner lite og ingenting om fryktkultur og mobbing. The post Fant få spor fra varsel: Langt unna frykt og mobbing appeared first on Helgelands Blad.
9. november 2022 Helgelands Blad
– Veldig vanskelig å finne ut av varsel
– Det er vanskelig å finne ut av det anonyme varselet i Herøy, fastslår Anne Karin Fagervik. The post – Veldig vanskelig å finne ut av varsel appeared first on Helgelands Blad.
9. november 2022 Helgelands Blad
Bjarne feira brubygging med kake
Nesten same kva fylkestinget har diskutert, så har Bjarne Kvalsvik greidd å få smette inn ny Nerlandsøybru i debatten. Kva skal han snakke om no? For onsdag vart byggestarten markert.
9. november 2022 Sunnmørsposten
Første spadetak på den nye Nerlandsøybrua
Arbeidet med den nye Nerlandsøybrua i Herøy er i gang. Første spadetak vart sett onsdag.
9. november 2022 Sunnmørsposten
Vil avgjere framtida til banken bak lukka dører
Om Sparebank 1 Søre Sunnmøre skal bli ein del av ei trøndersk sparebank-gruppering, er spørsmålet.
8. november 2022 Sunnmørsposten
- Å gå imot vil vere mistillit til styre og administrasjon
Alt tyder på at representantane frå ytre søre Sunnmøre kjem til å stemme ja til bankfusjonen.
8. november 2022 Sunnmørsposten
Foresatt ber Statsforvalteren reagere på manglende undervisning i svømming. – Vi har kommet i gang igjen, sier kommunen
En foresatt ber Statsforvalteren føre tilsyn med Herøy kommune og manglende svømmeundervisning. – I dag kom vi i gang igjen, sier kommunalsjef Caroline Asphaug. The post Foresatt ber Statsforvalteren reagere på manglende undervisning i svømming. – Vi har kommet i gang...
7. november 2022 Helgelands Blad
ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

AVISER

NORDLAND

ANNONSE

ANNONSE

2XS
XS
S
M
L
XL
2XL
3XL